- Komentari -
 1. Tako je. Upravo ono što je jasno "ohladio se" a to je smišljeno i mora , JEDNOSTAVNO TO JE DEO IGRICE, MORA DA SMISLI KAKO ĆE ON NADALA DA "OHLADI" A DA JE TO U GRANICAMA PRAVILA .

  ŽAO MI JE ŠVARCMANA. I BIĆE JEDNOM DA ĆE OKRENUTI SE POBEDA ZA NJEGA PROTIV RAFE.
  (Nikol Dž. Femija, 9. jun 2021 23:05)

  # Link komentara

 2. Manite se nije visok,kratke ruke i slicne gluposti,cinjenica je,da je mentalno los igrac,posle jednog izgubljenog gema totalni pad,ajte molim vas.
  (Red, 9. jun 2021 23:05)

  # Link komentara

 3. Diego jednostavan nisi taj nivo za Rafu na šljaci.

  Odličan jest al nivo taj nije koji treba da bi ga dobio na šljaci.
  (No name, 9. jun 2021 21:28)

  # Link komentara

 4. Nije to sramota pobedio te najbolji igrač na šljaci ikada. Verovatno će Nadal još dugo godina da bude šampion na Rolan Garosu on je ovde neppbediv. Ako se bude bazirao samo na Paris i sačuvao kolena za ove dve nedelje on će bez pez problema moći do svojih 50 godina da igra ovaj turnir i osvaja. Ovako nešto nije viđeno u savremenom sportu.
  (Goran Kovinac, 9. jun 2021 21:01)

  # Link komentara

 5. Borio se lavovski. Ubija ga nedostatak visine, tj. servisa. Džabe sve kad je WTA serva, brejkovi protiv Nadala u njegovom slučaju ne vrede. Apsolutno divljenje je da sa takvim fizikalijama igra vrhunsku završinicu. Ljudi moji pa Nadalovi spinovi idu preko Dijegove glave ali bukvalno. Odličan meč sve u svemu.
  (prijatelj nekih prijatelja, 9. jun 2021 20:39)

  # Link komentara

 6. Ovo sa peskirom na servis protivnika postaje vec ozbiljno nepostovanje igre i protivnika. Ako je protivnik dobio start vremena za servis i sprema se za servis, moze protivnika da saceka samo 1-2 sekunde da se ovaj namesti u polozaj za prijem, a ne da ga ceka 10 sekundi da se ovaj brise i skuplja snagu. Ima znojnicu na ruci pa neka se brise.
  To je radio i Federer kada je dobio kaznu. To je bilo namerno menjanje ritma protivnika. Kada servirate i imate brz ritam a protivnik se umara trcanjem i duzim poenima, deo taktike je bas da mu ne dozvolite da dodje do daha.
  Sve cesce Nadal pravi velike pauze kada izgubi dah i na svoj servis i prekoracuje vreme i to mu se tolerise.
  (nike, 9. jun 2021 20:28)

  # Link komentara

 7. mogao je da mu uzme 3. set, da je poveo 2:1 svasta se moglo izdesavati, sledece godine se mozda tako desi
  (pa eto, 9. jun 2021 19:55)

  # Link komentara

 8. Dobro se borio. Mnogo gotivim Svarcmana jer je pravi primer hrabrog ratnika koji ne preza ni od cega. Nadal je jednostavno na 3-4 u trecem setu ukljucio beast mode i mislim da niko, apsolutno niko, osim Djokovica iz 2011 godine, ne bi mogao da mu parira od tog trenutka pa do kraja meca. Neverovatno je sta covek radi na RG-u u 35-oj godini, i kako svake godine dostigne vrhunac forme bas u zavrsnici RG-a. Samo cudo moze da se desi pa da Nadal ne osvoji i ovaj RG. Eto, ja sa nadam cudu i ako u njih nikada nisam verovao.
  (Jovan, 9. jun 2021 19:52)

  # Link komentara

 9. Diego je čini mi se izmenio tehniku servisa. Naročito je na advantage servi njegov udarac smeč, toliko pravilan pregib (skoro bez ikakve rotacije tela) da bi mu većina odbojkaša pozavidela. Generalno se to smatra pogubnim, servis koji uništava donji deo kičme. Možda ne sa njegovom visinom.
  A Nadal je postao sistematski nekorektan igrač. Pre svega nepraćenjem ritma servera i foliranjem sa peškirom. Nešto za šta Novak mora da se pobuni već u 3. gemu. Slično Novaku i on kompenzuje pad drugih aspekata igre sazrevanjem ruke, odnosno nikad boljim servisom.
  (znajne-imanje, 9. jun 2021 19:39)

  # Link komentara

 10. Bolje da ih ne izbegnes, jer to automatski znaci da nisi daleko dogurao na turniru. :)
  (Shircan, 9. jun 2021 19:33)

  # Link komentara