Subota, 12.05.2018.

10:00

Italijo, nisi sama: Najjači timovi koji nisu otišli na SP

Izvor: Žikica Baboviæ

Italijo, nisi sama: Najjaèi timovi koji nisu otišli na SP IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

59 Komentari

Sortiraj po:

Zigzag

pre 5 godina

Ceska 98,Hrvatska 2010 i Svedska 98.....a Francuzi 94 su se zeznuli protiv izraelaca kolo prije bugara kod kuce izgubili 3-2 inace bi ta s bugarima bila nebitna....

statističar

pre 5 godina

A Hrvatska 2010?
Kako su nam ga braća Englezi šuknuli namjernim porazom u Ukrajini zadnje kolo. Nema veze, sad zasad je 1-1 s tim što smo mi njih izbacili pobjedom a nismo od nikog namjerno gubili ( sjećam se kako je jedini Rooney igrao i širio ruke non stop čudeći se što niko neće da trči) ahahhaa, jedini on nije ZNAO!

Luka

pre 5 godina

Francuska 94(Kantona,Papen,Soze,Desamp,Soze,Desamp,Desai,Boli-Olimpik na vrhuncu,Holandija 86(Gulit,Van Basten,Miren),Jugoslavija 94,Portugalija 90-Benfika i Porto u vrhu evropskog fudbala.

Stara kuka

pre 5 godina

Holandija ili kiksne ili napravi rezultat vredan postovanja.98 su mozda i zasluzili titulu,ali Brazil i penali.Mozda im se vratilo za Mijatovu precku.

vlade

pre 5 godina

a danci '94? imali isti broj bodova i istu gol razliku, kao irska, stim sto su dali gol manje.. izgubili zadnje kolo od spanije u gostima 1:0 i ispali.. da su izgubili bar 2:1, 3,2 prosli bi kao drugi umesto iraca.. inace, tad je i spancima odgovarala samo pobeda.. eliminacija na taj nacin im se vratila za onaj cudan odlazak na euro dve godine ranije! feancuzi su skoro uvek, osim za vreme platinija i zidina imali luzerski menatalitet, tako da im poraz od bugaraske nije preveliki šok.. holandjani 2002 nisu otisli, zbog eksperimentisanja cuvenog van gala.. a bilu su po imenima top pet..

Svetozar

pre 5 godina

Kvalifikacije su ranije bile teze, manje timova je ucestvovalo na svetskim i evropskim prvenstvima, tek od 1998. godine se preslo na 32 ekipe (nebuloznu odluku o svetskom sa 48 ne vredi komentarisati, dok je proslo EP sa 24 tima bilo najgore u istoriji), bilo je manje zemalja, samo raspadom SFRJ i SSSR-a dobili smo dvadesetak novih, uglavnom losih ili u najboljem slucaju osrednjih ekipa. Meni je cudno da Krojf nikada nije vodio Holandiju, imali su fenomenalnu ekipu i 1990. u Italiji i sest godina kasnije u Engleskoj, ali su oba puta igrali prilicno los fudbal.Italija je nekom sumanutom logikom fifine liste upala u drugi sesir i dobila Spaniju, mada treba reci da im je tim jedan od losijih u istoriji.

Gile

pre 5 godina

1421

Od nabrojanih,nijedan tim nije ni blizu Italiji.Sa njima se mogu meriti samo Nemačka i Brazil.
(Footballexpert, 12. maj 2018 13:03)

Ниси у праву. Погледај тим Француске. У том тренутку они су били много јачи него Италија данас. Италија има већу историју али ако гледаш по тиму, и Холандија је веће изненађење.

r53

pre 5 godina

Uf Kostadinov me bas uveselio na toj utakmici u Parizu. Jedne od najranijih kvalifikacija koje sam pratio kao klinac, uz Sensible soccer kod kuce :)

marko del vekio

pre 5 godina

partizan@, na igru sam mislio, i u finalu a i na ostatku turnira. Mozda Brazil nije bio bezveze, ali su ostali bili ocajni, blago receno. Ono sta je dobro, a to je da vise nema izrazitog favorita, posebno od kada je Brazil ispao iz prvog plana, sta je za samu igru odlicna spoznaja. Brazil je GURAN od strane sudaca u Brazilu, zato su i torpedirani u polufinalu i utakmici za trece mjesto. Oni nisu zasluzili proci Kolumbiju, a realan domet im je bilo prolazak medju sesnaest i to bi bilo to. Ni sada nisu mnogo bolji, a nadam se da nece biti ni pomoci od sudaca. Njemacka je uvijek tu, Spanjolska i malo iza nje Francuska, eventualno Argentina i to je to. To su po meni favoriti. Iza njih Brazil, Belgija i svi ostali. Nadam se prolazu Hrvatske medju 16 i eventualnog ukrstavanja sa Francuskom. Ako bi nju prosli, mozemo i do finala. Nema velike filozofije, u pitanju je 7 utakmica, i svasta je moguce. Za samu igru bi bilo sjajno da prvak bude netko tko to nikad do sad nije bio. Vi se uzdajte u sta bolji rezultat Srbije i to je to. Sve najbolje! Vas Marko :)

Pera Detlic 2

pre 5 godina

SFRJ 1992. Danci otisli umesto nas i osvojili Evropski sampionat. Nisam prinetio da ste spomenuli Holandiju za predstojeci mundijal u Rusiji 2018.

Pirke

pre 5 godina

Голман Холандије, Ван Де Сар(погрешно написано али познаваоци фудбала разумеју) сте заборсвили да напишете...

Nikola

pre 5 godina

Ispod naslova Meksiko 1986. fotografija, dres Holandije je brutalno dobar, bar meni.

Ovim timovima treba dodati i Jugoslaviju 1994. jer sam siguran da bi pokidali. Ta generacija je u to vreme bila carobna i u punoj snazi, napravili bi nesto veliko. Steta!
Inace, kad smo kod SP 94. bilo bi lepo da napisete tekst o ubijenom igracu Kolumbije Andresu Escobaru.

Cudno je bez Italijana, steta za njih... ali nemaju vise igrace kao nekad. Stvarno ne znam sta ce biti sa Italijom kad se povuku jos ovi stariji, legende njihovog i svetsko fudbala.

