Nova vest
Tenis

Subota, 27.05.2023.

12:35

"Đoković je favorit – interesuju ga samo velike titule"

Aleks Koreča, nekada drugi igrač sveta, smatra da će se na Roland Garosu ove sezone sve vrteti oko dva imena.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Foto: EPA-EFE/ETTORE FERRARI

Po njemu, Karlos Alkaras i Novak Đoković su glavni favoriti, a njih dvojica bi prema žrebu mogli da se sastanu u polufinalu.

Stručni komentator Eurosporta je posebno zainteresovan da vidi kako će odigrati njegov sunarodnik, Alkaras.

"Karlos je spreman da pokuša da osvoji Rolan Garos. U sjajnoj je formi cele sezone, posebno na šljaci. Drugačije je kada se igra u tri dobijena seta, ali mislim da je spreman i da ima to iskustvo osvajanja US Opena od prošle godine. Prošle godine je imao velika očekivanja pa je ispao u četvrtfinalu, ali sada je opet tu", kaže Aleks.

Posebno se zadržao na šansama Đokovića.

"Đoković takođe mora da bude među favoritima. Rud, Rune, Medvedev, Zverev i Cicipas mogu da ih povrede takođe. Ipak, ovu dvojicu će biti jako teško pobediti. Već su dokazali koliko su dobri. Alkaras će se boriti za novi slem i gledati da se dokaže. Ako je Novak zdrav, nema sumnje da mu je cilj da osvoji ovaj turnir. Nema sumnje u njegovu formu ili motivaciju, tako da sve zavisi od njegove spreme. Zna kako da osvoji Rolan Garos i ima više velikih titula od svoj ostalih, zajedno sa Rafom", smatra španski analitičar.

Novak nije imao blistav period posle Australije, ali to ne mora ništa da znači.

"Đokovićeve pripreme na šljaci nisu bile najbolje, ali ima dovoljno mečeva i vremena kako turnir bude odmicao, da se polako vrati u formu. On je jedan od najvećih igrača u istoriji. Novak više ne mora da bude broj jedan, on želi najveće titule. Ulazi u turnir sa svim što mu je potrebno. Ako ne pričaju o njemu, neće ga to brinuti, biće spreman. Ima mnogo iskustva i zna šta može da očekuje", jasan je Koreča.

Kada je reč o teniserkama, Koreča je pomenuo da će biti biti vrlo interesantno u borbi za titulu.

Švjontek, Sabalenka i Ribakina se po njemu izdvajaju, mada je blagu prednost dao braniocu titule, teniserki iz Poljske.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

12 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve