Nova vest
Tenis

Subota, 03.06.2023.

19:35

Olga Danilović ispustila pobedu karijere

Srpska teniserka Olga Danilović nije uspela da prođe u osminu finala Rolan Garosa.

Izvor: SS

Autor: SS

Olga Danilović ispustila pobedu karijere
EPA-EFE/YOAN VALAT

Bolja od nje u trećoj rundi u Parizu bila je sedma teniserka sveta Ons Žaber iz Tunisa rezultatom 2:1 (4:6, 6:4, 6:2).

Danilovićeva je svakako napravila iskorak i uspeh na Otvorenom prvenstvu Francuske, ali će imati za čime da žali iz ovog mečakoji je za nju, moglo bi se reći, bio najveći u dosadašnjoj karijeri.

Srpkinja je sjajno odgovorila na pritisak igranja na stadionu "Suzan Lenglen" i protiv velikog favorita kakav jeste bila Ons Žaber.

Napadala je svaki drugi servis rivalke, pogađala duboke loptice i uglove, te čekala svoju šansu.

Dočekala ju je u osmom gemu kada je napravila prvi brejk, potom je Žaber uzvratila, ali je u narednom Danilović sjajnom igrom došla do dve set-lopte i prvu iskoristila za vođstvo od 1:0.

U drugom je Olga nastavila tamo gde je stala, te je parirala Žaber, koja jeste prva došla do prednosti od 4:2, ali je očas posla bilo 4:4.

Imala je Olga i loptu za 5:4, ali se Žaber sjajno odbranila. Potom je stao prvi servis, a Žaber to koristi za novi brejk i ubrzo izjednačenje u setovima.

Da li je ostala pod utiskom te propuštene prilike ili ne, tek srpska igračica je u trećem setu bila odsutna, a Žaber na čisto iskustvo to pretvarala u svoju prednost.

Usledio je jedan, pa drugi brejk i Tunišanka je posle više od dva sata tenisa uspela da prelomi meč u svoju korist.

Ceo tok meča mogli ste da pratite putem Live BLOG-a na B92.net:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

150 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d