Inace, fudbalu ocajnicki trebaju smekeri... Setite se nekad igraca Spanije, Italije, Engleske, Francuske, Brazila, Argentine, pa i Jugoslavije... sve negde do 2010/2012 fudbal se drzao, jer je jos uvek igrala gospoda, posle toga prevladali marketing, zalizani fudbaleri i novac.

Kontinuitet nediscipline

pre 5 godina

Zanimljivo da kad se Francuzi nisu kvalifikovali za Mondijal '94, ekipe koje su prosle umesto njih (Svedska i Bugarska) su obe igrale polufinale na tom prvenstvu.

Slicno tome, Holandija ispala od Belgije za Meksiko '86, a Belgija igrala polufinale posle.

To znaci da su ispali od protivnika koji nisu bili za potcenjivanje...

Carlito Brigante

pre 5 godina

Od kada ja pratim, a to je recimo od 92. intenzivno, to su bile Holandija i Češka 2002. U tom trenutku sigurno 2 od 5 najboljih reprezentacija na svetu!!! Samim tim je World Cup bio mnogo lošiji+sudijske greške+kvalitet tekmi, golova... Za zaborav

Moca

pre 5 godina

SAD 1994. bez Francuske, Engleske, Hrvatske i SRJ ali ipak najbolje SP koje sam pratio, a pratim od 1990. Francuze ne treba da bude sramota, SWE i BUL su na tom prvenstvu stigle do polufinala, što je dokaz kolika je ta kvalif. grupa bila jaka. Isti slučaj i sa Česima 1998., ipak smo mi i Španci bili prejaki, a Holandija 1986. i Francuska 1994 su dokazali kvalitet već dve odnosno četiri godine kasnije kao prvaci Evrope i sveta.

Back in Black

pre 5 godina

Za mene je veliko iznenadjenje sto u Rusiju ne ide Čile.Znaci to je strasan tim, igraju nesto kao Atletiko Madrid,prgavi,cvrsti, nocna mora za Mesija i Argentinu.

Nebojsa

pre 5 godina

Poseban članak zavređuje reprezentacije SRB/JU koja je izvisila za gol u zadnjih pet -šest kvalifikacija gde nismo uspeli, i to za gol koji nam je falio u bilo kojoj od najmanje 5 utakmica.

devlinjo

pre 5 godina

"Doduše nije bilo Italijana ni 1930, ali ne zato što se nisu plasirali, već zato što su imali druge razloge da ne učestvuju. Kroz istoriju kvalifikacija bilo je, ipak, mnogo većih timova od Italije koji nisu uspeli da se domognu Mundijala."

Nijedna od nabrojabih zemalja nije veća u fudbalskom smislu od Italije, samo Brazil i Nemačka to mogu reći. Još nešto, bugari i svedi su igrali polufinale 94. Tako da francuska uopšte nije bila favorit a to je postala pojavom zidana, tirama, vijere, anrija... Holandija...španija... Ajte molim vas.,

partizan

pre 5 godina

marko del vekio, 12. maj 2018 11:44)

Sve stoji, ali bezveznog Brazila? Sa Ronaldom,Ronaldinjom,Rivaldom,Roberto Karlosom itd itd

Jos jedna neverovatna stvar, ja se bolje secam Meksika 86-te i Italije 90-te nego zadnja dva mondijala. Nekako je sve postalo sterilno zadnjih 10 godina.

Od strane Megadeth, od domaće Sinan Sakić

pre 5 godina

@ kulinaya i @ zahvalimo se: SR JUG JESTE bila plasirana u kvalifikacionu grupu za SP '94 (sve neka boranija poput Grčke u grupi. JU bi se prošetala do SAD-a), ali NIJE JOJ DOZVOLJENO da se takmiči za to i EP '96 u Engleskoj, pošto je država bila pod sankcijama. Ja mislim da je to namjerno i bezobrazno učinjeno, jer su znali da JUG ima strašan tim, a i mislili su da će tako skinuti Slobu sa vlasti, no, boljela je njega briga za sport (recimo, zašto nikada nije bio na dočeku osvajača medalja u drugim sportovima?). I sâm Savićević je davno rekao isto. Ogromna nepravda prema vašem plavom timu, ogromna. Sav zenit su potrošili u ništa, samo zbog politike. A da su igrali na SP '94, došli bi barem do krajnje završnice u to ne sumnjam! Meni osobno je najveći šok bio neplasiranje JUG na SP 2002. Prosto nisam godinama mogao vjerovati! U grupi završiti iza bijedne Rusije i bezvezne Slovenije, sa žestokim zvijezdama koje su htjele završiti karijere u Aziji, e to nisam mogao vjerovati. Bili bi u grupi C, ili H, a to su bile jako slabe grupe i JUG bi išla u osminu finala, to je statistički sigurno. No, nisam pratio tadašnja zbivanja u vašem sportu, da li iko zna šta se to zbilo tada? Znam da je bilo nekih malverzacija, ali kiksati protiv Rus i Slo - kako to? Nikada više onakvih igračina neće biti. Najviše mi je zbog tog neuspjeha žao Piksija što nije završio karijeru u svom Japanu. Koji je to samo šok bio, a tek malo kasnije za EP 2004 i kojekakvi Azerbajdžani... To je ipak bilo još gore.

sale

pre 5 godina

@ A velike stete, ko da su nam ne znam ti ko! A trenutno imaju najgori tim u istoriji, nikad manje zvucnih imena. Problem je sto imaju sve vise stranaca u reprezentativnim selekcijama, tipa Baloteli, koje ne dozivljavaju Italiju kao sto je dozivljava pravi italijan.
(nijenego, 12. maj 2018 11:20)

Balotelli je 100% Italijan. Usvojili su ga Italijani i čoveku je to jedini identitet.
I jos nešto. Da ti je validan argument, Nemačka reprezentacija bi trebalo da bude ispodprosečna jer polovina igrača ima korene iz drugih zemalja a ljudi dominiraju već 10 godina.

Mile Dodik

pre 5 godina

@Stilijan Petrov Moguce je da si upravu ovo za Holandiju.Ipak postoje I veci luzeri,koje cak I takvi luzeri kao sto je Holandija znaju debelo da isprase.

Bratko SRB

pre 5 godina

Po mom misljenju u svom vrememu ove ekipe su lnogo jace bile i sa jacim igracima tada u svetu nego sro je Italija ove godine..i po sastavu i po igri i po individualnim imenima

marko del vekio

pre 5 godina

Holandezi iz 2002 su jedina senzacija od svih nabrojanih, ako izuzmemo ESP iz 58'jer nista ne znam o tom vremenu. To SP u Japanu i Koreji je za zaborav. Nikag gora klima kao i sama igra nije zabiljezena u moderno doba ove igre. Kad se tome doda i nevidjena kradja u korist J. Koreje sve dobiva dozu groteske. Na tom SP u Italija nije samo pokradena od strane sudaca ma jednoj utakmici, vec i na onoj kontra Hrvatske kad su im sudjena dva ofsajda koja nisu postojala a oba su bila za 1 na 1, kao i nedosudjeni crveni karton i jos nekoliko katastrofalnih gresaka na stetu Italije u toj utakmici. A finale izmedju sterilne Njemacke u kojoj je samo Balak neko poznatije ime i bezveznog Brazila ne treba ni spominjati. Kvalitet igre 0 bodova. Jos mi se Mundijal u J. Africi ( ako izuzmemo ' cuvene ' Vuvuzele ) po igri i zanimljivosti cini kao jako dobra prica, a jedan od razloga mi je i Urugvaj sa Forlanom u glavnoj ulozi, to mi je bila jako drago vidjeti. U Rusiji nema Italije, to je na prvu jako zalosno, ali kad vidimo kako su igraju u JA i BRA, mozda i bolje da se nisu plasirali. Za Cile nema velkog zala, oni su bez uvrede malo bitni na SP u, Kopa je nesto sasvim drugo, kao i EURO. Holandezi ista prica kao i Italija, jer ih nije bilo ni u Francuskoj prije 2 godine, a kako su igrali bolje da se nisu ni plasirali, iako mislim da bi prije prosli grupu od Italije. Sta reci za Rusiju ? Hrvatska cesto mnogo obecava, a gotovo nikad nista ne napravi. Kvalitet je u prvih 10, ali igra. Srbija ?Lp.

Aa

pre 5 godina

Moram samo malo da vas ispravim. jel veći timovi od italije su samo brazil i nemačka. bar po broju titula a to je ipak najvmerodavnije. A opet znajući italijane kako oni ipak uvek uspeju da se plasiraju bez obzira na tim kakav imaju po meni ovo je ubedljivo najveće iznenađenje do sada.

nijenego

pre 5 godina

A velike stete, ko da su nam ne znam ti ko! A trenutno imaju najgori tim u istoriji, nikad manje zvucnih imena. Problem je sto imaju sve vise stranaca u reprezentativnim selekcijama, tipa Baloteli, koje ne dozivljavaju Italiju kao sto je dozivljava pravi italijan.

Rufete

pre 5 godina

Ima jos jedan tim 94. Sr jugoslavija - piksi, dejo, mijatovic, mihajlovic, jugovic...
(Zahvalimo se nasim pijateljima zbog toga, 12. maj 2018 10:24)

To mozes da se zahvalis glasacima SRJ sto nas nije bilo tada. Ili ako si jedan od njih mozes sam sebi da zahvalis.
(Igor, 12. maj 2018 10:44)

Kakav licemer!

Igor

pre 5 godina

Ima jos jedan tim 94. Sr jugoslavija - piksi, dejo, mijatovic, mihajlovic, jugovic...
(Zahvalimo se nasim pijateljima zbog toga, 12. maj 2018 10:24)

To mozes da se zahvalis glasacima SRJ sto nas nije bilo tada. Ili ako si jedan od njih mozes sam sebi da zahvalis.

Ljubisa livac

pre 5 godina

Najtragicnije je ovde ispadanje Franuske pred SP 98 i to porazom u poslednjim sekundama utakmice, na domacem terenu. Remi za drugo mesto, pobeda za prvo i oni lagano prime gol u poslednjem minutu...

Bot na kvadrat

pre 5 godina

Samo mala ispravka,u tekstu pise bilo je mnogo vecih timova od Italije koji se nisu kvalifikovali,a treba od sadasnje ili trenutne reprezentacije Italije,zato sto nema i ne postoji mnogo vecih timova od Italije.

Bot na kvadrat

pre 5 godina

Samo mala ispravka,u tekstu pise bilo je mnogo vecih timova od Italije koji se nisu kvalifikovali,a treba od sadasnje ili trenutne reprezentacije Italije,zato sto nema i ne postoji mnogo vecih timova od Italije.

Ljubisa livac

pre 5 godina

Najtragicnije je ovde ispadanje Franuske pred SP 98 i to porazom u poslednjim sekundama utakmice, na domacem terenu. Remi za drugo mesto, pobeda za prvo i oni lagano prime gol u poslednjem minutu...

Nikola

pre 5 godina

Ispod naslova Meksiko 1986. fotografija, dres Holandije je brutalno dobar, bar meni.

Ovim timovima treba dodati i Jugoslaviju 1994. jer sam siguran da bi pokidali. Ta generacija je u to vreme bila carobna i u punoj snazi, napravili bi nesto veliko. Steta!
Inace, kad smo kod SP 94. bilo bi lepo da napisete tekst o ubijenom igracu Kolumbije Andresu Escobaru.

Cudno je bez Italijana, steta za njih... ali nemaju vise igrace kao nekad. Stvarno ne znam sta ce biti sa Italijom kad se povuku jos ovi stariji, legende njihovog i svetsko fudbala.

Inace, fudbalu ocajnicki trebaju smekeri... Setite se nekad igraca Spanije, Italije, Engleske, Francuske, Brazila, Argentine, pa i Jugoslavije... sve negde do 2010/2012 fudbal se drzao, jer je jos uvek igrala gospoda, posle toga prevladali marketing, zalizani fudbaleri i novac.

partizan

pre 5 godina

marko del vekio, 12. maj 2018 11:44)

Sve stoji, ali bezveznog Brazila? Sa Ronaldom,Ronaldinjom,Rivaldom,Roberto Karlosom itd itd

Jos jedna neverovatna stvar, ja se bolje secam Meksika 86-te i Italije 90-te nego zadnja dva mondijala. Nekako je sve postalo sterilno zadnjih 10 godina.

Igor

pre 5 godina

Ima jos jedan tim 94. Sr jugoslavija - piksi, dejo, mijatovic, mihajlovic, jugovic...
(Zahvalimo se nasim pijateljima zbog toga, 12. maj 2018 10:24)

To mozes da se zahvalis glasacima SRJ sto nas nije bilo tada. Ili ako si jedan od njih mozes sam sebi da zahvalis.

marko del vekio

pre 5 godina

Holandezi iz 2002 su jedina senzacija od svih nabrojanih, ako izuzmemo ESP iz 58'jer nista ne znam o tom vremenu. To SP u Japanu i Koreji je za zaborav. Nikag gora klima kao i sama igra nije zabiljezena u moderno doba ove igre. Kad se tome doda i nevidjena kradja u korist J. Koreje sve dobiva dozu groteske. Na tom SP u Italija nije samo pokradena od strane sudaca ma jednoj utakmici, vec i na onoj kontra Hrvatske kad su im sudjena dva ofsajda koja nisu postojala a oba su bila za 1 na 1, kao i nedosudjeni crveni karton i jos nekoliko katastrofalnih gresaka na stetu Italije u toj utakmici. A finale izmedju sterilne Njemacke u kojoj je samo Balak neko poznatije ime i bezveznog Brazila ne treba ni spominjati. Kvalitet igre 0 bodova. Jos mi se Mundijal u J. Africi ( ako izuzmemo ' cuvene ' Vuvuzele ) po igri i zanimljivosti cini kao jako dobra prica, a jedan od razloga mi je i Urugvaj sa Forlanom u glavnoj ulozi, to mi je bila jako drago vidjeti. U Rusiji nema Italije, to je na prvu jako zalosno, ali kad vidimo kako su igraju u JA i BRA, mozda i bolje da se nisu plasirali. Za Cile nema velkog zala, oni su bez uvrede malo bitni na SP u, Kopa je nesto sasvim drugo, kao i EURO. Holandezi ista prica kao i Italija, jer ih nije bilo ni u Francuskoj prije 2 godine, a kako su igrali bolje da se nisu ni plasirali, iako mislim da bi prije prosli grupu od Italije. Sta reci za Rusiju ? Hrvatska cesto mnogo obecava, a gotovo nikad nista ne napravi. Kvalitet je u prvih 10, ali igra. Srbija ?Lp.

Bratko SRB

pre 5 godina

Po mom misljenju u svom vrememu ove ekipe su lnogo jace bile i sa jacim igracima tada u svetu nego sro je Italija ove godine..i po sastavu i po igri i po individualnim imenima

Aa

pre 5 godina

Moram samo malo da vas ispravim. jel veći timovi od italije su samo brazil i nemačka. bar po broju titula a to je ipak najvmerodavnije. A opet znajući italijane kako oni ipak uvek uspeju da se plasiraju bez obzira na tim kakav imaju po meni ovo je ubedljivo najveće iznenađenje do sada.

Kontinuitet nediscipline

pre 5 godina

Zanimljivo da kad se Francuzi nisu kvalifikovali za Mondijal '94, ekipe koje su prosle umesto njih (Svedska i Bugarska) su obe igrale polufinale na tom prvenstvu.

Slicno tome, Holandija ispala od Belgije za Meksiko '86, a Belgija igrala polufinale posle.

To znaci da su ispali od protivnika koji nisu bili za potcenjivanje...

Back in Black

pre 5 godina

Za mene je veliko iznenadjenje sto u Rusiju ne ide Čile.Znaci to je strasan tim, igraju nesto kao Atletiko Madrid,prgavi,cvrsti, nocna mora za Mesija i Argentinu.

Rufete

pre 5 godina

Ima jos jedan tim 94. Sr jugoslavija - piksi, dejo, mijatovic, mihajlovic, jugovic...
(Zahvalimo se nasim pijateljima zbog toga, 12. maj 2018 10:24)

To mozes da se zahvalis glasacima SRJ sto nas nije bilo tada. Ili ako si jedan od njih mozes sam sebi da zahvalis.
(Igor, 12. maj 2018 10:44)

Kakav licemer!

Od strane Megadeth, od domaće Sinan Sakić

pre 5 godina

@ kulinaya i @ zahvalimo se: SR JUG JESTE bila plasirana u kvalifikacionu grupu za SP '94 (sve neka boranija poput Grčke u grupi. JU bi se prošetala do SAD-a), ali NIJE JOJ DOZVOLJENO da se takmiči za to i EP '96 u Engleskoj, pošto je država bila pod sankcijama. Ja mislim da je to namjerno i bezobrazno učinjeno, jer su znali da JUG ima strašan tim, a i mislili su da će tako skinuti Slobu sa vlasti, no, boljela je njega briga za sport (recimo, zašto nikada nije bio na dočeku osvajača medalja u drugim sportovima?). I sâm Savićević je davno rekao isto. Ogromna nepravda prema vašem plavom timu, ogromna. Sav zenit su potrošili u ništa, samo zbog politike. A da su igrali na SP '94, došli bi barem do krajnje završnice u to ne sumnjam! Meni osobno je najveći šok bio neplasiranje JUG na SP 2002. Prosto nisam godinama mogao vjerovati! U grupi završiti iza bijedne Rusije i bezvezne Slovenije, sa žestokim zvijezdama koje su htjele završiti karijere u Aziji, e to nisam mogao vjerovati. Bili bi u grupi C, ili H, a to su bile jako slabe grupe i JUG bi išla u osminu finala, to je statistički sigurno. No, nisam pratio tadašnja zbivanja u vašem sportu, da li iko zna šta se to zbilo tada? Znam da je bilo nekih malverzacija, ali kiksati protiv Rus i Slo - kako to? Nikada više onakvih igračina neće biti. Najviše mi je zbog tog neuspjeha žao Piksija što nije završio karijeru u svom Japanu. Koji je to samo šok bio, a tek malo kasnije za EP 2004 i kojekakvi Azerbajdžani... To je ipak bilo još gore.

nijenego

pre 5 godina

A velike stete, ko da su nam ne znam ti ko! A trenutno imaju najgori tim u istoriji, nikad manje zvucnih imena. Problem je sto imaju sve vise stranaca u reprezentativnim selekcijama, tipa Baloteli, koje ne dozivljavaju Italiju kao sto je dozivljava pravi italijan.

sale

pre 5 godina

@ A velike stete, ko da su nam ne znam ti ko! A trenutno imaju najgori tim u istoriji, nikad manje zvucnih imena. Problem je sto imaju sve vise stranaca u reprezentativnim selekcijama, tipa Baloteli, koje ne dozivljavaju Italiju kao sto je dozivljava pravi italijan.
(nijenego, 12. maj 2018 11:20)

Balotelli je 100% Italijan. Usvojili su ga Italijani i čoveku je to jedini identitet.
I jos nešto. Da ti je validan argument, Nemačka reprezentacija bi trebalo da bude ispodprosečna jer polovina igrača ima korene iz drugih zemalja a ljudi dominiraju već 10 godina.

Mile Dodik

pre 5 godina

@Stilijan Petrov Moguce je da si upravu ovo za Holandiju.Ipak postoje I veci luzeri,koje cak I takvi luzeri kao sto je Holandija znaju debelo da isprase.

Carlito Brigante

pre 5 godina

Od kada ja pratim, a to je recimo od 92. intenzivno, to su bile Holandija i Češka 2002. U tom trenutku sigurno 2 od 5 najboljih reprezentacija na svetu!!! Samim tim je World Cup bio mnogo lošiji+sudijske greške+kvalitet tekmi, golova... Za zaborav

Gile

pre 5 godina

1421

Od nabrojanih,nijedan tim nije ni blizu Italiji.Sa njima se mogu meriti samo Nemačka i Brazil.
(Footballexpert, 12. maj 2018 13:03)

Ниси у праву. Погледај тим Француске. У том тренутку они су били много јачи него Италија данас. Италија има већу историју али ако гледаш по тиму, и Холандија је веће изненађење.

Pirke

pre 5 godina

Голман Холандије, Ван Де Сар(погрешно написано али познаваоци фудбала разумеју) сте заборсвили да напишете...

vlade

pre 5 godina

a danci '94? imali isti broj bodova i istu gol razliku, kao irska, stim sto su dali gol manje.. izgubili zadnje kolo od spanije u gostima 1:0 i ispali.. da su izgubili bar 2:1, 3,2 prosli bi kao drugi umesto iraca.. inace, tad je i spancima odgovarala samo pobeda.. eliminacija na taj nacin im se vratila za onaj cudan odlazak na euro dve godine ranije! feancuzi su skoro uvek, osim za vreme platinija i zidina imali luzerski menatalitet, tako da im poraz od bugaraske nije preveliki šok.. holandjani 2002 nisu otisli, zbog eksperimentisanja cuvenog van gala.. a bilu su po imenima top pet..

Moca

pre 5 godina

SAD 1994. bez Francuske, Engleske, Hrvatske i SRJ ali ipak najbolje SP koje sam pratio, a pratim od 1990. Francuze ne treba da bude sramota, SWE i BUL su na tom prvenstvu stigle do polufinala, što je dokaz kolika je ta kvalif. grupa bila jaka. Isti slučaj i sa Česima 1998., ipak smo mi i Španci bili prejaki, a Holandija 1986. i Francuska 1994 su dokazali kvalitet već dve odnosno četiri godine kasnije kao prvaci Evrope i sveta.

marko del vekio

pre 5 godina

partizan@, na igru sam mislio, i u finalu a i na ostatku turnira. Mozda Brazil nije bio bezveze, ali su ostali bili ocajni, blago receno. Ono sta je dobro, a to je da vise nema izrazitog favorita, posebno od kada je Brazil ispao iz prvog plana, sta je za samu igru odlicna spoznaja. Brazil je GURAN od strane sudaca u Brazilu, zato su i torpedirani u polufinalu i utakmici za trece mjesto. Oni nisu zasluzili proci Kolumbiju, a realan domet im je bilo prolazak medju sesnaest i to bi bilo to. Ni sada nisu mnogo bolji, a nadam se da nece biti ni pomoci od sudaca. Njemacka je uvijek tu, Spanjolska i malo iza nje Francuska, eventualno Argentina i to je to. To su po meni favoriti. Iza njih Brazil, Belgija i svi ostali. Nadam se prolazu Hrvatske medju 16 i eventualnog ukrstavanja sa Francuskom. Ako bi nju prosli, mozemo i do finala. Nema velike filozofije, u pitanju je 7 utakmica, i svasta je moguce. Za samu igru bi bilo sjajno da prvak bude netko tko to nikad do sad nije bio. Vi se uzdajte u sta bolji rezultat Srbije i to je to. Sve najbolje! Vas Marko :)

r53

pre 5 godina

Uf Kostadinov me bas uveselio na toj utakmici u Parizu. Jedne od najranijih kvalifikacija koje sam pratio kao klinac, uz Sensible soccer kod kuce :)

Svetozar

pre 5 godina

Kvalifikacije su ranije bile teze, manje timova je ucestvovalo na svetskim i evropskim prvenstvima, tek od 1998. godine se preslo na 32 ekipe (nebuloznu odluku o svetskom sa 48 ne vredi komentarisati, dok je proslo EP sa 24 tima bilo najgore u istoriji), bilo je manje zemalja, samo raspadom SFRJ i SSSR-a dobili smo dvadesetak novih, uglavnom losih ili u najboljem slucaju osrednjih ekipa. Meni je cudno da Krojf nikada nije vodio Holandiju, imali su fenomenalnu ekipu i 1990. u Italiji i sest godina kasnije u Engleskoj, ali su oba puta igrali prilicno los fudbal.Italija je nekom sumanutom logikom fifine liste upala u drugi sesir i dobila Spaniju, mada treba reci da im je tim jedan od losijih u istoriji.

Pera Detlic 2

pre 5 godina

SFRJ 1992. Danci otisli umesto nas i osvojili Evropski sampionat. Nisam prinetio da ste spomenuli Holandiju za predstojeci mundijal u Rusiji 2018.

Nebojsa

pre 5 godina

Poseban članak zavređuje reprezentacije SRB/JU koja je izvisila za gol u zadnjih pet -šest kvalifikacija gde nismo uspeli, i to za gol koji nam je falio u bilo kojoj od najmanje 5 utakmica.

devlinjo

pre 5 godina

"Doduše nije bilo Italijana ni 1930, ali ne zato što se nisu plasirali, već zato što su imali druge razloge da ne učestvuju. Kroz istoriju kvalifikacija bilo je, ipak, mnogo većih timova od Italije koji nisu uspeli da se domognu Mundijala."

Nijedna od nabrojabih zemalja nije veća u fudbalskom smislu od Italije, samo Brazil i Nemačka to mogu reći. Još nešto, bugari i svedi su igrali polufinale 94. Tako da francuska uopšte nije bila favorit a to je postala pojavom zidana, tirama, vijere, anrija... Holandija...španija... Ajte molim vas.,

Stara kuka

pre 5 godina

Holandija ili kiksne ili napravi rezultat vredan postovanja.98 su mozda i zasluzili titulu,ali Brazil i penali.Mozda im se vratilo za Mijatovu precku.

Zigzag

pre 5 godina

Ceska 98,Hrvatska 2010 i Svedska 98.....a Francuzi 94 su se zeznuli protiv izraelaca kolo prije bugara kod kuce izgubili 3-2 inace bi ta s bugarima bila nebitna....

statističar

pre 5 godina

A Hrvatska 2010?
Kako su nam ga braća Englezi šuknuli namjernim porazom u Ukrajini zadnje kolo. Nema veze, sad zasad je 1-1 s tim što smo mi njih izbacili pobjedom a nismo od nikog namjerno gubili ( sjećam se kako je jedini Rooney igrao i širio ruke non stop čudeći se što niko neće da trči) ahahhaa, jedini on nije ZNAO!

Luka

pre 5 godina

Francuska 94(Kantona,Papen,Soze,Desamp,Soze,Desamp,Desai,Boli-Olimpik na vrhuncu,Holandija 86(Gulit,Van Basten,Miren),Jugoslavija 94,Portugalija 90-Benfika i Porto u vrhu evropskog fudbala.

Igor

pre 5 godina

Ima jos jedan tim 94. Sr jugoslavija - piksi, dejo, mijatovic, mihajlovic, jugovic...
(Zahvalimo se nasim pijateljima zbog toga, 12. maj 2018 10:24)

To mozes da se zahvalis glasacima SRJ sto nas nije bilo tada. Ili ako si jedan od njih mozes sam sebi da zahvalis.

Bot na kvadrat

pre 5 godina

Samo mala ispravka,u tekstu pise bilo je mnogo vecih timova od Italije koji se nisu kvalifikovali,a treba od sadasnje ili trenutne reprezentacije Italije,zato sto nema i ne postoji mnogo vecih timova od Italije.

Ljubisa livac

pre 5 godina

Najtragicnije je ovde ispadanje Franuske pred SP 98 i to porazom u poslednjim sekundama utakmice, na domacem terenu. Remi za drugo mesto, pobeda za prvo i oni lagano prime gol u poslednjem minutu...

Rufete

pre 5 godina

Ima jos jedan tim 94. Sr jugoslavija - piksi, dejo, mijatovic, mihajlovic, jugovic...
(Zahvalimo se nasim pijateljima zbog toga, 12. maj 2018 10:24)

To mozes da se zahvalis glasacima SRJ sto nas nije bilo tada. Ili ako si jedan od njih mozes sam sebi da zahvalis.
(Igor, 12. maj 2018 10:44)

Kakav licemer!

marko del vekio

pre 5 godina

Holandezi iz 2002 su jedina senzacija od svih nabrojanih, ako izuzmemo ESP iz 58'jer nista ne znam o tom vremenu. To SP u Japanu i Koreji je za zaborav. Nikag gora klima kao i sama igra nije zabiljezena u moderno doba ove igre. Kad se tome doda i nevidjena kradja u korist J. Koreje sve dobiva dozu groteske. Na tom SP u Italija nije samo pokradena od strane sudaca ma jednoj utakmici, vec i na onoj kontra Hrvatske kad su im sudjena dva ofsajda koja nisu postojala a oba su bila za 1 na 1, kao i nedosudjeni crveni karton i jos nekoliko katastrofalnih gresaka na stetu Italije u toj utakmici. A finale izmedju sterilne Njemacke u kojoj je samo Balak neko poznatije ime i bezveznog Brazila ne treba ni spominjati. Kvalitet igre 0 bodova. Jos mi se Mundijal u J. Africi ( ako izuzmemo ' cuvene ' Vuvuzele ) po igri i zanimljivosti cini kao jako dobra prica, a jedan od razloga mi je i Urugvaj sa Forlanom u glavnoj ulozi, to mi je bila jako drago vidjeti. U Rusiji nema Italije, to je na prvu jako zalosno, ali kad vidimo kako su igraju u JA i BRA, mozda i bolje da se nisu plasirali. Za Cile nema velkog zala, oni su bez uvrede malo bitni na SP u, Kopa je nesto sasvim drugo, kao i EURO. Holandezi ista prica kao i Italija, jer ih nije bilo ni u Francuskoj prije 2 godine, a kako su igrali bolje da se nisu ni plasirali, iako mislim da bi prije prosli grupu od Italije. Sta reci za Rusiju ? Hrvatska cesto mnogo obecava, a gotovo nikad nista ne napravi. Kvalitet je u prvih 10, ali igra. Srbija ?Lp.

devlinjo

pre 5 godina

"Doduše nije bilo Italijana ni 1930, ali ne zato što se nisu plasirali, već zato što su imali druge razloge da ne učestvuju. Kroz istoriju kvalifikacija bilo je, ipak, mnogo većih timova od Italije koji nisu uspeli da se domognu Mundijala."

Nijedna od nabrojabih zemalja nije veća u fudbalskom smislu od Italije, samo Brazil i Nemačka to mogu reći. Još nešto, bugari i svedi su igrali polufinale 94. Tako da francuska uopšte nije bila favorit a to je postala pojavom zidana, tirama, vijere, anrija... Holandija...španija... Ajte molim vas.,

Aa

pre 5 godina

Moram samo malo da vas ispravim. jel veći timovi od italije su samo brazil i nemačka. bar po broju titula a to je ipak najvmerodavnije. A opet znajući italijane kako oni ipak uvek uspeju da se plasiraju bez obzira na tim kakav imaju po meni ovo je ubedljivo najveće iznenađenje do sada.

nijenego

pre 5 godina

A velike stete, ko da su nam ne znam ti ko! A trenutno imaju najgori tim u istoriji, nikad manje zvucnih imena. Problem je sto imaju sve vise stranaca u reprezentativnim selekcijama, tipa Baloteli, koje ne dozivljavaju Italiju kao sto je dozivljava pravi italijan.

Nikola

pre 5 godina

Ispod naslova Meksiko 1986. fotografija, dres Holandije je brutalno dobar, bar meni.

Ovim timovima treba dodati i Jugoslaviju 1994. jer sam siguran da bi pokidali. Ta generacija je u to vreme bila carobna i u punoj snazi, napravili bi nesto veliko. Steta!
Inace, kad smo kod SP 94. bilo bi lepo da napisete tekst o ubijenom igracu Kolumbije Andresu Escobaru.

Cudno je bez Italijana, steta za njih... ali nemaju vise igrace kao nekad. Stvarno ne znam sta ce biti sa Italijom kad se povuku jos ovi stariji, legende njihovog i svetsko fudbala.

Inace, fudbalu ocajnicki trebaju smekeri... Setite se nekad igraca Spanije, Italije, Engleske, Francuske, Brazila, Argentine, pa i Jugoslavije... sve negde do 2010/2012 fudbal se drzao, jer je jos uvek igrala gospoda, posle toga prevladali marketing, zalizani fudbaleri i novac.

Od strane Megadeth, od domaće Sinan Sakić

pre 5 godina

@ kulinaya i @ zahvalimo se: SR JUG JESTE bila plasirana u kvalifikacionu grupu za SP '94 (sve neka boranija poput Grčke u grupi. JU bi se prošetala do SAD-a), ali NIJE JOJ DOZVOLJENO da se takmiči za to i EP '96 u Engleskoj, pošto je država bila pod sankcijama. Ja mislim da je to namjerno i bezobrazno učinjeno, jer su znali da JUG ima strašan tim, a i mislili su da će tako skinuti Slobu sa vlasti, no, boljela je njega briga za sport (recimo, zašto nikada nije bio na dočeku osvajača medalja u drugim sportovima?). I sâm Savićević je davno rekao isto. Ogromna nepravda prema vašem plavom timu, ogromna. Sav zenit su potrošili u ništa, samo zbog politike. A da su igrali na SP '94, došli bi barem do krajnje završnice u to ne sumnjam! Meni osobno je najveći šok bio neplasiranje JUG na SP 2002. Prosto nisam godinama mogao vjerovati! U grupi završiti iza bijedne Rusije i bezvezne Slovenije, sa žestokim zvijezdama koje su htjele završiti karijere u Aziji, e to nisam mogao vjerovati. Bili bi u grupi C, ili H, a to su bile jako slabe grupe i JUG bi išla u osminu finala, to je statistički sigurno. No, nisam pratio tadašnja zbivanja u vašem sportu, da li iko zna šta se to zbilo tada? Znam da je bilo nekih malverzacija, ali kiksati protiv Rus i Slo - kako to? Nikada više onakvih igračina neće biti. Najviše mi je zbog tog neuspjeha žao Piksija što nije završio karijeru u svom Japanu. Koji je to samo šok bio, a tek malo kasnije za EP 2004 i kojekakvi Azerbajdžani... To je ipak bilo još gore.

Back in Black

pre 5 godina

Za mene je veliko iznenadjenje sto u Rusiju ne ide Čile.Znaci to je strasan tim, igraju nesto kao Atletiko Madrid,prgavi,cvrsti, nocna mora za Mesija i Argentinu.

Pera Detlic 2

pre 5 godina

SFRJ 1992. Danci otisli umesto nas i osvojili Evropski sampionat. Nisam prinetio da ste spomenuli Holandiju za predstojeci mundijal u Rusiji 2018.

Svetozar

pre 5 godina

Kvalifikacije su ranije bile teze, manje timova je ucestvovalo na svetskim i evropskim prvenstvima, tek od 1998. godine se preslo na 32 ekipe (nebuloznu odluku o svetskom sa 48 ne vredi komentarisati, dok je proslo EP sa 24 tima bilo najgore u istoriji), bilo je manje zemalja, samo raspadom SFRJ i SSSR-a dobili smo dvadesetak novih, uglavnom losih ili u najboljem slucaju osrednjih ekipa. Meni je cudno da Krojf nikada nije vodio Holandiju, imali su fenomenalnu ekipu i 1990. u Italiji i sest godina kasnije u Engleskoj, ali su oba puta igrali prilicno los fudbal.Italija je nekom sumanutom logikom fifine liste upala u drugi sesir i dobila Spaniju, mada treba reci da im je tim jedan od losijih u istoriji.

Carlito Brigante

pre 5 godina

Od kada ja pratim, a to je recimo od 92. intenzivno, to su bile Holandija i Češka 2002. U tom trenutku sigurno 2 od 5 najboljih reprezentacija na svetu!!! Samim tim je World Cup bio mnogo lošiji+sudijske greške+kvalitet tekmi, golova... Za zaborav

Pirke

pre 5 godina

Голман Холандије, Ван Де Сар(погрешно написано али познаваоци фудбала разумеју) сте заборсвили да напишете...

marko del vekio

pre 5 godina

partizan@, na igru sam mislio, i u finalu a i na ostatku turnira. Mozda Brazil nije bio bezveze, ali su ostali bili ocajni, blago receno. Ono sta je dobro, a to je da vise nema izrazitog favorita, posebno od kada je Brazil ispao iz prvog plana, sta je za samu igru odlicna spoznaja. Brazil je GURAN od strane sudaca u Brazilu, zato su i torpedirani u polufinalu i utakmici za trece mjesto. Oni nisu zasluzili proci Kolumbiju, a realan domet im je bilo prolazak medju sesnaest i to bi bilo to. Ni sada nisu mnogo bolji, a nadam se da nece biti ni pomoci od sudaca. Njemacka je uvijek tu, Spanjolska i malo iza nje Francuska, eventualno Argentina i to je to. To su po meni favoriti. Iza njih Brazil, Belgija i svi ostali. Nadam se prolazu Hrvatske medju 16 i eventualnog ukrstavanja sa Francuskom. Ako bi nju prosli, mozemo i do finala. Nema velike filozofije, u pitanju je 7 utakmica, i svasta je moguce. Za samu igru bi bilo sjajno da prvak bude netko tko to nikad do sad nije bio. Vi se uzdajte u sta bolji rezultat Srbije i to je to. Sve najbolje! Vas Marko :)

r53

pre 5 godina

Uf Kostadinov me bas uveselio na toj utakmici u Parizu. Jedne od najranijih kvalifikacija koje sam pratio kao klinac, uz Sensible soccer kod kuce :)

Mile Dodik

pre 5 godina

@Stilijan Petrov Moguce je da si upravu ovo za Holandiju.Ipak postoje I veci luzeri,koje cak I takvi luzeri kao sto je Holandija znaju debelo da isprase.

Nebojsa

pre 5 godina

Poseban članak zavređuje reprezentacije SRB/JU koja je izvisila za gol u zadnjih pet -šest kvalifikacija gde nismo uspeli, i to za gol koji nam je falio u bilo kojoj od najmanje 5 utakmica.

partizan

pre 5 godina

marko del vekio, 12. maj 2018 11:44)

Sve stoji, ali bezveznog Brazila? Sa Ronaldom,Ronaldinjom,Rivaldom,Roberto Karlosom itd itd

Jos jedna neverovatna stvar, ja se bolje secam Meksika 86-te i Italije 90-te nego zadnja dva mondijala. Nekako je sve postalo sterilno zadnjih 10 godina.

Bratko SRB

pre 5 godina

Po mom misljenju u svom vrememu ove ekipe su lnogo jace bile i sa jacim igracima tada u svetu nego sro je Italija ove godine..i po sastavu i po igri i po individualnim imenima

sale

pre 5 godina

@ A velike stete, ko da su nam ne znam ti ko! A trenutno imaju najgori tim u istoriji, nikad manje zvucnih imena. Problem je sto imaju sve vise stranaca u reprezentativnim selekcijama, tipa Baloteli, koje ne dozivljavaju Italiju kao sto je dozivljava pravi italijan.
(nijenego, 12. maj 2018 11:20)

Balotelli je 100% Italijan. Usvojili su ga Italijani i čoveku je to jedini identitet.
I jos nešto. Da ti je validan argument, Nemačka reprezentacija bi trebalo da bude ispodprosečna jer polovina igrača ima korene iz drugih zemalja a ljudi dominiraju već 10 godina.

Moca

pre 5 godina

SAD 1994. bez Francuske, Engleske, Hrvatske i SRJ ali ipak najbolje SP koje sam pratio, a pratim od 1990. Francuze ne treba da bude sramota, SWE i BUL su na tom prvenstvu stigle do polufinala, što je dokaz kolika je ta kvalif. grupa bila jaka. Isti slučaj i sa Česima 1998., ipak smo mi i Španci bili prejaki, a Holandija 1986. i Francuska 1994 su dokazali kvalitet već dve odnosno četiri godine kasnije kao prvaci Evrope i sveta.

Kontinuitet nediscipline

pre 5 godina

Zanimljivo da kad se Francuzi nisu kvalifikovali za Mondijal '94, ekipe koje su prosle umesto njih (Svedska i Bugarska) su obe igrale polufinale na tom prvenstvu.

Slicno tome, Holandija ispala od Belgije za Meksiko '86, a Belgija igrala polufinale posle.

To znaci da su ispali od protivnika koji nisu bili za potcenjivanje...

Gile

pre 5 godina

1421

Od nabrojanih,nijedan tim nije ni blizu Italiji.Sa njima se mogu meriti samo Nemačka i Brazil.
(Footballexpert, 12. maj 2018 13:03)

Ниси у праву. Погледај тим Француске. У том тренутку они су били много јачи него Италија данас. Италија има већу историју али ако гледаш по тиму, и Холандија је веће изненађење.

vlade

pre 5 godina

a danci '94? imali isti broj bodova i istu gol razliku, kao irska, stim sto su dali gol manje.. izgubili zadnje kolo od spanije u gostima 1:0 i ispali.. da su izgubili bar 2:1, 3,2 prosli bi kao drugi umesto iraca.. inace, tad je i spancima odgovarala samo pobeda.. eliminacija na taj nacin im se vratila za onaj cudan odlazak na euro dve godine ranije! feancuzi su skoro uvek, osim za vreme platinija i zidina imali luzerski menatalitet, tako da im poraz od bugaraske nije preveliki šok.. holandjani 2002 nisu otisli, zbog eksperimentisanja cuvenog van gala.. a bilu su po imenima top pet..

Zigzag

pre 5 godina

Ceska 98,Hrvatska 2010 i Svedska 98.....a Francuzi 94 su se zeznuli protiv izraelaca kolo prije bugara kod kuce izgubili 3-2 inace bi ta s bugarima bila nebitna....

Luka

pre 5 godina

Francuska 94(Kantona,Papen,Soze,Desamp,Soze,Desamp,Desai,Boli-Olimpik na vrhuncu,Holandija 86(Gulit,Van Basten,Miren),Jugoslavija 94,Portugalija 90-Benfika i Porto u vrhu evropskog fudbala.

statističar

pre 5 godina

A Hrvatska 2010?
Kako su nam ga braća Englezi šuknuli namjernim porazom u Ukrajini zadnje kolo. Nema veze, sad zasad je 1-1 s tim što smo mi njih izbacili pobjedom a nismo od nikog namjerno gubili ( sjećam se kako je jedini Rooney igrao i širio ruke non stop čudeći se što niko neće da trči) ahahhaa, jedini on nije ZNAO!

Stara kuka

pre 5 godina

Holandija ili kiksne ili napravi rezultat vredan postovanja.98 su mozda i zasluzili titulu,ali Brazil i penali.Mozda im se vratilo za Mijatovu precku.