Nova vest
Tenis

Utorak, 30.05.2023.

17:00

Epski raspad Srba u Parizu VIDEO

Miomir Kecmanović doživeo je poraz koji boli od Andree Vavasorija, ispao sa Rolan Garosa, tako da je jedini predstavnik u muškom singlu ostao Novak Đoković.

Izvor: MT

Autor: MT

Default images

Miša je vodio sa 2-0 u setovima, imao četiri meč lopte, u odlučujućem setu još jednu, ali mu to nije bilo dovoljno – izgubio je posle super taj-brejka i više od pet sati tenisa.

Olga Danilović je svoj meč krenula dva sata posle njega i okončala ga maleten dva časa pre, te obezbedila drugo kolo pobedom nad Ukrajinkom Katerinom Baindl rezultatom 6:3, 6:2.

Imala je podršku sa tribina, tu su bili "Srbikosi", ali i Jan Oblak i Stefan Savić, a o raznim temama govorila je i na konferenciji.

Novak Đoković je trenirao u "Žan Buenu", a svoj meč sa Martonom Fučovičem igraće u sredu od 20.15.

Podsetimo, ranije su takmičenje završili Laslo Đere, Hamad Međedović, Dušan Lajović i Filip Krajinović.

Bilo je turnira na kojima su naši igrači ispadali u ranoj fazi, ali da Novak ostane sâm već posle prvog kola, to se zaista ne pamti.

Utiske sa lica mesta nam donosi novinar B92.net – Milan Tomić.

"Nastavlja se košmar srpskih tenisera na Rolan Garosu. U međuvremenu je ispao Miomir Kecmanović nakon Dušana Lajovića, Lasla Đerea, Hamada Međedovića i Filipa Krajinovića. U glavnom žrebu je dakle ostao samo Novak Đoković. U muškom singlu, u ženskom, to je Olga Danilović. Danas su dakle nastupili samo Miomir i Olga, uspeh je polovičan. Olga je bila sigurna protiv Ukrajinke Katarine Bondarenko. Slavila je sa 6-3, 6-2, jako zrelo je odigrala, vezala 9 pobeda u nizu. Naravno, računajuću ITF turnire, računajuću ovde kvalifikacije. Igraće protiv bolje iz duela Kicenok- Paolini. Bio je to jako interesantan meč, odnosno pre svega stabilan meč Olge na terenu broj 10. Zaista je kontrolisala stvari, imala je i veliku podršku sa tribina, samo svoj tim, svoj boks. Bilo je tu naravno i srpskih navijača, koji su na momente izazvali, pa da ne kažem prekid, ali bilo je tu neke rasprave sa sudijom, kome se požalila Ukrajinka. Navodno naši navijači su previše dugo skandirali između poena, ono njihovo čuveno ‘Idemo, idemo‘. Ukrajinka je smatrala da nije problem da treba da bude buka, već isključivo dužina trajanja tog skandiranja, koja je navodno ometalo pri servisu ili pri riternu. Tu su bili fudbaleri Atletiko Madrida, Stefan Savić sa svojom devojkom i Jan Oblak. Značila je ta podrška, o tome su govorili na konferenciji za medije nešto kasnije, u osnovi za to i baza u Madridu, upravo zbog Oblaka. Zadovoljna je svojim nastupom, takođe prošle godine je stigla do drugog kola Rolan Garosa, međutim razlika u odnosu na taj njen nastup, kako je rekla, jeste što se ona jednostavno bolje oseća", rekao je naš reporter između ostalog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

21 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu