Sreda, 02.07.2014.

13:15

Da li je Nik Kirjios budući broj jedan?

Rafael Nadal eliminisan je u osmini finala Vimbldona, ali njegov poraz i on nisu bili u centru pažnje.

Izvor: Saša Ozmo

Da li je Nik Kirjios buduæi broj jedan? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

81 Komentari

Sortiraj po:

Goran

pre 9 godina

Odgovor na ovo pitanje ce se znati vrlo brzo. Ako je on taj sledeci veliki sampion vrlo brzo ce morati uci u Top 10 i vrlo brzo doci do nekog finala GS-a, pa i do prve GS titule. Za sada ne znam. Ima drskost, ima medijsku podrsku, ali jos nema rezultate. Da mu igra ne zavisi toliko od servisa bio bi mnogo vise ubedjen da je on taj novi sampion a ne novi Ivo Karlovic ili Zivojinovic. I Boba je uzeo skalp Vilanderu na Vimbldonu u vreme kada je Vilander dosao na Vimbldon sa 2 GS titule iz Rolan Garosa i Australije.

Bojan

pre 9 godina

(realno, 2. jul 2014 19:09)
u pravu si da igaju losije, stvarno se ne secam kada se desilo da prva 3 mesta na listi drze igraci koji su prosli svoj vrhunac, i to po par godina, bez ikakvog jasnog znaka da ce uskoro doci do smene u tom vrhu.
Znaci Federer je najbolji svoj tenis igrao pre 8 godina, Nadal pre 6, Nole pre 3 a i dalje, sem eto na tom AO ove godine (Mari 2 puta i JMDP jednom), nizu slemove bez problema, pa i masterse.
Tu i tamo neko zablista, ostvari vecu pobedu, ali to je to. Po meni je prekretnica za Noletovu karijeru bio turnir u Kanadi 2007. kada je na istom turniru zaredjao Rodika, Nadala i Federera, prvu trojicu na listi (ne znam da li je bilo bas tim redosledom, ali nije ni bitno) i pokazao da se na njega mora ozbiljno racunati.
Danasnji mladi kao da su u fazonu, nemoguce je dobiti na istom turniru i Rafu i Novaka i Federera, Vavrinka je dobio prvu dvojicu na AO ove godine, pokazao da je moguce, ali on ima 28. godina, nije on nikakva buducnost tenisa. Kirgios je dobio Nadala i stao, valjda je bio zadovoljan ucinjenim. Nema smisla porediti Kirgios sa Rosolom, Rosol je odigrao taj jedan mec dobro u karijeri i vec je imao 22-3 godinice, Kirgios je daleko mladji i moze se probiti, samo treba videti da li ima mentalitet da nastavi u tom fazonu. Ovako, za sada je samo cudo od jednog meca.

PSL

pre 9 godina

Sličan bum je napravio i Raonić kad se pojavio, a daleko je od toga da bude prvi. Mislim da je sad igrao prvo prvopolufinale GS. Videće se u narednom periodu šta će biti od njega. Ako nastavi ovako pre će on biti prvi na svetu nego Raonić. Sve zavisi od konkurencije jer dok igra Novak, Nadal i Federer ni Marej neće biti prvi a ne neko drugi.

Nesalomivi-novosadjanin

pre 9 godina

Grigor Dimitrov, Raonic, ovaj Grk, Rosol.... navodno buducnost tenisa. Kakva teniska buducnost. Ljudi nisu svesni toga kakve su rezultate pravili Novak, Nadal i Federer u 22 ili 23 godini. To su vec igraci koji su sigurno izgradjeni.... Dakle, sadasnjost su. Kasnije kada se budu povukli Novak i Nadal a Federer ce to uskoro uraditi, ovi ce se momci siguran sam boriti medjusobno, ali nikada tenis nece imati taj kvalitet kakav ima sada. Kakav beba Federer, pobedio je jednom Djokovica znamo svi pored kakve publike, ne ponovilo se vise to nikada. Ostale da ne pominjem....

Misha

pre 9 godina

Ja vam lepo rekoh minus 46.5 gemova, poklon kladionica za danasnji dan. Kirjios mora jos mnogo da igra i trenira da ne bi bio one hit wonder. Napisao sam jutros i opet cu, daleko smo od predvidjanja da ce biti prvi na svetu ali vreme definitivno radi za njega.

zoran

pre 9 godina

Koji crni broj jedan. Za ovoga necete vishe chuti. Isto je tako i Rosol pobedio pa nestao. Sem serve, ovaj momak nema nishta drugo.
Raonic ce ga odrati bez problema.

Zoki Falcon

pre 9 godina

Da li dečko ima potencijala za najviše domete videćemo u narednim mesecima, mnogo ih je trenutno zablistalo pa su nestali sa scene vrlo brzo.
Lično mislim da australijanci najviše rade na njegovoj promociji jer oni, kao nekadašnja teniska velesila, već 10 godina nemaju igrača sposobnog za vrhunske rezultate bez obzira na velika ulaganja u tenis!

rr

pre 9 godina

@The End
Jeste, kako da ne. Klinac ga je unistio juce, ponizio ga. Momak koji ima 19 godina i samo 14 meceva u karijeri ponizio velikog sampiona. Sta bi mu tek radio da je stariji, jaci, iskusniji.
Nadal je proslost.

rr

pre 9 godina

Kada je Federer 2001 kao realtivno anoniman teniser dosao na Vimbldon i eliminisao cetvorostrukog uzastopnog sampiona Vimbldona i najboljeg tenisera na svetu, Pita Samprasa, svi su govorili - slucajno, desilo se, los dan Samprasa....
Kada je Nadal 2005pobedio tada najboljeg tenisera sveta, Federera u polufinalu RG, svi su govorili, slucajnost, los dan Federera, opustanje....
Kada je Djokovic prvi put pobedio Federera i Nadala, svi su govorili da je to slucajnost, da Novak nema igru za RF i Nadala, da nikada nece uspeti da osvoji GS pored njih dvojice...
Sada, kada je mladi, devetnaestogodisnji Australijanac Kirgios pobedio najboljeg tenisera na svetu u osmini finala Vimbldona, mnogi pricaju kako je to slucajnost, los dan Nadala, samo servis i forhend.....
Ali zaboravljaju mnogi da je Pit Sampras imao "samo" servis i forhend, pa je jedan od najboljih u istoriji...

realno

pre 9 godina

@Vase ime
Nase zelje su jedno, a realnost je drugo.
27 i 28 su godine u kojima teniseri pocinju da popustaju.
Nije bas tacno da Novak i Nadal igraju sve bolje i bolje.
Novak je samo senka onog Novaka iz 2011. 18 meseci nije osvojio GS, sto deluje neverovatno kada znamo njegov kvalitet.
Nadal nije ni blizu onom nivou igre iz 2006, 2007, 2008 ili 2009. Povrede su ucinile svoje, a i godine polako uzimaju danak.
Ove godine nije se mucio samo na RG. Na svim ostalim turnirima je podbacio.
Sada gubi od mladog Australijanca, koji jos nije na vrhuncu svoje igre.
Federer je u sjajnoj formi, mozda i favorit za WB, ali ni njegova forma nece vecito biti ovakva.
A Kirgios ima godine pred sobom.
Kako vreme prolazi, on ce biti sve jaci i bolji, a Nadal i Novak ce polako slabiti. I onda ce doci trenutak kada ce oni biti lak plen za Kirjiosa, pa i Dimitrova, Raonica...
PS- Velika cetvorka je mit. Postoji velika trojka i to je to. Marej ni po cemu ne zasluzuje da se svrstava u veliku 4. Cak i kada nije imao GS njega su forsirali mediji, dok su Del Potra ignorisali. Valjda je on trebao pre Mareja biti clan neke velike cetvorke. Prvi je osvojio GS.
Federer 17 GS, Nadal 14, Novak 6.... zajedno imaju skoro 200 titula ukupno. Tu Mareju nije mesto. Nije konstantan, imao je uspesnih godinu dana i to je to.
Da nije iz V. Britanije, niko ne bi govorio o njemu kao nekom velikanu tenisa.

ok

pre 9 godina

Možda mu prija igra na travi ? Možda ima dogovor sa Nike sponzorom i Rafom i Federerom da Rafu pobedi a onda Federer malog Australijanca-meleza-crnca Nike "95 pobedi i osvoji ovaj GS vs Dimitrov ili Djoka ? Mislim da Dimitrov ili Federer osvajaju a mali će biti Nike naslednik Federera i Rafe.. Za dve godine očekujem priče da je mali Australijanac koristio doping, išao u WC, koristio bombonice itd - to kada bude bio na Novakovoj strani žreba i kada ga samelje :-)

aleksa

pre 9 godina

Ja mislim da smo dobili novog Congu, tako mislim i da ce ovaj mali stici do pete cetvrte ili mozda cak i trece pozicije, ali verovatno nikad nece biti prvi.

mladen

pre 9 godina

@Ljubiša - nije rekord open ere, ali nije ni mnogo iza

Most match points saved in a winning match (Open Era) :
Adriano Panatta (11 match points saved against Kim Warwick - Rome 1976)
Most match points saved in a winning match (All time record) :
Wilmer Allison (18 match points saved against Giorgio De Stefani - Davis Cup 1930)

Juzni Front 012

pre 9 godina

Eh proslih godina ovog Kirgijosa dobijali i Peliwo i nas Milojevic, a njih sad ni na google-u nema, dok ovaj igra cetvrt-finale Wimbledon-a

afrogipsy

pre 9 godina

Damu je bekhend na nivou forhenda , uz onakav servis , bio bi broj jedan i to vrlo brzo. Ovako , morace jos mnogo da radi i za prvih 10. Mislim da ce u top 10 uci, ali broj jedan , ne verujem da ce postati.

Ljubisa

pre 9 godina

Decko je sa samo 19 godina spasio cak 9 mec lopti u mecu protiv jednog Gaskea. To moze samo jedna mentalna gromada uraditi a bez ovoga nemozes biti sampion makar i savrseno izvodio sve udarce kao sto rece gospodin Predo. Voleo bih znati, da li je uopste neko u Open eri spasio toliko mec lopti i na kraju pobedio. To je veliki podvig! Pobeda protiv Nadal(bez obzira u kakvoj je formi ovaj) takodje nagovestava jednu buducu tenisku zvezdu ali od mnogo toga ce zavisiti. Videcemo da li ima kontinuitet.

Navijac iz fotelje

pre 9 godina

Kada god neki junosa pobedi nekog velikana odmah ga proglase za buduceg broj jedan. Ovaj grk je bio najbolji junior sveta.Bio i Gilles Muller iz Luxemburaga nema ga nigde danas. Dimitrov pobedio jedne godine Djokovica i opet ista prica baby Federer.takvih slucajeva koliko hoces

Srdjan

pre 9 godina

Zaista bih volio da ovaj momak bude buduci broj jedan. Ima sve sto treba, ima harizmu, emotivan je i fino izgleda. Mislim, ovo su sve stvari koje nemaju veze sa tenisom ali itekako uticu na popularnost. Nadam se samo da nece proci kao Dimitrov ili jos gore kao Tomic.

Goran

pre 9 godina

Broj 1 definitivno moze biti kada se povuce Novak. Kada je bio Rios, Rafter, Ferero, Safin, Muster, .. zasto ne bi mogao i on. Ali nece biti velika zvezda. Previsok je, ima razornu servu ali nije posebno dobar u razmenama. Pobediti Nadala na Vimbldonu i nije neko vrhunsko dostignuce. U njegovom uzrastu, Federer je bio broj 39, Novak 24, Hewitt 14, Sampras 5, Nadal 2, a Nik 144. Napredovace posle Vimbldona ali ako ne udje u top 10 iduce godine nema nista od njega.

roger.ch

pre 9 godina

Ma kako da ne
Doduse ima vece sanse od mene, eto danas ce zavrsit nastup na Wimbledonu
A broj jedan nece sigurno biti(niti medju 5) narednih 3-4 godine dok su tu Novak, Rafa, Muray...
Onda ce iduce godine isplivat neki slican I za njega ce se pitati je li buduci broj jedan
Ja bih se kladio da nece nikad biti ni blizu broja jedan

Jimbo Jones

pre 9 godina

Broj jedan?Moglo bi se početi sa recimo kandidat za top 10,i to je teško prognozirati,a ne sa ni manje ni više nego broj jedan.Stvarno brzopleta konstatacija. U tenisu je kontinuitet dobrih igara ono što razdvaja najveće od ostalih.Mnogi bljesnu s vremena na vrijeme(npr.wawrinka),ali samo nekoliko(zna se kojih) ima kontinuitet u dobrim igrama.Kirgios jednostavno,uopšte ne igra toliko dugo da se išta može prognozirati.Da je pobijedio Nadala u Parizu ili Novaka u Australiji ni to ne bi moralo ništa da znači,a pogotovo ne pobjeda protiv u Wimbledonu u zadnje vrijeme nepredvidivog Nadala.Dug je put i do npr.Raonićevog nivoa a komoli br.1

srkis

pre 9 godina

Momak će, nema dileme, biti veliki igrač! Slučajno sam pratio kretanje rezultata u 1-om kolu RG 2013. (istovremeno je igrao i neko naš, Viktor ili Tipsa, pa zato). Elem, Nik je, iako tada prvi nosilac juniorskog turnira, dobio wild card za glavni žreb i zalomio mu se Štepanek. Dečku je to bio prvi meč u ATP konkurenciji uopšte, pa još na GS... Imao je 18 godina i par dana, igrao protiv lisca premazanog svim mastima... i pobedio 7:6, 7:6, 7:6! U tri taj-brejka, u prvom profesionalnom meču u karijeri, na gren slemu, nije mu se "skratila ruka"! E, za to treba herc, ono što odvaja šampione od ostalih...

Tako da me nimalo ne čudi da je omlatio Nadala na travi...

as we speak

pre 9 godina

Pre ce biti Niki broj jedan, nego Nikola Milojevic, koji je isto godiste kao i Grk.
Niki trenutno 144, a posle Wimbledona mozda i medju 100...
Nikola 456.

Ljubisa

pre 9 godina

Decko je sa samo 19 godina spasio cak 9 mec lopti u mecu protiv jednog Gaskea. To moze samo jedna mentalna gromada uraditi a bez ovoga nemozes biti sampion makar i savrseno izvodio sve udarce kao sto rece gospodin Predo. Voleo bih znati, da li je uopste neko u Open eri spasio toliko mec lopti i na kraju pobedio. To je veliki podvig! Pobeda protiv Nadal(bez obzira u kakvoj je formi ovaj) takodje nagovestava jednu buducu tenisku zvezdu ali od mnogo toga ce zavisiti. Videcemo da li ima kontinuitet.

vkv teniser

pre 9 godina

Mali je opasan. Ne vidim ko bi mogao do Australije da ga zaustavi. Vezace tri GS-a. Bice prvi do Uskrsa. Ako dogodine odbrani ovu titulu u Wimbledon-u, onda je pravi sampion.

Među ženskim sigurica

pre 9 godina

Дефинитивно га видим као број један.
Али претходно мора урадити и један мањи хируршки захват ...

Banezi

pre 9 godina

Za pet godina vrh ce ciniti Nisikori, Kirios, Tomic, Raonic, Janovic, Tiem i mozda jos neko tipa Pospisil ili slicno. Najvise sansi za prvo mesto dajem Tiemu jer je najraznovrsniji. Ulazimo u eru sjajnih udaraca, kako stvari stoje.

David Pantovic

pre 9 godina

Mora jos mnogo da uci da bi bio najbolji!!! Videcemo I mentalno kako ce da izdrzi sledeci mec. Jer ako izgubi lako sledeci mec znaci samo da je jos uvek samo napaljeno dete koje mora jos mnogo da uci . Ja mu iskreno zelim da osvoji turnir!!!

Božidar, Beograd

pre 9 godina

Kirjios, Thiem, Pospišil i Klizan su za mene najvece nade kod muškaraca, dok ce Halep, Busar, Kiz, Karolina Pliskova, Benčić, Konjih i Garsija buduće carice kod žena!

mali aut

pre 9 godina

Isti tekst potpuno kao prošle godine samo je glavni junak bio Janovic. I gde je on danas? Može biti prvi kad se povuce cela velika cetvorka. I Hjuit je bio br1 jer nije imao konkurenciju.

RGNS

pre 9 godina

Svaka cast malom, em je igrao dobro em je Nadal na srecu i iskljucivo srecu dobio drugi set inace bi bilo 3:0. Jedno pitanje za Sasu, kada i dali pocinje sa igrom Troicki?

Vladimir

pre 9 godina

Gledam i pretim tenis jos od vremena Borga i ovaj tenis me je zadivio koji je Kirjios igrao. Njegov forhend je razoran i ne citljiv u kom delu terena ce zavrsiti. Nadal je samo stajao u neznanju gde ce loptica. Istina da mu je bekhend slabiji ali ima samo 19 god i to se da nauciti i popraviti. Mali je za godinu dve broj 1. a ne onaj naduvani Dimitrov i veciti talenat Nisikori... sve su to buduci Fereri, ili Varvinke , gledaoci broja 1 na listi. Kirjios je cudo. Pocistice sve za za godinu dve...

Cisto sumnjam

pre 9 godina

Onako laicki se pitam ko je dobar teniser: neko od dva metra i sto kg koji servira ubitacno ili onaj ko zaista ume da igra tenis? I igra ga godinama kao Nole, Rafa, Rodja, Stan...

Spale

pre 9 godina

samo da vidimo kakva mu je glava kad on bude favorit.
I Gulbis je obecavao..
I Janko je bio gs sampion medju juniorima...
Deluje da moze, videcemo.
a mozda i necemo!

Milos

pre 9 godina

Djokovic je sa 19 a to je bilo 2006 uzeo 2 titule i imao jedno finale. Sa nepunih 20 2 mastersa je vec bio uzeo. Ovaj momak trenutno nije ni blizu toga, ali videcemo. Za sad se cini da nije ta klasa, ali polako, ima vremena.
Za broj 1 je najbitnija konstantnost.

Obican gledalac

pre 9 godina

Nije iskljuceno da stupa na veliku scenu buduci broj jedan svetskog tenisa. Pokazao je niz kvaliteta da se pojavi takva ideja a kod nekih i uverenje. Medjutim, mnogo testova mu predstoji, na terenu i van njega. Nadala je zaista "ozbiljno" pobedio, ali videcemo da li moze i Raonica sa kojim ce mu biti nesto teze jer ima dosta elemenata koji tu dvojcu momaka cine slicnim. Ako ga Milos izbombarduje kao sto je ovaj Nadala, sta cemo onda? Balkansko-azijska genetska kombinacija sa zastavom Australije Kirgiosa cini "dobitnom" kombinacijom globalnog koncepta koji trazi svoje potvrde na svim mogucim detaljima i tackama narocito javnih programa. Kirgios ima karakteristike "savremene ikone" tzv. "zeljenog sveta", od strane onih koji ga prilicno nasilno koncipiraju. Videcemo kako bivsi kosarkas (sto mu je velika prednost u odnosu na telesnu pokretljivost) trpi teske poraze, na toj tacki ce se narocito videti mentalni materijal koji je prizveo njegov genetski "urnebes". U svakom slucaju, velikani teniske arene pri izgovoru njegovog imena sigurno ne ostaju hladni, javlja im se signal da se na radaru pojavljuje neka moguca "oluja". Ljubitelji tenisa se raduju, i mi navijaci Novaka Djokovica nismo nezadovoljni, voleli bismo da nakon ere naseg viteza imamo sta da vidimo a da bude novo u svakom pogledu. Ne samo novo vec i bolje. Videcemo ko ce to biti, ima pretendenata koji ozbiljno najavljuju nov kvalitet.

whynot

pre 9 godina

Ne znam čemu poređenje Nika i ostalih takozvanih talenata poput Dimitrova koji je prvu pobedu na gren slemu ostvario sa 20 godina, a prvi put dočekao drugu nedelju u Australiji ove godine. Nik već ima ostvarene pobede na svim gren slemovima, sem na US openu gde je prošao kvalifikacije, ali ispao od Ferera. Rekao bih da je pobeda protiv Nadala treća velika pobeda Kirgiosa. Prvu je ostvario na Rolan Garosu prošle godine kada je izbacio Stepaneka u tri seta, a drugu prošle nedelje protiv Gaskea. Dečko je osvajao čelendžere na svim podlogama, pri tome ima 19 godina i 2 meseca. Najviše me je juče oduševio njegov intervju posle meča, kada je pribrano i staloženo, kao da se ništa nije desilo, analizirao svoju pobedu.
Za kraj da dodam da verujem da je Nik Kirgios budući broj 1 i višestruki gren slem šampion. Ne vidim nikoga iz njegove generacije, pa i starijih 3-4 godine ko bi mogao da mu parira kada tri velikana završe sa aktivnim igranjem tenisa.

Misha

pre 9 godina

Juce sam na kladionici ziheraski odigrao vise gemova, nisam imao petlju za kvotu 9 na Kirgiosa. Rafa se 3 prethodna kola bukvalno nudio protivnicima i samo se cekao neko raspolozen od pocetka do kraja da ga dokrajci. Medjutim, ne slazem se sa ovako prebrzo i olako donetim zakljuccima uvazenog Sase Ozma. Naime, sa igrom koju prikazuje na ovogodisnjem Wimbu, a i poslednjih godinu dana koliko ga pratim, Kirgios zaista istice kandidaturu za najvisi plasman ali i klasicne bolesti koje jedan junior lezi u fazi prelaska u top seniorski tenis. Nemojmo zaboraviti velikog juniorskog sampiona Gaskea, nekoliko juniorskih slemova, prva ATP titula vec u Kirgiosovim godinama (sa 19 Notingem) i nikada ni blizu broju jedan. Ono sto takodje mislim da ne ide u prilog mladom Niku je i prilicno monotona igra koja je juce na travi savrseno pasovala protiv indisponiranog Rafe ali da je sa druge strane bio Fedex ili Novak, prica bi bila okoncana u 3 seta, porazom Kirgiosa. Ravni udarci, posebno bekhend, su prilicno bezopasni na ostalim podlogama (pitajte Lejtona Hjuita). Kako bilo, meni je jako drago sto imamo novu zvezdu na teniskom nebu i nadajmo se nasledniku Novaka, Rafe, Endija.. Do tada Niku zelim svu srecu, trebace mu posebno kada na njegova ledja padne sav odijum javnosti koji je opravdano odjednom previsok. S toga i prognoziram danas relativno laganu pobedu Raonica (granica od 46.5 gemova u Meridianu je kao stvorena za jedan minus gemova na kladionici).

Nenad

pre 9 godina

Čini mi se da ćemo u relativno kratkom vremenu imati novu promenu igre. Dvehiljadite su donele korpulentne igrače, mišiće, snagu... Sad izgleda kao da dolazi vreme kada će vrhunski teniseri na sve to još i ''ići u visinu''. Plašim se samo da će era drvoseča doneti dosadan tenis, više nego ikad baziran na servisu. Videćemo...
U svakom slučaju, ovog momka čeka još dug put.

simke

pre 9 godina

Dobar je igrac,ali njemu se najvise igra zasniva na nevjerovatno dobrom servisu...Ne svidja mi se sto sve vise mladih tenisera ima po skoro 2 metra,i imaju dobar servis i tako se probijaju u sam vrh....Ipak i dalje navijam za ove prave tenisere kao sto su Nadal,Federer,Novak,Marej....To je pravi tenis.

Nebojša

pre 9 godina

Ne treba trčati pred rudu u zadnje dve godine čuli smo za desetak budućih broja jedan ili tenisera koji su kandidati za sam vrh top tri na listi tako da jedan dobar rezultat ne mora ništa da znači možda mali bude šampion možda bude top deset igrač a možda više ni nećemo čuti za njega kada su najveći turniri u pitanju vreme će pokazati svi pamte veoma talentovanog Bernarda Tomića sa Wimbldona 2011 protiv Novaka uspeo je set da mu uzme igrao je odlično sigurno su i tada komentari bili budući broj jedan budućnost tenisa itd. pa šta je on uradio od tada.

Ma kako da ne

pre 9 godina

Dobro decko je pokazao odlican tenis juce, i igrao je vanserijski, ali je u 2. kolu igrao 5 setova protiv Gaskea(spasavao mec lopte), pa 4 protiv Veselog. Ne moze se na osnovu ove pobede reci da ce biti broj jedan. Treba da nastavi da se dokazuje u daljem toku Wimbledona, kao i na ostalim podlogama. Pitanje da li je toliko dobar servis ubojit na sljaci, sigurno da ne toliko. Tako da je bolje da sacekaju jos ne znam godinu dana i ako nastavi sa izvanrednim partijama, e tek tada ce moci da se prica o novom broju jedan. Juce protiv Nadal je igrao fenomenalno iz svakog udarca, ali da li ce uspeti da odrzi to, i pitanje kako bi igrao bez onog dobrog servis. Sve najbolje u nastavku karijere.

Savri

pre 9 godina

Ove godine sam nakon dužeg niza godina video dva jako mlada igrača koji su u duelima protiv Nadala pokazali da njihovo vreme dolazi - austrijanac Dominik Tim na RG i sada Nik Kirjios na Vimbldonu. Tim se nije ustručavao da napadne Nadalov vorhend i u tim razmenama je bio ravnopravan što odavno nisam video a pogotovo ne od jednog tako mladog igrača. Sa svojih 19 odnosno 20 godina pokazali su obojica jako zrelu igru koja obećava. Mislim da će već u narednih godinu-dve preskočiti Raonića, Nišikorija i Dimitrova kao budući pretendenti na GS titule...

DaLanik

pre 9 godina

Aman ljudi, pa pobedio je jednom Nadala i sada je odmah buduci broj jedan? Nek prvo osvoji neki GS pa cemo onda videti. Isto je bilo sa onim bugarinom sto je pobedio Noleta, odmah je dobio nadimak Bejbi Federer, i sta je posle uradio? Nista.

IRONemke

pre 9 godina

Sada mi je još više krivo što sam prestao da treniram tenis. Trener je bio oduševljen mojim jednoručnim bekhendom, izlazak na mrežu uvek pravovremen, neodbranjiv kik servis u telo, ali jednostavno nisam imao para da odem na Floridu i napredujem na ATP listi, možda bih ja danas izbacio nekog...

Predo

pre 9 godina

Za Kirgiosa sam čuo prvi put kada je delio megdan sa Milojevićem i Djereom u juniorskoj konkurenciji, ali sam ga prvi put gledao protiv Gaskea. U tom meču me je možda i više oduševio, nego u meču sa Nadalom. Servis, forhend i bekhend se daju naučiti. Imate vi mnogo momaka koji to strašno izvode, ali nisu šampioni. U meču sa Gaskeom je spasio ne znam koliko meč lopti i trijumfovao u stilu velike četvorke, Nadala su na travi tukli i Rosol, i Darsis, nedavno Braun i niko od njih nikad neće nešto veliko postići u ovoj igri, kao i Stakhovski, koji je prošle godine u velikom stilu tukao Federera. Tomić je, mislim 2011, odigrao fantastičam meč protiv Novaka, i da nije njegove lude glave i lude glave njegovog oca Ivice ili Džona, mogao je već biti u top 10.
Dečko je dobar, bio je odličan junior, ali jedna lasta ne čini proleće. Moramo sačekati jedan dobar rezultat na drugoj podlozi. Videćemo ga i u meču sa Raonićem, koji je još uvek mlad teniser.
I još vezano za onaj udarac kroz noge, o kome se priča. Udarac je pola znanje, pola sreća. Da je lopta bila slabija, udarila u bi u mrežu, a jaču bi ili Nadal vratio, ili bi otišla u aut. Ja se uvek iznova zadivim kada Nadal pogodi ćošak svojom top spin dijagonalom, ili Novak bekhend pasing šot iz punog streča, a to su oni uradili stotinama puta do sada.

The End

pre 9 godina

Jaoj! kako bih voleo da nekim čudom ovaj mali dođe do finala i da ga tu sačeka Novak! Pa kad mu ovaj servira bombu da mu se loptica vrati kroz uši.
Ej bre, Nadal je uzeo RG i nema energije i snage da dođe do finala još jednog Slema, a ovaj sa 19 god. pun snage, energije, napaljen jer igra na gl. terenu, naleće na Nadala koji uz sve to ima loš dan, i dobija ga, i odma postaje Bog tenisa!!?? Pa on nije krenuo u školu kad je Nadal dizao trofeje bre ej!
Šta se primate toliko? Zašto omaložavate šampiona i jednog u milijardu kao što je Nadal? Velika četvorka je toliko superiorna da su svi ostali smešni, i ovi iz top 10 pored njih, a da ne pričam o ovim padobrancima koji zablistaju u jednom meču od 5 hiljada mečeva! Navijam za Novaka, ali mi je sada krivo kad vidim koliko svi prde o ovom klincu i dižu ga u nebesa - što Nadal nije bio raposložen i malo odmorniji pa ga nije nalupao sa nulom! Strašno kakvi su novinari i pojedini teniski pratioci i navijači...koliko pušte mašti na volju a realnost pod tepih naguraju!

Vaše ime

pre 9 godina

Mnogo je njih prošlo kroz istu priču kao ovaj mali.
Mnogi su pravili senzacije i bili glavna vest do sledećeg poraza, pa su na kraju nestali ili se nisu pomerili sa mesta jer velika četvorka je i dalje moćna.

Može on i do finala da dođe, može i da osvoji Vimbldon, ali da li on ima snage, da li ima dovoljno jaku psihu i glavu da svaki turnir igra kao protiv Nadala?
Da svaki put pobeđuje Novaka, Federera, Nadala, Mareja, i ostale iz top10?
Nema, jer je mlad i neiskusan a ovi su suvi kvalitet, pravi šampioni.

Normalno, kad se povuče ova generacija neko će umesto njih morati da bude broj 1, ali ne u narednih 4,5 god. Suviše su dobri i Novak i Nadal i ostali da bi neko nov upao u njihovu grupu.
Dokaz za to vam je da sem Vavrenke ove sezone, i daleke 2009 Delpotra, niko nije van velike četvorke osvojio ni jedan jedini GS!
Zar treba dalje nešto da pišemo na ovu temu??

A Novak sa 27 i Nadal sa 28 nisu stari. Te godine bi smetale nekim slabijim teniserima, ali ovi igraju sve bolje i bolje. Presto i vrh tenisa će pripasti drugima tek kad moćna četvorka odluči da je bilo dosta igranja, da ne mogu više da izdrže tempo jer su u godinama, a dotle... dotle će klinci da čekaju u dugom redu!

Ardbeg

pre 9 godina

Kao sto je onaj sto je prosle godine izbacio Ndala postao br. 1 - tako ce i ovaj! Mozda postane kada se Nole, Nadal, FedEx i Mari penzionisu.

1234

pre 9 godina

Videcemo u mesecima i godinama koji slede, ali ono sto je ovaj decko prikazao juce ostavilo je isti utisak na mene. Visok, jaki dobri udarci, bezobrazna hrabrost... Video sam sve sto je potrebno da budes tu gde niko nije godinama krocio sem Nadala, Federera, Djokovica i Murraya.

Bio buduci br 1 ili ne voleo bih da Novak nikada od njega ne dozivi ono sto je Rafa juce!

бт

pre 9 godina

Неки новинари имају кратку памет па заборављају какав играч је Надал и од кога све је у стању да изгуби на трави. Кирјиос игра добро, нема сумње али испада против првог ко иоле боље сервира и удара равно - рецимо Раонића. Па против Гаскеа је спасавао 9 меч лопти...

Vaše ime

pre 9 godina

Mnogo je njih prošlo kroz istu priču kao ovaj mali.
Mnogi su pravili senzacije i bili glavna vest do sledećeg poraza, pa su na kraju nestali ili se nisu pomerili sa mesta jer velika četvorka je i dalje moćna.

Može on i do finala da dođe, može i da osvoji Vimbldon, ali da li on ima snage, da li ima dovoljno jaku psihu i glavu da svaki turnir igra kao protiv Nadala?
Da svaki put pobeđuje Novaka, Federera, Nadala, Mareja, i ostale iz top10?
Nema, jer je mlad i neiskusan a ovi su suvi kvalitet, pravi šampioni.

Normalno, kad se povuče ova generacija neko će umesto njih morati da bude broj 1, ali ne u narednih 4,5 god. Suviše su dobri i Novak i Nadal i ostali da bi neko nov upao u njihovu grupu.
Dokaz za to vam je da sem Vavrenke ove sezone, i daleke 2009 Delpotra, niko nije van velike četvorke osvojio ni jedan jedini GS!
Zar treba dalje nešto da pišemo na ovu temu??

A Novak sa 27 i Nadal sa 28 nisu stari. Te godine bi smetale nekim slabijim teniserima, ali ovi igraju sve bolje i bolje. Presto i vrh tenisa će pripasti drugima tek kad moćna četvorka odluči da je bilo dosta igranja, da ne mogu više da izdrže tempo jer su u godinama, a dotle... dotle će klinci da čekaju u dugom redu!

DaLanik

pre 9 godina

Aman ljudi, pa pobedio je jednom Nadala i sada je odmah buduci broj jedan? Nek prvo osvoji neki GS pa cemo onda videti. Isto je bilo sa onim bugarinom sto je pobedio Noleta, odmah je dobio nadimak Bejbi Federer, i sta je posle uradio? Nista.

Spale

pre 9 godina

samo da vidimo kakva mu je glava kad on bude favorit.
I Gulbis je obecavao..
I Janko je bio gs sampion medju juniorima...
Deluje da moze, videcemo.
a mozda i necemo!

simke

pre 9 godina

Dobar je igrac,ali njemu se najvise igra zasniva na nevjerovatno dobrom servisu...Ne svidja mi se sto sve vise mladih tenisera ima po skoro 2 metra,i imaju dobar servis i tako se probijaju u sam vrh....Ipak i dalje navijam za ove prave tenisere kao sto su Nadal,Federer,Novak,Marej....To je pravi tenis.

The End

pre 9 godina

Jaoj! kako bih voleo da nekim čudom ovaj mali dođe do finala i da ga tu sačeka Novak! Pa kad mu ovaj servira bombu da mu se loptica vrati kroz uši.
Ej bre, Nadal je uzeo RG i nema energije i snage da dođe do finala još jednog Slema, a ovaj sa 19 god. pun snage, energije, napaljen jer igra na gl. terenu, naleće na Nadala koji uz sve to ima loš dan, i dobija ga, i odma postaje Bog tenisa!!?? Pa on nije krenuo u školu kad je Nadal dizao trofeje bre ej!
Šta se primate toliko? Zašto omaložavate šampiona i jednog u milijardu kao što je Nadal? Velika četvorka je toliko superiorna da su svi ostali smešni, i ovi iz top 10 pored njih, a da ne pričam o ovim padobrancima koji zablistaju u jednom meču od 5 hiljada mečeva! Navijam za Novaka, ali mi je sada krivo kad vidim koliko svi prde o ovom klincu i dižu ga u nebesa - što Nadal nije bio raposložen i malo odmorniji pa ga nije nalupao sa nulom! Strašno kakvi su novinari i pojedini teniski pratioci i navijači...koliko pušte mašti na volju a realnost pod tepih naguraju!

Ardbeg

pre 9 godina

Kao sto je onaj sto je prosle godine izbacio Ndala postao br. 1 - tako ce i ovaj! Mozda postane kada se Nole, Nadal, FedEx i Mari penzionisu.

бт

pre 9 godina

Неки новинари имају кратку памет па заборављају какав играч је Надал и од кога све је у стању да изгуби на трави. Кирјиос игра добро, нема сумње али испада против првог ко иоле боље сервира и удара равно - рецимо Раонића. Па против Гаскеа је спасавао 9 меч лопти...

Predo

pre 9 godina

Za Kirgiosa sam čuo prvi put kada je delio megdan sa Milojevićem i Djereom u juniorskoj konkurenciji, ali sam ga prvi put gledao protiv Gaskea. U tom meču me je možda i više oduševio, nego u meču sa Nadalom. Servis, forhend i bekhend se daju naučiti. Imate vi mnogo momaka koji to strašno izvode, ali nisu šampioni. U meču sa Gaskeom je spasio ne znam koliko meč lopti i trijumfovao u stilu velike četvorke, Nadala su na travi tukli i Rosol, i Darsis, nedavno Braun i niko od njih nikad neće nešto veliko postići u ovoj igri, kao i Stakhovski, koji je prošle godine u velikom stilu tukao Federera. Tomić je, mislim 2011, odigrao fantastičam meč protiv Novaka, i da nije njegove lude glave i lude glave njegovog oca Ivice ili Džona, mogao je već biti u top 10.
Dečko je dobar, bio je odličan junior, ali jedna lasta ne čini proleće. Moramo sačekati jedan dobar rezultat na drugoj podlozi. Videćemo ga i u meču sa Raonićem, koji je još uvek mlad teniser.
I još vezano za onaj udarac kroz noge, o kome se priča. Udarac je pola znanje, pola sreća. Da je lopta bila slabija, udarila u bi u mrežu, a jaču bi ili Nadal vratio, ili bi otišla u aut. Ja se uvek iznova zadivim kada Nadal pogodi ćošak svojom top spin dijagonalom, ili Novak bekhend pasing šot iz punog streča, a to su oni uradili stotinama puta do sada.

realno

pre 9 godina

@Vase ime
Nase zelje su jedno, a realnost je drugo.
27 i 28 su godine u kojima teniseri pocinju da popustaju.
Nije bas tacno da Novak i Nadal igraju sve bolje i bolje.
Novak je samo senka onog Novaka iz 2011. 18 meseci nije osvojio GS, sto deluje neverovatno kada znamo njegov kvalitet.
Nadal nije ni blizu onom nivou igre iz 2006, 2007, 2008 ili 2009. Povrede su ucinile svoje, a i godine polako uzimaju danak.
Ove godine nije se mucio samo na RG. Na svim ostalim turnirima je podbacio.
Sada gubi od mladog Australijanca, koji jos nije na vrhuncu svoje igre.
Federer je u sjajnoj formi, mozda i favorit za WB, ali ni njegova forma nece vecito biti ovakva.
A Kirgios ima godine pred sobom.
Kako vreme prolazi, on ce biti sve jaci i bolji, a Nadal i Novak ce polako slabiti. I onda ce doci trenutak kada ce oni biti lak plen za Kirjiosa, pa i Dimitrova, Raonica...
PS- Velika cetvorka je mit. Postoji velika trojka i to je to. Marej ni po cemu ne zasluzuje da se svrstava u veliku 4. Cak i kada nije imao GS njega su forsirali mediji, dok su Del Potra ignorisali. Valjda je on trebao pre Mareja biti clan neke velike cetvorke. Prvi je osvojio GS.
Federer 17 GS, Nadal 14, Novak 6.... zajedno imaju skoro 200 titula ukupno. Tu Mareju nije mesto. Nije konstantan, imao je uspesnih godinu dana i to je to.
Da nije iz V. Britanije, niko ne bi govorio o njemu kao nekom velikanu tenisa.

Milos

pre 9 godina

Djokovic je sa 19 a to je bilo 2006 uzeo 2 titule i imao jedno finale. Sa nepunih 20 2 mastersa je vec bio uzeo. Ovaj momak trenutno nije ni blizu toga, ali videcemo. Za sad se cini da nije ta klasa, ali polako, ima vremena.
Za broj 1 je najbitnija konstantnost.

Nenad

pre 9 godina

Čini mi se da ćemo u relativno kratkom vremenu imati novu promenu igre. Dvehiljadite su donele korpulentne igrače, mišiće, snagu... Sad izgleda kao da dolazi vreme kada će vrhunski teniseri na sve to još i ''ići u visinu''. Plašim se samo da će era drvoseča doneti dosadan tenis, više nego ikad baziran na servisu. Videćemo...
U svakom slučaju, ovog momka čeka još dug put.

Nebojša

pre 9 godina

Ne treba trčati pred rudu u zadnje dve godine čuli smo za desetak budućih broja jedan ili tenisera koji su kandidati za sam vrh top tri na listi tako da jedan dobar rezultat ne mora ništa da znači možda mali bude šampion možda bude top deset igrač a možda više ni nećemo čuti za njega kada su najveći turniri u pitanju vreme će pokazati svi pamte veoma talentovanog Bernarda Tomića sa Wimbldona 2011 protiv Novaka uspeo je set da mu uzme igrao je odlično sigurno su i tada komentari bili budući broj jedan budućnost tenisa itd. pa šta je on uradio od tada.

1234

pre 9 godina

Videcemo u mesecima i godinama koji slede, ali ono sto je ovaj decko prikazao juce ostavilo je isti utisak na mene. Visok, jaki dobri udarci, bezobrazna hrabrost... Video sam sve sto je potrebno da budes tu gde niko nije godinama krocio sem Nadala, Federera, Djokovica i Murraya.

Bio buduci br 1 ili ne voleo bih da Novak nikada od njega ne dozivi ono sto je Rafa juce!

mali aut

pre 9 godina

Isti tekst potpuno kao prošle godine samo je glavni junak bio Janovic. I gde je on danas? Može biti prvi kad se povuce cela velika cetvorka. I Hjuit je bio br1 jer nije imao konkurenciju.

zoran

pre 9 godina

Koji crni broj jedan. Za ovoga necete vishe chuti. Isto je tako i Rosol pobedio pa nestao. Sem serve, ovaj momak nema nishta drugo.
Raonic ce ga odrati bez problema.

Jimbo Jones

pre 9 godina

Broj jedan?Moglo bi se početi sa recimo kandidat za top 10,i to je teško prognozirati,a ne sa ni manje ni više nego broj jedan.Stvarno brzopleta konstatacija. U tenisu je kontinuitet dobrih igara ono što razdvaja najveće od ostalih.Mnogi bljesnu s vremena na vrijeme(npr.wawrinka),ali samo nekoliko(zna se kojih) ima kontinuitet u dobrim igrama.Kirgios jednostavno,uopšte ne igra toliko dugo da se išta može prognozirati.Da je pobijedio Nadala u Parizu ili Novaka u Australiji ni to ne bi moralo ništa da znači,a pogotovo ne pobjeda protiv u Wimbledonu u zadnje vrijeme nepredvidivog Nadala.Dug je put i do npr.Raonićevog nivoa a komoli br.1

Ma kako da ne

pre 9 godina

Dobro decko je pokazao odlican tenis juce, i igrao je vanserijski, ali je u 2. kolu igrao 5 setova protiv Gaskea(spasavao mec lopte), pa 4 protiv Veselog. Ne moze se na osnovu ove pobede reci da ce biti broj jedan. Treba da nastavi da se dokazuje u daljem toku Wimbledona, kao i na ostalim podlogama. Pitanje da li je toliko dobar servis ubojit na sljaci, sigurno da ne toliko. Tako da je bolje da sacekaju jos ne znam godinu dana i ako nastavi sa izvanrednim partijama, e tek tada ce moci da se prica o novom broju jedan. Juce protiv Nadal je igrao fenomenalno iz svakog udarca, ali da li ce uspeti da odrzi to, i pitanje kako bi igrao bez onog dobrog servis. Sve najbolje u nastavku karijere.

Obican gledalac

pre 9 godina

Nije iskljuceno da stupa na veliku scenu buduci broj jedan svetskog tenisa. Pokazao je niz kvaliteta da se pojavi takva ideja a kod nekih i uverenje. Medjutim, mnogo testova mu predstoji, na terenu i van njega. Nadala je zaista "ozbiljno" pobedio, ali videcemo da li moze i Raonica sa kojim ce mu biti nesto teze jer ima dosta elemenata koji tu dvojcu momaka cine slicnim. Ako ga Milos izbombarduje kao sto je ovaj Nadala, sta cemo onda? Balkansko-azijska genetska kombinacija sa zastavom Australije Kirgiosa cini "dobitnom" kombinacijom globalnog koncepta koji trazi svoje potvrde na svim mogucim detaljima i tackama narocito javnih programa. Kirgios ima karakteristike "savremene ikone" tzv. "zeljenog sveta", od strane onih koji ga prilicno nasilno koncipiraju. Videcemo kako bivsi kosarkas (sto mu je velika prednost u odnosu na telesnu pokretljivost) trpi teske poraze, na toj tacki ce se narocito videti mentalni materijal koji je prizveo njegov genetski "urnebes". U svakom slucaju, velikani teniske arene pri izgovoru njegovog imena sigurno ne ostaju hladni, javlja im se signal da se na radaru pojavljuje neka moguca "oluja". Ljubitelji tenisa se raduju, i mi navijaci Novaka Djokovica nismo nezadovoljni, voleli bismo da nakon ere naseg viteza imamo sta da vidimo a da bude novo u svakom pogledu. Ne samo novo vec i bolje. Videcemo ko ce to biti, ima pretendenata koji ozbiljno najavljuju nov kvalitet.

IRONemke

pre 9 godina

Sada mi je još više krivo što sam prestao da treniram tenis. Trener je bio oduševljen mojim jednoručnim bekhendom, izlazak na mrežu uvek pravovremen, neodbranjiv kik servis u telo, ali jednostavno nisam imao para da odem na Floridu i napredujem na ATP listi, možda bih ja danas izbacio nekog...

rr

pre 9 godina

Kada je Federer 2001 kao realtivno anoniman teniser dosao na Vimbldon i eliminisao cetvorostrukog uzastopnog sampiona Vimbldona i najboljeg tenisera na svetu, Pita Samprasa, svi su govorili - slucajno, desilo se, los dan Samprasa....
Kada je Nadal 2005pobedio tada najboljeg tenisera sveta, Federera u polufinalu RG, svi su govorili, slucajnost, los dan Federera, opustanje....
Kada je Djokovic prvi put pobedio Federera i Nadala, svi su govorili da je to slucajnost, da Novak nema igru za RF i Nadala, da nikada nece uspeti da osvoji GS pored njih dvojice...
Sada, kada je mladi, devetnaestogodisnji Australijanac Kirgios pobedio najboljeg tenisera na svetu u osmini finala Vimbldona, mnogi pricaju kako je to slucajnost, los dan Nadala, samo servis i forhend.....
Ali zaboravljaju mnogi da je Pit Sampras imao "samo" servis i forhend, pa je jedan od najboljih u istoriji...

Navijac iz fotelje

pre 9 godina

Kada god neki junosa pobedi nekog velikana odmah ga proglase za buduceg broj jedan. Ovaj grk je bio najbolji junior sveta.Bio i Gilles Muller iz Luxemburaga nema ga nigde danas. Dimitrov pobedio jedne godine Djokovica i opet ista prica baby Federer.takvih slucajeva koliko hoces

srkis

pre 9 godina

Momak će, nema dileme, biti veliki igrač! Slučajno sam pratio kretanje rezultata u 1-om kolu RG 2013. (istovremeno je igrao i neko naš, Viktor ili Tipsa, pa zato). Elem, Nik je, iako tada prvi nosilac juniorskog turnira, dobio wild card za glavni žreb i zalomio mu se Štepanek. Dečku je to bio prvi meč u ATP konkurenciji uopšte, pa još na GS... Imao je 18 godina i par dana, igrao protiv lisca premazanog svim mastima... i pobedio 7:6, 7:6, 7:6! U tri taj-brejka, u prvom profesionalnom meču u karijeri, na gren slemu, nije mu se "skratila ruka"! E, za to treba herc, ono što odvaja šampione od ostalih...

