Nova vest
Tenis

Sreda, 31.05.2023.

20:29

Sabalenka ponovo na udaru zbog Lukašenka – novinar iz Ukrajine u glavnoj ulozi

Beloruska teniserka Arina Sabalenka ponovo je suočena sa pitanjima koje nemaju veze sa njenim učešćem na Rolan Garosu tokom konferencije za medije.

Izvor:

Autor:

Sabalenka ponovo na udaru zbog Lukašenka – novinar iz Ukrajine u glavnoj ulozi
EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Druga teniserka sveta je u drugom kolu pobedila sunarodnicu Irinu Šimanovič (7:5, 6:2), ali ju je van terena sačekala teža borba – ona sa novinarom iz Ukrajine.

Njih dvoje su se već sukobili posle pobede Sabalenke u prvom kolu, upravo zbog pitanja u vezi sa ratom u toj zemlji.

Novinar ju je upitao, tačnije konstatovao kako je 2020. godine pružila podršku beloruskom predsedniku Aleksandru Lukašenku u periodu kada je ovaj, prema njegovim rečima, vršio torturu i prebijao protestante na ulici. Potom je usledilo i pitanje.

"Kako je moguće da potencijalno prva teniserka sveta podržava diktatora...", započeo je novinar pre nego što ga je Sabalenka prekinula i rekla da neće dati odgovor na njegovo pitanje, zahvalivši mu se.

Međutim, tu se nije zaustavio:

"Drugo pitanje je, ti govoriš da niko ne podržava rat, ali da li možeš da govoriš u svoje ime i kažeš: ‘Ja, Arina Sabalenka, osuđujem Belorusiju zbog raketnih napada na Ukrajinu i želim da se sa tim prestane‘?"

Sabalenka je ponovo odgovorila da nema komentar na to pitanje, ali ni tu nije bio kraj.

"Dakle, ti tehnički sve to podržavaš jer ne istupaš protiv toga. Ti nisi mala, Arina. Možeš...", nastavio je Ukrajinac kada ga je moderator prekinuo:

"Jasno je stavila do znanja da neće odgovoriti na to", rekao je on, a Sabalenka potvrdila.

"Sada znamo sve, sve je jasno", odgovorio je novinar, a Sabalenka po treći put odgovorila da nema komentar za njega na čemu se sve konačno završilo.

Kada je o samom tenisu reč, u trećem kolu će Sabalenka igrati protiv bolje iz duela Magdalena Freh – Kamila Rahimova.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

11 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve