Subota, 12.06.2021.

13:00

Đoković sezonu na travi kreće i završava na Vimbldonu

Novak Đoković neće igrati ni na jednom turniru pre Vimbldona.

Izvor: MT

Ðokoviæ sezonu na travi kreæe i završava na Vimbldonu IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

40 Komentari

Sortiraj po:

dr agan

pre 2 godine

Zbog nicka "cetnik" ovom kompleksasu redovno udaram minuse. I ne citam sta pise, znam da ne moze nista pametno da se rodi u takvom umu.
(roarrr, 12. jun 2021 14:25)

Možda se čovjek preziva Četnik.
[link]/
(dr rockter, 12. jun 2021 16:24)

Možda da promeni prezime, onda.
A, možda ti samo malkice troluješ...

Dragan

pre 2 godine

Federer sa svojim servisom je uvek opasan na travi. Problem za njega je kad mu servis neko vrati, jer on više nije toliko pokretan i izdržljiv kao nekada. Pitanje je koliko on može, tj koleno prilikom stalnog menjanja pravca, plus loptica na travi odskače niže, koliko je u mogućnosti da se savija u kolenima.
(mile, 12. jun 2021 20:13)

Ako bude osmi nosilac, neće on ni videti Djokovića, osim na TV-u.
Pre će Rafa da se probije do završnice, nego on.

Миша

pre 2 godine

На Вимблдону, Федерер ће бити други носилац. То је зато што Вимблдон рангира играче по броју поена освојених на трави у задњих годину дана. Пошто се није играо турнир прошле године, вероватно ће узети поене из 2019, када је Федерер играо финале. Тако да ће Ноле бити први носилац, а Федеред други и неће моћи да се састану пре финала.

mr

pre 2 godine

Ne poznas dovoljno to o cemu pises. Wimbledon se razlikuje od svih ostalih GS, imaju svoja pravila za stavljanje nosioca. Verovao ili ne, to su radili i pre Federera. :) :) Nije nikakva zavera, mirno spavaj.
(Vanja, 12. jun 2021 20:51)

Спавамо мирно, јер знамо да не постоји ни минимална шанса да се Ђоковић и Федерер сретну пре финала. Дал је завера или не, али тако ће бити. Мирно спавај.

ivan

pre 2 godine

Pre finala sa Wawrinkom na RG je igrao protiv Mareja dva dana ono polu finale, jel se prekidalo zbog kiše, pa nije imao snage. Zato ga je Wawrinka i dobio. Danas je Nole imao ceo dan slobodan. Ako bude igrao na svom nivou biće 3-0, eventualno 3-1. Pozz.

x

pre 2 godine

 Ne brini, namestice zreb tako da ne mogu da se sastanu pre finala. Ne bi iznenadilo da Federera postave za drugog nosioca. Em su to vec radili ranijih godina, em mu je mozda i poslednji veliki turnir, ili poslednji turnir uopste.
(..., 12. jun 2021 18:06)

Na Vimbldonu se uvek tačno znao kriterijum određivanja nosilaca. Postoji formula po kojoj se računa rang (zvaničan ranking + rezultati na travi u prethodnoj godini). Od ove godine je to ukinuto. Dakle, Rodžer je 8. nosilac!

Vanja

pre 2 godine

Ne bi iznenadilo da Federera postave za drugog nosioca. Em su to vec radili ranijih godina, em mu je mozda i poslednji veliki turnir, ili poslednji turnir uopste.
(..., 12. jun 2021 18:06)

Ne poznas dovoljno to o cemu pises. Wimbledon se razlikuje od svih ostalih GS, imaju svoja pravila za stavljanje nosioca. Verovao ili ne, to su radili i pre Federera. :) :) Nije nikakva zavera, mirno spavaj.

mile

pre 2 godine

Federer sa svojim servisom je uvek opasan na travi. Problem za njega je kad mu servis neko vrati, jer on više nije toliko pokretan i izdržljiv kao nekada. Pitanje je koliko on može, tj koleno prilikom stalnog menjanja pravca, plus loptica na travi odskače niže, koliko je u mogućnosti da se savija u kolenima.

Lik

pre 2 godine

Dosta vise vas koji pricate da posle 21og GS moze u penziju. Nek se prvo odlepi ili saceka Rafinu penziju pa cemo onda svi da slavimo. Samo polako.
(korona, 12. jun 2021 13:24)

A zašto da čeka ikoga?! Onoga trenutka kada stigne do 21 GS on postaje najbolji ikad po svim bitnim parametrima i lepo neka se pokloni publici i krene da živi život, uradio je sve što je bilo moguće, hvala lepo zbogom.
Otići kad je prvi i najbolji, G.O.A.T., pa to nema cenu! Tako bi poklopio i Feda i Nadala, čak i da ga posle stignu i prestignu uvek će biti, jeste ali da je tu Novak druga bi se pesma pevala. Svaki njihov kasniji uspeh ostao bi u senci Novakove dominacije.
Fed je imao tu šansu kratko vreme i propustio je, sad se sigurno kaje ali džaba. Trpi maltretman od kojekakvih klinaca može otac da im bude a ovi ceo život ima da se hvale kako su otresli jednog Federera.

A Rafa i Fed mogu da se vuku po turu do pedesete, jel treba Novak da žrtvuje život zbog toga?!

Papillon

pre 2 godine

Kakav Federer, šta vam je ljudi. Voleo bih da se sastane još jednom da Novakom naravno, no osmima finala to mu je domet. Zavisi od žreba eto.
Medvedev je drugi favorit, Zverev pa neki server koji iznenadi.
Nadal ako dodje u 1/4, u zavisnosti od stanja terena, ako se potroši, uspori, ide dalje. Evo rana procena, ne može proći sve nabrojane, plus Grka o još neke ako se sretnu.

Đorđe

pre 2 godine

Za Novaka je bolje da se 40. godina star Federer proglasava navodnim favoritom nego da se vrhunska igra prepoznaje u Cicpasu, Medvedevu ili Zverevu.

potterhead

pre 2 godine

@Jovan

Teorijski svako može da osvoji, ali realnost je drugačija.

Federer je i 2017. osvojio ponajviše jer nije bilo Novaka. (poslednji pre toga još 2012.)

Ti primeri koje si dao su donekle validni.
Novak pre 8, 9 godina na travi i u 3 dobijena seta nije isti kao i ovaj Novak sad. Jednostavno je jako unapredio igru na travi.

Naravno to ne znači da Novak ne može da izgubi i da Federer nema šanse. Ima, ali gotovo zanemarljive ako do te titule mora da igra protiv Novaka.

Plus, godine i operacija kolena.

Drugi plus, onako izgubljen Vimbldon 2019. sigurno unosi posledice po psihu.

Jovan

pre 2 godine

@Je l' ti stvarno misliš da Federer ima šanse protiv Novaka? Čovek ima 40 godina i operaciju kolena iza sebe. Izgubio je tri finala kada je bio mlađi, sad apsolutno nema šanse protiv Novaka. On se jedino nada da će neko eventualno da skloni Novaka sa puta i da tako osvoji. Preko Novaka, slaba vajda.
(potterhead, 12. jun 2021 13:41)

Ne znam kome si pisao, ali evo ja cu da ti odgovorim. Mislim da Federer ima sansu. Covek je prosao tri kola na RG i predao zbog zamora. Da je bio odmoran, da se igralo na travi gde su kraci mecevi i brzi poeni, ne bi predao sigurno i ko zna dokle bi otisao. Znaci realno, po igri koju trenutno pokazuje, Federer je trenutno u barem top15 na svetu, POGOTOVO na travi. I sada nas pitaj ponovo da li Djokovic moze da izgubi na Wimbldonu od top15 igraca koji ima ogromno iskustvo? Moze, i vec je u proslosti gubio i od losijih (Haas, dva puta Berdych, Querrey), pogotovo ako mu je los dan. Dakle nikad, ali nikad, ne otpisuj Federera. To ste trebali da naucite na Srdjanovom primeru jos odavno.

...

pre 2 godine

Za Wimbldon ce biti najvaznije da zaustavi Federera koji je tempirao formu, i jako je opasan. Ako se sastanu pre finala, Novak mora da igra kao sa Nadalom, na sve ili nista, i bude spreman na 5 setova, bitno je odrzati se na samo 2 GS razlike, i onda ce Novak to sa jos 5-6 GS debelo da prestigne. Cilj na RG je ispunjen, Nadal nije odmakao dalje od 2 GS. Idemo dalje
(posmatrac, 12. jun 2021 13:22) Ne brini, namestice zreb tako da ne mogu da se sastanu pre finala. Ne bi iznenadilo da Federera postave za drugog nosioca. Em su to vec radili ranijih godina, em mu je mozda i poslednji veliki turnir, ili poslednji turnir uopste.

nešo

pre 2 godine

Činjenice. Federerovi protivnici u GS finalima do 2008. godine koja je dobio su: Philipouss, F. Gonzales, Safin, Hjuit, Bagdatis po jednom i Rodick 3x (svi navedeni ukupno 5 GS titula skupa), te dječaci Nadal, Đoković i Marey. Nakon toga ga nigdje kada sazrijevaju kao igrači RN i NĐ. Još uzima 3 GS tokom 2017 i 2018. godine kada pauzira NĐ. Pitanje je šta bi uzeo da Novak nije bio povrijeđen navedenih godina. Nikako ali nikako najveći, to može biti samo neko od dvojice najvećih rivala u svijetu tenisa ili obojica da ponesu taj epitet zajedno.

dr rockter

pre 2 godine

Zbog nicka "cetnik" ovom kompleksasu redovno udaram minuse. I ne citam sta pise, znam da ne moze nista pametno da se rodi u takvom umu.
(roarrr, 12. jun 2021 14:25)

Možda se čovjek preziva Četnik.
https://actacroatica.com/hr/surname/%C4%8Cetnik/

lal

pre 2 godine

Ne znam, ali iz mog ugla Federer moze biti opasan i za 10 godina na Vimbldonu.
Njegova igra se zasniva na servi i malo se umara, tehnicki je super za Vimbldon...prema tome oprezno Nole. Ovo sto ne igra pripremni turnir nije iznenadjujuce jer to Nole ne radi inace.
(anica velickovic, 12. jun 2021 13:59)
federer je na prethodnom W pretrcao vise nego novak... ali federer se od tada nije bavio takmicarskim tenisom...

John

pre 2 godine

(posmatrac, 12. jun 2021 13:22)

Nema šanse...
Đoković mu je odavno u glavi.
Prvo, dolazi u London sa epitetom nekog ko je upravo otresao Nadala na RG. Dvaput. Federer to nije uspeo ni jednom. Još ako uzme sutra...
Drugo, još bole one neiskorišćene meč lopte, a ponajviše ona linija na meč loptu na USO, a i finale iz 2019 u tom istom Londonu.
Treće, Đoković je fizički neuporedivo spremniji.
Četvrto, Đoković juri rekord, Federer ga brani. Đoković je u ofanzivi, Federer u defanzivi.

sasa73

pre 2 godine

fokus!!!! za sutra....
ovo, od noćas, ima smisla samo ukoliko sutra podigne pehar šampiona....dakle, fokus!
(aha!, 12. jun 2021 14:10

Tačno tako!!!Oprez,mada trebalo bida bude ok,Rafa i Nadal su nivo iznad svih na šljaci

roarrr

pre 2 godine

Главно је питање да ли ће Федерер излечити сујету и страх или ће поново се повући као пуж голаћ остављајући за собом препознатљив траг.
НОВАК ГОАТ.
(Рајко Четник, клуб 311+, 12. jun 2021 13:57) Zbog nicka "cetnik" ovom kompleksasu redovno udaram minuse. I ne citam sta pise, znam da ne moze nista pametno da se rodi u takvom umu.

Dusanovo carstvo!

pre 2 godine

pa tako i treba ,uzece RG odmorice uzece Wimbledon i zvanicno ce postati GOAT i to niko nece moci da mu oduzme .
(miki, 12. jun 2021 12:58)

A ako uzme i US Open i OI???

Dusanovo carstvo!

pre 2 godine

Za Wimbldon ce biti najvaznije da zaustavi Federera koji je tempirao formu, i jako je opasan. Ako se sastanu pre finala, Novak mora da igra kao sa Nadalom, na sve ili nista, i bude spreman na 5 setova, bitno je odrzati se na samo 2 GS razlike, i onda ce Novak to sa jos 5-6 GS debelo da prestigne. Cilj na RG je ispunjen, Nadal nije odmakao dalje od 2 GS. Idemo dalje
(posmatrac, 12. jun 2021 13:22)

Ne budi smesan.

korona

pre 2 godine

@miki

moci ce da mu oduzme, jer nadal nece prekinuti karijeru i nastavice da ga vija. Dosta vise vas koji pricate da posle 21og GS moze u penziju. Nek se prvo odlepi ili saceka Rafinu penziju pa cemo onda svi da slavimo. Samo polako.

Рајко Четник, клуб 311+

pre 2 godine

Главно је питање да ли ће Федерер излечити сујету и страх или ће поново се повући као пуж голаћ остављајући за собом препознатљив траг.
НОВАК ГОАТ.

posmatrac

pre 2 godine

Za Wimbldon ce biti najvaznije da zaustavi Federera koji je tempirao formu, i jako je opasan. Ako se sastanu pre finala, Novak mora da igra kao sa Nadalom, na sve ili nista, i bude spreman na 5 setova, bitno je odrzati se na samo 2 GS razlike, i onda ce Novak to sa jos 5-6 GS debelo da prestigne. Cilj na RG je ispunjen, Nadal nije odmakao dalje od 2 GS. Idemo dalje

anica velickovic

pre 2 godine

Ne znam, ali iz mog ugla Federer moze biti opasan i za 10 godina na Vimbldonu.
Njegova igra se zasniva na servi i malo se umara, tehnicki je super za Vimbldon...prema tome oprezno Nole. Ovo sto ne igra pripremni turnir nije iznenadjujuce jer to Nole ne radi inace.

potterhead

pre 2 godine

@posmatrac

Je l' ti stvarno misliš da Federer ima šanse protiv Novaka? Čovek ima 40 godina i operaciju kolena iza sebe. Izgubio je tri finala kada je bio mlađi, sad apsolutno nema šanse protiv Novaka. On se jedino nada da će neko eventualno da skloni Novaka sa puta i da tako osvoji. Preko Novaka, slaba vajda.

Petar92

pre 2 godine

Nadam se da će sjutra biti skoncentrisan na meč,kao u finalu Ao protiv Medvedeva,i nema razloga da brinemo.
Jedino da Cici ne proigra vanserijski,nešto poput Stena.
O Wimbldonu ćemo nakon finala:)
Napadamo 19 Gs!

Petar92

pre 2 godine

Nadam se da će sjutra biti skoncentrisan na meč,kao u finalu Ao protiv Medvedeva,i nema razloga da brinemo.
Jedino da Cici ne proigra vanserijski,nešto poput Stena.
O Wimbldonu ćemo nakon finala:)
Napadamo 19 Gs!

potterhead

pre 2 godine

@posmatrac

Je l' ti stvarno misliš da Federer ima šanse protiv Novaka? Čovek ima 40 godina i operaciju kolena iza sebe. Izgubio je tri finala kada je bio mlađi, sad apsolutno nema šanse protiv Novaka. On se jedino nada da će neko eventualno da skloni Novaka sa puta i da tako osvoji. Preko Novaka, slaba vajda.

korona

pre 2 godine

@miki

moci ce da mu oduzme, jer nadal nece prekinuti karijeru i nastavice da ga vija. Dosta vise vas koji pricate da posle 21og GS moze u penziju. Nek se prvo odlepi ili saceka Rafinu penziju pa cemo onda svi da slavimo. Samo polako.

John

pre 2 godine

(posmatrac, 12. jun 2021 13:22)

Nema šanse...
Đoković mu je odavno u glavi.
Prvo, dolazi u London sa epitetom nekog ko je upravo otresao Nadala na RG. Dvaput. Federer to nije uspeo ni jednom. Još ako uzme sutra...
Drugo, još bole one neiskorišćene meč lopte, a ponajviše ona linija na meč loptu na USO, a i finale iz 2019 u tom istom Londonu.
Treće, Đoković je fizički neuporedivo spremniji.
Četvrto, Đoković juri rekord, Federer ga brani. Đoković je u ofanzivi, Federer u defanzivi.

Dusanovo carstvo!

pre 2 godine

pa tako i treba ,uzece RG odmorice uzece Wimbledon i zvanicno ce postati GOAT i to niko nece moci da mu oduzme .
(miki, 12. jun 2021 12:58)

A ako uzme i US Open i OI???

posmatrac

pre 2 godine

Za Wimbldon ce biti najvaznije da zaustavi Federera koji je tempirao formu, i jako je opasan. Ako se sastanu pre finala, Novak mora da igra kao sa Nadalom, na sve ili nista, i bude spreman na 5 setova, bitno je odrzati se na samo 2 GS razlike, i onda ce Novak to sa jos 5-6 GS debelo da prestigne. Cilj na RG je ispunjen, Nadal nije odmakao dalje od 2 GS. Idemo dalje

anica velickovic

pre 2 godine

Ne znam, ali iz mog ugla Federer moze biti opasan i za 10 godina na Vimbldonu.
Njegova igra se zasniva na servi i malo se umara, tehnicki je super za Vimbldon...prema tome oprezno Nole. Ovo sto ne igra pripremni turnir nije iznenadjujuce jer to Nole ne radi inace.

nešo

pre 2 godine

Činjenice. Federerovi protivnici u GS finalima do 2008. godine koja je dobio su: Philipouss, F. Gonzales, Safin, Hjuit, Bagdatis po jednom i Rodick 3x (svi navedeni ukupno 5 GS titula skupa), te dječaci Nadal, Đoković i Marey. Nakon toga ga nigdje kada sazrijevaju kao igrači RN i NĐ. Još uzima 3 GS tokom 2017 i 2018. godine kada pauzira NĐ. Pitanje je šta bi uzeo da Novak nije bio povrijeđen navedenih godina. Nikako ali nikako najveći, to može biti samo neko od dvojice najvećih rivala u svijetu tenisa ili obojica da ponesu taj epitet zajedno.

Рајко Четник, клуб 311+

pre 2 godine

Главно је питање да ли ће Федерер излечити сујету и страх или ће поново се повући као пуж голаћ остављајући за собом препознатљив траг.
НОВАК ГОАТ.

Dusanovo carstvo!

pre 2 godine

Za Wimbldon ce biti najvaznije da zaustavi Federera koji je tempirao formu, i jako je opasan. Ako se sastanu pre finala, Novak mora da igra kao sa Nadalom, na sve ili nista, i bude spreman na 5 setova, bitno je odrzati se na samo 2 GS razlike, i onda ce Novak to sa jos 5-6 GS debelo da prestigne. Cilj na RG je ispunjen, Nadal nije odmakao dalje od 2 GS. Idemo dalje
(posmatrac, 12. jun 2021 13:22)

Ne budi smesan.

lal

pre 2 godine

Ne znam, ali iz mog ugla Federer moze biti opasan i za 10 godina na Vimbldonu.
Njegova igra se zasniva na servi i malo se umara, tehnicki je super za Vimbldon...prema tome oprezno Nole. Ovo sto ne igra pripremni turnir nije iznenadjujuce jer to Nole ne radi inace.
(anica velickovic, 12. jun 2021 13:59)
federer je na prethodnom W pretrcao vise nego novak... ali federer se od tada nije bavio takmicarskim tenisom...

ivan

pre 2 godine

Pre finala sa Wawrinkom na RG je igrao protiv Mareja dva dana ono polu finale, jel se prekidalo zbog kiše, pa nije imao snage. Zato ga je Wawrinka i dobio. Danas je Nole imao ceo dan slobodan. Ako bude igrao na svom nivou biće 3-0, eventualno 3-1. Pozz.

sasa73

pre 2 godine

fokus!!!! za sutra....
ovo, od noćas, ima smisla samo ukoliko sutra podigne pehar šampiona....dakle, fokus!
(aha!, 12. jun 2021 14:10

Tačno tako!!!Oprez,mada trebalo bida bude ok,Rafa i Nadal su nivo iznad svih na šljaci

potterhead

pre 2 godine

@Jovan

Teorijski svako može da osvoji, ali realnost je drugačija.

Federer je i 2017. osvojio ponajviše jer nije bilo Novaka. (poslednji pre toga još 2012.)

Ti primeri koje si dao su donekle validni.
Novak pre 8, 9 godina na travi i u 3 dobijena seta nije isti kao i ovaj Novak sad. Jednostavno je jako unapredio igru na travi.

Naravno to ne znači da Novak ne može da izgubi i da Federer nema šanse. Ima, ali gotovo zanemarljive ako do te titule mora da igra protiv Novaka.

Plus, godine i operacija kolena.

Drugi plus, onako izgubljen Vimbldon 2019. sigurno unosi posledice po psihu.

mile

pre 2 godine

Federer sa svojim servisom je uvek opasan na travi. Problem za njega je kad mu servis neko vrati, jer on više nije toliko pokretan i izdržljiv kao nekada. Pitanje je koliko on može, tj koleno prilikom stalnog menjanja pravca, plus loptica na travi odskače niže, koliko je u mogućnosti da se savija u kolenima.

...

pre 2 godine

Za Wimbldon ce biti najvaznije da zaustavi Federera koji je tempirao formu, i jako je opasan. Ako se sastanu pre finala, Novak mora da igra kao sa Nadalom, na sve ili nista, i bude spreman na 5 setova, bitno je odrzati se na samo 2 GS razlike, i onda ce Novak to sa jos 5-6 GS debelo da prestigne. Cilj na RG je ispunjen, Nadal nije odmakao dalje od 2 GS. Idemo dalje
(posmatrac, 12. jun 2021 13:22) Ne brini, namestice zreb tako da ne mogu da se sastanu pre finala. Ne bi iznenadilo da Federera postave za drugog nosioca. Em su to vec radili ranijih godina, em mu je mozda i poslednji veliki turnir, ili poslednji turnir uopste.

dr rockter

pre 2 godine

Zbog nicka "cetnik" ovom kompleksasu redovno udaram minuse. I ne citam sta pise, znam da ne moze nista pametno da se rodi u takvom umu.
(roarrr, 12. jun 2021 14:25)

Možda se čovjek preziva Četnik.
https://actacroatica.com/hr/surname/%C4%8Cetnik/

x

pre 2 godine

 Ne brini, namestice zreb tako da ne mogu da se sastanu pre finala. Ne bi iznenadilo da Federera postave za drugog nosioca. Em su to vec radili ranijih godina, em mu je mozda i poslednji veliki turnir, ili poslednji turnir uopste.
(..., 12. jun 2021 18:06)

Na Vimbldonu se uvek tačno znao kriterijum određivanja nosilaca. Postoji formula po kojoj se računa rang (zvaničan ranking + rezultati na travi u prethodnoj godini). Od ove godine je to ukinuto. Dakle, Rodžer je 8. nosilac!

Papillon

pre 2 godine

Kakav Federer, šta vam je ljudi. Voleo bih da se sastane još jednom da Novakom naravno, no osmima finala to mu je domet. Zavisi od žreba eto.
Medvedev je drugi favorit, Zverev pa neki server koji iznenadi.
Nadal ako dodje u 1/4, u zavisnosti od stanja terena, ako se potroši, uspori, ide dalje. Evo rana procena, ne može proći sve nabrojane, plus Grka o još neke ako se sretnu.

Lik

pre 2 godine

Dosta vise vas koji pricate da posle 21og GS moze u penziju. Nek se prvo odlepi ili saceka Rafinu penziju pa cemo onda svi da slavimo. Samo polako.
(korona, 12. jun 2021 13:24)

A zašto da čeka ikoga?! Onoga trenutka kada stigne do 21 GS on postaje najbolji ikad po svim bitnim parametrima i lepo neka se pokloni publici i krene da živi život, uradio je sve što je bilo moguće, hvala lepo zbogom.
Otići kad je prvi i najbolji, G.O.A.T., pa to nema cenu! Tako bi poklopio i Feda i Nadala, čak i da ga posle stignu i prestignu uvek će biti, jeste ali da je tu Novak druga bi se pesma pevala. Svaki njihov kasniji uspeh ostao bi u senci Novakove dominacije.
Fed je imao tu šansu kratko vreme i propustio je, sad se sigurno kaje ali džaba. Trpi maltretman od kojekakvih klinaca može otac da im bude a ovi ceo život ima da se hvale kako su otresli jednog Federera.

A Rafa i Fed mogu da se vuku po turu do pedesete, jel treba Novak da žrtvuje život zbog toga?!

Đorđe

pre 2 godine

Za Novaka je bolje da se 40. godina star Federer proglasava navodnim favoritom nego da se vrhunska igra prepoznaje u Cicpasu, Medvedevu ili Zverevu.

roarrr

pre 2 godine

Главно је питање да ли ће Федерер излечити сујету и страх или ће поново се повући као пуж голаћ остављајући за собом препознатљив траг.
НОВАК ГОАТ.
(Рајко Четник, клуб 311+, 12. jun 2021 13:57) Zbog nicka "cetnik" ovom kompleksasu redovno udaram minuse. I ne citam sta pise, znam da ne moze nista pametno da se rodi u takvom umu.

Vanja

pre 2 godine

Ne bi iznenadilo da Federera postave za drugog nosioca. Em su to vec radili ranijih godina, em mu je mozda i poslednji veliki turnir, ili poslednji turnir uopste.
(..., 12. jun 2021 18:06)

Ne poznas dovoljno to o cemu pises. Wimbledon se razlikuje od svih ostalih GS, imaju svoja pravila za stavljanje nosioca. Verovao ili ne, to su radili i pre Federera. :) :) Nije nikakva zavera, mirno spavaj.

Jovan

pre 2 godine

@Je l' ti stvarno misliš da Federer ima šanse protiv Novaka? Čovek ima 40 godina i operaciju kolena iza sebe. Izgubio je tri finala kada je bio mlađi, sad apsolutno nema šanse protiv Novaka. On se jedino nada da će neko eventualno da skloni Novaka sa puta i da tako osvoji. Preko Novaka, slaba vajda.
(potterhead, 12. jun 2021 13:41)

Ne znam kome si pisao, ali evo ja cu da ti odgovorim. Mislim da Federer ima sansu. Covek je prosao tri kola na RG i predao zbog zamora. Da je bio odmoran, da se igralo na travi gde su kraci mecevi i brzi poeni, ne bi predao sigurno i ko zna dokle bi otisao. Znaci realno, po igri koju trenutno pokazuje, Federer je trenutno u barem top15 na svetu, POGOTOVO na travi. I sada nas pitaj ponovo da li Djokovic moze da izgubi na Wimbldonu od top15 igraca koji ima ogromno iskustvo? Moze, i vec je u proslosti gubio i od losijih (Haas, dva puta Berdych, Querrey), pogotovo ako mu je los dan. Dakle nikad, ali nikad, ne otpisuj Federera. To ste trebali da naucite na Srdjanovom primeru jos odavno.

mr

pre 2 godine

Ne poznas dovoljno to o cemu pises. Wimbledon se razlikuje od svih ostalih GS, imaju svoja pravila za stavljanje nosioca. Verovao ili ne, to su radili i pre Federera. :) :) Nije nikakva zavera, mirno spavaj.
(Vanja, 12. jun 2021 20:51)

Спавамо мирно, јер знамо да не постоји ни минимална шанса да се Ђоковић и Федерер сретну пре финала. Дал је завера или не, али тако ће бити. Мирно спавај.

Миша

pre 2 godine

На Вимблдону, Федерер ће бити други носилац. То је зато што Вимблдон рангира играче по броју поена освојених на трави у задњих годину дана. Пошто се није играо турнир прошле године, вероватно ће узети поене из 2019, када је Федерер играо финале. Тако да ће Ноле бити први носилац, а Федеред други и неће моћи да се састану пре финала.

Dragan

pre 2 godine

Federer sa svojim servisom je uvek opasan na travi. Problem za njega je kad mu servis neko vrati, jer on više nije toliko pokretan i izdržljiv kao nekada. Pitanje je koliko on može, tj koleno prilikom stalnog menjanja pravca, plus loptica na travi odskače niže, koliko je u mogućnosti da se savija u kolenima.
(mile, 12. jun 2021 20:13)

Ako bude osmi nosilac, neće on ni videti Djokovića, osim na TV-u.
Pre će Rafa da se probije do završnice, nego on.

dr agan

pre 2 godine

Zbog nicka "cetnik" ovom kompleksasu redovno udaram minuse. I ne citam sta pise, znam da ne moze nista pametno da se rodi u takvom umu.
(roarrr, 12. jun 2021 14:25)

Možda se čovjek preziva Četnik.
[link]/
(dr rockter, 12. jun 2021 16:24)

Možda da promeni prezime, onda.
A, možda ti samo malkice troluješ...

roarrr

pre 2 godine

Главно је питање да ли ће Федерер излечити сујету и страх или ће поново се повући као пуж голаћ остављајући за собом препознатљив траг.
НОВАК ГОАТ.
(Рајко Четник, клуб 311+, 12. jun 2021 13:57) Zbog nicka "cetnik" ovom kompleksasu redovno udaram minuse. I ne citam sta pise, znam da ne moze nista pametno da se rodi u takvom umu.

Jovan

pre 2 godine

@Je l' ti stvarno misliš da Federer ima šanse protiv Novaka? Čovek ima 40 godina i operaciju kolena iza sebe. Izgubio je tri finala kada je bio mlađi, sad apsolutno nema šanse protiv Novaka. On se jedino nada da će neko eventualno da skloni Novaka sa puta i da tako osvoji. Preko Novaka, slaba vajda.
(potterhead, 12. jun 2021 13:41)

Ne znam kome si pisao, ali evo ja cu da ti odgovorim. Mislim da Federer ima sansu. Covek je prosao tri kola na RG i predao zbog zamora. Da je bio odmoran, da se igralo na travi gde su kraci mecevi i brzi poeni, ne bi predao sigurno i ko zna dokle bi otisao. Znaci realno, po igri koju trenutno pokazuje, Federer je trenutno u barem top15 na svetu, POGOTOVO na travi. I sada nas pitaj ponovo da li Djokovic moze da izgubi na Wimbldonu od top15 igraca koji ima ogromno iskustvo? Moze, i vec je u proslosti gubio i od losijih (Haas, dva puta Berdych, Querrey), pogotovo ako mu je los dan. Dakle nikad, ali nikad, ne otpisuj Federera. To ste trebali da naucite na Srdjanovom primeru jos odavno.

posmatrac

pre 2 godine

Za Wimbldon ce biti najvaznije da zaustavi Federera koji je tempirao formu, i jako je opasan. Ako se sastanu pre finala, Novak mora da igra kao sa Nadalom, na sve ili nista, i bude spreman na 5 setova, bitno je odrzati se na samo 2 GS razlike, i onda ce Novak to sa jos 5-6 GS debelo da prestigne. Cilj na RG je ispunjen, Nadal nije odmakao dalje od 2 GS. Idemo dalje

Lik

pre 2 godine

Dosta vise vas koji pricate da posle 21og GS moze u penziju. Nek se prvo odlepi ili saceka Rafinu penziju pa cemo onda svi da slavimo. Samo polako.
(korona, 12. jun 2021 13:24)

A zašto da čeka ikoga?! Onoga trenutka kada stigne do 21 GS on postaje najbolji ikad po svim bitnim parametrima i lepo neka se pokloni publici i krene da živi život, uradio je sve što je bilo moguće, hvala lepo zbogom.
Otići kad je prvi i najbolji, G.O.A.T., pa to nema cenu! Tako bi poklopio i Feda i Nadala, čak i da ga posle stignu i prestignu uvek će biti, jeste ali da je tu Novak druga bi se pesma pevala. Svaki njihov kasniji uspeh ostao bi u senci Novakove dominacije.
Fed je imao tu šansu kratko vreme i propustio je, sad se sigurno kaje ali džaba. Trpi maltretman od kojekakvih klinaca može otac da im bude a ovi ceo život ima da se hvale kako su otresli jednog Federera.

A Rafa i Fed mogu da se vuku po turu do pedesete, jel treba Novak da žrtvuje život zbog toga?!

anica velickovic

pre 2 godine

Ne znam, ali iz mog ugla Federer moze biti opasan i za 10 godina na Vimbldonu.
Njegova igra se zasniva na servi i malo se umara, tehnicki je super za Vimbldon...prema tome oprezno Nole. Ovo sto ne igra pripremni turnir nije iznenadjujuce jer to Nole ne radi inace.

Рајко Четник, клуб 311+

pre 2 godine

Главно је питање да ли ће Федерер излечити сујету и страх или ће поново се повући као пуж голаћ остављајући за собом препознатљив траг.
НОВАК ГОАТ.

dr rockter

pre 2 godine

Zbog nicka "cetnik" ovom kompleksasu redovno udaram minuse. I ne citam sta pise, znam da ne moze nista pametno da se rodi u takvom umu.
(roarrr, 12. jun 2021 14:25)

Možda se čovjek preziva Četnik.
https://actacroatica.com/hr/surname/%C4%8Cetnik/

Dusanovo carstvo!

pre 2 godine

Za Wimbldon ce biti najvaznije da zaustavi Federera koji je tempirao formu, i jako je opasan. Ako se sastanu pre finala, Novak mora da igra kao sa Nadalom, na sve ili nista, i bude spreman na 5 setova, bitno je odrzati se na samo 2 GS razlike, i onda ce Novak to sa jos 5-6 GS debelo da prestigne. Cilj na RG je ispunjen, Nadal nije odmakao dalje od 2 GS. Idemo dalje
(posmatrac, 12. jun 2021 13:22)

Ne budi smesan.

Dusanovo carstvo!

pre 2 godine

pa tako i treba ,uzece RG odmorice uzece Wimbledon i zvanicno ce postati GOAT i to niko nece moci da mu oduzme .
(miki, 12. jun 2021 12:58)

A ako uzme i US Open i OI???

potterhead

pre 2 godine

@posmatrac

Je l' ti stvarno misliš da Federer ima šanse protiv Novaka? Čovek ima 40 godina i operaciju kolena iza sebe. Izgubio je tri finala kada je bio mlađi, sad apsolutno nema šanse protiv Novaka. On se jedino nada da će neko eventualno da skloni Novaka sa puta i da tako osvoji. Preko Novaka, slaba vajda.

Petar92

pre 2 godine

Nadam se da će sjutra biti skoncentrisan na meč,kao u finalu Ao protiv Medvedeva,i nema razloga da brinemo.
Jedino da Cici ne proigra vanserijski,nešto poput Stena.
O Wimbldonu ćemo nakon finala:)
Napadamo 19 Gs!

sasa73

pre 2 godine

fokus!!!! za sutra....
ovo, od noćas, ima smisla samo ukoliko sutra podigne pehar šampiona....dakle, fokus!
(aha!, 12. jun 2021 14:10

Tačno tako!!!Oprez,mada trebalo bida bude ok,Rafa i Nadal su nivo iznad svih na šljaci

nešo

pre 2 godine

Činjenice. Federerovi protivnici u GS finalima do 2008. godine koja je dobio su: Philipouss, F. Gonzales, Safin, Hjuit, Bagdatis po jednom i Rodick 3x (svi navedeni ukupno 5 GS titula skupa), te dječaci Nadal, Đoković i Marey. Nakon toga ga nigdje kada sazrijevaju kao igrači RN i NĐ. Još uzima 3 GS tokom 2017 i 2018. godine kada pauzira NĐ. Pitanje je šta bi uzeo da Novak nije bio povrijeđen navedenih godina. Nikako ali nikako najveći, to može biti samo neko od dvojice najvećih rivala u svijetu tenisa ili obojica da ponesu taj epitet zajedno.

Vanja

pre 2 godine

Ne bi iznenadilo da Federera postave za drugog nosioca. Em su to vec radili ranijih godina, em mu je mozda i poslednji veliki turnir, ili poslednji turnir uopste.
(..., 12. jun 2021 18:06)

Ne poznas dovoljno to o cemu pises. Wimbledon se razlikuje od svih ostalih GS, imaju svoja pravila za stavljanje nosioca. Verovao ili ne, to su radili i pre Federera. :) :) Nije nikakva zavera, mirno spavaj.

dr agan

pre 2 godine

Zbog nicka "cetnik" ovom kompleksasu redovno udaram minuse. I ne citam sta pise, znam da ne moze nista pametno da se rodi u takvom umu.
(roarrr, 12. jun 2021 14:25)

Možda se čovjek preziva Četnik.
[link]/
(dr rockter, 12. jun 2021 16:24)

Možda da promeni prezime, onda.
A, možda ti samo malkice troluješ...

lal

pre 2 godine

Ne znam, ali iz mog ugla Federer moze biti opasan i za 10 godina na Vimbldonu.
Njegova igra se zasniva na servi i malo se umara, tehnicki je super za Vimbldon...prema tome oprezno Nole. Ovo sto ne igra pripremni turnir nije iznenadjujuce jer to Nole ne radi inace.
(anica velickovic, 12. jun 2021 13:59)
federer je na prethodnom W pretrcao vise nego novak... ali federer se od tada nije bavio takmicarskim tenisom...

...

pre 2 godine

Za Wimbldon ce biti najvaznije da zaustavi Federera koji je tempirao formu, i jako je opasan. Ako se sastanu pre finala, Novak mora da igra kao sa Nadalom, na sve ili nista, i bude spreman na 5 setova, bitno je odrzati se na samo 2 GS razlike, i onda ce Novak to sa jos 5-6 GS debelo da prestigne. Cilj na RG je ispunjen, Nadal nije odmakao dalje od 2 GS. Idemo dalje
(posmatrac, 12. jun 2021 13:22) Ne brini, namestice zreb tako da ne mogu da se sastanu pre finala. Ne bi iznenadilo da Federera postave za drugog nosioca. Em su to vec radili ranijih godina, em mu je mozda i poslednji veliki turnir, ili poslednji turnir uopste.

x

pre 2 godine

 Ne brini, namestice zreb tako da ne mogu da se sastanu pre finala. Ne bi iznenadilo da Federera postave za drugog nosioca. Em su to vec radili ranijih godina, em mu je mozda i poslednji veliki turnir, ili poslednji turnir uopste.
(..., 12. jun 2021 18:06)

Na Vimbldonu se uvek tačno znao kriterijum određivanja nosilaca. Postoji formula po kojoj se računa rang (zvaničan ranking + rezultati na travi u prethodnoj godini). Od ove godine je to ukinuto. Dakle, Rodžer je 8. nosilac!

korona

pre 2 godine

@miki

moci ce da mu oduzme, jer nadal nece prekinuti karijeru i nastavice da ga vija. Dosta vise vas koji pricate da posle 21og GS moze u penziju. Nek se prvo odlepi ili saceka Rafinu penziju pa cemo onda svi da slavimo. Samo polako.

potterhead

pre 2 godine

@Jovan

Teorijski svako može da osvoji, ali realnost je drugačija.

Federer je i 2017. osvojio ponajviše jer nije bilo Novaka. (poslednji pre toga još 2012.)

Ti primeri koje si dao su donekle validni.
Novak pre 8, 9 godina na travi i u 3 dobijena seta nije isti kao i ovaj Novak sad. Jednostavno je jako unapredio igru na travi.

Naravno to ne znači da Novak ne može da izgubi i da Federer nema šanse. Ima, ali gotovo zanemarljive ako do te titule mora da igra protiv Novaka.

Plus, godine i operacija kolena.

Drugi plus, onako izgubljen Vimbldon 2019. sigurno unosi posledice po psihu.

Đorđe

pre 2 godine

Za Novaka je bolje da se 40. godina star Federer proglasava navodnim favoritom nego da se vrhunska igra prepoznaje u Cicpasu, Medvedevu ili Zverevu.

mile

pre 2 godine

Federer sa svojim servisom je uvek opasan na travi. Problem za njega je kad mu servis neko vrati, jer on više nije toliko pokretan i izdržljiv kao nekada. Pitanje je koliko on može, tj koleno prilikom stalnog menjanja pravca, plus loptica na travi odskače niže, koliko je u mogućnosti da se savija u kolenima.

John

pre 2 godine

(posmatrac, 12. jun 2021 13:22)

Nema šanse...
Đoković mu je odavno u glavi.
Prvo, dolazi u London sa epitetom nekog ko je upravo otresao Nadala na RG. Dvaput. Federer to nije uspeo ni jednom. Još ako uzme sutra...
Drugo, još bole one neiskorišćene meč lopte, a ponajviše ona linija na meč loptu na USO, a i finale iz 2019 u tom istom Londonu.
Treće, Đoković je fizički neuporedivo spremniji.
Četvrto, Đoković juri rekord, Federer ga brani. Đoković je u ofanzivi, Federer u defanzivi.

ivan

pre 2 godine

Pre finala sa Wawrinkom na RG je igrao protiv Mareja dva dana ono polu finale, jel se prekidalo zbog kiše, pa nije imao snage. Zato ga je Wawrinka i dobio. Danas je Nole imao ceo dan slobodan. Ako bude igrao na svom nivou biće 3-0, eventualno 3-1. Pozz.

mr

pre 2 godine

Ne poznas dovoljno to o cemu pises. Wimbledon se razlikuje od svih ostalih GS, imaju svoja pravila za stavljanje nosioca. Verovao ili ne, to su radili i pre Federera. :) :) Nije nikakva zavera, mirno spavaj.
(Vanja, 12. jun 2021 20:51)

Спавамо мирно, јер знамо да не постоји ни минимална шанса да се Ђоковић и Федерер сретну пре финала. Дал је завера или не, али тако ће бити. Мирно спавај.

Papillon

pre 2 godine

Kakav Federer, šta vam je ljudi. Voleo bih da se sastane još jednom da Novakom naravno, no osmima finala to mu je domet. Zavisi od žreba eto.
Medvedev je drugi favorit, Zverev pa neki server koji iznenadi.
Nadal ako dodje u 1/4, u zavisnosti od stanja terena, ako se potroši, uspori, ide dalje. Evo rana procena, ne može proći sve nabrojane, plus Grka o još neke ako se sretnu.

Миша

pre 2 godine

На Вимблдону, Федерер ће бити други носилац. То је зато што Вимблдон рангира играче по броју поена освојених на трави у задњих годину дана. Пошто се није играо турнир прошле године, вероватно ће узети поене из 2019, када је Федерер играо финале. Тако да ће Ноле бити први носилац, а Федеред други и неће моћи да се састану пре финала.

Dragan

pre 2 godine

Federer sa svojim servisom je uvek opasan na travi. Problem za njega je kad mu servis neko vrati, jer on više nije toliko pokretan i izdržljiv kao nekada. Pitanje je koliko on može, tj koleno prilikom stalnog menjanja pravca, plus loptica na travi odskače niže, koliko je u mogućnosti da se savija u kolenima.
(mile, 12. jun 2021 20:13)

Ako bude osmi nosilac, neće on ni videti Djokovića, osim na TV-u.
Pre će Rafa da se probije do završnice, nego on.