Petak, 15.06.2018.

09:37

Nemački mediji zatečeni: Gde smo ovo došli? (VIDEO)

Izvor: B92

Nemaèki mediji zateèeni: Gde smo ovo došli? (VIDEO) IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

171 Komentari

Sortiraj po:

Dream

pre 5 godina

Ajde rusofili,iditr u vašu majčicu.
Da je izašao ovakav snimak iz Srbije,pljuvali bi Vučića(o dotičnom sve najgore) i govorili o propasti Srbije,a ovamo branite Ruse i Putina.

jasdf

pre 5 godina

@doc_ds
Ne zaboravljavamo nego si ti izmislio. Marsalov plan, u svim fazama je ukupno iznosio 14 milijardi. Bio je ponudjen i Rusiji, ona je sama odbila.

jasdf

pre 5 godina

@bBb
Zasto car nije mislio o tome pre nego sto je napao Francusku? Zasto mu je trebalo da je ponovo napada? pa ponovo? I tako 5-6 puta? Na kraju ce ispasti Napoleon kriv sto ih je Rusija napala. Mozda je trebao odma da kapitulira i gotovo, jos kod prvog rata?

only fools and horses

pre 5 godina

Ma dajte, tipična propagandna bljuvotina. Naprave snimak koji bi trebalo da ponizi nekoga, da ga prikaže u najgorem svetlu. Šta ste ovde videli osim ograničenog snimka solitera, zida i slupanog automobila iz nekoliko uglova.
Možda je mestašce ružno neuređeno, a možda i nije.
Znajući način na koji funkcioniše njihova propaganda, rekao bih da ovo veze sa mozgom nema.

GH

pre 5 godina

Kaze jedan Putinov covek u jednom TV programu: "Dali smo im sve (narodu), ford i mercedes, kuce i stanove, dobre plate, da putuju po inostranstvu koliko zele, da kupuju nekretnine u inostranstvu, Jabuku i AJfon, Ajfon smo im dali a oni strajkuju i tvituju "Dole Putin!"" :-))))

LP

pre 5 godina

Ajde srpski Rusi dobro je, vi navijajte za Rusiju mi cemo za Srbiju. Inace ja sam vise Rus od svih vas turbo Rusa zajedno koji pojma o pojmu nemaju. Poslao bih vas na mesec dana u Habarovsk ili Tjumen da malo naucite ruski i prestanete da lupetate.

neutralni felsh

pre 5 godina

Одвојите мало времена и пара, обиђите Русију (не само С.Петербург и Москву) па онда пишите да Русија није одмакла од 41-ве или 45-те. 
То је сада модерна и уређена држава а Москва и С.Петербург су сигурнији и лепши градови од Лондона и Париза заједно (о USA да и не говорим - смешно би било упоређивати). 
Нисам Русофил, само сам путовао и живео у различитим земљама.
(А.Илић, 15. jun 2018 13:06)


svasta.

satelit

pre 5 godina

dzaba ovakvi filmovi kad moj komsija ode i zaradjuje 2000 dolara mesecno u Rusiji, u nekoj ruskoj nedodjiji, ako je Rusija siromasna za Zapad, za nas su Svajcarska

Zli Zo

pre 5 godina

Odes 50 kilometara van Moskve i vec si u nedodjiji, to ti je Rusija.
(MK, 15. jun 2018 10:32

Odeš 5 km van Beograda i već si u nedođiji, to je Srbija.
(Sava, 15. jun 2018 11:09)

Udario mu na voljenu Rusiju, pa vraća istom merom..cccccc..😂


Ovo samo ovde ima, da se ljudi vređaju kad im neko uvredi Rusiju..


Inače , nije nikakva uvreda. U Srbiji ima varošica i većih sela ( po Vojvodini) koja su pojam uređenosti za ovu rusku nediođiju. Obrukali su se pred Nemcima i to je to.

novinari

pre 5 godina

StNdardna prica samo negde da se ogrebu i ako moze da se pisu neke gluposti .Gradic je skroz okej i Nemacki savez je izabrao odlicno mesto za bazu .Mislim da ce Nemci odlicno da odigraju ,a Kroz je jednostavno gospodin i veliki sportista .

Galaksija

pre 5 godina

Da pogledate npr na Wikipedi gde ste dosli bilo bi vam jasnije sve. Mislim da su Nemci imali vise na umu da budu dobro izolovani i zasticeni, ablizu Moskve, nego da imaju neki luksuz, a ovo je bas takvo mesto, pogledajte snimak i videcete i zasto, mislim da je ovom mestu ogranicen pristup i bez SP...

rajko

pre 5 godina

Nešta slično smo videli i na Olimpijadi u Sočiju.Jedan engleski novinar ja lomio kvaku na vratima i to snimao kasnije.Smeštaj su birali Nemci i verovatno su ga izabrali zbog nekog razloga.Odabrani su detalji koji će na loš način prikazati grad.Mislim da su isti oni koji na ovom forumu loše pričaju o Rusiji(u konkretnom slučaju bez pravog razloga) kod jednog drugog slučaja imali potpuno drugačije mišljenje.Na evropskom prvenstvu u rukometu u Holandiji reprezentativci Srbije su snimili sobu u koju su maltene mogla da stanu samo dva kreveta.Razni forumaši su se okomili na njih kako trašže luksuz i kako se na Zapadu ne troše pare na gluposti.

Звездан

pre 5 godina

Отишли су на село и немају чему да се чуде. Истина је да немачка села изгледају боље али и ово руско је сасвим у реду.

SAŠA FRANKFURT

pre 5 godina

Kokot: da li si nekad video Frankfurt?! Nije nigde zabranjeno graditi višespratnice, stvar je u tome da ne preferiraju višespratnice!!

ides

pre 5 godina

(Branko_Bundes_Republik_Deutschland,

A jel si video istocni Berlin?

jel onaj što je bio ruska okupaciona zona. Jesam, vidi se potpis iste ruke.

2018

pre 5 godina

@walter
greškom sam ti dao plus, na najgluplje uverenje da su ameri, englezi i nemci isto. Možda u tvom selu.

@flash izvanredan komentar i poznavanje mentaliteta amera i engleza.

Urbani barometar gluposti

pre 5 godina

Cekajte, 12,000 stanovnika, a ima gomilu solitera???

Sta su ti Rusi, strpaj ceo grad u 7 zgrada, ko ce da se bakce infrastrukturom.

Bard Živa

pre 5 godina

Ne žale se fudbaleri milioneri, kojima nije bitno gde su, došli su da osvoje prvenstvo, kući imaju luksuz koji im treba. Žale se novinarčići, koji kući nemaju luksuz, žive čak i u gorim uslovima od ovih u Rusiji, mislili su da će da se "ogrebu" za malo luksuza, da to pamte čitav život...

zvezdarac

pre 5 godina

A da za promenu pročitate tekst? TOni Kros je rekao da su uslovi OK. Imaju gde da rade, ništa strašno, negde nisu imali vodu i to je to (verovatno je mislio na neku sobu u hotelu).

Samo su novinari malo u čudu jer su videli tipično sivilo nekog malog grada iza gvozdene zavese.

kerŠme

pre 5 godina

Nek se navikavaju lagano jer ovako će Nemačka da izgleda za 20-tak godina kad imigranti i njihova kultura prevladaju, a autohtoni Nemci se svedu na nacionalnu manjinu :)

Branko_Bundes_Republik_Deutschland

pre 5 godina

@(bole, 15. jun 2018 10:08)

Veruj mi da ima. I sela u Nemačkoj imaju barem jedan hotel. Ima jedno mesto od 12000 stanovnika a 20+ hotela. Prošle godine su imali 1500000 noćenja samo u tom selu. Sela im izgledaju čisto i uredno. Nemci su i od svojih sela napravili biznis. Pozdrav iz Nemačke

Walter

pre 5 godina

Nemci kad god odu u Rusiju treba prvo da se zahvale što postoje kao narod i država.Da su Amerima ili Englezima napravili ono što su napravili Rusima u WW2, ovi bi ih izbrisali sa lica zemlje. Bukvalno izbrisali, da ne postoje. I ovako su im spaljivali gradove do temelja bombama, iako Nemci nisu kročili nogom na tlo SAD ili Britanije. E sad, zamislite da su Nemci pobili 20 miliona Amerikanaca, pa onda izgubili rat. Samo zamislite!
(flash, 15. jun 2018 10:12
Amerikanci,Englezi i Nemci su manje vise isto.Ratovali su slucajnim spletom okolnosti.Tako da je normalno sto nije bilo nekih vecih represalija.

Kokot

pre 5 godina

Baš je lep ovaj Vatutinki. Podseća me na Mladenovac, Obrenovac, Lazarevac.. Zato nikad i ne bih mogao da živim u nekom nemačkom uredjenom gradiću koji su slični kao jaje jajetu i gde je zabranjena gradnja megaspratnica, već u gradićima-remek delima komunističko - soc.arhitekture, gde pored privatnih kuća iznikne par sivih solitera, a pored solitera fabrika, skladište ili autoput..

Nemački novinari se upravo zato i isčudjavaju – tek sada su upoznali ovakav nadahnut urb-arhitektonski pejzažni raj..

pobeda

pre 5 godina

Vidim da svi zaboravljate da je Nemacka dobila 300 milijardi (ne miliona) dolara bespovratne pomoci, takozvani Masalov plan. Uz inflaciju to bi bilo sada oko 4000 milijardi, dakle 4 triliona dolara. Pa ko ne bi izgradio zemlju da dobije te pare sada?
(doc_ds, 15. jun 2018 11:53)

1) Kroz Marsalov plan, obezbedjeno je oko 13 milijardi dolara, a ne 300 milijardi.
Nemci su dobili oko 1,5 milijardi, Britanci oko 3,3, Francuzi oko 2,3
2) Na srpskom 4000 milijardi = 4 biliona, a ne triliona. Ide milion, milijarda, bilion, bilijarda, trilion....

White Power

pre 5 godina

Obzirom na "standard" u putinovskoj Rusiji, ne bi me čudilo da je taj Vatutinki bolje izgledao pre 80 godina, kada su im tuda dedovi hodili.
Onomad :)

put your money where your mouth is

pre 5 godina

Rusofili na aparatima. Osobno sam prošao velik dio Rusije i na žalost tuga od infrastrukture krenuvši od cesta pa do javnih građevina i obiteljskih kuća.Moskva i SPB su kap u moru.

bioividio

pre 5 godina

Одвојите мало времена и пара, обиђите Русију (не само С.Петербург и Москву) па онда пишите да Русија није одмакла од 41-ве или 45-те.
То је сада модерна и уређена држава а Москва и С.Петербург су сигурнији и лепши градови од Лондона и Париза заједно (о USA да и не говорим - смешно би било упоређивати).
Нисам Русофил, само сам путовао и живео у различитим земљама.
(А.Илић, 15. jun 2018 13:06)

Apsolutno sam saglasan. Imam potpuno isto iskustvo.

ides

pre 5 godina

ides anketa je bila koga vise volite od nemaca ukrajinaca ili amera
(boks, 15. jun 2018 12:59)

Nije istina. Na spisku se našlo deset nacija i Njemci su u vrhu kao cijenjeni, kao i Bjelorusi. Srbe niko od ispitanih nije naveo. Još su bili i Indijci na spisku.

nekoizmase

pre 5 godina

I tako odeš u Ameriku gde imaš ovakvih mesta koliko hočeš ... isto važi i za ostale velike države. Našlii su 3 kadra koja su problematična i sve iz prostog razloga - POLITIKA!

Гаги

pre 5 godina

Шта је спорно? Да су Ватутинки приградско насеље са суморним зградама-спаваоницама? Јесу, али где таквих насеља нема? Боде очи хаварисана "Лада" на паркингу? Па шта, желите неки ГТ ауто на њеном месту? Не изгледа уредно она "гаражна кооператива" (тако се у Русији зову територије издвојене за градњу приватних гаража) на 1:00 минути клипа? Цццц.... заиста скандалозно и тако мами човекла да пљуцне по Русији. Људи, баталите такве приче!

А.Илић

pre 5 godina

Одвојите мало времена и пара, обиђите Русију (не само С.Петербург и Москву) па онда пишите да Русија није одмакла од 41-ве или 45-те.
То је сада модерна и уређена држава а Москва и С.Петербург су сигурнији и лепши градови од Лондона и Париза заједно (о USA да и не говорим - смешно би било упоређивати).
Нисам Русофил, само сам путовао и живео у различитим земљама.

doom

pre 5 godina

занимљиво... а јесу ли ти исти немачки медији смели рецимо да зађу ван изолованих комплекса у том Бразилу и да нам као и на овом снимку представе живот по фавелама? знам само да су кукали како их џепаре, пљачкају и варају у том истом Бразилу.

ides

pre 5 godina

Hahaha. A sta ste ocekivali? Da vas smeste u Moskvu? Pa vi ste Nemci a Rusi ne zaboravljaju bato.

Nisu to Srbi koji prastaju i zaboravljaju sva zlodela koja su im drugi ucinili.
(Ivan, 15. jun 2018 10:08)

Prema anketi koja je rađena u Rusiji od deset nacija koje Rusi najviše cijene, prema odgovorima građana Rusije prvo mjesto su zauzeli Njemci. Srba uopšte nema na listi.

majkl

pre 5 godina

Vidim da svi zaboravljate da je Nemacka dobila 300 milijardi (ne miliona) dolara bespovratne pomoci, takozvani Masalov plan. Uz inflaciju to bi bilo sada oko 4000 milijardi, dakle 4 triliona dolara. Pa ko ne bi izgradio zemlju da dobije te pare sada?
(doc_ds, 15. jun 2018 11:53)
Maršalov plan, 13 milijardi za takozvano Ne komunizmu.. Ne razbacujmo se novcem..

Rusofilija bolest najmilija

pre 5 godina

Нека питају своје деде. Умеће да им објасне. Били су тамо.
(Pantagruel, 15. jun 2018 09:52)
Tu jesi u pravu, Rusija je ostala na nivou iz 1941...

Strahota ko sve pise komentare

pre 5 godina

A el Srbija "birala" gde ce ili je smestena tamo gde je organizator odredio? Citam komentare pa nmg da verujem kolko su pojedini neobavesteni, domacin SP odredjuje smestaj, niko ne moze da bira gde ce biti smesten.To su elementarne stvari koje ne znate.. A sto se tice Rusije, daleko om lepa kuca!

varljivo sećanje

pre 5 godina

@(doc_ds, 15. jun 2018 11:53)
Izgleda da se samo ti sećaš tih 300 milijardi (da, dobro ste čuli, 10000 milijardi!). Ja sam pronašao podatak da su dobili oko 1,5 milijardi, dok je UK dobila 3,2 milijarde, Francuska 2,2, Italija 1,2 itd. Ta milijarda i po u današnjem novcu iznosi nešto između 10 i 15 milijardi evra. Ko misli da je ta suma presudna za zemlju veličine Nemačke, nema blage veze s ekonomijom.

zubac

pre 5 godina

Ne razumijem poentu ? Sta kao u Njemackoj nema stambenih blokova ? Ljudi koji zive u ovim zgradama su u ogromnoj vecini i vlasnici stanova, dok u Njemackoj to nije slucaj, kod njih je vlasnik banka. Koliko vidim ove zgrade su fino odrzavane kao i oko njih, u tome je razlika sa Novim Beogradom.

električar bamderaš

pre 5 godina

Koji su to licemeri, razmažena bezobrazna derišta. Čim se ode u istočnu Evropu odmah se pokušava sa tim predstavljanjem bede i siromaštva, neko isčuđavanje a do juče je kod njih bilo isto a i danas imaju delove koji izgledaju kao sa ovog snimka i gore. Snimili isti slupani auto pet puta. Jaka stvar.

Tidabudibuda

pre 5 godina

Prema anketi koja je rađena u Rusiji od deset nacija koje Rusi najviše cijene, prema odgovorima građana Rusije prvo mjesto su zauzeli Njemci. Srba uopšte nema na listi.
(ides, 15. jun 2018 12:03)Jesi to ti radio anketu?Ne mlati bezveze,nije istina!Tacno za Srbe jedino,da slabo ko osjeca bratsku vezu u tim daljim dijelovima Rusije,ali da cijene Nijemce?Ni blizu.

Tutankamon

pre 5 godina

Ovdje mnogi ili ne znaju ili neće da znaju da su te dvije nacije započele drugi svjetski rat faktički na istoj strani. Braća po opredjeljenju.

Hulk

pre 5 godina

Tu jesi u pravu, Rusija je ostala na nivou iz 1941...
(Rusofilija bolest najmilija, 15. jun 2018 12:08)

Kamo srece da je na nivou 1941. To bi znacilo da je na nivou od PRE velikog rata, ali sta tebi vredi pricati sta je 1941. a sta je 1945. Iz trebe prosto vrca obrazovanost. U svakom postu.

ides

pre 5 godina

Prema anketi koja je rađena u Rusiji od deset nacija koje Rusi najviše cijene, prema odgovorima građana Rusije prvo mjesto su zauzeli Njemci. Srba uopšte nema na listi.
(ides, 15. jun 2018 12:03)Jesi to ti radio anketu?Ne mlati bezveze,nije istina!Tacno za Srbe jedino,da slabo ko osjeca bratsku vezu u tim daljim dijelovima Rusije,ali da cijene Nijemce?Ni blizu.
(Tidabudibuda, 15. jun 2018 12:08)

O tome ti je bio članak upravo na ovom portalu. Istina je. Anketu su radili sami Rusi.

Марвин тхе Мартиан

pre 5 godina

@bBb

И ти памтиш Наполеона?

Овима што спомињу рат треба забранити улазак у ЕУ.

Danilo

pre 5 godina

Voli Srbin da promasi sustinu, pa to ti je... Ajmo sad svi OPET procitajte tekst i ko se i na sta zalio. A napomene radi: pre nego krenete pljuvati Nemce obratite paznju na poslednji paragraf.

Darko

pre 5 godina

Zloupotrebljeno gostoprimstvo. Svaki grad na svetu, pa i Njujork i London, imaju negde neka polupana kola i neki blatnjavi puteljak. Daš im gostoprimstvo, smeštaj, oni idu i traže tvoje rupe i šalju snimke kao "Ovo je Rusija". Basterdi bili, basterdi ostali. Vuk dlaku menja, ali ćud nikad.

ljubomir

pre 5 godina

Sve je to sport i razonoda , kakva istorija , kakvi ratovi ! Nemci su smešteni u sjajnom hotelu nad iomak Moskve , a ove slike..to ne interesuje navijače , osim ..ako loše prođu..biće kriv i smeštaj i oni..krševi !!

Sava

pre 5 godina

Odes 50 kilometara van Moskve i vec si u nedodjiji, to ti je Rusija.
(MK, 15. jun 2018 10:32

Odeš 5 km van Beograda i već si u nedođiji, to je Srbija.

Yova

pre 5 godina

Kakve sad veze ima Napoleon sa Nemackom i SP ? Cuj Napoleon. Ajmo, kad smo tu vec, Cezar il' Alksandar Makedonski. A moze i Ramzes pa biraj.

Milan

pre 5 godina

@
Нека питају своје деде. Умеће да им објасне. Били су тамо.
(Pantagruel, 15. jun 2018 09:52)

Ne mogu, posto su se Rusi potrudili da im dede uglavnom i ostanu tamo ...

1Beogradjanin

pre 5 godina

Pa niko ih nije tukao po usima da biraju neku Rusku zabit! Koliko vidim nasima uopste nije lose. Brazilci su izabrali Soci. Mnogo im je lose tamo! Od jednom su Nemci mnogo fini, a kada bi otisli u neku Nemacku vuko*****u isto bi bilo, od prilike. U ostalom, Rusija je ogromna, ne moze se ocekivati da svaki njen deo bude reprezentativan i nasminkan. Nigde nije sve po PS-u.

bBb

pre 5 godina

@@bBb

И ти памтиш Наполеона?

Овима што спомињу рат треба забранити улазак у ЕУ.
(Марвин тхе Мартиан, 15. jun 2018 11:24)

Ti ako si zaboravio napaćenu istoriju
svoje zemlje, ja nisam. Ti si, verovatno, prvi pobegao u tu EU kada su počeli ratovi ovde. Oni poslednji, ne moraš da ideš u malo dalju prošlost.

prevod

pre 5 godina

ne zove se Mundijal , to je španska reč i svetsko prvenstvo nije monopol Španije. To je počelo odkad su se 3 uzastopna takmičenja odigrala u zemljama španskog jezika i od onda su se neki navikli na "mundijal". Dosta više.

Kraj

pre 5 godina

Lako je vama da sredite zemlju koja je 50 puta manja sa svim blagom kojim ste ukrali u prvom, drugom svetskom ratu. Da ne pricamo jos ranije za Prusku, Habzbursku monarhiju itd...
(Iskander, 15. jun 2018 10:18)

Gle ovog, Habzburgska monarhija = Nemacka. Inace, depresivno je sto se na stranicama sporta i dalje vode ratovi. Ja se samo cudim kako uopste ovako dobro zivimo pored tolikog broja bezumnih i podlih ljudi.

Vatra

pre 5 godina

Pa sto niste u Sankpeterzburgu tamo je lepo, al ne znam samo kako bi ste se proveli s obzirom na to sta ste tamo radili. To ne moze da se niti oprosti niti zaboravi.

Bane

pre 5 godina

Čekaj, nije Brazil bio pre 30 godina pa da zaboravim, bila je priča kako Nemci sebi grade bazu u Brazili, neke kuće ili apartmane pa će posle to da prodaju, a sada se spominje luksuzni hotel.

Bg

pre 5 godina

Ono kada vise volis stranu zemlju od svoje Srbije. Ljudi ovde nece nikada shvatiti da je isto trulo voleti Nemce Amere ili Ruse vise od svog ili bilo kog naroda. Postoje samo dobri i losi ljudi... Napred Srbija i uvek samo Srbija!

Zoran

pre 5 godina

koliko samo pljujete po nemackoj a rusiju volite..a svi vi volite evra audi bmw..
Y 3.0) (istina, 15. jun 2018 10:56). I sanjaju da se docepaju radne vize,kao mnogi nasi jos pre 50 godina,a u isto vreme pljuju Nemacku,teski kompleksi nize vrednosti.

cccp

pre 5 godina

Pa bilo bi mnogo bolje da niste isli kao varvari da rusite tamo, blago receno.
(jonny, 15. jun 2018 11:14)
---------------------------------------------------------------------

Јесте, Совјетски Савез је био појам културе, економског раста и општег благостања тридесетих година, пре него што су Немци све то порушили.

Уосталом, била је и Немачка порушена, чини ми се...

doc_ds

pre 5 godina

Vidim da svi zaboravljate da je Nemacka dobila 300 milijardi (ne miliona) dolara bespovratne pomoci, takozvani Masalov plan. Uz inflaciju to bi bilo sada oko 4000 milijardi, dakle 4 triliona dolara. Pa ko ne bi izgradio zemlju da dobije te pare sada?

bonba

pre 5 godina

Ovde stvarno Bog reko laku noc. Kao iz kosmara je mesto. Inace, prigradsko naselje pored Moskve. Nasi su izabrali fino mesto, Svetlogorsk koji je na moru.

Max

pre 5 godina

Naravno da će da se spominje! Ti misliš da se toliki gubitak ljudi i nanete štete, "sanira" za par godina. Mi smo sličan primer...
(bBb, 15. jun 2018 11:07)
Joj bre pa ta ista Nemačka je sravnjena sa zemljom posle II svetskog rata pa je opet posle 50 godina postala najava zemlja u Evropi.
Inače Rusija je jedna od najbogatijih zemalja na svetu ali džaba im kada na vlasti drže diktatore sa svojim oligarsima. A da ste malo čitali istoriju videli bi ste kakvi su Romanovi bili prema svojim ljudima.Pa Staljin je za njih bio plišana igračka.

bBb

pre 5 godina

@Спомињете Наполеона, Хитлера, рат...у ком времену ви живите?
(Марвин тхе Мартиан, 15. jun 2018 10:43)

Naravno da će da se spominje! Ti misliš da se toliki gubitak ljudi i nanete štete, "sanira" za par godina. Mi smo sličan primer...

mislilac

pre 5 godina

E, ovo je prava Rusija. Živeo Putin.
(Pion, 15. jun 2018 09:52)

"Небески народ" је увек величао диктаторе.
(Марвин тхе Мартиан, 15. jun 2018 10:03) # Link komentara

Cim neko vlada duze od 10 godina odmah je diktator. Koliko god je neki covek na vlasti los, ne moze biti nimalo losiji od naroda koji stalno kuka i trazi da mu se sve da u ruke. Ne mislim konkretno na Rusiju, vec na mnoge druge zemlje u kojima se to desava,a i mi smo medju njima.

milos

pre 5 godina

More bre vi ste fudbaeri a ne neki doktori ...naucnici....imas da treniras krov nad glavom i cao...mnogo ste svi uobrazene zvezde...trci po loptu i uzivaj u milione....

brm

pre 5 godina

12000 ljudi, pa to je selo i nisu valjda očekivali Hilton hotel tamo. Svašta od tih Nemaca, kao da kod njih ima hotela u selima
(bole, 15. jun 2018 10:08)

Zapravo, ima. :) U Nemačkoj su mesta te veličine zapravo najluksuznija i najbolja za život. Zemlja od 80 miliona stanovnika, a imaju samo tri grada od preko milion stanovnika. Dok je kod Rusa veći luksuz u velikim gradovima jer su mnogo centralizovanija zemlja od Nemačke. Verovatno kulturološke razlike kojih novinari nisu svesni, a mislim da se fudbaleri i savez ne žale jer su sami birali tako nešto...i verovatno su znali šta uzimaju. Hteli su mir i negde gde neće biti previše uznemiravani kako bi se koncentrisali na fudbal.

Bogdan

pre 5 godina

Čitam komentare i ne mogu da verujem da još uvek pominjete drugi sv.rat Staljingrad i ostala sr. Pa nije ni čudo što smo ovakvi kavi smo. Ej bre, novinaru se nije svidelo tu gde jeste i izrekao je stav o tome! Ruku na srce , i nije baš reprezentativno mesto s obzirom da je Nemačka zvanični prvak sveta al ajde sad, samo prestanite sa primitivnim komentarima.

satelit

pre 5 godina

ako ste primtili automobile na parkinzima nisu uopste pokazali sem havarisanog, zamislite ocaj kad shvatis da najmanje 50% Rusa voze bolje automobile nego Nemci

Prle

pre 5 godina

Haha, pod jedan savez vam je birao, ne rusi ... Sta, bilo nasminkano kad su oni bili? Cisto sumnjam ... Pod dva, sta se kog djavola femkate. I vi ste dosli iz istih ili slicnih sredina, nije nista bolje ni u pojedinim delovima bivse vam Istocne Nemacke. "Poceli su progresivno prohtevi da rastu, navik'o sam i na sapun i na zubnu pastu" Hahhaha

Salle

pre 5 godina

Ja bih rekao da novinari šalju poruku za FS Nemačke.Tipa, alo stručnjaci, pa gde ste to birali bazu?Pogledaj Brazilce na plaži. Tako da oladite malo sa tim vašim "jao opet nam diraju Rusiju".

Gizmo

pre 5 godina

@Pion: U SAD su sigurno svi gradovi sa 12.000stanovnika luksuzni pa i tamo ima manjih gradica koji jedva imaju struju i vodu a bogatija zemlja i jos nije neki Napoleon, Hitler unistio velike delove zemlje.

Slobodni Klikeri

pre 5 godina

Dosli ste tamo gde su vasi ljudi iz saveza izabrali da dodjete. Mogao bih da se zakunem da su oni koji su izabrali ovo mesto ljudi iz bivse Istocne Nemacke,jer je to taj ambijent i verovatno im se svidelo. :)
U Ovci, Borci,Kaludjerici,Kumodrazu...bar ima dosta sunca u ovo doba godine. :)

Bata Sale

pre 5 godina

Sto mi je ovo deja vu sa Olimpijade u Sociju. Isto ovako nesto zakerali, te ne valja ovo, te ne valja ono. A kod njih je kao sve superiska.

Simon

pre 5 godina

Toni Kros je gospodin čovek, novinari mogu da pronađu i užasnije scene od slupanog automobila koji snimaju iz 3 ugla... ako im je već do kukanja "ijaao pa gde smo mi ovo došli". Došli ste tamo gde su vas zemljaci doveli, tamo gde ste tražili da dođete, u čemu je problem?

Ludjak

pre 5 godina

Pa sami su birali bazu, sta sad kmece? U brazilu su sami napravili svoj kamp, ovo je ekvivalent tome da su tamo nasli smjestaj u adrianovoj faveli i kukali na uvjete.

flash

pre 5 godina

Nemci kad god odu u Rusiju treba prvo da se zahvale što postoje kao narod i država.
Da su Amerima ili Englezima napravili ono što su napravili Rusima u WW2, ovi bi ih izbrisali sa lica zemlje. Bukvalno izbrisali, da ne postoje. I ovako su im spaljivali gradove do temelja bombama, iako Nemci nisu kročili nogom na tlo SAD ili Britanije. E sad, zamislite da su Nemci pobili 20 miliona Amerikanaca, pa onda izgubili rat. Samo zamislite!

POPE

pre 5 godina

Nikad ne veruj Nemcu!Snimali ono najgore sto moze da se nadje u svakom gradu.Zato udjite na internet i pogledajte taj mali grad.Lep gradic sa lepim hotelom sa bazenima a odlicni tereni za treninge.Nisu glupi u Nemackom savezu jer imaju mir i odlicne uslove za rad.Ali novinarma nisu obezbedili kazina i nocni provod i to im smeta.

Марвин тхе Мартиан

pre 5 godina

E, ovo je prava Rusija. Živeo Putin.
(Pion, 15. jun 2018 09:52)

"Небески народ" је увек величао диктаторе.

Eidos

pre 5 godina

Da li su ovi dosli da zive tu,ili da treniraju i igraju fudbal?! Muka mi je od razmazenih sportista,i generalno ljudi,koji na svakom koraku ocekuju luksuz,ocekuju da im je sve dostupno i na izvolte,a 90% tih stvari nece ni koristiti,ali eto da se zadovolji valjda licni ego,ili sta vec.. Sve te kapitalisticke zemlje bacaju previse,jer je bitno da se vidi da se ima,i da je tu,a sad da li ce i posluziti svrsi,nije vazno,bacicemo posle,kao da je bitno,ima se,pa se rasipa.. I kao sto je neko vec i napisao,sami su birali gde ce im biti baza,ako im se ne svidja,neka naprave bazu u Nemackoj,pa neka lete na utakmice,kad su mogle njihove dete par godina da lete redovno,mogu valjda i ovi par puta ;)

Iskander

pre 5 godina

Lako je vama da sredite zemlju koja je 50 puta manja sa svim blagom kojim ste ukrali u prvom, drugom svetskom ratu. Da ne pricamo jos ranije za Prusku, Habzbursku monarhiju itd...

Ivan

pre 5 godina

Hahaha. A sta ste ocekivali? Da vas smeste u Moskvu? Pa vi ste Nemci a Rusi ne zaboravljaju bato.

Nisu to Srbi koji prastaju i zaboravljaju sva zlodela koja su im drugi ucinili.

hero

pre 5 godina

@zdravce to uopste nije tacno. pogledaj nasu bazu. gradic ful sredjen. uopste ne stoji tvrdnja "ne mogu da je zamislim sredjenu", odi do peterburga da vidis...

Millennium

pre 5 godina

Znači fudbaleri, koji zarađuju astronomske cifre i koji su navikli na najviši stepen lukzusa se ne žale, a novinarima smeta?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (bimmer, 15. jun 2018 10:03)

Naravno. Zato što ti novinari sa Zapada, za razliku od fudbalera koji su došli da se nadmeću, imaju još jedan zadatak. Da koliko god je moguće nalaze mana u Rusiji, organizaciji itd. Da prikažu da je Rusija i dalje kao iz holivudskih filmova toko Hladnog rata. Prosto i jednostavno, da na svaki način degradiraju mrskog istočnog neprijatelja. Rusi pametno ne pominju politiku i fokusiraju se samo na sport. Druga strana ne misli tako.

POPE

pre 5 godina

Pa vasi strucnjaci su birali bazu nisu vam Rusi odredili bazu ! Hteli ste za male pare mirno mesto i luksuz.Drugi put birajte nesto bolje a ne da kukate po drugima.

dovla

pre 5 godina

Nama more... plaže... pesak!?? ... pa sedite na splav svi komplet, malo rafting po Obu il Jeniseju, i.... kroz nekih dve 'iljade km-ETO VAM MORE, PLAŽE I TALASI LAPTEVSKOG il ISTOČNOSIBIRSKOG MORA!!!... "... Talasi.... znala si..."

er fr

pre 5 godina

Nemački novinari nikako da objasne zašto rusima ne daju da
dišu na svojoj sopstvenoj(ruskoj) zemlji.Kada je Napoleon
krenuo na Rusiju veliki deo njegove armade činili su nemci.
Boljševike(lenjina) su upravo nemci iz Švajcarske do Rusije
preveli nemci.O nacistima i njihovim zločinima da ne pišem
previše je...Zapadna Nemačka nije platila evro otštete za
taj svirepi genocid.Naprotiv.Brzo su je obnovili Maršalovim
planom.1990 mi smo videli šta znači nemačko ujedinjenje.

Hr

pre 5 godina

Svi znamo kako Nemci biraju i što jedino gledaju, tako da je to baš unutar njihov budžeta.
Kolko su platili, dobro su i dobili.

A sad nek ubermenschi uživaju. :)

Ivo

pre 5 godina

A kao njihov savez je blesav pa nisu znali gde dolaze. Izgleda da su nemački novinari zaboravili na internet i dostupnost informacija. Kucajte ime grada i videćete gde su zapravo došli. U sv. slučaju njihova jeftina propaganda se nastavlja...

Zdravce

pre 5 godina

Kros je faca

Ljudi, dosli ste u RUSIJU i to je RUSIJA. Meni je licno nezamisliva sredjena, jer su takvi, hladno je, veliko, hokejaska zemlja..
Po mom misljenju su totalno u tom stilu.
A i u tome je i neka lepota mundijala, idete u drzave na turnire, samim tim i posecujete njihovu kulturu.

flash

pre 5 godina

Nemci kad god odu u Rusiju treba prvo da se zahvale što postoje kao narod i država.
Da su Amerima ili Englezima napravili ono što su napravili Rusima u WW2, ovi bi ih izbrisali sa lica zemlje. Bukvalno izbrisali, da ne postoje. I ovako su im spaljivali gradove do temelja bombama, iako Nemci nisu kročili nogom na tlo SAD ili Britanije. E sad, zamislite da su Nemci pobili 20 miliona Amerikanaca, pa onda izgubili rat. Samo zamislite!

Zdravce

pre 5 godina

Kros je faca

Ljudi, dosli ste u RUSIJU i to je RUSIJA. Meni je licno nezamisliva sredjena, jer su takvi, hladno je, veliko, hokejaska zemlja..
Po mom misljenju su totalno u tom stilu.
A i u tome je i neka lepota mundijala, idete u drzave na turnire, samim tim i posecujete njihovu kulturu.

Ivo

pre 5 godina

A kao njihov savez je blesav pa nisu znali gde dolaze. Izgleda da su nemački novinari zaboravili na internet i dostupnost informacija. Kucajte ime grada i videćete gde su zapravo došli. U sv. slučaju njihova jeftina propaganda se nastavlja...

Simon

pre 5 godina

Toni Kros je gospodin čovek, novinari mogu da pronađu i užasnije scene od slupanog automobila koji snimaju iz 3 ugla... ako im je već do kukanja "ijaao pa gde smo mi ovo došli". Došli ste tamo gde su vas zemljaci doveli, tamo gde ste tražili da dođete, u čemu je problem?

Prle

pre 5 godina

Haha, pod jedan savez vam je birao, ne rusi ... Sta, bilo nasminkano kad su oni bili? Cisto sumnjam ... Pod dva, sta se kog djavola femkate. I vi ste dosli iz istih ili slicnih sredina, nije nista bolje ni u pojedinim delovima bivse vam Istocne Nemacke. "Poceli su progresivno prohtevi da rastu, navik'o sam i na sapun i na zubnu pastu" Hahhaha

Iskander

pre 5 godina

Lako je vama da sredite zemlju koja je 50 puta manja sa svim blagom kojim ste ukrali u prvom, drugom svetskom ratu. Da ne pricamo jos ranije za Prusku, Habzbursku monarhiju itd...

Gizmo

pre 5 godina

@Pion: U SAD su sigurno svi gradovi sa 12.000stanovnika luksuzni pa i tamo ima manjih gradica koji jedva imaju struju i vodu a bogatija zemlja i jos nije neki Napoleon, Hitler unistio velike delove zemlje.

Sava

pre 5 godina

Odes 50 kilometara van Moskve i vec si u nedodjiji, to ti je Rusija.
(MK, 15. jun 2018 10:32

Odeš 5 km van Beograda i već si u nedođiji, to je Srbija.

POPE

pre 5 godina

Nikad ne veruj Nemcu!Snimali ono najgore sto moze da se nadje u svakom gradu.Zato udjite na internet i pogledajte taj mali grad.Lep gradic sa lepim hotelom sa bazenima a odlicni tereni za treninge.Nisu glupi u Nemackom savezu jer imaju mir i odlicne uslove za rad.Ali novinarma nisu obezbedili kazina i nocni provod i to im smeta.

milos

pre 5 godina

More bre vi ste fudbaeri a ne neki doktori ...naucnici....imas da treniras krov nad glavom i cao...mnogo ste svi uobrazene zvezde...trci po loptu i uzivaj u milione....

Ivan

pre 5 godina

Hahaha. A sta ste ocekivali? Da vas smeste u Moskvu? Pa vi ste Nemci a Rusi ne zaboravljaju bato.

Nisu to Srbi koji prastaju i zaboravljaju sva zlodela koja su im drugi ucinili.

Ludjak

pre 5 godina

Pa sami su birali bazu, sta sad kmece? U brazilu su sami napravili svoj kamp, ovo je ekvivalent tome da su tamo nasli smjestaj u adrianovoj faveli i kukali na uvjete.

Millennium

pre 5 godina

Znači fudbaleri, koji zarađuju astronomske cifre i koji su navikli na najviši stepen lukzusa se ne žale, a novinarima smeta?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (bimmer, 15. jun 2018 10:03)

Naravno. Zato što ti novinari sa Zapada, za razliku od fudbalera koji su došli da se nadmeću, imaju još jedan zadatak. Da koliko god je moguće nalaze mana u Rusiji, organizaciji itd. Da prikažu da je Rusija i dalje kao iz holivudskih filmova toko Hladnog rata. Prosto i jednostavno, da na svaki način degradiraju mrskog istočnog neprijatelja. Rusi pametno ne pominju politiku i fokusiraju se samo na sport. Druga strana ne misli tako.

er fr

pre 5 godina

Nemački novinari nikako da objasne zašto rusima ne daju da
dišu na svojoj sopstvenoj(ruskoj) zemlji.Kada je Napoleon
krenuo na Rusiju veliki deo njegove armade činili su nemci.
Boljševike(lenjina) su upravo nemci iz Švajcarske do Rusije
preveli nemci.O nacistima i njihovim zločinima da ne pišem
previše je...Zapadna Nemačka nije platila evro otštete za
taj svirepi genocid.Naprotiv.Brzo su je obnovili Maršalovim
planom.1990 mi smo videli šta znači nemačko ujedinjenje.

Darko

pre 5 godina

Zloupotrebljeno gostoprimstvo. Svaki grad na svetu, pa i Njujork i London, imaju negde neka polupana kola i neki blatnjavi puteljak. Daš im gostoprimstvo, smeštaj, oni idu i traže tvoje rupe i šalju snimke kao "Ovo je Rusija". Basterdi bili, basterdi ostali. Vuk dlaku menja, ali ćud nikad.

Hr

pre 5 godina

Svi znamo kako Nemci biraju i što jedino gledaju, tako da je to baš unutar njihov budžeta.
Kolko su platili, dobro su i dobili.

A sad nek ubermenschi uživaju. :)

Марвин тхе Мартиан

pre 5 godina

E, ovo je prava Rusija. Živeo Putin.
(Pion, 15. jun 2018 09:52)

"Небески народ" је увек величао диктаторе.

hero

pre 5 godina

@zdravce to uopste nije tacno. pogledaj nasu bazu. gradic ful sredjen. uopste ne stoji tvrdnja "ne mogu da je zamislim sredjenu", odi do peterburga da vidis...

POPE

pre 5 godina

Pa vasi strucnjaci su birali bazu nisu vam Rusi odredili bazu ! Hteli ste za male pare mirno mesto i luksuz.Drugi put birajte nesto bolje a ne da kukate po drugima.

nekoizmase

pre 5 godina

I tako odeš u Ameriku gde imaš ovakvih mesta koliko hočeš ... isto važi i za ostale velike države. Našlii su 3 kadra koja su problematična i sve iz prostog razloga - POLITIKA!

Bg

pre 5 godina

Ono kada vise volis stranu zemlju od svoje Srbije. Ljudi ovde nece nikada shvatiti da je isto trulo voleti Nemce Amere ili Ruse vise od svog ili bilo kog naroda. Postoje samo dobri i losi ljudi... Napred Srbija i uvek samo Srbija!

Bard Živa

pre 5 godina

Ne žale se fudbaleri milioneri, kojima nije bitno gde su, došli su da osvoje prvenstvo, kući imaju luksuz koji im treba. Žale se novinarčići, koji kući nemaju luksuz, žive čak i u gorim uslovima od ovih u Rusiji, mislili su da će da se "ogrebu" za malo luksuza, da to pamte čitav život...

1Beogradjanin

pre 5 godina

Pa niko ih nije tukao po usima da biraju neku Rusku zabit! Koliko vidim nasima uopste nije lose. Brazilci su izabrali Soci. Mnogo im je lose tamo! Od jednom su Nemci mnogo fini, a kada bi otisli u neku Nemacku vuko*****u isto bi bilo, od prilike. U ostalom, Rusija je ogromna, ne moze se ocekivati da svaki njen deo bude reprezentativan i nasminkan. Nigde nije sve po PS-u.

brm

pre 5 godina

12000 ljudi, pa to je selo i nisu valjda očekivali Hilton hotel tamo. Svašta od tih Nemaca, kao da kod njih ima hotela u selima
(bole, 15. jun 2018 10:08)

Zapravo, ima. :) U Nemačkoj su mesta te veličine zapravo najluksuznija i najbolja za život. Zemlja od 80 miliona stanovnika, a imaju samo tri grada od preko milion stanovnika. Dok je kod Rusa veći luksuz u velikim gradovima jer su mnogo centralizovanija zemlja od Nemačke. Verovatno kulturološke razlike kojih novinari nisu svesni, a mislim da se fudbaleri i savez ne žale jer su sami birali tako nešto...i verovatno su znali šta uzimaju. Hteli su mir i negde gde neće biti previše uznemiravani kako bi se koncentrisali na fudbal.

satelit

pre 5 godina

ako ste primtili automobile na parkinzima nisu uopste pokazali sem havarisanog, zamislite ocaj kad shvatis da najmanje 50% Rusa voze bolje automobile nego Nemci

bioividio

pre 5 godina

Одвојите мало времена и пара, обиђите Русију (не само С.Петербург и Москву) па онда пишите да Русија није одмакла од 41-ве или 45-те.
То је сада модерна и уређена држава а Москва и С.Петербург су сигурнији и лепши градови од Лондона и Париза заједно (о USA да и не говорим - смешно би било упоређивати).
Нисам Русофил, само сам путовао и живео у различитим земљама.
(А.Илић, 15. jun 2018 13:06)

Apsolutno sam saglasan. Imam potpuno isto iskustvo.

zubac

pre 5 godina

Ne razumijem poentu ? Sta kao u Njemackoj nema stambenih blokova ? Ljudi koji zive u ovim zgradama su u ogromnoj vecini i vlasnici stanova, dok u Njemackoj to nije slucaj, kod njih je vlasnik banka. Koliko vidim ove zgrade su fino odrzavane kao i oko njih, u tome je razlika sa Novim Beogradom.

Bogdan

pre 5 godina

Čitam komentare i ne mogu da verujem da još uvek pominjete drugi sv.rat Staljingrad i ostala sr. Pa nije ni čudo što smo ovakvi kavi smo. Ej bre, novinaru se nije svidelo tu gde jeste i izrekao je stav o tome! Ruku na srce , i nije baš reprezentativno mesto s obzirom da je Nemačka zvanični prvak sveta al ajde sad, samo prestanite sa primitivnim komentarima.

Kraj

pre 5 godina

Lako je vama da sredite zemlju koja je 50 puta manja sa svim blagom kojim ste ukrali u prvom, drugom svetskom ratu. Da ne pricamo jos ranije za Prusku, Habzbursku monarhiju itd...
(Iskander, 15. jun 2018 10:18)

Gle ovog, Habzburgska monarhija = Nemacka. Inace, depresivno je sto se na stranicama sporta i dalje vode ratovi. Ja se samo cudim kako uopste ovako dobro zivimo pored tolikog broja bezumnih i podlih ljudi.

kerŠme

pre 5 godina

Nek se navikavaju lagano jer ovako će Nemačka da izgleda za 20-tak godina kad imigranti i njihova kultura prevladaju, a autohtoni Nemci se svedu na nacionalnu manjinu :)

doom

pre 5 godina

занимљиво... а јесу ли ти исти немачки медији смели рецимо да зађу ван изолованих комплекса у том Бразилу и да нам као и на овом снимку представе живот по фавелама? знам само да су кукали како их џепаре, пљачкају и варају у том истом Бразилу.

prevod

pre 5 godina

ne zove se Mundijal , to je španska reč i svetsko prvenstvo nije monopol Španije. To je počelo odkad su se 3 uzastopna takmičenja odigrala u zemljama španskog jezika i od onda su se neki navikli na "mundijal". Dosta više.

Zoran

pre 5 godina

koliko samo pljujete po nemackoj a rusiju volite..a svi vi volite evra audi bmw..
Y 3.0) (istina, 15. jun 2018 10:56). I sanjaju da se docepaju radne vize,kao mnogi nasi jos pre 50 godina,a u isto vreme pljuju Nemacku,teski kompleksi nize vrednosti.

Walter

pre 5 godina

Nemci kad god odu u Rusiju treba prvo da se zahvale što postoje kao narod i država.Da su Amerima ili Englezima napravili ono što su napravili Rusima u WW2, ovi bi ih izbrisali sa lica zemlje. Bukvalno izbrisali, da ne postoje. I ovako su im spaljivali gradove do temelja bombama, iako Nemci nisu kročili nogom na tlo SAD ili Britanije. E sad, zamislite da su Nemci pobili 20 miliona Amerikanaca, pa onda izgubili rat. Samo zamislite!
(flash, 15. jun 2018 10:12
Amerikanci,Englezi i Nemci su manje vise isto.Ratovali su slucajnim spletom okolnosti.Tako da je normalno sto nije bilo nekih vecih represalija.

bBb

pre 5 godina

@Спомињете Наполеона, Хитлера, рат...у ком времену ви живите?
(Марвин тхе Мартиан, 15. jun 2018 10:43)

Naravno da će da se spominje! Ti misliš da se toliki gubitak ljudi i nanete štete, "sanira" za par godina. Mi smo sličan primer...

Vatra

pre 5 godina

Pa sto niste u Sankpeterzburgu tamo je lepo, al ne znam samo kako bi ste se proveli s obzirom na to sta ste tamo radili. To ne moze da se niti oprosti niti zaboravi.

ides

pre 5 godina

Prema anketi koja je rađena u Rusiji od deset nacija koje Rusi najviše cijene, prema odgovorima građana Rusije prvo mjesto su zauzeli Njemci. Srba uopšte nema na listi.
(ides, 15. jun 2018 12:03)Jesi to ti radio anketu?Ne mlati bezveze,nije istina!Tacno za Srbe jedino,da slabo ko osjeca bratsku vezu u tim daljim dijelovima Rusije,ali da cijene Nijemce?Ni blizu.
(Tidabudibuda, 15. jun 2018 12:08)

O tome ti je bio članak upravo na ovom portalu. Istina je. Anketu su radili sami Rusi.

Bata Sale

pre 5 godina

Sto mi je ovo deja vu sa Olimpijade u Sociju. Isto ovako nesto zakerali, te ne valja ovo, te ne valja ono. A kod njih je kao sve superiska.

Branko_Bundes_Republik_Deutschland

pre 5 godina

@(bole, 15. jun 2018 10:08)

Veruj mi da ima. I sela u Nemačkoj imaju barem jedan hotel. Ima jedno mesto od 12000 stanovnika a 20+ hotela. Prošle godine su imali 1500000 noćenja samo u tom selu. Sela im izgledaju čisto i uredno. Nemci su i od svojih sela napravili biznis. Pozdrav iz Nemačke

Milan

pre 5 godina

@
Нека питају своје деде. Умеће да им објасне. Били су тамо.
(Pantagruel, 15. jun 2018 09:52)

Ne mogu, posto su se Rusi potrudili da im dede uglavnom i ostanu tamo ...

Danilo

pre 5 godina

Voli Srbin da promasi sustinu, pa to ti je... Ajmo sad svi OPET procitajte tekst i ko se i na sta zalio. A napomene radi: pre nego krenete pljuvati Nemce obratite paznju na poslednji paragraf.

pobeda

pre 5 godina

Vidim da svi zaboravljate da je Nemacka dobila 300 milijardi (ne miliona) dolara bespovratne pomoci, takozvani Masalov plan. Uz inflaciju to bi bilo sada oko 4000 milijardi, dakle 4 triliona dolara. Pa ko ne bi izgradio zemlju da dobije te pare sada?
(doc_ds, 15. jun 2018 11:53)

1) Kroz Marsalov plan, obezbedjeno je oko 13 milijardi dolara, a ne 300 milijardi.
Nemci su dobili oko 1,5 milijardi, Britanci oko 3,3, Francuzi oko 2,3
2) Na srpskom 4000 milijardi = 4 biliona, a ne triliona. Ide milion, milijarda, bilion, bilijarda, trilion....

električar bamderaš

pre 5 godina

Koji su to licemeri, razmažena bezobrazna derišta. Čim se ode u istočnu Evropu odmah se pokušava sa tim predstavljanjem bede i siromaštva, neko isčuđavanje a do juče je kod njih bilo isto a i danas imaju delove koji izgledaju kao sa ovog snimka i gore. Snimili isti slupani auto pet puta. Jaka stvar.

Гаги

pre 5 godina

Шта је спорно? Да су Ватутинки приградско насеље са суморним зградама-спаваоницама? Јесу, али где таквих насеља нема? Боде очи хаварисана "Лада" на паркингу? Па шта, желите неки ГТ ауто на њеном месту? Не изгледа уредно она "гаражна кооператива" (тако се у Русији зову територије издвојене за градњу приватних гаража) на 1:00 минути клипа? Цццц.... заиста скандалозно и тако мами човекла да пљуцне по Русији. Људи, баталите такве приче!

Hulk

pre 5 godina

Tu jesi u pravu, Rusija je ostala na nivou iz 1941...
(Rusofilija bolest najmilija, 15. jun 2018 12:08)

Kamo srece da je na nivou 1941. To bi znacilo da je na nivou od PRE velikog rata, ali sta tebi vredi pricati sta je 1941. a sta je 1945. Iz trebe prosto vrca obrazovanost. U svakom postu.

ides

pre 5 godina

Hahaha. A sta ste ocekivali? Da vas smeste u Moskvu? Pa vi ste Nemci a Rusi ne zaboravljaju bato.

Nisu to Srbi koji prastaju i zaboravljaju sva zlodela koja su im drugi ucinili.
(Ivan, 15. jun 2018 10:08)

Prema anketi koja je rađena u Rusiji od deset nacija koje Rusi najviše cijene, prema odgovorima građana Rusije prvo mjesto su zauzeli Njemci. Srba uopšte nema na listi.

А.Илић

pre 5 godina

Одвојите мало времена и пара, обиђите Русију (не само С.Петербург и Москву) па онда пишите да Русија није одмакла од 41-ве или 45-те.
То је сада модерна и уређена држава а Москва и С.Петербург су сигурнији и лепши градови од Лондона и Париза заједно (о USA да и не говорим - смешно би било упоређивати).
Нисам Русофил, само сам путовао и живео у различитим земљама.

Eidos

pre 5 godina

Da li su ovi dosli da zive tu,ili da treniraju i igraju fudbal?! Muka mi je od razmazenih sportista,i generalno ljudi,koji na svakom koraku ocekuju luksuz,ocekuju da im je sve dostupno i na izvolte,a 90% tih stvari nece ni koristiti,ali eto da se zadovolji valjda licni ego,ili sta vec.. Sve te kapitalisticke zemlje bacaju previse,jer je bitno da se vidi da se ima,i da je tu,a sad da li ce i posluziti svrsi,nije vazno,bacicemo posle,kao da je bitno,ima se,pa se rasipa.. I kao sto je neko vec i napisao,sami su birali gde ce im biti baza,ako im se ne svidja,neka naprave bazu u Nemackoj,pa neka lete na utakmice,kad su mogle njihove dete par godina da lete redovno,mogu valjda i ovi par puta ;)

cccp

pre 5 godina

Pa bilo bi mnogo bolje da niste isli kao varvari da rusite tamo, blago receno.
(jonny, 15. jun 2018 11:14)
---------------------------------------------------------------------

Јесте, Совјетски Савез је био појам културе, економског раста и општег благостања тридесетих година, пре него што су Немци све то порушили.

Уосталом, била је и Немачка порушена, чини ми се...

Slobodni Klikeri

pre 5 godina

Dosli ste tamo gde su vasi ljudi iz saveza izabrali da dodjete. Mogao bih da se zakunem da su oni koji su izabrali ovo mesto ljudi iz bivse Istocne Nemacke,jer je to taj ambijent i verovatno im se svidelo. :)
U Ovci, Borci,Kaludjerici,Kumodrazu...bar ima dosta sunca u ovo doba godine. :)

zvezdarac

pre 5 godina

A da za promenu pročitate tekst? TOni Kros je rekao da su uslovi OK. Imaju gde da rade, ništa strašno, negde nisu imali vodu i to je to (verovatno je mislio na neku sobu u hotelu).

Samo su novinari malo u čudu jer su videli tipično sivilo nekog malog grada iza gvozdene zavese.

Salle

pre 5 godina

Ja bih rekao da novinari šalju poruku za FS Nemačke.Tipa, alo stručnjaci, pa gde ste to birali bazu?Pogledaj Brazilce na plaži. Tako da oladite malo sa tim vašim "jao opet nam diraju Rusiju".

majkl

pre 5 godina

Vidim da svi zaboravljate da je Nemacka dobila 300 milijardi (ne miliona) dolara bespovratne pomoci, takozvani Masalov plan. Uz inflaciju to bi bilo sada oko 4000 milijardi, dakle 4 triliona dolara. Pa ko ne bi izgradio zemlju da dobije te pare sada?
(doc_ds, 15. jun 2018 11:53)
Maršalov plan, 13 milijardi za takozvano Ne komunizmu.. Ne razbacujmo se novcem..

Urbani barometar gluposti

pre 5 godina

Cekajte, 12,000 stanovnika, a ima gomilu solitera???

Sta su ti Rusi, strpaj ceo grad u 7 zgrada, ko ce da se bakce infrastrukturom.

mislilac

pre 5 godina

E, ovo je prava Rusija. Živeo Putin.
(Pion, 15. jun 2018 09:52)

"Небески народ" је увек величао диктаторе.
(Марвин тхе Мартиан, 15. jun 2018 10:03) # Link komentara

Cim neko vlada duze od 10 godina odmah je diktator. Koliko god je neki covek na vlasti los, ne moze biti nimalo losiji od naroda koji stalno kuka i trazi da mu se sve da u ruke. Ne mislim konkretno na Rusiju, vec na mnoge druge zemlje u kojima se to desava,a i mi smo medju njima.

Tutankamon

pre 5 godina

Ovdje mnogi ili ne znaju ili neće da znaju da su te dvije nacije započele drugi svjetski rat faktički na istoj strani. Braća po opredjeljenju.

bonba

pre 5 godina

Ovde stvarno Bog reko laku noc. Kao iz kosmara je mesto. Inace, prigradsko naselje pored Moskve. Nasi su izabrali fino mesto, Svetlogorsk koji je na moru.

dovla

pre 5 godina

Nama more... plaže... pesak!?? ... pa sedite na splav svi komplet, malo rafting po Obu il Jeniseju, i.... kroz nekih dve 'iljade km-ETO VAM MORE, PLAŽE I TALASI LAPTEVSKOG il ISTOČNOSIBIRSKOG MORA!!!... "... Talasi.... znala si..."

Max

pre 5 godina

Naravno da će da se spominje! Ti misliš da se toliki gubitak ljudi i nanete štete, "sanira" za par godina. Mi smo sličan primer...
(bBb, 15. jun 2018 11:07)
Joj bre pa ta ista Nemačka je sravnjena sa zemljom posle II svetskog rata pa je opet posle 50 godina postala najava zemlja u Evropi.
Inače Rusija je jedna od najbogatijih zemalja na svetu ali džaba im kada na vlasti drže diktatore sa svojim oligarsima. A da ste malo čitali istoriju videli bi ste kakvi su Romanovi bili prema svojim ljudima.Pa Staljin je za njih bio plišana igračka.

put your money where your mouth is

pre 5 godina

Rusofili na aparatima. Osobno sam prošao velik dio Rusije i na žalost tuga od infrastrukture krenuvši od cesta pa do javnih građevina i obiteljskih kuća.Moskva i SPB su kap u moru.

rajko

pre 5 godina

Nešta slično smo videli i na Olimpijadi u Sočiju.Jedan engleski novinar ja lomio kvaku na vratima i to snimao kasnije.Smeštaj su birali Nemci i verovatno su ga izabrali zbog nekog razloga.Odabrani su detalji koji će na loš način prikazati grad.Mislim da su isti oni koji na ovom forumu loše pričaju o Rusiji(u konkretnom slučaju bez pravog razloga) kod jednog drugog slučaja imali potpuno drugačije mišljenje.Na evropskom prvenstvu u rukometu u Holandiji reprezentativci Srbije su snimili sobu u koju su maltene mogla da stanu samo dva kreveta.Razni forumaši su se okomili na njih kako trašže luksuz i kako se na Zapadu ne troše pare na gluposti.

Kokot

pre 5 godina

Baš je lep ovaj Vatutinki. Podseća me na Mladenovac, Obrenovac, Lazarevac.. Zato nikad i ne bih mogao da živim u nekom nemačkom uredjenom gradiću koji su slični kao jaje jajetu i gde je zabranjena gradnja megaspratnica, već u gradićima-remek delima komunističko - soc.arhitekture, gde pored privatnih kuća iznikne par sivih solitera, a pored solitera fabrika, skladište ili autoput..

Nemački novinari se upravo zato i isčudjavaju – tek sada su upoznali ovakav nadahnut urb-arhitektonski pejzažni raj..

Rusofilija bolest najmilija

pre 5 godina

Нека питају своје деде. Умеће да им објасне. Били су тамо.
(Pantagruel, 15. jun 2018 09:52)
Tu jesi u pravu, Rusija je ostala na nivou iz 1941...

Bane

pre 5 godina

Čekaj, nije Brazil bio pre 30 godina pa da zaboravim, bila je priča kako Nemci sebi grade bazu u Brazili, neke kuće ili apartmane pa će posle to da prodaju, a sada se spominje luksuzni hotel.

doc_ds

pre 5 godina

Vidim da svi zaboravljate da je Nemacka dobila 300 milijardi (ne miliona) dolara bespovratne pomoci, takozvani Masalov plan. Uz inflaciju to bi bilo sada oko 4000 milijardi, dakle 4 triliona dolara. Pa ko ne bi izgradio zemlju da dobije te pare sada?

Yova

pre 5 godina

Kakve sad veze ima Napoleon sa Nemackom i SP ? Cuj Napoleon. Ajmo, kad smo tu vec, Cezar il' Alksandar Makedonski. A moze i Ramzes pa biraj.

bBb

pre 5 godina

@@bBb

И ти памтиш Наполеона?

Овима што спомињу рат треба забранити улазак у ЕУ.
(Марвин тхе Мартиан, 15. jun 2018 11:24)

Ti ako si zaboravio napaćenu istoriju
svoje zemlje, ja nisam. Ti si, verovatno, prvi pobegao u tu EU kada su počeli ratovi ovde. Oni poslednji, ne moraš da ideš u malo dalju prošlost.

Strahota ko sve pise komentare

pre 5 godina

A el Srbija "birala" gde ce ili je smestena tamo gde je organizator odredio? Citam komentare pa nmg da verujem kolko su pojedini neobavesteni, domacin SP odredjuje smestaj, niko ne moze da bira gde ce biti smesten.To su elementarne stvari koje ne znate.. A sto se tice Rusije, daleko om lepa kuca!

ljubomir

pre 5 godina

Sve je to sport i razonoda , kakva istorija , kakvi ratovi ! Nemci su smešteni u sjajnom hotelu nad iomak Moskve , a ove slike..to ne interesuje navijače , osim ..ako loše prođu..biće kriv i smeštaj i oni..krševi !!

White Power

pre 5 godina

Obzirom na "standard" u putinovskoj Rusiji, ne bi me čudilo da je taj Vatutinki bolje izgledao pre 80 godina, kada su im tuda dedovi hodili.
Onomad :)

varljivo sećanje

pre 5 godina

@(doc_ds, 15. jun 2018 11:53)
Izgleda da se samo ti sećaš tih 300 milijardi (da, dobro ste čuli, 10000 milijardi!). Ja sam pronašao podatak da su dobili oko 1,5 milijardi, dok je UK dobila 3,2 milijarde, Francuska 2,2, Italija 1,2 itd. Ta milijarda i po u današnjem novcu iznosi nešto između 10 i 15 milijardi evra. Ko misli da je ta suma presudna za zemlju veličine Nemačke, nema blage veze s ekonomijom.

Zli Zo

pre 5 godina

Odes 50 kilometara van Moskve i vec si u nedodjiji, to ti je Rusija.
(MK, 15. jun 2018 10:32

Odeš 5 km van Beograda i već si u nedođiji, to je Srbija.
(Sava, 15. jun 2018 11:09)

Udario mu na voljenu Rusiju, pa vraća istom merom..cccccc..😂


Ovo samo ovde ima, da se ljudi vređaju kad im neko uvredi Rusiju..


Inače , nije nikakva uvreda. U Srbiji ima varošica i većih sela ( po Vojvodini) koja su pojam uređenosti za ovu rusku nediođiju. Obrukali su se pred Nemcima i to je to.

ides

pre 5 godina

ides anketa je bila koga vise volite od nemaca ukrajinaca ili amera
(boks, 15. jun 2018 12:59)

Nije istina. Na spisku se našlo deset nacija i Njemci su u vrhu kao cijenjeni, kao i Bjelorusi. Srbe niko od ispitanih nije naveo. Još su bili i Indijci na spisku.

satelit

pre 5 godina

dzaba ovakvi filmovi kad moj komsija ode i zaradjuje 2000 dolara mesecno u Rusiji, u nekoj ruskoj nedodjiji, ako je Rusija siromasna za Zapad, za nas su Svajcarska

Звездан

pre 5 godina

Отишли су на село и немају чему да се чуде. Истина је да немачка села изгледају боље али и ово руско је сасвим у реду.

Марвин тхе Мартиан

pre 5 godina

@bBb

И ти памтиш Наполеона?

Овима што спомињу рат треба забранити улазак у ЕУ.

ides

pre 5 godina

(Branko_Bundes_Republik_Deutschland,

A jel si video istocni Berlin?

jel onaj što je bio ruska okupaciona zona. Jesam, vidi se potpis iste ruke.

SAŠA FRANKFURT

pre 5 godina

Kokot: da li si nekad video Frankfurt?! Nije nigde zabranjeno graditi višespratnice, stvar je u tome da ne preferiraju višespratnice!!

neutralni felsh

pre 5 godina

Одвојите мало времена и пара, обиђите Русију (не само С.Петербург и Москву) па онда пишите да Русија није одмакла од 41-ве или 45-те. 
То је сада модерна и уређена држава а Москва и С.Петербург су сигурнији и лепши градови од Лондона и Париза заједно (о USA да и не говорим - смешно би било упоређивати). 
Нисам Русофил, само сам путовао и живео у различитим земљама.
(А.Илић, 15. jun 2018 13:06)


svasta.

Tidabudibuda

pre 5 godina

Prema anketi koja je rađena u Rusiji od deset nacija koje Rusi najviše cijene, prema odgovorima građana Rusije prvo mjesto su zauzeli Njemci. Srba uopšte nema na listi.
(ides, 15. jun 2018 12:03)Jesi to ti radio anketu?Ne mlati bezveze,nije istina!Tacno za Srbe jedino,da slabo ko osjeca bratsku vezu u tim daljim dijelovima Rusije,ali da cijene Nijemce?Ni blizu.

LP

pre 5 godina

Ajde srpski Rusi dobro je, vi navijajte za Rusiju mi cemo za Srbiju. Inace ja sam vise Rus od svih vas turbo Rusa zajedno koji pojma o pojmu nemaju. Poslao bih vas na mesec dana u Habarovsk ili Tjumen da malo naucite ruski i prestanete da lupetate.

only fools and horses

pre 5 godina

Ma dajte, tipična propagandna bljuvotina. Naprave snimak koji bi trebalo da ponizi nekoga, da ga prikaže u najgorem svetlu. Šta ste ovde videli osim ograničenog snimka solitera, zida i slupanog automobila iz nekoliko uglova.
Možda je mestašce ružno neuređeno, a možda i nije.
Znajući način na koji funkcioniše njihova propaganda, rekao bih da ovo veze sa mozgom nema.

Galaksija

pre 5 godina

Da pogledate npr na Wikipedi gde ste dosli bilo bi vam jasnije sve. Mislim da su Nemci imali vise na umu da budu dobro izolovani i zasticeni, ablizu Moskve, nego da imaju neki luksuz, a ovo je bas takvo mesto, pogledajte snimak i videcete i zasto, mislim da je ovom mestu ogranicen pristup i bez SP...

novinari

pre 5 godina

StNdardna prica samo negde da se ogrebu i ako moze da se pisu neke gluposti .Gradic je skroz okej i Nemacki savez je izabrao odlicno mesto za bazu .Mislim da ce Nemci odlicno da odigraju ,a Kroz je jednostavno gospodin i veliki sportista .

Dream

pre 5 godina

Ajde rusofili,iditr u vašu majčicu.
Da je izašao ovakav snimak iz Srbije,pljuvali bi Vučića(o dotičnom sve najgore) i govorili o propasti Srbije,a ovamo branite Ruse i Putina.

2018

pre 5 godina

@walter
greškom sam ti dao plus, na najgluplje uverenje da su ameri, englezi i nemci isto. Možda u tvom selu.

@flash izvanredan komentar i poznavanje mentaliteta amera i engleza.

jasdf

pre 5 godina

@doc_ds
Ne zaboravljavamo nego si ti izmislio. Marsalov plan, u svim fazama je ukupno iznosio 14 milijardi. Bio je ponudjen i Rusiji, ona je sama odbila.

GH

pre 5 godina

Kaze jedan Putinov covek u jednom TV programu: "Dali smo im sve (narodu), ford i mercedes, kuce i stanove, dobre plate, da putuju po inostranstvu koliko zele, da kupuju nekretnine u inostranstvu, Jabuku i AJfon, Ajfon smo im dali a oni strajkuju i tvituju "Dole Putin!"" :-))))

jasdf

pre 5 godina

@bBb
Zasto car nije mislio o tome pre nego sto je napao Francusku? Zasto mu je trebalo da je ponovo napada? pa ponovo? I tako 5-6 puta? Na kraju ce ispasti Napoleon kriv sto ih je Rusija napala. Mozda je trebao odma da kapitulira i gotovo, jos kod prvog rata?

Марвин тхе Мартиан

pre 5 godina

E, ovo je prava Rusija. Živeo Putin.
(Pion, 15. jun 2018 09:52)

"Небески народ" је увек величао диктаторе.

Ivan

pre 5 godina

Hahaha. A sta ste ocekivali? Da vas smeste u Moskvu? Pa vi ste Nemci a Rusi ne zaboravljaju bato.

Nisu to Srbi koji prastaju i zaboravljaju sva zlodela koja su im drugi ucinili.

Iskander

pre 5 godina

Lako je vama da sredite zemlju koja je 50 puta manja sa svim blagom kojim ste ukrali u prvom, drugom svetskom ratu. Da ne pricamo jos ranije za Prusku, Habzbursku monarhiju itd...

Bogdan

pre 5 godina

Čitam komentare i ne mogu da verujem da još uvek pominjete drugi sv.rat Staljingrad i ostala sr. Pa nije ni čudo što smo ovakvi kavi smo. Ej bre, novinaru se nije svidelo tu gde jeste i izrekao je stav o tome! Ruku na srce , i nije baš reprezentativno mesto s obzirom da je Nemačka zvanični prvak sveta al ajde sad, samo prestanite sa primitivnim komentarima.

flash

pre 5 godina

Nemci kad god odu u Rusiju treba prvo da se zahvale što postoje kao narod i država.
Da su Amerima ili Englezima napravili ono što su napravili Rusima u WW2, ovi bi ih izbrisali sa lica zemlje. Bukvalno izbrisali, da ne postoje. I ovako su im spaljivali gradove do temelja bombama, iako Nemci nisu kročili nogom na tlo SAD ili Britanije. E sad, zamislite da su Nemci pobili 20 miliona Amerikanaca, pa onda izgubili rat. Samo zamislite!

Strahota ko sve pise komentare

pre 5 godina

A el Srbija "birala" gde ce ili je smestena tamo gde je organizator odredio? Citam komentare pa nmg da verujem kolko su pojedini neobavesteni, domacin SP odredjuje smestaj, niko ne moze da bira gde ce biti smesten.To su elementarne stvari koje ne znate.. A sto se tice Rusije, daleko om lepa kuca!

Rusofilija bolest najmilija

pre 5 godina

Нека питају своје деде. Умеће да им објасне. Били су тамо.
(Pantagruel, 15. jun 2018 09:52)
Tu jesi u pravu, Rusija je ostala na nivou iz 1941...

White Power

pre 5 godina

Obzirom na "standard" u putinovskoj Rusiji, ne bi me čudilo da je taj Vatutinki bolje izgledao pre 80 godina, kada su im tuda dedovi hodili.
Onomad :)

put your money where your mouth is

pre 5 godina

Rusofili na aparatima. Osobno sam prošao velik dio Rusije i na žalost tuga od infrastrukture krenuvši od cesta pa do javnih građevina i obiteljskih kuća.Moskva i SPB su kap u moru.

Tidabudibuda

pre 5 godina

Prema anketi koja je rađena u Rusiji od deset nacija koje Rusi najviše cijene, prema odgovorima građana Rusije prvo mjesto su zauzeli Njemci. Srba uopšte nema na listi.
(ides, 15. jun 2018 12:03)Jesi to ti radio anketu?Ne mlati bezveze,nije istina!Tacno za Srbe jedino,da slabo ko osjeca bratsku vezu u tim daljim dijelovima Rusije,ali da cijene Nijemce?Ni blizu.

cccp

pre 5 godina

Pa bilo bi mnogo bolje da niste isli kao varvari da rusite tamo, blago receno.
(jonny, 15. jun 2018 11:14)
---------------------------------------------------------------------

Јесте, Совјетски Савез је био појам културе, економског раста и општег благостања тридесетих година, пре него што су Немци све то порушили.

Уосталом, била је и Немачка порушена, чини ми се...

Max

pre 5 godina

Naravno da će da se spominje! Ti misliš da se toliki gubitak ljudi i nanete štete, "sanira" za par godina. Mi smo sličan primer...
(bBb, 15. jun 2018 11:07)
Joj bre pa ta ista Nemačka je sravnjena sa zemljom posle II svetskog rata pa je opet posle 50 godina postala najava zemlja u Evropi.
Inače Rusija je jedna od najbogatijih zemalja na svetu ali džaba im kada na vlasti drže diktatore sa svojim oligarsima. A da ste malo čitali istoriju videli bi ste kakvi su Romanovi bili prema svojim ljudima.Pa Staljin je za njih bio plišana igračka.

Zoran

pre 5 godina

koliko samo pljujete po nemackoj a rusiju volite..a svi vi volite evra audi bmw..
Y 3.0) (istina, 15. jun 2018 10:56). I sanjaju da se docepaju radne vize,kao mnogi nasi jos pre 50 godina,a u isto vreme pljuju Nemacku,teski kompleksi nize vrednosti.

doc_ds

pre 5 godina

Vidim da svi zaboravljate da je Nemacka dobila 300 milijardi (ne miliona) dolara bespovratne pomoci, takozvani Masalov plan. Uz inflaciju to bi bilo sada oko 4000 milijardi, dakle 4 triliona dolara. Pa ko ne bi izgradio zemlju da dobije te pare sada?

er fr

pre 5 godina

Nemački novinari nikako da objasne zašto rusima ne daju da
dišu na svojoj sopstvenoj(ruskoj) zemlji.Kada je Napoleon
krenuo na Rusiju veliki deo njegove armade činili su nemci.
Boljševike(lenjina) su upravo nemci iz Švajcarske do Rusije
preveli nemci.O nacistima i njihovim zločinima da ne pišem
previše je...Zapadna Nemačka nije platila evro otštete za
taj svirepi genocid.Naprotiv.Brzo su je obnovili Maršalovim
planom.1990 mi smo videli šta znači nemačko ujedinjenje.

bBb

pre 5 godina

@Спомињете Наполеона, Хитлера, рат...у ком времену ви живите?
(Марвин тхе Мартиан, 15. jun 2018 10:43)

Naravno da će da se spominje! Ti misliš da se toliki gubitak ljudi i nanete štete, "sanira" za par godina. Mi smo sličan primer...

satelit

pre 5 godina

ako ste primtili automobile na parkinzima nisu uopste pokazali sem havarisanog, zamislite ocaj kad shvatis da najmanje 50% Rusa voze bolje automobile nego Nemci

Prle

pre 5 godina

Haha, pod jedan savez vam je birao, ne rusi ... Sta, bilo nasminkano kad su oni bili? Cisto sumnjam ... Pod dva, sta se kog djavola femkate. I vi ste dosli iz istih ili slicnih sredina, nije nista bolje ni u pojedinim delovima bivse vam Istocne Nemacke. "Poceli su progresivno prohtevi da rastu, navik'o sam i na sapun i na zubnu pastu" Hahhaha

Tutankamon

pre 5 godina

Ovdje mnogi ili ne znaju ili neće da znaju da su te dvije nacije započele drugi svjetski rat faktički na istoj strani. Braća po opredjeljenju.

bioividio

pre 5 godina

Одвојите мало времена и пара, обиђите Русију (не само С.Петербург и Москву) па онда пишите да Русија није одмакла од 41-ве или 45-те.
То је сада модерна и уређена држава а Москва и С.Петербург су сигурнији и лепши градови од Лондона и Париза заједно (о USA да и не говорим - смешно би било упоређивати).
Нисам Русофил, само сам путовао и живео у различитим земљама.
(А.Илић, 15. jun 2018 13:06)

Apsolutno sam saglasan. Imam potpuno isto iskustvo.

Kraj

pre 5 godina

Lako je vama da sredite zemlju koja je 50 puta manja sa svim blagom kojim ste ukrali u prvom, drugom svetskom ratu. Da ne pricamo jos ranije za Prusku, Habzbursku monarhiju itd...
(Iskander, 15. jun 2018 10:18)

Gle ovog, Habzburgska monarhija = Nemacka. Inace, depresivno je sto se na stranicama sporta i dalje vode ratovi. Ja se samo cudim kako uopste ovako dobro zivimo pored tolikog broja bezumnih i podlih ljudi.

Darko

pre 5 godina

Zloupotrebljeno gostoprimstvo. Svaki grad na svetu, pa i Njujork i London, imaju negde neka polupana kola i neki blatnjavi puteljak. Daš im gostoprimstvo, smeštaj, oni idu i traže tvoje rupe i šalju snimke kao "Ovo je Rusija". Basterdi bili, basterdi ostali. Vuk dlaku menja, ali ćud nikad.

kerŠme

pre 5 godina

Nek se navikavaju lagano jer ovako će Nemačka da izgleda za 20-tak godina kad imigranti i njihova kultura prevladaju, a autohtoni Nemci se svedu na nacionalnu manjinu :)

Gizmo

pre 5 godina

@Pion: U SAD su sigurno svi gradovi sa 12.000stanovnika luksuzni pa i tamo ima manjih gradica koji jedva imaju struju i vodu a bogatija zemlja i jos nije neki Napoleon, Hitler unistio velike delove zemlje.

Марвин тхе Мартиан

pre 5 godina

@bBb

И ти памтиш Наполеона?

Овима што спомињу рат треба забранити улазак у ЕУ.

ides

pre 5 godina

Hahaha. A sta ste ocekivali? Da vas smeste u Moskvu? Pa vi ste Nemci a Rusi ne zaboravljaju bato.

Nisu to Srbi koji prastaju i zaboravljaju sva zlodela koja su im drugi ucinili.
(Ivan, 15. jun 2018 10:08)

Prema anketi koja je rađena u Rusiji od deset nacija koje Rusi najviše cijene, prema odgovorima građana Rusije prvo mjesto su zauzeli Njemci. Srba uopšte nema na listi.

Zdravce

pre 5 godina

Kros je faca

Ljudi, dosli ste u RUSIJU i to je RUSIJA. Meni je licno nezamisliva sredjena, jer su takvi, hladno je, veliko, hokejaska zemlja..
Po mom misljenju su totalno u tom stilu.
A i u tome je i neka lepota mundijala, idete u drzave na turnire, samim tim i posecujete njihovu kulturu.

Yova

pre 5 godina

Kakve sad veze ima Napoleon sa Nemackom i SP ? Cuj Napoleon. Ajmo, kad smo tu vec, Cezar il' Alksandar Makedonski. A moze i Ramzes pa biraj.

А.Илић

pre 5 godina

Одвојите мало времена и пара, обиђите Русију (не само С.Петербург и Москву) па онда пишите да Русија није одмакла од 41-ве или 45-те.
То је сада модерна и уређена држава а Москва и С.Петербург су сигурнији и лепши градови од Лондона и Париза заједно (о USA да и не говорим - смешно би било упоређивати).
Нисам Русофил, само сам путовао и живео у различитим земљама.

Zli Zo

pre 5 godina

Odes 50 kilometara van Moskve i vec si u nedodjiji, to ti je Rusija.
(MK, 15. jun 2018 10:32

Odeš 5 km van Beograda i već si u nedođiji, to je Srbija.
(Sava, 15. jun 2018 11:09)

Udario mu na voljenu Rusiju, pa vraća istom merom..cccccc..😂


Ovo samo ovde ima, da se ljudi vređaju kad im neko uvredi Rusiju..


Inače , nije nikakva uvreda. U Srbiji ima varošica i većih sela ( po Vojvodini) koja su pojam uređenosti za ovu rusku nediođiju. Obrukali su se pred Nemcima i to je to.

Ivo

pre 5 godina

A kao njihov savez je blesav pa nisu znali gde dolaze. Izgleda da su nemački novinari zaboravili na internet i dostupnost informacija. Kucajte ime grada i videćete gde su zapravo došli. U sv. slučaju njihova jeftina propaganda se nastavlja...

električar bamderaš

pre 5 godina

Koji su to licemeri, razmažena bezobrazna derišta. Čim se ode u istočnu Evropu odmah se pokušava sa tim predstavljanjem bede i siromaštva, neko isčuđavanje a do juče je kod njih bilo isto a i danas imaju delove koji izgledaju kao sa ovog snimka i gore. Snimili isti slupani auto pet puta. Jaka stvar.

mislilac

pre 5 godina

E, ovo je prava Rusija. Živeo Putin.
(Pion, 15. jun 2018 09:52)

"Небески народ" је увек величао диктаторе.
(Марвин тхе Мартиан, 15. jun 2018 10:03) # Link komentara

Cim neko vlada duze od 10 godina odmah je diktator. Koliko god je neki covek na vlasti los, ne moze biti nimalo losiji od naroda koji stalno kuka i trazi da mu se sve da u ruke. Ne mislim konkretno na Rusiju, vec na mnoge druge zemlje u kojima se to desava,a i mi smo medju njima.

Vatra

pre 5 godina

Pa sto niste u Sankpeterzburgu tamo je lepo, al ne znam samo kako bi ste se proveli s obzirom na to sta ste tamo radili. To ne moze da se niti oprosti niti zaboravi.

brm

pre 5 godina

12000 ljudi, pa to je selo i nisu valjda očekivali Hilton hotel tamo. Svašta od tih Nemaca, kao da kod njih ima hotela u selima
(bole, 15. jun 2018 10:08)

Zapravo, ima. :) U Nemačkoj su mesta te veličine zapravo najluksuznija i najbolja za život. Zemlja od 80 miliona stanovnika, a imaju samo tri grada od preko milion stanovnika. Dok je kod Rusa veći luksuz u velikim gradovima jer su mnogo centralizovanija zemlja od Nemačke. Verovatno kulturološke razlike kojih novinari nisu svesni, a mislim da se fudbaleri i savez ne žale jer su sami birali tako nešto...i verovatno su znali šta uzimaju. Hteli su mir i negde gde neće biti previše uznemiravani kako bi se koncentrisali na fudbal.

Kokot

pre 5 godina

Baš je lep ovaj Vatutinki. Podseća me na Mladenovac, Obrenovac, Lazarevac.. Zato nikad i ne bih mogao da živim u nekom nemačkom uredjenom gradiću koji su slični kao jaje jajetu i gde je zabranjena gradnja megaspratnica, već u gradićima-remek delima komunističko - soc.arhitekture, gde pored privatnih kuća iznikne par sivih solitera, a pored solitera fabrika, skladište ili autoput..

Nemački novinari se upravo zato i isčudjavaju – tek sada su upoznali ovakav nadahnut urb-arhitektonski pejzažni raj..

Branko_Bundes_Republik_Deutschland

pre 5 godina

@(bole, 15. jun 2018 10:08)

Veruj mi da ima. I sela u Nemačkoj imaju barem jedan hotel. Ima jedno mesto od 12000 stanovnika a 20+ hotela. Prošle godine su imali 1500000 noćenja samo u tom selu. Sela im izgledaju čisto i uredno. Nemci su i od svojih sela napravili biznis. Pozdrav iz Nemačke

milos

pre 5 godina

More bre vi ste fudbaeri a ne neki doktori ...naucnici....imas da treniras krov nad glavom i cao...mnogo ste svi uobrazene zvezde...trci po loptu i uzivaj u milione....

POPE

pre 5 godina

Nikad ne veruj Nemcu!Snimali ono najgore sto moze da se nadje u svakom gradu.Zato udjite na internet i pogledajte taj mali grad.Lep gradic sa lepim hotelom sa bazenima a odlicni tereni za treninge.Nisu glupi u Nemackom savezu jer imaju mir i odlicne uslove za rad.Ali novinarma nisu obezbedili kazina i nocni provod i to im smeta.

Гаги

pre 5 godina

Шта је спорно? Да су Ватутинки приградско насеље са суморним зградама-спаваоницама? Јесу, али где таквих насеља нема? Боде очи хаварисана "Лада" на паркингу? Па шта, желите неки ГТ ауто на њеном месту? Не изгледа уредно она "гаражна кооператива" (тако се у Русији зову територије издвојене за градњу приватних гаража) на 1:00 минути клипа? Цццц.... заиста скандалозно и тако мами човекла да пљуцне по Русији. Људи, баталите такве приче!

Bata Sale

pre 5 godina

Sto mi je ovo deja vu sa Olimpijade u Sociju. Isto ovako nesto zakerali, te ne valja ovo, te ne valja ono. A kod njih je kao sve superiska.

Millennium

pre 5 godina

Znači fudbaleri, koji zarađuju astronomske cifre i koji su navikli na najviši stepen lukzusa se ne žale, a novinarima smeta?
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (bimmer, 15. jun 2018 10:03)

Naravno. Zato što ti novinari sa Zapada, za razliku od fudbalera koji su došli da se nadmeću, imaju još jedan zadatak. Da koliko god je moguće nalaze mana u Rusiji, organizaciji itd. Da prikažu da je Rusija i dalje kao iz holivudskih filmova toko Hladnog rata. Prosto i jednostavno, da na svaki način degradiraju mrskog istočnog neprijatelja. Rusi pametno ne pominju politiku i fokusiraju se samo na sport. Druga strana ne misli tako.

bBb

pre 5 godina

@@bBb

И ти памтиш Наполеона?

Овима што спомињу рат треба забранити улазак у ЕУ.
(Марвин тхе Мартиан, 15. jun 2018 11:24)

Ti ako si zaboravio napaćenu istoriju
svoje zemlje, ja nisam. Ti si, verovatno, prvi pobegao u tu EU kada su počeli ratovi ovde. Oni poslednji, ne moraš da ideš u malo dalju prošlost.

zubac

pre 5 godina

Ne razumijem poentu ? Sta kao u Njemackoj nema stambenih blokova ? Ljudi koji zive u ovim zgradama su u ogromnoj vecini i vlasnici stanova, dok u Njemackoj to nije slucaj, kod njih je vlasnik banka. Koliko vidim ove zgrade su fino odrzavane kao i oko njih, u tome je razlika sa Novim Beogradom.

1Beogradjanin

pre 5 godina

Pa niko ih nije tukao po usima da biraju neku Rusku zabit! Koliko vidim nasima uopste nije lose. Brazilci su izabrali Soci. Mnogo im je lose tamo! Od jednom su Nemci mnogo fini, a kada bi otisli u neku Nemacku vuko*****u isto bi bilo, od prilike. U ostalom, Rusija je ogromna, ne moze se ocekivati da svaki njen deo bude reprezentativan i nasminkan. Nigde nije sve po PS-u.

Hr

pre 5 godina

Svi znamo kako Nemci biraju i što jedino gledaju, tako da je to baš unutar njihov budžeta.
Kolko su platili, dobro su i dobili.

A sad nek ubermenschi uživaju. :)

Salle

pre 5 godina

Ja bih rekao da novinari šalju poruku za FS Nemačke.Tipa, alo stručnjaci, pa gde ste to birali bazu?Pogledaj Brazilce na plaži. Tako da oladite malo sa tim vašim "jao opet nam diraju Rusiju".

neutralni felsh

pre 5 godina

Одвојите мало времена и пара, обиђите Русију (не само С.Петербург и Москву) па онда пишите да Русија није одмакла од 41-ве или 45-те. 
То је сада модерна и уређена држава а Москва и С.Петербург су сигурнији и лепши градови од Лондона и Париза заједно (о USA да и не говорим - смешно би било упоређивати). 
Нисам Русофил, само сам путовао и живео у различитим земљама.
(А.Илић, 15. jun 2018 13:06)


svasta.

Eidos

pre 5 godina

Da li su ovi dosli da zive tu,ili da treniraju i igraju fudbal?! Muka mi je od razmazenih sportista,i generalno ljudi,koji na svakom koraku ocekuju luksuz,ocekuju da im je sve dostupno i na izvolte,a 90% tih stvari nece ni koristiti,ali eto da se zadovolji valjda licni ego,ili sta vec.. Sve te kapitalisticke zemlje bacaju previse,jer je bitno da se vidi da se ima,i da je tu,a sad da li ce i posluziti svrsi,nije vazno,bacicemo posle,kao da je bitno,ima se,pa se rasipa.. I kao sto je neko vec i napisao,sami su birali gde ce im biti baza,ako im se ne svidja,neka naprave bazu u Nemackoj,pa neka lete na utakmice,kad su mogle njihove dete par godina da lete redovno,mogu valjda i ovi par puta ;)

Sava

pre 5 godina

Odes 50 kilometara van Moskve i vec si u nedodjiji, to ti je Rusija.
(MK, 15. jun 2018 10:32

Odeš 5 km van Beograda i već si u nedođiji, to je Srbija.

nekoizmase

pre 5 godina

I tako odeš u Ameriku gde imaš ovakvih mesta koliko hočeš ... isto važi i za ostale velike države. Našlii su 3 kadra koja su problematična i sve iz prostog razloga - POLITIKA!

Dream

pre 5 godina

Ajde rusofili,iditr u vašu majčicu.
Da je izašao ovakav snimak iz Srbije,pljuvali bi Vučića(o dotičnom sve najgore) i govorili o propasti Srbije,a ovamo branite Ruse i Putina.

Walter

pre 5 godina

Nemci kad god odu u Rusiju treba prvo da se zahvale što postoje kao narod i država.Da su Amerima ili Englezima napravili ono što su napravili Rusima u WW2, ovi bi ih izbrisali sa lica zemlje. Bukvalno izbrisali, da ne postoje. I ovako su im spaljivali gradove do temelja bombama, iako Nemci nisu kročili nogom na tlo SAD ili Britanije. E sad, zamislite da su Nemci pobili 20 miliona Amerikanaca, pa onda izgubili rat. Samo zamislite!
(flash, 15. jun 2018 10:12
Amerikanci,Englezi i Nemci su manje vise isto.Ratovali su slucajnim spletom okolnosti.Tako da je normalno sto nije bilo nekih vecih represalija.

Bg

pre 5 godina

Ono kada vise volis stranu zemlju od svoje Srbije. Ljudi ovde nece nikada shvatiti da je isto trulo voleti Nemce Amere ili Ruse vise od svog ili bilo kog naroda. Postoje samo dobri i losi ljudi... Napred Srbija i uvek samo Srbija!

bonba

pre 5 godina

Ovde stvarno Bog reko laku noc. Kao iz kosmara je mesto. Inace, prigradsko naselje pored Moskve. Nasi su izabrali fino mesto, Svetlogorsk koji je na moru.

ides

pre 5 godina

Prema anketi koja je rađena u Rusiji od deset nacija koje Rusi najviše cijene, prema odgovorima građana Rusije prvo mjesto su zauzeli Njemci. Srba uopšte nema na listi.
(ides, 15. jun 2018 12:03)Jesi to ti radio anketu?Ne mlati bezveze,nije istina!Tacno za Srbe jedino,da slabo ko osjeca bratsku vezu u tim daljim dijelovima Rusije,ali da cijene Nijemce?Ni blizu.
(Tidabudibuda, 15. jun 2018 12:08)

O tome ti je bio članak upravo na ovom portalu. Istina je. Anketu su radili sami Rusi.

prevod

pre 5 godina

ne zove se Mundijal , to je španska reč i svetsko prvenstvo nije monopol Španije. To je počelo odkad su se 3 uzastopna takmičenja odigrala u zemljama španskog jezika i od onda su se neki navikli na "mundijal". Dosta više.

doom

pre 5 godina

занимљиво... а јесу ли ти исти немачки медији смели рецимо да зађу ван изолованих комплекса у том Бразилу и да нам као и на овом снимку представе живот по фавелама? знам само да су кукали како их џепаре, пљачкају и варају у том истом Бразилу.

POPE

pre 5 godina

Pa vasi strucnjaci su birali bazu nisu vam Rusi odredili bazu ! Hteli ste za male pare mirno mesto i luksuz.Drugi put birajte nesto bolje a ne da kukate po drugima.

novinari

pre 5 godina

StNdardna prica samo negde da se ogrebu i ako moze da se pisu neke gluposti .Gradic je skroz okej i Nemacki savez je izabrao odlicno mesto za bazu .Mislim da ce Nemci odlicno da odigraju ,a Kroz je jednostavno gospodin i veliki sportista .

Danilo

pre 5 godina

Voli Srbin da promasi sustinu, pa to ti je... Ajmo sad svi OPET procitajte tekst i ko se i na sta zalio. A napomene radi: pre nego krenete pljuvati Nemce obratite paznju na poslednji paragraf.

majkl

pre 5 godina

Vidim da svi zaboravljate da je Nemacka dobila 300 milijardi (ne miliona) dolara bespovratne pomoci, takozvani Masalov plan. Uz inflaciju to bi bilo sada oko 4000 milijardi, dakle 4 triliona dolara. Pa ko ne bi izgradio zemlju da dobije te pare sada?
(doc_ds, 15. jun 2018 11:53)
Maršalov plan, 13 milijardi za takozvano Ne komunizmu.. Ne razbacujmo se novcem..

Hulk

pre 5 godina

Tu jesi u pravu, Rusija je ostala na nivou iz 1941...
(Rusofilija bolest najmilija, 15. jun 2018 12:08)

Kamo srece da je na nivou 1941. To bi znacilo da je na nivou od PRE velikog rata, ali sta tebi vredi pricati sta je 1941. a sta je 1945. Iz trebe prosto vrca obrazovanost. U svakom postu.

Ludjak

pre 5 godina

Pa sami su birali bazu, sta sad kmece? U brazilu su sami napravili svoj kamp, ovo je ekvivalent tome da su tamo nasli smjestaj u adrianovoj faveli i kukali na uvjete.

Звездан

pre 5 godina

Отишли су на село и немају чему да се чуде. Истина је да немачка села изгледају боље али и ово руско је сасвим у реду.

LP

pre 5 godina

Ajde srpski Rusi dobro je, vi navijajte za Rusiju mi cemo za Srbiju. Inace ja sam vise Rus od svih vas turbo Rusa zajedno koji pojma o pojmu nemaju. Poslao bih vas na mesec dana u Habarovsk ili Tjumen da malo naucite ruski i prestanete da lupetate.

Bard Živa

pre 5 godina

Ne žale se fudbaleri milioneri, kojima nije bitno gde su, došli su da osvoje prvenstvo, kući imaju luksuz koji im treba. Žale se novinarčići, koji kući nemaju luksuz, žive čak i u gorim uslovima od ovih u Rusiji, mislili su da će da se "ogrebu" za malo luksuza, da to pamte čitav život...

ides

pre 5 godina

(Branko_Bundes_Republik_Deutschland,

A jel si video istocni Berlin?

jel onaj što je bio ruska okupaciona zona. Jesam, vidi se potpis iste ruke.

Simon

pre 5 godina

Toni Kros je gospodin čovek, novinari mogu da pronađu i užasnije scene od slupanog automobila koji snimaju iz 3 ugla... ako im je već do kukanja "ijaao pa gde smo mi ovo došli". Došli ste tamo gde su vas zemljaci doveli, tamo gde ste tražili da dođete, u čemu je problem?

Milan

pre 5 godina

@
Нека питају своје деде. Умеће да им објасне. Били су тамо.
(Pantagruel, 15. jun 2018 09:52)

Ne mogu, posto su se Rusi potrudili da im dede uglavnom i ostanu tamo ...

pobeda

pre 5 godina

Vidim da svi zaboravljate da je Nemacka dobila 300 milijardi (ne miliona) dolara bespovratne pomoci, takozvani Masalov plan. Uz inflaciju to bi bilo sada oko 4000 milijardi, dakle 4 triliona dolara. Pa ko ne bi izgradio zemlju da dobije te pare sada?
(doc_ds, 15. jun 2018 11:53)

1) Kroz Marsalov plan, obezbedjeno je oko 13 milijardi dolara, a ne 300 milijardi.
Nemci su dobili oko 1,5 milijardi, Britanci oko 3,3, Francuzi oko 2,3
2) Na srpskom 4000 milijardi = 4 biliona, a ne triliona. Ide milion, milijarda, bilion, bilijarda, trilion....

dovla

pre 5 godina

Nama more... plaže... pesak!?? ... pa sedite na splav svi komplet, malo rafting po Obu il Jeniseju, i.... kroz nekih dve 'iljade km-ETO VAM MORE, PLAŽE I TALASI LAPTEVSKOG il ISTOČNOSIBIRSKOG MORA!!!... "... Talasi.... znala si..."

hero

pre 5 godina

@zdravce to uopste nije tacno. pogledaj nasu bazu. gradic ful sredjen. uopste ne stoji tvrdnja "ne mogu da je zamislim sredjenu", odi do peterburga da vidis...

rajko

pre 5 godina

Nešta slično smo videli i na Olimpijadi u Sočiju.Jedan engleski novinar ja lomio kvaku na vratima i to snimao kasnije.Smeštaj su birali Nemci i verovatno su ga izabrali zbog nekog razloga.Odabrani su detalji koji će na loš način prikazati grad.Mislim da su isti oni koji na ovom forumu loše pričaju o Rusiji(u konkretnom slučaju bez pravog razloga) kod jednog drugog slučaja imali potpuno drugačije mišljenje.Na evropskom prvenstvu u rukometu u Holandiji reprezentativci Srbije su snimili sobu u koju su maltene mogla da stanu samo dva kreveta.Razni forumaši su se okomili na njih kako trašže luksuz i kako se na Zapadu ne troše pare na gluposti.

only fools and horses

pre 5 godina

Ma dajte, tipična propagandna bljuvotina. Naprave snimak koji bi trebalo da ponizi nekoga, da ga prikaže u najgorem svetlu. Šta ste ovde videli osim ograničenog snimka solitera, zida i slupanog automobila iz nekoliko uglova.
Možda je mestašce ružno neuređeno, a možda i nije.
Znajući način na koji funkcioniše njihova propaganda, rekao bih da ovo veze sa mozgom nema.

Slobodni Klikeri

pre 5 godina

Dosli ste tamo gde su vasi ljudi iz saveza izabrali da dodjete. Mogao bih da se zakunem da su oni koji su izabrali ovo mesto ljudi iz bivse Istocne Nemacke,jer je to taj ambijent i verovatno im se svidelo. :)
U Ovci, Borci,Kaludjerici,Kumodrazu...bar ima dosta sunca u ovo doba godine. :)

varljivo sećanje

pre 5 godina

@(doc_ds, 15. jun 2018 11:53)
Izgleda da se samo ti sećaš tih 300 milijardi (da, dobro ste čuli, 10000 milijardi!). Ja sam pronašao podatak da su dobili oko 1,5 milijardi, dok je UK dobila 3,2 milijarde, Francuska 2,2, Italija 1,2 itd. Ta milijarda i po u današnjem novcu iznosi nešto između 10 i 15 milijardi evra. Ko misli da je ta suma presudna za zemlju veličine Nemačke, nema blage veze s ekonomijom.

jasdf

pre 5 godina

@bBb
Zasto car nije mislio o tome pre nego sto je napao Francusku? Zasto mu je trebalo da je ponovo napada? pa ponovo? I tako 5-6 puta? Na kraju ce ispasti Napoleon kriv sto ih je Rusija napala. Mozda je trebao odma da kapitulira i gotovo, jos kod prvog rata?

ljubomir

pre 5 godina

Sve je to sport i razonoda , kakva istorija , kakvi ratovi ! Nemci su smešteni u sjajnom hotelu nad iomak Moskve , a ove slike..to ne interesuje navijače , osim ..ako loše prođu..biće kriv i smeštaj i oni..krševi !!

zvezdarac

pre 5 godina

A da za promenu pročitate tekst? TOni Kros je rekao da su uslovi OK. Imaju gde da rade, ništa strašno, negde nisu imali vodu i to je to (verovatno je mislio na neku sobu u hotelu).

Samo su novinari malo u čudu jer su videli tipično sivilo nekog malog grada iza gvozdene zavese.

Bane

pre 5 godina

Čekaj, nije Brazil bio pre 30 godina pa da zaboravim, bila je priča kako Nemci sebi grade bazu u Brazili, neke kuće ili apartmane pa će posle to da prodaju, a sada se spominje luksuzni hotel.

ides

pre 5 godina

ides anketa je bila koga vise volite od nemaca ukrajinaca ili amera
(boks, 15. jun 2018 12:59)

Nije istina. Na spisku se našlo deset nacija i Njemci su u vrhu kao cijenjeni, kao i Bjelorusi. Srbe niko od ispitanih nije naveo. Još su bili i Indijci na spisku.

satelit

pre 5 godina

dzaba ovakvi filmovi kad moj komsija ode i zaradjuje 2000 dolara mesecno u Rusiji, u nekoj ruskoj nedodjiji, ako je Rusija siromasna za Zapad, za nas su Svajcarska

2018

pre 5 godina

@walter
greškom sam ti dao plus, na najgluplje uverenje da su ameri, englezi i nemci isto. Možda u tvom selu.

@flash izvanredan komentar i poznavanje mentaliteta amera i engleza.

GH

pre 5 godina

Kaze jedan Putinov covek u jednom TV programu: "Dali smo im sve (narodu), ford i mercedes, kuce i stanove, dobre plate, da putuju po inostranstvu koliko zele, da kupuju nekretnine u inostranstvu, Jabuku i AJfon, Ajfon smo im dali a oni strajkuju i tvituju "Dole Putin!"" :-))))

Urbani barometar gluposti

pre 5 godina

Cekajte, 12,000 stanovnika, a ima gomilu solitera???

Sta su ti Rusi, strpaj ceo grad u 7 zgrada, ko ce da se bakce infrastrukturom.

SAŠA FRANKFURT

pre 5 godina

Kokot: da li si nekad video Frankfurt?! Nije nigde zabranjeno graditi višespratnice, stvar je u tome da ne preferiraju višespratnice!!

Galaksija

pre 5 godina

Da pogledate npr na Wikipedi gde ste dosli bilo bi vam jasnije sve. Mislim da su Nemci imali vise na umu da budu dobro izolovani i zasticeni, ablizu Moskve, nego da imaju neki luksuz, a ovo je bas takvo mesto, pogledajte snimak i videcete i zasto, mislim da je ovom mestu ogranicen pristup i bez SP...

jasdf

pre 5 godina

@doc_ds
Ne zaboravljavamo nego si ti izmislio. Marsalov plan, u svim fazama je ukupno iznosio 14 milijardi. Bio je ponudjen i Rusiji, ona je sama odbila.