Nova vest
Tenis

Subota, 12.06.2021.

00:01

Rafa: Novak zaslužio pobedu, nisam imao svoj dan

Rafael Nadal je tek treći put u karijeri poražen u jednom meču na Rolan Garosu.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Rafa: Novak zaslužio pobedu, nisam imao svoj dan
Foto: Profimedia

Osvajač 13 titula u Parizu poražen je posle četiri sata i 13 minuta epske bitke sa Novakom Đokovićem, 3:6, 6:3, 7:6 (4), 6:2.

Bila je to velika pobeda najboljeg igrača sveta i svakako nešto što Nadal neće dugo taboraviti.

Novak se time revanširao Špancu za poraz u prošlogodišnjem finalu i sada će u nedelju igrati za 19. grend slem trofej.

"Na početku sam igrao gore, pravio sam greške. Imao je brejk lopte ui prvom gemu. Onda je imao gem lopte u narednom. Moglo je da bude 2:0 za njega, a bilo je za mene, pa onda 4:0. Tad je počeo da pravi više grešaka. Istina je i da su uslovi bili nešto sporiji kako je meč išao. Igrali smo po veoma toplom vremenu i sa visokim odskokom. Tokom noći, situacija se menja. Tako da je bio niži odskok. Lopta dobija manje topspina. To je više odgovaralo njemu, ti uslovi. Nije ni važno. To je tenis. Igrač koji se bolje prilagodi je igrač koji zaslužuje da pobedi. Nema sumnje da je zaslužio pobedu", rekao je Nadal.

Meč je svakako jedan od klasika Frenč opena, a taj treći set jedan od najboljih koji je ikada viđen.

"To je sport, znate. Ponekad pobediš, ponekad izgubiš. Pokušao sam da dam sve od sebe. Nije bio moj najbolji dan. Čak iako sam se borio, uložio mnogo napora, pozicije za udarce večeras nisu bile tako dobre. Protiv igrača koji voli da napadne lopticu rano, niste u stanju da ga isterate sa pozicije, to je veoma teško. Čak i tako imao sam imao veliku šansu na 6:5, set loptu, drugi servis.. To je to. Sve je moglo da se dogodi tada. Onda sam napravio duplu grešku, lak volej u taj-brejku. Istina je da je bilo ludih poena. Tu je i umor, zar ne? Takve greške se dešavaju. Ako hoćete da pobedite, ne smete praviti te greške. I to je to. Svaka mu čast. Bila je velika borba. Pokušao sam, ali nisam imao svoj dan", dodao je Rafa.

Očarala ga je publika u Parizu.

"Podrška je bila sjajna, zar ne? Ne mogu dovoljno da im se zahvalim. Bio sam jako umoran u nekim momentima, ali publika mi je dala energiju da nastavim. Jako je emotivno osetiti toliku ljubav na najvažnijem mestu u mojoj karijeri, bez sumnje. Hvala im", zaključio je Nadal kratko obraćanje medijima.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

295 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Miracolo

Za sve one koji nisu pratili protekle noći okršaj Novaka Đokovića i Luke Nardija u Kalifornijskoj pustinji desilo se – čudo!

Zoran Kecman

12:35

6 d