Ponedeljak, 18.06.2018.

17:35

Dalić poslao Kalinića kući: On nikad nije spreman

Izvor: LN

Daliæ poslao Kaliniæa kuæi: On nikad nije spreman IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

45 Komentari

Sortiraj po:

Mitke Silni

pre 5 godina

Sta ce im bre taj Kalinic? Ako su onomad utepali Spaniju bez Modrica, mogu i da nategnu Argentince bez tog Kalinica. Bez zezanja, ozbiljna su ekipa. Po talentu, mogu svakog da pobede. Ali po mentalitetu, mogu i od svakog da izgube. Zivci su to. Nije krv voda.

Croat

pre 5 godina

Nemate pojma o našoj repki, Dalić je prvi izbornik koji je rekao ne HNS-u ali ga nisu mogli maknuti zbog javnosti jer opasno srušio Grke i Ukraince a tada su Japanci iz žnj razloga makli svbog izbornika pa bi ovo potegnulo prašini prije mundijala što bi ostavilo traga na igri Dalić je lud i mogao bi ponoviti Ćiru i 1998

Pera Pisar

pre 5 godina

Ovaj Dalic deluje namazano, iako ne znam skoro ništa o njemu.
Ko je igro u Veleža taj je bio i ostao namazan. Znaju to ovi iz big četvorke
(mostarac hrvat)

...tu nisi apsolutno u pravu, što se tiče Veleža, Dalić me neinteresuje, lokalac iz Livna i produžena ruka Mamića i Šukera, obadvoje poreklom iz Duvna (Tomislavgrad)...ali npr.Zvezdu je u onoj exYU protiv Partizana gledalo 90 000 ljudi, protiv Dinama i Hajduka 55 000, ostale van velike četvorke u proseku 25 000, ali Velež kad je dolazio obavezno 40 000, dakle 15 000 više nego prosek ostalih, igrali su fantastičan fudbal, napadački Sead Kajtaz i Semir Tuce su bili velemajstori kakav,bre, Simao Sambrosa, ajde, da kažem Rikargo Kvarežma je njihov nivo, kakvi prodori, drinblinzi, "bicikle", gađali su u "trepavicu" Predraga Jurića, ali to je bilo drugo vreme, ja mog kuma nisam mogao da ubedim da je Goran Jurić,kada je dolazio iz veleža u Zvezdu Hrvat...kum mislio Bosanac, kakvi Hrvati u Bosni, niko to nije gledao, a i Zrinski vam je dobar, sila je u BiH ligi, inače mnogi u Srbiji pojma nemaju da je Zrinski osnovan 1911, ako ne grešim, godinu dve plus,minus i da je ugašen kad i BSK, Jugoslavija, Konkordija, Građanski i HAŠK iz poznatih razloga, preživeo je samo Hajduk iz Splita isto iz poznatih razloga, ljudi ovde,uglavnom, misle to neki novokonponovani klug Hrvata iz Mostara

komsijina krava

pre 5 godina

Bilo koji igrač koji nije spreman na klupi provesti onoliko koliko trener odluči nema šta tražiti u timu. Kalinić je imao sličnih problema u Milanu i zato vjerujem u službenu priču. Šteta i za njega i za nekog drugog koji bi mogao biti na njegovom mjestu npr Santini ili Brekalo.

Влада Земун

pre 5 godina

Hrvatska ce da plati racune Islanda.. Argentina i Messi su ljuti
(Pedja, 18. jun 2018 17:52)

Будимо реални, и ми Швајцарске. Само ће нас скупље коштати. Дај боже да грешим

bgd

pre 5 godina

@ Argentina mora da se vadi protiv Hrvatske ako Messi krene kao sto zna ni 30 igraca da prakiraju ispred gola nece im pomoci... (Zeljko 83, 18. jun 2018 18:32)

Kad si ti video da hrvati parkiraju bus? Ja se ne secam. Spaniju su rastavili od fudbala pre par godina na euru. Portugal su napadali 90 minuta bez pardona. Kostur te ekipe im je isti. A sad imaju jos vise iskustva i boljeg trenera. Modric, Rakitic, Mandzukic, Perisic. Ne bih se ja kladio protiv njih pa ni da protiv tri Messija igraju. Taj Rakitic mu je desna ruka u Barseloni. A Modric ima 4 titule lige prvaka, koliko i Messi. Bice to jedna vrlo ozbiljna i napeta utakmica.

Mikula

pre 5 godina

Meni se čini da Dalić ugađa Manđukiću i da je ovo sve namjerno prenapuhano da bi se odstranio Kalinić kojeg je dio javnosti prije prvenstva htio vidjeti u startnoj postavi. Dalić procjenjuje da mu je važniji zadovoljni Manđukić nego nezadovoljni Kalinić, da može i bez njega i pri tom gradi imidž u javnosti beskompromnisnog autoriteta. Ovo može biti pozitivan šok za Hrvatsku, ali tko zna koliku podršku ima Kalinić u svlačionici, možda se neki njegovi prijatelji ne budu osjetili ugodno u ovoj situaciji. Ja osobno mislim da bi Kalinić bio vrlo koristan reprezentaciji Hrvatske i da je ovo greška što je Dalić napravio.

Pera Pisar

pre 5 godina

Poenta sukoba je u tome što Hrvati iz Hercegovine, kao npr.Dalić iz Livna i Hrvati iz Dalmacije, kao npr.Kalinić iz Solina nemaju baš kompatibilan karakter, čak šta više dijametralno suprotnog su karaktera i onda i zbog benignih povoda dolazi do velikih sukoba, svađa i rasprava

mostarac hrvat

pre 5 godina

Ovaj Dalic deluje namazano, iako ne znam skoro ništa o njemu.
Ko je igro u Veleža taj je bio i ostao namazan. Znaju to ovi iz big četvorke :)

Mikii

pre 5 godina

Ne nasladjujte se mukama kod komsija, gledajmo u svoje dvoriste. Cekaju nas jos dve izuzetno teske tekme.
(Markobrebrat, 18. jun 2018 18:39)

Samo jos jedna. Glatak poraz i povratak kuci. Mec protiv Brazila ce biti puka formalnost.

Mira

pre 5 godina

00
Nikola Kalinic je po oba roditelja Srbin.Moguce da je to mnogo veci problem nego "povreda" imajuci u vidu o kakvoj se zemlji radi?
(C i n i k, 18. jun 2018 19:27)
Jaaao, molim te! Smanji doživljaj malo!

Tutankamon

pre 5 godina

@Nije bio Ivica Vastic, Cvitanovica koji je vjerovatno i do danas najbolji strijelac njihove lige a u to vrijeme je baš bio odličan.

Dobrica

pre 5 godina

"Zato što nije računao da će čovjeku proraditi srce pradjedovo, za razliku od većine drugih igrača i shvatiti da ne može biti za "dom spreman".... Mada znaju to oni svi no, mučenici ćute... (Đuro, 18. jun 2018 18:07)"

Nisu oni mučenici nego Hrvatsku smatraju svojom državom. I njih barem niko ne proziva zašto ne pevaju himnu, za razliku od nekih ovdašnjih predsednika parlamentarnih stranaka, koji zbog istog razloga napadaju Adema Ljajića ...

Nikola

pre 5 godina

Mnogo je smesno prozivati Mesija, a koliko ja pratim fudbal Mesiju se retko u karijeri desavalo da 2 puta odigra katastrofalno, tako da je bolje ne prozivati ga.

F16

pre 5 godina

Ne mogu da se setim kog, ali dobro se secam da je bio bitan, igraca je Ciro odstranio iz tima tokom ili pred svetsko prvenstvo 1998. Epilog se zna. Voleli komsije ili ne, stvari u njihovom fudbalu, reprezentaciji posebno, godinama su daleko ozbiljnije nego kod nas. A kada pogledam igracki kadar uopste me ne bi iznenadilo da osamare Argentinu. Hrvatska ima igracki kadar za top 8. Mogli bi malko da prepisemo neke stvari od njih.
(Nije bio Ivica Vastic, 18. jun 2018 19:00)

Bokšic se ozljedio..Ćiro je pozvao Igora Cvitanovica.. zaboravio sam razlog, ali mislim da je Cvitanovic zabušavao na treningu, zato ga je Ćiro ostavio doma..Znaju dobro partizanovci da je Cvita bio u odlicnoj formi, kad su popili pet komada Cvita im je zabio dva..

Nije bio Ivica Vastic

pre 5 godina

Ne mogu da se setim kog, ali dobro se secam da je bio bitan, igraca je Ciro odstranio iz tima tokom ili pred svetsko prvenstvo 1998. Epilog se zna. Voleli komsije ili ne, stvari u njihovom fudbalu, reprezentaciji posebno, godinama su daleko ozbiljnije nego kod nas. A kada pogledam igracki kadar uopste me ne bi iznenadilo da osamare Argentinu. Hrvatska ima igracki kadar za top 8. Mogli bi malko da prepisemo neke stvari od njih.

croata

pre 5 godina

(Nije bio Ivica Vastic, 18. jun 2018 19:00)

Igor cvitanovic, na njemu je ciro trenirao strogocu. Kao i dalic u slucaju kalinica, bespotrebno. Te 98 nam se boksic povrijedio pred sp, uz sukera jedini spic vlaovic, a cvita otjeran. Prvi igrac u povijesti koji je u sportskim novostima dobio cistu 10 za utakmicu grashopers dinamo 0:5, te mundijalske godine bio je u zivotnoj formi. Jasno bolji ograc od vlaovica. Bez obzira sto smo pod cirom ostvarili veliki uspjeh, pravio je on gomilu pogresaka medju bitnijim i ta sa cvitanovicem.
Sto se tice kalinica, ovo nije dalic trebao napraviti, nije on balavac da bi bildao svoj autoritet, vec mu je 30 na plecima, zna da mu je zivotna pogreska odlazak u milan, tu je potonuo iako je u pitanju plemeniti napadac koji u danasnjem milanu treba biti prvi napadac, po svom znanju svakako. No par nemogucih promasaja, lose igre bez gola i nema ga vise. To dalic sve zna i trebao je u cetiri oka s njim te frustracije rijesiti a ne ga tjerat s prvenstva jer nije to neki hir razmazene zvijezde vec je u pitanju duze vremena nezadovoljni igrac ponajvise zbog svoje klupske karijere. Kalinic je u reprezentaciji uvijek bio dobar, u nekim utakmicama i presudan. Po meni ovo je ogromna daliceva pogreska.

Mii

pre 5 godina

Takav je trenerski posao, njihovo je da selektiraju, da vode ekipu. Kada preuzmu takvu ulogu i kada je takav takmicarski naboj kao sto je SP, onda se desava da ne prepoznaju gde je granica prema igracima, komandujes mu kao trener i treba igrac da te slusa, ali drugo je licnost, kada covek nije u radnoj uniformi. Stekao sam utisak da se Dalic ne snalazi u ulozi selektora i ako dodje do poraza od Argentine, mislim da ce to biti kraj za reprezentaciju na SP. E, selektor takve stvari mora da ima u vidu i ako nesto prepozna da nadje nacin da se te stvari urede na nacin da bude koristan za tim. Nikola je izuzetan momak, igrac, moje glediste je da je G.Dalic pogresio. Tezak udarac za nogometnu selekciju susjeda. Pozdrav za sve nepristrasne komentatore na ovu temu. Drugo, kada navijamo, kada je utakmica. Teska situacija za nogometase, SP ce definitivno biti siromasnije kada ispadnu... Ipak ostaje Srbija da nesto slicno kao u Urugvaju 1930., osvetlà obraz Balkana...

Belcha

pre 5 godina

Mogli bi Hrvati lako da isprate Argentinu kuci, sto bih i voleo. Mesi nikad nista nije uradio u reprezentaciji pa bi mogao i sad tako. Zelim srecu i prolaz grupe, pa i preko Argentine, sto da ne...

prika iz susjedstva

pre 5 godina

Odgovor na pitanje vezano uz Ćiru je Igor Cvitanović. Da ga Ćiro nije potjerao, eventualnim ubacivanjem protiv Francuza u polufinalu (kad su imali igrača manje) Cvita bi uneredio Francuze kao što je brojne klubove tih godina. I jedan vaš. Fantom od igrača. Kao Rebić, samo bolji...

Tonči

pre 5 godina

Kao prvo, Dalić je potpuno ispravno postupio, jer reprezentacija je mjesto gdje trebju igrati najbolji po zamislima stručnog stožera. E sad dali to valja ili ne, o tome se razgovara nakon prvenstva i zavisno o tome se biraju izbornici. Kale glumi milu geru, koja je tobože nezaobilazna, jer igra u Milanu, a činjenice su da igra malo i ništa u Milanu, da ga je Gatuso već znao kažnjavati zbog prevelike pameti, ali je i činjenica da Milan gubi utakmice od Rijeke, pa neznamo zašto bi on imao bolji status od nekoga tko igra u Rijeci. I još posljednje, a to se odnosi na tkz. genetičare, koji su eto pronašli razloge tjeranja iz reprezentacije u tobožnjem srpskom porijeklu Nikole Kalinića. Niti je Nikola Srbin, niti je bitno dali je ili nije Srbin, ali za posao kojim se bavi je važno, naročito u reprezentaciji, da nije prepametan odnosno pametniji od svojih kolega, na što je Kale pokušao ukazati svojim likom i djelom.
https://actacroatica.com/hr/surname/Kalini%C4%87/

Miki

pre 5 godina

Argentina mora da pobedi sledeću. Za mir u kući i za prolazak grupe ići će po sva tri boda. Ali kad god moraš da pobediš to stvara i određeni pritisak i nervozu, koji bi iskusni hrvati mogli da iskoriste. Ovaj Dalic deluje namazano, iako ne znam skoro ništa o njemu. Mogao bi taktički nekakvim visokim ritmom i jakim presingom da izludi Argentince. Island je isto plutajuća mina, mogli bi i komšijama da otkinu bod. Zeznuta grupa totalno.

Đuro

pre 5 godina

@
Pa sto si ga zvao onda?
(Lomi, 18. jun 2018 17:55)




Zato što nije računao da će čovjeku proraditi srce pradjedovo, za razliku od većine drugih igrača i shvatiti da ne može biti za "dom spreman"....
Mada znaju to oni svi no, mučenici ćute...

Tomke

pre 5 godina

Umislio da je velika zvijezda, slicno je napravio i Gattusu u Milanu pa bio izbacen. Ne zeli biti zamijena Mandzukicu! Jedan Dybala i Higuain mogu biti na klupi, a on ne moze! Velika stvar je uopce biti dio SP-a!

Lepi

pre 5 godina

Argentina vrlo lako ispada. Pazite, Sampaoli je neznalica: zvao je same patuljke koji ne mogu nadvisiti suparnika u skoku: Mesija, Aguera, Maskerana, Dibali. Ili igrace koji ne znaju k tome ni uklizavati: Di Mariju, Mesija i slicne. On je zvao nekakve igrace iz neke carobne pricice, ali to nema veze sa fudbalom gde se trazi skok (kojeg jedini medu napadacima ima samo Ikardi) i gde se traze uklizavanja (sto ni Mesi ni Di Marija nemaju).

Zeljko 83

pre 5 godina

Iskreno Argentina mora da se vadi protiv Hrvatske ako Messi krene kao sto zna ni 30 igraca da prakiraju ispred gola nece im pomoci...

A Islandu petarda

pre 5 godina

Hrvatska ce da plati racune Islanda.. Argentina i Messi su ljuti
(Pedja, 18. jun 2018 17:52)

Island je udario potpis, čeka se Hrvatska da to poštambilja

Tomke

pre 5 godina

Umislio da je velika zvijezda, slicno je napravio i Gattusu u Milanu pa bio izbacen. Ne zeli biti zamijena Mandzukicu! Jedan Dybala i Higuain mogu biti na klupi, a on ne moze! Velika stvar je uopce biti dio SP-a!

Miki

pre 5 godina

Argentina mora da pobedi sledeću. Za mir u kući i za prolazak grupe ići će po sva tri boda. Ali kad god moraš da pobediš to stvara i određeni pritisak i nervozu, koji bi iskusni hrvati mogli da iskoriste. Ovaj Dalic deluje namazano, iako ne znam skoro ništa o njemu. Mogao bi taktički nekakvim visokim ritmom i jakim presingom da izludi Argentince. Island je isto plutajuća mina, mogli bi i komšijama da otkinu bod. Zeznuta grupa totalno.

Mira

pre 5 godina

00
Nikola Kalinic je po oba roditelja Srbin.Moguce da je to mnogo veci problem nego "povreda" imajuci u vidu o kakvoj se zemlji radi?
(C i n i k, 18. jun 2018 19:27)
Jaaao, molim te! Smanji doživljaj malo!

Đuro

pre 5 godina

@
Pa sto si ga zvao onda?
(Lomi, 18. jun 2018 17:55)




Zato što nije računao da će čovjeku proraditi srce pradjedovo, za razliku od većine drugih igrača i shvatiti da ne može biti za "dom spreman"....
Mada znaju to oni svi no, mučenici ćute...

Nije bio Ivica Vastic

pre 5 godina

Ne mogu da se setim kog, ali dobro se secam da je bio bitan, igraca je Ciro odstranio iz tima tokom ili pred svetsko prvenstvo 1998. Epilog se zna. Voleli komsije ili ne, stvari u njihovom fudbalu, reprezentaciji posebno, godinama su daleko ozbiljnije nego kod nas. A kada pogledam igracki kadar uopste me ne bi iznenadilo da osamare Argentinu. Hrvatska ima igracki kadar za top 8. Mogli bi malko da prepisemo neke stvari od njih.

A Islandu petarda

pre 5 godina

Hrvatska ce da plati racune Islanda.. Argentina i Messi su ljuti
(Pedja, 18. jun 2018 17:52)

Island je udario potpis, čeka se Hrvatska da to poštambilja

Dobrica

pre 5 godina

"Zato što nije računao da će čovjeku proraditi srce pradjedovo, za razliku od većine drugih igrača i shvatiti da ne može biti za "dom spreman".... Mada znaju to oni svi no, mučenici ćute... (Đuro, 18. jun 2018 18:07)"

Nisu oni mučenici nego Hrvatsku smatraju svojom državom. I njih barem niko ne proziva zašto ne pevaju himnu, za razliku od nekih ovdašnjih predsednika parlamentarnih stranaka, koji zbog istog razloga napadaju Adema Ljajića ...

Belcha

pre 5 godina

Mogli bi Hrvati lako da isprate Argentinu kuci, sto bih i voleo. Mesi nikad nista nije uradio u reprezentaciji pa bi mogao i sad tako. Zelim srecu i prolaz grupe, pa i preko Argentine, sto da ne...

bgd

pre 5 godina

@ Argentina mora da se vadi protiv Hrvatske ako Messi krene kao sto zna ni 30 igraca da prakiraju ispred gola nece im pomoci... (Zeljko 83, 18. jun 2018 18:32)

Kad si ti video da hrvati parkiraju bus? Ja se ne secam. Spaniju su rastavili od fudbala pre par godina na euru. Portugal su napadali 90 minuta bez pardona. Kostur te ekipe im je isti. A sad imaju jos vise iskustva i boljeg trenera. Modric, Rakitic, Mandzukic, Perisic. Ne bih se ja kladio protiv njih pa ni da protiv tri Messija igraju. Taj Rakitic mu je desna ruka u Barseloni. A Modric ima 4 titule lige prvaka, koliko i Messi. Bice to jedna vrlo ozbiljna i napeta utakmica.

Zeljko 83

pre 5 godina

Iskreno Argentina mora da se vadi protiv Hrvatske ako Messi krene kao sto zna ni 30 igraca da prakiraju ispred gola nece im pomoci...

Tonči

pre 5 godina

Kao prvo, Dalić je potpuno ispravno postupio, jer reprezentacija je mjesto gdje trebju igrati najbolji po zamislima stručnog stožera. E sad dali to valja ili ne, o tome se razgovara nakon prvenstva i zavisno o tome se biraju izbornici. Kale glumi milu geru, koja je tobože nezaobilazna, jer igra u Milanu, a činjenice su da igra malo i ništa u Milanu, da ga je Gatuso već znao kažnjavati zbog prevelike pameti, ali je i činjenica da Milan gubi utakmice od Rijeke, pa neznamo zašto bi on imao bolji status od nekoga tko igra u Rijeci. I još posljednje, a to se odnosi na tkz. genetičare, koji su eto pronašli razloge tjeranja iz reprezentacije u tobožnjem srpskom porijeklu Nikole Kalinića. Niti je Nikola Srbin, niti je bitno dali je ili nije Srbin, ali za posao kojim se bavi je važno, naročito u reprezentaciji, da nije prepametan odnosno pametniji od svojih kolega, na što je Kale pokušao ukazati svojim likom i djelom.
https://actacroatica.com/hr/surname/Kalini%C4%87/

Nikola

pre 5 godina

Mnogo je smesno prozivati Mesija, a koliko ja pratim fudbal Mesiju se retko u karijeri desavalo da 2 puta odigra katastrofalno, tako da je bolje ne prozivati ga.

F16

pre 5 godina

Ne mogu da se setim kog, ali dobro se secam da je bio bitan, igraca je Ciro odstranio iz tima tokom ili pred svetsko prvenstvo 1998. Epilog se zna. Voleli komsije ili ne, stvari u njihovom fudbalu, reprezentaciji posebno, godinama su daleko ozbiljnije nego kod nas. A kada pogledam igracki kadar uopste me ne bi iznenadilo da osamare Argentinu. Hrvatska ima igracki kadar za top 8. Mogli bi malko da prepisemo neke stvari od njih.
(Nije bio Ivica Vastic, 18. jun 2018 19:00)

Bokšic se ozljedio..Ćiro je pozvao Igora Cvitanovica.. zaboravio sam razlog, ali mislim da je Cvitanovic zabušavao na treningu, zato ga je Ćiro ostavio doma..Znaju dobro partizanovci da je Cvita bio u odlicnoj formi, kad su popili pet komada Cvita im je zabio dva..

croata

pre 5 godina

(Nije bio Ivica Vastic, 18. jun 2018 19:00)

Igor cvitanovic, na njemu je ciro trenirao strogocu. Kao i dalic u slucaju kalinica, bespotrebno. Te 98 nam se boksic povrijedio pred sp, uz sukera jedini spic vlaovic, a cvita otjeran. Prvi igrac u povijesti koji je u sportskim novostima dobio cistu 10 za utakmicu grashopers dinamo 0:5, te mundijalske godine bio je u zivotnoj formi. Jasno bolji ograc od vlaovica. Bez obzira sto smo pod cirom ostvarili veliki uspjeh, pravio je on gomilu pogresaka medju bitnijim i ta sa cvitanovicem.
Sto se tice kalinica, ovo nije dalic trebao napraviti, nije on balavac da bi bildao svoj autoritet, vec mu je 30 na plecima, zna da mu je zivotna pogreska odlazak u milan, tu je potonuo iako je u pitanju plemeniti napadac koji u danasnjem milanu treba biti prvi napadac, po svom znanju svakako. No par nemogucih promasaja, lose igre bez gola i nema ga vise. To dalic sve zna i trebao je u cetiri oka s njim te frustracije rijesiti a ne ga tjerat s prvenstva jer nije to neki hir razmazene zvijezde vec je u pitanju duze vremena nezadovoljni igrac ponajvise zbog svoje klupske karijere. Kalinic je u reprezentaciji uvijek bio dobar, u nekim utakmicama i presudan. Po meni ovo je ogromna daliceva pogreska.

Pera Pisar

pre 5 godina

Ovaj Dalic deluje namazano, iako ne znam skoro ništa o njemu.
Ko je igro u Veleža taj je bio i ostao namazan. Znaju to ovi iz big četvorke
(mostarac hrvat)

...tu nisi apsolutno u pravu, što se tiče Veleža, Dalić me neinteresuje, lokalac iz Livna i produžena ruka Mamića i Šukera, obadvoje poreklom iz Duvna (Tomislavgrad)...ali npr.Zvezdu je u onoj exYU protiv Partizana gledalo 90 000 ljudi, protiv Dinama i Hajduka 55 000, ostale van velike četvorke u proseku 25 000, ali Velež kad je dolazio obavezno 40 000, dakle 15 000 više nego prosek ostalih, igrali su fantastičan fudbal, napadački Sead Kajtaz i Semir Tuce su bili velemajstori kakav,bre, Simao Sambrosa, ajde, da kažem Rikargo Kvarežma je njihov nivo, kakvi prodori, drinblinzi, "bicikle", gađali su u "trepavicu" Predraga Jurića, ali to je bilo drugo vreme, ja mog kuma nisam mogao da ubedim da je Goran Jurić,kada je dolazio iz veleža u Zvezdu Hrvat...kum mislio Bosanac, kakvi Hrvati u Bosni, niko to nije gledao, a i Zrinski vam je dobar, sila je u BiH ligi, inače mnogi u Srbiji pojma nemaju da je Zrinski osnovan 1911, ako ne grešim, godinu dve plus,minus i da je ugašen kad i BSK, Jugoslavija, Konkordija, Građanski i HAŠK iz poznatih razloga, preživeo je samo Hajduk iz Splita isto iz poznatih razloga, ljudi ovde,uglavnom, misle to neki novokonponovani klug Hrvata iz Mostara

prika iz susjedstva

pre 5 godina

Odgovor na pitanje vezano uz Ćiru je Igor Cvitanović. Da ga Ćiro nije potjerao, eventualnim ubacivanjem protiv Francuza u polufinalu (kad su imali igrača manje) Cvita bi uneredio Francuze kao što je brojne klubove tih godina. I jedan vaš. Fantom od igrača. Kao Rebić, samo bolji...

Lepi

pre 5 godina

Argentina vrlo lako ispada. Pazite, Sampaoli je neznalica: zvao je same patuljke koji ne mogu nadvisiti suparnika u skoku: Mesija, Aguera, Maskerana, Dibali. Ili igrace koji ne znaju k tome ni uklizavati: Di Mariju, Mesija i slicne. On je zvao nekakve igrace iz neke carobne pricice, ali to nema veze sa fudbalom gde se trazi skok (kojeg jedini medu napadacima ima samo Ikardi) i gde se traze uklizavanja (sto ni Mesi ni Di Marija nemaju).

komsijina krava

pre 5 godina

Bilo koji igrač koji nije spreman na klupi provesti onoliko koliko trener odluči nema šta tražiti u timu. Kalinić je imao sličnih problema u Milanu i zato vjerujem u službenu priču. Šteta i za njega i za nekog drugog koji bi mogao biti na njegovom mjestu npr Santini ili Brekalo.

Mikii

pre 5 godina

Ne nasladjujte se mukama kod komsija, gledajmo u svoje dvoriste. Cekaju nas jos dve izuzetno teske tekme.
(Markobrebrat, 18. jun 2018 18:39)

Samo jos jedna. Glatak poraz i povratak kuci. Mec protiv Brazila ce biti puka formalnost.

Tutankamon

pre 5 godina

@Nije bio Ivica Vastic, Cvitanovica koji je vjerovatno i do danas najbolji strijelac njihove lige a u to vrijeme je baš bio odličan.

Mikula

pre 5 godina

Meni se čini da Dalić ugađa Manđukiću i da je ovo sve namjerno prenapuhano da bi se odstranio Kalinić kojeg je dio javnosti prije prvenstva htio vidjeti u startnoj postavi. Dalić procjenjuje da mu je važniji zadovoljni Manđukić nego nezadovoljni Kalinić, da može i bez njega i pri tom gradi imidž u javnosti beskompromnisnog autoriteta. Ovo može biti pozitivan šok za Hrvatsku, ali tko zna koliku podršku ima Kalinić u svlačionici, možda se neki njegovi prijatelji ne budu osjetili ugodno u ovoj situaciji. Ja osobno mislim da bi Kalinić bio vrlo koristan reprezentaciji Hrvatske i da je ovo greška što je Dalić napravio.

Влада Земун

pre 5 godina

Hrvatska ce da plati racune Islanda.. Argentina i Messi su ljuti
(Pedja, 18. jun 2018 17:52)

Будимо реални, и ми Швајцарске. Само ће нас скупље коштати. Дај боже да грешим

mostarac hrvat

pre 5 godina

Ovaj Dalic deluje namazano, iako ne znam skoro ništa o njemu.
Ko je igro u Veleža taj je bio i ostao namazan. Znaju to ovi iz big četvorke :)

Pera Pisar

pre 5 godina

Poenta sukoba je u tome što Hrvati iz Hercegovine, kao npr.Dalić iz Livna i Hrvati iz Dalmacije, kao npr.Kalinić iz Solina nemaju baš kompatibilan karakter, čak šta više dijametralno suprotnog su karaktera i onda i zbog benignih povoda dolazi do velikih sukoba, svađa i rasprava

Mii

pre 5 godina

Takav je trenerski posao, njihovo je da selektiraju, da vode ekipu. Kada preuzmu takvu ulogu i kada je takav takmicarski naboj kao sto je SP, onda se desava da ne prepoznaju gde je granica prema igracima, komandujes mu kao trener i treba igrac da te slusa, ali drugo je licnost, kada covek nije u radnoj uniformi. Stekao sam utisak da se Dalic ne snalazi u ulozi selektora i ako dodje do poraza od Argentine, mislim da ce to biti kraj za reprezentaciju na SP. E, selektor takve stvari mora da ima u vidu i ako nesto prepozna da nadje nacin da se te stvari urede na nacin da bude koristan za tim. Nikola je izuzetan momak, igrac, moje glediste je da je G.Dalic pogresio. Tezak udarac za nogometnu selekciju susjeda. Pozdrav za sve nepristrasne komentatore na ovu temu. Drugo, kada navijamo, kada je utakmica. Teska situacija za nogometase, SP ce definitivno biti siromasnije kada ispadnu... Ipak ostaje Srbija da nesto slicno kao u Urugvaju 1930., osvetlà obraz Balkana...

Mitke Silni

pre 5 godina

Sta ce im bre taj Kalinic? Ako su onomad utepali Spaniju bez Modrica, mogu i da nategnu Argentince bez tog Kalinica. Bez zezanja, ozbiljna su ekipa. Po talentu, mogu svakog da pobede. Ali po mentalitetu, mogu i od svakog da izgube. Zivci su to. Nije krv voda.

Croat

pre 5 godina

Nemate pojma o našoj repki, Dalić je prvi izbornik koji je rekao ne HNS-u ali ga nisu mogli maknuti zbog javnosti jer opasno srušio Grke i Ukraince a tada su Japanci iz žnj razloga makli svbog izbornika pa bi ovo potegnulo prašini prije mundijala što bi ostavilo traga na igri Dalić je lud i mogao bi ponoviti Ćiru i 1998

Đuro

pre 5 godina

@
Pa sto si ga zvao onda?
(Lomi, 18. jun 2018 17:55)




Zato što nije računao da će čovjeku proraditi srce pradjedovo, za razliku od većine drugih igrača i shvatiti da ne može biti za "dom spreman"....
Mada znaju to oni svi no, mučenici ćute...

Mikii

pre 5 godina

Ne nasladjujte se mukama kod komsija, gledajmo u svoje dvoriste. Cekaju nas jos dve izuzetno teske tekme.
(Markobrebrat, 18. jun 2018 18:39)

Samo jos jedna. Glatak poraz i povratak kuci. Mec protiv Brazila ce biti puka formalnost.

Zeljko 83

pre 5 godina

Iskreno Argentina mora da se vadi protiv Hrvatske ako Messi krene kao sto zna ni 30 igraca da prakiraju ispred gola nece im pomoci...

Lepi

pre 5 godina

Argentina vrlo lako ispada. Pazite, Sampaoli je neznalica: zvao je same patuljke koji ne mogu nadvisiti suparnika u skoku: Mesija, Aguera, Maskerana, Dibali. Ili igrace koji ne znaju k tome ni uklizavati: Di Mariju, Mesija i slicne. On je zvao nekakve igrace iz neke carobne pricice, ali to nema veze sa fudbalom gde se trazi skok (kojeg jedini medu napadacima ima samo Ikardi) i gde se traze uklizavanja (sto ni Mesi ni Di Marija nemaju).

croata

pre 5 godina

(Nije bio Ivica Vastic, 18. jun 2018 19:00)

Igor cvitanovic, na njemu je ciro trenirao strogocu. Kao i dalic u slucaju kalinica, bespotrebno. Te 98 nam se boksic povrijedio pred sp, uz sukera jedini spic vlaovic, a cvita otjeran. Prvi igrac u povijesti koji je u sportskim novostima dobio cistu 10 za utakmicu grashopers dinamo 0:5, te mundijalske godine bio je u zivotnoj formi. Jasno bolji ograc od vlaovica. Bez obzira sto smo pod cirom ostvarili veliki uspjeh, pravio je on gomilu pogresaka medju bitnijim i ta sa cvitanovicem.
Sto se tice kalinica, ovo nije dalic trebao napraviti, nije on balavac da bi bildao svoj autoritet, vec mu je 30 na plecima, zna da mu je zivotna pogreska odlazak u milan, tu je potonuo iako je u pitanju plemeniti napadac koji u danasnjem milanu treba biti prvi napadac, po svom znanju svakako. No par nemogucih promasaja, lose igre bez gola i nema ga vise. To dalic sve zna i trebao je u cetiri oka s njim te frustracije rijesiti a ne ga tjerat s prvenstva jer nije to neki hir razmazene zvijezde vec je u pitanju duze vremena nezadovoljni igrac ponajvise zbog svoje klupske karijere. Kalinic je u reprezentaciji uvijek bio dobar, u nekim utakmicama i presudan. Po meni ovo je ogromna daliceva pogreska.

A Islandu petarda

pre 5 godina

Hrvatska ce da plati racune Islanda.. Argentina i Messi su ljuti
(Pedja, 18. jun 2018 17:52)

Island je udario potpis, čeka se Hrvatska da to poštambilja

Dobrica

pre 5 godina

"Zato što nije računao da će čovjeku proraditi srce pradjedovo, za razliku od većine drugih igrača i shvatiti da ne može biti za "dom spreman".... Mada znaju to oni svi no, mučenici ćute... (Đuro, 18. jun 2018 18:07)"

Nisu oni mučenici nego Hrvatsku smatraju svojom državom. I njih barem niko ne proziva zašto ne pevaju himnu, za razliku od nekih ovdašnjih predsednika parlamentarnih stranaka, koji zbog istog razloga napadaju Adema Ljajića ...

Belcha

pre 5 godina

Mogli bi Hrvati lako da isprate Argentinu kuci, sto bih i voleo. Mesi nikad nista nije uradio u reprezentaciji pa bi mogao i sad tako. Zelim srecu i prolaz grupe, pa i preko Argentine, sto da ne...

Mira

pre 5 godina

00
Nikola Kalinic je po oba roditelja Srbin.Moguce da je to mnogo veci problem nego "povreda" imajuci u vidu o kakvoj se zemlji radi?
(C i n i k, 18. jun 2018 19:27)
Jaaao, molim te! Smanji doživljaj malo!

Mii

pre 5 godina

Takav je trenerski posao, njihovo je da selektiraju, da vode ekipu. Kada preuzmu takvu ulogu i kada je takav takmicarski naboj kao sto je SP, onda se desava da ne prepoznaju gde je granica prema igracima, komandujes mu kao trener i treba igrac da te slusa, ali drugo je licnost, kada covek nije u radnoj uniformi. Stekao sam utisak da se Dalic ne snalazi u ulozi selektora i ako dodje do poraza od Argentine, mislim da ce to biti kraj za reprezentaciju na SP. E, selektor takve stvari mora da ima u vidu i ako nesto prepozna da nadje nacin da se te stvari urede na nacin da bude koristan za tim. Nikola je izuzetan momak, igrac, moje glediste je da je G.Dalic pogresio. Tezak udarac za nogometnu selekciju susjeda. Pozdrav za sve nepristrasne komentatore na ovu temu. Drugo, kada navijamo, kada je utakmica. Teska situacija za nogometase, SP ce definitivno biti siromasnije kada ispadnu... Ipak ostaje Srbija da nesto slicno kao u Urugvaju 1930., osvetlà obraz Balkana...

Nikola

pre 5 godina

Mnogo je smesno prozivati Mesija, a koliko ja pratim fudbal Mesiju se retko u karijeri desavalo da 2 puta odigra katastrofalno, tako da je bolje ne prozivati ga.

Mikula

pre 5 godina

Meni se čini da Dalić ugađa Manđukiću i da je ovo sve namjerno prenapuhano da bi se odstranio Kalinić kojeg je dio javnosti prije prvenstva htio vidjeti u startnoj postavi. Dalić procjenjuje da mu je važniji zadovoljni Manđukić nego nezadovoljni Kalinić, da može i bez njega i pri tom gradi imidž u javnosti beskompromnisnog autoriteta. Ovo može biti pozitivan šok za Hrvatsku, ali tko zna koliku podršku ima Kalinić u svlačionici, možda se neki njegovi prijatelji ne budu osjetili ugodno u ovoj situaciji. Ja osobno mislim da bi Kalinić bio vrlo koristan reprezentaciji Hrvatske i da je ovo greška što je Dalić napravio.

Pera Pisar

pre 5 godina

Poenta sukoba je u tome što Hrvati iz Hercegovine, kao npr.Dalić iz Livna i Hrvati iz Dalmacije, kao npr.Kalinić iz Solina nemaju baš kompatibilan karakter, čak šta više dijametralno suprotnog su karaktera i onda i zbog benignih povoda dolazi do velikih sukoba, svađa i rasprava

Nije bio Ivica Vastic

pre 5 godina

Ne mogu da se setim kog, ali dobro se secam da je bio bitan, igraca je Ciro odstranio iz tima tokom ili pred svetsko prvenstvo 1998. Epilog se zna. Voleli komsije ili ne, stvari u njihovom fudbalu, reprezentaciji posebno, godinama su daleko ozbiljnije nego kod nas. A kada pogledam igracki kadar uopste me ne bi iznenadilo da osamare Argentinu. Hrvatska ima igracki kadar za top 8. Mogli bi malko da prepisemo neke stvari od njih.

Влада Земун

pre 5 godina

Hrvatska ce da plati racune Islanda.. Argentina i Messi su ljuti
(Pedja, 18. jun 2018 17:52)

Будимо реални, и ми Швајцарске. Само ће нас скупље коштати. Дај боже да грешим

Tomke

pre 5 godina

Umislio da je velika zvijezda, slicno je napravio i Gattusu u Milanu pa bio izbacen. Ne zeli biti zamijena Mandzukicu! Jedan Dybala i Higuain mogu biti na klupi, a on ne moze! Velika stvar je uopce biti dio SP-a!

Tonči

pre 5 godina

Kao prvo, Dalić je potpuno ispravno postupio, jer reprezentacija je mjesto gdje trebju igrati najbolji po zamislima stručnog stožera. E sad dali to valja ili ne, o tome se razgovara nakon prvenstva i zavisno o tome se biraju izbornici. Kale glumi milu geru, koja je tobože nezaobilazna, jer igra u Milanu, a činjenice su da igra malo i ništa u Milanu, da ga je Gatuso već znao kažnjavati zbog prevelike pameti, ali je i činjenica da Milan gubi utakmice od Rijeke, pa neznamo zašto bi on imao bolji status od nekoga tko igra u Rijeci. I još posljednje, a to se odnosi na tkz. genetičare, koji su eto pronašli razloge tjeranja iz reprezentacije u tobožnjem srpskom porijeklu Nikole Kalinića. Niti je Nikola Srbin, niti je bitno dali je ili nije Srbin, ali za posao kojim se bavi je važno, naročito u reprezentaciji, da nije prepametan odnosno pametniji od svojih kolega, na što je Kale pokušao ukazati svojim likom i djelom.
https://actacroatica.com/hr/surname/Kalini%C4%87/

Miki

pre 5 godina

Argentina mora da pobedi sledeću. Za mir u kući i za prolazak grupe ići će po sva tri boda. Ali kad god moraš da pobediš to stvara i određeni pritisak i nervozu, koji bi iskusni hrvati mogli da iskoriste. Ovaj Dalic deluje namazano, iako ne znam skoro ništa o njemu. Mogao bi taktički nekakvim visokim ritmom i jakim presingom da izludi Argentince. Island je isto plutajuća mina, mogli bi i komšijama da otkinu bod. Zeznuta grupa totalno.

F16

pre 5 godina

Ne mogu da se setim kog, ali dobro se secam da je bio bitan, igraca je Ciro odstranio iz tima tokom ili pred svetsko prvenstvo 1998. Epilog se zna. Voleli komsije ili ne, stvari u njihovom fudbalu, reprezentaciji posebno, godinama su daleko ozbiljnije nego kod nas. A kada pogledam igracki kadar uopste me ne bi iznenadilo da osamare Argentinu. Hrvatska ima igracki kadar za top 8. Mogli bi malko da prepisemo neke stvari od njih.
(Nije bio Ivica Vastic, 18. jun 2018 19:00)

Bokšic se ozljedio..Ćiro je pozvao Igora Cvitanovica.. zaboravio sam razlog, ali mislim da je Cvitanovic zabušavao na treningu, zato ga je Ćiro ostavio doma..Znaju dobro partizanovci da je Cvita bio u odlicnoj formi, kad su popili pet komada Cvita im je zabio dva..

mostarac hrvat

pre 5 godina

Ovaj Dalic deluje namazano, iako ne znam skoro ništa o njemu.
Ko je igro u Veleža taj je bio i ostao namazan. Znaju to ovi iz big četvorke :)

prika iz susjedstva

pre 5 godina

Odgovor na pitanje vezano uz Ćiru je Igor Cvitanović. Da ga Ćiro nije potjerao, eventualnim ubacivanjem protiv Francuza u polufinalu (kad su imali igrača manje) Cvita bi uneredio Francuze kao što je brojne klubove tih godina. I jedan vaš. Fantom od igrača. Kao Rebić, samo bolji...

bgd

pre 5 godina

@ Argentina mora da se vadi protiv Hrvatske ako Messi krene kao sto zna ni 30 igraca da prakiraju ispred gola nece im pomoci... (Zeljko 83, 18. jun 2018 18:32)

Kad si ti video da hrvati parkiraju bus? Ja se ne secam. Spaniju su rastavili od fudbala pre par godina na euru. Portugal su napadali 90 minuta bez pardona. Kostur te ekipe im je isti. A sad imaju jos vise iskustva i boljeg trenera. Modric, Rakitic, Mandzukic, Perisic. Ne bih se ja kladio protiv njih pa ni da protiv tri Messija igraju. Taj Rakitic mu je desna ruka u Barseloni. A Modric ima 4 titule lige prvaka, koliko i Messi. Bice to jedna vrlo ozbiljna i napeta utakmica.

Pera Pisar

pre 5 godina

Ovaj Dalic deluje namazano, iako ne znam skoro ništa o njemu.
Ko je igro u Veleža taj je bio i ostao namazan. Znaju to ovi iz big četvorke
(mostarac hrvat)

...tu nisi apsolutno u pravu, što se tiče Veleža, Dalić me neinteresuje, lokalac iz Livna i produžena ruka Mamića i Šukera, obadvoje poreklom iz Duvna (Tomislavgrad)...ali npr.Zvezdu je u onoj exYU protiv Partizana gledalo 90 000 ljudi, protiv Dinama i Hajduka 55 000, ostale van velike četvorke u proseku 25 000, ali Velež kad je dolazio obavezno 40 000, dakle 15 000 više nego prosek ostalih, igrali su fantastičan fudbal, napadački Sead Kajtaz i Semir Tuce su bili velemajstori kakav,bre, Simao Sambrosa, ajde, da kažem Rikargo Kvarežma je njihov nivo, kakvi prodori, drinblinzi, "bicikle", gađali su u "trepavicu" Predraga Jurića, ali to je bilo drugo vreme, ja mog kuma nisam mogao da ubedim da je Goran Jurić,kada je dolazio iz veleža u Zvezdu Hrvat...kum mislio Bosanac, kakvi Hrvati u Bosni, niko to nije gledao, a i Zrinski vam je dobar, sila je u BiH ligi, inače mnogi u Srbiji pojma nemaju da je Zrinski osnovan 1911, ako ne grešim, godinu dve plus,minus i da je ugašen kad i BSK, Jugoslavija, Konkordija, Građanski i HAŠK iz poznatih razloga, preživeo je samo Hajduk iz Splita isto iz poznatih razloga, ljudi ovde,uglavnom, misle to neki novokonponovani klug Hrvata iz Mostara

Tutankamon

pre 5 godina

@Nije bio Ivica Vastic, Cvitanovica koji je vjerovatno i do danas najbolji strijelac njihove lige a u to vrijeme je baš bio odličan.

komsijina krava

pre 5 godina

Bilo koji igrač koji nije spreman na klupi provesti onoliko koliko trener odluči nema šta tražiti u timu. Kalinić je imao sličnih problema u Milanu i zato vjerujem u službenu priču. Šteta i za njega i za nekog drugog koji bi mogao biti na njegovom mjestu npr Santini ili Brekalo.

Croat

pre 5 godina

Nemate pojma o našoj repki, Dalić je prvi izbornik koji je rekao ne HNS-u ali ga nisu mogli maknuti zbog javnosti jer opasno srušio Grke i Ukraince a tada su Japanci iz žnj razloga makli svbog izbornika pa bi ovo potegnulo prašini prije mundijala što bi ostavilo traga na igri Dalić je lud i mogao bi ponoviti Ćiru i 1998

Mitke Silni

pre 5 godina

Sta ce im bre taj Kalinic? Ako su onomad utepali Spaniju bez Modrica, mogu i da nategnu Argentince bez tog Kalinica. Bez zezanja, ozbiljna su ekipa. Po talentu, mogu svakog da pobede. Ali po mentalitetu, mogu i od svakog da izgube. Zivci su to. Nije krv voda.