Nedelja, 24.06.2012.

15:21

Vimbldon: Koji put vodi do trofeja?

Nezvanično prvenstvo sveta, najveći turnir na svetu, bela oprema, tradicija i prestiž.

Izvor: Saša Ozmo

Vimbldon: Koji put vodi do trofeja? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

61 Komentari

Sortiraj po:

dragan

pre 11 godina

Postujem Federera i Rafu ali ne mogu da razumem Srbina koji jednog od njih dvojice vise voli od Novaka Djokovica.Zaista ne razumem.

mpk

pre 11 godina

Federeru bi odgovarala kisa. Ako se krov zatvori, drasticno mu rastu sanse u duelima protiv Noleta ili Nadala. Ne znam da li je ikada izgubio od njih u dvoranskim uslovima.

Бетелгез

pre 11 godina

@Једнорог68(латинично)
Да не паметујемо много, ако Ваш фаворит победи на ВБ-у, честитаћу Вам!
@Бојан
Мислио сам из неких претходних коментара да сте загрижени навијач недодирљивог, али сте само навијач, као и ја, али ја себе оправдавам зато што је Ноле наше дете, а за белосветске тенисере ме баш брига, има ко за њих да навија, Швајцарац, Шпанац, или неко ко нема врхунског тенисера.Можда грешим?
Поздрав!

Ženevljanin

pre 11 godina

Jedan deo Novakovih navijača sistematski potcenjuje Federera ili Nadala (ili obojicu). Mislim da na ovaj način nenamerno čine lošu uslugu svom ljubimcu. Zašto? Pa, Đoković je postigao OGROMAN uspeh time što je u konkurenciji takvih IZUZETNIH teniskih veličina već godinu dana svetski broj 1! A ako je Rodžer "zreo za penziju" a Rafi "klecaju kolena":-) onda eventulna Novakova pobeda i ne bi bila nešto naročito...

Uzgred, Artur Aš (Arthur Ashe) osvojio je WB kada je imao skoro 32 godine (1975.). Federer još nije napunio 31 godinu, šestostruki je pobednik Vimbldona, fizički odlično pripremljen u formi je i veoma motivisan da izjednači Samprasov rekord (7 titula)i obori njegov rekord u dužini držanja prvog mesta. Glavna slabost: ume mentalno da poklekne u odlučujućim mečevima sa Rafom i Novakom, ali je još uvek itekako opasan rival, posebno na travi. O Nadalu, dvostrukom WB pobedniku koji je dobio tri poslednja meča protiv Đokovića i samim tim je pun samopouzdanja ne bih više trošio reči.

A Novak Đoković će, da bi odbranio WB titulu, verovatno morati da savlada obojicu. To nije nemoguć, Sizifov posao, ali jeste gigantski napor koji mi, njegovi navijači ne bi smeli da umanjujemo bagatelišući Španca i Švajcarca... koji su, sasvim sigurno, među najvećim teniserima svih vremena.

nije bitno

pre 11 godina

Federer - penzioner;
Nadal - kolena malo klecaju posle par sati igre;

baš me briga šta su radili kroz istoriju, gore navedeno je trenutno stanje stvari.

Nisam siguran ko će uzeti WB, ali ova dvojica neće. Uzeće onaj ko uspe da ih održi u meču više od 3 sata.

Ženevljanin

pre 11 godina

Mislim da ćemo biti pametniji na kraju prve nedelje. Zasad su i Novak i Rodžer i Rafa superiorno dobili svoje prve mečeve. Rafa jeste gubio sa 0:4, ali to nije samo minus nego i plus... vratio se bez problema i čak dobio i taj set što ukazuje na to je i dalje "mentalna gromada".

Inače, Federer ima, naravno, najbolje rezultate na travi, ali je on ipak dosta stariji a i u zadnje dve godine zaustavljen je već u četvrt finalu. Sa Rafom je drugačije: on je praktično na vrhuncu karijere, kao i Novak, ali su njegovi rezultati na travi superiorni, i bez ijednog kiksa. Moguće je naravno da će Novak odbraniti titulu, ali dok se to ne desi ne može se (na osnovu samo jednog trijumfa) oceniti kao uspešniji od Rafe... koji je i prošle godine ušao u finale, kao i uvek dok su Novakovi rezultati vrlo "šareni"...

Aleksandar

pre 11 godina

berdih ode kuci... kao noletov najtezi protivnik, pa tako da sada nole nema najtezi zreb, zar ne? ipak mislim da federer nema sta da trazi na ovom turniru, postujuci naravno sve ono sto je uradio dosad, ali misljenja sam da je polufinale vrhunac (njegov), i da posle toga pakuje kofere... i ja volim njegov stil igre ali nije fed vise ono sto je bio!!!!

Aleksandar

pre 11 godina

misljenja sam kao i mnogi da iznenadjenja nece biti... ocekujem u polufinalu federera, nadala i djokovica a cetvrti clan bi mogao biti bilo ko. takodje mislim da je federer izgubio primat u svetskom tenisu i da ne moze da se vrati na vrh, tako da iako uspe da pobedi djoleta i plasira se u polufinale, siguran sam da nikako ne moze da pobedi nadala!!!!!

Bojan

pre 11 godina

(Бетелгез, 25. jun 2012 22:08)
mozda mislis na ogradjivanje sto sam napisao da ne bih Noleta proglasio dominantnim na travi cak i u slucaju da uzme ove godine. Nisam se bas najbolje izjasnio, ali prevashodno sam mislio da to zavisi od nacina na koji osvoji tu titulu. Recimo izolovano posmatrano Nole je osvojio ovogodisnji AO ali posle dosta muke i dva meca od pet setova, ne moze se reci da je izdominirao, i ako na taj nacin osvoji WB, neupitno bi bio najbolji na travi, ali ne i dominantan, sto bi bio da osvoji uz samo 2-3 izgubljena seta
Razlog zasto je dominantan na betonu se dobija kada se gleda celokupna slika meceva na betonu, dakle uzeo je Toronto, US Open, AO i Majami.

Jednorog68

pre 11 godina

@Betelgez (ćirilično)

Nadal ima dva WB i tri finala WB.

Novak to još nema ni blizu.

Trenutni kvalitet igre ćemo videti.
Ali je neumesno unapred reći nešto što tek može da se desi.

Takođe, Federer je mnogo bolji od Nadala, pa, naravno, i Novaka, na travi.

To nam govori statistika koju ne možemo potezati kao argument kada nam valja za naše, a odbacivati kada im ne ide na ruku.


Pozdrav!

Slobodan

pre 11 godina

msm da ce fed biti mnogo tezak protivnik,ali rafa je ipak glavni favorit po meni jer ipak ne zaboravite shta je sve uradio u svojoj karijeri, i msm da ce i rogera prestici po GS titulama i postati najbolji u istoriji, naravno Novak ce mu biti uvek najtezi protivnik ali nishta vishe jer novak jos neko malo vreme moze da remeti posao nadalu jer nu je Rafa vec polako nashao foru..

Rema

pre 11 godina

Koji put vodi do trofeja? Novakov retern.To je udarac koji izvodi najbolje na svetu. Na brzoj podlozi kakva je trava, on je ubistven za protivnike.

nada

pre 11 godina

Sasvim je normalno navijati prvo za predstavnike svoje zemlje.To ne cine samo Srbi.Videcemo npr.Engleze kako navijaju za Mareja.Zato nema mesta za rec nacionalizam.Ima hiljadu primera kako bodrimo tenisere iz drugih drzava samo zbog njihove borbenosti i fer pleja.Pogledajte sada u fudbalu zar nismo odali priznanje Hrvatima za fenomenalnu igru?

Bojan

pre 11 godina

(Бетелгез, 25. jun 2012 22:08)
kakvo ogradjivanje?
napisao svoje vidjenje za DOMINACIJU na travi, i ne znam kako se moze reci da neko dominira na travi, ako ima samo jednu titulu u karijeri na toj podlozi, ok trava jeste specificna da se igraju maks dva turnira na njoj godisnje (ove tri) tako da se jedino kroz nekoliko godina moze uspostaviti dominacija, ali ne vidim kako se nole moze sada prozvati dominantnim na njoj.
Sa druge strane moze se reci da Nole dominira na betonu, uzeo je tu poslednja 3 slema, 4 od 8 mastersa i definitivno je glavni favorit.
time sto ga ne vidim kao dominantnog na travi apsolutno nisam "okrivio" srecu za njegove uspehe, sve je svojim radom zasluzeno osvojio i sa razlogom je prvi vec punu godinu.

Бетелгез

pre 11 godina

(Bojan, 25. jun 2012 19:51)
Видим да сте се добро оградили у случају да Ноле тријумфује!
Значи 5/7 ГС титула није доминација, него пуста срећа, отаљавање посла, шамарање лоптица.Види се ко Вам је фан, немам ништа против, али ако ја кажем да је Федерер најуспешнији тенисер света, будите и Ви реални и промрмљајте себи у браду да је Ноле 18 месеци "ТАТА" за остале тенисере, укључујући и "НЕДОДИРЉИВОГ"!
Поздрав!

Laca

pre 11 godina

Nije lako doci do finala pogotovo na g.slemu, Mislim da nas nole nije u ovoj drugoj polovini godine na vrhunskom nivou,mora mnogo bolje on to moze, Sto se tice rafe on je definitivno u naj boljoj formi dobio je noleta zadnja tri meca i to se vidi, Federeru je ovo zadnja sansa da dodje do broja 1 i on je najveci zato ga se treba i plasiti, marej male sanse, Sve u svemu Rafa, Nole , federer mozda ovaj zadnji neznam........

Bojan

pre 11 godina

(Бетелгез, 25. jun 2012 17:54)
na travi trenutno nema dominantnog igraca, Federer jeste dominirao od 2003. do 2007. ali nakon poraza 2008. ne postoji igrac na kog mozes da uperis prstom i kazes "ovaj 99% osvaja", jeste u poslednje 4 godine 2 puta nadal bio sampion, ali prosle godine je u direktnom duelu izgubio od Noleta, ali to je Noletu jedina titula na travi i tesko da na osnovu jedne titule neko moze da kaze da on dominira na toj podlozi, cak i ako uzme ovu ne bih proglasavao dominaciju.
uglavnom, verujem da imaju sva trojica podjednake sanse.

grob4r

pre 11 godina

Sve je tu jasno kao dan,a to je da u finalu gledamo Rafu i Noleta. Filozofirate previse njih dvojica igraju trenutno najbolji tenis i jedino oni imaju glavu za teske meceve ostali su boranija spram njih.Da zavrsim Nole opet osvaja i tacka.

Бетелгез

pre 11 godina

Za sada, Nadal je dominantan na toj podlozi u odnosu na Novaka.
(Jednorog68, 25. jun 2012 13:39)
Некада је и Федерер био доминантан, сада више није, и он и Надал су успешнији на травнатој подлози, али тренутно нису доминантнији од Нолета, зна се од чије игре све зависи.
Надал може да се шепури на шљаци, али на осталим подлогама доминација се наставља!
Поздрав!

Jednorog68

pre 11 godina

неће Ноле дозволити да и на другим подлогама губи доминацију!
Поздрав!
(Бетелгез, 25. jun 2012 09:53)

Ne može se izgubiti ono što se nema.
Novak treba da STEKNE dominaciju na travi, da bi je izgubio.

Za sada, Nadal je dominantan na toj podlozi u odnosu na Novaka.

miki7878

pre 11 godina

Svi pricate o tome kako je Noletu najvaznije da zadrzi prvo mesto. Kako vam nije jasno da ATP rang lista vrhunske igrace ni neinteresuje. Njih zanimaju samo titule. pogotovo grend slem. Jer one donose novac. A u slucaju najveceg broja tih titula i ulazak u istoriju. Da pitate, npr Mareja, sta bi vise voleo, da bude br. 1 ili da osvoji neki Grend Slem? Sta mislite sta bi vam odgovorio? Tako i svima ostalima. SAMO SU TITULE VAZNE!!!

dubl

pre 11 godina

Puno dobrih i pozitivnih komentara>nadam se da je Nole fizicki potpuno zdrav i spreman za duge meceve eventualno i da uz malo srece moze do pehara.Malo me zreb nervira iako smo vec navikli a ponajvise par prvog kola Has Kolsrajber dvojica koja suu u prethodnih deset dana pobedili na travi Nadala i Federera.Puno srece nasima.

Bojan

pre 11 godina

(CUYOSHI, 25. jun 2012 02:27)
Federer i Nadal sada imaju laksi posao do polufinala, ali na RGu ga je imao Nole i to ubedljivo, sad sto je Nadal bio od starta toliko dominantan, a Nole odlucio da igra maksimalno tek u finalu (cak ni u polufinalu nije pruzio sve sto zna iako je razbio Federera) pa je njegov put delovao tezi, to je druga prica.

Бетелгез

pre 11 godina

Надал може да киксне само против Белучија, ако овај одигра како може. Сваким мечом даље Надал постаје све јачи због траве која полако прелази у шљаку.У финалу је друга прича ако се сретне са Нолетом, неће Ноле дозволити да и на другим подлогама губи доминацију!
Поздрав!

CUYOSHI

pre 11 godina

Meni bode oci to sto najkijevi manekeni (Nadal i Fedex) ponovo imaju otvoren put do polu-finala. Imaju ljudi srece na zrebu ili .....

please,objavite komentar-this is the truth comment

pre 11 godina

pa koliko ste svi srbi pristrsni ne mogu da verujem!!!svaki komentar djokovic lagano rogera u 3 ili 4 seta,a marej kilavko tezi protivnik-SRAMOTA,takvo omalovazavanje sestostrukog osvajaca wimbledona?a realno nema nista manje sanse nego No1e!

max

pre 11 godina

Imam osećaj da će neko na ovom Wimbledonu da rano ispadne nadam se da to neće biti Novak,već drugi....Po mom mišljenju i Conga i Marej su opasna konkurencija Rafi..Nadam se da su 6 godina razlike u godinama između Noleta i Feda veliki kapital i golema prednost na strani Novaka u eventualnom polufinalu u smislu kretanja i riterna...To sam rekao i na Rolan Garosu to kažem i sada mada ovo je trava..videćemo...Novak opet mora kao i na RG da uđe u finale da zadrži prvo mesto..Napred Nole !!

Sava

pre 11 godina

Federer moze da osvoji Vimbledon samo ako Novak ili Rafa prethodno kiksiraju pa on odigra polufinale i finale sa nekim od svojih redovnih pacijenata koji napune gace jos pre nego sto i izadju na teren. Nadala nije dobio na gren slemovima vec 5 godina i poznato je da ima zesci kompleks (8:2 za Nadala na GS). Novak je takodje pronasao recept i Federeru je poceo redovno da uzima meru, ima 5 pobeda u zadnjih 6 susreta a bitnije od igre je Novakova mentalna snaga kojom slama Federera i navodi ga na ogroman broj neiznudjenih gresaka. Znaci Federer osvaja samo ako mu neko drugi sa puta ukloni Novaka ili Rafu (nedaj Boze), kao sto je svojevremeno i Roland Garos osvojio samo jer je povredjeni Nadal izgubio od Söderlinga i tako olaksao posao Federeru da dodje do titule.

Wimbledon

pre 11 godina

Smesno mi kad vidim da neko stavlja murraya ispred nadala,da murray dobije nadala murray bi trebao igrati mec zivota a nadal imat losiji dan, kao br 2. murray treba proci prvo cilica/raonica a zatim delpotra ... koji iako nije u top formi mozda od je od trojke br 2.(tsonga,berdych,delpo) najopasniji...a i neki cudom da murray prodje sve to sumnjam da on moze dobit dobio sam takav utisak neka njemu lendl on je i bez njega bio sjajan igrac al nema jednostavno u glavi...lendla je imao i u australiji pa opet izgubio skoro dobiven mec.. u polufinalu...!po meni je 2. polufinale nadal-delpotro iako ddelpotra mnogi ne stavljaju u krug favorita on je prosle godine kad se tek vratio nakon ozljede postigao najbolji rezultat bas u wwimbledonu u osmini finala kad izgubio od nadala sjajan mec je to bio mogao je lako da i delpo dobije nijanse su odlucile.. a i na sljaci je kazao da je u formi jos ovde brza podloga za njegove bombe i servise tak da...msm delpo s rafom!a mozda i roddick nes ucini videcemo on me bas zanima kak ce proci! a gornji dio zdreba "dosadan" tesko da ce ovaj dvojac izgubit i set eventualno mozda berdych zapreti al tesko on je procitana knjiga

Komentator

pre 11 godina

Ponavljate kao papagaji kako No1e ne bi trebao da ima problema do cetvrtfinala i meca sa Berdihom. A kakve probleme Berdih moze da mu napravi? Ama bas nikakve. U zadnjih 7 meceva Berdih nije dobio ni jedan, ukupan skor 9:1 za Noleta.

Kakve probleme Federer moze Noletu da napravi? Najverovatnije nikakve. U zadnjih 7 meceva Federer je dobio samo 1, a ove godine ni jedan set nije uzeo Noletu,a kamoli mec.

Znaci do finala, moze da napravi problem samom sebi, na primer ako bude pustao protivnike nazad u mec, sto vidim da radi ove godine. Nadajmo se da nece.

Bojan

pre 11 godina

(Dal, 24. jun 2012 20:37)
ma ok, razumem, nije nista problem u tvom razmisljanju dok god razumes razmisljanja koja nisu identicna tvom i ne proglasavas druge sunarodnike manjim ljudima zato sto ne navijaju za svog.
Volem i ja Noleta i on mi je uvek drugi favorit, samo me malo nervira sto se omiljeni igrac i drugi omiljeni ocigledno ne volu :), ali dobro, kad zavrse karijeru kontam da ce i ta netrepeljivost proci.
Uglavnom, navijam da obojica dodju do polufinala, pa nek bolji pobedi. U svakom slucaju onda ce titula na travi imati vecu draz ako se osvoji pobedom nad direktnim rivalom

Dermendziev

pre 11 godina

Misljenja sam da ce se sve ipak svesti na klasiku.Po meni ocekivani polufinalni mecevi su Djokovic-Federer,Nadal-Marej.Malo vise problema Novak bi imao sa Berdihom,Federer sa Simonom,Mari sa Raonicem,Nadal sa Tsongom.Kazem bice klasika,jer se igra u tri dobijena seta.Mozda do polufinala,od svih Nadal ima najtezeg protivnika(Tsongu),ali Nadal bolje igra sa Tsongom nego li Federer.

Projektovani polufinalni mecevi mogli bi biti najneizvestniji ove godine,upravo na ovom turniru,pa i pobednik,naravno ukoliko ne bi bilo finale Nadal-Federer gde bi Nadal bio skoro sigurni pobednik(Federer kao da se plasi cak i Nadalove senke).

Za Novaka ni malo lak zadatak.Po meni tezi protivnik u finale ovoga puta bio bi Marej.Novak-Marej mozda bi ovo finale bilo krajnje neizvestno,a za oko najlepse.Ipak sve mi mirise da ce biti repriza proslogodisnjeg finala,ali ovoga puta znatno tezi zadatak za Novaka.

Pozdrav!

Dal

pre 11 godina

(Bojan, 24. jun 2012 18:43)
Svi smo mo ovde "igrom slučaja".Ja sam rođen u ovoj zemlji, moj otac takođe, moj deda takođe,...U ovim komentarima imamo ograničen broj karaktera, pa ne možemo previše detaljisati.Ja osećam da pripadam ovoj zemlji i volim je više nego bilo koju drugu, a video sam i lepših.To najbolje pokazuje Novak, prošao je ceo svet, ali uvek ističe odakle dolazi.Uz to Monika Seleš nije moje nacionalnost a od srca sam navijao za nju.Ne radi se o geogefskoj određenosti, nego ima nešto više od toga.U USA gde su svi došli sa raznih strana, svako jutro pevaju istu himnu.Pokušao sam da objasnim počev od braće Kličkov, ali mnogo je onih koji govore različito od mene, pa me i ne čudi ovoliki broj navijača Federera i Nadala u Srbiji (naravno da i ja mislim da su vrhunski teniseri i uživam da gledam kada igraju).
Jedna situacija objašnjava dokle je naša deformacija stigla.Keruša Mila, mesecima je bila tema naših medija.Nema dileme da je idiot taj koji je to uradio, ali da li smo mi svesni koliko ljudi nema hleba, živi na ivici egzistencije i njima se niko ne bavi.Da li shvataamo da su ipak ljudi jedina bića sa razumom?Bavimo se malo više ljudima.
Ovde je tema tenis i neću više o ovome, samo sam malo komentarisao navijanje.Ali neka svako bira kako mu mozak i srce kaže.
Pozdrav još jednom!
Dal

slajs

pre 11 godina

Smatram da Tomić ili Raonić na ovom turniru mogu daleko dogurati, i mislim da su sazreli za veće domete. Nadam se tome, jer svaki njihov meč je vredan gledanja. Raonić bi možda baš na Vimbldonu mogao dokazati koliko vredi, ako se ne desi neko iznenađenje, očekujem osminu finala Marej-Raonić i prolaz Raonića, onda četvrtfinale sa Rodikom, koji može dotle dogurati i polufinale Raonića sa Nadalom. Nisam baš skroman sa Raonićevim potencijalom, ali to potencijalno polufinale nije ni bitno prognozirati, jer bi i to bio sjajan uspeh za kanađanina. Veliki potencijal.

Neću komentarisati žreb, ali već postaje smešno ponovno smeštanje Đokovića i Federera, tj. broja 1 i 3 u istu stranu kostura. Ne zbog toga što je Federer broj 3, već zbog činjenice da se broj 1 ne bi trebao sastati sa brojem 2 ili 3 pre finala. To neko nepisano pravilo se potpuno izgubilo otkad su Federer i Nadal u vrhu.

Ženevljanin

pre 11 godina

Počeću sa "projektovanim polufinalom" Đoković-Federer, peti put na Vimbldonu. Ali... Novak i Rodžer se nikad nisu susreli na vimbldonskoj travi! Iz tog se može zaključiti, da ni najbolji teniser na travi svih vremena ni branilac titule nisu nedodirljivi. U poslednja dva WB Berdih je dvaput eliminisao Rodžera a jednom i Novaka. Ove godine je na Novakovoj strani... Ipak verujem da će se ove godine Fed i Nole prvi put sresti i da će Novak proći po drugi put do finala. Ne znam ko će biti Rafin protivnik u polufinalu, ali mislim da to neće biti Mari (vrlo težak žreb i nestabilna forma).

Verujem da Nadal ima veće šanse u finalu od Đokovića. Pre svega zato što je - što mnogi ispuštaju iz vida - na travi daleko uspešniji. Svaki put kad je igrao (pet puta) ulazio je u finale a dva puta je osvajao pehar. Jedino Federer ima bolji bilans od njega na travi, ali u poslednja dva turnira Rodžer je došao samo do četvrt finala. Rafa mu generalno ne leži, kao ni Novak u poslednje vreme.

Još jednom: Nadal je u formi, prevazišao je kompleks 0:7 s Đokovićem a Novak je ipak u slabijoj formi od prošlogodišnje.

Slažem se da su iznenađenja moguća. Zanimljivo da niko nije pomenuo veterana Tomija Hasa koji je nedavno pobedio Federera a 2009. sprečio Novaka da se sretne s Rodžerom u polufinalu. On u prvom kolu igra s Kolšrajberom, pobednikom Nadala u Haleu... Drugi igrač koji je u stanju da iznenadi je mlađani Dimitrov koji će (mislim) pobediti Andersona u prvom kolu.

zz

pre 11 godina

novaku bi odgovaralo i neko iznenadjenje. neki autsajder da osvoji uz uslov da sam novak dogura do bar polufinala. jer glavni cilj je odbrana prvog mesta.

Petar

pre 11 godina

Ljudi realno sanse za osvajanje vimbija su Novak 35%, Federer 35%, Rafa 29%, ostali 1% ... Na tri dobijena seta, u ovom trenutku, nijedan teniser ne moze da dobije 2 od 3-ce gore pomenutih, a da nije ovaj 3-ci... Zasto? Marej zbog glave, i kukavicluka, Conga zato sto ne moze da odigra dva meca sa savrsenim servisom i forhendom, Delpo jer od povrede ne moze da dodje u pre svega fizicku kondiciju koju je imao 2009, Berdih slicno kao Conga... Voleli nekoga od njih ili ne, velika trojka je za klasu iznad svih!

marconio

pre 11 godina

Nole ima dva po meni teza meca od samog finalnog, a to su Berdih i Federer.
Ali broj jedan mora biti spreman na sve izazove kao sto nas je Nole i navikao.
Za Rafu navijam posle Noleta,ali mislim da nema sanse da dobije Congu,Mareja i Noleta zaredom.Ima minu u Hasu ili Kolsrajberu koji mogu da mu uzmu mozda jedan set.Duel sa Congom moze da donese dugoocekivano iznenadjenje da Rafa ispadne pre polufinala.Mada svi znamo kako Rafa svaki put nenametljivo i lagano dodje do finala,naravno zato sto je Federer sa Noletom uvek u zrebu.
Marej jako tesko i do polufinala prvo Raonic,pa neko iz trojke Delpo,Ferer i Rodik.Po meni ne moguce i naravno tu pre svega treba traziti iznenadjujuceg polufinalistu.
Federer najlaksi zreb sa potencijalnom minom u Izneru ili Tipsiju.
Tipsa voli ovaj turnir i ranije je postizao solidne rezultate,a posebno na krilima poslednje i ove sezone ako dodje do Federea bice to spektakl.
Dva najteza meca po meni bi trebali da budu Nole/Berdih i Rafa/Conga.
Ako tu favorit izgubi turnir je katastrofalno prosao za njega izgubio dosta bodova i samopouzdanja pred OI.A ako pobede u polufinalu od Federera nije sramota izgubiti posebno ako mu servis bude na visokom nivou.Naravno ako Rafa ovo prebrodi u finalu je 100%.
Svim nasim srecu zelim ali najvise ocekujem od Noleta i Tipsija.

clint eastwood

pre 11 godina

Odlična analiza,može se očekivati da dođe do nekog iznenađenja i da neko od prve trojice kiksne na jednom GS, a Andy dogura daleko i pored najlošijeg žreba.
Nole ne bi trebao da ima problema do 1/4, Berdych ima igru za travu ali se nadam da će mentalna snaga a prevlada i da Nole prebrodi i tu tešku prepreku. Federer do 1/4 ne bi trebalo da se namuči, predviđam da će Isner imati svoj dan i sa ubitačnim servisima eliminisati umornog Federera (druga nedelja turnira počinje da predstavlja problem).
Andy nije imao sreće i većina udarača je u njegovom delu žreba, tu bi moglo da bude dosta neizvesnih mečeva. Raonić i Del Potro su moji favoriti, međutim teret velikih očekivanja ovaj put ne sputava Murray-a i mogao bi da dođe u 1/2.
Nadal je odradio svoje na šljaci. Ima prilično lagan žreb i očekujem da bi mogao da kiksne tek protiv Tsonge u 1/4.
Dakle, verovatno subjektivna prognoza: Đoković-Isner i Murray-Tsonga.
Mada, verovatnije je (i počinje da prelazi u dosadu, sa stanovništa predvidljivosti rezultata jer neverovatno kvalitetan tenis ne može da dosadi) Đoković-Federer i Nadal-Murray (Del Potro,Raonić).

Milan

pre 11 godina

Odlicna analiza osim tvrdnje da je Nadalov zreb mnogo laksi. Ja ne bi menjao sve Novakove protivnike za Congu ili Vavrinku. Obojica igraju odlicno ove sezone, a setimo se da je Novakov mec protiv Conge na proslogodisnjem Vimbldonu bio mozda i tezi od finala. Uz to Nadal moze da dobije i Tomica koji ako ga krene servis, a definitivno zna da servira, moze da napravi probleme svakome. Novaku pre polufinala moze doci Berdih, ali on nije ni upola opasan kao Conga.

Posmatrač

pre 11 godina

Da bi pobedio na Vimbldonu Đoković mora da odigra nešto između solidno i dobro, nije potrebno odlično. Zašto? Pokazao je rivalima da može da ih pobedi u svako doba, samo ako je motivisan: da veruje da je bolji i da oni znaju da je bolji od njih. U ovim mečevima teniski aspekti odavno nisu od značaja.

Bojan

pre 11 godina

(Dal, 24. jun 2012 17:46)
nije nacionalizam ako navijas za nekog igraca (koji je igrom slucaja tvoje nacionalnosti) a da postoje teniseri koji su bolji od njega. Do 2011. Federer i Nadal jesu bili daleko ispred Noleta, prosle godine ih je nadigrao obojicu, ove godine je situacija malo izjednacenija, a ako bi Federer osvojio titulu onda bi to zaista bio big 3, ne samo u istorijskom kontekstu vec i ove sezone.
Ako ti je geografska lokacija bitna za navijanje, onda da li navijas za Grke, Madjare, Bugare, Hrvate kada igraju sa nekim iz udaljenih zemalja. Ako je tako, onda mogu da vidim smisao u tome, ali ako nije, Nole je moj koliko i Gaston Gaudio. To sto ne navijam za njega ne znaci da ne volem sebe i ne cenim ljude bliske meni.
A da je Nole dobar, dobar je, kao i favorit najveci na ovom turniru.

nada

pre 11 godina

Da ce biti tesko biceDa su moguca iznenadjenja da jesu Od presudnog znacaja su servisiAko to nasim teniserima krene nema brigeNe bih izdvajala nikog posebno jer svi su nasi i sve ih postujemo i volimo kao rod SRECNO VAM BILO!

Dal

pre 11 godina

Do početka 2011. nisam imao problem da priznam da Federer i Nadal igraju bolji tenis od Novaka, ali sam i tada navijao za Noleta.Neki to ovde nazivaju nacionalizam, ali ja mislim da nije baš tako.Kada boksuje jedan od braće Kličkov, valjda brat navija za njega.Kada igra "moje selo" fudbal sa susednim, pa ni tu nemam dilemu.Kada igta tenis neko sa ovih prostora, protiv nekog iz belog sveta, zar i tu treba imati dilemu?Onaj ko ne voli svoje i ne ceni svoje, ne može očekivati ni da ga drugi vole i cene.Kao što je lepo kada neko peva, a prestaje biti lepo ako taj ide ulicom i stalno peva, tako je i sa nacionalizmom.To je svakako nešto pozitivno, dok ne pređe određenu granicu i ode u drugu krajnost.Trudimo se da saznamo poreklo pasa, konja, a kod ljudi nam nova učenja govore da to ne valja.Meni je drago što pripadam ovom narodu, kao što je Ircu ili Škotu drago što pripada svom.Ne mislim time da sam bolji od drugih, ni lošiji, ali svakako želim da istaknem ono što je kod mog naroda dobro.A Novak Đoković je nešto najbolje i time treba da se svi ponosimo.Narvano to ne znači da ne treba da priznamo kad je neko bolji, kao što su to nekada bili Nadal i Federer.Od početka 2011. Novak je najbolji.To opet ne znači da će sigurno osvojiti Vimbldon, jer i u tenisu lopta je okrugla i tu jedan detalj može da odluči, kao što je recimo kiša odlučila na RG.Uz sve to, Novak je toliko pozitivan, da ga je nemoguće ne voleti.Ja ću svim srcem biti uz njega, pa čta Bog da.
Pozdrav svima.
Dal

valdano

pre 11 godina

Novak osvaja turnir,dobija Mr Federera (citaj naduvenka) u polufinalu!
Finale igra sa Murijem!Dakle mislim da ce Skot dobiti konacno Nadala!
Good luck No1vak!!!

Davidoff

pre 11 godina

Roger - po meni prvi favorit,tempirao je formu za Wimbldon i Olimpijske igre.Više nego dobro zna kako se osvaja turnir,i ako ga servis bude služio zaista ne vidim ko ga može zaustaviti.Jedino neko ko strašno jako servira kao Tsonga,kad ga je prošle godine pobijedio..
Novak - favorit broj dva,mada ako bude servirao kao na RG teško će do titule.Realno prošle godine mu se otvorio žrijeb,imao je nevjerovatno samopouzdanje i igrači su se bojali eventualne pobijede(Tsonga se još boji),i u finalu ga je čekao tada stara mušterija Nadal.Opet Novak je broj jedan, ima pobjednički mentalitet i igra najbolje pod pritiskom,mada mu ova podloga najmanje leži jer njegove defanzivne karakteristike teško dolaze do izražaja na travnatoj podlozi..
Andy - po meni je ispred Nadala.Razlog?Pa nikad nije bio pod manjim pritiskom,malo je taktizirao na šljaci koju ionako ne voli,Lendl ga sve više i više mjenja(mada se to toliko sad ne vidi),i Murray sve više i više igra ofanzivniji tenis,tj. ne libi se da napadne kad ima šansu za razliku od prije,a i popravio je servis..
Rafael - nekako mi se čini da je emotivno ispuhao nako RG,u Halle-u je bio totalno nezainteresovan,mada to ne mora ništa da znači. Iako ima 5 finala,imao je i dvije sezone kada je znao biti bez titule 10 mjeseci tj. od kraja sezone na šljaci pa do početka sljedeće sezone na šljaci(osvoji RG pa tek sljedeće szone prvi turnir na šljaci Monte Carlo).I mislim da će ga u mogućem polufinalu Andy konačno pobijediti na Wimbldonskoj travi..

mister

pre 11 godina

Bice uzbudljivo!Roger ima motiva da grize na ovom turniru i moguce je da odigra svoj najbolji tenis bas sad.Ako servira dobro i drzi bekend u igri(ne gresi puno) moguce je da samelje sve do kraja.Za Nadala se zna,on ce da igra svoju igru,drzi standard u svojoj igri,juri,kopa i rukama i nogama za svaki poen,udara forhende kao sivonja...verovatno ce da ode do finala.Nole moze da odbrani,ali ako mu servis bude na najvisem nivou!!! Mislim da ce eventualno u polufinalu sa Rogerom da bude njihov najbolji mec do sad!MOZE NOLE!!!

Danilo

pre 11 godina

)Ako prva četvorka bude igrala svoj najbolji tenis,polufinale je projektovano žrebom,a finale:Nole vs Rafa i teška pobeda Noleta u 5 setova.
2)Ako Rodžer protiv Noleta odservira više od 30 asova:stvari mogu da se komplikuju.
3)Ako Conga odigra svoj maksimalan meč,Rafa može da hoda po žici.
4)Moguće iznenadjenje je Del Potro koji može da tuče Marija,a u polufinalu da Nadalu izazove bore na čelu.
5)Toliko toga je u igri(povrede,forma,vreme)da prognoza ostaje ipak samo-prognoza...

Serđo

pre 11 godina

Odlično izanalizirano.
U potpunosti se slažem da turnir nikada nije bio "otvoreniji".
Po mom mišljenju postoji 9 tenisera sposobnih da osvoje Vimbi koje bih prema izgledima podelio u 3 grupe:
I grupa: naravno, velika trojka, sva trojica s podjednakim šansama. Federer ima najlakši žreb do polufinala, naročito ako Izner ispadne pre četvrtfinala. Berdih je gadan protivnik na travi i može da pobedi Noleta, ali se nadam da bi mogao da ispadne. Nadal će se verovatno prošetati do Conge u četvrtfinalu.
II grupa: Mari, Berdih, Delpo. Mari ima pretežak žreb, ali nikad se ne zna ko će da se saplete, posebno na Vimbldonu. Berdih/Nole skoro sigurno četvrtfinale, a usudio bih se da kažem i da je pobednik tog duela verovatni finalista. Delpo, nepoznanica. Može do kraja, ali ja ne verujem da će stići ni do polufinala (povreda?, samopouzdanje).
III grupa: Conga, Raonić, Izner. Conga, verovatni četvrtfinalista ako je izbacio poraz od Novaka iz glave, što je veliko pitanje. Ima igru kao stvorenu za travu i mogao bi da pobedi Nadala (ali ima mnogo "ako" pre turnira da bi se to sa sigurnošću reklo; videće se posle par kola). Izner ima ubedljivo najmanje šanse od ove devetorice da pobedi, ali to ipak može da se desi (99% se neće desiti). Raonić, vrlo verovatno budući osvajač Vimbldona, ali ne ovogodišnjeg. Može svakoga da pobedi na travi.
Igrači koji bi mogli da iznenade dobrim igrama: Tipsa i Tomić.
Iako sam veliki Noletov navijač, nisam ubeđen u trijumf. Poželeću mu samo svu sreću

Dal

pre 11 godina

Do početka 2011. nisam imao problem da priznam da Federer i Nadal igraju bolji tenis od Novaka, ali sam i tada navijao za Noleta.Neki to ovde nazivaju nacionalizam, ali ja mislim da nije baš tako.Kada boksuje jedan od braće Kličkov, valjda brat navija za njega.Kada igra "moje selo" fudbal sa susednim, pa ni tu nemam dilemu.Kada igta tenis neko sa ovih prostora, protiv nekog iz belog sveta, zar i tu treba imati dilemu?Onaj ko ne voli svoje i ne ceni svoje, ne može očekivati ni da ga drugi vole i cene.Kao što je lepo kada neko peva, a prestaje biti lepo ako taj ide ulicom i stalno peva, tako je i sa nacionalizmom.To je svakako nešto pozitivno, dok ne pređe određenu granicu i ode u drugu krajnost.Trudimo se da saznamo poreklo pasa, konja, a kod ljudi nam nova učenja govore da to ne valja.Meni je drago što pripadam ovom narodu, kao što je Ircu ili Škotu drago što pripada svom.Ne mislim time da sam bolji od drugih, ni lošiji, ali svakako želim da istaknem ono što je kod mog naroda dobro.A Novak Đoković je nešto najbolje i time treba da se svi ponosimo.Narvano to ne znači da ne treba da priznamo kad je neko bolji, kao što su to nekada bili Nadal i Federer.Od početka 2011. Novak je najbolji.To opet ne znači da će sigurno osvojiti Vimbldon, jer i u tenisu lopta je okrugla i tu jedan detalj može da odluči, kao što je recimo kiša odlučila na RG.Uz sve to, Novak je toliko pozitivan, da ga je nemoguće ne voleti.Ja ću svim srcem biti uz njega, pa čta Bog da.
Pozdrav svima.
Dal

Petar

pre 11 godina

Ljudi realno sanse za osvajanje vimbija su Novak 35%, Federer 35%, Rafa 29%, ostali 1% ... Na tri dobijena seta, u ovom trenutku, nijedan teniser ne moze da dobije 2 od 3-ce gore pomenutih, a da nije ovaj 3-ci... Zasto? Marej zbog glave, i kukavicluka, Conga zato sto ne moze da odigra dva meca sa savrsenim servisom i forhendom, Delpo jer od povrede ne moze da dodje u pre svega fizicku kondiciju koju je imao 2009, Berdih slicno kao Conga... Voleli nekoga od njih ili ne, velika trojka je za klasu iznad svih!

Serđo

pre 11 godina

Odlično izanalizirano.
U potpunosti se slažem da turnir nikada nije bio "otvoreniji".
Po mom mišljenju postoji 9 tenisera sposobnih da osvoje Vimbi koje bih prema izgledima podelio u 3 grupe:
I grupa: naravno, velika trojka, sva trojica s podjednakim šansama. Federer ima najlakši žreb do polufinala, naročito ako Izner ispadne pre četvrtfinala. Berdih je gadan protivnik na travi i može da pobedi Noleta, ali se nadam da bi mogao da ispadne. Nadal će se verovatno prošetati do Conge u četvrtfinalu.
II grupa: Mari, Berdih, Delpo. Mari ima pretežak žreb, ali nikad se ne zna ko će da se saplete, posebno na Vimbldonu. Berdih/Nole skoro sigurno četvrtfinale, a usudio bih se da kažem i da je pobednik tog duela verovatni finalista. Delpo, nepoznanica. Može do kraja, ali ja ne verujem da će stići ni do polufinala (povreda?, samopouzdanje).
III grupa: Conga, Raonić, Izner. Conga, verovatni četvrtfinalista ako je izbacio poraz od Novaka iz glave, što je veliko pitanje. Ima igru kao stvorenu za travu i mogao bi da pobedi Nadala (ali ima mnogo "ako" pre turnira da bi se to sa sigurnošću reklo; videće se posle par kola). Izner ima ubedljivo najmanje šanse od ove devetorice da pobedi, ali to ipak može da se desi (99% se neće desiti). Raonić, vrlo verovatno budući osvajač Vimbldona, ali ne ovogodišnjeg. Može svakoga da pobedi na travi.
Igrači koji bi mogli da iznenade dobrim igrama: Tipsa i Tomić.
Iako sam veliki Noletov navijač, nisam ubeđen u trijumf. Poželeću mu samo svu sreću

Sava

pre 11 godina

Federer moze da osvoji Vimbledon samo ako Novak ili Rafa prethodno kiksiraju pa on odigra polufinale i finale sa nekim od svojih redovnih pacijenata koji napune gace jos pre nego sto i izadju na teren. Nadala nije dobio na gren slemovima vec 5 godina i poznato je da ima zesci kompleks (8:2 za Nadala na GS). Novak je takodje pronasao recept i Federeru je poceo redovno da uzima meru, ima 5 pobeda u zadnjih 6 susreta a bitnije od igre je Novakova mentalna snaga kojom slama Federera i navodi ga na ogroman broj neiznudjenih gresaka. Znaci Federer osvaja samo ako mu neko drugi sa puta ukloni Novaka ili Rafu (nedaj Boze), kao sto je svojevremeno i Roland Garos osvojio samo jer je povredjeni Nadal izgubio od Söderlinga i tako olaksao posao Federeru da dodje do titule.

mister

pre 11 godina

Bice uzbudljivo!Roger ima motiva da grize na ovom turniru i moguce je da odigra svoj najbolji tenis bas sad.Ako servira dobro i drzi bekend u igri(ne gresi puno) moguce je da samelje sve do kraja.Za Nadala se zna,on ce da igra svoju igru,drzi standard u svojoj igri,juri,kopa i rukama i nogama za svaki poen,udara forhende kao sivonja...verovatno ce da ode do finala.Nole moze da odbrani,ali ako mu servis bude na najvisem nivou!!! Mislim da ce eventualno u polufinalu sa Rogerom da bude njihov najbolji mec do sad!MOZE NOLE!!!

Komentator

pre 11 godina

Ponavljate kao papagaji kako No1e ne bi trebao da ima problema do cetvrtfinala i meca sa Berdihom. A kakve probleme Berdih moze da mu napravi? Ama bas nikakve. U zadnjih 7 meceva Berdih nije dobio ni jedan, ukupan skor 9:1 za Noleta.

Kakve probleme Federer moze Noletu da napravi? Najverovatnije nikakve. U zadnjih 7 meceva Federer je dobio samo 1, a ove godine ni jedan set nije uzeo Noletu,a kamoli mec.

Znaci do finala, moze da napravi problem samom sebi, na primer ako bude pustao protivnike nazad u mec, sto vidim da radi ove godine. Nadajmo se da nece.

valdano

pre 11 godina

Novak osvaja turnir,dobija Mr Federera (citaj naduvenka) u polufinalu!
Finale igra sa Murijem!Dakle mislim da ce Skot dobiti konacno Nadala!
Good luck No1vak!!!

Dal

pre 11 godina

(Bojan, 24. jun 2012 18:43)
Svi smo mo ovde "igrom slučaja".Ja sam rođen u ovoj zemlji, moj otac takođe, moj deda takođe,...U ovim komentarima imamo ograničen broj karaktera, pa ne možemo previše detaljisati.Ja osećam da pripadam ovoj zemlji i volim je više nego bilo koju drugu, a video sam i lepših.To najbolje pokazuje Novak, prošao je ceo svet, ali uvek ističe odakle dolazi.Uz to Monika Seleš nije moje nacionalnost a od srca sam navijao za nju.Ne radi se o geogefskoj određenosti, nego ima nešto više od toga.U USA gde su svi došli sa raznih strana, svako jutro pevaju istu himnu.Pokušao sam da objasnim počev od braće Kličkov, ali mnogo je onih koji govore različito od mene, pa me i ne čudi ovoliki broj navijača Federera i Nadala u Srbiji (naravno da i ja mislim da su vrhunski teniseri i uživam da gledam kada igraju).
Jedna situacija objašnjava dokle je naša deformacija stigla.Keruša Mila, mesecima je bila tema naših medija.Nema dileme da je idiot taj koji je to uradio, ali da li smo mi svesni koliko ljudi nema hleba, živi na ivici egzistencije i njima se niko ne bavi.Da li shvataamo da su ipak ljudi jedina bića sa razumom?Bavimo se malo više ljudima.
Ovde je tema tenis i neću više o ovome, samo sam malo komentarisao navijanje.Ali neka svako bira kako mu mozak i srce kaže.
Pozdrav još jednom!
Dal

Danilo

pre 11 godina

)Ako prva četvorka bude igrala svoj najbolji tenis,polufinale je projektovano žrebom,a finale:Nole vs Rafa i teška pobeda Noleta u 5 setova.
2)Ako Rodžer protiv Noleta odservira više od 30 asova:stvari mogu da se komplikuju.
3)Ako Conga odigra svoj maksimalan meč,Rafa može da hoda po žici.
4)Moguće iznenadjenje je Del Potro koji može da tuče Marija,a u polufinalu da Nadalu izazove bore na čelu.
5)Toliko toga je u igri(povrede,forma,vreme)da prognoza ostaje ipak samo-prognoza...

marconio

pre 11 godina

Nole ima dva po meni teza meca od samog finalnog, a to su Berdih i Federer.
Ali broj jedan mora biti spreman na sve izazove kao sto nas je Nole i navikao.
Za Rafu navijam posle Noleta,ali mislim da nema sanse da dobije Congu,Mareja i Noleta zaredom.Ima minu u Hasu ili Kolsrajberu koji mogu da mu uzmu mozda jedan set.Duel sa Congom moze da donese dugoocekivano iznenadjenje da Rafa ispadne pre polufinala.Mada svi znamo kako Rafa svaki put nenametljivo i lagano dodje do finala,naravno zato sto je Federer sa Noletom uvek u zrebu.
Marej jako tesko i do polufinala prvo Raonic,pa neko iz trojke Delpo,Ferer i Rodik.Po meni ne moguce i naravno tu pre svega treba traziti iznenadjujuceg polufinalistu.
Federer najlaksi zreb sa potencijalnom minom u Izneru ili Tipsiju.
Tipsa voli ovaj turnir i ranije je postizao solidne rezultate,a posebno na krilima poslednje i ove sezone ako dodje do Federea bice to spektakl.
Dva najteza meca po meni bi trebali da budu Nole/Berdih i Rafa/Conga.
Ako tu favorit izgubi turnir je katastrofalno prosao za njega izgubio dosta bodova i samopouzdanja pred OI.A ako pobede u polufinalu od Federera nije sramota izgubiti posebno ako mu servis bude na visokom nivou.Naravno ako Rafa ovo prebrodi u finalu je 100%.
Svim nasim srecu zelim ali najvise ocekujem od Noleta i Tipsija.

Davidoff

pre 11 godina

Roger - po meni prvi favorit,tempirao je formu za Wimbldon i Olimpijske igre.Više nego dobro zna kako se osvaja turnir,i ako ga servis bude služio zaista ne vidim ko ga može zaustaviti.Jedino neko ko strašno jako servira kao Tsonga,kad ga je prošle godine pobijedio..
Novak - favorit broj dva,mada ako bude servirao kao na RG teško će do titule.Realno prošle godine mu se otvorio žrijeb,imao je nevjerovatno samopouzdanje i igrači su se bojali eventualne pobijede(Tsonga se još boji),i u finalu ga je čekao tada stara mušterija Nadal.Opet Novak je broj jedan, ima pobjednički mentalitet i igra najbolje pod pritiskom,mada mu ova podloga najmanje leži jer njegove defanzivne karakteristike teško dolaze do izražaja na travnatoj podlozi..
Andy - po meni je ispred Nadala.Razlog?Pa nikad nije bio pod manjim pritiskom,malo je taktizirao na šljaci koju ionako ne voli,Lendl ga sve više i više mjenja(mada se to toliko sad ne vidi),i Murray sve više i više igra ofanzivniji tenis,tj. ne libi se da napadne kad ima šansu za razliku od prije,a i popravio je servis..
Rafael - nekako mi se čini da je emotivno ispuhao nako RG,u Halle-u je bio totalno nezainteresovan,mada to ne mora ništa da znači. Iako ima 5 finala,imao je i dvije sezone kada je znao biti bez titule 10 mjeseci tj. od kraja sezone na šljaci pa do početka sljedeće sezone na šljaci(osvoji RG pa tek sljedeće szone prvi turnir na šljaci Monte Carlo).I mislim da će ga u mogućem polufinalu Andy konačno pobijediti na Wimbldonskoj travi..

clint eastwood

pre 11 godina

Odlična analiza,može se očekivati da dođe do nekog iznenađenja i da neko od prve trojice kiksne na jednom GS, a Andy dogura daleko i pored najlošijeg žreba.
Nole ne bi trebao da ima problema do 1/4, Berdych ima igru za travu ali se nadam da će mentalna snaga a prevlada i da Nole prebrodi i tu tešku prepreku. Federer do 1/4 ne bi trebalo da se namuči, predviđam da će Isner imati svoj dan i sa ubitačnim servisima eliminisati umornog Federera (druga nedelja turnira počinje da predstavlja problem).
Andy nije imao sreće i većina udarača je u njegovom delu žreba, tu bi moglo da bude dosta neizvesnih mečeva. Raonić i Del Potro su moji favoriti, međutim teret velikih očekivanja ovaj put ne sputava Murray-a i mogao bi da dođe u 1/2.
Nadal je odradio svoje na šljaci. Ima prilično lagan žreb i očekujem da bi mogao da kiksne tek protiv Tsonge u 1/4.
Dakle, verovatno subjektivna prognoza: Đoković-Isner i Murray-Tsonga.
Mada, verovatnije je (i počinje da prelazi u dosadu, sa stanovništa predvidljivosti rezultata jer neverovatno kvalitetan tenis ne može da dosadi) Đoković-Federer i Nadal-Murray (Del Potro,Raonić).

Posmatrač

pre 11 godina

Da bi pobedio na Vimbldonu Đoković mora da odigra nešto između solidno i dobro, nije potrebno odlično. Zašto? Pokazao je rivalima da može da ih pobedi u svako doba, samo ako je motivisan: da veruje da je bolji i da oni znaju da je bolji od njih. U ovim mečevima teniski aspekti odavno nisu od značaja.

max

pre 11 godina

Imam osećaj da će neko na ovom Wimbledonu da rano ispadne nadam se da to neće biti Novak,već drugi....Po mom mišljenju i Conga i Marej su opasna konkurencija Rafi..Nadam se da su 6 godina razlike u godinama između Noleta i Feda veliki kapital i golema prednost na strani Novaka u eventualnom polufinalu u smislu kretanja i riterna...To sam rekao i na Rolan Garosu to kažem i sada mada ovo je trava..videćemo...Novak opet mora kao i na RG da uđe u finale da zadrži prvo mesto..Napred Nole !!

Milan

pre 11 godina

Odlicna analiza osim tvrdnje da je Nadalov zreb mnogo laksi. Ja ne bi menjao sve Novakove protivnike za Congu ili Vavrinku. Obojica igraju odlicno ove sezone, a setimo se da je Novakov mec protiv Conge na proslogodisnjem Vimbldonu bio mozda i tezi od finala. Uz to Nadal moze da dobije i Tomica koji ako ga krene servis, a definitivno zna da servira, moze da napravi probleme svakome. Novaku pre polufinala moze doci Berdih, ali on nije ni upola opasan kao Conga.

Dermendziev

pre 11 godina

Misljenja sam da ce se sve ipak svesti na klasiku.Po meni ocekivani polufinalni mecevi su Djokovic-Federer,Nadal-Marej.Malo vise problema Novak bi imao sa Berdihom,Federer sa Simonom,Mari sa Raonicem,Nadal sa Tsongom.Kazem bice klasika,jer se igra u tri dobijena seta.Mozda do polufinala,od svih Nadal ima najtezeg protivnika(Tsongu),ali Nadal bolje igra sa Tsongom nego li Federer.

Projektovani polufinalni mecevi mogli bi biti najneizvestniji ove godine,upravo na ovom turniru,pa i pobednik,naravno ukoliko ne bi bilo finale Nadal-Federer gde bi Nadal bio skoro sigurni pobednik(Federer kao da se plasi cak i Nadalove senke).

Za Novaka ni malo lak zadatak.Po meni tezi protivnik u finale ovoga puta bio bi Marej.Novak-Marej mozda bi ovo finale bilo krajnje neizvestno,a za oko najlepse.Ipak sve mi mirise da ce biti repriza proslogodisnjeg finala,ali ovoga puta znatno tezi zadatak za Novaka.

Pozdrav!

nada

pre 11 godina

Da ce biti tesko biceDa su moguca iznenadjenja da jesu Od presudnog znacaja su servisiAko to nasim teniserima krene nema brigeNe bih izdvajala nikog posebno jer svi su nasi i sve ih postujemo i volimo kao rod SRECNO VAM BILO!

slajs

pre 11 godina

Smatram da Tomić ili Raonić na ovom turniru mogu daleko dogurati, i mislim da su sazreli za veće domete. Nadam se tome, jer svaki njihov meč je vredan gledanja. Raonić bi možda baš na Vimbldonu mogao dokazati koliko vredi, ako se ne desi neko iznenađenje, očekujem osminu finala Marej-Raonić i prolaz Raonića, onda četvrtfinale sa Rodikom, koji može dotle dogurati i polufinale Raonića sa Nadalom. Nisam baš skroman sa Raonićevim potencijalom, ali to potencijalno polufinale nije ni bitno prognozirati, jer bi i to bio sjajan uspeh za kanađanina. Veliki potencijal.

Neću komentarisati žreb, ali već postaje smešno ponovno smeštanje Đokovića i Federera, tj. broja 1 i 3 u istu stranu kostura. Ne zbog toga što je Federer broj 3, već zbog činjenice da se broj 1 ne bi trebao sastati sa brojem 2 ili 3 pre finala. To neko nepisano pravilo se potpuno izgubilo otkad su Federer i Nadal u vrhu.

Ženevljanin

pre 11 godina

Počeću sa "projektovanim polufinalom" Đoković-Federer, peti put na Vimbldonu. Ali... Novak i Rodžer se nikad nisu susreli na vimbldonskoj travi! Iz tog se može zaključiti, da ni najbolji teniser na travi svih vremena ni branilac titule nisu nedodirljivi. U poslednja dva WB Berdih je dvaput eliminisao Rodžera a jednom i Novaka. Ove godine je na Novakovoj strani... Ipak verujem da će se ove godine Fed i Nole prvi put sresti i da će Novak proći po drugi put do finala. Ne znam ko će biti Rafin protivnik u polufinalu, ali mislim da to neće biti Mari (vrlo težak žreb i nestabilna forma).

Verujem da Nadal ima veće šanse u finalu od Đokovića. Pre svega zato što je - što mnogi ispuštaju iz vida - na travi daleko uspešniji. Svaki put kad je igrao (pet puta) ulazio je u finale a dva puta je osvajao pehar. Jedino Federer ima bolji bilans od njega na travi, ali u poslednja dva turnira Rodžer je došao samo do četvrt finala. Rafa mu generalno ne leži, kao ni Novak u poslednje vreme.

Još jednom: Nadal je u formi, prevazišao je kompleks 0:7 s Đokovićem a Novak je ipak u slabijoj formi od prošlogodišnje.

Slažem se da su iznenađenja moguća. Zanimljivo da niko nije pomenuo veterana Tomija Hasa koji je nedavno pobedio Federera a 2009. sprečio Novaka da se sretne s Rodžerom u polufinalu. On u prvom kolu igra s Kolšrajberom, pobednikom Nadala u Haleu... Drugi igrač koji je u stanju da iznenadi je mlađani Dimitrov koji će (mislim) pobediti Andersona u prvom kolu.

CUYOSHI

pre 11 godina

Meni bode oci to sto najkijevi manekeni (Nadal i Fedex) ponovo imaju otvoren put do polu-finala. Imaju ljudi srece na zrebu ili .....

Wimbledon

pre 11 godina

Smesno mi kad vidim da neko stavlja murraya ispred nadala,da murray dobije nadala murray bi trebao igrati mec zivota a nadal imat losiji dan, kao br 2. murray treba proci prvo cilica/raonica a zatim delpotra ... koji iako nije u top formi mozda od je od trojke br 2.(tsonga,berdych,delpo) najopasniji...a i neki cudom da murray prodje sve to sumnjam da on moze dobit dobio sam takav utisak neka njemu lendl on je i bez njega bio sjajan igrac al nema jednostavno u glavi...lendla je imao i u australiji pa opet izgubio skoro dobiven mec.. u polufinalu...!po meni je 2. polufinale nadal-delpotro iako ddelpotra mnogi ne stavljaju u krug favorita on je prosle godine kad se tek vratio nakon ozljede postigao najbolji rezultat bas u wwimbledonu u osmini finala kad izgubio od nadala sjajan mec je to bio mogao je lako da i delpo dobije nijanse su odlucile.. a i na sljaci je kazao da je u formi jos ovde brza podloga za njegove bombe i servise tak da...msm delpo s rafom!a mozda i roddick nes ucini videcemo on me bas zanima kak ce proci! a gornji dio zdreba "dosadan" tesko da ce ovaj dvojac izgubit i set eventualno mozda berdych zapreti al tesko on je procitana knjiga

Бетелгез

pre 11 godina

(Bojan, 25. jun 2012 19:51)
Видим да сте се добро оградили у случају да Ноле тријумфује!
Значи 5/7 ГС титула није доминација, него пуста срећа, отаљавање посла, шамарање лоптица.Види се ко Вам је фан, немам ништа против, али ако ја кажем да је Федерер најуспешнији тенисер света, будите и Ви реални и промрмљајте себи у браду да је Ноле 18 месеци "ТАТА" за остале тенисере, укључујући и "НЕДОДИРЉИВОГ"!
Поздрав!

miki7878

pre 11 godina

Svi pricate o tome kako je Noletu najvaznije da zadrzi prvo mesto. Kako vam nije jasno da ATP rang lista vrhunske igrace ni neinteresuje. Njih zanimaju samo titule. pogotovo grend slem. Jer one donose novac. A u slucaju najveceg broja tih titula i ulazak u istoriju. Da pitate, npr Mareja, sta bi vise voleo, da bude br. 1 ili da osvoji neki Grend Slem? Sta mislite sta bi vam odgovorio? Tako i svima ostalima. SAMO SU TITULE VAZNE!!!

grob4r

pre 11 godina

Sve je tu jasno kao dan,a to je da u finalu gledamo Rafu i Noleta. Filozofirate previse njih dvojica igraju trenutno najbolji tenis i jedino oni imaju glavu za teske meceve ostali su boranija spram njih.Da zavrsim Nole opet osvaja i tacka.

Бетелгез

pre 11 godina

Надал може да киксне само против Белучија, ако овај одигра како може. Сваким мечом даље Надал постаје све јачи због траве која полако прелази у шљаку.У финалу је друга прича ако се сретне са Нолетом, неће Ноле дозволити да и на другим подлогама губи доминацију!
Поздрав!

please,objavite komentar-this is the truth comment

pre 11 godina

pa koliko ste svi srbi pristrsni ne mogu da verujem!!!svaki komentar djokovic lagano rogera u 3 ili 4 seta,a marej kilavko tezi protivnik-SRAMOTA,takvo omalovazavanje sestostrukog osvajaca wimbledona?a realno nema nista manje sanse nego No1e!

Бетелгез

pre 11 godina

Za sada, Nadal je dominantan na toj podlozi u odnosu na Novaka.
(Jednorog68, 25. jun 2012 13:39)
Некада је и Федерер био доминантан, сада више није, и он и Надал су успешнији на травнатој подлози, али тренутно нису доминантнији од Нолета, зна се од чије игре све зависи.
Надал може да се шепури на шљаци, али на осталим подлогама доминација се наставља!
Поздрав!

Rema

pre 11 godina

Koji put vodi do trofeja? Novakov retern.To je udarac koji izvodi najbolje na svetu. Na brzoj podlozi kakva je trava, on je ubistven za protivnike.

Jednorog68

pre 11 godina

@Betelgez (ćirilično)

Nadal ima dva WB i tri finala WB.

Novak to još nema ni blizu.

Trenutni kvalitet igre ćemo videti.
Ali je neumesno unapred reći nešto što tek može da se desi.

Takođe, Federer je mnogo bolji od Nadala, pa, naravno, i Novaka, na travi.

To nam govori statistika koju ne možemo potezati kao argument kada nam valja za naše, a odbacivati kada im ne ide na ruku.


Pozdrav!

Bojan

pre 11 godina

(Dal, 24. jun 2012 17:46)
nije nacionalizam ako navijas za nekog igraca (koji je igrom slucaja tvoje nacionalnosti) a da postoje teniseri koji su bolji od njega. Do 2011. Federer i Nadal jesu bili daleko ispred Noleta, prosle godine ih je nadigrao obojicu, ove godine je situacija malo izjednacenija, a ako bi Federer osvojio titulu onda bi to zaista bio big 3, ne samo u istorijskom kontekstu vec i ove sezone.
Ako ti je geografska lokacija bitna za navijanje, onda da li navijas za Grke, Madjare, Bugare, Hrvate kada igraju sa nekim iz udaljenih zemalja. Ako je tako, onda mogu da vidim smisao u tome, ali ako nije, Nole je moj koliko i Gaston Gaudio. To sto ne navijam za njega ne znaci da ne volem sebe i ne cenim ljude bliske meni.
A da je Nole dobar, dobar je, kao i favorit najveci na ovom turniru.

nada

pre 11 godina

Sasvim je normalno navijati prvo za predstavnike svoje zemlje.To ne cine samo Srbi.Videcemo npr.Engleze kako navijaju za Mareja.Zato nema mesta za rec nacionalizam.Ima hiljadu primera kako bodrimo tenisere iz drugih drzava samo zbog njihove borbenosti i fer pleja.Pogledajte sada u fudbalu zar nismo odali priznanje Hrvatima za fenomenalnu igru?

nije bitno

pre 11 godina

Federer - penzioner;
Nadal - kolena malo klecaju posle par sati igre;

baš me briga šta su radili kroz istoriju, gore navedeno je trenutno stanje stvari.

Nisam siguran ko će uzeti WB, ali ova dvojica neće. Uzeće onaj ko uspe da ih održi u meču više od 3 sata.

Бетелгез

pre 11 godina

@Једнорог68(латинично)
Да не паметујемо много, ако Ваш фаворит победи на ВБ-у, честитаћу Вам!
@Бојан
Мислио сам из неких претходних коментара да сте загрижени навијач недодирљивог, али сте само навијач, као и ја, али ја себе оправдавам зато што је Ноле наше дете, а за белосветске тенисере ме баш брига, има ко за њих да навија, Швајцарац, Шпанац, или неко ко нема врхунског тенисера.Можда грешим?
Поздрав!

dragan

pre 11 godina

Postujem Federera i Rafu ali ne mogu da razumem Srbina koji jednog od njih dvojice vise voli od Novaka Djokovica.Zaista ne razumem.

Jednorog68

pre 11 godina

неће Ноле дозволити да и на другим подлогама губи доминацију!
Поздрав!
(Бетелгез, 25. jun 2012 09:53)

Ne može se izgubiti ono što se nema.
Novak treba da STEKNE dominaciju na travi, da bi je izgubio.

Za sada, Nadal je dominantan na toj podlozi u odnosu na Novaka.

Laca

pre 11 godina

Nije lako doci do finala pogotovo na g.slemu, Mislim da nas nole nije u ovoj drugoj polovini godine na vrhunskom nivou,mora mnogo bolje on to moze, Sto se tice rafe on je definitivno u naj boljoj formi dobio je noleta zadnja tri meca i to se vidi, Federeru je ovo zadnja sansa da dodje do broja 1 i on je najveci zato ga se treba i plasiti, marej male sanse, Sve u svemu Rafa, Nole , federer mozda ovaj zadnji neznam........

Bojan

pre 11 godina

(Бетелгез, 25. jun 2012 17:54)
na travi trenutno nema dominantnog igraca, Federer jeste dominirao od 2003. do 2007. ali nakon poraza 2008. ne postoji igrac na kog mozes da uperis prstom i kazes "ovaj 99% osvaja", jeste u poslednje 4 godine 2 puta nadal bio sampion, ali prosle godine je u direktnom duelu izgubio od Noleta, ali to je Noletu jedina titula na travi i tesko da na osnovu jedne titule neko moze da kaze da on dominira na toj podlozi, cak i ako uzme ovu ne bih proglasavao dominaciju.
uglavnom, verujem da imaju sva trojica podjednake sanse.

Bojan

pre 11 godina

(Dal, 24. jun 2012 20:37)
ma ok, razumem, nije nista problem u tvom razmisljanju dok god razumes razmisljanja koja nisu identicna tvom i ne proglasavas druge sunarodnike manjim ljudima zato sto ne navijaju za svog.
Volem i ja Noleta i on mi je uvek drugi favorit, samo me malo nervira sto se omiljeni igrac i drugi omiljeni ocigledno ne volu :), ali dobro, kad zavrse karijeru kontam da ce i ta netrepeljivost proci.
Uglavnom, navijam da obojica dodju do polufinala, pa nek bolji pobedi. U svakom slucaju onda ce titula na travi imati vecu draz ako se osvoji pobedom nad direktnim rivalom

Ženevljanin

pre 11 godina

Jedan deo Novakovih navijača sistematski potcenjuje Federera ili Nadala (ili obojicu). Mislim da na ovaj način nenamerno čine lošu uslugu svom ljubimcu. Zašto? Pa, Đoković je postigao OGROMAN uspeh time što je u konkurenciji takvih IZUZETNIH teniskih veličina već godinu dana svetski broj 1! A ako je Rodžer "zreo za penziju" a Rafi "klecaju kolena":-) onda eventulna Novakova pobeda i ne bi bila nešto naročito...

Uzgred, Artur Aš (Arthur Ashe) osvojio je WB kada je imao skoro 32 godine (1975.). Federer još nije napunio 31 godinu, šestostruki je pobednik Vimbldona, fizički odlično pripremljen u formi je i veoma motivisan da izjednači Samprasov rekord (7 titula)i obori njegov rekord u dužini držanja prvog mesta. Glavna slabost: ume mentalno da poklekne u odlučujućim mečevima sa Rafom i Novakom, ali je još uvek itekako opasan rival, posebno na travi. O Nadalu, dvostrukom WB pobedniku koji je dobio tri poslednja meča protiv Đokovića i samim tim je pun samopouzdanja ne bih više trošio reči.

A Novak Đoković će, da bi odbranio WB titulu, verovatno morati da savlada obojicu. To nije nemoguć, Sizifov posao, ali jeste gigantski napor koji mi, njegovi navijači ne bi smeli da umanjujemo bagatelišući Španca i Švajcarca... koji su, sasvim sigurno, među najvećim teniserima svih vremena.

Ženevljanin

pre 11 godina

Mislim da ćemo biti pametniji na kraju prve nedelje. Zasad su i Novak i Rodžer i Rafa superiorno dobili svoje prve mečeve. Rafa jeste gubio sa 0:4, ali to nije samo minus nego i plus... vratio se bez problema i čak dobio i taj set što ukazuje na to je i dalje "mentalna gromada".

Inače, Federer ima, naravno, najbolje rezultate na travi, ali je on ipak dosta stariji a i u zadnje dve godine zaustavljen je već u četvrt finalu. Sa Rafom je drugačije: on je praktično na vrhuncu karijere, kao i Novak, ali su njegovi rezultati na travi superiorni, i bez ijednog kiksa. Moguće je naravno da će Novak odbraniti titulu, ali dok se to ne desi ne može se (na osnovu samo jednog trijumfa) oceniti kao uspešniji od Rafe... koji je i prošle godine ušao u finale, kao i uvek dok su Novakovi rezultati vrlo "šareni"...

zz

pre 11 godina

novaku bi odgovaralo i neko iznenadjenje. neki autsajder da osvoji uz uslov da sam novak dogura do bar polufinala. jer glavni cilj je odbrana prvog mesta.

Bojan

pre 11 godina

(CUYOSHI, 25. jun 2012 02:27)
Federer i Nadal sada imaju laksi posao do polufinala, ali na RGu ga je imao Nole i to ubedljivo, sad sto je Nadal bio od starta toliko dominantan, a Nole odlucio da igra maksimalno tek u finalu (cak ni u polufinalu nije pruzio sve sto zna iako je razbio Federera) pa je njegov put delovao tezi, to je druga prica.

Bojan

pre 11 godina

(Бетелгез, 25. jun 2012 22:08)
kakvo ogradjivanje?
napisao svoje vidjenje za DOMINACIJU na travi, i ne znam kako se moze reci da neko dominira na travi, ako ima samo jednu titulu u karijeri na toj podlozi, ok trava jeste specificna da se igraju maks dva turnira na njoj godisnje (ove tri) tako da se jedino kroz nekoliko godina moze uspostaviti dominacija, ali ne vidim kako se nole moze sada prozvati dominantnim na njoj.
Sa druge strane moze se reci da Nole dominira na betonu, uzeo je tu poslednja 3 slema, 4 od 8 mastersa i definitivno je glavni favorit.
time sto ga ne vidim kao dominantnog na travi apsolutno nisam "okrivio" srecu za njegove uspehe, sve je svojim radom zasluzeno osvojio i sa razlogom je prvi vec punu godinu.

Slobodan

pre 11 godina

msm da ce fed biti mnogo tezak protivnik,ali rafa je ipak glavni favorit po meni jer ipak ne zaboravite shta je sve uradio u svojoj karijeri, i msm da ce i rogera prestici po GS titulama i postati najbolji u istoriji, naravno Novak ce mu biti uvek najtezi protivnik ali nishta vishe jer novak jos neko malo vreme moze da remeti posao nadalu jer nu je Rafa vec polako nashao foru..

dubl

pre 11 godina

Puno dobrih i pozitivnih komentara>nadam se da je Nole fizicki potpuno zdrav i spreman za duge meceve eventualno i da uz malo srece moze do pehara.Malo me zreb nervira iako smo vec navikli a ponajvise par prvog kola Has Kolsrajber dvojica koja suu u prethodnih deset dana pobedili na travi Nadala i Federera.Puno srece nasima.

Aleksandar

pre 11 godina

misljenja sam kao i mnogi da iznenadjenja nece biti... ocekujem u polufinalu federera, nadala i djokovica a cetvrti clan bi mogao biti bilo ko. takodje mislim da je federer izgubio primat u svetskom tenisu i da ne moze da se vrati na vrh, tako da iako uspe da pobedi djoleta i plasira se u polufinale, siguran sam da nikako ne moze da pobedi nadala!!!!!

Aleksandar

pre 11 godina

berdih ode kuci... kao noletov najtezi protivnik, pa tako da sada nole nema najtezi zreb, zar ne? ipak mislim da federer nema sta da trazi na ovom turniru, postujuci naravno sve ono sto je uradio dosad, ali misljenja sam da je polufinale vrhunac (njegov), i da posle toga pakuje kofere... i ja volim njegov stil igre ali nije fed vise ono sto je bio!!!!

Bojan

pre 11 godina

(Бетелгез, 25. jun 2012 22:08)
mozda mislis na ogradjivanje sto sam napisao da ne bih Noleta proglasio dominantnim na travi cak i u slucaju da uzme ove godine. Nisam se bas najbolje izjasnio, ali prevashodno sam mislio da to zavisi od nacina na koji osvoji tu titulu. Recimo izolovano posmatrano Nole je osvojio ovogodisnji AO ali posle dosta muke i dva meca od pet setova, ne moze se reci da je izdominirao, i ako na taj nacin osvoji WB, neupitno bi bio najbolji na travi, ali ne i dominantan, sto bi bio da osvoji uz samo 2-3 izgubljena seta
Razlog zasto je dominantan na betonu se dobija kada se gleda celokupna slika meceva na betonu, dakle uzeo je Toronto, US Open, AO i Majami.

mpk

pre 11 godina

Federeru bi odgovarala kisa. Ako se krov zatvori, drasticno mu rastu sanse u duelima protiv Noleta ili Nadala. Ne znam da li je ikada izgubio od njih u dvoranskim uslovima.

valdano

pre 11 godina

Novak osvaja turnir,dobija Mr Federera (citaj naduvenka) u polufinalu!
Finale igra sa Murijem!Dakle mislim da ce Skot dobiti konacno Nadala!
Good luck No1vak!!!

please,objavite komentar-this is the truth comment

pre 11 godina

pa koliko ste svi srbi pristrsni ne mogu da verujem!!!svaki komentar djokovic lagano rogera u 3 ili 4 seta,a marej kilavko tezi protivnik-SRAMOTA,takvo omalovazavanje sestostrukog osvajaca wimbledona?a realno nema nista manje sanse nego No1e!

Davidoff

pre 11 godina

Roger - po meni prvi favorit,tempirao je formu za Wimbldon i Olimpijske igre.Više nego dobro zna kako se osvaja turnir,i ako ga servis bude služio zaista ne vidim ko ga može zaustaviti.Jedino neko ko strašno jako servira kao Tsonga,kad ga je prošle godine pobijedio..
Novak - favorit broj dva,mada ako bude servirao kao na RG teško će do titule.Realno prošle godine mu se otvorio žrijeb,imao je nevjerovatno samopouzdanje i igrači su se bojali eventualne pobijede(Tsonga se još boji),i u finalu ga je čekao tada stara mušterija Nadal.Opet Novak je broj jedan, ima pobjednički mentalitet i igra najbolje pod pritiskom,mada mu ova podloga najmanje leži jer njegove defanzivne karakteristike teško dolaze do izražaja na travnatoj podlozi..
Andy - po meni je ispred Nadala.Razlog?Pa nikad nije bio pod manjim pritiskom,malo je taktizirao na šljaci koju ionako ne voli,Lendl ga sve više i više mjenja(mada se to toliko sad ne vidi),i Murray sve više i više igra ofanzivniji tenis,tj. ne libi se da napadne kad ima šansu za razliku od prije,a i popravio je servis..
Rafael - nekako mi se čini da je emotivno ispuhao nako RG,u Halle-u je bio totalno nezainteresovan,mada to ne mora ništa da znači. Iako ima 5 finala,imao je i dvije sezone kada je znao biti bez titule 10 mjeseci tj. od kraja sezone na šljaci pa do početka sljedeće sezone na šljaci(osvoji RG pa tek sljedeće szone prvi turnir na šljaci Monte Carlo).I mislim da će ga u mogućem polufinalu Andy konačno pobijediti na Wimbldonskoj travi..

Bojan

pre 11 godina

(Dal, 24. jun 2012 17:46)
nije nacionalizam ako navijas za nekog igraca (koji je igrom slucaja tvoje nacionalnosti) a da postoje teniseri koji su bolji od njega. Do 2011. Federer i Nadal jesu bili daleko ispred Noleta, prosle godine ih je nadigrao obojicu, ove godine je situacija malo izjednacenija, a ako bi Federer osvojio titulu onda bi to zaista bio big 3, ne samo u istorijskom kontekstu vec i ove sezone.
Ako ti je geografska lokacija bitna za navijanje, onda da li navijas za Grke, Madjare, Bugare, Hrvate kada igraju sa nekim iz udaljenih zemalja. Ako je tako, onda mogu da vidim smisao u tome, ali ako nije, Nole je moj koliko i Gaston Gaudio. To sto ne navijam za njega ne znaci da ne volem sebe i ne cenim ljude bliske meni.
A da je Nole dobar, dobar je, kao i favorit najveci na ovom turniru.

zz

pre 11 godina

novaku bi odgovaralo i neko iznenadjenje. neki autsajder da osvoji uz uslov da sam novak dogura do bar polufinala. jer glavni cilj je odbrana prvog mesta.

Posmatrač

pre 11 godina

Da bi pobedio na Vimbldonu Đoković mora da odigra nešto između solidno i dobro, nije potrebno odlično. Zašto? Pokazao je rivalima da može da ih pobedi u svako doba, samo ako je motivisan: da veruje da je bolji i da oni znaju da je bolji od njih. U ovim mečevima teniski aspekti odavno nisu od značaja.

Bojan

pre 11 godina

(Dal, 24. jun 2012 20:37)
ma ok, razumem, nije nista problem u tvom razmisljanju dok god razumes razmisljanja koja nisu identicna tvom i ne proglasavas druge sunarodnike manjim ljudima zato sto ne navijaju za svog.
Volem i ja Noleta i on mi je uvek drugi favorit, samo me malo nervira sto se omiljeni igrac i drugi omiljeni ocigledno ne volu :), ali dobro, kad zavrse karijeru kontam da ce i ta netrepeljivost proci.
Uglavnom, navijam da obojica dodju do polufinala, pa nek bolji pobedi. U svakom slucaju onda ce titula na travi imati vecu draz ako se osvoji pobedom nad direktnim rivalom

Jednorog68

pre 11 godina

неће Ноле дозволити да и на другим подлогама губи доминацију!
Поздрав!
(Бетелгез, 25. jun 2012 09:53)

Ne može se izgubiti ono što se nema.
Novak treba da STEKNE dominaciju na travi, da bi je izgubio.

Za sada, Nadal je dominantan na toj podlozi u odnosu na Novaka.

Ženevljanin

pre 11 godina

Počeću sa "projektovanim polufinalom" Đoković-Federer, peti put na Vimbldonu. Ali... Novak i Rodžer se nikad nisu susreli na vimbldonskoj travi! Iz tog se može zaključiti, da ni najbolji teniser na travi svih vremena ni branilac titule nisu nedodirljivi. U poslednja dva WB Berdih je dvaput eliminisao Rodžera a jednom i Novaka. Ove godine je na Novakovoj strani... Ipak verujem da će se ove godine Fed i Nole prvi put sresti i da će Novak proći po drugi put do finala. Ne znam ko će biti Rafin protivnik u polufinalu, ali mislim da to neće biti Mari (vrlo težak žreb i nestabilna forma).

Verujem da Nadal ima veće šanse u finalu od Đokovića. Pre svega zato što je - što mnogi ispuštaju iz vida - na travi daleko uspešniji. Svaki put kad je igrao (pet puta) ulazio je u finale a dva puta je osvajao pehar. Jedino Federer ima bolji bilans od njega na travi, ali u poslednja dva turnira Rodžer je došao samo do četvrt finala. Rafa mu generalno ne leži, kao ni Novak u poslednje vreme.

Još jednom: Nadal je u formi, prevazišao je kompleks 0:7 s Đokovićem a Novak je ipak u slabijoj formi od prošlogodišnje.

Slažem se da su iznenađenja moguća. Zanimljivo da niko nije pomenuo veterana Tomija Hasa koji je nedavno pobedio Federera a 2009. sprečio Novaka da se sretne s Rodžerom u polufinalu. On u prvom kolu igra s Kolšrajberom, pobednikom Nadala u Haleu... Drugi igrač koji je u stanju da iznenadi je mlađani Dimitrov koji će (mislim) pobediti Andersona u prvom kolu.

Slobodan

pre 11 godina

msm da ce fed biti mnogo tezak protivnik,ali rafa je ipak glavni favorit po meni jer ipak ne zaboravite shta je sve uradio u svojoj karijeri, i msm da ce i rogera prestici po GS titulama i postati najbolji u istoriji, naravno Novak ce mu biti uvek najtezi protivnik ali nishta vishe jer novak jos neko malo vreme moze da remeti posao nadalu jer nu je Rafa vec polako nashao foru..

Dal

pre 11 godina

Do početka 2011. nisam imao problem da priznam da Federer i Nadal igraju bolji tenis od Novaka, ali sam i tada navijao za Noleta.Neki to ovde nazivaju nacionalizam, ali ja mislim da nije baš tako.Kada boksuje jedan od braće Kličkov, valjda brat navija za njega.Kada igra "moje selo" fudbal sa susednim, pa ni tu nemam dilemu.Kada igta tenis neko sa ovih prostora, protiv nekog iz belog sveta, zar i tu treba imati dilemu?Onaj ko ne voli svoje i ne ceni svoje, ne može očekivati ni da ga drugi vole i cene.Kao što je lepo kada neko peva, a prestaje biti lepo ako taj ide ulicom i stalno peva, tako je i sa nacionalizmom.To je svakako nešto pozitivno, dok ne pređe određenu granicu i ode u drugu krajnost.Trudimo se da saznamo poreklo pasa, konja, a kod ljudi nam nova učenja govore da to ne valja.Meni je drago što pripadam ovom narodu, kao što je Ircu ili Škotu drago što pripada svom.Ne mislim time da sam bolji od drugih, ni lošiji, ali svakako želim da istaknem ono što je kod mog naroda dobro.A Novak Đoković je nešto najbolje i time treba da se svi ponosimo.Narvano to ne znači da ne treba da priznamo kad je neko bolji, kao što su to nekada bili Nadal i Federer.Od početka 2011. Novak je najbolji.To opet ne znači da će sigurno osvojiti Vimbldon, jer i u tenisu lopta je okrugla i tu jedan detalj može da odluči, kao što je recimo kiša odlučila na RG.Uz sve to, Novak je toliko pozitivan, da ga je nemoguće ne voleti.Ja ću svim srcem biti uz njega, pa čta Bog da.
Pozdrav svima.
Dal

Sava

pre 11 godina

Federer moze da osvoji Vimbledon samo ako Novak ili Rafa prethodno kiksiraju pa on odigra polufinale i finale sa nekim od svojih redovnih pacijenata koji napune gace jos pre nego sto i izadju na teren. Nadala nije dobio na gren slemovima vec 5 godina i poznato je da ima zesci kompleks (8:2 za Nadala na GS). Novak je takodje pronasao recept i Federeru je poceo redovno da uzima meru, ima 5 pobeda u zadnjih 6 susreta a bitnije od igre je Novakova mentalna snaga kojom slama Federera i navodi ga na ogroman broj neiznudjenih gresaka. Znaci Federer osvaja samo ako mu neko drugi sa puta ukloni Novaka ili Rafu (nedaj Boze), kao sto je svojevremeno i Roland Garos osvojio samo jer je povredjeni Nadal izgubio od Söderlinga i tako olaksao posao Federeru da dodje do titule.

Danilo

pre 11 godina

)Ako prva četvorka bude igrala svoj najbolji tenis,polufinale je projektovano žrebom,a finale:Nole vs Rafa i teška pobeda Noleta u 5 setova.
2)Ako Rodžer protiv Noleta odservira više od 30 asova:stvari mogu da se komplikuju.
3)Ako Conga odigra svoj maksimalan meč,Rafa može da hoda po žici.
4)Moguće iznenadjenje je Del Potro koji može da tuče Marija,a u polufinalu da Nadalu izazove bore na čelu.
5)Toliko toga je u igri(povrede,forma,vreme)da prognoza ostaje ipak samo-prognoza...

slajs

pre 11 godina

Smatram da Tomić ili Raonić na ovom turniru mogu daleko dogurati, i mislim da su sazreli za veće domete. Nadam se tome, jer svaki njihov meč je vredan gledanja. Raonić bi možda baš na Vimbldonu mogao dokazati koliko vredi, ako se ne desi neko iznenađenje, očekujem osminu finala Marej-Raonić i prolaz Raonića, onda četvrtfinale sa Rodikom, koji može dotle dogurati i polufinale Raonića sa Nadalom. Nisam baš skroman sa Raonićevim potencijalom, ali to potencijalno polufinale nije ni bitno prognozirati, jer bi i to bio sjajan uspeh za kanađanina. Veliki potencijal.

Neću komentarisati žreb, ali već postaje smešno ponovno smeštanje Đokovića i Federera, tj. broja 1 i 3 u istu stranu kostura. Ne zbog toga što je Federer broj 3, već zbog činjenice da se broj 1 ne bi trebao sastati sa brojem 2 ili 3 pre finala. To neko nepisano pravilo se potpuno izgubilo otkad su Federer i Nadal u vrhu.

Komentator

pre 11 godina

Ponavljate kao papagaji kako No1e ne bi trebao da ima problema do cetvrtfinala i meca sa Berdihom. A kakve probleme Berdih moze da mu napravi? Ama bas nikakve. U zadnjih 7 meceva Berdih nije dobio ni jedan, ukupan skor 9:1 za Noleta.

Kakve probleme Federer moze Noletu da napravi? Najverovatnije nikakve. U zadnjih 7 meceva Federer je dobio samo 1, a ove godine ni jedan set nije uzeo Noletu,a kamoli mec.

Znaci do finala, moze da napravi problem samom sebi, na primer ako bude pustao protivnike nazad u mec, sto vidim da radi ove godine. Nadajmo se da nece.

nije bitno

pre 11 godina

Federer - penzioner;
Nadal - kolena malo klecaju posle par sati igre;

baš me briga šta su radili kroz istoriju, gore navedeno je trenutno stanje stvari.

Nisam siguran ko će uzeti WB, ali ova dvojica neće. Uzeće onaj ko uspe da ih održi u meču više od 3 sata.

Bojan

pre 11 godina

(CUYOSHI, 25. jun 2012 02:27)
Federer i Nadal sada imaju laksi posao do polufinala, ali na RGu ga je imao Nole i to ubedljivo, sad sto je Nadal bio od starta toliko dominantan, a Nole odlucio da igra maksimalno tek u finalu (cak ni u polufinalu nije pruzio sve sto zna iako je razbio Federera) pa je njegov put delovao tezi, to je druga prica.

grob4r

pre 11 godina

Sve je tu jasno kao dan,a to je da u finalu gledamo Rafu i Noleta. Filozofirate previse njih dvojica igraju trenutno najbolji tenis i jedino oni imaju glavu za teske meceve ostali su boranija spram njih.Da zavrsim Nole opet osvaja i tacka.

Jednorog68

pre 11 godina

@Betelgez (ćirilično)

Nadal ima dva WB i tri finala WB.

Novak to još nema ni blizu.

Trenutni kvalitet igre ćemo videti.
Ali je neumesno unapred reći nešto što tek može da se desi.

Takođe, Federer je mnogo bolji od Nadala, pa, naravno, i Novaka, na travi.

To nam govori statistika koju ne možemo potezati kao argument kada nam valja za naše, a odbacivati kada im ne ide na ruku.


Pozdrav!

Dal

pre 11 godina

(Bojan, 24. jun 2012 18:43)
Svi smo mo ovde "igrom slučaja".Ja sam rođen u ovoj zemlji, moj otac takođe, moj deda takođe,...U ovim komentarima imamo ograničen broj karaktera, pa ne možemo previše detaljisati.Ja osećam da pripadam ovoj zemlji i volim je više nego bilo koju drugu, a video sam i lepših.To najbolje pokazuje Novak, prošao je ceo svet, ali uvek ističe odakle dolazi.Uz to Monika Seleš nije moje nacionalnost a od srca sam navijao za nju.Ne radi se o geogefskoj određenosti, nego ima nešto više od toga.U USA gde su svi došli sa raznih strana, svako jutro pevaju istu himnu.Pokušao sam da objasnim počev od braće Kličkov, ali mnogo je onih koji govore različito od mene, pa me i ne čudi ovoliki broj navijača Federera i Nadala u Srbiji (naravno da i ja mislim da su vrhunski teniseri i uživam da gledam kada igraju).
Jedna situacija objašnjava dokle je naša deformacija stigla.Keruša Mila, mesecima je bila tema naših medija.Nema dileme da je idiot taj koji je to uradio, ali da li smo mi svesni koliko ljudi nema hleba, živi na ivici egzistencije i njima se niko ne bavi.Da li shvataamo da su ipak ljudi jedina bića sa razumom?Bavimo se malo više ljudima.
Ovde je tema tenis i neću više o ovome, samo sam malo komentarisao navijanje.Ali neka svako bira kako mu mozak i srce kaže.
Pozdrav još jednom!
Dal

CUYOSHI

pre 11 godina

Meni bode oci to sto najkijevi manekeni (Nadal i Fedex) ponovo imaju otvoren put do polu-finala. Imaju ljudi srece na zrebu ili .....

Bojan

pre 11 godina

(Бетелгез, 25. jun 2012 17:54)
na travi trenutno nema dominantnog igraca, Federer jeste dominirao od 2003. do 2007. ali nakon poraza 2008. ne postoji igrac na kog mozes da uperis prstom i kazes "ovaj 99% osvaja", jeste u poslednje 4 godine 2 puta nadal bio sampion, ali prosle godine je u direktnom duelu izgubio od Noleta, ali to je Noletu jedina titula na travi i tesko da na osnovu jedne titule neko moze da kaze da on dominira na toj podlozi, cak i ako uzme ovu ne bih proglasavao dominaciju.
uglavnom, verujem da imaju sva trojica podjednake sanse.

clint eastwood

pre 11 godina

Odlična analiza,može se očekivati da dođe do nekog iznenađenja i da neko od prve trojice kiksne na jednom GS, a Andy dogura daleko i pored najlošijeg žreba.
Nole ne bi trebao da ima problema do 1/4, Berdych ima igru za travu ali se nadam da će mentalna snaga a prevlada i da Nole prebrodi i tu tešku prepreku. Federer do 1/4 ne bi trebalo da se namuči, predviđam da će Isner imati svoj dan i sa ubitačnim servisima eliminisati umornog Federera (druga nedelja turnira počinje da predstavlja problem).
Andy nije imao sreće i većina udarača je u njegovom delu žreba, tu bi moglo da bude dosta neizvesnih mečeva. Raonić i Del Potro su moji favoriti, međutim teret velikih očekivanja ovaj put ne sputava Murray-a i mogao bi da dođe u 1/2.
Nadal je odradio svoje na šljaci. Ima prilično lagan žreb i očekujem da bi mogao da kiksne tek protiv Tsonge u 1/4.
Dakle, verovatno subjektivna prognoza: Đoković-Isner i Murray-Tsonga.
Mada, verovatnije je (i počinje da prelazi u dosadu, sa stanovništa predvidljivosti rezultata jer neverovatno kvalitetan tenis ne može da dosadi) Đoković-Federer i Nadal-Murray (Del Potro,Raonić).

Dermendziev

pre 11 godina

Misljenja sam da ce se sve ipak svesti na klasiku.Po meni ocekivani polufinalni mecevi su Djokovic-Federer,Nadal-Marej.Malo vise problema Novak bi imao sa Berdihom,Federer sa Simonom,Mari sa Raonicem,Nadal sa Tsongom.Kazem bice klasika,jer se igra u tri dobijena seta.Mozda do polufinala,od svih Nadal ima najtezeg protivnika(Tsongu),ali Nadal bolje igra sa Tsongom nego li Federer.

Projektovani polufinalni mecevi mogli bi biti najneizvestniji ove godine,upravo na ovom turniru,pa i pobednik,naravno ukoliko ne bi bilo finale Nadal-Federer gde bi Nadal bio skoro sigurni pobednik(Federer kao da se plasi cak i Nadalove senke).

Za Novaka ni malo lak zadatak.Po meni tezi protivnik u finale ovoga puta bio bi Marej.Novak-Marej mozda bi ovo finale bilo krajnje neizvestno,a za oko najlepse.Ipak sve mi mirise da ce biti repriza proslogodisnjeg finala,ali ovoga puta znatno tezi zadatak za Novaka.

Pozdrav!

Бетелгез

pre 11 godina

Za sada, Nadal je dominantan na toj podlozi u odnosu na Novaka.
(Jednorog68, 25. jun 2012 13:39)
Некада је и Федерер био доминантан, сада више није, и он и Надал су успешнији на травнатој подлози, али тренутно нису доминантнији од Нолета, зна се од чије игре све зависи.
Надал може да се шепури на шљаци, али на осталим подлогама доминација се наставља!
Поздрав!

Aleksandar

pre 11 godina

berdih ode kuci... kao noletov najtezi protivnik, pa tako da sada nole nema najtezi zreb, zar ne? ipak mislim da federer nema sta da trazi na ovom turniru, postujuci naravno sve ono sto je uradio dosad, ali misljenja sam da je polufinale vrhunac (njegov), i da posle toga pakuje kofere... i ja volim njegov stil igre ali nije fed vise ono sto je bio!!!!

mpk

pre 11 godina

Federeru bi odgovarala kisa. Ako se krov zatvori, drasticno mu rastu sanse u duelima protiv Noleta ili Nadala. Ne znam da li je ikada izgubio od njih u dvoranskim uslovima.

Petar

pre 11 godina

Ljudi realno sanse za osvajanje vimbija su Novak 35%, Federer 35%, Rafa 29%, ostali 1% ... Na tri dobijena seta, u ovom trenutku, nijedan teniser ne moze da dobije 2 od 3-ce gore pomenutih, a da nije ovaj 3-ci... Zasto? Marej zbog glave, i kukavicluka, Conga zato sto ne moze da odigra dva meca sa savrsenim servisom i forhendom, Delpo jer od povrede ne moze da dodje u pre svega fizicku kondiciju koju je imao 2009, Berdih slicno kao Conga... Voleli nekoga od njih ili ne, velika trojka je za klasu iznad svih!

max

pre 11 godina

Imam osećaj da će neko na ovom Wimbledonu da rano ispadne nadam se da to neće biti Novak,već drugi....Po mom mišljenju i Conga i Marej su opasna konkurencija Rafi..Nadam se da su 6 godina razlike u godinama između Noleta i Feda veliki kapital i golema prednost na strani Novaka u eventualnom polufinalu u smislu kretanja i riterna...To sam rekao i na Rolan Garosu to kažem i sada mada ovo je trava..videćemo...Novak opet mora kao i na RG da uđe u finale da zadrži prvo mesto..Napred Nole !!

Ženevljanin

pre 11 godina

Mislim da ćemo biti pametniji na kraju prve nedelje. Zasad su i Novak i Rodžer i Rafa superiorno dobili svoje prve mečeve. Rafa jeste gubio sa 0:4, ali to nije samo minus nego i plus... vratio se bez problema i čak dobio i taj set što ukazuje na to je i dalje "mentalna gromada".

Inače, Federer ima, naravno, najbolje rezultate na travi, ali je on ipak dosta stariji a i u zadnje dve godine zaustavljen je već u četvrt finalu. Sa Rafom je drugačije: on je praktično na vrhuncu karijere, kao i Novak, ali su njegovi rezultati na travi superiorni, i bez ijednog kiksa. Moguće je naravno da će Novak odbraniti titulu, ali dok se to ne desi ne može se (na osnovu samo jednog trijumfa) oceniti kao uspešniji od Rafe... koji je i prošle godine ušao u finale, kao i uvek dok su Novakovi rezultati vrlo "šareni"...

Serđo

pre 11 godina

Odlično izanalizirano.
U potpunosti se slažem da turnir nikada nije bio "otvoreniji".
Po mom mišljenju postoji 9 tenisera sposobnih da osvoje Vimbi koje bih prema izgledima podelio u 3 grupe:
I grupa: naravno, velika trojka, sva trojica s podjednakim šansama. Federer ima najlakši žreb do polufinala, naročito ako Izner ispadne pre četvrtfinala. Berdih je gadan protivnik na travi i može da pobedi Noleta, ali se nadam da bi mogao da ispadne. Nadal će se verovatno prošetati do Conge u četvrtfinalu.
II grupa: Mari, Berdih, Delpo. Mari ima pretežak žreb, ali nikad se ne zna ko će da se saplete, posebno na Vimbldonu. Berdih/Nole skoro sigurno četvrtfinale, a usudio bih se da kažem i da je pobednik tog duela verovatni finalista. Delpo, nepoznanica. Može do kraja, ali ja ne verujem da će stići ni do polufinala (povreda?, samopouzdanje).
III grupa: Conga, Raonić, Izner. Conga, verovatni četvrtfinalista ako je izbacio poraz od Novaka iz glave, što je veliko pitanje. Ima igru kao stvorenu za travu i mogao bi da pobedi Nadala (ali ima mnogo "ako" pre turnira da bi se to sa sigurnošću reklo; videće se posle par kola). Izner ima ubedljivo najmanje šanse od ove devetorice da pobedi, ali to ipak može da se desi (99% se neće desiti). Raonić, vrlo verovatno budući osvajač Vimbldona, ali ne ovogodišnjeg. Može svakoga da pobedi na travi.
Igrači koji bi mogli da iznenade dobrim igrama: Tipsa i Tomić.
Iako sam veliki Noletov navijač, nisam ubeđen u trijumf. Poželeću mu samo svu sreću

mister

pre 11 godina

Bice uzbudljivo!Roger ima motiva da grize na ovom turniru i moguce je da odigra svoj najbolji tenis bas sad.Ako servira dobro i drzi bekend u igri(ne gresi puno) moguce je da samelje sve do kraja.Za Nadala se zna,on ce da igra svoju igru,drzi standard u svojoj igri,juri,kopa i rukama i nogama za svaki poen,udara forhende kao sivonja...verovatno ce da ode do finala.Nole moze da odbrani,ali ako mu servis bude na najvisem nivou!!! Mislim da ce eventualno u polufinalu sa Rogerom da bude njihov najbolji mec do sad!MOZE NOLE!!!

marconio

pre 11 godina

Nole ima dva po meni teza meca od samog finalnog, a to su Berdih i Federer.
Ali broj jedan mora biti spreman na sve izazove kao sto nas je Nole i navikao.
Za Rafu navijam posle Noleta,ali mislim da nema sanse da dobije Congu,Mareja i Noleta zaredom.Ima minu u Hasu ili Kolsrajberu koji mogu da mu uzmu mozda jedan set.Duel sa Congom moze da donese dugoocekivano iznenadjenje da Rafa ispadne pre polufinala.Mada svi znamo kako Rafa svaki put nenametljivo i lagano dodje do finala,naravno zato sto je Federer sa Noletom uvek u zrebu.
Marej jako tesko i do polufinala prvo Raonic,pa neko iz trojke Delpo,Ferer i Rodik.Po meni ne moguce i naravno tu pre svega treba traziti iznenadjujuceg polufinalistu.
Federer najlaksi zreb sa potencijalnom minom u Izneru ili Tipsiju.
Tipsa voli ovaj turnir i ranije je postizao solidne rezultate,a posebno na krilima poslednje i ove sezone ako dodje do Federea bice to spektakl.
Dva najteza meca po meni bi trebali da budu Nole/Berdih i Rafa/Conga.
Ako tu favorit izgubi turnir je katastrofalno prosao za njega izgubio dosta bodova i samopouzdanja pred OI.A ako pobede u polufinalu od Federera nije sramota izgubiti posebno ako mu servis bude na visokom nivou.Naravno ako Rafa ovo prebrodi u finalu je 100%.
Svim nasim srecu zelim ali najvise ocekujem od Noleta i Tipsija.

Wimbledon

pre 11 godina

Smesno mi kad vidim da neko stavlja murraya ispred nadala,da murray dobije nadala murray bi trebao igrati mec zivota a nadal imat losiji dan, kao br 2. murray treba proci prvo cilica/raonica a zatim delpotra ... koji iako nije u top formi mozda od je od trojke br 2.(tsonga,berdych,delpo) najopasniji...a i neki cudom da murray prodje sve to sumnjam da on moze dobit dobio sam takav utisak neka njemu lendl on je i bez njega bio sjajan igrac al nema jednostavno u glavi...lendla je imao i u australiji pa opet izgubio skoro dobiven mec.. u polufinalu...!po meni je 2. polufinale nadal-delpotro iako ddelpotra mnogi ne stavljaju u krug favorita on je prosle godine kad se tek vratio nakon ozljede postigao najbolji rezultat bas u wwimbledonu u osmini finala kad izgubio od nadala sjajan mec je to bio mogao je lako da i delpo dobije nijanse su odlucile.. a i na sljaci je kazao da je u formi jos ovde brza podloga za njegove bombe i servise tak da...msm delpo s rafom!a mozda i roddick nes ucini videcemo on me bas zanima kak ce proci! a gornji dio zdreba "dosadan" tesko da ce ovaj dvojac izgubit i set eventualno mozda berdych zapreti al tesko on je procitana knjiga

Бетелгез

pre 11 godina

Надал може да киксне само против Белучија, ако овај одигра како може. Сваким мечом даље Надал постаје све јачи због траве која полако прелази у шљаку.У финалу је друга прича ако се сретне са Нолетом, неће Ноле дозволити да и на другим подлогама губи доминацију!
Поздрав!

nada

pre 11 godina

Da ce biti tesko biceDa su moguca iznenadjenja da jesu Od presudnog znacaja su servisiAko to nasim teniserima krene nema brigeNe bih izdvajala nikog posebno jer svi su nasi i sve ih postujemo i volimo kao rod SRECNO VAM BILO!

miki7878

pre 11 godina

Svi pricate o tome kako je Noletu najvaznije da zadrzi prvo mesto. Kako vam nije jasno da ATP rang lista vrhunske igrace ni neinteresuje. Njih zanimaju samo titule. pogotovo grend slem. Jer one donose novac. A u slucaju najveceg broja tih titula i ulazak u istoriju. Da pitate, npr Mareja, sta bi vise voleo, da bude br. 1 ili da osvoji neki Grend Slem? Sta mislite sta bi vam odgovorio? Tako i svima ostalima. SAMO SU TITULE VAZNE!!!

Bojan

pre 11 godina

(Бетелгез, 25. jun 2012 22:08)
kakvo ogradjivanje?
napisao svoje vidjenje za DOMINACIJU na travi, i ne znam kako se moze reci da neko dominira na travi, ako ima samo jednu titulu u karijeri na toj podlozi, ok trava jeste specificna da se igraju maks dva turnira na njoj godisnje (ove tri) tako da se jedino kroz nekoliko godina moze uspostaviti dominacija, ali ne vidim kako se nole moze sada prozvati dominantnim na njoj.
Sa druge strane moze se reci da Nole dominira na betonu, uzeo je tu poslednja 3 slema, 4 od 8 mastersa i definitivno je glavni favorit.
time sto ga ne vidim kao dominantnog na travi apsolutno nisam "okrivio" srecu za njegove uspehe, sve je svojim radom zasluzeno osvojio i sa razlogom je prvi vec punu godinu.

Rema

pre 11 godina

Koji put vodi do trofeja? Novakov retern.To je udarac koji izvodi najbolje na svetu. Na brzoj podlozi kakva je trava, on je ubistven za protivnike.

Bojan

pre 11 godina

(Бетелгез, 25. jun 2012 22:08)
mozda mislis na ogradjivanje sto sam napisao da ne bih Noleta proglasio dominantnim na travi cak i u slucaju da uzme ove godine. Nisam se bas najbolje izjasnio, ali prevashodno sam mislio da to zavisi od nacina na koji osvoji tu titulu. Recimo izolovano posmatrano Nole je osvojio ovogodisnji AO ali posle dosta muke i dva meca od pet setova, ne moze se reci da je izdominirao, i ako na taj nacin osvoji WB, neupitno bi bio najbolji na travi, ali ne i dominantan, sto bi bio da osvoji uz samo 2-3 izgubljena seta
Razlog zasto je dominantan na betonu se dobija kada se gleda celokupna slika meceva na betonu, dakle uzeo je Toronto, US Open, AO i Majami.

Aleksandar

pre 11 godina

misljenja sam kao i mnogi da iznenadjenja nece biti... ocekujem u polufinalu federera, nadala i djokovica a cetvrti clan bi mogao biti bilo ko. takodje mislim da je federer izgubio primat u svetskom tenisu i da ne moze da se vrati na vrh, tako da iako uspe da pobedi djoleta i plasira se u polufinale, siguran sam da nikako ne moze da pobedi nadala!!!!!

dubl

pre 11 godina

Puno dobrih i pozitivnih komentara>nadam se da je Nole fizicki potpuno zdrav i spreman za duge meceve eventualno i da uz malo srece moze do pehara.Malo me zreb nervira iako smo vec navikli a ponajvise par prvog kola Has Kolsrajber dvojica koja suu u prethodnih deset dana pobedili na travi Nadala i Federera.Puno srece nasima.

Бетелгез

pre 11 godina

(Bojan, 25. jun 2012 19:51)
Видим да сте се добро оградили у случају да Ноле тријумфује!
Значи 5/7 ГС титула није доминација, него пуста срећа, отаљавање посла, шамарање лоптица.Види се ко Вам је фан, немам ништа против, али ако ја кажем да је Федерер најуспешнији тенисер света, будите и Ви реални и промрмљајте себи у браду да је Ноле 18 месеци "ТАТА" за остале тенисере, укључујући и "НЕДОДИРЉИВОГ"!
Поздрав!

nada

pre 11 godina

Sasvim je normalno navijati prvo za predstavnike svoje zemlje.To ne cine samo Srbi.Videcemo npr.Engleze kako navijaju za Mareja.Zato nema mesta za rec nacionalizam.Ima hiljadu primera kako bodrimo tenisere iz drugih drzava samo zbog njihove borbenosti i fer pleja.Pogledajte sada u fudbalu zar nismo odali priznanje Hrvatima za fenomenalnu igru?

Milan

pre 11 godina

Odlicna analiza osim tvrdnje da je Nadalov zreb mnogo laksi. Ja ne bi menjao sve Novakove protivnike za Congu ili Vavrinku. Obojica igraju odlicno ove sezone, a setimo se da je Novakov mec protiv Conge na proslogodisnjem Vimbldonu bio mozda i tezi od finala. Uz to Nadal moze da dobije i Tomica koji ako ga krene servis, a definitivno zna da servira, moze da napravi probleme svakome. Novaku pre polufinala moze doci Berdih, ali on nije ni upola opasan kao Conga.

Laca

pre 11 godina

Nije lako doci do finala pogotovo na g.slemu, Mislim da nas nole nije u ovoj drugoj polovini godine na vrhunskom nivou,mora mnogo bolje on to moze, Sto se tice rafe on je definitivno u naj boljoj formi dobio je noleta zadnja tri meca i to se vidi, Federeru je ovo zadnja sansa da dodje do broja 1 i on je najveci zato ga se treba i plasiti, marej male sanse, Sve u svemu Rafa, Nole , federer mozda ovaj zadnji neznam........

dragan

pre 11 godina

Postujem Federera i Rafu ali ne mogu da razumem Srbina koji jednog od njih dvojice vise voli od Novaka Djokovica.Zaista ne razumem.

Ženevljanin

pre 11 godina

Jedan deo Novakovih navijača sistematski potcenjuje Federera ili Nadala (ili obojicu). Mislim da na ovaj način nenamerno čine lošu uslugu svom ljubimcu. Zašto? Pa, Đoković je postigao OGROMAN uspeh time što je u konkurenciji takvih IZUZETNIH teniskih veličina već godinu dana svetski broj 1! A ako je Rodžer "zreo za penziju" a Rafi "klecaju kolena":-) onda eventulna Novakova pobeda i ne bi bila nešto naročito...

Uzgred, Artur Aš (Arthur Ashe) osvojio je WB kada je imao skoro 32 godine (1975.). Federer još nije napunio 31 godinu, šestostruki je pobednik Vimbldona, fizički odlično pripremljen u formi je i veoma motivisan da izjednači Samprasov rekord (7 titula)i obori njegov rekord u dužini držanja prvog mesta. Glavna slabost: ume mentalno da poklekne u odlučujućim mečevima sa Rafom i Novakom, ali je još uvek itekako opasan rival, posebno na travi. O Nadalu, dvostrukom WB pobedniku koji je dobio tri poslednja meča protiv Đokovića i samim tim je pun samopouzdanja ne bih više trošio reči.

A Novak Đoković će, da bi odbranio WB titulu, verovatno morati da savlada obojicu. To nije nemoguć, Sizifov posao, ali jeste gigantski napor koji mi, njegovi navijači ne bi smeli da umanjujemo bagatelišući Španca i Švajcarca... koji su, sasvim sigurno, među najvećim teniserima svih vremena.

Бетелгез

pre 11 godina

@Једнорог68(латинично)
Да не паметујемо много, ако Ваш фаворит победи на ВБ-у, честитаћу Вам!
@Бојан
Мислио сам из неких претходних коментара да сте загрижени навијач недодирљивог, али сте само навијач, као и ја, али ја себе оправдавам зато што је Ноле наше дете, а за белосветске тенисере ме баш брига, има ко за њих да навија, Швајцарац, Шпанац, или неко ко нема врхунског тенисера.Можда грешим?
Поздрав!