Četvrtak, 14.06.2018.

18:57

Nije pravedno, ali to je Rusija…

Izvor: B92

Nije pravedno, ali to je Rusija… IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

78 Komentari

Sortiraj po:

Јабучило

pre 5 godina

Uzecemo izmedju 1 i 4 boda, treci u grupi verovatno sto je i ok za nas kapacitet.
(Prognoza, 15. jun 2018 08:19)

Уз мало среће (и храбрости) пролазимо групу. Ако буду играли, а не буду се пренемагали. Капацитет имају.

-21g

pre 5 godina

@Lazni Brkajlo
Da bre, za finale Golden State Warriors - Cleveland, je skoro 4.000 km u jednom pravcu, znachi jedna utakmica, 8.000 km.

gung ho

pre 5 godina

Savez nam je pametan. U Južnoj Africi 2010 odabrali su trening kamp mesecima pred prvenstvo i kad su igrači došli pred takmičenje videše da je ispod trave pesak i da je vrlo nezgodno zbog povreda i slično, pa je bila frka da nešto na brzinu zamenimo. Znači odabarali su kamp a da niko nije ni kročio na travu, vrlo stručno.
Za razliku od toga, npr Nemci u Brazilu isprobaše trening kampove i nisu im se svideli pa odlučiše da sami izgrade jedan za sebe i da ga posle ostave Brazilcima.

Nemus

pre 5 godina

(betonligor, 14. jun 2018 21:53)

Ono kad napišeš komentar a onaj koji čita treba da tumači zašto Švica ima 4-4 gol razliku pošto jedino što je poznato da Srbija - Švica 1-1.

Bane

pre 5 godina

(Dusan, 14. jun 2018 22:35)

Ljudi čitate li vi vest ili je samo komentarišete. Gde si ti video da kuka neko od igrača pa do stručnog štaba. Evo čak komentar lekara koji kaže da su preuzete sve mere da igračima komfor ne fali. Zar zaista misliš da oni nisu bili upućeni na razdaljine pa išli su da biraju bazu, tako je već tada znalo za to. Tu gde smo stacionirani je upravo zbog meča sa Švajcarskom koja se smatra ključnom za određivanja plasmana. Ovde jedini koji to potencira kao problem je izveštač. Tako da ta tvoja opcervacija nije baš na mestu.

impeRAtor

pre 5 godina

Zato Lazare sto sa kvalitetnim fudbalom imaju veze kao i Etiopija, sto im je zemlja ogromna pa ce da se putuje dosta (mozete vi da se smejete i da pricate izgovori ovo ono koliko hocete), sto se igra u 4 vremenske zone, sto ne znaju da se maknu dalje od klasicnog kica u organizaciji i prezentaciji bilo cega, sto su poznati po navijacima koji obozavaju crnce, sto je zvezda otvaranja bio Vladimir Putin itd. Vidim trava je danas bila u perfektnom stanju... Rajko Mitic u februaru ima bolju travu od ove koju smo danas gledali na Luznjiki stadionu. Verujem da ce Srbija da prodje sasvim solidno, ne treba da se opterecuju putovanjem kad su realno bolji i od Kostarike i od Svajcarske...

неко

pre 5 godina

Најинтересантније је што велики део коментара одма' напада наш тим, а нигде не пише конкретно да се они жале на распоред летова, нити да од тога праве алиби. Вест је чист куриозитет и још један од аспеката овог првенства, али се и на њој испољава та патолошка потреба да се пљуне на своје (фудбалере).

Lazni Brkajlo

pre 5 godina

NBA igraci tako cele sezone. Jos nisam cuo da je neko zakukao tipa lako je onima iz New York, tu I’m Fili, Boston, Dzersi, Atlanta... a ja treba da...

Dusan

pre 5 godina

Rezime: biras bazu, kazes: hocu tu! Dodjes u bazu, u hotel, pa tek onda razmisljas o tome koliko ti treba do stadiona...ovaj banalan primer i elementarno nepoznavanje geografije je samo logican sled poteza posle smene Muslina...nadam se da ce na ovome da se zavrse nepromisljene odluke, jer ako se zale za ono sto su birali, to je bas blam

Oliverinho

pre 5 godina

Pa, mi prelazimo toliko autom, da bi ih gledali u 2 tekme. Obilazimo ceo Baltik, plus Moskvu i S.Petersburg pride.
Ne razumem koji je problem provesti par sati u avionu!? Pogledas neki film, klopas, dogovoris finese...
Sta god da uradite, nasi ste i mi smo uz vas. Dajte sve od sebe i to nam je dovoljno.
Srecno!

betonligor

pre 5 godina

srbija - kostarika 1 : 0 , srbija - švica 1 : 1 , srbija : brazil 0:4 . Brazil 9pts , švica 4 ( 4 : 4 gol razlika ) , srbija 4 ( 2 : 5 ) , kostarika 0 ( 0 : 8 )

Lazar KG

pre 5 godina

Stvarno i meni nije jasno ovo kukanje pošto su koliko vidim savezi sami birali gde će reprezentacije biti smeštene. Navodno je prvo trebalo u Sočiju ali su tamo prema novinarima u zadnjem trenutku "uskočili" Brazilci. Moje mišljenje je da se za centar u Sočiju nije imalo para pa je uzeta znatno jeftinija varijanta za FSS. S druge strane po samom rasporedu jednu utakmicu moramo da odigramo u Kalinjingradu tako da čak i da su bili u Sočiju opet bi leteli hiljade kilometara do kalinjingrada, a slično i do Samare i Moskve. Da su bili u Moskvi opet 2000 kilometara do Samare i 1200 do Kalinjingrada. Ovako jeste da moraju da lete 2 puta ali za jednu od utakmica neće morati da se voze ni sat vremena autobusom jer su odmah pored Kalinjingrada.

dudule

pre 5 godina

Pet, šest dana između tekmi! ... Minoran problem realno. Jedino ako ne lete na dan utakmice... A ne lete.
Uostalom, jeste orlovi ili niste.
;)

impeRAtor

pre 5 godina

Sramota je sto je Rusija uopste dobila organizaciju najozbiljnijeg sportskog dogadjaja na svetu, ali odavno je kasno za kukanje, sta je tu je.

ja sam

pre 5 godina

kakav napor? šta ako mančester junajted igra na kipru ili u izraelu ligu šampiona? koliko je to km? valjda se već ne pravi alibi za neuspeh.

donato

pre 5 godina

Sad nastelujte dobro poznat sistem.
Kao cine nam nepravdu, pa kao "proradice srpski inat" i eto win win situacije za prosecnog komentatora na b92 forumu,

Zile

pre 5 godina

Jaka stvar.Pa ja sa mojih 60 god.
odletim za Frankfurt ujutro u 6:40
a vratim se uveče u 23:30 i sutradan na posao u 8h kao da sam išao kolima iz Bg za Valjevo i nazad.

mrmlj

pre 5 godina

Jedan grad 4 reprezentacije... Zašto tako nije moglo?
(Borba, 14. jun 2018 19:29) zato sto bi se onda huligani te 4 reprezentacije nasli odjednom u istom gradu pa bi bezbednost dosla u pitanje. zato sto bi se onda u istom gradu istovremeno nasli i normalni navijaci cetiri reprezentacije, sto bi bila organizaciona nocna mora sto se tice smestaja i prevoza (sto gradskog, sto medjugradskog, sto medjunarodnog). zato sto fudbal nije bejzbol pa da mogu na jednom stadionu da se odigraju dve utakmice jedna za drugom. cak ni dan za danom ne bi bilo izvodljivo, jer bi teren bio u uzasnom stanju. zato sto se u poslednjem kolu grupne faze obe utakmice igraju istovremeno, sto tek ne bi bilo moguce na istom stadionu! a to su samo razlozi kojih sam se setio za minut, garant ih ima jos. ajde ljudi, razmislite malo pre nego sto postavite takva pitanja.

Joja Puškomitraljezac

pre 5 godina

ako izgubimo od kostarike i igramo nerešeno sa švajcarcima motramo pobediti brazil, e, to će biti teško, ali sve je moguće, pa i nemoguće, ali bi najbolje bilo da naši rezervišu negde letovanjm jer još traju popusti

Nagai Nagayoshi

pre 5 godina

Nisu oni isli vozom Beograd-Bar
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (pa_stvarnoo___, 14. jun 2018 19:29)
....Ni Lastinim autobusom na more....

čuburac

pre 5 godina

mislim da je pametno izabrana baza ...racunalo se da ce kostarika da se pobedi a za svajcarce bicemo maltene na mestu utakmice .
brazil naravno....nije ni bitan posto tu nema sta da trazimo

Sta reci a ne zamisliti se?

pre 5 godina

Tacno! To je Rusija! Ni svetsko prvenstvo ne umete da organizujete kako valja. Jest Rusija velika, al nemoguce je da niste mogli organizovati direktne letove za reprezentativce, nego moraju da presedaju sa cekanjem u drugim gradovima!!

артиљерац

pre 5 godina

@ sta reci....А где си ти прочитао да ће преседати?Кажу,лет до Самаре(из
Калињинграда) је 2 сата и кусур,а до Москве(опет из Калињинграда)сат и 45.
И где пише да преседају?Како га измисли.Јок,ићи ће тротинетом.

Nathan

pre 5 godina

Nije pravedno? Mi smo jedini od 32 reprezentacije birali bezu u ruskoj enkavi gde moramo da predjemo preko baltickih zemlja da bi dosli do glavnog dela rusije. Nasi momci verovatno i nemaju utisak da su u rusiji. Da smo naprimer smesteni u Moskvi imali bismo samo letovi do Samare 900km i Kaljingrada 1100km sto je 4000km ukupno. Ali opet i ovo nase je je nekih 3 sata vise u avionu tako da ne vidim problem.

Dragan

pre 5 godina

Наредно светско првенство организују Канада, САД и Мексико... колико ће ту бити летења?

Mile Dodik

pre 5 godina

Imaju specijalne carape,treninge,doktore,masere,hranu,pice,vitamine,lekove,putuju avionom,I ko zna state jos.Ranije se putovalo putnickim brodom po dve nedelje na drugi kontinent pa se prezivelo.

lol

pre 5 godina

Ja na posao svaki dan biciklom sat vremena za 40000 din a njima problem avionom sat-dva a puni su para. Ja trcim na poslu po osam sati a oni treba da trce 90min...Ako vam se ne svidja ajde se menjamo!

Влада Земун

pre 5 godina

Ako ste znali da to moze biti problem, zasto ste za bazu odabrali najzapadniju tacku u Rusiji?
(Burnout, 14. jun 2018 19:49)

Хахахаха. Како зашто? Да се брже врате. План ала наши рукометаши зимус

aleksa

pre 5 godina

Jao kao da su balerine ,ja sad necu moci spavati od njihovih 6200km i analize doktora uticaja spoljasnih vremenskih prilika na nase velike fudbalere koji nece proci prvu fazu.

vladimir stevic

pre 5 godina

Nije problem rastojanje. Problem je u tome, sto smo dobili grupu u kojoj se, pored nase, nalaze jos 3 reprezentacije, a to moze biti kobno po nas mlad i neiskusan tim.

Tazo

pre 5 godina

Daj ne blamirajte se ovakvim izjavama. U MLS se cesto igra sreda-vikend, a timovi lete sa istocne na zapadnu obalu. Prosecan let je izmedju 5 i 6 sati, a vremenska razlika je 4 sata.

dzoni cackalica

pre 5 godina

a dolazak na aerodrom 2 sata pre leta. ..put od hotela i od hotela 45 -60 min tako da je to od vrata do vrata ipak i 7 i 8 sati ;)a to je prika jedan radni dan

vladimir stevic

pre 5 godina

Nije problem rastojanje. Problem je u tome, sto smo dobili grupu u kojoj se, pored nase, nalaze jos 3 reprezentacije, a to moze biti kobno po nas mlad i neiskusan tim.

Tazo

pre 5 godina

Daj ne blamirajte se ovakvim izjavama. U MLS se cesto igra sreda-vikend, a timovi lete sa istocne na zapadnu obalu. Prosecan let je izmedju 5 i 6 sati, a vremenska razlika je 4 sata.

Mile Dodik

pre 5 godina

Imaju specijalne carape,treninge,doktore,masere,hranu,pice,vitamine,lekove,putuju avionom,I ko zna state jos.Ranije se putovalo putnickim brodom po dve nedelje na drugi kontinent pa se prezivelo.

aleksa

pre 5 godina

Jao kao da su balerine ,ja sad necu moci spavati od njihovih 6200km i analize doktora uticaja spoljasnih vremenskih prilika na nase velike fudbalere koji nece proci prvu fazu.

Nathan

pre 5 godina

Nije pravedno? Mi smo jedini od 32 reprezentacije birali bezu u ruskoj enkavi gde moramo da predjemo preko baltickih zemlja da bi dosli do glavnog dela rusije. Nasi momci verovatno i nemaju utisak da su u rusiji. Da smo naprimer smesteni u Moskvi imali bismo samo letovi do Samare 900km i Kaljingrada 1100km sto je 4000km ukupno. Ali opet i ovo nase je je nekih 3 sata vise u avionu tako da ne vidim problem.

Dragan

pre 5 godina

Наредно светско првенство организују Канада, САД и Мексико... колико ће ту бити летења?

Nagai Nagayoshi

pre 5 godina

Nisu oni isli vozom Beograd-Bar
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (pa_stvarnoo___, 14. jun 2018 19:29)
....Ni Lastinim autobusom na more....

lol

pre 5 godina

Ja na posao svaki dan biciklom sat vremena za 40000 din a njima problem avionom sat-dva a puni su para. Ja trcim na poslu po osam sati a oni treba da trce 90min...Ako vam se ne svidja ajde se menjamo!

Влада Земун

pre 5 godina

Ako ste znali da to moze biti problem, zasto ste za bazu odabrali najzapadniju tacku u Rusiji?
(Burnout, 14. jun 2018 19:49)

Хахахаха. Како зашто? Да се брже врате. План ала наши рукометаши зимус

Zile

pre 5 godina

Jaka stvar.Pa ja sa mojih 60 god.
odletim za Frankfurt ujutro u 6:40
a vratim se uveče u 23:30 i sutradan na posao u 8h kao da sam išao kolima iz Bg za Valjevo i nazad.

артиљерац

pre 5 godina

@ sta reci....А где си ти прочитао да ће преседати?Кажу,лет до Самаре(из
Калињинграда) је 2 сата и кусур,а до Москве(опет из Калињинграда)сат и 45.
И где пише да преседају?Како га измисли.Јок,ићи ће тротинетом.

mrmlj

pre 5 godina

Jedan grad 4 reprezentacije... Zašto tako nije moglo?
(Borba, 14. jun 2018 19:29) zato sto bi se onda huligani te 4 reprezentacije nasli odjednom u istom gradu pa bi bezbednost dosla u pitanje. zato sto bi se onda u istom gradu istovremeno nasli i normalni navijaci cetiri reprezentacije, sto bi bila organizaciona nocna mora sto se tice smestaja i prevoza (sto gradskog, sto medjugradskog, sto medjunarodnog). zato sto fudbal nije bejzbol pa da mogu na jednom stadionu da se odigraju dve utakmice jedna za drugom. cak ni dan za danom ne bi bilo izvodljivo, jer bi teren bio u uzasnom stanju. zato sto se u poslednjem kolu grupne faze obe utakmice igraju istovremeno, sto tek ne bi bilo moguce na istom stadionu! a to su samo razlozi kojih sam se setio za minut, garant ih ima jos. ajde ljudi, razmislite malo pre nego sto postavite takva pitanja.

čuburac

pre 5 godina

mislim da je pametno izabrana baza ...racunalo se da ce kostarika da se pobedi a za svajcarce bicemo maltene na mestu utakmice .
brazil naravno....nije ni bitan posto tu nema sta da trazimo

Oliverinho

pre 5 godina

Pa, mi prelazimo toliko autom, da bi ih gledali u 2 tekme. Obilazimo ceo Baltik, plus Moskvu i S.Petersburg pride.
Ne razumem koji je problem provesti par sati u avionu!? Pogledas neki film, klopas, dogovoris finese...
Sta god da uradite, nasi ste i mi smo uz vas. Dajte sve od sebe i to nam je dovoljno.
Srecno!

Dusan

pre 5 godina

Rezime: biras bazu, kazes: hocu tu! Dodjes u bazu, u hotel, pa tek onda razmisljas o tome koliko ti treba do stadiona...ovaj banalan primer i elementarno nepoznavanje geografije je samo logican sled poteza posle smene Muslina...nadam se da ce na ovome da se zavrse nepromisljene odluke, jer ako se zale za ono sto su birali, to je bas blam

Lazar KG

pre 5 godina

Stvarno i meni nije jasno ovo kukanje pošto su koliko vidim savezi sami birali gde će reprezentacije biti smeštene. Navodno je prvo trebalo u Sočiju ali su tamo prema novinarima u zadnjem trenutku "uskočili" Brazilci. Moje mišljenje je da se za centar u Sočiju nije imalo para pa je uzeta znatno jeftinija varijanta za FSS. S druge strane po samom rasporedu jednu utakmicu moramo da odigramo u Kalinjingradu tako da čak i da su bili u Sočiju opet bi leteli hiljade kilometara do kalinjingrada, a slično i do Samare i Moskve. Da su bili u Moskvi opet 2000 kilometara do Samare i 1200 do Kalinjingrada. Ovako jeste da moraju da lete 2 puta ali za jednu od utakmica neće morati da se voze ni sat vremena autobusom jer su odmah pored Kalinjingrada.

Lazni Brkajlo

pre 5 godina

NBA igraci tako cele sezone. Jos nisam cuo da je neko zakukao tipa lako je onima iz New York, tu I’m Fili, Boston, Dzersi, Atlanta... a ja treba da...

dudule

pre 5 godina

Pet, šest dana između tekmi! ... Minoran problem realno. Jedino ako ne lete na dan utakmice... A ne lete.
Uostalom, jeste orlovi ili niste.
;)

ja sam

pre 5 godina

kakav napor? šta ako mančester junajted igra na kipru ili u izraelu ligu šampiona? koliko je to km? valjda se već ne pravi alibi za neuspeh.

dzoni cackalica

pre 5 godina

a dolazak na aerodrom 2 sata pre leta. ..put od hotela i od hotela 45 -60 min tako da je to od vrata do vrata ipak i 7 i 8 sati ;)a to je prika jedan radni dan

Joja Puškomitraljezac

pre 5 godina

ako izgubimo od kostarike i igramo nerešeno sa švajcarcima motramo pobediti brazil, e, to će biti teško, ali sve je moguće, pa i nemoguće, ali bi najbolje bilo da naši rezervišu negde letovanjm jer još traju popusti

betonligor

pre 5 godina

srbija - kostarika 1 : 0 , srbija - švica 1 : 1 , srbija : brazil 0:4 . Brazil 9pts , švica 4 ( 4 : 4 gol razlika ) , srbija 4 ( 2 : 5 ) , kostarika 0 ( 0 : 8 )

donato

pre 5 godina

Sad nastelujte dobro poznat sistem.
Kao cine nam nepravdu, pa kao "proradice srpski inat" i eto win win situacije za prosecnog komentatora na b92 forumu,

impeRAtor

pre 5 godina

Zato Lazare sto sa kvalitetnim fudbalom imaju veze kao i Etiopija, sto im je zemlja ogromna pa ce da se putuje dosta (mozete vi da se smejete i da pricate izgovori ovo ono koliko hocete), sto se igra u 4 vremenske zone, sto ne znaju da se maknu dalje od klasicnog kica u organizaciji i prezentaciji bilo cega, sto su poznati po navijacima koji obozavaju crnce, sto je zvezda otvaranja bio Vladimir Putin itd. Vidim trava je danas bila u perfektnom stanju... Rajko Mitic u februaru ima bolju travu od ove koju smo danas gledali na Luznjiki stadionu. Verujem da ce Srbija da prodje sasvim solidno, ne treba da se opterecuju putovanjem kad su realno bolji i od Kostarike i od Svajcarske...

Sta reci a ne zamisliti se?

pre 5 godina

Tacno! To je Rusija! Ni svetsko prvenstvo ne umete da organizujete kako valja. Jest Rusija velika, al nemoguce je da niste mogli organizovati direktne letove za reprezentativce, nego moraju da presedaju sa cekanjem u drugim gradovima!!

неко

pre 5 godina

Најинтересантније је што велики део коментара одма' напада наш тим, а нигде не пише конкретно да се они жале на распоред летова, нити да од тога праве алиби. Вест је чист куриозитет и још један од аспеката овог првенства, али се и на њој испољава та патолошка потреба да се пљуне на своје (фудбалере).

impeRAtor

pre 5 godina

Sramota je sto je Rusija uopste dobila organizaciju najozbiljnijeg sportskog dogadjaja na svetu, ali odavno je kasno za kukanje, sta je tu je.

gung ho

pre 5 godina

Savez nam je pametan. U Južnoj Africi 2010 odabrali su trening kamp mesecima pred prvenstvo i kad su igrači došli pred takmičenje videše da je ispod trave pesak i da je vrlo nezgodno zbog povreda i slično, pa je bila frka da nešto na brzinu zamenimo. Znači odabarali su kamp a da niko nije ni kročio na travu, vrlo stručno.
Za razliku od toga, npr Nemci u Brazilu isprobaše trening kampove i nisu im se svideli pa odlučiše da sami izgrade jedan za sebe i da ga posle ostave Brazilcima.

Bane

pre 5 godina

(Dusan, 14. jun 2018 22:35)

Ljudi čitate li vi vest ili je samo komentarišete. Gde si ti video da kuka neko od igrača pa do stručnog štaba. Evo čak komentar lekara koji kaže da su preuzete sve mere da igračima komfor ne fali. Zar zaista misliš da oni nisu bili upućeni na razdaljine pa išli su da biraju bazu, tako je već tada znalo za to. Tu gde smo stacionirani je upravo zbog meča sa Švajcarskom koja se smatra ključnom za određivanja plasmana. Ovde jedini koji to potencira kao problem je izveštač. Tako da ta tvoja opcervacija nije baš na mestu.

-21g

pre 5 godina

@Lazni Brkajlo
Da bre, za finale Golden State Warriors - Cleveland, je skoro 4.000 km u jednom pravcu, znachi jedna utakmica, 8.000 km.

Јабучило

pre 5 godina

Uzecemo izmedju 1 i 4 boda, treci u grupi verovatno sto je i ok za nas kapacitet.
(Prognoza, 15. jun 2018 08:19)

Уз мало среће (и храбрости) пролазимо групу. Ако буду играли, а не буду се пренемагали. Капацитет имају.

Nemus

pre 5 godina

(betonligor, 14. jun 2018 21:53)

Ono kad napišeš komentar a onaj koji čita treba da tumači zašto Švica ima 4-4 gol razliku pošto jedino što je poznato da Srbija - Švica 1-1.

impeRAtor

pre 5 godina

Sramota je sto je Rusija uopste dobila organizaciju najozbiljnijeg sportskog dogadjaja na svetu, ali odavno je kasno za kukanje, sta je tu je.

Sta reci a ne zamisliti se?

pre 5 godina

Tacno! To je Rusija! Ni svetsko prvenstvo ne umete da organizujete kako valja. Jest Rusija velika, al nemoguce je da niste mogli organizovati direktne letove za reprezentativce, nego moraju da presedaju sa cekanjem u drugim gradovima!!

betonligor

pre 5 godina

srbija - kostarika 1 : 0 , srbija - švica 1 : 1 , srbija : brazil 0:4 . Brazil 9pts , švica 4 ( 4 : 4 gol razlika ) , srbija 4 ( 2 : 5 ) , kostarika 0 ( 0 : 8 )

impeRAtor

pre 5 godina

Zato Lazare sto sa kvalitetnim fudbalom imaju veze kao i Etiopija, sto im je zemlja ogromna pa ce da se putuje dosta (mozete vi da se smejete i da pricate izgovori ovo ono koliko hocete), sto se igra u 4 vremenske zone, sto ne znaju da se maknu dalje od klasicnog kica u organizaciji i prezentaciji bilo cega, sto su poznati po navijacima koji obozavaju crnce, sto je zvezda otvaranja bio Vladimir Putin itd. Vidim trava je danas bila u perfektnom stanju... Rajko Mitic u februaru ima bolju travu od ove koju smo danas gledali na Luznjiki stadionu. Verujem da ce Srbija da prodje sasvim solidno, ne treba da se opterecuju putovanjem kad su realno bolji i od Kostarike i od Svajcarske...

dzoni cackalica

pre 5 godina

a dolazak na aerodrom 2 sata pre leta. ..put od hotela i od hotela 45 -60 min tako da je to od vrata do vrata ipak i 7 i 8 sati ;)a to je prika jedan radni dan

Dusan

pre 5 godina

Rezime: biras bazu, kazes: hocu tu! Dodjes u bazu, u hotel, pa tek onda razmisljas o tome koliko ti treba do stadiona...ovaj banalan primer i elementarno nepoznavanje geografije je samo logican sled poteza posle smene Muslina...nadam se da ce na ovome da se zavrse nepromisljene odluke, jer ako se zale za ono sto su birali, to je bas blam

vladimir stevic

pre 5 godina

Nije problem rastojanje. Problem je u tome, sto smo dobili grupu u kojoj se, pored nase, nalaze jos 3 reprezentacije, a to moze biti kobno po nas mlad i neiskusan tim.

Влада Земун

pre 5 godina

Ako ste znali da to moze biti problem, zasto ste za bazu odabrali najzapadniju tacku u Rusiji?
(Burnout, 14. jun 2018 19:49)

Хахахаха. Како зашто? Да се брже врате. План ала наши рукометаши зимус

Joja Puškomitraljezac

pre 5 godina

ako izgubimo od kostarike i igramo nerešeno sa švajcarcima motramo pobediti brazil, e, to će biti teško, ali sve je moguće, pa i nemoguće, ali bi najbolje bilo da naši rezervišu negde letovanjm jer još traju popusti

aleksa

pre 5 godina

Jao kao da su balerine ,ja sad necu moci spavati od njihovih 6200km i analize doktora uticaja spoljasnih vremenskih prilika na nase velike fudbalere koji nece proci prvu fazu.

Tazo

pre 5 godina

Daj ne blamirajte se ovakvim izjavama. U MLS se cesto igra sreda-vikend, a timovi lete sa istocne na zapadnu obalu. Prosecan let je izmedju 5 i 6 sati, a vremenska razlika je 4 sata.

lol

pre 5 godina

Ja na posao svaki dan biciklom sat vremena za 40000 din a njima problem avionom sat-dva a puni su para. Ja trcim na poslu po osam sati a oni treba da trce 90min...Ako vam se ne svidja ajde se menjamo!

donato

pre 5 godina

Sad nastelujte dobro poznat sistem.
Kao cine nam nepravdu, pa kao "proradice srpski inat" i eto win win situacije za prosecnog komentatora na b92 forumu,

Nathan

pre 5 godina

Nije pravedno? Mi smo jedini od 32 reprezentacije birali bezu u ruskoj enkavi gde moramo da predjemo preko baltickih zemlja da bi dosli do glavnog dela rusije. Nasi momci verovatno i nemaju utisak da su u rusiji. Da smo naprimer smesteni u Moskvi imali bismo samo letovi do Samare 900km i Kaljingrada 1100km sto je 4000km ukupno. Ali opet i ovo nase je je nekih 3 sata vise u avionu tako da ne vidim problem.

mrmlj

pre 5 godina

Jedan grad 4 reprezentacije... Zašto tako nije moglo?
(Borba, 14. jun 2018 19:29) zato sto bi se onda huligani te 4 reprezentacije nasli odjednom u istom gradu pa bi bezbednost dosla u pitanje. zato sto bi se onda u istom gradu istovremeno nasli i normalni navijaci cetiri reprezentacije, sto bi bila organizaciona nocna mora sto se tice smestaja i prevoza (sto gradskog, sto medjugradskog, sto medjunarodnog). zato sto fudbal nije bejzbol pa da mogu na jednom stadionu da se odigraju dve utakmice jedna za drugom. cak ni dan za danom ne bi bilo izvodljivo, jer bi teren bio u uzasnom stanju. zato sto se u poslednjem kolu grupne faze obe utakmice igraju istovremeno, sto tek ne bi bilo moguce na istom stadionu! a to su samo razlozi kojih sam se setio za minut, garant ih ima jos. ajde ljudi, razmislite malo pre nego sto postavite takva pitanja.

Mile Dodik

pre 5 godina

Imaju specijalne carape,treninge,doktore,masere,hranu,pice,vitamine,lekove,putuju avionom,I ko zna state jos.Ranije se putovalo putnickim brodom po dve nedelje na drugi kontinent pa se prezivelo.

Oliverinho

pre 5 godina

Pa, mi prelazimo toliko autom, da bi ih gledali u 2 tekme. Obilazimo ceo Baltik, plus Moskvu i S.Petersburg pride.
Ne razumem koji je problem provesti par sati u avionu!? Pogledas neki film, klopas, dogovoris finese...
Sta god da uradite, nasi ste i mi smo uz vas. Dajte sve od sebe i to nam je dovoljno.
Srecno!

Dragan

pre 5 godina

Наредно светско првенство организују Канада, САД и Мексико... колико ће ту бити летења?

čuburac

pre 5 godina

mislim da je pametno izabrana baza ...racunalo se da ce kostarika da se pobedi a za svajcarce bicemo maltene na mestu utakmice .
brazil naravno....nije ni bitan posto tu nema sta da trazimo

Lazar KG

pre 5 godina

Stvarno i meni nije jasno ovo kukanje pošto su koliko vidim savezi sami birali gde će reprezentacije biti smeštene. Navodno je prvo trebalo u Sočiju ali su tamo prema novinarima u zadnjem trenutku "uskočili" Brazilci. Moje mišljenje je da se za centar u Sočiju nije imalo para pa je uzeta znatno jeftinija varijanta za FSS. S druge strane po samom rasporedu jednu utakmicu moramo da odigramo u Kalinjingradu tako da čak i da su bili u Sočiju opet bi leteli hiljade kilometara do kalinjingrada, a slično i do Samare i Moskve. Da su bili u Moskvi opet 2000 kilometara do Samare i 1200 do Kalinjingrada. Ovako jeste da moraju da lete 2 puta ali za jednu od utakmica neće morati da se voze ni sat vremena autobusom jer su odmah pored Kalinjingrada.

Lazni Brkajlo

pre 5 godina

NBA igraci tako cele sezone. Jos nisam cuo da je neko zakukao tipa lako je onima iz New York, tu I’m Fili, Boston, Dzersi, Atlanta... a ja treba da...

артиљерац

pre 5 godina

@ sta reci....А где си ти прочитао да ће преседати?Кажу,лет до Самаре(из
Калињинграда) је 2 сата и кусур,а до Москве(опет из Калињинграда)сат и 45.
И где пише да преседају?Како га измисли.Јок,ићи ће тротинетом.

Zile

pre 5 godina

Jaka stvar.Pa ja sa mojih 60 god.
odletim za Frankfurt ujutro u 6:40
a vratim se uveče u 23:30 i sutradan na posao u 8h kao da sam išao kolima iz Bg za Valjevo i nazad.

ja sam

pre 5 godina

kakav napor? šta ako mančester junajted igra na kipru ili u izraelu ligu šampiona? koliko je to km? valjda se već ne pravi alibi za neuspeh.

Nagai Nagayoshi

pre 5 godina

Nisu oni isli vozom Beograd-Bar
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (pa_stvarnoo___, 14. jun 2018 19:29)
....Ni Lastinim autobusom na more....

Nemus

pre 5 godina

(betonligor, 14. jun 2018 21:53)

Ono kad napišeš komentar a onaj koji čita treba da tumači zašto Švica ima 4-4 gol razliku pošto jedino što je poznato da Srbija - Švica 1-1.

gung ho

pre 5 godina

Savez nam je pametan. U Južnoj Africi 2010 odabrali su trening kamp mesecima pred prvenstvo i kad su igrači došli pred takmičenje videše da je ispod trave pesak i da je vrlo nezgodno zbog povreda i slično, pa je bila frka da nešto na brzinu zamenimo. Znači odabarali su kamp a da niko nije ni kročio na travu, vrlo stručno.
Za razliku od toga, npr Nemci u Brazilu isprobaše trening kampove i nisu im se svideli pa odlučiše da sami izgrade jedan za sebe i da ga posle ostave Brazilcima.

-21g

pre 5 godina

@Lazni Brkajlo
Da bre, za finale Golden State Warriors - Cleveland, je skoro 4.000 km u jednom pravcu, znachi jedna utakmica, 8.000 km.

Јабучило

pre 5 godina

Uzecemo izmedju 1 i 4 boda, treci u grupi verovatno sto je i ok za nas kapacitet.
(Prognoza, 15. jun 2018 08:19)

Уз мало среће (и храбрости) пролазимо групу. Ако буду играли, а не буду се пренемагали. Капацитет имају.

dudule

pre 5 godina

Pet, šest dana između tekmi! ... Minoran problem realno. Jedino ako ne lete na dan utakmice... A ne lete.
Uostalom, jeste orlovi ili niste.
;)

неко

pre 5 godina

Најинтересантније је што велики део коментара одма' напада наш тим, а нигде не пише конкретно да се они жале на распоред летова, нити да од тога праве алиби. Вест је чист куриозитет и још један од аспеката овог првенства, али се и на њој испољава та патолошка потреба да се пљуне на своје (фудбалере).

Bane

pre 5 godina

(Dusan, 14. jun 2018 22:35)

Ljudi čitate li vi vest ili je samo komentarišete. Gde si ti video da kuka neko od igrača pa do stručnog štaba. Evo čak komentar lekara koji kaže da su preuzete sve mere da igračima komfor ne fali. Zar zaista misliš da oni nisu bili upućeni na razdaljine pa išli su da biraju bazu, tako je već tada znalo za to. Tu gde smo stacionirani je upravo zbog meča sa Švajcarskom koja se smatra ključnom za određivanja plasmana. Ovde jedini koji to potencira kao problem je izveštač. Tako da ta tvoja opcervacija nije baš na mestu.