Nova vest
Tenis

Utorak, 06.06.2023.

10:00

Hantuhova za B92.net: Ne očekujem da Novak ide bilo gde

Danijela Hantuhova, bivša slovačka teniserka, a danas analitičarka, govorila je za B92.net o aktuelnostima na Rolan Garosu.

Izvor: Milan Tomić

Autor: Milan Tomić

Hantuhova za B92.net: Ne očekujem da Novak ide bilo gde
Foto: Profimedia

Našu javnost naravno najviše interesuje Novak Đoković, koji polako podiže formu kako turnir odmiče.

Njegovog glavnog rivala, Rafaela Nadala, nema, najavio je i uskoro penzionisanje. Hantuhova ne veruje da i Novaka čeka isti scenario.

"Pre svega mislim da će ovde još da napreduje i da će biti volji na svakom sledećem meču, ne da nije bio odličan do sada, ali u drugoj nedelji očekujem da bude na još višem nivou jer tada proradi iskustvo. Ne očekujem da on ide bilo gde sledećih nekoliko godina jer znamo koliko je gladan takmičenja i dalje je super spreman, mislim da se brine o telu i umu tokom poslednjih godina. Nadam se da će neće desiti uskoro da ode", rekla je Hantuhova za B92.net.

Osvajač 14 pehara u Parizu je protekle sedmice imao novu operaciju, a na Rolan Garosu ga nema prvi put još od 2004. godine.

"Svima nedostaje Nadal ovde, ovo je njegovo mesto koliko već godina unazad. Za novinare, za igrače, navijače kada god je Nadal bio na programu, a slično je bilo i sa Serenom Vilijams u Njujorku, oni kreiraju atmosferu, baš kao Federer ili Ðoković na Vimbldonu. Nadajmo se da može da se vrati još jednom i da bude zaista zdrav da stvarno uživamo."

Pitali smo Hantuhovu koja je to glavna snaga i prednost Đokovića u odnosu na ostale.

"Iskustvo je neprocenjivo, fizička sposobnost i oporavak, ali i njegov perfekcionizam van terena. On je jedan od nekoliko sportista koji stvarno živi sport po svojim uslovima, zdrav je kao i ranije i to je velika prednost."

Nezaobilazna tema je bila i ona koja se tiče GOAT trke, a Hantuhova kaže je sve stvar lične perspektive.

"To je lična stvar, za svakog je drugačije. Nekima je bitniji ukupan broj pobeda, nekima je bitan broj grend slem trofeja. Ne možemo da pročitamo um šampiona jer radi na potpuno drugom nivou, volela bih da mogu (smeh). Nisam čak ni osvojila grend slem, nisam bila blizu, ne mogu da zamislim šta je najvažnija stvar za ove velikane, ta ljubav prema tenisu ih motiviše tokom svih godina. Neverovatno je gledati, posle svih fantastičnih stvari koje su uradili, imaju predivne porodice, mogu samo da podignu noge i uživaju", zaključila je Hantuhova razgovor za B92.net.

Hantuhova će ove sedmice nastupiti i u takmičenju veterana na Rolan Garosu.

Najveći uspesi u karijeri su joj, inače, polufinale Australijan opena u singlu, titule u miks dublu na svim Grend slemovima, kao i Fed kup, koji je osvojila sa nacionalnim timom 2002. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve