Sreda, 10.09.2014.

10:16

BiH ispustila Gren slem šampiona

Marin Čilić postao je prvi hrvatski teniser od Gorana Ivaniševića koji je osvojio Gren slem, a mogao je da postane prvi u istoriji Bosne i Hercegovine.

Izvor: B92

BiH ispustila Gren slem šampiona IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

76 Komentari

Sortiraj po:

avala

pre 9 godina

BiH ispustila šampiona. Ni manje ni više. Otiđite malo u Čapljinu ili Medjugorje oko 5 avgusta, pa će vam biti jasno koliko su ta mesta zaista u BiH, formalno jesu, ali ...
Čilić nije ni prvi ni poslednji Hrvat iz BiH koji će sve trčeći otići iz BiH u maticu Hrvatsku.

Aleksandar

pre 9 godina

@Aca Znalac, 10. septembar 2014 10:23

Aco grešiš. Dalmatinci nisu više Srbi. Pokatoličila ih je crkva i ako imaju neka osećanja zakopana su duboko. Njihove bake su imale srpske ikone i slavile slave, ali su posle Jasenovca i svega ostalog zbog života samog i opstanka prestali da se sećaju svog porekla.
Neka je slava i čast Hrvatima koji su dobre volje i stide se zločina. A nama ostaje da verujemo i nadamo se da je takvih mnogo.
Čiliću svaka čast ne samo zbog uspeha.
On je momak koji se stideo i bilo mu je neprijatno u meču sa Novakom u Splitu kada su srpsku reprezentaciju vređali.

Svako dobro svima onima koji ljude dele na dobre i loše, a ne po tome da li kažu hljeb ili hleb.

Regular

pre 9 godina

pa i crna gora je ispustila trenutno svjetskog broja 1 kao i osvajachicu roland garrosa... pa eto, zivi se
(TomWaits, 10. septembar 2014 10:41)

E moj Tome, koga je sve Sumadija ispustila pa se i tu zivi nekako.

Rade

pre 9 godina

Pa Cilica su kako nas narod kaze i pored dobre igre "pronosale vile".Da je on bio na strani Djokovica ne bi daleko odmakao.Onako umorni Nishikori koji ga je vec bio pre toga je bio zrtva.

Cilic je fin momak i desilo se najbolje u zivotu za njega ali tu je kraj

Deda Proka

pre 9 godina

@SRBin
Interesantan post je ovaj tvoj.
Na oko, sve sto si napisao ne zvuci lose, kao da si sve dobro i pozitivno mislio. Ti verovatno mislis da si bio korekatan.
Ali ... kada se udubis, ono sto si izneo je sve tako ruzno. Navijas, iz ciste osvete, za igraca koji je pobedio tvog favorita? Pa tvoja osveta ide toliko daleko da vise navijas da Niskori izgubi nego sto si navijao da Djokovic dobije? Cudo!
Onda si navijao za Cilica cak iako je on Hrvat!!! Cak iako je ...
Kao, podrazumeva se da se za Hrvata ne sme da navija, ali eto ...
Pisem ovo zato sto tvoj post zapanjuje koliko su neki ljudi daleko od korektnosti, a da cak i nemaju pojma da su nekorektni.

SRBin

pre 9 godina

Koliko sam navijao da Nišikori izgubi u finalu! Nisam ni svestan, više sam navijao za Čilića na ovom meču nego za No1eta ukupno za ceo život. Pravda je zadovoljena. Od kad znam za sebe želim sve najgore onome ko pobedi mene ili onoga za koga navijam. Tako je bilo i sada. Vidi se da je Nišikoriju teško. Naravno da jeste kada je izgubio. Umislio je da mu je mesto među legendama, a ovo mu je još jedna u nizu potvrda da im nije ni blizu! Poraz je apsolutno zaslužen od boljeg tenisera. Marinu sve čestitke na osvajanju prvog Gren Slema! Srbin sam ali me to ne sprečava da odam priznanje novom GS šampionu makar on bio Hrvat. Još jednom mu čestitam i nadam se da ovo nije kraj bolnim porazima Nišikorija. Neka ih doživi još mnogo. Marinu želim da se ne zasiti trenutnim uspehom već da nastavi da se bori za svaki trofej. Video je da može da se nosi sa svima. Naporan rad je doneo rezultate.

ii

pre 9 godina

jarane ba,nije bih monako da ulaze milione u klince od 14 godina.posle ibrahimovica kojeg je otac sefik dovodio pred savez sa 16 godina ,ostali tipa cilic su manje bitni.ako hoces igrati za bih bices legenda tipa misimovic,ako neces bices citav zivot prozivan,tako ti je grah pao.i asmir kolasinac baca kuglu za srbiju,a mogao je za bosnu.nikad mu niko iz bih nije jednu rijec ruznu rekao za to .adnan catic alias felix sturm je sampion svijeta u boksu,bori se pod zastavom njemacke,ali posle meca uvijek nosi bih zastavu i naravno nijemci mu nisu rekli nemoj,ovo ,ono.

boki

pre 9 godina

Na neki način, pretpostavljam da nas Muslimani u Bosni gledaju onako kako Poljaci gledaju na Nijemce i Ruse.
Za što, očito, ima i dosta razloga.
(hrki, 10. septembar 2014 17:00)

U njemackoj i rusiji nema poljaka tako da bi bilo logicnije porediti amerika s meksikancima i drugim latinosima na jugu drzave od kojih inace vecina navija za maticne drzave kad igraju...

pljuni i zapevaj moja Jugoslavijo!

pre 9 godina

Gospode BOze,kad samo pomislim kakva bi Devis reprezentacija bivse Juge bila da je ostala!? Djokovic,Cilic u pojedinacnim mecevima a u dublu Dodig i Zimonjic! Petog neka stave ostali komentatori,ali ovo su cetiri Gren Slema sampioni!A,moglo je bolje....

zagorka

pre 9 godina

Meni kao tipicnom Balkancu bi srce bilo puno kad bih na jednom od sledecih turnira video srpsku i hrvatsku zastavu u finalu. Onako, da vijore iznad amercicke, britanske, nemacke, francuske. Imamo nesuglasice i medjusobne probleme uvek, ali i mnogo toga zajednickog, kao i zajednicke neprijatelje u vidu korporacija i interesa velikih, sto zadnjih desetak godina osecamo i mi i vi. Zato prst u oko trulom zapadu kad god je to moguce. Napred Nole, napred Marine, prokrcite put ostalima koji do sad nisu verovali. Dzaba Amerima i Englezima pare i sponzori i kraljice i atomske bombe i mediji, nece nikad imati srce kao mi deca Balkana.
(Nepokoreni - Prst u Oko, 10. septembar 2014 17:35)




definitivno se slažem sa tobom!!!!
pozz iz HR

robin hud

pre 9 godina

Mora se čestitati Čiliću na velikoj tituli i njegovom timu na odlično pripremljenom meču. Sećam se kada je Ivanišević podrugljivo govorio o Novakovom timu i o tome kako mu treba autobus da bi njegov tim došao na meč. Onda je vidi se ukapirao kako se osvajaju turniri. Meni lično se način igre Čilića ne sviđa i smatram da teniski svet nikada nije imao tehnički tanjeg šampiona. On je jednostavno čovek sa ogromnom sportskom srećom i bilo bi pravo čudo da on ostvari neki kontinuitet u osvajanju titula ili bar u iole dobrim rezultatima. Mislim da je Čilić ostvario svoj san i vratio se posle pauze na mnogo bolji put. NJegova igra je toliko ravna da nema šta da se komentariše, pa ni njegov forhend. Očigledno da mu je Ivanišević mnogo pomogao u samopouzdanju i poboljšanju servisa(mislim da sada kraće izbacuje lipticu u stilu Rogera) a nisam siguran da se i on mnogo nadao ovom uspehu. Voleo bih da me vreme demantuje, ali mislim da su se samo kockice složile.

Serviser

pre 9 godina

Ovaj ne igra tenis,on samo servira i svom snagom lupa lopticu.
(plazoje, 10. septembar 2014 15:52)

Samo servira? Kako mu je onda uspjelo u tri seta oduzeti servis Berdychu 5 puta, Federeru 4 puta i Nishikoriu 5 puta, i u ta tri meča odigrati 127 winner-a? Samo na servis igra naš Karlović i kad on dobije set to je u pravilu 7:6.

hrki

pre 9 godina

Lik prodaje šuplje priče. Već 25 godina je jasno da Hrvati i Srbi igraju za BiH samo ako nemaju kvalitetu za nastup za HR/SR. A to se ne odnosi samo na sport, nego i na masu drugih stvari. Još jedan primjer tu može biti Zlatni lav u Veneciji kojeg je za glavnu ulogu dobio Hadžihafizbegović, a u intervjuima kaže kako se to može smatrati "priznanjem I bosanskohercegovačkoj kinematografiji", iako je on samo glumac plaćen da glumi u hrvatskom filmu.
Pouka svega je da BiH nema što tražiti pokraj svojih većih susjeda/komšija i da, kao što netko dolje reče, mi imamo projekcije jedni prema drugima (da mi je dobiti kunu/dinar svaki put kad Hrvat/Srbin Srbinu/Hrvatu predbaci komplekse, bio bih bogat čovjek), ali da se prema Bosni odnosimo na potpuno isti način, kolonijalistički. Na neki način, pretpostavljam da nas Muslimani u Bosni gledaju onako kako Poljaci gledaju na Nijemce i Ruse.
Za što, očito, ima i dosta razloga.

Nepokoreni - Prst u Oko

pre 9 godina

Meni kao tipicnom Balkancu bi srce bilo puno kad bih na jednom od sledecih turnira video srpsku i hrvatsku zastavu u finalu. Onako, da vijore iznad amercicke, britanske, nemacke, francuske. Imamo nesuglasice i medjusobne probleme uvek, ali i mnogo toga zajednickog, kao i zajednicke neprijatelje u vidu korporacija i interesa velikih, sto zadnjih desetak godina osecamo i mi i vi. Zato prst u oko trulom zapadu kad god je to moguce. Napred Nole, napred Marine, prokrcite put ostalima koji do sad nisu verovali. Dzaba Amerima i Englezima pare i sponzori i kraljice i atomske bombe i mediji, nece nikad imati srce kao mi deca Balkana.

Emir Hadzihafizbegovic

pre 9 godina

@ ...Evo, ja sam Hrvat iz Bosne ali nikad ne bi igrao za BiH. To niti je moja himna, niti zastava. Moja himna je 'Lijepa naša domovino' i kada je slušam meni je srce puno i duša. Zastavu bi mogao nositi sa sobom svaki dan jer je obožavam. To je sa 100% ostalim Hrvatima u BH isto. Nameću i nama i srbima u BH da volimo nešto što su "bošnjaci" izmislili. Svaka čast njima ali neka puste nama da mi volimo što želimo. Hrvat Hrvatsku, Srbin Srbiju a oni neka ponosno nose i zastavu i himnu, kulturu i sve ostalo. Podržavam svaku osobu koja želi da predstavlja Hrvatsku ili Srbiju tj. ako to radiš radi od srca. Pola Hrvata iz BiH predstavljaju HRV i stalno je priča oko toga. Ljudi, "bošnjaci" imajte malo obraza i dostojanstva. Onaj tko želi da igra za Bosnu on će igrati, ne treba mu Mujo, Marko ili Milorad da ga nagovore ista je stvar i sa Marinom Čilićem ali ne želi da vas vrijeđa pa ovako priča, jer sami ne znate kad je dosta.
(Pero, 10. septembar 2014 11:43)

"Teško onom koji se svako jutro budi sa mrznjom prema zemlji u kojoj se rodio"

viva la vida

pre 9 godina

Ovaj ne igra tenis,on samo servira i svom snagom lupa lopticu.
(plazoje, 10. septembar 2014 15:52)

Vidiš plazoje, ja to obožavm u tenisu, servis svom snagom i ASSSSS

Jorginho

pre 9 godina

"On je takođe dodao da veliku zahvalnost duguje Marinovom treneru Goranu Ivaniševiću koji je nakon US opena rekao da Čilić može da osvoji još Gren slemova." - Samo da odradi još koju turu dopinga i oma će pristupiti realizaciji. Nadam se samo da će se uklopiti sa Nadalom, da im se slučajno ne preklope termini...

senad

pre 9 godina

Ne nego su vi trebali napravit himnu u Bosni lepa vasa pa bi vi Hrvati igrali.Jasam Musliman rodjen u Srbiji i navijam za zemlju gde sam rodjen.

mile

pre 9 godina

"@(Mladen Mladenović, 10. septembar 2014 11:20)
-----------------------------------------------
Pametni ljudi kazu da treba imati meru u svemu, pa tako i u "javnom ispoljavanju vere". Vera i njeno upraznjavanje je duboko privatna stvar i ne bi trebalo nikoga da smeta, sem kada se u tome preteruje. A da je bilo momenata kada se preterivalo, jeste.

zz

pre 9 godina

Hvala Bogu pa imamo dovoljno talenta u BiH, i otići i na SP u fudbalu, EP u košarci, SP u rukometu.. biće to još bolje kada se standard poboljša. Ne treba nam neko ko neće srcem igrati za svoju zemlju, pa makar bili posljednji u svemu. Jadna li je ta duša koja živi negdje, a ne želi igrati za zemlju rođenja, gdje su mu živjeli i pradjedovi..

У сриду!

pre 9 godina

ti bosanci, pardon bošnjaci su iskompleksiraniji čak i od vas srba, pardon srbijanaca ;)
(Marko, 10. septembar 2014 11:28)

Има једна наука, зове се психологија. А у њој једна теорија, зове се пројекција.
Не било ти тешко, а биће ти корисно, распитај се о чему та теорија говори.

Chana

pre 9 godina

Navijač sam samo Srbije, Vojvodine i Novaka Đokovića, ali sam vrlo sretan što je ovaj fini momak najzad osvojio neki od "slemova", a nema sumnje da će ih biti još u budućnosti...
Drago mi je i zbog "Zeca", sad je kao Bekenbauer - osvojio gren slem i kao igrač, i kao trener!
Šalim se, ali njihova kombinacija je dobitna - što se i pokazalo!
Čestitke obojici, od srca.

Predo

pre 9 godina

Senzacionalistički članci. Ovo zalazi više u sferu politike, a ne sporta. U BiH ne postoje nikakvi uslovi za razvoj sporta, a tenisa pogotovo. Ministarstvo sporta ne postoji na razini države, pošto ne postoji ni državna vlada, već Savjet Ministara, gde svako vuče na svoju stranu. U fudbalu su nešto napravili, jer za reprezentaciju igraju ljudi, koji su karijeru napravili u inostranstvu, ili su rođeni tamo. To vam je isto kao da kažemo kako su uspesi Stjepanovića i Čavića odraz razvoja plivačkog sporta u Srbiji.
Čilić je dobio poziv iz Hrvatske čim se vidjelo da je talenat. U Međugorju niko i ne smatra da živi u BiH. Svi imaju hrvatske pasoše, a samo par ljudi ima i BiH pasoš, pored hrvatskog. Dodig je igrao za BiH i sa 24 godine, kao 430. počeo igrati pod hrvatskom zastavom i ubrzo ušao u prvih 100. Hercegovački Hrvati su osnova rukometne, fudbalske, pa i košarkaške reprezentacije Hrvatske.
Da je kojim slučajem Čilić ostao da igra pod BiH zastavom, ne bi imao nikakvu logistiku, ne bi dobijao pozivnice kao mlad za Umag i Zagreb, nego za čelindžere u Sarajevu i Mostaru, a u Banja Luci, ako ostane mesta, jer su prioritet igrači iz Srbije i Republike Srpske.

Haha

pre 9 godina

Pa da se zvao Hamza, ili Mujo ili Sulejman i da je mahao zelenom zastavom-podrzali bi ga :)
Medjutim, hvala im na tome, ima ko da ga podrzi a to je Hercegbosna i Hrvatska kao i Srbe Srbija i Srpska, a Sarajstan neka na svojih 24% i dalje podrzava "bh patriJote"

Viking

pre 9 godina

Ajd makar se ne krsti stalno, ne gleda u nebo skupljenih ruku, ne svadja s publikom, ko ovaj nas. Inace, kad Djokovic krene tri puta da se krsti posle dobijenog meca, mene bude blam da moram prebaciti kanal.
(456, 10. septembar 2014 10:52)

Zao mi te. Ali stvarno.

Mladen Mladenović

pre 9 godina

Ajd makar se ne krsti stalno, ne gleda u nebo skupljenih ruku, ne svadja s publikom, ko ovaj nas. Inace, kad Djokovic krene tri puta da se krsti posle dobijenog meca, mene bude blam da moram prebaciti kanal.
(456, 10. septembar 2014 10:52)
------------
Pa Vi onda navijajte za ovog "ateistu" Čilića, a potom, možete zajedno sa njim u Medjugorje da vidite Gospu i ona da Vas blagosilja. A, baš me zanima, zašto Vas je blam kada se Djoković prekrsti? Da li je to neka sramota? Ili to ne priliči samo Srbima? Nije problem u televizoru gospodine već u Vama. Što imate naopako vaspitanje.

NS

pre 9 godina

I Grcka je ispustila Pita Samprasa,Jugoslavija Moniku Seles
(Nislija, 10. septembar 2014 10:32)

Jugoslavija Moniku Seles jeste. Grcka Pita Samprasa nije.
Sampras je rodjen u Americi, kao sto je i njegov otac. Jedino mu je majka bila imigrantkinja.
Sampras cak i ne razume grcki. Prvi put je posetio Grcku sa 36 godina da ucestvuje na "Athens Champions Cup" (2007)

jovan

pre 9 godina

Momak je osvojio US Open i zuri dfa igra za svoju reprezentaciju. nas Djokovic je vec poceo da kalkulise od susreta sa Svajcarskom da bi izbegao Vavrinku koji ga je dobio par dana pre toga. Sada je nas nacionalni heroj umoran jer je u polufinalu imao kracu setnju sa Nisikorijem. Mozda bi mogao da se ugleda na Cilica kad su u pitanju boje vlastite drzave?

Šovinista

pre 9 godina

Kakav smo mi odvratan narod, mnogim kompleksasima je drazi ovaj dopingovani od Djokovica, smeta im to sto ne placa ovde porez , sto ne igra za DK , to sto se krsti. Dno...

ja

pre 9 godina

Njegov otac je u pravu što s tiče uslova u BiH ali je isto tako neiskren kada kaže da bi Marin igrao za BiH da su bolji uslovi. Oni jednostavno više vole Hrvatsku. Zanimljivo je i da je Ivan Dodig isto iz Međugorja i da je bio mnogo veći talenat od Marina ali nije imao novca da ide na turnire i napreduje. Obojici je prvi trener bio Ivanov stric.

zg euroskeptik

pre 9 godina

Srbi i Hrvati iz Bosne i Hercegovine ako imaju kvalitetu dovoljnu za nastup u reprezentacijama Srbije ili Hrvatske ne nastupaju za BIH nego za Srbiju ili Hrvatsku. Može nekome ne biti pravo, ali tako je. Nek se u Sarajevu zamisle zašto.

HRV@

pre 9 godina

BH Hrvati ce gotovo uvijek igrati prvo za Hrvatsku, a tek ako moraju, za BiH. Drugo, Medjugorje je, bez ikakvih pretenzija, hrvatski grad, i vjerujem da ljudi u njemu mahom svi imaju hrvatsko drzavljanstvo. I ove price su deplasirane sve dok ne objavite iste clanke za desetine vasih sportasa koji su u istoj ili slicnoj situaciji. Pozdrav

Dobro

pre 9 godina

Ma neka su ga 'Bolanci' ispustili, nije bitno.
Ako Nole (SRB+CG) i Chila (HR+BIH)budu u formi, zavladace kao broj 1 i (nadam se) broj 2 jos jedno vreme teniskim vrhom. Jedino SLO I MK nizu zastupljene.... ali nema veze.

Samo da je neko sa nasih prostora, meni nije bitno sa kojom zastavom.
Kad pomislim kako je NYC publika na USO bila protiv Marina, odmah mi je bila jos jaca zelja za njegovom pobedom. Bog dade, pa se to i ostvarilo.
Rasturi Marin Hishikorija na proste cinioce ;-)


Inace, nisam Jugo-nostalgicar, ali sam Balkanac.

Iz zemlje lala, uvek Vas,

AC72

pre 9 godina

Ništa BiH nije ispustila.On,kao i mnogi drugi,nikada nije ni imao ambicije u vezi igranja za Bosnu.Ko je bio u Međugorju i ostalim mjestima u Hercegovini gdje žive Hrvati,zna da je to u stvari Hrvatska,a Bosna samo na papiru.Ostalo su priče za malu djecu.

Pero

pre 9 godina

Evo, ja sam Hrvat iz Bosne ali nikad ne bi igrao za BiH. To niti je moja himna, niti zastava. Moja himna je 'Lijepa naša domovino' i kada je slušam meni je srce puno i duša. Zastavu bi mogao nositi sa sobom svaki dan jer je obožavam. To je sa 100% ostalim Hrvatima u BH isto. Nameću i nama i srbima u BH da volimo nešto što su "bošnjaci" izmislili. Svaka čast njima ali neka puste nama da mi volimo što želimo. Hrvat Hrvatsku, Srbin Srbiju a oni neka ponosno nose i zastavu i himnu, kulturu i sve ostalo. Podržavam svaku osobu koja želi da predstavlja Hrvatsku ili Srbiju tj. ako to radiš radi od srca. Pola Hrvata iz BiH predstavljaju HRV i stalno je priča oko toga. Ljudi, "bošnjaci" imajte malo obraza i dostojanstva. Onaj tko želi da igra za Bosnu on će igrati, ne treba mu Mujo, Marko ili Milorad da ga nagovore ista je stvar i sa Marinom Čilićem ali ne želi da vas vrijeđa pa ovako priča, jer sami ne znate kad je dosta.

Vlada

pre 9 godina

Pod kojom god zastavom igrao vidi se da je dečko golo dobro što su više puta potvrdili i Nole i Ivan ljubičić i dr teniseri sa naših prostoro. Iskreno meni je to najbitnije!

Ranzo

pre 9 godina

Ne shvatam zajedljive komentare i ne shvatam kako čak i ovde pojedinci nađu priliku da pomenu Noleta i Monte Karlo i DK. Hajde malo da budemo normalni ljudi i da razmišljamo objektivno i praktično, ali na vestima gde treba. Svaka čast Marinu, još jednom kažem, iz svega što je ikad uradio vidi se da je skroz momak na mestu i, kad već nisam mogao da se radujem zbog Novaka, izuzetno mi je drago što je baš on osvojio GS. Mogu nacionalisti sa obe strane da se busaju u grudi, meni je upravo Čilić "najnaškiji" posle naših tenisera i jedini put kad ću da navijam protiv njega biće kad je sa druge strane teniser iz Srbije. Inače mu želim da osvoji onoliko GS koliko puta Novak ispadne pre finala. Federer i Nadal ih imaju dovoljno, a razni Japanci, Argentinci, Francuzi, Amerikanci i ostali mogu da mi budu najviše simpatični - i to će biti sva podrška koju imaju od mene.

darko

pre 9 godina

Da je ostao za BIH igrati opet jako teško da bi danas bio Grand Slam šampion. U tenisu je jako bitna podrška države, a ovaj uspjeh je uspjeh i Gorana Ivaniševića koji je digao Čilića sa dna.

Dragan Jurić

pre 9 godina

Šta??? Zar ne ide u Monte Karlo da se odmori? Tako i onaj Vavrinka posle Australian opena odmah, umesto da se odmara, došao u Novi Sad da teroriše naše restlove od Davis Cup reprezentacije...

Komshija Hashim

pre 9 godina

Njegova sreca da BiH savez nije bio zainteresiran jer da je bio danas ne bi bio šampion. Hrvatska mu je omogucila da postane to što jest, uz njegov talent i rad, naravno, jer je Hrvatski teniski savez savez puno organiziraniji i financijski mocniji od onog BiH i ima bolje uslove za rad.

456

pre 9 godina

Ajd makar se ne krsti stalno, ne gleda u nebo skupljenih ruku, ne svadja s publikom, ko ovaj nas. Inace, kad Djokovic krene tri puta da se krsti posle dobijenog meca, mene bude blam da moram prebaciti kanal.

Pero

pre 9 godina

Evo, ja sam Hrvat iz Bosne ali nikad ne bi igrao za BiH. To niti je moja himna, niti zastava. Moja himna je 'Lijepa naša domovino' i kada je slušam meni je srce puno i duša. Zastavu bi mogao nositi sa sobom svaki dan jer je obožavam. To je sa 100% ostalim Hrvatima u BH isto. Nameću i nama i srbima u BH da volimo nešto što su "bošnjaci" izmislili. Svaka čast njima ali neka puste nama da mi volimo što želimo. Hrvat Hrvatsku, Srbin Srbiju a oni neka ponosno nose i zastavu i himnu, kulturu i sve ostalo. Podržavam svaku osobu koja želi da predstavlja Hrvatsku ili Srbiju tj. ako to radiš radi od srca. Pola Hrvata iz BiH predstavljaju HRV i stalno je priča oko toga. Ljudi, "bošnjaci" imajte malo obraza i dostojanstva. Onaj tko želi da igra za Bosnu on će igrati, ne treba mu Mujo, Marko ili Milorad da ga nagovore ista je stvar i sa Marinom Čilićem ali ne želi da vas vrijeđa pa ovako priča, jer sami ne znate kad je dosta.

AC72

pre 9 godina

Ništa BiH nije ispustila.On,kao i mnogi drugi,nikada nije ni imao ambicije u vezi igranja za Bosnu.Ko je bio u Međugorju i ostalim mjestima u Hercegovini gdje žive Hrvati,zna da je to u stvari Hrvatska,a Bosna samo na papiru.Ostalo su priče za malu djecu.

darko

pre 9 godina

Da je ostao za BIH igrati opet jako teško da bi danas bio Grand Slam šampion. U tenisu je jako bitna podrška države, a ovaj uspjeh je uspjeh i Gorana Ivaniševića koji je digao Čilića sa dna.

zg euroskeptik

pre 9 godina

Srbi i Hrvati iz Bosne i Hercegovine ako imaju kvalitetu dovoljnu za nastup u reprezentacijama Srbije ili Hrvatske ne nastupaju za BIH nego za Srbiju ili Hrvatsku. Može nekome ne biti pravo, ali tako je. Nek se u Sarajevu zamisle zašto.

Chana

pre 9 godina

Navijač sam samo Srbije, Vojvodine i Novaka Đokovića, ali sam vrlo sretan što je ovaj fini momak najzad osvojio neki od "slemova", a nema sumnje da će ih biti još u budućnosti...
Drago mi je i zbog "Zeca", sad je kao Bekenbauer - osvojio gren slem i kao igrač, i kao trener!
Šalim se, ali njihova kombinacija je dobitna - što se i pokazalo!
Čestitke obojici, od srca.

Predo

pre 9 godina

Senzacionalistički članci. Ovo zalazi više u sferu politike, a ne sporta. U BiH ne postoje nikakvi uslovi za razvoj sporta, a tenisa pogotovo. Ministarstvo sporta ne postoji na razini države, pošto ne postoji ni državna vlada, već Savjet Ministara, gde svako vuče na svoju stranu. U fudbalu su nešto napravili, jer za reprezentaciju igraju ljudi, koji su karijeru napravili u inostranstvu, ili su rođeni tamo. To vam je isto kao da kažemo kako su uspesi Stjepanovića i Čavića odraz razvoja plivačkog sporta u Srbiji.
Čilić je dobio poziv iz Hrvatske čim se vidjelo da je talenat. U Međugorju niko i ne smatra da živi u BiH. Svi imaju hrvatske pasoše, a samo par ljudi ima i BiH pasoš, pored hrvatskog. Dodig je igrao za BiH i sa 24 godine, kao 430. počeo igrati pod hrvatskom zastavom i ubrzo ušao u prvih 100. Hercegovački Hrvati su osnova rukometne, fudbalske, pa i košarkaške reprezentacije Hrvatske.
Da je kojim slučajem Čilić ostao da igra pod BiH zastavom, ne bi imao nikakvu logistiku, ne bi dobijao pozivnice kao mlad za Umag i Zagreb, nego za čelindžere u Sarajevu i Mostaru, a u Banja Luci, ako ostane mesta, jer su prioritet igrači iz Srbije i Republike Srpske.

456

pre 9 godina

Ajd makar se ne krsti stalno, ne gleda u nebo skupljenih ruku, ne svadja s publikom, ko ovaj nas. Inace, kad Djokovic krene tri puta da se krsti posle dobijenog meca, mene bude blam da moram prebaciti kanal.

Komshija Hashim

pre 9 godina

Njegova sreca da BiH savez nije bio zainteresiran jer da je bio danas ne bi bio šampion. Hrvatska mu je omogucila da postane to što jest, uz njegov talent i rad, naravno, jer je Hrvatski teniski savez savez puno organiziraniji i financijski mocniji od onog BiH i ima bolje uslove za rad.

ja

pre 9 godina

Njegov otac je u pravu što s tiče uslova u BiH ali je isto tako neiskren kada kaže da bi Marin igrao za BiH da su bolji uslovi. Oni jednostavno više vole Hrvatsku. Zanimljivo je i da je Ivan Dodig isto iz Međugorja i da je bio mnogo veći talenat od Marina ali nije imao novca da ide na turnire i napreduje. Obojici je prvi trener bio Ivanov stric.

У сриду!

pre 9 godina

ti bosanci, pardon bošnjaci su iskompleksiraniji čak i od vas srba, pardon srbijanaca ;)
(Marko, 10. septembar 2014 11:28)

Има једна наука, зове се психологија. А у њој једна теорија, зове се пројекција.
Не било ти тешко, а биће ти корисно, распитај се о чему та теорија говори.

Dragan Jurić

pre 9 godina

Šta??? Zar ne ide u Monte Karlo da se odmori? Tako i onaj Vavrinka posle Australian opena odmah, umesto da se odmara, došao u Novi Sad da teroriše naše restlove od Davis Cup reprezentacije...

Haha

pre 9 godina

Pa da se zvao Hamza, ili Mujo ili Sulejman i da je mahao zelenom zastavom-podrzali bi ga :)
Medjutim, hvala im na tome, ima ko da ga podrzi a to je Hercegbosna i Hrvatska kao i Srbe Srbija i Srpska, a Sarajstan neka na svojih 24% i dalje podrzava "bh patriJote"

Ranzo

pre 9 godina

Ne shvatam zajedljive komentare i ne shvatam kako čak i ovde pojedinci nađu priliku da pomenu Noleta i Monte Karlo i DK. Hajde malo da budemo normalni ljudi i da razmišljamo objektivno i praktično, ali na vestima gde treba. Svaka čast Marinu, još jednom kažem, iz svega što je ikad uradio vidi se da je skroz momak na mestu i, kad već nisam mogao da se radujem zbog Novaka, izuzetno mi je drago što je baš on osvojio GS. Mogu nacionalisti sa obe strane da se busaju u grudi, meni je upravo Čilić "najnaškiji" posle naših tenisera i jedini put kad ću da navijam protiv njega biće kad je sa druge strane teniser iz Srbije. Inače mu želim da osvoji onoliko GS koliko puta Novak ispadne pre finala. Federer i Nadal ih imaju dovoljno, a razni Japanci, Argentinci, Francuzi, Amerikanci i ostali mogu da mi budu najviše simpatični - i to će biti sva podrška koju imaju od mene.

NS

pre 9 godina

I Grcka je ispustila Pita Samprasa,Jugoslavija Moniku Seles
(Nislija, 10. septembar 2014 10:32)

Jugoslavija Moniku Seles jeste. Grcka Pita Samprasa nije.
Sampras je rodjen u Americi, kao sto je i njegov otac. Jedino mu je majka bila imigrantkinja.
Sampras cak i ne razume grcki. Prvi put je posetio Grcku sa 36 godina da ucestvuje na "Athens Champions Cup" (2007)

jovan

pre 9 godina

Momak je osvojio US Open i zuri dfa igra za svoju reprezentaciju. nas Djokovic je vec poceo da kalkulise od susreta sa Svajcarskom da bi izbegao Vavrinku koji ga je dobio par dana pre toga. Sada je nas nacionalni heroj umoran jer je u polufinalu imao kracu setnju sa Nisikorijem. Mozda bi mogao da se ugleda na Cilica kad su u pitanju boje vlastite drzave?

Mladen Mladenović

pre 9 godina

Ajd makar se ne krsti stalno, ne gleda u nebo skupljenih ruku, ne svadja s publikom, ko ovaj nas. Inace, kad Djokovic krene tri puta da se krsti posle dobijenog meca, mene bude blam da moram prebaciti kanal.
(456, 10. septembar 2014 10:52)
------------
Pa Vi onda navijajte za ovog "ateistu" Čilića, a potom, možete zajedno sa njim u Medjugorje da vidite Gospu i ona da Vas blagosilja. A, baš me zanima, zašto Vas je blam kada se Djoković prekrsti? Da li je to neka sramota? Ili to ne priliči samo Srbima? Nije problem u televizoru gospodine već u Vama. Što imate naopako vaspitanje.

zagorka

pre 9 godina

Meni kao tipicnom Balkancu bi srce bilo puno kad bih na jednom od sledecih turnira video srpsku i hrvatsku zastavu u finalu. Onako, da vijore iznad amercicke, britanske, nemacke, francuske. Imamo nesuglasice i medjusobne probleme uvek, ali i mnogo toga zajednickog, kao i zajednicke neprijatelje u vidu korporacija i interesa velikih, sto zadnjih desetak godina osecamo i mi i vi. Zato prst u oko trulom zapadu kad god je to moguce. Napred Nole, napred Marine, prokrcite put ostalima koji do sad nisu verovali. Dzaba Amerima i Englezima pare i sponzori i kraljice i atomske bombe i mediji, nece nikad imati srce kao mi deca Balkana.
(Nepokoreni - Prst u Oko, 10. septembar 2014 17:35)




definitivno se slažem sa tobom!!!!
pozz iz HR

HRV@

pre 9 godina

BH Hrvati ce gotovo uvijek igrati prvo za Hrvatsku, a tek ako moraju, za BiH. Drugo, Medjugorje je, bez ikakvih pretenzija, hrvatski grad, i vjerujem da ljudi u njemu mahom svi imaju hrvatsko drzavljanstvo. I ove price su deplasirane sve dok ne objavite iste clanke za desetine vasih sportasa koji su u istoj ili slicnoj situaciji. Pozdrav

Dobro

pre 9 godina

Ma neka su ga 'Bolanci' ispustili, nije bitno.
Ako Nole (SRB+CG) i Chila (HR+BIH)budu u formi, zavladace kao broj 1 i (nadam se) broj 2 jos jedno vreme teniskim vrhom. Jedino SLO I MK nizu zastupljene.... ali nema veze.

Samo da je neko sa nasih prostora, meni nije bitno sa kojom zastavom.
Kad pomislim kako je NYC publika na USO bila protiv Marina, odmah mi je bila jos jaca zelja za njegovom pobedom. Bog dade, pa se to i ostvarilo.
Rasturi Marin Hishikorija na proste cinioce ;-)


Inace, nisam Jugo-nostalgicar, ali sam Balkanac.

Iz zemlje lala, uvek Vas,

Vlada

pre 9 godina

Pod kojom god zastavom igrao vidi se da je dečko golo dobro što su više puta potvrdili i Nole i Ivan ljubičić i dr teniseri sa naših prostoro. Iskreno meni je to najbitnije!

Nepokoreni - Prst u Oko

pre 9 godina

Meni kao tipicnom Balkancu bi srce bilo puno kad bih na jednom od sledecih turnira video srpsku i hrvatsku zastavu u finalu. Onako, da vijore iznad amercicke, britanske, nemacke, francuske. Imamo nesuglasice i medjusobne probleme uvek, ali i mnogo toga zajednickog, kao i zajednicke neprijatelje u vidu korporacija i interesa velikih, sto zadnjih desetak godina osecamo i mi i vi. Zato prst u oko trulom zapadu kad god je to moguce. Napred Nole, napred Marine, prokrcite put ostalima koji do sad nisu verovali. Dzaba Amerima i Englezima pare i sponzori i kraljice i atomske bombe i mediji, nece nikad imati srce kao mi deca Balkana.

Viking

pre 9 godina

Ajd makar se ne krsti stalno, ne gleda u nebo skupljenih ruku, ne svadja s publikom, ko ovaj nas. Inace, kad Djokovic krene tri puta da se krsti posle dobijenog meca, mene bude blam da moram prebaciti kanal.
(456, 10. septembar 2014 10:52)

Zao mi te. Ali stvarno.

Serviser

pre 9 godina

Ovaj ne igra tenis,on samo servira i svom snagom lupa lopticu.
(plazoje, 10. septembar 2014 15:52)

Samo servira? Kako mu je onda uspjelo u tri seta oduzeti servis Berdychu 5 puta, Federeru 4 puta i Nishikoriu 5 puta, i u ta tri meča odigrati 127 winner-a? Samo na servis igra naš Karlović i kad on dobije set to je u pravilu 7:6.

hrki

pre 9 godina

Lik prodaje šuplje priče. Već 25 godina je jasno da Hrvati i Srbi igraju za BiH samo ako nemaju kvalitetu za nastup za HR/SR. A to se ne odnosi samo na sport, nego i na masu drugih stvari. Još jedan primjer tu može biti Zlatni lav u Veneciji kojeg je za glavnu ulogu dobio Hadžihafizbegović, a u intervjuima kaže kako se to može smatrati "priznanjem I bosanskohercegovačkoj kinematografiji", iako je on samo glumac plaćen da glumi u hrvatskom filmu.
Pouka svega je da BiH nema što tražiti pokraj svojih većih susjeda/komšija i da, kao što netko dolje reče, mi imamo projekcije jedni prema drugima (da mi je dobiti kunu/dinar svaki put kad Hrvat/Srbin Srbinu/Hrvatu predbaci komplekse, bio bih bogat čovjek), ali da se prema Bosni odnosimo na potpuno isti način, kolonijalistički. Na neki način, pretpostavljam da nas Muslimani u Bosni gledaju onako kako Poljaci gledaju na Nijemce i Ruse.
Za što, očito, ima i dosta razloga.

pljuni i zapevaj moja Jugoslavijo!

pre 9 godina

Gospode BOze,kad samo pomislim kakva bi Devis reprezentacija bivse Juge bila da je ostala!? Djokovic,Cilic u pojedinacnim mecevima a u dublu Dodig i Zimonjic! Petog neka stave ostali komentatori,ali ovo su cetiri Gren Slema sampioni!A,moglo je bolje....

Šovinista

pre 9 godina

Kakav smo mi odvratan narod, mnogim kompleksasima je drazi ovaj dopingovani od Djokovica, smeta im to sto ne placa ovde porez , sto ne igra za DK , to sto se krsti. Dno...

senad

pre 9 godina

Ne nego su vi trebali napravit himnu u Bosni lepa vasa pa bi vi Hrvati igrali.Jasam Musliman rodjen u Srbiji i navijam za zemlju gde sam rodjen.

avala

pre 9 godina

BiH ispustila šampiona. Ni manje ni više. Otiđite malo u Čapljinu ili Medjugorje oko 5 avgusta, pa će vam biti jasno koliko su ta mesta zaista u BiH, formalno jesu, ali ...
Čilić nije ni prvi ni poslednji Hrvat iz BiH koji će sve trčeći otići iz BiH u maticu Hrvatsku.

Deda Proka

pre 9 godina

@SRBin
Interesantan post je ovaj tvoj.
Na oko, sve sto si napisao ne zvuci lose, kao da si sve dobro i pozitivno mislio. Ti verovatno mislis da si bio korekatan.
Ali ... kada se udubis, ono sto si izneo je sve tako ruzno. Navijas, iz ciste osvete, za igraca koji je pobedio tvog favorita? Pa tvoja osveta ide toliko daleko da vise navijas da Niskori izgubi nego sto si navijao da Djokovic dobije? Cudo!
Onda si navijao za Cilica cak iako je on Hrvat!!! Cak iako je ...
Kao, podrazumeva se da se za Hrvata ne sme da navija, ali eto ...
Pisem ovo zato sto tvoj post zapanjuje koliko su neki ljudi daleko od korektnosti, a da cak i nemaju pojma da su nekorektni.

zz

pre 9 godina

Hvala Bogu pa imamo dovoljno talenta u BiH, i otići i na SP u fudbalu, EP u košarci, SP u rukometu.. biće to još bolje kada se standard poboljša. Ne treba nam neko ko neće srcem igrati za svoju zemlju, pa makar bili posljednji u svemu. Jadna li je ta duša koja živi negdje, a ne želi igrati za zemlju rođenja, gdje su mu živjeli i pradjedovi..

Aleksandar

pre 9 godina

@Aca Znalac, 10. septembar 2014 10:23

Aco grešiš. Dalmatinci nisu više Srbi. Pokatoličila ih je crkva i ako imaju neka osećanja zakopana su duboko. Njihove bake su imale srpske ikone i slavile slave, ali su posle Jasenovca i svega ostalog zbog života samog i opstanka prestali da se sećaju svog porekla.
Neka je slava i čast Hrvatima koji su dobre volje i stide se zločina. A nama ostaje da verujemo i nadamo se da je takvih mnogo.
Čiliću svaka čast ne samo zbog uspeha.
On je momak koji se stideo i bilo mu je neprijatno u meču sa Novakom u Splitu kada su srpsku reprezentaciju vređali.

Svako dobro svima onima koji ljude dele na dobre i loše, a ne po tome da li kažu hljeb ili hleb.

viva la vida

pre 9 godina

Ovaj ne igra tenis,on samo servira i svom snagom lupa lopticu.
(plazoje, 10. septembar 2014 15:52)

Vidiš plazoje, ja to obožavm u tenisu, servis svom snagom i ASSSSS

Emir Hadzihafizbegovic

pre 9 godina

@ ...Evo, ja sam Hrvat iz Bosne ali nikad ne bi igrao za BiH. To niti je moja himna, niti zastava. Moja himna je 'Lijepa naša domovino' i kada je slušam meni je srce puno i duša. Zastavu bi mogao nositi sa sobom svaki dan jer je obožavam. To je sa 100% ostalim Hrvatima u BH isto. Nameću i nama i srbima u BH da volimo nešto što su "bošnjaci" izmislili. Svaka čast njima ali neka puste nama da mi volimo što želimo. Hrvat Hrvatsku, Srbin Srbiju a oni neka ponosno nose i zastavu i himnu, kulturu i sve ostalo. Podržavam svaku osobu koja želi da predstavlja Hrvatsku ili Srbiju tj. ako to radiš radi od srca. Pola Hrvata iz BiH predstavljaju HRV i stalno je priča oko toga. Ljudi, "bošnjaci" imajte malo obraza i dostojanstva. Onaj tko želi da igra za Bosnu on će igrati, ne treba mu Mujo, Marko ili Milorad da ga nagovore ista je stvar i sa Marinom Čilićem ali ne želi da vas vrijeđa pa ovako priča, jer sami ne znate kad je dosta.
(Pero, 10. septembar 2014 11:43)

"Teško onom koji se svako jutro budi sa mrznjom prema zemlji u kojoj se rodio"

mile

pre 9 godina

"@(Mladen Mladenović, 10. septembar 2014 11:20)
-----------------------------------------------
Pametni ljudi kazu da treba imati meru u svemu, pa tako i u "javnom ispoljavanju vere". Vera i njeno upraznjavanje je duboko privatna stvar i ne bi trebalo nikoga da smeta, sem kada se u tome preteruje. A da je bilo momenata kada se preterivalo, jeste.

ii

pre 9 godina

jarane ba,nije bih monako da ulaze milione u klince od 14 godina.posle ibrahimovica kojeg je otac sefik dovodio pred savez sa 16 godina ,ostali tipa cilic su manje bitni.ako hoces igrati za bih bices legenda tipa misimovic,ako neces bices citav zivot prozivan,tako ti je grah pao.i asmir kolasinac baca kuglu za srbiju,a mogao je za bosnu.nikad mu niko iz bih nije jednu rijec ruznu rekao za to .adnan catic alias felix sturm je sampion svijeta u boksu,bori se pod zastavom njemacke,ali posle meca uvijek nosi bih zastavu i naravno nijemci mu nisu rekli nemoj,ovo ,ono.

Regular

pre 9 godina

pa i crna gora je ispustila trenutno svjetskog broja 1 kao i osvajachicu roland garrosa... pa eto, zivi se
(TomWaits, 10. septembar 2014 10:41)

E moj Tome, koga je sve Sumadija ispustila pa se i tu zivi nekako.

SRBin

pre 9 godina

Koliko sam navijao da Nišikori izgubi u finalu! Nisam ni svestan, više sam navijao za Čilića na ovom meču nego za No1eta ukupno za ceo život. Pravda je zadovoljena. Od kad znam za sebe želim sve najgore onome ko pobedi mene ili onoga za koga navijam. Tako je bilo i sada. Vidi se da je Nišikoriju teško. Naravno da jeste kada je izgubio. Umislio je da mu je mesto među legendama, a ovo mu je još jedna u nizu potvrda da im nije ni blizu! Poraz je apsolutno zaslužen od boljeg tenisera. Marinu sve čestitke na osvajanju prvog Gren Slema! Srbin sam ali me to ne sprečava da odam priznanje novom GS šampionu makar on bio Hrvat. Još jednom mu čestitam i nadam se da ovo nije kraj bolnim porazima Nišikorija. Neka ih doživi još mnogo. Marinu želim da se ne zasiti trenutnim uspehom već da nastavi da se bori za svaki trofej. Video je da može da se nosi sa svima. Naporan rad je doneo rezultate.

robin hud

pre 9 godina

Mora se čestitati Čiliću na velikoj tituli i njegovom timu na odlično pripremljenom meču. Sećam se kada je Ivanišević podrugljivo govorio o Novakovom timu i o tome kako mu treba autobus da bi njegov tim došao na meč. Onda je vidi se ukapirao kako se osvajaju turniri. Meni lično se način igre Čilića ne sviđa i smatram da teniski svet nikada nije imao tehnički tanjeg šampiona. On je jednostavno čovek sa ogromnom sportskom srećom i bilo bi pravo čudo da on ostvari neki kontinuitet u osvajanju titula ili bar u iole dobrim rezultatima. Mislim da je Čilić ostvario svoj san i vratio se posle pauze na mnogo bolji put. NJegova igra je toliko ravna da nema šta da se komentariše, pa ni njegov forhend. Očigledno da mu je Ivanišević mnogo pomogao u samopouzdanju i poboljšanju servisa(mislim da sada kraće izbacuje lipticu u stilu Rogera) a nisam siguran da se i on mnogo nadao ovom uspehu. Voleo bih da me vreme demantuje, ali mislim da su se samo kockice složile.

Rade

pre 9 godina

Pa Cilica su kako nas narod kaze i pored dobre igre "pronosale vile".Da je on bio na strani Djokovica ne bi daleko odmakao.Onako umorni Nishikori koji ga je vec bio pre toga je bio zrtva.

Cilic je fin momak i desilo se najbolje u zivotu za njega ali tu je kraj

Jorginho

pre 9 godina

"On je takođe dodao da veliku zahvalnost duguje Marinovom treneru Goranu Ivaniševiću koji je nakon US opena rekao da Čilić može da osvoji još Gren slemova." - Samo da odradi još koju turu dopinga i oma će pristupiti realizaciji. Nadam se samo da će se uklopiti sa Nadalom, da im se slučajno ne preklope termini...

boki

pre 9 godina

Na neki način, pretpostavljam da nas Muslimani u Bosni gledaju onako kako Poljaci gledaju na Nijemce i Ruse.
Za što, očito, ima i dosta razloga.
(hrki, 10. septembar 2014 17:00)

U njemackoj i rusiji nema poljaka tako da bi bilo logicnije porediti amerika s meksikancima i drugim latinosima na jugu drzave od kojih inace vecina navija za maticne drzave kad igraju...

456

pre 9 godina

Ajd makar se ne krsti stalno, ne gleda u nebo skupljenih ruku, ne svadja s publikom, ko ovaj nas. Inace, kad Djokovic krene tri puta da se krsti posle dobijenog meca, mene bude blam da moram prebaciti kanal.

Šovinista

pre 9 godina

Kakav smo mi odvratan narod, mnogim kompleksasima je drazi ovaj dopingovani od Djokovica, smeta im to sto ne placa ovde porez , sto ne igra za DK , to sto se krsti. Dno...

zz

pre 9 godina

Hvala Bogu pa imamo dovoljno talenta u BiH, i otići i na SP u fudbalu, EP u košarci, SP u rukometu.. biće to još bolje kada se standard poboljša. Ne treba nam neko ko neće srcem igrati za svoju zemlju, pa makar bili posljednji u svemu. Jadna li je ta duša koja živi negdje, a ne želi igrati za zemlju rođenja, gdje su mu živjeli i pradjedovi..

Mladen Mladenović

pre 9 godina

Ajd makar se ne krsti stalno, ne gleda u nebo skupljenih ruku, ne svadja s publikom, ko ovaj nas. Inace, kad Djokovic krene tri puta da se krsti posle dobijenog meca, mene bude blam da moram prebaciti kanal.
(456, 10. septembar 2014 10:52)
------------
Pa Vi onda navijajte za ovog "ateistu" Čilića, a potom, možete zajedno sa njim u Medjugorje da vidite Gospu i ona da Vas blagosilja. A, baš me zanima, zašto Vas je blam kada se Djoković prekrsti? Da li je to neka sramota? Ili to ne priliči samo Srbima? Nije problem u televizoru gospodine već u Vama. Što imate naopako vaspitanje.

jovan

pre 9 godina

Momak je osvojio US Open i zuri dfa igra za svoju reprezentaciju. nas Djokovic je vec poceo da kalkulise od susreta sa Svajcarskom da bi izbegao Vavrinku koji ga je dobio par dana pre toga. Sada je nas nacionalni heroj umoran jer je u polufinalu imao kracu setnju sa Nisikorijem. Mozda bi mogao da se ugleda na Cilica kad su u pitanju boje vlastite drzave?

Pero

pre 9 godina

Evo, ja sam Hrvat iz Bosne ali nikad ne bi igrao za BiH. To niti je moja himna, niti zastava. Moja himna je 'Lijepa naša domovino' i kada je slušam meni je srce puno i duša. Zastavu bi mogao nositi sa sobom svaki dan jer je obožavam. To je sa 100% ostalim Hrvatima u BH isto. Nameću i nama i srbima u BH da volimo nešto što su "bošnjaci" izmislili. Svaka čast njima ali neka puste nama da mi volimo što želimo. Hrvat Hrvatsku, Srbin Srbiju a oni neka ponosno nose i zastavu i himnu, kulturu i sve ostalo. Podržavam svaku osobu koja želi da predstavlja Hrvatsku ili Srbiju tj. ako to radiš radi od srca. Pola Hrvata iz BiH predstavljaju HRV i stalno je priča oko toga. Ljudi, "bošnjaci" imajte malo obraza i dostojanstva. Onaj tko želi da igra za Bosnu on će igrati, ne treba mu Mujo, Marko ili Milorad da ga nagovore ista je stvar i sa Marinom Čilićem ali ne želi da vas vrijeđa pa ovako priča, jer sami ne znate kad je dosta.

Emir Hadzihafizbegovic

pre 9 godina

@ ...Evo, ja sam Hrvat iz Bosne ali nikad ne bi igrao za BiH. To niti je moja himna, niti zastava. Moja himna je 'Lijepa naša domovino' i kada je slušam meni je srce puno i duša. Zastavu bi mogao nositi sa sobom svaki dan jer je obožavam. To je sa 100% ostalim Hrvatima u BH isto. Nameću i nama i srbima u BH da volimo nešto što su "bošnjaci" izmislili. Svaka čast njima ali neka puste nama da mi volimo što želimo. Hrvat Hrvatsku, Srbin Srbiju a oni neka ponosno nose i zastavu i himnu, kulturu i sve ostalo. Podržavam svaku osobu koja želi da predstavlja Hrvatsku ili Srbiju tj. ako to radiš radi od srca. Pola Hrvata iz BiH predstavljaju HRV i stalno je priča oko toga. Ljudi, "bošnjaci" imajte malo obraza i dostojanstva. Onaj tko želi da igra za Bosnu on će igrati, ne treba mu Mujo, Marko ili Milorad da ga nagovore ista je stvar i sa Marinom Čilićem ali ne želi da vas vrijeđa pa ovako priča, jer sami ne znate kad je dosta.
(Pero, 10. septembar 2014 11:43)

"Teško onom koji se svako jutro budi sa mrznjom prema zemlji u kojoj se rodio"

Viking

pre 9 godina

Ajd makar se ne krsti stalno, ne gleda u nebo skupljenih ruku, ne svadja s publikom, ko ovaj nas. Inace, kad Djokovic krene tri puta da se krsti posle dobijenog meca, mene bude blam da moram prebaciti kanal.
(456, 10. septembar 2014 10:52)

Zao mi te. Ali stvarno.

Jorginho

pre 9 godina

"On je takođe dodao da veliku zahvalnost duguje Marinovom treneru Goranu Ivaniševiću koji je nakon US opena rekao da Čilić može da osvoji još Gren slemova." - Samo da odradi još koju turu dopinga i oma će pristupiti realizaciji. Nadam se samo da će se uklopiti sa Nadalom, da im se slučajno ne preklope termini...

Dragan Jurić

pre 9 godina

Šta??? Zar ne ide u Monte Karlo da se odmori? Tako i onaj Vavrinka posle Australian opena odmah, umesto da se odmara, došao u Novi Sad da teroriše naše restlove od Davis Cup reprezentacije...

SRBin

pre 9 godina

Koliko sam navijao da Nišikori izgubi u finalu! Nisam ni svestan, više sam navijao za Čilića na ovom meču nego za No1eta ukupno za ceo život. Pravda je zadovoljena. Od kad znam za sebe želim sve najgore onome ko pobedi mene ili onoga za koga navijam. Tako je bilo i sada. Vidi se da je Nišikoriju teško. Naravno da jeste kada je izgubio. Umislio je da mu je mesto među legendama, a ovo mu je još jedna u nizu potvrda da im nije ni blizu! Poraz je apsolutno zaslužen od boljeg tenisera. Marinu sve čestitke na osvajanju prvog Gren Slema! Srbin sam ali me to ne sprečava da odam priznanje novom GS šampionu makar on bio Hrvat. Još jednom mu čestitam i nadam se da ovo nije kraj bolnim porazima Nišikorija. Neka ih doživi još mnogo. Marinu želim da se ne zasiti trenutnim uspehom već da nastavi da se bori za svaki trofej. Video je da može da se nosi sa svima. Naporan rad je doneo rezultate.

Haha

pre 9 godina

Pa da se zvao Hamza, ili Mujo ili Sulejman i da je mahao zelenom zastavom-podrzali bi ga :)
Medjutim, hvala im na tome, ima ko da ga podrzi a to je Hercegbosna i Hrvatska kao i Srbe Srbija i Srpska, a Sarajstan neka na svojih 24% i dalje podrzava "bh patriJote"

robin hud

pre 9 godina

Mora se čestitati Čiliću na velikoj tituli i njegovom timu na odlično pripremljenom meču. Sećam se kada je Ivanišević podrugljivo govorio o Novakovom timu i o tome kako mu treba autobus da bi njegov tim došao na meč. Onda je vidi se ukapirao kako se osvajaju turniri. Meni lično se način igre Čilića ne sviđa i smatram da teniski svet nikada nije imao tehnički tanjeg šampiona. On je jednostavno čovek sa ogromnom sportskom srećom i bilo bi pravo čudo da on ostvari neki kontinuitet u osvajanju titula ili bar u iole dobrim rezultatima. Mislim da je Čilić ostvario svoj san i vratio se posle pauze na mnogo bolji put. NJegova igra je toliko ravna da nema šta da se komentariše, pa ni njegov forhend. Očigledno da mu je Ivanišević mnogo pomogao u samopouzdanju i poboljšanju servisa(mislim da sada kraće izbacuje lipticu u stilu Rogera) a nisam siguran da se i on mnogo nadao ovom uspehu. Voleo bih da me vreme demantuje, ali mislim da su se samo kockice složile.

Rade

pre 9 godina

Pa Cilica su kako nas narod kaze i pored dobre igre "pronosale vile".Da je on bio na strani Djokovica ne bi daleko odmakao.Onako umorni Nishikori koji ga je vec bio pre toga je bio zrtva.

Cilic je fin momak i desilo se najbolje u zivotu za njega ali tu je kraj

AC72

pre 9 godina

Ništa BiH nije ispustila.On,kao i mnogi drugi,nikada nije ni imao ambicije u vezi igranja za Bosnu.Ko je bio u Međugorju i ostalim mjestima u Hercegovini gdje žive Hrvati,zna da je to u stvari Hrvatska,a Bosna samo na papiru.Ostalo su priče za malu djecu.

HRV@

pre 9 godina

BH Hrvati ce gotovo uvijek igrati prvo za Hrvatsku, a tek ako moraju, za BiH. Drugo, Medjugorje je, bez ikakvih pretenzija, hrvatski grad, i vjerujem da ljudi u njemu mahom svi imaju hrvatsko drzavljanstvo. I ove price su deplasirane sve dok ne objavite iste clanke za desetine vasih sportasa koji su u istoj ili slicnoj situaciji. Pozdrav

Aleksandar

pre 9 godina

@Aca Znalac, 10. septembar 2014 10:23

Aco grešiš. Dalmatinci nisu više Srbi. Pokatoličila ih je crkva i ako imaju neka osećanja zakopana su duboko. Njihove bake su imale srpske ikone i slavile slave, ali su posle Jasenovca i svega ostalog zbog života samog i opstanka prestali da se sećaju svog porekla.
Neka je slava i čast Hrvatima koji su dobre volje i stide se zločina. A nama ostaje da verujemo i nadamo se da je takvih mnogo.
Čiliću svaka čast ne samo zbog uspeha.
On je momak koji se stideo i bilo mu je neprijatno u meču sa Novakom u Splitu kada su srpsku reprezentaciju vređali.

Svako dobro svima onima koji ljude dele na dobre i loše, a ne po tome da li kažu hljeb ili hleb.

Komshija Hashim

pre 9 godina

Njegova sreca da BiH savez nije bio zainteresiran jer da je bio danas ne bi bio šampion. Hrvatska mu je omogucila da postane to što jest, uz njegov talent i rad, naravno, jer je Hrvatski teniski savez savez puno organiziraniji i financijski mocniji od onog BiH i ima bolje uslove za rad.

У сриду!

pre 9 godina

ti bosanci, pardon bošnjaci su iskompleksiraniji čak i od vas srba, pardon srbijanaca ;)
(Marko, 10. septembar 2014 11:28)

Има једна наука, зове се психологија. А у њој једна теорија, зове се пројекција.
Не било ти тешко, а биће ти корисно, распитај се о чему та теорија говори.

Chana

pre 9 godina

Navijač sam samo Srbije, Vojvodine i Novaka Đokovića, ali sam vrlo sretan što je ovaj fini momak najzad osvojio neki od "slemova", a nema sumnje da će ih biti još u budućnosti...
Drago mi je i zbog "Zeca", sad je kao Bekenbauer - osvojio gren slem i kao igrač, i kao trener!
Šalim se, ali njihova kombinacija je dobitna - što se i pokazalo!
Čestitke obojici, od srca.

Dobro

pre 9 godina

Ma neka su ga 'Bolanci' ispustili, nije bitno.
Ako Nole (SRB+CG) i Chila (HR+BIH)budu u formi, zavladace kao broj 1 i (nadam se) broj 2 jos jedno vreme teniskim vrhom. Jedino SLO I MK nizu zastupljene.... ali nema veze.

Samo da je neko sa nasih prostora, meni nije bitno sa kojom zastavom.
Kad pomislim kako je NYC publika na USO bila protiv Marina, odmah mi je bila jos jaca zelja za njegovom pobedom. Bog dade, pa se to i ostvarilo.
Rasturi Marin Hishikorija na proste cinioce ;-)


Inace, nisam Jugo-nostalgicar, ali sam Balkanac.

Iz zemlje lala, uvek Vas,

senad

pre 9 godina

Ne nego su vi trebali napravit himnu u Bosni lepa vasa pa bi vi Hrvati igrali.Jasam Musliman rodjen u Srbiji i navijam za zemlju gde sam rodjen.

zg euroskeptik

pre 9 godina

Srbi i Hrvati iz Bosne i Hercegovine ako imaju kvalitetu dovoljnu za nastup u reprezentacijama Srbije ili Hrvatske ne nastupaju za BIH nego za Srbiju ili Hrvatsku. Može nekome ne biti pravo, ali tako je. Nek se u Sarajevu zamisle zašto.

viva la vida

pre 9 godina

Ovaj ne igra tenis,on samo servira i svom snagom lupa lopticu.
(plazoje, 10. septembar 2014 15:52)

Vidiš plazoje, ja to obožavm u tenisu, servis svom snagom i ASSSSS

pljuni i zapevaj moja Jugoslavijo!

pre 9 godina

Gospode BOze,kad samo pomislim kakva bi Devis reprezentacija bivse Juge bila da je ostala!? Djokovic,Cilic u pojedinacnim mecevima a u dublu Dodig i Zimonjic! Petog neka stave ostali komentatori,ali ovo su cetiri Gren Slema sampioni!A,moglo je bolje....

darko

pre 9 godina

Da je ostao za BIH igrati opet jako teško da bi danas bio Grand Slam šampion. U tenisu je jako bitna podrška države, a ovaj uspjeh je uspjeh i Gorana Ivaniševića koji je digao Čilića sa dna.

boki

pre 9 godina

Na neki način, pretpostavljam da nas Muslimani u Bosni gledaju onako kako Poljaci gledaju na Nijemce i Ruse.
Za što, očito, ima i dosta razloga.
(hrki, 10. septembar 2014 17:00)

U njemackoj i rusiji nema poljaka tako da bi bilo logicnije porediti amerika s meksikancima i drugim latinosima na jugu drzave od kojih inace vecina navija za maticne drzave kad igraju...

Nepokoreni - Prst u Oko

pre 9 godina

Meni kao tipicnom Balkancu bi srce bilo puno kad bih na jednom od sledecih turnira video srpsku i hrvatsku zastavu u finalu. Onako, da vijore iznad amercicke, britanske, nemacke, francuske. Imamo nesuglasice i medjusobne probleme uvek, ali i mnogo toga zajednickog, kao i zajednicke neprijatelje u vidu korporacija i interesa velikih, sto zadnjih desetak godina osecamo i mi i vi. Zato prst u oko trulom zapadu kad god je to moguce. Napred Nole, napred Marine, prokrcite put ostalima koji do sad nisu verovali. Dzaba Amerima i Englezima pare i sponzori i kraljice i atomske bombe i mediji, nece nikad imati srce kao mi deca Balkana.

Ranzo

pre 9 godina

Ne shvatam zajedljive komentare i ne shvatam kako čak i ovde pojedinci nađu priliku da pomenu Noleta i Monte Karlo i DK. Hajde malo da budemo normalni ljudi i da razmišljamo objektivno i praktično, ali na vestima gde treba. Svaka čast Marinu, još jednom kažem, iz svega što je ikad uradio vidi se da je skroz momak na mestu i, kad već nisam mogao da se radujem zbog Novaka, izuzetno mi je drago što je baš on osvojio GS. Mogu nacionalisti sa obe strane da se busaju u grudi, meni je upravo Čilić "najnaškiji" posle naših tenisera i jedini put kad ću da navijam protiv njega biće kad je sa druge strane teniser iz Srbije. Inače mu želim da osvoji onoliko GS koliko puta Novak ispadne pre finala. Federer i Nadal ih imaju dovoljno, a razni Japanci, Argentinci, Francuzi, Amerikanci i ostali mogu da mi budu najviše simpatični - i to će biti sva podrška koju imaju od mene.

ja

pre 9 godina

Njegov otac je u pravu što s tiče uslova u BiH ali je isto tako neiskren kada kaže da bi Marin igrao za BiH da su bolji uslovi. Oni jednostavno više vole Hrvatsku. Zanimljivo je i da je Ivan Dodig isto iz Međugorja i da je bio mnogo veći talenat od Marina ali nije imao novca da ide na turnire i napreduje. Obojici je prvi trener bio Ivanov stric.

zagorka

pre 9 godina

Meni kao tipicnom Balkancu bi srce bilo puno kad bih na jednom od sledecih turnira video srpsku i hrvatsku zastavu u finalu. Onako, da vijore iznad amercicke, britanske, nemacke, francuske. Imamo nesuglasice i medjusobne probleme uvek, ali i mnogo toga zajednickog, kao i zajednicke neprijatelje u vidu korporacija i interesa velikih, sto zadnjih desetak godina osecamo i mi i vi. Zato prst u oko trulom zapadu kad god je to moguce. Napred Nole, napred Marine, prokrcite put ostalima koji do sad nisu verovali. Dzaba Amerima i Englezima pare i sponzori i kraljice i atomske bombe i mediji, nece nikad imati srce kao mi deca Balkana.
(Nepokoreni - Prst u Oko, 10. septembar 2014 17:35)




definitivno se slažem sa tobom!!!!
pozz iz HR

Deda Proka

pre 9 godina

@SRBin
Interesantan post je ovaj tvoj.
Na oko, sve sto si napisao ne zvuci lose, kao da si sve dobro i pozitivno mislio. Ti verovatno mislis da si bio korekatan.
Ali ... kada se udubis, ono sto si izneo je sve tako ruzno. Navijas, iz ciste osvete, za igraca koji je pobedio tvog favorita? Pa tvoja osveta ide toliko daleko da vise navijas da Niskori izgubi nego sto si navijao da Djokovic dobije? Cudo!
Onda si navijao za Cilica cak iako je on Hrvat!!! Cak iako je ...
Kao, podrazumeva se da se za Hrvata ne sme da navija, ali eto ...
Pisem ovo zato sto tvoj post zapanjuje koliko su neki ljudi daleko od korektnosti, a da cak i nemaju pojma da su nekorektni.

Vlada

pre 9 godina

Pod kojom god zastavom igrao vidi se da je dečko golo dobro što su više puta potvrdili i Nole i Ivan ljubičić i dr teniseri sa naših prostoro. Iskreno meni je to najbitnije!

ii

pre 9 godina

jarane ba,nije bih monako da ulaze milione u klince od 14 godina.posle ibrahimovica kojeg je otac sefik dovodio pred savez sa 16 godina ,ostali tipa cilic su manje bitni.ako hoces igrati za bih bices legenda tipa misimovic,ako neces bices citav zivot prozivan,tako ti je grah pao.i asmir kolasinac baca kuglu za srbiju,a mogao je za bosnu.nikad mu niko iz bih nije jednu rijec ruznu rekao za to .adnan catic alias felix sturm je sampion svijeta u boksu,bori se pod zastavom njemacke,ali posle meca uvijek nosi bih zastavu i naravno nijemci mu nisu rekli nemoj,ovo ,ono.

NS

pre 9 godina

I Grcka je ispustila Pita Samprasa,Jugoslavija Moniku Seles
(Nislija, 10. septembar 2014 10:32)

Jugoslavija Moniku Seles jeste. Grcka Pita Samprasa nije.
Sampras je rodjen u Americi, kao sto je i njegov otac. Jedino mu je majka bila imigrantkinja.
Sampras cak i ne razume grcki. Prvi put je posetio Grcku sa 36 godina da ucestvuje na "Athens Champions Cup" (2007)

hrki

pre 9 godina

Lik prodaje šuplje priče. Već 25 godina je jasno da Hrvati i Srbi igraju za BiH samo ako nemaju kvalitetu za nastup za HR/SR. A to se ne odnosi samo na sport, nego i na masu drugih stvari. Još jedan primjer tu može biti Zlatni lav u Veneciji kojeg je za glavnu ulogu dobio Hadžihafizbegović, a u intervjuima kaže kako se to može smatrati "priznanjem I bosanskohercegovačkoj kinematografiji", iako je on samo glumac plaćen da glumi u hrvatskom filmu.
Pouka svega je da BiH nema što tražiti pokraj svojih većih susjeda/komšija i da, kao što netko dolje reče, mi imamo projekcije jedni prema drugima (da mi je dobiti kunu/dinar svaki put kad Hrvat/Srbin Srbinu/Hrvatu predbaci komplekse, bio bih bogat čovjek), ali da se prema Bosni odnosimo na potpuno isti način, kolonijalistički. Na neki način, pretpostavljam da nas Muslimani u Bosni gledaju onako kako Poljaci gledaju na Nijemce i Ruse.
Za što, očito, ima i dosta razloga.

Predo

pre 9 godina

Senzacionalistički članci. Ovo zalazi više u sferu politike, a ne sporta. U BiH ne postoje nikakvi uslovi za razvoj sporta, a tenisa pogotovo. Ministarstvo sporta ne postoji na razini države, pošto ne postoji ni državna vlada, već Savjet Ministara, gde svako vuče na svoju stranu. U fudbalu su nešto napravili, jer za reprezentaciju igraju ljudi, koji su karijeru napravili u inostranstvu, ili su rođeni tamo. To vam je isto kao da kažemo kako su uspesi Stjepanovića i Čavića odraz razvoja plivačkog sporta u Srbiji.
Čilić je dobio poziv iz Hrvatske čim se vidjelo da je talenat. U Međugorju niko i ne smatra da živi u BiH. Svi imaju hrvatske pasoše, a samo par ljudi ima i BiH pasoš, pored hrvatskog. Dodig je igrao za BiH i sa 24 godine, kao 430. počeo igrati pod hrvatskom zastavom i ubrzo ušao u prvih 100. Hercegovački Hrvati su osnova rukometne, fudbalske, pa i košarkaške reprezentacije Hrvatske.
Da je kojim slučajem Čilić ostao da igra pod BiH zastavom, ne bi imao nikakvu logistiku, ne bi dobijao pozivnice kao mlad za Umag i Zagreb, nego za čelindžere u Sarajevu i Mostaru, a u Banja Luci, ako ostane mesta, jer su prioritet igrači iz Srbije i Republike Srpske.

mile

pre 9 godina

"@(Mladen Mladenović, 10. septembar 2014 11:20)
-----------------------------------------------
Pametni ljudi kazu da treba imati meru u svemu, pa tako i u "javnom ispoljavanju vere". Vera i njeno upraznjavanje je duboko privatna stvar i ne bi trebalo nikoga da smeta, sem kada se u tome preteruje. A da je bilo momenata kada se preterivalo, jeste.

Serviser

pre 9 godina

Ovaj ne igra tenis,on samo servira i svom snagom lupa lopticu.
(plazoje, 10. septembar 2014 15:52)

Samo servira? Kako mu je onda uspjelo u tri seta oduzeti servis Berdychu 5 puta, Federeru 4 puta i Nishikoriu 5 puta, i u ta tri meča odigrati 127 winner-a? Samo na servis igra naš Karlović i kad on dobije set to je u pravilu 7:6.

avala

pre 9 godina

BiH ispustila šampiona. Ni manje ni više. Otiđite malo u Čapljinu ili Medjugorje oko 5 avgusta, pa će vam biti jasno koliko su ta mesta zaista u BiH, formalno jesu, ali ...
Čilić nije ni prvi ni poslednji Hrvat iz BiH koji će sve trčeći otići iz BiH u maticu Hrvatsku.

Regular

pre 9 godina

pa i crna gora je ispustila trenutno svjetskog broja 1 kao i osvajachicu roland garrosa... pa eto, zivi se
(TomWaits, 10. septembar 2014 10:41)

E moj Tome, koga je sve Sumadija ispustila pa se i tu zivi nekako.