Nova vest
Tenis

Četvrtak, 01.06.2023.

10:30

Đoković: Stvarno ne znam kako me ne razumeju

Srpski teniser Novak Đoković imao je nekoliko oštrih reakcija prema svom boksu tokom meča sa Martonom Fučovičem.

Izvor: MT

Autor: MT

Đoković: Stvarno ne znam kako me ne razumeju
EPA-EFE/TERESA SUAREZ

Odneo je pobedu sa 3-0 u setovima, ali je par puta imao šta da kaže članovima svog tima.

Na konferenciji za medije Novak je objasnio da zamerke nisu bile taktičke prirode, već je došlo do problema u komunikaciji.

"Banane, urme i vodu. Stvarno, ne znam kako me ne razumeju? Pokažem im ovako – to je banana, pa ovako – za urme, i onda ovako – za vodu. Ništa taktički… Svaki put se dogovorimo pre meča – i dalje me ništa ne razumeju, pa mi donesu jabuku. Kakva jabuka, čoveče. Onda nađem krušku u torbi, kao da urme ne mogu negde da se nabave… Sada mi još stavljaju i neke magnete, baš svašta…", našalio se Đoković.

Đoković je relativno zadovoljan dosadašnjim mečevima na Rolan Garosu.

"Uvek može bolje – ali nekako od sebe uvek očekujem puno. Znam da ću morati da igram bolje, staloženije i na višem nivou konstantnosti da bih mogao da osvojim ovaj turnir. Ja to znam, ali istovremeno verujem u sebe i svoje sposobnosti. Mislim da su prva dva meča prošla dobro, i da ima dosta toga pozitivnog što mogu da izvučem iz njih i to upotrebim za pripreme pred naredni izazov".

Naredni rival biće mu Alehandro Davidovič Fokina.

"Od njega sam izgubio kada smo poslednji put igrali u Monaku prošle godine, u jednom čudnom meču, na početku sezone na šljaci kada igram slabije od mog prepoznatljivog nivoa. On je specijalista za ovu podlogu, igrač koji je značajno napredovao proteklih godina i u ovoj sezoni dobio nekoliko velikih igrača – kao što je Rune u Madridu", kazao je Novak i zaključio:

"Poseduje kompletnu igru, veoma je sposoban da igra na izuzetno visokom nivou – i sigurno je jedan od najtežih protivnika koje sam mogao da dobijem u 3. kolu. Znam da će se dobro spremiti – i izaći na meč sa namerom da pobedi. Ipak, verujem u sebe – verujem u pobedu – i idemo dalje".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

49 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve