Subota, 07.07.2018.

14:59

Šveđani izgubili 'vazdušnu bitku', Englezi u polufinalu!

Izvor: B92

Šveðani izgubili 'vazdušnu bitku', Englezi u polufinalu! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

212 Komentari

Sortiraj po:

Marko

pre 5 godina

Ovo 3 5 2 izgleda dobitna kombinacija u danasnjem fudbalu, i Engleska i Belgija to igraju. Celsi takodje prosle sezone kada su osvojili ligu ako se ne varam. Bilo je i pokusana Vengera da predje na taj sistem. Ako moze jos neki komentar na tu temu i primeri.

absolutezero

pre 5 godina

Kolko su lepe svedjanke Isuse...
(Srle, 07. jul 2018 17:37)

Kad su prikazali onu tužnu lepoticu u krupnom planu i ja sam se skoro rasplakao:D

Ljiljana, London

pre 5 godina

Sad se vratih iz jednog paba, gde nisam bila sasvim sigurna da cu ziva da izadjem od navijaca. Za prvi gol sam cula dok sam setala, kad su valjda svi skocili u komsiluku i to je stvarno trebalo cuti... Go England!

neutralni felsh

pre 5 godina

(neutralni felsh, 7. jul 2018 18:05) 

Sve to stoji, prijatelju. Ali, Danska je puno opasnija ekipa od ove Svedske. Sto se Engleza tice, ekipe s Beckhamom, Lampardom, Gerardom su mi bile puno draze od ove danasnje. Kako god, zivi bili pa vidili. Pozdrav tebi i drugim Srbima dobre volje.
(Modric je doktor nogometa, 07. jul 2018 18:15)


hvala, takodjer :)
nisam poredio reprezentacije nego tempo i geometriju te dve utakmice, vrlo su slicni - na kraju krajeva, u oba slucaja mech nije odlucio toliko "individualni kvalitet" koliko "timska kompaktnost".
nase simpatije cesto nemaju veze sa ubojitoscu neke reprezentacije. italija devedesetih je bila simpaticna rapsodija rasnih majstora, ali su pehar svetskog prvenstva docekali tek 2006. - u vreme vec poodmakle oseke kvaliteta. argentina 2002. je isto bila mnogo simpatican skup majstora, koji te skoro tera da ustanes dok ih nabrajas (batistuta, zaneti, veron, kanidja, ortega, aimar...) - a nisu uspeli ni grupu da prodju.
nista ne znaci to sto neka reprezentacija ne deluje ubedljivo kad gledamo igrace. za englesku sa jednim skolsom i sirerom se mislilo da ce da gaze redom, pa opet nisu. ovi sada englezi nisu toliko impozantni na prvi pogled, ali bas u tome lezi njihov kec iz rukava kojim mogu da iznenade svakoga, cak i hrvatsku. zato niposto ne treba upadati u euforiju i omalovazavanje, jer publika cesto nesvesno prenese energiju i na igrace (vise nego sto mnogi misle) i zato mora da se pazi sta se "emituje". manje prizemne parapatriotske politike, vise zdravog razuma. kad mi vec nismo pazili nego smo nase momke opteretili suvisnim tenzijama nakon onog sacirijeve tviter-provokacije sa kopackama (tad je pustio burgiju), ne treba ponavljati nase stare greske.

Partizan 1918

pre 5 godina

svedjani ni upola od ranije igre???!!!???
(milence, 07. jul 2018 19:08)

To ti je turnirsko takmičenje,odigraš jednu dobru pa dve onako.

neutralni felsh

pre 5 godina

Danska je za ovu Svedsku Brazil, sto se tice talenta. Nula talenta, igraci sami, nogometasa nigdje. Engleska takodjer tu negdje. Nikakva ekipa. Ukoliko prodjemo Ruse, nastradat ce gadno. Samo doktor Modric je bolji od citavog engleskog veznog reda.
(Modric je doktor nogometa, 07. jul 2018 17:56)


sused, nemoj da vas opet hvataju kontraprodiuktivne histerije i potreba za omalovazavanjem protivnika. hrvatska jeste zrela ekipa, ali ovo nisu oni stari englezi sa ranijih sampionata - ovi umeju da igraju bez igre: svedska-engleska je bila slicna utakmici hrvatska-danska, samo sto su englezi svoj mec resili bez produzetaka i penala.
u jednom si u pravu, modric je doktor nogometa. ali zaboravljas da su mnogi doktori nogometa vec napustili rusiju kao pokisli. nekad ni doktori ne pomazu.

Djenka

pre 5 godina

@Marko ako iz reprezentacije u kojoj igraju igraci iz najjace lige na svetu i to iz top timoca ne znas "dva igraca" onda bi mogao da pratis Fashion week. Jos posle prvog kola krenula su pljuvanja po njima a rekao sam da bi mogli daleko. Evo ih na pragu finala. Igraju kompaktno, cvrsto, nisu atraktivni ali rade posao. Mislim da ce i u finale.

Volumen 72

pre 5 godina

Englezi pametno izgubili od Belgije u grupi i evo smešni im se finale... Mada mislim da će prvak sigurno biti pobednik meča Francuska-Belgija... Ko god da im dođe u finale biće zgažen.

sef strucnog staba

pre 5 godina

Susret dve ekipe koje gaje slican stil fudbala.Tehnike nigde. Skok i duel igra.I onda navijaci na kraju God fuck the queen.Jedna od dosadnijih utakmica.Ako hrvati prodju ruse mislim da imaju sansu protiv engleza.Lopta na zemlju i od noge do do noge. Hari Kejn do kraja ni jedan gol iz igre.Od pet tri dao iz penala
(Balantines, 07. jul 2018 17:53)

Ne budi siguran u to da ce Lovren i Vida tako lako sacuvati momka koji vec cetiri godine zavrsava u vrhu liste strelaca najjace lige sveta sa po 25+ golova. A odbrana Engleza, prosto savrseno deluje.

sef strucnog staba

pre 5 godina

Sve to stoji, prijatelju. Ali, Danska je puno opasnija ekipa od ove Svedske. Sto se Engleza tice, ekipe s Beckhamom, Lampardom, Gerardom su mi bile puno draze od ove danasnje. Kako god, zivi bili pa vidili. Pozdrav tebi i drugim Srbima dobre volje.
(Modric je doktor nogometa, 07. jul 2018 18:15)

Engleska se danas nije namucila, prosli ste samo zato sto se desilo nesto sto se desava vrlo retko, a to je da jedna ekipa postigne svega 2 od 5 penala. Mozda cete dobiti Ruse, ali sa Englezima nemate sanse.

dbbp

pre 5 godina

Navijao sam za Engleze samo zbog Beckhama... moj omiljeni igrac. Uvek sam kopirao vecinu njegovih frizura, kao i njegov sut iz slobodnjaka i stajling, naravno ;)
Inace, SP osvaja Francuska ili Belgija, a trece mesto takodje Francuska ili Belgija.

takkar

pre 5 godina

Englezi jesu zasluzili naravno danasnjom igrom,malo se provukli protiv Kolumbije.Ali zreb im je bio lagan realno,tako da su prosto morali da dodju do najboljih 4 ekipa.Svedjani danas mnogo losi,pogotovo u skok igri,gde su najjaci.Bas su bili zatvoreni,a na lopti su takodje limitirani,sto se najbolje vidi protvi neke top ekipe.Ipak se stice utisak da su ENG "ni krivi ni duzni" u 4 najbolje ekipe.Otvorio im se zreb iskoristili su to.Ako udju u finale to ce biti jedno ogromno iznenadjenje,ako gledamo stanje pre pocetka takmicenja,a realno deli ih samo jedna pobeda od toga,tako da... Licno mislim da nece,ali aj da sacekamo.Ova igra nije dovoljna ni za Hrvate,a da ne pricam za Belgiju i Francusku.Davali su golove bukvalno neometani,bas me razocrala igra Svedjana danas.Definitivno bi bilo lose da je bolja ekipa ispala u ovom slucaju ENG.Vcrs Hrvati trebalo bi da dobiju,ali ruski bunker je nesto najcudnije sto smo videli na ovom SP.

Ne dajte se prevariti braco Srbi

pre 5 godina

Franc- Belgija  
Rusija- Eng
Franc- Rusija  
Franc (nazalost) 
(Ne dajte se prevariti braco Srbi, 06. jul 2018 17:55)

Admiral

pre 5 godina

@ Engleska se danas nije namucila, prosli ste samo zato sto se desilo nesto sto se desava vrlo retko, a to je da jedna ekipa postigne svega 2 od 5 penala. Mozda cete dobiti Ruse, ali sa Englezima nemate sanse.
(sef strucnog staba, 07. jul 2018 18:24

Tipicno naski sto bi se reklo. Cak i da nemaju sanse protiv Engleza kao sto kazes,zar bi bio neuspeh da igraju polufinale?! Pa mi smo pobedu protiv Kostarike velicali kao ne znam ni ja sta a ti nipodasavas uspeh Hrvata. Pa kada bi mi stigli do polifinala SP pa ja ne znam sta bi bilo,izvestavali bi o tome narednih dvadeset godina! Ni ja ne volim Hrvate ali mora se priznati da su pet koplja ispred nas u fudbalu

lal

pre 5 godina

@kadinjaca ipak pala: ne znam zasto su holandjani u odabranom drustvu, a francuzi nisu... na kraju krajeva, francuzi su osvojili sp, dok holandjani nisu... stoji da su 3 puta igrali finale, a francuzi 2 puta, ali ipak mislim da bi menjali tri druga mesta za jedno prvo. ;)
malo mi je preterano da se francuzi nazivaju novokomponovanom reprezentacijom... kao da su platini, kantona i zizu marsovci...

ford

pre 5 godina

@sarajevo.ba
Pa I nisam u tom miljeu paranoje,ali svi mi otprilike mozemo samo da pretpostavimo sta se radi,ali samo mozemo..Seti se sad cele tekme I seti se kako Svedjani igraju (tj kako znaju I mogu),svoje kvalitete odnosno nedostatke istih nadoknadjuju borbenoscu I zeljom,ako nista drugo bar ce izginuti!A ovde!?Kolko su kartona dobili zbog jakih duela,kolko su grizli protivnika!?Podsetili su me na nase,a razlika je u tome sto nasi uvek igraju ovako nezainteresovano.Naravno,budalasto bi bilo da ja sad tvrdim kako sam u pravu 200%,a vi svi ostali nemate pojma,nije to.Ja prvi priznajem da sam laik,znam onoliko koliko zna obican ljubitelj fudbala koji pratim 40+ godina,samo mi mirise na dogovor jer realno devedeset minuta generalno nije bilo ritma,nervoze,svega sto donosi toliki uspeh kao sto je plasman medju 4 naj na planeti!!

Marko

pre 5 godina

Majko moja gledam ove Engleze ne znam dva igraca a dogurase dalje od Ferdinand, Teri, Bekam, Skols i ekipe....Ali Hrvati ce ih pregaziti kao plitak potok 100%

Dzontra Volta

pre 5 godina

Može li mi neko objasniti zašto mrzite toliko Englesku !? Ljudi igraju lepo realno.Pobedili su zasluženo.Deluju organizovano na terenu.Nisam ih nikad nešto preterano gotivio,ali bolji su bili danas od Sveđana...PS Mrzite ih,ali ne možete govoriti da su nezasluženo prošli

Kolubarac

pre 5 godina

Objektivno rečeno, bez bilo kakvih primesa, Hrvati imaju samo jednog ekstra vrhunskog igrača(Modrić), a videli smo na ovom prvenstvu šta se dešava kada protivnik zatvori prostor oko takvog igrača, ili kada mu ne ide.
Hrvatska sa Modrićem je jedna ekipa, a bez njega sasvim druga, ali ne i loša, jer igraju sa tim emotivno-nacionalnim nabojem i imaju solidnog trenera.
Sa druge strane, Rusi bi trebalo da su opušteniji, na domaćem su terenu i još ako bude kiše (nemojmo biti naivni, setimo se da je za vreme bombardovanja, skoro tri meseca, bilo svaki dan vedro i bez kapi kiše), Rusi bi lako mogli da prođu i onda kuku-lele, šta bi.
Vidim da su prošle reprezentacije čije su fudbalske organizacije imale nekakve planove i programe, što je za ove naše prostore mislena imenica,podrazumevam i Hrvatsku, kojoj se jednostavno desilo, samo od sebe, da ima dobar tim.
Prognoza:Lovren odavno nije kiksnuo a Dzjuba to što igra, igra vrhunski.

ultra partijaner

pre 5 godina

Ako mi večeras dobijemo Ruse, a toga se bojim. Rusi će biti nabrijani i dati će dvista posto, Englezima onda dajem 33 % šansi protiv HR. Rusi će večeras biti zviri, koje će mo teško zaustaviti.

kadinjaca ipak pala

pre 5 godina

Kad nema Brazila, Argentine, Italije, Nemacke i Holandije, dobra je i Engleska! Engleska brani cast starih velikana, svi ostali ucesnici polufinala novokomponovane reprezentacije, ko god veceras pobedio! Igracki i po imenima Belgija najatraktivnija, ali nema tradiciju!

City Girl

pre 5 godina

@ Gastarbajter - Ja cula sirene automobila kada su dali prvi gol. Onda sam se vratila kuci, otvorila sve prozore i cula slavlje iz okolnih stanova. Odmah sam znala da su dali drugi gol. Slave oni i raduju se kao i mi. Da ne pominjem zastave na prozorima, automobilima i cak i na radnom mestu.

Modric je doktor nogometa

pre 5 godina

Danska je za ovu Svedsku Brazil, sto se tice talenta. Nula talenta, igraci sami, nogometasa nigdje. Engleska takodjer tu negdje. Nikakva ekipa. Ukoliko prodjemo Ruse, nastradat ce gadno. Samo doktor Modric je bolji od citavog engleskog veznog reda.
(Modric je doktor nogometa, 07. jul 2018 17:56)


sused, nemoj da vas opet hvataju kontraprodiuktivne histerije i potreba za omalovazavanjem protivnika. hrvatska jeste zrela ekipa, ali ovo nisu oni stari englezi sa ranijih sampionata - ovi umeju da igraju bez igre: svedska-engleska je bila slicna utakmici hrvatska-danska, samo sto su englezi svoj mec resili bez produzetaka i penala.
u jednom si u pravu, modric je doktor nogometa. ali zaboravljas da su mnogi doktori nogometa vec napustili rusiju kao pokisli. nekad ni doktori ne pomazu.
(neutralni felsh, 7. jul 2018 18:05)

Sve to stoji, prijatelju. Ali, Danska je puno opasnija ekipa od ove Svedske. Sto se Engleza tice, ekipe s Beckhamom, Lampardom, Gerardom su mi bile puno draze od ove danasnje. Kako god, zivi bili pa vidili. Pozdrav tebi i drugim Srbima dobre volje.

Lampi

pre 5 godina

Engleska odlicna!!A ovi sto pisu o nekom namestanju za Engleze neka se zapitaju-kako je moguce da je Engleska svoju prvu i dosad jedinu titulu svetskog prvaka osvojila pre pedeset i dve godine?

Goxy

pre 5 godina

Englezi ce svoju najbolju utakmicu odigrati u polufinalu. Voleo bih da Hrvatska (ako prodje Ruse) prodje Engleze.... ali nekako ne verujem u takav ishod. Hrvati su pucali sebi u noge kad god su trebali da naprave nesto.

Drzim se onog sto sam rekao pre pocetka sampionata, Belgija - Engleska finale.

dostojevski

pre 5 godina

(neutralni felsh, 07. jul 2018 17:44)  

bravo druze, sve si obijasnio 
(dostojevski, 07. jul 2018 17:51) 


hvala, i ti si, takodje, za ono sa bitlsima :)
(neutralni felsh, 07. jul 2018 17:57)

hvala ti, volim razumne ljude :)

Kolubarac

pre 5 godina

Ima fudbalera, na pr. Sterling, koji odigravaju dobro samo na malom prostoru, kad je oko njih mnogo protivničkih igrača, oni tada instiktom rešavaju situaciju.Ali kad imaju vremena za razmišljanje, umeju da budu u problemu.

neutralni felsh

pre 5 godina

(neutralni felsh, 07. jul 2018 17:44) 

bravo druze, sve si obijasnio
(dostojevski, 07. jul 2018 17:51)


hvala, i ti si, takodje, za ono sa bitlsima :)

А. Петров

pre 5 godina

И даље мислим да је Енглеска просечна екипа. Али ови Швеђани су код другог гола били толико јадни да и треба да испадну.
(А, ти исти Швеђани испрашили Швајцарску која је нас послала кући. ?)

Goran

pre 5 godina

Kako zasada stvari stoje,moraće izgleda Ibra da se isprsi sa večerom koju je obećao Bekamu u slučaju pobede Engleske ,koja je nakon ovog drugog gola skoro pa izvesna....Nema šta Englezi su ovom mecu opravdali ulogu favorita ,i onako rutinski dobijaju Svedjane koji su apsolutno bezidejni u napadu od samog početka meča!

dostojevski

pre 5 godina

I mene uzasno nervira, dodje mi da iskljucim ton! Jesu li u pitanju Engleski navijaci?
(mimi, 07. jul 2018 17:31)

pevaju bitlse, ali vi srbi ne znate ko su oni, zato vas i nervira

ford

pre 5 godina

Ne mogu a da ne prokomentarisem sledece:
Prvo,da me ne bi ste pogresno shvatili,nisam pristalica teorija zavere I slicnih stvari ali smo svedoci da su svi komercijalni sportovi vec decenijama postali surovi biznis,a sama igra (u ovom slucaju fudbal,kao najunosniji..) tj smisao iste je u drugom planu,a evo razloga zasto pisem ovoliki uvod.Nije svedska reprezentacija neka top svetska klasa,uostalom kao ni ova trenutna engleska,ali mi bas bode oci I to previse da svedska ekipa ne igra ni blizu onoga sto mogu,a tu mislim na borbu,trud,zelju,da odigraju jako,tvrdo,a oni bas suprotno od toga,plus Englezi nista posebno ne pokazuju pa da kaze covek-pokidase ih,ne mogu da iznesu loptu,itd.Ne,meni ovo deluje kao lepo prodata utakmica,jer je Svedjanima I ovo ogroman uspeh pa nemaju problem ni sa svojim navijacima a cini mi se ni sa samim sobom sto ce ispasti,puna im je kapa 1/4!
A sa druge strane,o ambicijama Engleza nema potrebe trositi reci,verujem da bi I Elizabeta dala sta god je potrebno,zar ne mislite I vi slicno!?
Mislim,ne,ne mislim,siguran sam na osnovu ovoga sto gledam da je na delu klasicna namestaljka,sto govori u prilog tome da je veliki novac obesmislio ovu igru,ali srecom ne bas uvek toliko ocigledno kao sto je slucaj sa ovom utakmicom.Razocaran sam,jer gledam dosadnu utakmicu u kojoj je jedina nepoznanica sa kojom ce razlikom albion dobiti ovo.
I izvinjavam se ovdasnjim fanovima obe reprezentacije zato sto iznosim ocigledno,jer gledam bez trunke emocija zato sto nemam nikakvo misljenje ni o jednima ni o drugima.Ovo ko da je prijsteljska,a izgleda da jeste!!

Balantines

pre 5 godina

Susret dve ekipe koje gaje slican stil fudbala.Tehnike nigde. Skok i duel igra.I onda navijaci na kraju God fuck the queen.Jedna od dosadnijih utakmica.Ako hrvati prodju ruse mislim da imaju sansu protiv engleza.Lopta na zemlju i od noge do do noge. Hari Kejn do kraja ni jedan gol iz igre.Od pet tri dao iz penala

Rade

pre 5 godina

Komentator vise prica o zenama fudbalera i njihovim porodjajima, nego o samoj utakmici!
(Dusanstina, 7. jul 2018 16:27)

Meni je to uvek simpaticno.
A i nemamo boljeg.
A i Engleze odlicno poznaje.

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

Sto bi rekli englezi. Sterling can't buy a goal. Kritican igrac...
(impeRAtor, 07. jul 2018 16:45)

Buy? Sto bi Sterling KUPIO gol (buy znaci kupiti, buy/bought/bought - past simpl i past particip tog glagola)? Btw, Rahim je krilni igrac a ne centarfor, Kejn, Velbek i Staridz kao centarfori su zaduzeni za golove.

impeRAtor

pre 5 godina

Opet divlja, skoro amaterska ekipa ispada od individualno kvalitetnijeg sastava. Dzabe zelja i trcanje kad ne znaju sta ce sa loptom, nesto slicno Urugvaju. Englezi nikad lakse do polufinala, bice spektakl protiv Hrvata.

LP

pre 5 godina

Juznoamerikanci prljavi, Pirinejci van forme, Skandinavci dosadni, Englezi predvidivi, Rusi na ivici mogucnosti, Hrvati dobri a Francuzi i Belgijanci odlicni. Ruska polovina je mnogo slabija ali tako se namestilo.

mimi

pre 5 godina

Da li još nekog nervira ova muzika sa tribina?
(Gagi, 7. jul 2018 17:16)

I mene uzasno nervira, dodje mi da iskljucim ton! Jesu li u pitanju Engleski navijaci?

Rusofob

pre 5 godina

Ne znam sta ce biti na kraju i ko ce ici dalje ali ovo kukanje Rusofila je neprocenjivo lepa muzika za moje usi. Pazi zapazanje golman je sklonio ruku da lopta udje i gol, ili ono cini mi se da je bio faul kod gola... PatriJote mozete vi i bolje

kralj

pre 5 godina

Engleze ne volim i zelim im poraz ali su puno kvalitetniji od Sveda,Svedska ima par solidnih igraca a Englezi to isto i dvojicu odlicnih Sterlinga i Kejna.Zelim im poraz ali bi to bilo veliko iznenadjenje.

molina

pre 5 godina

Odlicni Englezi, organizovani, cvsti....a ovi kojima smeta "muzika" u pozadini, to je pesma navijaca, cesta pojava na utakmicama, koja se napokon cuje na prvenstvu. Svaka cast i za to Englezima. Svedjanima svaka cast na Svedzankama.

Novi Sad Srbija

pre 5 godina

Opet divlja, skoro amaterska ekipa ispada od individualno kvalitetnijeg sastava. Dzabe zelja i trcanje kad ne znaju sta ce sa loptom, nesto slicno Urugvaju. Englezi nikad lakse do polufinala, bice spektakl protiv Hrvata.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (impeRAtor, 7. jul 2018 17:19)

# Link komentara

Bilo je tako bice spektakl protiv Spanije, pa nista, polako.

Gastarbajter

pre 5 godina

Sedim u centru Londona. Napolju vruće ali masa ljudi na ulicama. Samo poneko ima puštenu utakmicu na mobilnom. Dali gol a nema vike, lupanja i razbijanja. Život ide dalje bez obzira na fudbal....ne kao na Balkanu kod Hrvata pa i Srba....

Coco Bill

pre 5 godina

Englezi prolaze dalje i pobedjuju bez igre.Nova dekadencija na pomolu.Golovi iz prekida
(Zuja, 07. jul 2018 16:36) Pa onda i mi imamo jedino

Pa onda i mi imamo jedinu pobedu iz "dekadencije" ?!

Dynamic

pre 5 godina

Nadam se da će ovog Kujpersa pomoćnici koštati finala, nesigurne procene ofsajda, prvo Berg koji je bio na svojoj polovini onda i metarski ofsajd Engleza koji je kasno sviran.

Komša

pre 5 godina

To je to.Rutinski.Švedaka je možda izgledala kao da zna na utakmici protiv Švajcarske ali pired Enfleza izfledaju kao da ne znaju gde su pošli...

Flash

pre 5 godina

Sto rece neko u komentarima pre par dana, treba zabraniti navijacke komentare, majke mi, osim kad igraju nasi. Osecam da pola komentara pisu klinci od po 12-13 godina koji se uzivljavaju i poistovecuju sa zemljama koje igraju (niti ste Englezi, to za ove sto vicu ''its coming home'', niti ste Svedjani, Francuzi, oladite i gledajte lepo). Ne mozes na miru da procitas utiske drugih o utakmici a da ne budu zarazeni subjektivnim stavovima. Ili patoloski mrze Engleze, ili ih neobjasnjivo obozavaju, a i jedni i drugi iritiraju. Treci skrecu u politiku. Cetvrti prebrojavaju krvna zrnca. Opustite se i gledajte utakmicu ljudi, pa najveca car gledanja kad ne igra tvoja repka je sto mozes neutralno da gledas i procenis ko je bolji, analiziras igru, igrace. Gledamo fudbal.

neutralni felsh

pre 5 godina

Sedim u centru Londona. Napolju vruće ali masa ljudi na ulicama. Samo poneko ima puštenu utakmicu na mobilnom. Dali gol a nema vike, lupanja i razbijanja. Život ide dalje bez obzira na fudbal....ne kao na Balkanu kod Hrvata pa i Srba....
(Gastarbajter, 07. jul 2018 17:27)


zato sto je dnevni prenos, a lokalni narod u centru je tamo uglavnom zbog posla. kad bude neki vecernji prenos, zaputi se u bilo kom pravcu van svih fensi zona u centru pa zadji u neki lokalni kafe ili poslovicni pab pa ces da vidis kako "hladni englezi" prate fudbal.

Basketas

pre 5 godina

Nevezano za utakmicu. Da li samo mene nenormalno iritira pljuvanje po terenu? Pa covece udaras posle glavom loptu koja je na tom terenu i padas na njega. Delio bih zute kartone za to. Morao sam da napisem ovo...

zasluženo

pre 5 godina

Koliko vidim Hrvati u finalu. A Belgija i Francuska ce da bude teški rat ali Francuzi idu u finale. Englezi i abelgija za treće, mislim da Belgija uzima bronzu.

Petar Amer

pre 5 godina

Sedim u centru Londona. Napolju vruće ali masa ljudi na ulicama. Samo poneko ima puštenu utakmicu na mobilnom. Dali gol a nema vike, lupanja i razbijanja. Život ide dalje bez obzira na fudbal....ne kao na Balkanu kod Hrvata pa i Srba....
(Gastarbajter, 7. jul 2018 17:27)

London nije Engleska! Sumnjam da je u Mancesteru i Liverpulu tako.

London je globalna metropola u kojoj bankari i arapski i ruski tajkuni zive a milioni takvih kao ti ih opsluzuju. I guraju se u par preskupih kvadrata ali eto, mogu da kazu da "zive" u Londonu. Nesto kao Nju Jork u Americi. Ni oni tamo se ne pale na sportive "za narod."

only fools and horses

pre 5 godina

Jako slabi Šveđani danas, loša igra, puno grešaka. Plus deluju smotano, prosto neprepoznatljivi su. Englezi puno bolji, da li je to posledica loših Šveđana ili njihove snage, videćemo.
Ali to ipak ne menja činjenicu da su Šveđani debelo oštećeni u prvom poluvremenu, na 0:0. Za suđeni ofsajd kad je igrač izašao sam ispred golmana. Ne znam zašto je ignorisan savet da se ofsajd ne sudi u gol šansi već da se posle pogleda snimak.

neutralni felsh

pre 5 godina

Ne znam sta ce biti na kraju i ko ce ici dalje ali ovo kukanje Rusofila je neprocenjivo lepa muzika za moje usi. Pazi zapazanje golman je sklonio ruku da lopta udje i gol, ili ono cini mi se da je bio faul kod gola... PatriJote mozete vi i bolje
(Rusofob, 07. jul 2018 17:05)


ne mogu. cast izuzecima, oni su ovde ponajmanje zbog fudbala. o fudbalu uglavnom govore uopsteno a paznju posvecuju nebitnim stvarima jer fudbal im je samo povod da prospu svoj politicki stav. cuj, nece da navija za engleze jer su kolonizatori. valjda ga kolonizovali sterling i sautgejt, ko ce ga znati. to ne navija za neku reprezentaciju zbog sopstvenog fudbalskog ukusa, niti izvesnog stepena kulturoloske poistovecenosti, nego zbog politickih afiniteta koji se granaju u ad hominem gledista na sve(t). kad im se skrene paznja i ukaze gde i zasto grese, onda bas oni kukaju na skretanje teme... i na duzinu komentara. valjda treba da bude sazet kao parola, ili poetican kao komesarski haiku. o fudbalu ni rec.
nije problem, jer fudbal je sport uz koji se moze pricati o gomili stvari, zato sto "prozima sve pore drustva" (prosli put smo posle japan-belgija pricali i o japanskom hi-fi nasledju, juce smo cak spomenuli i holivud, svi prate nesto pa se uvek nadje dobar sagovornik... ) - ali sve to ne mora da se radi na histerican, cak i preteci nacin, jer je onda skroz diletantski.
pre nedelju-dve ide neka prica o nasoj reprezentaciji, kolega komentator (da ne imenujem sad) sipa i drvlje i kamenje ("najgori su"), ja kazem da nisu, da ih treba razumeti jer du tek odraz svojih navijaca, takodje dezorijentisanih na sebi svojstven nacin - na to se on javlja da kaze da nemam pojma, da nasi nemaju pojma i da sam ja jos od ranije poznat kao neko ko pise protiv nas... pluseva koliko volis. mislim se, na skroz isti nacin i glasate pa vam je posle djavo kriv :)

dostojevski

pre 5 godina

Svim srcem uz simpatične Šveđane protiv nadobudnih i nesimpatičnih engleza!
(sah 88, 07. jul 2018 15:32)

za koga god srbi krenu da navijaju, odmah ispadnu sa prvenstva...

sef strucnog staba

pre 5 godina

budu li ovako englezi igrali , eto Hrvatske u finalu na ponos i diku svih naroda i narodnosti na Balkanu
(krki, 07. jul 2018 17:13)

Stvarno mislis da onakvi Hrvati koji su se jedva provukli protiv Danske mogu da dobiju kolevku fudbala? Ako dobiju Ruse uopste...

Modric je doktor nogometa

pre 5 godina

Danska je za ovu Svedsku Brazil, sto se tice talenta. Nula talenta, igraci sami, nogometasa nigdje. Engleska takodjer tu negdje. Nikakva ekipa. Ukoliko prodjemo Ruse, nastradat ce gadno. Samo doktor Modric je bolji od citavog engleskog veznog reda.

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

Tooo Englezi vode 2:0! Ali to je opasan rezultat, i zato ce Svedjani dati bar 1 gol, tako Japan vodio 2:0 pa Belgija preokrenula, sinoc Belgija povela 2:0 a Brazilci smanjili. Finale Mundijala cinice Belgija/Francuska - Engleska, upamtite ovo svi. Zao mi sto se Belgijanci i Trikolori sastaju u polufinalu, jer je to najjaci par celog turnira.

impeRAtor

pre 5 godina

Zato sto ne zna da postigne gol, eto zato se tako kaze Batko. Zato sto ga ne bi dao ni da plati golmanu da ga pusti, npr. Najjace kad takve fraze nekome moras da objasnjavas... Tuzno...

sarajevo.ba

pre 5 godina

Ne mogu a da ne prokomentarisem sledece: 
Prvo,da me ne bi ste pogresno shvatili,nisam pristalica teorija zavere I slicnih stvari ali smo svedoci da su svi komercijalni sportovi vec decenijama postali surovi biznis,a sama igra (u ovom slucaju fudbal,kao najunosniji..) tj smisao iste je u drugom planu,a evo razloga zasto pisem ovoliki uvod.Nije svedska reprezentacija neka top svetska klasa,uostalom kao ni ova trenutna engleska,ali mi bas bode oci I to previse da svedska ekipa ne igra ni blizu onoga sto mogu,a tu mislim na borbu,trud,zelju,da odigraju jako,tvrdo,a oni bas suprotno od toga,plus Englezi nista posebno ne pokazuju pa da kaze covek-pokidase ih,ne mogu da iznesu loptu,itd.Ne,meni ovo deluje kao lepo prodata utakmica,jer je Svedjanima I ovo ogroman uspeh pa nemaju problem ni sa svojim navijacima a cini mi se ni sa samim sobom sto ce ispasti,puna im je kapa 1/4! 
A sa druge strane,o ambicijama Engleza nema potrebe trositi reci,verujem da bi I Elizabeta dala sta god je potrebno,zar ne mislite I vi slicno!? 
Mislim,ne,ne mislim,siguran sam na osnovu ovoga sto gledam da je na delu klasicna namestaljka,sto govori u prilog tome da je veliki novac obesmislio ovu igru,ali srecom ne bas uvek toliko ocigledno kao sto je slucaj sa ovom utakmicom.Razocaran sam,jer gledam dosadnu utakmicu u kojoj je jedina nepoznanica sa kojom ce razlikom albion dobiti ovo. 
I izvinjavam se ovdasnjim fanovima obe reprezentacije zato sto iznosim ocigledno,jer gledam bez trunke emocija zato sto nemam nikakvo misljenje ni o jednima ni o drugima.Ovo ko da je prijsteljska,a izgleda da jeste!!
(ford, 07. jul 2018 17:43)

Vidi prijatelju, ja od kako sam sebe uhvatio da lazem vise nikome ne vjerujem.
Ali, ti kazes da nisi pristalica teorija zavjera pa onda dalje pises kako si siguran da je( bar ova utakmica) namjestaljka.

Mudhoney

pre 5 godina

ovo je treca liga svetskog fudbala.jadno je takmicenje u kom ce englezi biti medju 4
(Carlito, 7
Haha,a prva liga je poslana kuci od ovih iz trece cini mi se.

jsx

pre 5 godina

Slazem se sa Karlitom. Prva liga je Real, mozda i Bajern. Druga su Liverpul, Siti, Barselona, PSG i Juventus, mozda cak i Francuska, eventualno Belgija. Hrvatska i Engleska su zaista najvise treca liga.

lorenzo

pre 5 godina

nema ništa od Engleza, ko im je ovaj trener, nisu poveli najboljeg golmana, Hart klasa za ovog klinca, Kejn zna samo kada mu namjesti Eriksen, vidi im odbrane...samo neki od komentara pred početak SP...mislim sad je druga priča, sad je lagan žreb a orije toga laka grupa, sve ovo je namješteno, golman Švedske izmakao ruku kod prvog gola bla bla bla...e moj narode, dok mi pričamo o teorijama, namještanjima i ostalim glupostima ostale države igraju fudbal...ali šta ima veze, nas je Brih zeznuo a realno da nije to uradio mogli smo do finala komotno, je l' tako?

Marin

pre 5 godina

Najlipse finale za oko bilo bi belgija-hrvatska,dvije velike desetke hazard protiv modrica,mozda i buduceg suigraca sto navijam vec dvi godine da ga real dovede...ronaldov odlazak se nece ni osjetiti...a onda bolji nek dobije,bit ce tesko i danas sa rusima a kamoli sa englezima,al drzi me pozitiva.pozdrav iz dalmacije mom najdrazem srpskom portalu!

Kolubarac

pre 5 godina

Nije mi jasna ova moda da levog beka (u ovom slucaju Jang), igraju dešnjaci, kojima treba vreme da se okrenu, nameste na desnu nogu... što nije lako kako kad napadaju, tako i kad se brane.Ranije je, ako ne grešim desnonog bio Mili Hadžiabdić levi bek Veleža i reprezentacije.
Po meni tu poziciju treba da igraju levonogi igrači, a nije da ih Englezi nemaju.
Mislim da je korisno i da levi štoper, ako se igra sa trojicom pozadi, bude levonog.Kod Engleza to je Megvajer, koji ima problem sa kontrolom lopte kad je izložen presingu.
Uostalom, najbolji levi bekovi su levonogi (R.Karlos, Evra, Kolarov...) i gde ste videli da desnog beka, ili desnog štopera igraju desnonogi.

sef strucnog staba

pre 5 godina

Englezi prolaze dalje i pobedjuju bez igre.Nova dekadencija na pomolu.Golovi iz prekida
(Zuja, 07. jul 2018 16:36)

A golovi iz prekida su inace dekadencija? Centarsut je bio pravi "engleski", oni su ga stvorili i mahom ga samo oni koriste, njihovi fudbaleri igraju u fizicki najzahtevnijoj ligi i normalno je da uvek dominiraju u skoku.

Ubedjeni nevernik

pre 5 godina

Hrvati vanzemaljci za Engleze???
Ne razumem to iracionalno hvaljenje Hrvata,jeste da su dobri ali daleko su od svetskog vrha u koji ne spadaju ni Englezi ali jos manje momci iz hrvatske

sef strucnog staba

pre 5 godina

Nije mi jasna ova moda da levog beka (u ovom slucaju Jang), igraju dešnjaci, kojima treba vreme da se okrenu, nameste na desnu nogu... što nije lako kako kad napadaju, tako i kad se brane.Ranije je, ako ne grešim desnonog bio Mili Hadžiabdić levi bek Veleža i reprezentacije. 
Po meni tu poziciju treba da igraju levonogi igrači, a nije da ih Englezi nemaju. 
Mislim da je korisno i da levi štoper, ako se igra sa trojicom pozadi, bude levonog.Kod Engleza to je Megvajer, koji ima problem sa kontrolom lopte kad je izložen presingu. 
Uostalom, najbolji levi bekovi su levonogi (R.Karlos, Evra, Kolarov...) i gde ste videli da desnog beka, ili desnog štopera igraju desnonogi.
(Kolubarac, 07. jul 2018 16:29)

Svakako da su cesce na levom beku levonogi, ali uopste nije od tolikog znacaja niti presudno. Svi oni na vrhunskom nivou se dobro sluze sa obe noge, mnogo bitnije je da li on ima sposobnost da se ponavlja u napadu i pokriva u odbrani, nego koju nogu koristi.

Nikola

pre 5 godina

Ovaj Aco o svemu prica sem o utakmici i fudbalu...Teska osuda ga slusati,teska...Ne razumem,da li to tako treba,pricati o porodjaju fudbalerove zene i ostalim za utakmicu nebitnim stvarima...
(menjam sobnu lampu za dvosobnu, 07. jul 2018 16:29) pa, posteno, meni je interesantnije da cujem neku zanimljivost nego da mi prica ko je kome dodao loptu i ko izvodi aut, kao da sam ne vidim to. Uostalom, ako neko iznosi statisticke podatke vezane za utakmicu od nasih komentatora, to je on.

Nikola

pre 5 godina

Ja nekako mislim da ko dobije veceras (Hrv-Rus), igra finale 100%. Ovaj hrkljus nije za gledanje. Da se razumemo, Rusi takodje igraju jednu vrstu hrkljusa, ali bi, ukoliko dodju do polufinala, uz pomoc publike uspeli i do finala. Hrvati su vanzemaljci za ekipe iz njihovog kostura.

GrgaPitic

pre 5 godina

Da je sve bilo kako treba mi bi smo igrali danas protiv Engleza:)
(realista, 07. jul 2018 16:41)

Da si optimista razumeo bih tvoj komentar, a ovako sve je je kako i treba da bude, tj. realno... Na osnovu cega od sada i kakvih uspeha ranije si zakljucio da je to ono sto treba da bude?

Ilija Dukić

pre 5 godina

Šveđani su ostavili doma Nizozemsku, Italiju i izbacili Njemacku.
(F16, 07. jul 2018 15:44)

Najbolje da se onda ne igra vise, nego pehar Svedskoj odmah

V

pre 5 godina

Šveđani su do sada zavili u crno Holanđane, Italijane, Nemce, Švajcarce, sada su na red došli englezi!
(sah 88, 07. jul 2018 15:44)
U kvalifikacijama igrali nereseno i izgubili od Holandije. Na SP izgubili od Nemacke. Kakvi Italijani? Komentar Boze me sacuvaj, jos mu fudbalski znalci nalupali pluseve.

А. Петров

pre 5 godina

Јел’ то шведски голман није ХТЕО да одбрани ударац Мекгвајера? Повукао је руку уназад...

popi

pre 5 godina

Go England!!! Proud to be your fan from Serbia.
(eagle, 7. jul 2018 15:43) 

Ne pali se.
(Pedja, 07. jul 2018 16:09)

A što ne pustiš čoveka da navija za koga hoće?

Ivan

pre 5 godina

Svedska primer kako prosecna reprezentacija moze daleko da dogura ako daje svaku utakmicu vise od svojih mogucnosti. Oni su ovo prvo poluvreme mogli da gube 3-4 nula od engleza.

BgHQ

pre 5 godina

Def Engleska igra lepse i bolje od Svedjana.Za fudbal kao sport bi bilo bolje da Engleska prodje u polufinale a naravno i za nas neutralne posmatrace.

kiki ns

pre 5 godina

Da gresim ili je to bio faul u napadu kod gola?
(LP, 07. jul 2018 16:36)

Upravo sam napisao komentar na tu temu.
I ja mislim da je bio faul u napadu, I to žestok.

Solskjaer

pre 5 godina

Nije mi jasna ova moda da levog beka (u ovom slucaju Jang), igraju dešnjaci, kojima treba vreme da se okrenu, nameste na desnu nogu... što nije lako kako kad napadaju, tako i kad se brane.Ranije je, ako ne grešim desnonog bio Mili Hadžiabdić levi bek Veleža i reprezentacije.
Po meni tu poziciju treba da igraju levonogi igrači, a nije da ih Englezi nemaju. 
Mislim da je korisno i da levi štoper, ako se igra sa trojicom pozadi, bude levonog.Kod Engleza to je Megvajer, koji ima problem sa kontrolom lopte kad je izložen presingu. 
Uostalom, najbolji levi bekovi su levonogi (R.Karlos, Evra, Kolarov...) i gde ste videli da desnog beka, ili desnog štopera igraju desnonogi.
(Kolubarac, 07. jul 2018 16:29

Предност дешњака на левом боку је то што лакше уђу у средину да шутирају, а такође и центаршутеви иду према голу, а не од гола, што је такође предност. Због тога су играчи попут Анрија, Роналда, Азара итд као крила били на десној страни. Анри и Роналдо су касније прешли у напад, али и даље су више на левој. Бекам је увек играо на десној страни или ближе средини управо због спорости. Ретки су играчи попут Гигса који су као левоноги играли на левој страни. Бејл је такође дуго био на левој и тад је био добар асистент, али на десној је директно опаснији по гол...

Botiglia

pre 5 godina

E moj Aco nasao si pogresnu informaciju na intrnetu,Gagarin nije poleteo iz Samare nego sa poligona Bajkonur iz Kazahstana ako je to uopste bitno za prenos jedne fudbalske utakmice.

Solskjaer

pre 5 godina

Једна ствар коју не можемо да оспоримо ВАРу је та да још увек немамо (неће га вероватно ни бити) гол из офсајда... Да и даље игра Инзаги, био би баш под стресом ових дана ;)

Kayser Soze

pre 5 godina

Šveđani katastrofa.... Deluju skroz pogubljeno. Englezi se ispromasivali, Sterling posebno, i sebican je bio u poslednjoj prilici. Pre će Englezi do još jednog gola, nego Šveđani do izjednačenja

Čiča Miloje®

pre 5 godina

Izgleda da će ovo biti najveći smor od fudbala do sada. Dve najnemaštovitije reprezentacije, bez ijednog majstora fudbala. Sve same najobičnije zanatlije... Šteta što će se jedna naći u polufinalu...

Srbo

pre 5 godina

ovi Svedjani danas igraju srpski stil(siguran put u fijasko). Forsiraju jednu stranu, u ovom slucaju desnu, stigne do Krafta, koji nekim balonkama pokusava da nadje nekog napred.

CJC

pre 5 godina

Јел’ то шведски голман није ХТЕО да одбрани ударац Мекгвајера? Повукао је руку уназад...
(А. Петров, 07. jul 2018 16:32)

Ma to su oni tebi pustili tu verziju, u stvarnosti je golman obukao crveni dres, maskirao se u Megvajera i dao gol.

Kolubarac

pre 5 godina

(sef strucnog staba, 07. jul 2018 16:46)

Ok šefe, ali šta misliš da li je poželjniji levonogi levi štoper u slučaju kada protivnik igra visoki presing.

menjam sobnu lampu za dvosobnu

pre 5 godina

Ovaj Aco o svemu prica sem o utakmici i fudbalu...Teska osuda ga slusati,teska...Ne razumem,da li to tako treba,pricati o porodjaju fudbalerove zene i ostalim za utakmicu nebitnim stvarima...

Poslednji samuraj

pre 5 godina

Zašto imam osećaj da gledam mladu reprezentaciju Engleske...!? Da se rszumemo, nisam fan, ali mislim da će pravo lice pokazati na sledeća dva prvenstva...

3D

pre 5 godina

Partizan 1918@
Pa obični Englezi su od germana ali Saksonaca i Angla. Normani su došli kasnije kao osvajači i iako germani pričali su jednom verzijom francuakog pomešanog sa severno germaskim rečima pa ih Englezi dugo nisu prihvatali kao svoje, jedno sto godina po osvajanju.

Zuja

pre 5 godina

Englezi prolaze dalje i pobedjuju bez igre.Nova dekadencija na pomolu.Golovi iz prekida 
(Zuja, 07. jul 2018 16:36) 

A golovi iz prekida su inace dekadencija? Centarsut je bio pravi "engleski", oni su ga stvorili i mahom ga samo oni koriste, njihovi fudbaleri igraju u fizicki najzahtevnijoj ligi i normalno je da uvek dominiraju u skoku.
(sef strucnog staba, 07. jul 2018 16:40

To sto su ga stvorili govore njihovi uspesi od 1966. Cisto bunarenje.Duga lopta i skaci.Kao da se igra glavomet a ne "nogomet" ili na engleskom football.A i klubovi sa takvim stilom igre im se nisu proslavili

Cax

pre 5 godina

Браво за Ацу Информацију на епском уводу... "Чудно је то"хеххе ајмо сад пљувачи три, четри... Сад!!

F16

pre 5 godina

Englezi ovakav zreb i sansu nece imati godinama, tako da mislim da ce dogurati do finala
(Rodžer Federer-Nikad Ne Otpisujte KRALJA, 07. jul 2018 15:28)

Šveđani su ostavili doma Nizozemsku, Italiju i izbacili Njemacku.

Марвин тхе Мартиан

pre 5 godina

Мех...ни једни ни други ми нису нешто интересантни. Ко год да прође од њих данас, неће проћи Хрватску у полуфиналу. Али гледаћу фудбал док не почне Нолов меч на Вимблдону.

Botiglia

pre 5 godina

E moj Aco nasao si pogresnu informaciju na intrnetu,Gagarin nije poleteo iz Samare nego sa poligona Bajkonur iz Kazahstana ako je to uopste bitno za prenos jedne fudbalske utakmice.

dostojevski

pre 5 godina

Svim srcem uz simpatične Šveđane protiv nadobudnih i nesimpatičnih engleza!
(sah 88, 07. jul 2018 15:32)

za koga god srbi krenu da navijaju, odmah ispadnu sa prvenstva...

popi

pre 5 godina

Go England!!! Proud to be your fan from Serbia.
(eagle, 7. jul 2018 15:43) 

Ne pali se.
(Pedja, 07. jul 2018 16:09)

A što ne pustiš čoveka da navija za koga hoće?

F16

pre 5 godina

Englezi ovakav zreb i sansu nece imati godinama, tako da mislim da ce dogurati do finala
(Rodžer Federer-Nikad Ne Otpisujte KRALJA, 07. jul 2018 15:28)

Šveđani su ostavili doma Nizozemsku, Italiju i izbacili Njemacku.

Nikola

pre 5 godina

Ja nekako mislim da ko dobije veceras (Hrv-Rus), igra finale 100%. Ovaj hrkljus nije za gledanje. Da se razumemo, Rusi takodje igraju jednu vrstu hrkljusa, ali bi, ukoliko dodju do polufinala, uz pomoc publike uspeli i do finala. Hrvati su vanzemaljci za ekipe iz njihovog kostura.

CJC

pre 5 godina

Јел’ то шведски голман није ХТЕО да одбрани ударац Мекгвајера? Повукао је руку уназад...
(А. Петров, 07. jul 2018 16:32)

Ma to su oni tebi pustili tu verziju, u stvarnosti je golman obukao crveni dres, maskirao se u Megvajera i dao gol.

Dzontra Volta

pre 5 godina

Može li mi neko objasniti zašto mrzite toliko Englesku !? Ljudi igraju lepo realno.Pobedili su zasluženo.Deluju organizovano na terenu.Nisam ih nikad nešto preterano gotivio,ali bolji su bili danas od Sveđana...PS Mrzite ih,ali ne možete govoriti da su nezasluženo prošli

Petar Amer

pre 5 godina

Sedim u centru Londona. Napolju vruće ali masa ljudi na ulicama. Samo poneko ima puštenu utakmicu na mobilnom. Dali gol a nema vike, lupanja i razbijanja. Život ide dalje bez obzira na fudbal....ne kao na Balkanu kod Hrvata pa i Srba....
(Gastarbajter, 7. jul 2018 17:27)

London nije Engleska! Sumnjam da je u Mancesteru i Liverpulu tako.

London je globalna metropola u kojoj bankari i arapski i ruski tajkuni zive a milioni takvih kao ti ih opsluzuju. I guraju se u par preskupih kvadrata ali eto, mogu da kazu da "zive" u Londonu. Nesto kao Nju Jork u Americi. Ni oni tamo se ne pale na sportive "za narod."

Solskjaer

pre 5 godina

Једна ствар коју не можемо да оспоримо ВАРу је та да још увек немамо (неће га вероватно ни бити) гол из офсајда... Да и даље игра Инзаги, био би баш под стресом ових дана ;)

Admiral

pre 5 godina

@ Engleska se danas nije namucila, prosli ste samo zato sto se desilo nesto sto se desava vrlo retko, a to je da jedna ekipa postigne svega 2 od 5 penala. Mozda cete dobiti Ruse, ali sa Englezima nemate sanse.
(sef strucnog staba, 07. jul 2018 18:24

Tipicno naski sto bi se reklo. Cak i da nemaju sanse protiv Engleza kao sto kazes,zar bi bio neuspeh da igraju polufinale?! Pa mi smo pobedu protiv Kostarike velicali kao ne znam ni ja sta a ti nipodasavas uspeh Hrvata. Pa kada bi mi stigli do polifinala SP pa ja ne znam sta bi bilo,izvestavali bi o tome narednih dvadeset godina! Ni ja ne volim Hrvate ali mora se priznati da su pet koplja ispred nas u fudbalu

Ubedjeni nevernik

pre 5 godina

Hrvati vanzemaljci za Engleze???
Ne razumem to iracionalno hvaljenje Hrvata,jeste da su dobri ali daleko su od svetskog vrha u koji ne spadaju ni Englezi ali jos manje momci iz hrvatske

molina

pre 5 godina

Odlicni Englezi, organizovani, cvsti....a ovi kojima smeta "muzika" u pozadini, to je pesma navijaca, cesta pojava na utakmicama, koja se napokon cuje na prvenstvu. Svaka cast i za to Englezima. Svedjanima svaka cast na Svedzankama.

menjam sobnu lampu za dvosobnu

pre 5 godina

Ovaj Aco o svemu prica sem o utakmici i fudbalu...Teska osuda ga slusati,teska...Ne razumem,da li to tako treba,pricati o porodjaju fudbalerove zene i ostalim za utakmicu nebitnim stvarima...

absolutezero

pre 5 godina

Kolko su lepe svedjanke Isuse...
(Srle, 07. jul 2018 17:37)

Kad su prikazali onu tužnu lepoticu u krupnom planu i ja sam se skoro rasplakao:D

Flash

pre 5 godina

Sto rece neko u komentarima pre par dana, treba zabraniti navijacke komentare, majke mi, osim kad igraju nasi. Osecam da pola komentara pisu klinci od po 12-13 godina koji se uzivljavaju i poistovecuju sa zemljama koje igraju (niti ste Englezi, to za ove sto vicu ''its coming home'', niti ste Svedjani, Francuzi, oladite i gledajte lepo). Ne mozes na miru da procitas utiske drugih o utakmici a da ne budu zarazeni subjektivnim stavovima. Ili patoloski mrze Engleze, ili ih neobjasnjivo obozavaju, a i jedni i drugi iritiraju. Treci skrecu u politiku. Cetvrti prebrojavaju krvna zrnca. Opustite se i gledajte utakmicu ljudi, pa najveca car gledanja kad ne igra tvoja repka je sto mozes neutralno da gledas i procenis ko je bolji, analiziras igru, igrace. Gledamo fudbal.

neutralni felsh

pre 5 godina

Sedim u centru Londona. Napolju vruće ali masa ljudi na ulicama. Samo poneko ima puštenu utakmicu na mobilnom. Dali gol a nema vike, lupanja i razbijanja. Život ide dalje bez obzira na fudbal....ne kao na Balkanu kod Hrvata pa i Srba....
(Gastarbajter, 07. jul 2018 17:27)


zato sto je dnevni prenos, a lokalni narod u centru je tamo uglavnom zbog posla. kad bude neki vecernji prenos, zaputi se u bilo kom pravcu van svih fensi zona u centru pa zadji u neki lokalni kafe ili poslovicni pab pa ces da vidis kako "hladni englezi" prate fudbal.

dostojevski

pre 5 godina

I mene uzasno nervira, dodje mi da iskljucim ton! Jesu li u pitanju Engleski navijaci?
(mimi, 07. jul 2018 17:31)

pevaju bitlse, ali vi srbi ne znate ko su oni, zato vas i nervira

Ilija Dukić

pre 5 godina

Šveđani su ostavili doma Nizozemsku, Italiju i izbacili Njemacku.
(F16, 07. jul 2018 15:44)

Najbolje da se onda ne igra vise, nego pehar Svedskoj odmah

Partizan 1918

pre 5 godina

svedjani ni upola od ranije igre???!!!???
(milence, 07. jul 2018 19:08)

To ti je turnirsko takmičenje,odigraš jednu dobru pa dve onako.

LP

pre 5 godina

Juznoamerikanci prljavi, Pirinejci van forme, Skandinavci dosadni, Englezi predvidivi, Rusi na ivici mogucnosti, Hrvati dobri a Francuzi i Belgijanci odlicni. Ruska polovina je mnogo slabija ali tako se namestilo.

sarajevo.ba

pre 5 godina

Ne mogu a da ne prokomentarisem sledece: 
Prvo,da me ne bi ste pogresno shvatili,nisam pristalica teorija zavere I slicnih stvari ali smo svedoci da su svi komercijalni sportovi vec decenijama postali surovi biznis,a sama igra (u ovom slucaju fudbal,kao najunosniji..) tj smisao iste je u drugom planu,a evo razloga zasto pisem ovoliki uvod.Nije svedska reprezentacija neka top svetska klasa,uostalom kao ni ova trenutna engleska,ali mi bas bode oci I to previse da svedska ekipa ne igra ni blizu onoga sto mogu,a tu mislim na borbu,trud,zelju,da odigraju jako,tvrdo,a oni bas suprotno od toga,plus Englezi nista posebno ne pokazuju pa da kaze covek-pokidase ih,ne mogu da iznesu loptu,itd.Ne,meni ovo deluje kao lepo prodata utakmica,jer je Svedjanima I ovo ogroman uspeh pa nemaju problem ni sa svojim navijacima a cini mi se ni sa samim sobom sto ce ispasti,puna im je kapa 1/4! 
A sa druge strane,o ambicijama Engleza nema potrebe trositi reci,verujem da bi I Elizabeta dala sta god je potrebno,zar ne mislite I vi slicno!? 
Mislim,ne,ne mislim,siguran sam na osnovu ovoga sto gledam da je na delu klasicna namestaljka,sto govori u prilog tome da je veliki novac obesmislio ovu igru,ali srecom ne bas uvek toliko ocigledno kao sto je slucaj sa ovom utakmicom.Razocaran sam,jer gledam dosadnu utakmicu u kojoj je jedina nepoznanica sa kojom ce razlikom albion dobiti ovo. 
I izvinjavam se ovdasnjim fanovima obe reprezentacije zato sto iznosim ocigledno,jer gledam bez trunke emocija zato sto nemam nikakvo misljenje ni o jednima ni o drugima.Ovo ko da je prijsteljska,a izgleda da jeste!!
(ford, 07. jul 2018 17:43)

Vidi prijatelju, ja od kako sam sebe uhvatio da lazem vise nikome ne vjerujem.
Ali, ti kazes da nisi pristalica teorija zavjera pa onda dalje pises kako si siguran da je( bar ova utakmica) namjestaljka.

sef strucnog staba

pre 5 godina

budu li ovako englezi igrali , eto Hrvatske u finalu na ponos i diku svih naroda i narodnosti na Balkanu
(krki, 07. jul 2018 17:13)

Stvarno mislis da onakvi Hrvati koji su se jedva provukli protiv Danske mogu da dobiju kolevku fudbala? Ako dobiju Ruse uopste...

Coco Bill

pre 5 godina

Englezi prolaze dalje i pobedjuju bez igre.Nova dekadencija na pomolu.Golovi iz prekida
(Zuja, 07. jul 2018 16:36) Pa onda i mi imamo jedino

Pa onda i mi imamo jedinu pobedu iz "dekadencije" ?!

Basketas

pre 5 godina

Nevezano za utakmicu. Da li samo mene nenormalno iritira pljuvanje po terenu? Pa covece udaras posle glavom loptu koja je na tom terenu i padas na njega. Delio bih zute kartone za to. Morao sam da napisem ovo...

neutralni felsh

pre 5 godina

Danska je za ovu Svedsku Brazil, sto se tice talenta. Nula talenta, igraci sami, nogometasa nigdje. Engleska takodjer tu negdje. Nikakva ekipa. Ukoliko prodjemo Ruse, nastradat ce gadno. Samo doktor Modric je bolji od citavog engleskog veznog reda.
(Modric je doktor nogometa, 07. jul 2018 17:56)


sused, nemoj da vas opet hvataju kontraprodiuktivne histerije i potreba za omalovazavanjem protivnika. hrvatska jeste zrela ekipa, ali ovo nisu oni stari englezi sa ranijih sampionata - ovi umeju da igraju bez igre: svedska-engleska je bila slicna utakmici hrvatska-danska, samo sto su englezi svoj mec resili bez produzetaka i penala.
u jednom si u pravu, modric je doktor nogometa. ali zaboravljas da su mnogi doktori nogometa vec napustili rusiju kao pokisli. nekad ni doktori ne pomazu.

Nikola

pre 5 godina

Ovaj Aco o svemu prica sem o utakmici i fudbalu...Teska osuda ga slusati,teska...Ne razumem,da li to tako treba,pricati o porodjaju fudbalerove zene i ostalim za utakmicu nebitnim stvarima...
(menjam sobnu lampu za dvosobnu, 07. jul 2018 16:29) pa, posteno, meni je interesantnije da cujem neku zanimljivost nego da mi prica ko je kome dodao loptu i ko izvodi aut, kao da sam ne vidim to. Uostalom, ako neko iznosi statisticke podatke vezane za utakmicu od nasih komentatora, to je on.

Ljiljana, London

pre 5 godina

Sad se vratih iz jednog paba, gde nisam bila sasvim sigurna da cu ziva da izadjem od navijaca. Za prvi gol sam cula dok sam setala, kad su valjda svi skocili u komsiluku i to je stvarno trebalo cuti... Go England!

neutralni felsh

pre 5 godina

Ne znam sta ce biti na kraju i ko ce ici dalje ali ovo kukanje Rusofila je neprocenjivo lepa muzika za moje usi. Pazi zapazanje golman je sklonio ruku da lopta udje i gol, ili ono cini mi se da je bio faul kod gola... PatriJote mozete vi i bolje
(Rusofob, 07. jul 2018 17:05)


ne mogu. cast izuzecima, oni su ovde ponajmanje zbog fudbala. o fudbalu uglavnom govore uopsteno a paznju posvecuju nebitnim stvarima jer fudbal im je samo povod da prospu svoj politicki stav. cuj, nece da navija za engleze jer su kolonizatori. valjda ga kolonizovali sterling i sautgejt, ko ce ga znati. to ne navija za neku reprezentaciju zbog sopstvenog fudbalskog ukusa, niti izvesnog stepena kulturoloske poistovecenosti, nego zbog politickih afiniteta koji se granaju u ad hominem gledista na sve(t). kad im se skrene paznja i ukaze gde i zasto grese, onda bas oni kukaju na skretanje teme... i na duzinu komentara. valjda treba da bude sazet kao parola, ili poetican kao komesarski haiku. o fudbalu ni rec.
nije problem, jer fudbal je sport uz koji se moze pricati o gomili stvari, zato sto "prozima sve pore drustva" (prosli put smo posle japan-belgija pricali i o japanskom hi-fi nasledju, juce smo cak spomenuli i holivud, svi prate nesto pa se uvek nadje dobar sagovornik... ) - ali sve to ne mora da se radi na histerican, cak i preteci nacin, jer je onda skroz diletantski.
pre nedelju-dve ide neka prica o nasoj reprezentaciji, kolega komentator (da ne imenujem sad) sipa i drvlje i kamenje ("najgori su"), ja kazem da nisu, da ih treba razumeti jer du tek odraz svojih navijaca, takodje dezorijentisanih na sebi svojstven nacin - na to se on javlja da kaze da nemam pojma, da nasi nemaju pojma i da sam ja jos od ranije poznat kao neko ko pise protiv nas... pluseva koliko volis. mislim se, na skroz isti nacin i glasate pa vam je posle djavo kriv :)

Lampi

pre 5 godina

Engleska odlicna!!A ovi sto pisu o nekom namestanju za Engleze neka se zapitaju-kako je moguce da je Engleska svoju prvu i dosad jedinu titulu svetskog prvaka osvojila pre pedeset i dve godine?

V

pre 5 godina

Šveđani su do sada zavili u crno Holanđane, Italijane, Nemce, Švajcarce, sada su na red došli englezi!
(sah 88, 07. jul 2018 15:44)
U kvalifikacijama igrali nereseno i izgubili od Holandije. Na SP izgubili od Nemacke. Kakvi Italijani? Komentar Boze me sacuvaj, jos mu fudbalski znalci nalupali pluseve.

Mudhoney

pre 5 godina

ovo je treca liga svetskog fudbala.jadno je takmicenje u kom ce englezi biti medju 4
(Carlito, 7
Haha,a prva liga je poslana kuci od ovih iz trece cini mi se.

City Girl

pre 5 godina

@ Gastarbajter - Ja cula sirene automobila kada su dali prvi gol. Onda sam se vratila kuci, otvorila sve prozore i cula slavlje iz okolnih stanova. Odmah sam znala da su dali drugi gol. Slave oni i raduju se kao i mi. Da ne pominjem zastave na prozorima, automobilima i cak i na radnom mestu.

neutralni felsh

pre 5 godina

(neutralni felsh, 7. jul 2018 18:05) 

Sve to stoji, prijatelju. Ali, Danska je puno opasnija ekipa od ove Svedske. Sto se Engleza tice, ekipe s Beckhamom, Lampardom, Gerardom su mi bile puno draze od ove danasnje. Kako god, zivi bili pa vidili. Pozdrav tebi i drugim Srbima dobre volje.
(Modric je doktor nogometa, 07. jul 2018 18:15)


hvala, takodjer :)
nisam poredio reprezentacije nego tempo i geometriju te dve utakmice, vrlo su slicni - na kraju krajeva, u oba slucaja mech nije odlucio toliko "individualni kvalitet" koliko "timska kompaktnost".
nase simpatije cesto nemaju veze sa ubojitoscu neke reprezentacije. italija devedesetih je bila simpaticna rapsodija rasnih majstora, ali su pehar svetskog prvenstva docekali tek 2006. - u vreme vec poodmakle oseke kvaliteta. argentina 2002. je isto bila mnogo simpatican skup majstora, koji te skoro tera da ustanes dok ih nabrajas (batistuta, zaneti, veron, kanidja, ortega, aimar...) - a nisu uspeli ni grupu da prodju.
nista ne znaci to sto neka reprezentacija ne deluje ubedljivo kad gledamo igrace. za englesku sa jednim skolsom i sirerom se mislilo da ce da gaze redom, pa opet nisu. ovi sada englezi nisu toliko impozantni na prvi pogled, ali bas u tome lezi njihov kec iz rukava kojim mogu da iznenade svakoga, cak i hrvatsku. zato niposto ne treba upadati u euforiju i omalovazavanje, jer publika cesto nesvesno prenese energiju i na igrace (vise nego sto mnogi misle) i zato mora da se pazi sta se "emituje". manje prizemne parapatriotske politike, vise zdravog razuma. kad mi vec nismo pazili nego smo nase momke opteretili suvisnim tenzijama nakon onog sacirijeve tviter-provokacije sa kopackama (tad je pustio burgiju), ne treba ponavljati nase stare greske.

Čiča Miloje®

pre 5 godina

Izgleda da će ovo biti najveći smor od fudbala do sada. Dve najnemaštovitije reprezentacije, bez ijednog majstora fudbala. Sve same najobičnije zanatlije... Šteta što će se jedna naći u polufinalu...

Rusofob

pre 5 godina

Ne znam sta ce biti na kraju i ko ce ici dalje ali ovo kukanje Rusofila je neprocenjivo lepa muzika za moje usi. Pazi zapazanje golman je sklonio ruku da lopta udje i gol, ili ono cini mi se da je bio faul kod gola... PatriJote mozete vi i bolje

lal

pre 5 godina

@kadinjaca ipak pala: ne znam zasto su holandjani u odabranom drustvu, a francuzi nisu... na kraju krajeva, francuzi su osvojili sp, dok holandjani nisu... stoji da su 3 puta igrali finale, a francuzi 2 puta, ali ipak mislim da bi menjali tri druga mesta za jedno prvo. ;)
malo mi je preterano da se francuzi nazivaju novokomponovanom reprezentacijom... kao da su platini, kantona i zizu marsovci...

lorenzo

pre 5 godina

nema ništa od Engleza, ko im je ovaj trener, nisu poveli najboljeg golmana, Hart klasa za ovog klinca, Kejn zna samo kada mu namjesti Eriksen, vidi im odbrane...samo neki od komentara pred početak SP...mislim sad je druga priča, sad je lagan žreb a orije toga laka grupa, sve ovo je namješteno, golman Švedske izmakao ruku kod prvog gola bla bla bla...e moj narode, dok mi pričamo o teorijama, namještanjima i ostalim glupostima ostale države igraju fudbal...ali šta ima veze, nas je Brih zeznuo a realno da nije to uradio mogli smo do finala komotno, je l' tako?

Marin

pre 5 godina

Najlipse finale za oko bilo bi belgija-hrvatska,dvije velike desetke hazard protiv modrica,mozda i buduceg suigraca sto navijam vec dvi godine da ga real dovede...ronaldov odlazak se nece ni osjetiti...a onda bolji nek dobije,bit ce tesko i danas sa rusima a kamoli sa englezima,al drzi me pozitiva.pozdrav iz dalmacije mom najdrazem srpskom portalu!

Kayser Soze

pre 5 godina

Šveđani katastrofa.... Deluju skroz pogubljeno. Englezi se ispromasivali, Sterling posebno, i sebican je bio u poslednjoj prilici. Pre će Englezi do još jednog gola, nego Šveđani do izjednačenja

Volumen 72

pre 5 godina

Englezi pametno izgubili od Belgije u grupi i evo smešni im se finale... Mada mislim da će prvak sigurno biti pobednik meča Francuska-Belgija... Ko god da im dođe u finale biće zgažen.

Poslednji samuraj

pre 5 godina

Zašto imam osećaj da gledam mladu reprezentaciju Engleske...!? Da se rszumemo, nisam fan, ali mislim da će pravo lice pokazati na sledeća dva prvenstva...

А. Петров

pre 5 godina

И даље мислим да је Енглеска просечна екипа. Али ови Швеђани су код другог гола били толико јадни да и треба да испадну.
(А, ти исти Швеђани испрашили Швајцарску која је нас послала кући. ?)

Marko

pre 5 godina

Ovo 3 5 2 izgleda dobitna kombinacija u danasnjem fudbalu, i Engleska i Belgija to igraju. Celsi takodje prosle sezone kada su osvojili ligu ako se ne varam. Bilo je i pokusana Vengera da predje na taj sistem. Ako moze jos neki komentar na tu temu i primeri.

Goran

pre 5 godina

Kako zasada stvari stoje,moraće izgleda Ibra da se isprsi sa večerom koju je obećao Bekamu u slučaju pobede Engleske ,koja je nakon ovog drugog gola skoro pa izvesna....Nema šta Englezi su ovom mecu opravdali ulogu favorita ,i onako rutinski dobijaju Svedjane koji su apsolutno bezidejni u napadu od samog početka meča!

Ivan

pre 5 godina

Svedska primer kako prosecna reprezentacija moze daleko da dogura ako daje svaku utakmicu vise od svojih mogucnosti. Oni su ovo prvo poluvreme mogli da gube 3-4 nula od engleza.

takkar

pre 5 godina

Englezi jesu zasluzili naravno danasnjom igrom,malo se provukli protiv Kolumbije.Ali zreb im je bio lagan realno,tako da su prosto morali da dodju do najboljih 4 ekipa.Svedjani danas mnogo losi,pogotovo u skok igri,gde su najjaci.Bas su bili zatvoreni,a na lopti su takodje limitirani,sto se najbolje vidi protvi neke top ekipe.Ipak se stice utisak da su ENG "ni krivi ni duzni" u 4 najbolje ekipe.Otvorio im se zreb iskoristili su to.Ako udju u finale to ce biti jedno ogromno iznenadjenje,ako gledamo stanje pre pocetka takmicenja,a realno deli ih samo jedna pobeda od toga,tako da... Licno mislim da nece,ali aj da sacekamo.Ova igra nije dovoljna ni za Hrvate,a da ne pricam za Belgiju i Francusku.Davali su golove bukvalno neometani,bas me razocrala igra Svedjana danas.Definitivno bi bilo lose da je bolja ekipa ispala u ovom slucaju ENG.Vcrs Hrvati trebalo bi da dobiju,ali ruski bunker je nesto najcudnije sto smo videli na ovom SP.

Marko

pre 5 godina

Majko moja gledam ove Engleze ne znam dva igraca a dogurase dalje od Ferdinand, Teri, Bekam, Skols i ekipe....Ali Hrvati ce ih pregaziti kao plitak potok 100%

sef strucnog staba

pre 5 godina

Susret dve ekipe koje gaje slican stil fudbala.Tehnike nigde. Skok i duel igra.I onda navijaci na kraju God fuck the queen.Jedna od dosadnijih utakmica.Ako hrvati prodju ruse mislim da imaju sansu protiv engleza.Lopta na zemlju i od noge do do noge. Hari Kejn do kraja ni jedan gol iz igre.Od pet tri dao iz penala
(Balantines, 07. jul 2018 17:53)

Ne budi siguran u to da ce Lovren i Vida tako lako sacuvati momka koji vec cetiri godine zavrsava u vrhu liste strelaca najjace lige sveta sa po 25+ golova. A odbrana Engleza, prosto savrseno deluje.

ultra partijaner

pre 5 godina

Ako mi večeras dobijemo Ruse, a toga se bojim. Rusi će biti nabrijani i dati će dvista posto, Englezima onda dajem 33 % šansi protiv HR. Rusi će večeras biti zviri, koje će mo teško zaustaviti.

Srbo

pre 5 godina

ovi Svedjani danas igraju srpski stil(siguran put u fijasko). Forsiraju jednu stranu, u ovom slucaju desnu, stigne do Krafta, koji nekim balonkama pokusava da nadje nekog napred.

Komša

pre 5 godina

To je to.Rutinski.Švedaka je možda izgledala kao da zna na utakmici protiv Švajcarske ali pired Enfleza izfledaju kao da ne znaju gde su pošli...

kadinjaca ipak pala

pre 5 godina

Kad nema Brazila, Argentine, Italije, Nemacke i Holandije, dobra je i Engleska! Engleska brani cast starih velikana, svi ostali ucesnici polufinala novokomponovane reprezentacije, ko god veceras pobedio! Igracki i po imenima Belgija najatraktivnija, ali nema tradiciju!

Djenka

pre 5 godina

@Marko ako iz reprezentacije u kojoj igraju igraci iz najjace lige na svetu i to iz top timoca ne znas "dva igraca" onda bi mogao da pratis Fashion week. Jos posle prvog kola krenula su pljuvanja po njima a rekao sam da bi mogli daleko. Evo ih na pragu finala. Igraju kompaktno, cvrsto, nisu atraktivni ali rade posao. Mislim da ce i u finale.

Gastarbajter

pre 5 godina

Sedim u centru Londona. Napolju vruće ali masa ljudi na ulicama. Samo poneko ima puštenu utakmicu na mobilnom. Dali gol a nema vike, lupanja i razbijanja. Život ide dalje bez obzira na fudbal....ne kao na Balkanu kod Hrvata pa i Srba....

Rade

pre 5 godina

Komentator vise prica o zenama fudbalera i njihovim porodjajima, nego o samoj utakmici!
(Dusanstina, 7. jul 2018 16:27)

Meni je to uvek simpaticno.
A i nemamo boljeg.
A i Engleze odlicno poznaje.

Kolubarac

pre 5 godina

Ima fudbalera, na pr. Sterling, koji odigravaju dobro samo na malom prostoru, kad je oko njih mnogo protivničkih igrača, oni tada instiktom rešavaju situaciju.Ali kad imaju vremena za razmišljanje, umeju da budu u problemu.

Goxy

pre 5 godina

Englezi ce svoju najbolju utakmicu odigrati u polufinalu. Voleo bih da Hrvatska (ako prodje Ruse) prodje Engleze.... ali nekako ne verujem u takav ishod. Hrvati su pucali sebi u noge kad god su trebali da naprave nesto.

Drzim se onog sto sam rekao pre pocetka sampionata, Belgija - Engleska finale.

sef strucnog staba

pre 5 godina

Englezi prolaze dalje i pobedjuju bez igre.Nova dekadencija na pomolu.Golovi iz prekida
(Zuja, 07. jul 2018 16:36)

A golovi iz prekida su inace dekadencija? Centarsut je bio pravi "engleski", oni su ga stvorili i mahom ga samo oni koriste, njihovi fudbaleri igraju u fizicki najzahtevnijoj ligi i normalno je da uvek dominiraju u skoku.

GrgaPitic

pre 5 godina

Da je sve bilo kako treba mi bi smo igrali danas protiv Engleza:)
(realista, 07. jul 2018 16:41)

Da si optimista razumeo bih tvoj komentar, a ovako sve je je kako i treba da bude, tj. realno... Na osnovu cega od sada i kakvih uspeha ranije si zakljucio da je to ono sto treba da bude?

BgHQ

pre 5 godina

Def Engleska igra lepse i bolje od Svedjana.Za fudbal kao sport bi bilo bolje da Engleska prodje u polufinale a naravno i za nas neutralne posmatrace.

impeRAtor

pre 5 godina

Opet divlja, skoro amaterska ekipa ispada od individualno kvalitetnijeg sastava. Dzabe zelja i trcanje kad ne znaju sta ce sa loptom, nesto slicno Urugvaju. Englezi nikad lakse do polufinala, bice spektakl protiv Hrvata.

Novi Sad Srbija

pre 5 godina

Opet divlja, skoro amaterska ekipa ispada od individualno kvalitetnijeg sastava. Dzabe zelja i trcanje kad ne znaju sta ce sa loptom, nesto slicno Urugvaju. Englezi nikad lakse do polufinala, bice spektakl protiv Hrvata.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (impeRAtor, 7. jul 2018 17:19)

# Link komentara

Bilo je tako bice spektakl protiv Spanije, pa nista, polako.

impeRAtor

pre 5 godina

Zato sto ne zna da postigne gol, eto zato se tako kaze Batko. Zato sto ga ne bi dao ni da plati golmanu da ga pusti, npr. Najjace kad takve fraze nekome moras da objasnjavas... Tuzno...

Modric je doktor nogometa

pre 5 godina

Danska je za ovu Svedsku Brazil, sto se tice talenta. Nula talenta, igraci sami, nogometasa nigdje. Engleska takodjer tu negdje. Nikakva ekipa. Ukoliko prodjemo Ruse, nastradat ce gadno. Samo doktor Modric je bolji od citavog engleskog veznog reda.

Balantines

pre 5 godina

Susret dve ekipe koje gaje slican stil fudbala.Tehnike nigde. Skok i duel igra.I onda navijaci na kraju God fuck the queen.Jedna od dosadnijih utakmica.Ako hrvati prodju ruse mislim da imaju sansu protiv engleza.Lopta na zemlju i od noge do do noge. Hari Kejn do kraja ni jedan gol iz igre.Od pet tri dao iz penala

Modric je doktor nogometa

pre 5 godina

Danska je za ovu Svedsku Brazil, sto se tice talenta. Nula talenta, igraci sami, nogometasa nigdje. Engleska takodjer tu negdje. Nikakva ekipa. Ukoliko prodjemo Ruse, nastradat ce gadno. Samo doktor Modric je bolji od citavog engleskog veznog reda.
(Modric je doktor nogometa, 07. jul 2018 17:56)


sused, nemoj da vas opet hvataju kontraprodiuktivne histerije i potreba za omalovazavanjem protivnika. hrvatska jeste zrela ekipa, ali ovo nisu oni stari englezi sa ranijih sampionata - ovi umeju da igraju bez igre: svedska-engleska je bila slicna utakmici hrvatska-danska, samo sto su englezi svoj mec resili bez produzetaka i penala.
u jednom si u pravu, modric je doktor nogometa. ali zaboravljas da su mnogi doktori nogometa vec napustili rusiju kao pokisli. nekad ni doktori ne pomazu.
(neutralni felsh, 7. jul 2018 18:05)

Sve to stoji, prijatelju. Ali, Danska je puno opasnija ekipa od ove Svedske. Sto se Engleza tice, ekipe s Beckhamom, Lampardom, Gerardom su mi bile puno draze od ove danasnje. Kako god, zivi bili pa vidili. Pozdrav tebi i drugim Srbima dobre volje.

neutralni felsh

pre 5 godina

(neutralni felsh, 07. jul 2018 17:44) 

bravo druze, sve si obijasnio
(dostojevski, 07. jul 2018 17:51)


hvala, i ti si, takodje, za ono sa bitlsima :)

zasluženo

pre 5 godina

Koliko vidim Hrvati u finalu. A Belgija i Francuska ce da bude teški rat ali Francuzi idu u finale. Englezi i abelgija za treće, mislim da Belgija uzima bronzu.

Kolubarac

pre 5 godina

Objektivno rečeno, bez bilo kakvih primesa, Hrvati imaju samo jednog ekstra vrhunskog igrača(Modrić), a videli smo na ovom prvenstvu šta se dešava kada protivnik zatvori prostor oko takvog igrača, ili kada mu ne ide.
Hrvatska sa Modrićem je jedna ekipa, a bez njega sasvim druga, ali ne i loša, jer igraju sa tim emotivno-nacionalnim nabojem i imaju solidnog trenera.
Sa druge strane, Rusi bi trebalo da su opušteniji, na domaćem su terenu i još ako bude kiše (nemojmo biti naivni, setimo se da je za vreme bombardovanja, skoro tri meseca, bilo svaki dan vedro i bez kapi kiše), Rusi bi lako mogli da prođu i onda kuku-lele, šta bi.
Vidim da su prošle reprezentacije čije su fudbalske organizacije imale nekakve planove i programe, što je za ove naše prostore mislena imenica,podrazumevam i Hrvatsku, kojoj se jednostavno desilo, samo od sebe, da ima dobar tim.
Prognoza:Lovren odavno nije kiksnuo a Dzjuba to što igra, igra vrhunski.

Марвин тхе Мартиан

pre 5 godina

Мех...ни једни ни други ми нису нешто интересантни. Ко год да прође од њих данас, неће проћи Хрватску у полуфиналу. Али гледаћу фудбал док не почне Нолов меч на Вимблдону.

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

Tooo Englezi vode 2:0! Ali to je opasan rezultat, i zato ce Svedjani dati bar 1 gol, tako Japan vodio 2:0 pa Belgija preokrenula, sinoc Belgija povela 2:0 a Brazilci smanjili. Finale Mundijala cinice Belgija/Francuska - Engleska, upamtite ovo svi. Zao mi sto se Belgijanci i Trikolori sastaju u polufinalu, jer je to najjaci par celog turnira.

Cax

pre 5 godina

Браво за Ацу Информацију на епском уводу... "Чудно је то"хеххе ајмо сад пљувачи три, четри... Сад!!

Zuja

pre 5 godina

Englezi prolaze dalje i pobedjuju bez igre.Nova dekadencija na pomolu.Golovi iz prekida 
(Zuja, 07. jul 2018 16:36) 

A golovi iz prekida su inace dekadencija? Centarsut je bio pravi "engleski", oni su ga stvorili i mahom ga samo oni koriste, njihovi fudbaleri igraju u fizicki najzahtevnijoj ligi i normalno je da uvek dominiraju u skoku.
(sef strucnog staba, 07. jul 2018 16:40

To sto su ga stvorili govore njihovi uspesi od 1966. Cisto bunarenje.Duga lopta i skaci.Kao da se igra glavomet a ne "nogomet" ili na engleskom football.A i klubovi sa takvim stilom igre im se nisu proslavili

sef strucnog staba

pre 5 godina

Sve to stoji, prijatelju. Ali, Danska je puno opasnija ekipa od ove Svedske. Sto se Engleza tice, ekipe s Beckhamom, Lampardom, Gerardom su mi bile puno draze od ove danasnje. Kako god, zivi bili pa vidili. Pozdrav tebi i drugim Srbima dobre volje.
(Modric je doktor nogometa, 07. jul 2018 18:15)

Engleska se danas nije namucila, prosli ste samo zato sto se desilo nesto sto se desava vrlo retko, a to je da jedna ekipa postigne svega 2 od 5 penala. Mozda cete dobiti Ruse, ali sa Englezima nemate sanse.

kralj

pre 5 godina

Engleze ne volim i zelim im poraz ali su puno kvalitetniji od Sveda,Svedska ima par solidnih igraca a Englezi to isto i dvojicu odlicnih Sterlinga i Kejna.Zelim im poraz ali bi to bilo veliko iznenadjenje.

mimi

pre 5 godina

Da li još nekog nervira ova muzika sa tribina?
(Gagi, 7. jul 2018 17:16)

I mene uzasno nervira, dodje mi da iskljucim ton! Jesu li u pitanju Engleski navijaci?

dbbp

pre 5 godina

Navijao sam za Engleze samo zbog Beckhama... moj omiljeni igrac. Uvek sam kopirao vecinu njegovih frizura, kao i njegov sut iz slobodnjaka i stajling, naravno ;)
Inace, SP osvaja Francuska ili Belgija, a trece mesto takodje Francuska ili Belgija.

3D

pre 5 godina

Partizan 1918@
Pa obični Englezi su od germana ali Saksonaca i Angla. Normani su došli kasnije kao osvajači i iako germani pričali su jednom verzijom francuakog pomešanog sa severno germaskim rečima pa ih Englezi dugo nisu prihvatali kao svoje, jedno sto godina po osvajanju.

Kolubarac

pre 5 godina

Nije mi jasna ova moda da levog beka (u ovom slucaju Jang), igraju dešnjaci, kojima treba vreme da se okrenu, nameste na desnu nogu... što nije lako kako kad napadaju, tako i kad se brane.Ranije je, ako ne grešim desnonog bio Mili Hadžiabdić levi bek Veleža i reprezentacije.
Po meni tu poziciju treba da igraju levonogi igrači, a nije da ih Englezi nemaju.
Mislim da je korisno i da levi štoper, ako se igra sa trojicom pozadi, bude levonog.Kod Engleza to je Megvajer, koji ima problem sa kontrolom lopte kad je izložen presingu.
Uostalom, najbolji levi bekovi su levonogi (R.Karlos, Evra, Kolarov...) i gde ste videli da desnog beka, ili desnog štopera igraju desnonogi.

Solskjaer

pre 5 godina

Nije mi jasna ova moda da levog beka (u ovom slucaju Jang), igraju dešnjaci, kojima treba vreme da se okrenu, nameste na desnu nogu... što nije lako kako kad napadaju, tako i kad se brane.Ranije je, ako ne grešim desnonog bio Mili Hadžiabdić levi bek Veleža i reprezentacije.
Po meni tu poziciju treba da igraju levonogi igrači, a nije da ih Englezi nemaju. 
Mislim da je korisno i da levi štoper, ako se igra sa trojicom pozadi, bude levonog.Kod Engleza to je Megvajer, koji ima problem sa kontrolom lopte kad je izložen presingu. 
Uostalom, najbolji levi bekovi su levonogi (R.Karlos, Evra, Kolarov...) i gde ste videli da desnog beka, ili desnog štopera igraju desnonogi.
(Kolubarac, 07. jul 2018 16:29

Предност дешњака на левом боку је то што лакше уђу у средину да шутирају, а такође и центаршутеви иду према голу, а не од гола, што је такође предност. Због тога су играчи попут Анрија, Роналда, Азара итд као крила били на десној страни. Анри и Роналдо су касније прешли у напад, али и даље су више на левој. Бекам је увек играо на десној страни или ближе средини управо због спорости. Ретки су играчи попут Гигса који су као левоноги играли на левој страни. Бејл је такође дуго био на левој и тад је био добар асистент, али на десној је директно опаснији по гол...

kiki ns

pre 5 godina

Da gresim ili je to bio faul u napadu kod gola?
(LP, 07. jul 2018 16:36)

Upravo sam napisao komentar na tu temu.
I ja mislim da je bio faul u napadu, I to žestok.

Dynamic

pre 5 godina

Nadam se da će ovog Kujpersa pomoćnici koštati finala, nesigurne procene ofsajda, prvo Berg koji je bio na svojoj polovini onda i metarski ofsajd Engleza koji je kasno sviran.

ford

pre 5 godina

Ne mogu a da ne prokomentarisem sledece:
Prvo,da me ne bi ste pogresno shvatili,nisam pristalica teorija zavere I slicnih stvari ali smo svedoci da su svi komercijalni sportovi vec decenijama postali surovi biznis,a sama igra (u ovom slucaju fudbal,kao najunosniji..) tj smisao iste je u drugom planu,a evo razloga zasto pisem ovoliki uvod.Nije svedska reprezentacija neka top svetska klasa,uostalom kao ni ova trenutna engleska,ali mi bas bode oci I to previse da svedska ekipa ne igra ni blizu onoga sto mogu,a tu mislim na borbu,trud,zelju,da odigraju jako,tvrdo,a oni bas suprotno od toga,plus Englezi nista posebno ne pokazuju pa da kaze covek-pokidase ih,ne mogu da iznesu loptu,itd.Ne,meni ovo deluje kao lepo prodata utakmica,jer je Svedjanima I ovo ogroman uspeh pa nemaju problem ni sa svojim navijacima a cini mi se ni sa samim sobom sto ce ispasti,puna im je kapa 1/4!
A sa druge strane,o ambicijama Engleza nema potrebe trositi reci,verujem da bi I Elizabeta dala sta god je potrebno,zar ne mislite I vi slicno!?
Mislim,ne,ne mislim,siguran sam na osnovu ovoga sto gledam da je na delu klasicna namestaljka,sto govori u prilog tome da je veliki novac obesmislio ovu igru,ali srecom ne bas uvek toliko ocigledno kao sto je slucaj sa ovom utakmicom.Razocaran sam,jer gledam dosadnu utakmicu u kojoj je jedina nepoznanica sa kojom ce razlikom albion dobiti ovo.
I izvinjavam se ovdasnjim fanovima obe reprezentacije zato sto iznosim ocigledno,jer gledam bez trunke emocija zato sto nemam nikakvo misljenje ni o jednima ni o drugima.Ovo ko da je prijsteljska,a izgleda da jeste!!

jsx

pre 5 godina

Slazem se sa Karlitom. Prva liga je Real, mozda i Bajern. Druga su Liverpul, Siti, Barselona, PSG i Juventus, mozda cak i Francuska, eventualno Belgija. Hrvatska i Engleska su zaista najvise treca liga.

Ne dajte se prevariti braco Srbi

pre 5 godina

Franc- Belgija  
Rusija- Eng
Franc- Rusija  
Franc (nazalost) 
(Ne dajte se prevariti braco Srbi, 06. jul 2018 17:55)

sef strucnog staba

pre 5 godina

Nije mi jasna ova moda da levog beka (u ovom slucaju Jang), igraju dešnjaci, kojima treba vreme da se okrenu, nameste na desnu nogu... što nije lako kako kad napadaju, tako i kad se brane.Ranije je, ako ne grešim desnonog bio Mili Hadžiabdić levi bek Veleža i reprezentacije. 
Po meni tu poziciju treba da igraju levonogi igrači, a nije da ih Englezi nemaju. 
Mislim da je korisno i da levi štoper, ako se igra sa trojicom pozadi, bude levonog.Kod Engleza to je Megvajer, koji ima problem sa kontrolom lopte kad je izložen presingu. 
Uostalom, najbolji levi bekovi su levonogi (R.Karlos, Evra, Kolarov...) i gde ste videli da desnog beka, ili desnog štopera igraju desnonogi.
(Kolubarac, 07. jul 2018 16:29)

Svakako da su cesce na levom beku levonogi, ali uopste nije od tolikog znacaja niti presudno. Svi oni na vrhunskom nivou se dobro sluze sa obe noge, mnogo bitnije je da li on ima sposobnost da se ponavlja u napadu i pokriva u odbrani, nego koju nogu koristi.

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

Sto bi rekli englezi. Sterling can't buy a goal. Kritican igrac...
(impeRAtor, 07. jul 2018 16:45)

Buy? Sto bi Sterling KUPIO gol (buy znaci kupiti, buy/bought/bought - past simpl i past particip tog glagola)? Btw, Rahim je krilni igrac a ne centarfor, Kejn, Velbek i Staridz kao centarfori su zaduzeni za golove.

dostojevski

pre 5 godina

(neutralni felsh, 07. jul 2018 17:44)  

bravo druze, sve si obijasnio 
(dostojevski, 07. jul 2018 17:51) 


hvala, i ti si, takodje, za ono sa bitlsima :)
(neutralni felsh, 07. jul 2018 17:57)

hvala ti, volim razumne ljude :)

А. Петров

pre 5 godina

Јел’ то шведски голман није ХТЕО да одбрани ударац Мекгвајера? Повукао је руку уназад...

Kolubarac

pre 5 godina

(sef strucnog staba, 07. jul 2018 16:46)

Ok šefe, ali šta misliš da li je poželjniji levonogi levi štoper u slučaju kada protivnik igra visoki presing.

only fools and horses

pre 5 godina

Jako slabi Šveđani danas, loša igra, puno grešaka. Plus deluju smotano, prosto neprepoznatljivi su. Englezi puno bolji, da li je to posledica loših Šveđana ili njihove snage, videćemo.
Ali to ipak ne menja činjenicu da su Šveđani debelo oštećeni u prvom poluvremenu, na 0:0. Za suđeni ofsajd kad je igrač izašao sam ispred golmana. Ne znam zašto je ignorisan savet da se ofsajd ne sudi u gol šansi već da se posle pogleda snimak.

ford

pre 5 godina

@sarajevo.ba
Pa I nisam u tom miljeu paranoje,ali svi mi otprilike mozemo samo da pretpostavimo sta se radi,ali samo mozemo..Seti se sad cele tekme I seti se kako Svedjani igraju (tj kako znaju I mogu),svoje kvalitete odnosno nedostatke istih nadoknadjuju borbenoscu I zeljom,ako nista drugo bar ce izginuti!A ovde!?Kolko su kartona dobili zbog jakih duela,kolko su grizli protivnika!?Podsetili su me na nase,a razlika je u tome sto nasi uvek igraju ovako nezainteresovano.Naravno,budalasto bi bilo da ja sad tvrdim kako sam u pravu 200%,a vi svi ostali nemate pojma,nije to.Ja prvi priznajem da sam laik,znam onoliko koliko zna obican ljubitelj fudbala koji pratim 40+ godina,samo mi mirise na dogovor jer realno devedeset minuta generalno nije bilo ritma,nervoze,svega sto donosi toliki uspeh kao sto je plasman medju 4 naj na planeti!!

popi

pre 5 godina

Go England!!! Proud to be your fan from Serbia.
(eagle, 7. jul 2018 15:43) 

Ne pali se.
(Pedja, 07. jul 2018 16:09)

A što ne pustiš čoveka da navija za koga hoće?

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

Sto bi rekli englezi. Sterling can't buy a goal. Kritican igrac...
(impeRAtor, 07. jul 2018 16:45)

Buy? Sto bi Sterling KUPIO gol (buy znaci kupiti, buy/bought/bought - past simpl i past particip tog glagola)? Btw, Rahim je krilni igrac a ne centarfor, Kejn, Velbek i Staridz kao centarfori su zaduzeni za golove.

Marko

pre 5 godina

Majko moja gledam ove Engleze ne znam dva igraca a dogurase dalje od Ferdinand, Teri, Bekam, Skols i ekipe....Ali Hrvati ce ih pregaziti kao plitak potok 100%

lorenzo

pre 5 godina

nema ništa od Engleza, ko im je ovaj trener, nisu poveli najboljeg golmana, Hart klasa za ovog klinca, Kejn zna samo kada mu namjesti Eriksen, vidi im odbrane...samo neki od komentara pred početak SP...mislim sad je druga priča, sad je lagan žreb a orije toga laka grupa, sve ovo je namješteno, golman Švedske izmakao ruku kod prvog gola bla bla bla...e moj narode, dok mi pričamo o teorijama, namještanjima i ostalim glupostima ostale države igraju fudbal...ali šta ima veze, nas je Brih zeznuo a realno da nije to uradio mogli smo do finala komotno, je l' tako?

ford

pre 5 godina

Ne mogu a da ne prokomentarisem sledece:
Prvo,da me ne bi ste pogresno shvatili,nisam pristalica teorija zavere I slicnih stvari ali smo svedoci da su svi komercijalni sportovi vec decenijama postali surovi biznis,a sama igra (u ovom slucaju fudbal,kao najunosniji..) tj smisao iste je u drugom planu,a evo razloga zasto pisem ovoliki uvod.Nije svedska reprezentacija neka top svetska klasa,uostalom kao ni ova trenutna engleska,ali mi bas bode oci I to previse da svedska ekipa ne igra ni blizu onoga sto mogu,a tu mislim na borbu,trud,zelju,da odigraju jako,tvrdo,a oni bas suprotno od toga,plus Englezi nista posebno ne pokazuju pa da kaze covek-pokidase ih,ne mogu da iznesu loptu,itd.Ne,meni ovo deluje kao lepo prodata utakmica,jer je Svedjanima I ovo ogroman uspeh pa nemaju problem ni sa svojim navijacima a cini mi se ni sa samim sobom sto ce ispasti,puna im je kapa 1/4!
A sa druge strane,o ambicijama Engleza nema potrebe trositi reci,verujem da bi I Elizabeta dala sta god je potrebno,zar ne mislite I vi slicno!?
Mislim,ne,ne mislim,siguran sam na osnovu ovoga sto gledam da je na delu klasicna namestaljka,sto govori u prilog tome da je veliki novac obesmislio ovu igru,ali srecom ne bas uvek toliko ocigledno kao sto je slucaj sa ovom utakmicom.Razocaran sam,jer gledam dosadnu utakmicu u kojoj je jedina nepoznanica sa kojom ce razlikom albion dobiti ovo.
I izvinjavam se ovdasnjim fanovima obe reprezentacije zato sto iznosim ocigledno,jer gledam bez trunke emocija zato sto nemam nikakvo misljenje ni o jednima ni o drugima.Ovo ko da je prijsteljska,a izgleda da jeste!!

menjam sobnu lampu za dvosobnu

pre 5 godina

Ovaj Aco o svemu prica sem o utakmici i fudbalu...Teska osuda ga slusati,teska...Ne razumem,da li to tako treba,pricati o porodjaju fudbalerove zene i ostalim za utakmicu nebitnim stvarima...

Gastarbajter

pre 5 godina

Sedim u centru Londona. Napolju vruće ali masa ljudi na ulicama. Samo poneko ima puštenu utakmicu na mobilnom. Dali gol a nema vike, lupanja i razbijanja. Život ide dalje bez obzira na fudbal....ne kao na Balkanu kod Hrvata pa i Srba....

F16

pre 5 godina

Englezi ovakav zreb i sansu nece imati godinama, tako da mislim da ce dogurati do finala
(Rodžer Federer-Nikad Ne Otpisujte KRALJA, 07. jul 2018 15:28)

Šveđani su ostavili doma Nizozemsku, Italiju i izbacili Njemacku.

Marin

pre 5 godina

Najlipse finale za oko bilo bi belgija-hrvatska,dvije velike desetke hazard protiv modrica,mozda i buduceg suigraca sto navijam vec dvi godine da ga real dovede...ronaldov odlazak se nece ni osjetiti...a onda bolji nek dobije,bit ce tesko i danas sa rusima a kamoli sa englezima,al drzi me pozitiva.pozdrav iz dalmacije mom najdrazem srpskom portalu!

Nikola

pre 5 godina

Ja nekako mislim da ko dobije veceras (Hrv-Rus), igra finale 100%. Ovaj hrkljus nije za gledanje. Da se razumemo, Rusi takodje igraju jednu vrstu hrkljusa, ali bi, ukoliko dodju do polufinala, uz pomoc publike uspeli i do finala. Hrvati su vanzemaljci za ekipe iz njihovog kostura.

А. Петров

pre 5 godina

Јел’ то шведски голман није ХТЕО да одбрани ударац Мекгвајера? Повукао је руку уназад...

jsx

pre 5 godina

Slazem se sa Karlitom. Prva liga je Real, mozda i Bajern. Druga su Liverpul, Siti, Barselona, PSG i Juventus, mozda cak i Francuska, eventualno Belgija. Hrvatska i Engleska su zaista najvise treca liga.

Kolubarac

pre 5 godina

Objektivno rečeno, bez bilo kakvih primesa, Hrvati imaju samo jednog ekstra vrhunskog igrača(Modrić), a videli smo na ovom prvenstvu šta se dešava kada protivnik zatvori prostor oko takvog igrača, ili kada mu ne ide.
Hrvatska sa Modrićem je jedna ekipa, a bez njega sasvim druga, ali ne i loša, jer igraju sa tim emotivno-nacionalnim nabojem i imaju solidnog trenera.
Sa druge strane, Rusi bi trebalo da su opušteniji, na domaćem su terenu i još ako bude kiše (nemojmo biti naivni, setimo se da je za vreme bombardovanja, skoro tri meseca, bilo svaki dan vedro i bez kapi kiše), Rusi bi lako mogli da prođu i onda kuku-lele, šta bi.
Vidim da su prošle reprezentacije čije su fudbalske organizacije imale nekakve planove i programe, što je za ove naše prostore mislena imenica,podrazumevam i Hrvatsku, kojoj se jednostavno desilo, samo od sebe, da ima dobar tim.
Prognoza:Lovren odavno nije kiksnuo a Dzjuba to što igra, igra vrhunski.

dbbp

pre 5 godina

Navijao sam za Engleze samo zbog Beckhama... moj omiljeni igrac. Uvek sam kopirao vecinu njegovih frizura, kao i njegov sut iz slobodnjaka i stajling, naravno ;)
Inace, SP osvaja Francuska ili Belgija, a trece mesto takodje Francuska ili Belgija.

Modric je doktor nogometa

pre 5 godina

Danska je za ovu Svedsku Brazil, sto se tice talenta. Nula talenta, igraci sami, nogometasa nigdje. Engleska takodjer tu negdje. Nikakva ekipa. Ukoliko prodjemo Ruse, nastradat ce gadno. Samo doktor Modric je bolji od citavog engleskog veznog reda.

dostojevski

pre 5 godina

I mene uzasno nervira, dodje mi da iskljucim ton! Jesu li u pitanju Engleski navijaci?
(mimi, 07. jul 2018 17:31)

pevaju bitlse, ali vi srbi ne znate ko su oni, zato vas i nervira

kadinjaca ipak pala

pre 5 godina

Kad nema Brazila, Argentine, Italije, Nemacke i Holandije, dobra je i Engleska! Engleska brani cast starih velikana, svi ostali ucesnici polufinala novokomponovane reprezentacije, ko god veceras pobedio! Igracki i po imenima Belgija najatraktivnija, ali nema tradiciju!

mimi

pre 5 godina

Da li još nekog nervira ova muzika sa tribina?
(Gagi, 7. jul 2018 17:16)

I mene uzasno nervira, dodje mi da iskljucim ton! Jesu li u pitanju Engleski navijaci?

Ne dajte se prevariti braco Srbi

pre 5 godina

Franc- Belgija  
Rusija- Eng
Franc- Rusija  
Franc (nazalost) 
(Ne dajte se prevariti braco Srbi, 06. jul 2018 17:55)

Rusofob

pre 5 godina

Ne znam sta ce biti na kraju i ko ce ici dalje ali ovo kukanje Rusofila je neprocenjivo lepa muzika za moje usi. Pazi zapazanje golman je sklonio ruku da lopta udje i gol, ili ono cini mi se da je bio faul kod gola... PatriJote mozete vi i bolje

sef strucnog staba

pre 5 godina

budu li ovako englezi igrali , eto Hrvatske u finalu na ponos i diku svih naroda i narodnosti na Balkanu
(krki, 07. jul 2018 17:13)

Stvarno mislis da onakvi Hrvati koji su se jedva provukli protiv Danske mogu da dobiju kolevku fudbala? Ako dobiju Ruse uopste...

zasluženo

pre 5 godina

Koliko vidim Hrvati u finalu. A Belgija i Francuska ce da bude teški rat ali Francuzi idu u finale. Englezi i abelgija za treće, mislim da Belgija uzima bronzu.

ultra partijaner

pre 5 godina

Ako mi večeras dobijemo Ruse, a toga se bojim. Rusi će biti nabrijani i dati će dvista posto, Englezima onda dajem 33 % šansi protiv HR. Rusi će večeras biti zviri, koje će mo teško zaustaviti.

sef strucnog staba

pre 5 godina

Sve to stoji, prijatelju. Ali, Danska je puno opasnija ekipa od ove Svedske. Sto se Engleza tice, ekipe s Beckhamom, Lampardom, Gerardom su mi bile puno draze od ove danasnje. Kako god, zivi bili pa vidili. Pozdrav tebi i drugim Srbima dobre volje.
(Modric je doktor nogometa, 07. jul 2018 18:15)

Engleska se danas nije namucila, prosli ste samo zato sto se desilo nesto sto se desava vrlo retko, a to je da jedna ekipa postigne svega 2 od 5 penala. Mozda cete dobiti Ruse, ali sa Englezima nemate sanse.

Ubedjeni nevernik

pre 5 godina

Hrvati vanzemaljci za Engleze???
Ne razumem to iracionalno hvaljenje Hrvata,jeste da su dobri ali daleko su od svetskog vrha u koji ne spadaju ni Englezi ali jos manje momci iz hrvatske

kiki ns

pre 5 godina

Da gresim ili je to bio faul u napadu kod gola?
(LP, 07. jul 2018 16:36)

Upravo sam napisao komentar na tu temu.
I ja mislim da je bio faul u napadu, I to žestok.

Basketas

pre 5 godina

Nevezano za utakmicu. Da li samo mene nenormalno iritira pljuvanje po terenu? Pa covece udaras posle glavom loptu koja je na tom terenu i padas na njega. Delio bih zute kartone za to. Morao sam da napisem ovo...

Zuja

pre 5 godina

Englezi prolaze dalje i pobedjuju bez igre.Nova dekadencija na pomolu.Golovi iz prekida 
(Zuja, 07. jul 2018 16:36) 

A golovi iz prekida su inace dekadencija? Centarsut je bio pravi "engleski", oni su ga stvorili i mahom ga samo oni koriste, njihovi fudbaleri igraju u fizicki najzahtevnijoj ligi i normalno je da uvek dominiraju u skoku.
(sef strucnog staba, 07. jul 2018 16:40

To sto su ga stvorili govore njihovi uspesi od 1966. Cisto bunarenje.Duga lopta i skaci.Kao da se igra glavomet a ne "nogomet" ili na engleskom football.A i klubovi sa takvim stilom igre im se nisu proslavili

Balantines

pre 5 godina

Susret dve ekipe koje gaje slican stil fudbala.Tehnike nigde. Skok i duel igra.I onda navijaci na kraju God fuck the queen.Jedna od dosadnijih utakmica.Ako hrvati prodju ruse mislim da imaju sansu protiv engleza.Lopta na zemlju i od noge do do noge. Hari Kejn do kraja ni jedan gol iz igre.Od pet tri dao iz penala

neutralni felsh

pre 5 godina

Ne znam sta ce biti na kraju i ko ce ici dalje ali ovo kukanje Rusofila je neprocenjivo lepa muzika za moje usi. Pazi zapazanje golman je sklonio ruku da lopta udje i gol, ili ono cini mi se da je bio faul kod gola... PatriJote mozete vi i bolje
(Rusofob, 07. jul 2018 17:05)


ne mogu. cast izuzecima, oni su ovde ponajmanje zbog fudbala. o fudbalu uglavnom govore uopsteno a paznju posvecuju nebitnim stvarima jer fudbal im je samo povod da prospu svoj politicki stav. cuj, nece da navija za engleze jer su kolonizatori. valjda ga kolonizovali sterling i sautgejt, ko ce ga znati. to ne navija za neku reprezentaciju zbog sopstvenog fudbalskog ukusa, niti izvesnog stepena kulturoloske poistovecenosti, nego zbog politickih afiniteta koji se granaju u ad hominem gledista na sve(t). kad im se skrene paznja i ukaze gde i zasto grese, onda bas oni kukaju na skretanje teme... i na duzinu komentara. valjda treba da bude sazet kao parola, ili poetican kao komesarski haiku. o fudbalu ni rec.
nije problem, jer fudbal je sport uz koji se moze pricati o gomili stvari, zato sto "prozima sve pore drustva" (prosli put smo posle japan-belgija pricali i o japanskom hi-fi nasledju, juce smo cak spomenuli i holivud, svi prate nesto pa se uvek nadje dobar sagovornik... ) - ali sve to ne mora da se radi na histerican, cak i preteci nacin, jer je onda skroz diletantski.
pre nedelju-dve ide neka prica o nasoj reprezentaciji, kolega komentator (da ne imenujem sad) sipa i drvlje i kamenje ("najgori su"), ja kazem da nisu, da ih treba razumeti jer du tek odraz svojih navijaca, takodje dezorijentisanih na sebi svojstven nacin - na to se on javlja da kaze da nemam pojma, da nasi nemaju pojma i da sam ja jos od ranije poznat kao neko ko pise protiv nas... pluseva koliko volis. mislim se, na skroz isti nacin i glasate pa vam je posle djavo kriv :)

Марвин тхе Мартиан

pre 5 godina

Мех...ни једни ни други ми нису нешто интересантни. Ко год да прође од њих данас, неће проћи Хрватску у полуфиналу. Али гледаћу фудбал док не почне Нолов меч на Вимблдону.

Ljiljana, London

pre 5 godina

Sad se vratih iz jednog paba, gde nisam bila sasvim sigurna da cu ziva da izadjem od navijaca. Za prvi gol sam cula dok sam setala, kad su valjda svi skocili u komsiluku i to je stvarno trebalo cuti... Go England!

Čiča Miloje®

pre 5 godina

Izgleda da će ovo biti najveći smor od fudbala do sada. Dve najnemaštovitije reprezentacije, bez ijednog majstora fudbala. Sve same najobičnije zanatlije... Šteta što će se jedna naći u polufinalu...

Rade

pre 5 godina

Komentator vise prica o zenama fudbalera i njihovim porodjajima, nego o samoj utakmici!
(Dusanstina, 7. jul 2018 16:27)

Meni je to uvek simpaticno.
A i nemamo boljeg.
A i Engleze odlicno poznaje.

Dzontra Volta

pre 5 godina

Može li mi neko objasniti zašto mrzite toliko Englesku !? Ljudi igraju lepo realno.Pobedili su zasluženo.Deluju organizovano na terenu.Nisam ih nikad nešto preterano gotivio,ali bolji su bili danas od Sveđana...PS Mrzite ih,ali ne možete govoriti da su nezasluženo prošli

Nikola

pre 5 godina

Ovaj Aco o svemu prica sem o utakmici i fudbalu...Teska osuda ga slusati,teska...Ne razumem,da li to tako treba,pricati o porodjaju fudbalerove zene i ostalim za utakmicu nebitnim stvarima...
(menjam sobnu lampu za dvosobnu, 07. jul 2018 16:29) pa, posteno, meni je interesantnije da cujem neku zanimljivost nego da mi prica ko je kome dodao loptu i ko izvodi aut, kao da sam ne vidim to. Uostalom, ako neko iznosi statisticke podatke vezane za utakmicu od nasih komentatora, to je on.

kralj

pre 5 godina

Engleze ne volim i zelim im poraz ali su puno kvalitetniji od Sveda,Svedska ima par solidnih igraca a Englezi to isto i dvojicu odlicnih Sterlinga i Kejna.Zelim im poraz ali bi to bilo veliko iznenadjenje.

dostojevski

pre 5 godina

Svim srcem uz simpatične Šveđane protiv nadobudnih i nesimpatičnih engleza!
(sah 88, 07. jul 2018 15:32)

za koga god srbi krenu da navijaju, odmah ispadnu sa prvenstva...

V

pre 5 godina

Šveđani su do sada zavili u crno Holanđane, Italijane, Nemce, Švajcarce, sada su na red došli englezi!
(sah 88, 07. jul 2018 15:44)
U kvalifikacijama igrali nereseno i izgubili od Holandije. Na SP izgubili od Nemacke. Kakvi Italijani? Komentar Boze me sacuvaj, jos mu fudbalski znalci nalupali pluseve.

Batko pamcenje mu kratko

pre 5 godina

Tooo Englezi vode 2:0! Ali to je opasan rezultat, i zato ce Svedjani dati bar 1 gol, tako Japan vodio 2:0 pa Belgija preokrenula, sinoc Belgija povela 2:0 a Brazilci smanjili. Finale Mundijala cinice Belgija/Francuska - Engleska, upamtite ovo svi. Zao mi sto se Belgijanci i Trikolori sastaju u polufinalu, jer je to najjaci par celog turnira.

Cax

pre 5 godina

Браво за Ацу Информацију на епском уводу... "Чудно је то"хеххе ајмо сад пљувачи три, четри... Сад!!

Petar Amer

pre 5 godina

Sedim u centru Londona. Napolju vruće ali masa ljudi na ulicama. Samo poneko ima puštenu utakmicu na mobilnom. Dali gol a nema vike, lupanja i razbijanja. Život ide dalje bez obzira na fudbal....ne kao na Balkanu kod Hrvata pa i Srba....
(Gastarbajter, 7. jul 2018 17:27)

London nije Engleska! Sumnjam da je u Mancesteru i Liverpulu tako.

London je globalna metropola u kojoj bankari i arapski i ruski tajkuni zive a milioni takvih kao ti ih opsluzuju. I guraju se u par preskupih kvadrata ali eto, mogu da kazu da "zive" u Londonu. Nesto kao Nju Jork u Americi. Ni oni tamo se ne pale na sportive "za narod."

3D

pre 5 godina

Partizan 1918@
Pa obični Englezi su od germana ali Saksonaca i Angla. Normani su došli kasnije kao osvajači i iako germani pričali su jednom verzijom francuakog pomešanog sa severno germaskim rečima pa ih Englezi dugo nisu prihvatali kao svoje, jedno sto godina po osvajanju.

Botiglia

pre 5 godina

E moj Aco nasao si pogresnu informaciju na intrnetu,Gagarin nije poleteo iz Samare nego sa poligona Bajkonur iz Kazahstana ako je to uopste bitno za prenos jedne fudbalske utakmice.

Goxy

pre 5 godina

Englezi ce svoju najbolju utakmicu odigrati u polufinalu. Voleo bih da Hrvatska (ako prodje Ruse) prodje Engleze.... ali nekako ne verujem u takav ishod. Hrvati su pucali sebi u noge kad god su trebali da naprave nesto.

Drzim se onog sto sam rekao pre pocetka sampionata, Belgija - Engleska finale.

Kolubarac

pre 5 godina

Nije mi jasna ova moda da levog beka (u ovom slucaju Jang), igraju dešnjaci, kojima treba vreme da se okrenu, nameste na desnu nogu... što nije lako kako kad napadaju, tako i kad se brane.Ranije je, ako ne grešim desnonog bio Mili Hadžiabdić levi bek Veleža i reprezentacije.
Po meni tu poziciju treba da igraju levonogi igrači, a nije da ih Englezi nemaju.
Mislim da je korisno i da levi štoper, ako se igra sa trojicom pozadi, bude levonog.Kod Engleza to je Megvajer, koji ima problem sa kontrolom lopte kad je izložen presingu.
Uostalom, najbolji levi bekovi su levonogi (R.Karlos, Evra, Kolarov...) i gde ste videli da desnog beka, ili desnog štopera igraju desnonogi.

impeRAtor

pre 5 godina

Opet divlja, skoro amaterska ekipa ispada od individualno kvalitetnijeg sastava. Dzabe zelja i trcanje kad ne znaju sta ce sa loptom, nesto slicno Urugvaju. Englezi nikad lakse do polufinala, bice spektakl protiv Hrvata.

neutralni felsh

pre 5 godina

Sedim u centru Londona. Napolju vruće ali masa ljudi na ulicama. Samo poneko ima puštenu utakmicu na mobilnom. Dali gol a nema vike, lupanja i razbijanja. Život ide dalje bez obzira na fudbal....ne kao na Balkanu kod Hrvata pa i Srba....
(Gastarbajter, 07. jul 2018 17:27)


zato sto je dnevni prenos, a lokalni narod u centru je tamo uglavnom zbog posla. kad bude neki vecernji prenos, zaputi se u bilo kom pravcu van svih fensi zona u centru pa zadji u neki lokalni kafe ili poslovicni pab pa ces da vidis kako "hladni englezi" prate fudbal.

only fools and horses

pre 5 godina

Jako slabi Šveđani danas, loša igra, puno grešaka. Plus deluju smotano, prosto neprepoznatljivi su. Englezi puno bolji, da li je to posledica loših Šveđana ili njihove snage, videćemo.
Ali to ipak ne menja činjenicu da su Šveđani debelo oštećeni u prvom poluvremenu, na 0:0. Za suđeni ofsajd kad je igrač izašao sam ispred golmana. Ne znam zašto je ignorisan savet da se ofsajd ne sudi u gol šansi već da se posle pogleda snimak.

dostojevski

pre 5 godina

(neutralni felsh, 07. jul 2018 17:44)  

bravo druze, sve si obijasnio 
(dostojevski, 07. jul 2018 17:51) 


hvala, i ti si, takodje, za ono sa bitlsima :)
(neutralni felsh, 07. jul 2018 17:57)

hvala ti, volim razumne ljude :)

sef strucnog staba

pre 5 godina

Susret dve ekipe koje gaje slican stil fudbala.Tehnike nigde. Skok i duel igra.I onda navijaci na kraju God fuck the queen.Jedna od dosadnijih utakmica.Ako hrvati prodju ruse mislim da imaju sansu protiv engleza.Lopta na zemlju i od noge do do noge. Hari Kejn do kraja ni jedan gol iz igre.Od pet tri dao iz penala
(Balantines, 07. jul 2018 17:53)

Ne budi siguran u to da ce Lovren i Vida tako lako sacuvati momka koji vec cetiri godine zavrsava u vrhu liste strelaca najjace lige sveta sa po 25+ golova. A odbrana Engleza, prosto savrseno deluje.

takkar

pre 5 godina

Englezi jesu zasluzili naravno danasnjom igrom,malo se provukli protiv Kolumbije.Ali zreb im je bio lagan realno,tako da su prosto morali da dodju do najboljih 4 ekipa.Svedjani danas mnogo losi,pogotovo u skok igri,gde su najjaci.Bas su bili zatvoreni,a na lopti su takodje limitirani,sto se najbolje vidi protvi neke top ekipe.Ipak se stice utisak da su ENG "ni krivi ni duzni" u 4 najbolje ekipe.Otvorio im se zreb iskoristili su to.Ako udju u finale to ce biti jedno ogromno iznenadjenje,ako gledamo stanje pre pocetka takmicenja,a realno deli ih samo jedna pobeda od toga,tako da... Licno mislim da nece,ali aj da sacekamo.Ova igra nije dovoljna ni za Hrvate,a da ne pricam za Belgiju i Francusku.Davali su golove bukvalno neometani,bas me razocrala igra Svedjana danas.Definitivno bi bilo lose da je bolja ekipa ispala u ovom slucaju ENG.Vcrs Hrvati trebalo bi da dobiju,ali ruski bunker je nesto najcudnije sto smo videli na ovom SP.

Volumen 72

pre 5 godina

Englezi pametno izgubili od Belgije u grupi i evo smešni im se finale... Mada mislim da će prvak sigurno biti pobednik meča Francuska-Belgija... Ko god da im dođe u finale biće zgažen.

sef strucnog staba

pre 5 godina

Englezi prolaze dalje i pobedjuju bez igre.Nova dekadencija na pomolu.Golovi iz prekida
(Zuja, 07. jul 2018 16:36)

A golovi iz prekida su inace dekadencija? Centarsut je bio pravi "engleski", oni su ga stvorili i mahom ga samo oni koriste, njihovi fudbaleri igraju u fizicki najzahtevnijoj ligi i normalno je da uvek dominiraju u skoku.

CJC

pre 5 godina

Јел’ то шведски голман није ХТЕО да одбрани ударац Мекгвајера? Повукао је руку уназад...
(А. Петров, 07. jul 2018 16:32)

Ma to su oni tebi pustili tu verziju, u stvarnosti je golman obukao crveni dres, maskirao se u Megvajera i dao gol.

А. Петров

pre 5 godina

И даље мислим да је Енглеска просечна екипа. Али ови Швеђани су код другог гола били толико јадни да и треба да испадну.
(А, ти исти Швеђани испрашили Швајцарску која је нас послала кући. ?)

Dynamic

pre 5 godina

Nadam se da će ovog Kujpersa pomoćnici koštati finala, nesigurne procene ofsajda, prvo Berg koji je bio na svojoj polovini onda i metarski ofsajd Engleza koji je kasno sviran.

Modric je doktor nogometa

pre 5 godina

Danska je za ovu Svedsku Brazil, sto se tice talenta. Nula talenta, igraci sami, nogometasa nigdje. Engleska takodjer tu negdje. Nikakva ekipa. Ukoliko prodjemo Ruse, nastradat ce gadno. Samo doktor Modric je bolji od citavog engleskog veznog reda.
(Modric je doktor nogometa, 07. jul 2018 17:56)


sused, nemoj da vas opet hvataju kontraprodiuktivne histerije i potreba za omalovazavanjem protivnika. hrvatska jeste zrela ekipa, ali ovo nisu oni stari englezi sa ranijih sampionata - ovi umeju da igraju bez igre: svedska-engleska je bila slicna utakmici hrvatska-danska, samo sto su englezi svoj mec resili bez produzetaka i penala.
u jednom si u pravu, modric je doktor nogometa. ali zaboravljas da su mnogi doktori nogometa vec napustili rusiju kao pokisli. nekad ni doktori ne pomazu.
(neutralni felsh, 7. jul 2018 18:05)

Sve to stoji, prijatelju. Ali, Danska je puno opasnija ekipa od ove Svedske. Sto se Engleza tice, ekipe s Beckhamom, Lampardom, Gerardom su mi bile puno draze od ove danasnje. Kako god, zivi bili pa vidili. Pozdrav tebi i drugim Srbima dobre volje.

Admiral

pre 5 godina

@ Engleska se danas nije namucila, prosli ste samo zato sto se desilo nesto sto se desava vrlo retko, a to je da jedna ekipa postigne svega 2 od 5 penala. Mozda cete dobiti Ruse, ali sa Englezima nemate sanse.
(sef strucnog staba, 07. jul 2018 18:24

Tipicno naski sto bi se reklo. Cak i da nemaju sanse protiv Engleza kao sto kazes,zar bi bio neuspeh da igraju polufinale?! Pa mi smo pobedu protiv Kostarike velicali kao ne znam ni ja sta a ti nipodasavas uspeh Hrvata. Pa kada bi mi stigli do polifinala SP pa ja ne znam sta bi bilo,izvestavali bi o tome narednih dvadeset godina! Ni ja ne volim Hrvate ali mora se priznati da su pet koplja ispred nas u fudbalu

Solskjaer

pre 5 godina

Nije mi jasna ova moda da levog beka (u ovom slucaju Jang), igraju dešnjaci, kojima treba vreme da se okrenu, nameste na desnu nogu... što nije lako kako kad napadaju, tako i kad se brane.Ranije je, ako ne grešim desnonog bio Mili Hadžiabdić levi bek Veleža i reprezentacije.
Po meni tu poziciju treba da igraju levonogi igrači, a nije da ih Englezi nemaju. 
Mislim da je korisno i da levi štoper, ako se igra sa trojicom pozadi, bude levonog.Kod Engleza to je Megvajer, koji ima problem sa kontrolom lopte kad je izložen presingu. 
Uostalom, najbolji levi bekovi su levonogi (R.Karlos, Evra, Kolarov...) i gde ste videli da desnog beka, ili desnog štopera igraju desnonogi.
(Kolubarac, 07. jul 2018 16:29

Предност дешњака на левом боку је то што лакше уђу у средину да шутирају, а такође и центаршутеви иду према голу, а не од гола, што је такође предност. Због тога су играчи попут Анрија, Роналда, Азара итд као крила били на десној страни. Анри и Роналдо су касније прешли у напад, али и даље су више на левој. Бекам је увек играо на десној страни или ближе средини управо због спорости. Ретки су играчи попут Гигса који су као левоноги играли на левој страни. Бејл је такође дуго био на левој и тад је био добар асистент, али на десној је директно опаснији по гол...

ford

pre 5 godina

@sarajevo.ba
Pa I nisam u tom miljeu paranoje,ali svi mi otprilike mozemo samo da pretpostavimo sta se radi,ali samo mozemo..Seti se sad cele tekme I seti se kako Svedjani igraju (tj kako znaju I mogu),svoje kvalitete odnosno nedostatke istih nadoknadjuju borbenoscu I zeljom,ako nista drugo bar ce izginuti!A ovde!?Kolko su kartona dobili zbog jakih duela,kolko su grizli protivnika!?Podsetili su me na nase,a razlika je u tome sto nasi uvek igraju ovako nezainteresovano.Naravno,budalasto bi bilo da ja sad tvrdim kako sam u pravu 200%,a vi svi ostali nemate pojma,nije to.Ja prvi priznajem da sam laik,znam onoliko koliko zna obican ljubitelj fudbala koji pratim 40+ godina,samo mi mirise na dogovor jer realno devedeset minuta generalno nije bilo ritma,nervoze,svega sto donosi toliki uspeh kao sto je plasman medju 4 naj na planeti!!

Mudhoney

pre 5 godina

ovo je treca liga svetskog fudbala.jadno je takmicenje u kom ce englezi biti medju 4
(Carlito, 7
Haha,a prva liga je poslana kuci od ovih iz trece cini mi se.

Novi Sad Srbija

pre 5 godina

Opet divlja, skoro amaterska ekipa ispada od individualno kvalitetnijeg sastava. Dzabe zelja i trcanje kad ne znaju sta ce sa loptom, nesto slicno Urugvaju. Englezi nikad lakse do polufinala, bice spektakl protiv Hrvata.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (impeRAtor, 7. jul 2018 17:19)

# Link komentara

Bilo je tako bice spektakl protiv Spanije, pa nista, polako.

molina

pre 5 godina

Odlicni Englezi, organizovani, cvsti....a ovi kojima smeta "muzika" u pozadini, to je pesma navijaca, cesta pojava na utakmicama, koja se napokon cuje na prvenstvu. Svaka cast i za to Englezima. Svedjanima svaka cast na Svedzankama.

GrgaPitic

pre 5 godina

Da je sve bilo kako treba mi bi smo igrali danas protiv Engleza:)
(realista, 07. jul 2018 16:41)

Da si optimista razumeo bih tvoj komentar, a ovako sve je je kako i treba da bude, tj. realno... Na osnovu cega od sada i kakvih uspeha ranije si zakljucio da je to ono sto treba da bude?

sarajevo.ba

pre 5 godina

Ne mogu a da ne prokomentarisem sledece: 
Prvo,da me ne bi ste pogresno shvatili,nisam pristalica teorija zavere I slicnih stvari ali smo svedoci da su svi komercijalni sportovi vec decenijama postali surovi biznis,a sama igra (u ovom slucaju fudbal,kao najunosniji..) tj smisao iste je u drugom planu,a evo razloga zasto pisem ovoliki uvod.Nije svedska reprezentacija neka top svetska klasa,uostalom kao ni ova trenutna engleska,ali mi bas bode oci I to previse da svedska ekipa ne igra ni blizu onoga sto mogu,a tu mislim na borbu,trud,zelju,da odigraju jako,tvrdo,a oni bas suprotno od toga,plus Englezi nista posebno ne pokazuju pa da kaze covek-pokidase ih,ne mogu da iznesu loptu,itd.Ne,meni ovo deluje kao lepo prodata utakmica,jer je Svedjanima I ovo ogroman uspeh pa nemaju problem ni sa svojim navijacima a cini mi se ni sa samim sobom sto ce ispasti,puna im je kapa 1/4! 
A sa druge strane,o ambicijama Engleza nema potrebe trositi reci,verujem da bi I Elizabeta dala sta god je potrebno,zar ne mislite I vi slicno!? 
Mislim,ne,ne mislim,siguran sam na osnovu ovoga sto gledam da je na delu klasicna namestaljka,sto govori u prilog tome da je veliki novac obesmislio ovu igru,ali srecom ne bas uvek toliko ocigledno kao sto je slucaj sa ovom utakmicom.Razocaran sam,jer gledam dosadnu utakmicu u kojoj je jedina nepoznanica sa kojom ce razlikom albion dobiti ovo. 
I izvinjavam se ovdasnjim fanovima obe reprezentacije zato sto iznosim ocigledno,jer gledam bez trunke emocija zato sto nemam nikakvo misljenje ni o jednima ni o drugima.Ovo ko da je prijsteljska,a izgleda da jeste!!
(ford, 07. jul 2018 17:43)

Vidi prijatelju, ja od kako sam sebe uhvatio da lazem vise nikome ne vjerujem.
Ali, ti kazes da nisi pristalica teorija zavjera pa onda dalje pises kako si siguran da je( bar ova utakmica) namjestaljka.

neutralni felsh

pre 5 godina

Danska je za ovu Svedsku Brazil, sto se tice talenta. Nula talenta, igraci sami, nogometasa nigdje. Engleska takodjer tu negdje. Nikakva ekipa. Ukoliko prodjemo Ruse, nastradat ce gadno. Samo doktor Modric je bolji od citavog engleskog veznog reda.
(Modric je doktor nogometa, 07. jul 2018 17:56)


sused, nemoj da vas opet hvataju kontraprodiuktivne histerije i potreba za omalovazavanjem protivnika. hrvatska jeste zrela ekipa, ali ovo nisu oni stari englezi sa ranijih sampionata - ovi umeju da igraju bez igre: svedska-engleska je bila slicna utakmici hrvatska-danska, samo sto su englezi svoj mec resili bez produzetaka i penala.
u jednom si u pravu, modric je doktor nogometa. ali zaboravljas da su mnogi doktori nogometa vec napustili rusiju kao pokisli. nekad ni doktori ne pomazu.

BgHQ

pre 5 godina

Def Engleska igra lepse i bolje od Svedjana.Za fudbal kao sport bi bilo bolje da Engleska prodje u polufinale a naravno i za nas neutralne posmatrace.

Kolubarac

pre 5 godina

(sef strucnog staba, 07. jul 2018 16:46)

Ok šefe, ali šta misliš da li je poželjniji levonogi levi štoper u slučaju kada protivnik igra visoki presing.

Komša

pre 5 godina

To je to.Rutinski.Švedaka je možda izgledala kao da zna na utakmici protiv Švajcarske ali pired Enfleza izfledaju kao da ne znaju gde su pošli...

Djenka

pre 5 godina

@Marko ako iz reprezentacije u kojoj igraju igraci iz najjace lige na svetu i to iz top timoca ne znas "dva igraca" onda bi mogao da pratis Fashion week. Jos posle prvog kola krenula su pljuvanja po njima a rekao sam da bi mogli daleko. Evo ih na pragu finala. Igraju kompaktno, cvrsto, nisu atraktivni ali rade posao. Mislim da ce i u finale.

Ilija Dukić

pre 5 godina

Šveđani su ostavili doma Nizozemsku, Italiju i izbacili Njemacku.
(F16, 07. jul 2018 15:44)

Najbolje da se onda ne igra vise, nego pehar Svedskoj odmah

Coco Bill

pre 5 godina

Englezi prolaze dalje i pobedjuju bez igre.Nova dekadencija na pomolu.Golovi iz prekida
(Zuja, 07. jul 2018 16:36) Pa onda i mi imamo jedino

Pa onda i mi imamo jedinu pobedu iz "dekadencije" ?!

impeRAtor

pre 5 godina

Zato sto ne zna da postigne gol, eto zato se tako kaze Batko. Zato sto ga ne bi dao ni da plati golmanu da ga pusti, npr. Najjace kad takve fraze nekome moras da objasnjavas... Tuzno...

Lampi

pre 5 godina

Engleska odlicna!!A ovi sto pisu o nekom namestanju za Engleze neka se zapitaju-kako je moguce da je Engleska svoju prvu i dosad jedinu titulu svetskog prvaka osvojila pre pedeset i dve godine?

neutralni felsh

pre 5 godina

(neutralni felsh, 7. jul 2018 18:05) 

Sve to stoji, prijatelju. Ali, Danska je puno opasnija ekipa od ove Svedske. Sto se Engleza tice, ekipe s Beckhamom, Lampardom, Gerardom su mi bile puno draze od ove danasnje. Kako god, zivi bili pa vidili. Pozdrav tebi i drugim Srbima dobre volje.
(Modric je doktor nogometa, 07. jul 2018 18:15)


hvala, takodjer :)
nisam poredio reprezentacije nego tempo i geometriju te dve utakmice, vrlo su slicni - na kraju krajeva, u oba slucaja mech nije odlucio toliko "individualni kvalitet" koliko "timska kompaktnost".
nase simpatije cesto nemaju veze sa ubojitoscu neke reprezentacije. italija devedesetih je bila simpaticna rapsodija rasnih majstora, ali su pehar svetskog prvenstva docekali tek 2006. - u vreme vec poodmakle oseke kvaliteta. argentina 2002. je isto bila mnogo simpatican skup majstora, koji te skoro tera da ustanes dok ih nabrajas (batistuta, zaneti, veron, kanidja, ortega, aimar...) - a nisu uspeli ni grupu da prodju.
nista ne znaci to sto neka reprezentacija ne deluje ubedljivo kad gledamo igrace. za englesku sa jednim skolsom i sirerom se mislilo da ce da gaze redom, pa opet nisu. ovi sada englezi nisu toliko impozantni na prvi pogled, ali bas u tome lezi njihov kec iz rukava kojim mogu da iznenade svakoga, cak i hrvatsku. zato niposto ne treba upadati u euforiju i omalovazavanje, jer publika cesto nesvesno prenese energiju i na igrace (vise nego sto mnogi misle) i zato mora da se pazi sta se "emituje". manje prizemne parapatriotske politike, vise zdravog razuma. kad mi vec nismo pazili nego smo nase momke opteretili suvisnim tenzijama nakon onog sacirijeve tviter-provokacije sa kopackama (tad je pustio burgiju), ne treba ponavljati nase stare greske.

Ivan

pre 5 godina

Svedska primer kako prosecna reprezentacija moze daleko da dogura ako daje svaku utakmicu vise od svojih mogucnosti. Oni su ovo prvo poluvreme mogli da gube 3-4 nula od engleza.

Poslednji samuraj

pre 5 godina

Zašto imam osećaj da gledam mladu reprezentaciju Engleske...!? Da se rszumemo, nisam fan, ali mislim da će pravo lice pokazati na sledeća dva prvenstva...

Flash

pre 5 godina

Sto rece neko u komentarima pre par dana, treba zabraniti navijacke komentare, majke mi, osim kad igraju nasi. Osecam da pola komentara pisu klinci od po 12-13 godina koji se uzivljavaju i poistovecuju sa zemljama koje igraju (niti ste Englezi, to za ove sto vicu ''its coming home'', niti ste Svedjani, Francuzi, oladite i gledajte lepo). Ne mozes na miru da procitas utiske drugih o utakmici a da ne budu zarazeni subjektivnim stavovima. Ili patoloski mrze Engleze, ili ih neobjasnjivo obozavaju, a i jedni i drugi iritiraju. Treci skrecu u politiku. Cetvrti prebrojavaju krvna zrnca. Opustite se i gledajte utakmicu ljudi, pa najveca car gledanja kad ne igra tvoja repka je sto mozes neutralno da gledas i procenis ko je bolji, analiziras igru, igrace. Gledamo fudbal.

neutralni felsh

pre 5 godina

(neutralni felsh, 07. jul 2018 17:44) 

bravo druze, sve si obijasnio
(dostojevski, 07. jul 2018 17:51)


hvala, i ti si, takodje, za ono sa bitlsima :)

absolutezero

pre 5 godina

Kolko su lepe svedjanke Isuse...
(Srle, 07. jul 2018 17:37)

Kad su prikazali onu tužnu lepoticu u krupnom planu i ja sam se skoro rasplakao:D

Srbo

pre 5 godina

ovi Svedjani danas igraju srpski stil(siguran put u fijasko). Forsiraju jednu stranu, u ovom slucaju desnu, stigne do Krafta, koji nekim balonkama pokusava da nadje nekog napred.

sef strucnog staba

pre 5 godina

Nije mi jasna ova moda da levog beka (u ovom slucaju Jang), igraju dešnjaci, kojima treba vreme da se okrenu, nameste na desnu nogu... što nije lako kako kad napadaju, tako i kad se brane.Ranije je, ako ne grešim desnonog bio Mili Hadžiabdić levi bek Veleža i reprezentacije. 
Po meni tu poziciju treba da igraju levonogi igrači, a nije da ih Englezi nemaju. 
Mislim da je korisno i da levi štoper, ako se igra sa trojicom pozadi, bude levonog.Kod Engleza to je Megvajer, koji ima problem sa kontrolom lopte kad je izložen presingu. 
Uostalom, najbolji levi bekovi su levonogi (R.Karlos, Evra, Kolarov...) i gde ste videli da desnog beka, ili desnog štopera igraju desnonogi.
(Kolubarac, 07. jul 2018 16:29)

Svakako da su cesce na levom beku levonogi, ali uopste nije od tolikog znacaja niti presudno. Svi oni na vrhunskom nivou se dobro sluze sa obe noge, mnogo bitnije je da li on ima sposobnost da se ponavlja u napadu i pokriva u odbrani, nego koju nogu koristi.

Kayser Soze

pre 5 godina

Šveđani katastrofa.... Deluju skroz pogubljeno. Englezi se ispromasivali, Sterling posebno, i sebican je bio u poslednjoj prilici. Pre će Englezi do još jednog gola, nego Šveđani do izjednačenja

Solskjaer

pre 5 godina

Једна ствар коју не можемо да оспоримо ВАРу је та да још увек немамо (неће га вероватно ни бити) гол из офсајда... Да и даље игра Инзаги, био би баш под стресом ових дана ;)

LP

pre 5 godina

Juznoamerikanci prljavi, Pirinejci van forme, Skandinavci dosadni, Englezi predvidivi, Rusi na ivici mogucnosti, Hrvati dobri a Francuzi i Belgijanci odlicni. Ruska polovina je mnogo slabija ali tako se namestilo.

City Girl

pre 5 godina

@ Gastarbajter - Ja cula sirene automobila kada su dali prvi gol. Onda sam se vratila kuci, otvorila sve prozore i cula slavlje iz okolnih stanova. Odmah sam znala da su dali drugi gol. Slave oni i raduju se kao i mi. Da ne pominjem zastave na prozorima, automobilima i cak i na radnom mestu.

Kolubarac

pre 5 godina

Ima fudbalera, na pr. Sterling, koji odigravaju dobro samo na malom prostoru, kad je oko njih mnogo protivničkih igrača, oni tada instiktom rešavaju situaciju.Ali kad imaju vremena za razmišljanje, umeju da budu u problemu.

lal

pre 5 godina

@kadinjaca ipak pala: ne znam zasto su holandjani u odabranom drustvu, a francuzi nisu... na kraju krajeva, francuzi su osvojili sp, dok holandjani nisu... stoji da su 3 puta igrali finale, a francuzi 2 puta, ali ipak mislim da bi menjali tri druga mesta za jedno prvo. ;)
malo mi je preterano da se francuzi nazivaju novokomponovanom reprezentacijom... kao da su platini, kantona i zizu marsovci...

Partizan 1918

pre 5 godina

svedjani ni upola od ranije igre???!!!???
(milence, 07. jul 2018 19:08)

To ti je turnirsko takmičenje,odigraš jednu dobru pa dve onako.

Goran

pre 5 godina

Kako zasada stvari stoje,moraće izgleda Ibra da se isprsi sa večerom koju je obećao Bekamu u slučaju pobede Engleske ,koja je nakon ovog drugog gola skoro pa izvesna....Nema šta Englezi su ovom mecu opravdali ulogu favorita ,i onako rutinski dobijaju Svedjane koji su apsolutno bezidejni u napadu od samog početka meča!

Marko

pre 5 godina

Ovo 3 5 2 izgleda dobitna kombinacija u danasnjem fudbalu, i Engleska i Belgija to igraju. Celsi takodje prosle sezone kada su osvojili ligu ako se ne varam. Bilo je i pokusana Vengera da predje na taj sistem. Ako moze jos neki komentar na tu temu i primeri.