Tako da me nimalo ne čudi da je omlatio Nadala na travi...

Zoki Falcon

pre 9 godina

Da li dečko ima potencijala za najviše domete videćemo u narednim mesecima, mnogo ih je trenutno zablistalo pa su nestali sa scene vrlo brzo.
Lično mislim da australijanci najviše rade na njegovoj promociji jer oni, kao nekadašnja teniska velesila, već 10 godina nemaju igrača sposobnog za vrhunske rezultate bez obzira na velika ulaganja u tenis!

Ljubisa

pre 9 godina

Decko je sa samo 19 godina spasio cak 9 mec lopti u mecu protiv jednog Gaskea. To moze samo jedna mentalna gromada uraditi a bez ovoga nemozes biti sampion makar i savrseno izvodio sve udarce kao sto rece gospodin Predo. Voleo bih znati, da li je uopste neko u Open eri spasio toliko mec lopti i na kraju pobedio. To je veliki podvig! Pobeda protiv Nadal(bez obzira u kakvoj je formi ovaj) takodje nagovestava jednu buducu tenisku zvezdu ali od mnogo toga ce zavisiti. Videcemo da li ima kontinuitet.

Goran

pre 9 godina

Broj 1 definitivno moze biti kada se povuce Novak. Kada je bio Rios, Rafter, Ferero, Safin, Muster, .. zasto ne bi mogao i on. Ali nece biti velika zvezda. Previsok je, ima razornu servu ali nije posebno dobar u razmenama. Pobediti Nadala na Vimbldonu i nije neko vrhunsko dostignuce. U njegovom uzrastu, Federer je bio broj 39, Novak 24, Hewitt 14, Sampras 5, Nadal 2, a Nik 144. Napredovace posle Vimbldona ali ako ne udje u top 10 iduce godine nema nista od njega.

Srdjan

pre 9 godina

Zaista bih volio da ovaj momak bude buduci broj jedan. Ima sve sto treba, ima harizmu, emotivan je i fino izgleda. Mislim, ovo su sve stvari koje nemaju veze sa tenisom ali itekako uticu na popularnost. Nadam se samo da nece proci kao Dimitrov ili jos gore kao Tomic.

Cisto sumnjam

pre 9 godina

Onako laicki se pitam ko je dobar teniser: neko od dva metra i sto kg koji servira ubitacno ili onaj ko zaista ume da igra tenis? I igra ga godinama kao Nole, Rafa, Rodja, Stan...

Misha

pre 9 godina

Juce sam na kladionici ziheraski odigrao vise gemova, nisam imao petlju za kvotu 9 na Kirgiosa. Rafa se 3 prethodna kola bukvalno nudio protivnicima i samo se cekao neko raspolozen od pocetka do kraja da ga dokrajci. Medjutim, ne slazem se sa ovako prebrzo i olako donetim zakljuccima uvazenog Sase Ozma. Naime, sa igrom koju prikazuje na ovogodisnjem Wimbu, a i poslednjih godinu dana koliko ga pratim, Kirgios zaista istice kandidaturu za najvisi plasman ali i klasicne bolesti koje jedan junior lezi u fazi prelaska u top seniorski tenis. Nemojmo zaboraviti velikog juniorskog sampiona Gaskea, nekoliko juniorskih slemova, prva ATP titula vec u Kirgiosovim godinama (sa 19 Notingem) i nikada ni blizu broju jedan. Ono sto takodje mislim da ne ide u prilog mladom Niku je i prilicno monotona igra koja je juce na travi savrseno pasovala protiv indisponiranog Rafe ali da je sa druge strane bio Fedex ili Novak, prica bi bila okoncana u 3 seta, porazom Kirgiosa. Ravni udarci, posebno bekhend, su prilicno bezopasni na ostalim podlogama (pitajte Lejtona Hjuita). Kako bilo, meni je jako drago sto imamo novu zvezdu na teniskom nebu i nadajmo se nasledniku Novaka, Rafe, Endija.. Do tada Niku zelim svu srecu, trebace mu posebno kada na njegova ledja padne sav odijum javnosti koji je opravdano odjednom previsok. S toga i prognoziram danas relativno laganu pobedu Raonica (granica od 46.5 gemova u Meridianu je kao stvorena za jedan minus gemova na kladionici).

aleksa

pre 9 godina

Ja mislim da smo dobili novog Congu, tako mislim i da ce ovaj mali stici do pete cetvrte ili mozda cak i trece pozicije, ali verovatno nikad nece biti prvi.

RGNS

pre 9 godina

Svaka cast malom, em je igrao dobro em je Nadal na srecu i iskljucivo srecu dobio drugi set inace bi bilo 3:0. Jedno pitanje za Sasu, kada i dali pocinje sa igrom Troicki?

Nesalomivi-novosadjanin

pre 9 godina

Grigor Dimitrov, Raonic, ovaj Grk, Rosol.... navodno buducnost tenisa. Kakva teniska buducnost. Ljudi nisu svesni toga kakve su rezultate pravili Novak, Nadal i Federer u 22 ili 23 godini. To su vec igraci koji su sigurno izgradjeni.... Dakle, sadasnjost su. Kasnije kada se budu povukli Novak i Nadal a Federer ce to uskoro uraditi, ovi ce se momci siguran sam boriti medjusobno, ali nikada tenis nece imati taj kvalitet kakav ima sada. Kakav beba Federer, pobedio je jednom Djokovica znamo svi pored kakve publike, ne ponovilo se vise to nikada. Ostale da ne pominjem....

Savri

pre 9 godina

Ove godine sam nakon dužeg niza godina video dva jako mlada igrača koji su u duelima protiv Nadala pokazali da njihovo vreme dolazi - austrijanac Dominik Tim na RG i sada Nik Kirjios na Vimbldonu. Tim se nije ustručavao da napadne Nadalov vorhend i u tim razmenama je bio ravnopravan što odavno nisam video a pogotovo ne od jednog tako mladog igrača. Sa svojih 19 odnosno 20 godina pokazali su obojica jako zrelu igru koja obećava. Mislim da će već u narednih godinu-dve preskočiti Raonića, Nišikorija i Dimitrova kao budući pretendenti na GS titule...

Misha

pre 9 godina

Ja vam lepo rekoh minus 46.5 gemova, poklon kladionica za danasnji dan. Kirjios mora jos mnogo da igra i trenira da ne bi bio one hit wonder. Napisao sam jutros i opet cu, daleko smo od predvidjanja da ce biti prvi na svetu ali vreme definitivno radi za njega.

whynot

pre 9 godina

Ne znam čemu poređenje Nika i ostalih takozvanih talenata poput Dimitrova koji je prvu pobedu na gren slemu ostvario sa 20 godina, a prvi put dočekao drugu nedelju u Australiji ove godine. Nik već ima ostvarene pobede na svim gren slemovima, sem na US openu gde je prošao kvalifikacije, ali ispao od Ferera. Rekao bih da je pobeda protiv Nadala treća velika pobeda Kirgiosa. Prvu je ostvario na Rolan Garosu prošle godine kada je izbacio Stepaneka u tri seta, a drugu prošle nedelje protiv Gaskea. Dečko je osvajao čelendžere na svim podlogama, pri tome ima 19 godina i 2 meseca. Najviše me je juče oduševio njegov intervju posle meča, kada je pribrano i staloženo, kao da se ništa nije desilo, analizirao svoju pobedu.
Za kraj da dodam da verujem da je Nik Kirgios budući broj 1 i višestruki gren slem šampion. Ne vidim nikoga iz njegove generacije, pa i starijih 3-4 godine ko bi mogao da mu parira kada tri velikana završe sa aktivnim igranjem tenisa.

Juzni Front 012

pre 9 godina

Eh proslih godina ovog Kirgijosa dobijali i Peliwo i nas Milojevic, a njih sad ni na google-u nema, dok ovaj igra cetvrt-finale Wimbledon-a

PSL

pre 9 godina

Sličan bum je napravio i Raonić kad se pojavio, a daleko je od toga da bude prvi. Mislim da je sad igrao prvo prvopolufinale GS. Videće se u narednom periodu šta će biti od njega. Ako nastavi ovako pre će on biti prvi na svetu nego Raonić. Sve zavisi od konkurencije jer dok igra Novak, Nadal i Federer ni Marej neće biti prvi a ne neko drugi.

roger.ch

pre 9 godina

Ma kako da ne
Doduse ima vece sanse od mene, eto danas ce zavrsit nastup na Wimbledonu
A broj jedan nece sigurno biti(niti medju 5) narednih 3-4 godine dok su tu Novak, Rafa, Muray...
Onda ce iduce godine isplivat neki slican I za njega ce se pitati je li buduci broj jedan
Ja bih se kladio da nece nikad biti ni blizu broja jedan

rr

pre 9 godina

@The End
Jeste, kako da ne. Klinac ga je unistio juce, ponizio ga. Momak koji ima 19 godina i samo 14 meceva u karijeri ponizio velikog sampiona. Sta bi mu tek radio da je stariji, jaci, iskusniji.
Nadal je proslost.

vkv teniser

pre 9 godina

Mali je opasan. Ne vidim ko bi mogao do Australije da ga zaustavi. Vezace tri GS-a. Bice prvi do Uskrsa. Ako dogodine odbrani ovu titulu u Wimbledon-u, onda je pravi sampion.

Ljubisa

pre 9 godina

Decko je sa samo 19 godina spasio cak 9 mec lopti u mecu protiv jednog Gaskea. To moze samo jedna mentalna gromada uraditi a bez ovoga nemozes biti sampion makar i savrseno izvodio sve udarce kao sto rece gospodin Predo. Voleo bih znati, da li je uopste neko u Open eri spasio toliko mec lopti i na kraju pobedio. To je veliki podvig! Pobeda protiv Nadal(bez obzira u kakvoj je formi ovaj) takodje nagovestava jednu buducu tenisku zvezdu ali od mnogo toga ce zavisiti. Videcemo da li ima kontinuitet.

afrogipsy

pre 9 godina

Damu je bekhend na nivou forhenda , uz onakav servis , bio bi broj jedan i to vrlo brzo. Ovako , morace jos mnogo da radi i za prvih 10. Mislim da ce u top 10 uci, ali broj jedan , ne verujem da ce postati.

David Pantovic

pre 9 godina

Mora jos mnogo da uci da bi bio najbolji!!! Videcemo I mentalno kako ce da izdrzi sledeci mec. Jer ako izgubi lako sledeci mec znaci samo da je jos uvek samo napaljeno dete koje mora jos mnogo da uci . Ja mu iskreno zelim da osvoji turnir!!!

Vladimir

pre 9 godina

Gledam i pretim tenis jos od vremena Borga i ovaj tenis me je zadivio koji je Kirjios igrao. Njegov forhend je razoran i ne citljiv u kom delu terena ce zavrsiti. Nadal je samo stajao u neznanju gde ce loptica. Istina da mu je bekhend slabiji ali ima samo 19 god i to se da nauciti i popraviti. Mali je za godinu dve broj 1. a ne onaj naduvani Dimitrov i veciti talenat Nisikori... sve su to buduci Fereri, ili Varvinke , gledaoci broja 1 na listi. Kirjios je cudo. Pocistice sve za za godinu dve...

Bojan

pre 9 godina

(realno, 2. jul 2014 19:09)
u pravu si da igaju losije, stvarno se ne secam kada se desilo da prva 3 mesta na listi drze igraci koji su prosli svoj vrhunac, i to po par godina, bez ikakvog jasnog znaka da ce uskoro doci do smene u tom vrhu.
Znaci Federer je najbolji svoj tenis igrao pre 8 godina, Nadal pre 6, Nole pre 3 a i dalje, sem eto na tom AO ove godine (Mari 2 puta i JMDP jednom), nizu slemove bez problema, pa i masterse.
Tu i tamo neko zablista, ostvari vecu pobedu, ali to je to. Po meni je prekretnica za Noletovu karijeru bio turnir u Kanadi 2007. kada je na istom turniru zaredjao Rodika, Nadala i Federera, prvu trojicu na listi (ne znam da li je bilo bas tim redosledom, ali nije ni bitno) i pokazao da se na njega mora ozbiljno racunati.
Danasnji mladi kao da su u fazonu, nemoguce je dobiti na istom turniru i Rafu i Novaka i Federera, Vavrinka je dobio prvu dvojicu na AO ove godine, pokazao da je moguce, ali on ima 28. godina, nije on nikakva buducnost tenisa. Kirgios je dobio Nadala i stao, valjda je bio zadovoljan ucinjenim. Nema smisla porediti Kirgios sa Rosolom, Rosol je odigrao taj jedan mec dobro u karijeri i vec je imao 22-3 godinice, Kirgios je daleko mladji i moze se probiti, samo treba videti da li ima mentalitet da nastavi u tom fazonu. Ovako, za sada je samo cudo od jednog meca.

as we speak

pre 9 godina

Pre ce biti Niki broj jedan, nego Nikola Milojevic, koji je isto godiste kao i Grk.
Niki trenutno 144, a posle Wimbledona mozda i medju 100...
Nikola 456.

Božidar, Beograd

pre 9 godina

Kirjios, Thiem, Pospišil i Klizan su za mene najvece nade kod muškaraca, dok ce Halep, Busar, Kiz, Karolina Pliskova, Benčić, Konjih i Garsija buduće carice kod žena!

Među ženskim sigurica

pre 9 godina

Дефинитивно га видим као број један.
Али претходно мора урадити и један мањи хируршки захват ...

Goran

pre 9 godina

Odgovor na ovo pitanje ce se znati vrlo brzo. Ako je on taj sledeci veliki sampion vrlo brzo ce morati uci u Top 10 i vrlo brzo doci do nekog finala GS-a, pa i do prve GS titule. Za sada ne znam. Ima drskost, ima medijsku podrsku, ali jos nema rezultate. Da mu igra ne zavisi toliko od servisa bio bi mnogo vise ubedjen da je on taj novi sampion a ne novi Ivo Karlovic ili Zivojinovic. I Boba je uzeo skalp Vilanderu na Vimbldonu u vreme kada je Vilander dosao na Vimbldon sa 2 GS titule iz Rolan Garosa i Australije.

Banezi

pre 9 godina

Za pet godina vrh ce ciniti Nisikori, Kirios, Tomic, Raonic, Janovic, Tiem i mozda jos neko tipa Pospisil ili slicno. Najvise sansi za prvo mesto dajem Tiemu jer je najraznovrsniji. Ulazimo u eru sjajnih udaraca, kako stvari stoje.

mladen

pre 9 godina

@Ljubiša - nije rekord open ere, ali nije ni mnogo iza

Most match points saved in a winning match (Open Era) :
Adriano Panatta (11 match points saved against Kim Warwick - Rome 1976)
Most match points saved in a winning match (All time record) :
Wilmer Allison (18 match points saved against Giorgio De Stefani - Davis Cup 1930)

ok

pre 9 godina

Možda mu prija igra na travi ? Možda ima dogovor sa Nike sponzorom i Rafom i Federerom da Rafu pobedi a onda Federer malog Australijanca-meleza-crnca Nike "95 pobedi i osvoji ovaj GS vs Dimitrov ili Djoka ? Mislim da Dimitrov ili Federer osvajaju a mali će biti Nike naslednik Federera i Rafe.. Za dve godine očekujem priče da je mali Australijanac koristio doping, išao u WC, koristio bombonice itd - to kada bude bio na Novakovoj strani žreba i kada ga samelje :-)

vkv teniser

pre 9 godina

Mali je opasan. Ne vidim ko bi mogao do Australije da ga zaustavi. Vezace tri GS-a. Bice prvi do Uskrsa. Ako dogodine odbrani ovu titulu u Wimbledon-u, onda je pravi sampion.

ok

pre 9 godina

Možda mu prija igra na travi ? Možda ima dogovor sa Nike sponzorom i Rafom i Federerom da Rafu pobedi a onda Federer malog Australijanca-meleza-crnca Nike "95 pobedi i osvoji ovaj GS vs Dimitrov ili Djoka ? Mislim da Dimitrov ili Federer osvajaju a mali će biti Nike naslednik Federera i Rafe.. Za dve godine očekujem priče da je mali Australijanac koristio doping, išao u WC, koristio bombonice itd - to kada bude bio na Novakovoj strani žreba i kada ga samelje :-)

The End

pre 9 godina

Jaoj! kako bih voleo da nekim čudom ovaj mali dođe do finala i da ga tu sačeka Novak! Pa kad mu ovaj servira bombu da mu se loptica vrati kroz uši.
Ej bre, Nadal je uzeo RG i nema energije i snage da dođe do finala još jednog Slema, a ovaj sa 19 god. pun snage, energije, napaljen jer igra na gl. terenu, naleće na Nadala koji uz sve to ima loš dan, i dobija ga, i odma postaje Bog tenisa!!?? Pa on nije krenuo u školu kad je Nadal dizao trofeje bre ej!
Šta se primate toliko? Zašto omaložavate šampiona i jednog u milijardu kao što je Nadal? Velika četvorka je toliko superiorna da su svi ostali smešni, i ovi iz top 10 pored njih, a da ne pričam o ovim padobrancima koji zablistaju u jednom meču od 5 hiljada mečeva! Navijam za Novaka, ali mi je sada krivo kad vidim koliko svi prde o ovom klincu i dižu ga u nebesa - što Nadal nije bio raposložen i malo odmorniji pa ga nije nalupao sa nulom! Strašno kakvi su novinari i pojedini teniski pratioci i navijači...koliko pušte mašti na volju a realnost pod tepih naguraju!

Banezi

pre 9 godina

Za pet godina vrh ce ciniti Nisikori, Kirios, Tomic, Raonic, Janovic, Tiem i mozda jos neko tipa Pospisil ili slicno. Najvise sansi za prvo mesto dajem Tiemu jer je najraznovrsniji. Ulazimo u eru sjajnih udaraca, kako stvari stoje.

Vaše ime

pre 9 godina

Mnogo je njih prošlo kroz istu priču kao ovaj mali.
Mnogi su pravili senzacije i bili glavna vest do sledećeg poraza, pa su na kraju nestali ili se nisu pomerili sa mesta jer velika četvorka je i dalje moćna.

Može on i do finala da dođe, može i da osvoji Vimbldon, ali da li on ima snage, da li ima dovoljno jaku psihu i glavu da svaki turnir igra kao protiv Nadala?
Da svaki put pobeđuje Novaka, Federera, Nadala, Mareja, i ostale iz top10?
Nema, jer je mlad i neiskusan a ovi su suvi kvalitet, pravi šampioni.

Normalno, kad se povuče ova generacija neko će umesto njih morati da bude broj 1, ali ne u narednih 4,5 god. Suviše su dobri i Novak i Nadal i ostali da bi neko nov upao u njihovu grupu.
Dokaz za to vam je da sem Vavrenke ove sezone, i daleke 2009 Delpotra, niko nije van velike četvorke osvojio ni jedan jedini GS!
Zar treba dalje nešto da pišemo na ovu temu??

A Novak sa 27 i Nadal sa 28 nisu stari. Te godine bi smetale nekim slabijim teniserima, ali ovi igraju sve bolje i bolje. Presto i vrh tenisa će pripasti drugima tek kad moćna četvorka odluči da je bilo dosta igranja, da ne mogu više da izdrže tempo jer su u godinama, a dotle... dotle će klinci da čekaju u dugom redu!

rr

pre 9 godina

@The End
Jeste, kako da ne. Klinac ga je unistio juce, ponizio ga. Momak koji ima 19 godina i samo 14 meceva u karijeri ponizio velikog sampiona. Sta bi mu tek radio da je stariji, jaci, iskusniji.
Nadal je proslost.

Među ženskim sigurica

pre 9 godina

Дефинитивно га видим као број један.
Али претходно мора урадити и један мањи хируршки захват ...

Vladimir

pre 9 godina

Gledam i pretim tenis jos od vremena Borga i ovaj tenis me je zadivio koji je Kirjios igrao. Njegov forhend je razoran i ne citljiv u kom delu terena ce zavrsiti. Nadal je samo stajao u neznanju gde ce loptica. Istina da mu je bekhend slabiji ali ima samo 19 god i to se da nauciti i popraviti. Mali je za godinu dve broj 1. a ne onaj naduvani Dimitrov i veciti talenat Nisikori... sve su to buduci Fereri, ili Varvinke , gledaoci broja 1 na listi. Kirjios je cudo. Pocistice sve za za godinu dve...

DaLanik

pre 9 godina

Aman ljudi, pa pobedio je jednom Nadala i sada je odmah buduci broj jedan? Nek prvo osvoji neki GS pa cemo onda videti. Isto je bilo sa onim bugarinom sto je pobedio Noleta, odmah je dobio nadimak Bejbi Federer, i sta je posle uradio? Nista.

IRONemke

pre 9 godina

Sada mi je još više krivo što sam prestao da treniram tenis. Trener je bio oduševljen mojim jednoručnim bekhendom, izlazak na mrežu uvek pravovremen, neodbranjiv kik servis u telo, ali jednostavno nisam imao para da odem na Floridu i napredujem na ATP listi, možda bih ja danas izbacio nekog...

zoran

pre 9 godina

Koji crni broj jedan. Za ovoga necete vishe chuti. Isto je tako i Rosol pobedio pa nestao. Sem serve, ovaj momak nema nishta drugo.
Raonic ce ga odrati bez problema.

rr

pre 9 godina

Kada je Federer 2001 kao realtivno anoniman teniser dosao na Vimbldon i eliminisao cetvorostrukog uzastopnog sampiona Vimbldona i najboljeg tenisera na svetu, Pita Samprasa, svi su govorili - slucajno, desilo se, los dan Samprasa....
Kada je Nadal 2005pobedio tada najboljeg tenisera sveta, Federera u polufinalu RG, svi su govorili, slucajnost, los dan Federera, opustanje....
Kada je Djokovic prvi put pobedio Federera i Nadala, svi su govorili da je to slucajnost, da Novak nema igru za RF i Nadala, da nikada nece uspeti da osvoji GS pored njih dvojice...
Sada, kada je mladi, devetnaestogodisnji Australijanac Kirgios pobedio najboljeg tenisera na svetu u osmini finala Vimbldona, mnogi pricaju kako je to slucajnost, los dan Nadala, samo servis i forhend.....
Ali zaboravljaju mnogi da je Pit Sampras imao "samo" servis i forhend, pa je jedan od najboljih u istoriji...

Ardbeg

pre 9 godina

Kao sto je onaj sto je prosle godine izbacio Ndala postao br. 1 - tako ce i ovaj! Mozda postane kada se Nole, Nadal, FedEx i Mari penzionisu.

Srdjan

pre 9 godina

Zaista bih volio da ovaj momak bude buduci broj jedan. Ima sve sto treba, ima harizmu, emotivan je i fino izgleda. Mislim, ovo su sve stvari koje nemaju veze sa tenisom ali itekako uticu na popularnost. Nadam se samo da nece proci kao Dimitrov ili jos gore kao Tomic.

Božidar, Beograd

pre 9 godina

Kirjios, Thiem, Pospišil i Klizan su za mene najvece nade kod muškaraca, dok ce Halep, Busar, Kiz, Karolina Pliskova, Benčić, Konjih i Garsija buduće carice kod žena!

whynot

pre 9 godina

Ne znam čemu poređenje Nika i ostalih takozvanih talenata poput Dimitrova koji je prvu pobedu na gren slemu ostvario sa 20 godina, a prvi put dočekao drugu nedelju u Australiji ove godine. Nik već ima ostvarene pobede na svim gren slemovima, sem na US openu gde je prošao kvalifikacije, ali ispao od Ferera. Rekao bih da je pobeda protiv Nadala treća velika pobeda Kirgiosa. Prvu je ostvario na Rolan Garosu prošle godine kada je izbacio Stepaneka u tri seta, a drugu prošle nedelje protiv Gaskea. Dečko je osvajao čelendžere na svim podlogama, pri tome ima 19 godina i 2 meseca. Najviše me je juče oduševio njegov intervju posle meča, kada je pribrano i staloženo, kao da se ništa nije desilo, analizirao svoju pobedu.
Za kraj da dodam da verujem da je Nik Kirgios budući broj 1 i višestruki gren slem šampion. Ne vidim nikoga iz njegove generacije, pa i starijih 3-4 godine ko bi mogao da mu parira kada tri velikana završe sa aktivnim igranjem tenisa.

simke

pre 9 godina

Dobar je igrac,ali njemu se najvise igra zasniva na nevjerovatno dobrom servisu...Ne svidja mi se sto sve vise mladih tenisera ima po skoro 2 metra,i imaju dobar servis i tako se probijaju u sam vrh....Ipak i dalje navijam za ove prave tenisere kao sto su Nadal,Federer,Novak,Marej....To je pravi tenis.

Ljubisa

pre 9 godina

Decko je sa samo 19 godina spasio cak 9 mec lopti u mecu protiv jednog Gaskea. To moze samo jedna mentalna gromada uraditi a bez ovoga nemozes biti sampion makar i savrseno izvodio sve udarce kao sto rece gospodin Predo. Voleo bih znati, da li je uopste neko u Open eri spasio toliko mec lopti i na kraju pobedio. To je veliki podvig! Pobeda protiv Nadal(bez obzira u kakvoj je formi ovaj) takodje nagovestava jednu buducu tenisku zvezdu ali od mnogo toga ce zavisiti. Videcemo da li ima kontinuitet.

David Pantovic

pre 9 godina

Mora jos mnogo da uci da bi bio najbolji!!! Videcemo I mentalno kako ce da izdrzi sledeci mec. Jer ako izgubi lako sledeci mec znaci samo da je jos uvek samo napaljeno dete koje mora jos mnogo da uci . Ja mu iskreno zelim da osvoji turnir!!!

Ljubisa

pre 9 godina

Decko je sa samo 19 godina spasio cak 9 mec lopti u mecu protiv jednog Gaskea. To moze samo jedna mentalna gromada uraditi a bez ovoga nemozes biti sampion makar i savrseno izvodio sve udarce kao sto rece gospodin Predo. Voleo bih znati, da li je uopste neko u Open eri spasio toliko mec lopti i na kraju pobedio. To je veliki podvig! Pobeda protiv Nadal(bez obzira u kakvoj je formi ovaj) takodje nagovestava jednu buducu tenisku zvezdu ali od mnogo toga ce zavisiti. Videcemo da li ima kontinuitet.

Savri

pre 9 godina

Ove godine sam nakon dužeg niza godina video dva jako mlada igrača koji su u duelima protiv Nadala pokazali da njihovo vreme dolazi - austrijanac Dominik Tim na RG i sada Nik Kirjios na Vimbldonu. Tim se nije ustručavao da napadne Nadalov vorhend i u tim razmenama je bio ravnopravan što odavno nisam video a pogotovo ne od jednog tako mladog igrača. Sa svojih 19 odnosno 20 godina pokazali su obojica jako zrelu igru koja obećava. Mislim da će već u narednih godinu-dve preskočiti Raonića, Nišikorija i Dimitrova kao budući pretendenti na GS titule...

Milos

pre 9 godina

Djokovic je sa 19 a to je bilo 2006 uzeo 2 titule i imao jedno finale. Sa nepunih 20 2 mastersa je vec bio uzeo. Ovaj momak trenutno nije ni blizu toga, ali videcemo. Za sad se cini da nije ta klasa, ali polako, ima vremena.
Za broj 1 je najbitnija konstantnost.

Navijac iz fotelje

pre 9 godina

Kada god neki junosa pobedi nekog velikana odmah ga proglase za buduceg broj jedan. Ovaj grk je bio najbolji junior sveta.Bio i Gilles Muller iz Luxemburaga nema ga nigde danas. Dimitrov pobedio jedne godine Djokovica i opet ista prica baby Federer.takvih slucajeva koliko hoces

afrogipsy

pre 9 godina

Damu je bekhend na nivou forhenda , uz onakav servis , bio bi broj jedan i to vrlo brzo. Ovako , morace jos mnogo da radi i za prvih 10. Mislim da ce u top 10 uci, ali broj jedan , ne verujem da ce postati.

realno

pre 9 godina

@Vase ime
Nase zelje su jedno, a realnost je drugo.
27 i 28 su godine u kojima teniseri pocinju da popustaju.
Nije bas tacno da Novak i Nadal igraju sve bolje i bolje.
Novak je samo senka onog Novaka iz 2011. 18 meseci nije osvojio GS, sto deluje neverovatno kada znamo njegov kvalitet.
Nadal nije ni blizu onom nivou igre iz 2006, 2007, 2008 ili 2009. Povrede su ucinile svoje, a i godine polako uzimaju danak.
Ove godine nije se mucio samo na RG. Na svim ostalim turnirima je podbacio.
Sada gubi od mladog Australijanca, koji jos nije na vrhuncu svoje igre.
Federer je u sjajnoj formi, mozda i favorit za WB, ali ni njegova forma nece vecito biti ovakva.
A Kirgios ima godine pred sobom.
Kako vreme prolazi, on ce biti sve jaci i bolji, a Nadal i Novak ce polako slabiti. I onda ce doci trenutak kada ce oni biti lak plen za Kirjiosa, pa i Dimitrova, Raonica...
PS- Velika cetvorka je mit. Postoji velika trojka i to je to. Marej ni po cemu ne zasluzuje da se svrstava u veliku 4. Cak i kada nije imao GS njega su forsirali mediji, dok su Del Potra ignorisali. Valjda je on trebao pre Mareja biti clan neke velike cetvorke. Prvi je osvojio GS.
Federer 17 GS, Nadal 14, Novak 6.... zajedno imaju skoro 200 titula ukupno. Tu Mareju nije mesto. Nije konstantan, imao je uspesnih godinu dana i to je to.
Da nije iz V. Britanije, niko ne bi govorio o njemu kao nekom velikanu tenisa.

Obican gledalac

pre 9 godina

Nije iskljuceno da stupa na veliku scenu buduci broj jedan svetskog tenisa. Pokazao je niz kvaliteta da se pojavi takva ideja a kod nekih i uverenje. Medjutim, mnogo testova mu predstoji, na terenu i van njega. Nadala je zaista "ozbiljno" pobedio, ali videcemo da li moze i Raonica sa kojim ce mu biti nesto teze jer ima dosta elemenata koji tu dvojcu momaka cine slicnim. Ako ga Milos izbombarduje kao sto je ovaj Nadala, sta cemo onda? Balkansko-azijska genetska kombinacija sa zastavom Australije Kirgiosa cini "dobitnom" kombinacijom globalnog koncepta koji trazi svoje potvrde na svim mogucim detaljima i tackama narocito javnih programa. Kirgios ima karakteristike "savremene ikone" tzv. "zeljenog sveta", od strane onih koji ga prilicno nasilno koncipiraju. Videcemo kako bivsi kosarkas (sto mu je velika prednost u odnosu na telesnu pokretljivost) trpi teske poraze, na toj tacki ce se narocito videti mentalni materijal koji je prizveo njegov genetski "urnebes". U svakom slucaju, velikani teniske arene pri izgovoru njegovog imena sigurno ne ostaju hladni, javlja im se signal da se na radaru pojavljuje neka moguca "oluja". Ljubitelji tenisa se raduju, i mi navijaci Novaka Djokovica nismo nezadovoljni, voleli bismo da nakon ere naseg viteza imamo sta da vidimo a da bude novo u svakom pogledu. Ne samo novo vec i bolje. Videcemo ko ce to biti, ima pretendenata koji ozbiljno najavljuju nov kvalitet.

mali aut

pre 9 godina

Isti tekst potpuno kao prošle godine samo je glavni junak bio Janovic. I gde je on danas? Može biti prvi kad se povuce cela velika cetvorka. I Hjuit je bio br1 jer nije imao konkurenciju.

aleksa

pre 9 godina

Ja mislim da smo dobili novog Congu, tako mislim i da ce ovaj mali stici do pete cetvrte ili mozda cak i trece pozicije, ali verovatno nikad nece biti prvi.

as we speak

pre 9 godina

Pre ce biti Niki broj jedan, nego Nikola Milojevic, koji je isto godiste kao i Grk.
Niki trenutno 144, a posle Wimbledona mozda i medju 100...
Nikola 456.

roger.ch

pre 9 godina

Ma kako da ne
Doduse ima vece sanse od mene, eto danas ce zavrsit nastup na Wimbledonu
A broj jedan nece sigurno biti(niti medju 5) narednih 3-4 godine dok su tu Novak, Rafa, Muray...
Onda ce iduce godine isplivat neki slican I za njega ce se pitati je li buduci broj jedan
Ja bih se kladio da nece nikad biti ni blizu broja jedan

srkis

pre 9 godina

Momak će, nema dileme, biti veliki igrač! Slučajno sam pratio kretanje rezultata u 1-om kolu RG 2013. (istovremeno je igrao i neko naš, Viktor ili Tipsa, pa zato). Elem, Nik je, iako tada prvi nosilac juniorskog turnira, dobio wild card za glavni žreb i zalomio mu se Štepanek. Dečku je to bio prvi meč u ATP konkurenciji uopšte, pa još na GS... Imao je 18 godina i par dana, igrao protiv lisca premazanog svim mastima... i pobedio 7:6, 7:6, 7:6! U tri taj-brejka, u prvom profesionalnom meču u karijeri, na gren slemu, nije mu se "skratila ruka"! E, za to treba herc, ono što odvaja šampione od ostalih...

Tako da me nimalo ne čudi da je omlatio Nadala na travi...

Jimbo Jones

pre 9 godina

Broj jedan?Moglo bi se početi sa recimo kandidat za top 10,i to je teško prognozirati,a ne sa ni manje ni više nego broj jedan.Stvarno brzopleta konstatacija. U tenisu je kontinuitet dobrih igara ono što razdvaja najveće od ostalih.Mnogi bljesnu s vremena na vrijeme(npr.wawrinka),ali samo nekoliko(zna se kojih) ima kontinuitet u dobrim igrama.Kirgios jednostavno,uopšte ne igra toliko dugo da se išta može prognozirati.Da je pobijedio Nadala u Parizu ili Novaka u Australiji ni to ne bi moralo ništa da znači,a pogotovo ne pobjeda protiv u Wimbledonu u zadnje vrijeme nepredvidivog Nadala.Dug je put i do npr.Raonićevog nivoa a komoli br.1

Bojan

pre 9 godina

(realno, 2. jul 2014 19:09)
u pravu si da igaju losije, stvarno se ne secam kada se desilo da prva 3 mesta na listi drze igraci koji su prosli svoj vrhunac, i to po par godina, bez ikakvog jasnog znaka da ce uskoro doci do smene u tom vrhu.
Znaci Federer je najbolji svoj tenis igrao pre 8 godina, Nadal pre 6, Nole pre 3 a i dalje, sem eto na tom AO ove godine (Mari 2 puta i JMDP jednom), nizu slemove bez problema, pa i masterse.
Tu i tamo neko zablista, ostvari vecu pobedu, ali to je to. Po meni je prekretnica za Noletovu karijeru bio turnir u Kanadi 2007. kada je na istom turniru zaredjao Rodika, Nadala i Federera, prvu trojicu na listi (ne znam da li je bilo bas tim redosledom, ali nije ni bitno) i pokazao da se na njega mora ozbiljno racunati.
Danasnji mladi kao da su u fazonu, nemoguce je dobiti na istom turniru i Rafu i Novaka i Federera, Vavrinka je dobio prvu dvojicu na AO ove godine, pokazao da je moguce, ali on ima 28. godina, nije on nikakva buducnost tenisa. Kirgios je dobio Nadala i stao, valjda je bio zadovoljan ucinjenim. Nema smisla porediti Kirgios sa Rosolom, Rosol je odigrao taj jedan mec dobro u karijeri i vec je imao 22-3 godinice, Kirgios je daleko mladji i moze se probiti, samo treba videti da li ima mentalitet da nastavi u tom fazonu. Ovako, za sada je samo cudo od jednog meca.

Nenad

pre 9 godina

Čini mi se da ćemo u relativno kratkom vremenu imati novu promenu igre. Dvehiljadite su donele korpulentne igrače, mišiće, snagu... Sad izgleda kao da dolazi vreme kada će vrhunski teniseri na sve to još i ''ići u visinu''. Plašim se samo da će era drvoseča doneti dosadan tenis, više nego ikad baziran na servisu. Videćemo...
U svakom slučaju, ovog momka čeka još dug put.

Predo

pre 9 godina

Za Kirgiosa sam čuo prvi put kada je delio megdan sa Milojevićem i Djereom u juniorskoj konkurenciji, ali sam ga prvi put gledao protiv Gaskea. U tom meču me je možda i više oduševio, nego u meču sa Nadalom. Servis, forhend i bekhend se daju naučiti. Imate vi mnogo momaka koji to strašno izvode, ali nisu šampioni. U meču sa Gaskeom je spasio ne znam koliko meč lopti i trijumfovao u stilu velike četvorke, Nadala su na travi tukli i Rosol, i Darsis, nedavno Braun i niko od njih nikad neće nešto veliko postići u ovoj igri, kao i Stakhovski, koji je prošle godine u velikom stilu tukao Federera. Tomić je, mislim 2011, odigrao fantastičam meč protiv Novaka, i da nije njegove lude glave i lude glave njegovog oca Ivice ili Džona, mogao je već biti u top 10.
Dečko je dobar, bio je odličan junior, ali jedna lasta ne čini proleće. Moramo sačekati jedan dobar rezultat na drugoj podlozi. Videćemo ga i u meču sa Raonićem, koji je još uvek mlad teniser.
I još vezano za onaj udarac kroz noge, o kome se priča. Udarac je pola znanje, pola sreća. Da je lopta bila slabija, udarila u bi u mrežu, a jaču bi ili Nadal vratio, ili bi otišla u aut. Ja se uvek iznova zadivim kada Nadal pogodi ćošak svojom top spin dijagonalom, ili Novak bekhend pasing šot iz punog streča, a to su oni uradili stotinama puta do sada.

RGNS

pre 9 godina

Svaka cast malom, em je igrao dobro em je Nadal na srecu i iskljucivo srecu dobio drugi set inace bi bilo 3:0. Jedno pitanje za Sasu, kada i dali pocinje sa igrom Troicki?

Cisto sumnjam

pre 9 godina

Onako laicki se pitam ko je dobar teniser: neko od dva metra i sto kg koji servira ubitacno ili onaj ko zaista ume da igra tenis? I igra ga godinama kao Nole, Rafa, Rodja, Stan...

Juzni Front 012

pre 9 godina

Eh proslih godina ovog Kirgijosa dobijali i Peliwo i nas Milojevic, a njih sad ni na google-u nema, dok ovaj igra cetvrt-finale Wimbledon-a

Misha

pre 9 godina

Ja vam lepo rekoh minus 46.5 gemova, poklon kladionica za danasnji dan. Kirjios mora jos mnogo da igra i trenira da ne bi bio one hit wonder. Napisao sam jutros i opet cu, daleko smo od predvidjanja da ce biti prvi na svetu ali vreme definitivno radi za njega.

Ma kako da ne

pre 9 godina

Dobro decko je pokazao odlican tenis juce, i igrao je vanserijski, ali je u 2. kolu igrao 5 setova protiv Gaskea(spasavao mec lopte), pa 4 protiv Veselog. Ne moze se na osnovu ove pobede reci da ce biti broj jedan. Treba da nastavi da se dokazuje u daljem toku Wimbledona, kao i na ostalim podlogama. Pitanje da li je toliko dobar servis ubojit na sljaci, sigurno da ne toliko. Tako da je bolje da sacekaju jos ne znam godinu dana i ako nastavi sa izvanrednim partijama, e tek tada ce moci da se prica o novom broju jedan. Juce protiv Nadal je igrao fenomenalno iz svakog udarca, ali da li ce uspeti da odrzi to, i pitanje kako bi igrao bez onog dobrog servis. Sve najbolje u nastavku karijere.

Nesalomivi-novosadjanin

pre 9 godina

Grigor Dimitrov, Raonic, ovaj Grk, Rosol.... navodno buducnost tenisa. Kakva teniska buducnost. Ljudi nisu svesni toga kakve su rezultate pravili Novak, Nadal i Federer u 22 ili 23 godini. To su vec igraci koji su sigurno izgradjeni.... Dakle, sadasnjost su. Kasnije kada se budu povukli Novak i Nadal a Federer ce to uskoro uraditi, ovi ce se momci siguran sam boriti medjusobno, ali nikada tenis nece imati taj kvalitet kakav ima sada. Kakav beba Federer, pobedio je jednom Djokovica znamo svi pored kakve publike, ne ponovilo se vise to nikada. Ostale da ne pominjem....

Misha

pre 9 godina

Juce sam na kladionici ziheraski odigrao vise gemova, nisam imao petlju za kvotu 9 na Kirgiosa. Rafa se 3 prethodna kola bukvalno nudio protivnicima i samo se cekao neko raspolozen od pocetka do kraja da ga dokrajci. Medjutim, ne slazem se sa ovako prebrzo i olako donetim zakljuccima uvazenog Sase Ozma. Naime, sa igrom koju prikazuje na ovogodisnjem Wimbu, a i poslednjih godinu dana koliko ga pratim, Kirgios zaista istice kandidaturu za najvisi plasman ali i klasicne bolesti koje jedan junior lezi u fazi prelaska u top seniorski tenis. Nemojmo zaboraviti velikog juniorskog sampiona Gaskea, nekoliko juniorskih slemova, prva ATP titula vec u Kirgiosovim godinama (sa 19 Notingem) i nikada ni blizu broju jedan. Ono sto takodje mislim da ne ide u prilog mladom Niku je i prilicno monotona igra koja je juce na travi savrseno pasovala protiv indisponiranog Rafe ali da je sa druge strane bio Fedex ili Novak, prica bi bila okoncana u 3 seta, porazom Kirgiosa. Ravni udarci, posebno bekhend, su prilicno bezopasni na ostalim podlogama (pitajte Lejtona Hjuita). Kako bilo, meni je jako drago sto imamo novu zvezdu na teniskom nebu i nadajmo se nasledniku Novaka, Rafe, Endija.. Do tada Niku zelim svu srecu, trebace mu posebno kada na njegova ledja padne sav odijum javnosti koji je opravdano odjednom previsok. S toga i prognoziram danas relativno laganu pobedu Raonica (granica od 46.5 gemova u Meridianu je kao stvorena za jedan minus gemova na kladionici).

1234

pre 9 godina

Videcemo u mesecima i godinama koji slede, ali ono sto je ovaj decko prikazao juce ostavilo je isti utisak na mene. Visok, jaki dobri udarci, bezobrazna hrabrost... Video sam sve sto je potrebno da budes tu gde niko nije godinama krocio sem Nadala, Federera, Djokovica i Murraya.

Bio buduci br 1 ili ne voleo bih da Novak nikada od njega ne dozivi ono sto je Rafa juce!

Goran

pre 9 godina

Broj 1 definitivno moze biti kada se povuce Novak. Kada je bio Rios, Rafter, Ferero, Safin, Muster, .. zasto ne bi mogao i on. Ali nece biti velika zvezda. Previsok je, ima razornu servu ali nije posebno dobar u razmenama. Pobediti Nadala na Vimbldonu i nije neko vrhunsko dostignuce. U njegovom uzrastu, Federer je bio broj 39, Novak 24, Hewitt 14, Sampras 5, Nadal 2, a Nik 144. Napredovace posle Vimbldona ali ako ne udje u top 10 iduce godine nema nista od njega.

mladen

pre 9 godina

@Ljubiša - nije rekord open ere, ali nije ni mnogo iza

Most match points saved in a winning match (Open Era) :
Adriano Panatta (11 match points saved against Kim Warwick - Rome 1976)
Most match points saved in a winning match (All time record) :
Wilmer Allison (18 match points saved against Giorgio De Stefani - Davis Cup 1930)

Zoki Falcon

pre 9 godina

Da li dečko ima potencijala za najviše domete videćemo u narednim mesecima, mnogo ih je trenutno zablistalo pa su nestali sa scene vrlo brzo.
Lično mislim da australijanci najviše rade na njegovoj promociji jer oni, kao nekadašnja teniska velesila, već 10 godina nemaju igrača sposobnog za vrhunske rezultate bez obzira na velika ulaganja u tenis!

PSL

pre 9 godina

Sličan bum je napravio i Raonić kad se pojavio, a daleko je od toga da bude prvi. Mislim da je sad igrao prvo prvopolufinale GS. Videće se u narednom periodu šta će biti od njega. Ako nastavi ovako pre će on biti prvi na svetu nego Raonić. Sve zavisi od konkurencije jer dok igra Novak, Nadal i Federer ni Marej neće biti prvi a ne neko drugi.

бт

pre 9 godina

Неки новинари имају кратку памет па заборављају какав играч је Надал и од кога све је у стању да изгуби на трави. Кирјиос игра добро, нема сумње али испада против првог ко иоле боље сервира и удара равно - рецимо Раонића. Па против Гаскеа је спасавао 9 меч лопти...

Nebojša

pre 9 godina

Ne treba trčati pred rudu u zadnje dve godine čuli smo za desetak budućih broja jedan ili tenisera koji su kandidati za sam vrh top tri na listi tako da jedan dobar rezultat ne mora ništa da znači možda mali bude šampion možda bude top deset igrač a možda više ni nećemo čuti za njega kada su najveći turniri u pitanju vreme će pokazati svi pamte veoma talentovanog Bernarda Tomića sa Wimbldona 2011 protiv Novaka uspeo je set da mu uzme igrao je odlično sigurno su i tada komentari bili budući broj jedan budućnost tenisa itd. pa šta je on uradio od tada.

Spale

pre 9 godina

samo da vidimo kakva mu je glava kad on bude favorit.
I Gulbis je obecavao..
I Janko je bio gs sampion medju juniorima...
Deluje da moze, videcemo.
a mozda i necemo!

Goran

pre 9 godina

Odgovor na ovo pitanje ce se znati vrlo brzo. Ako je on taj sledeci veliki sampion vrlo brzo ce morati uci u Top 10 i vrlo brzo doci do nekog finala GS-a, pa i do prve GS titule. Za sada ne znam. Ima drskost, ima medijsku podrsku, ali jos nema rezultate. Da mu igra ne zavisi toliko od servisa bio bi mnogo vise ubedjen da je on taj novi sampion a ne novi Ivo Karlovic ili Zivojinovic. I Boba je uzeo skalp Vilanderu na Vimbldonu u vreme kada je Vilander dosao na Vimbldon sa 2 GS titule iz Rolan Garosa i Australije.