Nova vest
Tenis

Subota, 12.06.2021.

13:15

"Izgledalo je kao kompjuterska igra"

Stručni konsultant Eurosporta Miša Zverev oduševljen je tenisom koji su prikazali Novak Đoković i Rafael Nadal.

Izvor: MT

Autor: MT

Foto: Profimedia

Srpski teniser je slavio protiv velikog rivala posle preokreta u polufinalu Rolan Garosa.

"Neverovatno je teško opisati zato što su oni ovako igrali i ranije i svaki put to rade. Mislite da je nemoguće, ali oni stalno prikazuju kvalitet sa druge planete", rekao je Zverev.

Naročito izjednačen bio je treći set.

"Treći set imao je uspone i padove. Izgledalo je kao kompjuterska igra zato što nije bilo važno gde oni šalju loptu. Igrač ’A’ pošalje loptu, igrač ’B’ je već tamo i na neverovatan način pogodi viner. Nisu pravili neiznuđene greške i stalno su pronalazili načine za viner. Neverovatno je kako su igrali", dodao je on.

Zverev ističe da je Đoković u završnici meča bio naročito raspoložen.

"Moglo je da ode na pet različitih strana u pet različitih slučajeva. Ali ponavljam, jedva da ste videli neiznuđene greške. Obojica su pogađali stvarno teške udarce, tako da ne možete da kažete da su grešili. Neverovatan tenis. Novak je bio naročito dobar pri kraju meča", zaključio je on.

Novak će u finalu igrati protiv Stefanosa Cicipasa u nedelju od 15.00.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

16 h

U fokusu

Vidi sve