Vesti - Roland Garros 2022 -

Morezmo se izvinila zbog "sekstičkog" komentara

Ameli Morezmo, direktorka Rolan Garosa, morala je da pojasni izjavu od pre nekoliko dana kada je rekla da muškarci dobijaju noćne termine jer su gledaniji.

Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

* Švjontek razočarana: Nekima je ženski tenis privlačniji

Dobro je poznato da organizatori Rolan Garosa u večernje termine stavljaju najbolje mečeve zbog saradnje sa Amerikancima, Amazonom, koji su dali ozbiljan novac za taj termin i nije besplatan, pa tako i nije dostupan svima.

Zbog toga su organizatori uglavnom stavljali supertalentovanog Karlosa Alkarasa, potom sudar titana Đoković – Nadal...

Dame nisu dobile nijedan termin i Morezmo je izjavila kako su "muškarci interesantniji i traženiji". Proslavljena francuska teniserka ništa nije slagala, ali... našla se na udaru zbog iskrenosti.

Zato je morala da se izvini.

"Pre svega, komentar koji sam dala je izvučen konteksta. I želim da se izvinim igračima koji su se osećale loše zbog toga", rekla je Morezom, a prenosi Evrosport.

* Morezmo o rasporedu: Ženski tenis je manje privlačan od muškog

"Mislim da ljudi koji me poznaju, koji me poznaju na terenu i van njega, tokom moje karijere, tokom svega što sam radila, znaju da sam veliki borac za jednaka prava žena i muškaraca", dodala je.

"Što se tiče rasporeda, posebno za noćne mečeve, imamo vlasnike ulaznica, osećam da je zaista teže zakazati ženski meč jer moramo da uzmemo u obzir mnogo toga", nastavila je Morezmo.

"Sledeće godine da bismo mogli da budemo fer prema igračicama, kao i prema obe kategorije zapravo, bilo bi dobro da možda imamo mogućnost da stavimo dva meča ili možda meč za žene plus meč dublova", zaključila je.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.