Nedelja, 20.05.2018.

11:00

Niko kao Gabrijel Omar Batistuta

Izvor: Nemanja Ðorðeviæ

Niko kao Gabrijel Omar Batistuta IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

67 Komentari

Sortiraj po:

jasdf

pre 5 godina

Ja mislim da je lopta presla liniju za Hartsov gol. Covek postigao het trik u finalu, i to protiv Nemaca, neprocenjivo. Strasnu ekipu su imali Englezi tada.

Vladimir

pre 5 godina

(Spyderco, 21. maj 2018 19:51)

Te 1970. krenuo sam u prvi osnovne i najbolje se sećam polufinala Italija - Nemačka. Naravno više reakcija okolo nego same utakmice, ali to je verovatno bio top meč svih SP.
Samo bih te malo ispravio - u Čileu 1962. Pele je odigrao samo jednu utakmicu, tu su ga razbili i do kraja ga nije bilo. Zamenio ga je Amarildo, super talenat koji je kasnije volšebno nestao (verovatno nesportski život, kao i većina Brazilaca).
Trivija: za Garinču se pričalo da je blago rečeno "sporomisleći" i da je oko vrata nosio pločicu (ja sam taj i taj, odvedite me tu i tu) - ako se izgubi u Riju. Ima tih pričica...

Spyderco

pre 5 godina

Uostalom ,taj Brazil iz te 82 se i dalje smatra ako ne najboljom ekipom ikad,onda u top 3 sigurno.
(Varljivo_leto, 20. maj 2018 15:05)

Da se malo uključimo i mi matori. Prvi svetski kup koga se sećam je 1970, ali kada se već poteže mađarska laka konjica iz 1954 i najbolji tim svih vremena, da pomenemo i Brazil iz 1958 i 1962. U odbrani Gilmar, jedan od najboljih golmana svih vremena i Djalma Santos, isto to među bekovima. A njihov napad iz tog vremena - Didi, Vava, Garinča, Pele i Zagalo je verovatno najbolji u istoriji ukupno gledano, bar prema klasifikaciji mog pokojnog oca i njegovog dobrog prijatelja dr Ace Obradovića (deca neka proguglaju ko je bio doktor O.). Pored toga, to je jedina ekipa koja je, u skoro istom sastavu, dva puta zaredom bila svetski prvak.

Davorek

pre 5 godina

Kako je bilo lijepo gledati recimo Serie a prije 15 tak godina.Jedva covjek cekao Milan-Inter prijenos.Pa onda pogledati emisiju "Petica" koja je isla na Hrt-u(sazeci i golovi 5 najboljih liga,ne znam jel vi znate i jeste li gledali).Jedva sam cekao emisiju da vidim golove tih majstora.Pa onda Highbury i golovi Henrya skoro svaku utakmicu.Neprobojni duo Nesta-Cannavaro.Dobro je netko napisao prije je nogomet bio sporiji i dosta je bilo slobode kod ovih majstora tipa Pirlo da carine loptu i naprave nekakavu fintu ili pas.Danas je sve to puno brze I samo gas gas.Kad pogledate izuzev Messija i Cristiana i mozda Neymara,Robbena i Riberya u njihovom prajmu danas nema igraca poput Ronalda,Nistelroya,Shevcehnka,Kake,Neste,Bergkampa,Seedorfa i da ne nabrajam sad sve a ima ih masa.Izmisljaju nove pozicije kao recimo False Nine dajte molim vas.Nema vise prave devetke pravog špic igraca.Imate danas 4,5 klubova i to je to.Za 15 godina nitko se nece sjecati 90% ovih igraca koji danas igraju.Ne znam mozda je to meni tako jer sam bio mladji i to mi je bilo djetinjstvo pa mi je sve tada bilo bolje.Ali vidim da je kod vecine ljudi tako.Poz :)

Re Leone

pre 5 godina

Boze, koliko volim ovog coveka. Jedini igrac gde sam skoro plakao kada promasi sansu a ne kada da gol.
Ako neko zeli, neka pogleda na YT Evropa vs Ostatak Sveta, kad su Batistita i Zuba Ronaldo igrali zajedno...
E to je stvarno nesto nezamislivo, odbrane od toga nema.

biza

pre 5 godina

Retko ko zna da batigol ima ozbiljan problem sa nogama gde je bukvalno paralizovan vec par godina, zelim mu kakvim cudom da opet prohoda, jer takva fudbalska velicina to nije zasluzila!

Vladimir

pre 5 godina

Taj Brazilski tim je bio savrsen osim golmana koji je bio rupa.
(Djoka, 20. maj 2018 17:39)
Nije. Imao je još jednu rupu, centarfor Seržinjo. Taj se nikako nije uklapao u to društvo velemajstora. Ziko, Falkao, Sokrateš, Serezo, Eder, Oskar, Žunior, ne znaš ko je bolji, a napred smotani dugajlija Seržinjo. Koji je upao u tim verovatno preko neke veze.
Golman Brazilu nikad nije bio problem, golmani su im drugorazredni i tačka. Ali ako dođe do toga da ih golman spasava, to ne valja. Seržinjo je bio ozbiljan problem.

kentaur

pre 5 godina

Top 3 centarfora ikada.
(Colin McRae, 20. maj 2018 17:20)

Ako ništa najlepši među najboljim ili najbolji među najlepšim fudbalerima.
Najveća faca u fudbalu.

chilipepper

pre 5 godina

Gabriel Batistuta, Vicenco Montela i Francesko Toti. Brate kako je ubitacan napad Roma imala u to vreme. Seriu A je bilo milina za gledati u to vreme, pocetkom 2000-te, toliko majstora su igrali u toj ligi..

Adriano_Galiliani

pre 5 godina

Nije Grckoj dao cetiri gola nego tri, maradona je dao jedan
(dvojnik, 20. maj 2018 14:26)

I niko se ne seca ta tri gola. Ali Maradonin smo zapamtili. Najveci svih vremena. Mladji neka ga pogledaju.

Apokalipsa

pre 5 godina

Ahhh lijepa vremena, kada je fudbal imao bezbroj legendi i majstora a sada se sveo na mesija, ronalda nejmara starletana i ostale padavičare.

Djoka

pre 5 godina

@Boem: Tacno. Najveca fora je sto su oni i u toj utakmici (Brazil-Italija 2:3) razbili Italiju. Imali 100 sansi, oba gola (Sokrates i Falkao) su im bila umetnicka dela. Rosi imao sansu i po i dai 3 gola; neka teska umuvavanja. Brazilski golman (mislim da se zvao Leo ili tako nekako) nije odbranio nista i veze nije imo. Taj Brazilski tim je bio savrsen osim golmana koji je bio rupa.

napoleon

pre 5 godina

Kad ste vec spomenuli Adriana, moje je misljenje da je to igrac koji je najmanje iskoristio potencijal koji je imao. Nebo mu je granica bila da je samo malo bio psihicki stabilniji, disciplinovaniji. Ta kombinacija sirove,brutalne snage ,brzine i talenta je bilo nesto neverovatno.U tih 2 ili 3 mozda sezone koliko je odigrao u Interu na nekom vrhuncu,bio je nesto nevidjeno.Danas npr Ronaldo je fizicki besprekoran, ali dosao je radom do te neke fizionomije, i opet ne moze ni prismrditi toj sirovoj, zivotinjskoj snazi koju je posedovao Adriano. Uz sve to, posedovao je takav sut,da ja nisam video igraca sa takvom levicom, pa ni Miha i Rivaldo nisu imali takvu haubicu u toj levoj nozi,al ujedno je bila i veoma precizna. Cudesan igrac je bio zaista ,prava zver,imperator, i steta je bas sto nije dosegao svoj vrhunac.Da jeste,sigurno bi danas pricali o njemu kao o jednom od najboljih napadaca svih vremena.

Varljivo_leto

pre 5 godina

@Varljivo_leto Dosta toga je tacno sto si naveo, ali kakva Holandija medju favoritima kad se nisu ni kvalifikovali za to prvenstvo. I dalje mi je neverovatno da se takav tim nije uspeo kvalifikovati. Brazil nije dobro igrao u kvalifikacijama jer je Ronaldo bio povredjen, kad se oporavio, znalo se da je Brazil favorit, imali su Kafua i Roberta Karlosa 2 najbolja beka mozda svih vremena, Rivalda koji je 2 godine pre osvojio zlatnu loptu i Ronaldinha mladu zvezdu u usponu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (don, 20. maj 2018 16:41)

U pravu si, kikso sam za Holandiju, ali i ti za Rivalda, nije pre dve godine,vec tri .99 je osvojio zlatnu loptu i tad je vec bio u godinama.Imao je preko 30 i nije bio na vrhuncu iako je odigrao jako dobar turnir .U svakom slucaju ,Brazil nije tada bio medju najvecim favoritima.Cak su i englezi bolje kotirali po kladionicama,dobro se toga secam.Plus Argentina ,Francuska i Italija.

don

pre 5 godina

@Varljivo_leto Dosta toga je tacno sto si naveo, ali kakva Holandija medju favoritima kad se nisu ni kvalifikovali za to prvenstvo. I dalje mi je neverovatno da se takav tim nije uspeo kvalifikovati. Brazil nije dobro igrao u kvalifikacijama jer je Ronaldo bio povredjen, kad se oporavio, znalo se da je Brazil favorit, imali su Kafua i Roberta Karlosa 2 najbolja beka mozda svih vremena, Rivalda koji je 2 godine pre osvojio zlatnu loptu i Ronaldinha mladu zvezdu u usponu.

monden

pre 5 godina

Sjajan je bio Batistuta, ali, rekao bih, da među čuvenim argentskim napadačima, sa svetskih prvenstava, uz Maradonu kao jednog od najboljih fudbalera, ikada ,najveću auru, kao golgeter, nosi čuveni Mario Kempes.

KumNijeDugme

pre 5 godina

Najjaca ekipa koja je igrala na SP (pratim od ‘82) je Brazil iz 2002.g. Ono je bio neverovatan skup igraca. Mislim da nikada u novijoj istoriji nije bilo ekipe koja je bila veci favorit na nekom takmicenju...
(Vetar u ledja..., 20. maj 2018 14:50)

Au decko šta ti radiš... :-)
Nije najjača... Na jača ekipa je Brazila sa timom koj je bio satkan od zvazda a ispao u četvrt finalu... Veliki je Ego tu bio... Sve same zvezde... Ronaldo, Ronadinjo, Kaka, Carlos, Kafu, Robinjo... Da ne nabrajam dalje... Sve sama zvezde... Najjači tim ikada... Tim od milijardu dolara...

coki

pre 5 godina

Deyan....ne,nije se igrao lepsi fudbal.Dominirali su Milan i Juventus,ekipe koje su igrale izrazito drfanzivan fudbal,cekali kontre,nesto kao Murinjov Junajted.Igrala Barsa koja je igrala veoma prosecan fudbal,ne narocito lep za oci.Igrao Bajern koji je bio cvrst,konkretan,nikako lep za gledanje ili preterano napadacki tim.Imao si Real koji je igrao lep fudbal,imao si Romu koja je krajem 90-ih igrala netipicno lep fudbal za Italijane,imao si Arsenal koji je igrao najlepsi fudbal ali su daleko bili od kandidata za LS,imao si krajem 90-ih i pocetkom 2000-tih Lever i Valensiju koji su bljesnuli na momenat ali ne lepim fudbalom nego defanzivnim,uz mnogo trcanja,odlicnom organizacijom i brzim kontrama,imao si Inter koji je igrao lep fudbal ali kao i Arsenal,ni blizu da budu konkurenti za LS.Ono sto je pod Rajkardom igrala Barsa 2000-tih,Bajern pod Hajnkesom u prvom mandatu(takodje 2000-ih),Real poslednje decenije,svi ti majstori 90-ih nisu igrali tako napadacki.Bilo je vrhunskih igraca,vrhunskih odbrambenih ali nije bilo ni vise golova ni atraktivnijih utakmica,nego je ljudima sve sto je nekad bilo,bilo bolje.Pogledaj finala LS od 1990-2000,vecina ocajnih utakmica,sa maksimum 1-2 golova.CZ i Marsej odigrali najdosadnije i najgore finale ikad,a i posle toga si imao mucna finala poput Real-Juve i slicno.

Jaran

pre 5 godina

Nikola MNE
Samo Argentina (lopta Batistuti i sutiraj sa 30m), Nigerija (Amokaci, Babangida, Ikpeba i Okoca napred) i Brazil (R. Karlos, Rivaldo i Ronaldo u napadu). :D

Obozavao sam taj PES, ovo od 2010- mi se nista je svidja.

Boem

pre 5 godina

Au decko šta ti radiš... :-)
Nije najjača... Na jača ekipa je Brazila sa timom koj je bio satkan od zvazda a ispao u četvrt finalu... Veliki je Ego tu bio... Sve same zvezde... Ronaldo, Ronadinjo, Kaka, Carlos, Kafu, Robinjo... Da ne nabrajam dalje... Sve sama zvezde... Najjači tim ikada... Tim od milijardu dolara...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (KumNijeDugme, 20. maj 2018 15:24)

Zaboravio si i Adrijana, koji je tih godinu ,dve bio cudo od igraca i dosli su u Nemacku na to svetsko prepuni napadackog potencijala. Ronaldinho,Ronaldo,Robinho,Adriano,Kaka..jednostavno nije islo,nisu se uklopili. Pukli su od francuza ,Zidan odigrao simultanku. I ovo po imenaima jeste jaci Brazil od onog iz 2002 i verovatno po imenima u rangu onog Brazila iz 82 .Ali taj Zicov Brazil je igrao sjajan fudbal, za razliku od ovih nabrojanih. Ali eto,kao sto neko rece, desilo im se da im Rosi strpa het trik i posalje kuci.Moj cale je tada plakao,dobro se secam toga.

Gazza

pre 5 godina

Nekako te 90te I pocetak ovog veka su obilovali majstorima fudbala na sve strane... Hvala Bogu ima ih I sada ali pre 20 god igrao se lepsi fudbal...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Deyan, 20. maj 2018 13:59)

Slazem se da je tada bilo vise majstora, rasporedjenih po mnogo vise klubova. Sada je kvaliteta rasporedjena u 5-6 najboljih evropskih ekipa i to je sve. Pre je samo u kalcu bilo 6-7 timova u kojem se moglo naci bar po jedna svetska klasa, primer izmedju ostalog i Batistuta koji je igrao za jednu "malu" Firencu. Ali nije se igrao lepsi fudbal .Tada se igrao sporiji fudbal, jos uvek bio snazan uticaj katanaca, i vise se oslanjalo upravo na te genijalce u timovima ,koji su vise improvizovali, svojim potezima cesto resavali utakmice. Danas je fudbal bez ikakve dileme brzi i igra se vise napadacki te sistem dolazi vise do izrazaja, od samog pojedinca.Zato imamo taj hevi metal ,run and gun fudbal Jirgena Klopa ili taj fudbal Gvardiole koji se temelji na velikom posedu ,kao i presingu,s ciljem sto vise postizanja golova. Murinho i njemu sl koji su sledbenici Hererinog poimanja fudbala polako izumiru ,gazi ih vreme. Taj fudbal je procitan . I zato Murinho npr sve vise tone. Poenta, def vise majstora loptanja je bilo pre 20 i kusur godina, ali danas se igra brze,organizovanije, lepse timski, ali je zato manje onih pravih "desetki" ,skoro pa izumrle, koje ce jednim potezom dignuti sve nas na noge..

tiberije

pre 5 godina

Najjaca ekipa koja je igrala na SP (pratim od ‘82) je Brazil iz 2002.g. Ono je bio neverovatan skup igraca. Mislim da nikada u novijoj istoriji nije bilo ekipe koja je bila veci favorit na nekom takmicenju...(Vetar u ledja..., 20. maj 2018 14:50)Au decko šta ti radiš... :-)Nije najjača... Na jača ekipa je Brazila sa timom koj je bio satkan od zvazda a ispao u četvrt finalu... Veliki je Ego tu bio... Sve same zvezde... Ronaldo, Ronadinjo, Kaka, Carlos, Kafu, Robinjo... Da ne nabrajam dalje... Sve sama zvezde... Najjači tim ikada... Tim od milijardu dolara...
(KumNijeDugme, 20. maj 2018 15:24)

Ispali su od Francuske a Zidan je odigrao verovatno najbolji meč u istoriji svetski prvenstava.
Imate na YouTube kako je jedan Zidan matirao ceo Brazil.legendarna utakmica

Varljivo_leto

pre 5 godina

Najjaca ekipa koja je igrala na SP (pratim od ‘82) je Brazil iz 2002.g. Ono je bio neverovatan skup igraca. Mislim da nikada u novijoj istoriji nije bilo ekipe koja je bila veci favorit na nekom takmicenju...
(Vetar u ledja..., 20. maj 2018 14:50)

Gresis care .Tada Brazil nije bio uopste medju najvecim favoritima.Ni po kladionicama ni medju ljubitljeima fudbala. Neko je vec spomenuo Argentinu, ali i Francusku,a pored njih, Holandija ,Italija i Engleska su bili veci favoriti tada od Brazila koji je igrao jako neubedljivo kvalifikacije, nisu imali igru, Ronaldo se tek vratio nakon povrede.Ronaldninho jos relativno mlad, a Rivaldo imao problema u Barsloni ,te godine je i otisao . Osim njih trojice, u toj ekipi su vredni pomena jos samo R.Carslos , Cafu i Lucio.Sve ostalo su bili prosecni igraci i u poredjenju sa Francuskom koja je bila jos jaca nego 98, ili Argentinom,ali i Italijom koja je takodje bila jaka kao crna zemlja, jasno je zasto nisu bili medju prvim favoritima. Trebao bi se toga secati ako si toliko mator. Uostalom ,taj Brazil iz te 82 se i dalje smatra ako ne najboljom ekipom ikad,onda u top 3 sigurno. Ali su imali nesrecu da im se desi taj "Rosi" .Prosecni napadac koji je postigao jedva 100 golova u karijeri je ceo svet zaveo u crno taj dan.

Крагујевачанин®

pre 5 godina

Питају неки овде шта вози Батистута? Вози Југа, и то 65А, црни кабрио, ја му лично довезао из Крагујевца.

Điu,Liu i Sadriu

pre 5 godina

Najjača reprezentacija svih vremena je Mađarska laka konjica,pregazili Nemce u grupi 8-3 ali je sirotinja morala da proda finale istim tim nemcima gde je Puškaš namerno napravio crveni karton.Nesreća siromašne istočne Evrope je što su morali da prodaju utakmice zapadnim razbojnicima,za njih su to bile ogromne pare a za zapad sića.Kada je Steaua osvojila Evropu 1986. za nagradu su igrači dobili po biciklu.Zar nije čudno da su samo 2 kluba iz istočne Evrope osvojili KEŠ Zvezda i Steaua.Verovatno je i partizan prodao Realu 1966.

Djoka

pre 5 godina

Najspektakularniji tim koji sam ja gledao ikada (prvo svetsko prvenstvo sam gledao 1970) je Brazil 1982 (Ziko, Sokrates itd.); 10 igrace je bilo neverovatno i slab golman. U nekom cetvtfinalu izgube od Italije 2:3, a sport donese preko 2 cele strane naslov "Sumrak Bogova" (vrh sportskog novinarstva). Najbolji igraci koje sam gledao na SP su bili 1) Maradona, 2) Zidan, 3) Krojf i 4) Bekenbaur. Pelea nisam gledao, osim 1970. Zvanicno, taj tim Brazila iz 1970 je najjaci ikada na prvenstvima (4:1 u finalu protiv Italije).

Gde ja živim

pre 5 godina

Cile: Gabrijel?

Baron: Svega mi.

Batistuta, Krespo, Veron, Zaneti, Simeone, Ortega. Jesam uvek preferirao Brazil zbog igre i Zube, ali kako ne poštovati ovakve igrače.

Nikola MNE

pre 5 godina

@Goran Batistuta k.power 9 k.acc 9,Roberto Carlos k.power 9 k.acc 8 i Sundey(Nedeljko) Oliseh k.power 9 k.acc 6 :) mislim da su to bili najjaci udarci a brzina,zna se Babangida i Amokachi :))

Milan

pre 5 godina

@mostar Sad ce da pocnu da ti objasnjavaju kako nemaju dobre saigrace, kao da Portugal nije osvojio EP, i to bez Ronalda u finalu, a Iguain ocigledno 2010. nije igrao u istom timu kao i Mesi.

gergas

pre 5 godina

uh, uh... podseti me ovaj tekst na te zaista srećne devedesete, barem što se fudbala tiče... koliko je samo majstora, genija ili umetnika tu bilo... na početku decenije Gulit, Mateus, Piksi, pa i Maradona, onda Badjo, Laudrup, Romario, Bebeto, Stoičkov, Hađi, Dejo, Manćini, Batistuta, Mijat, Del Pjero, Ronaldo, Šefčenko, Zidan, pa i Totti...
evo sada smo gotovo pri kraju ove decenije... ajde iskreno, koliko bi ovakvih "igrača" mogli nabrojati?
Sve same frizurice i tetovaže......

Gazza

pre 5 godina

Mozda uz tu legendardnu madjarsku laku konjicu, Zicov Brazil te Krojfovu Holandiju ,najbolja ekipa koja nije podigla boginju. 98-e i 2002 -e Argentina je bila strasno jaka. Pogledajte samo ova imena. Zaneti, Ajala, Samuel, Sorin, Simeone,Ortega, Ajmar,Rikelme (nije dobio pravu sansu), Veron, Claudio Lopez, Kili Gonzales,Crespo, Batistuta....Da se najezis . Ekipa koja je imala i glavu i rep , ali im je falilo ono sto krasi evropske ekipe ,disciplina i one prave hemije,s cim Argentina oduvek kuburi. Ako tada nisu bili prvaci sveta na ta dva svetska kupa, ja zaista ne vidim kako ce danas gde osim veoma dobrog napada ,koji nije nista bolji od tog iz starijeg vremena, nemaju ni priblizno dobre igrace na ostlaim pozicijama kao pre 20 ak godina. Ta Argentina je u Francuskoj ispala u cetvrt finalu kad ih je sredio veliki majstor fudbala Denis Bergkamp, a u Japanu i Koreji su dosli kao prvi favoriti turnira, ispred franczuza , i ispali su verovali il ne,vec u grupi. Bas kao i francuzi. Dokaz da se mnogo toga mora posloziti kako na terenu, tako i van njega da bi ekipa kliknula i tih 4 sedmice odigrala najbolje sto moze. Dzaba kvalitet, ako nema hemije, zajednistva. Ova Argentina danas, mogla bi doziveti istu sudbinu kao ta iz Japana i da ispadne vec u grupi. Max joj dajem cetvrt finale. Loze se zbog Mesija, ali davno su prosla vremena kad je 1 igrac mogao donosit sam titule. Batistuta, legenda koju su svi obozavali...

Vetar u ledja...

pre 5 godina

Najjaca ekipa koja je igrala na SP (pratim od ‘82) je Brazil iz 2002.g. Ono je bio neverovatan skup igraca. Mislim da nikada u novijoj istoriji nije bilo ekipe koja je bila veci favorit na nekom takmicenju...

Goran

pre 5 godina

Secam se na pes-u sam obozavao da ga uzimam ,jeste da nije imao neku brzinu ali zato kiccking acc..99 kicking power 99 ,gde on sutne tu trava ne raste:), sa njim sam davao golove sa preko 30 metara,jednostavno nije smelo da mu se ostavi prostora za sut to je 90% bio gol, a tek slobodnjaci to nije bilo sanse da se masi !

Deyan

pre 5 godina

Nekako te 90te I pocetak ovog veka su obilovali majstorima fudbala na sve strane... Hvala Bogu ima ih I sada ali pre 20 god igrao se lepsi fudbal...

Deyan

pre 5 godina

Nekako te 90te I pocetak ovog veka su obilovali majstorima fudbala na sve strane... Hvala Bogu ima ih I sada ali pre 20 god igrao se lepsi fudbal...

gergas

pre 5 godina

uh, uh... podseti me ovaj tekst na te zaista srećne devedesete, barem što se fudbala tiče... koliko je samo majstora, genija ili umetnika tu bilo... na početku decenije Gulit, Mateus, Piksi, pa i Maradona, onda Badjo, Laudrup, Romario, Bebeto, Stoičkov, Hađi, Dejo, Manćini, Batistuta, Mijat, Del Pjero, Ronaldo, Šefčenko, Zidan, pa i Totti...
evo sada smo gotovo pri kraju ove decenije... ajde iskreno, koliko bi ovakvih "igrača" mogli nabrojati?
Sve same frizurice i tetovaže......

Gde ja živim

pre 5 godina

Cile: Gabrijel?

Baron: Svega mi.

Batistuta, Krespo, Veron, Zaneti, Simeone, Ortega. Jesam uvek preferirao Brazil zbog igre i Zube, ali kako ne poštovati ovakve igrače.

Крагујевачанин®

pre 5 godina

Питају неки овде шта вози Батистута? Вози Југа, и то 65А, црни кабрио, ја му лично довезао из Крагујевца.

Goran

pre 5 godina

Secam se na pes-u sam obozavao da ga uzimam ,jeste da nije imao neku brzinu ali zato kiccking acc..99 kicking power 99 ,gde on sutne tu trava ne raste:), sa njim sam davao golove sa preko 30 metara,jednostavno nije smelo da mu se ostavi prostora za sut to je 90% bio gol, a tek slobodnjaci to nije bilo sanse da se masi !

Điu,Liu i Sadriu

pre 5 godina

Najjača reprezentacija svih vremena je Mađarska laka konjica,pregazili Nemce u grupi 8-3 ali je sirotinja morala da proda finale istim tim nemcima gde je Puškaš namerno napravio crveni karton.Nesreća siromašne istočne Evrope je što su morali da prodaju utakmice zapadnim razbojnicima,za njih su to bile ogromne pare a za zapad sića.Kada je Steaua osvojila Evropu 1986. za nagradu su igrači dobili po biciklu.Zar nije čudno da su samo 2 kluba iz istočne Evrope osvojili KEŠ Zvezda i Steaua.Verovatno je i partizan prodao Realu 1966.

Nikola MNE

pre 5 godina

@Goran Batistuta k.power 9 k.acc 9,Roberto Carlos k.power 9 k.acc 8 i Sundey(Nedeljko) Oliseh k.power 9 k.acc 6 :) mislim da su to bili najjaci udarci a brzina,zna se Babangida i Amokachi :))

Gazza

pre 5 godina

Mozda uz tu legendardnu madjarsku laku konjicu, Zicov Brazil te Krojfovu Holandiju ,najbolja ekipa koja nije podigla boginju. 98-e i 2002 -e Argentina je bila strasno jaka. Pogledajte samo ova imena. Zaneti, Ajala, Samuel, Sorin, Simeone,Ortega, Ajmar,Rikelme (nije dobio pravu sansu), Veron, Claudio Lopez, Kili Gonzales,Crespo, Batistuta....Da se najezis . Ekipa koja je imala i glavu i rep , ali im je falilo ono sto krasi evropske ekipe ,disciplina i one prave hemije,s cim Argentina oduvek kuburi. Ako tada nisu bili prvaci sveta na ta dva svetska kupa, ja zaista ne vidim kako ce danas gde osim veoma dobrog napada ,koji nije nista bolji od tog iz starijeg vremena, nemaju ni priblizno dobre igrace na ostlaim pozicijama kao pre 20 ak godina. Ta Argentina je u Francuskoj ispala u cetvrt finalu kad ih je sredio veliki majstor fudbala Denis Bergkamp, a u Japanu i Koreji su dosli kao prvi favoriti turnira, ispred franczuza , i ispali su verovali il ne,vec u grupi. Bas kao i francuzi. Dokaz da se mnogo toga mora posloziti kako na terenu, tako i van njega da bi ekipa kliknula i tih 4 sedmice odigrala najbolje sto moze. Dzaba kvalitet, ako nema hemije, zajednistva. Ova Argentina danas, mogla bi doziveti istu sudbinu kao ta iz Japana i da ispadne vec u grupi. Max joj dajem cetvrt finale. Loze se zbog Mesija, ali davno su prosla vremena kad je 1 igrac mogao donosit sam titule. Batistuta, legenda koju su svi obozavali...

chilipepper

pre 5 godina

Gabriel Batistuta, Vicenco Montela i Francesko Toti. Brate kako je ubitacan napad Roma imala u to vreme. Seriu A je bilo milina za gledati u to vreme, pocetkom 2000-te, toliko majstora su igrali u toj ligi..

Apokalipsa

pre 5 godina

Ahhh lijepa vremena, kada je fudbal imao bezbroj legendi i majstora a sada se sveo na mesija, ronalda nejmara starletana i ostale padavičare.

coki

pre 5 godina

Deyan....ne,nije se igrao lepsi fudbal.Dominirali su Milan i Juventus,ekipe koje su igrale izrazito drfanzivan fudbal,cekali kontre,nesto kao Murinjov Junajted.Igrala Barsa koja je igrala veoma prosecan fudbal,ne narocito lep za oci.Igrao Bajern koji je bio cvrst,konkretan,nikako lep za gledanje ili preterano napadacki tim.Imao si Real koji je igrao lep fudbal,imao si Romu koja je krajem 90-ih igrala netipicno lep fudbal za Italijane,imao si Arsenal koji je igrao najlepsi fudbal ali su daleko bili od kandidata za LS,imao si krajem 90-ih i pocetkom 2000-tih Lever i Valensiju koji su bljesnuli na momenat ali ne lepim fudbalom nego defanzivnim,uz mnogo trcanja,odlicnom organizacijom i brzim kontrama,imao si Inter koji je igrao lep fudbal ali kao i Arsenal,ni blizu da budu konkurenti za LS.Ono sto je pod Rajkardom igrala Barsa 2000-tih,Bajern pod Hajnkesom u prvom mandatu(takodje 2000-ih),Real poslednje decenije,svi ti majstori 90-ih nisu igrali tako napadacki.Bilo je vrhunskih igraca,vrhunskih odbrambenih ali nije bilo ni vise golova ni atraktivnijih utakmica,nego je ljudima sve sto je nekad bilo,bilo bolje.Pogledaj finala LS od 1990-2000,vecina ocajnih utakmica,sa maksimum 1-2 golova.CZ i Marsej odigrali najdosadnije i najgore finale ikad,a i posle toga si imao mucna finala poput Real-Juve i slicno.

Varljivo_leto

pre 5 godina

Najjaca ekipa koja je igrala na SP (pratim od ‘82) je Brazil iz 2002.g. Ono je bio neverovatan skup igraca. Mislim da nikada u novijoj istoriji nije bilo ekipe koja je bila veci favorit na nekom takmicenju...
(Vetar u ledja..., 20. maj 2018 14:50)

Gresis care .Tada Brazil nije bio uopste medju najvecim favoritima.Ni po kladionicama ni medju ljubitljeima fudbala. Neko je vec spomenuo Argentinu, ali i Francusku,a pored njih, Holandija ,Italija i Engleska su bili veci favoriti tada od Brazila koji je igrao jako neubedljivo kvalifikacije, nisu imali igru, Ronaldo se tek vratio nakon povrede.Ronaldninho jos relativno mlad, a Rivaldo imao problema u Barsloni ,te godine je i otisao . Osim njih trojice, u toj ekipi su vredni pomena jos samo R.Carslos , Cafu i Lucio.Sve ostalo su bili prosecni igraci i u poredjenju sa Francuskom koja je bila jos jaca nego 98, ili Argentinom,ali i Italijom koja je takodje bila jaka kao crna zemlja, jasno je zasto nisu bili medju prvim favoritima. Trebao bi se toga secati ako si toliko mator. Uostalom ,taj Brazil iz te 82 se i dalje smatra ako ne najboljom ekipom ikad,onda u top 3 sigurno. Ali su imali nesrecu da im se desi taj "Rosi" .Prosecni napadac koji je postigao jedva 100 golova u karijeri je ceo svet zaveo u crno taj dan.

Jaran

pre 5 godina

Nikola MNE
Samo Argentina (lopta Batistuti i sutiraj sa 30m), Nigerija (Amokaci, Babangida, Ikpeba i Okoca napred) i Brazil (R. Karlos, Rivaldo i Ronaldo u napadu). :D

Obozavao sam taj PES, ovo od 2010- mi se nista je svidja.

Djoka

pre 5 godina

Najspektakularniji tim koji sam ja gledao ikada (prvo svetsko prvenstvo sam gledao 1970) je Brazil 1982 (Ziko, Sokrates itd.); 10 igrace je bilo neverovatno i slab golman. U nekom cetvtfinalu izgube od Italije 2:3, a sport donese preko 2 cele strane naslov "Sumrak Bogova" (vrh sportskog novinarstva). Najbolji igraci koje sam gledao na SP su bili 1) Maradona, 2) Zidan, 3) Krojf i 4) Bekenbaur. Pelea nisam gledao, osim 1970. Zvanicno, taj tim Brazila iz 1970 je najjaci ikada na prvenstvima (4:1 u finalu protiv Italije).

napoleon

pre 5 godina

Kad ste vec spomenuli Adriana, moje je misljenje da je to igrac koji je najmanje iskoristio potencijal koji je imao. Nebo mu je granica bila da je samo malo bio psihicki stabilniji, disciplinovaniji. Ta kombinacija sirove,brutalne snage ,brzine i talenta je bilo nesto neverovatno.U tih 2 ili 3 mozda sezone koliko je odigrao u Interu na nekom vrhuncu,bio je nesto nevidjeno.Danas npr Ronaldo je fizicki besprekoran, ali dosao je radom do te neke fizionomije, i opet ne moze ni prismrditi toj sirovoj, zivotinjskoj snazi koju je posedovao Adriano. Uz sve to, posedovao je takav sut,da ja nisam video igraca sa takvom levicom, pa ni Miha i Rivaldo nisu imali takvu haubicu u toj levoj nozi,al ujedno je bila i veoma precizna. Cudesan igrac je bio zaista ,prava zver,imperator, i steta je bas sto nije dosegao svoj vrhunac.Da jeste,sigurno bi danas pricali o njemu kao o jednom od najboljih napadaca svih vremena.

tiberije

pre 5 godina

Najjaca ekipa koja je igrala na SP (pratim od ‘82) je Brazil iz 2002.g. Ono je bio neverovatan skup igraca. Mislim da nikada u novijoj istoriji nije bilo ekipe koja je bila veci favorit na nekom takmicenju...(Vetar u ledja..., 20. maj 2018 14:50)Au decko šta ti radiš... :-)Nije najjača... Na jača ekipa je Brazila sa timom koj je bio satkan od zvazda a ispao u četvrt finalu... Veliki je Ego tu bio... Sve same zvezde... Ronaldo, Ronadinjo, Kaka, Carlos, Kafu, Robinjo... Da ne nabrajam dalje... Sve sama zvezde... Najjači tim ikada... Tim od milijardu dolara...
(KumNijeDugme, 20. maj 2018 15:24)

Ispali su od Francuske a Zidan je odigrao verovatno najbolji meč u istoriji svetski prvenstava.
Imate na YouTube kako je jedan Zidan matirao ceo Brazil.legendarna utakmica

Boem

pre 5 godina

Au decko šta ti radiš... :-)
Nije najjača... Na jača ekipa je Brazila sa timom koj je bio satkan od zvazda a ispao u četvrt finalu... Veliki je Ego tu bio... Sve same zvezde... Ronaldo, Ronadinjo, Kaka, Carlos, Kafu, Robinjo... Da ne nabrajam dalje... Sve sama zvezde... Najjači tim ikada... Tim od milijardu dolara...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (KumNijeDugme, 20. maj 2018 15:24)

Zaboravio si i Adrijana, koji je tih godinu ,dve bio cudo od igraca i dosli su u Nemacku na to svetsko prepuni napadackog potencijala. Ronaldinho,Ronaldo,Robinho,Adriano,Kaka..jednostavno nije islo,nisu se uklopili. Pukli su od francuza ,Zidan odigrao simultanku. I ovo po imenaima jeste jaci Brazil od onog iz 2002 i verovatno po imenima u rangu onog Brazila iz 82 .Ali taj Zicov Brazil je igrao sjajan fudbal, za razliku od ovih nabrojanih. Ali eto,kao sto neko rece, desilo im se da im Rosi strpa het trik i posalje kuci.Moj cale je tada plakao,dobro se secam toga.

kentaur

pre 5 godina

Top 3 centarfora ikada.
(Colin McRae, 20. maj 2018 17:20)

Ako ništa najlepši među najboljim ili najbolji među najlepšim fudbalerima.
Najveća faca u fudbalu.

biza

pre 5 godina

Retko ko zna da batigol ima ozbiljan problem sa nogama gde je bukvalno paralizovan vec par godina, zelim mu kakvim cudom da opet prohoda, jer takva fudbalska velicina to nije zasluzila!

monden

pre 5 godina

Sjajan je bio Batistuta, ali, rekao bih, da među čuvenim argentskim napadačima, sa svetskih prvenstava, uz Maradonu kao jednog od najboljih fudbalera, ikada ,najveću auru, kao golgeter, nosi čuveni Mario Kempes.

Davorek

pre 5 godina

Kako je bilo lijepo gledati recimo Serie a prije 15 tak godina.Jedva covjek cekao Milan-Inter prijenos.Pa onda pogledati emisiju "Petica" koja je isla na Hrt-u(sazeci i golovi 5 najboljih liga,ne znam jel vi znate i jeste li gledali).Jedva sam cekao emisiju da vidim golove tih majstora.Pa onda Highbury i golovi Henrya skoro svaku utakmicu.Neprobojni duo Nesta-Cannavaro.Dobro je netko napisao prije je nogomet bio sporiji i dosta je bilo slobode kod ovih majstora tipa Pirlo da carine loptu i naprave nekakavu fintu ili pas.Danas je sve to puno brze I samo gas gas.Kad pogledate izuzev Messija i Cristiana i mozda Neymara,Robbena i Riberya u njihovom prajmu danas nema igraca poput Ronalda,Nistelroya,Shevcehnka,Kake,Neste,Bergkampa,Seedorfa i da ne nabrajam sad sve a ima ih masa.Izmisljaju nove pozicije kao recimo False Nine dajte molim vas.Nema vise prave devetke pravog špic igraca.Imate danas 4,5 klubova i to je to.Za 15 godina nitko se nece sjecati 90% ovih igraca koji danas igraju.Ne znam mozda je to meni tako jer sam bio mladji i to mi je bilo djetinjstvo pa mi je sve tada bilo bolje.Ali vidim da je kod vecine ljudi tako.Poz :)

Djoka

pre 5 godina

@Boem: Tacno. Najveca fora je sto su oni i u toj utakmici (Brazil-Italija 2:3) razbili Italiju. Imali 100 sansi, oba gola (Sokrates i Falkao) su im bila umetnicka dela. Rosi imao sansu i po i dai 3 gola; neka teska umuvavanja. Brazilski golman (mislim da se zvao Leo ili tako nekako) nije odbranio nista i veze nije imo. Taj Brazilski tim je bio savrsen osim golmana koji je bio rupa.

Vetar u ledja...

pre 5 godina

Najjaca ekipa koja je igrala na SP (pratim od ‘82) je Brazil iz 2002.g. Ono je bio neverovatan skup igraca. Mislim da nikada u novijoj istoriji nije bilo ekipe koja je bila veci favorit na nekom takmicenju...

Milan

pre 5 godina

@mostar Sad ce da pocnu da ti objasnjavaju kako nemaju dobre saigrace, kao da Portugal nije osvojio EP, i to bez Ronalda u finalu, a Iguain ocigledno 2010. nije igrao u istom timu kao i Mesi.

Gazza

pre 5 godina

Nekako te 90te I pocetak ovog veka su obilovali majstorima fudbala na sve strane... Hvala Bogu ima ih I sada ali pre 20 god igrao se lepsi fudbal...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Deyan, 20. maj 2018 13:59)

Slazem se da je tada bilo vise majstora, rasporedjenih po mnogo vise klubova. Sada je kvaliteta rasporedjena u 5-6 najboljih evropskih ekipa i to je sve. Pre je samo u kalcu bilo 6-7 timova u kojem se moglo naci bar po jedna svetska klasa, primer izmedju ostalog i Batistuta koji je igrao za jednu "malu" Firencu. Ali nije se igrao lepsi fudbal .Tada se igrao sporiji fudbal, jos uvek bio snazan uticaj katanaca, i vise se oslanjalo upravo na te genijalce u timovima ,koji su vise improvizovali, svojim potezima cesto resavali utakmice. Danas je fudbal bez ikakve dileme brzi i igra se vise napadacki te sistem dolazi vise do izrazaja, od samog pojedinca.Zato imamo taj hevi metal ,run and gun fudbal Jirgena Klopa ili taj fudbal Gvardiole koji se temelji na velikom posedu ,kao i presingu,s ciljem sto vise postizanja golova. Murinho i njemu sl koji su sledbenici Hererinog poimanja fudbala polako izumiru ,gazi ih vreme. Taj fudbal je procitan . I zato Murinho npr sve vise tone. Poenta, def vise majstora loptanja je bilo pre 20 i kusur godina, ali danas se igra brze,organizovanije, lepse timski, ali je zato manje onih pravih "desetki" ,skoro pa izumrle, koje ce jednim potezom dignuti sve nas na noge..

Adriano_Galiliani

pre 5 godina

Nije Grckoj dao cetiri gola nego tri, maradona je dao jedan
(dvojnik, 20. maj 2018 14:26)

I niko se ne seca ta tri gola. Ali Maradonin smo zapamtili. Najveci svih vremena. Mladji neka ga pogledaju.

Re Leone

pre 5 godina

Boze, koliko volim ovog coveka. Jedini igrac gde sam skoro plakao kada promasi sansu a ne kada da gol.
Ako neko zeli, neka pogleda na YT Evropa vs Ostatak Sveta, kad su Batistita i Zuba Ronaldo igrali zajedno...
E to je stvarno nesto nezamislivo, odbrane od toga nema.

KumNijeDugme

pre 5 godina

Najjaca ekipa koja je igrala na SP (pratim od ‘82) je Brazil iz 2002.g. Ono je bio neverovatan skup igraca. Mislim da nikada u novijoj istoriji nije bilo ekipe koja je bila veci favorit na nekom takmicenju...
(Vetar u ledja..., 20. maj 2018 14:50)

Au decko šta ti radiš... :-)
Nije najjača... Na jača ekipa je Brazila sa timom koj je bio satkan od zvazda a ispao u četvrt finalu... Veliki je Ego tu bio... Sve same zvezde... Ronaldo, Ronadinjo, Kaka, Carlos, Kafu, Robinjo... Da ne nabrajam dalje... Sve sama zvezde... Najjači tim ikada... Tim od milijardu dolara...

Vladimir

pre 5 godina

Taj Brazilski tim je bio savrsen osim golmana koji je bio rupa.
(Djoka, 20. maj 2018 17:39)
Nije. Imao je još jednu rupu, centarfor Seržinjo. Taj se nikako nije uklapao u to društvo velemajstora. Ziko, Falkao, Sokrateš, Serezo, Eder, Oskar, Žunior, ne znaš ko je bolji, a napred smotani dugajlija Seržinjo. Koji je upao u tim verovatno preko neke veze.
Golman Brazilu nikad nije bio problem, golmani su im drugorazredni i tačka. Ali ako dođe do toga da ih golman spasava, to ne valja. Seržinjo je bio ozbiljan problem.

Varljivo_leto

pre 5 godina

@Varljivo_leto Dosta toga je tacno sto si naveo, ali kakva Holandija medju favoritima kad se nisu ni kvalifikovali za to prvenstvo. I dalje mi je neverovatno da se takav tim nije uspeo kvalifikovati. Brazil nije dobro igrao u kvalifikacijama jer je Ronaldo bio povredjen, kad se oporavio, znalo se da je Brazil favorit, imali su Kafua i Roberta Karlosa 2 najbolja beka mozda svih vremena, Rivalda koji je 2 godine pre osvojio zlatnu loptu i Ronaldinha mladu zvezdu u usponu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (don, 20. maj 2018 16:41)

U pravu si, kikso sam za Holandiju, ali i ti za Rivalda, nije pre dve godine,vec tri .99 je osvojio zlatnu loptu i tad je vec bio u godinama.Imao je preko 30 i nije bio na vrhuncu iako je odigrao jako dobar turnir .U svakom slucaju ,Brazil nije tada bio medju najvecim favoritima.Cak su i englezi bolje kotirali po kladionicama,dobro se toga secam.Plus Argentina ,Francuska i Italija.

don

pre 5 godina

@Varljivo_leto Dosta toga je tacno sto si naveo, ali kakva Holandija medju favoritima kad se nisu ni kvalifikovali za to prvenstvo. I dalje mi je neverovatno da se takav tim nije uspeo kvalifikovati. Brazil nije dobro igrao u kvalifikacijama jer je Ronaldo bio povredjen, kad se oporavio, znalo se da je Brazil favorit, imali su Kafua i Roberta Karlosa 2 najbolja beka mozda svih vremena, Rivalda koji je 2 godine pre osvojio zlatnu loptu i Ronaldinha mladu zvezdu u usponu.

Spyderco

pre 5 godina

Uostalom ,taj Brazil iz te 82 se i dalje smatra ako ne najboljom ekipom ikad,onda u top 3 sigurno.
(Varljivo_leto, 20. maj 2018 15:05)

Da se malo uključimo i mi matori. Prvi svetski kup koga se sećam je 1970, ali kada se već poteže mađarska laka konjica iz 1954 i najbolji tim svih vremena, da pomenemo i Brazil iz 1958 i 1962. U odbrani Gilmar, jedan od najboljih golmana svih vremena i Djalma Santos, isto to među bekovima. A njihov napad iz tog vremena - Didi, Vava, Garinča, Pele i Zagalo je verovatno najbolji u istoriji ukupno gledano, bar prema klasifikaciji mog pokojnog oca i njegovog dobrog prijatelja dr Ace Obradovića (deca neka proguglaju ko je bio doktor O.). Pored toga, to je jedina ekipa koja je, u skoro istom sastavu, dva puta zaredom bila svetski prvak.

Vladimir

pre 5 godina

(Spyderco, 21. maj 2018 19:51)

Te 1970. krenuo sam u prvi osnovne i najbolje se sećam polufinala Italija - Nemačka. Naravno više reakcija okolo nego same utakmice, ali to je verovatno bio top meč svih SP.
Samo bih te malo ispravio - u Čileu 1962. Pele je odigrao samo jednu utakmicu, tu su ga razbili i do kraja ga nije bilo. Zamenio ga je Amarildo, super talenat koji je kasnije volšebno nestao (verovatno nesportski život, kao i većina Brazilaca).
Trivija: za Garinču se pričalo da je blago rečeno "sporomisleći" i da je oko vrata nosio pločicu (ja sam taj i taj, odvedite me tu i tu) - ako se izgubi u Riju. Ima tih pričica...

jasdf

pre 5 godina

Ja mislim da je lopta presla liniju za Hartsov gol. Covek postigao het trik u finalu, i to protiv Nemaca, neprocenjivo. Strasnu ekipu su imali Englezi tada.

coki

pre 5 godina

Deyan....ne,nije se igrao lepsi fudbal.Dominirali su Milan i Juventus,ekipe koje su igrale izrazito drfanzivan fudbal,cekali kontre,nesto kao Murinjov Junajted.Igrala Barsa koja je igrala veoma prosecan fudbal,ne narocito lep za oci.Igrao Bajern koji je bio cvrst,konkretan,nikako lep za gledanje ili preterano napadacki tim.Imao si Real koji je igrao lep fudbal,imao si Romu koja je krajem 90-ih igrala netipicno lep fudbal za Italijane,imao si Arsenal koji je igrao najlepsi fudbal ali su daleko bili od kandidata za LS,imao si krajem 90-ih i pocetkom 2000-tih Lever i Valensiju koji su bljesnuli na momenat ali ne lepim fudbalom nego defanzivnim,uz mnogo trcanja,odlicnom organizacijom i brzim kontrama,imao si Inter koji je igrao lep fudbal ali kao i Arsenal,ni blizu da budu konkurenti za LS.Ono sto je pod Rajkardom igrala Barsa 2000-tih,Bajern pod Hajnkesom u prvom mandatu(takodje 2000-ih),Real poslednje decenije,svi ti majstori 90-ih nisu igrali tako napadacki.Bilo je vrhunskih igraca,vrhunskih odbrambenih ali nije bilo ni vise golova ni atraktivnijih utakmica,nego je ljudima sve sto je nekad bilo,bilo bolje.Pogledaj finala LS od 1990-2000,vecina ocajnih utakmica,sa maksimum 1-2 golova.CZ i Marsej odigrali najdosadnije i najgore finale ikad,a i posle toga si imao mucna finala poput Real-Juve i slicno.

Vetar u ledja...

pre 5 godina

Najjaca ekipa koja je igrala na SP (pratim od ‘82) je Brazil iz 2002.g. Ono je bio neverovatan skup igraca. Mislim da nikada u novijoj istoriji nije bilo ekipe koja je bila veci favorit na nekom takmicenju...

Điu,Liu i Sadriu

pre 5 godina

Najjača reprezentacija svih vremena je Mađarska laka konjica,pregazili Nemce u grupi 8-3 ali je sirotinja morala da proda finale istim tim nemcima gde je Puškaš namerno napravio crveni karton.Nesreća siromašne istočne Evrope je što su morali da prodaju utakmice zapadnim razbojnicima,za njih su to bile ogromne pare a za zapad sića.Kada je Steaua osvojila Evropu 1986. za nagradu su igrači dobili po biciklu.Zar nije čudno da su samo 2 kluba iz istočne Evrope osvojili KEŠ Zvezda i Steaua.Verovatno je i partizan prodao Realu 1966.

Deyan

pre 5 godina

Nekako te 90te I pocetak ovog veka su obilovali majstorima fudbala na sve strane... Hvala Bogu ima ih I sada ali pre 20 god igrao se lepsi fudbal...

Goran

pre 5 godina

Secam se na pes-u sam obozavao da ga uzimam ,jeste da nije imao neku brzinu ali zato kiccking acc..99 kicking power 99 ,gde on sutne tu trava ne raste:), sa njim sam davao golove sa preko 30 metara,jednostavno nije smelo da mu se ostavi prostora za sut to je 90% bio gol, a tek slobodnjaci to nije bilo sanse da se masi !

Gazza

pre 5 godina

Nekako te 90te I pocetak ovog veka su obilovali majstorima fudbala na sve strane... Hvala Bogu ima ih I sada ali pre 20 god igrao se lepsi fudbal...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Deyan, 20. maj 2018 13:59)

Slazem se da je tada bilo vise majstora, rasporedjenih po mnogo vise klubova. Sada je kvaliteta rasporedjena u 5-6 najboljih evropskih ekipa i to je sve. Pre je samo u kalcu bilo 6-7 timova u kojem se moglo naci bar po jedna svetska klasa, primer izmedju ostalog i Batistuta koji je igrao za jednu "malu" Firencu. Ali nije se igrao lepsi fudbal .Tada se igrao sporiji fudbal, jos uvek bio snazan uticaj katanaca, i vise se oslanjalo upravo na te genijalce u timovima ,koji su vise improvizovali, svojim potezima cesto resavali utakmice. Danas je fudbal bez ikakve dileme brzi i igra se vise napadacki te sistem dolazi vise do izrazaja, od samog pojedinca.Zato imamo taj hevi metal ,run and gun fudbal Jirgena Klopa ili taj fudbal Gvardiole koji se temelji na velikom posedu ,kao i presingu,s ciljem sto vise postizanja golova. Murinho i njemu sl koji su sledbenici Hererinog poimanja fudbala polako izumiru ,gazi ih vreme. Taj fudbal je procitan . I zato Murinho npr sve vise tone. Poenta, def vise majstora loptanja je bilo pre 20 i kusur godina, ali danas se igra brze,organizovanije, lepse timski, ali je zato manje onih pravih "desetki" ,skoro pa izumrle, koje ce jednim potezom dignuti sve nas na noge..

Varljivo_leto

pre 5 godina

Najjaca ekipa koja je igrala na SP (pratim od ‘82) je Brazil iz 2002.g. Ono je bio neverovatan skup igraca. Mislim da nikada u novijoj istoriji nije bilo ekipe koja je bila veci favorit na nekom takmicenju...
(Vetar u ledja..., 20. maj 2018 14:50)

Gresis care .Tada Brazil nije bio uopste medju najvecim favoritima.Ni po kladionicama ni medju ljubitljeima fudbala. Neko je vec spomenuo Argentinu, ali i Francusku,a pored njih, Holandija ,Italija i Engleska su bili veci favoriti tada od Brazila koji je igrao jako neubedljivo kvalifikacije, nisu imali igru, Ronaldo se tek vratio nakon povrede.Ronaldninho jos relativno mlad, a Rivaldo imao problema u Barsloni ,te godine je i otisao . Osim njih trojice, u toj ekipi su vredni pomena jos samo R.Carslos , Cafu i Lucio.Sve ostalo su bili prosecni igraci i u poredjenju sa Francuskom koja je bila jos jaca nego 98, ili Argentinom,ali i Italijom koja je takodje bila jaka kao crna zemlja, jasno je zasto nisu bili medju prvim favoritima. Trebao bi se toga secati ako si toliko mator. Uostalom ,taj Brazil iz te 82 se i dalje smatra ako ne najboljom ekipom ikad,onda u top 3 sigurno. Ali su imali nesrecu da im se desi taj "Rosi" .Prosecni napadac koji je postigao jedva 100 golova u karijeri je ceo svet zaveo u crno taj dan.

Крагујевачанин®

pre 5 godina

Питају неки овде шта вози Батистута? Вози Југа, и то 65А, црни кабрио, ја му лично довезао из Крагујевца.

KumNijeDugme

pre 5 godina

Najjaca ekipa koja je igrala na SP (pratim od ‘82) je Brazil iz 2002.g. Ono je bio neverovatan skup igraca. Mislim da nikada u novijoj istoriji nije bilo ekipe koja je bila veci favorit na nekom takmicenju...
(Vetar u ledja..., 20. maj 2018 14:50)

Au decko šta ti radiš... :-)
Nije najjača... Na jača ekipa je Brazila sa timom koj je bio satkan od zvazda a ispao u četvrt finalu... Veliki je Ego tu bio... Sve same zvezde... Ronaldo, Ronadinjo, Kaka, Carlos, Kafu, Robinjo... Da ne nabrajam dalje... Sve sama zvezde... Najjači tim ikada... Tim od milijardu dolara...

monden

pre 5 godina

Sjajan je bio Batistuta, ali, rekao bih, da među čuvenim argentskim napadačima, sa svetskih prvenstava, uz Maradonu kao jednog od najboljih fudbalera, ikada ,najveću auru, kao golgeter, nosi čuveni Mario Kempes.

Adriano_Galiliani

pre 5 godina

Nije Grckoj dao cetiri gola nego tri, maradona je dao jedan
(dvojnik, 20. maj 2018 14:26)

I niko se ne seca ta tri gola. Ali Maradonin smo zapamtili. Najveci svih vremena. Mladji neka ga pogledaju.

Nikola MNE

pre 5 godina

@Goran Batistuta k.power 9 k.acc 9,Roberto Carlos k.power 9 k.acc 8 i Sundey(Nedeljko) Oliseh k.power 9 k.acc 6 :) mislim da su to bili najjaci udarci a brzina,zna se Babangida i Amokachi :))

gergas

pre 5 godina

uh, uh... podseti me ovaj tekst na te zaista srećne devedesete, barem što se fudbala tiče... koliko je samo majstora, genija ili umetnika tu bilo... na početku decenije Gulit, Mateus, Piksi, pa i Maradona, onda Badjo, Laudrup, Romario, Bebeto, Stoičkov, Hađi, Dejo, Manćini, Batistuta, Mijat, Del Pjero, Ronaldo, Šefčenko, Zidan, pa i Totti...
evo sada smo gotovo pri kraju ove decenije... ajde iskreno, koliko bi ovakvih "igrača" mogli nabrojati?
Sve same frizurice i tetovaže......

Gazza

pre 5 godina

Mozda uz tu legendardnu madjarsku laku konjicu, Zicov Brazil te Krojfovu Holandiju ,najbolja ekipa koja nije podigla boginju. 98-e i 2002 -e Argentina je bila strasno jaka. Pogledajte samo ova imena. Zaneti, Ajala, Samuel, Sorin, Simeone,Ortega, Ajmar,Rikelme (nije dobio pravu sansu), Veron, Claudio Lopez, Kili Gonzales,Crespo, Batistuta....Da se najezis . Ekipa koja je imala i glavu i rep , ali im je falilo ono sto krasi evropske ekipe ,disciplina i one prave hemije,s cim Argentina oduvek kuburi. Ako tada nisu bili prvaci sveta na ta dva svetska kupa, ja zaista ne vidim kako ce danas gde osim veoma dobrog napada ,koji nije nista bolji od tog iz starijeg vremena, nemaju ni priblizno dobre igrace na ostlaim pozicijama kao pre 20 ak godina. Ta Argentina je u Francuskoj ispala u cetvrt finalu kad ih je sredio veliki majstor fudbala Denis Bergkamp, a u Japanu i Koreji su dosli kao prvi favoriti turnira, ispred franczuza , i ispali su verovali il ne,vec u grupi. Bas kao i francuzi. Dokaz da se mnogo toga mora posloziti kako na terenu, tako i van njega da bi ekipa kliknula i tih 4 sedmice odigrala najbolje sto moze. Dzaba kvalitet, ako nema hemije, zajednistva. Ova Argentina danas, mogla bi doziveti istu sudbinu kao ta iz Japana i da ispadne vec u grupi. Max joj dajem cetvrt finale. Loze se zbog Mesija, ali davno su prosla vremena kad je 1 igrac mogao donosit sam titule. Batistuta, legenda koju su svi obozavali...

Jaran

pre 5 godina

Nikola MNE
Samo Argentina (lopta Batistuti i sutiraj sa 30m), Nigerija (Amokaci, Babangida, Ikpeba i Okoca napred) i Brazil (R. Karlos, Rivaldo i Ronaldo u napadu). :D

Obozavao sam taj PES, ovo od 2010- mi se nista je svidja.

Varljivo_leto

pre 5 godina

@Varljivo_leto Dosta toga je tacno sto si naveo, ali kakva Holandija medju favoritima kad se nisu ni kvalifikovali za to prvenstvo. I dalje mi je neverovatno da se takav tim nije uspeo kvalifikovati. Brazil nije dobro igrao u kvalifikacijama jer je Ronaldo bio povredjen, kad se oporavio, znalo se da je Brazil favorit, imali su Kafua i Roberta Karlosa 2 najbolja beka mozda svih vremena, Rivalda koji je 2 godine pre osvojio zlatnu loptu i Ronaldinha mladu zvezdu u usponu.
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (don, 20. maj 2018 16:41)

U pravu si, kikso sam za Holandiju, ali i ti za Rivalda, nije pre dve godine,vec tri .99 je osvojio zlatnu loptu i tad je vec bio u godinama.Imao je preko 30 i nije bio na vrhuncu iako je odigrao jako dobar turnir .U svakom slucaju ,Brazil nije tada bio medju najvecim favoritima.Cak su i englezi bolje kotirali po kladionicama,dobro se toga secam.Plus Argentina ,Francuska i Italija.

Milan

pre 5 godina

@mostar Sad ce da pocnu da ti objasnjavaju kako nemaju dobre saigrace, kao da Portugal nije osvojio EP, i to bez Ronalda u finalu, a Iguain ocigledno 2010. nije igrao u istom timu kao i Mesi.

tiberije

pre 5 godina

Najjaca ekipa koja je igrala na SP (pratim od ‘82) je Brazil iz 2002.g. Ono je bio neverovatan skup igraca. Mislim da nikada u novijoj istoriji nije bilo ekipe koja je bila veci favorit na nekom takmicenju...(Vetar u ledja..., 20. maj 2018 14:50)Au decko šta ti radiš... :-)Nije najjača... Na jača ekipa je Brazila sa timom koj je bio satkan od zvazda a ispao u četvrt finalu... Veliki je Ego tu bio... Sve same zvezde... Ronaldo, Ronadinjo, Kaka, Carlos, Kafu, Robinjo... Da ne nabrajam dalje... Sve sama zvezde... Najjači tim ikada... Tim od milijardu dolara...
(KumNijeDugme, 20. maj 2018 15:24)

Ispali su od Francuske a Zidan je odigrao verovatno najbolji meč u istoriji svetski prvenstava.
Imate na YouTube kako je jedan Zidan matirao ceo Brazil.legendarna utakmica

Boem

pre 5 godina

Au decko šta ti radiš... :-)
Nije najjača... Na jača ekipa je Brazila sa timom koj je bio satkan od zvazda a ispao u četvrt finalu... Veliki je Ego tu bio... Sve same zvezde... Ronaldo, Ronadinjo, Kaka, Carlos, Kafu, Robinjo... Da ne nabrajam dalje... Sve sama zvezde... Najjači tim ikada... Tim od milijardu dolara...
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (KumNijeDugme, 20. maj 2018 15:24)

Zaboravio si i Adrijana, koji je tih godinu ,dve bio cudo od igraca i dosli su u Nemacku na to svetsko prepuni napadackog potencijala. Ronaldinho,Ronaldo,Robinho,Adriano,Kaka..jednostavno nije islo,nisu se uklopili. Pukli su od francuza ,Zidan odigrao simultanku. I ovo po imenaima jeste jaci Brazil od onog iz 2002 i verovatno po imenima u rangu onog Brazila iz 82 .Ali taj Zicov Brazil je igrao sjajan fudbal, za razliku od ovih nabrojanih. Ali eto,kao sto neko rece, desilo im se da im Rosi strpa het trik i posalje kuci.Moj cale je tada plakao,dobro se secam toga.

Apokalipsa

pre 5 godina

Ahhh lijepa vremena, kada je fudbal imao bezbroj legendi i majstora a sada se sveo na mesija, ronalda nejmara starletana i ostale padavičare.

jasdf

pre 5 godina

Ja mislim da je lopta presla liniju za Hartsov gol. Covek postigao het trik u finalu, i to protiv Nemaca, neprocenjivo. Strasnu ekipu su imali Englezi tada.

Gde ja živim

pre 5 godina

Cile: Gabrijel?

Baron: Svega mi.

Batistuta, Krespo, Veron, Zaneti, Simeone, Ortega. Jesam uvek preferirao Brazil zbog igre i Zube, ali kako ne poštovati ovakve igrače.

napoleon

pre 5 godina

Kad ste vec spomenuli Adriana, moje je misljenje da je to igrac koji je najmanje iskoristio potencijal koji je imao. Nebo mu je granica bila da je samo malo bio psihicki stabilniji, disciplinovaniji. Ta kombinacija sirove,brutalne snage ,brzine i talenta je bilo nesto neverovatno.U tih 2 ili 3 mozda sezone koliko je odigrao u Interu na nekom vrhuncu,bio je nesto nevidjeno.Danas npr Ronaldo je fizicki besprekoran, ali dosao je radom do te neke fizionomije, i opet ne moze ni prismrditi toj sirovoj, zivotinjskoj snazi koju je posedovao Adriano. Uz sve to, posedovao je takav sut,da ja nisam video igraca sa takvom levicom, pa ni Miha i Rivaldo nisu imali takvu haubicu u toj levoj nozi,al ujedno je bila i veoma precizna. Cudesan igrac je bio zaista ,prava zver,imperator, i steta je bas sto nije dosegao svoj vrhunac.Da jeste,sigurno bi danas pricali o njemu kao o jednom od najboljih napadaca svih vremena.

kentaur

pre 5 godina

Top 3 centarfora ikada.
(Colin McRae, 20. maj 2018 17:20)

Ako ništa najlepši među najboljim ili najbolji među najlepšim fudbalerima.
Najveća faca u fudbalu.

chilipepper

pre 5 godina

Gabriel Batistuta, Vicenco Montela i Francesko Toti. Brate kako je ubitacan napad Roma imala u to vreme. Seriu A je bilo milina za gledati u to vreme, pocetkom 2000-te, toliko majstora su igrali u toj ligi..

biza

pre 5 godina

Retko ko zna da batigol ima ozbiljan problem sa nogama gde je bukvalno paralizovan vec par godina, zelim mu kakvim cudom da opet prohoda, jer takva fudbalska velicina to nije zasluzila!

Re Leone

pre 5 godina

Boze, koliko volim ovog coveka. Jedini igrac gde sam skoro plakao kada promasi sansu a ne kada da gol.
Ako neko zeli, neka pogleda na YT Evropa vs Ostatak Sveta, kad su Batistita i Zuba Ronaldo igrali zajedno...
E to je stvarno nesto nezamislivo, odbrane od toga nema.

Djoka

pre 5 godina

@Boem: Tacno. Najveca fora je sto su oni i u toj utakmici (Brazil-Italija 2:3) razbili Italiju. Imali 100 sansi, oba gola (Sokrates i Falkao) su im bila umetnicka dela. Rosi imao sansu i po i dai 3 gola; neka teska umuvavanja. Brazilski golman (mislim da se zvao Leo ili tako nekako) nije odbranio nista i veze nije imo. Taj Brazilski tim je bio savrsen osim golmana koji je bio rupa.

Davorek

pre 5 godina

Kako je bilo lijepo gledati recimo Serie a prije 15 tak godina.Jedva covjek cekao Milan-Inter prijenos.Pa onda pogledati emisiju "Petica" koja je isla na Hrt-u(sazeci i golovi 5 najboljih liga,ne znam jel vi znate i jeste li gledali).Jedva sam cekao emisiju da vidim golove tih majstora.Pa onda Highbury i golovi Henrya skoro svaku utakmicu.Neprobojni duo Nesta-Cannavaro.Dobro je netko napisao prije je nogomet bio sporiji i dosta je bilo slobode kod ovih majstora tipa Pirlo da carine loptu i naprave nekakavu fintu ili pas.Danas je sve to puno brze I samo gas gas.Kad pogledate izuzev Messija i Cristiana i mozda Neymara,Robbena i Riberya u njihovom prajmu danas nema igraca poput Ronalda,Nistelroya,Shevcehnka,Kake,Neste,Bergkampa,Seedorfa i da ne nabrajam sad sve a ima ih masa.Izmisljaju nove pozicije kao recimo False Nine dajte molim vas.Nema vise prave devetke pravog špic igraca.Imate danas 4,5 klubova i to je to.Za 15 godina nitko se nece sjecati 90% ovih igraca koji danas igraju.Ne znam mozda je to meni tako jer sam bio mladji i to mi je bilo djetinjstvo pa mi je sve tada bilo bolje.Ali vidim da je kod vecine ljudi tako.Poz :)

Djoka

pre 5 godina

Najspektakularniji tim koji sam ja gledao ikada (prvo svetsko prvenstvo sam gledao 1970) je Brazil 1982 (Ziko, Sokrates itd.); 10 igrace je bilo neverovatno i slab golman. U nekom cetvtfinalu izgube od Italije 2:3, a sport donese preko 2 cele strane naslov "Sumrak Bogova" (vrh sportskog novinarstva). Najbolji igraci koje sam gledao na SP su bili 1) Maradona, 2) Zidan, 3) Krojf i 4) Bekenbaur. Pelea nisam gledao, osim 1970. Zvanicno, taj tim Brazila iz 1970 je najjaci ikada na prvenstvima (4:1 u finalu protiv Italije).

don

pre 5 godina

@Varljivo_leto Dosta toga je tacno sto si naveo, ali kakva Holandija medju favoritima kad se nisu ni kvalifikovali za to prvenstvo. I dalje mi je neverovatno da se takav tim nije uspeo kvalifikovati. Brazil nije dobro igrao u kvalifikacijama jer je Ronaldo bio povredjen, kad se oporavio, znalo se da je Brazil favorit, imali su Kafua i Roberta Karlosa 2 najbolja beka mozda svih vremena, Rivalda koji je 2 godine pre osvojio zlatnu loptu i Ronaldinha mladu zvezdu u usponu.

Vladimir

pre 5 godina

Taj Brazilski tim je bio savrsen osim golmana koji je bio rupa.
(Djoka, 20. maj 2018 17:39)
Nije. Imao je još jednu rupu, centarfor Seržinjo. Taj se nikako nije uklapao u to društvo velemajstora. Ziko, Falkao, Sokrateš, Serezo, Eder, Oskar, Žunior, ne znaš ko je bolji, a napred smotani dugajlija Seržinjo. Koji je upao u tim verovatno preko neke veze.
Golman Brazilu nikad nije bio problem, golmani su im drugorazredni i tačka. Ali ako dođe do toga da ih golman spasava, to ne valja. Seržinjo je bio ozbiljan problem.

Spyderco

pre 5 godina

Uostalom ,taj Brazil iz te 82 se i dalje smatra ako ne najboljom ekipom ikad,onda u top 3 sigurno.
(Varljivo_leto, 20. maj 2018 15:05)

Da se malo uključimo i mi matori. Prvi svetski kup koga se sećam je 1970, ali kada se već poteže mađarska laka konjica iz 1954 i najbolji tim svih vremena, da pomenemo i Brazil iz 1958 i 1962. U odbrani Gilmar, jedan od najboljih golmana svih vremena i Djalma Santos, isto to među bekovima. A njihov napad iz tog vremena - Didi, Vava, Garinča, Pele i Zagalo je verovatno najbolji u istoriji ukupno gledano, bar prema klasifikaciji mog pokojnog oca i njegovog dobrog prijatelja dr Ace Obradovića (deca neka proguglaju ko je bio doktor O.). Pored toga, to je jedina ekipa koja je, u skoro istom sastavu, dva puta zaredom bila svetski prvak.

Vladimir

pre 5 godina

(Spyderco, 21. maj 2018 19:51)

Te 1970. krenuo sam u prvi osnovne i najbolje se sećam polufinala Italija - Nemačka. Naravno više reakcija okolo nego same utakmice, ali to je verovatno bio top meč svih SP.
Samo bih te malo ispravio - u Čileu 1962. Pele je odigrao samo jednu utakmicu, tu su ga razbili i do kraja ga nije bilo. Zamenio ga je Amarildo, super talenat koji je kasnije volšebno nestao (verovatno nesportski život, kao i većina Brazilaca).
Trivija: za Garinču se pričalo da je blago rečeno "sporomisleći" i da je oko vrata nosio pločicu (ja sam taj i taj, odvedite me tu i tu) - ako se izgubi u Riju. Ima tih pričica...