Nova vest
Tenis

Nedelja, 13.06.2021.

20:13

Novak: Top 3 dostignuća u mojoj karijeri – slaviću i ja

Novak Đoković je posle osvajanja Rolan Garosa bio srećan i ponosan.

Izvor:

Autor:

Novak: Top 3 dostignuća u mojoj karijeri – slaviću i ja
Foto: Profimedia

U izjavi posle meča za RTS pričao je o sjajne dve nedelje u Parizu i najavio šta ga dalje čeka.

"Da bude slađe i interesantnije. Šalu na stranu, čestitke Stefanosu na sjajnom finalu. Nije imao šta da izgubi, znao sam da će od prvog momenta da nametne svoj ritam i da bude agresivniji. To mu je uspevalo, za mene su bili drugačiji uslovi. Protiv Nadala sam igrao uveče, danas popodne... Više je danas odskakala lopti, više vetra.. To je uticalo na mene u prvih nekoliko setova, dok sam se navikao", rekao je Đoković.

Bio je težak meč.

"Imao sam svoje šanse u prvom setu, u drugom sam pao psihički i fizički, nisam imao energije. Kada sam izašao i kada sam se vratio, bio sam novi igrač, kao i protiv Musetija. Rekao sam pre turnira da se radujem da igram sa mlađima. Tu mogu da pobedim na iskustvo i kad gubim 0:2".

Kako se oseća posle meča?

"Kad čovek pobeđuje oseća samo najlepše emocije, sreću, ponos, radost... Sada ne osećam umor jer sam pod adrenalinom, ali biće teško sutra. Kada čovek juri istoriju i Grend slemove pod pritiskom je, ali ja sam navikao na pritisak i to me čini jačim i boljim. Mnogo ću naučiti iz ova dva dana. Ovo su moja Top 3 dostignuća u karijeri".

U Beogradu je rekao da će osvojiti Rolan Garos. Da li može još nešto da obeća?

"Mogu da ti obećam samo jednu stvar. To je da ću da slavim i ja. Ništa više. Vrlo sam pažljiv kada dajem obećanja. Ne mogu da obećam nešto što ne mogu da ispunim. Daću svoj maksimum gde god bio, to obećavam. Idemo Srbija!", zaključio je Novak.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

48 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve