Subota, 23.06.2018.

16:13

Selektor: Sudiju Briha bih poslao u Hag

Izvor: B92

Selektor: Sudiju Briha bih poslao u Hag IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

298 Komentari

Sortiraj po:

bole

pre 5 godina

Posto smo mi Srbi poznati kao od inata rodjeni,sada ce sigurno jos vecu motivaciju imati da pobedimo Brazil.I to ce se desiti,zivi bili pa videli. Nezanju oni kome su se zamerili.

goga

pre 5 godina

Poznati smo mi Srbi po tome da bi svi mogli biti selektori i da pljujemo pa našoj reprezentaciji posle lošijeg izdanja , ali ovaj put mislim da ipak treba prepustiti Krstajiću i njegovim izabranicima da se izbore sa Brazilom kako znaju i umeju a mi da budemo ovaj put samo vatreni navijači svog nacionalnog tima.

Svedok vremena

pre 5 godina

,,Posle boja kopljem u trnje", kaže stara narodna... Tako i Krstajić, koji je nasledio talentovan tim pojedinaca od Muslina, ali nije održao koncept osmišljene timske igre, često se govori u narodu. Da li je postojala želja za takvim pristupom igri među igračima? Jeste! Ali uloga selektora je ključna, u osmišljenoj realizaciji takve postavke igri. Čiji je kapric doveo Krstajića na čelo Reprezentacije, pouzdano se ne zna, ali je činjenica da se tim koji pobeđuje i kome pripada i Selektor, nikada ne menja... Uloga sudije, ma koliko mogla biti od uticaja, u takvim utakmicama je sasvim u trećem planu! Bilo i prošlo, idemo dalje, pa šta bude...

Milan

pre 5 godina

sve je to rekla kazala...ne pije vodu,a evo npr tim srbije po kvaliteti je dosta slican hrvatskom,a pazite ovaj podatak,hrvatska je 5km vise trcala od nigerije i 6km vise od argentine,te sprintala 500m duze,srbija se nije borila koliko je mogla i trebala,nazalost
(kiklop, 23. jun 2018 23:17)
Kako da se bore kada je sudija posle uvodne inicijative i gola Srbije, krenuo da deli zute kartone redom Sergeju, Milivojevicu, Maticu, za prve faulove bez intenziteta, igracima sredine terena gde se igra sa najcvrscim duelima i gde se bije bitka za prevagu na terenu, kada nisu smeli vise ni da igraju na ivici faula jer se videlo da samo ceka da malo cvrsce zaigraju pa da im deli crvene. Svaki duel koji je bio oko kaznenog prostora Svajcarske ili je bio 50-50 je okrenuo na stranu Svajcarske. Penal nam nije sudio kada se utakmica lomila, na sve je bio spreman samo da Svajcarska ne izgubi, na sve. Pogledajte samo duel Hrvatske i Argentine kakav je intenzitet u duelima i faulovima dozvolio sudija i jednima i drugima, koliko je bilo prljavih startova bez kartona na obe strane. O cemu da pricamo, Srbiji nije dozvoljeno da se bori i igra, da smo pokusali ostrije, krenuli bi crveni kartoni. Fifa krece sa relatvizacijom kazna za srpske navijace i albanske igrace, moguca kazna za sudiju, ali i za srpskog selektora. Za Srbiju su uvek dvostruki arsini,takvim ocima nas vidi zapad i tako je u svemu, nista novo..Koliko negativnosti prema igracima i selektoru ovde u komentarima,ljudi sta je sa nama!?

Jovica

pre 5 godina

Sramno sudjenje sudije Briha i FIFA bi trebala da reaguje kako vise nikad ovakvo sudjenje ne bi smelo da se desi,kako Srbiji tako ni jednoj drugoj zemlji.

marija

pre 5 godina

hahahh kakvo angažovanje botova na ovu vest. stvar je u tome što se zna ko je izrekao proročanstvo i poželeo im sreću itd..većeg baksuza nisu mogli da nađu :))) ..kakav preCednik takav selektor.

Skeptik

pre 5 godina

@Vidak "Ja bih upitao FIFU zasto su postavili Nemca za sudiju,i da li bi dopustili da utikmicu u kojoj igra nasa reprezentacija sudi npr. Crnogorac?"

Jesi li siguran da sudija Crnogorac ne bi sudio u korist njihovih komšija "Švajcaraca", a na štetu reprezentacije Srbije?

kiklop

pre 5 godina

sve je to rekla kazala...ne pije vodu,a evo npr tim srbije po kvaliteti je dosta slican hrvatskom,a pazite ovaj podatak,hrvatska je 5km vise trcala od nigerije i 6km vise od argentine,te sprintala 500m duze,srbija se nije borila koliko je mogla i trebala,nazalost

Snežana

pre 5 godina

Upravo procitah negde da svajcarska premijerka ili sta li je vec osudjuje albanske fudbalere za njihovo ponasanje,to je greska njihovog selektora jer im nije ocitao lekciju pre utakmice,sad je kasno!!!!Njega prvog treba kazniti i smeniti ga jer je to dopustio!!!

Dejan

pre 5 godina

Bili ste bolji. Zasluzeno ste pobedili. Cestitam!
Krstajicu, ako vec nisi veliki trener, budi gospodin-covek i ispostuj protivnika sa ovakvom izjavom.

Mare

pre 5 godina

Sudija se bas nije proslavio ovom pogresnom odlukom, svi su mu zamerili i kritikuju ga a bas me zanima da li ce to uopste uroditi plodom.

Nikolina

pre 5 godina

Zar sudija ne treba da bude nepristrasan? Zar FIFA ne bi trebala da sankcioniše sudiju Feliksa Briha što se ponašao kao dvanesti igrač Švajcarske?

Lesser watch

pre 5 godina

Sta se mi lozimo na neku igru ili taktiku. Svajcarci su projektovani da prodju i tacka. To se videlo i protiv Brazila. Da je trebalo da ne izgube svirno bi neki smesan penal ili bi izbacio nasa 2 igraca i gotovo. Pa sudio je tako da im konstantno daje vetar u ledja a nas da vrati nazad. Koliko samo sviranih faulova u napadu, pa kartoni pravim igracima u pravo vreme a o penalu je izlisno govoriti.Setite se koliko su faulova napravili protiv Brayila dok nisu dobili karton, Tako da je bespredmetno kritikovati nase momke jer su stvarno dali sve od sebe. I to od prvog do poslednjeg. A ako su i gresili, to je sastavni deo igre. Svi grese. Kako bi se drugacije i dao gol?

Radiša

pre 5 godina

U skorijoj prošlosti nije bilo ovoliko pristrasnosti sudija na jednoj međunarodnoj utakmici a pogotovo na ovakvom takmičenju kao što je Svetsko prvenstvo.

Srboljub

pre 5 godina

Samo složni Srbi mogu do boljih rezultata a sudije treba poštovati i nikada ma koliko to teško zvučalo ne vređati a ovaj je sam sebe toliko ponizio da nikada neće biti dobrodošao u Srbiju.

neutralni felsh

pre 5 godina

Uvek kada smo boli, u bilo kom sportu, sudije su te koje su umesaju i sasvim ocigledno vode igru na strani suprotnog tima. To se desilo nama sinoc.
(Milana, 23. jun 2018 18:54)


vodjina dioptrija.

Mladen cg

pre 5 godina

Markonato@
Svaku tvoju riječ potpisujem! Momci su dali sve od sebe! Zaista vjerujem da je potrebna naša sveopšta podrška. Brazil jeste prvi favorit za osvajanje, ali i naši momci imaju kvalitet! Samo da nam dozvole jednake aršine, da igramo! Srbija!

neko

pre 5 godina

Sad lepo ovi iz FIFA-e da uporede našeg Mažića i ovog Nemca, pa neka vide kakvi su Srbi narod, i da nije baš tako da smo mi uvek loši momci.

Valerija

pre 5 godina

Snazna poruka naseg selektora, koji je besan zbog loseg sudjenja sudije. Svi smo videli nepravdu i lose sudjenje, ali na zalost tako je uvek kada igra nasa reprezentacija u bilokom sportu.

Milan

pre 5 godina

Знало се и пре почетка утакмице да нам Немац неће бити наклоњен, чак шта више и бити против што се и показало
(Mile, 23. jun 2018 19:08)

Apsolutno se slazem sa vama, tendenciozno sudjenje se videlo iz aviona.

Kata

pre 5 godina

Moramo zaboraviti sto pre na sinocnje sudjenje i fokusirati se na sledecu utakmicu, koji opet mogu sudije da upropaste ali se nadamo da nece.

milos

pre 5 godina

ja,
naravno brate,mora sendvic da se zaradi.Zar si sumnjao da ce vodjini botovi propustiti da se oglase?Naravno da se razne jelene,marije,ane,dragane razumeju u fudbal kao ja u astronomiju ali sendvic je u pitanju.

Bojan Cimbaljević

pre 5 godina

Da li je moguće da ga niko nije pitao zašto je posed lopte bio 38:62 posto za Švajcarsku? A inače, protiv Kosta Rike 47 prema 53?

Je l se tako odražava želja za pobedom? Tako što se prepušta lopta protivniku? Ne bih rekao.

ej bre

pre 5 godina

Ja bih upitao FIFU zasto su postavili Nemca za sudiju,i da li bi dopustili da utikmicu u kojoj igra nasa reprezentacija sudi npr. Crnogorac?
(Vidak, 23. jun 2018 19:08)

Gde ti zivis? Pa taj bi nas odrao gore nego Nemac...

mina

pre 5 godina

Puno gresaka je bilo sa njihove strane, pogotovo drzanja dvojice kod naseg gola sto je bilo katastrofa, ali mogli su i nasi malo ofanzivnije igrati. Osude im svakako sada ne trebaju. Mi im drzimo palceve i navijamo svim srcem.

Naivko

pre 5 godina

FIFA cije je sediste u Svajcarskoj, delegira Nemca da sudi Svajcarcima... Tu je vec sve bilo previse sumnjivo da bi bilo realno sudjenje.

Neven

pre 5 godina

Život ide dalje. Verujem da će Srbija pobediti Brazil, a da će se ova nepravda u vidu selektivne primene War tehnologije brzo zaboraviti.

propadanje

pre 5 godina

Ima Brazil svojih mana, ali daleko od toga da smo mi na tom nivou da iskoristimo njihove mane. Ne dozvoljavam sebi da se ni na trenutak ponadam da ćemo bilo šta protiv Brazila učiniti. Oni neka se nadaju ako hoće. Meni je muke, nerviranja, živciranja, i na kraju jada sinoć bilo sasvim dovoljno, ne treba mi više.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Malkom, 23. jun 2018 17:51)

Sinoc je Stojic na RTS u dve recenice objasnio situaciju. Da smo uzeli bod, nismo morali da jurimo pobedu protiv Brazila jer uopste nije sigurno da ce Svajcarska pobediti Kostariku - pa Kostarika je ZASLUZENO imala neresen rezultat sa Brazilom 90 minuta, za razliku od Svajcarske koja je postigla uz sudijsku pomoc.
Ovako, moramo da pobedimo, a ako krenemo na juris preti nam katastrofa - kao sto rece Stojic, nasi igraci su visoki, tesko mogu da cuvaju Brazilce u otvorenom nadmetanju.
Krstajic, iako izgleda kao fin covek, je jos jedan primer kvaliteta koji promovise SNS - od ploca koje otpadaju po Beogradu, fontana koje ne rade, sportskih timova koje forsiraju a u Evropi ne mogu da mrdnu, itt. Ne kazem da su njihovi prethodnici bili bolji, sav taj javasluk je poceo za vreme Tadica, ali su ga ovi apsolvirali - Srbija je munjevito pretvara u zemlju treceg sveta u svakom pogledu.

Vrteska

pre 5 godina

Ne treba da se osvrcemo na taj poraz, niti na to sudjenje, ocigledno je tako moralo da bude. To neka ide na njihovu sramotu, kao i ko zna koliko puta do sada.

PihtijaTheGreat

pre 5 godina

Otkud Krstajicu odjednom preokret u tvojoj glavi? Sinoc si pricao kako si sportski radnik i kako ne zelis o politici, sudjenju... Mogu da ti kazem da si i pored nekvalitetnog vodjenja utakmice, ispao gospodin na konferenciji. Deset sati kasnije ne licis na sebe... Ipak si mnogo vise umesan u politiku nego sto govoris... Sramota...

Marija

pre 5 godina

Amerikanci platili nemačkom sudiji da navija za Šiptare i provocira Srbiju zajedno sa igračima i navijačima. Sramota. Fifa treba sada da reaguje, a ne samo na nas!!

mile rizik

pre 5 godina

Kada vidim koliko minusa SNS botovi lupaju čak i na ovu temu onda znam da SNS vlada fudbalom i fudbalskim savezom. Ono kad upregnu botove da lupaju minuse onda znaš sigurno da su upleteni u sve i da svim silama brane SNS-ovski FSS. Sjašite više sa naroda.

Ivana

pre 5 godina

Ceo mec je jos pre pocetka bio pod velikim tenzijama, a i od kada smo dali gol, sve je krenulo nizbrdo. Preko sudija, sudjenja do albanskih igraca koji su nase provocirali. Svaka cast nasim reprezentativcima kako su sve hrabro izdrzali.

Mirko

pre 5 godina

Svajcarci su dali gol Brazilu posle faula, zar ste ista drugo mogli pomisliti da ce biti kad im NEMAC sudi utakmicu? Jeste li toliko naivni?

Das ist Kunst

pre 5 godina

Prvo završiš kvalitetne trenerske škole, na nivou fakulteta, zatim radiš sa mlađim kategorijama, posle toga preuzimaš seniorski nižerazredni klub(promovišeš ga u viši rang,), pa onda asistiraš dokazanom treneru u nekom vrhunskom klubu(tu najviše naučiš zanat), onda staješ na čelo kvalitetnog evropskog tima i tek tada, posle desetak godina bavljenja trenerskim poslom, uz konstantnu uzlaznu liniju postignutih rezultata, stičeš pravo da postaneš selektor nacionalne selekcije. Osim ako nisi u igračkim danima bio Maradona, Piksi, Zidan..., tada možeš sve ovo prethodno da preskočiš.

Oliver

pre 5 godina

Cim sam video da Brih sudi, znao sam da ce biti nekakvih sumnjivih situacija, ali nisam mogao ni da zamislim onu sinocnu predstavu. Sramotno sudjenje.

Mile

pre 5 godina

Знало се и пре почетка утакмице да нам Немац неће бити наклоњен, чак шта више и бити против што се и показало

Miroslav

pre 5 godina

Momci, Lester je bio prvak Engleske, Grcka osvojila EP, pa mozete i vi da dobijete Brazil. Budimo realni, Brazil je na dosadasnjem delu prvenstva pokazao 60ak minuta kvalitetne igre, inace su prosecno do ocajni bili. Verujem u vas.

tigrimigri

pre 5 godina

Samo prestani da dajes nepotrebne izjave koje nemaju veze sa sportom! Imas sansu da se pokazes protiv Brazila. Oprosteno ce biti sve. Eto

neutralni felsh

pre 5 godina

Ceo mec je jos pre pocetka bio pod velikim tenzijama, a i od kada smo dali gol, sve je krenulo nizbrdo. Preko sudija, sudjenja do albanskih igraca koji su nase provocirali. Svaka cast nasim reprezentativcima kako su sve hrabro izdrzali.
(Ivana, 23. jun 2018 19:07)


kako si ti izdrzala?

sasa jokic

pre 5 godina

Filip21@ pa ja stalno slusam price o srpskom inatu? Pa bas zbog sudije su trebali da zapnu i da kidaju. Nije to problem, problem je neuigranosti ekipe, i lose postavljene taktike i psiholoske pripreme. Tesko je kad imas selektora za koga vecina igraca misli da je nezasluzeno tu, i da nije kalibar da im “komanduje”. Sta pametno Kokeza na primer moze da kaze ovim igracima? Koji je tek on kalibar, autoritet, da kaze nesto pametno, da napravi sastanak, da ih “napali”, ili Surbatovic mozda? Nema tu materijala za velika dela.
Jedino igraci sami, ako se izmotivisu, mozda nesto urade!

Igor

pre 5 godina

Budimo realni, sudjenje je bilo ocajno i u najvecoj meri kumovalo nasem porazu. Od deljenja zutih kartona kao da su bombone, do toga da gospodin nije zeleo da proveri VAR, iako mu je VAR soba signalizirala to.

Dačina sa s,p, a bogami i r

pre 5 godina

Ономе ко да у задатак СМС-у да истрчи 16км на најважнијој утакмици репрезентације, треба забранити бављење тренерским послом. Теби је човече креатор игре играо пресинг?? Еј бре пресинг 90 мин? Па дал' си читав? Какве судије какве заставе, какви VAR системи? Убио си креатора Младене!!

Aksentije

pre 5 godina

Sudjenje je u najmanju ruku bilo tendenciozno i u dobroj meri kumovalo nasem porazu - kako mozemo da igramo otvoren fudbal kada za svaki start (nezavisno od tezine) preti karton?

Vrteska

pre 5 godina

Ne treba da se osvrcemo na taj poraz, niti na to sudjenje, ocigledno je tako moralo da bude. To neka ide na njihovu sramotu, kao i ko zna koliko puta do sada.

Branko

pre 5 godina

selektore do utaknice sa svajcarskom sam malo ali malo verovao da nesto znas...tebi u igri ostaju tri igraca sa zutim,nemas zbog toga kontak igru celo drugo poluvreme..momci su trcali ali su se bojali da ne ostete ekipu..a ti nista,ne reagujes..umesto da udju dva igraca sredine terena i da ih lome da ne mogu da nas obilaze ko bandere,ti nista menjas kostica(koji je tu po meni zalutao iskreno)..znaci druze selektore upropastio si utakmicu sedi 1.Ako uspes da napravis taktiku za Brazil i podignes ekipu,doci cu u Beograd licno da ti se izvinem ali nisam bas siguran u tvoj rad..inace fudbalski sam neznalica..toliko

Space

pre 5 godina

Koliko botova na sprtskim vestima, jel stranka pocela da deli fudbalske lopte pored sendvica.
Ovaj trener da manje se bavi politikom i da se fokusira na sledeci mec da se igra unapredi. Ajde zivela Srbija

Andjelina

pre 5 godina

Sudjenje nije bilo fer ali se sada treba fokusirati na sledecu utakmicu i dati sve od sebe kako bi je odigrali najbolje i kako bi ostali u takmicenju.

dule

pre 5 godina

krstajic pojma nema,celo drugo poluvreme se igralo napamet.. nas naj bolji igrac Tadic nije primio loptu 30 min.. da li je i to taktika koju krstajic zamislja... tosic direktan krivac, kod drugog gola nije ni znao gde ce i umesto da srusi igraca pre 16 m i dobije crveni on ga samo prati

Ljubicica

pre 5 godina

Kako nasa poslovica kaze - u dobru se ne ponesi, u zlu se ne ponizi. Mi smo se sinoc ponasali sportski, sto ne mogu da kazem za suprotnu stranu.

Curica

pre 5 godina

Nije nama samo sudija kriv, ali je umnogome pomogao da Svajcarci pobede, sudeci u njihovu korist. Nasi su jako morali da paze kako igraju, jer svaki pogresan potez je bio ili zuti ili crveni karton.

Leskovcanin

pre 5 godina

Ladni i ovde Sns botovi?! Pa da li je moguce? Aj da se zahvalis Vucicu opet, a vidim on vec prkomentarisao i ovaj poraz. Strasno. Umuknite vise i prihvatite poraz kao ljudi.

pistolj mi se sastoji od lakih legura

pre 5 godina

Aj vi lagano pakujte kofere pa polako nazad.
Fudbaleri su uvek bili najskuplji turisti na bilo kom takmicenju od svih srpskih sportista.

Marija Mara

pre 5 godina

Utakmica je bila teska, ne samo zbog toga sto je svajcarski tim jak, vec i zbog same cinjenice da vecinutima cine Albanci, koji su pre utakmice svojim izjavama dodatno povecali pritisak. Ipak, oni su tu da provociraju, a mi smo tu da se sa tim nosimo. Sada se ne treba baviti ni time, ni sudijom, ni sudjenjem, vec treba dati sve od sebe u utakmici protiv Brazila. Ko kaze da ako smo mogli da izgubimo od Svajcarske, ne mozemo pobediti Brazil. Napred, momci!

Negativni

pre 5 godina

Prvo sam ga kritikovao zbog nacina na koji je dosao na mesto selektora, kad sam sinoc pogledao izjave posle meca pomislih, mozda je ipak normalan lik. I sa ovim izjavama o hagu i Brihu mi se jos vise smucio nego ranije. Krstajicu, ne bi ti u normalnoj zemlji ni ovce cuvao.
(Rvac, 23. jun 2018 17:19)

Apsolutno tačno. I ja sam potpuno isto reagovao. Sada je pokazao pravo lice. Neinteligentni pajac. Ipak ljudi od integriteta nikada na onaj način ne postaju selektori. Ono što je najstrašnije je što naši novinari sa RTS- a i jačih medija ne smeju da kažu ništa o tome, kao ni da kritikuju pojavu SMS-a. Kao da smo iza gvozdene zavese. Da čovek prosto ne poveruje. I sada kreće dobro poznata hajka na duhove, Cie, Vatikane, Iluminate, Hobite...samo da se skrene pažnja sa glavne teme - nepoštenja i neznanja ljudi koji vode fudbal.

Katarina

pre 5 godina

Šta je, tu je, više sreće i želje za pobedom dgugi put. Nema kukanja i taženja krivca u drugima. Istina je da je sudija bio nepravedan ali da smo mogli mnogo bolje a nismo, i to je istina.

Istina

pre 5 godina

Taktika je da pokušamo sami sebe da kaznimo. Mi ćemo dobiti kaznu, Švajcarska ne. To je ono što se pokušava, da se ispadne žrtva "zle" Fife.

Zarko

pre 5 godina

“Kant je rekao da kada čovek sebe učini crvom ne sme da se žali kada neko stane na njega. Pa, u petak pazite šta radite, jer će Švajcarci rado stati na vas”, parafrazirao je Kiril.
I obistinilo se....posle 1:0 Orlovi postaju crvi koje su pojeli crni Svajcarski orlovi....cast izuzecima....
Sada vredi ustati....zamisliti da igramo 1/16 finala sa Brazilom a pobedom idemo u 1/8 finala i pokusati napraviti cudo....uz pamet, srce, i dace Bog srecu. Timski.

Milana

pre 5 godina

Uvek kada smo boli, u bilo kom sportu, sudije su te koje su umesaju i sasvim ocigledno vode igru na strani suprotnog tima. To se desilo nama sinoc.

nik

pre 5 godina

Druze da ste vi njima u prvom zabili jos jedan i da niste igrali kao najobicnije kukavice ,ne bi tebi sudija nista bio kriv! Mene samo zanima koliko kosta šaćiri ako Milinkovic Savic kosta 130miliona???? Eto to da mi neko objasni!!! Po mom misljenju Šaćiri kosta 400miliona,ako ovaj kosta 130m!

Jaran

pre 5 godina

Filip21
Moze brza analiza? Bane je morao da izadje na poluvremenu, od 20-og minuta smo izgledali kao da smo igrali sa igracem manje zbog njega. A i ono lezanje kod Dzakinog suta, pa i one silne sanse koje su stvorili zbog njega, jezivo koliko su ga godine unistile...

Gde ja živim

pre 5 godina

I samo da dodam nešto (vikend je i dug dan). Da li iko u ovoj svetskoj fudbalskoj sili razlikuje organizovanu napadačku igru tokom cele utakmice od srljanja navrat-nanos u poslednjih 15 minuta? Ako ja vidim neku razliku, a ovi stručnjaci ne onda smo u debelom problemu. "Nisam hteo da budem kukavica". O tome se misli celu utakmicu, a ne kad prigusti i protivnik ima željeni rezultat.

markonatto

pre 5 godina

Po meni ovde nema mnogo filozofije, nema teorije zavere. Ajde da zanemarimo penal nad Mitrovicem, da se vratimo utakmicu nazad. Kako je Svajcarska izjednacila protiv Brazila? Iz kornera, prilikom cistog faula u napadu. Dakle imali su protekciju i protiv jednog Brazila! Petostrukog osvajaca svetskog prvenstva, tima ciji igraci bezmalo vrede milijardu evra. Tima koji prati i gotivi ceo svet. Prosto i jednostavno Brazilci. I onda treba da se pitamo da li ih je sudija pogurao protiv nas? Naravno mozemo reci pa zasto im Brazil nije dao 3, zasto im mi nismo na vreme dali drugi gol? Da li bi uopste postigli gol iz tog penala? I jos milion sta bi bilo kad bi bilo pitanja i teorija, ali jedno se ne moze osporiti, a to je da se Svajcarska OCIGLEDNO "GURA" od strane nekoga, necega, koga vec. To su igre na mnogo visim nivoima i to je ocigledno. Zato mislim da nase momke apsolutno ne treba osudjivati, apsolutno su dali sve od sebe. Da li su gresili? Jesu. Ko radi taj i gresi. Ali jedno znam, a to je da je ovaj poraz i ova nepravda daleko teze pala njima, nego ljudima koji ih stavljaju na stub srama, bez razloga. Sve je ovo jedna velika stvar za jednu "malu" i ponosnu zemlju kao sto je Srbija. I treba da budemo ponosni. I za kraj, protiv Brazila samo hrabro, pa sta bude. I Grcka je bila prvak Evrope, i Lester je bio prvak Engleske...

Poglavica_haug

pre 5 godina

Naš "preiskusni" treneru, ima ko će da se bavi suđenjem i žalbama. Dosta više o jučerašnjoj utakmici gde smo objektivno bili lošiji u svakom segmentu nakon 1:0. Treba da se misli o skautingu za sledeći meč, a ne da se osvrće unazad. Sa dobrom taktikom u igri i hladne glave možemo sredimo Golijata.

Марко

pre 5 godina

Крстајићу ниси ти крив што си незналица.
(Кривокапић, 23. jun 2018 17:55)

Али је крви што је прихватио понуду савеза да буде селектор. Требало је да оде заједно са Муслином да има образа.

svi smo mi muslini

pre 5 godina

bolje ti je da cutis , imao si vremena da spremis ekipu ali to nisi , vec se i sad bavis hagom , varom , kopackama umesto brazilom .

Ljubicica

pre 5 godina

Kako nasa poslovica kaze - u dobru se ne ponesi, u zlu se ne ponizi. Mi smo se sinoc ponasali sportski, sto ne mogu da kazem za suprotnu stranu.

Radovan Jakšić

pre 5 godina

Krstajić Mladen zna da bi atmosfera bila bolja da smo pobedili. Zna Krstajić Mladen i to da je bolje imati tri boda, nego četiri. Ljudi, imajte poverenja u Krstajić Mladena, štopera, nekadašnjeg Muslinovog pomoćnika. Nećete zažaliti.

branimir

pre 5 godina

Treba konacno staviti tacku na ovaj cirkus i razvlacenje po medijima utakmice koja je prosla.Sto je bilo bilo je,vec rekoh kvalitet imamo ali sam ubedjen da je nas problem psiholoske prirode drugcije ne mogu objasniti onaj strah koji tera igrace da se povlace i samo onako nasumice ispucaju loptu i ne pokusavaju kombinovati .Tako vise niko ne igra ,osim ,naravno reprezentacija koje nemaju bas neku fudbalsku tradiciju (kao sto videsmo igru Irana protiv Spanije _ sto je i normalno ) Ako nista bar imamo priliku odigrati protiv Brazila i pokusati napraviti cudo , pobediti Brazil .Nada umire poslednja pa sretno u sredu!

aloalo

pre 5 godina

O srbi, bio je penal, albanci su nam dali golove ali mi moramo da menjamo ceo sistem od omladine kao austrija ili belgija. Nauciti klince da nisu zvezde i da moraju da igraju na gol vise, napadacki a ne gol i cekanje kraj utakmice!!!
mi jos uvek mislimo da smo evropski brazilci, epa nismo.

saša

pre 5 godina

Ovo prelazi sve granice. Žao mi je igrača ali zbog ovakvih izjava jedva čekam da završimo učešćenje na sp. Već protiv Brazila nadam se.

Pufne za frezenkovanje

pre 5 godina

Strasno! To je jedina rec koja mi pada na pamet u ovom trenutku za ovu izjavu kvazi selektora. Kakve bre Hag ima veze sa fudbalom? Pa kako te nije sramota da tako nesto poistovecujes? U Hagu se sudi ratnim zlocincima. Mozda je i bio penal, ali se desavaju propusti sudija i pored VAR-a. Nije ni prvi ni poslednji put. Na pitanje jesu se igraci sami povukli ti pricas o nekoj drugoj temi. Poznat scenario zar ne? Ti pricas da si zeleo neku pobedu juce? Pa ne znam kako si to zamislio sa u praksi posto nista za to nisi uradio. Sta ce ti Prijovic ako ne za ovakve utakmice? Nismo posle 10og minuta povezali 3 pasa i sta ima dalje da se prica? Posed 60% u odnosu na nasih 40%. Koju si ti utakmicu gledao?

drago

pre 5 godina

Kazna za Srbiju i Krstajica? Upkitanje politike u sport. Nista to, ha?
I uvijek tako.

Cuj ovo, boli sto su se igraci Svicarske radovali u svlacionici. Sta su trebali sutjeti da vama ne bude tesko.

Adam

pre 5 godina

Krstajić je jedan od meni najomiljenijih igrača ali ne slažem se sa njegovom izjavom da smo hteli pobedu protiv Švajcarske.To se na terenu nije videlo.Žao mi je naših igrača,dobri su momci,žrtvuju se,imaju pravilan pristup prema reprezentaciji.Šta vredi kada sve ostalo oko njih nije dobro.Iz zbog toga imamo niminalne šanse protiv Brazila.

Zex

pre 5 godina

Kakav Ljajic vise?Jeste li svestni da on nista ne znaci za ekipu.Poveli smo sinoc bez njega.Kada je usao nista se nije promenilo.Nemamo pleja majstore, Ljajic nije desetka, Tadic koliko god bio dobar nije plej igrac.Nemamo igru kroz sredinu, loptu neznamo da iznesemo.milion puta smo vratili loptu štoperima, nasi pasovi su uglavnom bile razmene štopera i veznih igraca.Posle toga ide duga lopta koja obicno pripadne švajcarcima.Svako ispucavanje je poklon lopta za rivala i onda opet moramo da se branimo.Ocekujete previse od Sergeja on ke strasan igrac ali nema sa kime igrati, mi smo fizicki inferiorni, nemamo kretanje bez lopte,nerazumem zasto nam igraju sporaci.Moderan fudbal je brz fudbal a mi nazalost brze i mlade igrace drzimo na klupi.Još jedna stvar, Branko Jovicic je trebao biti u Rusiji to je Zver od igraca, stavio bi šacirija u dzep.Šta ovekivati od Matica, pa Murinjo je vec pricao da Maticu treba odmor.Šta ovekivati od Kolarov i Ivanovica?

lu

pre 5 godina

Poslao bi ga u Hag "da mu sude kao što su nama"?!? Obradovalo me je juče kada je rekao da neće da komentariše nacionalističke ispade reprezentativaca Švajcarske poreklom s Kosova, ali sada je totalno uprskao stvar. Čude se kada navijači nose transparente koje nose, a selektor ih ovim rečima praktično poziva da nose takve transparente. Sramota!

Gde ja živim

pre 5 godina

Ja sam potpuni fudbalski laik. Malo sam ga igrao i igram rekreativno. Nemam pravo da ovo kažem jednom profesionalcu, ali moram. Krstajiću ćuti ko Boga te molim. Mnogo si naporan. Batali Hag čoveče aman zaman. Navući ćete nam neku bedu na vrat, samo igrajte fudbal ako hoćete.

Čele

pre 5 godina

Sudija nije sudio penal, ali nasa taktika je bila pogresna. U drugom poluvremenu je trebalo da cuvamo rezultat i zabunkerisemo se, a ne da idemo sa toliko igraca u napade, i ostavljamo odbranu nepokrivenu. Dva gola smo dobili iz dva kontranapada, i to prvi posle izvodjenja slobodnog udarca pred njihovim golom. Amaterska greska. Uglavnom, ocito nisu razradjene sve taktike za sve situacije, igraci kao Sergej ne treba da igraju u reprezentaciji jer ne daju maksimum i ne trce dovoljno, ostali solidni i pokazali veliku borbu, narocito Tadic, Ivanovic i Mitrovic. Nejasno zasto Ljajic nije igrao od pocetka, on je mogao da bude igrac odluke. Puno selektorskih gresaka, po meni, Krstajic nije dovoljno iskusan za tu poziciju.

Malkom

pre 5 godina

"Biće nekih promena, ali ne zbog loše igre, nego zbog načina na koji igra Brazil. Imaju oni svojih mana."

Ima Brazil svojih mana, ali daleko od toga da smo mi na tom nivou da iskoristimo njihove mane. Ne dozvoljavam sebi da se ni na trenutak ponadam da ćemo bilo šta protiv Brazila učiniti. Oni neka se nadaju ako hoće. Meni je muke, nerviranja, živciranja, i na kraju jada sinoć bilo sasvim dovoljno, ne treba mi više.

Ali pamtim još...

pre 5 godina

Ali pamtim još... i ko su bili ljudi u FSJ i ko su bili treneri, selektori i igrači, od Andrejke do Miljana i Mitića i Bobeka, i Galića i Džajića... tada je Jugoslavija imala veliki ugled u fudbalskom svetu, Pele je oproštajnu utakmicu igrao na pravoj Marakani protiv Jugoslavije, Srbuija je danas tgamo bez ugleda, poznata samo po kaznama i mržnji koju seje u svim sportovima. Da li će Kokeza da se obrati narodu?

baobab

pre 5 godina

Sramotne izjave daje!! Ovo za Hag necu ni da komentarisem, ali cuj ovo: "Moramo da budemo organizovani..." Brate jesi gledao ti utakmicu sinoc?! Mislim jesi gledao, al da li si stvarno i video nesto?? Pa valjda je bilo lakse biti organizovan kod 1-0 protiv Svajcarske nego protiv Brazila gde moramo da pobedimo, a kontre ce im trcati Nejmar, Kutinjo, Firminjo, Jesus, Marselo... Jednog Sacirija nismo mogli da zaustavimo, protiv Brazila nas cekaju petorica boljih!!

toba

pre 5 godina

Brate igralo se kukavicki.Nikad nisam vidio da je Stojkovicu toliko puta vracena lopta.Morali smo jos vise stisnuti kad smo poveli,dotuci tad kad su bili ranjeni.

dragan

pre 5 godina

Tipicno, krivac se uvek trazi u svemu i svacemu a svoju sopstvenu odgovornost ne vidimo.Selektore , igraci su ti delovali bez snage zadnjih 25 minuta.

Milan

pre 5 godina

Dva su krivca za nas poraz, Krstajic i sudija Brih.

Prvo o Krstajicevim greskama:

Ekipa je ocigledno usla nonsalantno u drugo poluvreme. Nema tu govora o fizickoj nepripremljenosti, ovi momci igraju utakmice u fizicki najzahtevnijim ligama, nisu oni postali trutovi tri nedelje nakon kraja sezone. Trener je lose odrsdio psihicki deo nakon vodjstva, kada je najpotrebnije objasniti ekipi da ostane motivisana i koncenttisana 90 minuta. Oba gola su dosla iz naseg nedostatka koncentracije, ni jedan iz izradjene akcije.

Dalje, izmene su bile totalno “missplaced”, pogresni igraci su uvedeni (ofanzivni igrac kada nemas posed lopte, a ni potrebu da juris rezultat) umesto pogresnih igraca (SMS kojem ocigledno nije islo sinoc).

Znaci selektor je podbacio u obe kategorije gde on u stvari i ima nekog uticaja na igru. Taktika je bila ista kao i protiv Kosta Rike, i kao i u prvom poluvremenu, nije tu bilo problema.

Sto se tice Briha, ovoliki broj gresaka na stetu jednog tima u utakmici takvog nivoa je nedopustiv i samim tim sumnjiv. Nije ovo prica o nekoj zaveri vec cinjenice, tri zuta kartona igracima sredine terena, nakon prvih faulova, bez i jednog upozorenja, na prve ostrije faulove je ocigledna namera da se poremeti tim koji je do tada imao inicijativu na terenu. Ne moze se igrati normalno pod pritiskom crvenog kartona, Matic tu jeste u pravu. Na ovakvom takmicenju gde se pobednik odlucuje na gol razlike, ovo jeste previse. Kada na to dodamo nedosudjeni penal onda je jasno da je sudija direktno uticao na ishod utakmice sto je na ovakvom takmicenju nedopustivo.

Ultimate draft

pre 5 godina

E moj selektore, umesto da angazujes nekog psihologa da odradi par terapija sa nasim orlovima, ti se bakces tricama i kucinama i stvarima koje su nepovratne, ostale za nama, nikad vise!I prekini da pominjes taj hag, Srbija je tu knjigu zatvorila odavno.

crise de nerfs

pre 5 godina

Lose drugo poluvreme jeste za brigu,ali ljudi mi smo spreceni da igramo presing na sredini zutim kartonima na startu meca.Sta sad igraci koji su izneli teret pobede nad Kostarikom su naprasno zaboravili da trce,a isti ti koje pljujete danas su nadtrcali Kostariku.Penal,ofsajd i kartoni su direktiva Fife,te nikakve kazne nece biti.Nama za razliku od komsija koje velicate niko nije poklonio ni autogol,penal,niti neki ludi golmanski ispad,naprotiv nama su penal oteli i tacka.

pera kojot super genije

pre 5 godina

podrska svima u timu ,glavu gore,ne obracajte paznju na ove sto pljuju i mrze sve oko sebe,a najvuse svoju zemlju i narod,glavu gore i hrabro protiv brazila!

manje priče mora više da se trči

pre 5 godina

Krstajiću, samo se ukopavaš sa ovakvim izjavama. Nisi dobro vodio ekipu protiv Švajcarske i to je suština. Gledaj da li možeš bolje protiv Brazila.

Pendrek(po potrebi@)

pre 5 godina

Koliko ja vidim selektore za tebe se mundijale jučer završio,ovo sa šwajcarcima će vam doći ko mačiji kašalj šta će vam Brazilci ,,uvaliti,,
Trebao si svoje momke da goniš i
teraš da igraju a ne sad da kukaš.
Kao selektor si nula!

markonatto

pre 5 godina

Po meni ovde nema mnogo filozofije, nema teorije zavere. Ajde da zanemarimo penal nad Mitrovicem, da se vratimo utakmicu nazad. Kako je Svajcarska izjednacila protiv Brazila? Iz kornera, prilikom cistog faula u napadu. Dakle imali su protekciju i protiv jednog Brazila! Petostrukog osvajaca svetskog prvenstva, tima ciji igraci bezmalo vrede milijardu evra. Tima koji prati i gotivi ceo svet. Prosto i jednostavno Brazilci. I onda treba da se pitamo da ih je sudija pogurao protiv nas? Naravno mozemo reci pa zasto im Brazil nije dao 3, zasto im mi nismo na vreme dali drugi gol? Da li bi uopste postigli gol iz tog penala? I jos milion sta bi bilo kad bi bilo pitanja i teorija, ali jedno se ne moze osporiti, a to je da se Svajcarska OCIGLEDNO "GURA" od strane nekoga, necega, koga vec. To su igre na mnogo visim nivoima i to je ocigledno. Zato mislim da nase momke apsolutno ne treba osudjivati, apsolutno su dali sve od sebe. Da li su gresili? Jesu. Ko radi taj i gresi. Ali jedno znam, a to je da je njima ovaj poraz i ova nepravda daleko teze pala njima, nego ljudima koji ih stavljaju na stub srama, bez razloga. Sve je ovo jedna velika stvar za jednu "malu" i ponosnu zemlju kao sto je Srbija. I treba da budemo ponosni. I za kraj, protiv Brazila samo hrabro, pa sta bude. I Grcka je bila prvak Evrope, i Lester je bio prvak Engleske...

MarS

pre 5 godina

Prvo poluvremenu nas posed lopte 30% i ovaj zadovoljan!? sredine nigde, celu utakmicu samo neki baloni preko svajcaraca ali i nasih. Ocajna postavka ekipe, ocajan pristup svih, nismo uspeli da spojimo tri, cetiri pasa. Momci su se borili to stoji ali da ne menja ništa od 60min ne razumem. Radonjic, Ljajic i Prijovic su trebali uci tada i doneti svezinu ovako samo potvrdjuje da nije trener visokog kalibra!

maconii

pre 5 godina

e moj ti...znaci prvo se ide u jaslice,pa u obdaniste,pa u osnovnu skolu,srednju,pa se trazi posao ili se studira,pa onda posle kaljenja na poslu i iskustva se napreduje i neko uspe pa postane i direktor...znaci,prvo treba da treniras petlice,pa kadete,pa omladince,pa ako doguras do prvog tima super...a on je odmah dosao na vrh bez da se pre toga razvijao i dokazivao,a pri tome nije ni neko veliko fudbalsko ime...e zato je i jurnuo da pobedi sa timom koji jedva stoji na nogama,a mi amateri smo svi to videli...kakav danak neiskustvu i strah od brazila...uopste ne mora da znaci da ce svajcarska dobiti kostariku...siguran sam da su svi igraci ljuti na njega...ovo je njegov poraz

notor

pre 5 godina

malo samokritike vam treba,ali to je općenito kod Srba skoro nepoznato,najbolja prilika u zadnjih 70min utakmice vam je ta sporna situacija sa Mitrovićem,koja nije bas čista,a prave momčadi se i nevade pa kad su situacije i čistije

Branko

pre 5 godina

Susjedi, znam kako vam je, nas su pokrali tako u Brazilu. Bili smo bolji dok se sudačka mašinerija nije aktivirala da spasu domaćina. Jedini način je zabit dva tri gola više od protivnika, razbit ih na terenu, onda ih nikakvo suđenje ne može spasiti. Sretno s Brazilom, nisu nepobjedivi. Nitko nije.

u se i u svoje kljuse

pre 5 godina

Stvarno mi nije jasno, zar smo toliko naivni, da smo ocekivali posteno sudjenje!?
Cim su odredili sudiju znao sam da ce navlaciti za njih, pa on je sudio i Srbija Hrvatska na isti nacin, sada je i manje navlacio jer gleda ceo svet. Klasican sudija koji je dobio zadatak.
Kad cemo se opametiti?
Krstajic je trebao da spremi psiholoski ekipu na ovakvo sudjenje i da znaju da moraju da budu za klasu bolji da bi pobedili. Igraci nisu bili spremni, vidi se jer su prigovarali sudiji i njihovim igracima, time su se emotivno praznili i gubili fokus sa igre i svojih zadataka. I to je prvi uzrok poraza, a drugi je katastrofalna fizicka sprema.

BeKo

pre 5 godina

Čuj ovog,sudija u Hag,pa nije pobio stotine ljudi,već samo nije svirao penal.Sećam se 82 u Španiji Sorensen sudi penal za prekršaj Zajeca van šesnaest i još ponavlja izvođenje zbog kretanja Pantelića.
Mislim da je Radnik iz Bijeljine tvoj nivo.

sasa jokic

pre 5 godina

Cemu pominjati Hag!? Pa zemljace, tamo se sudilo ratnim zlocincima, kad vec dotices politiki, to je nasa stamota! Jeste sudija pogresio, i to si trebao da kazes na konferenciji za stampu, da se bunis, pravis pritisak, i to na utakmici samoj, a ne sada da dajes ovakve izjave.
Ne mozes da budes zadovoljan prvim poluvremenom, jer samo desetak minita posl gola je nesto valjalo, a posle toga, pa sve do kraja utakmice lose.
Gledam snimak njihovog prvog gola, i ne mogu da se nacidom, odakle Ivanovicu ideja da padne? Pa covece zatvori gol celim telom, logicno je da kada lopta brzo ide prema njemu je da ce da se digne kada je sutne!!??
Potsetio me Krstajic na onaj zicer Tosica. Umesto samo da se “poklonio”, on pravi trzaj, zamalo vrat da polomi.
Na kraju, ajde da verujemo, niko nije nepobediv, NIKO, ali moj strah je strucni stab i autoritet selektora koji to nema.
I protiv Svajcarske je psiholoska proprema bila losa, igrace jw pojeo adrenalin, zato su pali fizicki. Posaljit ljudi dva, tri sportska psihologa (ozbiljan sam) neka rade sa njima ova dva tri dana. To je u danasnjem sporti apsolutno normalna stvar. Maricu, ne pipaj loptu tri, cetei puta posle svakog projema, nego je prosledjuj odmah! Bane ne moze da igra protiv brzih Brazilaca, nikako. Ubaci malog Zivkovica umesto Kostica, ubaci ga u vatru, a Sergej ima sansu da dokaze da nije izvikana zvezda, ali to mora da dokaze protiv Brazila!

deset miliona za gospodina

pre 5 godina

Igrali smo onako kako umemo, solidno u prvom poluvremenu, gol, šanse, imali su i oni dve odlične prilike, Stojković (velika pohvala za njega) je bio dobar. Veliki pad u drugom je iz dva razloga :
1. sudijski kriterijum je onemogućio veznom redu da igra svoju čvrstu igru
2. zbog neuigranosti naši igrači su se potrošili, u prvom poluvremenu su trudom mogli da kompenzuju, u drugom nisu, izgledalo je da im je ponestalo kondicije, ali je razlog neuigranost.

Meni se i dalje svidja kako igramo, govorimo o reprezentaciji Srbije koja uglavnom preskače velike turnire, nismo se obrukali.
Brazil igra isto kao mi, ali imaju više kvaliteta. Kad bude stani-pani oni će zapeti i dobiti nas. Kad nalete na Belgiju ili neku sličnu reprezentaciju biće razbijeni. Nama je grupa na žalost max domet, ali bitno je da smo tamo.

Rvac

pre 5 godina

Prvo sam ga kritikovao zbog nacina na koji je dosao na mesto selektora, kad sam sinoc pogledao izjave posle meca pomislih, mozda je ipak normalan lik. I sa ovim izjavama o hagu i Brihu mi se jos vise smucio nego ranije. Krstajicu, ne bi ti u normalnoj zemlji ni ovce cuvao.

FIFA globalist mafia

pre 5 godina

Još gore od sudije u Hagu je:

"pokušaćemo da uradimo nešto što je **nemoguće**"

Ovakav ne treba ni amaterski tim da vodi, a ovi mu dadoše reprezentaciju.

Jimi

pre 5 godina

Krstaja, proci ces kao Muslin. Ne znam samo odakle ti hrabrost da preuzmes ekipu pred SP....Ne znas svoj posao, tvoj Sergej od 500 miliona eura ne zna svoj posao i zato su nas oni Albanci sinoc rasturili. Sudija jeste lose sudio ali nije sudija kriv sto su tvoji igraci u zadnjih 10 minuta bili bez koncentracije i snage.

Александар Мишковић (Монтреал)

pre 5 godina

“Задовољан сам првим полувременом?!?” Задовољан си игром између 6-ог и 45-ог минута и поседом лопте, бројем пасова, дуплих пасова, истрчавањем, уиграношћу везног реда, организацији и прегледу игре наших “ведета”? Добро. Само напред(но)!

dr mr

pre 5 godina

taman rekoh sinoc "gospodin", kad ono medjutim...
pokradeni smo i svima nam je tesko ali ovim izjavama "selektora", "predsednika" sve mi nekako gubi smisao...

john

pre 5 godina

Novinar: "Da li su se igrači sami povukli u drugom poluvremenu ili ste tražili to od njih?"

Selektor: "Mogao sam da gledam samo sebe, da igram na bod i da posle svi kažu da sam bio na Svetskom prvenstvu i da sam osvojio četiri boda. Ali, ja ne mogu tako da radim, hteo sam više, hteo sam da pobedimio, jer sam mislio da nam ni taj jedan bod ne znači mnogo."

Da sam na mestu novinara samo bih popnovio pitanje. Ne samo da nije odgovorio (pitanje je vrlo kratko i jasno) vec nam tvrdi da su "isli na pobedu"!!! Covece gledali smo utakmicu. Defanziva tokom 85 minuta nije "isli smo na pobedu". I umesto da prihvati bar deo odgovornosti na sebe, on spominje Hag i okrivljuje sudije. Svasta.

Filip21

pre 5 godina

Ja cu spustiti loptu sa kritikama jer vecina ljudi ovde previse kritikuje,dobro istina je da smo drugo poluvreme odigrali katastrofalno i da nam je nestalo snage ali ljudi zamislite vi kako opada moral igracima kada vide sta im sudija sve radi na terenu.
Hajde realno da analiziramo mec,prvo ni smo krenuli odlicno agresivno i najbolje napade smo imali preko krila kada centriramo u kazneni da smo to cesce praktikovali u nastavku i dali bi jos koji gol sigurno ipak nasa igra se uglavnom zasnivala posle gola na ulasku u stedinu i pasu ka Mitru koji zagradi loptu ali za sve mu se svira faul u napadu... Sergej je bio skroz iskljucen takve lopte je on trebao da skuplja,a Mitar da ceka njegov pas u 16. Kao sto su vecina ovde primetila Radonjic je morao da igra od starta ili bar da udje vec posle prinljenog gola da unese sveziny a ne da se ceka 80 minut,isto tada je trebao i Ljajic umesto Sergeja i kasnije oko 70og Prijovic jer je Mitar bio vidno unoran.
Dalje nas glavni problem je bio to sto smo hteli da se trkamo sa ekipom koju retko ko nadtrci,u prvom poluvremenu smo vise pretrcali od njih cak ali zato nismo imali snage za najbitnijih poslednjih 15 minuta to je opet takticka greska jer su se Sergej i Mitar bespotrebno trosili nekad a Tadic je igrao sve vreme uz Baneta...Golove smo primali naivno kao i sto smo igrali, elu utakmicu su nas uvlacili u svoj vrtlog da igramo kako oni sviraju i kad im je uspelo samo su resili utakmicu. Meni ipak dobra atmosfera koju su stvorili ovi momci pruza veliku nadu da ce ovo biti sve bolje i da mozemo i protiv Brazila,a na sledecem evropskom da imamo vec neke vise ciljeve kada mladji ograci sazru jer ako ne postavljamo sebi vise ciljeve do njih necemo ni doci.

Che

pre 5 godina

Da smo mi zaboli na pocetku 3 komad kao sto nismo, ne bi nas brinuli ni sudija ni saciri ni bilo ko...ali ne, damo gol i onda se povucemo kao babe neke.

@logika

pre 5 godina

"Da mu sude kao nama". Kao nama? Kojim nama, o cemu prica ovaj covek? Ja sam Srbin, i meni niko nije sudio u Hagu. Isti slucaj i sa Krstajicem. Koji smo to mi kojima su sudili?

Filip21

pre 5 godina

Ja cu spustiti loptu sa kritikama jer vecina ljudi ovde previse kritikuje,dobro istina je da smo drugo poluvreme odigrali katastrofalno i da nam je nestalo snage ali ljudi zamislite vi kako opada moral igracima kada vide sta im sudija sve radi na terenu.
Hajde realno da analiziramo mec,prvo ni smo krenuli odlicno agresivno i najbolje napade smo imali preko krila kada centriramo u kazneni da smo to cesce praktikovali u nastavku i dali bi jos koji gol sigurno ipak nasa igra se uglavnom zasnivala posle gola na ulasku u stedinu i pasu ka Mitru koji zagradi loptu ali za sve mu se svira faul u napadu... Sergej je bio skroz iskljucen takve lopte je on trebao da skuplja,a Mitar da ceka njegov pas u 16. Kao sto su vecina ovde primetila Radonjic je morao da igra od starta ili bar da udje vec posle prinljenog gola da unese sveziny a ne da se ceka 80 minut,isto tada je trebao i Ljajic umesto Sergeja i kasnije oko 70og Prijovic jer je Mitar bio vidno unoran.
Dalje nas glavni problem je bio to sto smo hteli da se trkamo sa ekipom koju retko ko nadtrci,u prvom poluvremenu smo vise pretrcali od njih cak ali zato nismo imali snage za najbitnijih poslednjih 15 minuta to je opet takticka greska jer su se Sergej i Mitar bespotrebno trosili nekad a Tadic je igrao sve vreme uz Baneta...Golove smo primali naivno kao i sto smo igrali, elu utakmicu su nas uvlacili u svoj vrtlog da igramo kako oni sviraju i kad im je uspelo samo su resili utakmicu. Meni ipak dobra atmosfera koju su stvorili ovi momci pruza veliku nadu da ce ovo biti sve bolje i da mozemo i protiv Brazila,a na sledecem evropskom da imamo vec neke vise ciljeve kada mladji ograci sazru jer ako ne postavljamo sebi vise ciljeve do njih necemo ni doci.

Ivana

pre 5 godina

Ceo mec je jos pre pocetka bio pod velikim tenzijama, a i od kada smo dali gol, sve je krenulo nizbrdo. Preko sudija, sudjenja do albanskih igraca koji su nase provocirali. Svaka cast nasim reprezentativcima kako su sve hrabro izdrzali.

Radovan Jakšić

pre 5 godina

Krstajić Mladen zna da bi atmosfera bila bolja da smo pobedili. Zna Krstajić Mladen i to da je bolje imati tri boda, nego četiri. Ljudi, imajte poverenja u Krstajić Mladena, štopera, nekadašnjeg Muslinovog pomoćnika. Nećete zažaliti.

Ljubicica

pre 5 godina

Kako nasa poslovica kaze - u dobru se ne ponesi, u zlu se ne ponizi. Mi smo se sinoc ponasali sportski, sto ne mogu da kazem za suprotnu stranu.

Mile

pre 5 godina

Знало се и пре почетка утакмице да нам Немац неће бити наклоњен, чак шта више и бити против што се и показало

bole

pre 5 godina

Posto smo mi Srbi poznati kao od inata rodjeni,sada ce sigurno jos vecu motivaciju imati da pobedimo Brazil.I to ce se desiti,zivi bili pa videli. Nezanju oni kome su se zamerili.

crise de nerfs

pre 5 godina

Lose drugo poluvreme jeste za brigu,ali ljudi mi smo spreceni da igramo presing na sredini zutim kartonima na startu meca.Sta sad igraci koji su izneli teret pobede nad Kostarikom su naprasno zaboravili da trce,a isti ti koje pljujete danas su nadtrcali Kostariku.Penal,ofsajd i kartoni su direktiva Fife,te nikakve kazne nece biti.Nama za razliku od komsija koje velicate niko nije poklonio ni autogol,penal,niti neki ludi golmanski ispad,naprotiv nama su penal oteli i tacka.

Александар Мишковић (Монтреал)

pre 5 godina

“Задовољан сам првим полувременом?!?” Задовољан си игром између 6-ог и 45-ог минута и поседом лопте, бројем пасова, дуплих пасова, истрчавањем, уиграношћу везног реда, организацији и прегледу игре наших “ведета”? Добро. Само напред(но)!

Milan

pre 5 godina

Dva su krivca za nas poraz, Krstajic i sudija Brih.

Prvo o Krstajicevim greskama:

Ekipa je ocigledno usla nonsalantno u drugo poluvreme. Nema tu govora o fizickoj nepripremljenosti, ovi momci igraju utakmice u fizicki najzahtevnijim ligama, nisu oni postali trutovi tri nedelje nakon kraja sezone. Trener je lose odrsdio psihicki deo nakon vodjstva, kada je najpotrebnije objasniti ekipi da ostane motivisana i koncenttisana 90 minuta. Oba gola su dosla iz naseg nedostatka koncentracije, ni jedan iz izradjene akcije.

Dalje, izmene su bile totalno “missplaced”, pogresni igraci su uvedeni (ofanzivni igrac kada nemas posed lopte, a ni potrebu da juris rezultat) umesto pogresnih igraca (SMS kojem ocigledno nije islo sinoc).

Znaci selektor je podbacio u obe kategorije gde on u stvari i ima nekog uticaja na igru. Taktika je bila ista kao i protiv Kosta Rike, i kao i u prvom poluvremenu, nije tu bilo problema.

Sto se tice Briha, ovoliki broj gresaka na stetu jednog tima u utakmici takvog nivoa je nedopustiv i samim tim sumnjiv. Nije ovo prica o nekoj zaveri vec cinjenice, tri zuta kartona igracima sredine terena, nakon prvih faulova, bez i jednog upozorenja, na prve ostrije faulove je ocigledna namera da se poremeti tim koji je do tada imao inicijativu na terenu. Ne moze se igrati normalno pod pritiskom crvenog kartona, Matic tu jeste u pravu. Na ovakvom takmicenju gde se pobednik odlucuje na gol razlike, ovo jeste previse. Kada na to dodamo nedosudjeni penal onda je jasno da je sudija direktno uticao na ishod utakmice sto je na ovakvom takmicenju nedopustivo.

Igor

pre 5 godina

Budimo realni, sudjenje je bilo ocajno i u najvecoj meri kumovalo nasem porazu. Od deljenja zutih kartona kao da su bombone, do toga da gospodin nije zeleo da proveri VAR, iako mu je VAR soba signalizirala to.

Milana

pre 5 godina

Uvek kada smo boli, u bilo kom sportu, sudije su te koje su umesaju i sasvim ocigledno vode igru na strani suprotnog tima. To se desilo nama sinoc.

Ljubicica

pre 5 godina

Kako nasa poslovica kaze - u dobru se ne ponesi, u zlu se ne ponizi. Mi smo se sinoc ponasali sportski, sto ne mogu da kazem za suprotnu stranu.

markonatto

pre 5 godina

Po meni ovde nema mnogo filozofije, nema teorije zavere. Ajde da zanemarimo penal nad Mitrovicem, da se vratimo utakmicu nazad. Kako je Svajcarska izjednacila protiv Brazila? Iz kornera, prilikom cistog faula u napadu. Dakle imali su protekciju i protiv jednog Brazila! Petostrukog osvajaca svetskog prvenstva, tima ciji igraci bezmalo vrede milijardu evra. Tima koji prati i gotivi ceo svet. Prosto i jednostavno Brazilci. I onda treba da se pitamo da li ih je sudija pogurao protiv nas? Naravno mozemo reci pa zasto im Brazil nije dao 3, zasto im mi nismo na vreme dali drugi gol? Da li bi uopste postigli gol iz tog penala? I jos milion sta bi bilo kad bi bilo pitanja i teorija, ali jedno se ne moze osporiti, a to je da se Svajcarska OCIGLEDNO "GURA" od strane nekoga, necega, koga vec. To su igre na mnogo visim nivoima i to je ocigledno. Zato mislim da nase momke apsolutno ne treba osudjivati, apsolutno su dali sve od sebe. Da li su gresili? Jesu. Ko radi taj i gresi. Ali jedno znam, a to je da je ovaj poraz i ova nepravda daleko teze pala njima, nego ljudima koji ih stavljaju na stub srama, bez razloga. Sve je ovo jedna velika stvar za jednu "malu" i ponosnu zemlju kao sto je Srbija. I treba da budemo ponosni. I za kraj, protiv Brazila samo hrabro, pa sta bude. I Grcka je bila prvak Evrope, i Lester je bio prvak Engleske...

Oliver

pre 5 godina

Cim sam video da Brih sudi, znao sam da ce biti nekakvih sumnjivih situacija, ali nisam mogao ni da zamislim onu sinocnu predstavu. Sramotno sudjenje.

Branko

pre 5 godina

Susjedi, znam kako vam je, nas su pokrali tako u Brazilu. Bili smo bolji dok se sudačka mašinerija nije aktivirala da spasu domaćina. Jedini način je zabit dva tri gola više od protivnika, razbit ih na terenu, onda ih nikakvo suđenje ne može spasiti. Sretno s Brazilom, nisu nepobjedivi. Nitko nije.

Aksentije

pre 5 godina

Sudjenje je u najmanju ruku bilo tendenciozno i u dobroj meri kumovalo nasem porazu - kako mozemo da igramo otvoren fudbal kada za svaki start (nezavisno od tezine) preti karton?

Vrteska

pre 5 godina

Ne treba da se osvrcemo na taj poraz, niti na to sudjenje, ocigledno je tako moralo da bude. To neka ide na njihovu sramotu, kao i ko zna koliko puta do sada.

Vrteska

pre 5 godina

Ne treba da se osvrcemo na taj poraz, niti na to sudjenje, ocigledno je tako moralo da bude. To neka ide na njihovu sramotu, kao i ko zna koliko puta do sada.

markonatto

pre 5 godina

Po meni ovde nema mnogo filozofije, nema teorije zavere. Ajde da zanemarimo penal nad Mitrovicem, da se vratimo utakmicu nazad. Kako je Svajcarska izjednacila protiv Brazila? Iz kornera, prilikom cistog faula u napadu. Dakle imali su protekciju i protiv jednog Brazila! Petostrukog osvajaca svetskog prvenstva, tima ciji igraci bezmalo vrede milijardu evra. Tima koji prati i gotivi ceo svet. Prosto i jednostavno Brazilci. I onda treba da se pitamo da ih je sudija pogurao protiv nas? Naravno mozemo reci pa zasto im Brazil nije dao 3, zasto im mi nismo na vreme dali drugi gol? Da li bi uopste postigli gol iz tog penala? I jos milion sta bi bilo kad bi bilo pitanja i teorija, ali jedno se ne moze osporiti, a to je da se Svajcarska OCIGLEDNO "GURA" od strane nekoga, necega, koga vec. To su igre na mnogo visim nivoima i to je ocigledno. Zato mislim da nase momke apsolutno ne treba osudjivati, apsolutno su dali sve od sebe. Da li su gresili? Jesu. Ko radi taj i gresi. Ali jedno znam, a to je da je njima ovaj poraz i ova nepravda daleko teze pala njima, nego ljudima koji ih stavljaju na stub srama, bez razloga. Sve je ovo jedna velika stvar za jednu "malu" i ponosnu zemlju kao sto je Srbija. I treba da budemo ponosni. I za kraj, protiv Brazila samo hrabro, pa sta bude. I Grcka je bila prvak Evrope, i Lester je bio prvak Engleske...

deset miliona za gospodina

pre 5 godina

Igrali smo onako kako umemo, solidno u prvom poluvremenu, gol, šanse, imali su i oni dve odlične prilike, Stojković (velika pohvala za njega) je bio dobar. Veliki pad u drugom je iz dva razloga :
1. sudijski kriterijum je onemogućio veznom redu da igra svoju čvrstu igru
2. zbog neuigranosti naši igrači su se potrošili, u prvom poluvremenu su trudom mogli da kompenzuju, u drugom nisu, izgledalo je da im je ponestalo kondicije, ali je razlog neuigranost.

Meni se i dalje svidja kako igramo, govorimo o reprezentaciji Srbije koja uglavnom preskače velike turnire, nismo se obrukali.
Brazil igra isto kao mi, ali imaju više kvaliteta. Kad bude stani-pani oni će zapeti i dobiti nas. Kad nalete na Belgiju ili neku sličnu reprezentaciju biće razbijeni. Nama je grupa na žalost max domet, ali bitno je da smo tamo.

Marija Mara

pre 5 godina

Utakmica je bila teska, ne samo zbog toga sto je svajcarski tim jak, vec i zbog same cinjenice da vecinutima cine Albanci, koji su pre utakmice svojim izjavama dodatno povecali pritisak. Ipak, oni su tu da provociraju, a mi smo tu da se sa tim nosimo. Sada se ne treba baviti ni time, ni sudijom, ni sudjenjem, vec treba dati sve od sebe u utakmici protiv Brazila. Ko kaze da ako smo mogli da izgubimo od Svajcarske, ne mozemo pobediti Brazil. Napred, momci!

goga

pre 5 godina

Poznati smo mi Srbi po tome da bi svi mogli biti selektori i da pljujemo pa našoj reprezentaciji posle lošijeg izdanja , ali ovaj put mislim da ipak treba prepustiti Krstajiću i njegovim izabranicima da se izbore sa Brazilom kako znaju i umeju a mi da budemo ovaj put samo vatreni navijači svog nacionalnog tima.

mina

pre 5 godina

Puno gresaka je bilo sa njihove strane, pogotovo drzanja dvojice kod naseg gola sto je bilo katastrofa, ali mogli su i nasi malo ofanzivnije igrati. Osude im svakako sada ne trebaju. Mi im drzimo palceve i navijamo svim srcem.

Andjelina

pre 5 godina

Sudjenje nije bilo fer ali se sada treba fokusirati na sledecu utakmicu i dati sve od sebe kako bi je odigrali najbolje i kako bi ostali u takmicenju.

Naivko

pre 5 godina

FIFA cije je sediste u Svajcarskoj, delegira Nemca da sudi Svajcarcima... Tu je vec sve bilo previse sumnjivo da bi bilo realno sudjenje.

Miroslav

pre 5 godina

Momci, Lester je bio prvak Engleske, Grcka osvojila EP, pa mozete i vi da dobijete Brazil. Budimo realni, Brazil je na dosadasnjem delu prvenstva pokazao 60ak minuta kvalitetne igre, inace su prosecno do ocajni bili. Verujem u vas.

Neven

pre 5 godina

Život ide dalje. Verujem da će Srbija pobediti Brazil, a da će se ova nepravda u vidu selektivne primene War tehnologije brzo zaboraviti.

Valerija

pre 5 godina

Snazna poruka naseg selektora, koji je besan zbog loseg sudjenja sudije. Svi smo videli nepravdu i lose sudjenje, ali na zalost tako je uvek kada igra nasa reprezentacija u bilokom sportu.

Radiša

pre 5 godina

U skorijoj prošlosti nije bilo ovoliko pristrasnosti sudija na jednoj međunarodnoj utakmici a pogotovo na ovakvom takmičenju kao što je Svetsko prvenstvo.

Milan

pre 5 godina

Знало се и пре почетка утакмице да нам Немац неће бити наклоњен, чак шта више и бити против што се и показало
(Mile, 23. jun 2018 19:08)

Apsolutno se slazem sa vama, tendenciozno sudjenje se videlo iz aviona.

ej bre

pre 5 godina

Ja bih upitao FIFU zasto su postavili Nemca za sudiju,i da li bi dopustili da utikmicu u kojoj igra nasa reprezentacija sudi npr. Crnogorac?
(Vidak, 23. jun 2018 19:08)

Gde ti zivis? Pa taj bi nas odrao gore nego Nemac...

Zarko

pre 5 godina

“Kant je rekao da kada čovek sebe učini crvom ne sme da se žali kada neko stane na njega. Pa, u petak pazite šta radite, jer će Švajcarci rado stati na vas”, parafrazirao je Kiril.
I obistinilo se....posle 1:0 Orlovi postaju crvi koje su pojeli crni Svajcarski orlovi....cast izuzecima....
Sada vredi ustati....zamisliti da igramo 1/16 finala sa Brazilom a pobedom idemo u 1/8 finala i pokusati napraviti cudo....uz pamet, srce, i dace Bog srecu. Timski.

Lesser watch

pre 5 godina

Sta se mi lozimo na neku igru ili taktiku. Svajcarci su projektovani da prodju i tacka. To se videlo i protiv Brazila. Da je trebalo da ne izgube svirno bi neki smesan penal ili bi izbacio nasa 2 igraca i gotovo. Pa sudio je tako da im konstantno daje vetar u ledja a nas da vrati nazad. Koliko samo sviranih faulova u napadu, pa kartoni pravim igracima u pravo vreme a o penalu je izlisno govoriti.Setite se koliko su faulova napravili protiv Brayila dok nisu dobili karton, Tako da je bespredmetno kritikovati nase momke jer su stvarno dali sve od sebe. I to od prvog do poslednjeg. A ako su i gresili, to je sastavni deo igre. Svi grese. Kako bi se drugacije i dao gol?

Katarina

pre 5 godina

Šta je, tu je, više sreće i želje za pobedom dgugi put. Nema kukanja i taženja krivca u drugima. Istina je da je sudija bio nepravedan ali da smo mogli mnogo bolje a nismo, i to je istina.

Marija

pre 5 godina

Amerikanci platili nemačkom sudiji da navija za Šiptare i provocira Srbiju zajedno sa igračima i navijačima. Sramota. Fifa treba sada da reaguje, a ne samo na nas!!

Kata

pre 5 godina

Moramo zaboraviti sto pre na sinocnje sudjenje i fokusirati se na sledecu utakmicu, koji opet mogu sudije da upropaste ali se nadamo da nece.

pera kojot super genije

pre 5 godina

podrska svima u timu ,glavu gore,ne obracajte paznju na ove sto pljuju i mrze sve oko sebe,a najvuse svoju zemlju i narod,glavu gore i hrabro protiv brazila!

Curica

pre 5 godina

Nije nama samo sudija kriv, ali je umnogome pomogao da Svajcarci pobede, sudeci u njihovu korist. Nasi su jako morali da paze kako igraju, jer svaki pogresan potez je bio ili zuti ili crveni karton.

branimir

pre 5 godina

Treba konacno staviti tacku na ovaj cirkus i razvlacenje po medijima utakmice koja je prosla.Sto je bilo bilo je,vec rekoh kvalitet imamo ali sam ubedjen da je nas problem psiholoske prirode drugcije ne mogu objasniti onaj strah koji tera igrace da se povlace i samo onako nasumice ispucaju loptu i ne pokusavaju kombinovati .Tako vise niko ne igra ,osim ,naravno reprezentacija koje nemaju bas neku fudbalsku tradiciju (kao sto videsmo igru Irana protiv Spanije _ sto je i normalno ) Ako nista bar imamo priliku odigrati protiv Brazila i pokusati napraviti cudo , pobediti Brazil .Nada umire poslednja pa sretno u sredu!

neko

pre 5 godina

Sad lepo ovi iz FIFA-e da uporede našeg Mažića i ovog Nemca, pa neka vide kakvi su Srbi narod, i da nije baš tako da smo mi uvek loši momci.

Srboljub

pre 5 godina

Samo složni Srbi mogu do boljih rezultata a sudije treba poštovati i nikada ma koliko to teško zvučalo ne vređati a ovaj je sam sebe toliko ponizio da nikada neće biti dobrodošao u Srbiju.

Mirko

pre 5 godina

Svajcarci su dali gol Brazilu posle faula, zar ste ista drugo mogli pomisliti da ce biti kad im NEMAC sudi utakmicu? Jeste li toliko naivni?

Nikolina

pre 5 godina

Zar sudija ne treba da bude nepristrasan? Zar FIFA ne bi trebala da sankcioniše sudiju Feliksa Briha što se ponašao kao dvanesti igrač Švajcarske?

Mare

pre 5 godina

Sudija se bas nije proslavio ovom pogresnom odlukom, svi su mu zamerili i kritikuju ga a bas me zanima da li ce to uopste uroditi plodom.

Mladen cg

pre 5 godina

Markonato@
Svaku tvoju riječ potpisujem! Momci su dali sve od sebe! Zaista vjerujem da je potrebna naša sveopšta podrška. Brazil jeste prvi favorit za osvajanje, ali i naši momci imaju kvalitet! Samo da nam dozvole jednake aršine, da igramo! Srbija!

Snežana

pre 5 godina

Upravo procitah negde da svajcarska premijerka ili sta li je vec osudjuje albanske fudbalere za njihovo ponasanje,to je greska njihovog selektora jer im nije ocitao lekciju pre utakmice,sad je kasno!!!!Njega prvog treba kazniti i smeniti ga jer je to dopustio!!!

Jovica

pre 5 godina

Sramno sudjenje sudije Briha i FIFA bi trebala da reaguje kako vise nikad ovakvo sudjenje ne bi smelo da se desi,kako Srbiji tako ni jednoj drugoj zemlji.

nik

pre 5 godina

Druze da ste vi njima u prvom zabili jos jedan i da niste igrali kao najobicnije kukavice ,ne bi tebi sudija nista bio kriv! Mene samo zanima koliko kosta šaćiri ako Milinkovic Savic kosta 130miliona???? Eto to da mi neko objasni!!! Po mom misljenju Šaćiri kosta 400miliona,ako ovaj kosta 130m!

mile rizik

pre 5 godina

Kada vidim koliko minusa SNS botovi lupaju čak i na ovu temu onda znam da SNS vlada fudbalom i fudbalskim savezom. Ono kad upregnu botove da lupaju minuse onda znaš sigurno da su upleteni u sve i da svim silama brane SNS-ovski FSS. Sjašite više sa naroda.

@logika

pre 5 godina

"Da mu sude kao nama". Kao nama? Kojim nama, o cemu prica ovaj covek? Ja sam Srbin, i meni niko nije sudio u Hagu. Isti slucaj i sa Krstajicem. Koji smo to mi kojima su sudili?

john

pre 5 godina

Novinar: "Da li su se igrači sami povukli u drugom poluvremenu ili ste tražili to od njih?"

Selektor: "Mogao sam da gledam samo sebe, da igram na bod i da posle svi kažu da sam bio na Svetskom prvenstvu i da sam osvojio četiri boda. Ali, ja ne mogu tako da radim, hteo sam više, hteo sam da pobedimio, jer sam mislio da nam ni taj jedan bod ne znači mnogo."

Da sam na mestu novinara samo bih popnovio pitanje. Ne samo da nije odgovorio (pitanje je vrlo kratko i jasno) vec nam tvrdi da su "isli na pobedu"!!! Covece gledali smo utakmicu. Defanziva tokom 85 minuta nije "isli smo na pobedu". I umesto da prihvati bar deo odgovornosti na sebe, on spominje Hag i okrivljuje sudije. Svasta.

baobab

pre 5 godina

Sramotne izjave daje!! Ovo za Hag necu ni da komentarisem, ali cuj ovo: "Moramo da budemo organizovani..." Brate jesi gledao ti utakmicu sinoc?! Mislim jesi gledao, al da li si stvarno i video nesto?? Pa valjda je bilo lakse biti organizovan kod 1-0 protiv Svajcarske nego protiv Brazila gde moramo da pobedimo, a kontre ce im trcati Nejmar, Kutinjo, Firminjo, Jesus, Marselo... Jednog Sacirija nismo mogli da zaustavimo, protiv Brazila nas cekaju petorica boljih!!

Gde ja živim

pre 5 godina

Ja sam potpuni fudbalski laik. Malo sam ga igrao i igram rekreativno. Nemam pravo da ovo kažem jednom profesionalcu, ali moram. Krstajiću ćuti ko Boga te molim. Mnogo si naporan. Batali Hag čoveče aman zaman. Navući ćete nam neku bedu na vrat, samo igrajte fudbal ako hoćete.

Jimi

pre 5 godina

Krstaja, proci ces kao Muslin. Ne znam samo odakle ti hrabrost da preuzmes ekipu pred SP....Ne znas svoj posao, tvoj Sergej od 500 miliona eura ne zna svoj posao i zato su nas oni Albanci sinoc rasturili. Sudija jeste lose sudio ali nije sudija kriv sto su tvoji igraci u zadnjih 10 minuta bili bez koncentracije i snage.

saša

pre 5 godina

Ovo prelazi sve granice. Žao mi je igrača ali zbog ovakvih izjava jedva čekam da završimo učešćenje na sp. Već protiv Brazila nadam se.

Leskovcanin

pre 5 godina

Ladni i ovde Sns botovi?! Pa da li je moguce? Aj da se zahvalis Vucicu opet, a vidim on vec prkomentarisao i ovaj poraz. Strasno. Umuknite vise i prihvatite poraz kao ljudi.

Pufne za frezenkovanje

pre 5 godina

Strasno! To je jedina rec koja mi pada na pamet u ovom trenutku za ovu izjavu kvazi selektora. Kakve bre Hag ima veze sa fudbalom? Pa kako te nije sramota da tako nesto poistovecujes? U Hagu se sudi ratnim zlocincima. Mozda je i bio penal, ali se desavaju propusti sudija i pored VAR-a. Nije ni prvi ni poslednji put. Na pitanje jesu se igraci sami povukli ti pricas o nekoj drugoj temi. Poznat scenario zar ne? Ti pricas da si zeleo neku pobedu juce? Pa ne znam kako si to zamislio sa u praksi posto nista za to nisi uradio. Sta ce ti Prijovic ako ne za ovakve utakmice? Nismo posle 10og minuta povezali 3 pasa i sta ima dalje da se prica? Posed 60% u odnosu na nasih 40%. Koju si ti utakmicu gledao?

Space

pre 5 godina

Koliko botova na sprtskim vestima, jel stranka pocela da deli fudbalske lopte pored sendvica.
Ovaj trener da manje se bavi politikom i da se fokusira na sledeci mec da se igra unapredi. Ajde zivela Srbija

dule

pre 5 godina

krstajic pojma nema,celo drugo poluvreme se igralo napamet.. nas naj bolji igrac Tadic nije primio loptu 30 min.. da li je i to taktika koju krstajic zamislja... tosic direktan krivac, kod drugog gola nije ni znao gde ce i umesto da srusi igraca pre 16 m i dobije crveni on ga samo prati

Das ist Kunst

pre 5 godina

Prvo završiš kvalitetne trenerske škole, na nivou fakulteta, zatim radiš sa mlađim kategorijama, posle toga preuzimaš seniorski nižerazredni klub(promovišeš ga u viši rang,), pa onda asistiraš dokazanom treneru u nekom vrhunskom klubu(tu najviše naučiš zanat), onda staješ na čelo kvalitetnog evropskog tima i tek tada, posle desetak godina bavljenja trenerskim poslom, uz konstantnu uzlaznu liniju postignutih rezultata, stičeš pravo da postaneš selektor nacionalne selekcije. Osim ako nisi u igračkim danima bio Maradona, Piksi, Zidan..., tada možeš sve ovo prethodno da preskočiš.

manje priče mora više da se trči

pre 5 godina

Krstajiću, samo se ukopavaš sa ovakvim izjavama. Nisi dobro vodio ekipu protiv Švajcarske i to je suština. Gledaj da li možeš bolje protiv Brazila.

svi smo mi muslini

pre 5 godina

bolje ti je da cutis , imao si vremena da spremis ekipu ali to nisi , vec se i sad bavis hagom , varom , kopackama umesto brazilom .

dr mr

pre 5 godina

taman rekoh sinoc "gospodin", kad ono medjutim...
pokradeni smo i svima nam je tesko ali ovim izjavama "selektora", "predsednika" sve mi nekako gubi smisao...

sasa jokic

pre 5 godina

Cemu pominjati Hag!? Pa zemljace, tamo se sudilo ratnim zlocincima, kad vec dotices politiki, to je nasa stamota! Jeste sudija pogresio, i to si trebao da kazes na konferenciji za stampu, da se bunis, pravis pritisak, i to na utakmici samoj, a ne sada da dajes ovakve izjave.
Ne mozes da budes zadovoljan prvim poluvremenom, jer samo desetak minita posl gola je nesto valjalo, a posle toga, pa sve do kraja utakmice lose.
Gledam snimak njihovog prvog gola, i ne mogu da se nacidom, odakle Ivanovicu ideja da padne? Pa covece zatvori gol celim telom, logicno je da kada lopta brzo ide prema njemu je da ce da se digne kada je sutne!!??
Potsetio me Krstajic na onaj zicer Tosica. Umesto samo da se “poklonio”, on pravi trzaj, zamalo vrat da polomi.
Na kraju, ajde da verujemo, niko nije nepobediv, NIKO, ali moj strah je strucni stab i autoritet selektora koji to nema.
I protiv Svajcarske je psiholoska proprema bila losa, igrace jw pojeo adrenalin, zato su pali fizicki. Posaljit ljudi dva, tri sportska psihologa (ozbiljan sam) neka rade sa njima ova dva tri dana. To je u danasnjem sporti apsolutno normalna stvar. Maricu, ne pipaj loptu tri, cetei puta posle svakog projema, nego je prosledjuj odmah! Bane ne moze da igra protiv brzih Brazilaca, nikako. Ubaci malog Zivkovica umesto Kostica, ubaci ga u vatru, a Sergej ima sansu da dokaze da nije izvikana zvezda, ali to mora da dokaze protiv Brazila!

sasa jokic

pre 5 godina

Filip21@ pa ja stalno slusam price o srpskom inatu? Pa bas zbog sudije su trebali da zapnu i da kidaju. Nije to problem, problem je neuigranosti ekipe, i lose postavljene taktike i psiholoske pripreme. Tesko je kad imas selektora za koga vecina igraca misli da je nezasluzeno tu, i da nije kalibar da im “komanduje”. Sta pametno Kokeza na primer moze da kaze ovim igracima? Koji je tek on kalibar, autoritet, da kaze nesto pametno, da napravi sastanak, da ih “napali”, ili Surbatovic mozda? Nema tu materijala za velika dela.
Jedino igraci sami, ako se izmotivisu, mozda nesto urade!

Rvac

pre 5 godina

Prvo sam ga kritikovao zbog nacina na koji je dosao na mesto selektora, kad sam sinoc pogledao izjave posle meca pomislih, mozda je ipak normalan lik. I sa ovim izjavama o hagu i Brihu mi se jos vise smucio nego ranije. Krstajicu, ne bi ti u normalnoj zemlji ni ovce cuvao.

pistolj mi se sastoji od lakih legura

pre 5 godina

Aj vi lagano pakujte kofere pa polako nazad.
Fudbaleri su uvek bili najskuplji turisti na bilo kom takmicenju od svih srpskih sportista.

Negativni

pre 5 godina

Prvo sam ga kritikovao zbog nacina na koji je dosao na mesto selektora, kad sam sinoc pogledao izjave posle meca pomislih, mozda je ipak normalan lik. I sa ovim izjavama o hagu i Brihu mi se jos vise smucio nego ranije. Krstajicu, ne bi ti u normalnoj zemlji ni ovce cuvao.
(Rvac, 23. jun 2018 17:19)

Apsolutno tačno. I ja sam potpuno isto reagovao. Sada je pokazao pravo lice. Neinteligentni pajac. Ipak ljudi od integriteta nikada na onaj način ne postaju selektori. Ono što je najstrašnije je što naši novinari sa RTS- a i jačih medija ne smeju da kažu ništa o tome, kao ni da kritikuju pojavu SMS-a. Kao da smo iza gvozdene zavese. Da čovek prosto ne poveruje. I sada kreće dobro poznata hajka na duhove, Cie, Vatikane, Iluminate, Hobite...samo da se skrene pažnja sa glavne teme - nepoštenja i neznanja ljudi koji vode fudbal.

Che

pre 5 godina

Da smo mi zaboli na pocetku 3 komad kao sto nismo, ne bi nas brinuli ni sudija ni saciri ni bilo ko...ali ne, damo gol i onda se povucemo kao babe neke.

toba

pre 5 godina

Brate igralo se kukavicki.Nikad nisam vidio da je Stojkovicu toliko puta vracena lopta.Morali smo jos vise stisnuti kad smo poveli,dotuci tad kad su bili ranjeni.

lu

pre 5 godina

Poslao bi ga u Hag "da mu sude kao što su nama"?!? Obradovalo me je juče kada je rekao da neće da komentariše nacionalističke ispade reprezentativaca Švajcarske poreklom s Kosova, ali sada je totalno uprskao stvar. Čude se kada navijači nose transparente koje nose, a selektor ih ovim rečima praktično poziva da nose takve transparente. Sramota!

dragan

pre 5 godina

Tipicno, krivac se uvek trazi u svemu i svacemu a svoju sopstvenu odgovornost ne vidimo.Selektore , igraci su ti delovali bez snage zadnjih 25 minuta.

Pendrek(po potrebi@)

pre 5 godina

Koliko ja vidim selektore za tebe se mundijale jučer završio,ovo sa šwajcarcima će vam doći ko mačiji kašalj šta će vam Brazilci ,,uvaliti,,
Trebao si svoje momke da goniš i
teraš da igraju a ne sad da kukaš.
Kao selektor si nula!

drago

pre 5 godina

Kazna za Srbiju i Krstajica? Upkitanje politike u sport. Nista to, ha?
I uvijek tako.

Cuj ovo, boli sto su se igraci Svicarske radovali u svlacionici. Sta su trebali sutjeti da vama ne bude tesko.

Ali pamtim još...

pre 5 godina

Ali pamtim još... i ko su bili ljudi u FSJ i ko su bili treneri, selektori i igrači, od Andrejke do Miljana i Mitića i Bobeka, i Galića i Džajića... tada je Jugoslavija imala veliki ugled u fudbalskom svetu, Pele je oproštajnu utakmicu igrao na pravoj Marakani protiv Jugoslavije, Srbuija je danas tgamo bez ugleda, poznata samo po kaznama i mržnji koju seje u svim sportovima. Da li će Kokeza da se obrati narodu?

FIFA globalist mafia

pre 5 godina

Još gore od sudije u Hagu je:

"pokušaćemo da uradimo nešto što je **nemoguće**"

Ovakav ne treba ni amaterski tim da vodi, a ovi mu dadoše reprezentaciju.

aloalo

pre 5 godina

O srbi, bio je penal, albanci su nam dali golove ali mi moramo da menjamo ceo sistem od omladine kao austrija ili belgija. Nauciti klince da nisu zvezde i da moraju da igraju na gol vise, napadacki a ne gol i cekanje kraj utakmice!!!
mi jos uvek mislimo da smo evropski brazilci, epa nismo.

Ultimate draft

pre 5 godina

E moj selektore, umesto da angazujes nekog psihologa da odradi par terapija sa nasim orlovima, ti se bakces tricama i kucinama i stvarima koje su nepovratne, ostale za nama, nikad vise!I prekini da pominjes taj hag, Srbija je tu knjigu zatvorila odavno.

MarS

pre 5 godina

Prvo poluvremenu nas posed lopte 30% i ovaj zadovoljan!? sredine nigde, celu utakmicu samo neki baloni preko svajcaraca ali i nasih. Ocajna postavka ekipe, ocajan pristup svih, nismo uspeli da spojimo tri, cetiri pasa. Momci su se borili to stoji ali da ne menja ništa od 60min ne razumem. Radonjic, Ljajic i Prijovic su trebali uci tada i doneti svezinu ovako samo potvrdjuje da nije trener visokog kalibra!

BeKo

pre 5 godina

Čuj ovog,sudija u Hag,pa nije pobio stotine ljudi,već samo nije svirao penal.Sećam se 82 u Španiji Sorensen sudi penal za prekršaj Zajeca van šesnaest i još ponavlja izvođenje zbog kretanja Pantelića.
Mislim da je Radnik iz Bijeljine tvoj nivo.

marija

pre 5 godina

hahahh kakvo angažovanje botova na ovu vest. stvar je u tome što se zna ko je izrekao proročanstvo i poželeo im sreću itd..većeg baksuza nisu mogli da nađu :))) ..kakav preCednik takav selektor.

u se i u svoje kljuse

pre 5 godina

Stvarno mi nije jasno, zar smo toliko naivni, da smo ocekivali posteno sudjenje!?
Cim su odredili sudiju znao sam da ce navlaciti za njih, pa on je sudio i Srbija Hrvatska na isti nacin, sada je i manje navlacio jer gleda ceo svet. Klasican sudija koji je dobio zadatak.
Kad cemo se opametiti?
Krstajic je trebao da spremi psiholoski ekipu na ovakvo sudjenje i da znaju da moraju da budu za klasu bolji da bi pobedili. Igraci nisu bili spremni, vidi se jer su prigovarali sudiji i njihovim igracima, time su se emotivno praznili i gubili fokus sa igre i svojih zadataka. I to je prvi uzrok poraza, a drugi je katastrofalna fizicka sprema.

notor

pre 5 godina

malo samokritike vam treba,ali to je općenito kod Srba skoro nepoznato,najbolja prilika u zadnjih 70min utakmice vam je ta sporna situacija sa Mitrovićem,koja nije bas čista,a prave momčadi se i nevade pa kad su situacije i čistije

Malkom

pre 5 godina

"Biće nekih promena, ali ne zbog loše igre, nego zbog načina na koji igra Brazil. Imaju oni svojih mana."

Ima Brazil svojih mana, ali daleko od toga da smo mi na tom nivou da iskoristimo njihove mane. Ne dozvoljavam sebi da se ni na trenutak ponadam da ćemo bilo šta protiv Brazila učiniti. Oni neka se nadaju ako hoće. Meni je muke, nerviranja, živciranja, i na kraju jada sinoć bilo sasvim dovoljno, ne treba mi više.

maconii

pre 5 godina

e moj ti...znaci prvo se ide u jaslice,pa u obdaniste,pa u osnovnu skolu,srednju,pa se trazi posao ili se studira,pa onda posle kaljenja na poslu i iskustva se napreduje i neko uspe pa postane i direktor...znaci,prvo treba da treniras petlice,pa kadete,pa omladince,pa ako doguras do prvog tima super...a on je odmah dosao na vrh bez da se pre toga razvijao i dokazivao,a pri tome nije ni neko veliko fudbalsko ime...e zato je i jurnuo da pobedi sa timom koji jedva stoji na nogama,a mi amateri smo svi to videli...kakav danak neiskustvu i strah od brazila...uopste ne mora da znaci da ce svajcarska dobiti kostariku...siguran sam da su svi igraci ljuti na njega...ovo je njegov poraz

Branko

pre 5 godina

selektore do utaknice sa svajcarskom sam malo ali malo verovao da nesto znas...tebi u igri ostaju tri igraca sa zutim,nemas zbog toga kontak igru celo drugo poluvreme..momci su trcali ali su se bojali da ne ostete ekipu..a ti nista,ne reagujes..umesto da udju dva igraca sredine terena i da ih lome da ne mogu da nas obilaze ko bandere,ti nista menjas kostica(koji je tu po meni zalutao iskreno)..znaci druze selektore upropastio si utakmicu sedi 1.Ako uspes da napravis taktiku za Brazil i podignes ekipu,doci cu u Beograd licno da ti se izvinem ali nisam bas siguran u tvoj rad..inace fudbalski sam neznalica..toliko

Zex

pre 5 godina

Kakav Ljajic vise?Jeste li svestni da on nista ne znaci za ekipu.Poveli smo sinoc bez njega.Kada je usao nista se nije promenilo.Nemamo pleja majstore, Ljajic nije desetka, Tadic koliko god bio dobar nije plej igrac.Nemamo igru kroz sredinu, loptu neznamo da iznesemo.milion puta smo vratili loptu štoperima, nasi pasovi su uglavnom bile razmene štopera i veznih igraca.Posle toga ide duga lopta koja obicno pripadne švajcarcima.Svako ispucavanje je poklon lopta za rivala i onda opet moramo da se branimo.Ocekujete previse od Sergeja on ke strasan igrac ali nema sa kime igrati, mi smo fizicki inferiorni, nemamo kretanje bez lopte,nerazumem zasto nam igraju sporaci.Moderan fudbal je brz fudbal a mi nazalost brze i mlade igrace drzimo na klupi.Još jedna stvar, Branko Jovicic je trebao biti u Rusiji to je Zver od igraca, stavio bi šacirija u dzep.Šta ovekivati od Matica, pa Murinjo je vec pricao da Maticu treba odmor.Šta ovekivati od Kolarov i Ivanovica?

Марко

pre 5 godina

Крстајићу ниси ти крив што си незналица.
(Кривокапић, 23. jun 2018 17:55)

Али је крви што је прихватио понуду савеза да буде селектор. Требало је да оде заједно са Муслином да има образа.

Jaran

pre 5 godina

Filip21
Moze brza analiza? Bane je morao da izadje na poluvremenu, od 20-og minuta smo izgledali kao da smo igrali sa igracem manje zbog njega. A i ono lezanje kod Dzakinog suta, pa i one silne sanse koje su stvorili zbog njega, jezivo koliko su ga godine unistile...

Čele

pre 5 godina

Sudija nije sudio penal, ali nasa taktika je bila pogresna. U drugom poluvremenu je trebalo da cuvamo rezultat i zabunkerisemo se, a ne da idemo sa toliko igraca u napade, i ostavljamo odbranu nepokrivenu. Dva gola smo dobili iz dva kontranapada, i to prvi posle izvodjenja slobodnog udarca pred njihovim golom. Amaterska greska. Uglavnom, ocito nisu razradjene sve taktike za sve situacije, igraci kao Sergej ne treba da igraju u reprezentaciji jer ne daju maksimum i ne trce dovoljno, ostali solidni i pokazali veliku borbu, narocito Tadic, Ivanovic i Mitrovic. Nejasno zasto Ljajic nije igrao od pocetka, on je mogao da bude igrac odluke. Puno selektorskih gresaka, po meni, Krstajic nije dovoljno iskusan za tu poziciju.

Gde ja živim

pre 5 godina

I samo da dodam nešto (vikend je i dug dan). Da li iko u ovoj svetskoj fudbalskoj sili razlikuje organizovanu napadačku igru tokom cele utakmice od srljanja navrat-nanos u poslednjih 15 minuta? Ako ja vidim neku razliku, a ovi stručnjaci ne onda smo u debelom problemu. "Nisam hteo da budem kukavica". O tome se misli celu utakmicu, a ne kad prigusti i protivnik ima željeni rezultat.

Skeptik

pre 5 godina

@Vidak "Ja bih upitao FIFU zasto su postavili Nemca za sudiju,i da li bi dopustili da utikmicu u kojoj igra nasa reprezentacija sudi npr. Crnogorac?"

Jesi li siguran da sudija Crnogorac ne bi sudio u korist njihovih komšija "Švajcaraca", a na štetu reprezentacije Srbije?

Adam

pre 5 godina

Krstajić je jedan od meni najomiljenijih igrača ali ne slažem se sa njegovom izjavom da smo hteli pobedu protiv Švajcarske.To se na terenu nije videlo.Žao mi je naših igrača,dobri su momci,žrtvuju se,imaju pravilan pristup prema reprezentaciji.Šta vredi kada sve ostalo oko njih nije dobro.Iz zbog toga imamo niminalne šanse protiv Brazila.

kiklop

pre 5 godina

sve je to rekla kazala...ne pije vodu,a evo npr tim srbije po kvaliteti je dosta slican hrvatskom,a pazite ovaj podatak,hrvatska je 5km vise trcala od nigerije i 6km vise od argentine,te sprintala 500m duze,srbija se nije borila koliko je mogla i trebala,nazalost

Milan

pre 5 godina

sve je to rekla kazala...ne pije vodu,a evo npr tim srbije po kvaliteti je dosta slican hrvatskom,a pazite ovaj podatak,hrvatska je 5km vise trcala od nigerije i 6km vise od argentine,te sprintala 500m duze,srbija se nije borila koliko je mogla i trebala,nazalost
(kiklop, 23. jun 2018 23:17)
Kako da se bore kada je sudija posle uvodne inicijative i gola Srbije, krenuo da deli zute kartone redom Sergeju, Milivojevicu, Maticu, za prve faulove bez intenziteta, igracima sredine terena gde se igra sa najcvrscim duelima i gde se bije bitka za prevagu na terenu, kada nisu smeli vise ni da igraju na ivici faula jer se videlo da samo ceka da malo cvrsce zaigraju pa da im deli crvene. Svaki duel koji je bio oko kaznenog prostora Svajcarske ili je bio 50-50 je okrenuo na stranu Svajcarske. Penal nam nije sudio kada se utakmica lomila, na sve je bio spreman samo da Svajcarska ne izgubi, na sve. Pogledajte samo duel Hrvatske i Argentine kakav je intenzitet u duelima i faulovima dozvolio sudija i jednima i drugima, koliko je bilo prljavih startova bez kartona na obe strane. O cemu da pricamo, Srbiji nije dozvoljeno da se bori i igra, da smo pokusali ostrije, krenuli bi crveni kartoni. Fifa krece sa relatvizacijom kazna za srpske navijace i albanske igrace, moguca kazna za sudiju, ali i za srpskog selektora. Za Srbiju su uvek dvostruki arsini,takvim ocima nas vidi zapad i tako je u svemu, nista novo..Koliko negativnosti prema igracima i selektoru ovde u komentarima,ljudi sta je sa nama!?

Istina

pre 5 godina

Taktika je da pokušamo sami sebe da kaznimo. Mi ćemo dobiti kaznu, Švajcarska ne. To je ono što se pokušava, da se ispadne žrtva "zle" Fife.

Dejan

pre 5 godina

Bili ste bolji. Zasluzeno ste pobedili. Cestitam!
Krstajicu, ako vec nisi veliki trener, budi gospodin-covek i ispostuj protivnika sa ovakvom izjavom.

Poglavica_haug

pre 5 godina

Naš "preiskusni" treneru, ima ko će da se bavi suđenjem i žalbama. Dosta više o jučerašnjoj utakmici gde smo objektivno bili lošiji u svakom segmentu nakon 1:0. Treba da se misli o skautingu za sledeći meč, a ne da se osvrće unazad. Sa dobrom taktikom u igri i hladne glave možemo sredimo Golijata.

neutralni felsh

pre 5 godina

Ceo mec je jos pre pocetka bio pod velikim tenzijama, a i od kada smo dali gol, sve je krenulo nizbrdo. Preko sudija, sudjenja do albanskih igraca koji su nase provocirali. Svaka cast nasim reprezentativcima kako su sve hrabro izdrzali.
(Ivana, 23. jun 2018 19:07)


kako si ti izdrzala?

PihtijaTheGreat

pre 5 godina

Otkud Krstajicu odjednom preokret u tvojoj glavi? Sinoc si pricao kako si sportski radnik i kako ne zelis o politici, sudjenju... Mogu da ti kazem da si i pored nekvalitetnog vodjenja utakmice, ispao gospodin na konferenciji. Deset sati kasnije ne licis na sebe... Ipak si mnogo vise umesan u politiku nego sto govoris... Sramota...

milos

pre 5 godina

ja,
naravno brate,mora sendvic da se zaradi.Zar si sumnjao da ce vodjini botovi propustiti da se oglase?Naravno da se razne jelene,marije,ane,dragane razumeju u fudbal kao ja u astronomiju ali sendvic je u pitanju.

Bojan Cimbaljević

pre 5 godina

Da li je moguće da ga niko nije pitao zašto je posed lopte bio 38:62 posto za Švajcarsku? A inače, protiv Kosta Rike 47 prema 53?

Je l se tako odražava želja za pobedom? Tako što se prepušta lopta protivniku? Ne bih rekao.

neutralni felsh

pre 5 godina

Uvek kada smo boli, u bilo kom sportu, sudije su te koje su umesaju i sasvim ocigledno vode igru na strani suprotnog tima. To se desilo nama sinoc.
(Milana, 23. jun 2018 18:54)


vodjina dioptrija.

Svedok vremena

pre 5 godina

,,Posle boja kopljem u trnje", kaže stara narodna... Tako i Krstajić, koji je nasledio talentovan tim pojedinaca od Muslina, ali nije održao koncept osmišljene timske igre, često se govori u narodu. Da li je postojala želja za takvim pristupom igri među igračima? Jeste! Ali uloga selektora je ključna, u osmišljenoj realizaciji takve postavke igri. Čiji je kapric doveo Krstajića na čelo Reprezentacije, pouzdano se ne zna, ali je činjenica da se tim koji pobeđuje i kome pripada i Selektor, nikada ne menja... Uloga sudije, ma koliko mogla biti od uticaja, u takvim utakmicama je sasvim u trećem planu! Bilo i prošlo, idemo dalje, pa šta bude...

tigrimigri

pre 5 godina

Samo prestani da dajes nepotrebne izjave koje nemaju veze sa sportom! Imas sansu da se pokazes protiv Brazila. Oprosteno ce biti sve. Eto

Dačina sa s,p, a bogami i r

pre 5 godina

Ономе ко да у задатак СМС-у да истрчи 16км на најважнијој утакмици репрезентације, треба забранити бављење тренерским послом. Теби је човече креатор игре играо пресинг?? Еј бре пресинг 90 мин? Па дал' си читав? Какве судије какве заставе, какви VAR системи? Убио си креатора Младене!!

propadanje

pre 5 godina

Ima Brazil svojih mana, ali daleko od toga da smo mi na tom nivou da iskoristimo njihove mane. Ne dozvoljavam sebi da se ni na trenutak ponadam da ćemo bilo šta protiv Brazila učiniti. Oni neka se nadaju ako hoće. Meni je muke, nerviranja, živciranja, i na kraju jada sinoć bilo sasvim dovoljno, ne treba mi više.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Malkom, 23. jun 2018 17:51)

Sinoc je Stojic na RTS u dve recenice objasnio situaciju. Da smo uzeli bod, nismo morali da jurimo pobedu protiv Brazila jer uopste nije sigurno da ce Svajcarska pobediti Kostariku - pa Kostarika je ZASLUZENO imala neresen rezultat sa Brazilom 90 minuta, za razliku od Svajcarske koja je postigla uz sudijsku pomoc.
Ovako, moramo da pobedimo, a ako krenemo na juris preti nam katastrofa - kao sto rece Stojic, nasi igraci su visoki, tesko mogu da cuvaju Brazilce u otvorenom nadmetanju.
Krstajic, iako izgleda kao fin covek, je jos jedan primer kvaliteta koji promovise SNS - od ploca koje otpadaju po Beogradu, fontana koje ne rade, sportskih timova koje forsiraju a u Evropi ne mogu da mrdnu, itt. Ne kazem da su njihovi prethodnici bili bolji, sav taj javasluk je poceo za vreme Tadica, ali su ga ovi apsolvirali - Srbija je munjevito pretvara u zemlju treceg sveta u svakom pogledu.

Александар Мишковић (Монтреал)

pre 5 godina

“Задовољан сам првим полувременом?!?” Задовољан си игром између 6-ог и 45-ог минута и поседом лопте, бројем пасова, дуплих пасова, истрчавањем, уиграношћу везног реда, организацији и прегледу игре наших “ведета”? Добро. Само напред(но)!

u se i u svoje kljuse

pre 5 godina

Stvarno mi nije jasno, zar smo toliko naivni, da smo ocekivali posteno sudjenje!?
Cim su odredili sudiju znao sam da ce navlaciti za njih, pa on je sudio i Srbija Hrvatska na isti nacin, sada je i manje navlacio jer gleda ceo svet. Klasican sudija koji je dobio zadatak.
Kad cemo se opametiti?
Krstajic je trebao da spremi psiholoski ekipu na ovakvo sudjenje i da znaju da moraju da budu za klasu bolji da bi pobedili. Igraci nisu bili spremni, vidi se jer su prigovarali sudiji i njihovim igracima, time su se emotivno praznili i gubili fokus sa igre i svojih zadataka. I to je prvi uzrok poraza, a drugi je katastrofalna fizicka sprema.

Adam

pre 5 godina

Krstajić je jedan od meni najomiljenijih igrača ali ne slažem se sa njegovom izjavom da smo hteli pobedu protiv Švajcarske.To se na terenu nije videlo.Žao mi je naših igrača,dobri su momci,žrtvuju se,imaju pravilan pristup prema reprezentaciji.Šta vredi kada sve ostalo oko njih nije dobro.Iz zbog toga imamo niminalne šanse protiv Brazila.

dule

pre 5 godina

krstajic pojma nema,celo drugo poluvreme se igralo napamet.. nas naj bolji igrac Tadic nije primio loptu 30 min.. da li je i to taktika koju krstajic zamislja... tosic direktan krivac, kod drugog gola nije ni znao gde ce i umesto da srusi igraca pre 16 m i dobije crveni on ga samo prati

Jimi

pre 5 godina

Krstaja, proci ces kao Muslin. Ne znam samo odakle ti hrabrost da preuzmes ekipu pred SP....Ne znas svoj posao, tvoj Sergej od 500 miliona eura ne zna svoj posao i zato su nas oni Albanci sinoc rasturili. Sudija jeste lose sudio ali nije sudija kriv sto su tvoji igraci u zadnjih 10 minuta bili bez koncentracije i snage.

Negativni

pre 5 godina

Prvo sam ga kritikovao zbog nacina na koji je dosao na mesto selektora, kad sam sinoc pogledao izjave posle meca pomislih, mozda je ipak normalan lik. I sa ovim izjavama o hagu i Brihu mi se jos vise smucio nego ranije. Krstajicu, ne bi ti u normalnoj zemlji ni ovce cuvao.
(Rvac, 23. jun 2018 17:19)

Apsolutno tačno. I ja sam potpuno isto reagovao. Sada je pokazao pravo lice. Neinteligentni pajac. Ipak ljudi od integriteta nikada na onaj način ne postaju selektori. Ono što je najstrašnije je što naši novinari sa RTS- a i jačih medija ne smeju da kažu ništa o tome, kao ni da kritikuju pojavu SMS-a. Kao da smo iza gvozdene zavese. Da čovek prosto ne poveruje. I sada kreće dobro poznata hajka na duhove, Cie, Vatikane, Iluminate, Hobite...samo da se skrene pažnja sa glavne teme - nepoštenja i neznanja ljudi koji vode fudbal.

Марко

pre 5 godina

Крстајићу ниси ти крив што си незналица.
(Кривокапић, 23. jun 2018 17:55)

Али је крви што је прихватио понуду савеза да буде селектор. Требало је да оде заједно са Муслином да има образа.

notor

pre 5 godina

malo samokritike vam treba,ali to je općenito kod Srba skoro nepoznato,najbolja prilika u zadnjih 70min utakmice vam je ta sporna situacija sa Mitrovićem,koja nije bas čista,a prave momčadi se i nevade pa kad su situacije i čistije

Ali pamtim još...

pre 5 godina

Ali pamtim još... i ko su bili ljudi u FSJ i ko su bili treneri, selektori i igrači, od Andrejke do Miljana i Mitića i Bobeka, i Galića i Džajića... tada je Jugoslavija imala veliki ugled u fudbalskom svetu, Pele je oproštajnu utakmicu igrao na pravoj Marakani protiv Jugoslavije, Srbuija je danas tgamo bez ugleda, poznata samo po kaznama i mržnji koju seje u svim sportovima. Da li će Kokeza da se obrati narodu?

Gde ja živim

pre 5 godina

I samo da dodam nešto (vikend je i dug dan). Da li iko u ovoj svetskoj fudbalskoj sili razlikuje organizovanu napadačku igru tokom cele utakmice od srljanja navrat-nanos u poslednjih 15 minuta? Ako ja vidim neku razliku, a ovi stručnjaci ne onda smo u debelom problemu. "Nisam hteo da budem kukavica". O tome se misli celu utakmicu, a ne kad prigusti i protivnik ima željeni rezultat.

manje priče mora više da se trči

pre 5 godina

Krstajiću, samo se ukopavaš sa ovakvim izjavama. Nisi dobro vodio ekipu protiv Švajcarske i to je suština. Gledaj da li možeš bolje protiv Brazila.

Rvac

pre 5 godina

Prvo sam ga kritikovao zbog nacina na koji je dosao na mesto selektora, kad sam sinoc pogledao izjave posle meca pomislih, mozda je ipak normalan lik. I sa ovim izjavama o hagu i Brihu mi se jos vise smucio nego ranije. Krstajicu, ne bi ti u normalnoj zemlji ni ovce cuvao.

Gde ja živim

pre 5 godina

Ja sam potpuni fudbalski laik. Malo sam ga igrao i igram rekreativno. Nemam pravo da ovo kažem jednom profesionalcu, ali moram. Krstajiću ćuti ko Boga te molim. Mnogo si naporan. Batali Hag čoveče aman zaman. Navući ćete nam neku bedu na vrat, samo igrajte fudbal ako hoćete.

Poglavica_haug

pre 5 godina

Naš "preiskusni" treneru, ima ko će da se bavi suđenjem i žalbama. Dosta više o jučerašnjoj utakmici gde smo objektivno bili lošiji u svakom segmentu nakon 1:0. Treba da se misli o skautingu za sledeći meč, a ne da se osvrće unazad. Sa dobrom taktikom u igri i hladne glave možemo sredimo Golijata.

mile rizik

pre 5 godina

Kada vidim koliko minusa SNS botovi lupaju čak i na ovu temu onda znam da SNS vlada fudbalom i fudbalskim savezom. Ono kad upregnu botove da lupaju minuse onda znaš sigurno da su upleteni u sve i da svim silama brane SNS-ovski FSS. Sjašite više sa naroda.

toba

pre 5 godina

Brate igralo se kukavicki.Nikad nisam vidio da je Stojkovicu toliko puta vracena lopta.Morali smo jos vise stisnuti kad smo poveli,dotuci tad kad su bili ranjeni.

john

pre 5 godina

Novinar: "Da li su se igrači sami povukli u drugom poluvremenu ili ste tražili to od njih?"

Selektor: "Mogao sam da gledam samo sebe, da igram na bod i da posle svi kažu da sam bio na Svetskom prvenstvu i da sam osvojio četiri boda. Ali, ja ne mogu tako da radim, hteo sam više, hteo sam da pobedimio, jer sam mislio da nam ni taj jedan bod ne znači mnogo."

Da sam na mestu novinara samo bih popnovio pitanje. Ne samo da nije odgovorio (pitanje je vrlo kratko i jasno) vec nam tvrdi da su "isli na pobedu"!!! Covece gledali smo utakmicu. Defanziva tokom 85 minuta nije "isli smo na pobedu". I umesto da prihvati bar deo odgovornosti na sebe, on spominje Hag i okrivljuje sudije. Svasta.

svi smo mi muslini

pre 5 godina

bolje ti je da cutis , imao si vremena da spremis ekipu ali to nisi , vec se i sad bavis hagom , varom , kopackama umesto brazilom .

sasa jokic

pre 5 godina

Filip21@ pa ja stalno slusam price o srpskom inatu? Pa bas zbog sudije su trebali da zapnu i da kidaju. Nije to problem, problem je neuigranosti ekipe, i lose postavljene taktike i psiholoske pripreme. Tesko je kad imas selektora za koga vecina igraca misli da je nezasluzeno tu, i da nije kalibar da im “komanduje”. Sta pametno Kokeza na primer moze da kaze ovim igracima? Koji je tek on kalibar, autoritet, da kaze nesto pametno, da napravi sastanak, da ih “napali”, ili Surbatovic mozda? Nema tu materijala za velika dela.
Jedino igraci sami, ako se izmotivisu, mozda nesto urade!

aloalo

pre 5 godina

O srbi, bio je penal, albanci su nam dali golove ali mi moramo da menjamo ceo sistem od omladine kao austrija ili belgija. Nauciti klince da nisu zvezde i da moraju da igraju na gol vise, napadacki a ne gol i cekanje kraj utakmice!!!
mi jos uvek mislimo da smo evropski brazilci, epa nismo.

Che

pre 5 godina

Da smo mi zaboli na pocetku 3 komad kao sto nismo, ne bi nas brinuli ni sudija ni saciri ni bilo ko...ali ne, damo gol i onda se povucemo kao babe neke.

drago

pre 5 godina

Kazna za Srbiju i Krstajica? Upkitanje politike u sport. Nista to, ha?
I uvijek tako.

Cuj ovo, boli sto su se igraci Svicarske radovali u svlacionici. Sta su trebali sutjeti da vama ne bude tesko.

Dejan

pre 5 godina

Bili ste bolji. Zasluzeno ste pobedili. Cestitam!
Krstajicu, ako vec nisi veliki trener, budi gospodin-covek i ispostuj protivnika sa ovakvom izjavom.

Ultimate draft

pre 5 godina

E moj selektore, umesto da angazujes nekog psihologa da odradi par terapija sa nasim orlovima, ti se bakces tricama i kucinama i stvarima koje su nepovratne, ostale za nama, nikad vise!I prekini da pominjes taj hag, Srbija je tu knjigu zatvorila odavno.

Malkom

pre 5 godina

"Biće nekih promena, ali ne zbog loše igre, nego zbog načina na koji igra Brazil. Imaju oni svojih mana."

Ima Brazil svojih mana, ali daleko od toga da smo mi na tom nivou da iskoristimo njihove mane. Ne dozvoljavam sebi da se ni na trenutak ponadam da ćemo bilo šta protiv Brazila učiniti. Oni neka se nadaju ako hoće. Meni je muke, nerviranja, živciranja, i na kraju jada sinoć bilo sasvim dovoljno, ne treba mi više.

dragan

pre 5 godina

Tipicno, krivac se uvek trazi u svemu i svacemu a svoju sopstvenu odgovornost ne vidimo.Selektore , igraci su ti delovali bez snage zadnjih 25 minuta.

saša

pre 5 godina

Ovo prelazi sve granice. Žao mi je igrača ali zbog ovakvih izjava jedva čekam da završimo učešćenje na sp. Već protiv Brazila nadam se.

lu

pre 5 godina

Poslao bi ga u Hag "da mu sude kao što su nama"?!? Obradovalo me je juče kada je rekao da neće da komentariše nacionalističke ispade reprezentativaca Švajcarske poreklom s Kosova, ali sada je totalno uprskao stvar. Čude se kada navijači nose transparente koje nose, a selektor ih ovim rečima praktično poziva da nose takve transparente. Sramota!

Leskovcanin

pre 5 godina

Ladni i ovde Sns botovi?! Pa da li je moguce? Aj da se zahvalis Vucicu opet, a vidim on vec prkomentarisao i ovaj poraz. Strasno. Umuknite vise i prihvatite poraz kao ljudi.

Das ist Kunst

pre 5 godina

Prvo završiš kvalitetne trenerske škole, na nivou fakulteta, zatim radiš sa mlađim kategorijama, posle toga preuzimaš seniorski nižerazredni klub(promovišeš ga u viši rang,), pa onda asistiraš dokazanom treneru u nekom vrhunskom klubu(tu najviše naučiš zanat), onda staješ na čelo kvalitetnog evropskog tima i tek tada, posle desetak godina bavljenja trenerskim poslom, uz konstantnu uzlaznu liniju postignutih rezultata, stičeš pravo da postaneš selektor nacionalne selekcije. Osim ako nisi u igračkim danima bio Maradona, Piksi, Zidan..., tada možeš sve ovo prethodno da preskočiš.

neutralni felsh

pre 5 godina

Ceo mec je jos pre pocetka bio pod velikim tenzijama, a i od kada smo dali gol, sve je krenulo nizbrdo. Preko sudija, sudjenja do albanskih igraca koji su nase provocirali. Svaka cast nasim reprezentativcima kako su sve hrabro izdrzali.
(Ivana, 23. jun 2018 19:07)


kako si ti izdrzala?

maconii

pre 5 godina

e moj ti...znaci prvo se ide u jaslice,pa u obdaniste,pa u osnovnu skolu,srednju,pa se trazi posao ili se studira,pa onda posle kaljenja na poslu i iskustva se napreduje i neko uspe pa postane i direktor...znaci,prvo treba da treniras petlice,pa kadete,pa omladince,pa ako doguras do prvog tima super...a on je odmah dosao na vrh bez da se pre toga razvijao i dokazivao,a pri tome nije ni neko veliko fudbalsko ime...e zato je i jurnuo da pobedi sa timom koji jedva stoji na nogama,a mi amateri smo svi to videli...kakav danak neiskustvu i strah od brazila...uopste ne mora da znaci da ce svajcarska dobiti kostariku...siguran sam da su svi igraci ljuti na njega...ovo je njegov poraz

dr mr

pre 5 godina

taman rekoh sinoc "gospodin", kad ono medjutim...
pokradeni smo i svima nam je tesko ali ovim izjavama "selektora", "predsednika" sve mi nekako gubi smisao...

sasa jokic

pre 5 godina

Cemu pominjati Hag!? Pa zemljace, tamo se sudilo ratnim zlocincima, kad vec dotices politiki, to je nasa stamota! Jeste sudija pogresio, i to si trebao da kazes na konferenciji za stampu, da se bunis, pravis pritisak, i to na utakmici samoj, a ne sada da dajes ovakve izjave.
Ne mozes da budes zadovoljan prvim poluvremenom, jer samo desetak minita posl gola je nesto valjalo, a posle toga, pa sve do kraja utakmice lose.
Gledam snimak njihovog prvog gola, i ne mogu da se nacidom, odakle Ivanovicu ideja da padne? Pa covece zatvori gol celim telom, logicno je da kada lopta brzo ide prema njemu je da ce da se digne kada je sutne!!??
Potsetio me Krstajic na onaj zicer Tosica. Umesto samo da se “poklonio”, on pravi trzaj, zamalo vrat da polomi.
Na kraju, ajde da verujemo, niko nije nepobediv, NIKO, ali moj strah je strucni stab i autoritet selektora koji to nema.
I protiv Svajcarske je psiholoska proprema bila losa, igrace jw pojeo adrenalin, zato su pali fizicki. Posaljit ljudi dva, tri sportska psihologa (ozbiljan sam) neka rade sa njima ova dva tri dana. To je u danasnjem sporti apsolutno normalna stvar. Maricu, ne pipaj loptu tri, cetei puta posle svakog projema, nego je prosledjuj odmah! Bane ne moze da igra protiv brzih Brazilaca, nikako. Ubaci malog Zivkovica umesto Kostica, ubaci ga u vatru, a Sergej ima sansu da dokaze da nije izvikana zvezda, ali to mora da dokaze protiv Brazila!

BeKo

pre 5 godina

Čuj ovog,sudija u Hag,pa nije pobio stotine ljudi,već samo nije svirao penal.Sećam se 82 u Španiji Sorensen sudi penal za prekršaj Zajeca van šesnaest i još ponavlja izvođenje zbog kretanja Pantelića.
Mislim da je Radnik iz Bijeljine tvoj nivo.

nik

pre 5 godina

Druze da ste vi njima u prvom zabili jos jedan i da niste igrali kao najobicnije kukavice ,ne bi tebi sudija nista bio kriv! Mene samo zanima koliko kosta šaćiri ako Milinkovic Savic kosta 130miliona???? Eto to da mi neko objasni!!! Po mom misljenju Šaćiri kosta 400miliona,ako ovaj kosta 130m!

FIFA globalist mafia

pre 5 godina

Još gore od sudije u Hagu je:

"pokušaćemo da uradimo nešto što je **nemoguće**"

Ovakav ne treba ni amaterski tim da vodi, a ovi mu dadoše reprezentaciju.

@logika

pre 5 godina

"Da mu sude kao nama". Kao nama? Kojim nama, o cemu prica ovaj covek? Ja sam Srbin, i meni niko nije sudio u Hagu. Isti slucaj i sa Krstajicem. Koji smo to mi kojima su sudili?

baobab

pre 5 godina

Sramotne izjave daje!! Ovo za Hag necu ni da komentarisem, ali cuj ovo: "Moramo da budemo organizovani..." Brate jesi gledao ti utakmicu sinoc?! Mislim jesi gledao, al da li si stvarno i video nesto?? Pa valjda je bilo lakse biti organizovan kod 1-0 protiv Svajcarske nego protiv Brazila gde moramo da pobedimo, a kontre ce im trcati Nejmar, Kutinjo, Firminjo, Jesus, Marselo... Jednog Sacirija nismo mogli da zaustavimo, protiv Brazila nas cekaju petorica boljih!!

Pufne za frezenkovanje

pre 5 godina

Strasno! To je jedina rec koja mi pada na pamet u ovom trenutku za ovu izjavu kvazi selektora. Kakve bre Hag ima veze sa fudbalom? Pa kako te nije sramota da tako nesto poistovecujes? U Hagu se sudi ratnim zlocincima. Mozda je i bio penal, ali se desavaju propusti sudija i pored VAR-a. Nije ni prvi ni poslednji put. Na pitanje jesu se igraci sami povukli ti pricas o nekoj drugoj temi. Poznat scenario zar ne? Ti pricas da si zeleo neku pobedu juce? Pa ne znam kako si to zamislio sa u praksi posto nista za to nisi uradio. Sta ce ti Prijovic ako ne za ovakve utakmice? Nismo posle 10og minuta povezali 3 pasa i sta ima dalje da se prica? Posed 60% u odnosu na nasih 40%. Koju si ti utakmicu gledao?

Čele

pre 5 godina

Sudija nije sudio penal, ali nasa taktika je bila pogresna. U drugom poluvremenu je trebalo da cuvamo rezultat i zabunkerisemo se, a ne da idemo sa toliko igraca u napade, i ostavljamo odbranu nepokrivenu. Dva gola smo dobili iz dva kontranapada, i to prvi posle izvodjenja slobodnog udarca pred njihovim golom. Amaterska greska. Uglavnom, ocito nisu razradjene sve taktike za sve situacije, igraci kao Sergej ne treba da igraju u reprezentaciji jer ne daju maksimum i ne trce dovoljno, ostali solidni i pokazali veliku borbu, narocito Tadic, Ivanovic i Mitrovic. Nejasno zasto Ljajic nije igrao od pocetka, on je mogao da bude igrac odluke. Puno selektorskih gresaka, po meni, Krstajic nije dovoljno iskusan za tu poziciju.

Branko

pre 5 godina

selektore do utaknice sa svajcarskom sam malo ali malo verovao da nesto znas...tebi u igri ostaju tri igraca sa zutim,nemas zbog toga kontak igru celo drugo poluvreme..momci su trcali ali su se bojali da ne ostete ekipu..a ti nista,ne reagujes..umesto da udju dva igraca sredine terena i da ih lome da ne mogu da nas obilaze ko bandere,ti nista menjas kostica(koji je tu po meni zalutao iskreno)..znaci druze selektore upropastio si utakmicu sedi 1.Ako uspes da napravis taktiku za Brazil i podignes ekipu,doci cu u Beograd licno da ti se izvinem ali nisam bas siguran u tvoj rad..inace fudbalski sam neznalica..toliko

MarS

pre 5 godina

Prvo poluvremenu nas posed lopte 30% i ovaj zadovoljan!? sredine nigde, celu utakmicu samo neki baloni preko svajcaraca ali i nasih. Ocajna postavka ekipe, ocajan pristup svih, nismo uspeli da spojimo tri, cetiri pasa. Momci su se borili to stoji ali da ne menja ništa od 60min ne razumem. Radonjic, Ljajic i Prijovic su trebali uci tada i doneti svezinu ovako samo potvrdjuje da nije trener visokog kalibra!

Istina

pre 5 godina

Taktika je da pokušamo sami sebe da kaznimo. Mi ćemo dobiti kaznu, Švajcarska ne. To je ono što se pokušava, da se ispadne žrtva "zle" Fife.

Pendrek(po potrebi@)

pre 5 godina

Koliko ja vidim selektore za tebe se mundijale jučer završio,ovo sa šwajcarcima će vam doći ko mačiji kašalj šta će vam Brazilci ,,uvaliti,,
Trebao si svoje momke da goniš i
teraš da igraju a ne sad da kukaš.
Kao selektor si nula!

tigrimigri

pre 5 godina

Samo prestani da dajes nepotrebne izjave koje nemaju veze sa sportom! Imas sansu da se pokazes protiv Brazila. Oprosteno ce biti sve. Eto

pistolj mi se sastoji od lakih legura

pre 5 godina

Aj vi lagano pakujte kofere pa polako nazad.
Fudbaleri su uvek bili najskuplji turisti na bilo kom takmicenju od svih srpskih sportista.

Space

pre 5 godina

Koliko botova na sprtskim vestima, jel stranka pocela da deli fudbalske lopte pored sendvica.
Ovaj trener da manje se bavi politikom i da se fokusira na sledeci mec da se igra unapredi. Ajde zivela Srbija

Zex

pre 5 godina

Kakav Ljajic vise?Jeste li svestni da on nista ne znaci za ekipu.Poveli smo sinoc bez njega.Kada je usao nista se nije promenilo.Nemamo pleja majstore, Ljajic nije desetka, Tadic koliko god bio dobar nije plej igrac.Nemamo igru kroz sredinu, loptu neznamo da iznesemo.milion puta smo vratili loptu štoperima, nasi pasovi su uglavnom bile razmene štopera i veznih igraca.Posle toga ide duga lopta koja obicno pripadne švajcarcima.Svako ispucavanje je poklon lopta za rivala i onda opet moramo da se branimo.Ocekujete previse od Sergeja on ke strasan igrac ali nema sa kime igrati, mi smo fizicki inferiorni, nemamo kretanje bez lopte,nerazumem zasto nam igraju sporaci.Moderan fudbal je brz fudbal a mi nazalost brze i mlade igrace drzimo na klupi.Još jedna stvar, Branko Jovicic je trebao biti u Rusiji to je Zver od igraca, stavio bi šacirija u dzep.Šta ovekivati od Matica, pa Murinjo je vec pricao da Maticu treba odmor.Šta ovekivati od Kolarov i Ivanovica?

Jaran

pre 5 godina

Filip21
Moze brza analiza? Bane je morao da izadje na poluvremenu, od 20-og minuta smo izgledali kao da smo igrali sa igracem manje zbog njega. A i ono lezanje kod Dzakinog suta, pa i one silne sanse koje su stvorili zbog njega, jezivo koliko su ga godine unistile...

marija

pre 5 godina

hahahh kakvo angažovanje botova na ovu vest. stvar je u tome što se zna ko je izrekao proročanstvo i poželeo im sreću itd..većeg baksuza nisu mogli da nađu :))) ..kakav preCednik takav selektor.

Dačina sa s,p, a bogami i r

pre 5 godina

Ономе ко да у задатак СМС-у да истрчи 16км на најважнијој утакмици репрезентације, треба забранити бављење тренерским послом. Теби је човече креатор игре играо пресинг?? Еј бре пресинг 90 мин? Па дал' си читав? Какве судије какве заставе, какви VAR системи? Убио си креатора Младене!!

neutralni felsh

pre 5 godina

Uvek kada smo boli, u bilo kom sportu, sudije su te koje su umesaju i sasvim ocigledno vode igru na strani suprotnog tima. To se desilo nama sinoc.
(Milana, 23. jun 2018 18:54)


vodjina dioptrija.

propadanje

pre 5 godina

Ima Brazil svojih mana, ali daleko od toga da smo mi na tom nivou da iskoristimo njihove mane. Ne dozvoljavam sebi da se ni na trenutak ponadam da ćemo bilo šta protiv Brazila učiniti. Oni neka se nadaju ako hoće. Meni je muke, nerviranja, živciranja, i na kraju jada sinoć bilo sasvim dovoljno, ne treba mi više.
[Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0)] (Malkom, 23. jun 2018 17:51)

Sinoc je Stojic na RTS u dve recenice objasnio situaciju. Da smo uzeli bod, nismo morali da jurimo pobedu protiv Brazila jer uopste nije sigurno da ce Svajcarska pobediti Kostariku - pa Kostarika je ZASLUZENO imala neresen rezultat sa Brazilom 90 minuta, za razliku od Svajcarske koja je postigla uz sudijsku pomoc.
Ovako, moramo da pobedimo, a ako krenemo na juris preti nam katastrofa - kao sto rece Stojic, nasi igraci su visoki, tesko mogu da cuvaju Brazilce u otvorenom nadmetanju.
Krstajic, iako izgleda kao fin covek, je jos jedan primer kvaliteta koji promovise SNS - od ploca koje otpadaju po Beogradu, fontana koje ne rade, sportskih timova koje forsiraju a u Evropi ne mogu da mrdnu, itt. Ne kazem da su njihovi prethodnici bili bolji, sav taj javasluk je poceo za vreme Tadica, ali su ga ovi apsolvirali - Srbija je munjevito pretvara u zemlju treceg sveta u svakom pogledu.

milos

pre 5 godina

ja,
naravno brate,mora sendvic da se zaradi.Zar si sumnjao da ce vodjini botovi propustiti da se oglase?Naravno da se razne jelene,marije,ane,dragane razumeju u fudbal kao ja u astronomiju ali sendvic je u pitanju.

Bojan Cimbaljević

pre 5 godina

Da li je moguće da ga niko nije pitao zašto je posed lopte bio 38:62 posto za Švajcarsku? A inače, protiv Kosta Rike 47 prema 53?

Je l se tako odražava želja za pobedom? Tako što se prepušta lopta protivniku? Ne bih rekao.

PihtijaTheGreat

pre 5 godina

Otkud Krstajicu odjednom preokret u tvojoj glavi? Sinoc si pricao kako si sportski radnik i kako ne zelis o politici, sudjenju... Mogu da ti kazem da si i pored nekvalitetnog vodjenja utakmice, ispao gospodin na konferenciji. Deset sati kasnije ne licis na sebe... Ipak si mnogo vise umesan u politiku nego sto govoris... Sramota...

Ivana

pre 5 godina

Ceo mec je jos pre pocetka bio pod velikim tenzijama, a i od kada smo dali gol, sve je krenulo nizbrdo. Preko sudija, sudjenja do albanskih igraca koji su nase provocirali. Svaka cast nasim reprezentativcima kako su sve hrabro izdrzali.

Filip21

pre 5 godina

Ja cu spustiti loptu sa kritikama jer vecina ljudi ovde previse kritikuje,dobro istina je da smo drugo poluvreme odigrali katastrofalno i da nam je nestalo snage ali ljudi zamislite vi kako opada moral igracima kada vide sta im sudija sve radi na terenu.
Hajde realno da analiziramo mec,prvo ni smo krenuli odlicno agresivno i najbolje napade smo imali preko krila kada centriramo u kazneni da smo to cesce praktikovali u nastavku i dali bi jos koji gol sigurno ipak nasa igra se uglavnom zasnivala posle gola na ulasku u stedinu i pasu ka Mitru koji zagradi loptu ali za sve mu se svira faul u napadu... Sergej je bio skroz iskljucen takve lopte je on trebao da skuplja,a Mitar da ceka njegov pas u 16. Kao sto su vecina ovde primetila Radonjic je morao da igra od starta ili bar da udje vec posle prinljenog gola da unese sveziny a ne da se ceka 80 minut,isto tada je trebao i Ljajic umesto Sergeja i kasnije oko 70og Prijovic jer je Mitar bio vidno unoran.
Dalje nas glavni problem je bio to sto smo hteli da se trkamo sa ekipom koju retko ko nadtrci,u prvom poluvremenu smo vise pretrcali od njih cak ali zato nismo imali snage za najbitnijih poslednjih 15 minuta to je opet takticka greska jer su se Sergej i Mitar bespotrebno trosili nekad a Tadic je igrao sve vreme uz Baneta...Golove smo primali naivno kao i sto smo igrali, elu utakmicu su nas uvlacili u svoj vrtlog da igramo kako oni sviraju i kad im je uspelo samo su resili utakmicu. Meni ipak dobra atmosfera koju su stvorili ovi momci pruza veliku nadu da ce ovo biti sve bolje i da mozemo i protiv Brazila,a na sledecem evropskom da imamo vec neke vise ciljeve kada mladji ograci sazru jer ako ne postavljamo sebi vise ciljeve do njih necemo ni doci.

Mile

pre 5 godina

Знало се и пре почетка утакмице да нам Немац неће бити наклоњен, чак шта више и бити против што се и показало

Vrteska

pre 5 godina

Ne treba da se osvrcemo na taj poraz, niti na to sudjenje, ocigledno je tako moralo da bude. To neka ide na njihovu sramotu, kao i ko zna koliko puta do sada.

Vrteska

pre 5 godina

Ne treba da se osvrcemo na taj poraz, niti na to sudjenje, ocigledno je tako moralo da bude. To neka ide na njihovu sramotu, kao i ko zna koliko puta do sada.

markonatto

pre 5 godina

Po meni ovde nema mnogo filozofije, nema teorije zavere. Ajde da zanemarimo penal nad Mitrovicem, da se vratimo utakmicu nazad. Kako je Svajcarska izjednacila protiv Brazila? Iz kornera, prilikom cistog faula u napadu. Dakle imali su protekciju i protiv jednog Brazila! Petostrukog osvajaca svetskog prvenstva, tima ciji igraci bezmalo vrede milijardu evra. Tima koji prati i gotivi ceo svet. Prosto i jednostavno Brazilci. I onda treba da se pitamo da li ih je sudija pogurao protiv nas? Naravno mozemo reci pa zasto im Brazil nije dao 3, zasto im mi nismo na vreme dali drugi gol? Da li bi uopste postigli gol iz tog penala? I jos milion sta bi bilo kad bi bilo pitanja i teorija, ali jedno se ne moze osporiti, a to je da se Svajcarska OCIGLEDNO "GURA" od strane nekoga, necega, koga vec. To su igre na mnogo visim nivoima i to je ocigledno. Zato mislim da nase momke apsolutno ne treba osudjivati, apsolutno su dali sve od sebe. Da li su gresili? Jesu. Ko radi taj i gresi. Ali jedno znam, a to je da je ovaj poraz i ova nepravda daleko teze pala njima, nego ljudima koji ih stavljaju na stub srama, bez razloga. Sve je ovo jedna velika stvar za jednu "malu" i ponosnu zemlju kao sto je Srbija. I treba da budemo ponosni. I za kraj, protiv Brazila samo hrabro, pa sta bude. I Grcka je bila prvak Evrope, i Lester je bio prvak Engleske...

Radovan Jakšić

pre 5 godina

Krstajić Mladen zna da bi atmosfera bila bolja da smo pobedili. Zna Krstajić Mladen i to da je bolje imati tri boda, nego četiri. Ljudi, imajte poverenja u Krstajić Mladena, štopera, nekadašnjeg Muslinovog pomoćnika. Nećete zažaliti.

crise de nerfs

pre 5 godina

Lose drugo poluvreme jeste za brigu,ali ljudi mi smo spreceni da igramo presing na sredini zutim kartonima na startu meca.Sta sad igraci koji su izneli teret pobede nad Kostarikom su naprasno zaboravili da trce,a isti ti koje pljujete danas su nadtrcali Kostariku.Penal,ofsajd i kartoni su direktiva Fife,te nikakve kazne nece biti.Nama za razliku od komsija koje velicate niko nije poklonio ni autogol,penal,niti neki ludi golmanski ispad,naprotiv nama su penal oteli i tacka.

pera kojot super genije

pre 5 godina

podrska svima u timu ,glavu gore,ne obracajte paznju na ove sto pljuju i mrze sve oko sebe,a najvuse svoju zemlju i narod,glavu gore i hrabro protiv brazila!

Ljubicica

pre 5 godina

Kako nasa poslovica kaze - u dobru se ne ponesi, u zlu se ne ponizi. Mi smo se sinoc ponasali sportski, sto ne mogu da kazem za suprotnu stranu.

Milana

pre 5 godina

Uvek kada smo boli, u bilo kom sportu, sudije su te koje su umesaju i sasvim ocigledno vode igru na strani suprotnog tima. To se desilo nama sinoc.

Skeptik

pre 5 godina

@Vidak "Ja bih upitao FIFU zasto su postavili Nemca za sudiju,i da li bi dopustili da utikmicu u kojoj igra nasa reprezentacija sudi npr. Crnogorac?"

Jesi li siguran da sudija Crnogorac ne bi sudio u korist njihovih komšija "Švajcaraca", a na štetu reprezentacije Srbije?

Ljubicica

pre 5 godina

Kako nasa poslovica kaze - u dobru se ne ponesi, u zlu se ne ponizi. Mi smo se sinoc ponasali sportski, sto ne mogu da kazem za suprotnu stranu.

kiklop

pre 5 godina

sve je to rekla kazala...ne pije vodu,a evo npr tim srbije po kvaliteti je dosta slican hrvatskom,a pazite ovaj podatak,hrvatska je 5km vise trcala od nigerije i 6km vise od argentine,te sprintala 500m duze,srbija se nije borila koliko je mogla i trebala,nazalost

markonatto

pre 5 godina

Po meni ovde nema mnogo filozofije, nema teorije zavere. Ajde da zanemarimo penal nad Mitrovicem, da se vratimo utakmicu nazad. Kako je Svajcarska izjednacila protiv Brazila? Iz kornera, prilikom cistog faula u napadu. Dakle imali su protekciju i protiv jednog Brazila! Petostrukog osvajaca svetskog prvenstva, tima ciji igraci bezmalo vrede milijardu evra. Tima koji prati i gotivi ceo svet. Prosto i jednostavno Brazilci. I onda treba da se pitamo da ih je sudija pogurao protiv nas? Naravno mozemo reci pa zasto im Brazil nije dao 3, zasto im mi nismo na vreme dali drugi gol? Da li bi uopste postigli gol iz tog penala? I jos milion sta bi bilo kad bi bilo pitanja i teorija, ali jedno se ne moze osporiti, a to je da se Svajcarska OCIGLEDNO "GURA" od strane nekoga, necega, koga vec. To su igre na mnogo visim nivoima i to je ocigledno. Zato mislim da nase momke apsolutno ne treba osudjivati, apsolutno su dali sve od sebe. Da li su gresili? Jesu. Ko radi taj i gresi. Ali jedno znam, a to je da je njima ovaj poraz i ova nepravda daleko teze pala njima, nego ljudima koji ih stavljaju na stub srama, bez razloga. Sve je ovo jedna velika stvar za jednu "malu" i ponosnu zemlju kao sto je Srbija. I treba da budemo ponosni. I za kraj, protiv Brazila samo hrabro, pa sta bude. I Grcka je bila prvak Evrope, i Lester je bio prvak Engleske...

Marija Mara

pre 5 godina

Utakmica je bila teska, ne samo zbog toga sto je svajcarski tim jak, vec i zbog same cinjenice da vecinutima cine Albanci, koji su pre utakmice svojim izjavama dodatno povecali pritisak. Ipak, oni su tu da provociraju, a mi smo tu da se sa tim nosimo. Sada se ne treba baviti ni time, ni sudijom, ni sudjenjem, vec treba dati sve od sebe u utakmici protiv Brazila. Ko kaze da ako smo mogli da izgubimo od Svajcarske, ne mozemo pobediti Brazil. Napred, momci!

deset miliona za gospodina

pre 5 godina

Igrali smo onako kako umemo, solidno u prvom poluvremenu, gol, šanse, imali su i oni dve odlične prilike, Stojković (velika pohvala za njega) je bio dobar. Veliki pad u drugom je iz dva razloga :
1. sudijski kriterijum je onemogućio veznom redu da igra svoju čvrstu igru
2. zbog neuigranosti naši igrači su se potrošili, u prvom poluvremenu su trudom mogli da kompenzuju, u drugom nisu, izgledalo je da im je ponestalo kondicije, ali je razlog neuigranost.

Meni se i dalje svidja kako igramo, govorimo o reprezentaciji Srbije koja uglavnom preskače velike turnire, nismo se obrukali.
Brazil igra isto kao mi, ali imaju više kvaliteta. Kad bude stani-pani oni će zapeti i dobiti nas. Kad nalete na Belgiju ili neku sličnu reprezentaciju biće razbijeni. Nama je grupa na žalost max domet, ali bitno je da smo tamo.

Milan

pre 5 godina

Dva su krivca za nas poraz, Krstajic i sudija Brih.

Prvo o Krstajicevim greskama:

Ekipa je ocigledno usla nonsalantno u drugo poluvreme. Nema tu govora o fizickoj nepripremljenosti, ovi momci igraju utakmice u fizicki najzahtevnijim ligama, nisu oni postali trutovi tri nedelje nakon kraja sezone. Trener je lose odrsdio psihicki deo nakon vodjstva, kada je najpotrebnije objasniti ekipi da ostane motivisana i koncenttisana 90 minuta. Oba gola su dosla iz naseg nedostatka koncentracije, ni jedan iz izradjene akcije.

Dalje, izmene su bile totalno “missplaced”, pogresni igraci su uvedeni (ofanzivni igrac kada nemas posed lopte, a ni potrebu da juris rezultat) umesto pogresnih igraca (SMS kojem ocigledno nije islo sinoc).

Znaci selektor je podbacio u obe kategorije gde on u stvari i ima nekog uticaja na igru. Taktika je bila ista kao i protiv Kosta Rike, i kao i u prvom poluvremenu, nije tu bilo problema.

Sto se tice Briha, ovoliki broj gresaka na stetu jednog tima u utakmici takvog nivoa je nedopustiv i samim tim sumnjiv. Nije ovo prica o nekoj zaveri vec cinjenice, tri zuta kartona igracima sredine terena, nakon prvih faulova, bez i jednog upozorenja, na prve ostrije faulove je ocigledna namera da se poremeti tim koji je do tada imao inicijativu na terenu. Ne moze se igrati normalno pod pritiskom crvenog kartona, Matic tu jeste u pravu. Na ovakvom takmicenju gde se pobednik odlucuje na gol razlike, ovo jeste previse. Kada na to dodamo nedosudjeni penal onda je jasno da je sudija direktno uticao na ishod utakmice sto je na ovakvom takmicenju nedopustivo.

Snežana

pre 5 godina

Upravo procitah negde da svajcarska premijerka ili sta li je vec osudjuje albanske fudbalere za njihovo ponasanje,to je greska njihovog selektora jer im nije ocitao lekciju pre utakmice,sad je kasno!!!!Njega prvog treba kazniti i smeniti ga jer je to dopustio!!!

Milan

pre 5 godina

sve je to rekla kazala...ne pije vodu,a evo npr tim srbije po kvaliteti je dosta slican hrvatskom,a pazite ovaj podatak,hrvatska je 5km vise trcala od nigerije i 6km vise od argentine,te sprintala 500m duze,srbija se nije borila koliko je mogla i trebala,nazalost
(kiklop, 23. jun 2018 23:17)
Kako da se bore kada je sudija posle uvodne inicijative i gola Srbije, krenuo da deli zute kartone redom Sergeju, Milivojevicu, Maticu, za prve faulove bez intenziteta, igracima sredine terena gde se igra sa najcvrscim duelima i gde se bije bitka za prevagu na terenu, kada nisu smeli vise ni da igraju na ivici faula jer se videlo da samo ceka da malo cvrsce zaigraju pa da im deli crvene. Svaki duel koji je bio oko kaznenog prostora Svajcarske ili je bio 50-50 je okrenuo na stranu Svajcarske. Penal nam nije sudio kada se utakmica lomila, na sve je bio spreman samo da Svajcarska ne izgubi, na sve. Pogledajte samo duel Hrvatske i Argentine kakav je intenzitet u duelima i faulovima dozvolio sudija i jednima i drugima, koliko je bilo prljavih startova bez kartona na obe strane. O cemu da pricamo, Srbiji nije dozvoljeno da se bori i igra, da smo pokusali ostrije, krenuli bi crveni kartoni. Fifa krece sa relatvizacijom kazna za srpske navijace i albanske igrace, moguca kazna za sudiju, ali i za srpskog selektora. Za Srbiju su uvek dvostruki arsini,takvim ocima nas vidi zapad i tako je u svemu, nista novo..Koliko negativnosti prema igracima i selektoru ovde u komentarima,ljudi sta je sa nama!?

Branko

pre 5 godina

Susjedi, znam kako vam je, nas su pokrali tako u Brazilu. Bili smo bolji dok se sudačka mašinerija nije aktivirala da spasu domaćina. Jedini način je zabit dva tri gola više od protivnika, razbit ih na terenu, onda ih nikakvo suđenje ne može spasiti. Sretno s Brazilom, nisu nepobjedivi. Nitko nije.

Jovica

pre 5 godina

Sramno sudjenje sudije Briha i FIFA bi trebala da reaguje kako vise nikad ovakvo sudjenje ne bi smelo da se desi,kako Srbiji tako ni jednoj drugoj zemlji.

Curica

pre 5 godina

Nije nama samo sudija kriv, ali je umnogome pomogao da Svajcarci pobede, sudeci u njihovu korist. Nasi su jako morali da paze kako igraju, jer svaki pogresan potez je bio ili zuti ili crveni karton.

Aksentije

pre 5 godina

Sudjenje je u najmanju ruku bilo tendenciozno i u dobroj meri kumovalo nasem porazu - kako mozemo da igramo otvoren fudbal kada za svaki start (nezavisno od tezine) preti karton?

Katarina

pre 5 godina

Šta je, tu je, više sreće i želje za pobedom dgugi put. Nema kukanja i taženja krivca u drugima. Istina je da je sudija bio nepravedan ali da smo mogli mnogo bolje a nismo, i to je istina.

Igor

pre 5 godina

Budimo realni, sudjenje je bilo ocajno i u najvecoj meri kumovalo nasem porazu. Od deljenja zutih kartona kao da su bombone, do toga da gospodin nije zeleo da proveri VAR, iako mu je VAR soba signalizirala to.

Oliver

pre 5 godina

Cim sam video da Brih sudi, znao sam da ce biti nekakvih sumnjivih situacija, ali nisam mogao ni da zamislim onu sinocnu predstavu. Sramotno sudjenje.

Marija

pre 5 godina

Amerikanci platili nemačkom sudiji da navija za Šiptare i provocira Srbiju zajedno sa igračima i navijačima. Sramota. Fifa treba sada da reaguje, a ne samo na nas!!

Srboljub

pre 5 godina

Samo složni Srbi mogu do boljih rezultata a sudije treba poštovati i nikada ma koliko to teško zvučalo ne vređati a ovaj je sam sebe toliko ponizio da nikada neće biti dobrodošao u Srbiju.

Mare

pre 5 godina

Sudija se bas nije proslavio ovom pogresnom odlukom, svi su mu zamerili i kritikuju ga a bas me zanima da li ce to uopste uroditi plodom.

Svedok vremena

pre 5 godina

,,Posle boja kopljem u trnje", kaže stara narodna... Tako i Krstajić, koji je nasledio talentovan tim pojedinaca od Muslina, ali nije održao koncept osmišljene timske igre, često se govori u narodu. Da li je postojala želja za takvim pristupom igri među igračima? Jeste! Ali uloga selektora je ključna, u osmišljenoj realizaciji takve postavke igri. Čiji je kapric doveo Krstajića na čelo Reprezentacije, pouzdano se ne zna, ali je činjenica da se tim koji pobeđuje i kome pripada i Selektor, nikada ne menja... Uloga sudije, ma koliko mogla biti od uticaja, u takvim utakmicama je sasvim u trećem planu! Bilo i prošlo, idemo dalje, pa šta bude...

goga

pre 5 godina

Poznati smo mi Srbi po tome da bi svi mogli biti selektori i da pljujemo pa našoj reprezentaciji posle lošijeg izdanja , ali ovaj put mislim da ipak treba prepustiti Krstajiću i njegovim izabranicima da se izbore sa Brazilom kako znaju i umeju a mi da budemo ovaj put samo vatreni navijači svog nacionalnog tima.

bole

pre 5 godina

Posto smo mi Srbi poznati kao od inata rodjeni,sada ce sigurno jos vecu motivaciju imati da pobedimo Brazil.I to ce se desiti,zivi bili pa videli. Nezanju oni kome su se zamerili.

Neven

pre 5 godina

Život ide dalje. Verujem da će Srbija pobediti Brazil, a da će se ova nepravda u vidu selektivne primene War tehnologije brzo zaboraviti.

Milan

pre 5 godina

Знало се и пре почетка утакмице да нам Немац неће бити наклоњен, чак шта више и бити против што се и показало
(Mile, 23. jun 2018 19:08)

Apsolutno se slazem sa vama, tendenciozno sudjenje se videlo iz aviona.

neko

pre 5 godina

Sad lepo ovi iz FIFA-e da uporede našeg Mažića i ovog Nemca, pa neka vide kakvi su Srbi narod, i da nije baš tako da smo mi uvek loši momci.

Valerija

pre 5 godina

Snazna poruka naseg selektora, koji je besan zbog loseg sudjenja sudije. Svi smo videli nepravdu i lose sudjenje, ali na zalost tako je uvek kada igra nasa reprezentacija u bilokom sportu.

mina

pre 5 godina

Puno gresaka je bilo sa njihove strane, pogotovo drzanja dvojice kod naseg gola sto je bilo katastrofa, ali mogli su i nasi malo ofanzivnije igrati. Osude im svakako sada ne trebaju. Mi im drzimo palceve i navijamo svim srcem.

Kata

pre 5 godina

Moramo zaboraviti sto pre na sinocnje sudjenje i fokusirati se na sledecu utakmicu, koji opet mogu sudije da upropaste ali se nadamo da nece.

Mladen cg

pre 5 godina

Markonato@
Svaku tvoju riječ potpisujem! Momci su dali sve od sebe! Zaista vjerujem da je potrebna naša sveopšta podrška. Brazil jeste prvi favorit za osvajanje, ali i naši momci imaju kvalitet! Samo da nam dozvole jednake aršine, da igramo! Srbija!

Radiša

pre 5 godina

U skorijoj prošlosti nije bilo ovoliko pristrasnosti sudija na jednoj međunarodnoj utakmici a pogotovo na ovakvom takmičenju kao što je Svetsko prvenstvo.

Nikolina

pre 5 godina

Zar sudija ne treba da bude nepristrasan? Zar FIFA ne bi trebala da sankcioniše sudiju Feliksa Briha što se ponašao kao dvanesti igrač Švajcarske?

branimir

pre 5 godina

Treba konacno staviti tacku na ovaj cirkus i razvlacenje po medijima utakmice koja je prosla.Sto je bilo bilo je,vec rekoh kvalitet imamo ali sam ubedjen da je nas problem psiholoske prirode drugcije ne mogu objasniti onaj strah koji tera igrace da se povlace i samo onako nasumice ispucaju loptu i ne pokusavaju kombinovati .Tako vise niko ne igra ,osim ,naravno reprezentacija koje nemaju bas neku fudbalsku tradiciju (kao sto videsmo igru Irana protiv Spanije _ sto je i normalno ) Ako nista bar imamo priliku odigrati protiv Brazila i pokusati napraviti cudo , pobediti Brazil .Nada umire poslednja pa sretno u sredu!

Zarko

pre 5 godina

“Kant je rekao da kada čovek sebe učini crvom ne sme da se žali kada neko stane na njega. Pa, u petak pazite šta radite, jer će Švajcarci rado stati na vas”, parafrazirao je Kiril.
I obistinilo se....posle 1:0 Orlovi postaju crvi koje su pojeli crni Svajcarski orlovi....cast izuzecima....
Sada vredi ustati....zamisliti da igramo 1/16 finala sa Brazilom a pobedom idemo u 1/8 finala i pokusati napraviti cudo....uz pamet, srce, i dace Bog srecu. Timski.

Naivko

pre 5 godina

FIFA cije je sediste u Svajcarskoj, delegira Nemca da sudi Svajcarcima... Tu je vec sve bilo previse sumnjivo da bi bilo realno sudjenje.

Mirko

pre 5 godina

Svajcarci su dali gol Brazilu posle faula, zar ste ista drugo mogli pomisliti da ce biti kad im NEMAC sudi utakmicu? Jeste li toliko naivni?

Miroslav

pre 5 godina

Momci, Lester je bio prvak Engleske, Grcka osvojila EP, pa mozete i vi da dobijete Brazil. Budimo realni, Brazil je na dosadasnjem delu prvenstva pokazao 60ak minuta kvalitetne igre, inace su prosecno do ocajni bili. Verujem u vas.

Andjelina

pre 5 godina

Sudjenje nije bilo fer ali se sada treba fokusirati na sledecu utakmicu i dati sve od sebe kako bi je odigrali najbolje i kako bi ostali u takmicenju.

ej bre

pre 5 godina

Ja bih upitao FIFU zasto su postavili Nemca za sudiju,i da li bi dopustili da utikmicu u kojoj igra nasa reprezentacija sudi npr. Crnogorac?
(Vidak, 23. jun 2018 19:08)

Gde ti zivis? Pa taj bi nas odrao gore nego Nemac...

Lesser watch

pre 5 godina

Sta se mi lozimo na neku igru ili taktiku. Svajcarci su projektovani da prodju i tacka. To se videlo i protiv Brazila. Da je trebalo da ne izgube svirno bi neki smesan penal ili bi izbacio nasa 2 igraca i gotovo. Pa sudio je tako da im konstantno daje vetar u ledja a nas da vrati nazad. Koliko samo sviranih faulova u napadu, pa kartoni pravim igracima u pravo vreme a o penalu je izlisno govoriti.Setite se koliko su faulova napravili protiv Brayila dok nisu dobili karton, Tako da je bespredmetno kritikovati nase momke jer su stvarno dali sve od sebe. I to od prvog do poslednjeg. A ako su i gresili, to je sastavni deo igre. Svi grese. Kako bi se drugacije i dao gol?