Nova vest
Tenis

Petak, 04.01.2008.

12:58

HK: Pobeda Đokovića za 1:1

Izvor: B92, Tanjug

Autor:B92, Tanjug

Default images

Novak Đoković pobedio je posle velike borbe Amerikanca Mardija Fiša sa 2:1, po setovima 6:2, 6:7 (4:7), 7:6 (7:4). Pobeda našeg tenisera nad 39. igračem sveta donela je izjednačenje Srbiji u mečevima sa reprezentacijom SAD u finalu Hopman kupa koji se igra u Pertu. Prethodno je Jelena Janković predala singl meč Venus Vilijams da bi bila što spremnija za mešoviti dubl.

Đoković je prvi set dobio lako, za samo 29 minuta igre. Naš teniser je osvojio dva gema na servis protivnika.

U drugom setu usledila je velika borba i Fiš je uspeo u 10. gemu da spase meč loptu Đokovića. Usledio je taj-brejk koji je američki teniser, posle početnih 4:0, dobio rezultatom 7:4.

Tokom pauze između drugog i trećeg seta Đokoviću je ukazana lekarska pomoć zbog bolova u desnom ramenu, koji su ga onemogućavali da dobro servira.

Treći set je protekao bez ijednog brejka, pa se ušlo u taj-brejk. Za razliku od prethodnog seta, Đoković je bio siguran i iskoristivši grešku Fiša poveo je sa 5:4. Ispostavilo se da je to bio odlučujući momenat meča, pošto je konačni rezultat taj-brejka bio 7:4 za našeg tenisera.

Đoković je posle meča izjavio kako je ključ pobede bila želja da Srbiji donese izjednačenje.

"Veliko zadovoljstvo za mene je da igram za svoju zemlju. To mi je i dalo snage da u kritičnim trenucima nađem pravu igru"

O pobedniku Hopman kupa odlučiće meč mešovitih dublova. Jelena Janković je preskočila meč u singlu zato što najverovatnije ne bi uspela da se oporavi do meča u dublu.

Naš najbolji teniser najavio je veliku borbu u finalu i da ne beži od uloge lidera u tom meču pošto će Jankovićeva biti povređena.

"Jelena mi je u prethodnim mečevima stalno govorila kako je sve na meni... E, sada ja mogu da kažem obrnuto. Jelena, sve je na tebi!", našalio se Đoković.

"Svakako, biću lider i u narednom meču . Sa mojim oslabljenim servisom i Jeleninom povređenom nogom - borićemo se do poslednjeg daha!", zaključio je Đoković.

Nagradni fond Hompan kupa iznosi 1,05 miliona dolara.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

26 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu