Nova vest
Tenis

Nedelja, 13.06.2021.

21:10

"Novak deluje zastrašujuće"

Trostruki pobednik Rolan Garosa, Šveđanin Mats Vilander, oduševljen je preokretom Novaka Đokovića u finalu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Foto: Profimedia/Dominique Jacovides/Bestimage

Srbin je posle 251 minuta igre sa 0:2 stigao do pobede od 6:7 (6), 2:6, 6:3, 6:2, 6:4 protiv Stefanosa Cicipasa.

Šveđanin kaže da je Novak još jednom pokazao neverovatnu sposobnost povratka u meč i da je sada u sjajnoj poziciji u sezoni.

"Ulazimo sada u deo sezone gde bismo morali da svrstamo Novaka kao favorita ua titulu na Vimbldonu, najverovatnije, ali i favorita za US Open zbog toga šta čini na tvrdim terenima. Tako da je on na dobrom putu i izgleda mlad, na kraju je svež posle svega, izgleda zastrašujuće i motivisano", kaže komentator Eurosporta.

On je još jednom podvukao Novakovu psihološku snagu.

"Ne radi se o tome šta on sebi kaže u svojoj glavi kada je na 0:2 u setovima. Da li je u stanju da kompletno zaboravi rezultat ili se radi o tome da je proveo dva sata na terenu sa protivnikom i da onda tačno zna šta treba da uradi? Izvlači prave udarce u pravo vreme. Deluje sve svežije i svežije kako meč odmiče, jako je pametan, jak i tako smiren ovih dana. Delovao je nepobedivo u trećem, četvrtom i petom setu", zaključio je Mats.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

42 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve