Švedska – Engleska 0:2 (0:1)

Fudbaleri Engleske pobedili su Švedsku sa 2:0 u četvrtfinalu Svetskog prvenstva u Rusiji. Oba gola su Englezi dali glavom za prvo polufinale od 1990. godine.

 Megvajer 30, Ali 59
  SWE   ENG  
  0 : 2  

Getty images
Mnogo zanimljivije poluvreme
Drugi su davali golove, ali Pikford je napravio razliku
Venger je "out", ali bogami i Švedska
90+5' KRAJ. Engleska u polufinalu
Zasluženo su Englezi prošli dalje. Švedska je imala dve dobre prilike, ali je Engleska bila bolji tim tokom meča i bez primljenog gola prolazi u polufinale.
90' Očajan slobodnjak Augustinsona
Jednu od poslednjih prilika za Švedsku propušta Augustinson kada šutira visoko iznad gola i već sada se vidi da kao da ni Šveđani više nemaju želje za igrom i preokretom.
Berg i Pikford "u klinču"

Getty images
89' Nesporazum Sterlinga i Delfa
I jedan i drugi su imali loptu u šesnaestercu Švedske nisu se razumeli ko će da šutira pa je od svega ispao samo gol-aut, a Englezi su propustili solidnu šansu.
83' Englezi "kradu" vreme
Sautgejt pojačava odbranu, Džordan Henderson izlazi, a umesto njega ulazi Erik Dajer. Na drugoj strani Kraft izlazi van, a Pontus Janson je u igri. Englezi prilikom izmena već drugi put "kradu" vreme i prave se da ne znaju ko treba da izađe.
Ovako se navija u Švedskoj
Nije loše biti drugi iza Ovena
Pikford nastavlja da nervira Berga
Odlična odbrana kod udarca švedskog napadača iz 70. minuta.

Getty images
78' Kraft sprečio 3:0
Tripije je prošao desno, centrirao je oštro u peterac gde je bio Sterling. Ispred njega je loptu izbacio Kraft i najverovatnije sprečio 3:0 za Englesku. Dobio je pritom i udarac kramponima od Sterlinga.
75' Sudija "izbacuje" Dele Alija
Sudija Bjorn Kujpers primoran da upozori Dele Alija da izađe van igre, jer strelac drugog gola nije video svoje ime na semaforu za izmene. U igru je ušao Fabijan Delf.
70' Pikford opet bez greške!
Larson je na sredini terena uputio pas za Guidetija, ovaj je sa krila poslao povratni za Berga u kaznenom prostoru, a Berg iz okreta šutira po sredini gola. Pikford je još jednom odbranio odlično i vrhovima prstiju stigao da loptu izbaci u korner.
Ovako je vrapcima izgledao gola Alija

Getty images
66' Svaki korner je problem
Bar četvorica igrača su bila u kontatku sa loptom u kaznenom prostoru Švedske posle kornera. Promašio ju je Grankvist, a onda se ona kao na fliperima odbila od Kejna, udario je i Henderson, da bi na drugoj stativi došla do Megvajera koji je šutnuo previsoko i lansirao loptu u orbitu.
Gol Dele Alija

Getty images
62' Kakva šansa za Šveđane!
Sjajan napad Šveđana, Berg dobija loptu u kaznenom prostoru i petom je ostavlja za Klasona, ovaj šutira po zemlji, a Pikford opet odlično brani. Odbila se lopta opet Klasonu ali je već tada odbrana Engleske konsolidovana i prilika je propuštena.
59' GOOOOOOOL! Dele Ali pogodio za 2:0!
Lindgard šutira sa distance, blokiran je, a lopta mu se odbija i usmerava ga na bok. Lindgard centrira na drugu stativu, tamo je Kraft "zaboravio" Dele Alija, a Ali sam lako glavom savladava Olsena za 2:0.
53' Gužva ispred Olsena
Prekid je izveo Ešli Jang, loptu je sa druge stative pred gol glavom vratio Megvajer, ali tamo nije bilo njegovih saigrača, pa je gužva pred golom Švedske po Šveđane završena dobro.
Strašna odbrana Pikforda

Getty images
52' Forsberg lukavo probao
Šutirao je Forsberg sa levog krila prema golu Pikforda kada se očekivalo da će centrirati. Nije imao dovoljno sreće pa je lopta otišla iznad gola Pikforda.
50' Pet minuta švedske inicijative
Shvatili su "vikinzi" da će morati da napadnu, pa za razliku od prvog dela igre, sada oni drže loptu na početku utakmice i pokušavaju da daju gol.
Vickasti ovi Englezi
47' Pikford spasava Engleze!
Čim su Šveđani napali malo agresivnije, dobar centaršut išao je na Markusa Berga, ovaj je na drugoj stativi glavom šutirao u gol Pikforda pored Ešlija Janga. Pikford se fantastično bacio i sprečio izjednačenje.
46' Počelo je drugo poluvreme
Svaka čast, Robine
Majstorija Olsena i odbrana Sterlingu.

Getty images
Jedan šut u okvir gola, jedan gol
Tradicija je za sada na njihovoj strani
Sterling mogao do 2:0

Getty images
"Idemo u polufinale, pehar se vraća kući, pehar se vraća!"
Slavlje navijača Engleske posle gola Megvajera.

Getty images
45' POLUVREME. Englezi su bili bolji
Zasluženo vođstvo Engleza koji su se lako branili od nekako bezidejnih napada Švedske koji su uglavnom išli visoko, dok su na drugoj strani igrači u crvenim dresovima do kraja poluvremena mogli i iz igre da dupliraju prednost preko Rahima Sterlinga.
45' Sterling promašuje zicer!
Slična situacija kao i minut ranije. Sterling se ubacuje, izbegava ofsajd zamku i istrčava sam ispred Robina Olsena. Probao je da ga predribla, Olsen je zakačio rukom tu loptu, a Sterlinga u nastavku akcije blokira Grankvist uklizavanjem. Ispao je igrač Engleske sebičan jer su posle odbrane Olsena i njegovi saigrači počeli da se ubacuju u kazneni prostor.
44' Sterling metar u ofsajdu, sudija zatajio
Pomoćnik Bjorna Kujpersa je predugo čekao da bi podigao zastavicu i pokazao ofsajd, iako je ofsajd bio očigledan. Sterling je šutirao, a na kraju je ipak dosuđena nedozvoljena pozicija.
42' Sterling najangažovaniji
Englezi su nešto konkretniji u napadu nego Šveđani, Sterling je bio u solidnoj prilici na isteku 42. minuta u kaznenom prostoru ali je "odsečen".
Slavlje Engleza posle gola

Getty images
Megvajer nadskače Forsberga
I to je 1:0 za Englesku. Detalj iz 30. minuta.

Getty images
35' Šveđani ne menjaju postavku
Šveđani posle primljenog gola nisu ništa agresivnije ušli u nastavak prvog dela igre. I dalje pokušavaju dugim loptama, koje uglavnom idu sa centra terena i pokušavaju da preskoče poslednju liniju odbrane u kojoj su trojica igrača Engleske.
Osam od deset

30' GOOOOOOOOL! Megvajer glavom za 1:0!
Tek što smo napisali da bi vazdušni dueli mogli da odluče, Megvajer posle kornera skače na deset, 11 metara i glavom pogađa donji desni ugao Olsenovog gola. Asistirao mu je Ešli Jang, a čini se da Forsberg nije dobro zatvorio Megvajera i Engleska od 30. minuta vodi sa 1:0.
"Kosmos arena" je 'odradila' svoje
26' Sudije pogrešno dosudile Bergu ofsajd
Markus Berg je utrčao posle nove duge lopte iz odbrane, sudije su pokazale da je bio iza leđa engleske odbrane, ali je usporeni snimak pokazao da su arbitri pogrešili.
Vazdušni dueli bi mogli da odluče

Getty images
23' Sterling pogađa Forsberga u ruku
Englezi su tražili penal pošto je Rahim Sterling pogodio Emila Forsberga u ruku. Ruka je bila uz telo, a Kujpers je odmah pokazao da se igra nastavi. Posle kraće konsultacije sa VAR sobom, ta odluka je potvrđena.

Getty images
20' Kejnu malo falilo
Povukao je kontru Rahim Sterling i pretrčao skoro polovinu terena, pokušao je da predribla jednog igrača Švedske, lopta mu je malo pobegla i na nju je iz prve natrčao Hari Kejn. Šutnuo je pored gola i malo mu je falilo za pogodak.
16' Šveđani mirni na lopti
Pokušao je Kraft dugom loptom da pronađe Toivonena u napadu. Napad nije prošao, ali su Šveđani mirni na lopti i strpljivo čekaju dobru šansu za napad. Za sada se uglavnom oslanjaju na duge lopte, a Englezi na brzinu Sterlinga.

Getty images
13' Prvi šut Klasona
Klason je šutirao sa tridesetak metara iz prve situacije koja se ukazala i gde je imao malo više prostora. Udarac nije bio precizan pa Pikford nije morao da reaguje ali nije bio zadovoljan kako su njegovi saigrači odreagovali.
9' Aktivni Grankvist
Klason je ubacio loptu iz auta duboko u kazneni prostor Engleske, Grankvist je bio u prilici da je zahvati glavom. Švedska nije uspela u toj situaciji da zapreti, a Grankvist je na drugoj strani nešto kasnije sustigao Sterlinga i startovao na loptu ispred napadača Engleske.

Getty images
6' Neprecizno
Mnogo grešaka u dodavanjima na obe strane u prvih šest minuta meča.
5' Sporih pet minuta
Englezi koriste petoricu na sredini da bi iz sporog napada pokušali da pronađu rupu u odbrani Švedske. Šveđani svesno prepuštaju loptu i za sada nema nikakvih trzavica u njihovoj odbrani.
Dugo čekaju
Englezi su poslednji put bili u polufinalu još 1990. godine kada su izgubili od Argentine.
1' Počela je utakmica!
Šveđani su krenuli sa centra.
U redu je euforija, ali ne potcenjujte Šveđane
"Zgrabite priliku, budite uz one kao što su Pele i Maradona"
Hoće li Zlatan na večeru, ili Bekam u Ikeu da bira?
Tu su i Englezi

Getty images
Navijači Švedske

Getty images
Postave dve ekipe
Znaju se

Možda vas zanima

Podeli: