Nova vest
Rukomet

Nedelja, 06.11.2022.

19:30

Ubedljiv poraz Srbije – dominacija Danske

Rukometašice Srbije poražene su od Danske rezultatom 34:21 u 2. kolu Evropskog prvenstva.

Izvor: SN

Autor: SN

Ubedljiv poraz Srbije – dominacija Danske
Photo: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Srbija je u Celju izgubila od Švedske u prvom kolu, a u drugom nije popravila utisak i poražena je od selekcije Danske.

Ubedljiv poraz u drugom znači i oproštaj od kontinentalnog šampionata i Srbiju očekuje još duel sa Slovenijom u poslednjem trećem kolu grupne faze.

Jasno je da će Srbiji biti potrebno čudo da prođe grupnu fazu, ali ovaj duel sa Danskom i nije tako loše počela.

Tokom prvih desetak minuta je imala egal meč, konstantno držala korak i imala nekoliko napada za vođstvo, ali ništa nije polazilo za rukom.

Nakon kombinacije Liščević-Janjušević Srbija stiže do 9:9 i to je poslednji put da su izabranice Uroša Bregara išta mogle da urade na ovom susretu.

Krenule su kontre, oštri šutevi i serije golova za reprezentaciju Danske i već na poluvremenu je bilo 18:11 za Dankinje.

Uroš Bregar je već na startu drugog poluvremena izvadio startnu postavu kako bi je sačuvao za Sloveniju, a bolan udarac dobila je Janjušević i uz glasne jauke izneta sa terena.

Do kraja susreta, ništa se nije promenilo, a Danska je bez većih problema postigla 30 i više golova.

Sa 6 golova je najefikasnija bila Jovana Stojiljković, 4 je dala Anđela Janjušević, a 3 Jelena Lavko. U redovima Danske su najefikasnije bile Hejndal, Jensen i Tranborg sa po 4 postignuta gola, a Iversen, Hansen i Mete Hansen imale su po 3.

Пласман обезедио Sofascore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

60 Komentari

Podeli:

Rukomet

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu