Četvrtak, 05.07.2018.

08:31

Brazilci ljuti: Zar da nam sudi Srbin?!

Izvor: B92

Brazilci ljuti: Zar da nam sudi Srbin?! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

242 Komentari

Sortiraj po:

neutralni felsh

pre 5 godina

A ja se npr. nadam da, posto pogledate reakciju tj. otpracaj Feliksa Briha sa prvenstva i dat razlog, mozete da bacite pogled i u recnik pod termin "autosovinizam".
(Sabre, 05. jul 2018 15:35)

nema potrebe da gledam u recnik, jer izraz "autosovinizam" ne postoji ni u jednom relevantnom recniku, nigde u politickoj teoriji, nigde u zvanicnim terminologijama, svuda gde nema mesta za jezicku nedonoscad, verbalno i stilski nedopravljenu. ima ga po blogovima i komentarima, i u kafani, ako bas ne birate drustvo. no nebitno.
prvo, da li si ikada video da sam ovde napisao nesto protiv nasih momaka i celog staba? lako je proveriti, evo neka neko nesto takvo nadje, rec vise necu napisati. pisao sam o igri, sitno kritikovao i sugerisao ideje, nikad ni za koga naseg nista negativno - jer su nasi momci, i moji, i ja sam njihov.
ali sam zato pisao da ne treba da se pecamo na price o "alpskoj albaniji", da budemo oprezni, da dobro sagledamo, da ne dozvolimo tenzije, da ne nasednemo na dripacke sacirijeve provokacije sa kopackama (tad je pustio udicu) i da je bolje da nasu halabuku oko albanaca upotrebimo na konstruktivniji nacin. o tome da je bolje da bez buke aludiramo da je brih u blagom konfliktu interesa - ne bi ga povukli ali bi bio bar malo ostar prema nama... tada su isto mnogi pisali da sam "autosovinista".
a sta je sa njima, uzornima? sovinistima? prvo su dizali u nebesa pa se razocarali, uz opstu medijsku larmu koja je dosta omela pun fokus. svajcarci i albanci tamo nisu naivna ekipa, uigran godinama i dobro cekaju greske (mi smo imali rovit sastav), nasima je halabuka najmanje trebala. sa svajcarcima je bilo suprotno, zato su i poceli zez jos sa kopackama, samo zato, jer imaju mirniju ekipu. a nasa javnost je nasela, svojim igracima uvalili dodatnu tremu, sagoreli su uz nametnut motiv.
gde ste sad vi, razocarani i gnevni? i dalje se ljutite, evo sad pricate o sudiji brihu. sad je kasno, gde ste bili pre nego sto je zagrmelo? bili ste zauzeti optuzivanjem za autosovinizam, niko ne valja osim vas.
sve vreme ne vidite da ste u zabuni: nije rec o ljubavi za svoju stranu nego o uglancanoj slici o sebi, pa se autoportret posle ljuti na svakoga ko takvu idilu kvari argumentima. cin neko kaze nesto sto vama nije po volji, taj bude optuzen za doticni "autosovinizam"...

budiboksnama

pre 5 godina

Na njihovom mestu, više bih se fokusirao na Lukakua i Vitsela, a i dooobro bih proučio onu kontru protiv Japana na kraju...Mislim da im tu preti mnogo veća opasnost nego što je Mažić.

Davez i populizam

pre 5 godina

Mi smo bas licemerni, sada spominjemo neke teorije zavere od strane Brazilaca, jer, pobogu, diraju nesto nase, diraju Mazica. Treba pogledati nase novine, clanke o Zaveri FIFA, Nemaca, Francuza prema nama, pa kako sudi sudija iz Nemacke kad se u Svajcarskoj govori I njemacki jezik, pa kako Svajcarcima sudi Francuz kad se tamo govori I francuski jezik I ostale gluposti. Najveca je ona kako sudija mora biti sa razlicitog kontinenta od ekipa kojima sudi.

pera

pre 5 godina

Pero nije tacno,95% Srba je uvek navijalo (kad nema nas) za Argentinu,najvise zbog Maradone,slicnog smo temperamenta itd.. A sad za hrvate kazes,ne niko iz mog okruzenja ne navija za njih,naprotiv..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Pojedinci nemaju blama, 5. jul 2018 12:03)

za argentinu se slazem, ali kako ih zasluzeno nema vise na ovom svetskom, ne pominjem ih

zasto bi nekog bio blam da navija za hrvatsku? zaboga, pa imam prijatelje koji su izbeglice iz upravo te drzave, pa navijaju za hrvate sada. svako ima pravo da navija za koga hoce!

moj favorit su recimo belgijanci, pa sta sad? treba da me je blam sto navijam za tu reprezentaciju kad smo mi ispali? gluposti

bradina

pre 5 godina

Brazilci se uplasili Mazica!E svasta i to da dozivim!?Pa ne igra Mazic,vec Belgija protiv vas!Skoncentrisi te se na svoju igru,Mazic sudi ni po babi ni po stricevima vec za sebe!Alibi traziti u sudiji pre meca,je po nama vadjenje i strah u sopstvenu snagu i moc!

Dragan

pre 5 godina

Tako se to iskusno radi. Pritisak na sudjenje pred utakmicu. A ne kuknjava posle utakmice. Tako smo i mi trebali, ali nismo mi te pameti. Ja sam ovde komentarisao izjavu svajcarskog selektora Petkovica posle utakmice sa Brazilom 1:1. Covek je rekao, a to je bio i naslov vase vesti, "Nadam se da ce sada svi obratiti paznju na nas". Izjava kao izjava, na prvi pogled, neutralna, bezazlena, ali mi nekako zaparala po mozgu. Nisam imao sumnje da je to poruka upucena FIFI i upozorio da cemo biti pokradeni u toj utakmici. A nasi mediji listom pisali kako ce nam suditi "jedan od najboljih evropskih sudija". Sta reci, naivni smo.

1Beogradjanin

pre 5 godina

Nije im smetalo sto je sudija iz Argentine sudio Hrvatima utakmicu osmine finala, a prethodno su ti isti Hrvati ponizili Mesija i kompanjone mu. Sudija je tu utakmicu odradio vrhunski!

Negativni

pre 5 godina

nadam se da Srbi kad citaju ovaj clanak bar na trenutak pomisle, Boze jel' i mi tako tupavo zvucimo kad krenemo da kukamo na sudije, izmisljamo teorije zavere i opravdanja za poraz?
(Ivan, 05. jul 2018 11:45)


vecina nece, jer decenijama zive u kraljevstvu dvojnih arsina i licemerja pa su se saziveli.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (neutralni felsh, 5. jul 2018 12:44)

Vaistinu.

Dragiša Panonija.

pre 5 godina

Mažić najbolji Svetski sudija.Ako vam on ne odgovara gospodo uobraženi Brazilci tražite ovoga što vam sudio kad ste kući dobili 7 komada.Sram vas bilo!




Mažić trenutno najbolji
Svetski sudija.Ako vam on ne odgovara tražite ovoga što vam sudio kad ste dobili od Nemaca 7 kom!

Sabre

pre 5 godina

nadam se da Srbi kad citaju ovaj clanak bar na trenutak pomisle, Boze jel' i mi tako tupavo zvucimo kad krenemo da kukamo na sudije, izmisljamo teorije zavere i opravdanja za poraz?
(Ivan, 05. jul 2018 11:45)


vecina nece, jer decenijama zive u kraljevstvu dvojnih arsina i licemerja pa su se saziveli.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (neutralni felsh, 5. jul 2018 12:44)

A ja se npr. nadam da, posto pogledate reakciju tj. otpracaj Feliksa Briha sa prvenstva i dat razlog, mozete da bacite pogled i u recnik pod termin "autosovinizam".

gadni

pre 5 godina

Čisto sumnjam da bi ijedan sudac na SP namjerno nešto krivo dosudio, ili previdio. Bez obzira na nacionalnost ili slično. To su gluposti. Meni je prijatelj sudac, to je takav mentalni sklop, oni se natječu medjusobno ko ce suditi bolje, osobne simpatije ostavljaju sa strane. Mogu misliti kako tek paze ovi koji su "elita" u sudjenju.
Ne bih imao nikakvih primjedbi ni da Mažić sudi Hrvatskoj, jedino je problem što bi razumio sve psovke naših igrača hehehe..
(Ante, 05. jul 2018 10:23)

Auu kakvo natjecanje ko ce bolje sudit, ne postoje veci kameleoni od sudaca, pogotovo ako sudi ispod druge lige. Doduse postoje i oni koji pokusavaju biti postenjacine, al ti brzo izgore jer se nekom zamjere il dobiju batina pa se i oni brzo prilagode. Moj burajz sudi vise od 10 godina, na glasu je kao posten sudac i nikad nije dobio batina, iako su njegovi pomocnici znali dobit po tamburi nebrojeno puta. Da bi mogao "dobro i posteno" sudit moras se znati prilagodit utakmici, znati kom sto treba, prije utakmice naznacis predsjednicima klubova kako i za kog ces suditi, na utakmici lagano navlacis za one kojima treba, vecinom za domacine, al ne krades ocigledno jer moraju se sami izboriti za pobjedu. Ako pobijede sve super, ako ne, ti nisi kriv jer si ipak vukao za njih. A ovi protiv kojih si sudio znaju da kad njima zatreba da se mogu osloniti na tebe. Tako funkcionira sudjenje u nasem nogometu.
A tvoj prijatelj sudac te zesce lozi.

albanac

pre 5 godina

I meni je bilo čudno kas sam pročitao da će Mažić suditi Brazilu.Brazil je igeao protiv Srbije u grupi.
@Adam,
Mazic stoji iznad inata i simpatija ,kao profesionalac on je jedan od najboljih,neprimetan al je uvek gde treba.

cinjenice

pre 5 godina

Nezadovoljni Mazicem a on najbolji sudija na svetu. Ovi brazilci tj ova generacija je najgora generacija Brazila u istoriji. Imaju 3 dobra igraca Najmara, Kutinja i Marsela a ostalo suvi prosek i ispod toga. Sutra se oprastaju od sampuionata. Jednostavno Belgija ima mnogo bolje igrace od njih!

neutralni felsh

pre 5 godina

nema mesta uzbudjivanju, brazil preko svojih novinara smisljeno spinuje pred utakmicu i pravi jos jedan vid pritiska na sudiju, takozvani preventivni. njihov savez je ozbiljan i nista ne prepusta slucaju... mnogi to rade, mogli smo i mi u vezi sudije briha, ali PRE utakmice jer posle je naravno bilo kasno.

hmmm

pre 5 godina

Salah je prvi uhvatio Ramosa za ruku. Cak ga je i sapleo. Pogledajte usporeni sninak i pocnite da verujete svojim ocima, pre nego bombasticnim novinarskim naslovima.
(NbgDeki, 5. jul 2018 08:30)


To je istina ali isto tako Salah nije imao nameru da povredi Ramosa dok mu je Ramos u nastavku duela namerno vukao ruku da ga povredi. I nije Ramosu prvi put da radi takvo nesto...

Slepi Rusofil

pre 5 godina

Prvo da odgovorim ovima koji tvrde da nas svi mrze- ne mrzi nas niko. Mrze te ako dozive razlog da te licno mrze. Ja zivim u inostranstvu i mnogi ovde misle (Evropljani ne) da je Srbija deo Rusije (Siberija) pa im to zvuci slicno. Brazilci se prosto plase poraza i to je to. Jesu nas izbacili, pa misle da ce Srbin da sudi protiv njih. To je u njihovom glavama. Pa kad ih lepa Belgija izbaci nek se zale. Onaj ko ima kvalitet tome nista ne smeta.

Andreja

pre 5 godina

Kao prvo nije baš Brazil izbacio Srbiju,ali dobro,kao drugo Mažić je pošten sudija,i lično mislim da ga uopšte ne interesuje ko je koga izbacio,i kao treće,vi Brazilci ste stvarno u najmanju ruku razmaženi,vidi se za koga igra Nejmar i zašto je takav igrač,a vi biste najradije da vam sudi onaj Sandro Riči iz Brazila,e pa ne može sve kako vi hoćete. U petak,napred Mažić,napred Belgija!

Ostin A

pre 5 godina

Ovi Brazilci su poput nas, uvek su sudije krive, svetska zavera protiv njih... uostalom 90% naroda je takvo.

Jedino što u našem slučaju većina planete ne zna ni da li je Srbija država ili se to maže na hleb.

vopi

pre 5 godina

Novinari malo da se informisu. 
To sto Argentinac sudi Urugvaju moze samo da bude lose za Urugvaj, koji se u 19. veku otceptio od Argentine uz britansku pomoc. 
Naravno, odnosi su bolji nego izmedju nas i Kosova ili Hrvatske, npr, ali nisu takvi da ce im Argentinac suditi u korist.
(haylee, 05. jul 2018 09:14)

U toliko su losim odnosima da su podneli zajednicku kandidaturu za SP 2030. godine. Svasta ljudi ovde pisu

Pojedinci nemaju blama

pre 5 godina

Pero nije tacno,95% Srba je uvek navijalo (kad nema nas) za Argentinu,najvise zbog Maradone,slicnog smo temperamenta itd.. A sad za hrvate kazes,ne niko iz mog okruzenja ne navija za njih,naprotiv..

tako je kako je

pre 5 godina

Možda ne shvataju da mi uopšte nismo ljuti zbog poraza od njih. Sportski su nas pobedili i nadigrali i ko može da se ljuti. E sad da igra Nemačka a sudi Mažić onda bi nemci mogli da kukaju i da se plaše osvete jer bi imali i zašto da se plaše! Ovako mislim da brazilci nemaju od čega da strepe...

Патас

pre 5 godina

А можда да ФИФА ипак да неком бразилском судији да одради меч, евентуално португалском :))

Igor

pre 5 godina

Ako može Nemac da sudi Švajcarcima, Amer Englezima, zašto ne bi Srbin sudio Brazilcima i Belgijancima? I nije nas Brazil eliminisao, nego Švajcarska.

neutralni felsh

pre 5 godina

nadam se da Srbi kad citaju ovaj clanak bar na trenutak pomisle, Boze jel' i mi tako tupavo zvucimo kad krenemo da kukamo na sudije, izmisljamo teorije zavere i opravdanja za poraz?
(Ivan, 05. jul 2018 11:45)


vecina nece, jer decenijama zive u kraljevstvu dvojnih arsina i licemerja pa su se saziveli.

071

pre 5 godina

Nejmarov sindrom kuknjave, simulacija i glume zahvatio je kompletan Brazil. Od navijaca, preko novinara do reprezentacije. Jos samo Pele se nije oglasio.

BBRS

pre 5 godina

Молим модератора да не објављују коментаре у којима се уместо Ш напише SH и уместо Ч пишу CH и сличне шкработине које овде постављају неписмени људи.
Молим вас, ако не због очувања српског језика, онда бар због основне писмености и културе.

tako je kako je

pre 5 godina

Zasto Maradona nikada nije osvojio SP 1982, 1990 i 1994 ? Zasto Maradona nikada nije osvojio OS kao Messi?
Zasto Maradona nikada nije osvojio Spansku ligu kao Messi a igrao je za Barcelonu i Sevillu?
Zasto Maradona nikada nije osvojio niti zlatnu kopacku niti zlatnu loptu kao Messi 9 puta !!!
(car, 05. jul 2018 09:26)


Sve je to super ali zna se koji je trofej najvredniji i najteži za osvajanje! Boginja...

Luke Babbitt gravedigger

pre 5 godina

Samo kukaju ko žene neke ovi brazilci.Znaju oni da im šanse protiv Belgije nisu toliko velike pa im kriv Mažić.

iz_Podgorice

pre 5 godina

A sto to da im ne sudi Srbin? Kao oni su neke cvecke. Eee kad je neko slab i tec dize k.... na njega. Treba ih kaszniti i izbaciti sa takmicenja zbog sirenja mrznje...

Vlada

pre 5 godina

Kada ce sudije poceti da daju crvene ili barem dva zuta kartona zbog simuliranja, pa da Nejmar svaku drugu utakmicu presedi na klupi. Zato se oni i bune, zato sto kod Mazica ne prolazi simuliranje.

PredRAG

pre 5 godina

Mazicu. Ti si profesionalac. Nema veze ako je Neymar neki "bog". Odmah ako se buni ili simulira daj mu zuti karton. Nek se nauci kako se ponasa.

789

pre 5 godina

Senegalac je sudio meč između Japana i Belgije a znamo na koji način je Japan prošao grupu i to baš protiv Senegala. Brazil je skup plačljivaca i na terenu i van terena.

Ivan

pre 5 godina

nadam se da Srbi kad citaju ovaj clanak bar na trenutak pomisle, Boze jel' i mi tako tupavo zvucimo kad krenemo da kukamo na sudije, izmisljamo teorije zavere i opravdanja za poraz?

789

pre 5 godina

Senegalac je sudio meč između Japana i Belgije a znamo na koji način je Japan prošao grupu i to baš protiv Senegala. Brazil je skup plačljivaca i na terenu i van terena.

Giška

pre 5 godina

Pa, i jeste bezveze ali sam siguran da će Mažić da sudi kako treba. Mada, svaka greška će mu se stavljati kao namerna. Biće to strašan pritisak.

Ivan

pre 5 godina

Videli da se svi zale na sudjenje, pa hajde i oni. Nemaju ni jedan razlog za ovo. Bas briga Mazica ko ce da prodje dalje od njih. Mazic je jedan od onih sudija koji bi i nama sudio netralno, a kamoli drugima.

nik

pre 5 godina

Pa da ce da pada na Neimarove fore previjanja ne verujem.Ako budu igrali fudbal,nemaju cega da se plase ali cini mi se se oni plase svog tima jer je "tanji" nego obicno

stevan

pre 5 godina

Brazilci se boje Mazica jer znaju da je najbolji sudija i da kod njega ne prolaze piruete velikih zvezda sa grimasama "iskonskog" bola.

Alfredo Garsija

pre 5 godina

Što se bre ložite. Brazil je veliki tim, sa još većim ambicijama. Za njih je svaki Svetski kup pitanje života i smrti i ne biraju sredstva da do njega stignu. Pritisci na sudiju su jedno od njih. Kada su velike reprezentacije u pitanju, a posebno južnoamerikanci, sudije samo treba da se isključe i odsude školski. Uzgred, vidim da ovde mnogi prebacuju Mažiću faul nad Salahom u finalu LŠ. Tu je stvarno pogrešio, faul je bio nad Ramosom. Plivao je Salah za loptom, gurao i saplitao Ramosa, pa onda pao ispod njega, žao mi je, ali sam je kriv za to. Da ne bude zabune, navijao sam za Liverpul, osobito ne volim Serhija Ramosa, ali se trudim da budem objektivan. Pošto će mnogi biti uvereni da grešim, pogledajte ponovo snimak tog Salahovog faula.

Marija

pre 5 godina

Ne smeta njima Mazic kao Srbin,samo pompu pravite bezveze sa ovim naslovima...uostalom vaze za glavne favorite trenutno da osvoje SP,ne bi trebalo da im smeta ni Mazic ni bilo koji drugi sudija... sigurna sam da ce Mazic biti na visokom nivou kao i uvek...

too loe

pre 5 godina

E pa onda cete lepo da ispadnete,ali ce za to da se pobrinu Lukaku,Vertongen i Azar,a Mazic nece sigurno. Muka mi je vise od Brazilaca,Spanaca i Portugalaca. Fudbal postoji samo njih,reklo bi se.
Urugvaj osvaja!!!

Medrano!!!

pre 5 godina

Brazilci nemaju nista protiv Mazica,nego prave alibi za eventualni poraz od Belgije.Ako neko moze da ih izbaci sa SP,to je definitivno Belgija.

normalan

pre 5 godina

a kada ste vi videli vezu izmedju nemackog sudije i svajcarske reprezentacije to vam je imalo smisla?
(basketas, 05. jul 2018 09:39)

Nemacki sudija pricao na nemackom sa svajcarskim igracima, nema veze?

mitko

pre 5 godina

"njima smeta i to što je njihov protivnik evropska reprezentacija, a Evropljanin je i Mažić" NEk im objasni neko da Srbija nije u EU

Takenardi

pre 5 godina

Ne brinite Brazilci, navijamo za vas da pobedite protiv Belgije, da izbacite izvikanu Belgiju. Ali da izgubite na sledecoj utakmici od Francuske. Finale Francuska - Engleska!

Ante

pre 5 godina

Čisto sumnjam da bi ijedan sudac na SP namjerno nešto krivo dosudio, ili previdio. Bez obzira na nacionalnost ili slično. To su gluposti. Meni je prijatelj sudac, to je takav mentalni sklop, oni se natječu medjusobno ko ce suditi bolje, osobne simpatije ostavljaju sa strane. Mogu misliti kako tek paze ovi koji su "elita" u sudjenju.
Ne bih imao nikakvih primjedbi ni da Mažić sudi Hrvatskoj, jedino je problem što bi razumio sve psovke naših igrača hehehe..

Ne dajte se prevariti braco Srbi

pre 5 godina

Da im sudi i Brazilac nebi prosli Belgiju jer je to ekipa koja je sve to sto oni nisu.
Disciplina, taktika, timska igra, zalaganje sve ono sto Brazil a i ostale juznoamericke ekipe nemaju a potrebno je u modernom fudbalu vise nego bilo sta. Dokaz su Danska, Svedska, Japan pa i Svajcarska koja je i jedina prava ekipa sa kojom su dosada igrali a znamo kako su prosli. Jednostavno, moderan fudbal danas nije "divljina" koju igraju Juznoamericki timovi. Ipak je za ovu igru potrebano i malo mozga.
Francuska i Begija ce ovo pokazati sutra ubedljivim pobedama.

Tesla

pre 5 godina

Pa nije sudija kriv sto mi nemate pojma i što će da vas razbije Belgija. Celo prvenstvo se provlačite. Pa će sad FIFA ds vam bude kriva more mrs

pera

pre 5 godina

@ Kada bi znali da 95% Srba uvek navija za njih kada nema nase reprezentacije ne bi se bunili.
(Ceda, 5. jul 2018 09:55)

kojih 95% srba navija za brazil u fudbalu? cini mi se da su nam hrvati sada glavni favoriti, pa belgija, francuska, urugvaj...

Bot na kvadrat

pre 5 godina

Pa onda mogu i Belgijanci da se zale,jer sediste NATO je u Belgiji,a NATO je bombardovao Srbiju,ovi Brazilci nemaju veze sa zivotom,kazu Mazic je iz Evrope,pa ce da navija za evropsku ekipu,Evropa je jako kompleksna teritorija,dok u Juznoj Americi,neki Argentinac ili Urugvajac sa juga kontinenta i neko iz Venecuele ili Perua sa severa govore istim jezikom,imaju istu veru,slican nacin zivota,ishrane svega,neko sa juga i severa Evrope nema blage veze jedan sa drugim.

DraganBG

pre 5 godina

Koji Brazilci?
Kao da ste pravili referendum u Brazilu.
Svaki sudija pravi neke greske.
Kao i igraci.
Nema sarsenstva mada je var ok.

ElHombre

pre 5 godina

Kakve ima veze sto je nas covek iz Srbije?

Umesto da kazu da jedan od najboljih sudija sudi, oni kazu kako je fifa protiv Brazila jer je Brazil eliminisao Srbiju, cista glupost i izjava bez postovanja prema Mazicu, sudija ima svoj posao i nema nikakve veze sa rezultatima Srbije.

Kako vreme protice sve su vise Brazilci losiji ljudi po ponasanju na terenu i izvan njega, sto se tice fudbala.

3 pi oo

pre 5 godina

Kada bi znali da 95% Srba uvek navija za njih kada nema nase reprezentacije ne bi se bunili.
(Ceda, 05. jul 2018 09:55)
Ja stvarno nemam pojma odakle tebi ova informacija. Treba da ispadnu, izbacili su nas! Da izgube sa 10 0.

Džoni

pre 5 godina

Za ove što pominju propušten karton Ramosu neka pogledaju snimak pa će videti da je prvo Salah uhvatio Ramosa koji je onda kako samo on zna pri padu zadržao njegovu ruku i namestio ga na kvarnjaka. U svakom slučaju draži mi je Salah od Ramosa i ne opravdavam ovako prljavu igru ali je činjenica da su i jedan i drugi ušli u duel 50:50 ali je ovaj izvukao deblji kraj.

Milan K.

pre 5 godina

Gledao sam uzhivo Brazil-Srbija u Moskvi. Brazilcima odgovara samo sudija koji respektuje Nejmara i njihove zvezde.. Ako je sudija pravichan i poshteno sudi oni se odmah bune. Nejmar je po statistici proveo 14 minuta valjajuci se na terenu za 360 minuta igranja. To je najveci procenat od svih fudbalera. Zato im i smeta kad nemaju "svoje" sudije.

majmun sa mozgom mongoloidne curke

pre 5 godina

Ovo je samo trazenje alibija od strane Brazilaca,posto je Belgija jedna od retkih reprezentacija koja moze da izbaci Brazil sa prvenstva,pa se sav neuspeh svaljuje na sudije.S druge strane,ocekivao sam Mazica tek u polufinalu,zajedno sa Cakirom,dok bi finale trebalo da pripadne Irmatovu iz Uzbekistana.Sad vec nisam siguran,eto sanse i za Faganija iz Irana...

Неша Србин

pre 5 godina

Селесао ми је врло несимпатична репрезентација и иначе. Играју досадан фудбал "ја теби ти мени" у задњој линији па онда голману и изваче противника до бесомучности. Онај Нејмар само се пренемаже и фолира. Сад још и еве нефер инсинуације на нашег судију, мислим да је дара превршила меру. Желим им да испадну већ против Белгије.

Iggy Pop

pre 5 godina

E ovako su i nasi mediji izgledali smesno, gledano sa strane, kada su kukali na Briha, a sve to su zacinili i nacionalizmom protiv Svajcaraca zbog 3-4 Albanca.

haylee

pre 5 godina

Novinari malo da se informisu.
To sto Argentinac sudi Urugvaju moze samo da bude lose za Urugvaj, koji se u 19. veku otceptio od Argentine uz britansku pomoc.
Naravno, odnosi su bolji nego izmedju nas i Kosova ili Hrvatske, npr, ali nisu takvi da ce im Argentinac suditi u korist.

jasdf

pre 5 godina

Znaci Brazilci se bune zbog, po njima, Mazicevog loseg sudjenja u navedene cetiri utakmice. Na to se nadje neki navijac sa izjavom da smeta sto je Srbin, i odma se to prebaci na glavnu vest.
Uzgred, ovde su mnogi pisali kako utakmice izmedju ekipa sa razlicitih kontinenata ne moze da sudi sudija sa nekog od tih kontinenata.

Samo jako

pre 5 godina

Ne smeta njima Mažić zato sto je srbin, niti zbog razloga koje su naveli. Mažić im smeta jer na njega nece moci utjecati za vrijeme utakmice svojim prenemaganjem. Treba im sudac koji je labilan i plasljiv!

Никшићанин

pre 5 godina

Nekad si na Brazil mogao poslati 22 igraca, baciti ih na 4000 mnv, moze i bez kopacki, oni bi opet sve redom dobili.
A danas... Manekeni, tet. platna, Neimar, ma sve neki jado do jada. Sve im smeta.

morski

pre 5 godina

Lupetanja. Mažić je odličan sudac europske škole na kojeg je teško utjecati. I kad griješi, ne griješi zbog pritiska igrača nego zato što je i on čovjek. Mislim da ove izjave pokazuju da brazilska javnost i ne vjeruje tako jako u svoju reprezentaciju. Razumljivo, problemi sa ozljedama i ne baš uvjerljiva igra stvaraju određeni strah

Pera Magic Mitic

pre 5 godina

Kakva glavna zvezda, takva i reprezentacija. Placljivci i foliranti.Uvek sam, posle eliminiacije Srbije, navijao za njih - zbog Ronalda, Ronaldinja, Zuninja...majstore fudbala. Nekada vam je trebao tenk da oborite Ronalda u prodoru, sada im prva zvezda izgleda kao da ga je udario elektrosok kada ga neko dodirne po ramenu. Da mi je neko rekao da cu da navijam za Belgiju protiv Brazila...

ATG

pre 5 godina

Stvarno su dosadni sa ovim ekipa iz Evrope i sudija isto. Kao da se ovde takmice kontinenti protiv kontinenata. U nekim slucajevima bi stvarno trebalo kaznjavati ovakve stvari. Samo prave tenziju pred utakmicu.

Dex

pre 5 godina

Zasto ocekujete umerene, da ne kazem normalne reakcije iz Brazila? Kad je fudbal u pitanju njihova javnost ponasa se kao da niko nije stariji od cetiri godine. Takvo su drustvo, ovo je za njih najvaznija stvar u zivotu, ne neke druge stvari. Ko god da sudi utakmicu prosao bi kroz isto. A proci ce i njihovi igraci (i posebno selektor) ako ne osvoje trofej.

zg67

pre 5 godina

Ne volim Mažićev stil suđenja, ali argument izbacili smo Srbiju pa zašto nam sudi Srbin je potpuna glupost. Mi smo pobijedili Argentinu pa nitko nije postavljao pitanje zašto nam protiv Danske sudi Argentinac. Jedino je bilo komentara da je lak na kartonima pa da igrači koji imaju jedan žuti moraju paziti da en dobiju drugi za neku glupost tipa prigovora. Na kraju je jedini karton dobio Danac koji je skrivio jedanaesterac, a suđenje ej bilo sasvim korektno.

RES, NON VERBA!

pre 5 godina

Brazilci, kupajte se na Kopakabani, igrajte fudbal i pravite Ipanemu, u tome ste dobri. Zlobne komentare ostavite. Iz favela ste izašli, pa se setite tog.

box

pre 5 godina

Mazic je dobar sudija, ovo je samo pokusaj pritiska da im svira neki isfolirani penal ili tako nesto.

Mislim da Mazic nece suditi finale jer ce se tamo sigurno naci Brazil ili Belgija (licno vise bih voleo Belgija) tako da nemoze dva puta da sudi jednoj ekipi na sampionatu. Pored toga vrlo lako je moguce da protivnik bude i Hrvatska pa FIFA nece ruzikocati ponovo gresku kao kad je Briht sudio za svajcarce.

Josip

pre 5 godina

Naravno da ne žele Mažića za suca. On će Neymaru i ostalim brazilskim glumaca sapunica pokazat put u svlačionicu nakon par epizoda valjanja po terenu i plakanja nakon svakog starta. Južnoamerikanci potpuno razočarali i igrom i ponašanjem. Nakon Argentine, najprljavije i najprepotentnije ekipe Brazil je odmah iza njih po glumatanju. Barem da ih Belgija otkine. Mažiću sve najbolje, sve pohvale. On je za naše suce u Hrvatskoj ono što je naša reprezentacija za vašu srpsku. Eto, svi imamo po nešto i dobro. Pozdrav

car

pre 5 godina

Zasto Maradona nikada nije osvojio SP 1982, 1990 i 1994 ? Zasto Maradona nikada nije osvojio OS kao Messi?
Zasto Maradona nikada nije osvojio Spansku ligu kao Messi a igrao je za Barcelonu i Sevillu?
Zasto Maradona nikada nije osvojio niti zlatnu kopacku niti zlatnu loptu kao Messi 9 puta !!!

JPR24

pre 5 godina

Brazil eliminisao Srbiju, i ? Ljudi su bili bolji i sta ima to veze uopste ? Da je to bilo nesto diskutabilno, poput utakmice sa Svajcarskom, pa i da razumem da se bune... Ovako, nema smisla, niti je ko ljut na Brazil.

xyz

pre 5 godina

Pa i Argentinac Pitana sudio je nama protiv Danske pa se nitko nije žalio. Kakav cvilež Brazilaca, to je nevjerojatno! Inače, da su iznimno moćna ekipa, to nema dvojbe!

Pera Magic Mitic

pre 5 godina

Mazicu - daj onom folirantu zuti zbog sumuliranja i mozes sledeci derbi da nam das crveni u prvoj sekundi, oprosteni ti unapred.

NbgDeki

pre 5 godina

Salah je prvi uhvatio Ramosa za ruku. Cak ga je i sapleo. Pogledajte usporeni sninak i pocnite da verujete svojim ocima, pre nego bombasticnim novinarskim naslovima.

mladi ja

pre 5 godina

Е, браво... Сад се чудимо што је Мажић њима проблем...а кад смо се ми бунили због Немца који суди Швајцарцима?
И у праву су...Мажић је морао да покаже, минимум, жути Рамосу...

Chana

pre 5 godina

Iskreno se nadam dvema stvarima:
1. Da Milorad Mažić i njegovi saradnici, da ne bi ličili na onog germanskog majmuna Briha, odrade posao gospodski i pošteno, i pokažu da nema važnije stvari od obraza; i
2. Da Bog pomogne da se isprofanisani Brazil vrati kući sa svim svojim zaverama, "Selesao navijačima" i onim folirantom u dresu koji ne zaslužuje - a koji je nosio jedan Pele, kod Gaučosa - Maradona, kod nas - Piksi...
AMEN !!!

sd

pre 5 godina

Sad se vidi da smo evropski Brazilci, i oni i mi samo vidimo svetske zavere :-). Da li vam ovu zvuci slicno kao, predsednik Fife je Svajcarac znaci Svajcarska mora da osvoji, da nam nije Nemac sudio daleko bi dogurali,Nike, CIA, Vatikan,.... :-). Isti smo :-)

Marrssa

pre 5 godina

Hocete titulu.....pa osvojite je na terenu.Pravi ste c...ni......odmah zavere i gluposti.Sudi vam najispravniji covek na svetu i svoj posao ce odraditi maksimalno posteno.Sta on covek ima sa tim sto je Srbija ispala....nista.Covek gleda svoja posla i svoj ugled i odradice posao kao i svaki put....odlicno.Napred Mazicu....ne trzaj se na ove.....neznam ni kako bi ih nazvao

Stara kuka

pre 5 godina

Pa sa jedne strane su Brazilici potpuno upravu.Nelogicno je da njima sudi Mazic( Brzil eliminisao Srbiju u grupi).
Ali dobro je delio pravdu na finalu Lige Sampiona (jedna greska mada moze se reci ne mala je zuti za Serhija Ramosa). Takodje i mec Kolumbija-Senegal odlicno sudio, penal nije bio, pametan odluka da pogleda VAR.

Pera

pre 5 godina

Žuta štampa je žuta sa obe strane okeana. Pa valjda je tom Mažiću cilj da odsudi što kvalitetnije, da sudi finale i zgrne neku lovu dok može za to, a ne da se nekom sveti za čistu utakmicu ili da protežira evropljane (opšte nepoznavanje naše situacije).

igop

pre 5 godina

au bogte, sta je ovo? ja mislijo Srbi prvaci u teoretisanju zaverom kad vidi ove brazilce, istom recju zbore... mada ko zna, mozda su to ustvari neki brazilci iz Nis...

farbinjo

pre 5 godina

Salah je prvi uhvatio Ramosa za ruku. Cak ga je i sapleo. Pogledajte usporeni sninak i pocnite da verujete svojim ocima, pre nego bombasticnim novinarskim naslovima.
(NbgDeki, 5. jul 2018 08:30)

Skocio mu Salah na ledja i Ramos ga nosio dok nije pao.

Jednaki

pre 5 godina

Brazil u poslednje vreme nastoji da se u fudbalu ponaša kao SAD u međunarodnoj politici. A to je stav da su oni "jednakiji" od svih ostalih jednakih i da njima pripada prvo mesto. Na sreću, bar u fudbalu to ne može. Zato - da vas vidimo protiv Belgije. A što se tiče pristrasnosti srpskog sudije, zbog toga što je Srbija izgubila od Brazila: znajte, Srbin može da bude pristrasan samo u korist onog ko mu je naneo štetu.

Chana

pre 5 godina

Iskreno se nadam dvema stvarima:
1. Da Milorad Mažić i njegovi saradnici, da ne bi ličili na onog germanskog majmuna Briha, odrade posao gospodski i pošteno, i pokažu da nema važnije stvari od obraza; i
2. Da Bog pomogne da se isprofanisani Brazil vrati kući sa svim svojim zaverama, "Selesao navijačima" i onim folirantom u dresu koji ne zaslužuje - a koji je nosio jedan Pele, kod Gaučosa - Maradona, kod nas - Piksi...
AMEN !!!

Marrssa

pre 5 godina

Hocete titulu.....pa osvojite je na terenu.Pravi ste c...ni......odmah zavere i gluposti.Sudi vam najispravniji covek na svetu i svoj posao ce odraditi maksimalno posteno.Sta on covek ima sa tim sto je Srbija ispala....nista.Covek gleda svoja posla i svoj ugled i odradice posao kao i svaki put....odlicno.Napred Mazicu....ne trzaj se na ove.....neznam ni kako bi ih nazvao

NbgDeki

pre 5 godina

Salah je prvi uhvatio Ramosa za ruku. Cak ga je i sapleo. Pogledajte usporeni sninak i pocnite da verujete svojim ocima, pre nego bombasticnim novinarskim naslovima.

Samo jako

pre 5 godina

Ne smeta njima Mažić zato sto je srbin, niti zbog razloga koje su naveli. Mažić im smeta jer na njega nece moci utjecati za vrijeme utakmice svojim prenemaganjem. Treba im sudac koji je labilan i plasljiv!

Ante

pre 5 godina

Čisto sumnjam da bi ijedan sudac na SP namjerno nešto krivo dosudio, ili previdio. Bez obzira na nacionalnost ili slično. To su gluposti. Meni je prijatelj sudac, to je takav mentalni sklop, oni se natječu medjusobno ko ce suditi bolje, osobne simpatije ostavljaju sa strane. Mogu misliti kako tek paze ovi koji su "elita" u sudjenju.
Ne bih imao nikakvih primjedbi ni da Mažić sudi Hrvatskoj, jedino je problem što bi razumio sve psovke naših igrača hehehe..

BBRS

pre 5 godina

Молим модератора да не објављују коментаре у којима се уместо Ш напише SH и уместо Ч пишу CH и сличне шкработине које овде постављају неписмени људи.
Молим вас, ако не због очувања српског језика, онда бар због основне писмености и културе.

Никшићанин

pre 5 godina

Nekad si na Brazil mogao poslati 22 igraca, baciti ih na 4000 mnv, moze i bez kopacki, oni bi opet sve redom dobili.
A danas... Manekeni, tet. platna, Neimar, ma sve neki jado do jada. Sve im smeta.

normalan

pre 5 godina

a kada ste vi videli vezu izmedju nemackog sudije i svajcarske reprezentacije to vam je imalo smisla?
(basketas, 05. jul 2018 09:39)

Nemacki sudija pricao na nemackom sa svajcarskim igracima, nema veze?

Josip

pre 5 godina

Naravno da ne žele Mažića za suca. On će Neymaru i ostalim brazilskim glumaca sapunica pokazat put u svlačionicu nakon par epizoda valjanja po terenu i plakanja nakon svakog starta. Južnoamerikanci potpuno razočarali i igrom i ponašanjem. Nakon Argentine, najprljavije i najprepotentnije ekipe Brazil je odmah iza njih po glumatanju. Barem da ih Belgija otkine. Mažiću sve najbolje, sve pohvale. On je za naše suce u Hrvatskoj ono što je naša reprezentacija za vašu srpsku. Eto, svi imamo po nešto i dobro. Pozdrav

sd

pre 5 godina

Sad se vidi da smo evropski Brazilci, i oni i mi samo vidimo svetske zavere :-). Da li vam ovu zvuci slicno kao, predsednik Fife je Svajcarac znaci Svajcarska mora da osvoji, da nam nije Nemac sudio daleko bi dogurali,Nike, CIA, Vatikan,.... :-). Isti smo :-)

JPR24

pre 5 godina

Brazil eliminisao Srbiju, i ? Ljudi su bili bolji i sta ima to veze uopste ? Da je to bilo nesto diskutabilno, poput utakmice sa Svajcarskom, pa i da razumem da se bune... Ovako, nema smisla, niti je ko ljut na Brazil.

neutralni felsh

pre 5 godina

nadam se da Srbi kad citaju ovaj clanak bar na trenutak pomisle, Boze jel' i mi tako tupavo zvucimo kad krenemo da kukamo na sudije, izmisljamo teorije zavere i opravdanja za poraz?
(Ivan, 05. jul 2018 11:45)


vecina nece, jer decenijama zive u kraljevstvu dvojnih arsina i licemerja pa su se saziveli.

Medrano!!!

pre 5 godina

Brazilci nemaju nista protiv Mazica,nego prave alibi za eventualni poraz od Belgije.Ako neko moze da ih izbaci sa SP,to je definitivno Belgija.

pera

pre 5 godina

@ Kada bi znali da 95% Srba uvek navija za njih kada nema nase reprezentacije ne bi se bunili.
(Ceda, 5. jul 2018 09:55)

kojih 95% srba navija za brazil u fudbalu? cini mi se da su nam hrvati sada glavni favoriti, pa belgija, francuska, urugvaj...

ElHombre

pre 5 godina

Kakve ima veze sto je nas covek iz Srbije?

Umesto da kazu da jedan od najboljih sudija sudi, oni kazu kako je fifa protiv Brazila jer je Brazil eliminisao Srbiju, cista glupost i izjava bez postovanja prema Mazicu, sudija ima svoj posao i nema nikakve veze sa rezultatima Srbije.

Kako vreme protice sve su vise Brazilci losiji ljudi po ponasanju na terenu i izvan njega, sto se tice fudbala.

071

pre 5 godina

Nejmarov sindrom kuknjave, simulacija i glume zahvatio je kompletan Brazil. Od navijaca, preko novinara do reprezentacije. Jos samo Pele se nije oglasio.

Pera

pre 5 godina

Žuta štampa je žuta sa obe strane okeana. Pa valjda je tom Mažiću cilj da odsudi što kvalitetnije, da sudi finale i zgrne neku lovu dok može za to, a ne da se nekom sveti za čistu utakmicu ili da protežira evropljane (opšte nepoznavanje naše situacije).

too loe

pre 5 godina

E pa onda cete lepo da ispadnete,ali ce za to da se pobrinu Lukaku,Vertongen i Azar,a Mazic nece sigurno. Muka mi je vise od Brazilaca,Spanaca i Portugalaca. Fudbal postoji samo njih,reklo bi se.
Urugvaj osvaja!!!

morski

pre 5 godina

Lupetanja. Mažić je odličan sudac europske škole na kojeg je teško utjecati. I kad griješi, ne griješi zbog pritiska igrača nego zato što je i on čovjek. Mislim da ove izjave pokazuju da brazilska javnost i ne vjeruje tako jako u svoju reprezentaciju. Razumljivo, problemi sa ozljedama i ne baš uvjerljiva igra stvaraju određeni strah

Stara kuka

pre 5 godina

Pa sa jedne strane su Brazilici potpuno upravu.Nelogicno je da njima sudi Mazic( Brzil eliminisao Srbiju u grupi).
Ali dobro je delio pravdu na finalu Lige Sampiona (jedna greska mada moze se reci ne mala je zuti za Serhija Ramosa). Takodje i mec Kolumbija-Senegal odlicno sudio, penal nije bio, pametan odluka da pogleda VAR.

3 pi oo

pre 5 godina

Kada bi znali da 95% Srba uvek navija za njih kada nema nase reprezentacije ne bi se bunili.
(Ceda, 05. jul 2018 09:55)
Ja stvarno nemam pojma odakle tebi ova informacija. Treba da ispadnu, izbacili su nas! Da izgube sa 10 0.

Pojedinci nemaju blama

pre 5 godina

Pero nije tacno,95% Srba je uvek navijalo (kad nema nas) za Argentinu,najvise zbog Maradone,slicnog smo temperamenta itd.. A sad za hrvate kazes,ne niko iz mog okruzenja ne navija za njih,naprotiv..

DraganBG

pre 5 godina

Koji Brazilci?
Kao da ste pravili referendum u Brazilu.
Svaki sudija pravi neke greske.
Kao i igraci.
Nema sarsenstva mada je var ok.

Pera Magic Mitic

pre 5 godina

Kakva glavna zvezda, takva i reprezentacija. Placljivci i foliranti.Uvek sam, posle eliminiacije Srbije, navijao za njih - zbog Ronalda, Ronaldinja, Zuninja...majstore fudbala. Nekada vam je trebao tenk da oborite Ronalda u prodoru, sada im prva zvezda izgleda kao da ga je udario elektrosok kada ga neko dodirne po ramenu. Da mi je neko rekao da cu da navijam za Belgiju protiv Brazila...

Патас

pre 5 godina

А можда да ФИФА ипак да неком бразилском судији да одради меч, евентуално португалском :))

Džoni

pre 5 godina

Za ove što pominju propušten karton Ramosu neka pogledaju snimak pa će videti da je prvo Salah uhvatio Ramosa koji je onda kako samo on zna pri padu zadržao njegovu ruku i namestio ga na kvarnjaka. U svakom slučaju draži mi je Salah od Ramosa i ne opravdavam ovako prljavu igru ali je činjenica da su i jedan i drugi ušli u duel 50:50 ali je ovaj izvukao deblji kraj.

ATG

pre 5 godina

Stvarno su dosadni sa ovim ekipa iz Evrope i sudija isto. Kao da se ovde takmice kontinenti protiv kontinenata. U nekim slucajevima bi stvarno trebalo kaznjavati ovakve stvari. Samo prave tenziju pred utakmicu.

Luke Babbitt gravedigger

pre 5 godina

Samo kukaju ko žene neke ovi brazilci.Znaju oni da im šanse protiv Belgije nisu toliko velike pa im kriv Mažić.

zg67

pre 5 godina

Ne volim Mažićev stil suđenja, ali argument izbacili smo Srbiju pa zašto nam sudi Srbin je potpuna glupost. Mi smo pobijedili Argentinu pa nitko nije postavljao pitanje zašto nam protiv Danske sudi Argentinac. Jedino je bilo komentara da je lak na kartonima pa da igrači koji imaju jedan žuti moraju paziti da en dobiju drugi za neku glupost tipa prigovora. Na kraju je jedini karton dobio Danac koji je skrivio jedanaesterac, a suđenje ej bilo sasvim korektno.

igop

pre 5 godina

au bogte, sta je ovo? ja mislijo Srbi prvaci u teoretisanju zaverom kad vidi ove brazilce, istom recju zbore... mada ko zna, mozda su to ustvari neki brazilci iz Nis...

Ivan

pre 5 godina

nadam se da Srbi kad citaju ovaj clanak bar na trenutak pomisle, Boze jel' i mi tako tupavo zvucimo kad krenemo da kukamo na sudije, izmisljamo teorije zavere i opravdanja za poraz?

Ivan

pre 5 godina

Videli da se svi zale na sudjenje, pa hajde i oni. Nemaju ni jedan razlog za ovo. Bas briga Mazica ko ce da prodje dalje od njih. Mazic je jedan od onih sudija koji bi i nama sudio netralno, a kamoli drugima.

RES, NON VERBA!

pre 5 godina

Brazilci, kupajte se na Kopakabani, igrajte fudbal i pravite Ipanemu, u tome ste dobri. Zlobne komentare ostavite. Iz favela ste izašli, pa se setite tog.

1Beogradjanin

pre 5 godina

Nije im smetalo sto je sudija iz Argentine sudio Hrvatima utakmicu osmine finala, a prethodno su ti isti Hrvati ponizili Mesija i kompanjone mu. Sudija je tu utakmicu odradio vrhunski!

Vlada

pre 5 godina

Kada ce sudije poceti da daju crvene ili barem dva zuta kartona zbog simuliranja, pa da Nejmar svaku drugu utakmicu presedi na klupi. Zato se oni i bune, zato sto kod Mazica ne prolazi simuliranje.

PredRAG

pre 5 godina

Mazicu. Ti si profesionalac. Nema veze ako je Neymar neki "bog". Odmah ako se buni ili simulira daj mu zuti karton. Nek se nauci kako se ponasa.

Dex

pre 5 godina

Zasto ocekujete umerene, da ne kazem normalne reakcije iz Brazila? Kad je fudbal u pitanju njihova javnost ponasa se kao da niko nije stariji od cetiri godine. Takvo su drustvo, ovo je za njih najvaznija stvar u zivotu, ne neke druge stvari. Ko god da sudi utakmicu prosao bi kroz isto. A proci ce i njihovi igraci (i posebno selektor) ako ne osvoje trofej.

xyz

pre 5 godina

Pa i Argentinac Pitana sudio je nama protiv Danske pa se nitko nije žalio. Kakav cvilež Brazilaca, to je nevjerojatno! Inače, da su iznimno moćna ekipa, to nema dvojbe!

Ne dajte se prevariti braco Srbi

pre 5 godina

Da im sudi i Brazilac nebi prosli Belgiju jer je to ekipa koja je sve to sto oni nisu.
Disciplina, taktika, timska igra, zalaganje sve ono sto Brazil a i ostale juznoamericke ekipe nemaju a potrebno je u modernom fudbalu vise nego bilo sta. Dokaz su Danska, Svedska, Japan pa i Svajcarska koja je i jedina prava ekipa sa kojom su dosada igrali a znamo kako su prosli. Jednostavno, moderan fudbal danas nije "divljina" koju igraju Juznoamericki timovi. Ipak je za ovu igru potrebano i malo mozga.
Francuska i Begija ce ovo pokazati sutra ubedljivim pobedama.

Неша Србин

pre 5 godina

Селесао ми је врло несимпатична репрезентација и иначе. Играју досадан фудбал "ја теби ти мени" у задњој линији па онда голману и изваче противника до бесомучности. Онај Нејмар само се пренемаже и фолира. Сад још и еве нефер инсинуације на нашег судију, мислим да је дара превршила меру. Желим им да испадну већ против Белгије.

box

pre 5 godina

Mazic je dobar sudija, ovo je samo pokusaj pritiska da im svira neki isfolirani penal ili tako nesto.

Mislim da Mazic nece suditi finale jer ce se tamo sigurno naci Brazil ili Belgija (licno vise bih voleo Belgija) tako da nemoze dva puta da sudi jednoj ekipi na sampionatu. Pored toga vrlo lako je moguce da protivnik bude i Hrvatska pa FIFA nece ruzikocati ponovo gresku kao kad je Briht sudio za svajcarce.

Pera Magic Mitic

pre 5 godina

Mazicu - daj onom folirantu zuti zbog sumuliranja i mozes sledeci derbi da nam das crveni u prvoj sekundi, oprosteni ti unapred.

haylee

pre 5 godina

Novinari malo da se informisu.
To sto Argentinac sudi Urugvaju moze samo da bude lose za Urugvaj, koji se u 19. veku otceptio od Argentine uz britansku pomoc.
Naravno, odnosi su bolji nego izmedju nas i Kosova ili Hrvatske, npr, ali nisu takvi da ce im Argentinac suditi u korist.

Dragan

pre 5 godina

Tako se to iskusno radi. Pritisak na sudjenje pred utakmicu. A ne kuknjava posle utakmice. Tako smo i mi trebali, ali nismo mi te pameti. Ja sam ovde komentarisao izjavu svajcarskog selektora Petkovica posle utakmice sa Brazilom 1:1. Covek je rekao, a to je bio i naslov vase vesti, "Nadam se da ce sada svi obratiti paznju na nas". Izjava kao izjava, na prvi pogled, neutralna, bezazlena, ali mi nekako zaparala po mozgu. Nisam imao sumnje da je to poruka upucena FIFI i upozorio da cemo biti pokradeni u toj utakmici. A nasi mediji listom pisali kako ce nam suditi "jedan od najboljih evropskih sudija". Sta reci, naivni smo.

Jednaki

pre 5 godina

Brazil u poslednje vreme nastoji da se u fudbalu ponaša kao SAD u međunarodnoj politici. A to je stav da su oni "jednakiji" od svih ostalih jednakih i da njima pripada prvo mesto. Na sreću, bar u fudbalu to ne može. Zato - da vas vidimo protiv Belgije. A što se tiče pristrasnosti srpskog sudije, zbog toga što je Srbija izgubila od Brazila: znajte, Srbin može da bude pristrasan samo u korist onog ko mu je naneo štetu.

Iggy Pop

pre 5 godina

E ovako su i nasi mediji izgledali smesno, gledano sa strane, kada su kukali na Briha, a sve to su zacinili i nacionalizmom protiv Svajcaraca zbog 3-4 Albanca.

Giška

pre 5 godina

Pa, i jeste bezveze ali sam siguran da će Mažić da sudi kako treba. Mada, svaka greška će mu se stavljati kao namerna. Biće to strašan pritisak.

bradina

pre 5 godina

Brazilci se uplasili Mazica!E svasta i to da dozivim!?Pa ne igra Mazic,vec Belgija protiv vas!Skoncentrisi te se na svoju igru,Mazic sudi ni po babi ni po stricevima vec za sebe!Alibi traziti u sudiji pre meca,je po nama vadjenje i strah u sopstvenu snagu i moc!

Bot na kvadrat

pre 5 godina

Pa onda mogu i Belgijanci da se zale,jer sediste NATO je u Belgiji,a NATO je bombardovao Srbiju,ovi Brazilci nemaju veze sa zivotom,kazu Mazic je iz Evrope,pa ce da navija za evropsku ekipu,Evropa je jako kompleksna teritorija,dok u Juznoj Americi,neki Argentinac ili Urugvajac sa juga kontinenta i neko iz Venecuele ili Perua sa severa govore istim jezikom,imaju istu veru,slican nacin zivota,ishrane svega,neko sa juga i severa Evrope nema blage veze jedan sa drugim.

789

pre 5 godina

Senegalac je sudio meč između Japana i Belgije a znamo na koji način je Japan prošao grupu i to baš protiv Senegala. Brazil je skup plačljivaca i na terenu i van terena.

pera

pre 5 godina

Pero nije tacno,95% Srba je uvek navijalo (kad nema nas) za Argentinu,najvise zbog Maradone,slicnog smo temperamenta itd.. A sad za hrvate kazes,ne niko iz mog okruzenja ne navija za njih,naprotiv..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Pojedinci nemaju blama, 5. jul 2018 12:03)

za argentinu se slazem, ali kako ih zasluzeno nema vise na ovom svetskom, ne pominjem ih

zasto bi nekog bio blam da navija za hrvatsku? zaboga, pa imam prijatelje koji su izbeglice iz upravo te drzave, pa navijaju za hrvate sada. svako ima pravo da navija za koga hoce!

moj favorit su recimo belgijanci, pa sta sad? treba da me je blam sto navijam za tu reprezentaciju kad smo mi ispali? gluposti

farbinjo

pre 5 godina

Salah je prvi uhvatio Ramosa za ruku. Cak ga je i sapleo. Pogledajte usporeni sninak i pocnite da verujete svojim ocima, pre nego bombasticnim novinarskim naslovima.
(NbgDeki, 5. jul 2018 08:30)

Skocio mu Salah na ledja i Ramos ga nosio dok nije pao.

Milan K.

pre 5 godina

Gledao sam uzhivo Brazil-Srbija u Moskvi. Brazilcima odgovara samo sudija koji respektuje Nejmara i njihove zvezde.. Ako je sudija pravichan i poshteno sudi oni se odmah bune. Nejmar je po statistici proveo 14 minuta valjajuci se na terenu za 360 minuta igranja. To je najveci procenat od svih fudbalera. Zato im i smeta kad nemaju "svoje" sudije.

albanac

pre 5 godina

I meni je bilo čudno kas sam pročitao da će Mažić suditi Brazilu.Brazil je igeao protiv Srbije u grupi.
@Adam,
Mazic stoji iznad inata i simpatija ,kao profesionalac on je jedan od najboljih,neprimetan al je uvek gde treba.

stevan

pre 5 godina

Brazilci se boje Mazica jer znaju da je najbolji sudija i da kod njega ne prolaze piruete velikih zvezda sa grimasama "iskonskog" bola.

Slepi Rusofil

pre 5 godina

Prvo da odgovorim ovima koji tvrde da nas svi mrze- ne mrzi nas niko. Mrze te ako dozive razlog da te licno mrze. Ja zivim u inostranstvu i mnogi ovde misle (Evropljani ne) da je Srbija deo Rusije (Siberija) pa im to zvuci slicno. Brazilci se prosto plase poraza i to je to. Jesu nas izbacili, pa misle da ce Srbin da sudi protiv njih. To je u njihovom glavama. Pa kad ih lepa Belgija izbaci nek se zale. Onaj ko ima kvalitet tome nista ne smeta.

mladi ja

pre 5 godina

Е, браво... Сад се чудимо што је Мажић њима проблем...а кад смо се ми бунили због Немца који суди Швајцарцима?
И у праву су...Мажић је морао да покаже, минимум, жути Рамосу...

Tesla

pre 5 godina

Pa nije sudija kriv sto mi nemate pojma i što će da vas razbije Belgija. Celo prvenstvo se provlačite. Pa će sad FIFA ds vam bude kriva more mrs

Negativni

pre 5 godina

nadam se da Srbi kad citaju ovaj clanak bar na trenutak pomisle, Boze jel' i mi tako tupavo zvucimo kad krenemo da kukamo na sudije, izmisljamo teorije zavere i opravdanja za poraz?
(Ivan, 05. jul 2018 11:45)


vecina nece, jer decenijama zive u kraljevstvu dvojnih arsina i licemerja pa su se saziveli.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (neutralni felsh, 5. jul 2018 12:44)

Vaistinu.

Takenardi

pre 5 godina

Ne brinite Brazilci, navijamo za vas da pobedite protiv Belgije, da izbacite izvikanu Belgiju. Ali da izgubite na sledecoj utakmici od Francuske. Finale Francuska - Engleska!

nik

pre 5 godina

Pa da ce da pada na Neimarove fore previjanja ne verujem.Ako budu igrali fudbal,nemaju cega da se plase ali cini mi se se oni plase svog tima jer je "tanji" nego obicno

Sabre

pre 5 godina

nadam se da Srbi kad citaju ovaj clanak bar na trenutak pomisle, Boze jel' i mi tako tupavo zvucimo kad krenemo da kukamo na sudije, izmisljamo teorije zavere i opravdanja za poraz?
(Ivan, 05. jul 2018 11:45)


vecina nece, jer decenijama zive u kraljevstvu dvojnih arsina i licemerja pa su se saziveli.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (neutralni felsh, 5. jul 2018 12:44)

A ja se npr. nadam da, posto pogledate reakciju tj. otpracaj Feliksa Briha sa prvenstva i dat razlog, mozete da bacite pogled i u recnik pod termin "autosovinizam".

jasdf

pre 5 godina

Znaci Brazilci se bune zbog, po njima, Mazicevog loseg sudjenja u navedene cetiri utakmice. Na to se nadje neki navijac sa izjavom da smeta sto je Srbin, i odma se to prebaci na glavnu vest.
Uzgred, ovde su mnogi pisali kako utakmice izmedju ekipa sa razlicitih kontinenata ne moze da sudi sudija sa nekog od tih kontinenata.

mitko

pre 5 godina

"njima smeta i to što je njihov protivnik evropska reprezentacija, a Evropljanin je i Mažić" NEk im objasni neko da Srbija nije u EU

cinjenice

pre 5 godina

Nezadovoljni Mazicem a on najbolji sudija na svetu. Ovi brazilci tj ova generacija je najgora generacija Brazila u istoriji. Imaju 3 dobra igraca Najmara, Kutinja i Marsela a ostalo suvi prosek i ispod toga. Sutra se oprastaju od sampuionata. Jednostavno Belgija ima mnogo bolje igrace od njih!

gadni

pre 5 godina

Čisto sumnjam da bi ijedan sudac na SP namjerno nešto krivo dosudio, ili previdio. Bez obzira na nacionalnost ili slično. To su gluposti. Meni je prijatelj sudac, to je takav mentalni sklop, oni se natječu medjusobno ko ce suditi bolje, osobne simpatije ostavljaju sa strane. Mogu misliti kako tek paze ovi koji su "elita" u sudjenju.
Ne bih imao nikakvih primjedbi ni da Mažić sudi Hrvatskoj, jedino je problem što bi razumio sve psovke naših igrača hehehe..
(Ante, 05. jul 2018 10:23)

Auu kakvo natjecanje ko ce bolje sudit, ne postoje veci kameleoni od sudaca, pogotovo ako sudi ispod druge lige. Doduse postoje i oni koji pokusavaju biti postenjacine, al ti brzo izgore jer se nekom zamjere il dobiju batina pa se i oni brzo prilagode. Moj burajz sudi vise od 10 godina, na glasu je kao posten sudac i nikad nije dobio batina, iako su njegovi pomocnici znali dobit po tamburi nebrojeno puta. Da bi mogao "dobro i posteno" sudit moras se znati prilagodit utakmici, znati kom sto treba, prije utakmice naznacis predsjednicima klubova kako i za kog ces suditi, na utakmici lagano navlacis za one kojima treba, vecinom za domacine, al ne krades ocigledno jer moraju se sami izboriti za pobjedu. Ako pobijede sve super, ako ne, ti nisi kriv jer si ipak vukao za njih. A ovi protiv kojih si sudio znaju da kad njima zatreba da se mogu osloniti na tebe. Tako funkcionira sudjenje u nasem nogometu.
A tvoj prijatelj sudac te zesce lozi.

789

pre 5 godina

Senegalac je sudio meč između Japana i Belgije a znamo na koji način je Japan prošao grupu i to baš protiv Senegala. Brazil je skup plačljivaca i na terenu i van terena.

neutralni felsh

pre 5 godina

nema mesta uzbudjivanju, brazil preko svojih novinara smisljeno spinuje pred utakmicu i pravi jos jedan vid pritiska na sudiju, takozvani preventivni. njihov savez je ozbiljan i nista ne prepusta slucaju... mnogi to rade, mogli smo i mi u vezi sudije briha, ali PRE utakmice jer posle je naravno bilo kasno.

budiboksnama

pre 5 godina

Na njihovom mestu, više bih se fokusirao na Lukakua i Vitsela, a i dooobro bih proučio onu kontru protiv Japana na kraju...Mislim da im tu preti mnogo veća opasnost nego što je Mažić.

iz_Podgorice

pre 5 godina

A sto to da im ne sudi Srbin? Kao oni su neke cvecke. Eee kad je neko slab i tec dize k.... na njega. Treba ih kaszniti i izbaciti sa takmicenja zbog sirenja mrznje...

Ostin A

pre 5 godina

Ovi Brazilci su poput nas, uvek su sudije krive, svetska zavera protiv njih... uostalom 90% naroda je takvo.

Jedino što u našem slučaju većina planete ne zna ni da li je Srbija država ili se to maže na hleb.

Andreja

pre 5 godina

Kao prvo nije baš Brazil izbacio Srbiju,ali dobro,kao drugo Mažić je pošten sudija,i lično mislim da ga uopšte ne interesuje ko je koga izbacio,i kao treće,vi Brazilci ste stvarno u najmanju ruku razmaženi,vidi se za koga igra Nejmar i zašto je takav igrač,a vi biste najradije da vam sudi onaj Sandro Riči iz Brazila,e pa ne može sve kako vi hoćete. U petak,napred Mažić,napred Belgija!

Marija

pre 5 godina

Ne smeta njima Mazic kao Srbin,samo pompu pravite bezveze sa ovim naslovima...uostalom vaze za glavne favorite trenutno da osvoje SP,ne bi trebalo da im smeta ni Mazic ni bilo koji drugi sudija... sigurna sam da ce Mazic biti na visokom nivou kao i uvek...

Dragiša Panonija.

pre 5 godina

Mažić najbolji Svetski sudija.Ako vam on ne odgovara gospodo uobraženi Brazilci tražite ovoga što vam sudio kad ste kući dobili 7 komada.Sram vas bilo!




Mažić trenutno najbolji
Svetski sudija.Ako vam on ne odgovara tražite ovoga što vam sudio kad ste dobili od Nemaca 7 kom!

Alfredo Garsija

pre 5 godina

Što se bre ložite. Brazil je veliki tim, sa još većim ambicijama. Za njih je svaki Svetski kup pitanje života i smrti i ne biraju sredstva da do njega stignu. Pritisci na sudiju su jedno od njih. Kada su velike reprezentacije u pitanju, a posebno južnoamerikanci, sudije samo treba da se isključe i odsude školski. Uzgred, vidim da ovde mnogi prebacuju Mažiću faul nad Salahom u finalu LŠ. Tu je stvarno pogrešio, faul je bio nad Ramosom. Plivao je Salah za loptom, gurao i saplitao Ramosa, pa onda pao ispod njega, žao mi je, ali sam je kriv za to. Da ne bude zabune, navijao sam za Liverpul, osobito ne volim Serhija Ramosa, ali se trudim da budem objektivan. Pošto će mnogi biti uvereni da grešim, pogledajte ponovo snimak tog Salahovog faula.

vopi

pre 5 godina

Novinari malo da se informisu. 
To sto Argentinac sudi Urugvaju moze samo da bude lose za Urugvaj, koji se u 19. veku otceptio od Argentine uz britansku pomoc. 
Naravno, odnosi su bolji nego izmedju nas i Kosova ili Hrvatske, npr, ali nisu takvi da ce im Argentinac suditi u korist.
(haylee, 05. jul 2018 09:14)

U toliko su losim odnosima da su podneli zajednicku kandidaturu za SP 2030. godine. Svasta ljudi ovde pisu

hmmm

pre 5 godina

Salah je prvi uhvatio Ramosa za ruku. Cak ga je i sapleo. Pogledajte usporeni sninak i pocnite da verujete svojim ocima, pre nego bombasticnim novinarskim naslovima.
(NbgDeki, 5. jul 2018 08:30)


To je istina ali isto tako Salah nije imao nameru da povredi Ramosa dok mu je Ramos u nastavku duela namerno vukao ruku da ga povredi. I nije Ramosu prvi put da radi takvo nesto...

Igor

pre 5 godina

Ako može Nemac da sudi Švajcarcima, Amer Englezima, zašto ne bi Srbin sudio Brazilcima i Belgijancima? I nije nas Brazil eliminisao, nego Švajcarska.

Davez i populizam

pre 5 godina

Mi smo bas licemerni, sada spominjemo neke teorije zavere od strane Brazilaca, jer, pobogu, diraju nesto nase, diraju Mazica. Treba pogledati nase novine, clanke o Zaveri FIFA, Nemaca, Francuza prema nama, pa kako sudi sudija iz Nemacke kad se u Svajcarskoj govori I njemacki jezik, pa kako Svajcarcima sudi Francuz kad se tamo govori I francuski jezik I ostale gluposti. Najveca je ona kako sudija mora biti sa razlicitog kontinenta od ekipa kojima sudi.

neutralni felsh

pre 5 godina

A ja se npr. nadam da, posto pogledate reakciju tj. otpracaj Feliksa Briha sa prvenstva i dat razlog, mozete da bacite pogled i u recnik pod termin "autosovinizam".
(Sabre, 05. jul 2018 15:35)

nema potrebe da gledam u recnik, jer izraz "autosovinizam" ne postoji ni u jednom relevantnom recniku, nigde u politickoj teoriji, nigde u zvanicnim terminologijama, svuda gde nema mesta za jezicku nedonoscad, verbalno i stilski nedopravljenu. ima ga po blogovima i komentarima, i u kafani, ako bas ne birate drustvo. no nebitno.
prvo, da li si ikada video da sam ovde napisao nesto protiv nasih momaka i celog staba? lako je proveriti, evo neka neko nesto takvo nadje, rec vise necu napisati. pisao sam o igri, sitno kritikovao i sugerisao ideje, nikad ni za koga naseg nista negativno - jer su nasi momci, i moji, i ja sam njihov.
ali sam zato pisao da ne treba da se pecamo na price o "alpskoj albaniji", da budemo oprezni, da dobro sagledamo, da ne dozvolimo tenzije, da ne nasednemo na dripacke sacirijeve provokacije sa kopackama (tad je pustio udicu) i da je bolje da nasu halabuku oko albanaca upotrebimo na konstruktivniji nacin. o tome da je bolje da bez buke aludiramo da je brih u blagom konfliktu interesa - ne bi ga povukli ali bi bio bar malo ostar prema nama... tada su isto mnogi pisali da sam "autosovinista".
a sta je sa njima, uzornima? sovinistima? prvo su dizali u nebesa pa se razocarali, uz opstu medijsku larmu koja je dosta omela pun fokus. svajcarci i albanci tamo nisu naivna ekipa, uigran godinama i dobro cekaju greske (mi smo imali rovit sastav), nasima je halabuka najmanje trebala. sa svajcarcima je bilo suprotno, zato su i poceli zez jos sa kopackama, samo zato, jer imaju mirniju ekipu. a nasa javnost je nasela, svojim igracima uvalili dodatnu tremu, sagoreli su uz nametnut motiv.
gde ste sad vi, razocarani i gnevni? i dalje se ljutite, evo sad pricate o sudiji brihu. sad je kasno, gde ste bili pre nego sto je zagrmelo? bili ste zauzeti optuzivanjem za autosovinizam, niko ne valja osim vas.
sve vreme ne vidite da ste u zabuni: nije rec o ljubavi za svoju stranu nego o uglancanoj slici o sebi, pa se autoportret posle ljuti na svakoga ko takvu idilu kvari argumentima. cin neko kaze nesto sto vama nije po volji, taj bude optuzen za doticni "autosovinizam"...

majmun sa mozgom mongoloidne curke

pre 5 godina

Ovo je samo trazenje alibija od strane Brazilaca,posto je Belgija jedna od retkih reprezentacija koja moze da izbaci Brazil sa prvenstva,pa se sav neuspeh svaljuje na sudije.S druge strane,ocekivao sam Mazica tek u polufinalu,zajedno sa Cakirom,dok bi finale trebalo da pripadne Irmatovu iz Uzbekistana.Sad vec nisam siguran,eto sanse i za Faganija iz Irana...

car

pre 5 godina

Zasto Maradona nikada nije osvojio SP 1982, 1990 i 1994 ? Zasto Maradona nikada nije osvojio OS kao Messi?
Zasto Maradona nikada nije osvojio Spansku ligu kao Messi a igrao je za Barcelonu i Sevillu?
Zasto Maradona nikada nije osvojio niti zlatnu kopacku niti zlatnu loptu kao Messi 9 puta !!!

tako je kako je

pre 5 godina

Možda ne shvataju da mi uopšte nismo ljuti zbog poraza od njih. Sportski su nas pobedili i nadigrali i ko može da se ljuti. E sad da igra Nemačka a sudi Mažić onda bi nemci mogli da kukaju i da se plaše osvete jer bi imali i zašto da se plaše! Ovako mislim da brazilci nemaju od čega da strepe...

tako je kako je

pre 5 godina

Zasto Maradona nikada nije osvojio SP 1982, 1990 i 1994 ? Zasto Maradona nikada nije osvojio OS kao Messi?
Zasto Maradona nikada nije osvojio Spansku ligu kao Messi a igrao je za Barcelonu i Sevillu?
Zasto Maradona nikada nije osvojio niti zlatnu kopacku niti zlatnu loptu kao Messi 9 puta !!!
(car, 05. jul 2018 09:26)


Sve je to super ali zna se koji je trofej najvredniji i najteži za osvajanje! Boginja...

NbgDeki

pre 5 godina

Salah je prvi uhvatio Ramosa za ruku. Cak ga je i sapleo. Pogledajte usporeni sninak i pocnite da verujete svojim ocima, pre nego bombasticnim novinarskim naslovima.

pera

pre 5 godina

@ Kada bi znali da 95% Srba uvek navija za njih kada nema nase reprezentacije ne bi se bunili.
(Ceda, 5. jul 2018 09:55)

kojih 95% srba navija za brazil u fudbalu? cini mi se da su nam hrvati sada glavni favoriti, pa belgija, francuska, urugvaj...

car

pre 5 godina

Zasto Maradona nikada nije osvojio SP 1982, 1990 i 1994 ? Zasto Maradona nikada nije osvojio OS kao Messi?
Zasto Maradona nikada nije osvojio Spansku ligu kao Messi a igrao je za Barcelonu i Sevillu?
Zasto Maradona nikada nije osvojio niti zlatnu kopacku niti zlatnu loptu kao Messi 9 puta !!!

Chana

pre 5 godina

Iskreno se nadam dvema stvarima:
1. Da Milorad Mažić i njegovi saradnici, da ne bi ličili na onog germanskog majmuna Briha, odrade posao gospodski i pošteno, i pokažu da nema važnije stvari od obraza; i
2. Da Bog pomogne da se isprofanisani Brazil vrati kući sa svim svojim zaverama, "Selesao navijačima" i onim folirantom u dresu koji ne zaslužuje - a koji je nosio jedan Pele, kod Gaučosa - Maradona, kod nas - Piksi...
AMEN !!!

BBRS

pre 5 godina

Молим модератора да не објављују коментаре у којима се уместо Ш напише SH и уместо Ч пишу CH и сличне шкработине које овде постављају неписмени људи.
Молим вас, ако не због очувања српског језика, онда бар због основне писмености и културе.

Pojedinci nemaju blama

pre 5 godina

Pero nije tacno,95% Srba je uvek navijalo (kad nema nas) za Argentinu,najvise zbog Maradone,slicnog smo temperamenta itd.. A sad za hrvate kazes,ne niko iz mog okruzenja ne navija za njih,naprotiv..

Takenardi

pre 5 godina

Ne brinite Brazilci, navijamo za vas da pobedite protiv Belgije, da izbacite izvikanu Belgiju. Ali da izgubite na sledecoj utakmici od Francuske. Finale Francuska - Engleska!

mladi ja

pre 5 godina

Е, браво... Сад се чудимо што је Мажић њима проблем...а кад смо се ми бунили због Немца који суди Швајцарцима?
И у праву су...Мажић је морао да покаже, минимум, жути Рамосу...

Marrssa

pre 5 godina

Hocete titulu.....pa osvojite je na terenu.Pravi ste c...ni......odmah zavere i gluposti.Sudi vam najispravniji covek na svetu i svoj posao ce odraditi maksimalno posteno.Sta on covek ima sa tim sto je Srbija ispala....nista.Covek gleda svoja posla i svoj ugled i odradice posao kao i svaki put....odlicno.Napred Mazicu....ne trzaj se na ove.....neznam ni kako bi ih nazvao

neutralni felsh

pre 5 godina

nadam se da Srbi kad citaju ovaj clanak bar na trenutak pomisle, Boze jel' i mi tako tupavo zvucimo kad krenemo da kukamo na sudije, izmisljamo teorije zavere i opravdanja za poraz?
(Ivan, 05. jul 2018 11:45)


vecina nece, jer decenijama zive u kraljevstvu dvojnih arsina i licemerja pa su se saziveli.

normalan

pre 5 godina

a kada ste vi videli vezu izmedju nemackog sudije i svajcarske reprezentacije to vam je imalo smisla?
(basketas, 05. jul 2018 09:39)

Nemacki sudija pricao na nemackom sa svajcarskim igracima, nema veze?

3 pi oo

pre 5 godina

Kada bi znali da 95% Srba uvek navija za njih kada nema nase reprezentacije ne bi se bunili.
(Ceda, 05. jul 2018 09:55)
Ja stvarno nemam pojma odakle tebi ova informacija. Treba da ispadnu, izbacili su nas! Da izgube sa 10 0.

Ante

pre 5 godina

Čisto sumnjam da bi ijedan sudac na SP namjerno nešto krivo dosudio, ili previdio. Bez obzira na nacionalnost ili slično. To su gluposti. Meni je prijatelj sudac, to je takav mentalni sklop, oni se natječu medjusobno ko ce suditi bolje, osobne simpatije ostavljaju sa strane. Mogu misliti kako tek paze ovi koji su "elita" u sudjenju.
Ne bih imao nikakvih primjedbi ni da Mažić sudi Hrvatskoj, jedino je problem što bi razumio sve psovke naših igrača hehehe..

Iggy Pop

pre 5 godina

E ovako su i nasi mediji izgledali smesno, gledano sa strane, kada su kukali na Briha, a sve to su zacinili i nacionalizmom protiv Svajcaraca zbog 3-4 Albanca.

Džoni

pre 5 godina

Za ove što pominju propušten karton Ramosu neka pogledaju snimak pa će videti da je prvo Salah uhvatio Ramosa koji je onda kako samo on zna pri padu zadržao njegovu ruku i namestio ga na kvarnjaka. U svakom slučaju draži mi je Salah od Ramosa i ne opravdavam ovako prljavu igru ali je činjenica da su i jedan i drugi ušli u duel 50:50 ali je ovaj izvukao deblji kraj.

neutralni felsh

pre 5 godina

A ja se npr. nadam da, posto pogledate reakciju tj. otpracaj Feliksa Briha sa prvenstva i dat razlog, mozete da bacite pogled i u recnik pod termin "autosovinizam".
(Sabre, 05. jul 2018 15:35)

nema potrebe da gledam u recnik, jer izraz "autosovinizam" ne postoji ni u jednom relevantnom recniku, nigde u politickoj teoriji, nigde u zvanicnim terminologijama, svuda gde nema mesta za jezicku nedonoscad, verbalno i stilski nedopravljenu. ima ga po blogovima i komentarima, i u kafani, ako bas ne birate drustvo. no nebitno.
prvo, da li si ikada video da sam ovde napisao nesto protiv nasih momaka i celog staba? lako je proveriti, evo neka neko nesto takvo nadje, rec vise necu napisati. pisao sam o igri, sitno kritikovao i sugerisao ideje, nikad ni za koga naseg nista negativno - jer su nasi momci, i moji, i ja sam njihov.
ali sam zato pisao da ne treba da se pecamo na price o "alpskoj albaniji", da budemo oprezni, da dobro sagledamo, da ne dozvolimo tenzije, da ne nasednemo na dripacke sacirijeve provokacije sa kopackama (tad je pustio udicu) i da je bolje da nasu halabuku oko albanaca upotrebimo na konstruktivniji nacin. o tome da je bolje da bez buke aludiramo da je brih u blagom konfliktu interesa - ne bi ga povukli ali bi bio bar malo ostar prema nama... tada su isto mnogi pisali da sam "autosovinista".
a sta je sa njima, uzornima? sovinistima? prvo su dizali u nebesa pa se razocarali, uz opstu medijsku larmu koja je dosta omela pun fokus. svajcarci i albanci tamo nisu naivna ekipa, uigran godinama i dobro cekaju greske (mi smo imali rovit sastav), nasima je halabuka najmanje trebala. sa svajcarcima je bilo suprotno, zato su i poceli zez jos sa kopackama, samo zato, jer imaju mirniju ekipu. a nasa javnost je nasela, svojim igracima uvalili dodatnu tremu, sagoreli su uz nametnut motiv.
gde ste sad vi, razocarani i gnevni? i dalje se ljutite, evo sad pricate o sudiji brihu. sad je kasno, gde ste bili pre nego sto je zagrmelo? bili ste zauzeti optuzivanjem za autosovinizam, niko ne valja osim vas.
sve vreme ne vidite da ste u zabuni: nije rec o ljubavi za svoju stranu nego o uglancanoj slici o sebi, pa se autoportret posle ljuti na svakoga ko takvu idilu kvari argumentima. cin neko kaze nesto sto vama nije po volji, taj bude optuzen za doticni "autosovinizam"...

sd

pre 5 godina

Sad se vidi da smo evropski Brazilci, i oni i mi samo vidimo svetske zavere :-). Da li vam ovu zvuci slicno kao, predsednik Fife je Svajcarac znaci Svajcarska mora da osvoji, da nam nije Nemac sudio daleko bi dogurali,Nike, CIA, Vatikan,.... :-). Isti smo :-)

Samo jako

pre 5 godina

Ne smeta njima Mažić zato sto je srbin, niti zbog razloga koje su naveli. Mažić im smeta jer na njega nece moci utjecati za vrijeme utakmice svojim prenemaganjem. Treba im sudac koji je labilan i plasljiv!

igop

pre 5 godina

au bogte, sta je ovo? ja mislijo Srbi prvaci u teoretisanju zaverom kad vidi ove brazilce, istom recju zbore... mada ko zna, mozda su to ustvari neki brazilci iz Nis...

Stara kuka

pre 5 godina

Pa sa jedne strane su Brazilici potpuno upravu.Nelogicno je da njima sudi Mazic( Brzil eliminisao Srbiju u grupi).
Ali dobro je delio pravdu na finalu Lige Sampiona (jedna greska mada moze se reci ne mala je zuti za Serhija Ramosa). Takodje i mec Kolumbija-Senegal odlicno sudio, penal nije bio, pametan odluka da pogleda VAR.

Ne dajte se prevariti braco Srbi

pre 5 godina

Da im sudi i Brazilac nebi prosli Belgiju jer je to ekipa koja je sve to sto oni nisu.
Disciplina, taktika, timska igra, zalaganje sve ono sto Brazil a i ostale juznoamericke ekipe nemaju a potrebno je u modernom fudbalu vise nego bilo sta. Dokaz su Danska, Svedska, Japan pa i Svajcarska koja je i jedina prava ekipa sa kojom su dosada igrali a znamo kako su prosli. Jednostavno, moderan fudbal danas nije "divljina" koju igraju Juznoamericki timovi. Ipak je za ovu igru potrebano i malo mozga.
Francuska i Begija ce ovo pokazati sutra ubedljivim pobedama.

RES, NON VERBA!

pre 5 godina

Brazilci, kupajte se na Kopakabani, igrajte fudbal i pravite Ipanemu, u tome ste dobri. Zlobne komentare ostavite. Iz favela ste izašli, pa se setite tog.

Ivan

pre 5 godina

nadam se da Srbi kad citaju ovaj clanak bar na trenutak pomisle, Boze jel' i mi tako tupavo zvucimo kad krenemo da kukamo na sudije, izmisljamo teorije zavere i opravdanja za poraz?

Davez i populizam

pre 5 godina

Mi smo bas licemerni, sada spominjemo neke teorije zavere od strane Brazilaca, jer, pobogu, diraju nesto nase, diraju Mazica. Treba pogledati nase novine, clanke o Zaveri FIFA, Nemaca, Francuza prema nama, pa kako sudi sudija iz Nemacke kad se u Svajcarskoj govori I njemacki jezik, pa kako Svajcarcima sudi Francuz kad se tamo govori I francuski jezik I ostale gluposti. Najveca je ona kako sudija mora biti sa razlicitog kontinenta od ekipa kojima sudi.

box

pre 5 godina

Mazic je dobar sudija, ovo je samo pokusaj pritiska da im svira neki isfolirani penal ili tako nesto.

Mislim da Mazic nece suditi finale jer ce se tamo sigurno naci Brazil ili Belgija (licno vise bih voleo Belgija) tako da nemoze dva puta da sudi jednoj ekipi na sampionatu. Pored toga vrlo lako je moguce da protivnik bude i Hrvatska pa FIFA nece ruzikocati ponovo gresku kao kad je Briht sudio za svajcarce.

Sabre

pre 5 godina

nadam se da Srbi kad citaju ovaj clanak bar na trenutak pomisle, Boze jel' i mi tako tupavo zvucimo kad krenemo da kukamo na sudije, izmisljamo teorije zavere i opravdanja za poraz?
(Ivan, 05. jul 2018 11:45)


vecina nece, jer decenijama zive u kraljevstvu dvojnih arsina i licemerja pa su se saziveli.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (neutralni felsh, 5. jul 2018 12:44)

A ja se npr. nadam da, posto pogledate reakciju tj. otpracaj Feliksa Briha sa prvenstva i dat razlog, mozete da bacite pogled i u recnik pod termin "autosovinizam".

pera

pre 5 godina

Pero nije tacno,95% Srba je uvek navijalo (kad nema nas) za Argentinu,najvise zbog Maradone,slicnog smo temperamenta itd.. A sad za hrvate kazes,ne niko iz mog okruzenja ne navija za njih,naprotiv..
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Pojedinci nemaju blama, 5. jul 2018 12:03)

za argentinu se slazem, ali kako ih zasluzeno nema vise na ovom svetskom, ne pominjem ih

zasto bi nekog bio blam da navija za hrvatsku? zaboga, pa imam prijatelje koji su izbeglice iz upravo te drzave, pa navijaju za hrvate sada. svako ima pravo da navija za koga hoce!

moj favorit su recimo belgijanci, pa sta sad? treba da me je blam sto navijam za tu reprezentaciju kad smo mi ispali? gluposti

haylee

pre 5 godina

Novinari malo da se informisu.
To sto Argentinac sudi Urugvaju moze samo da bude lose za Urugvaj, koji se u 19. veku otceptio od Argentine uz britansku pomoc.
Naravno, odnosi su bolji nego izmedju nas i Kosova ili Hrvatske, npr, ali nisu takvi da ce im Argentinac suditi u korist.

too loe

pre 5 godina

E pa onda cete lepo da ispadnete,ali ce za to da se pobrinu Lukaku,Vertongen i Azar,a Mazic nece sigurno. Muka mi je vise od Brazilaca,Spanaca i Portugalaca. Fudbal postoji samo njih,reklo bi se.
Urugvaj osvaja!!!

Luke Babbitt gravedigger

pre 5 godina

Samo kukaju ko žene neke ovi brazilci.Znaju oni da im šanse protiv Belgije nisu toliko velike pa im kriv Mažić.

hmmm

pre 5 godina

Salah je prvi uhvatio Ramosa za ruku. Cak ga je i sapleo. Pogledajte usporeni sninak i pocnite da verujete svojim ocima, pre nego bombasticnim novinarskim naslovima.
(NbgDeki, 5. jul 2018 08:30)


To je istina ali isto tako Salah nije imao nameru da povredi Ramosa dok mu je Ramos u nastavku duela namerno vukao ruku da ga povredi. I nije Ramosu prvi put da radi takvo nesto...

farbinjo

pre 5 godina

Salah je prvi uhvatio Ramosa za ruku. Cak ga je i sapleo. Pogledajte usporeni sninak i pocnite da verujete svojim ocima, pre nego bombasticnim novinarskim naslovima.
(NbgDeki, 5. jul 2018 08:30)

Skocio mu Salah na ledja i Ramos ga nosio dok nije pao.

071

pre 5 godina

Nejmarov sindrom kuknjave, simulacija i glume zahvatio je kompletan Brazil. Od navijaca, preko novinara do reprezentacije. Jos samo Pele se nije oglasio.

DraganBG

pre 5 godina

Koji Brazilci?
Kao da ste pravili referendum u Brazilu.
Svaki sudija pravi neke greske.
Kao i igraci.
Nema sarsenstva mada je var ok.

Milan K.

pre 5 godina

Gledao sam uzhivo Brazil-Srbija u Moskvi. Brazilcima odgovara samo sudija koji respektuje Nejmara i njihove zvezde.. Ako je sudija pravichan i poshteno sudi oni se odmah bune. Nejmar je po statistici proveo 14 minuta valjajuci se na terenu za 360 minuta igranja. To je najveci procenat od svih fudbalera. Zato im i smeta kad nemaju "svoje" sudije.

iz_Podgorice

pre 5 godina

A sto to da im ne sudi Srbin? Kao oni su neke cvecke. Eee kad je neko slab i tec dize k.... na njega. Treba ih kaszniti i izbaciti sa takmicenja zbog sirenja mrznje...

Negativni

pre 5 godina

nadam se da Srbi kad citaju ovaj clanak bar na trenutak pomisle, Boze jel' i mi tako tupavo zvucimo kad krenemo da kukamo na sudije, izmisljamo teorije zavere i opravdanja za poraz?
(Ivan, 05. jul 2018 11:45)


vecina nece, jer decenijama zive u kraljevstvu dvojnih arsina i licemerja pa su se saziveli.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (neutralni felsh, 5. jul 2018 12:44)

Vaistinu.

Неша Србин

pre 5 godina

Селесао ми је врло несимпатична репрезентација и иначе. Играју досадан фудбал "ја теби ти мени" у задњој линији па онда голману и изваче противника до бесомучности. Онај Нејмар само се пренемаже и фолира. Сад још и еве нефер инсинуације на нашег судију, мислим да је дара превршила меру. Желим им да испадну већ против Белгије.

mitko

pre 5 godina

"njima smeta i to što je njihov protivnik evropska reprezentacija, a Evropljanin je i Mažić" NEk im objasni neko da Srbija nije u EU

cinjenice

pre 5 godina

Nezadovoljni Mazicem a on najbolji sudija na svetu. Ovi brazilci tj ova generacija je najgora generacija Brazila u istoriji. Imaju 3 dobra igraca Najmara, Kutinja i Marsela a ostalo suvi prosek i ispod toga. Sutra se oprastaju od sampuionata. Jednostavno Belgija ima mnogo bolje igrace od njih!

Josip

pre 5 godina

Naravno da ne žele Mažića za suca. On će Neymaru i ostalim brazilskim glumaca sapunica pokazat put u svlačionicu nakon par epizoda valjanja po terenu i plakanja nakon svakog starta. Južnoamerikanci potpuno razočarali i igrom i ponašanjem. Nakon Argentine, najprljavije i najprepotentnije ekipe Brazil je odmah iza njih po glumatanju. Barem da ih Belgija otkine. Mažiću sve najbolje, sve pohvale. On je za naše suce u Hrvatskoj ono što je naša reprezentacija za vašu srpsku. Eto, svi imamo po nešto i dobro. Pozdrav

jasdf

pre 5 godina

Znaci Brazilci se bune zbog, po njima, Mazicevog loseg sudjenja u navedene cetiri utakmice. Na to se nadje neki navijac sa izjavom da smeta sto je Srbin, i odma se to prebaci na glavnu vest.
Uzgred, ovde su mnogi pisali kako utakmice izmedju ekipa sa razlicitih kontinenata ne moze da sudi sudija sa nekog od tih kontinenata.

ElHombre

pre 5 godina

Kakve ima veze sto je nas covek iz Srbije?

Umesto da kazu da jedan od najboljih sudija sudi, oni kazu kako je fifa protiv Brazila jer je Brazil eliminisao Srbiju, cista glupost i izjava bez postovanja prema Mazicu, sudija ima svoj posao i nema nikakve veze sa rezultatima Srbije.

Kako vreme protice sve su vise Brazilci losiji ljudi po ponasanju na terenu i izvan njega, sto se tice fudbala.

Alfredo Garsija

pre 5 godina

Što se bre ložite. Brazil je veliki tim, sa još većim ambicijama. Za njih je svaki Svetski kup pitanje života i smrti i ne biraju sredstva da do njega stignu. Pritisci na sudiju su jedno od njih. Kada su velike reprezentacije u pitanju, a posebno južnoamerikanci, sudije samo treba da se isključe i odsude školski. Uzgred, vidim da ovde mnogi prebacuju Mažiću faul nad Salahom u finalu LŠ. Tu je stvarno pogrešio, faul je bio nad Ramosom. Plivao je Salah za loptom, gurao i saplitao Ramosa, pa onda pao ispod njega, žao mi je, ali sam je kriv za to. Da ne bude zabune, navijao sam za Liverpul, osobito ne volim Serhija Ramosa, ali se trudim da budem objektivan. Pošto će mnogi biti uvereni da grešim, pogledajte ponovo snimak tog Salahovog faula.

Патас

pre 5 godina

А можда да ФИФА ипак да неком бразилском судији да одради меч, евентуално португалском :))

Andreja

pre 5 godina

Kao prvo nije baš Brazil izbacio Srbiju,ali dobro,kao drugo Mažić je pošten sudija,i lično mislim da ga uopšte ne interesuje ko je koga izbacio,i kao treće,vi Brazilci ste stvarno u najmanju ruku razmaženi,vidi se za koga igra Nejmar i zašto je takav igrač,a vi biste najradije da vam sudi onaj Sandro Riči iz Brazila,e pa ne može sve kako vi hoćete. U petak,napred Mažić,napred Belgija!

Dragiša Panonija.

pre 5 godina

Mažić najbolji Svetski sudija.Ako vam on ne odgovara gospodo uobraženi Brazilci tražite ovoga što vam sudio kad ste kući dobili 7 komada.Sram vas bilo!




Mažić trenutno najbolji
Svetski sudija.Ako vam on ne odgovara tražite ovoga što vam sudio kad ste dobili od Nemaca 7 kom!

Pera Magic Mitic

pre 5 godina

Mazicu - daj onom folirantu zuti zbog sumuliranja i mozes sledeci derbi da nam das crveni u prvoj sekundi, oprosteni ti unapred.

stevan

pre 5 godina

Brazilci se boje Mazica jer znaju da je najbolji sudija i da kod njega ne prolaze piruete velikih zvezda sa grimasama "iskonskog" bola.

majmun sa mozgom mongoloidne curke

pre 5 godina

Ovo je samo trazenje alibija od strane Brazilaca,posto je Belgija jedna od retkih reprezentacija koja moze da izbaci Brazil sa prvenstva,pa se sav neuspeh svaljuje na sudije.S druge strane,ocekivao sam Mazica tek u polufinalu,zajedno sa Cakirom,dok bi finale trebalo da pripadne Irmatovu iz Uzbekistana.Sad vec nisam siguran,eto sanse i za Faganija iz Irana...

Vlada

pre 5 godina

Kada ce sudije poceti da daju crvene ili barem dva zuta kartona zbog simuliranja, pa da Nejmar svaku drugu utakmicu presedi na klupi. Zato se oni i bune, zato sto kod Mazica ne prolazi simuliranje.

Giška

pre 5 godina

Pa, i jeste bezveze ali sam siguran da će Mažić da sudi kako treba. Mada, svaka greška će mu se stavljati kao namerna. Biće to strašan pritisak.

tako je kako je

pre 5 godina

Zasto Maradona nikada nije osvojio SP 1982, 1990 i 1994 ? Zasto Maradona nikada nije osvojio OS kao Messi?
Zasto Maradona nikada nije osvojio Spansku ligu kao Messi a igrao je za Barcelonu i Sevillu?
Zasto Maradona nikada nije osvojio niti zlatnu kopacku niti zlatnu loptu kao Messi 9 puta !!!
(car, 05. jul 2018 09:26)


Sve je to super ali zna se koji je trofej najvredniji i najteži za osvajanje! Boginja...

gadni

pre 5 godina

Čisto sumnjam da bi ijedan sudac na SP namjerno nešto krivo dosudio, ili previdio. Bez obzira na nacionalnost ili slično. To su gluposti. Meni je prijatelj sudac, to je takav mentalni sklop, oni se natječu medjusobno ko ce suditi bolje, osobne simpatije ostavljaju sa strane. Mogu misliti kako tek paze ovi koji su "elita" u sudjenju.
Ne bih imao nikakvih primjedbi ni da Mažić sudi Hrvatskoj, jedino je problem što bi razumio sve psovke naših igrača hehehe..
(Ante, 05. jul 2018 10:23)

Auu kakvo natjecanje ko ce bolje sudit, ne postoje veci kameleoni od sudaca, pogotovo ako sudi ispod druge lige. Doduse postoje i oni koji pokusavaju biti postenjacine, al ti brzo izgore jer se nekom zamjere il dobiju batina pa se i oni brzo prilagode. Moj burajz sudi vise od 10 godina, na glasu je kao posten sudac i nikad nije dobio batina, iako su njegovi pomocnici znali dobit po tamburi nebrojeno puta. Da bi mogao "dobro i posteno" sudit moras se znati prilagodit utakmici, znati kom sto treba, prije utakmice naznacis predsjednicima klubova kako i za kog ces suditi, na utakmici lagano navlacis za one kojima treba, vecinom za domacine, al ne krades ocigledno jer moraju se sami izboriti za pobjedu. Ako pobijede sve super, ako ne, ti nisi kriv jer si ipak vukao za njih. A ovi protiv kojih si sudio znaju da kad njima zatreba da se mogu osloniti na tebe. Tako funkcionira sudjenje u nasem nogometu.
A tvoj prijatelj sudac te zesce lozi.

Dragan

pre 5 godina

Tako se to iskusno radi. Pritisak na sudjenje pred utakmicu. A ne kuknjava posle utakmice. Tako smo i mi trebali, ali nismo mi te pameti. Ja sam ovde komentarisao izjavu svajcarskog selektora Petkovica posle utakmice sa Brazilom 1:1. Covek je rekao, a to je bio i naslov vase vesti, "Nadam se da ce sada svi obratiti paznju na nas". Izjava kao izjava, na prvi pogled, neutralna, bezazlena, ali mi nekako zaparala po mozgu. Nisam imao sumnje da je to poruka upucena FIFI i upozorio da cemo biti pokradeni u toj utakmici. A nasi mediji listom pisali kako ce nam suditi "jedan od najboljih evropskih sudija". Sta reci, naivni smo.

Jednaki

pre 5 godina

Brazil u poslednje vreme nastoji da se u fudbalu ponaša kao SAD u međunarodnoj politici. A to je stav da su oni "jednakiji" od svih ostalih jednakih i da njima pripada prvo mesto. Na sreću, bar u fudbalu to ne može. Zato - da vas vidimo protiv Belgije. A što se tiče pristrasnosti srpskog sudije, zbog toga što je Srbija izgubila od Brazila: znajte, Srbin može da bude pristrasan samo u korist onog ko mu je naneo štetu.

Pera Magic Mitic

pre 5 godina

Kakva glavna zvezda, takva i reprezentacija. Placljivci i foliranti.Uvek sam, posle eliminiacije Srbije, navijao za njih - zbog Ronalda, Ronaldinja, Zuninja...majstore fudbala. Nekada vam je trebao tenk da oborite Ronalda u prodoru, sada im prva zvezda izgleda kao da ga je udario elektrosok kada ga neko dodirne po ramenu. Da mi je neko rekao da cu da navijam za Belgiju protiv Brazila...

xyz

pre 5 godina

Pa i Argentinac Pitana sudio je nama protiv Danske pa se nitko nije žalio. Kakav cvilež Brazilaca, to je nevjerojatno! Inače, da su iznimno moćna ekipa, to nema dvojbe!

morski

pre 5 godina

Lupetanja. Mažić je odličan sudac europske škole na kojeg je teško utjecati. I kad griješi, ne griješi zbog pritiska igrača nego zato što je i on čovjek. Mislim da ove izjave pokazuju da brazilska javnost i ne vjeruje tako jako u svoju reprezentaciju. Razumljivo, problemi sa ozljedama i ne baš uvjerljiva igra stvaraju određeni strah

Никшићанин

pre 5 godina

Nekad si na Brazil mogao poslati 22 igraca, baciti ih na 4000 mnv, moze i bez kopacki, oni bi opet sve redom dobili.
A danas... Manekeni, tet. platna, Neimar, ma sve neki jado do jada. Sve im smeta.

Tesla

pre 5 godina

Pa nije sudija kriv sto mi nemate pojma i što će da vas razbije Belgija. Celo prvenstvo se provlačite. Pa će sad FIFA ds vam bude kriva more mrs

Ivan

pre 5 godina

Videli da se svi zale na sudjenje, pa hajde i oni. Nemaju ni jedan razlog za ovo. Bas briga Mazica ko ce da prodje dalje od njih. Mazic je jedan od onih sudija koji bi i nama sudio netralno, a kamoli drugima.

Pera

pre 5 godina

Žuta štampa je žuta sa obe strane okeana. Pa valjda je tom Mažiću cilj da odsudi što kvalitetnije, da sudi finale i zgrne neku lovu dok može za to, a ne da se nekom sveti za čistu utakmicu ili da protežira evropljane (opšte nepoznavanje naše situacije).

JPR24

pre 5 godina

Brazil eliminisao Srbiju, i ? Ljudi su bili bolji i sta ima to veze uopste ? Da je to bilo nesto diskutabilno, poput utakmice sa Svajcarskom, pa i da razumem da se bune... Ovako, nema smisla, niti je ko ljut na Brazil.

Medrano!!!

pre 5 godina

Brazilci nemaju nista protiv Mazica,nego prave alibi za eventualni poraz od Belgije.Ako neko moze da ih izbaci sa SP,to je definitivno Belgija.

Bot na kvadrat

pre 5 godina

Pa onda mogu i Belgijanci da se zale,jer sediste NATO je u Belgiji,a NATO je bombardovao Srbiju,ovi Brazilci nemaju veze sa zivotom,kazu Mazic je iz Evrope,pa ce da navija za evropsku ekipu,Evropa je jako kompleksna teritorija,dok u Juznoj Americi,neki Argentinac ili Urugvajac sa juga kontinenta i neko iz Venecuele ili Perua sa severa govore istim jezikom,imaju istu veru,slican nacin zivota,ishrane svega,neko sa juga i severa Evrope nema blage veze jedan sa drugim.

nik

pre 5 godina

Pa da ce da pada na Neimarove fore previjanja ne verujem.Ako budu igrali fudbal,nemaju cega da se plase ali cini mi se se oni plase svog tima jer je "tanji" nego obicno

789

pre 5 godina

Senegalac je sudio meč između Japana i Belgije a znamo na koji način je Japan prošao grupu i to baš protiv Senegala. Brazil je skup plačljivaca i na terenu i van terena.

789

pre 5 godina

Senegalac je sudio meč između Japana i Belgije a znamo na koji način je Japan prošao grupu i to baš protiv Senegala. Brazil je skup plačljivaca i na terenu i van terena.

PredRAG

pre 5 godina

Mazicu. Ti si profesionalac. Nema veze ako je Neymar neki "bog". Odmah ako se buni ili simulira daj mu zuti karton. Nek se nauci kako se ponasa.

vopi

pre 5 godina

Novinari malo da se informisu. 
To sto Argentinac sudi Urugvaju moze samo da bude lose za Urugvaj, koji se u 19. veku otceptio od Argentine uz britansku pomoc. 
Naravno, odnosi su bolji nego izmedju nas i Kosova ili Hrvatske, npr, ali nisu takvi da ce im Argentinac suditi u korist.
(haylee, 05. jul 2018 09:14)

U toliko su losim odnosima da su podneli zajednicku kandidaturu za SP 2030. godine. Svasta ljudi ovde pisu

Ostin A

pre 5 godina

Ovi Brazilci su poput nas, uvek su sudije krive, svetska zavera protiv njih... uostalom 90% naroda je takvo.

Jedino što u našem slučaju većina planete ne zna ni da li je Srbija država ili se to maže na hleb.

1Beogradjanin

pre 5 godina

Nije im smetalo sto je sudija iz Argentine sudio Hrvatima utakmicu osmine finala, a prethodno su ti isti Hrvati ponizili Mesija i kompanjone mu. Sudija je tu utakmicu odradio vrhunski!

zg67

pre 5 godina

Ne volim Mažićev stil suđenja, ali argument izbacili smo Srbiju pa zašto nam sudi Srbin je potpuna glupost. Mi smo pobijedili Argentinu pa nitko nije postavljao pitanje zašto nam protiv Danske sudi Argentinac. Jedino je bilo komentara da je lak na kartonima pa da igrači koji imaju jedan žuti moraju paziti da en dobiju drugi za neku glupost tipa prigovora. Na kraju je jedini karton dobio Danac koji je skrivio jedanaesterac, a suđenje ej bilo sasvim korektno.

ATG

pre 5 godina

Stvarno su dosadni sa ovim ekipa iz Evrope i sudija isto. Kao da se ovde takmice kontinenti protiv kontinenata. U nekim slucajevima bi stvarno trebalo kaznjavati ovakve stvari. Samo prave tenziju pred utakmicu.

Marija

pre 5 godina

Ne smeta njima Mazic kao Srbin,samo pompu pravite bezveze sa ovim naslovima...uostalom vaze za glavne favorite trenutno da osvoje SP,ne bi trebalo da im smeta ni Mazic ni bilo koji drugi sudija... sigurna sam da ce Mazic biti na visokom nivou kao i uvek...

tako je kako je

pre 5 godina

Možda ne shvataju da mi uopšte nismo ljuti zbog poraza od njih. Sportski su nas pobedili i nadigrali i ko može da se ljuti. E sad da igra Nemačka a sudi Mažić onda bi nemci mogli da kukaju i da se plaše osvete jer bi imali i zašto da se plaše! Ovako mislim da brazilci nemaju od čega da strepe...

Slepi Rusofil

pre 5 godina

Prvo da odgovorim ovima koji tvrde da nas svi mrze- ne mrzi nas niko. Mrze te ako dozive razlog da te licno mrze. Ja zivim u inostranstvu i mnogi ovde misle (Evropljani ne) da je Srbija deo Rusije (Siberija) pa im to zvuci slicno. Brazilci se prosto plase poraza i to je to. Jesu nas izbacili, pa misle da ce Srbin da sudi protiv njih. To je u njihovom glavama. Pa kad ih lepa Belgija izbaci nek se zale. Onaj ko ima kvalitet tome nista ne smeta.

bradina

pre 5 godina

Brazilci se uplasili Mazica!E svasta i to da dozivim!?Pa ne igra Mazic,vec Belgija protiv vas!Skoncentrisi te se na svoju igru,Mazic sudi ni po babi ni po stricevima vec za sebe!Alibi traziti u sudiji pre meca,je po nama vadjenje i strah u sopstvenu snagu i moc!

budiboksnama

pre 5 godina

Na njihovom mestu, više bih se fokusirao na Lukakua i Vitsela, a i dooobro bih proučio onu kontru protiv Japana na kraju...Mislim da im tu preti mnogo veća opasnost nego što je Mažić.

Dex

pre 5 godina

Zasto ocekujete umerene, da ne kazem normalne reakcije iz Brazila? Kad je fudbal u pitanju njihova javnost ponasa se kao da niko nije stariji od cetiri godine. Takvo su drustvo, ovo je za njih najvaznija stvar u zivotu, ne neke druge stvari. Ko god da sudi utakmicu prosao bi kroz isto. A proci ce i njihovi igraci (i posebno selektor) ako ne osvoje trofej.

Igor

pre 5 godina

Ako može Nemac da sudi Švajcarcima, Amer Englezima, zašto ne bi Srbin sudio Brazilcima i Belgijancima? I nije nas Brazil eliminisao, nego Švajcarska.

neutralni felsh

pre 5 godina

nema mesta uzbudjivanju, brazil preko svojih novinara smisljeno spinuje pred utakmicu i pravi jos jedan vid pritiska na sudiju, takozvani preventivni. njihov savez je ozbiljan i nista ne prepusta slucaju... mnogi to rade, mogli smo i mi u vezi sudije briha, ali PRE utakmice jer posle je naravno bilo kasno.

albanac

pre 5 godina

I meni je bilo čudno kas sam pročitao da će Mažić suditi Brazilu.Brazil je igeao protiv Srbije u grupi.
@Adam,
Mazic stoji iznad inata i simpatija ,kao profesionalac on je jedan od najboljih,neprimetan al je uvek gde treba.