Nedelja, 08.07.2018.

15:10

Vida: Samo sam se šalio; FIFA pokrenula istragu

Izvor: B92

Vida: Samo sam se šalio; FIFA pokrenula istragu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

316 Komentari

Sortiraj po:

acs

pre 5 godina

Politiku proterati iz sporta.To sto je veci deo covecanstva uz Ukrajinu i podrzava je u naporima da vrati otetu teritoriju, ne znaci da je sportska arena mesto za politicke ili nacionalisticke poruke.

Madjarski princ Lajos Kosut

pre 5 godina

Tipičan primer cuvene hrvatske “hrabrosti”!!! Čiko šalio sam se...ajoooj jade jadne(Spale, 08. jul 2018 18:01)Našao se ko da priča o hrabrosti haha.
(mario, 08. jul 2018 18:11)

Sin tisucljetne kulture,baca svece i verno sluzi svakom okupatoru pa moli Srbe dva luta,prvo 1918 pa 1945.Rvatska do Drine i Zemuna,Hrvatska sa Bokom i Crnom Gorom...a nije da niste hteli.Ostade samo kiflica uz pomoc svih.Ali doci ce jednog dana trenutak kada necete imati podrsku svetskih sila i kada ce i Srbijanci znati ko ste, pa nece morati na Cer i Kolubari,nece morati na Bugare vec na vas.

860 vernog konjusarstva

pre 5 godina

@ А којој ти Србији ти припадаш? Оној што иде као хипнотисана на бирачка места, са бројем зуба као и са бројем разреда школе. Онда неки "колега" потегне везу па се преселите у Београд. Паркирате на пешачким прелазима распале и кородиране џипове, али важно да су џипови. Један прст у увету, а други на мобилном у фазону "види имам и ја". Турбо-напредњачко-"највеће смо србенде иако нам је притисак 250 са 150". Хоће човек са села, али неће село из човека. Држи се ти подаље од ЕУ, не желимо такве овде.
(Марвин тхе Мартиан, 08. jul 2018 17:38)

Dobro je Jumko,udahni.Ako je neko protiv nacije koja je imala logor za decu,koja ne nanela toliko zla,ne samo Srbima ne znaci da je krezub i da pada na politicke floskule i da veruje politicarima.Autosovinisto ima razdvoji te dve stvari,nije sve crno belo.

Urke

pre 5 godina

* lud zbunjenog

Srbi su konstitutivni narod u BiH uvek bili i bice...Tamo je besneo gradjanski rat, to ti je jasno, predpostavljam..??
Sta ste vi trazili hiljadama kiometra daleko...dosli ste do same Moskve.

rogue

pre 5 godina

(Pedja, 8. jul 2018 20:16)

Bravo Pedja. Malo je pametnih komentara ovde, sve neki rusofili, ograniceni ljudi.
Juce na ulici, covek u majici sns-a vodi dete pod ruku. Sta ces vecu sramotu,za njega, za dete, a on jos koraca ponosno.
Mora proci jos bar 1000god dok se mi ne opametimo.
Mada, postoji velika mogucnost da se nikada ne opametimo.

Gabor

pre 5 godina

A jeste ljubomorni..pa vi ste jedini dobili svoju drzavu a niste je trazili..pa i crnogorci su vas ostavili..pa sta ocekujete??? Sta???Ako srbi igraju za hrvatsku pa ko onda igra za vas?

lud zbunjenog

pre 5 godina

Srbi su se u i oko Srebrenice branili od Orica, na svom terenu...
(Urke, 8. jul 2018 18:11)

Ma kako da ne:), cela bivsa Jugoslavija je bila "srpski domaci teren". Ne bi me zacudlio da pocnete da branite i Tokio i Cikago

hrvat iz Bgd

pre 5 godina

braco sugradjani mozete li malo o fudbalu?a da, nas srbijanaca nema vise pa sada pljujemo po celom hrvatskom pucanstvu.preterujete.uzivajmo u fudbalu

Pedja

pre 5 godina

Zasto volimo Rusiju? 

1) Zato sto nas nikada nije bombardovala. 

2) Zato sto nam je cesto pomagala.kroz istoriju, ne uvek ali cesto... 

3) Zato sto je ulozila veto na britansku rezoluciju o genocidu.
(Urke, 08. jul 2018 16:43)
Selektivno poznavanje istorije kao i kod svakog drugog rusofila.
1.Nije nas nikada bombardovala ali je ubila oko 3000 nasih vojnika (vise nego NATO) na granici sa Madjarskom, Rumunijom i Bugarskom.
2. Cesto pomagala? Jel kao u ratu sa Turcima kada su potpisali sa njima mir cim smo mi usli u rat i ostavili nas na cedilu? Jel kao 1999g? Jesu nam pomogli kada su na San-Stefanu dali 40% nase teritorije Bugarskoj?
3.Jel zato sto su glasali za uvodjenje sankcija SRJ?
Mogao bih do sutra ovako da nabrajam. Nismo mi nikakva braca sto dokazuje i ovo cerupanje preko NISA gde izvlace 200 miliona evra godisnje iz Srbije. Zbog njihove ideologije mi zivimo u bedi. Sa Nemcima i Hrvatima je druga prica. U ratu smo bili krvni neprijatelji, u miru smo najbolju saradnju imali sa Nemackom a braca bili sa Hrvatima. Sa Hrvatima, nikada sa ustasama. Napred Hrvatska!!!

EU Citizen,190cm+,100kg+,mnogo sam jak

pre 5 godina

Bravo Domagoje,cijeli naš narod je protiv rusa. Svaka čadt,uvijek i u svemu protiv tog zla od tzv. naroda. 
(Nepogoda, 08. jul 2018 16:17) 

nesrecni covece, Taj narod je dao onoliko naucnika, pisaca, sportista, akademika, heroja, izuma, i ko zna cega jos, koliko vi imate ukupno stanovnika.

Pera Pisar

pre 5 godina

Ja da vam objasnim kako sam bio u tom sukobu Rusa i Ukrajinaca za Ruse kao pravi velikosrbin, a sad sam neutralan, te se nadam da će obe strane izvući pouke iz priloženog...ima stalno ova razmena učenika i moj mali koji ima 17 godina je otišao u Poljsku u Vroclav i doće taj Poljak u septembru kod nas i mi smo sa njihovom porodicom preko malog razmenili nacionalne specijalitete, poslali smo im ajvar i rakiju, oni nama neku ljutenicu i votku, ali kada se mali vratio za Beograd video sam da u torbama ima tonu nepojedene hrane i pravdao se da se to keva od ovog njegovog druga Poljaka brinula da nebude gladan, treba doći od vroclava do Varšave, pa čekati 2 sata avion za BG i to je ok, ali sam primetio i da je poslata votka made in Ukraine i pitam malog kakva je ovo provokacija, mali bre...i on kaže nije provokacija, nego je keva od ovog mog druga iz Vroclava Urkajinka...kako se ukrajinske keve brinu kad šslju decu na put kući za Beograd, pomislih, a kako li se tek brinu kad svoju ispraćaju u rat, pomislih , takođe...otad isključivo pratim dešavanja u vezi Liverpula, kakvi, bre, ratovi, ko kad, sa kim, zašto...21 vek je ,bre

Saša

pre 5 godina

Bilo bi takoreći i ok da se ovako našalio dok je bila grupna faza ili pre prethodne utakmice, ali posle Rusije... takoreći nije ok. Zašto baš sad?

Ante

pre 5 godina

Dobro, Vida nije baš pametan, to znamo i mi Hrvati.. Al brate, ganja tu loptu jako dobro. I jedini je pucao penal kako treba, probušio mrežu, precizno, bez treme.
Jel znate ko nema tremu kad puca penal za polufinale SP? Onaj ko ne razmišlja! Ili nema s čim..
Podrška Ukrajini, ali ne na SP u nogometu.

Sasa

pre 5 godina

Zamisli, koliko moras biti glup, ako je to uopste moguce zamisliti, da ti argument za takvu budalastinu ne bude izvinjenje vec salio sam se. Glupost je u nekim ljudima beskrajna. Vida je samo to po ko zna koji put potvrdio.

ford

pre 5 godina

Veoma ruzno,klasican primer nepostovanja domacina,kojeg si uzgred eliminisao par minuta pre toga,veoma ruzno!
A I veoma glupo,jer je poznato ko je domacin I kako ume odlicno da uzvrati zahvalnost..!!

Totti

pre 5 godina

Krim nije ruski, nego ukrajinski. Putin ga je oteo nasiljem protiv susedne zemlje i to je u 21. veku nedopustivo. Uostalom, zato su i pod sankcijama. 

(MiloS, 08. jul 2018 17:46)

Sedi dole jedan , kroz istoriju i vekove Krim je bio Ruski a što i uostalom potvrđuje da narod sa Krima ruse nije dočekao kao okupatore ili osvajače .Integrisan je u sasrav ruske države ekspresno i bez ikakvih problema sem sa Zapadom.

E bas zato...

pre 5 godina

Nikad nisam shvatio sve stvari: 
1. Zasto se u Srbiji uopste spominje Hrvatska kad smo mi tamo zabranjeni u bilo kom smislu (proterani i ocrnjeni). 
2. Zasto se ljudi iz Hrvatske javljaju na ovom portalu i komentarisu sve ? 
Za zivota nisam otvorio hrvatski portal a ne jos i da komentarisem !
(Majmunska posla, 08. jul 2018 15:49)

Po tacki 1 i 2 da ti odgovorim. Zato sto u Hrvatskoj zivi jos skoro 200.000 srba i zato cak ni nacionalisti poput tebe kojih je na zalost puna Hrvatska i Srbija ne mogu preko toga nikada da predju. Da je bilo vise pameti 90ih danas ne bi mozda bilo ovako, i mozda bi u Hrvatskoj bilo vise od pola miliona srba...

AnteU

pre 5 godina

Krim nije ruski, nego ukrajinski. Putin ga je oteo nasiljem protiv susedne zemlje i to je u 21. veku nedopustivo. Uostalom, zato su i pod sankcijama.

(MiloS, 8. jul 2018 17:46)

Krim je Ruski bio dok ga Ukrajinac koji je bio na čelu SSSR nije poklonio Ukrajini (baš neobičan potez, zar ne?)...
Eto tako će i Kosovo za ko zna koji period biti vraćen pod okrilje majke Srbije a "pametni" kao ti će tada pozivati na demokratiju i pričati o otimanju teritorije....

Шид навија за ЗВЕЗДУ.

pre 5 godina

Ви са Б92 стварно претерујете. Јуче ми не објавите коментар где сам написао Русија против покатоличених Срба.
Битно да објављујете коментаре против Срба и коментар ткз. Црногорке са Дедиња која пише, цитирам, : глупи православци.
ОБЈАВИТЕ МИ ВИШЕ КОМЕНТАР/Е.

NecuZvaku

pre 5 godina

Mislim da ce Fifa biti strozija sada nego sa Svajcarcima. Ipak se ovo igra u Rusiji a lik je upravo provocirao domacina, morace malo strozi sada biti

Urke

pre 5 godina

Srbi su se u i oko Srebrenice branili od Orica, na svom terenu...

1) Sta su ustase radile podno Moskve?

2) Sta su ustase radile u Zemunu?

3) Sta su ustase radile po Macvi?

Da nisu cuvale svoja vekovna ognjista?

dr. Tesla

pre 5 godina

Bravo Domagoje,cijeli naš narod je protiv rusa. Svaka čadt,uvijek i u svemu protiv tog zla od tzv. naroda.
(Nepogoda, 08. jul 2018 16:17)
______________________________________________________________________
Pobogu, gde je cenzura....zasto se pustaju ovakvi komentari? Sta je ovo? Je li ovo sport? Nemam reci razocaran sam....Da si covek potpisao bi se imenom i prezimenom, srami se...Nepogoda si sam sebi...Naklon svim narodima na kugli zemaljskoj, a posebno velikom ruskom narodu...i junaka, i pisaca, i naucnika, i sportista, i umetnika, i heroja, i velikih obicnih ljudi...sram te bilo "Nepogodo"

Veli Jože

pre 5 godina

Hrvatska dala partizana kao sve republike skupa, a srbija paticipirala s posto snaga NOPa.  
Imate vi svoje "antifašiste ". 
(Veli Jože, 08. jul 2018 16:05) 

90% partizana u Hrvatskoj su bili Srb.

Ponosan.
Hrvati su čini 16 posto stanovništa Jugoslavije a dali 24 posto snaga NOPa. Tit0, Tuđman, Bobetko,Stevo Filipović,Josip Kraš. itd. hrvatski narodni heroji. Istina da su Srbi iz Hrvatske isli u partizane radi Ustasa,a Hrvati jer su istinski antifašisti.
Vi ste isli jer ste morali mi jel smo htjeli.

Šturm

pre 5 godina

Bravo Domagoje,cijeli naš narod je protiv rusa. Svaka čadt,uvijek i u svemu protiv tog zla od tzv. naroda.
(Nepogoda, 08. jul 2018 16:17)

Ala reže firerovi pitomci. Isto kao '41.

my way

pre 5 godina

Sto je protiv srbije i rusije je provokacija. Buaaaaa
(Anti rusofil, 8. jul 2018 16:12)

Наравно, све је то теорија завере. Опште је позната чињеница да Хрвати увек играју за Украјину против сваког противника и у сваком спорту. Шушка се и да планирају да промене име у Западна Украјина.

mario

pre 5 godina

Tipičan primer cuvene hrvatske “hrabrosti”!!! Čiko šalio sam se...ajoooj jade jadne
(Spale, 08. jul 2018 18:01)
Našao se ko da priča o hrabrosti haha.

E bas zato...

pre 5 godina

Meni, kao Beogradjaninu, pripadniku gradjanske Srbije, ovo fudbalsko tele nije pomerilo nijednu crtu na licu, jer izjavsma fudbalera ne pridajem nikakav znacaj. 

Kako stoji stvar u vecinskom (seljackom) delu nase Srbije? 
Sekirate li se mnogo zbog Domagoja?
(pedja 71, 08. jul 2018 16:30)

BRAVO CARE....

edi

pre 5 godina

Fifa je lijepo objasnila, nakon desetaka poruka koje su dobili od prijatelja iz Ukrajine poslali su i oni pozdrav. Unatoc tome upozoreni su, po meni ovdje je sport zrtva politike. Inace i Vida i Vukojevic su ostavili veliki trag u Ukrajini mozda ne toliko igrom koliko cinjenicom da su veliki profesionalci.

mile

pre 5 godina

dragi sosedi, na vašu veliku žalost, dobili su "samo" opomene, kao i navijačku potporu osim u rusiji, i u ukrajini.....lukav potez

Keš, kokica, šmekerica

pre 5 godina

Sto je ovdje provokativno?Pozdrav Ukrajini gdje zivi i radi 5 godina i to nakon utakmice.Zasto nacionalisti...po cemu i zasto u pojedinim portalima naslovi tipa ustase i slicno zasto ?Sto u Rusiji ne smijes spomenuti Ukrajinu?Rusi isto kao i bratski im narodi losi gubitnici.Slava Ukrajini nije nigdje zabranjen pozdrav.Rusi jos jednom podsjecaju tko su i sto su....i usput nisu vam braca jer ih vi u Srbiji ne zanimate vjerujte mi.
(Josip, 08. jul 2018 16:29)

Meni je upalo u uši ono "za Dinamo i Ukrajinu" jer sam mislio da su oni pobedu izborili za Hrvatsku.

lijepa tvoja...

pre 5 godina

Bravo Domagoje,cijeli naš narod je protiv rusa. Svaka čast,uvijek i u svemu protiv tog zla od tzv. naroda.
(Nepogoda)

Što se tiče naroda, najnovija znanstvena istraživanja nepobitno su utvrdila da smo tokom cijele ljudse povijesti u Hrvatskoj imali samo tri Hrvata: Olivera Mlakara, Nelu Eržišnik i Domagoj Vida. Ostalo su sve Srbi.

Davor

pre 5 godina

Evo teme i prilike da se prepucavaju velikosrbi i velikohrvati, nacionalisti sjeb...( citaj: dno dna svakog naroda)
Kidam naljevo...

Марвин тхе Мартиан

pre 5 godina

Gradjanska Srbija na aparatima,ne zna kako sad da se ponaša. Čujem da je Milojko Pantić počeo slušati Tompsona da se uklopi skroz sa Hrvatima.
(beogradjanin dapaće, 8. jul 2018 15:41)

А којој ти Србији ти припадаш? Оној што иде као хипнотисана на бирачка места, са бројем зуба као и са бројем разреда школе. Онда неки "колега" потегне везу па се преселите у Београд. Паркирате на пешачким прелазима распале и кородиране џипове, али важно да су џипови. Један прст у увету, а други на мобилном у фазону "види имам и ја". Турбо-напредњачко-"највеће смо србенде иако нам је притисак 250 са 150". Хоће човек са села, али неће село из човека. Држи се ти подаље од ЕУ, не желимо такве овде.

tocka

pre 5 godina

Au koliko ljudi i dalje zivi u drugom svetskom ratu, ali onako nekoj bajci drugog svetskog rata gde su četnici i Rusi braća, a Hrvati i komunisti zločinci, ako može tako nekako da se složi istorija za njih. Ukrajinci su svi fašisti, a oni koji su oslobadjali Beograd njih su dezinformisali. Četnici su dobri jer mrze komuniste, a partizani su dobri jer su Rusi. Ukrajinski katolici su fašisti, a pravoslavci pričaju ruski i vole jevreje, toliko da im obezbedjuju divan put u gulag. Itd, istorija na kuriraki način se nastavlja, koristi se kako zatreba i kako odgovara.

Ni Huni vam nisu ravni...

pre 5 godina

Hrvatska dala partizana kao sve republike skupa, a srbija paticipirala s posto snaga NOPa.
Imate vi svoje "antifašiste ".
(Veli Jože, 8. jul 2018 16:05)

Da sam Hrvat, bilo bi me sramota da u bilo kom kontekstu pominjem Drugi svetski rat. Rasni zakoni, pokolji, logori, jame, logori za decu...

Kontroverzni penzioner

pre 5 godina

podrska narodu ukrajine u borbi sa fasistickim okupatorom
(lop, 08. jul 2018 16:18)

Može li licemerniji komentar? Jedino bi još neki Hrvat mogao napisati nešto jadnije i licemernije, jer za njihovo licemerje nema limita.

aco

pre 5 godina

@objavili ste njegov komentar...
Поредиш Сребреницу и нацистичке злочине из Другог светског рата?! Нацисти су убили неколико десетина милиона цивила и овакво поређење је увреда за здрав разум. Нисмо исти!

MiloS

pre 5 godina

Mogu da pricaju sta hoće. Krim je ruski bio I ostao. Ukrajina i njeni nacisti imaju sreće da nisu pregazeni od Rusije. Ali šta ust**a zna.
(Skateboarder, 8. jul 2018 15:47)

Krim nije ruski, nego ukrajinski. Putin ga je oteo nasiljem protiv susedne zemlje i to je u 21. veku nedopustivo. Uostalom, zato su i pod sankcijama.


Sa druge strane, ovo je balkanska glupost i nepotrebna provokacija.. Tipično, umesto da slavi , dovodi sebe u situaciju da bude suspendovan. Zato što koristi jezik više od mozga. Toga smo se nagledali.

Profesor

pre 5 godina

Igras za Hrvatsku gde pobedis Rusiju i plasiras se u polufinale svetskog prvenstva. Mesto da vices slava Hrvatima, Hrvatski, da se veselis pobede sa svojim narodom to se snimas i kazes slava Ukrajini koja veze nema sa ovom utakmicom? I posle dodje neko i pita u cemu je problem i kaze da nista nije sporno? Pa sta ima Ukrajina sa Hrvatskom, da posle takve utakmice neko kaze slava Ukrajini? Osim politickih motiva mrznje prema Rusima i “bratske” katolicke Ukrajine?

Kiki

pre 5 godina

Ma koja kazna..eventualno neka novcana i to simbolicna..
Uostalom, Suker je izvrsni clan UEFE, Boban drugi covjek FIFE tako da su i tu jaki ko zemlja..

321

pre 5 godina

Za par dana se niko nece ni secati da su ucestvovali na prvenstvu...
(Dragan, 08. jul 2018 16:20)

Varaš se ,osvojiće prvo mesto pamtiće ih ceo Svet !!!

PeroZg

pre 5 godina

Za par dana se niko nece ni secati da su ucestvovali na prvenstvu...
(Dragan, 08. jul 2018 16:20)

Tješi se Dragane. Plači zbog tuđeg uspjeha čovječe.

savest

pre 5 godina

Mozda formalno korektne izjave, ali zna se da su provokacije porazenog domacina, sto je nekulturno (bez podrzavanja bilo koje sukobljene strane).

ne čačkaj mečku sa prstEm u oko

pre 5 godina

Rekao je 'slava Ukrajini' van terena. Ukrajina je članica FIFE i ne vidim tu ništa sporno.
(HR, 08. jul 2018 16:02)

Rekao je to na prvenstvu koje se pod pokroviteljstvom FIFA odvija u Rusiji.
Svlačionica nije van terena, a Ukrajina ne učestvuje na ovom prvenstvu.

sakupljac minusa

pre 5 godina

Da je Rusija kojim slucajem prosla, i da je neki Rus rekao zivela Srbija, niko ne bi 5% mario za to. Uopste se ne bi obracala paznja. Jer bi onda svi u fazonu rekli pa to je zato jer su Srbi navijali za Ruse. A sad se od ovoga pravi cirkus. Covek pola karijere proveo u Ukrajini. Inace, dobio je samo opomenu. Tako da igra u polufinalu. Jos jedan udarac posle onog juce.

srpski seljanin

pre 5 godina

Kako stoji stvar u vecinskom (seljackom) delu nase Srbije?
(pedja 71, 8. jul 2018 16:30)

Vecinski deo Srbije je u gradovima. Nazalost, medju gradjanima je veci broj seljaka nego medju nama seljanima. Tako da. mili moj, reci ti nama,... kako se prezivljava od prvog do prvog, trcis li ujacima i tetkama na selo vikendima ne bi li se ogrebao za kais slanine i kilo sira? Paradjz se naravno podrazumeva.

smanjite dozivljaj

pre 5 godina

"Clan 43 navodi da ko god provocira javnost TOKOM UTAKMICE..." dakle nista od kazne. samo je doveo HR navijace u moguce neugodnosti u Moskvi plus okrenuo Ruske navijace u iducoj utakmici na Englesku stranu. Btw jel moze neko da mi objasni zasto je slava Ukrajini "antir-ruski poklic" a Mars na Drinu nije "anti-austrijska pesma"? Pokusavam da zamislim Kurca kako se kao Vucic pred koji dan "zgraza" kako Srbi slave sportske uspehe koji nemaju veze sa Austrijom uz tu stvar... al ne mogu.

nisamneznamkakosamzavrsioosnovnuskolu

pre 5 godina

(Veli Jože, 08. jul 2018 16:05)
i 99% tih partizana Srbi koji su pobegli u šume ne želeći mirno ići u Jasenovac!
prvi oslobođeni grad u Evropi je Užice!
ako si antifašista onda prvo kritikuj svoje a ti braniš sve iz NDH!

Делија72

pre 5 godina

Ја не знам шта се ви ложите , мислим и на једне и друге.Човјек има право да каже шта жели , шта мисли и сам одговара за своје поступке. Већа је срамота за њега ако се он правда за овај видео и речено у њему ако некога уопште и вријеђа, нема назад. То говори о његовом карактеру и њему самом . Нек свако своје подржава шта мени ту треба да смета.Као што сам ја навијао за Русију и он има право да поклони ову побједу народу Украјине . Овдје је једино упитно да ли има политике што ФИФА не дозвољава. Мени је више мука ваља сад навијат за ове к..... Енглезе...СРБИЈА !!!!

BMX

pre 5 godina

NAVIJAJTE I DALJE ZA HRVATE SRBI
(najgori narod na svetu smo, 08. jul 2018 16:23)
A zasto ne.Cime je Vida uvredio Srbiju?Nije nas i spomenuo.Zar Vi opravdavate agresiju Rusije na Ukrajinu?A Kosovo?

Sanel

pre 5 godina

Ne znam samo zasto ovakvi komentari,ako znamo da je Ukrajina nezavisna drzava i clanica fifa,jel to Srbija postala Ruska gubernija ili sam nesto propustio?

DM

pre 5 godina

Ovi što ih brane su gluplji nego ona dva nesretnika. Naravno da je politički motivisano. Zašto te svoje prijatelje u Ukrajini nisu pozdravili posle meča sa Argentinom već posle meča sa Rusijom?

ruskinavijaci

pre 5 godina

Samo se vi balkanci sprdajte s "rusofilima"...odvratni su i one "u", a i vi sto ih pravdate niste nista bolji.
Navijam za Englesku u sredu, neka Englezi ih razbiju.

Ivan HH

pre 5 godina

Samo sam se salio.. kao kad nekom opsujes sve po spisku,e mi nije to nista,samo sam se salio... Id..t!!!Nadam se da nece igrati finale

Džoni

pre 5 godina

Glupan, sad će jedva čekati da ga kazne bar jednu ne igranja jer se igra protiv Engleza, da igraju protiv Srba platio bi novčanu kaznu i to je to ali ovako...

Konfučije

pre 5 godina

Dajte nam još vesti i pikanterija o hrvatskoj reprezentaciji. Želimo znati na kojoj strani kreveta spavaju, kakvu kafu piju, ko su im strine i ujne... Premalo je ovih pedesetak vesti dnevno o njima.

Nikola

pre 5 godina

Rizikuješ da propustiš najveći uspeh tvoje reprezentacije ikada, zarad like-ova ili pregleda na društvenim mrežama. Darvin bi se po elu lupio na ovo!

djohan

pre 5 godina

ovo se rjesava momentalnim izbacivanjem reprezentacije ili kluba sa prvenstva oduzimanjem bodova bez obzira koja nacija ili klub ili njen pripadnik bio. tako ce se svi jednom opametiti i nece biti vise ovakvih ispada i leprsanja rukama itd itd. drago mi je da je hrv prosla. ali sve.politicke poruke izbaciti iz sportova besmisleno je da se.proslava gola skidanjem majice kaznjava zutim kartonom a ovo nista. naravno fifa treba da bude odlucna o tome.

gojko 12

pre 5 godina

5 000 švajcarskih franaka i nije neka cena.
Da ga voli i slavi 45 Miliona Ukrajinaca i zemlja u kojoj se afirmisao kao
fudbaler - Neprocenjivo.

U Rusiji ga ionako ne vole dao im gol i igre i penal.

Evo i od jednog Srbina :
Slava Ukrajini
Slava herojima!!!

Jovan

pre 5 godina

Bravo Domagoje,cijeli naš narod je protiv rusa. Svaka čadt,uvijek i u svemu protiv tog zla od tzv. naroda.
(Nepogoda, 08. jul 2018 16:17)
Kako je ovaj fašistički komentar mogao da bude objavljen da mi je znati?

Sramota

pre 5 godina

Slava Ukraini! je nacistički poklič koji su uzvikivali ukrajinski kvislinzi predvođeni Stepanom Banderom za vreme Drugog svetskog rata. Ovi saradnici okupatora, odgovorni su za brojne zločine protiv ruskog i poljskog civilnog stanovništva kao i protiv zarobljenih ukrajinskih partizana. Pokolj Poljaka, koji su sproveli u mestu Volinje, okarakterisan je kao zločin genocida (ubijeno oko 50.000 civila).

https://www.rt.com/news/401004-german-minister-ukraine-twitter/
https://www.hrvatski-fokus.hr/index.php/kolumne/17481-volinj-i-bandera-kamen-smutnje

Isti se istom raduje.

Srbin

pre 5 godina

Nepogoda, 8. jul 2018 16:17

To isto se za Hrvate moze reci, g.vana ima svuda...! Cast nekim izuzecima iz Hrvatske koje mogu nazvati Ljudima i koji su mi prijatelji do groba!

Jeste

pre 5 godina

Pobede Argentinu pevaju antisrpske pesme , pobede Rusiju pevaju opet antisrpske pesme i pozdravljaju Ukrajinu, koja opterecenost i mrznja i kompleksi. Zatrovani mrznjom i nastavljaju da je seju svuda u svakoj prilici bez ikakvog povoda
(Ringo Star, 08. jul 2018 15:33)

A u Zagrebu se cepa užičko kolo...
Pa oni ne znaju ko su...

Vida intelektualac, vidi mu se na faci

pre 5 godina

Sto je ovdje provokativno?Pozdrav Ukrajini gdje zivi i radi 5 godina i to nakon utakmice.Zasto nacionalisti...po cemu i zasto u pojedinim portalima naslovi tipa ustase i slicno zasto ?Sto u Rusiji ne smijes spomenuti Ukrajinu?Rusi isto kao i bratski im narodi losi gubitnici.Slava Ukrajini nije nigdje zabranjen pozdrav.Rusi jos jednom podsjecaju tko su i sto su....i usput nisu vam braca jer ih vi u Srbiji ne zanimate vjerujte mi.
(Josip, 8. jul 2018 16:29)

I dalje teško licemerje. I baš su slučajno izabrali mesto i vreme kada će to izjaviti. A bilo je i EP u Francuskoj kao i SP u Brazilu pa im to nije padalo napamet.

spomenko gostic heroj

pre 5 godina

Hrvatska dala partizana kao sve republike skupa, a srbija paticipirala s posto snaga NOPa. 
Da , isto tako ste dali vise kraljeva i careva nego svi ostali u jugoistocnoj Evropi zajedno. Kazu tako. Srednjovijekovni Dubrovnik najsjaniji biser hrvatske istorije, kaze vas dokumentarac na History tv!?? Tada su tu ziveli Dubrovcani, nikako Hrvati, jer se tako zvala drzava i njeni gradjani, Dubrovcani. Evo ja sad pitam da li je stari Rim istorija Italijana i Italije?
Stidite li se vi icega?

neutralni felsh

pre 5 godina

Gradjanska Srbija na aparatima,ne zna kako sad da se ponaša. Čujem da je Milojko Pantić počeo slušati Tompsona da se uklopi skroz sa Hrvatima. 
(beogradjanin dapaće, 08. jul 2018 15:41) 


prvo, normalnu srbiju boli uvo sta neki fudbaler prica o nekoj drugoj zemlji. o tome vode racuna samo oni koji nemaju pametnija posla nego vole da dizu prasinu oko nebitnih stari.
drugo, ako je milojko pantic pohvalio hrvatsku reprezentaciju to ne znaci da je postao ljubitelj tompsona.
treceg nema.

jako i do samog kraja

pre 5 godina

@pedja 71, ma kakvi, mi iz seljačke Srbije smo znali sve unapred. Nego nas zanima hoćete li na trgu Jelačića da zapevate onu o Maksovim mesarima ili Čavoglave, onako u duhu građanske tolerancije i komšijske solidarnosti? Nije fer da tamo budete partibrejkeri.

MiloS

pre 5 godina

Mogu da pricaju sta hoće. Krim je ruski bio I ostao. Ukrajina i njeni nacisti imaju sreće da nisu pregazeni od Rusije. Ali šta ust**a zna.
(Skateboarder, 8. jul 2018 15:47)

Krim nije ruski, nego ukrajinski. Putin ga je oteo nasiljem protiv susedne zemlje i to je u 21. veku nedopustivo. Uostalom, zato su i pod sankcijama.


Sa druge strane, ovo je balkanska glupost i nepotrebna provokacija.. Tipično, umesto da slavi , dovodi sebe u situaciju da bude suspendovan. Zato što koristi jezik više od mozga. Toga smo se nagledali.

Океj

pre 5 godina

Да се барем држао изреченог, па бих га поштовао.Непријатељ,али и отворене непријатеље треба поштовати.Овако човек нема ни зрнце доследности.Ако већ имаш идеологију онда треба да будеш спреман да страдаш за њу.А овако си обичан...

kajverson

pre 5 godina

kad stave sliku ovog i modrica treba da daju upozorenje -- uznemirujuci sadrzaj --
(bgcd, 8. jul 2018 16:17) # Link komentara...

niko kao bobinator....

Larry

pre 5 godina

Sto je ovdje provokativno?Pozdrav Ukrajini gdje zivi i radi 5 godina i to nakon utakmice.Zasto nacionalisti...po cemu i zasto u pojedinim portalima naslovi tipa ustase i slicno zasto ?Sto u Rusiji ne smijes spomenuti Ukrajinu?Rusi isto kao i bratski im narodi losi gubitnici.Slava Ukrajini nije nigdje zabranjen pozdrav.Rusi jos jednom podsjecaju tko su i sto su....i usput nisu vam braca jer ih vi u Srbiji ne zanimate vjerujte mi.
(Josip, 08. jul 2018 16:29)

Ma baš si mi naivan. Više nego očigledna provokacija ali samo vama nije jasno. Nevinašca.

stranger

pre 5 godina

Naravno da je to bila samo šala mala, to samo glupi pravoslavci ne mogu da shvatu. Isto kao i ona šala sa kukastim krstom onomad u Splitu. Posebno mi je drago što naša hrvatska, natovska braća, na čelu sa Ognjenom Vukojevićem, velikim i iskrenim katolikom, na veoma suptilan i indiskretan način navija za katoličku, ukrajinsku braću.
Hvala braći Crnogorcima sa b92, vidimo se u Budvu!
(Crnogorka sa Dedinje, 8. jul 2018 15:50)

Gospodo,
ovo vam je slika i prilika današnjeg Dedinja.
Okupirali ga nepismeni,
i da ne kažem još nešto, neće mi objaviti komentar.
(marija, 8. jul 2018 16:14)

@ marija draga ne mogu da verujem da ne kapiras da je ovo ironija.

Čak N.

pre 5 godina

Pa gdje je ovdje pravda? Zasto Saciri i Dzaka nisu suspendovani? Zato jer je Srbija-Srbija a Rusija-Rusija.
(Somebody, 8. jul 2018 16:10)

...a Engleska-Engleska.

Ko vas ne zna...

pre 5 godina

Rekao je 'slava Ukrajini' van terena. Ukrajina je članica FIFE i ne vidim tu ništa sporno.
(HR, 08. jul 2018 16:02)

Ne pravi se naivan. Nije sporna izjava (ima pravo na nju) sporno je mesto (država) i trenutak kad je to učinio. Zašto to nije izjaviio pre 2 godine u Francuskoj ili pre 4 u Brazilu? I tada je ukrajinska kriza bila aktuelna.

birkakovic@yahoo.com

pre 5 godina

Vida je super decko i druzi se inace sa Srbima. Nije covek nacionalista i verujem da mu je izletilo u sali jer zna koliko se Ukrajinci loze na Slava Ukrajini.

Jadno

pre 5 godina

Sve je ovo jadno... neka komsiji crkne krava...
Srbi osuduju igrace jedne drzave koji spominju drugu drzavu, sto vrijedja trecu drzavu... a srbi zive u cetvrtoj drzavi...
Zato nas u evropi zovu BALKANISHE i odmaknu se 3 metra od tebe...

Krug 2

pre 5 godina

Domacim rusofilima je dovoljno tesko pao poraz Putinove repke gde jos ovaj da doliva ulje na vatru. 
(Krug 2, 08. jul 2018 15:48) 

Ne prdi
(kaokakao, 08. jul 2018 16:16)
P R I J A T N O !

GlasBrisela

pre 5 godina

Međunarodni nogometni savez (FIFA) izrekao je upozorenje hrvatskom reprezentativnom braniču Domagoju Vidi i članu stručnog stožera Ognjenu Vukojeviću koji su nakon četvrtfinalne utakmice na Svjetskom prvenstvu protiv Rusije putem društvenih mreža poslali poruke prijateljima u Ukrajini u kojima Vida kaže "Slava Ukrajin

Seka

pre 5 godina

Rusi su morali da shvate da oni nisu mala nacija sa smesnim dresovima, vec metafora svega antiruskog danas i oduvek.Jednostavno.morali su da ih pregaze ko na frontu 41.

Milan

pre 5 godina

Rusi dobar narod ugostili ih domacinski kao i ostale sto su im sankcije uveli a oni im ovako vracaju. Naivni kao i mi Srbi nazalost..

Марко

pre 5 godina

Нема ту шта ФИФА да се пита. Нека га Руси протерају из државе, па нек игра полуфинале у Кијеву.

Urke

pre 5 godina

Zasto volimo Rusiju?

1) Zato sto nas nikada nije bombardovala.

2) Zato sto nam je cesto pomagala.kroz istoriju, ne uvek ali cesto...

3) Zato sto je ulozila veto na britansku rezoluciju o genocidu.

hm

pre 5 godina

I na kraju nije bilo nista. Eno dobili su samo opomenu... Cvrc. Jesu ta dvojica budale, ali i mediji su brze bolje pokusali da naprave neku 'senzaciju'.

Nec

pre 5 godina

Nakon 120 komentara jedino sto se moze zakljuciti je da su Srbi duboko iskompleksirana nacija, ali samo kada bi se neki narod procjenjivao na osnovu komentara luzera na forumima.

bg11050

pre 5 godina

Sto je protiv srbije i rusije je provokacija. Buaaaaa
(Anti rusofil, 08. jul 2018 16:12)
Zaboravio si i Anti srbin da napises !!!

Koja

pre 5 godina

Covek godinama igrao u Ukrajini, tamo stekao fudbalsko zvanje, i ne sme da joj posveti pogodak?
(jasdf, 08. jul 2018 15:23)
Zašto onda Rakitić ne posveti pogodak Španiji ajde molim te znamo vas

Građanin

pre 5 godina

Kad si bio junak da provociraš onda sad i primi kaznu koju zaslužuješ.
Što je najgore nisi se šalio jer to iz vas kulja i ne možete da sakrijete kukavičko ponašanje i to u sred zemlje koja je dala najveće žrtve u WW2.

najgori narod na svetu smo

pre 5 godina

Ne boj se Vida, Milojko Pantić, Jelena Milić, Sonja Biserko i ostali članovi nvo i ldp su uz tebe. Gradjanska Srbija ti šalje pusu.
(samosvesna gradjanka, 08. jul 2018 15:42)
Ne podrzavam potez Vide, niti navijam za Hrvatsku na ovom SP, ali svi ti ljudi koje si navela su pojam MORALA za tvoje vladajuce botove.

Veli Jože

pre 5 godina

Pa to su bili bratski rezimi `41
(BV, 8. jul 2018 15:41) 
Ma nemoj !!!

Hrvatska dala partizana kao sve republike skupa, a srbija paticipirala s posto snaga NOPa.
Imate vi svoje "antifašiste ".

Bio Robot

pre 5 godina

Evo ja stajem sada u odbranu Vide. Decko je kao vecina mladih na ovim prostorima prosao retrogradnu socijalizaciju. I danas je isto. I sta ocekujete? Nije kriv Vida, nisu krivi ni navijaci bilo nasi ili hrvatski. Iskljucivi krivci su nazadne politike koje jasu trideset godina. I ovo vazi za svaki segment drustva. Milijardama godina nisi postojao i onda neko uzme sebi za pravo da ti unisti taj jedini zivot koji si dobio. Bolje je o tome razmisliti nego tupiti o posledicama.

only fools and horses

pre 5 godina

Niste dobro objasnili, "slava Ukrajini" je bio poklič Ukrajinskih fašista, nešto kao ustaški "za dom spremni" i kao "sieg heil (zig hajl)" u Nemačkoj.
Zato i izaziva toliko pažnje, i uopšte nije bezazleno, nije samo obična podrška nekoj državi koja ti je simpatična. A ovo dvoje to sigurno znaju, igrali su tamo. Samo očigledno je u njihovim glavama to nešto normalno i dozvoljeno, isto kao i ustaški pozdravi i pesme.
Uostalom, verovatno ih neće kazniti, FIFA ne kažnjava za fašističke pozdrave i neonacizam, samo simbolično. Naročito ne Hrvate i Ukrajince, njima je to dopušteno.

Flash

pre 5 godina

Podseca me na one debile sa skrivenim kamerama na youtube sto udare nekoga na ulici pa kad ovaj krene da ih juri zapomazu ''it's just a prank bro, chill out!''

Josip

pre 5 godina

Sto je ovdje provokativno?Pozdrav Ukrajini gdje zivi i radi 5 godina i to nakon utakmice.Zasto nacionalisti...po cemu i zasto u pojedinim portalima naslovi tipa ustase i slicno zasto ?Sto u Rusiji ne smijes spomenuti Ukrajinu?Rusi isto kao i bratski im narodi losi gubitnici.Slava Ukrajini nije nigdje zabranjen pozdrav.Rusi jos jednom podsjecaju tko su i sto su....i usput nisu vam braca jer ih vi u Srbiji ne zanimate vjerujte mi.

objavili ste njegov komentar, objavite i moj onda po istom kriterijumu!

pre 5 godina

Очекивали сте нешто паметно од потомака црнокошуљаша који су попут хијена јуришали на Стаљинград ?
(Kub, 8. jul 2018 15:23)

Pa nije bas za pohvalu ni biti potomak onih koji su jurisali na Srebrenicu.

Марко

pre 5 godina

Hrvatska dala partizana kao sve republike skupa, a srbija paticipirala s posto snaga NOPa.
Imate vi svoje "antifašiste ".
(Veli Jože, 8. jul 2018 16:05)

Четири петине Партизана са подручја Хрватске били су Срби избегли од Усташа. На трећем заседању ЗАВНОХа, 9. маја 1945. док је рат још трајао, усвојена је декларација у којој поред осталог пише: „Хрватски и српски народ у Хрватској потпуно су равноправни.“ Ова одредба из декларације била је саставни део свих устава Хрватске од 1947. године, све до 22. децембра 1990. Председништво ЗАВНОХа је одлуком 18. јула 1944. године гарантовало пуну равноправност ћирилице са латиницом и гарантовало предност ћирилице у школама са српском већином ученика. Срби из Хрватске су бранили земљу да би њихови потомци били протерани или побијени 50 година касније. Неки су и асимиловани под претњама и уценама као, на пример, први голман репрезентације Хрватске.

Марко

pre 5 godina

Сад би могли Руси мало да се нашале, па да пусте "Боже правде" у полуфиналу уместо хрватске химне. Таман да се Субашић поново прекрсти к'о човек.

Марвин тхе Мартиан

pre 5 godina

Па шта? Русофили џентлменски прихватите пораз од синоћ. Неко виче "Слава Украјини", неко "Косово је срце Србије", неко "Тајван је наш", неко "Палестина до Јерусалима", неко "Данцинг је Немачки" итд. Има ли иједног народа или човека на кугли земаљској да некада не узвикне такве ствари?

Labrador

pre 5 godina

Ti se sali ali rusi se ne sale. Nagodbom su rusi (VTB i Sberbank) dosli u posjed skoro 50% Agrokora (preko stotinu kompanija) sto je 15% BDP Hrvatske ili 60.000 radnih mjesta. A vi se salite i dalje ... Postoje zemlje na planeti koje uopce ne kontaju svoju medjunarodnu poziciju a Hrvatska je jedna takva zemlja. Zaduzenost je 78% BDP, masovno iseljavanje, pad industrijske proizvodnje ali da znaju da dernece (kao i svaka bijeda) - znaju ...

Komsijina Krava

pre 5 godina

Sramota za Hrvatsku, ali je to tako, ovi sto manje misle bolje pucaju penale. HNS bi se trebao sluzbeno izviniti zbog te izjave, bez obzira sto FIFA odluci.

mario

pre 5 godina

Ne morate se brinuti FIFA ga je samo opomenula, a savez mu je zabranio više takve izjave.
Dakle susjedi ne morate se nervirati i bolje da radite na svojoj reprezentaciji koja je očajna.

Dax

pre 5 godina

Najnovije: Vida dobio samo pismeno upozorenje od Fife. Igraće u polufinalu.

FIFA says it has issued a warning to Croatia defender Domagoj Vida over a video he made praising Ukraine after his team beat Russia at the World Cup.

FIFA says in a statement that "we can confirm that FIFA's disciplinary committee has sent a warning to the player Domagoj Vida due to his video statement following the 2018 FIFA World Cup match between Russia and Croatia."

moj mali je opasan

pre 5 godina

Ne znam cime da opravdam, osim gluposcu, ovakve "sale".
Prosao si dalje, drma te jos adrenalin, uzviknes "zivela ..." zavisi od drzave za koju igras, zahvalis se porodici i prijateljima na podrsci i teraj dalje.
Svi mi na Balkanu smo preoptereceni politikom, zato se ovo i desava i nazalost uvek ce se desavati.
Sport sve manje pratim upravo zbog toga. Preterali smo/su!

pedja 71

pre 5 godina

Gradjanska Srbija na aparatima,ne zna kako sad da se ponaša. Čujem da je Milojko Pantić počeo slušati Tompsona da se uklopi skroz sa Hrvatima.
(beogradjanin dapaće, 08. jul 2018 15:41)

Meni, kao Beogradjaninu, pripadniku gradjanske Srbije, ovo fudbalsko tele nije pomerilo nijednu crtu na licu, jer izjavsma fudbalera ne pridajem nikakav znacaj.

Kako stoji stvar u vecinskom (seljackom) delu nase Srbije?
Sekirate li se mnogo zbog Domagoja?

marija

pre 5 godina

Naravno da je to bila samo šala mala, to samo glupi pravoslavci ne mogu da shvatu. Isto kao i ona šala sa kukastim krstom onomad u Splitu. Posebno mi je drago što naša hrvatska, natovska braća, na čelu sa Ognjenom Vukojevićem, velikim i iskrenim katolikom, na veoma suptilan i indiskretan način navija za katoličku, ukrajinsku braću.
Hvala braći Crnogorcima sa b92, vidimo se u Budvu!
(Crnogorka sa Dedinje, 8. jul 2018 15:50)

Gospodo,
ovo vam je slika i prilika današnjeg Dedinja.
Okupirali ga nepismeni,
i da ne kažem još nešto, neće mi objaviti komentar.

neutralni felsh

pre 5 godina

Domaputuj Vida se samo šalio, kao I šiptari u ostalom.
(Direktor Fontane, 08. jul 2018 16:05)


nije posteno! mi smo se prvi vratili, to niko ne moze da nam oduzme...

Profesor

pre 5 godina

Kakve su ovo kazni? 5000 franaka, 10 000 franaka?? Pa sta je to nekome koji zaradi mesecno 100-500 000 tih franaka? Kao kad bih ja dobio kaznu od 500 dinara...kazne treba da budu procentualne, npr kazna iznosi 10% tvoje zarade pa koliko ko zaradi toliko da placa a ne ova sprdancija. Tih 5k franaka ce baciti i jos ce vas pocastiti sa 5000chf ako treba

PimPong

pre 5 godina

Ne, ali stvarno mu ovo nije potrebno. Mozes da postujes svoje, ali nema potreba da se uplices u tudje. Ali opet, sto se tice njegovih donosenja dobrih odluka, ovo nije nista u porednjenju sa skidanjem majice kod postizanja gola kad im je ostalo 15-20 minuta igre. Kao odbrambeni igrac, a oni cesto prave faulove jer im je to u neku ruku i posao, lako mu se moglo desiti da dobije jos jedan zuti do kraja utakmice.

francuska sobarica

pre 5 godina

Rekao je 'slava Ukrajini' van terena. Ukrajina je članica FIFE i ne vidim tu ništa sporno.
(HR, 08. jul 2018 16:02)

Vidiš, vidiš, samo se praviš naivan.

Goran

pre 5 godina

Hrvatska dala partizana kao sve republike skupa, a srbija paticipirala s posto snaga NOPa.
Imate vi svoje "antifašiste ".
(Veli Jože, 8. jul 2018 16:05)

Sram te bilo !
Vi hrvati ste poceli da ulazite masovno u partizane tek pred kraja rata da bi izbegli ratnu krivicnu odgovornost, oni koji to nisu hteli su pobegli u Italiju, pa pravac Argentina.

Cuj ti njega, Hrvati dali najvise Partizana, sram te bilo !
Da mozda ni NDH nije postojala ?

Pogledaj covece u svoje dvoriste, pogledaj kako odgajate decu u mrznji, u fasizmu, skoro su vam maturanti (srednje skole) marsirali trgom u Zagrebu pevajuci Tompsonove pesme salutirajuci Zig Hajl !

Kakve oni veze imaju sa ratom, golobradi klinci...

Fasizam vam cveta u lepoj vasoj.

Nebojsa

pre 5 godina

Hrvatska dala partizana kao sve republike skupa, a srbija paticipirala s posto snaga NOPa.
Imate vi svoje "antifašiste ".
(Veli Jože, 08. jul 2018 16:05)

Cemu ovakva prepucavanja... Odnosi se i na onoga kome si replicirao.
Ali ne mogu da ne primetim da bi vecina partizana koje je dala Hrvatska (uzimajuci u obzir nacionalni sastav) da su ziveli pola veka kasnije , dosli u Srbiju 1995. na traktorima. Pod uslovom da Hrvatska nije vec "resila njihovo pitanje" na krvaviji nacin.

PFC

pre 5 godina

Mozes sa zecom da se salis ali ne sa medvedom, odrace te. Nije Rusija Srbija pa da ti skinu dlaku s glave. Ovi ce skalp da ti uzmu. Em su veliki, em domacini.
Glupost je neunistiva.

Totti

pre 5 godina

Ne mogu da se otmem utisku da su se ovde prisutni Hrvati od početnog bojažljivog komentarisanja i zahvaljivanja svim ovim nasim ljudima kratke pameti koji u ih podržavali, kako je prvenstvo odmicalo,preobrazili u ono što oni i zapravo jesu.

Magistra vitae

pre 5 godina

Очекивали сте нешто паметно од потомака црнокошуљаша који су попут хијена јуришали на Стаљинград ?
(Kub, 8. jul 2018 15:23)

Iz SVIH okupiranih zemalja su dobrovoljci jurišali na Staljingrad, cijela Evropa, jedino iz Srbije nisu, mo'š mislit.
Kod Staljngrada je poginulo oko 2000 tvojih sunarodnjaka!

sladoledsmesom

pre 5 godina

Hrvatska dala partizana kao sve republike skupa, a srbija paticipirala s posto snaga NOPa. 
Imate vi svoje "antifašiste ".
(Veli Jože, 08. jul 2018 16:05)

90% partizana u Hrvatskoj su bili Srbi.

nema od tog ništa

pre 5 godina

Ne znam zašto su se Rusi uvrijedili?? Ne vidim ništa sporno. Da je Rakitić rekao pozdrav Barceloni i Kataloniji bi li ga kaznili!!?
Uostalom to je i FIFA ekspresno uvidjela da je to sve pretjerano pa je zaključila slučaj...nikom ništa.
pozdrav svim Srbijancima dobre volje!

ll

pre 5 godina

Inače Rusi su bili pravi domaćini i gospoda , nekažem da vi nebi bili pravi domaćini,čak naprotiv ali gospoda nikada.
(Ex Olimp, 8. jul 2018 15:50)

Da vi ste gospoda... zato ste jedini u Evropi imali logore za decu

as

pre 5 godina

Ognjen je čist Srbin. Njegov brat se zove Ozren. A otac Ante Rebića se zove Boško. Mnogo je to zanimljivo jer oni ni u snu ne bi smjeli reći da su Srbi.Ne znam samo kako im nije muka slušati Tompsona i fašističke poruke,kad znaju šta je učinjeno njihovom narodu u Ndh.

sick

pre 5 godina

ahahahahhah, to je ta hrvatska hrabrost. Sram te bilo, Rusi napravili savrseno SP bez ikakvog incidenta, i javi se neki pametni fudbaler sa 4 razreda osnovne skole da lupa gluposti

radar

pre 5 godina

Taj povik je korišćen..........

Тај слоган је настао у периоду Другог светског рата као лозинка-поздрав чланова Организације украјинских националиста , чији лидер је био Степан Бандера.

Ekipa

pre 5 godina

Постоји један још очигледнији доказ хрватске фасцинације нацизмом, у директној вези са овим светским првенством, али га нажалост ниједна редакција до сада није препознала: На званичном youtube каналу Министарства одбране Републике Хрватскe, објављен је видео снимак којим припадници Оружаних снага РХ шаљу "побједнички поздрав својој репрезентацији", помињући између осталог и "Крила Олује". Међутим, централни слоган који у току читавог снимка припадници њихове војске узвикују ("Једно срце, једна душа, једна Хрватска") неодољиво подсећа на Хитлеров слоган из 1935 године "Један народ, једно царство, један вођа" (Ein volk, Ein reich, Ein fuhrer) и вероватно јесте био надахнут управо њиме. То је слоган којим се позивало на припајање Аустрије Немачкој и отимање Судетске области од Чехословачке, ради уједињења свих Немаца у једну државу.

Purger 1

pre 5 godina

Da li je mpguće da ste tako ljubomorni o pakosni? Da li je mogiće da svodite kompletno Svjetsko prvenstvo u nogpmetu na 2.svjetski rat? Koliko ste bolesni, inače projiciranje svojih gledišta i motiva u druge je psihopatologija, sami ste takvi pa u drugima vidite isto to.

Mladjo Mega Car

pre 5 godina

@samosvjesna gradjanka

Ja mora da sam propustio neki dio istocnoeuropske povijesti. Jel mi mozes objasniti zbog cega bi to Srbe vrijedjala Vidina podrska Ukrajini?

Glas iz kolonije

pre 5 godina

Dabogda ga kaznili!
Ali, s obzirom na to kako UEFA "kažnjava" nacističke simbole i HR, ne bih se iznenadio da mu izbrišu žute kartone.
Nadam se da će ga Vladimir preslišati....a njegovi pioniri pozdraviti.

САНА.

pre 5 godina

Мислим да Руси нису најбоље разумели против кога се боре.
На жалост. Јер да јесу, вероватно би са другачијим жаром посматрали ову утакмицу која је била ништа друго него мали фудбалски отаџбински рат.
Кључно је разумети да Хрвати никада нису били искрени актери у југословенском пројекту, већ само корисници истог у остваривању великохрватских и општих фашистичких интереса.

Veki

pre 5 godina

Nije taj povik korišćen samo sada u vreme sukoba u Donbasu. Korišćen je u Ii sv. ratu od strane Baderinih fašista. To je uvreda domaćina u svakom slučaju.

ccccc

pre 5 godina

veliki su uvek veliki,vi nikad necete biti fudbalska velesila,grcka je bila prvak evrope,a nikad brazil,engleska,italija,argentina.......... nece biti u fudbalu,kao I vi.budite casni,jer nece uvek da vas ser..,lakse ce vam biti kad tresnete

Ringo Star

pre 5 godina

Pobede Argentinu pevaju antisrpske pesme , pobede Rusiju pevaju opet antisrpske pesme i pozdravljaju Ukrajinu, koja opterecenost i mrznja i kompleksi. Zatrovani mrznjom i nastavljaju da je seju svuda u svakoj prilici bez ikakvog povoda

iskreni-mislilac

pre 5 godina

Nije ti ovo trebalo Vida, kakva šala, neće te oprati ni Dunav ni Sava.. Izbaciš domaćina u 1/4 i onda još imaš obraza da ih prozivaš..

Magistra vitae

pre 5 godina

Pa to su bili bratski rezimi `41
(BV, 8. jul 2018 15:41)

Naravno Firerova gebelsovska propagandna mašinerija ne dozvoljava istinu, 1/3 ustaških oficira su bili Srbi, pop Đujić jako dobar Pavelićev prijatelj!

lumenarević

pre 5 godina

Ljudi moji, rusi više cene i vole hrvate od srba. Uverio sam se u to više puta dok sam radio u rusiji. Možda im je trebalo ovo od "prijatelja". Mi ih smatramo braćom koja nikada ništa nije uradila za nas. Samo su izvlačili svoju korist i novac od srba, a druge su cenili i divili im se. Ovo je jedan dokaz kako neko tako mali može da provocira jednu silu (ako su rusi to još uvek) i to u njihovoj kući. E moji Rusi, bilo mi vas je žao, ali sada nije.

pejafan

pre 5 godina

Koliko su hrvati iskompleksirana nacija daleko bilo...uvek i svuda isticu nacionalizam kao da imaju neku nacionalisticku normu koju moraju da ispune...

Ex Olimp

pre 5 godina

Pa šta je rekao krivo. Daju podršku državi od koje su zarađivali za kruh ii to je to. Osobno se s tim ne slažem .
Inače Rusi su bili pravi domaćini i gospoda , nekažem da vi nebi bili pravi domaćini,čak naprotiv ali gospoda nikada.

my way

pre 5 godina

Ма Вида требало је да кажеш како је то фолклор, попут "бенигног" хрватског усташтва од Туђмана до дана данашњег (а да будемо потпуно искрени од 41. не прекинутог).

Majmunska posla

pre 5 godina

Nikad nisam shvatio sve stvari:
1. Zasto se u Srbiji uopste spominje Hrvatska kad smo mi tamo zabranjeni u bilo kom smislu (proterani i ocrnjeni).
2. Zasto se ljudi iz Hrvatske javljaju na ovom portalu i komentarisu sve ?
Za zivota nisam otvorio hrvatski portal a ne jos i da komentarisem !

neutralni felsh

pre 5 godina

"Taj povik je korišćen tokom protesta antiruskih nacionalista u Ukrajini nakon što je Rusija anektirala Krim 2014."""


tamo izgleda zive antiruski nacionalisti i proruski autosovinisti... ima li jos nekoga?

vitezkoja

pre 5 godina

ljudi su mnogo glupa vrsta.juce mu se dva drugara zalila kako imaju traume iz rata,kako su izgubili porodicu, a ovaj vec sutradan misli na rat,politiku...i poziva na mrznju. Ok razumem da Slava Ukrajina nije nista lose ali tamo su bili sukpbi Ukrainaca i Rusa i onda ova njegova sala kako kaze nije nista drugo nego provokacija, uglavnom ti ljudi koji provociraju nesto kad izbije frka oni prvi beže,pa posle pricaju kako su jedva preziveli, dosta bre sa mrznjom i ratovima!!!!

Kipper

pre 5 godina

Не треба (никада) заборавити (ни опростити) да су усташе Павелић Анте (хрватски пандам Степана Андријович Бандере) здушно учествовале у оружаној борби против СССР-а (од 1941. до 1945. године), заједно са немачким нацистима и италијанским фашистима (и осталим бандитима).

Zagi

pre 5 godina

FIFA i njena selektivna "oštrina" po pitanju mešanja politike u sport. Ne gine mu drakonska kazna od 10 tisuća švajcaraca, koju će lično Tompson da plati ...

Skateboarder

pre 5 godina

Mogu da pricaju sta hoće. Krim je ruski bio I ostao. Ukrajina i njeni nacisti imaju sreće da nisu pregazeni od Rusije. Ali šta ust**a zna.

autoBOT

pre 5 godina

Sad će dvostruki arsini da se primene jer je u pitanju Engleska i to je to Vidi od SP.

Ako. I treba kad je neodgojen. Kamo sreće da je isto i sa Thompsonovim pesmama.

samosvesna gradjanka

pre 5 godina

Ne boj se Vida, Milojko Pantić, Jelena Milić, Sonja Biserko i ostali članovi nvo i ldp su uz tebe. Gradjanska Srbija ti šalje pusu.

Belaj

pre 5 godina

Koliko mi je poznato taj "incident" se dogodio u svlačionici i kasnije na Facebooku ili gdje već. Tu FIFA nema šta da istražuje, u njihovoj je nadležnosti samo javno ponašanje na stadionu!

Roki

pre 5 godina

Vida i ranije nije bio baš bistar. Imao je on i pre ovakve ispade, ne znam da li se iko seća ispada sa pivom. Šteta, značajan je deo ekipe. Bezveze je što politika, namerno, ili nemamerno, utiče na fudbal.

Bane

pre 5 godina

Fifa će verovatno morati da ga kazni ali bilo bi licemerno da bude drugačije nego slučaj Albanskih Švajcaraca. Ako su te likove kaznili novčano onda ne vidim razloga da i ovog ne kazne isto. Kao što reko ideš na kartu emocija i bezbedan si. Međutim FIFA baš nije naklonjena malim zemljama pa obično oni dođu kao primer drugima. Ali Hrvatska može da se žali na odluku imaju čak i primer pa će verovatno biti samo biti novčano. I da završimo.

Kub

pre 5 godina

Очекивали сте нешто паметно од потомака црнокошуљаша који су попут хијена јуришали на Стаљинград ?

Mladen cg

pre 5 godina

I u najljepšim trenucima, mora izaći na vidjelo ,, balkanski provincijalizam".( da budem umjeren u kvalifikaciji tog gesta) Umjesto da dostojanstveno proslave ogroman uspjeh , pokušali su da omalovaže sportskog protivnika. A, to da li će ih kazniti, nije ni bitno. Pokazali su svoje lice...

naivni ste mnogo

pre 5 godina

Zamislite da Hrvatska organizuje takmičenje, u četvrtfinalu igraju sa Rusijom, ovi ih pobede i prilikom slavlja zbog postignutog gola oni podignu tri prsta i kazu "ovo vam je zbog Srbije", da li bi hrvatima bilo prijatno???? A posle neko izjavi "samo sam se šalio"....

AgentPromena

pre 5 godina

Da se ja pitam ne bi ovaj igrao vise nijednu utakmicu na prvenstvu. Opasna provokacija, koja uposte ne moze da se poveze sa salom.
Zasto nije prethodnu pobedu posvetio Ukrajini nego bas posle utakmice sa Rusijom..?

beogradjanin dapaće

pre 5 godina

Gradjanska Srbija na aparatima,ne zna kako sad da se ponaša. Čujem da je Milojko Pantić počeo slušati Tompsona da se uklopi skroz sa Hrvatima.

lignjoslav

pre 5 godina

Ovima bi trebalo da oproste, jer su to radili u svlačionici (znači nisu provocirali gledaoce) ali verujem da ce ih kazniti isto ili čak gore...jer ipak HNS nema isti tretman kao Švajcarski .(jačina repke nema veze sa tim, već uticaj)

Zdravko

pre 5 godina

Interesantno kako svi hrvati govore jezikom punim nacionalizma i kad za to u svetu nema razumevanja onda ispadne da se šale. Tako je bilo i u Bleiburgu ali se Austrijanci nisu šalili ni najmanje kad su ih osudili na dugogodišnje zatvorske kazne.
Šaljiv neki narod, sad ćemo videti da li FIFA ima smisla za šalu.

sick

pre 5 godina

ahahahahhah, to je ta hrvatska hrabrost. Sram te bilo, Rusi napravili savrseno SP bez ikakvog incidenta, i javi se neki pametni fudbaler sa 4 razreda osnovne skole da lupa gluposti

Kub

pre 5 godina

Очекивали сте нешто паметно од потомака црнокошуљаша који су попут хијена јуришали на Стаљинград ?

САНА.

pre 5 godina

Мислим да Руси нису најбоље разумели против кога се боре.
На жалост. Јер да јесу, вероватно би са другачијим жаром посматрали ову утакмицу која је била ништа друго него мали фудбалски отаџбински рат.
Кључно је разумети да Хрвати никада нису били искрени актери у југословенском пројекту, већ само корисници истог у остваривању великохрватских и општих фашистичких интереса.

Majmunska posla

pre 5 godina

Nikad nisam shvatio sve stvari:
1. Zasto se u Srbiji uopste spominje Hrvatska kad smo mi tamo zabranjeni u bilo kom smislu (proterani i ocrnjeni).
2. Zasto se ljudi iz Hrvatske javljaju na ovom portalu i komentarisu sve ?
Za zivota nisam otvorio hrvatski portal a ne jos i da komentarisem !

samosvesna gradjanka

pre 5 godina

Ne boj se Vida, Milojko Pantić, Jelena Milić, Sonja Biserko i ostali članovi nvo i ldp su uz tebe. Gradjanska Srbija ti šalje pusu.

Ekipa

pre 5 godina

Постоји један још очигледнији доказ хрватске фасцинације нацизмом, у директној вези са овим светским првенством, али га нажалост ниједна редакција до сада није препознала: На званичном youtube каналу Министарства одбране Републике Хрватскe, објављен је видео снимак којим припадници Оружаних снага РХ шаљу "побједнички поздрав својој репрезентацији", помињући између осталог и "Крила Олује". Међутим, централни слоган који у току читавог снимка припадници њихове војске узвикују ("Једно срце, једна душа, једна Хрватска") неодољиво подсећа на Хитлеров слоган из 1935 године "Један народ, једно царство, један вођа" (Ein volk, Ein reich, Ein fuhrer) и вероватно јесте био надахнут управо њиме. То је слоган којим се позивало на припајање Аустрије Немачкој и отимање Судетске области од Чехословачке, ради уједињења свих Немаца у једну државу.

Ringo Star

pre 5 godina

Pobede Argentinu pevaju antisrpske pesme , pobede Rusiju pevaju opet antisrpske pesme i pozdravljaju Ukrajinu, koja opterecenost i mrznja i kompleksi. Zatrovani mrznjom i nastavljaju da je seju svuda u svakoj prilici bez ikakvog povoda

naivni ste mnogo

pre 5 godina

Zamislite da Hrvatska organizuje takmičenje, u četvrtfinalu igraju sa Rusijom, ovi ih pobede i prilikom slavlja zbog postignutog gola oni podignu tri prsta i kazu "ovo vam je zbog Srbije", da li bi hrvatima bilo prijatno???? A posle neko izjavi "samo sam se šalio"....

Марко

pre 5 godina

Сад би могли Руси мало да се нашале, па да пусте "Боже правде" у полуфиналу уместо хрватске химне. Таман да се Субашић поново прекрсти к'о човек.

Kipper

pre 5 godina

Не треба (никада) заборавити (ни опростити) да су усташе Павелић Анте (хрватски пандам Степана Андријович Бандере) здушно учествовале у оружаној борби против СССР-а (од 1941. до 1945. године), заједно са немачким нацистима и италијанским фашистима (и осталим бандитима).

Labrador

pre 5 godina

Ti se sali ali rusi se ne sale. Nagodbom su rusi (VTB i Sberbank) dosli u posjed skoro 50% Agrokora (preko stotinu kompanija) sto je 15% BDP Hrvatske ili 60.000 radnih mjesta. A vi se salite i dalje ... Postoje zemlje na planeti koje uopce ne kontaju svoju medjunarodnu poziciju a Hrvatska je jedna takva zemlja. Zaduzenost je 78% BDP, masovno iseljavanje, pad industrijske proizvodnje ali da znaju da dernece (kao i svaka bijeda) - znaju ...

pejafan

pre 5 godina

Koliko su hrvati iskompleksirana nacija daleko bilo...uvek i svuda isticu nacionalizam kao da imaju neku nacionalisticku normu koju moraju da ispune...

francuska sobarica

pre 5 godina

Rekao je 'slava Ukrajini' van terena. Ukrajina je članica FIFE i ne vidim tu ništa sporno.
(HR, 08. jul 2018 16:02)

Vidiš, vidiš, samo se praviš naivan.

Goran

pre 5 godina

Hrvatska dala partizana kao sve republike skupa, a srbija paticipirala s posto snaga NOPa.
Imate vi svoje "antifašiste ".
(Veli Jože, 8. jul 2018 16:05)

Sram te bilo !
Vi hrvati ste poceli da ulazite masovno u partizane tek pred kraja rata da bi izbegli ratnu krivicnu odgovornost, oni koji to nisu hteli su pobegli u Italiju, pa pravac Argentina.

Cuj ti njega, Hrvati dali najvise Partizana, sram te bilo !
Da mozda ni NDH nije postojala ?

Pogledaj covece u svoje dvoriste, pogledaj kako odgajate decu u mrznji, u fasizmu, skoro su vam maturanti (srednje skole) marsirali trgom u Zagrebu pevajuci Tompsonove pesme salutirajuci Zig Hajl !

Kakve oni veze imaju sa ratom, golobradi klinci...

Fasizam vam cveta u lepoj vasoj.

as

pre 5 godina

Ognjen je čist Srbin. Njegov brat se zove Ozren. A otac Ante Rebića se zove Boško. Mnogo je to zanimljivo jer oni ni u snu ne bi smjeli reći da su Srbi.Ne znam samo kako im nije muka slušati Tompsona i fašističke poruke,kad znaju šta je učinjeno njihovom narodu u Ndh.

my way

pre 5 godina

Ма Вида требало је да кажеш како је то фолклор, попут "бенигног" хрватског усташтва од Туђмана до дана данашњег (а да будемо потпуно искрени од 41. не прекинутог).

beogradjanin dapaće

pre 5 godina

Gradjanska Srbija na aparatima,ne zna kako sad da se ponaša. Čujem da je Milojko Pantić počeo slušati Tompsona da se uklopi skroz sa Hrvatima.

radar

pre 5 godina

Taj povik je korišćen..........

Тај слоган је настао у периоду Другог светског рата као лозинка-поздрав чланова Организације украјинских националиста , чији лидер је био Степан Бандера.

ll

pre 5 godina

Inače Rusi su bili pravi domaćini i gospoda , nekažem da vi nebi bili pravi domaćini,čak naprotiv ali gospoda nikada.
(Ex Olimp, 8. jul 2018 15:50)

Da vi ste gospoda... zato ste jedini u Evropi imali logore za decu

Glas iz kolonije

pre 5 godina

Dabogda ga kaznili!
Ali, s obzirom na to kako UEFA "kažnjava" nacističke simbole i HR, ne bih se iznenadio da mu izbrišu žute kartone.
Nadam se da će ga Vladimir preslišati....a njegovi pioniri pozdraviti.

iskreni-mislilac

pre 5 godina

Nije ti ovo trebalo Vida, kakva šala, neće te oprati ni Dunav ni Sava.. Izbaciš domaćina u 1/4 i onda još imaš obraza da ih prozivaš..

marija

pre 5 godina

Naravno da je to bila samo šala mala, to samo glupi pravoslavci ne mogu da shvatu. Isto kao i ona šala sa kukastim krstom onomad u Splitu. Posebno mi je drago što naša hrvatska, natovska braća, na čelu sa Ognjenom Vukojevićem, velikim i iskrenim katolikom, na veoma suptilan i indiskretan način navija za katoličku, ukrajinsku braću.
Hvala braći Crnogorcima sa b92, vidimo se u Budvu!
(Crnogorka sa Dedinje, 8. jul 2018 15:50)

Gospodo,
ovo vam je slika i prilika današnjeg Dedinja.
Okupirali ga nepismeni,
i da ne kažem još nešto, neće mi objaviti komentar.

Građanin

pre 5 godina

Kad si bio junak da provociraš onda sad i primi kaznu koju zaslužuješ.
Što je najgore nisi se šalio jer to iz vas kulja i ne možete da sakrijete kukavičko ponašanje i to u sred zemlje koja je dala najveće žrtve u WW2.

pedja 71

pre 5 godina

Gradjanska Srbija na aparatima,ne zna kako sad da se ponaša. Čujem da je Milojko Pantić počeo slušati Tompsona da se uklopi skroz sa Hrvatima.
(beogradjanin dapaće, 08. jul 2018 15:41)

Meni, kao Beogradjaninu, pripadniku gradjanske Srbije, ovo fudbalsko tele nije pomerilo nijednu crtu na licu, jer izjavsma fudbalera ne pridajem nikakav znacaj.

Kako stoji stvar u vecinskom (seljackom) delu nase Srbije?
Sekirate li se mnogo zbog Domagoja?

Koja

pre 5 godina

Covek godinama igrao u Ukrajini, tamo stekao fudbalsko zvanje, i ne sme da joj posveti pogodak?
(jasdf, 08. jul 2018 15:23)
Zašto onda Rakitić ne posveti pogodak Španiji ajde molim te znamo vas

PFC

pre 5 godina

Mozes sa zecom da se salis ali ne sa medvedom, odrace te. Nije Rusija Srbija pa da ti skinu dlaku s glave. Ovi ce skalp da ti uzmu. Em su veliki, em domacini.
Glupost je neunistiva.

Skateboarder

pre 5 godina

Mogu da pricaju sta hoće. Krim je ruski bio I ostao. Ukrajina i njeni nacisti imaju sreće da nisu pregazeni od Rusije. Ali šta ust**a zna.

Veki

pre 5 godina

Nije taj povik korišćen samo sada u vreme sukoba u Donbasu. Korišćen je u Ii sv. ratu od strane Baderinih fašista. To je uvreda domaćina u svakom slučaju.

Profesor

pre 5 godina

Kakve su ovo kazni? 5000 franaka, 10 000 franaka?? Pa sta je to nekome koji zaradi mesecno 100-500 000 tih franaka? Kao kad bih ja dobio kaznu od 500 dinara...kazne treba da budu procentualne, npr kazna iznosi 10% tvoje zarade pa koliko ko zaradi toliko da placa a ne ova sprdancija. Tih 5k franaka ce baciti i jos ce vas pocastiti sa 5000chf ako treba

Seka

pre 5 godina

Rusi su morali da shvate da oni nisu mala nacija sa smesnim dresovima, vec metafora svega antiruskog danas i oduvek.Jednostavno.morali su da ih pregaze ko na frontu 41.

Mladen cg

pre 5 godina

I u najljepšim trenucima, mora izaći na vidjelo ,, balkanski provincijalizam".( da budem umjeren u kvalifikaciji tog gesta) Umjesto da dostojanstveno proslave ogroman uspjeh , pokušali su da omalovaže sportskog protivnika. A, to da li će ih kazniti, nije ni bitno. Pokazali su svoje lice...

Zagi

pre 5 godina

FIFA i njena selektivna "oštrina" po pitanju mešanja politike u sport. Ne gine mu drakonska kazna od 10 tisuća švajcaraca, koju će lično Tompson da plati ...

autoBOT

pre 5 godina

Sad će dvostruki arsini da se primene jer je u pitanju Engleska i to je to Vidi od SP.

Ako. I treba kad je neodgojen. Kamo sreće da je isto i sa Thompsonovim pesmama.

lumenarević

pre 5 godina

Ljudi moji, rusi više cene i vole hrvate od srba. Uverio sam se u to više puta dok sam radio u rusiji. Možda im je trebalo ovo od "prijatelja". Mi ih smatramo braćom koja nikada ništa nije uradila za nas. Samo su izvlačili svoju korist i novac od srba, a druge su cenili i divili im se. Ovo je jedan dokaz kako neko tako mali može da provocira jednu silu (ako su rusi to još uvek) i to u njihovoj kući. E moji Rusi, bilo mi vas je žao, ali sada nije.

Roki

pre 5 godina

Vida i ranije nije bio baš bistar. Imao je on i pre ovakve ispade, ne znam da li se iko seća ispada sa pivom. Šteta, značajan je deo ekipe. Bezveze je što politika, namerno, ili nemamerno, utiče na fudbal.

Zdravko

pre 5 godina

Interesantno kako svi hrvati govore jezikom punim nacionalizma i kad za to u svetu nema razumevanja onda ispadne da se šale. Tako je bilo i u Bleiburgu ali se Austrijanci nisu šalili ni najmanje kad su ih osudili na dugogodišnje zatvorske kazne.
Šaljiv neki narod, sad ćemo videti da li FIFA ima smisla za šalu.

Flash

pre 5 godina

Podseca me na one debile sa skrivenim kamerama na youtube sto udare nekoga na ulici pa kad ovaj krene da ih juri zapomazu ''it's just a prank bro, chill out!''

Josip

pre 5 godina

Sto je ovdje provokativno?Pozdrav Ukrajini gdje zivi i radi 5 godina i to nakon utakmice.Zasto nacionalisti...po cemu i zasto u pojedinim portalima naslovi tipa ustase i slicno zasto ?Sto u Rusiji ne smijes spomenuti Ukrajinu?Rusi isto kao i bratski im narodi losi gubitnici.Slava Ukrajini nije nigdje zabranjen pozdrav.Rusi jos jednom podsjecaju tko su i sto su....i usput nisu vam braca jer ih vi u Srbiji ne zanimate vjerujte mi.

objavili ste njegov komentar, objavite i moj onda po istom kriterijumu!

pre 5 godina

Очекивали сте нешто паметно од потомака црнокошуљаша који су попут хијена јуришали на Стаљинград ?
(Kub, 8. jul 2018 15:23)

Pa nije bas za pohvalu ni biti potomak onih koji su jurisali na Srebrenicu.

AgentPromena

pre 5 godina

Da se ja pitam ne bi ovaj igrao vise nijednu utakmicu na prvenstvu. Opasna provokacija, koja uposte ne moze da se poveze sa salom.
Zasto nije prethodnu pobedu posvetio Ukrajini nego bas posle utakmice sa Rusijom..?

moj mali je opasan

pre 5 godina

Ne znam cime da opravdam, osim gluposcu, ovakve "sale".
Prosao si dalje, drma te jos adrenalin, uzviknes "zivela ..." zavisi od drzave za koju igras, zahvalis se porodici i prijateljima na podrsci i teraj dalje.
Svi mi na Balkanu smo preoptereceni politikom, zato se ovo i desava i nazalost uvek ce se desavati.
Sport sve manje pratim upravo zbog toga. Preterali smo/su!

vitezkoja

pre 5 godina

ljudi su mnogo glupa vrsta.juce mu se dva drugara zalila kako imaju traume iz rata,kako su izgubili porodicu, a ovaj vec sutradan misli na rat,politiku...i poziva na mrznju. Ok razumem da Slava Ukrajina nije nista lose ali tamo su bili sukpbi Ukrainaca i Rusa i onda ova njegova sala kako kaze nije nista drugo nego provokacija, uglavnom ti ljudi koji provociraju nesto kad izbije frka oni prvi beže,pa posle pricaju kako su jedva preziveli, dosta bre sa mrznjom i ratovima!!!!

Veli Jože

pre 5 godina

Pa to su bili bratski rezimi `41
(BV, 8. jul 2018 15:41) 
Ma nemoj !!!

Hrvatska dala partizana kao sve republike skupa, a srbija paticipirala s posto snaga NOPa.
Imate vi svoje "antifašiste ".

Mladjo Mega Car

pre 5 godina

@samosvjesna gradjanka

Ja mora da sam propustio neki dio istocnoeuropske povijesti. Jel mi mozes objasniti zbog cega bi to Srbe vrijedjala Vidina podrska Ukrajini?

ccccc

pre 5 godina

veliki su uvek veliki,vi nikad necete biti fudbalska velesila,grcka je bila prvak evrope,a nikad brazil,engleska,italija,argentina.......... nece biti u fudbalu,kao I vi.budite casni,jer nece uvek da vas ser..,lakse ce vam biti kad tresnete

Urke

pre 5 godina

Srbi su se u i oko Srebrenice branili od Orica, na svom terenu...

1) Sta su ustase radile podno Moskve?

2) Sta su ustase radile u Zemunu?

3) Sta su ustase radile po Macvi?

Da nisu cuvale svoja vekovna ognjista?

Šturm

pre 5 godina

Bravo Domagoje,cijeli naš narod je protiv rusa. Svaka čadt,uvijek i u svemu protiv tog zla od tzv. naroda.
(Nepogoda, 08. jul 2018 16:17)

Ala reže firerovi pitomci. Isto kao '41.

PimPong

pre 5 godina

Ne, ali stvarno mu ovo nije potrebno. Mozes da postujes svoje, ali nema potreba da se uplices u tudje. Ali opet, sto se tice njegovih donosenja dobrih odluka, ovo nije nista u porednjenju sa skidanjem majice kod postizanja gola kad im je ostalo 15-20 minuta igre. Kao odbrambeni igrac, a oni cesto prave faulove jer im je to u neku ruku i posao, lako mu se moglo desiti da dobije jos jedan zuti do kraja utakmice.

neutralni felsh

pre 5 godina

"Taj povik je korišćen tokom protesta antiruskih nacionalista u Ukrajini nakon što je Rusija anektirala Krim 2014."""


tamo izgleda zive antiruski nacionalisti i proruski autosovinisti... ima li jos nekoga?

Bane

pre 5 godina

Fifa će verovatno morati da ga kazni ali bilo bi licemerno da bude drugačije nego slučaj Albanskih Švajcaraca. Ako su te likove kaznili novčano onda ne vidim razloga da i ovog ne kazne isto. Kao što reko ideš na kartu emocija i bezbedan si. Međutim FIFA baš nije naklonjena malim zemljama pa obično oni dođu kao primer drugima. Ali Hrvatska može da se žali na odluku imaju čak i primer pa će verovatno biti samo biti novčano. I da završimo.

Belaj

pre 5 godina

Koliko mi je poznato taj "incident" se dogodio u svlačionici i kasnije na Facebooku ili gdje već. Tu FIFA nema šta da istražuje, u njihovoj je nadležnosti samo javno ponašanje na stadionu!

Purger 1

pre 5 godina

Da li je mpguće da ste tako ljubomorni o pakosni? Da li je mogiće da svodite kompletno Svjetsko prvenstvo u nogpmetu na 2.svjetski rat? Koliko ste bolesni, inače projiciranje svojih gledišta i motiva u druge je psihopatologija, sami ste takvi pa u drugima vidite isto to.

Ex Olimp

pre 5 godina

Pa šta je rekao krivo. Daju podršku državi od koje su zarađivali za kruh ii to je to. Osobno se s tim ne slažem .
Inače Rusi su bili pravi domaćini i gospoda , nekažem da vi nebi bili pravi domaćini,čak naprotiv ali gospoda nikada.

srpski seljanin

pre 5 godina

Kako stoji stvar u vecinskom (seljackom) delu nase Srbije?
(pedja 71, 8. jul 2018 16:30)

Vecinski deo Srbije je u gradovima. Nazalost, medju gradjanima je veci broj seljaka nego medju nama seljanima. Tako da. mili moj, reci ti nama,... kako se prezivljava od prvog do prvog, trcis li ujacima i tetkama na selo vikendima ne bi li se ogrebao za kais slanine i kilo sira? Paradjz se naravno podrazumeva.

Шид навија за ЗВЕЗДУ.

pre 5 godina

Ви са Б92 стварно претерујете. Јуче ми не објавите коментар где сам написао Русија против покатоличених Срба.
Битно да објављујете коментаре против Срба и коментар ткз. Црногорке са Дедиња која пише, цитирам, : глупи православци.
ОБЈАВИТЕ МИ ВИШЕ КОМЕНТАР/Е.

Ante

pre 5 godina

Dobro, Vida nije baš pametan, to znamo i mi Hrvati.. Al brate, ganja tu loptu jako dobro. I jedini je pucao penal kako treba, probušio mrežu, precizno, bez treme.
Jel znate ko nema tremu kad puca penal za polufinale SP? Onaj ko ne razmišlja! Ili nema s čim..
Podrška Ukrajini, ali ne na SP u nogometu.

EU Citizen,190cm+,100kg+,mnogo sam jak

pre 5 godina

Bravo Domagoje,cijeli naš narod je protiv rusa. Svaka čadt,uvijek i u svemu protiv tog zla od tzv. naroda. 
(Nepogoda, 08. jul 2018 16:17) 

nesrecni covece, Taj narod je dao onoliko naucnika, pisaca, sportista, akademika, heroja, izuma, i ko zna cega jos, koliko vi imate ukupno stanovnika.

Dax

pre 5 godina

Najnovije: Vida dobio samo pismeno upozorenje od Fife. Igraće u polufinalu.

FIFA says it has issued a warning to Croatia defender Domagoj Vida over a video he made praising Ukraine after his team beat Russia at the World Cup.

FIFA says in a statement that "we can confirm that FIFA's disciplinary committee has sent a warning to the player Domagoj Vida due to his video statement following the 2018 FIFA World Cup match between Russia and Croatia."

dr. Tesla

pre 5 godina

Bravo Domagoje,cijeli naš narod je protiv rusa. Svaka čadt,uvijek i u svemu protiv tog zla od tzv. naroda.
(Nepogoda, 08. jul 2018 16:17)
______________________________________________________________________
Pobogu, gde je cenzura....zasto se pustaju ovakvi komentari? Sta je ovo? Je li ovo sport? Nemam reci razocaran sam....Da si covek potpisao bi se imenom i prezimenom, srami se...Nepogoda si sam sebi...Naklon svim narodima na kugli zemaljskoj, a posebno velikom ruskom narodu...i junaka, i pisaca, i naucnika, i sportista, i umetnika, i heroja, i velikih obicnih ljudi...sram te bilo "Nepogodo"

Ni Huni vam nisu ravni...

pre 5 godina

Hrvatska dala partizana kao sve republike skupa, a srbija paticipirala s posto snaga NOPa.
Imate vi svoje "antifašiste ".
(Veli Jože, 8. jul 2018 16:05)

Da sam Hrvat, bilo bi me sramota da u bilo kom kontekstu pominjem Drugi svetski rat. Rasni zakoni, pokolji, logori, jame, logori za decu...

E bas zato...

pre 5 godina

Meni, kao Beogradjaninu, pripadniku gradjanske Srbije, ovo fudbalsko tele nije pomerilo nijednu crtu na licu, jer izjavsma fudbalera ne pridajem nikakav znacaj. 

Kako stoji stvar u vecinskom (seljackom) delu nase Srbije? 
Sekirate li se mnogo zbog Domagoja?
(pedja 71, 08. jul 2018 16:30)

BRAVO CARE....

my way

pre 5 godina

Sto je protiv srbije i rusije je provokacija. Buaaaaa
(Anti rusofil, 8. jul 2018 16:12)

Наравно, све је то теорија завере. Опште је позната чињеница да Хрвати увек играју за Украјину против сваког противника и у сваком спорту. Шушка се и да планирају да промене име у Западна Украјина.

lignjoslav

pre 5 godina

Ovima bi trebalo da oproste, jer su to radili u svlačionici (znači nisu provocirali gledaoce) ali verujem da ce ih kazniti isto ili čak gore...jer ipak HNS nema isti tretman kao Švajcarski .(jačina repke nema veze sa tim, već uticaj)

Magistra vitae

pre 5 godina

Pa to su bili bratski rezimi `41
(BV, 8. jul 2018 15:41)

Naravno Firerova gebelsovska propagandna mašinerija ne dozvoljava istinu, 1/3 ustaških oficira su bili Srbi, pop Đujić jako dobar Pavelićev prijatelj!

DM

pre 5 godina

Ovi što ih brane su gluplji nego ona dva nesretnika. Naravno da je politički motivisano. Zašto te svoje prijatelje u Ukrajini nisu pozdravili posle meča sa Argentinom već posle meča sa Rusijom?

ne čačkaj mečku sa prstEm u oko

pre 5 godina

Rekao je 'slava Ukrajini' van terena. Ukrajina je članica FIFE i ne vidim tu ništa sporno.
(HR, 08. jul 2018 16:02)

Rekao je to na prvenstvu koje se pod pokroviteljstvom FIFA odvija u Rusiji.
Svlačionica nije van terena, a Ukrajina ne učestvuje na ovom prvenstvu.

Pedja

pre 5 godina

Zasto volimo Rusiju? 

1) Zato sto nas nikada nije bombardovala. 

2) Zato sto nam je cesto pomagala.kroz istoriju, ne uvek ali cesto... 

3) Zato sto je ulozila veto na britansku rezoluciju o genocidu.
(Urke, 08. jul 2018 16:43)
Selektivno poznavanje istorije kao i kod svakog drugog rusofila.
1.Nije nas nikada bombardovala ali je ubila oko 3000 nasih vojnika (vise nego NATO) na granici sa Madjarskom, Rumunijom i Bugarskom.
2. Cesto pomagala? Jel kao u ratu sa Turcima kada su potpisali sa njima mir cim smo mi usli u rat i ostavili nas na cedilu? Jel kao 1999g? Jesu nam pomogli kada su na San-Stefanu dali 40% nase teritorije Bugarskoj?
3.Jel zato sto su glasali za uvodjenje sankcija SRJ?
Mogao bih do sutra ovako da nabrajam. Nismo mi nikakva braca sto dokazuje i ovo cerupanje preko NISA gde izvlace 200 miliona evra godisnje iz Srbije. Zbog njihove ideologije mi zivimo u bedi. Sa Nemcima i Hrvatima je druga prica. U ratu smo bili krvni neprijatelji, u miru smo najbolju saradnju imali sa Nemackom a braca bili sa Hrvatima. Sa Hrvatima, nikada sa ustasama. Napred Hrvatska!!!

ford

pre 5 godina

Veoma ruzno,klasican primer nepostovanja domacina,kojeg si uzgred eliminisao par minuta pre toga,veoma ruzno!
A I veoma glupo,jer je poznato ko je domacin I kako ume odlicno da uzvrati zahvalnost..!!

AnteU

pre 5 godina

Krim nije ruski, nego ukrajinski. Putin ga je oteo nasiljem protiv susedne zemlje i to je u 21. veku nedopustivo. Uostalom, zato su i pod sankcijama.

(MiloS, 8. jul 2018 17:46)

Krim je Ruski bio dok ga Ukrajinac koji je bio na čelu SSSR nije poklonio Ukrajini (baš neobičan potez, zar ne?)...
Eto tako će i Kosovo za ko zna koji period biti vraćen pod okrilje majke Srbije a "pametni" kao ti će tada pozivati na demokratiju i pričati o otimanju teritorije....

Veli Jože

pre 5 godina

Hrvatska dala partizana kao sve republike skupa, a srbija paticipirala s posto snaga NOPa.  
Imate vi svoje "antifašiste ". 
(Veli Jože, 08. jul 2018 16:05) 

90% partizana u Hrvatskoj su bili Srb.

Ponosan.
Hrvati su čini 16 posto stanovništa Jugoslavije a dali 24 posto snaga NOPa. Tit0, Tuđman, Bobetko,Stevo Filipović,Josip Kraš. itd. hrvatski narodni heroji. Istina da su Srbi iz Hrvatske isli u partizane radi Ustasa,a Hrvati jer su istinski antifašisti.
Vi ste isli jer ste morali mi jel smo htjeli.

Totti

pre 5 godina

Krim nije ruski, nego ukrajinski. Putin ga je oteo nasiljem protiv susedne zemlje i to je u 21. veku nedopustivo. Uostalom, zato su i pod sankcijama. 

(MiloS, 08. jul 2018 17:46)

Sedi dole jedan , kroz istoriju i vekove Krim je bio Ruski a što i uostalom potvrđuje da narod sa Krima ruse nije dočekao kao okupatore ili osvajače .Integrisan je u sasrav ruske države ekspresno i bez ikakvih problema sem sa Zapadom.

neutralni felsh

pre 5 godina

Gradjanska Srbija na aparatima,ne zna kako sad da se ponaša. Čujem da je Milojko Pantić počeo slušati Tompsona da se uklopi skroz sa Hrvatima. 
(beogradjanin dapaće, 08. jul 2018 15:41) 


prvo, normalnu srbiju boli uvo sta neki fudbaler prica o nekoj drugoj zemlji. o tome vode racuna samo oni koji nemaju pametnija posla nego vole da dizu prasinu oko nebitnih stari.
drugo, ako je milojko pantic pohvalio hrvatsku reprezentaciju to ne znaci da je postao ljubitelj tompsona.
treceg nema.

Konfučije

pre 5 godina

Dajte nam još vesti i pikanterija o hrvatskoj reprezentaciji. Želimo znati na kojoj strani kreveta spavaju, kakvu kafu piju, ko su im strine i ujne... Premalo je ovih pedesetak vesti dnevno o njima.

stranger

pre 5 godina

Naravno da je to bila samo šala mala, to samo glupi pravoslavci ne mogu da shvatu. Isto kao i ona šala sa kukastim krstom onomad u Splitu. Posebno mi je drago što naša hrvatska, natovska braća, na čelu sa Ognjenom Vukojevićem, velikim i iskrenim katolikom, na veoma suptilan i indiskretan način navija za katoličku, ukrajinsku braću.
Hvala braći Crnogorcima sa b92, vidimo se u Budvu!
(Crnogorka sa Dedinje, 8. jul 2018 15:50)

Gospodo,
ovo vam je slika i prilika današnjeg Dedinja.
Okupirali ga nepismeni,
i da ne kažem još nešto, neće mi objaviti komentar.
(marija, 8. jul 2018 16:14)

@ marija draga ne mogu da verujem da ne kapiras da je ovo ironija.

spomenko gostic heroj

pre 5 godina

Hrvatska dala partizana kao sve republike skupa, a srbija paticipirala s posto snaga NOPa. 
Da , isto tako ste dali vise kraljeva i careva nego svi ostali u jugoistocnoj Evropi zajedno. Kazu tako. Srednjovijekovni Dubrovnik najsjaniji biser hrvatske istorije, kaze vas dokumentarac na History tv!?? Tada su tu ziveli Dubrovcani, nikako Hrvati, jer se tako zvala drzava i njeni gradjani, Dubrovcani. Evo ja sad pitam da li je stari Rim istorija Italijana i Italije?
Stidite li se vi icega?

lijepa tvoja...

pre 5 godina

Bravo Domagoje,cijeli naš narod je protiv rusa. Svaka čast,uvijek i u svemu protiv tog zla od tzv. naroda.
(Nepogoda)

Što se tiče naroda, najnovija znanstvena istraživanja nepobitno su utvrdila da smo tokom cijele ljudse povijesti u Hrvatskoj imali samo tri Hrvata: Olivera Mlakara, Nelu Eržišnik i Domagoj Vida. Ostalo su sve Srbi.

Sasa

pre 5 godina

Zamisli, koliko moras biti glup, ako je to uopste moguce zamisliti, da ti argument za takvu budalastinu ne bude izvinjenje vec salio sam se. Glupost je u nekim ljudima beskrajna. Vida je samo to po ko zna koji put potvrdio.

mario

pre 5 godina

Tipičan primer cuvene hrvatske “hrabrosti”!!! Čiko šalio sam se...ajoooj jade jadne
(Spale, 08. jul 2018 18:01)
Našao se ko da priča o hrabrosti haha.

Urke

pre 5 godina

* lud zbunjenog

Srbi su konstitutivni narod u BiH uvek bili i bice...Tamo je besneo gradjanski rat, to ti je jasno, predpostavljam..??
Sta ste vi trazili hiljadama kiometra daleko...dosli ste do same Moskve.

Larry

pre 5 godina

Sto je ovdje provokativno?Pozdrav Ukrajini gdje zivi i radi 5 godina i to nakon utakmice.Zasto nacionalisti...po cemu i zasto u pojedinim portalima naslovi tipa ustase i slicno zasto ?Sto u Rusiji ne smijes spomenuti Ukrajinu?Rusi isto kao i bratski im narodi losi gubitnici.Slava Ukrajini nije nigdje zabranjen pozdrav.Rusi jos jednom podsjecaju tko su i sto su....i usput nisu vam braca jer ih vi u Srbiji ne zanimate vjerujte mi.
(Josip, 08. jul 2018 16:29)

Ma baš si mi naivan. Više nego očigledna provokacija ali samo vama nije jasno. Nevinašca.

Sramota

pre 5 godina

Slava Ukraini! je nacistički poklič koji su uzvikivali ukrajinski kvislinzi predvođeni Stepanom Banderom za vreme Drugog svetskog rata. Ovi saradnici okupatora, odgovorni su za brojne zločine protiv ruskog i poljskog civilnog stanovništva kao i protiv zarobljenih ukrajinskih partizana. Pokolj Poljaka, koji su sproveli u mestu Volinje, okarakterisan je kao zločin genocida (ubijeno oko 50.000 civila).

https://www.rt.com/news/401004-german-minister-ukraine-twitter/
https://www.hrvatski-fokus.hr/index.php/kolumne/17481-volinj-i-bandera-kamen-smutnje

Isti se istom raduje.

860 vernog konjusarstva

pre 5 godina

@ А којој ти Србији ти припадаш? Оној што иде као хипнотисана на бирачка места, са бројем зуба као и са бројем разреда школе. Онда неки "колега" потегне везу па се преселите у Београд. Паркирате на пешачким прелазима распале и кородиране џипове, али важно да су џипови. Један прст у увету, а други на мобилном у фазону "види имам и ја". Турбо-напредњачко-"највеће смо србенде иако нам је притисак 250 са 150". Хоће човек са села, али неће село из човека. Држи се ти подаље од ЕУ, не желимо такве овде.
(Марвин тхе Мартиан, 08. jul 2018 17:38)

Dobro je Jumko,udahni.Ako je neko protiv nacije koja je imala logor za decu,koja ne nanela toliko zla,ne samo Srbima ne znaci da je krezub i da pada na politicke floskule i da veruje politicarima.Autosovinisto ima razdvoji te dve stvari,nije sve crno belo.

aco

pre 5 godina

@objavili ste njegov komentar...
Поредиш Сребреницу и нацистичке злочине из Другог светског рата?! Нацисти су убили неколико десетина милиона цивила и овакво поређење је увреда за здрав разум. Нисмо исти!

jako i do samog kraja

pre 5 godina

@pedja 71, ma kakvi, mi iz seljačke Srbije smo znali sve unapred. Nego nas zanima hoćete li na trgu Jelačića da zapevate onu o Maksovim mesarima ili Čavoglave, onako u duhu građanske tolerancije i komšijske solidarnosti? Nije fer da tamo budete partibrejkeri.

lud zbunjenog

pre 5 godina

Srbi su se u i oko Srebrenice branili od Orica, na svom terenu...
(Urke, 8. jul 2018 18:11)

Ma kako da ne:), cela bivsa Jugoslavija je bila "srpski domaci teren". Ne bi me zacudlio da pocnete da branite i Tokio i Cikago

Jeste

pre 5 godina

Pobede Argentinu pevaju antisrpske pesme , pobede Rusiju pevaju opet antisrpske pesme i pozdravljaju Ukrajinu, koja opterecenost i mrznja i kompleksi. Zatrovani mrznjom i nastavljaju da je seju svuda u svakoj prilici bez ikakvog povoda
(Ringo Star, 08. jul 2018 15:33)

A u Zagrebu se cepa užičko kolo...
Pa oni ne znaju ko su...

Keš, kokica, šmekerica

pre 5 godina

Sto je ovdje provokativno?Pozdrav Ukrajini gdje zivi i radi 5 godina i to nakon utakmice.Zasto nacionalisti...po cemu i zasto u pojedinim portalima naslovi tipa ustase i slicno zasto ?Sto u Rusiji ne smijes spomenuti Ukrajinu?Rusi isto kao i bratski im narodi losi gubitnici.Slava Ukrajini nije nigdje zabranjen pozdrav.Rusi jos jednom podsjecaju tko su i sto su....i usput nisu vam braca jer ih vi u Srbiji ne zanimate vjerujte mi.
(Josip, 08. jul 2018 16:29)

Meni je upalo u uši ono "za Dinamo i Ukrajinu" jer sam mislio da su oni pobedu izborili za Hrvatsku.

Saša

pre 5 godina

Bilo bi takoreći i ok da se ovako našalio dok je bila grupna faza ili pre prethodne utakmice, ali posle Rusije... takoreći nije ok. Zašto baš sad?

Марко

pre 5 godina

Hrvatska dala partizana kao sve republike skupa, a srbija paticipirala s posto snaga NOPa.
Imate vi svoje "antifašiste ".
(Veli Jože, 8. jul 2018 16:05)

Четири петине Партизана са подручја Хрватске били су Срби избегли од Усташа. На трећем заседању ЗАВНОХа, 9. маја 1945. док је рат још трајао, усвојена је декларација у којој поред осталог пише: „Хрватски и српски народ у Хрватској потпуно су равноправни.“ Ова одредба из декларације била је саставни део свих устава Хрватске од 1947. године, све до 22. децембра 1990. Председништво ЗАВНОХа је одлуком 18. јула 1944. године гарантовало пуну равноправност ћирилице са латиницом и гарантовало предност ћирилице у школама са српском већином ученика. Срби из Хрватске су бранили земљу да би њихови потомци били протерани или побијени 50 година касније. Неки су и асимиловани под претњама и уценама као, на пример, први голман репрезентације Хрватске.

Kontroverzni penzioner

pre 5 godina

podrska narodu ukrajine u borbi sa fasistickim okupatorom
(lop, 08. jul 2018 16:18)

Može li licemerniji komentar? Jedino bi još neki Hrvat mogao napisati nešto jadnije i licemernije, jer za njihovo licemerje nema limita.

Madjarski princ Lajos Kosut

pre 5 godina

Tipičan primer cuvene hrvatske “hrabrosti”!!! Čiko šalio sam se...ajoooj jade jadne(Spale, 08. jul 2018 18:01)Našao se ko da priča o hrabrosti haha.
(mario, 08. jul 2018 18:11)

Sin tisucljetne kulture,baca svece i verno sluzi svakom okupatoru pa moli Srbe dva luta,prvo 1918 pa 1945.Rvatska do Drine i Zemuna,Hrvatska sa Bokom i Crnom Gorom...a nije da niste hteli.Ostade samo kiflica uz pomoc svih.Ali doci ce jednog dana trenutak kada necete imati podrsku svetskih sila i kada ce i Srbijanci znati ko ste, pa nece morati na Cer i Kolubari,nece morati na Bugare vec na vas.

Urke

pre 5 godina

Zasto volimo Rusiju?

1) Zato sto nas nikada nije bombardovala.

2) Zato sto nam je cesto pomagala.kroz istoriju, ne uvek ali cesto...

3) Zato sto je ulozila veto na britansku rezoluciju o genocidu.

sakupljac minusa

pre 5 godina

Da je Rusija kojim slucajem prosla, i da je neki Rus rekao zivela Srbija, niko ne bi 5% mario za to. Uopste se ne bi obracala paznja. Jer bi onda svi u fazonu rekli pa to je zato jer su Srbi navijali za Ruse. A sad se od ovoga pravi cirkus. Covek pola karijere proveo u Ukrajini. Inace, dobio je samo opomenu. Tako da igra u polufinalu. Jos jedan udarac posle onog juce.

E bas zato...

pre 5 godina

Nikad nisam shvatio sve stvari: 
1. Zasto se u Srbiji uopste spominje Hrvatska kad smo mi tamo zabranjeni u bilo kom smislu (proterani i ocrnjeni). 
2. Zasto se ljudi iz Hrvatske javljaju na ovom portalu i komentarisu sve ? 
Za zivota nisam otvorio hrvatski portal a ne jos i da komentarisem !
(Majmunska posla, 08. jul 2018 15:49)

Po tacki 1 i 2 da ti odgovorim. Zato sto u Hrvatskoj zivi jos skoro 200.000 srba i zato cak ni nacionalisti poput tebe kojih je na zalost puna Hrvatska i Srbija ne mogu preko toga nikada da predju. Da je bilo vise pameti 90ih danas ne bi mozda bilo ovako, i mozda bi u Hrvatskoj bilo vise od pola miliona srba...

hrvat iz Bgd

pre 5 godina

braco sugradjani mozete li malo o fudbalu?a da, nas srbijanaca nema vise pa sada pljujemo po celom hrvatskom pucanstvu.preterujete.uzivajmo u fudbalu

Profesor

pre 5 godina

Igras za Hrvatsku gde pobedis Rusiju i plasiras se u polufinale svetskog prvenstva. Mesto da vices slava Hrvatima, Hrvatski, da se veselis pobede sa svojim narodom to se snimas i kazes slava Ukrajini koja veze nema sa ovom utakmicom? I posle dodje neko i pita u cemu je problem i kaze da nista nije sporno? Pa sta ima Ukrajina sa Hrvatskom, da posle takve utakmice neko kaze slava Ukrajini? Osim politickih motiva mrznje prema Rusima i “bratske” katolicke Ukrajine?

Jovan

pre 5 godina

Bravo Domagoje,cijeli naš narod je protiv rusa. Svaka čadt,uvijek i u svemu protiv tog zla od tzv. naroda.
(Nepogoda, 08. jul 2018 16:17)
Kako je ovaj fašistički komentar mogao da bude objavljen da mi je znati?

Totti

pre 5 godina

Ne mogu da se otmem utisku da su se ovde prisutni Hrvati od početnog bojažljivog komentarisanja i zahvaljivanja svim ovim nasim ljudima kratke pameti koji u ih podržavali, kako je prvenstvo odmicalo,preobrazili u ono što oni i zapravo jesu.

Марвин тхе Мартиан

pre 5 godina

Gradjanska Srbija na aparatima,ne zna kako sad da se ponaša. Čujem da je Milojko Pantić počeo slušati Tompsona da se uklopi skroz sa Hrvatima.
(beogradjanin dapaće, 8. jul 2018 15:41)

А којој ти Србији ти припадаш? Оној што иде као хипнотисана на бирачка места, са бројем зуба као и са бројем разреда школе. Онда неки "колега" потегне везу па се преселите у Београд. Паркирате на пешачким прелазима распале и кородиране џипове, али важно да су џипови. Један прст у увету, а други на мобилном у фазону "види имам и ја". Турбо-напредњачко-"највеће смо србенде иако нам је притисак 250 са 150". Хоће човек са села, али неће село из човека. Држи се ти подаље од ЕУ, не желимо такве овде.

MiloS

pre 5 godina

Mogu da pricaju sta hoće. Krim je ruski bio I ostao. Ukrajina i njeni nacisti imaju sreće da nisu pregazeni od Rusije. Ali šta ust**a zna.
(Skateboarder, 8. jul 2018 15:47)

Krim nije ruski, nego ukrajinski. Putin ga je oteo nasiljem protiv susedne zemlje i to je u 21. veku nedopustivo. Uostalom, zato su i pod sankcijama.


Sa druge strane, ovo je balkanska glupost i nepotrebna provokacija.. Tipično, umesto da slavi , dovodi sebe u situaciju da bude suspendovan. Zato što koristi jezik više od mozga. Toga smo se nagledali.

Pera Pisar

pre 5 godina

Ja da vam objasnim kako sam bio u tom sukobu Rusa i Ukrajinaca za Ruse kao pravi velikosrbin, a sad sam neutralan, te se nadam da će obe strane izvući pouke iz priloženog...ima stalno ova razmena učenika i moj mali koji ima 17 godina je otišao u Poljsku u Vroclav i doće taj Poljak u septembru kod nas i mi smo sa njihovom porodicom preko malog razmenili nacionalne specijalitete, poslali smo im ajvar i rakiju, oni nama neku ljutenicu i votku, ali kada se mali vratio za Beograd video sam da u torbama ima tonu nepojedene hrane i pravdao se da se to keva od ovog njegovog druga Poljaka brinula da nebude gladan, treba doći od vroclava do Varšave, pa čekati 2 sata avion za BG i to je ok, ali sam primetio i da je poslata votka made in Ukraine i pitam malog kakva je ovo provokacija, mali bre...i on kaže nije provokacija, nego je keva od ovog mog druga iz Vroclava Urkajinka...kako se ukrajinske keve brinu kad šslju decu na put kući za Beograd, pomislih, a kako li se tek brinu kad svoju ispraćaju u rat, pomislih , takođe...otad isključivo pratim dešavanja u vezi Liverpula, kakvi, bre, ratovi, ko kad, sa kim, zašto...21 vek je ,bre

Gabor

pre 5 godina

A jeste ljubomorni..pa vi ste jedini dobili svoju drzavu a niste je trazili..pa i crnogorci su vas ostavili..pa sta ocekujete??? Sta???Ako srbi igraju za hrvatsku pa ko onda igra za vas?

birkakovic@yahoo.com

pre 5 godina

Vida je super decko i druzi se inace sa Srbima. Nije covek nacionalista i verujem da mu je izletilo u sali jer zna koliko se Ukrajinci loze na Slava Ukrajini.

ruskinavijaci

pre 5 godina

Samo se vi balkanci sprdajte s "rusofilima"...odvratni su i one "u", a i vi sto ih pravdate niste nista bolji.
Navijam za Englesku u sredu, neka Englezi ih razbiju.

Sanel

pre 5 godina

Ne znam samo zasto ovakvi komentari,ako znamo da je Ukrajina nezavisna drzava i clanica fifa,jel to Srbija postala Ruska gubernija ili sam nesto propustio?

Vida intelektualac, vidi mu se na faci

pre 5 godina

Sto je ovdje provokativno?Pozdrav Ukrajini gdje zivi i radi 5 godina i to nakon utakmice.Zasto nacionalisti...po cemu i zasto u pojedinim portalima naslovi tipa ustase i slicno zasto ?Sto u Rusiji ne smijes spomenuti Ukrajinu?Rusi isto kao i bratski im narodi losi gubitnici.Slava Ukrajini nije nigdje zabranjen pozdrav.Rusi jos jednom podsjecaju tko su i sto su....i usput nisu vam braca jer ih vi u Srbiji ne zanimate vjerujte mi.
(Josip, 8. jul 2018 16:29)

I dalje teško licemerje. I baš su slučajno izabrali mesto i vreme kada će to izjaviti. A bilo je i EP u Francuskoj kao i SP u Brazilu pa im to nije padalo napamet.

MiloS

pre 5 godina

Mogu da pricaju sta hoće. Krim je ruski bio I ostao. Ukrajina i njeni nacisti imaju sreće da nisu pregazeni od Rusije. Ali šta ust**a zna.
(Skateboarder, 8. jul 2018 15:47)

Krim nije ruski, nego ukrajinski. Putin ga je oteo nasiljem protiv susedne zemlje i to je u 21. veku nedopustivo. Uostalom, zato su i pod sankcijama.


Sa druge strane, ovo je balkanska glupost i nepotrebna provokacija.. Tipično, umesto da slavi , dovodi sebe u situaciju da bude suspendovan. Zato što koristi jezik više od mozga. Toga smo se nagledali.

nisamneznamkakosamzavrsioosnovnuskolu

pre 5 godina

(Veli Jože, 08. jul 2018 16:05)
i 99% tih partizana Srbi koji su pobegli u šume ne želeći mirno ići u Jasenovac!
prvi oslobođeni grad u Evropi je Užice!
ako si antifašista onda prvo kritikuj svoje a ti braniš sve iz NDH!

gojko 12

pre 5 godina

5 000 švajcarskih franaka i nije neka cena.
Da ga voli i slavi 45 Miliona Ukrajinaca i zemlja u kojoj se afirmisao kao
fudbaler - Neprocenjivo.

U Rusiji ga ionako ne vole dao im gol i igre i penal.

Evo i od jednog Srbina :
Slava Ukrajini
Slava herojima!!!

Ko vas ne zna...

pre 5 godina

Rekao je 'slava Ukrajini' van terena. Ukrajina je članica FIFE i ne vidim tu ništa sporno.
(HR, 08. jul 2018 16:02)

Ne pravi se naivan. Nije sporna izjava (ima pravo na nju) sporno je mesto (država) i trenutak kad je to učinio. Zašto to nije izjaviio pre 2 godine u Francuskoj ili pre 4 u Brazilu? I tada je ukrajinska kriza bila aktuelna.

Делија72

pre 5 godina

Ја не знам шта се ви ложите , мислим и на једне и друге.Човјек има право да каже шта жели , шта мисли и сам одговара за своје поступке. Већа је срамота за њега ако се он правда за овај видео и речено у њему ако некога уопште и вријеђа, нема назад. То говори о његовом карактеру и њему самом . Нек свако своје подржава шта мени ту треба да смета.Као што сам ја навијао за Русију и он има право да поклони ову побједу народу Украјине . Овдје је једино упитно да ли има политике што ФИФА не дозвољава. Мени је више мука ваља сад навијат за ове к..... Енглезе...СРБИЈА !!!!

rogue

pre 5 godina

(Pedja, 8. jul 2018 20:16)

Bravo Pedja. Malo je pametnih komentara ovde, sve neki rusofili, ograniceni ljudi.
Juce na ulici, covek u majici sns-a vodi dete pod ruku. Sta ces vecu sramotu,za njega, za dete, a on jos koraca ponosno.
Mora proci jos bar 1000god dok se mi ne opametimo.
Mada, postoji velika mogucnost da se nikada ne opametimo.

Milan

pre 5 godina

Rusi dobar narod ugostili ih domacinski kao i ostale sto su im sankcije uveli a oni im ovako vracaju. Naivni kao i mi Srbi nazalost..

Nec

pre 5 godina

Nakon 120 komentara jedino sto se moze zakljuciti je da su Srbi duboko iskompleksirana nacija, ali samo kada bi se neki narod procjenjivao na osnovu komentara luzera na forumima.

only fools and horses

pre 5 godina

Niste dobro objasnili, "slava Ukrajini" je bio poklič Ukrajinskih fašista, nešto kao ustaški "za dom spremni" i kao "sieg heil (zig hajl)" u Nemačkoj.
Zato i izaziva toliko pažnje, i uopšte nije bezazleno, nije samo obična podrška nekoj državi koja ti je simpatična. A ovo dvoje to sigurno znaju, igrali su tamo. Samo očigledno je u njihovim glavama to nešto normalno i dozvoljeno, isto kao i ustaški pozdravi i pesme.
Uostalom, verovatno ih neće kazniti, FIFA ne kažnjava za fašističke pozdrave i neonacizam, samo simbolično. Naročito ne Hrvate i Ukrajince, njima je to dopušteno.

bg11050

pre 5 godina

Sto je protiv srbije i rusije je provokacija. Buaaaaa
(Anti rusofil, 08. jul 2018 16:12)
Zaboravio si i Anti srbin da napises !!!

tocka

pre 5 godina

Au koliko ljudi i dalje zivi u drugom svetskom ratu, ali onako nekoj bajci drugog svetskog rata gde su četnici i Rusi braća, a Hrvati i komunisti zločinci, ako može tako nekako da se složi istorija za njih. Ukrajinci su svi fašisti, a oni koji su oslobadjali Beograd njih su dezinformisali. Četnici su dobri jer mrze komuniste, a partizani su dobri jer su Rusi. Ukrajinski katolici su fašisti, a pravoslavci pričaju ruski i vole jevreje, toliko da im obezbedjuju divan put u gulag. Itd, istorija na kuriraki način se nastavlja, koristi se kako zatreba i kako odgovara.

Davor

pre 5 godina

Evo teme i prilike da se prepucavaju velikosrbi i velikohrvati, nacionalisti sjeb...( citaj: dno dna svakog naroda)
Kidam naljevo...

mile

pre 5 godina

dragi sosedi, na vašu veliku žalost, dobili su "samo" opomene, kao i navijačku potporu osim u rusiji, i u ukrajini.....lukav potez

Марко

pre 5 godina

Нема ту шта ФИФА да се пита. Нека га Руси протерају из државе, па нек игра полуфинале у Кијеву.

Nebojsa

pre 5 godina

Hrvatska dala partizana kao sve republike skupa, a srbija paticipirala s posto snaga NOPa.
Imate vi svoje "antifašiste ".
(Veli Jože, 08. jul 2018 16:05)

Cemu ovakva prepucavanja... Odnosi se i na onoga kome si replicirao.
Ali ne mogu da ne primetim da bi vecina partizana koje je dala Hrvatska (uzimajuci u obzir nacionalni sastav) da su ziveli pola veka kasnije , dosli u Srbiju 1995. na traktorima. Pod uslovom da Hrvatska nije vec "resila njihovo pitanje" na krvaviji nacin.

Bio Robot

pre 5 godina

Evo ja stajem sada u odbranu Vide. Decko je kao vecina mladih na ovim prostorima prosao retrogradnu socijalizaciju. I danas je isto. I sta ocekujete? Nije kriv Vida, nisu krivi ni navijaci bilo nasi ili hrvatski. Iskljucivi krivci su nazadne politike koje jasu trideset godina. I ovo vazi za svaki segment drustva. Milijardama godina nisi postojao i onda neko uzme sebi za pravo da ti unisti taj jedini zivot koji si dobio. Bolje je o tome razmisliti nego tupiti o posledicama.

BMX

pre 5 godina

NAVIJAJTE I DALJE ZA HRVATE SRBI
(najgori narod na svetu smo, 08. jul 2018 16:23)
A zasto ne.Cime je Vida uvredio Srbiju?Nije nas i spomenuo.Zar Vi opravdavate agresiju Rusije na Ukrajinu?A Kosovo?

djohan

pre 5 godina

ovo se rjesava momentalnim izbacivanjem reprezentacije ili kluba sa prvenstva oduzimanjem bodova bez obzira koja nacija ili klub ili njen pripadnik bio. tako ce se svi jednom opametiti i nece biti vise ovakvih ispada i leprsanja rukama itd itd. drago mi je da je hrv prosla. ali sve.politicke poruke izbaciti iz sportova besmisleno je da se.proslava gola skidanjem majice kaznjava zutim kartonom a ovo nista. naravno fifa treba da bude odlucna o tome.

savest

pre 5 godina

Mozda formalno korektne izjave, ali zna se da su provokacije porazenog domacina, sto je nekulturno (bez podrzavanja bilo koje sukobljene strane).

NecuZvaku

pre 5 godina

Mislim da ce Fifa biti strozija sada nego sa Svajcarcima. Ipak se ovo igra u Rusiji a lik je upravo provocirao domacina, morace malo strozi sada biti

sladoledsmesom

pre 5 godina

Hrvatska dala partizana kao sve republike skupa, a srbija paticipirala s posto snaga NOPa. 
Imate vi svoje "antifašiste ".
(Veli Jože, 08. jul 2018 16:05)

90% partizana u Hrvatskoj su bili Srbi.

Komsijina Krava

pre 5 godina

Sramota za Hrvatsku, ali je to tako, ovi sto manje misle bolje pucaju penale. HNS bi se trebao sluzbeno izviniti zbog te izjave, bez obzira sto FIFA odluci.

321

pre 5 godina

Za par dana se niko nece ni secati da su ucestvovali na prvenstvu...
(Dragan, 08. jul 2018 16:20)

Varaš se ,osvojiće prvo mesto pamtiće ih ceo Svet !!!

Kiki

pre 5 godina

Ma koja kazna..eventualno neka novcana i to simbolicna..
Uostalom, Suker je izvrsni clan UEFE, Boban drugi covjek FIFE tako da su i tu jaki ko zemlja..

smanjite dozivljaj

pre 5 godina

"Clan 43 navodi da ko god provocira javnost TOKOM UTAKMICE..." dakle nista od kazne. samo je doveo HR navijace u moguce neugodnosti u Moskvi plus okrenuo Ruske navijace u iducoj utakmici na Englesku stranu. Btw jel moze neko da mi objasni zasto je slava Ukrajini "antir-ruski poklic" a Mars na Drinu nije "anti-austrijska pesma"? Pokusavam da zamislim Kurca kako se kao Vucic pred koji dan "zgraza" kako Srbi slave sportske uspehe koji nemaju veze sa Austrijom uz tu stvar... al ne mogu.

Srbin

pre 5 godina

Nepogoda, 8. jul 2018 16:17

To isto se za Hrvate moze reci, g.vana ima svuda...! Cast nekim izuzecima iz Hrvatske koje mogu nazvati Ljudima i koji su mi prijatelji do groba!

Ivan HH

pre 5 godina

Samo sam se salio.. kao kad nekom opsujes sve po spisku,e mi nije to nista,samo sam se salio... Id..t!!!Nadam se da nece igrati finale

Krug 2

pre 5 godina

Domacim rusofilima je dovoljno tesko pao poraz Putinove repke gde jos ovaj da doliva ulje na vatru. 
(Krug 2, 08. jul 2018 15:48) 

Ne prdi
(kaokakao, 08. jul 2018 16:16)
P R I J A T N O !

Čak N.

pre 5 godina

Pa gdje je ovdje pravda? Zasto Saciri i Dzaka nisu suspendovani? Zato jer je Srbija-Srbija a Rusija-Rusija.
(Somebody, 8. jul 2018 16:10)

...a Engleska-Engleska.

najgori narod na svetu smo

pre 5 godina

Ne boj se Vida, Milojko Pantić, Jelena Milić, Sonja Biserko i ostali članovi nvo i ldp su uz tebe. Gradjanska Srbija ti šalje pusu.
(samosvesna gradjanka, 08. jul 2018 15:42)
Ne podrzavam potez Vide, niti navijam za Hrvatsku na ovom SP, ali svi ti ljudi koje si navela su pojam MORALA za tvoje vladajuce botove.

PeroZg

pre 5 godina

Za par dana se niko nece ni secati da su ucestvovali na prvenstvu...
(Dragan, 08. jul 2018 16:20)

Tješi se Dragane. Plači zbog tuđeg uspjeha čovječe.

neutralni felsh

pre 5 godina

Domaputuj Vida se samo šalio, kao I šiptari u ostalom.
(Direktor Fontane, 08. jul 2018 16:05)


nije posteno! mi smo se prvi vratili, to niko ne moze da nam oduzme...

kajverson

pre 5 godina

kad stave sliku ovog i modrica treba da daju upozorenje -- uznemirujuci sadrzaj --
(bgcd, 8. jul 2018 16:17) # Link komentara...

niko kao bobinator....

Jadno

pre 5 godina

Sve je ovo jadno... neka komsiji crkne krava...
Srbi osuduju igrace jedne drzave koji spominju drugu drzavu, sto vrijedja trecu drzavu... a srbi zive u cetvrtoj drzavi...
Zato nas u evropi zovu BALKANISHE i odmaknu se 3 metra od tebe...

Nikola

pre 5 godina

Rizikuješ da propustiš najveći uspeh tvoje reprezentacije ikada, zarad like-ova ili pregleda na društvenim mrežama. Darvin bi se po elu lupio na ovo!

GlasBrisela

pre 5 godina

Međunarodni nogometni savez (FIFA) izrekao je upozorenje hrvatskom reprezentativnom braniču Domagoju Vidi i članu stručnog stožera Ognjenu Vukojeviću koji su nakon četvrtfinalne utakmice na Svjetskom prvenstvu protiv Rusije putem društvenih mreža poslali poruke prijateljima u Ukrajini u kojima Vida kaže "Slava Ukrajin

Džoni

pre 5 godina

Glupan, sad će jedva čekati da ga kazne bar jednu ne igranja jer se igra protiv Engleza, da igraju protiv Srba platio bi novčanu kaznu i to je to ali ovako...

Magistra vitae

pre 5 godina

Очекивали сте нешто паметно од потомака црнокошуљаша који су попут хијена јуришали на Стаљинград ?
(Kub, 8. jul 2018 15:23)

Iz SVIH okupiranih zemalja su dobrovoljci jurišali na Staljingrad, cijela Evropa, jedino iz Srbije nisu, mo'š mislit.
Kod Staljngrada je poginulo oko 2000 tvojih sunarodnjaka!

mario

pre 5 godina

Ne morate se brinuti FIFA ga je samo opomenula, a savez mu je zabranio više takve izjave.
Dakle susjedi ne morate se nervirati i bolje da radite na svojoj reprezentaciji koja je očajna.

Марвин тхе Мартиан

pre 5 godina

Па шта? Русофили џентлменски прихватите пораз од синоћ. Неко виче "Слава Украјини", неко "Косово је срце Србије", неко "Тајван је наш", неко "Палестина до Јерусалима", неко "Данцинг је Немачки" итд. Има ли иједног народа или човека на кугли земаљској да некада не узвикне такве ствари?

Океj

pre 5 godina

Да се барем држао изреченог, па бих га поштовао.Непријатељ,али и отворене непријатеље треба поштовати.Овако човек нема ни зрнце доследности.Ако већ имаш идеологију онда треба да будеш спреман да страдаш за њу.А овако си обичан...

nema od tog ništa

pre 5 godina

Ne znam zašto su se Rusi uvrijedili?? Ne vidim ništa sporno. Da je Rakitić rekao pozdrav Barceloni i Kataloniji bi li ga kaznili!!?
Uostalom to je i FIFA ekspresno uvidjela da je to sve pretjerano pa je zaključila slučaj...nikom ništa.
pozdrav svim Srbijancima dobre volje!

hm

pre 5 godina

I na kraju nije bilo nista. Eno dobili su samo opomenu... Cvrc. Jesu ta dvojica budale, ali i mediji su brze bolje pokusali da naprave neku 'senzaciju'.

edi

pre 5 godina

Fifa je lijepo objasnila, nakon desetaka poruka koje su dobili od prijatelja iz Ukrajine poslali su i oni pozdrav. Unatoc tome upozoreni su, po meni ovdje je sport zrtva politike. Inace i Vida i Vukojevic su ostavili veliki trag u Ukrajini mozda ne toliko igrom koliko cinjenicom da su veliki profesionalci.

acs

pre 5 godina

Politiku proterati iz sporta.To sto je veci deo covecanstva uz Ukrajinu i podrzava je u naporima da vrati otetu teritoriju, ne znaci da je sportska arena mesto za politicke ili nacionalisticke poruke.

Veli Jože

pre 5 godina

Pa to su bili bratski rezimi `41
(BV, 8. jul 2018 15:41) 
Ma nemoj !!!

Hrvatska dala partizana kao sve republike skupa, a srbija paticipirala s posto snaga NOPa.
Imate vi svoje "antifašiste ".

objavili ste njegov komentar, objavite i moj onda po istom kriterijumu!

pre 5 godina

Очекивали сте нешто паметно од потомака црнокошуљаша који су попут хијена јуришали на Стаљинград ?
(Kub, 8. jul 2018 15:23)

Pa nije bas za pohvalu ni biti potomak onih koji su jurisali na Srebrenicu.

Ex Olimp

pre 5 godina

Pa šta je rekao krivo. Daju podršku državi od koje su zarađivali za kruh ii to je to. Osobno se s tim ne slažem .
Inače Rusi su bili pravi domaćini i gospoda , nekažem da vi nebi bili pravi domaćini,čak naprotiv ali gospoda nikada.

Belaj

pre 5 godina

Koliko mi je poznato taj "incident" se dogodio u svlačionici i kasnije na Facebooku ili gdje već. Tu FIFA nema šta da istražuje, u njihovoj je nadležnosti samo javno ponašanje na stadionu!

samosvesna gradjanka

pre 5 godina

Ne boj se Vida, Milojko Pantić, Jelena Milić, Sonja Biserko i ostali članovi nvo i ldp su uz tebe. Gradjanska Srbija ti šalje pusu.

Purger 1

pre 5 godina

Da li je mpguće da ste tako ljubomorni o pakosni? Da li je mogiće da svodite kompletno Svjetsko prvenstvo u nogpmetu na 2.svjetski rat? Koliko ste bolesni, inače projiciranje svojih gledišta i motiva u druge je psihopatologija, sami ste takvi pa u drugima vidite isto to.

Josip

pre 5 godina

Sto je ovdje provokativno?Pozdrav Ukrajini gdje zivi i radi 5 godina i to nakon utakmice.Zasto nacionalisti...po cemu i zasto u pojedinim portalima naslovi tipa ustase i slicno zasto ?Sto u Rusiji ne smijes spomenuti Ukrajinu?Rusi isto kao i bratski im narodi losi gubitnici.Slava Ukrajini nije nigdje zabranjen pozdrav.Rusi jos jednom podsjecaju tko su i sto su....i usput nisu vam braca jer ih vi u Srbiji ne zanimate vjerujte mi.

pedja 71

pre 5 godina

Gradjanska Srbija na aparatima,ne zna kako sad da se ponaša. Čujem da je Milojko Pantić počeo slušati Tompsona da se uklopi skroz sa Hrvatima.
(beogradjanin dapaće, 08. jul 2018 15:41)

Meni, kao Beogradjaninu, pripadniku gradjanske Srbije, ovo fudbalsko tele nije pomerilo nijednu crtu na licu, jer izjavsma fudbalera ne pridajem nikakav znacaj.

Kako stoji stvar u vecinskom (seljackom) delu nase Srbije?
Sekirate li se mnogo zbog Domagoja?

Magistra vitae

pre 5 godina

Pa to su bili bratski rezimi `41
(BV, 8. jul 2018 15:41)

Naravno Firerova gebelsovska propagandna mašinerija ne dozvoljava istinu, 1/3 ustaških oficira su bili Srbi, pop Đujić jako dobar Pavelićev prijatelj!

Goran

pre 5 godina

Hrvatska dala partizana kao sve republike skupa, a srbija paticipirala s posto snaga NOPa.
Imate vi svoje "antifašiste ".
(Veli Jože, 8. jul 2018 16:05)

Sram te bilo !
Vi hrvati ste poceli da ulazite masovno u partizane tek pred kraja rata da bi izbegli ratnu krivicnu odgovornost, oni koji to nisu hteli su pobegli u Italiju, pa pravac Argentina.

Cuj ti njega, Hrvati dali najvise Partizana, sram te bilo !
Da mozda ni NDH nije postojala ?

Pogledaj covece u svoje dvoriste, pogledaj kako odgajate decu u mrznji, u fasizmu, skoro su vam maturanti (srednje skole) marsirali trgom u Zagrebu pevajuci Tompsonove pesme salutirajuci Zig Hajl !

Kakve oni veze imaju sa ratom, golobradi klinci...

Fasizam vam cveta u lepoj vasoj.

beogradjanin dapaće

pre 5 godina

Gradjanska Srbija na aparatima,ne zna kako sad da se ponaša. Čujem da je Milojko Pantić počeo slušati Tompsona da se uklopi skroz sa Hrvatima.

Mladjo Mega Car

pre 5 godina

@samosvjesna gradjanka

Ja mora da sam propustio neki dio istocnoeuropske povijesti. Jel mi mozes objasniti zbog cega bi to Srbe vrijedjala Vidina podrska Ukrajini?

Majmunska posla

pre 5 godina

Nikad nisam shvatio sve stvari:
1. Zasto se u Srbiji uopste spominje Hrvatska kad smo mi tamo zabranjeni u bilo kom smislu (proterani i ocrnjeni).
2. Zasto se ljudi iz Hrvatske javljaju na ovom portalu i komentarisu sve ?
Za zivota nisam otvorio hrvatski portal a ne jos i da komentarisem !

francuska sobarica

pre 5 godina

Rekao je 'slava Ukrajini' van terena. Ukrajina je članica FIFE i ne vidim tu ništa sporno.
(HR, 08. jul 2018 16:02)

Vidiš, vidiš, samo se praviš naivan.

sick

pre 5 godina

ahahahahhah, to je ta hrvatska hrabrost. Sram te bilo, Rusi napravili savrseno SP bez ikakvog incidenta, i javi se neki pametni fudbaler sa 4 razreda osnovne skole da lupa gluposti

lumenarević

pre 5 godina

Ljudi moji, rusi više cene i vole hrvate od srba. Uverio sam se u to više puta dok sam radio u rusiji. Možda im je trebalo ovo od "prijatelja". Mi ih smatramo braćom koja nikada ništa nije uradila za nas. Samo su izvlačili svoju korist i novac od srba, a druge su cenili i divili im se. Ovo je jedan dokaz kako neko tako mali može da provocira jednu silu (ako su rusi to još uvek) i to u njihovoj kući. E moji Rusi, bilo mi vas je žao, ali sada nije.

Kub

pre 5 godina

Очекивали сте нешто паметно од потомака црнокошуљаша који су попут хијена јуришали на Стаљинград ?

mario

pre 5 godina

Tipičan primer cuvene hrvatske “hrabrosti”!!! Čiko šalio sam se...ajoooj jade jadne
(Spale, 08. jul 2018 18:01)
Našao se ko da priča o hrabrosti haha.

САНА.

pre 5 godina

Мислим да Руси нису најбоље разумели против кога се боре.
На жалост. Јер да јесу, вероватно би са другачијим жаром посматрали ову утакмицу која је била ништа друго него мали фудбалски отаџбински рат.
Кључно је разумети да Хрвати никада нису били искрени актери у југословенском пројекту, већ само корисници истог у остваривању великохрватских и општих фашистичких интереса.

Ekipa

pre 5 godina

Постоји један још очигледнији доказ хрватске фасцинације нацизмом, у директној вези са овим светским првенством, али га нажалост ниједна редакција до сада није препознала: На званичном youtube каналу Министарства одбране Републике Хрватскe, објављен је видео снимак којим припадници Оружаних снага РХ шаљу "побједнички поздрав својој репрезентацији", помињући између осталог и "Крила Олује". Међутим, централни слоган који у току читавог снимка припадници њихове војске узвикују ("Једно срце, једна душа, једна Хрватска") неодољиво подсећа на Хитлеров слоган из 1935 године "Један народ, једно царство, један вођа" (Ein volk, Ein reich, Ein fuhrer) и вероватно јесте био надахнут управо њиме. То је слоган којим се позивало на припајање Аустрије Немачкој и отимање Судетске области од Чехословачке, ради уједињења свих Немаца у једну државу.

Ringo Star

pre 5 godina

Pobede Argentinu pevaju antisrpske pesme , pobede Rusiju pevaju opet antisrpske pesme i pozdravljaju Ukrajinu, koja opterecenost i mrznja i kompleksi. Zatrovani mrznjom i nastavljaju da je seju svuda u svakoj prilici bez ikakvog povoda

Skateboarder

pre 5 godina

Mogu da pricaju sta hoće. Krim je ruski bio I ostao. Ukrajina i njeni nacisti imaju sreće da nisu pregazeni od Rusije. Ali šta ust**a zna.

as

pre 5 godina

Ognjen je čist Srbin. Njegov brat se zove Ozren. A otac Ante Rebića se zove Boško. Mnogo je to zanimljivo jer oni ni u snu ne bi smjeli reći da su Srbi.Ne znam samo kako im nije muka slušati Tompsona i fašističke poruke,kad znaju šta je učinjeno njihovom narodu u Ndh.

Veli Jože

pre 5 godina

Hrvatska dala partizana kao sve republike skupa, a srbija paticipirala s posto snaga NOPa.  
Imate vi svoje "antifašiste ". 
(Veli Jože, 08. jul 2018 16:05) 

90% partizana u Hrvatskoj su bili Srb.

Ponosan.
Hrvati su čini 16 posto stanovništa Jugoslavije a dali 24 posto snaga NOPa. Tit0, Tuđman, Bobetko,Stevo Filipović,Josip Kraš. itd. hrvatski narodni heroji. Istina da su Srbi iz Hrvatske isli u partizane radi Ustasa,a Hrvati jer su istinski antifašisti.
Vi ste isli jer ste morali mi jel smo htjeli.

Seka

pre 5 godina

Rusi su morali da shvate da oni nisu mala nacija sa smesnim dresovima, vec metafora svega antiruskog danas i oduvek.Jednostavno.morali su da ih pregaze ko na frontu 41.

Pedja

pre 5 godina

Zasto volimo Rusiju? 

1) Zato sto nas nikada nije bombardovala. 

2) Zato sto nam je cesto pomagala.kroz istoriju, ne uvek ali cesto... 

3) Zato sto je ulozila veto na britansku rezoluciju o genocidu.
(Urke, 08. jul 2018 16:43)
Selektivno poznavanje istorije kao i kod svakog drugog rusofila.
1.Nije nas nikada bombardovala ali je ubila oko 3000 nasih vojnika (vise nego NATO) na granici sa Madjarskom, Rumunijom i Bugarskom.
2. Cesto pomagala? Jel kao u ratu sa Turcima kada su potpisali sa njima mir cim smo mi usli u rat i ostavili nas na cedilu? Jel kao 1999g? Jesu nam pomogli kada su na San-Stefanu dali 40% nase teritorije Bugarskoj?
3.Jel zato sto su glasali za uvodjenje sankcija SRJ?
Mogao bih do sutra ovako da nabrajam. Nismo mi nikakva braca sto dokazuje i ovo cerupanje preko NISA gde izvlace 200 miliona evra godisnje iz Srbije. Zbog njihove ideologije mi zivimo u bedi. Sa Nemcima i Hrvatima je druga prica. U ratu smo bili krvni neprijatelji, u miru smo najbolju saradnju imali sa Nemackom a braca bili sa Hrvatima. Sa Hrvatima, nikada sa ustasama. Napred Hrvatska!!!

lud zbunjenog

pre 5 godina

Srbi su se u i oko Srebrenice branili od Orica, na svom terenu...
(Urke, 8. jul 2018 18:11)

Ma kako da ne:), cela bivsa Jugoslavija je bila "srpski domaci teren". Ne bi me zacudlio da pocnete da branite i Tokio i Cikago

Građanin

pre 5 godina

Kad si bio junak da provociraš onda sad i primi kaznu koju zaslužuješ.
Što je najgore nisi se šalio jer to iz vas kulja i ne možete da sakrijete kukavičko ponašanje i to u sred zemlje koja je dala najveće žrtve u WW2.

marija

pre 5 godina

Naravno da je to bila samo šala mala, to samo glupi pravoslavci ne mogu da shvatu. Isto kao i ona šala sa kukastim krstom onomad u Splitu. Posebno mi je drago što naša hrvatska, natovska braća, na čelu sa Ognjenom Vukojevićem, velikim i iskrenim katolikom, na veoma suptilan i indiskretan način navija za katoličku, ukrajinsku braću.
Hvala braći Crnogorcima sa b92, vidimo se u Budvu!
(Crnogorka sa Dedinje, 8. jul 2018 15:50)

Gospodo,
ovo vam je slika i prilika današnjeg Dedinja.
Okupirali ga nepismeni,
i da ne kažem još nešto, neće mi objaviti komentar.

Labrador

pre 5 godina

Ti se sali ali rusi se ne sale. Nagodbom su rusi (VTB i Sberbank) dosli u posjed skoro 50% Agrokora (preko stotinu kompanija) sto je 15% BDP Hrvatske ili 60.000 radnih mjesta. A vi se salite i dalje ... Postoje zemlje na planeti koje uopce ne kontaju svoju medjunarodnu poziciju a Hrvatska je jedna takva zemlja. Zaduzenost je 78% BDP, masovno iseljavanje, pad industrijske proizvodnje ali da znaju da dernece (kao i svaka bijeda) - znaju ...

ll

pre 5 godina

Inače Rusi su bili pravi domaćini i gospoda , nekažem da vi nebi bili pravi domaćini,čak naprotiv ali gospoda nikada.
(Ex Olimp, 8. jul 2018 15:50)

Da vi ste gospoda... zato ste jedini u Evropi imali logore za decu

pejafan

pre 5 godina

Koliko su hrvati iskompleksirana nacija daleko bilo...uvek i svuda isticu nacionalizam kao da imaju neku nacionalisticku normu koju moraju da ispune...

naivni ste mnogo

pre 5 godina

Zamislite da Hrvatska organizuje takmičenje, u četvrtfinalu igraju sa Rusijom, ovi ih pobede i prilikom slavlja zbog postignutog gola oni podignu tri prsta i kazu "ovo vam je zbog Srbije", da li bi hrvatima bilo prijatno???? A posle neko izjavi "samo sam se šalio"....

Марко

pre 5 godina

Сад би могли Руси мало да се нашале, па да пусте "Боже правде" у полуфиналу уместо хрватске химне. Таман да се Субашић поново прекрсти к'о човек.

E bas zato...

pre 5 godina

Nikad nisam shvatio sve stvari: 
1. Zasto se u Srbiji uopste spominje Hrvatska kad smo mi tamo zabranjeni u bilo kom smislu (proterani i ocrnjeni). 
2. Zasto se ljudi iz Hrvatske javljaju na ovom portalu i komentarisu sve ? 
Za zivota nisam otvorio hrvatski portal a ne jos i da komentarisem !
(Majmunska posla, 08. jul 2018 15:49)

Po tacki 1 i 2 da ti odgovorim. Zato sto u Hrvatskoj zivi jos skoro 200.000 srba i zato cak ni nacionalisti poput tebe kojih je na zalost puna Hrvatska i Srbija ne mogu preko toga nikada da predju. Da je bilo vise pameti 90ih danas ne bi mozda bilo ovako, i mozda bi u Hrvatskoj bilo vise od pola miliona srba...

Gabor

pre 5 godina

A jeste ljubomorni..pa vi ste jedini dobili svoju drzavu a niste je trazili..pa i crnogorci su vas ostavili..pa sta ocekujete??? Sta???Ako srbi igraju za hrvatsku pa ko onda igra za vas?

Kipper

pre 5 godina

Не треба (никада) заборавити (ни опростити) да су усташе Павелић Анте (хрватски пандам Степана Андријович Бандере) здушно учествовале у оружаној борби против СССР-а (од 1941. до 1945. године), заједно са немачким нацистима и италијанским фашистима (и осталим бандитима).

Glas iz kolonije

pre 5 godina

Dabogda ga kaznili!
Ali, s obzirom na to kako UEFA "kažnjava" nacističke simbole i HR, ne bih se iznenadio da mu izbrišu žute kartone.
Nadam se da će ga Vladimir preslišati....a njegovi pioniri pozdraviti.

sakupljac minusa

pre 5 godina

Da je Rusija kojim slucajem prosla, i da je neki Rus rekao zivela Srbija, niko ne bi 5% mario za to. Uopste se ne bi obracala paznja. Jer bi onda svi u fazonu rekli pa to je zato jer su Srbi navijali za Ruse. A sad se od ovoga pravi cirkus. Covek pola karijere proveo u Ukrajini. Inace, dobio je samo opomenu. Tako da igra u polufinalu. Jos jedan udarac posle onog juce.

Urke

pre 5 godina

Srbi su se u i oko Srebrenice branili od Orica, na svom terenu...

1) Sta su ustase radile podno Moskve?

2) Sta su ustase radile u Zemunu?

3) Sta su ustase radile po Macvi?

Da nisu cuvale svoja vekovna ognjista?

Koja

pre 5 godina

Covek godinama igrao u Ukrajini, tamo stekao fudbalsko zvanje, i ne sme da joj posveti pogodak?
(jasdf, 08. jul 2018 15:23)
Zašto onda Rakitić ne posveti pogodak Španiji ajde molim te znamo vas

my way

pre 5 godina

Ма Вида требало је да кажеш како је то фолклор, попут "бенигног" хрватског усташтва од Туђмана до дана данашњег (а да будемо потпуно искрени од 41. не прекинутог).

neutralni felsh

pre 5 godina

"Taj povik je korišćen tokom protesta antiruskih nacionalista u Ukrajini nakon što je Rusija anektirala Krim 2014."""


tamo izgleda zive antiruski nacionalisti i proruski autosovinisti... ima li jos nekoga?

PFC

pre 5 godina

Mozes sa zecom da se salis ali ne sa medvedom, odrace te. Nije Rusija Srbija pa da ti skinu dlaku s glave. Ovi ce skalp da ti uzmu. Em su veliki, em domacini.
Glupost je neunistiva.

ccccc

pre 5 godina

veliki su uvek veliki,vi nikad necete biti fudbalska velesila,grcka je bila prvak evrope,a nikad brazil,engleska,italija,argentina.......... nece biti u fudbalu,kao I vi.budite casni,jer nece uvek da vas ser..,lakse ce vam biti kad tresnete

Veki

pre 5 godina

Nije taj povik korišćen samo sada u vreme sukoba u Donbasu. Korišćen je u Ii sv. ratu od strane Baderinih fašista. To je uvreda domaćina u svakom slučaju.

Ni Huni vam nisu ravni...

pre 5 godina

Hrvatska dala partizana kao sve republike skupa, a srbija paticipirala s posto snaga NOPa.
Imate vi svoje "antifašiste ".
(Veli Jože, 8. jul 2018 16:05)

Da sam Hrvat, bilo bi me sramota da u bilo kom kontekstu pominjem Drugi svetski rat. Rasni zakoni, pokolji, logori, jame, logori za decu...

Šturm

pre 5 godina

Bravo Domagoje,cijeli naš narod je protiv rusa. Svaka čadt,uvijek i u svemu protiv tog zla od tzv. naroda.
(Nepogoda, 08. jul 2018 16:17)

Ala reže firerovi pitomci. Isto kao '41.

Totti

pre 5 godina

Krim nije ruski, nego ukrajinski. Putin ga je oteo nasiljem protiv susedne zemlje i to je u 21. veku nedopustivo. Uostalom, zato su i pod sankcijama. 

(MiloS, 08. jul 2018 17:46)

Sedi dole jedan , kroz istoriju i vekove Krim je bio Ruski a što i uostalom potvrđuje da narod sa Krima ruse nije dočekao kao okupatore ili osvajače .Integrisan je u sasrav ruske države ekspresno i bez ikakvih problema sem sa Zapadom.

radar

pre 5 godina

Taj povik je korišćen..........

Тај слоган је настао у периоду Другог светског рата као лозинка-поздрав чланова Организације украјинских националиста , чији лидер је био Степан Бандера.

iskreni-mislilac

pre 5 godina

Nije ti ovo trebalo Vida, kakva šala, neće te oprati ni Dunav ni Sava.. Izbaciš domaćina u 1/4 i onda još imaš obraza da ih prozivaš..

Dax

pre 5 godina

Najnovije: Vida dobio samo pismeno upozorenje od Fife. Igraće u polufinalu.

FIFA says it has issued a warning to Croatia defender Domagoj Vida over a video he made praising Ukraine after his team beat Russia at the World Cup.

FIFA says in a statement that "we can confirm that FIFA's disciplinary committee has sent a warning to the player Domagoj Vida due to his video statement following the 2018 FIFA World Cup match between Russia and Croatia."

Sanel

pre 5 godina

Ne znam samo zasto ovakvi komentari,ako znamo da je Ukrajina nezavisna drzava i clanica fifa,jel to Srbija postala Ruska gubernija ili sam nesto propustio?

MiloS

pre 5 godina

Mogu da pricaju sta hoće. Krim je ruski bio I ostao. Ukrajina i njeni nacisti imaju sreće da nisu pregazeni od Rusije. Ali šta ust**a zna.
(Skateboarder, 8. jul 2018 15:47)

Krim nije ruski, nego ukrajinski. Putin ga je oteo nasiljem protiv susedne zemlje i to je u 21. veku nedopustivo. Uostalom, zato su i pod sankcijama.


Sa druge strane, ovo je balkanska glupost i nepotrebna provokacija.. Tipično, umesto da slavi , dovodi sebe u situaciju da bude suspendovan. Zato što koristi jezik više od mozga. Toga smo se nagledali.

AnteU

pre 5 godina

Krim nije ruski, nego ukrajinski. Putin ga je oteo nasiljem protiv susedne zemlje i to je u 21. veku nedopustivo. Uostalom, zato su i pod sankcijama.

(MiloS, 8. jul 2018 17:46)

Krim je Ruski bio dok ga Ukrajinac koji je bio na čelu SSSR nije poklonio Ukrajini (baš neobičan potez, zar ne?)...
Eto tako će i Kosovo za ko zna koji period biti vraćen pod okrilje majke Srbije a "pametni" kao ti će tada pozivati na demokratiju i pričati o otimanju teritorije....

NecuZvaku

pre 5 godina

Mislim da ce Fifa biti strozija sada nego sa Svajcarcima. Ipak se ovo igra u Rusiji a lik je upravo provocirao domacina, morace malo strozi sada biti

Roki

pre 5 godina

Vida i ranije nije bio baš bistar. Imao je on i pre ovakve ispade, ne znam da li se iko seća ispada sa pivom. Šteta, značajan je deo ekipe. Bezveze je što politika, namerno, ili nemamerno, utiče na fudbal.

gojko 12

pre 5 godina

5 000 švajcarskih franaka i nije neka cena.
Da ga voli i slavi 45 Miliona Ukrajinaca i zemlja u kojoj se afirmisao kao
fudbaler - Neprocenjivo.

U Rusiji ga ionako ne vole dao im gol i igre i penal.

Evo i od jednog Srbina :
Slava Ukrajini
Slava herojima!!!

BMX

pre 5 godina

NAVIJAJTE I DALJE ZA HRVATE SRBI
(najgori narod na svetu smo, 08. jul 2018 16:23)
A zasto ne.Cime je Vida uvredio Srbiju?Nije nas i spomenuo.Zar Vi opravdavate agresiju Rusije na Ukrajinu?A Kosovo?

Шид навија за ЗВЕЗДУ.

pre 5 godina

Ви са Б92 стварно претерујете. Јуче ми не објавите коментар где сам написао Русија против покатоличених Срба.
Битно да објављујете коментаре против Срба и коментар ткз. Црногорке са Дедиња која пише, цитирам, : глупи православци.
ОБЈАВИТЕ МИ ВИШЕ КОМЕНТАР/Е.

AgentPromena

pre 5 godina

Da se ja pitam ne bi ovaj igrao vise nijednu utakmicu na prvenstvu. Opasna provokacija, koja uposte ne moze da se poveze sa salom.
Zasto nije prethodnu pobedu posvetio Ukrajini nego bas posle utakmice sa Rusijom..?

Nec

pre 5 godina

Nakon 120 komentara jedino sto se moze zakljuciti je da su Srbi duboko iskompleksirana nacija, ali samo kada bi se neki narod procjenjivao na osnovu komentara luzera na forumima.

hrvat iz Bgd

pre 5 godina

braco sugradjani mozete li malo o fudbalu?a da, nas srbijanaca nema vise pa sada pljujemo po celom hrvatskom pucanstvu.preterujete.uzivajmo u fudbalu

vitezkoja

pre 5 godina

ljudi su mnogo glupa vrsta.juce mu se dva drugara zalila kako imaju traume iz rata,kako su izgubili porodicu, a ovaj vec sutradan misli na rat,politiku...i poziva na mrznju. Ok razumem da Slava Ukrajina nije nista lose ali tamo su bili sukpbi Ukrainaca i Rusa i onda ova njegova sala kako kaze nije nista drugo nego provokacija, uglavnom ti ljudi koji provociraju nesto kad izbije frka oni prvi beže,pa posle pricaju kako su jedva preziveli, dosta bre sa mrznjom i ratovima!!!!

Bio Robot

pre 5 godina

Evo ja stajem sada u odbranu Vide. Decko je kao vecina mladih na ovim prostorima prosao retrogradnu socijalizaciju. I danas je isto. I sta ocekujete? Nije kriv Vida, nisu krivi ni navijaci bilo nasi ili hrvatski. Iskljucivi krivci su nazadne politike koje jasu trideset godina. I ovo vazi za svaki segment drustva. Milijardama godina nisi postojao i onda neko uzme sebi za pravo da ti unisti taj jedini zivot koji si dobio. Bolje je o tome razmisliti nego tupiti o posledicama.

E bas zato...

pre 5 godina

Meni, kao Beogradjaninu, pripadniku gradjanske Srbije, ovo fudbalsko tele nije pomerilo nijednu crtu na licu, jer izjavsma fudbalera ne pridajem nikakav znacaj. 

Kako stoji stvar u vecinskom (seljackom) delu nase Srbije? 
Sekirate li se mnogo zbog Domagoja?
(pedja 71, 08. jul 2018 16:30)

BRAVO CARE....

rogue

pre 5 godina

(Pedja, 8. jul 2018 20:16)

Bravo Pedja. Malo je pametnih komentara ovde, sve neki rusofili, ograniceni ljudi.
Juce na ulici, covek u majici sns-a vodi dete pod ruku. Sta ces vecu sramotu,za njega, za dete, a on jos koraca ponosno.
Mora proci jos bar 1000god dok se mi ne opametimo.
Mada, postoji velika mogucnost da se nikada ne opametimo.

Zdravko

pre 5 godina

Interesantno kako svi hrvati govore jezikom punim nacionalizma i kad za to u svetu nema razumevanja onda ispadne da se šale. Tako je bilo i u Bleiburgu ali se Austrijanci nisu šalili ni najmanje kad su ih osudili na dugogodišnje zatvorske kazne.
Šaljiv neki narod, sad ćemo videti da li FIFA ima smisla za šalu.

Марвин тхе Мартиан

pre 5 godina

Gradjanska Srbija na aparatima,ne zna kako sad da se ponaša. Čujem da je Milojko Pantić počeo slušati Tompsona da se uklopi skroz sa Hrvatima.
(beogradjanin dapaće, 8. jul 2018 15:41)

А којој ти Србији ти припадаш? Оној што иде као хипнотисана на бирачка места, са бројем зуба као и са бројем разреда школе. Онда неки "колега" потегне везу па се преселите у Београд. Паркирате на пешачким прелазима распале и кородиране џипове, али важно да су џипови. Један прст у увету, а други на мобилном у фазону "види имам и ја". Турбо-напредњачко-"највеће смо србенде иако нам је притисак 250 са 150". Хоће човек са села, али неће село из човека. Држи се ти подаље од ЕУ, не желимо такве овде.

Kontroverzni penzioner

pre 5 godina

podrska narodu ukrajine u borbi sa fasistickim okupatorom
(lop, 08. jul 2018 16:18)

Može li licemerniji komentar? Jedino bi još neki Hrvat mogao napisati nešto jadnije i licemernije, jer za njihovo licemerje nema limita.

MiloS

pre 5 godina

Mogu da pricaju sta hoće. Krim je ruski bio I ostao. Ukrajina i njeni nacisti imaju sreće da nisu pregazeni od Rusije. Ali šta ust**a zna.
(Skateboarder, 8. jul 2018 15:47)

Krim nije ruski, nego ukrajinski. Putin ga je oteo nasiljem protiv susedne zemlje i to je u 21. veku nedopustivo. Uostalom, zato su i pod sankcijama.


Sa druge strane, ovo je balkanska glupost i nepotrebna provokacija.. Tipično, umesto da slavi , dovodi sebe u situaciju da bude suspendovan. Zato što koristi jezik više od mozga. Toga smo se nagledali.

Ante

pre 5 godina

Dobro, Vida nije baš pametan, to znamo i mi Hrvati.. Al brate, ganja tu loptu jako dobro. I jedini je pucao penal kako treba, probušio mrežu, precizno, bez treme.
Jel znate ko nema tremu kad puca penal za polufinale SP? Onaj ko ne razmišlja! Ili nema s čim..
Podrška Ukrajini, ali ne na SP u nogometu.

dr. Tesla

pre 5 godina

Bravo Domagoje,cijeli naš narod je protiv rusa. Svaka čadt,uvijek i u svemu protiv tog zla od tzv. naroda.
(Nepogoda, 08. jul 2018 16:17)
______________________________________________________________________
Pobogu, gde je cenzura....zasto se pustaju ovakvi komentari? Sta je ovo? Je li ovo sport? Nemam reci razocaran sam....Da si covek potpisao bi se imenom i prezimenom, srami se...Nepogoda si sam sebi...Naklon svim narodima na kugli zemaljskoj, a posebno velikom ruskom narodu...i junaka, i pisaca, i naucnika, i sportista, i umetnika, i heroja, i velikih obicnih ljudi...sram te bilo "Nepogodo"

Pera Pisar

pre 5 godina

Ja da vam objasnim kako sam bio u tom sukobu Rusa i Ukrajinaca za Ruse kao pravi velikosrbin, a sad sam neutralan, te se nadam da će obe strane izvući pouke iz priloženog...ima stalno ova razmena učenika i moj mali koji ima 17 godina je otišao u Poljsku u Vroclav i doće taj Poljak u septembru kod nas i mi smo sa njihovom porodicom preko malog razmenili nacionalne specijalitete, poslali smo im ajvar i rakiju, oni nama neku ljutenicu i votku, ali kada se mali vratio za Beograd video sam da u torbama ima tonu nepojedene hrane i pravdao se da se to keva od ovog njegovog druga Poljaka brinula da nebude gladan, treba doći od vroclava do Varšave, pa čekati 2 sata avion za BG i to je ok, ali sam primetio i da je poslata votka made in Ukraine i pitam malog kakva je ovo provokacija, mali bre...i on kaže nije provokacija, nego je keva od ovog mog druga iz Vroclava Urkajinka...kako se ukrajinske keve brinu kad šslju decu na put kući za Beograd, pomislih, a kako li se tek brinu kad svoju ispraćaju u rat, pomislih , takođe...otad isključivo pratim dešavanja u vezi Liverpula, kakvi, bre, ratovi, ko kad, sa kim, zašto...21 vek je ,bre

Madjarski princ Lajos Kosut

pre 5 godina

Tipičan primer cuvene hrvatske “hrabrosti”!!! Čiko šalio sam se...ajoooj jade jadne(Spale, 08. jul 2018 18:01)Našao se ko da priča o hrabrosti haha.
(mario, 08. jul 2018 18:11)

Sin tisucljetne kulture,baca svece i verno sluzi svakom okupatoru pa moli Srbe dva luta,prvo 1918 pa 1945.Rvatska do Drine i Zemuna,Hrvatska sa Bokom i Crnom Gorom...a nije da niste hteli.Ostade samo kiflica uz pomoc svih.Ali doci ce jednog dana trenutak kada necete imati podrsku svetskih sila i kada ce i Srbijanci znati ko ste, pa nece morati na Cer i Kolubari,nece morati na Bugare vec na vas.

birkakovic@yahoo.com

pre 5 godina

Vida je super decko i druzi se inace sa Srbima. Nije covek nacionalista i verujem da mu je izletilo u sali jer zna koliko se Ukrajinci loze na Slava Ukrajini.

Jeste

pre 5 godina

Pobede Argentinu pevaju antisrpske pesme , pobede Rusiju pevaju opet antisrpske pesme i pozdravljaju Ukrajinu, koja opterecenost i mrznja i kompleksi. Zatrovani mrznjom i nastavljaju da je seju svuda u svakoj prilici bez ikakvog povoda
(Ringo Star, 08. jul 2018 15:33)

A u Zagrebu se cepa užičko kolo...
Pa oni ne znaju ko su...

neutralni felsh

pre 5 godina

Gradjanska Srbija na aparatima,ne zna kako sad da se ponaša. Čujem da je Milojko Pantić počeo slušati Tompsona da se uklopi skroz sa Hrvatima. 
(beogradjanin dapaće, 08. jul 2018 15:41) 


prvo, normalnu srbiju boli uvo sta neki fudbaler prica o nekoj drugoj zemlji. o tome vode racuna samo oni koji nemaju pametnija posla nego vole da dizu prasinu oko nebitnih stari.
drugo, ako je milojko pantic pohvalio hrvatsku reprezentaciju to ne znaci da je postao ljubitelj tompsona.
treceg nema.

Zagi

pre 5 godina

FIFA i njena selektivna "oštrina" po pitanju mešanja politike u sport. Ne gine mu drakonska kazna od 10 tisuća švajcaraca, koju će lično Tompson da plati ...

lignjoslav

pre 5 godina

Ovima bi trebalo da oproste, jer su to radili u svlačionici (znači nisu provocirali gledaoce) ali verujem da ce ih kazniti isto ili čak gore...jer ipak HNS nema isti tretman kao Švajcarski .(jačina repke nema veze sa tim, već uticaj)

Mladen cg

pre 5 godina

I u najljepšim trenucima, mora izaći na vidjelo ,, balkanski provincijalizam".( da budem umjeren u kvalifikaciji tog gesta) Umjesto da dostojanstveno proslave ogroman uspjeh , pokušali su da omalovaže sportskog protivnika. A, to da li će ih kazniti, nije ni bitno. Pokazali su svoje lice...

Bane

pre 5 godina

Fifa će verovatno morati da ga kazni ali bilo bi licemerno da bude drugačije nego slučaj Albanskih Švajcaraca. Ako su te likove kaznili novčano onda ne vidim razloga da i ovog ne kazne isto. Kao što reko ideš na kartu emocija i bezbedan si. Međutim FIFA baš nije naklonjena malim zemljama pa obično oni dođu kao primer drugima. Ali Hrvatska može da se žali na odluku imaju čak i primer pa će verovatno biti samo biti novčano. I da završimo.

Profesor

pre 5 godina

Kakve su ovo kazni? 5000 franaka, 10 000 franaka?? Pa sta je to nekome koji zaradi mesecno 100-500 000 tih franaka? Kao kad bih ja dobio kaznu od 500 dinara...kazne treba da budu procentualne, npr kazna iznosi 10% tvoje zarade pa koliko ko zaradi toliko da placa a ne ova sprdancija. Tih 5k franaka ce baciti i jos ce vas pocastiti sa 5000chf ako treba

Urke

pre 5 godina

Zasto volimo Rusiju?

1) Zato sto nas nikada nije bombardovala.

2) Zato sto nam je cesto pomagala.kroz istoriju, ne uvek ali cesto...

3) Zato sto je ulozila veto na britansku rezoluciju o genocidu.

Krug 2

pre 5 godina

Domacim rusofilima je dovoljno tesko pao poraz Putinove repke gde jos ovaj da doliva ulje na vatru. 
(Krug 2, 08. jul 2018 15:48) 

Ne prdi
(kaokakao, 08. jul 2018 16:16)
P R I J A T N O !

spomenko gostic heroj

pre 5 godina

Hrvatska dala partizana kao sve republike skupa, a srbija paticipirala s posto snaga NOPa. 
Da , isto tako ste dali vise kraljeva i careva nego svi ostali u jugoistocnoj Evropi zajedno. Kazu tako. Srednjovijekovni Dubrovnik najsjaniji biser hrvatske istorije, kaze vas dokumentarac na History tv!?? Tada su tu ziveli Dubrovcani, nikako Hrvati, jer se tako zvala drzava i njeni gradjani, Dubrovcani. Evo ja sad pitam da li je stari Rim istorija Italijana i Italije?
Stidite li se vi icega?

lijepa tvoja...

pre 5 godina

Bravo Domagoje,cijeli naš narod je protiv rusa. Svaka čast,uvijek i u svemu protiv tog zla od tzv. naroda.
(Nepogoda)

Što se tiče naroda, najnovija znanstvena istraživanja nepobitno su utvrdila da smo tokom cijele ljudse povijesti u Hrvatskoj imali samo tri Hrvata: Olivera Mlakara, Nelu Eržišnik i Domagoj Vida. Ostalo su sve Srbi.

ne čačkaj mečku sa prstEm u oko

pre 5 godina

Rekao je 'slava Ukrajini' van terena. Ukrajina je članica FIFE i ne vidim tu ništa sporno.
(HR, 08. jul 2018 16:02)

Rekao je to na prvenstvu koje se pod pokroviteljstvom FIFA odvija u Rusiji.
Svlačionica nije van terena, a Ukrajina ne učestvuje na ovom prvenstvu.

ford

pre 5 godina

Veoma ruzno,klasican primer nepostovanja domacina,kojeg si uzgred eliminisao par minuta pre toga,veoma ruzno!
A I veoma glupo,jer je poznato ko je domacin I kako ume odlicno da uzvrati zahvalnost..!!

Urke

pre 5 godina

* lud zbunjenog

Srbi su konstitutivni narod u BiH uvek bili i bice...Tamo je besneo gradjanski rat, to ti je jasno, predpostavljam..??
Sta ste vi trazili hiljadama kiometra daleko...dosli ste do same Moskve.

autoBOT

pre 5 godina

Sad će dvostruki arsini da se primene jer je u pitanju Engleska i to je to Vidi od SP.

Ako. I treba kad je neodgojen. Kamo sreće da je isto i sa Thompsonovim pesmama.

moj mali je opasan

pre 5 godina

Ne znam cime da opravdam, osim gluposcu, ovakve "sale".
Prosao si dalje, drma te jos adrenalin, uzviknes "zivela ..." zavisi od drzave za koju igras, zahvalis se porodici i prijateljima na podrsci i teraj dalje.
Svi mi na Balkanu smo preoptereceni politikom, zato se ovo i desava i nazalost uvek ce se desavati.
Sport sve manje pratim upravo zbog toga. Preterali smo/su!

Flash

pre 5 godina

Podseca me na one debile sa skrivenim kamerama na youtube sto udare nekoga na ulici pa kad ovaj krene da ih juri zapomazu ''it's just a prank bro, chill out!''

Sramota

pre 5 godina

Slava Ukraini! je nacistički poklič koji su uzvikivali ukrajinski kvislinzi predvođeni Stepanom Banderom za vreme Drugog svetskog rata. Ovi saradnici okupatora, odgovorni su za brojne zločine protiv ruskog i poljskog civilnog stanovništva kao i protiv zarobljenih ukrajinskih partizana. Pokolj Poljaka, koji su sproveli u mestu Volinje, okarakterisan je kao zločin genocida (ubijeno oko 50.000 civila).

https://www.rt.com/news/401004-german-minister-ukraine-twitter/
https://www.hrvatski-fokus.hr/index.php/kolumne/17481-volinj-i-bandera-kamen-smutnje

Isti se istom raduje.

djohan

pre 5 godina

ovo se rjesava momentalnim izbacivanjem reprezentacije ili kluba sa prvenstva oduzimanjem bodova bez obzira koja nacija ili klub ili njen pripadnik bio. tako ce se svi jednom opametiti i nece biti vise ovakvih ispada i leprsanja rukama itd itd. drago mi je da je hrv prosla. ali sve.politicke poruke izbaciti iz sportova besmisleno je da se.proslava gola skidanjem majice kaznjava zutim kartonom a ovo nista. naravno fifa treba da bude odlucna o tome.

srpski seljanin

pre 5 godina

Kako stoji stvar u vecinskom (seljackom) delu nase Srbije?
(pedja 71, 8. jul 2018 16:30)

Vecinski deo Srbije je u gradovima. Nazalost, medju gradjanima je veci broj seljaka nego medju nama seljanima. Tako da. mili moj, reci ti nama,... kako se prezivljava od prvog do prvog, trcis li ujacima i tetkama na selo vikendima ne bi li se ogrebao za kais slanine i kilo sira? Paradjz se naravno podrazumeva.

my way

pre 5 godina

Sto je protiv srbije i rusije je provokacija. Buaaaaa
(Anti rusofil, 8. jul 2018 16:12)

Наравно, све је то теорија завере. Опште је позната чињеница да Хрвати увек играју за Украјину против сваког противника и у сваком спорту. Шушка се и да планирају да промене име у Западна Украјина.

mario

pre 5 godina

Ne morate se brinuti FIFA ga je samo opomenula, a savez mu je zabranio više takve izjave.
Dakle susjedi ne morate se nervirati i bolje da radite na svojoj reprezentaciji koja je očajna.

Марвин тхе Мартиан

pre 5 godina

Па шта? Русофили џентлменски прихватите пораз од синоћ. Неко виче "Слава Украјини", неко "Косово је срце Србије", неко "Тајван је наш", неко "Палестина до Јерусалима", неко "Данцинг је Немачки" итд. Има ли иједног народа или човека на кугли земаљској да некада не узвикне такве ствари?

tocka

pre 5 godina

Au koliko ljudi i dalje zivi u drugom svetskom ratu, ali onako nekoj bajci drugog svetskog rata gde su četnici i Rusi braća, a Hrvati i komunisti zločinci, ako može tako nekako da se složi istorija za njih. Ukrajinci su svi fašisti, a oni koji su oslobadjali Beograd njih su dezinformisali. Četnici su dobri jer mrze komuniste, a partizani su dobri jer su Rusi. Ukrajinski katolici su fašisti, a pravoslavci pričaju ruski i vole jevreje, toliko da im obezbedjuju divan put u gulag. Itd, istorija na kuriraki način se nastavlja, koristi se kako zatreba i kako odgovara.

Jadno

pre 5 godina

Sve je ovo jadno... neka komsiji crkne krava...
Srbi osuduju igrace jedne drzave koji spominju drugu drzavu, sto vrijedja trecu drzavu... a srbi zive u cetvrtoj drzavi...
Zato nas u evropi zovu BALKANISHE i odmaknu se 3 metra od tebe...

jako i do samog kraja

pre 5 godina

@pedja 71, ma kakvi, mi iz seljačke Srbije smo znali sve unapred. Nego nas zanima hoćete li na trgu Jelačića da zapevate onu o Maksovim mesarima ili Čavoglave, onako u duhu građanske tolerancije i komšijske solidarnosti? Nije fer da tamo budete partibrejkeri.

Vida intelektualac, vidi mu se na faci

pre 5 godina

Sto je ovdje provokativno?Pozdrav Ukrajini gdje zivi i radi 5 godina i to nakon utakmice.Zasto nacionalisti...po cemu i zasto u pojedinim portalima naslovi tipa ustase i slicno zasto ?Sto u Rusiji ne smijes spomenuti Ukrajinu?Rusi isto kao i bratski im narodi losi gubitnici.Slava Ukrajini nije nigdje zabranjen pozdrav.Rusi jos jednom podsjecaju tko su i sto su....i usput nisu vam braca jer ih vi u Srbiji ne zanimate vjerujte mi.
(Josip, 8. jul 2018 16:29)

I dalje teško licemerje. I baš su slučajno izabrali mesto i vreme kada će to izjaviti. A bilo je i EP u Francuskoj kao i SP u Brazilu pa im to nije padalo napamet.

Džoni

pre 5 godina

Glupan, sad će jedva čekati da ga kazne bar jednu ne igranja jer se igra protiv Engleza, da igraju protiv Srba platio bi novčanu kaznu i to je to ali ovako...

EU Citizen,190cm+,100kg+,mnogo sam jak

pre 5 godina

Bravo Domagoje,cijeli naš narod je protiv rusa. Svaka čadt,uvijek i u svemu protiv tog zla od tzv. naroda. 
(Nepogoda, 08. jul 2018 16:17) 

nesrecni covece, Taj narod je dao onoliko naucnika, pisaca, sportista, akademika, heroja, izuma, i ko zna cega jos, koliko vi imate ukupno stanovnika.

860 vernog konjusarstva

pre 5 godina

@ А којој ти Србији ти припадаш? Оној што иде као хипнотисана на бирачка места, са бројем зуба као и са бројем разреда школе. Онда неки "колега" потегне везу па се преселите у Београд. Паркирате на пешачким прелазима распале и кородиране џипове, али важно да су џипови. Један прст у увету, а други на мобилном у фазону "види имам и ја". Турбо-напредњачко-"највеће смо србенде иако нам је притисак 250 са 150". Хоће човек са села, али неће село из човека. Држи се ти подаље од ЕУ, не желимо такве овде.
(Марвин тхе Мартиан, 08. jul 2018 17:38)

Dobro je Jumko,udahni.Ako je neko protiv nacije koja je imala logor za decu,koja ne nanela toliko zla,ne samo Srbima ne znaci da je krezub i da pada na politicke floskule i da veruje politicarima.Autosovinisto ima razdvoji te dve stvari,nije sve crno belo.

sladoledsmesom

pre 5 godina

Hrvatska dala partizana kao sve republike skupa, a srbija paticipirala s posto snaga NOPa. 
Imate vi svoje "antifašiste ".
(Veli Jože, 08. jul 2018 16:05)

90% partizana u Hrvatskoj su bili Srbi.

Milan

pre 5 godina

Rusi dobar narod ugostili ih domacinski kao i ostale sto su im sankcije uveli a oni im ovako vracaju. Naivni kao i mi Srbi nazalost..

Марко

pre 5 godina

Hrvatska dala partizana kao sve republike skupa, a srbija paticipirala s posto snaga NOPa.
Imate vi svoje "antifašiste ".
(Veli Jože, 8. jul 2018 16:05)

Четири петине Партизана са подручја Хрватске били су Срби избегли од Усташа. На трећем заседању ЗАВНОХа, 9. маја 1945. док је рат још трајао, усвојена је декларација у којој поред осталог пише: „Хрватски и српски народ у Хрватској потпуно су равноправни.“ Ова одредба из декларације била је саставни део свих устава Хрватске од 1947. године, све до 22. децембра 1990. Председништво ЗАВНОХа је одлуком 18. јула 1944. године гарантовало пуну равноправност ћирилице са латиницом и гарантовало предност ћирилице у школама са српском већином ученика. Срби из Хрватске су бранили земљу да би њихови потомци били протерани или побијени 50 година касније. Неки су и асимиловани под претњама и уценама као, на пример, први голман репрезентације Хрватске.

PeroZg

pre 5 godina

Za par dana se niko nece ni secati da su ucestvovali na prvenstvu...
(Dragan, 08. jul 2018 16:20)

Tješi se Dragane. Plači zbog tuđeg uspjeha čovječe.

smanjite dozivljaj

pre 5 godina

"Clan 43 navodi da ko god provocira javnost TOKOM UTAKMICE..." dakle nista od kazne. samo je doveo HR navijace u moguce neugodnosti u Moskvi plus okrenuo Ruske navijace u iducoj utakmici na Englesku stranu. Btw jel moze neko da mi objasni zasto je slava Ukrajini "antir-ruski poklic" a Mars na Drinu nije "anti-austrijska pesma"? Pokusavam da zamislim Kurca kako se kao Vucic pred koji dan "zgraza" kako Srbi slave sportske uspehe koji nemaju veze sa Austrijom uz tu stvar... al ne mogu.

DM

pre 5 godina

Ovi što ih brane su gluplji nego ona dva nesretnika. Naravno da je politički motivisano. Zašto te svoje prijatelje u Ukrajini nisu pozdravili posle meča sa Argentinom već posle meča sa Rusijom?

najgori narod na svetu smo

pre 5 godina

Ne boj se Vida, Milojko Pantić, Jelena Milić, Sonja Biserko i ostali članovi nvo i ldp su uz tebe. Gradjanska Srbija ti šalje pusu.
(samosvesna gradjanka, 08. jul 2018 15:42)
Ne podrzavam potez Vide, niti navijam za Hrvatsku na ovom SP, ali svi ti ljudi koje si navela su pojam MORALA za tvoje vladajuce botove.

Magistra vitae

pre 5 godina

Очекивали сте нешто паметно од потомака црнокошуљаша који су попут хијена јуришали на Стаљинград ?
(Kub, 8. jul 2018 15:23)

Iz SVIH okupiranih zemalja su dobrovoljci jurišali na Staljingrad, cijela Evropa, jedino iz Srbije nisu, mo'š mislit.
Kod Staljngrada je poginulo oko 2000 tvojih sunarodnjaka!

Totti

pre 5 godina

Ne mogu da se otmem utisku da su se ovde prisutni Hrvati od početnog bojažljivog komentarisanja i zahvaljivanja svim ovim nasim ljudima kratke pameti koji u ih podržavali, kako je prvenstvo odmicalo,preobrazili u ono što oni i zapravo jesu.

321

pre 5 godina

Za par dana se niko nece ni secati da su ucestvovali na prvenstvu...
(Dragan, 08. jul 2018 16:20)

Varaš se ,osvojiće prvo mesto pamtiće ih ceo Svet !!!

kajverson

pre 5 godina

kad stave sliku ovog i modrica treba da daju upozorenje -- uznemirujuci sadrzaj --
(bgcd, 8. jul 2018 16:17) # Link komentara...

niko kao bobinator....

ruskinavijaci

pre 5 godina

Samo se vi balkanci sprdajte s "rusofilima"...odvratni su i one "u", a i vi sto ih pravdate niste nista bolji.
Navijam za Englesku u sredu, neka Englezi ih razbiju.

aco

pre 5 godina

@objavili ste njegov komentar...
Поредиш Сребреницу и нацистичке злочине из Другог светског рата?! Нацисти су убили неколико десетина милиона цивила и овакво поређење је увреда за здрав разум. Нисмо исти!

Делија72

pre 5 godina

Ја не знам шта се ви ложите , мислим и на једне и друге.Човјек има право да каже шта жели , шта мисли и сам одговара за своје поступке. Већа је срамота за њега ако се он правда за овај видео и речено у њему ако некога уопште и вријеђа, нема назад. То говори о његовом карактеру и њему самом . Нек свако своје подржава шта мени ту треба да смета.Као што сам ја навијао за Русију и он има право да поклони ову побједу народу Украјине . Овдје је једино упитно да ли има политике што ФИФА не дозвољава. Мени је више мука ваља сад навијат за ове к..... Енглезе...СРБИЈА !!!!

Profesor

pre 5 godina

Igras za Hrvatsku gde pobedis Rusiju i plasiras se u polufinale svetskog prvenstva. Mesto da vices slava Hrvatima, Hrvatski, da se veselis pobede sa svojim narodom to se snimas i kazes slava Ukrajini koja veze nema sa ovom utakmicom? I posle dodje neko i pita u cemu je problem i kaze da nista nije sporno? Pa sta ima Ukrajina sa Hrvatskom, da posle takve utakmice neko kaze slava Ukrajini? Osim politickih motiva mrznje prema Rusima i “bratske” katolicke Ukrajine?

Keš, kokica, šmekerica

pre 5 godina

Sto je ovdje provokativno?Pozdrav Ukrajini gdje zivi i radi 5 godina i to nakon utakmice.Zasto nacionalisti...po cemu i zasto u pojedinim portalima naslovi tipa ustase i slicno zasto ?Sto u Rusiji ne smijes spomenuti Ukrajinu?Rusi isto kao i bratski im narodi losi gubitnici.Slava Ukrajini nije nigdje zabranjen pozdrav.Rusi jos jednom podsjecaju tko su i sto su....i usput nisu vam braca jer ih vi u Srbiji ne zanimate vjerujte mi.
(Josip, 08. jul 2018 16:29)

Meni je upalo u uši ono "za Dinamo i Ukrajinu" jer sam mislio da su oni pobedu izborili za Hrvatsku.

mile

pre 5 godina

dragi sosedi, na vašu veliku žalost, dobili su "samo" opomene, kao i navijačku potporu osim u rusiji, i u ukrajini.....lukav potez

neutralni felsh

pre 5 godina

Domaputuj Vida se samo šalio, kao I šiptari u ostalom.
(Direktor Fontane, 08. jul 2018 16:05)


nije posteno! mi smo se prvi vratili, to niko ne moze da nam oduzme...

only fools and horses

pre 5 godina

Niste dobro objasnili, "slava Ukrajini" je bio poklič Ukrajinskih fašista, nešto kao ustaški "za dom spremni" i kao "sieg heil (zig hajl)" u Nemačkoj.
Zato i izaziva toliko pažnje, i uopšte nije bezazleno, nije samo obična podrška nekoj državi koja ti je simpatična. A ovo dvoje to sigurno znaju, igrali su tamo. Samo očigledno je u njihovim glavama to nešto normalno i dozvoljeno, isto kao i ustaški pozdravi i pesme.
Uostalom, verovatno ih neće kazniti, FIFA ne kažnjava za fašističke pozdrave i neonacizam, samo simbolično. Naročito ne Hrvate i Ukrajince, njima je to dopušteno.

nisamneznamkakosamzavrsioosnovnuskolu

pre 5 godina

(Veli Jože, 08. jul 2018 16:05)
i 99% tih partizana Srbi koji su pobegli u šume ne želeći mirno ići u Jasenovac!
prvi oslobođeni grad u Evropi je Užice!
ako si antifašista onda prvo kritikuj svoje a ti braniš sve iz NDH!

Jovan

pre 5 godina

Bravo Domagoje,cijeli naš narod je protiv rusa. Svaka čadt,uvijek i u svemu protiv tog zla od tzv. naroda.
(Nepogoda, 08. jul 2018 16:17)
Kako je ovaj fašistički komentar mogao da bude objavljen da mi je znati?

edi

pre 5 godina

Fifa je lijepo objasnila, nakon desetaka poruka koje su dobili od prijatelja iz Ukrajine poslali su i oni pozdrav. Unatoc tome upozoreni su, po meni ovdje je sport zrtva politike. Inace i Vida i Vukojevic su ostavili veliki trag u Ukrajini mozda ne toliko igrom koliko cinjenicom da su veliki profesionalci.

Ko vas ne zna...

pre 5 godina

Rekao je 'slava Ukrajini' van terena. Ukrajina je članica FIFE i ne vidim tu ništa sporno.
(HR, 08. jul 2018 16:02)

Ne pravi se naivan. Nije sporna izjava (ima pravo na nju) sporno je mesto (država) i trenutak kad je to učinio. Zašto to nije izjaviio pre 2 godine u Francuskoj ili pre 4 u Brazilu? I tada je ukrajinska kriza bila aktuelna.

Larry

pre 5 godina

Sto je ovdje provokativno?Pozdrav Ukrajini gdje zivi i radi 5 godina i to nakon utakmice.Zasto nacionalisti...po cemu i zasto u pojedinim portalima naslovi tipa ustase i slicno zasto ?Sto u Rusiji ne smijes spomenuti Ukrajinu?Rusi isto kao i bratski im narodi losi gubitnici.Slava Ukrajini nije nigdje zabranjen pozdrav.Rusi jos jednom podsjecaju tko su i sto su....i usput nisu vam braca jer ih vi u Srbiji ne zanimate vjerujte mi.
(Josip, 08. jul 2018 16:29)

Ma baš si mi naivan. Više nego očigledna provokacija ali samo vama nije jasno. Nevinašca.

Davor

pre 5 godina

Evo teme i prilike da se prepucavaju velikosrbi i velikohrvati, nacionalisti sjeb...( citaj: dno dna svakog naroda)
Kidam naljevo...

Sasa

pre 5 godina

Zamisli, koliko moras biti glup, ako je to uopste moguce zamisliti, da ti argument za takvu budalastinu ne bude izvinjenje vec salio sam se. Glupost je u nekim ljudima beskrajna. Vida je samo to po ko zna koji put potvrdio.

PimPong

pre 5 godina

Ne, ali stvarno mu ovo nije potrebno. Mozes da postujes svoje, ali nema potreba da se uplices u tudje. Ali opet, sto se tice njegovih donosenja dobrih odluka, ovo nije nista u porednjenju sa skidanjem majice kod postizanja gola kad im je ostalo 15-20 minuta igre. Kao odbrambeni igrac, a oni cesto prave faulove jer im je to u neku ruku i posao, lako mu se moglo desiti da dobije jos jedan zuti do kraja utakmice.

Марко

pre 5 godina

Нема ту шта ФИФА да се пита. Нека га Руси протерају из државе, па нек игра полуфинале у Кијеву.

Nebojsa

pre 5 godina

Hrvatska dala partizana kao sve republike skupa, a srbija paticipirala s posto snaga NOPa.
Imate vi svoje "antifašiste ".
(Veli Jože, 08. jul 2018 16:05)

Cemu ovakva prepucavanja... Odnosi se i na onoga kome si replicirao.
Ali ne mogu da ne primetim da bi vecina partizana koje je dala Hrvatska (uzimajuci u obzir nacionalni sastav) da su ziveli pola veka kasnije , dosli u Srbiju 1995. na traktorima. Pod uslovom da Hrvatska nije vec "resila njihovo pitanje" na krvaviji nacin.

hm

pre 5 godina

I na kraju nije bilo nista. Eno dobili su samo opomenu... Cvrc. Jesu ta dvojica budale, ali i mediji su brze bolje pokusali da naprave neku 'senzaciju'.

Komsijina Krava

pre 5 godina

Sramota za Hrvatsku, ali je to tako, ovi sto manje misle bolje pucaju penale. HNS bi se trebao sluzbeno izviniti zbog te izjave, bez obzira sto FIFA odluci.

Ivan HH

pre 5 godina

Samo sam se salio.. kao kad nekom opsujes sve po spisku,e mi nije to nista,samo sam se salio... Id..t!!!Nadam se da nece igrati finale

stranger

pre 5 godina

Naravno da je to bila samo šala mala, to samo glupi pravoslavci ne mogu da shvatu. Isto kao i ona šala sa kukastim krstom onomad u Splitu. Posebno mi je drago što naša hrvatska, natovska braća, na čelu sa Ognjenom Vukojevićem, velikim i iskrenim katolikom, na veoma suptilan i indiskretan način navija za katoličku, ukrajinsku braću.
Hvala braći Crnogorcima sa b92, vidimo se u Budvu!
(Crnogorka sa Dedinje, 8. jul 2018 15:50)

Gospodo,
ovo vam je slika i prilika današnjeg Dedinja.
Okupirali ga nepismeni,
i da ne kažem još nešto, neće mi objaviti komentar.
(marija, 8. jul 2018 16:14)

@ marija draga ne mogu da verujem da ne kapiras da je ovo ironija.

Čak N.

pre 5 godina

Pa gdje je ovdje pravda? Zasto Saciri i Dzaka nisu suspendovani? Zato jer je Srbija-Srbija a Rusija-Rusija.
(Somebody, 8. jul 2018 16:10)

...a Engleska-Engleska.

Saša

pre 5 godina

Bilo bi takoreći i ok da se ovako našalio dok je bila grupna faza ili pre prethodne utakmice, ali posle Rusije... takoreći nije ok. Zašto baš sad?

acs

pre 5 godina

Politiku proterati iz sporta.To sto je veci deo covecanstva uz Ukrajinu i podrzava je u naporima da vrati otetu teritoriju, ne znaci da je sportska arena mesto za politicke ili nacionalisticke poruke.

nema od tog ništa

pre 5 godina

Ne znam zašto su se Rusi uvrijedili?? Ne vidim ništa sporno. Da je Rakitić rekao pozdrav Barceloni i Kataloniji bi li ga kaznili!!?
Uostalom to je i FIFA ekspresno uvidjela da je to sve pretjerano pa je zaključila slučaj...nikom ništa.
pozdrav svim Srbijancima dobre volje!

bg11050

pre 5 godina

Sto je protiv srbije i rusije je provokacija. Buaaaaa
(Anti rusofil, 08. jul 2018 16:12)
Zaboravio si i Anti srbin da napises !!!

Океj

pre 5 godina

Да се барем држао изреченог, па бих га поштовао.Непријатељ,али и отворене непријатеље треба поштовати.Овако човек нема ни зрнце доследности.Ако већ имаш идеологију онда треба да будеш спреман да страдаш за њу.А овако си обичан...

Srbin

pre 5 godina

Nepogoda, 8. jul 2018 16:17

To isto se za Hrvate moze reci, g.vana ima svuda...! Cast nekim izuzecima iz Hrvatske koje mogu nazvati Ljudima i koji su mi prijatelji do groba!

Nikola

pre 5 godina

Rizikuješ da propustiš najveći uspeh tvoje reprezentacije ikada, zarad like-ova ili pregleda na društvenim mrežama. Darvin bi se po elu lupio na ovo!

Konfučije

pre 5 godina

Dajte nam još vesti i pikanterija o hrvatskoj reprezentaciji. Želimo znati na kojoj strani kreveta spavaju, kakvu kafu piju, ko su im strine i ujne... Premalo je ovih pedesetak vesti dnevno o njima.

GlasBrisela

pre 5 godina

Međunarodni nogometni savez (FIFA) izrekao je upozorenje hrvatskom reprezentativnom braniču Domagoju Vidi i članu stručnog stožera Ognjenu Vukojeviću koji su nakon četvrtfinalne utakmice na Svjetskom prvenstvu protiv Rusije putem društvenih mreža poslali poruke prijateljima u Ukrajini u kojima Vida kaže "Slava Ukrajin

Kiki

pre 5 godina

Ma koja kazna..eventualno neka novcana i to simbolicna..
Uostalom, Suker je izvrsni clan UEFE, Boban drugi covjek FIFE tako da su i tu jaki ko zemlja..

savest

pre 5 godina

Mozda formalno korektne izjave, ali zna se da su provokacije porazenog domacina, sto je nekulturno (bez podrzavanja bilo koje sukobljene strane).