Nova vest
Tenis

Petak, 27.05.2022.

18:55

Švarcman: Spreman sam, pokušaću da pobedim Novaka

Dijego Švarcman je na impresivan način stigao do osmine finala na Rolan Garosu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Švarcman: Spreman sam, pokušaću da pobedim Novaka
Foto: Profimedia/MPP/SIPA

Argentinac, 16. na ATP listi, pobedio je Grigora Dimitrova sa 6:3, 6:1, 6:2 i sada ga očekuje najteži posao, duel sa braniocem titule, Novakom Đokovićem.

Ako se gleda istorijat njihovih duela, Dijego nema mnogo čemu da se nada, Novak je dobio svih šest prethodnih duela.

Ipak, Argentinac je na Rolan Garosu 2017. godine namučio Novaka, igrali su pet setova. Otuda crpi inspiraciju.

"Igrao sam sa njim ovde, izgubio sam u pet setova, imam samopouzdanja. Spreman sam da pobedim, ali moram prvo da se oporavim", kaže Švarcman, koji je prethodno u drugom kolu protiv Đaumea Munara igrao maraton u pet setova.

Na pitanje, šta je potrebno da se uradi, da bi pobedio Novaka, Dijego je dao očekivan odgovor.

"Da ponovim ono što sam radio pre nekoliko godina. Bilo je to prvi put da sam u trećem kolu, izgubio sam u pet setova. Pogledaću taj meč, šta sam to dobro radio i boriću se", obećao je.

On je 2020. stigao do polufinala u Paruzu, a prošle godine je stao u četvrtfinalu.

Poznat i kao veliki ljubitelj fudbala, poručio je organizatorima da bi rado išao na finale Lige šampiona, Real Madrid - Liverpul.

"Ovo je šansa da sve pitam, ima li ko karte za mene?, nasmejao se i nastavio.

"Rolan Garos, molim te, tražite karte za sutra. Znam da to možete. Pitam direktora Rolan Garosa, predsednika Teniske federacije Francuske... Mogu i sam da idem, biće u redu".

On je navijač Boke Juniors, tako da nema favorita u ovom evropskom finalu.

"Ne navijam ni za jedan od ta dva tima, jednostavno volim fudbal. Volim ovakve mečeve. Pratio sam prethodnih dana moj klub, Boku Juniors. Osvojili smo titulu u Argentini. Prošli smo u Kopa Libertadores. Sad je vreme za Ligu šampiona. Biće to sjajan meč. Niko odavde nije ji iz Madrida ni Liverpula. Uživaćemo. Još jednom molim, ako neko ima karte, biću rado na tribinama".

Nije mogao da prognozira ishod finala.

"Nisam siguran ko će pobediti. Ne mogu da kažem. Real je u poslednjih nekoliko mečeva gubio, ali imaju nešto posebno u sebi, da se uvek vrate, tako da je teško reći", zaključio je Švarcman.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu