Petak, 06.07.2018.

22:03

Dominacija – šampion sveta će biti iz Evrope!

Izvor: LN

Dominacija – šampion sveta æe biti iz Evrope! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

106 Komentari

Sortiraj po:

Djordje NS

pre 5 godina

@ milan

2.deo odgovora:

Nabrajaš Kasiljasa, Pepea, Ramosa i Marcela kao saigrače Ronalda da ne bi nabrojao Inijestu, Xavija, Neymara, Suareza, Ronaldinja, Ibrahimovića, Anrija, Kutinja i još mnooogo njih. Ali vrhunac gluposti je porediti reprezentaciju Argentine sa jadnim Portugalom. Uporedi Messijeve saigrače i vidi njihovu tržišnu vrednost i u kojim klubovima igraju pa onda uporedi sa Ronaldovim saigračima u Portugalu. Jasno je kao dan da taj Portugal vuče samo jedan igrač. On ih je odveo na EP pobedom nad Švedskom, on im je sam obezbedio prolaz grupe. A u Evropi da bi nešto ostvario imaš za protivnike bar 10 i više jakih reprezentacija za protivnike a ne kao u Južnoj Americi gde ti eventualno 3-4 ekipe predstavljaju prepreku za uspeh i tvoj Messi opet ćorak.

jasdf

pre 5 godina

@djordje
Uz duzno postovanje madjarskog fudbala ipak mislim da njihova odbrana na predhodnom EP nije bas rerzentativni primer. Nije isto nadskociti njihovu odbranu, ili recimo jednog Jap Stama. Niko ne spori Ronaldovu skocnost, ponajmanje kvalitete, ali u igri glavom nije najbolji ikad (obojica mislimo na moderan fudbal). Pomenute trojice sam se setio napamet, bez gledanja statistike, koja kaze da su Krauc i Sirer najbolji strelci glavom premier lige ikad (53 i 46 golova). Ronaldo je mnogo krace igrao u Engleskoj, i u razlicito vreme, tako da statistika nije za poredjenje. Statisticki, u Evropi, u poslednjih 5 godina, najvise takvih golova je postigao Mandzukic.

jasdf

pre 5 godina

@djordje
Nesto se ne secam te Ronaldove nadmocnosti u skoku. Brz je, skocan je, ima i neku visinu, ali bas da dominira u skoku. Anderson je desetak cm visi, seti ga se '94 u SAD svaki korner je bila ozbiljna sansa. Na ovom svetskom su Englezi najopasniji posle kornera, Ronaldovih skokova se realno ne secam, ne kazem da ih nije bilo. Sirer je tu negde sa njim po visini, ali je bio znatno dominantniji u skoku. Seti ga se u Njukslu, da ne proveravam statistike, ali trecina golova su mu bili glavom (okvirni subjektivan podatak). Ima jos tih klasicnih skakaca, samo se treba setiti. Krauc, ja ne znam da li je taj znao da sutne loptu.

Djordje NS

pre 5 godina

@ jasdf

Ne sećaš se Ronaldove nadmoćnosti u skoku? Pa i dan danas prilikom svakog kornera svi odbrambeni igrači strepe i ne mogu da ga nadskoče. Pa i sada imaš na internetu slika i klipova gde Ronalda porede sa Jordanom u skoku. A na poslednjem EP je dao gol mislim Mađarima, ali nisam siguran, gde je nadskočio sve protivničke igrače skoro pola metra i zakucao loptu u gol. Širer je bio odličan ali nije imao takav odraz. Ali ponavljam, Širer je bio klasičan špic. Da budem iskren Andersona se baš slabo sećam i slabo sam ga pratio. Piter Krauch ima 2 m i nije za poređenje. Imaš na youtube Ronaldove golove glavom i skok igru. Ali pogledaj onaj sa EP.

Milan

pre 5 godina

@Djordje

Ja sam tebi odgovorio na pitanje o Ederu, a evo ponovit cu ti. Jedan anonimus kao sto je Eder za kojeg niko ni cuo je dao isto golova kao i Ronaldo u nokaut fazi EURA. Sta treba da napisem pa da budes zadovoljan sa odgovorom? Da je Ronaldo dao 10 golova na EURU i da im je on donio titulu? Ako ce te to utesit eto priznajem da je tako. A ti si meni odbio odgovoriti na gotov svako pitanje koje sam ti postavio, pa evo ponovit cu ti. Po cemu Ronaldo ima vece zasluge nego sto Mesi ima sto je Argentina igrala finale SP? Zasto Mesiju zameris sto nije osvojio trofej sa Iguainom kada nije ni Ronaldo iako je u Realu imao 10 puta bolji tim? Sta bi bilo da Mesi ima onog Kasiljasa, Pepea, Ramosa, Marsela u reprezentaciji kao sto je Ronaldo sa Iguainom imao u Realu i opet je ispao od Liona? Po cemu je Ronaldov gol protiv Velsa bitniji od npr. Ederovog ili od Renata Sanceza pa bi se trebalo reci da je Ronaldo osvojio EURO? A nisi odgovorio i zbog cega smatras da je se Ronaldo dokazao u reprezentaciji, a Mesi nije? Znaci, sva pitanja koja ti ne odgovaraju si izbegao jer nemas odgovor na njih. I koje podatke sam ja to izmislio? A Mesi je od Ronalda svake sezone bolji po driblinzima, asistencijama i stvorenim sansama suigracima, a jedino su po golovima uvek tu negde. Znaci, bolji je gotov u svim segmentima fudbalske igre odnosno u svemu sto jedan ofanzivni igrac moze napraviti na utakmici i to je tako svake sezone.

milan

pre 5 godina

Naravno da sanja jer nikad nijedan Mesijev suigrač nije dao gol u finalu i napravio ono što su Portugalci napravili za Ronalda. I nisam ja isfrustriran nego si ti zato jer je Mesi svake sezone bolji od tvog miljenika u svemu osim po golovima. I opet si odbio odgovoriti po cemu Ronaldo ima vece zasluge nego sto Mesi ima sto je Argentina igrala finale SP :) Naravno da se moram ponavljati kada neces da odgovoris na pitanje

Djordje NS

pre 5 godina

@ milan

Pa ja sam tebi odgovorio na sva skoro pitanja a ja postavim jedno a ti na njega ne znaš da daš odgovor nego stalno mlatiš praznu slamu i iznosiš neke podatke koji nemaju veze sa životom nego si ih ti tako umislio. Messi svake sezone bolji od Ronalda u svemu osim po golovima? Šta je s tobom?
- ko je osvojio zadnje dve Zlatne lopte?
- ko će i ove godine osvojiti istu?
- ko je bolji golgeter?
- ko je najbolji strelac LŠ?
- ko je bolji u skok igri?
- ko je bolji u šutu sa obe noge?
- ko je brži?
- i čak i na ovom prvenstvu Ronaldo 4 gola, Messi 1 gol. Ronaldo direktno zaslužan za 4 boda Portugalu, a Messi nijedan za Argentinu. Ronaldo 5 LŠ i sad još 6. Zlatna lopta i zauvek priča završena.

Djordje NS

pre 5 godina

@ milan

A sad je Eder anunimus a u prošlom komentaru Messi može da sanja da ima Edera kao saigrača u reprezentaciji? Polupao si se načisto a i ponavljaš se non-stop. Čak si počeo i moje komentare da ponavljaš koji su bili upućeni tebi. Nemaš čak ni originalnosti, samo si isfrustriran. A to za tvoj uzrast nije dobro. Ćao derane.

milan

pre 5 godina

@Djordje NS


Pa naravno da niko nije cuo za Edera pre te utakmice i naravno da bi se spominjao i neki drugi igrac da je dao gol jer bi imao isti uninak u nokaut fazi kao i Ronaldo. To ti samo dovoljno govori koliko je Ronaldo bio dobar jer je dao isto golova kao neki anonimusi poput Edera ili Renata Sanceza. Po cemu je Ronaldov gol protiv Velsa bitniji od npr. Ederovog pa bi se trebalo reci da je Ronaldo osvojio EURO? Niti je lepsi, niti je bitniji niti je postignut protiv jaceg protivnika. "To što neko postigne gol ne znači da je taj najzaslužniji za rezultat te ekipe jer često neko dobije loptu "na tacni" da je samo prosledi u prazan gol a pre toga mu je saigrać sve odradio" To si dobro rekao. Upravo radi ovog sto si napisao je Mesi bolji igrac od Ronalda jer je mnogo vise golova dao samostalno nakon solo prodora nego Ronaldo. I naravno da se Mesi dokazao u Newell's Old Boysima kao i u Barsi B i da je bio najbolji igrac, jer da nije, oni ga ne bi ni promovisali u prvi tim. Mesi dao najvise golova u zadnjih 9 godina od svih igraca, a ti meni napises da se Ronaldo dokazao u Sportingu. Ne znam da li da ti se smejem ili da te zalim. A Ronaldo je najbolji strelac LS ikada samo iz razloga jer je stariji od Mesija 2 i pol godine. I za kraj, Mesi bi dao Ronaldu bilo kojeg suigraca iz reprezentacije za jedan gol Edera u finalu SP. I opet mi nisi odgovorio po cemu je Ronaldo zasluzniji sto je Portugal igrao finale od Mesija koji je odveo Argentinu do finala SP 2014?

Djordje NS

pre 5 godina

@ milan

Kao prvo prvi sam postavio pitanje na koji još nisam dobio nikakav odgovor osim što mi je na postavljeno pitanje odgovoreno drugim pitanjem koji nema veze sa mojim. Prvo tvoje pitanje nema smisla (da ne napišem nešto drugo jer sam ti već sve odgovorio pa mi nisu objavili komentar), da nije dao ovaj ili onaj gol da li bi Portugal osvojio EURO. Pa da niko ne da gol niko ne bi ni osvojio. Uostalom, to što neko postigne gol ne znači da je taj najzaslužniji za rezultat te ekipe jer često neko dobije loptu "na tacni" da je samo prosledi u prazan gol a pre toga mu je saigrać sve odradio. Ronaldo se dokazao u Sportingu kao najbolji igrač, nije bio samo deo ekipe.
- "Mesi je se dokazao u Newell's Old Boysima kao i u Barsi B.".
Kad sam ovo pročitao nisam znao da li da ti se smejem ili da te žalim. Ronaldo najbolji strelac LŠ a ti meni napišeš takvu glupost.
- "Ronaldo je u Portugalu imao Edera u finalu, a o njemu Mesi moze samo da sanja u Argentini".
A posle ovog komentara završavam svaku konverzaciju sa tobom jer ili se sprdaš ili si totalno nezreo.

Djordje NS

pre 5 godina

@ jasdf

Sećam se ali ni jedan ni drugi nisu bili toliko nadmoćni u skok igri od Ronalda. To je u današnje vreme interneta bar lako ustanoviti. Pomenuta dvojica su bili klasični špic igrači dok Ronaldo tek odskora igra špic igrača a veći deo svoje karijere igra klasičnu sedmicu a ranije u Mančesteru devetku sa prodorima sa krila. Obrati pažnju kad je skok u pitanju koliko Ronaldo skače više od svih. Ali lepo se setiti nekih asova kao što je Alan Širer. Hvala ti na tome. Ovim današnjim klincima sve čovek mora crtati. Valjda navikli na slikovnice i bojanke. Kupujem ih mojim ćerama pa znam kako je to.

Djordje NS

pre 5 godina

@ milan

Daj dečko, sada već stvarno postaješ komičan u svojoj nemoći. Messi osvojio svetsko prvenstvo do 21 godine. Pa i Srbija je postala prvak sveta u toj kategoriji pa šta to dokazuje? Da je sada naša A reprezentacija u rangu najjačih reprezentacija sveta. Ne budi smešan. Ronaldo još valjda jedan gol da postigne i biće najbolji strelac LŠ svih vremena. E to je najjača konkurencija. I kakve veze imaju Ronaldo i Iguain dok je igrao u Realu. Nikada se njihova igra nije oslanjala jedna na drugog. Dok se Messijeva igra oslanjala na Inijestu i Xavija. I nemaš ni malo blama pa još nabrajaš gde je sve Ronaldo igrao i gde je sad u 33.godini otišao. A gde god je igrao bio je najbolji pojedinac. A kad ćemo tog vašeg "mađioničara" videti u nekoj drugoj sredini. Svi znamo odgovor - NIKADA.

milan

pre 5 godina

@Djordje NS


Opet si mi odbio odgovoriti da li bi Ronaldo osvojio EURO da Kvarezma, Renato Sancez i Ederu nisu davali odlucujuce golove protiv Poljske, Hrvatske i Francuske i da li bi osvojio EURO da Portugal nije imao disciplinovanu odbranu. Imali su samo 1 primljeni gol u nokaut fazi, a to je isto koliko je Ronaldo dao. Isto tako, opet si odbio ogovoriti na pitanje po cemu je Ronaldo zasluzniji sto je Portugal igrao finale od Mesija koji je odveo Argentinu do finala SP 2014. A nisi odgovorio i zbog cega smatras da je se Ronaldo dokazao u reprezentaciji, a Mesi nije. A ja sam spomenuo da je Mesi osvojio SP sa Argentinom do 21 godinu jer si ti napisao zbog svoje nemoci da je se Ronaldo dokazao u Sportingu. Sta je napravio u Sportingu? I Mesi je se dokazao u Newell's Old Boysima kao i u Barsi B. I naravno da imaju veze Ronaldo i Iguain jer Mesiju zameras sto nije osvojio nista sa Iguainom, a sta je Ronaldo osvojio sa njim? Ronaldo je u Portugalu imao Edera u finalu, a o njemu Mesi moze samo da sanja u Argentini. Mesi je od Ronalda svake sezone bolji od Ronalda po driblinzima, asistencijama i stvorenim sansama suigracima, a jedino su po golovima uvek tu negde. Mesi je bolji igrac od njega i to mnogo. Ako nastavis izbjegavat pitanja koja sam ti gore postavio i ako mi ne odgovoris na ta pitanja necu se vise sa tobom raspravljati jer ti jednostavno bezis od cinjenica koje ti ne odgovaraju.

jasdf

pre 5 godina

@milan
Ranije su ekipe iz Juzne Amerike bile bolje od evropskih (imali titulu vise do 2006.), ali su trenutno u postu. Poslednja cetiri prvenstva, racunajuci i ovo, osvajaju Evropljani. Znaci prosto, od 2008. imamo evropsku dominaciju i trajace najmanje do sledeceg prvenstva. Ne secam se da je do sada bilo da toliko puta vezano trijumfuju ekipe sa jednog kontinenta.
Pojedinacnih primera da je neka ekipa pobedila uvek je bilo i bice ih. Uzgred, Meksiko nije Juzna Amerika.

milan

pre 5 godina

@Djordje

Odgovorit cu ti na pitanje o Ederu kada ti meni odgovoris da li bi Ronaldo osvojio EURO da Kvarezma, Renato Sancez i Ederu nisu davali odlucujuce golove protiv Poljske, Hrvatske i Francuske i da li bi osvojio EURO da Portugal nije imao disciplinovanu odbranu. Imali su samo 1 primljeni gol u nokaut fazi, a to je isto koliko je Ronaldo dao. Isto tako, odbio si ogovoriti na pitanje po cemu je Ronaldo zasluzniji sto je Portugal igrao finale od Mesija koji je odveo Argentinu do finala SP 2014. Isto tako hocu da mi odgovoris na pitanje ko bi bio bolji izmedju Mesija i Ronalda da je Iguain dao gol u finalu, a Eder ne. Mesi ove sezone u Primeri nije imao ni Cavija ni Ronaldinja, ni Ibrahimovica, a ni Iniestu. Iniesta nije igrao pola utakmica i imao je samo 1 asistenciju. Osvojio je Primeru sa slabijim timom nego sto Ronaldo ima u Realu. Mesi u timu nema Marsela, Ramosa, Krosa, Iska, Modrica, Bejla. Barsa kada je imala najjaci tim Mesi je osvajao sve. Sada Real ima najjaci tim, a Ronaldo to ne moze. I naravno da se Argentina i Portugal ne mogu porediti. Argentina bez Mesija ne moze da pobedi u 7 od 8 utakmica u kvalifikacijama, a Portugal bez Ronalda pobedi Francusku u finalu. Nikad nijedan Mesijev suigrac nije napravio za njega ono sto su Eder i ostali Portugalci napravili za Ronalda u finalu, a i pre finala...

Djordje NS

pre 5 godina

@ Nemanja

Klinac, pa da tebi čiča od 45 godina objasni da i dalje nisi ništa rekao kao ni odgovorio na nešto na šta se konstantno pozivaš i dokazao da o tome pojma nemaš. Tako da se ne blamiraš pišući o nekome o kome si čio nešto na jednoj utakmici a komentarišeš ga kao da je obeležio karijeru Cristiana Ronalda. Nije Eder Inijesta ili Xavi koji jesu obeležili karijeru tvog idolčića. Ronaldo pravi rezultate bez Edera a Messija nema nigde bez ove dvojice. Ipak ti još mnooogoo sati trebaš da provedeš pored tv-a da bi meni solio pamet.

milan

pre 5 godina

@Djordje

I jos nesto, napisao si da je se Ronaldo dokazao u Sportingu, a nisi hteo napisati da je Mesi osvojio SP do 21 godinu sa Argentinom gde je bio najbolji strelac, asisitent i igrac. Nisi hteo napisati i da je najbolji strelac i asistent Argentine svih vremena. A sto se tice velikih takmicenja Kopa Amerika, SP, EURO ni Mesi ni Ronaldo nikada nisu dali vise od 4 gola. Ako se Mesi nije dokazao u reprezentaciji onda nije ni Ronaldo. I jos nesto, tvoj miljenik je citavu karijeru provao igrajuci u nekada jakom Junajtedu, Realu, a sada ide u Juventus koji je najjaci klub u Italiji. Zasto se sada ne vrati u Junajted kao sto je govorio ili zasto nije otisao u Napoli kao Maradona? Zato jer ne sme. I nisi mi odgovorio sta je Ronaldo osvojio u Realu dok je on igrao sa Iguainom.

Djordje NS

pre 5 godina

@ milan

Da, Rinaldo je bolji igrač od Messija u svim parametrima fudbala osim u driblingu. Da, Ronaldo je bolji od Messija u skok igri, bolji je u udarcima glavom ne samo od Messija nego je možda najbolji na svetu u tome ikada. Da, Ronaldo je mnogo brži od Messija. Da, Ronaldo podjednako ima dobar šut i levom i desnom nogom za razliku od Messija. Da, Argentinska reprezentacija je po pojedincima daleko bolja reprezentacija od Portugala. Da, Ronaldo viče na svojoj grbači jednu prosečnu reprezentaciju koja umesto 3:0 za Španiju izvuče 3:3, protiv Švedske sa Ibrahimovićem Ronaldo odvede sam Portugal sa 3 gola. Mađarima da dva komada i obezbedi prolaz grupe. Argentina ima pojedince o kojima Ronaldo može samo da sanja u Portugalu. I DA, Ronaldo je bolji od Messija i to mnogo.

Nemanja

pre 5 godina

@ kiki @Nemanja i @ milan

A pre nastavka bilo kakve diskusije sa vama dečurlijom, pošto ste sva trojica pominjali Edera, želim da mi odgovorite na pitanje koje sam o njemu postavio a na koje nikad niko od vas klinaca nije ništa odgovorio a svaki put kad pomenete rezultat Ronalda u reprezentaciji pomenete i tog famoznog Edera. Svesni ste i vi toga o čemu ja pišem ali lako se praviti lud. I samo mi nemojte pominjati rezultate Messija u primeri jer celu svoju karijeru igra samo u Barseloni podržan najjačim igračima a pogotovo Inijestom i Xavijem. Ronaldu nikad saigrači nisu bili Ronaldinjo i Ibrahimović naprimer. Ronaldo se dokazao u Sportingu, u Mančesteru, u Realu u LŠ i u reprezentaciji i svuda je bio najbolji igrač. A sada napada Calcio. A gde je vaš kepec osim u Barsi? Čekam odgovor za Edera.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Djordje NS, 7. jul 2018 13:07)

Evo da ti klinac od 26 godina objasni. Ukratko, Eder je pojava koja da se pojavila kojim slucajem na Mesijevoj strani sada se ti ne bi pojavljivao na ovom portalu i davio posten narod svojim napornim komentarima..

Djordje NS

pre 5 godina

I još nešto... Nemojte mi samo u istu ravan stavljati reprezentaciju Portugala i reprezentaciju Argentine. Gaučosi imaju pojedince da su ladno mogli do boginje ali kad im jedan mali nabeđeni ne bi određivao ko može da igra a ko ne. Dok onaj Portugal ne verujem da bi i Srbiju pobedio. E, taj tim vuče samo jedan igrač a to sigurno nije Eder. Ili ipak jeste? Ha, stručnjaci?

Djordje NS

pre 5 godina

@ kiki @Nemanja i @ milan

A pre nastavka bilo kakve diskusije sa vama dečurlijom, pošto ste sva trojica pominjali Edera, želim da mi odgovorite na pitanje koje sam o njemu postavio a na koje nikad niko od vas klinaca nije ništa odgovorio a svaki put kad pomenete rezultat Ronalda u reprezentaciji pomenete i tog famoznog Edera. Svesni ste i vi toga o čemu ja pišem ali lako se praviti lud. I samo mi nemojte pominjati rezultate Messija u primeri jer celu svoju karijeru igra samo u Barseloni podržan najjačim igračima a pogotovo Inijestom i Xavijem. Ronaldu nikad saigrači nisu bili Ronaldinjo i Ibrahimović naprimer. Ronaldo se dokazao u Sportingu, u Mančesteru, u Realu u LŠ i u reprezentaciji i svuda je bio najbolji igrač. A sada napada Calcio. A gde je vaš kepec osim u Barsi? Čekam odgovor za Edera.

kiki

pre 5 godina

Ovo vam je logika od ovog Djordje NS...

Messi na SP-u 2014 odlucio 4 utakmice golovima i asistencijama "i nije napravio nista",

a Ronaldo na EURU je odlucio samo 2 (protiv Mađarske i Velsa) i "on je ovdeo Portugal do titule i zato je bolji od Mesija"...

Razliku između Mesija i Ronalda u reprezentaciji je napravio Eder i to je cinjnica koju ti nikad neces moci promeniti isto kao ni cinjenjicu da Mesi ima vece zasluge sto je Argentina igrala finale SP 2014 godine nego Ronaldo sto je Portugal igrao finale EURA 2016. Fudbal je nepredvidiv sport, a nekada i nepravedan, a ovo je jedan od primera toga. Mesi je napravio vise od Ronalda ali nije osvojio trofej sa reprezentacijom.

Nemanja

pre 5 godina

Eeee, zato je neko doveo Portugal na krov Evrope osvojivši EP sa svojom reprezentacijom u ovakvoj evropskoj konkurenciji dok neko ne može sa svojom reprezentacijom da osvoji ni Copa America.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Djordje NS, 6. jul 2018 23:14)

Pa Urugvaj je izbacio Portugalce a takodje ih je i Cile eliminisao prosle godine u kupu konfederacija..
Argentina je 2014 usla u finale tako sto je prosla Svajcarce, Belgijance i Holandjane i finalu igrala skoro egal sa Nemcima. Ali ,eto, neko nema Edera..

milan

pre 5 godina

Otuda je i uspeh Portugalije sa EPa jos veci. Kopa Amerika je ranga Intertoto kupa, a samim tim neuspeh Mesija jos veci.
(Adriano_Galliani, 6. jul 2018 23:55)


A kakav je onda Ronaldo tek igrac kada je dopustio da ga sa zadnja 2 takmicenja izbace "smesne" reprezentacije iz Juzne Amerike? Urugvaj sa SP i prosle godine Cile sa kupa konfederacija. Doduse, igrao im je Ronaldo, da nije igrao mozda bi ih pobedili kao sto su Francusku u finalu EURA dobili bez njega... A reprezentacije iz Juzne Amerike se mogu nositi sa Evropskim. Pa taj Cile je na SP-u 2014 izbacio Spaniju u grupi gde su pobedili 2-0. Meksiko je ove godine pobedio Nemacku u grupi i prosli su dalje dok su Nemci ispali. Taj isti Meksiko bi izbacio Holandiju sa SP 2014 godine da Roben nije odglumio penal protiv njih, a pobedili su i Hrvatsku 3-0. Argentina je tada izbacila ovaj identican tim Belgije, samo sto je im tada igrao Vitsel i Van Bujten u prvom timu, a Urugvaj je pobedio i Italiju i Englesku i prosli su grupu za razliku od njih. I da ne nabrajam dalje... Trebao bi imati malo vise postovanja za reprezentacije iz Juzne Amerike jer oni zalaganjem i borbenoscu prikrivaju svoje nedostatke i mogu da se nose sa bilo kojom Evropskom reprezentacijom. Ako nista drugo, igraju muski fudbal za razliku od ovog sto gledamo u Evropi.

Djordje NS

pre 5 godina

@ milan

Jel si još nekad pre te finalne utakmice i posle iste čuo za tog Edera? Taj gol u finalu je mogao postići bilo koji igrač Portugala pa bi sad pominjao njegovo ime. I ti mi pišeš o nečijem nipodaštavanju? Da Ronaldo nije sam pobedio Mađare da li bi ti sada nama ovde pominjao nekakvog Edera ili ne bi imao pojma ko je to? Jel taj Eder otkinuo Špancima bod tako što im je sam dao 3 gola? I jel on doneo 3 boda Portugalu protiv Maroka bez kojih ne bi ni grupu prošli?

milan

pre 5 godina

(Djordje NS, 7. jul 2018 10:53)

Portugal je igrao 1-1 protiv Islanda, a tvoj miljenik je posle utakmice izjavio kako su oni mali tim koji je dosao samo da se brani i time jos jednom dokazao koliko je mali da mu ne ide. Tu Hrvatsku je Meksiko napunio 3-0 na SP 2014 godine, a Portugal je pobedio Francusku bez Ronalda. Da Renato Sancez, Kvarezma i Eder nisu izbacili Poljsku, Hrvatsku i Francusku ti sada ovde ne bi spominjao kako je Ronaldo osvojio EURO, a Ronaldo ih je i doveo u takvu situaciju da im ta utakmica protiv Madjarske u grupi bude odlucujuca jer je promasio penal protiv Austrije. A Ronaldo je najbolji strelac ikada u LŠ samo iz razloga jer je stariji 2 i pol godine od Mesija. Hajde nam pricaj malo o tome kako ga je Mesi izdominirao u Primeri gde je mnogo veca razlika. Mesi osvojio 6-7 titula, a Ronaldo samo 2. Mesi mu ove sezone uzeo titulu sa Barsom u znatno slabijem timu sa Gomesom, Rakiticem, Paulinjom itd... Barsa kada je imala najjaci tim Mesi je osvajao sve. Sada Real ima najjaci tim, a Ronaldo moze osvojiti samo LŠ. Eto ti razlike...

JUTA

pre 5 godina

@ Slazem se sa komentarima da dok je fudbal bio samo igra dominirali su oni koji su se i igrali. Sada kad je postao ozbiljan biznis, taktika je tu sad najbitnija i dominiraju oni koji imaju novca da plate najbolje strucnjake u toj oblasti. Najveca koncentracija novca, sto se fudbala tice, je u Evropi, prema tome logicno je i da dominiraju evropske ekipe.(1Beogradjanin, 07. jul 2018 09:57)
Apsolutno tako i ne samo taktika već moderni pristup ishrani, oporavku i psihološkoj pripremi koja je glavni faktor.

Najbolji je opancarev lepak

pre 5 godina

Jeste ali zato sto je Belgija odigrala posteno protiv Engleske.Englezi bi mozda pukli od Japana a Brazil bi ih pregazio.

FIFA

pre 5 godina

Pobedice ko imadne vise snage a svi su polako pri kraju,toliko utakmica u kratkom roku ! 
Imao bih jednu molbu za FIFA,da svim igracima oprosti kartone za finalnu utakmicu,zalosno je da onaj koji je toliko doprineo da njegov tim dodje do finala,finale gleda sa tribina :(
(cobo, 06. jul 2018 22:59)

Uvaženi g'dine cobo,
Razmotrićemo Vaš predlog.
S poštovanjem,
FIFA

Djordje NS

pre 5 godina

@ milan

Upravo si se svojim "stručnim" komentarom svrstao kao zreo za dečiju rubriku.
Portugal je pobedio taj Island koji svrstavaš u autsajdere dok tvoj Messi nije znao šta sa njima da radi.
Portugal je pobedio Hrvatsku koja je napunila Argentinu 3:0 i tvog Messija smotala u džep da se nije video.
Portugal je pobedio Francusku koja je rastavila Argentinu na fabrička podešavanja dok je Argentina taj treći gol postigla u zaustavnom vremenu kad je već sve bilo gotovo.
Ronaldo je u LŠ udaljen od tvog Messija svetlosnim godinama po skoro svim parametrima. A evo ide da pokori i treću najjaču ligu u Evropi. Ćao zdravo...

CJC

pre 5 godina

Ma jok, treba ubaciti još Panama, Arabija kako se neki zalažu ovde. Brutalne evropske kvalifikacije su ostavile Italiju, Holandiju, Austriju, Slovačku bez SP a tek bi prvenstvo bilo kudikamo jače da su ove ekipe igrale protiv Engleza, Rusa a ne gorenavedena boranija.
Sad ce neki pametnajkovic reći, pa što se nisu plasirali? Pa baš zato što su naleteli na jače ekipe od sebe...ali ne može niko da me ubedi da Azija treba da ima 5 ekipa, S.Amerika 5, Afrika 5 a Evropa 12-13...
Ovde takodje dodati i Južnoameričke koje su bukvalno rat, Čile otpao, Argentina jedva.
Razumem ja potrebu za šarekolikošću SP ali po 3 reprezentacije sa ova tri kontinenta, 17 evropskih, i 6 iz j Amerike je bombona.

Start za crveni

pre 5 godina

Nisam neki veliki ljubitelj evropskog fudbala, ali u ovoj situaciji, jedino pravedno finale bi bilo Francuska - Belgija. Mislim da bi bilo daleko lepse prvenstvo da sa druge strane kostura imamo Brazil i Urugvaj umesto tamo neke Rusije i Svedske. Sve u svemu dosadno prvenstvo gde se provlace ekipe koje imaju filozofiju "da umuvam nekako jedan, pa svi u odbranu".

sasa

pre 5 godina

najgore svetsko prvenstvo...ogromne zarade fudbalera odrazio se na kvalitet igara u reprezentaciji...Rusi,Hrvati,Svedjani,Englezi u finalu...nemam nista protiv da se jedna takva reprezentacija nadje u polufinalu al da imaju sansu takve 4 ekipe to je previse...glavni favoriti ispali dal u grupi ili nokaut fazi...desi se jedan od favorita da podbaci al 4-5 to je mnogo uz to Ita i Hol nisu na svetskom...izgubila se draz fudbala...

Dare

pre 5 godina

Neverovarno mi je da se Belgija sa ovakvim napadom brani celo 2. poluvreme 
(Rodžer Federer-Nikad Ne Otpisujte KRALJA

Decko, Belgija je napadala i dala 2 gola, sta vise da ocekujes, da idu na 5 komada??To se protiv Brazila ne radi.Jeste lepo atraktivno, ali ovde je turnir, greske se kazne i ispadas.Ko je lud da protiv Brazila vodi 2:0 i da sad srlja i ide u napad.Taktika danas dobija.

1Beogradjanin

pre 5 godina

Slazem se sa komentarima da dok je fudbal bio samo igra dominirali su oni koji su se i igrali. Sada kad je postao ozbiljan biznis, taktika je tu sad najbitnija i dominiraju oni koji imaju novca da plate najbolje strucnjake u toj oblasti. Najveca koncentracija novca, sto se fudbala tice, je u Evropi, prema tome logicno je i da dominiraju evropske ekipe.

kiklop

pre 5 godina

Dok se igrao fudbal gde su se isticali pojedinci sa novim potezima u fudbalu I raznim egzibicijama juznoamerikanci su dominirali. Sada kada se se fudbal svodi na tehnologiju sporta I takticko umece vladaju evropljani. Prosto ko pasulj

sasa

pre 5 godina

Hrvatska jace od Rusije al nece ih proci...domacin sv prvenstva...izbacili Spaniju..fizicki jaci od hrvata...jos se igra u Sociju gde nemozes da dises kao nesto kad Bolivija igra kuci...sve su to sitni detalji koji imaju uticaj na konacan ishod

Arso

pre 5 godina

Stavio sam 50e na Hrvatsku sampion kvota 7.00 i 200 da igraju finale kvota 2.87.Stvarno verujem da mogu ovo,sad ili nikad.Za finale ne sumnjam a ovamo Belgija ili Francuska bice tesko ali se moze.Daleko lakse nego sto kvota kaze.Jeste im se otvorio zreb ali to je samo plus.Idemo kockice!

JPR24

pre 5 godina

Kako nam se samo otvorio ždreb u kvalifikacijama, grupnoj fazi i dalje (osmini finala i četvrtfinalu), da smo ladno mogli da odigramo polufinale sa Rusima ili Hrvatima, gde, ipak, ne bi bili bez šanse. Samo da smo imali selektora kao što je Antić...(Ahtung, 06. jul 2018 22:06)Kakav bre Antic, pa i njemu se bilo otvorilo, trebalo je samo da pobedimo Australiju, i prosli bi grupe, tamo smo vec imali Ameriku koliko se secam.Ali ne, mi izgubimo od Australije, sa sve Anticem.Ne razumem, sta je taj covek toliko napravio pa ga toliko uzdizete.Evo i Krstajic je postigao isto sto i on, osvojio 3 boda u grupi i ispao.
(Dare, 06. jul 2018 22:39)
Antic je napravio ekipu. U kvalifikacijama najbolja odbrana. Kad su stigli na mundijal, zna se sta se desavalo sa savezom, klanovi, mesanje u posao... Nije Antic sve upropastio, zna se ko je !

lal

pre 5 godina

Čuj ovo, raduju se dominaciji reprezentacija iz Evrope. Pa, draža mi je bilo koja južnoamerička ili afrička od ovih naduvanih evropskih. Japan je pobrao moje simpatije, takođe.
(ferdinand, 06. jul 2018

Potpisujem.Sem za nase,drugu nijednu reprezentaciju iz evrope nemogu da smislim.Evropljani nikad nece imati strast prema fudbalu kao juzno amerikanci.Sa pocetkom njihove dominacije,pocinje i propast fudbala od tamo 2006.Sad je to samo biznis.

4k4.Dex

pre 5 godina

Preterujete, da su Brazil ili Urugvaj pa cak i ona bedna Argentina bili sa druge strane zreba verovatno bi svi bili u vetvrtfinalu. Cak i Kolumbija zamalo da izbaci Engleze

Slobodan

pre 5 godina

Na SP treba racunati titule pocevsi od ovog orvenstva zbog VAR-a. Mislim da u istoriji nije bilo nepravednijeg takmicenja, vecih kradja nego svetskim prvenstvima u fudbalu...

mairondrake

pre 5 godina

Ja kad sam napisao pre neki dan komentar da Brazil i Urugvaj ispadaju jer nikad juznoamericke ekipe nisu imale narocit uspeh na SP kad se igrao u Evropi dobio sam gomilu minusa.
(Bicu Slobodan, 06. jul 2018 22:05)

Dobio si gomilu minusa jer mislis da si izmislio toplu vodu. To je poznata stvar svima koji prate bar malo fudbal...

milan

pre 5 godina

@Djordje NS

1. Portugal na EURU gotov pa i nije igrao protiv jacih reprezetancija. Imali su Madjarsku, Island i Austriju u grupi, a u nokaut fazi Poljska, Hrvatska, Vels i Francuska. Samo protiv Francuske u finalu nisu bili favoriti.
2. Upravo Ronaldo zna kako je igrati protiv reprezentacija iz Juzne Amerike. Sada su ispali od Urugvaja, a u Kupu Konfederacija 2017 su ispali upravo od Cilea. A Mesiju zameras sto je izgubio finale Kopa Amerike protiv njih?
3. Mesi je Iguaina i Di Mariju sa Argentinom dovodio do finala za razliku od Ronalda koji je sa njima u LŠ ispadao od Liona. Opet Mesi bolji.
4. Nije Mesi kriv sto Argentina nema disciplinovanu odbranu kao Portugal pa primaju 4 gola od Francuske dok ih je Portugal bez Ronalda u finalu EURA pobedio 1-0. U zadnje 32 godine Argentina je jedina reprezentacija koja je ispala sa SP-a iako su dali 3 gola (a Mesi je ucestovao kod 2)
5. Nipodastavas kvalitete igraca, odnosno kompaktnost tima koji je 2016. postao Evropski prvak zbog odbrane, a sve to zarad licnih simpatija prema pojedincu
6. U ocima neutralnih, Ronaldo nije niti ce ikada biti bolji od Mesija i ti to nikada neces moci promeniti ni sa jednim komentarom isto kao sto ni Mesi nikada nece biti veci od Maradone i Pelea
7. Prestani smarat ljude o Ronaldu na gotov svakom clanku, ima nas koji volimo nesto procitati i o drugim klubovima, igracima i reprezentacijama, a ta vasa decija prepucavanja o Mesiju i Ronaldu ostavi za clanke koje su namenjeni njima.

blinkibile

pre 5 godina

Hrvatska moze u finale,izbacice Ruse a posle idu na verovatno Englesku a njih su dobili na Vimbliju u kvalifikacijima jednom cini mi se

Zigzag

pre 5 godina

Kako nam se samo otvorio ždreb u kvalifikacijama, grupnoj fazi i dalje (osmini finala i četvrtfinalu), da smo ladno mogli da odigramo polufinale sa Rusima ili Hrvatima, gde, ipak, ne bi bili bez šanse. Samo da smo imali selektora kao što je Antić...
(Ahtung, 06. jul 2018 22:06)mislis da je samo do trenera?Modric i Rakitic su faktori za nas,inace bi bili kao vi...

...

pre 5 godina

Neverovarno mi je da se Belgija sa ovakvim napadom brani celo 2. poluvreme
(Rodžer Federer-Nikad Ne Otpisujte KRALJA, 06. jul 2018 22:04) Pa sta da rade? Nece valjda japanski recept, pa da popiju tri komada na kraju?

realan

pre 5 godina

kakve veze ovo ima s Mesijem i Ronaldom?i to sto je Ronaldo uzeo EP2016 ,a da nije imao nikakvog uticaja,realno.Eder +odbrana -Francuska 1:0

milan

pre 5 godina

Eeee, zato je neko doveo Portugal na krov Evrope osvojivši EP sa svojom reprezentacijom u ovakvoj evropskoj konkurenciji dok neko ne može sa svojom reprezentacijom da osvoji ni Copa America.
(Djordje NS, 6. jul 2018 23:14)


Nipodaštavaš kvalitete igrača, odnosno kompaktnost tima koji je 2016. postao Evropski prvak pre svega zbog defanzivne igre, a sve to zarad ličnih simpatija prema pojedincu. A Mesi nije imao Edera da mu donese titulu golom u finalu.

jд123

pre 5 godina

Plus koliko je odbrana ozbiljnija sada nego za vreme Pelea......
(Amerikanac, 06. jul 2018 22:28)

Информиши се мало. Пелеа су поломили на једном СП. Само су га гањали и ударали по ногама. Нису ни покушавали да му одузму лопту. Данас би сваки такав старт био глатко црвени. Да је одбрана за време Пелеа била као данас, он би освојио најмање још два СП.

Kiza

pre 5 godina

Ja se u fudbalu vodim srcem. Poslednji put sam na svetskom prvenstvu navijao za evropsku reprezentaciju protiv neke druge u finalu 1978. Navijao sam za Holandiju protiv Argentine. Od tada navijam uvek, ali uvek protiv Evropljana. Za Saudijsku Arabiju, Iran, Koreju, Alžir, Ganu, Paragvaj, nebitno. (Naravno, Srbija je izuzetak.) Za mene su Evropljani ubice fudbala, ma koliko da su napredovali u tehnici. Odvratni su mi svi.

Италија '90

pre 5 godina

Која бре Европа! Добрих има наравно, али велики квалитет европском фудбалу дају Латиноси и Африканци очигледно. Када би Африканци наступали са играчима који играју за европске селекције била би друга прича. Јужноамериканцима једино замерам она бедна фолирања и падања (ту ме је и Мбапе баш сморио), од којих ми се смучи фудбал.

Ljubisa livac

pre 5 godina

Resenje je vrlo jednostavno. Taktika. Evropljani mnogo vise paznje poklanjaju taktici, defanzivi, pozicioniranju i kretanju bez lopte. Juznoamerikanci imaju temperament, harizmu i prgavost ali se previse oslanjaju na individualne kvalitete pojedinaca. Treneri takodje zaostaju za trenerima iz Evrope. Dovoljno je videti postavku Belgije veceras i reci da su takticki pogodili i dobili mec.

Antisha

pre 5 godina

Prošlo je to vreme kada se igrao lepršav fudbal i kada su se svirali penali i delili kartoni za svakakve gluposti, pa su tako ovi foliranti iz južne amerike i mogli nešto da osvoje. Plus koliko je odbrana ozbiljnija sada nego za vreme Pelea......
(Amerikanac, 06. jul 2018 22:28)

kolega, latinosi pogotovo Brazilci, su prevara i piplanje lopte bez konkretnog ucinka kao Europljani.
Pele je prevara i marketinski trik za priglupe mase koje ga proglasavaju najboljim ikada (nikad nije igrao za veliki Europski klub)
srce mi je ko kuca sto svi latinosi poispadase. maradonina razocarana faca - neprocjenjivo.

vlasta

pre 5 godina

@dragan
A video bi te Francuze kako napadaju Brazil da su ovi prosli.Ko napada stalno protiv Brazila?To je oduvek najaca tehnicki ekipa,protivnici se uvek brane I pokusavaju nesto iz kontre.
Svasta mozes ovde procitati..

pope

pre 5 godina

da ovaj ko pise prati istoriju znao bi da od prvog mundijala, u evropi pobedjuju iskljucivo Evropljani osim 1958. u Svedskoj kada je osvojio Brazil (debitovao Pele). Tako da je to tradicija. Do 2010. van Evrope iskluicivo Juznoamerikanci, ali evo posle toga 2x van Evrope, 2x Evropljani!

Oliver

pre 5 godina

Punih 60 godina nijedna juznoamericka ekipa nije osvojila Mundijal na tlu Evrope.(Brazil u Svedskoj 1958). Obrnuto je bilo,iako je i to retko,da evropska ekipa osvoji van Evrope(samo 2 puta-Spanija u Juznoj Africi,Nemacka u Brazilu). Drago mi je da se nepisano pravilo nastavlja. Francuska ili Belgija zasluzuju,pokazali su najvise i imaju puno tezi put do finala.

Ljudi gusteri

pre 5 godina

@Zika Slazem se sa tobom, ali isto tako, pre 30-40 godina fudbaleri nisu posmatrani kao neke nedodirljive zvezde, nego kao neki obicni ljuddi, malo iznad recimo. Danas, kad padavicar kao Nejmar ima ne znam koliko miliona pratilaca na drustvenim mrezama, transfer od preko 200 milki, ne mozemo isto govoriti o tim ljudima. Nekad bi se ovim smejali sto simuliraju, a danas ne smes malo opasniji pogled da im uputis. I tu sve pocinje, oni su uzori novim, mladim fudbalerima. Spremite se za 2026. i prvenstvo sveta gde bar 20 minuta svake utakmice ode na valjanje i slicno

Djordje NS

pre 5 godina

Eeee, zato je neko doveo Portugal na krov Evrope osvojivši EP sa svojom reprezentacijom u ovakvoj evropskoj konkurenciji dok neko ne može sa svojom reprezentacijom da osvoji ni Copa America.

ferdinand

pre 5 godina

Čuj ovo, raduju se dominaciji reprezentacija iz Evrope. Pa, draža mi je bilo koja južnoamerička ili afrička od ovih naduvanih evropskih. Japan je pobrao moje simpatije, takođe.

Zika

pre 5 godina

@Amerikanac
Bez da branim Brazilce, ali reci da su juznoamerikanci samo foliranti je u najmanju ruku preterivanje. Ocigledno je da imamo promene u fudbalu kojima se ekipe iz Juzne Amerike tesko prilagodjavaju. 2002. je Brazil bio sampion, ali smo 2006. vec imali cisto evropsko polufinale, 2010. se tu umesao Urugvaj, a 2014. smo imali i Brazil i Argentinu, ali se cini da se juznoamericke ekipe, i pored velikog broja talentovanih igraca, sve teze nose sa evropskim ekipama. I jos nesto, 1966. Pele nije zavrsio prvenstvo, jer su ubili boga u njemu. I moderno vajarstvo nudi tehnike koje nisu postojale pre vise vekova, ali Mikelandjelo je Mikelandjelo i Fidija je Fidija. Tako je i sa Peleom, Maradonom, Krojfom...

Adriano_Galliani

pre 5 godina

Uspeh Evropljana ne bi trebalo da čudi javnost, jer su reprezentacije sa tog kontinenta uvek bile dominantne i uvelikom broju slučajeva osvajale Mundijale, ili barem dolazile do velikih finala.

Otuda je i uspeh Portugalije sa EPa jos veci. Kopa Amerika je ranga Intertoto kupa, a samim tim neuspeh Mesija jos veci.

dragan

pre 5 godina

Cude me ovi sto misle da ce Belgija da dobije Francusku. Belgija su odlicni igraci ali slabo vodjeni (ako imamo prednost, vise ne napadamo), Francuska odlicni igraci odlicno vodjeni (i branimo se i napadamo).

UGASENA institucija

pre 5 godina

Ja kad sam napisao pre neki dan komentar da Brazil i Urugvaj ispadaju jer nikad juznoamericke ekipe nisu imale narocit uspeh na SP kad se igrao u Evropi dobio sam gomilu minusa.
(Bicu Slobodan, 06. jul 2018 22:05)

ma mi smo se zezali :))))

Bicu Slobodan

pre 5 godina

Ja kad sam napisao pre neki dan komentar da Brazil i Urugvaj ispadaju jer nikad juznoamericke ekipe nisu imale narocit uspeh na SP kad se igrao u Evropi dobio sam gomilu minusa.

Dare

pre 5 godina

Kako nam se samo otvorio ždreb u kvalifikacijama, grupnoj fazi i dalje (osmini finala i četvrtfinalu), da smo ladno mogli da odigramo polufinale sa Rusima ili Hrvatima, gde, ipak, ne bi bili bez šanse. Samo da smo imali selektora kao što je Antić...
(Ahtung, 06. jul 2018 22:06)

Kakav bre Antic, pa i njemu se bilo otvorilo, trebalo je samo da pobedimo Australiju, i prosli bi grupe, tamo smo vec imali Ameriku koliko se secam.Ali ne, mi izgubimo od Australije, sa sve Anticem.Ne razumem, sta je taj covek toliko napravio pa ga toliko uzdizete.Evo i Krstajic je postigao isto sto i on, osvojio 3 boda u grupi i ispao.

Amerikanac

pre 5 godina

Prošlo je to vreme kada se igrao lepršav fudbal i kada su se svirali penali i delili kartoni za svakakve gluposti, pa su tako ovi foliranti iz južne amerike i mogli nešto da osvoje. Plus koliko je odbrana ozbiljnija sada nego za vreme Pelea......

Ivan

pre 5 godina

Razlika u poslednjih 20 godina izmedju evrope i juzne amerike se drasticno povecala. Nekada su juzno amerikanci bili superiorniji ako nista drugo bar u tehnici, sada vise nisu ni u tome. O tome I jasno govore rezultati, poslednja 4 sampiona sveta su evropske reprezentacije.

Ahtung

pre 5 godina

Kako nam se samo otvorio ždreb u kvalifikacijama, grupnoj fazi i dalje (osmini finala i četvrtfinalu), da smo ladno mogli da odigramo polufinale sa Rusima ili Hrvatima, gde, ipak, ne bi bili bez šanse. Samo da smo imali selektora kao što je Antić...

sef strucnog staba

pre 5 godina

Pa naravno, evo vam dokaz u kojoj ligi se igra najjaci i najbolji fudbal, Belgijancima cela prva postava osim Vitsela i Munijea igra u premijer ligi, gde jedan Felaini koji je predmet podsmevanja navijaca Junajteda, u mnogobrojnim situacijama s lakocom zaustavlja Kutinja i Nejmara koji je kao jedan od najboljih fudbalera sveta. Ko prati PL, zna da Felaini tako dominantno ne igra ni protiv VBA, Barnlija itd...Ovde ih je pojeo prosto, a o tri coveka napred je suvisno govoriti. I veoma pametan potez Martineza sto su poceli Cadli i Felaini pre Mertensa i Karaska.

zvezdarac

pre 5 godina

Pa sad da su u velikom broju osvajali nije baš tačno. Evropa vodi sa 11:9 a imaće 12:9 posle ovog SP. Brazil 5,Arg i URU po 2, Nemačka I Italija po 4, Fra. Eng i Esp po 1. Do 2002. je bilo 9:8 za juznoamericke timove a smenjivali su se na svakom SP počev od 1962. kad je Brazil odbranio titulu iz 1958. Samo 1930. i 1950. finale je igrano bez evropske ekipe a 9 puta bez juznoamericke.

cobo

pre 5 godina

Pobedice ko imadne vise snage a svi su polako pri kraju,toliko utakmica u kratkom roku !
Imao bih jednu molbu za FIFA,da svim igracima oprosti kartone za finalnu utakmicu,zalosno je da onaj koji je toliko doprineo da njegov tim dodje do finala,finale gleda sa tribina :(

Negativni

pre 5 godina

Razlika u poslednjih 20 godina izmedju evrope i juzne amerike se drasticno povecala. Nekada su juzno amerikanci bili superiorniji ako nista drugo bar u tehnici, sada vise nisu ni u tome. O tome I jasno govore rezultati, poslednja 4 sampiona sveta su evropske reprezentacije.
(Ivan, 6. jul 2018 22:07)

Da, ali je fudbal postao duplo gori. Na zadnja tri prvenstva igra se najgori fudbal u istoriji. Osim tuče koja se ne sankcioniše, više ništa ne možeš da vidiš. Nijedan velemajstorski potez, nijedno lucidno proigravanje kao što je danas bio gol Brazila. Toga više nema. Evropljani su uništili fudbal takozvanim "kriterijumom sudjenja", "taktikama" i sličnim nebulozama. A novac je definitivno od fudbala više napravio marketinški cirkus nego ozbiljno takmičenje. Danas je sve marketing, pa čak i taj VAR je uveden zbog toga a ne zbog pravde. A publika to traži...traži startove od kojih puca kičma, traži da slabiji po svaku cenu napravi iznenadjenje, uglavnom tako što će mlatiti protivničke napadače ceo meč...Evropa jeste dominantna ali Evropa nikada neće imati igrače kao što su Pele, Garinča, Maradona, Ronaldo, Ronaldinjo, Mesi...nikada.

IronMan

pre 5 godina

Sve evroprske selekcije da sada spoje igrace svoje ne bi dobili Brazil iz 2002. To je bio Brazil, ovi padavicari Avax i Hibrid nisu ni peti deo Brazila koji ja pamtim.. Al tad smo imali i Holandjane, Italijane, pa mogu slobodno reci i par godina pre toga jak nas fudbal.

Ma, to je i bio fudbal, tj, pocetak kraja fudbala je usledio brzo..

5600

pre 5 godina

Znaci od preostalih timova jos Hrvati znaju da igraju fudbal. A i to samo ako budu igrali kao protiv Argentine, inace ni oni.
Ostalo sve sahisti

Ivan

pre 5 godina

Razlika u poslednjih 20 godina izmedju evrope i juzne amerike se drasticno povecala. Nekada su juzno amerikanci bili superiorniji ako nista drugo bar u tehnici, sada vise nisu ni u tome. O tome I jasno govore rezultati, poslednja 4 sampiona sveta su evropske reprezentacije.

Bicu Slobodan

pre 5 godina

Ja kad sam napisao pre neki dan komentar da Brazil i Urugvaj ispadaju jer nikad juznoamericke ekipe nisu imale narocit uspeh na SP kad se igrao u Evropi dobio sam gomilu minusa.

Ahtung

pre 5 godina

Kako nam se samo otvorio ždreb u kvalifikacijama, grupnoj fazi i dalje (osmini finala i četvrtfinalu), da smo ladno mogli da odigramo polufinale sa Rusima ili Hrvatima, gde, ipak, ne bi bili bez šanse. Samo da smo imali selektora kao što je Antić...

Dare

pre 5 godina

Kako nam se samo otvorio ždreb u kvalifikacijama, grupnoj fazi i dalje (osmini finala i četvrtfinalu), da smo ladno mogli da odigramo polufinale sa Rusima ili Hrvatima, gde, ipak, ne bi bili bez šanse. Samo da smo imali selektora kao što je Antić...
(Ahtung, 06. jul 2018 22:06)

Kakav bre Antic, pa i njemu se bilo otvorilo, trebalo je samo da pobedimo Australiju, i prosli bi grupe, tamo smo vec imali Ameriku koliko se secam.Ali ne, mi izgubimo od Australije, sa sve Anticem.Ne razumem, sta je taj covek toliko napravio pa ga toliko uzdizete.Evo i Krstajic je postigao isto sto i on, osvojio 3 boda u grupi i ispao.

IronMan

pre 5 godina

Sve evroprske selekcije da sada spoje igrace svoje ne bi dobili Brazil iz 2002. To je bio Brazil, ovi padavicari Avax i Hibrid nisu ni peti deo Brazila koji ja pamtim.. Al tad smo imali i Holandjane, Italijane, pa mogu slobodno reci i par godina pre toga jak nas fudbal.

Ma, to je i bio fudbal, tj, pocetak kraja fudbala je usledio brzo..

Amerikanac

pre 5 godina

Prošlo je to vreme kada se igrao lepršav fudbal i kada su se svirali penali i delili kartoni za svakakve gluposti, pa su tako ovi foliranti iz južne amerike i mogli nešto da osvoje. Plus koliko je odbrana ozbiljnija sada nego za vreme Pelea......

5600

pre 5 godina

Znaci od preostalih timova jos Hrvati znaju da igraju fudbal. A i to samo ako budu igrali kao protiv Argentine, inace ni oni.
Ostalo sve sahisti

sef strucnog staba

pre 5 godina

Pa naravno, evo vam dokaz u kojoj ligi se igra najjaci i najbolji fudbal, Belgijancima cela prva postava osim Vitsela i Munijea igra u premijer ligi, gde jedan Felaini koji je predmet podsmevanja navijaca Junajteda, u mnogobrojnim situacijama s lakocom zaustavlja Kutinja i Nejmara koji je kao jedan od najboljih fudbalera sveta. Ko prati PL, zna da Felaini tako dominantno ne igra ni protiv VBA, Barnlija itd...Ovde ih je pojeo prosto, a o tri coveka napred je suvisno govoriti. I veoma pametan potez Martineza sto su poceli Cadli i Felaini pre Mertensa i Karaska.

Zika

pre 5 godina

@Amerikanac
Bez da branim Brazilce, ali reci da su juznoamerikanci samo foliranti je u najmanju ruku preterivanje. Ocigledno je da imamo promene u fudbalu kojima se ekipe iz Juzne Amerike tesko prilagodjavaju. 2002. je Brazil bio sampion, ali smo 2006. vec imali cisto evropsko polufinale, 2010. se tu umesao Urugvaj, a 2014. smo imali i Brazil i Argentinu, ali se cini da se juznoamericke ekipe, i pored velikog broja talentovanih igraca, sve teze nose sa evropskim ekipama. I jos nesto, 1966. Pele nije zavrsio prvenstvo, jer su ubili boga u njemu. I moderno vajarstvo nudi tehnike koje nisu postojale pre vise vekova, ali Mikelandjelo je Mikelandjelo i Fidija je Fidija. Tako je i sa Peleom, Maradonom, Krojfom...

zvezdarac

pre 5 godina

Pa sad da su u velikom broju osvajali nije baš tačno. Evropa vodi sa 11:9 a imaće 12:9 posle ovog SP. Brazil 5,Arg i URU po 2, Nemačka I Italija po 4, Fra. Eng i Esp po 1. Do 2002. je bilo 9:8 za juznoamericke timove a smenjivali su se na svakom SP počev od 1962. kad je Brazil odbranio titulu iz 1958. Samo 1930. i 1950. finale je igrano bez evropske ekipe a 9 puta bez juznoamericke.

UGASENA institucija

pre 5 godina

Ja kad sam napisao pre neki dan komentar da Brazil i Urugvaj ispadaju jer nikad juznoamericke ekipe nisu imale narocit uspeh na SP kad se igrao u Evropi dobio sam gomilu minusa.
(Bicu Slobodan, 06. jul 2018 22:05)

ma mi smo se zezali :))))

Ljudi gusteri

pre 5 godina

@Zika Slazem se sa tobom, ali isto tako, pre 30-40 godina fudbaleri nisu posmatrani kao neke nedodirljive zvezde, nego kao neki obicni ljuddi, malo iznad recimo. Danas, kad padavicar kao Nejmar ima ne znam koliko miliona pratilaca na drustvenim mrezama, transfer od preko 200 milki, ne mozemo isto govoriti o tim ljudima. Nekad bi se ovim smejali sto simuliraju, a danas ne smes malo opasniji pogled da im uputis. I tu sve pocinje, oni su uzori novim, mladim fudbalerima. Spremite se za 2026. i prvenstvo sveta gde bar 20 minuta svake utakmice ode na valjanje i slicno

Oliver

pre 5 godina

Punih 60 godina nijedna juznoamericka ekipa nije osvojila Mundijal na tlu Evrope.(Brazil u Svedskoj 1958). Obrnuto je bilo,iako je i to retko,da evropska ekipa osvoji van Evrope(samo 2 puta-Spanija u Juznoj Africi,Nemacka u Brazilu). Drago mi je da se nepisano pravilo nastavlja. Francuska ili Belgija zasluzuju,pokazali su najvise i imaju puno tezi put do finala.

ferdinand

pre 5 godina

Čuj ovo, raduju se dominaciji reprezentacija iz Evrope. Pa, draža mi je bilo koja južnoamerička ili afrička od ovih naduvanih evropskih. Japan je pobrao moje simpatije, takođe.

Adriano_Galliani

pre 5 godina

Uspeh Evropljana ne bi trebalo da čudi javnost, jer su reprezentacije sa tog kontinenta uvek bile dominantne i uvelikom broju slučajeva osvajale Mundijale, ili barem dolazile do velikih finala.

Otuda je i uspeh Portugalije sa EPa jos veci. Kopa Amerika je ranga Intertoto kupa, a samim tim neuspeh Mesija jos veci.

pope

pre 5 godina

da ovaj ko pise prati istoriju znao bi da od prvog mundijala, u evropi pobedjuju iskljucivo Evropljani osim 1958. u Svedskoj kada je osvojio Brazil (debitovao Pele). Tako da je to tradicija. Do 2010. van Evrope iskluicivo Juznoamerikanci, ali evo posle toga 2x van Evrope, 2x Evropljani!

Djordje NS

pre 5 godina

Eeee, zato je neko doveo Portugal na krov Evrope osvojivši EP sa svojom reprezentacijom u ovakvoj evropskoj konkurenciji dok neko ne može sa svojom reprezentacijom da osvoji ni Copa America.

cobo

pre 5 godina

Pobedice ko imadne vise snage a svi su polako pri kraju,toliko utakmica u kratkom roku !
Imao bih jednu molbu za FIFA,da svim igracima oprosti kartone za finalnu utakmicu,zalosno je da onaj koji je toliko doprineo da njegov tim dodje do finala,finale gleda sa tribina :(

Negativni

pre 5 godina

Razlika u poslednjih 20 godina izmedju evrope i juzne amerike se drasticno povecala. Nekada su juzno amerikanci bili superiorniji ako nista drugo bar u tehnici, sada vise nisu ni u tome. O tome I jasno govore rezultati, poslednja 4 sampiona sveta su evropske reprezentacije.
(Ivan, 6. jul 2018 22:07)

Da, ali je fudbal postao duplo gori. Na zadnja tri prvenstva igra se najgori fudbal u istoriji. Osim tuče koja se ne sankcioniše, više ništa ne možeš da vidiš. Nijedan velemajstorski potez, nijedno lucidno proigravanje kao što je danas bio gol Brazila. Toga više nema. Evropljani su uništili fudbal takozvanim "kriterijumom sudjenja", "taktikama" i sličnim nebulozama. A novac je definitivno od fudbala više napravio marketinški cirkus nego ozbiljno takmičenje. Danas je sve marketing, pa čak i taj VAR je uveden zbog toga a ne zbog pravde. A publika to traži...traži startove od kojih puca kičma, traži da slabiji po svaku cenu napravi iznenadjenje, uglavnom tako što će mlatiti protivničke napadače ceo meč...Evropa jeste dominantna ali Evropa nikada neće imati igrače kao što su Pele, Garinča, Maradona, Ronaldo, Ronaldinjo, Mesi...nikada.

vlasta

pre 5 godina

@dragan
A video bi te Francuze kako napadaju Brazil da su ovi prosli.Ko napada stalno protiv Brazila?To je oduvek najaca tehnicki ekipa,protivnici se uvek brane I pokusavaju nesto iz kontre.
Svasta mozes ovde procitati..

dragan

pre 5 godina

Cude me ovi sto misle da ce Belgija da dobije Francusku. Belgija su odlicni igraci ali slabo vodjeni (ako imamo prednost, vise ne napadamo), Francuska odlicni igraci odlicno vodjeni (i branimo se i napadamo).

Dare

pre 5 godina

Neverovarno mi je da se Belgija sa ovakvim napadom brani celo 2. poluvreme 
(Rodžer Federer-Nikad Ne Otpisujte KRALJA

Decko, Belgija je napadala i dala 2 gola, sta vise da ocekujes, da idu na 5 komada??To se protiv Brazila ne radi.Jeste lepo atraktivno, ali ovde je turnir, greske se kazne i ispadas.Ko je lud da protiv Brazila vodi 2:0 i da sad srlja i ide u napad.Taktika danas dobija.

kiklop

pre 5 godina

Dok se igrao fudbal gde su se isticali pojedinci sa novim potezima u fudbalu I raznim egzibicijama juznoamerikanci su dominirali. Sada kada se se fudbal svodi na tehnologiju sporta I takticko umece vladaju evropljani. Prosto ko pasulj

...

pre 5 godina

Neverovarno mi je da se Belgija sa ovakvim napadom brani celo 2. poluvreme
(Rodžer Federer-Nikad Ne Otpisujte KRALJA, 06. jul 2018 22:04) Pa sta da rade? Nece valjda japanski recept, pa da popiju tri komada na kraju?

Ljubisa livac

pre 5 godina

Resenje je vrlo jednostavno. Taktika. Evropljani mnogo vise paznje poklanjaju taktici, defanzivi, pozicioniranju i kretanju bez lopte. Juznoamerikanci imaju temperament, harizmu i prgavost ali se previse oslanjaju na individualne kvalitete pojedinaca. Treneri takodje zaostaju za trenerima iz Evrope. Dovoljno je videti postavku Belgije veceras i reci da su takticki pogodili i dobili mec.

Zigzag

pre 5 godina

Kako nam se samo otvorio ždreb u kvalifikacijama, grupnoj fazi i dalje (osmini finala i četvrtfinalu), da smo ladno mogli da odigramo polufinale sa Rusima ili Hrvatima, gde, ipak, ne bi bili bez šanse. Samo da smo imali selektora kao što je Antić...
(Ahtung, 06. jul 2018 22:06)mislis da je samo do trenera?Modric i Rakitic su faktori za nas,inace bi bili kao vi...

milan

pre 5 godina

@Djordje NS

1. Portugal na EURU gotov pa i nije igrao protiv jacih reprezetancija. Imali su Madjarsku, Island i Austriju u grupi, a u nokaut fazi Poljska, Hrvatska, Vels i Francuska. Samo protiv Francuske u finalu nisu bili favoriti.
2. Upravo Ronaldo zna kako je igrati protiv reprezentacija iz Juzne Amerike. Sada su ispali od Urugvaja, a u Kupu Konfederacija 2017 su ispali upravo od Cilea. A Mesiju zameras sto je izgubio finale Kopa Amerike protiv njih?
3. Mesi je Iguaina i Di Mariju sa Argentinom dovodio do finala za razliku od Ronalda koji je sa njima u LŠ ispadao od Liona. Opet Mesi bolji.
4. Nije Mesi kriv sto Argentina nema disciplinovanu odbranu kao Portugal pa primaju 4 gola od Francuske dok ih je Portugal bez Ronalda u finalu EURA pobedio 1-0. U zadnje 32 godine Argentina je jedina reprezentacija koja je ispala sa SP-a iako su dali 3 gola (a Mesi je ucestovao kod 2)
5. Nipodastavas kvalitete igraca, odnosno kompaktnost tima koji je 2016. postao Evropski prvak zbog odbrane, a sve to zarad licnih simpatija prema pojedincu
6. U ocima neutralnih, Ronaldo nije niti ce ikada biti bolji od Mesija i ti to nikada neces moci promeniti ni sa jednim komentarom isto kao sto ni Mesi nikada nece biti veci od Maradone i Pelea
7. Prestani smarat ljude o Ronaldu na gotov svakom clanku, ima nas koji volimo nesto procitati i o drugim klubovima, igracima i reprezentacijama, a ta vasa decija prepucavanja o Mesiju i Ronaldu ostavi za clanke koje su namenjeni njima.

JPR24

pre 5 godina

Kako nam se samo otvorio ždreb u kvalifikacijama, grupnoj fazi i dalje (osmini finala i četvrtfinalu), da smo ladno mogli da odigramo polufinale sa Rusima ili Hrvatima, gde, ipak, ne bi bili bez šanse. Samo da smo imali selektora kao što je Antić...(Ahtung, 06. jul 2018 22:06)Kakav bre Antic, pa i njemu se bilo otvorilo, trebalo je samo da pobedimo Australiju, i prosli bi grupe, tamo smo vec imali Ameriku koliko se secam.Ali ne, mi izgubimo od Australije, sa sve Anticem.Ne razumem, sta je taj covek toliko napravio pa ga toliko uzdizete.Evo i Krstajic je postigao isto sto i on, osvojio 3 boda u grupi i ispao.
(Dare, 06. jul 2018 22:39)
Antic je napravio ekipu. U kvalifikacijama najbolja odbrana. Kad su stigli na mundijal, zna se sta se desavalo sa savezom, klanovi, mesanje u posao... Nije Antic sve upropastio, zna se ko je !

mairondrake

pre 5 godina

Ja kad sam napisao pre neki dan komentar da Brazil i Urugvaj ispadaju jer nikad juznoamericke ekipe nisu imale narocit uspeh na SP kad se igrao u Evropi dobio sam gomilu minusa.
(Bicu Slobodan, 06. jul 2018 22:05)

Dobio si gomilu minusa jer mislis da si izmislio toplu vodu. To je poznata stvar svima koji prate bar malo fudbal...

lal

pre 5 godina

Čuj ovo, raduju se dominaciji reprezentacija iz Evrope. Pa, draža mi je bilo koja južnoamerička ili afrička od ovih naduvanih evropskih. Japan je pobrao moje simpatije, takođe.
(ferdinand, 06. jul 2018

Potpisujem.Sem za nase,drugu nijednu reprezentaciju iz evrope nemogu da smislim.Evropljani nikad nece imati strast prema fudbalu kao juzno amerikanci.Sa pocetkom njihove dominacije,pocinje i propast fudbala od tamo 2006.Sad je to samo biznis.

jд123

pre 5 godina

Plus koliko je odbrana ozbiljnija sada nego za vreme Pelea......
(Amerikanac, 06. jul 2018 22:28)

Информиши се мало. Пелеа су поломили на једном СП. Само су га гањали и ударали по ногама. Нису ни покушавали да му одузму лопту. Данас би сваки такав старт био глатко црвени. Да је одбрана за време Пелеа била као данас, он би освојио најмање још два СП.

blinkibile

pre 5 godina

Hrvatska moze u finale,izbacice Ruse a posle idu na verovatno Englesku a njih su dobili na Vimbliju u kvalifikacijima jednom cini mi se

Antisha

pre 5 godina

Prošlo je to vreme kada se igrao lepršav fudbal i kada su se svirali penali i delili kartoni za svakakve gluposti, pa su tako ovi foliranti iz južne amerike i mogli nešto da osvoje. Plus koliko je odbrana ozbiljnija sada nego za vreme Pelea......
(Amerikanac, 06. jul 2018 22:28)

kolega, latinosi pogotovo Brazilci, su prevara i piplanje lopte bez konkretnog ucinka kao Europljani.
Pele je prevara i marketinski trik za priglupe mase koje ga proglasavaju najboljim ikada (nikad nije igrao za veliki Europski klub)
srce mi je ko kuca sto svi latinosi poispadase. maradonina razocarana faca - neprocjenjivo.

Slobodan

pre 5 godina

Na SP treba racunati titule pocevsi od ovog orvenstva zbog VAR-a. Mislim da u istoriji nije bilo nepravednijeg takmicenja, vecih kradja nego svetskim prvenstvima u fudbalu...

FIFA

pre 5 godina

Pobedice ko imadne vise snage a svi su polako pri kraju,toliko utakmica u kratkom roku ! 
Imao bih jednu molbu za FIFA,da svim igracima oprosti kartone za finalnu utakmicu,zalosno je da onaj koji je toliko doprineo da njegov tim dodje do finala,finale gleda sa tribina :(
(cobo, 06. jul 2018 22:59)

Uvaženi g'dine cobo,
Razmotrićemo Vaš predlog.
S poštovanjem,
FIFA

1Beogradjanin

pre 5 godina

Slazem se sa komentarima da dok je fudbal bio samo igra dominirali su oni koji su se i igrali. Sada kad je postao ozbiljan biznis, taktika je tu sad najbitnija i dominiraju oni koji imaju novca da plate najbolje strucnjake u toj oblasti. Najveca koncentracija novca, sto se fudbala tice, je u Evropi, prema tome logicno je i da dominiraju evropske ekipe.

milan

pre 5 godina

Eeee, zato je neko doveo Portugal na krov Evrope osvojivši EP sa svojom reprezentacijom u ovakvoj evropskoj konkurenciji dok neko ne može sa svojom reprezentacijom da osvoji ni Copa America.
(Djordje NS, 6. jul 2018 23:14)


Nipodaštavaš kvalitete igrača, odnosno kompaktnost tima koji je 2016. postao Evropski prvak pre svega zbog defanzivne igre, a sve to zarad ličnih simpatija prema pojedincu. A Mesi nije imao Edera da mu donese titulu golom u finalu.

Kiza

pre 5 godina

Ja se u fudbalu vodim srcem. Poslednji put sam na svetskom prvenstvu navijao za evropsku reprezentaciju protiv neke druge u finalu 1978. Navijao sam za Holandiju protiv Argentine. Od tada navijam uvek, ali uvek protiv Evropljana. Za Saudijsku Arabiju, Iran, Koreju, Alžir, Ganu, Paragvaj, nebitno. (Naravno, Srbija je izuzetak.) Za mene su Evropljani ubice fudbala, ma koliko da su napredovali u tehnici. Odvratni su mi svi.

sasa

pre 5 godina

Hrvatska jace od Rusije al nece ih proci...domacin sv prvenstva...izbacili Spaniju..fizicki jaci od hrvata...jos se igra u Sociju gde nemozes da dises kao nesto kad Bolivija igra kuci...sve su to sitni detalji koji imaju uticaj na konacan ishod

Arso

pre 5 godina

Stavio sam 50e na Hrvatsku sampion kvota 7.00 i 200 da igraju finale kvota 2.87.Stvarno verujem da mogu ovo,sad ili nikad.Za finale ne sumnjam a ovamo Belgija ili Francuska bice tesko ali se moze.Daleko lakse nego sto kvota kaze.Jeste im se otvorio zreb ali to je samo plus.Idemo kockice!

realan

pre 5 godina

kakve veze ovo ima s Mesijem i Ronaldom?i to sto je Ronaldo uzeo EP2016 ,a da nije imao nikakvog uticaja,realno.Eder +odbrana -Francuska 1:0

Start za crveni

pre 5 godina

Nisam neki veliki ljubitelj evropskog fudbala, ali u ovoj situaciji, jedino pravedno finale bi bilo Francuska - Belgija. Mislim da bi bilo daleko lepse prvenstvo da sa druge strane kostura imamo Brazil i Urugvaj umesto tamo neke Rusije i Svedske. Sve u svemu dosadno prvenstvo gde se provlace ekipe koje imaju filozofiju "da umuvam nekako jedan, pa svi u odbranu".

CJC

pre 5 godina

Ma jok, treba ubaciti još Panama, Arabija kako se neki zalažu ovde. Brutalne evropske kvalifikacije su ostavile Italiju, Holandiju, Austriju, Slovačku bez SP a tek bi prvenstvo bilo kudikamo jače da su ove ekipe igrale protiv Engleza, Rusa a ne gorenavedena boranija.
Sad ce neki pametnajkovic reći, pa što se nisu plasirali? Pa baš zato što su naleteli na jače ekipe od sebe...ali ne može niko da me ubedi da Azija treba da ima 5 ekipa, S.Amerika 5, Afrika 5 a Evropa 12-13...
Ovde takodje dodati i Južnoameričke koje su bukvalno rat, Čile otpao, Argentina jedva.
Razumem ja potrebu za šarekolikošću SP ali po 3 reprezentacije sa ova tri kontinenta, 17 evropskih, i 6 iz j Amerike je bombona.

Djordje NS

pre 5 godina

@ milan

Upravo si se svojim "stručnim" komentarom svrstao kao zreo za dečiju rubriku.
Portugal je pobedio taj Island koji svrstavaš u autsajdere dok tvoj Messi nije znao šta sa njima da radi.
Portugal je pobedio Hrvatsku koja je napunila Argentinu 3:0 i tvog Messija smotala u džep da se nije video.
Portugal je pobedio Francusku koja je rastavila Argentinu na fabrička podešavanja dok je Argentina taj treći gol postigla u zaustavnom vremenu kad je već sve bilo gotovo.
Ronaldo je u LŠ udaljen od tvog Messija svetlosnim godinama po skoro svim parametrima. A evo ide da pokori i treću najjaču ligu u Evropi. Ćao zdravo...

Италија '90

pre 5 godina

Која бре Европа! Добрих има наравно, али велики квалитет европском фудбалу дају Латиноси и Африканци очигледно. Када би Африканци наступали са играчима који играју за европске селекције била би друга прича. Јужноамериканцима једино замерам она бедна фолирања и падања (ту ме је и Мбапе баш сморио), од којих ми се смучи фудбал.

Djordje NS

pre 5 godina

@ milan

Jel si još nekad pre te finalne utakmice i posle iste čuo za tog Edera? Taj gol u finalu je mogao postići bilo koji igrač Portugala pa bi sad pominjao njegovo ime. I ti mi pišeš o nečijem nipodaštavanju? Da Ronaldo nije sam pobedio Mađare da li bi ti sada nama ovde pominjao nekakvog Edera ili ne bi imao pojma ko je to? Jel taj Eder otkinuo Špancima bod tako što im je sam dao 3 gola? I jel on doneo 3 boda Portugalu protiv Maroka bez kojih ne bi ni grupu prošli?

sasa

pre 5 godina

najgore svetsko prvenstvo...ogromne zarade fudbalera odrazio se na kvalitet igara u reprezentaciji...Rusi,Hrvati,Svedjani,Englezi u finalu...nemam nista protiv da se jedna takva reprezentacija nadje u polufinalu al da imaju sansu takve 4 ekipe to je previse...glavni favoriti ispali dal u grupi ili nokaut fazi...desi se jedan od favorita da podbaci al 4-5 to je mnogo uz to Ita i Hol nisu na svetskom...izgubila se draz fudbala...

Najbolji je opancarev lepak

pre 5 godina

Jeste ali zato sto je Belgija odigrala posteno protiv Engleske.Englezi bi mozda pukli od Japana a Brazil bi ih pregazio.

4k4.Dex

pre 5 godina

Preterujete, da su Brazil ili Urugvaj pa cak i ona bedna Argentina bili sa druge strane zreba verovatno bi svi bili u vetvrtfinalu. Cak i Kolumbija zamalo da izbaci Engleze

JUTA

pre 5 godina

@ Slazem se sa komentarima da dok je fudbal bio samo igra dominirali su oni koji su se i igrali. Sada kad je postao ozbiljan biznis, taktika je tu sad najbitnija i dominiraju oni koji imaju novca da plate najbolje strucnjake u toj oblasti. Najveca koncentracija novca, sto se fudbala tice, je u Evropi, prema tome logicno je i da dominiraju evropske ekipe.(1Beogradjanin, 07. jul 2018 09:57)
Apsolutno tako i ne samo taktika već moderni pristup ishrani, oporavku i psihološkoj pripremi koja je glavni faktor.

milan

pre 5 godina

Otuda je i uspeh Portugalije sa EPa jos veci. Kopa Amerika je ranga Intertoto kupa, a samim tim neuspeh Mesija jos veci.
(Adriano_Galliani, 6. jul 2018 23:55)


A kakav je onda Ronaldo tek igrac kada je dopustio da ga sa zadnja 2 takmicenja izbace "smesne" reprezentacije iz Juzne Amerike? Urugvaj sa SP i prosle godine Cile sa kupa konfederacija. Doduse, igrao im je Ronaldo, da nije igrao mozda bi ih pobedili kao sto su Francusku u finalu EURA dobili bez njega... A reprezentacije iz Juzne Amerike se mogu nositi sa Evropskim. Pa taj Cile je na SP-u 2014 izbacio Spaniju u grupi gde su pobedili 2-0. Meksiko je ove godine pobedio Nemacku u grupi i prosli su dalje dok su Nemci ispali. Taj isti Meksiko bi izbacio Holandiju sa SP 2014 godine da Roben nije odglumio penal protiv njih, a pobedili su i Hrvatsku 3-0. Argentina je tada izbacila ovaj identican tim Belgije, samo sto je im tada igrao Vitsel i Van Bujten u prvom timu, a Urugvaj je pobedio i Italiju i Englesku i prosli su grupu za razliku od njih. I da ne nabrajam dalje... Trebao bi imati malo vise postovanja za reprezentacije iz Juzne Amerike jer oni zalaganjem i borbenoscu prikrivaju svoje nedostatke i mogu da se nose sa bilo kojom Evropskom reprezentacijom. Ako nista drugo, igraju muski fudbal za razliku od ovog sto gledamo u Evropi.

kiki

pre 5 godina

Ovo vam je logika od ovog Djordje NS...

Messi na SP-u 2014 odlucio 4 utakmice golovima i asistencijama "i nije napravio nista",

a Ronaldo na EURU je odlucio samo 2 (protiv Mađarske i Velsa) i "on je ovdeo Portugal do titule i zato je bolji od Mesija"...

Razliku između Mesija i Ronalda u reprezentaciji je napravio Eder i to je cinjnica koju ti nikad neces moci promeniti isto kao ni cinjenjicu da Mesi ima vece zasluge sto je Argentina igrala finale SP 2014 godine nego Ronaldo sto je Portugal igrao finale EURA 2016. Fudbal je nepredvidiv sport, a nekada i nepravedan, a ovo je jedan od primera toga. Mesi je napravio vise od Ronalda ali nije osvojio trofej sa reprezentacijom.

Nemanja

pre 5 godina

Eeee, zato je neko doveo Portugal na krov Evrope osvojivši EP sa svojom reprezentacijom u ovakvoj evropskoj konkurenciji dok neko ne može sa svojom reprezentacijom da osvoji ni Copa America.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Djordje NS, 6. jul 2018 23:14)

Pa Urugvaj je izbacio Portugalce a takodje ih je i Cile eliminisao prosle godine u kupu konfederacija..
Argentina je 2014 usla u finale tako sto je prosla Svajcarce, Belgijance i Holandjane i finalu igrala skoro egal sa Nemcima. Ali ,eto, neko nema Edera..

milan

pre 5 godina

(Djordje NS, 7. jul 2018 10:53)

Portugal je igrao 1-1 protiv Islanda, a tvoj miljenik je posle utakmice izjavio kako su oni mali tim koji je dosao samo da se brani i time jos jednom dokazao koliko je mali da mu ne ide. Tu Hrvatsku je Meksiko napunio 3-0 na SP 2014 godine, a Portugal je pobedio Francusku bez Ronalda. Da Renato Sancez, Kvarezma i Eder nisu izbacili Poljsku, Hrvatsku i Francusku ti sada ovde ne bi spominjao kako je Ronaldo osvojio EURO, a Ronaldo ih je i doveo u takvu situaciju da im ta utakmica protiv Madjarske u grupi bude odlucujuca jer je promasio penal protiv Austrije. A Ronaldo je najbolji strelac ikada u LŠ samo iz razloga jer je stariji 2 i pol godine od Mesija. Hajde nam pricaj malo o tome kako ga je Mesi izdominirao u Primeri gde je mnogo veca razlika. Mesi osvojio 6-7 titula, a Ronaldo samo 2. Mesi mu ove sezone uzeo titulu sa Barsom u znatno slabijem timu sa Gomesom, Rakiticem, Paulinjom itd... Barsa kada je imala najjaci tim Mesi je osvajao sve. Sada Real ima najjaci tim, a Ronaldo moze osvojiti samo LŠ. Eto ti razlike...

Djordje NS

pre 5 godina

@ kiki @Nemanja i @ milan

A pre nastavka bilo kakve diskusije sa vama dečurlijom, pošto ste sva trojica pominjali Edera, želim da mi odgovorite na pitanje koje sam o njemu postavio a na koje nikad niko od vas klinaca nije ništa odgovorio a svaki put kad pomenete rezultat Ronalda u reprezentaciji pomenete i tog famoznog Edera. Svesni ste i vi toga o čemu ja pišem ali lako se praviti lud. I samo mi nemojte pominjati rezultate Messija u primeri jer celu svoju karijeru igra samo u Barseloni podržan najjačim igračima a pogotovo Inijestom i Xavijem. Ronaldu nikad saigrači nisu bili Ronaldinjo i Ibrahimović naprimer. Ronaldo se dokazao u Sportingu, u Mančesteru, u Realu u LŠ i u reprezentaciji i svuda je bio najbolji igrač. A sada napada Calcio. A gde je vaš kepec osim u Barsi? Čekam odgovor za Edera.

Djordje NS

pre 5 godina

I još nešto... Nemojte mi samo u istu ravan stavljati reprezentaciju Portugala i reprezentaciju Argentine. Gaučosi imaju pojedince da su ladno mogli do boginje ali kad im jedan mali nabeđeni ne bi određivao ko može da igra a ko ne. Dok onaj Portugal ne verujem da bi i Srbiju pobedio. E, taj tim vuče samo jedan igrač a to sigurno nije Eder. Ili ipak jeste? Ha, stručnjaci?

milan

pre 5 godina

@Djordje

Odgovorit cu ti na pitanje o Ederu kada ti meni odgovoris da li bi Ronaldo osvojio EURO da Kvarezma, Renato Sancez i Ederu nisu davali odlucujuce golove protiv Poljske, Hrvatske i Francuske i da li bi osvojio EURO da Portugal nije imao disciplinovanu odbranu. Imali su samo 1 primljeni gol u nokaut fazi, a to je isto koliko je Ronaldo dao. Isto tako, odbio si ogovoriti na pitanje po cemu je Ronaldo zasluzniji sto je Portugal igrao finale od Mesija koji je odveo Argentinu do finala SP 2014. Isto tako hocu da mi odgovoris na pitanje ko bi bio bolji izmedju Mesija i Ronalda da je Iguain dao gol u finalu, a Eder ne. Mesi ove sezone u Primeri nije imao ni Cavija ni Ronaldinja, ni Ibrahimovica, a ni Iniestu. Iniesta nije igrao pola utakmica i imao je samo 1 asistenciju. Osvojio je Primeru sa slabijim timom nego sto Ronaldo ima u Realu. Mesi u timu nema Marsela, Ramosa, Krosa, Iska, Modrica, Bejla. Barsa kada je imala najjaci tim Mesi je osvajao sve. Sada Real ima najjaci tim, a Ronaldo to ne moze. I naravno da se Argentina i Portugal ne mogu porediti. Argentina bez Mesija ne moze da pobedi u 7 od 8 utakmica u kvalifikacijama, a Portugal bez Ronalda pobedi Francusku u finalu. Nikad nijedan Mesijev suigrac nije napravio za njega ono sto su Eder i ostali Portugalci napravili za Ronalda u finalu, a i pre finala...

milan

pre 5 godina

@Djordje

I jos nesto, napisao si da je se Ronaldo dokazao u Sportingu, a nisi hteo napisati da je Mesi osvojio SP do 21 godinu sa Argentinom gde je bio najbolji strelac, asisitent i igrac. Nisi hteo napisati i da je najbolji strelac i asistent Argentine svih vremena. A sto se tice velikih takmicenja Kopa Amerika, SP, EURO ni Mesi ni Ronaldo nikada nisu dali vise od 4 gola. Ako se Mesi nije dokazao u reprezentaciji onda nije ni Ronaldo. I jos nesto, tvoj miljenik je citavu karijeru provao igrajuci u nekada jakom Junajtedu, Realu, a sada ide u Juventus koji je najjaci klub u Italiji. Zasto se sada ne vrati u Junajted kao sto je govorio ili zasto nije otisao u Napoli kao Maradona? Zato jer ne sme. I nisi mi odgovorio sta je Ronaldo osvojio u Realu dok je on igrao sa Iguainom.

Djordje NS

pre 5 godina

@ milan

Da, Rinaldo je bolji igrač od Messija u svim parametrima fudbala osim u driblingu. Da, Ronaldo je bolji od Messija u skok igri, bolji je u udarcima glavom ne samo od Messija nego je možda najbolji na svetu u tome ikada. Da, Ronaldo je mnogo brži od Messija. Da, Ronaldo podjednako ima dobar šut i levom i desnom nogom za razliku od Messija. Da, Argentinska reprezentacija je po pojedincima daleko bolja reprezentacija od Portugala. Da, Ronaldo viče na svojoj grbači jednu prosečnu reprezentaciju koja umesto 3:0 za Španiju izvuče 3:3, protiv Švedske sa Ibrahimovićem Ronaldo odvede sam Portugal sa 3 gola. Mađarima da dva komada i obezbedi prolaz grupe. Argentina ima pojedince o kojima Ronaldo može samo da sanja u Portugalu. I DA, Ronaldo je bolji od Messija i to mnogo.

Djordje NS

pre 5 godina

@ milan

Daj dečko, sada već stvarno postaješ komičan u svojoj nemoći. Messi osvojio svetsko prvenstvo do 21 godine. Pa i Srbija je postala prvak sveta u toj kategoriji pa šta to dokazuje? Da je sada naša A reprezentacija u rangu najjačih reprezentacija sveta. Ne budi smešan. Ronaldo još valjda jedan gol da postigne i biće najbolji strelac LŠ svih vremena. E to je najjača konkurencija. I kakve veze imaju Ronaldo i Iguain dok je igrao u Realu. Nikada se njihova igra nije oslanjala jedna na drugog. Dok se Messijeva igra oslanjala na Inijestu i Xavija. I nemaš ni malo blama pa još nabrajaš gde je sve Ronaldo igrao i gde je sad u 33.godini otišao. A gde god je igrao bio je najbolji pojedinac. A kad ćemo tog vašeg "mađioničara" videti u nekoj drugoj sredini. Svi znamo odgovor - NIKADA.

Djordje NS

pre 5 godina

@ jasdf

Sećam se ali ni jedan ni drugi nisu bili toliko nadmoćni u skok igri od Ronalda. To je u današnje vreme interneta bar lako ustanoviti. Pomenuta dvojica su bili klasični špic igrači dok Ronaldo tek odskora igra špic igrača a veći deo svoje karijere igra klasičnu sedmicu a ranije u Mančesteru devetku sa prodorima sa krila. Obrati pažnju kad je skok u pitanju koliko Ronaldo skače više od svih. Ali lepo se setiti nekih asova kao što je Alan Širer. Hvala ti na tome. Ovim današnjim klincima sve čovek mora crtati. Valjda navikli na slikovnice i bojanke. Kupujem ih mojim ćerama pa znam kako je to.

milan

pre 5 godina

@Djordje NS


Opet si mi odbio odgovoriti da li bi Ronaldo osvojio EURO da Kvarezma, Renato Sancez i Ederu nisu davali odlucujuce golove protiv Poljske, Hrvatske i Francuske i da li bi osvojio EURO da Portugal nije imao disciplinovanu odbranu. Imali su samo 1 primljeni gol u nokaut fazi, a to je isto koliko je Ronaldo dao. Isto tako, opet si odbio ogovoriti na pitanje po cemu je Ronaldo zasluzniji sto je Portugal igrao finale od Mesija koji je odveo Argentinu do finala SP 2014. A nisi odgovorio i zbog cega smatras da je se Ronaldo dokazao u reprezentaciji, a Mesi nije. A ja sam spomenuo da je Mesi osvojio SP sa Argentinom do 21 godinu jer si ti napisao zbog svoje nemoci da je se Ronaldo dokazao u Sportingu. Sta je napravio u Sportingu? I Mesi je se dokazao u Newell's Old Boysima kao i u Barsi B. I naravno da imaju veze Ronaldo i Iguain jer Mesiju zameras sto nije osvojio nista sa Iguainom, a sta je Ronaldo osvojio sa njim? Ronaldo je u Portugalu imao Edera u finalu, a o njemu Mesi moze samo da sanja u Argentini. Mesi je od Ronalda svake sezone bolji od Ronalda po driblinzima, asistencijama i stvorenim sansama suigracima, a jedino su po golovima uvek tu negde. Mesi je bolji igrac od njega i to mnogo. Ako nastavis izbjegavat pitanja koja sam ti gore postavio i ako mi ne odgovoris na ta pitanja necu se vise sa tobom raspravljati jer ti jednostavno bezis od cinjenica koje ti ne odgovaraju.

Djordje NS

pre 5 godina

@ milan

Kao prvo prvi sam postavio pitanje na koji još nisam dobio nikakav odgovor osim što mi je na postavljeno pitanje odgovoreno drugim pitanjem koji nema veze sa mojim. Prvo tvoje pitanje nema smisla (da ne napišem nešto drugo jer sam ti već sve odgovorio pa mi nisu objavili komentar), da nije dao ovaj ili onaj gol da li bi Portugal osvojio EURO. Pa da niko ne da gol niko ne bi ni osvojio. Uostalom, to što neko postigne gol ne znači da je taj najzaslužniji za rezultat te ekipe jer često neko dobije loptu "na tacni" da je samo prosledi u prazan gol a pre toga mu je saigrać sve odradio. Ronaldo se dokazao u Sportingu kao najbolji igrač, nije bio samo deo ekipe.
- "Mesi je se dokazao u Newell's Old Boysima kao i u Barsi B.".
Kad sam ovo pročitao nisam znao da li da ti se smejem ili da te žalim. Ronaldo najbolji strelac LŠ a ti meni napišeš takvu glupost.
- "Ronaldo je u Portugalu imao Edera u finalu, a o njemu Mesi moze samo da sanja u Argentini".
A posle ovog komentara završavam svaku konverzaciju sa tobom jer ili se sprdaš ili si totalno nezreo.

milan

pre 5 godina

@Djordje NS


Pa naravno da niko nije cuo za Edera pre te utakmice i naravno da bi se spominjao i neki drugi igrac da je dao gol jer bi imao isti uninak u nokaut fazi kao i Ronaldo. To ti samo dovoljno govori koliko je Ronaldo bio dobar jer je dao isto golova kao neki anonimusi poput Edera ili Renata Sanceza. Po cemu je Ronaldov gol protiv Velsa bitniji od npr. Ederovog pa bi se trebalo reci da je Ronaldo osvojio EURO? Niti je lepsi, niti je bitniji niti je postignut protiv jaceg protivnika. "To što neko postigne gol ne znači da je taj najzaslužniji za rezultat te ekipe jer često neko dobije loptu "na tacni" da je samo prosledi u prazan gol a pre toga mu je saigrać sve odradio" To si dobro rekao. Upravo radi ovog sto si napisao je Mesi bolji igrac od Ronalda jer je mnogo vise golova dao samostalno nakon solo prodora nego Ronaldo. I naravno da se Mesi dokazao u Newell's Old Boysima kao i u Barsi B i da je bio najbolji igrac, jer da nije, oni ga ne bi ni promovisali u prvi tim. Mesi dao najvise golova u zadnjih 9 godina od svih igraca, a ti meni napises da se Ronaldo dokazao u Sportingu. Ne znam da li da ti se smejem ili da te zalim. A Ronaldo je najbolji strelac LS ikada samo iz razloga jer je stariji od Mesija 2 i pol godine. I za kraj, Mesi bi dao Ronaldu bilo kojeg suigraca iz reprezentacije za jedan gol Edera u finalu SP. I opet mi nisi odgovorio po cemu je Ronaldo zasluzniji sto je Portugal igrao finale od Mesija koji je odveo Argentinu do finala SP 2014?

Nemanja

pre 5 godina

@ kiki @Nemanja i @ milan

A pre nastavka bilo kakve diskusije sa vama dečurlijom, pošto ste sva trojica pominjali Edera, želim da mi odgovorite na pitanje koje sam o njemu postavio a na koje nikad niko od vas klinaca nije ništa odgovorio a svaki put kad pomenete rezultat Ronalda u reprezentaciji pomenete i tog famoznog Edera. Svesni ste i vi toga o čemu ja pišem ali lako se praviti lud. I samo mi nemojte pominjati rezultate Messija u primeri jer celu svoju karijeru igra samo u Barseloni podržan najjačim igračima a pogotovo Inijestom i Xavijem. Ronaldu nikad saigrači nisu bili Ronaldinjo i Ibrahimović naprimer. Ronaldo se dokazao u Sportingu, u Mančesteru, u Realu u LŠ i u reprezentaciji i svuda je bio najbolji igrač. A sada napada Calcio. A gde je vaš kepec osim u Barsi? Čekam odgovor za Edera.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Djordje NS, 7. jul 2018 13:07)

Evo da ti klinac od 26 godina objasni. Ukratko, Eder je pojava koja da se pojavila kojim slucajem na Mesijevoj strani sada se ti ne bi pojavljivao na ovom portalu i davio posten narod svojim napornim komentarima..

Djordje NS

pre 5 godina

@ Nemanja

Klinac, pa da tebi čiča od 45 godina objasni da i dalje nisi ništa rekao kao ni odgovorio na nešto na šta se konstantno pozivaš i dokazao da o tome pojma nemaš. Tako da se ne blamiraš pišući o nekome o kome si čio nešto na jednoj utakmici a komentarišeš ga kao da je obeležio karijeru Cristiana Ronalda. Nije Eder Inijesta ili Xavi koji jesu obeležili karijeru tvog idolčića. Ronaldo pravi rezultate bez Edera a Messija nema nigde bez ove dvojice. Ipak ti još mnooogoo sati trebaš da provedeš pored tv-a da bi meni solio pamet.

jasdf

pre 5 godina

@milan
Ranije su ekipe iz Juzne Amerike bile bolje od evropskih (imali titulu vise do 2006.), ali su trenutno u postu. Poslednja cetiri prvenstva, racunajuci i ovo, osvajaju Evropljani. Znaci prosto, od 2008. imamo evropsku dominaciju i trajace najmanje do sledeceg prvenstva. Ne secam se da je do sada bilo da toliko puta vezano trijumfuju ekipe sa jednog kontinenta.
Pojedinacnih primera da je neka ekipa pobedila uvek je bilo i bice ih. Uzgred, Meksiko nije Juzna Amerika.

Djordje NS

pre 5 godina

@ milan

A sad je Eder anunimus a u prošlom komentaru Messi može da sanja da ima Edera kao saigrača u reprezentaciji? Polupao si se načisto a i ponavljaš se non-stop. Čak si počeo i moje komentare da ponavljaš koji su bili upućeni tebi. Nemaš čak ni originalnosti, samo si isfrustriran. A to za tvoj uzrast nije dobro. Ćao derane.

milan

pre 5 godina

Naravno da sanja jer nikad nijedan Mesijev suigrač nije dao gol u finalu i napravio ono što su Portugalci napravili za Ronalda. I nisam ja isfrustriran nego si ti zato jer je Mesi svake sezone bolji od tvog miljenika u svemu osim po golovima. I opet si odbio odgovoriti po cemu Ronaldo ima vece zasluge nego sto Mesi ima sto je Argentina igrala finale SP :) Naravno da se moram ponavljati kada neces da odgovoris na pitanje

Djordje NS

pre 5 godina

@ milan

Pa ja sam tebi odgovorio na sva skoro pitanja a ja postavim jedno a ti na njega ne znaš da daš odgovor nego stalno mlatiš praznu slamu i iznosiš neke podatke koji nemaju veze sa životom nego si ih ti tako umislio. Messi svake sezone bolji od Ronalda u svemu osim po golovima? Šta je s tobom?
- ko je osvojio zadnje dve Zlatne lopte?
- ko će i ove godine osvojiti istu?
- ko je bolji golgeter?
- ko je najbolji strelac LŠ?
- ko je bolji u skok igri?
- ko je bolji u šutu sa obe noge?
- ko je brži?
- i čak i na ovom prvenstvu Ronaldo 4 gola, Messi 1 gol. Ronaldo direktno zaslužan za 4 boda Portugalu, a Messi nijedan za Argentinu. Ronaldo 5 LŠ i sad još 6. Zlatna lopta i zauvek priča završena.

Djordje NS

pre 5 godina

@ jasdf

Ne sećaš se Ronaldove nadmoćnosti u skoku? Pa i dan danas prilikom svakog kornera svi odbrambeni igrači strepe i ne mogu da ga nadskoče. Pa i sada imaš na internetu slika i klipova gde Ronalda porede sa Jordanom u skoku. A na poslednjem EP je dao gol mislim Mađarima, ali nisam siguran, gde je nadskočio sve protivničke igrače skoro pola metra i zakucao loptu u gol. Širer je bio odličan ali nije imao takav odraz. Ali ponavljam, Širer je bio klasičan špic. Da budem iskren Andersona se baš slabo sećam i slabo sam ga pratio. Piter Krauch ima 2 m i nije za poređenje. Imaš na youtube Ronaldove golove glavom i skok igru. Ali pogledaj onaj sa EP.

Milan

pre 5 godina

@Djordje

Ja sam tebi odgovorio na pitanje o Ederu, a evo ponovit cu ti. Jedan anonimus kao sto je Eder za kojeg niko ni cuo je dao isto golova kao i Ronaldo u nokaut fazi EURA. Sta treba da napisem pa da budes zadovoljan sa odgovorom? Da je Ronaldo dao 10 golova na EURU i da im je on donio titulu? Ako ce te to utesit eto priznajem da je tako. A ti si meni odbio odgovoriti na gotov svako pitanje koje sam ti postavio, pa evo ponovit cu ti. Po cemu Ronaldo ima vece zasluge nego sto Mesi ima sto je Argentina igrala finale SP? Zasto Mesiju zameris sto nije osvojio trofej sa Iguainom kada nije ni Ronaldo iako je u Realu imao 10 puta bolji tim? Sta bi bilo da Mesi ima onog Kasiljasa, Pepea, Ramosa, Marsela u reprezentaciji kao sto je Ronaldo sa Iguainom imao u Realu i opet je ispao od Liona? Po cemu je Ronaldov gol protiv Velsa bitniji od npr. Ederovog ili od Renata Sanceza pa bi se trebalo reci da je Ronaldo osvojio EURO? A nisi odgovorio i zbog cega smatras da je se Ronaldo dokazao u reprezentaciji, a Mesi nije? Znaci, sva pitanja koja ti ne odgovaraju si izbegao jer nemas odgovor na njih. I koje podatke sam ja to izmislio? A Mesi je od Ronalda svake sezone bolji po driblinzima, asistencijama i stvorenim sansama suigracima, a jedino su po golovima uvek tu negde. Znaci, bolji je gotov u svim segmentima fudbalske igre odnosno u svemu sto jedan ofanzivni igrac moze napraviti na utakmici i to je tako svake sezone.

Djordje NS

pre 5 godina

@ milan

2.deo odgovora:

Nabrajaš Kasiljasa, Pepea, Ramosa i Marcela kao saigrače Ronalda da ne bi nabrojao Inijestu, Xavija, Neymara, Suareza, Ronaldinja, Ibrahimovića, Anrija, Kutinja i još mnooogo njih. Ali vrhunac gluposti je porediti reprezentaciju Argentine sa jadnim Portugalom. Uporedi Messijeve saigrače i vidi njihovu tržišnu vrednost i u kojim klubovima igraju pa onda uporedi sa Ronaldovim saigračima u Portugalu. Jasno je kao dan da taj Portugal vuče samo jedan igrač. On ih je odveo na EP pobedom nad Švedskom, on im je sam obezbedio prolaz grupe. A u Evropi da bi nešto ostvario imaš za protivnike bar 10 i više jakih reprezentacija za protivnike a ne kao u Južnoj Americi gde ti eventualno 3-4 ekipe predstavljaju prepreku za uspeh i tvoj Messi opet ćorak.

jasdf

pre 5 godina

@djordje
Uz duzno postovanje madjarskog fudbala ipak mislim da njihova odbrana na predhodnom EP nije bas rerzentativni primer. Nije isto nadskociti njihovu odbranu, ili recimo jednog Jap Stama. Niko ne spori Ronaldovu skocnost, ponajmanje kvalitete, ali u igri glavom nije najbolji ikad (obojica mislimo na moderan fudbal). Pomenute trojice sam se setio napamet, bez gledanja statistike, koja kaze da su Krauc i Sirer najbolji strelci glavom premier lige ikad (53 i 46 golova). Ronaldo je mnogo krace igrao u Engleskoj, i u razlicito vreme, tako da statistika nije za poredjenje. Statisticki, u Evropi, u poslednjih 5 godina, najvise takvih golova je postigao Mandzukic.

jasdf

pre 5 godina

@djordje
Nesto se ne secam te Ronaldove nadmocnosti u skoku. Brz je, skocan je, ima i neku visinu, ali bas da dominira u skoku. Anderson je desetak cm visi, seti ga se '94 u SAD svaki korner je bila ozbiljna sansa. Na ovom svetskom su Englezi najopasniji posle kornera, Ronaldovih skokova se realno ne secam, ne kazem da ih nije bilo. Sirer je tu negde sa njim po visini, ali je bio znatno dominantniji u skoku. Seti ga se u Njukslu, da ne proveravam statistike, ali trecina golova su mu bili glavom (okvirni subjektivan podatak). Ima jos tih klasicnih skakaca, samo se treba setiti. Krauc, ja ne znam da li je taj znao da sutne loptu.

ferdinand

pre 5 godina

Čuj ovo, raduju se dominaciji reprezentacija iz Evrope. Pa, draža mi je bilo koja južnoamerička ili afrička od ovih naduvanih evropskih. Japan je pobrao moje simpatije, takođe.

Ahtung

pre 5 godina

Kako nam se samo otvorio ždreb u kvalifikacijama, grupnoj fazi i dalje (osmini finala i četvrtfinalu), da smo ladno mogli da odigramo polufinale sa Rusima ili Hrvatima, gde, ipak, ne bi bili bez šanse. Samo da smo imali selektora kao što je Antić...

Negativni

pre 5 godina

Razlika u poslednjih 20 godina izmedju evrope i juzne amerike se drasticno povecala. Nekada su juzno amerikanci bili superiorniji ako nista drugo bar u tehnici, sada vise nisu ni u tome. O tome I jasno govore rezultati, poslednja 4 sampiona sveta su evropske reprezentacije.
(Ivan, 6. jul 2018 22:07)

Da, ali je fudbal postao duplo gori. Na zadnja tri prvenstva igra se najgori fudbal u istoriji. Osim tuče koja se ne sankcioniše, više ništa ne možeš da vidiš. Nijedan velemajstorski potez, nijedno lucidno proigravanje kao što je danas bio gol Brazila. Toga više nema. Evropljani su uništili fudbal takozvanim "kriterijumom sudjenja", "taktikama" i sličnim nebulozama. A novac je definitivno od fudbala više napravio marketinški cirkus nego ozbiljno takmičenje. Danas je sve marketing, pa čak i taj VAR je uveden zbog toga a ne zbog pravde. A publika to traži...traži startove od kojih puca kičma, traži da slabiji po svaku cenu napravi iznenadjenje, uglavnom tako što će mlatiti protivničke napadače ceo meč...Evropa jeste dominantna ali Evropa nikada neće imati igrače kao što su Pele, Garinča, Maradona, Ronaldo, Ronaldinjo, Mesi...nikada.

IronMan

pre 5 godina

Sve evroprske selekcije da sada spoje igrace svoje ne bi dobili Brazil iz 2002. To je bio Brazil, ovi padavicari Avax i Hibrid nisu ni peti deo Brazila koji ja pamtim.. Al tad smo imali i Holandjane, Italijane, pa mogu slobodno reci i par godina pre toga jak nas fudbal.

Ma, to je i bio fudbal, tj, pocetak kraja fudbala je usledio brzo..

Bicu Slobodan

pre 5 godina

Ja kad sam napisao pre neki dan komentar da Brazil i Urugvaj ispadaju jer nikad juznoamericke ekipe nisu imale narocit uspeh na SP kad se igrao u Evropi dobio sam gomilu minusa.

Adriano_Galliani

pre 5 godina

Uspeh Evropljana ne bi trebalo da čudi javnost, jer su reprezentacije sa tog kontinenta uvek bile dominantne i uvelikom broju slučajeva osvajale Mundijale, ili barem dolazile do velikih finala.

Otuda je i uspeh Portugalije sa EPa jos veci. Kopa Amerika je ranga Intertoto kupa, a samim tim neuspeh Mesija jos veci.

5600

pre 5 godina

Znaci od preostalih timova jos Hrvati znaju da igraju fudbal. A i to samo ako budu igrali kao protiv Argentine, inace ni oni.
Ostalo sve sahisti

Djordje NS

pre 5 godina

Eeee, zato je neko doveo Portugal na krov Evrope osvojivši EP sa svojom reprezentacijom u ovakvoj evropskoj konkurenciji dok neko ne može sa svojom reprezentacijom da osvoji ni Copa America.

Dare

pre 5 godina

Kako nam se samo otvorio ždreb u kvalifikacijama, grupnoj fazi i dalje (osmini finala i četvrtfinalu), da smo ladno mogli da odigramo polufinale sa Rusima ili Hrvatima, gde, ipak, ne bi bili bez šanse. Samo da smo imali selektora kao što je Antić...
(Ahtung, 06. jul 2018 22:06)

Kakav bre Antic, pa i njemu se bilo otvorilo, trebalo je samo da pobedimo Australiju, i prosli bi grupe, tamo smo vec imali Ameriku koliko se secam.Ali ne, mi izgubimo od Australije, sa sve Anticem.Ne razumem, sta je taj covek toliko napravio pa ga toliko uzdizete.Evo i Krstajic je postigao isto sto i on, osvojio 3 boda u grupi i ispao.

sef strucnog staba

pre 5 godina

Pa naravno, evo vam dokaz u kojoj ligi se igra najjaci i najbolji fudbal, Belgijancima cela prva postava osim Vitsela i Munijea igra u premijer ligi, gde jedan Felaini koji je predmet podsmevanja navijaca Junajteda, u mnogobrojnim situacijama s lakocom zaustavlja Kutinja i Nejmara koji je kao jedan od najboljih fudbalera sveta. Ko prati PL, zna da Felaini tako dominantno ne igra ni protiv VBA, Barnlija itd...Ovde ih je pojeo prosto, a o tri coveka napred je suvisno govoriti. I veoma pametan potez Martineza sto su poceli Cadli i Felaini pre Mertensa i Karaska.

Amerikanac

pre 5 godina

Prošlo je to vreme kada se igrao lepršav fudbal i kada su se svirali penali i delili kartoni za svakakve gluposti, pa su tako ovi foliranti iz južne amerike i mogli nešto da osvoje. Plus koliko je odbrana ozbiljnija sada nego za vreme Pelea......

lal

pre 5 godina

Čuj ovo, raduju se dominaciji reprezentacija iz Evrope. Pa, draža mi je bilo koja južnoamerička ili afrička od ovih naduvanih evropskih. Japan je pobrao moje simpatije, takođe.
(ferdinand, 06. jul 2018

Potpisujem.Sem za nase,drugu nijednu reprezentaciju iz evrope nemogu da smislim.Evropljani nikad nece imati strast prema fudbalu kao juzno amerikanci.Sa pocetkom njihove dominacije,pocinje i propast fudbala od tamo 2006.Sad je to samo biznis.

4k4.Dex

pre 5 godina

Preterujete, da su Brazil ili Urugvaj pa cak i ona bedna Argentina bili sa druge strane zreba verovatno bi svi bili u vetvrtfinalu. Cak i Kolumbija zamalo da izbaci Engleze

dragan

pre 5 godina

Cude me ovi sto misle da ce Belgija da dobije Francusku. Belgija su odlicni igraci ali slabo vodjeni (ako imamo prednost, vise ne napadamo), Francuska odlicni igraci odlicno vodjeni (i branimo se i napadamo).

Kiza

pre 5 godina

Ja se u fudbalu vodim srcem. Poslednji put sam na svetskom prvenstvu navijao za evropsku reprezentaciju protiv neke druge u finalu 1978. Navijao sam za Holandiju protiv Argentine. Od tada navijam uvek, ali uvek protiv Evropljana. Za Saudijsku Arabiju, Iran, Koreju, Alžir, Ganu, Paragvaj, nebitno. (Naravno, Srbija je izuzetak.) Za mene su Evropljani ubice fudbala, ma koliko da su napredovali u tehnici. Odvratni su mi svi.

sasa

pre 5 godina

najgore svetsko prvenstvo...ogromne zarade fudbalera odrazio se na kvalitet igara u reprezentaciji...Rusi,Hrvati,Svedjani,Englezi u finalu...nemam nista protiv da se jedna takva reprezentacija nadje u polufinalu al da imaju sansu takve 4 ekipe to je previse...glavni favoriti ispali dal u grupi ili nokaut fazi...desi se jedan od favorita da podbaci al 4-5 to je mnogo uz to Ita i Hol nisu na svetskom...izgubila se draz fudbala...

milan

pre 5 godina

@Djordje NS

1. Portugal na EURU gotov pa i nije igrao protiv jacih reprezetancija. Imali su Madjarsku, Island i Austriju u grupi, a u nokaut fazi Poljska, Hrvatska, Vels i Francuska. Samo protiv Francuske u finalu nisu bili favoriti.
2. Upravo Ronaldo zna kako je igrati protiv reprezentacija iz Juzne Amerike. Sada su ispali od Urugvaja, a u Kupu Konfederacija 2017 su ispali upravo od Cilea. A Mesiju zameras sto je izgubio finale Kopa Amerike protiv njih?
3. Mesi je Iguaina i Di Mariju sa Argentinom dovodio do finala za razliku od Ronalda koji je sa njima u LŠ ispadao od Liona. Opet Mesi bolji.
4. Nije Mesi kriv sto Argentina nema disciplinovanu odbranu kao Portugal pa primaju 4 gola od Francuske dok ih je Portugal bez Ronalda u finalu EURA pobedio 1-0. U zadnje 32 godine Argentina je jedina reprezentacija koja je ispala sa SP-a iako su dali 3 gola (a Mesi je ucestovao kod 2)
5. Nipodastavas kvalitete igraca, odnosno kompaktnost tima koji je 2016. postao Evropski prvak zbog odbrane, a sve to zarad licnih simpatija prema pojedincu
6. U ocima neutralnih, Ronaldo nije niti ce ikada biti bolji od Mesija i ti to nikada neces moci promeniti ni sa jednim komentarom isto kao sto ni Mesi nikada nece biti veci od Maradone i Pelea
7. Prestani smarat ljude o Ronaldu na gotov svakom clanku, ima nas koji volimo nesto procitati i o drugim klubovima, igracima i reprezentacijama, a ta vasa decija prepucavanja o Mesiju i Ronaldu ostavi za clanke koje su namenjeni njima.

vlasta

pre 5 godina

@dragan
A video bi te Francuze kako napadaju Brazil da su ovi prosli.Ko napada stalno protiv Brazila?To je oduvek najaca tehnicki ekipa,protivnici se uvek brane I pokusavaju nesto iz kontre.
Svasta mozes ovde procitati..

Antisha

pre 5 godina

Prošlo je to vreme kada se igrao lepršav fudbal i kada su se svirali penali i delili kartoni za svakakve gluposti, pa su tako ovi foliranti iz južne amerike i mogli nešto da osvoje. Plus koliko je odbrana ozbiljnija sada nego za vreme Pelea......
(Amerikanac, 06. jul 2018 22:28)

kolega, latinosi pogotovo Brazilci, su prevara i piplanje lopte bez konkretnog ucinka kao Europljani.
Pele je prevara i marketinski trik za priglupe mase koje ga proglasavaju najboljim ikada (nikad nije igrao za veliki Europski klub)
srce mi je ko kuca sto svi latinosi poispadase. maradonina razocarana faca - neprocjenjivo.

Slobodan

pre 5 godina

Na SP treba racunati titule pocevsi od ovog orvenstva zbog VAR-a. Mislim da u istoriji nije bilo nepravednijeg takmicenja, vecih kradja nego svetskim prvenstvima u fudbalu...

cobo

pre 5 godina

Pobedice ko imadne vise snage a svi su polako pri kraju,toliko utakmica u kratkom roku !
Imao bih jednu molbu za FIFA,da svim igracima oprosti kartone za finalnu utakmicu,zalosno je da onaj koji je toliko doprineo da njegov tim dodje do finala,finale gleda sa tribina :(

Arso

pre 5 godina

Stavio sam 50e na Hrvatsku sampion kvota 7.00 i 200 da igraju finale kvota 2.87.Stvarno verujem da mogu ovo,sad ili nikad.Za finale ne sumnjam a ovamo Belgija ili Francuska bice tesko ali se moze.Daleko lakse nego sto kvota kaze.Jeste im se otvorio zreb ali to je samo plus.Idemo kockice!

mairondrake

pre 5 godina

Ja kad sam napisao pre neki dan komentar da Brazil i Urugvaj ispadaju jer nikad juznoamericke ekipe nisu imale narocit uspeh na SP kad se igrao u Evropi dobio sam gomilu minusa.
(Bicu Slobodan, 06. jul 2018 22:05)

Dobio si gomilu minusa jer mislis da si izmislio toplu vodu. To je poznata stvar svima koji prate bar malo fudbal...

sasa

pre 5 godina

Hrvatska jace od Rusije al nece ih proci...domacin sv prvenstva...izbacili Spaniju..fizicki jaci od hrvata...jos se igra u Sociju gde nemozes da dises kao nesto kad Bolivija igra kuci...sve su to sitni detalji koji imaju uticaj na konacan ishod

jд123

pre 5 godina

Plus koliko je odbrana ozbiljnija sada nego za vreme Pelea......
(Amerikanac, 06. jul 2018 22:28)

Информиши се мало. Пелеа су поломили на једном СП. Само су га гањали и ударали по ногама. Нису ни покушавали да му одузму лопту. Данас би сваки такав старт био глатко црвени. Да је одбрана за време Пелеа била као данас, он би освојио најмање још два СП.

blinkibile

pre 5 godina

Hrvatska moze u finale,izbacice Ruse a posle idu na verovatno Englesku a njih su dobili na Vimbliju u kvalifikacijima jednom cini mi se

realan

pre 5 godina

kakve veze ovo ima s Mesijem i Ronaldom?i to sto je Ronaldo uzeo EP2016 ,a da nije imao nikakvog uticaja,realno.Eder +odbrana -Francuska 1:0

Ivan

pre 5 godina

Razlika u poslednjih 20 godina izmedju evrope i juzne amerike se drasticno povecala. Nekada su juzno amerikanci bili superiorniji ako nista drugo bar u tehnici, sada vise nisu ni u tome. O tome I jasno govore rezultati, poslednja 4 sampiona sveta su evropske reprezentacije.

milan

pre 5 godina

Eeee, zato je neko doveo Portugal na krov Evrope osvojivši EP sa svojom reprezentacijom u ovakvoj evropskoj konkurenciji dok neko ne može sa svojom reprezentacijom da osvoji ni Copa America.
(Djordje NS, 6. jul 2018 23:14)


Nipodaštavaš kvalitete igrača, odnosno kompaktnost tima koji je 2016. postao Evropski prvak pre svega zbog defanzivne igre, a sve to zarad ličnih simpatija prema pojedincu. A Mesi nije imao Edera da mu donese titulu golom u finalu.

Oliver

pre 5 godina

Punih 60 godina nijedna juznoamericka ekipa nije osvojila Mundijal na tlu Evrope.(Brazil u Svedskoj 1958). Obrnuto je bilo,iako je i to retko,da evropska ekipa osvoji van Evrope(samo 2 puta-Spanija u Juznoj Africi,Nemacka u Brazilu). Drago mi je da se nepisano pravilo nastavlja. Francuska ili Belgija zasluzuju,pokazali su najvise i imaju puno tezi put do finala.

Zika

pre 5 godina

@Amerikanac
Bez da branim Brazilce, ali reci da su juznoamerikanci samo foliranti je u najmanju ruku preterivanje. Ocigledno je da imamo promene u fudbalu kojima se ekipe iz Juzne Amerike tesko prilagodjavaju. 2002. je Brazil bio sampion, ali smo 2006. vec imali cisto evropsko polufinale, 2010. se tu umesao Urugvaj, a 2014. smo imali i Brazil i Argentinu, ali se cini da se juznoamericke ekipe, i pored velikog broja talentovanih igraca, sve teze nose sa evropskim ekipama. I jos nesto, 1966. Pele nije zavrsio prvenstvo, jer su ubili boga u njemu. I moderno vajarstvo nudi tehnike koje nisu postojale pre vise vekova, ali Mikelandjelo je Mikelandjelo i Fidija je Fidija. Tako je i sa Peleom, Maradonom, Krojfom...

Италија '90

pre 5 godina

Која бре Европа! Добрих има наравно, али велики квалитет европском фудбалу дају Латиноси и Африканци очигледно. Када би Африканци наступали са играчима који играју за европске селекције била би друга прича. Јужноамериканцима једино замерам она бедна фолирања и падања (ту ме је и Мбапе баш сморио), од којих ми се смучи фудбал.

UGASENA institucija

pre 5 godina

Ja kad sam napisao pre neki dan komentar da Brazil i Urugvaj ispadaju jer nikad juznoamericke ekipe nisu imale narocit uspeh na SP kad se igrao u Evropi dobio sam gomilu minusa.
(Bicu Slobodan, 06. jul 2018 22:05)

ma mi smo se zezali :))))

JPR24

pre 5 godina

Kako nam se samo otvorio ždreb u kvalifikacijama, grupnoj fazi i dalje (osmini finala i četvrtfinalu), da smo ladno mogli da odigramo polufinale sa Rusima ili Hrvatima, gde, ipak, ne bi bili bez šanse. Samo da smo imali selektora kao što je Antić...(Ahtung, 06. jul 2018 22:06)Kakav bre Antic, pa i njemu se bilo otvorilo, trebalo je samo da pobedimo Australiju, i prosli bi grupe, tamo smo vec imali Ameriku koliko se secam.Ali ne, mi izgubimo od Australije, sa sve Anticem.Ne razumem, sta je taj covek toliko napravio pa ga toliko uzdizete.Evo i Krstajic je postigao isto sto i on, osvojio 3 boda u grupi i ispao.
(Dare, 06. jul 2018 22:39)
Antic je napravio ekipu. U kvalifikacijama najbolja odbrana. Kad su stigli na mundijal, zna se sta se desavalo sa savezom, klanovi, mesanje u posao... Nije Antic sve upropastio, zna se ko je !

Djordje NS

pre 5 godina

@ milan

Upravo si se svojim "stručnim" komentarom svrstao kao zreo za dečiju rubriku.
Portugal je pobedio taj Island koji svrstavaš u autsajdere dok tvoj Messi nije znao šta sa njima da radi.
Portugal je pobedio Hrvatsku koja je napunila Argentinu 3:0 i tvog Messija smotala u džep da se nije video.
Portugal je pobedio Francusku koja je rastavila Argentinu na fabrička podešavanja dok je Argentina taj treći gol postigla u zaustavnom vremenu kad je već sve bilo gotovo.
Ronaldo je u LŠ udaljen od tvog Messija svetlosnim godinama po skoro svim parametrima. A evo ide da pokori i treću najjaču ligu u Evropi. Ćao zdravo...

Start za crveni

pre 5 godina

Nisam neki veliki ljubitelj evropskog fudbala, ali u ovoj situaciji, jedino pravedno finale bi bilo Francuska - Belgija. Mislim da bi bilo daleko lepse prvenstvo da sa druge strane kostura imamo Brazil i Urugvaj umesto tamo neke Rusije i Svedske. Sve u svemu dosadno prvenstvo gde se provlace ekipe koje imaju filozofiju "da umuvam nekako jedan, pa svi u odbranu".

pope

pre 5 godina

da ovaj ko pise prati istoriju znao bi da od prvog mundijala, u evropi pobedjuju iskljucivo Evropljani osim 1958. u Svedskoj kada je osvojio Brazil (debitovao Pele). Tako da je to tradicija. Do 2010. van Evrope iskluicivo Juznoamerikanci, ali evo posle toga 2x van Evrope, 2x Evropljani!

Ljudi gusteri

pre 5 godina

@Zika Slazem se sa tobom, ali isto tako, pre 30-40 godina fudbaleri nisu posmatrani kao neke nedodirljive zvezde, nego kao neki obicni ljuddi, malo iznad recimo. Danas, kad padavicar kao Nejmar ima ne znam koliko miliona pratilaca na drustvenim mrezama, transfer od preko 200 milki, ne mozemo isto govoriti o tim ljudima. Nekad bi se ovim smejali sto simuliraju, a danas ne smes malo opasniji pogled da im uputis. I tu sve pocinje, oni su uzori novim, mladim fudbalerima. Spremite se za 2026. i prvenstvo sveta gde bar 20 minuta svake utakmice ode na valjanje i slicno

zvezdarac

pre 5 godina

Pa sad da su u velikom broju osvajali nije baš tačno. Evropa vodi sa 11:9 a imaće 12:9 posle ovog SP. Brazil 5,Arg i URU po 2, Nemačka I Italija po 4, Fra. Eng i Esp po 1. Do 2002. je bilo 9:8 za juznoamericke timove a smenjivali su se na svakom SP počev od 1962. kad je Brazil odbranio titulu iz 1958. Samo 1930. i 1950. finale je igrano bez evropske ekipe a 9 puta bez juznoamericke.

Djordje NS

pre 5 godina

@ milan

Jel si još nekad pre te finalne utakmice i posle iste čuo za tog Edera? Taj gol u finalu je mogao postići bilo koji igrač Portugala pa bi sad pominjao njegovo ime. I ti mi pišeš o nečijem nipodaštavanju? Da Ronaldo nije sam pobedio Mađare da li bi ti sada nama ovde pominjao nekakvog Edera ili ne bi imao pojma ko je to? Jel taj Eder otkinuo Špancima bod tako što im je sam dao 3 gola? I jel on doneo 3 boda Portugalu protiv Maroka bez kojih ne bi ni grupu prošli?

Zigzag

pre 5 godina

Kako nam se samo otvorio ždreb u kvalifikacijama, grupnoj fazi i dalje (osmini finala i četvrtfinalu), da smo ladno mogli da odigramo polufinale sa Rusima ili Hrvatima, gde, ipak, ne bi bili bez šanse. Samo da smo imali selektora kao što je Antić...
(Ahtung, 06. jul 2018 22:06)mislis da je samo do trenera?Modric i Rakitic su faktori za nas,inace bi bili kao vi...

Dare

pre 5 godina

Neverovarno mi je da se Belgija sa ovakvim napadom brani celo 2. poluvreme 
(Rodžer Federer-Nikad Ne Otpisujte KRALJA

Decko, Belgija je napadala i dala 2 gola, sta vise da ocekujes, da idu na 5 komada??To se protiv Brazila ne radi.Jeste lepo atraktivno, ali ovde je turnir, greske se kazne i ispadas.Ko je lud da protiv Brazila vodi 2:0 i da sad srlja i ide u napad.Taktika danas dobija.

CJC

pre 5 godina

Ma jok, treba ubaciti još Panama, Arabija kako se neki zalažu ovde. Brutalne evropske kvalifikacije su ostavile Italiju, Holandiju, Austriju, Slovačku bez SP a tek bi prvenstvo bilo kudikamo jače da su ove ekipe igrale protiv Engleza, Rusa a ne gorenavedena boranija.
Sad ce neki pametnajkovic reći, pa što se nisu plasirali? Pa baš zato što su naleteli na jače ekipe od sebe...ali ne može niko da me ubedi da Azija treba da ima 5 ekipa, S.Amerika 5, Afrika 5 a Evropa 12-13...
Ovde takodje dodati i Južnoameričke koje su bukvalno rat, Čile otpao, Argentina jedva.
Razumem ja potrebu za šarekolikošću SP ali po 3 reprezentacije sa ova tri kontinenta, 17 evropskih, i 6 iz j Amerike je bombona.

kiki

pre 5 godina

Ovo vam je logika od ovog Djordje NS...

Messi na SP-u 2014 odlucio 4 utakmice golovima i asistencijama "i nije napravio nista",

a Ronaldo na EURU je odlucio samo 2 (protiv Mađarske i Velsa) i "on je ovdeo Portugal do titule i zato je bolji od Mesija"...

Razliku između Mesija i Ronalda u reprezentaciji je napravio Eder i to je cinjnica koju ti nikad neces moci promeniti isto kao ni cinjenjicu da Mesi ima vece zasluge sto je Argentina igrala finale SP 2014 godine nego Ronaldo sto je Portugal igrao finale EURA 2016. Fudbal je nepredvidiv sport, a nekada i nepravedan, a ovo je jedan od primera toga. Mesi je napravio vise od Ronalda ali nije osvojio trofej sa reprezentacijom.

Djordje NS

pre 5 godina

@ kiki @Nemanja i @ milan

A pre nastavka bilo kakve diskusije sa vama dečurlijom, pošto ste sva trojica pominjali Edera, želim da mi odgovorite na pitanje koje sam o njemu postavio a na koje nikad niko od vas klinaca nije ništa odgovorio a svaki put kad pomenete rezultat Ronalda u reprezentaciji pomenete i tog famoznog Edera. Svesni ste i vi toga o čemu ja pišem ali lako se praviti lud. I samo mi nemojte pominjati rezultate Messija u primeri jer celu svoju karijeru igra samo u Barseloni podržan najjačim igračima a pogotovo Inijestom i Xavijem. Ronaldu nikad saigrači nisu bili Ronaldinjo i Ibrahimović naprimer. Ronaldo se dokazao u Sportingu, u Mančesteru, u Realu u LŠ i u reprezentaciji i svuda je bio najbolji igrač. A sada napada Calcio. A gde je vaš kepec osim u Barsi? Čekam odgovor za Edera.

Djordje NS

pre 5 godina

I još nešto... Nemojte mi samo u istu ravan stavljati reprezentaciju Portugala i reprezentaciju Argentine. Gaučosi imaju pojedince da su ladno mogli do boginje ali kad im jedan mali nabeđeni ne bi određivao ko može da igra a ko ne. Dok onaj Portugal ne verujem da bi i Srbiju pobedio. E, taj tim vuče samo jedan igrač a to sigurno nije Eder. Ili ipak jeste? Ha, stručnjaci?

Djordje NS

pre 5 godina

@ milan

Da, Rinaldo je bolji igrač od Messija u svim parametrima fudbala osim u driblingu. Da, Ronaldo je bolji od Messija u skok igri, bolji je u udarcima glavom ne samo od Messija nego je možda najbolji na svetu u tome ikada. Da, Ronaldo je mnogo brži od Messija. Da, Ronaldo podjednako ima dobar šut i levom i desnom nogom za razliku od Messija. Da, Argentinska reprezentacija je po pojedincima daleko bolja reprezentacija od Portugala. Da, Ronaldo viče na svojoj grbači jednu prosečnu reprezentaciju koja umesto 3:0 za Španiju izvuče 3:3, protiv Švedske sa Ibrahimovićem Ronaldo odvede sam Portugal sa 3 gola. Mađarima da dva komada i obezbedi prolaz grupe. Argentina ima pojedince o kojima Ronaldo može samo da sanja u Portugalu. I DA, Ronaldo je bolji od Messija i to mnogo.

kiklop

pre 5 godina

Dok se igrao fudbal gde su se isticali pojedinci sa novim potezima u fudbalu I raznim egzibicijama juznoamerikanci su dominirali. Sada kada se se fudbal svodi na tehnologiju sporta I takticko umece vladaju evropljani. Prosto ko pasulj

milan

pre 5 godina

Otuda je i uspeh Portugalije sa EPa jos veci. Kopa Amerika je ranga Intertoto kupa, a samim tim neuspeh Mesija jos veci.
(Adriano_Galliani, 6. jul 2018 23:55)


A kakav je onda Ronaldo tek igrac kada je dopustio da ga sa zadnja 2 takmicenja izbace "smesne" reprezentacije iz Juzne Amerike? Urugvaj sa SP i prosle godine Cile sa kupa konfederacija. Doduse, igrao im je Ronaldo, da nije igrao mozda bi ih pobedili kao sto su Francusku u finalu EURA dobili bez njega... A reprezentacije iz Juzne Amerike se mogu nositi sa Evropskim. Pa taj Cile je na SP-u 2014 izbacio Spaniju u grupi gde su pobedili 2-0. Meksiko je ove godine pobedio Nemacku u grupi i prosli su dalje dok su Nemci ispali. Taj isti Meksiko bi izbacio Holandiju sa SP 2014 godine da Roben nije odglumio penal protiv njih, a pobedili su i Hrvatsku 3-0. Argentina je tada izbacila ovaj identican tim Belgije, samo sto je im tada igrao Vitsel i Van Bujten u prvom timu, a Urugvaj je pobedio i Italiju i Englesku i prosli su grupu za razliku od njih. I da ne nabrajam dalje... Trebao bi imati malo vise postovanja za reprezentacije iz Juzne Amerike jer oni zalaganjem i borbenoscu prikrivaju svoje nedostatke i mogu da se nose sa bilo kojom Evropskom reprezentacijom. Ako nista drugo, igraju muski fudbal za razliku od ovog sto gledamo u Evropi.

milan

pre 5 godina

(Djordje NS, 7. jul 2018 10:53)

Portugal je igrao 1-1 protiv Islanda, a tvoj miljenik je posle utakmice izjavio kako su oni mali tim koji je dosao samo da se brani i time jos jednom dokazao koliko je mali da mu ne ide. Tu Hrvatsku je Meksiko napunio 3-0 na SP 2014 godine, a Portugal je pobedio Francusku bez Ronalda. Da Renato Sancez, Kvarezma i Eder nisu izbacili Poljsku, Hrvatsku i Francusku ti sada ovde ne bi spominjao kako je Ronaldo osvojio EURO, a Ronaldo ih je i doveo u takvu situaciju da im ta utakmica protiv Madjarske u grupi bude odlucujuca jer je promasio penal protiv Austrije. A Ronaldo je najbolji strelac ikada u LŠ samo iz razloga jer je stariji 2 i pol godine od Mesija. Hajde nam pricaj malo o tome kako ga je Mesi izdominirao u Primeri gde je mnogo veca razlika. Mesi osvojio 6-7 titula, a Ronaldo samo 2. Mesi mu ove sezone uzeo titulu sa Barsom u znatno slabijem timu sa Gomesom, Rakiticem, Paulinjom itd... Barsa kada je imala najjaci tim Mesi je osvajao sve. Sada Real ima najjaci tim, a Ronaldo moze osvojiti samo LŠ. Eto ti razlike...

milan

pre 5 godina

@Djordje NS


Opet si mi odbio odgovoriti da li bi Ronaldo osvojio EURO da Kvarezma, Renato Sancez i Ederu nisu davali odlucujuce golove protiv Poljske, Hrvatske i Francuske i da li bi osvojio EURO da Portugal nije imao disciplinovanu odbranu. Imali su samo 1 primljeni gol u nokaut fazi, a to je isto koliko je Ronaldo dao. Isto tako, opet si odbio ogovoriti na pitanje po cemu je Ronaldo zasluzniji sto je Portugal igrao finale od Mesija koji je odveo Argentinu do finala SP 2014. A nisi odgovorio i zbog cega smatras da je se Ronaldo dokazao u reprezentaciji, a Mesi nije. A ja sam spomenuo da je Mesi osvojio SP sa Argentinom do 21 godinu jer si ti napisao zbog svoje nemoci da je se Ronaldo dokazao u Sportingu. Sta je napravio u Sportingu? I Mesi je se dokazao u Newell's Old Boysima kao i u Barsi B. I naravno da imaju veze Ronaldo i Iguain jer Mesiju zameras sto nije osvojio nista sa Iguainom, a sta je Ronaldo osvojio sa njim? Ronaldo je u Portugalu imao Edera u finalu, a o njemu Mesi moze samo da sanja u Argentini. Mesi je od Ronalda svake sezone bolji od Ronalda po driblinzima, asistencijama i stvorenim sansama suigracima, a jedino su po golovima uvek tu negde. Mesi je bolji igrac od njega i to mnogo. Ako nastavis izbjegavat pitanja koja sam ti gore postavio i ako mi ne odgovoris na ta pitanja necu se vise sa tobom raspravljati jer ti jednostavno bezis od cinjenica koje ti ne odgovaraju.

1Beogradjanin

pre 5 godina

Slazem se sa komentarima da dok je fudbal bio samo igra dominirali su oni koji su se i igrali. Sada kad je postao ozbiljan biznis, taktika je tu sad najbitnija i dominiraju oni koji imaju novca da plate najbolje strucnjake u toj oblasti. Najveca koncentracija novca, sto se fudbala tice, je u Evropi, prema tome logicno je i da dominiraju evropske ekipe.

Najbolji je opancarev lepak

pre 5 godina

Jeste ali zato sto je Belgija odigrala posteno protiv Engleske.Englezi bi mozda pukli od Japana a Brazil bi ih pregazio.

Djordje NS

pre 5 godina

@ Nemanja

Klinac, pa da tebi čiča od 45 godina objasni da i dalje nisi ništa rekao kao ni odgovorio na nešto na šta se konstantno pozivaš i dokazao da o tome pojma nemaš. Tako da se ne blamiraš pišući o nekome o kome si čio nešto na jednoj utakmici a komentarišeš ga kao da je obeležio karijeru Cristiana Ronalda. Nije Eder Inijesta ili Xavi koji jesu obeležili karijeru tvog idolčića. Ronaldo pravi rezultate bez Edera a Messija nema nigde bez ove dvojice. Ipak ti još mnooogoo sati trebaš da provedeš pored tv-a da bi meni solio pamet.

milan

pre 5 godina

@Djordje

I jos nesto, napisao si da je se Ronaldo dokazao u Sportingu, a nisi hteo napisati da je Mesi osvojio SP do 21 godinu sa Argentinom gde je bio najbolji strelac, asisitent i igrac. Nisi hteo napisati i da je najbolji strelac i asistent Argentine svih vremena. A sto se tice velikih takmicenja Kopa Amerika, SP, EURO ni Mesi ni Ronaldo nikada nisu dali vise od 4 gola. Ako se Mesi nije dokazao u reprezentaciji onda nije ni Ronaldo. I jos nesto, tvoj miljenik je citavu karijeru provao igrajuci u nekada jakom Junajtedu, Realu, a sada ide u Juventus koji je najjaci klub u Italiji. Zasto se sada ne vrati u Junajted kao sto je govorio ili zasto nije otisao u Napoli kao Maradona? Zato jer ne sme. I nisi mi odgovorio sta je Ronaldo osvojio u Realu dok je on igrao sa Iguainom.

Djordje NS

pre 5 godina

@ milan

Daj dečko, sada već stvarno postaješ komičan u svojoj nemoći. Messi osvojio svetsko prvenstvo do 21 godine. Pa i Srbija je postala prvak sveta u toj kategoriji pa šta to dokazuje? Da je sada naša A reprezentacija u rangu najjačih reprezentacija sveta. Ne budi smešan. Ronaldo još valjda jedan gol da postigne i biće najbolji strelac LŠ svih vremena. E to je najjača konkurencija. I kakve veze imaju Ronaldo i Iguain dok je igrao u Realu. Nikada se njihova igra nije oslanjala jedna na drugog. Dok se Messijeva igra oslanjala na Inijestu i Xavija. I nemaš ni malo blama pa još nabrajaš gde je sve Ronaldo igrao i gde je sad u 33.godini otišao. A gde god je igrao bio je najbolji pojedinac. A kad ćemo tog vašeg "mađioničara" videti u nekoj drugoj sredini. Svi znamo odgovor - NIKADA.

Djordje NS

pre 5 godina

@ milan

Kao prvo prvi sam postavio pitanje na koji još nisam dobio nikakav odgovor osim što mi je na postavljeno pitanje odgovoreno drugim pitanjem koji nema veze sa mojim. Prvo tvoje pitanje nema smisla (da ne napišem nešto drugo jer sam ti već sve odgovorio pa mi nisu objavili komentar), da nije dao ovaj ili onaj gol da li bi Portugal osvojio EURO. Pa da niko ne da gol niko ne bi ni osvojio. Uostalom, to što neko postigne gol ne znači da je taj najzaslužniji za rezultat te ekipe jer često neko dobije loptu "na tacni" da je samo prosledi u prazan gol a pre toga mu je saigrać sve odradio. Ronaldo se dokazao u Sportingu kao najbolji igrač, nije bio samo deo ekipe.
- "Mesi je se dokazao u Newell's Old Boysima kao i u Barsi B.".
Kad sam ovo pročitao nisam znao da li da ti se smejem ili da te žalim. Ronaldo najbolji strelac LŠ a ti meni napišeš takvu glupost.
- "Ronaldo je u Portugalu imao Edera u finalu, a o njemu Mesi moze samo da sanja u Argentini".
A posle ovog komentara završavam svaku konverzaciju sa tobom jer ili se sprdaš ili si totalno nezreo.

milan

pre 5 godina

@Djordje NS


Pa naravno da niko nije cuo za Edera pre te utakmice i naravno da bi se spominjao i neki drugi igrac da je dao gol jer bi imao isti uninak u nokaut fazi kao i Ronaldo. To ti samo dovoljno govori koliko je Ronaldo bio dobar jer je dao isto golova kao neki anonimusi poput Edera ili Renata Sanceza. Po cemu je Ronaldov gol protiv Velsa bitniji od npr. Ederovog pa bi se trebalo reci da je Ronaldo osvojio EURO? Niti je lepsi, niti je bitniji niti je postignut protiv jaceg protivnika. "To što neko postigne gol ne znači da je taj najzaslužniji za rezultat te ekipe jer često neko dobije loptu "na tacni" da je samo prosledi u prazan gol a pre toga mu je saigrać sve odradio" To si dobro rekao. Upravo radi ovog sto si napisao je Mesi bolji igrac od Ronalda jer je mnogo vise golova dao samostalno nakon solo prodora nego Ronaldo. I naravno da se Mesi dokazao u Newell's Old Boysima kao i u Barsi B i da je bio najbolji igrac, jer da nije, oni ga ne bi ni promovisali u prvi tim. Mesi dao najvise golova u zadnjih 9 godina od svih igraca, a ti meni napises da se Ronaldo dokazao u Sportingu. Ne znam da li da ti se smejem ili da te zalim. A Ronaldo je najbolji strelac LS ikada samo iz razloga jer je stariji od Mesija 2 i pol godine. I za kraj, Mesi bi dao Ronaldu bilo kojeg suigraca iz reprezentacije za jedan gol Edera u finalu SP. I opet mi nisi odgovorio po cemu je Ronaldo zasluzniji sto je Portugal igrao finale od Mesija koji je odveo Argentinu do finala SP 2014?

Nemanja

pre 5 godina

Eeee, zato je neko doveo Portugal na krov Evrope osvojivši EP sa svojom reprezentacijom u ovakvoj evropskoj konkurenciji dok neko ne može sa svojom reprezentacijom da osvoji ni Copa America.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Djordje NS, 6. jul 2018 23:14)

Pa Urugvaj je izbacio Portugalce a takodje ih je i Cile eliminisao prosle godine u kupu konfederacija..
Argentina je 2014 usla u finale tako sto je prosla Svajcarce, Belgijance i Holandjane i finalu igrala skoro egal sa Nemcima. Ali ,eto, neko nema Edera..

Nemanja

pre 5 godina

@ kiki @Nemanja i @ milan

A pre nastavka bilo kakve diskusije sa vama dečurlijom, pošto ste sva trojica pominjali Edera, želim da mi odgovorite na pitanje koje sam o njemu postavio a na koje nikad niko od vas klinaca nije ništa odgovorio a svaki put kad pomenete rezultat Ronalda u reprezentaciji pomenete i tog famoznog Edera. Svesni ste i vi toga o čemu ja pišem ali lako se praviti lud. I samo mi nemojte pominjati rezultate Messija u primeri jer celu svoju karijeru igra samo u Barseloni podržan najjačim igračima a pogotovo Inijestom i Xavijem. Ronaldu nikad saigrači nisu bili Ronaldinjo i Ibrahimović naprimer. Ronaldo se dokazao u Sportingu, u Mančesteru, u Realu u LŠ i u reprezentaciji i svuda je bio najbolji igrač. A sada napada Calcio. A gde je vaš kepec osim u Barsi? Čekam odgovor za Edera.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Djordje NS, 7. jul 2018 13:07)

Evo da ti klinac od 26 godina objasni. Ukratko, Eder je pojava koja da se pojavila kojim slucajem na Mesijevoj strani sada se ti ne bi pojavljivao na ovom portalu i davio posten narod svojim napornim komentarima..

milan

pre 5 godina

@Djordje

Odgovorit cu ti na pitanje o Ederu kada ti meni odgovoris da li bi Ronaldo osvojio EURO da Kvarezma, Renato Sancez i Ederu nisu davali odlucujuce golove protiv Poljske, Hrvatske i Francuske i da li bi osvojio EURO da Portugal nije imao disciplinovanu odbranu. Imali su samo 1 primljeni gol u nokaut fazi, a to je isto koliko je Ronaldo dao. Isto tako, odbio si ogovoriti na pitanje po cemu je Ronaldo zasluzniji sto je Portugal igrao finale od Mesija koji je odveo Argentinu do finala SP 2014. Isto tako hocu da mi odgovoris na pitanje ko bi bio bolji izmedju Mesija i Ronalda da je Iguain dao gol u finalu, a Eder ne. Mesi ove sezone u Primeri nije imao ni Cavija ni Ronaldinja, ni Ibrahimovica, a ni Iniestu. Iniesta nije igrao pola utakmica i imao je samo 1 asistenciju. Osvojio je Primeru sa slabijim timom nego sto Ronaldo ima u Realu. Mesi u timu nema Marsela, Ramosa, Krosa, Iska, Modrica, Bejla. Barsa kada je imala najjaci tim Mesi je osvajao sve. Sada Real ima najjaci tim, a Ronaldo to ne moze. I naravno da se Argentina i Portugal ne mogu porediti. Argentina bez Mesija ne moze da pobedi u 7 od 8 utakmica u kvalifikacijama, a Portugal bez Ronalda pobedi Francusku u finalu. Nikad nijedan Mesijev suigrac nije napravio za njega ono sto su Eder i ostali Portugalci napravili za Ronalda u finalu, a i pre finala...

jasdf

pre 5 godina

@milan
Ranije su ekipe iz Juzne Amerike bile bolje od evropskih (imali titulu vise do 2006.), ali su trenutno u postu. Poslednja cetiri prvenstva, racunajuci i ovo, osvajaju Evropljani. Znaci prosto, od 2008. imamo evropsku dominaciju i trajace najmanje do sledeceg prvenstva. Ne secam se da je do sada bilo da toliko puta vezano trijumfuju ekipe sa jednog kontinenta.
Pojedinacnih primera da je neka ekipa pobedila uvek je bilo i bice ih. Uzgred, Meksiko nije Juzna Amerika.

Djordje NS

pre 5 godina

@ jasdf

Sećam se ali ni jedan ni drugi nisu bili toliko nadmoćni u skok igri od Ronalda. To je u današnje vreme interneta bar lako ustanoviti. Pomenuta dvojica su bili klasični špic igrači dok Ronaldo tek odskora igra špic igrača a veći deo svoje karijere igra klasičnu sedmicu a ranije u Mančesteru devetku sa prodorima sa krila. Obrati pažnju kad je skok u pitanju koliko Ronaldo skače više od svih. Ali lepo se setiti nekih asova kao što je Alan Širer. Hvala ti na tome. Ovim današnjim klincima sve čovek mora crtati. Valjda navikli na slikovnice i bojanke. Kupujem ih mojim ćerama pa znam kako je to.

Djordje NS

pre 5 godina

@ milan

A sad je Eder anunimus a u prošlom komentaru Messi može da sanja da ima Edera kao saigrača u reprezentaciji? Polupao si se načisto a i ponavljaš se non-stop. Čak si počeo i moje komentare da ponavljaš koji su bili upućeni tebi. Nemaš čak ni originalnosti, samo si isfrustriran. A to za tvoj uzrast nije dobro. Ćao derane.

milan

pre 5 godina

Naravno da sanja jer nikad nijedan Mesijev suigrač nije dao gol u finalu i napravio ono što su Portugalci napravili za Ronalda. I nisam ja isfrustriran nego si ti zato jer je Mesi svake sezone bolji od tvog miljenika u svemu osim po golovima. I opet si odbio odgovoriti po cemu Ronaldo ima vece zasluge nego sto Mesi ima sto je Argentina igrala finale SP :) Naravno da se moram ponavljati kada neces da odgovoris na pitanje

Djordje NS

pre 5 godina

@ milan

Pa ja sam tebi odgovorio na sva skoro pitanja a ja postavim jedno a ti na njega ne znaš da daš odgovor nego stalno mlatiš praznu slamu i iznosiš neke podatke koji nemaju veze sa životom nego si ih ti tako umislio. Messi svake sezone bolji od Ronalda u svemu osim po golovima? Šta je s tobom?
- ko je osvojio zadnje dve Zlatne lopte?
- ko će i ove godine osvojiti istu?
- ko je bolji golgeter?
- ko je najbolji strelac LŠ?
- ko je bolji u skok igri?
- ko je bolji u šutu sa obe noge?
- ko je brži?
- i čak i na ovom prvenstvu Ronaldo 4 gola, Messi 1 gol. Ronaldo direktno zaslužan za 4 boda Portugalu, a Messi nijedan za Argentinu. Ronaldo 5 LŠ i sad još 6. Zlatna lopta i zauvek priča završena.

jasdf

pre 5 godina

@djordje
Nesto se ne secam te Ronaldove nadmocnosti u skoku. Brz je, skocan je, ima i neku visinu, ali bas da dominira u skoku. Anderson je desetak cm visi, seti ga se '94 u SAD svaki korner je bila ozbiljna sansa. Na ovom svetskom su Englezi najopasniji posle kornera, Ronaldovih skokova se realno ne secam, ne kazem da ih nije bilo. Sirer je tu negde sa njim po visini, ali je bio znatno dominantniji u skoku. Seti ga se u Njukslu, da ne proveravam statistike, ali trecina golova su mu bili glavom (okvirni subjektivan podatak). Ima jos tih klasicnih skakaca, samo se treba setiti. Krauc, ja ne znam da li je taj znao da sutne loptu.

Djordje NS

pre 5 godina

@ jasdf

Ne sećaš se Ronaldove nadmoćnosti u skoku? Pa i dan danas prilikom svakog kornera svi odbrambeni igrači strepe i ne mogu da ga nadskoče. Pa i sada imaš na internetu slika i klipova gde Ronalda porede sa Jordanom u skoku. A na poslednjem EP je dao gol mislim Mađarima, ali nisam siguran, gde je nadskočio sve protivničke igrače skoro pola metra i zakucao loptu u gol. Širer je bio odličan ali nije imao takav odraz. Ali ponavljam, Širer je bio klasičan špic. Da budem iskren Andersona se baš slabo sećam i slabo sam ga pratio. Piter Krauch ima 2 m i nije za poređenje. Imaš na youtube Ronaldove golove glavom i skok igru. Ali pogledaj onaj sa EP.

Milan

pre 5 godina

@Djordje

Ja sam tebi odgovorio na pitanje o Ederu, a evo ponovit cu ti. Jedan anonimus kao sto je Eder za kojeg niko ni cuo je dao isto golova kao i Ronaldo u nokaut fazi EURA. Sta treba da napisem pa da budes zadovoljan sa odgovorom? Da je Ronaldo dao 10 golova na EURU i da im je on donio titulu? Ako ce te to utesit eto priznajem da je tako. A ti si meni odbio odgovoriti na gotov svako pitanje koje sam ti postavio, pa evo ponovit cu ti. Po cemu Ronaldo ima vece zasluge nego sto Mesi ima sto je Argentina igrala finale SP? Zasto Mesiju zameris sto nije osvojio trofej sa Iguainom kada nije ni Ronaldo iako je u Realu imao 10 puta bolji tim? Sta bi bilo da Mesi ima onog Kasiljasa, Pepea, Ramosa, Marsela u reprezentaciji kao sto je Ronaldo sa Iguainom imao u Realu i opet je ispao od Liona? Po cemu je Ronaldov gol protiv Velsa bitniji od npr. Ederovog ili od Renata Sanceza pa bi se trebalo reci da je Ronaldo osvojio EURO? A nisi odgovorio i zbog cega smatras da je se Ronaldo dokazao u reprezentaciji, a Mesi nije? Znaci, sva pitanja koja ti ne odgovaraju si izbegao jer nemas odgovor na njih. I koje podatke sam ja to izmislio? A Mesi je od Ronalda svake sezone bolji po driblinzima, asistencijama i stvorenim sansama suigracima, a jedino su po golovima uvek tu negde. Znaci, bolji je gotov u svim segmentima fudbalske igre odnosno u svemu sto jedan ofanzivni igrac moze napraviti na utakmici i to je tako svake sezone.

Djordje NS

pre 5 godina

@ milan

2.deo odgovora:

Nabrajaš Kasiljasa, Pepea, Ramosa i Marcela kao saigrače Ronalda da ne bi nabrojao Inijestu, Xavija, Neymara, Suareza, Ronaldinja, Ibrahimovića, Anrija, Kutinja i još mnooogo njih. Ali vrhunac gluposti je porediti reprezentaciju Argentine sa jadnim Portugalom. Uporedi Messijeve saigrače i vidi njihovu tržišnu vrednost i u kojim klubovima igraju pa onda uporedi sa Ronaldovim saigračima u Portugalu. Jasno je kao dan da taj Portugal vuče samo jedan igrač. On ih je odveo na EP pobedom nad Švedskom, on im je sam obezbedio prolaz grupe. A u Evropi da bi nešto ostvario imaš za protivnike bar 10 i više jakih reprezentacija za protivnike a ne kao u Južnoj Americi gde ti eventualno 3-4 ekipe predstavljaju prepreku za uspeh i tvoj Messi opet ćorak.

jasdf

pre 5 godina

@djordje
Uz duzno postovanje madjarskog fudbala ipak mislim da njihova odbrana na predhodnom EP nije bas rerzentativni primer. Nije isto nadskociti njihovu odbranu, ili recimo jednog Jap Stama. Niko ne spori Ronaldovu skocnost, ponajmanje kvalitete, ali u igri glavom nije najbolji ikad (obojica mislimo na moderan fudbal). Pomenute trojice sam se setio napamet, bez gledanja statistike, koja kaze da su Krauc i Sirer najbolji strelci glavom premier lige ikad (53 i 46 golova). Ronaldo je mnogo krace igrao u Engleskoj, i u razlicito vreme, tako da statistika nije za poredjenje. Statisticki, u Evropi, u poslednjih 5 godina, najvise takvih golova je postigao Mandzukic.

Ljubisa livac

pre 5 godina

Resenje je vrlo jednostavno. Taktika. Evropljani mnogo vise paznje poklanjaju taktici, defanzivi, pozicioniranju i kretanju bez lopte. Juznoamerikanci imaju temperament, harizmu i prgavost ali se previse oslanjaju na individualne kvalitete pojedinaca. Treneri takodje zaostaju za trenerima iz Evrope. Dovoljno je videti postavku Belgije veceras i reci da su takticki pogodili i dobili mec.

...

pre 5 godina

Neverovarno mi je da se Belgija sa ovakvim napadom brani celo 2. poluvreme
(Rodžer Federer-Nikad Ne Otpisujte KRALJA, 06. jul 2018 22:04) Pa sta da rade? Nece valjda japanski recept, pa da popiju tri komada na kraju?

JUTA

pre 5 godina

@ Slazem se sa komentarima da dok je fudbal bio samo igra dominirali su oni koji su se i igrali. Sada kad je postao ozbiljan biznis, taktika je tu sad najbitnija i dominiraju oni koji imaju novca da plate najbolje strucnjake u toj oblasti. Najveca koncentracija novca, sto se fudbala tice, je u Evropi, prema tome logicno je i da dominiraju evropske ekipe.(1Beogradjanin, 07. jul 2018 09:57)
Apsolutno tako i ne samo taktika već moderni pristup ishrani, oporavku i psihološkoj pripremi koja je glavni faktor.

FIFA

pre 5 godina

Pobedice ko imadne vise snage a svi su polako pri kraju,toliko utakmica u kratkom roku ! 
Imao bih jednu molbu za FIFA,da svim igracima oprosti kartone za finalnu utakmicu,zalosno je da onaj koji je toliko doprineo da njegov tim dodje do finala,finale gleda sa tribina :(
(cobo, 06. jul 2018 22:59)

Uvaženi g'dine cobo,
Razmotrićemo Vaš predlog.
S poštovanjem,
FIFA