Nedelja, 06.06.2021.

16:30

Federer se povukao sa Rolan Garosa!

Bivši broj jedan svetskog tenisa, Rodžer Federer povukao se sa Rolan Garosa.

Izvor: Z.K.

Federer se povukao sa Rolan Garosa! IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

230 Komentari

Sortiraj po:

c i t i z e n

pre 2 godine

Федово повлачење на овај начин је врло неспортско и нефер. Крајње непоштовање према онима које је елиминисао. Ако не може да игра цео турнир зато што има 40 година, није ни требало да се такмичи. Исто важи и за његове повреде. И други се повређују. Срамота за спорт.

88

pre 2 godine

Srbi su još jednom trijumfovali, ovoga puta u tenisu. Mogu ponovo da se podsmevaju Federeru i da ga omalovažavaju. Lepo je kad se sve brige i problemi mogu rešiti na teniskom terenu. Još ako Novak trijumfuje, onda će samo nebo biti granica nacionalnom zanosu.

Sponzori

pre 2 godine

Nadam se da shvatate da covek ima obavezu prema sponzorima i zato mora da odigra koji mec.
Sto se njega ticw on je zavrsio sa tenisom ali ugovor koji je potpisao sa sponzorima mora da se ispistuje.
Nema tu puno filozofije.
Ako hoce pare mora malo da igra.
Povukao se jer realno ne moze vise od ovog

GOAT

pre 2 godine

Arijevski zeka naduvenko. Nisam ga voleo ni pre nego što su se pojavili Nole i Rafa, a posle toga ga ne podnosim. Jedva čekam njegov omiljeni - Vimbldon. Tu će neki klinac da ga otrese ko šljivu ranku.

Jack

pre 2 godine

Pre svega Federer je na zalasku karijere i poznato je da nije neki fer igrac,ovo povlacenje nema veze sa Novakom jer Roger zna da više nikad nece pobediti Novaka.Sto se Novaka tiče izgleda veoma dobro,spremno i motivisano i zaista mislim da je došlo vreme da ponovo dobije Nadala na Garosu(zna sta je potrebno za tako nešto) verovatno će to biti klasik u 5.setova.Nadal je završio sa osvajanjem Slemova dok Novak u nogama ima verovatno još od 4-6 komada u narednih 2-3 godine,a Novak je već sada najbolji teniser koji je igrao ovu igru,ostaje samo da bude i najuspešniji po svim parametrima.Imaće oko 400 nedelja na 1.mestu,22-25 Slemova,verujem 7-8 godina završenih kao 1.,oko 45 mastersa,prebaciće 100 titula,sve masterse po 3×,sve slemove 2× i verujte dugo vremena će proći dok se ne pojavi neko da obori te rekorde.Uživajte u pisanju istorije...

Beobrad

pre 2 godine

Na pragu 40. godine odigrati tri i po sata i pobediti je za svaku pohvalu!
Svaka njemu cast za sve, ipak, cuva se za Vimbldon i da tamo pokusa poslednji put.
Svi smo zeleli derbi s Noletom u 1/4 finalu, ali nista. Mozda bude na pomenutom Vimbldonu.

El Profe

pre 2 godine

Kada Nole preda u toku meca kada shvati da gubi, to je onda sportski. Kada covek preda, pre nego sto treba da igra onda nije sportski. Zaista dvostruki arsini. Kao da se to do sada nikada nije desilo i Federer je prvi koji to radi. Nego Nolovcima zao zbog potencijalnog meca i H2H, pa sada ovde udarili u kuknjavu.
(Hmmm, 6. jun 2021 18:16)

Novak ne 'preda u toku meča zato što shvati da gubi', nego gubi zato što je povređen pa zbog povrede mora da preda. Ako preda, glumi, ako se muči i igra sa povredom, onda glumi da je povređen. Svetu se ne može ugoditi...

mile

pre 2 godine

Da se Novak povukao, pljuvali bi ga što nije igrao dok ne padne povrijeđen... Šta da se radi, istorija će suditi a statistika je na strani Novaka....
(nixKo, 6. jun 2021 19:50)

Ako je 18>20, onda jeste...

neki veliki dr

pre 2 godine

Velika sreca za No1eta srbendu! Da je kojim slucajem igrao protiv Federera, nazalost, Federer bi kao i uvek pocistio patos sa njim, ovako moze do polu finala!

dule

pre 2 godine

Mnogi spominju H2H, Kirjosa, Evansa i koga vec, ali ne moze da se poredi dva meca koje je Djokovic izgubio od Kirjosa(prerano se vratio posle povrede po meni) i H2H Djokovica i Federera i Nadala. Tako da verujem da RF poprilicno boli to sto ima negativan skor sa obojicom.

mix

pre 2 godine

Federer:Nadal - 16:24
Federer:Djokovic - 23:27

Nema tu vise govora o GOAT-u. Nadal nek se javi kada osvoji 2-3 finalnih mastersa, bude No1 jos godinu dve i ostavi fix pa da pricamo da li moze biti GOAT ili ne.
(h2h, 06. jun 2021 18:59)

Evo, ubelezio je komentar i javice ti se.

Ko ima najvise GS, taj je GOAT. Sa tim svaka prica pocinje i zavrsava se.

nixKo

pre 2 godine

Da se Novak povukao, pljuvali bi ga što nije igrao dok ne padne povrijeđen... Šta da se radi, istorija će suditi a statistika je na strani Novaka....

Statistikom protivu mitova

pre 2 godine

@ Da cudno zvuci, no predati u toku meca je vise sportski, nego zapeti ko sivonja, izbaciti nekoga i onda odmah posle meca otkazati sledeci. Da Novak je dosta meca predao u toku meca 13 ukupno. Nadal 9 a Roger ni jedan. Treba reci da kod predaje u toku meca, mec ide u H2H, a kod odustajanja pre meca ne ide. Tako i Nadal koji ima 6 odustajanja i dalje ima samo 2 poraza na RG, iako je predao Granolerasu. Roger sada ima 5 odustajanja a Novak samo 1. E kada se saberu ova dva podatka ispada da je Nadal, a ne Novak izgubio navise meceva 15 predajom ili odustajanjem....

Vlada

pre 2 godine

Po meni ovo bi trebalo da se gleda kao da je bila predaja tokom poslednje meca, da se Federeru racunaju samo prve dve pobede, a da Kepfer igra mec sa Berentinijem kao pobednik meca protiv Federera. I naravno da se Federer kazni zbog nepostovanja turnira.

iks

pre 2 godine

Kad Ruskinja Jana Sizikova prepusti meč protivnici, to se naziva nameštanje i sledi hapšenje. A kad Federer prepusti meč protivniku, to se naziva povlačenje i sledi saopštenje organizatora u kojem veličaju Federera.

Konfučije

pre 2 godine

Ova priča nema veze sa Novakom, teško da bi i Beretinija pobedio. Sa druge strane, Beretini će imati oko 4 dana do meča sa Novakom (verovatno), to se u prošlosti i nije pokazalo kao naročita prednost. Da se vratimo na Federera, ovo je sve deo pripreme za Wimbledon. Igra dobro, dobro se kreće, sujeta ogromna, biće ne dalje od četvrtog nosioca u Londonu. Uz malu ili veliku pomoć organizatora, da se pokuša osvojiti W i otići u penziju u velikom stilu. Mislim da je njegov krajnji domet četvrtfinale, ukoliko se ispostavi da može dalje. Ne bi me začudila ni kuhinja po pitanju korone i slično, nekom sa njegovog puta. Na kraju, sramno saopštenje organizacije RG, on se povlači a oni ga puno vole. Videli smo potpuno drugi tretman GS organizacije prema Novaku na USO. Spasio im je turnir pojavljivanjem a oni ga šutnuli. Da li stvarno neko misli da bi i prema Federeru bila primenjena ista mera.

h2h

pre 2 godine

Federer:Nadal - 16:24
Federer:Djokovic - 23:27

Nema tu vise govora o GOAT-u. Nadal nek se javi kada osvoji 2-3 finalnih mastersa, bude No1 jos godinu dve i ostavi fix pa da pricamo da li moze biti GOAT ili ne.

zelena trava

pre 2 godine

Federer je ucinio uslugu organizatorima zato sto je igrao, to svi znaju. Mozda je tako unapred i planirao. Connors je igrao do 40 i neke, dosao u polufinale US Open, tako i Federer igra dokle i koliko bude hteo. Kao i svi ostali.

Johny

pre 2 godine

To što će italijan imati 4 dana odmora je loše. Jedno je trening drugo je meč. Sportisti ne vole duge pauze osim u slučaju povrede ili višečasovnog meča

Hmmm

pre 2 godine

Kada Nole preda u toku meca kada shvati da gubi, to je onda sportski. Kada covek preda, pre nego sto treba da igra onda nije sportski. Zaista dvostruki arsini. Kao da se to do sada nikada nije desilo i Federer je prvi koji to radi. Nego Nolovcima zao zbog potencijalnog meca i H2H, pa sada ovde udarili u kuknjavu.

dzo

pre 2 godine

Pa sad. Koliko je uzeo GS na nista i protiv luzera red je da se skloni ali sponzori imaju trziste zbog njega i trose ga. To je cena zapada. Ko mu kriv. Kad je bio u najboljim godinama Nole ga urnisao, sad ga blam i da izadje na teren. Sta ces.

ranzo

pre 2 godine

Pametna odluka, ne bi bilo bez šanse u sljedeću rundi ali Rodger zna vrlo dobro kako da kontrolise svoje telo, priprema polako za Wimbledon, želim mu mnogo uspjeh!
(Toleranti, Peje, 06. jun 2021 17:37)
Samo penzija

xxxl

pre 2 godine

Mogu misliti kakvu reakaciju bi izazvao Nole da je nesto slicno urafio.Ovo je totalno nesportski i licno sam ubedjen da je to i planirao pre meca sa Noletom.Nije fer i prema drugim igracima i mozda je zauzeo nekom igracu mesto koji bi se posteno borio.

Dragana

pre 2 godine

Rafael Nadal je uradio isto 2016 godine, ne sećam se da li posle drugog ili trećeg kola. Sada Osaka i Rodžer, možda još neko to uradi, ima vremena. Jesam navijač Rodžera Federera ali mi se ne dopadaju ovakve stvari. Organizatori bi trebalo da nekako zaštite turnire od takvih povlačenja, mora da postoji neki mehanizam Te iste 2016 godine na US Openu dvojica igrača nisu ni izašla na teren protiv Novaka a jedan mu je predao u toku meča. Sve ovo narušava kredibilitet tih turnira. Nije neobično ni da se sumnja u zakulisne radnje. Dobro, Rodžer jeste od početka isticao da nema neke ambicije ovde ali ako je trebalo da ode sa turnira, trebalo je do da uradi na terenu, nije sramota izgubiti u osmini ili četvrtfinalu Grend Slema, naročito posle tako duge pauze. Očekivala sam takvu odluku ali sam ipak razočarana. A Beretiniju beše agent Ljubičić? Baš zgodno. Ne mogu da se otmem utisku da neko ne gura ove next gen Italijane, nije uzalud Fonjini pošizeo na konferenciji zbog pitanja o njima. Zanimljivo je i da je Dominik Tim nakon poraza u prvom kolu prekinuo saradnju sa menadžerom. Izgleda da zaista ima puno toga i van terena ali u čiju korist to je pravo pitanje. Volela bih da na kraju ispadne " dvojica se tuku a treći koristi ".

Kalkulator

pre 2 godine

@miki
Da se Federer kazni i da mu se oduzmu bodovi? Koji? Onih celih 45 koliko realno ima? Pa covek ce biti onda prvi u istoriji koji ce uleteti u minus.

Sava

pre 2 godine

I onda imaju obraza neki njegovi idolopoklonci da kazu „gospodin čovek“!
Iskreno bio je veliki šampion i to mu niko ne zeli da umanji ili oduzme. Ali propustio je priliku da se pre 2 godine povuče. On je tada produzio ugovore sa sponzorima i to čak na 10 godina. To je velika šteta, zbog obaveza prema sponzorima mrcvari se sada po turnirima. Para mu izgleda nikad dosta. Ako toliko voli tenis nek igra rekreativno u klubu ili nek ostane u tenisu na koji god drugi nacin on pozeli.
Ali da ispada 2 puta za redom odmah na početku na malim turnirima iz 250 kategorije u Dohi i Zenevi a u Parizu se povlači posle meča od 3,5 sata samo kvari njegovu veliku karijeru i reputaciju. Sve ovo što sada na silu proba nije u redu, treba znati i kad je trenutak da se karijera završi. Isto vazi i za Serenu.

Cinjenica

pre 2 godine

Bruka i sramota. Fedja znao epilog od pocetka, nego se samo pojavio da zadovolji ATP i sponzore koji ga vestacki drze u TOP10 vec skoro 2 godine. Da nije korone, Fedja je 800. na svetu, Djokovic i dalje prvi ali sa oko 1000 poena manje, a Nadal peti sa oko 2000 poena manje jer je u doba korone 2020. preskocio osvojeni USO iz 2019. Jos naivni organizatori cuvaju Fedji centralni teren, a Djokovica bacaju na drugi. Evo vam ga sada Fedja dragi organizatori; predlazem vam da sledeci Noletov mec opet bude na terenu 2, a centralni nek zuji prazan u cast Federera iako je odustao. Mozda bi mogao da izadje opet u dzemperu i da kaze koju rec, ipak su navijaci platili boga oca da ga gledaju. Covek zavrnuo i ATP i organizatore i navijace. Svi se primili da ce igrati i nadali se jos jednom klasiku protiv Djokovica, a on dosao u Pariz samo da kupi jos jedan magnet za frizider i paljba kuci negde na skijanje.

VASKEZ

pre 2 godine

A hahahaha. Grohotom se smijem. Ovo da je bilo u ponudi kladionica, kvota bi bila 1.05 da će se povuci prije meča sa Novakom. Kako je taj lik proračunat, pravi german. Al’ ne vrijedi mu, samo se bruka. Novak će na kraju biti najveći, GOAT!!!!

Dejan

pre 2 godine

Da nije došao neko drugi bi dobio šansu da se pokaže, sramota.
Noleta bi najstarije napljuvali u zvaničnom saopštenju a ovom se dive i veoma im je žao.
Mogao je bilo koji mladi igrač da dobije pozivnicu umesto dede.
I ne sprema se on za W već guraju sponzori, lova je čudo.

glukozamin

pre 2 godine

...Federeru je ovde bio cilj da odigra koji takmicarski mec, pa dokle stigne, ne da rizikuje povredu na turniru koji ne moze da osvoji...
(Sir Oliver, 06. jun 2021 17:29)

Od celog tvog komentara u 4. tačke, jedino je tačno da on ovo ne može da osvoji. A to da "odigra koji takmicarski mec, pa dokle stigne" može sebi da dozvoli samo na nekom turniru 250 (koje i inače obožava). Ovako je osramotio sebe a uvredio ostale na turniru.

466453

pre 2 godine

Federer vise nije vest !
(krugodvojkas, 06. jun 2021 18:10)

On nije ali skandali oko njega kojih će biti sve više i tek kako jesu vesti!

Kako vam ne dosadi...

pre 2 godine

Pa mnogo je više fer-plej predati meč koji je počeo, naročito kada je povreda u pitanju nego pre početka i to ne zbog povrede već tako što znaš da bi te naredni protivnici isprašili.
Misliš da je fer-plej prema Novaku i kasnijim rivalima to što će Beretini imati više odmora i potrošiti manje snage?
(Wllaxy, 6. jun 2021 17:16)

Nije svaka predaja u toku meča fer plej.
Novak je predao Vavrinki, na dva gema od poraza u meču iz čiste pakosti, tek kad je video da neće moći da pobedi.
Ništa to nije bolje od ovoga, što je uradio Federer.

kijevcanin

pre 2 godine

@H2H
Pa nije isto pobogu Djokovic od 33 i Federer sa 40,naravno da nebi isto reagovali,i dokle vise ta decija prica kako sirotog Noleta ne vole i ne cene,pravite od lika obicnog luzera

M

pre 2 godine

Čovek ima 41 godinu. Šta vi radite u 41? Koliko vas posle 30 može da potrči 100 metara bez da vam duša izadje na nos? Svi neki veliki poznavaoci sporta a stomaci do nosa.

eh

pre 2 godine

neko se povuce sa turnira jer ne moze vise da igra a neko stalno folira povrede na turnirima,lepi trake na sebe i onda odjednom leti na terenu i pobedjuje

Darko

pre 2 godine

Sraman potez Federera.

Ali, najjaci su mi ovi sto pisu da je ispao neposten prema Koepferu. Jeste li pri sebi? Pobedio je Nemca na terenu i nema tu nicega nepostenog. Igra i za novac iako neki misle da mu je nebitan.

Milan

pre 2 godine

Poznata evropska demokratija i izuzetnost. Dirljivo koliko je jadno. Na to im je pao šampion. A kada pobede onda razvlače žvale i on i Nadal. Taktika im je da izbegavaju Djokovića.

CroFed

pre 2 godine

Jedino šteta što to nije napravio uoči susreta s Novakom, da ga Đokovićevi obožavatelji još više "zavole". Nema veze, cilj je Wimbledon a tamo će biti postavljen za 3 ili 4 nositelja zbog "minulog rada"

labud

pre 2 godine

@pazi stani vidi gledaj
Pa dobio je Cilica,istog onog koji spada u "najjacu konkurenciju ikad"zajedno sa Marejem,Vavrinkom,Nisikorijem,Berdihom protiv kojih je Djokovic vecinu trofeja osvajao

brm

pre 2 godine

Jako nepošteno prema Kepferu, koji je mogao da se bori za četvrtfinale.
(potterhead, 6. jun 2021 16:35)

Zašto nepošteno? Ako nije mogao da pobedi igrača koji ove god. puni 40 godina i koji se na teren vratio posle godinu i po dana neigranja i dve operacije kolena, koji očigledno fizički ne može da odigra više od tri meča, onda nije zaslužio ni da prođe. Šta je trebalo da uradi, namerno da izgubi i da ga pusti?

pc, Niš

pre 2 godine

Čovek ima 40 godina. Postigao je sve moguće u sportu kojim se bavi i potpuno je u pravu, ne treba ga pljuvati. Zaslužuje moje poštovanje iako nisam njegov navijač i želim mu dobro zdravlje i sreću u porodici.

Sandzak

pre 2 godine

Sve je ovo prljava igra da se pomete Djokovic na putu ka osvajanju titule. Odavno bi ovaj otiso u penziju da mu nije Noleta koji gazi punim gasom ka svim rekordima. Idemo Nole Novi Pazar je uz tebe

Izbor

pre 2 godine

Sta ima da se cuva za Vimbldon ni tamo nece proci bolje trece kolo i put za Bazen. Deda vakat ti je za penzije. Svi znamo da žarko želiš jos neki GS ali nema šanse i teorije. Bices treći to pričam vec odavno u ovoj trci. Zasigurno Nadal i Novak ce biti ispred tebe. Nema nikakve sumnje.

mandy

pre 2 godine

Moze da se povuce ako je povredjen i ima potvrdu od lekara ako nije mora da igra o kraja kad se vec prijavio za RG pa nek izgubi i ispadne sve drugo je pokvareno i ne sporsko ponasanje.

Goran

pre 2 godine

Zauzima mesto u top 10 preko godinu dana a ne igra, sada zauzima mesto u osmini finala a ne igra. Bilo bi posteno da se ili povuce iz tenisa ili da igra.

miki

pre 2 godine

sad Djokovicev protivnik ima dobijen mec i plasman u cetvrt finale bez borbe i trosenja, odmorniji ulazi u 1/4 finale. Mislim da Federera treba kazniti novcano i u bodovima. Nije fer da tako otezava drugim igracima. Mislim da je samo odradio obavezu prema sponzorima. Pojavio se nedelju dana po dogovoru i to je sve.

Bl

pre 2 godine

Rodžer Federer se u posljednje vrijeme jako trudi da okalja svoj ugled.
Sramota je ovaj njegov potez porediti sa Osakom. Ona se povukla iz protesta.
Organizator izražava žaljenje??? A šta kaže vrli ATP? Pretpostavljam da u svom debelom pravilniku imaju nekakve smjernice šta se radi u ovakvom slučaju. Ili sve to ne važi za "prefinog" Federera, pa i oni samo žale?
Neprikosnoveni gospodin fer-pleja! Eto vam ga sad!

John

pre 2 godine

Roger NIKAD nije predao započet meč.. to je ogromna razlika!
(Jaaa, 6. jun 2021 17:03)

Tačno, neće ni da se trudi. To pokazuje koliko poštuje tenis...

Sir Oliver

pre 2 godine

1. Federer sa 40 god i 2 operacije kolena iza sebe, ne moze da se oporavi brzo kao nekad,zapravo je neverovatno sto i igra tenis, to je jasno svakom ko se aktivno bavio nekim sportom sem ispijanja piva na kauču
2. Da je Novak ovo uradio, ne bi ga razvlačili, to su radili kada je predavao mečeve u kojima gubi, pri cemu nije deda, nego mlad sportista u usponu. Nadjite mi jednu situaciju gde se povukao pre zapocetog meča, a da su ga razvlacili, u protivnom pricate napamet.
3. Federeru je ovde bio cilj da odigra koji takmicarski mec, pa dokle stigne, ne da rizikuje povredu na turniru koji ne moze da osvoji. Ne moze ni wimbldon doduse.
4. Komentatori koji traze neke dublje, naravno negativne, razloge o povlacenju zapravo projektuju sta bi oni radili u toj sitiaciji i time nesvesno govore mnogo o sebi.

sini

pre 2 godine

Roger NIKAD nije predao započet meč.. to je ogromna razlika!
(Jaaa, 06. jun 2021 17:03)

Tako je Roger je uvek BEŽAO kad je osećao da će ga Nole napenaliti i to je OGROMNA razlika...Sećaš se završnog turnira u Londonu...E sine to je OGROMNA razlika!!!

H2H

pre 2 godine

Sir Oliver,

Ako ništa drugo, nije korektno prema organizatorima u Parizu, jer ovako ispada da mu je RG pripremni turnir za Vimbldon, pa nije RG turnir iz serije 250.

Djordje

pre 2 godine

Dogovorio se sa Noletom. Beretini će izgubiti ritam i sigurno izgubiti protiv Novaka. Zato mu Nole prepušta Vimbldon. Dok se mi svadjamo, ova dvojica produbljuju švajcarsko-srpsko prijateljstvo. Moćnici iz senke su sve smislili.

War Inside My Head

pre 2 godine

Malo čudna odluka,da ne kažem nesportska?!Kao da je došao na neki rekreativni turnir amatera,pa u ponedjeljak mora na posao,a nije očekivao da će dogurati do četvrtog kola?Ipak je on jedan od najvećih tenisera ikada,za većinu svijeta najveći,ali ovakav potez nakon niza pobjeda,čudno!Čak mu i vjerujem,koljena,problemi,ali mogao je onda neke čelendžere ili turnire niže kategorije da odigra!

rale

pre 2 godine

Nije njemu nista. Mogao je da odigra mec i da ga izgubi ili dobije. Medjutim, njemu je u interesu da posalje svezeg protivnika na Novaka. Zaista jadno...

Kole

pre 2 godine

Veliki Rodžer,na žalost,brzo ide u penziju.Kad mu se ubrzo pridruži i drugi velikan,GOAT Rafa,istinskim zaljubljenicima ne preostaje ništa nego da prestanu sa gledanjem tenisa.Ko bi razuman mogao da prati mečeve preostale boranije ?

potterhead

pre 2 godine

Nepošteno je to što ako je već znao da ne želi da igra drugu nedelju i da će da se čuva za Vimbldon, trebalo da preda sam meč pre druge nedelje.

chupavi

pre 2 godine

Ovo jeste postenije u odnosu na tankovanje i nameran poraz u narednom kolu, ali dali je posteno prema turniru i sportu to ne znam.

Znaci dodjes sa namerom da testiras formu, udjes u drugu nedelju uz dobru igru i onda predas bez razloga. Ustvari ima razlog, star je i umoran i nece da rizikuje pred Wimbledon. Ali ovako stavlja Wibmbldon pre Roland Garosa, sto mnogi misle da je tako, ali on kao ziva legenda tenisa to ne bi smeo ovako javno da pokaze.

Koja je poenta njegove igre i odlaganje penzije. Jer sve ovo samo labudova pesma pred jos jedan pokusaj ocajnika da osvoji svoj omiljeni Grend Slem i mozda OI? Ako su mediji nepristrasni i fer, onda bi vec sutra osvanule naslovne strane sa ovim pitanjima jer stvarno ovde ne vidim nista plemenito, vec poraz i nipodastavanje tenisa i ATP liste uopste, jer zasto nije gubio bodove u zadnje dve godine. Jel zbog ovoga, da bi imao dobru startnu poziciju na velikim tirnirima kako bi posle odlazio na ovaj nacin?

Sto se tice njegove igre i forme, izgledao ke sasvim korektno na sljaci sto znaci da ce biti i jos bolji na travi mada nista nije sigurno...

Pepe na piramidi

pre 2 godine

Čovek igra Hale, kao pripremni turnir za Vimbldon i nije lud da to prospe zbog jednog meča sa Beretinijem, koji ovako umoran teško da bi dobio.
Realno ne bi stigao do Novaka, uostalom to povlačenje je nagovestio već sinoć na KZŠ, logična odluka, on je imao dve operacije kolena, a šljaka je gadna i užasno naporna za telo.
Ne igra on za ljubav licemerne nolomanije, koja je htela da ga vidi što umornijeg ili čak povređenog za Vimbldon, a ne zbog sportskih motiva.
Nema on kome da se pravda, mrziteljima pogotovo.

mix

pre 2 godine

Nije nepošteno prema Kepferu, on je izgubio od matorca od 40 leta koji nije igrao tenis godinu dana, ne samo da nije pobedio već je izgledao umorniji od njega! Ko ga šiša, imao je šansu. Ako je nekorektno onda je prem turniru, publici i prema Beretiniju.
(Соко сиви, 6. jun 2021 16:53)

Zašto je nekorektno prema njima? Čovek ima 40 godina, shvatio da ga telo ne sluša, naprotiv, nekorektno prema Beretiniju bi bilo da izađe povređen.

nebulozator

pre 2 godine

zašto nepošteno prema kepferu? pa federer ga je pobedio, ispao je sa turnira, da je bio bolji prošao bi, sviđalo se nama ili ne on može da radi šta hoće sa sobom, mogao je da izađe na meč i posle 15 minuta odglumi povredu.

pierre woodman

pre 2 godine

Labude, sam wawrinka ima vise gs od hjuita, filipusisa, bagdatisa… da ne nabrajam ostale sto nemaju ni masters. Ali tek ce da boli

donji dzep

pre 2 godine

Absolutno ocekivano. Utoliko jos bolje za Djokovica. Setite se kad je Fonjini predao Novaku pred mec sa Federerom na RG. Italijan ne bi trebao da bude problem Novaku, igrao on mec ili ne pre toga. Poz

milutin

pre 2 godine

Nije mu prvi put. Bježao je I sa finala sa Novakom u Londonu. Dođe na turnir I poremeti I turnir I ostale učesnike. Favorizuje svoje protivnike a ošteti druge (u ovom slučaju Novaka). A to mu je smišljena namjera.
Kako je to dozvoljeno,kako bez kazne, a nije povreda?
No, za njega vrijeme "radi".
Vratiće se možda, meni neće nedostajati.
Nikad me nije ubijedio da je br. 1.,ni po ponašanju naročito, ni po rezultatma.
Uvijek povlašten bio, a ni to mu nije pomoglo. Karijeru bijedno završava!

Kikujiro

pre 2 godine

Trenutno se igra turnir u Notingemu na travi, to bi bila odlična priprema, mogao je Feder tamo da odigra, imao bi i jake protivnike sa druge strane mreže.

Don Kihot

pre 2 godine

Kada bi slušao svoje telo,onda bi završio sa teniskom karijerom!
Lažov i ološ od čoveka!
Svestan je da ne može biti GOAT,pa bi od muke igrao do 50god.,ali telo ga izdaje,a dolaze i mladi!
Trenutno je GOAT NADAL,FED I NOLE SU NA 2-3 POZICIJI!
Samo Nole može prestići Nadala!!!

Tn

pre 2 godine

Novak Djokovic predati mecevi na Grend Slemovima:
AO 2009. godine protiv Rodika
Vimbldon 2007/2017. godine protiv Nadala/Berdiha
Roland Garos 2005/2006. godine protiv Korije/Nadala
US Open 2019. godine protiv Vavrinke.
Pored ovih, ima jos najmanje duplo predaja na turnirima koje nisu Grend Slemovi, a radi se o mecevima koji su prethodno bili zapoceti.
Tako da Noline nisu pozvane da pricaju o dzentlmenstvu, gospodstvu i ostalom.

lopta

pre 2 godine

Nemam nista protiv Federera ali ovaj potez je toliko ne fer i razocaravajuci. Znao je da dolazi na GS i da se mecevi igraju u 3 dobijema seta. Ako nije bio spreman da igra duze od 2h u mecu zasto je uopste dolazio u Pariz? Za Wimbldon je mogao da se sprema i na manje vaznim turnirima . Ovo je toliko sebicno prema drugim igracima. Zao mi je nemca, bio je blizu ponede i bar bi imao priliku da se bori za cetvrt finale.

Splavar

pre 2 godine

Gospodski. Ispostovao turnir, lepo odigrao par meceva i otisao. Nema potrebe da se cima na podlozi koja mu ne odgovara. Sad lepo pripreme za London gde je i dalje favorit

Toleranti, Peje

pre 2 godine

Pametna odluka, ne bi bilo bez šanse u sljedeću rundi ali Rodger zna vrlo dobro kako da kontrolise svoje telo, priprema polako za Wimbledon, želim mu mnogo uspjeh!

Hakeem

pre 2 godine

Jako nepošteno prema Kepferu, koji je mogao da se bori za četvrtfinale.
(potterhead,

Kakvo povrsno razmisljanje i jos dobi gomilu pluseva. Kefer je imao sansu i izgubio je. Sta je tu neposteno?

Dmitar

pre 2 godine

Ako ne može izdržati više od tri meča, kako Rodžer misli osvojiti Wimbledon ? Pa tu treba natovariti sedam pobeda u dve nedelje... Želim mu sve najbolje da se razumem, čovek je dao zadnji atom snage tenisu ali vreme je za novu stranicu.

Jaaa

pre 2 godine

Čekajte, kome je on svojevremeno nabijao na nos to što predaje mečeve?
I smatrao da možda i lažira povrede?

A kako se ovo sad zove?
(John, 06. jun 2021 16:38)

Roger NIKAD nije predao započet meč.. to je ogromna razlika!

DRAGAN

pre 2 godine

Nista novo od dzemperka
nisam ni ocekivao. On
sigurno ne bi igrao protiv
Novaka koji su mnogi zeleli da vide. Ne zeli da kvari
skor sa najboljim teniserom
sveta, a za Wimbledon ga
ceka Novak ponovo, ako ne
preda mec ponovo. Godine
su ucinile svoje, a to sto
jos igra znaju samo
njegovi sponzori koji placaju
oberucke za tenisera u
40 godini. Treba ga kazniti
debelo po dzepu radi ovog
nesportskog poteza.

Wllaxy

pre 2 godine

Novak Djokovic predati mecevi na Grend Slemovima:
AO 2009. godine protiv Rodika
Vimbldon 2007/2017. godine protiv Nadala/Berdiha
Roland Garos 2005/2006. godine protiv Korije/Nadala
US Open 2019. godine protiv Vavrinke.
Pored ovih, ima jos najmanje duplo predaja na turnirima koje nisu Grend Slemovi, a radi se o mecevima koji su prethodno bili zapoceti.
Tako da Noline nisu pozvane da pricaju o dzentlmenstvu, gospodstvu i ostalom.
(Tn, 06. jun 2021 17:06)

Pa mnogo je više fer-plej predati meč koji je počeo, naročito kada je povreda u pitanju nego pre početka i to ne zbog povrede već tako što znaš da bi te naredni protivnici isprašili.
Misliš da je fer-plej prema Novaku i kasnijim rivalima to što će Beretini imati više odmora i potrošiti manje snage?

Teoreticar zavere

pre 2 godine

Platio mu Nadal da odustane kako bi Beretini bio sto odmorniji za Noleta. Bude li racunica uspela, eto Nadala u finalu protiv Cicija protiv koga Nadal gubi 1:3 tako da su Nadal i Federer onda dzabe krecili.

Kg

pre 2 godine

Kakav smo mi iskomleksiran narod, ovo nema nigde. Jeste Novak broj 1, nema price ali zrebovi su mu smesni. Igra prebacivanja loptice preko mreze. Servis volej, volej, drop, jedan od losijih faktora. RF je 5 godina stariji, svi to zaboravljaju a i dalje leti po terenu covek.
(vojkan85, 6. jun 2021 16:58) # Link komentara

Za sad samo leti za Bazel...

goran ugljevik

pre 2 godine

@Džoni
A koju sansu bi dalje imao decko koji od penzionera gubi glat,jednostavno covek gleda sebe,telo mu kaze nemoj dalje,kraj price,mozda ce sutra i Djokovic tako ako odluci da igra u toliko poznim godinama,ali tada sigurno nece biti ovakvih komentara vec podrska,a to je vec licemerje

Dejan CZ

pre 2 godine

Podsecanja radi,prvo kolo Dimitrov vodi 2 0 u setovima i 5 1 u trecem setu i predaje pusta coveka da prodje dalje jer zbog povrede ne bi igrao vise RG i zato predaje I dopusta svom protivniku da prodje...Federer sinoc igra do 1 na noz izbacuje coveka a danas objavljuje da nece vise da igra...To je Taj Federer koji dobija nagradu za fer plej...Gadim se od takvih ljudi a jos vise od onih koji ga podrzavaju...Veliki Dimitrov...takve su slovenske duse.Vasa nagrada za fer plej ne vredi kusura datog u zvaki u nekoj prodavnici.

Darvin

pre 2 godine

Pametno, nece da rizikuje pred Vimbldon.
A tamo neka se cuvaju svi.
(@, 06. jun 2021 16:37

Da li ti zaista misliš da bilo kod od iole boljih igrača treba da strahuje od RF?I na WB i bilo gde drugo.

ccc?

pre 2 godine

Potpuno ga razumem jer mu je jasno da nece izdrzati 5 setova sa mnogo boljim igracima. Ubio ga nocasnji mec i dobio je jer nije imao protivnika koji je sposoban da dobije mec. Medjutim, siguran sam da ga nista laksi posao ne ceka na Wimbledeonu. Tamo ga isto cekaju mladi protivnici koji fizicki mogu da odigraju kao nocas, jos kada igra protiv jakih igraca.. Sve je jasno..

nike

pre 2 godine

Pa jel to zbog ljubavi i postovanja prema igri?
Ili zbog postovanja protivnika?
Ili zbog postovanja organizatora?
Ili zbog postovanja gledalaca koji su kupili karte, ili zbog onih zbog kojih je bio odusevljen i zbog kojih je igrao posle ponoci a oni nisu spavali zbog njega?
Pa sto je dolazio na turnir kada zna da ne moze da se takmici?
Je li to taj uzor i vitestvo koje gospodin pokazuje?
Pa bolje da je izasao i izgubio, ili predao tokom meca ako ne moze da izdrzi i pobedi, ali da je barem probao da se bori i pokaze primer i postovanje.
Ni Berankis nije mogao da pobedi pa je izasao i borio se svim srcem. Sta je trebalo da izadje u puloveru i da kaze: 'znam da ne mogu da pobedim pa necu ni da igram'.
Ako je hteo da se sprema za Wimbledon postoji i mesto i vreme za to.
Dame i gospodo - 'Gospodin Federer'!

Kako vam ne dosadi...

pre 2 godine

ZATO STO JE KOPFER MOGAO NA MEGDAN BERETINIJU!!
(Dusanovo carstvo!, 6. jun 2021 16:55)

Imao je sinoć svoju šansu i nije mogao da pobedi umornog dedu od 40 godina.

cole

pre 2 godine

tipicno za umisljenog "gospodina"! ne zna da gubi, ne moze da prezali zlu sudbinu sto se u njegovoj eri tenisa pojavio neki Djokovic iz neke Srbije...i lakse mu je da se kukavicki povuce neko da ga oduva Novak jos jednom. a secam se njegovih komentara kada se Novak borio s povredama i bio prinudjen da odustaje sa turnira. karma je cudo, "gospodine umisljeni"!

Kg

pre 2 godine

Bruka i sramota. Takvo omalovazavanje Gren slema Rolan garos, kao da je neki celendzer koji sluzi za priprema Vimbledona. Omalovazavanje publike u Parish koja je kupila karte da ga gleda. Omalovazavanje Kepfera koji je mogao da igra taj mec protiv Beretina i ubrza razvoj karijere. Stvarno neshvatljiv potez sampiona kao Sto je Federer. Ovo je gore od dzempera.

Dirk Weems

pre 2 godine

Jako nepošteno prema Kepferu, koji je mogao da se bori za četvrtfinale.
(potterhead, 6. jun 2021 16:35)

Zašto nepošteno? Pobedio je Kepfera.

Tom logikom, da se povukao pre tog meča, bilo bi nepošteno prema Čiliću.

Šou Biznis

pre 2 godine

Ovo je omalozavanje igraca, turnira i svih igraca!!!!!!! Ovo se znalooo!!! Prijavi se za turnir i onda jedan malo duzi mec i odjava!! KOMPLEKS!!!!!!

Dušan

pre 2 godine

Sve je to smisljena PR kampanja za Lažnog Goata.

Dok je dobijao ove anonimuse, igrao je. Sad kad zna da mu sledi debakl, povlači se. Isto tako će predati i meč trećeg ili četvrtog kola na Vimbldonu i to je kraj njegove karijere.

Posle će pričati da se NEPORAŽEN oprostio od RG i WB.

Соко сиви

pre 2 godine

Nije nepošteno prema Kepferu, on je izgubio od matorca od 40 leta koji nije igrao tenis godinu dana, ne samo da nije pobedio već je izgledao umorniji od njega! Ko ga šiša, imao je šansu. Ako je nekorektno onda je prem turniru, publici i prema Beretiniju.

Sinisa

pre 2 godine

Ovo je za mene bas,bas ogromno iznenadjenje...Djelovao je odlicno sinnoc,dobio jedan tezak mec,i zaista ne razumijem zasto ne igra protiv Beretinija,siguran sam da bi prosao dalje.E sad ako se vec povukao posle 3 odigrana meca,mogao je to da uradi u 3 kolu,i prepusti Njemcu da ode dalje.

Everlasting gili, gili.

pre 2 godine

Perpetual?
Kako ovo ide sa povlacenjem? Covek koji je uspeo i Rolex da izblamira. Nego smo mi sve to znali i pre, samo tek sada svet to razume.

Вук Караџић

pre 2 godine

Pametno, nece da rizikuje pred Vimbldon.
A tamo neka se cuvaju svi.
(@, 06. jun 2021 16:37)

нема фрке, има да га испраши неко у првом колу, па неће морати да бежи од Новака

H2H

pre 2 godine

Ako je odlučio da se povuče posle Vimbldona, onda ok. Samo zamišljam kako bi mediji reagovali da Novak ovako nešto uradi, a o danu odmora, koji je omogućio Beretiniju, da i ne spominjem...

mokisa

pre 2 godine

A jel ce taj put oparavka da traje sledecih 10g?pa ce veliki Goat da zaigra tenis zivota u 50-oj godini... Nema taj snage vise ni za jedan Slem. Eventualno neki masters na betonu, pod uslovom da mu se sve "kockice" sloze.

vojkan85

pre 2 godine

A i zaboravljate kako je sve Novak predavao meceve, dok je RF cak igrao sa mononukleozom protiv Fisa na mastersu u Majamiju cini mi se ali polako. Sve ce doci na svoje. Jedan je RF.

Marat Safin

pre 2 godine

Pošteno govoreći i ja bih se povukao u ovim okolnostima.
Uradio je ovde i više nego što se nadao, zašto da se mrcvari i rizikuje povredu i nastup na Vimbldonu.
Pokazao je da ima i snage i brzine da igra čak i na šljaci, posle tolike pauze u 40-oj godini.
Svaka čast za prikazano, gledaćemo ga na Vimbldonu i to je već velika stvar.
I dalje ostaje jedini od velike trojke, koji nije predao započet meč.
U svakom slučaju povukao se iz boljih razloga nego Osaka.

Legolas

pre 2 godine

Logično,mada ne i sportski,i fer prema Keferu,ali ajde.
Penzionerski,istrošen i u jedinoj misli,da pomuti malo vodu Novaku na Vimbldonu i možda US Openu.
Da je ostao na RG,nakon sledećeg meča,bi se povukao iz tenisa definitivno,koliko je bio iscrpkjen i umoran.Baš ga je Kefer iscroeo kao sunđer isušeni delovao.Svaka čast,šta je izdržao i u kom tempu,ali videlo se da se muči.Ako doživi debakl u prvim kolima Vimbldona,jako će biti blizu odluke o definitivnom povlačenju iz tenisa.Dosta je bilo da muči i sebe i svoje fanove.

Mohikanac_'91.

pre 2 godine

Samo je otezao Beretiniju uz mogucnost da ga izbaci iz ritma zbog pauze od 4 dana. Novak svakako mora da dobije 7 meceva da bi osvojio titulu, tako da njemu ovo nista ne znaci.

kameni ajatola iz kamenog doba

pre 2 godine

U prvoj rundi stave laki luzere kad se neko povuce, zasto ne i u ostalim rundama, odnosno porazenog igraca Kofera?

Sabre

pre 2 godine

Lepo rekoh juce. Mogao si da pustis Nemca, njemu bi znacilo da se makar potrudi pa sta uradi protiv Beretinija. Ali lepo rekoh juce, sredinom prvog seta.. ko god da pobedi, Djokovic ide na dva Italijana za redom...

Liverpool Man

pre 2 godine

Sad ce svi da ga brane, ovi zapadnjaci posteni :D Da se Nole ovako povuce pljuvali bi ga za sve pare ali gospodin Federer sta god da uradi ne osudjuju ga...Nista cudno. Licemerje kao i uvek.

Milica

pre 2 godine

Kalkulator po ko zna koji put! Istrosio se i zna da ako i prodje sledeci krug ga ceka Novak i da od njega sigurno gubi. Nije zeleo da Novak poveca broj pobeda u medjusobnim duelima.

Gledalac

pre 2 godine

Covek se uplasio Beretinija, a potom i svog najveceg rivala Djokovica.
Ipak je tu skoro 40. godina i ovi mecevi ostavljaju duboki trag umora.
Interesira me, da li ce se uopste prijaviti za VIMBELDON?

s

pre 2 godine

Zna on da ne moze da osvoji Roland Garos. Ovde je dosao cisto da bi se pripremio za Wimbledon. Ukoliko Nadal osvoji Roland Garos, onda ce imati 21 trofej a Federer 20. Zato Federer baca sve karte na Wimbledon. To mu je jedina sansa da ostane u trci za GOAT-a, jer Nadal sigurno uzima jos neki Roland Garos. Djokovic isto, tako da bice nemoguce ga nazivati GOAT-om samo zbog lepog stila igre

Niti volim Zvezdu niti volim Partizan

pre 2 godine

Ako ne moze da odigra vise od 3 meca na turniru ili vise od 7 dana jedan turnir, zasto se jos uvek bavi tenisom?? Ako su u pitanju sponzori i pare, pa ako ko ima para, to je on, obezbedio je i za čukununuke da prstom ne mrdnu. Bolje ne igrati neki turnir nego praviti ovakve poteze, mozda je neko mogao uskociti umesto njega u glavni zreb, mogao se Kepfer boriti za četvrtfinale. Nije lepo prema drugima. Ovo je uradio da bi ili izbegao Djokovica, jer vidi da sa ovakvom formom ne moze pobediti nekog jačeg a kamoli Djokovica, ili da bi izbegao poraz od Beretinija, iz istog razloga, ako je to, izadji muski na crtu i izgubi, budi čovek, ili da Beretiniju napravi ustupak i bolje se spremi ukoliko mu Novak bude protivnik u četvrtfinalu. Čitao sam danima komentare kako je on gospodin, kako je goat, najelegantniji teniser svih vremena, fer plej igrač, ali posle ovoga nije nista od navedenog. Pogotovo nema pravo sad da nekome priča kako sumnja u nečije nastupe i povrede, kao što je svojevremeno radio.

mr

pre 2 godine

Па да кренемо да бројимо коментаре о великом господину и да се смејемо дивљењу тој величини.

Dusanovo carstvo!

pre 2 godine

Uradio je ovde i više nego što se nadao, zašto da se mrcvari i rizikuje povredu i nastup na Vimbldonu.


ZATO STO JE KOPFER MOGAO NA MEGDAN BERETINIJU!!

vojkan85

pre 2 godine

Kakav smo mi iskomleksiran narod, ovo nema nigde. Jeste Novak broj 1, nema price ali zrebovi su mu smesni. Igra prebacivanja loptice preko mreze. Servis volej, volej, drop, jedan od losijih faktora. RF je 5 godina stariji, svi to zaboravljaju a i dalje leti po terenu covek.

Džoni

pre 2 godine

Ovo je sa njegove strane baš bezobrazno prema ovom što ga je pobedio ovako na mišiće. Ako mu se ne igra, trebao je predati juče i pustiti dečka da traži svoju šansu dalje.

jatabare

pre 2 godine

Covek je karijeru produzio zbog Olimpijade,manje vise sve podredjeno tome usput da se na "svom" Vimbldonu oprosti dostojanstveno,ne bi me iznenadilo da nesto od toga osvoji,cast ostalima ipak je on tatko na ovu igru

Dirk Weems

pre 2 godine

Jako nepošteno prema Kepferu, koji je mogao da se bori za četvrtfinale.
(potterhead, 6. jun 2021 16:35)

Zašto nepošteno? Pobedio je Kepfera.

Tom logikom, da se povukao pre tog meča, bilo bi nepošteno prema Čiliću.

Globtroter

pre 2 godine

Gospodin Federer???! Šta je ovo? Kako može da se povuče, gde je ferplej? Osetio da je jedva parirao Nemcu, pa pošto zna šta ga čeka protiv Beretinija onda bolje da ga pusti da uđe odmoran u meč sa Novakom.

bmiles

pre 2 godine

Ono sto se videlo u prva tri nastupa federera epilog je njegovo povlacenje.Jucerasnji mec protiv niskorangiranog ali borbenog Kofera pokazao je da se zakonima prirode ne mozes odupreti.Cilj mu je Vimldon da pokusa nemoguce u ovim godinama i dostojno se oprosti.Na sljaci to je ipak malo teze jer su poeni duzi pa je normalno da je eskivirao dalju blamazu.Ovakav cin opet je nekako indirektno pomogao Beretiniju da odmoran doceka Novaka,a vi pricajte sta hocete ali tako mu dodju stvari.Mediji za sada u soku,fanovi na aparatima,organizator na mukama prvo Osaka a zatim Federer,a tereni zjape prazni i tuzno je gledati bilo koji mec kad nema tog huka sa tribina!Da zavrsim sa onom poznatom recenicom ..... bio nekad veliki sampion Rodzer Federer.

pazi stani vidi gledaj

pre 2 godine

Da ponovim, meni stvarno nije jasno da neko dedu može da smatra "ozbiljnim teniserom" danas? Čovek nije uzeo GS više od 7 godina. Njegova zadnja igra je wimblndon onomad...tu ga je Novak zakucao, nema više. Svaka čast na svemu prikazanom...ali, deda je deda.

marks

pre 2 godine

Da bas zbog toga nece da igra,sve se inace vrti oko Djokovica,lakse je ovako umesto da lepo nije ni dosao da igra,dajte ljudi odrastite vise

Demar Derozan

pre 2 godine

Razuman potez Feda. Vidi se da oporavak kolena i vracanje u takmicarski ritam idu postepeno i dobro. Odlicne i fizicki zahtevne meceve je odigrao na RG, igra je tu sve vise, tako da je ispunio ciljeve bez rizikovanja novih povreda. Ovakav tenis posle vise od 1god pauze moze da prikaze samo on, jee je najtalentovaniji, ima prioritete kako u tenisu tako i u ziviotu, tako da se od njega moze samo uciti. Alo to je lako reci, u praksi mnogo teze jer ne ide skola svakome od ruke.

neko

pre 2 godine

Prošlo kolo : " Nisam na nivou Djokovića i Nadala " . Onda jedva pobedi sledeće kolo i ODUSTANE !
Nije se povredio ,nego ODUSTAO !
Malodušno do bola !
Trebalo bi biti kažnjivo . Možeš da odustaneš i nema sankcija ? Čudno ! Gospodin iz Švajcarske ,sportsmen , doživotni osvajač titule korektnog igrača ,to li je taj ?

D

pre 2 godine

Ovo je i dobro, Beretini ce se ohladiti a onda na Novaka kao da je prvo kolo i doviđenja.
Mislim, u svakom slučaju tu ne bi bilo problema. A onda na Nadala koji ima težak put do polufinala do kog svakako stiže, samo je pitanje u kom stanju. Biće zanimljivo u svakom slučaju.

vukica

pre 2 godine

Treba dostojanstveno otići kad si jos u solidnoj formi, a ne ovako da se vode polemike oko njegove nemoci zadnjih godina, ne znam zasto ovo sebi radi

stelee

pre 2 godine

U celoj ovoj priči Roger je više na Novakovoj strani. On realno zna da ne može da osvoji RG. Zna i to da jedino ko to može su Novak i Nadal. U prvom slučaju Novak osvaja, on i dalje ostaje na prvom mestu sa Nadalom a Novak i dalje na -1. U drugom slučaju Nadal osvaja i postaje legitimni G.O.A.T. sa 21GS. Tako da, to da je pobegao od Novaka je šuplja priča. Tako kada bi pitali Rogera šta mu više odgovara i kada bi on iskreno odgovorio, odgovor bi bio NOVAK.

raks

pre 2 godine

Svaka cast na onim jucasnjim komentarima da ce se povuci. Ali, ocigledno je dovoljno da udje na turnir, da da 100% sebe u prvom ili drugom krugu protiv nekog pocetnika, da ga jedva pobedi, i da ispadne kao da je uzeo finale.

plavi bechar

pre 2 godine

Jako nepošteno prema Kepferu, koji je mogao da se bori za četvrtfinale.
(potterhead, 06. jun 2021 16:35)
Sto nepravedno?Covek ga pobedio sa 40 godina na sljaci.

Tex Willer

pre 2 godine

Sasvim očekivano.Turnir je igrao kao pripreme za WB.Dobio 3 meča,stekao malo samopouzdanja malo se vraćao u formu i to je to.E sada da je žreb drugačiji verovatno bi se zadržao duže na turniru.Ne pada mu na pamet da igra protiv Đokovića/najveća prepreka na WB/ i eventualno Nadala / gde bi mogao biti i "osramoćen"/.Ovako bi meč protiv Beretinija moga da izgubi a ukoliko bi pobedio pa napustio turnir pred meč sa Novakom onda bi tek bio pobegulja. Inače da nije u kosturu sa Novakom i Nadalom gurao bi sigurno do kraja pa dokle stigne.

Nuggets

pre 2 godine

Ovo je po meni jedna prvoklasna neprofesionalnost, žao mi je Koepfera. Što se tiče Federera, njemu svaki meč koji traje duže od dva sata predstavlja mučenje. Ništa bolje neće proći ni na Wimbledon.

Djoda

pre 2 godine

Zasto je ovo nekorektni prema Nemcu, hoce li beko argumentovano da objasni? Sportski ga je Federer pobedio, video da ne moze da nastavi turnir posle toliko dugog ostanka na terenu. Kepfer nije zasluzio nista, nije izborio prolaz. Kako je Rodja mogao da zna da nece moci da nastavi? A i da je znao, i predao pre meca, opet biste lupali komentare "pobegulja" "pemzija" i slicne. Kakav odnos imate prema legendama sporta, takav imate i prema samom sportu, nate.

mix

pre 2 godine

Je l' ovde deca pišu komentare? Ovo je zabrinjavajuće... Da, zbog Đokovića se povukao sa turnira, kako da ne, da bi čuvao H2H koji je negativan? A, da, neko drugi gubi od Čekinata i sličnih da bi čuvao neki H2H koji je nebitan statistički podatak.

Čovek jednostavno osetio da ne može da igra na visokom nivou, sluša svoje telo, povukao se i to je sve. A ko je kriv Nemcu što gubi od rovitog 40-godišnjaka, i dobro je što je ispao.

Dušan

pre 2 godine

Niko tako elegantno ne beži sa potencijalnog megdana sa Novakom kao Lažni Goat i nije mu prvi put.

Ne sme pogoršati svoj negativan skor sa njim, a ovako gleda da mu i oteža jer će Beretini sada biti odmorniji.

Zmaj Strasni

pre 2 godine

Federer je tipičan primer izreke: mozak hoće-telo neće. Siguran sam da se i njegovi fanovi sve više razočaravaju njegovim postupcima. Možda on može još uvek da pobedi nekog od najboljih ponekad, ali ne može kao ranije svakog skoro uvek. Vreme je za penziju.

Dušan

pre 2 godine

Niko tako elegantno ne beži sa potencijalnog megdana sa Novakom kao Lažni Goat i nije mu prvi put.

Ne sme pogoršati svoj negativan skor sa njim, a ovako gleda da mu i oteža jer će Beretini sada biti odmorniji.

mr

pre 2 godine

Па да кренемо да бројимо коментаре о великом господину и да се смејемо дивљењу тој величини.

Globtroter

pre 2 godine

Gospodin Federer???! Šta je ovo? Kako može da se povuče, gde je ferplej? Osetio da je jedva parirao Nemcu, pa pošto zna šta ga čeka protiv Beretinija onda bolje da ga pusti da uđe odmoran u meč sa Novakom.

Nuggets

pre 2 godine

Ovo je po meni jedna prvoklasna neprofesionalnost, žao mi je Koepfera. Što se tiče Federera, njemu svaki meč koji traje duže od dva sata predstavlja mučenje. Ništa bolje neće proći ni na Wimbledon.

Dejan CZ

pre 2 godine

Podsecanja radi,prvo kolo Dimitrov vodi 2 0 u setovima i 5 1 u trecem setu i predaje pusta coveka da prodje dalje jer zbog povrede ne bi igrao vise RG i zato predaje I dopusta svom protivniku da prodje...Federer sinoc igra do 1 na noz izbacuje coveka a danas objavljuje da nece vise da igra...To je Taj Federer koji dobija nagradu za fer plej...Gadim se od takvih ljudi a jos vise od onih koji ga podrzavaju...Veliki Dimitrov...takve su slovenske duse.Vasa nagrada za fer plej ne vredi kusura datog u zvaki u nekoj prodavnici.

neko

pre 2 godine

Prošlo kolo : " Nisam na nivou Djokovića i Nadala " . Onda jedva pobedi sledeće kolo i ODUSTANE !
Nije se povredio ,nego ODUSTAO !
Malodušno do bola !
Trebalo bi biti kažnjivo . Možeš da odustaneš i nema sankcija ? Čudno ! Gospodin iz Švajcarske ,sportsmen , doživotni osvajač titule korektnog igrača ,to li je taj ?

H2H

pre 2 godine

Ako je odlučio da se povuče posle Vimbldona, onda ok. Samo zamišljam kako bi mediji reagovali da Novak ovako nešto uradi, a o danu odmora, koji je omogućio Beretiniju, da i ne spominjem...

sini

pre 2 godine

Roger NIKAD nije predao započet meč.. to je ogromna razlika!
(Jaaa, 06. jun 2021 17:03)

Tako je Roger je uvek BEŽAO kad je osećao da će ga Nole napenaliti i to je OGROMNA razlika...Sećaš se završnog turnira u Londonu...E sine to je OGROMNA razlika!!!

Šou Biznis

pre 2 godine

Ovo je omalozavanje igraca, turnira i svih igraca!!!!!!! Ovo se znalooo!!! Prijavi se za turnir i onda jedan malo duzi mec i odjava!! KOMPLEKS!!!!!!

Kg

pre 2 godine

Kakav smo mi iskomleksiran narod, ovo nema nigde. Jeste Novak broj 1, nema price ali zrebovi su mu smesni. Igra prebacivanja loptice preko mreze. Servis volej, volej, drop, jedan od losijih faktora. RF je 5 godina stariji, svi to zaboravljaju a i dalje leti po terenu covek.
(vojkan85, 6. jun 2021 16:58) # Link komentara

Za sad samo leti za Bazel...

Milica

pre 2 godine

Kalkulator po ko zna koji put! Istrosio se i zna da ako i prodje sledeci krug ga ceka Novak i da od njega sigurno gubi. Nije zeleo da Novak poveca broj pobeda u medjusobnim duelima.

kameni ajatola iz kamenog doba

pre 2 godine

U prvoj rundi stave laki luzere kad se neko povuce, zasto ne i u ostalim rundama, odnosno porazenog igraca Kofera?

Liverpool Man

pre 2 godine

Sad ce svi da ga brane, ovi zapadnjaci posteni :D Da se Nole ovako povuce pljuvali bi ga za sve pare ali gospodin Federer sta god da uradi ne osudjuju ga...Nista cudno. Licemerje kao i uvek.

lopta

pre 2 godine

Nemam nista protiv Federera ali ovaj potez je toliko ne fer i razocaravajuci. Znao je da dolazi na GS i da se mecevi igraju u 3 dobijema seta. Ako nije bio spreman da igra duze od 2h u mecu zasto je uopste dolazio u Pariz? Za Wimbldon je mogao da se sprema i na manje vaznim turnirima . Ovo je toliko sebicno prema drugim igracima. Zao mi je nemca, bio je blizu ponede i bar bi imao priliku da se bori za cetvrt finale.

Dušan

pre 2 godine

Sve je to smisljena PR kampanja za Lažnog Goata.

Dok je dobijao ove anonimuse, igrao je. Sad kad zna da mu sledi debakl, povlači se. Isto tako će predati i meč trećeg ili četvrtog kola na Vimbldonu i to je kraj njegove karijere.

Posle će pričati da se NEPORAŽEN oprostio od RG i WB.

Wllaxy

pre 2 godine

Novak Djokovic predati mecevi na Grend Slemovima:
AO 2009. godine protiv Rodika
Vimbldon 2007/2017. godine protiv Nadala/Berdiha
Roland Garos 2005/2006. godine protiv Korije/Nadala
US Open 2019. godine protiv Vavrinke.
Pored ovih, ima jos najmanje duplo predaja na turnirima koje nisu Grend Slemovi, a radi se o mecevima koji su prethodno bili zapoceti.
Tako da Noline nisu pozvane da pricaju o dzentlmenstvu, gospodstvu i ostalom.
(Tn, 06. jun 2021 17:06)

Pa mnogo je više fer-plej predati meč koji je počeo, naročito kada je povreda u pitanju nego pre početka i to ne zbog povrede već tako što znaš da bi te naredni protivnici isprašili.
Misliš da je fer-plej prema Novaku i kasnijim rivalima to što će Beretini imati više odmora i potrošiti manje snage?

Sabre

pre 2 godine

Lepo rekoh juce. Mogao si da pustis Nemca, njemu bi znacilo da se makar potrudi pa sta uradi protiv Beretinija. Ali lepo rekoh juce, sredinom prvog seta.. ko god da pobedi, Djokovic ide na dva Italijana za redom...

milutin

pre 2 godine

Nije mu prvi put. Bježao je I sa finala sa Novakom u Londonu. Dođe na turnir I poremeti I turnir I ostale učesnike. Favorizuje svoje protivnike a ošteti druge (u ovom slučaju Novaka). A to mu je smišljena namjera.
Kako je to dozvoljeno,kako bez kazne, a nije povreda?
No, za njega vrijeme "radi".
Vratiće se možda, meni neće nedostajati.
Nikad me nije ubijedio da je br. 1.,ni po ponašanju naročito, ni po rezultatma.
Uvijek povlašten bio, a ni to mu nije pomoglo. Karijeru bijedno završava!

bmiles

pre 2 godine

Ono sto se videlo u prva tri nastupa federera epilog je njegovo povlacenje.Jucerasnji mec protiv niskorangiranog ali borbenog Kofera pokazao je da se zakonima prirode ne mozes odupreti.Cilj mu je Vimldon da pokusa nemoguce u ovim godinama i dostojno se oprosti.Na sljaci to je ipak malo teze jer su poeni duzi pa je normalno da je eskivirao dalju blamazu.Ovakav cin opet je nekako indirektno pomogao Beretiniju da odmoran doceka Novaka,a vi pricajte sta hocete ali tako mu dodju stvari.Mediji za sada u soku,fanovi na aparatima,organizator na mukama prvo Osaka a zatim Federer,a tereni zjape prazni i tuzno je gledati bilo koji mec kad nema tog huka sa tribina!Da zavrsim sa onom poznatom recenicom ..... bio nekad veliki sampion Rodzer Federer.

Cinjenica

pre 2 godine

Bruka i sramota. Fedja znao epilog od pocetka, nego se samo pojavio da zadovolji ATP i sponzore koji ga vestacki drze u TOP10 vec skoro 2 godine. Da nije korone, Fedja je 800. na svetu, Djokovic i dalje prvi ali sa oko 1000 poena manje, a Nadal peti sa oko 2000 poena manje jer je u doba korone 2020. preskocio osvojeni USO iz 2019. Jos naivni organizatori cuvaju Fedji centralni teren, a Djokovica bacaju na drugi. Evo vam ga sada Fedja dragi organizatori; predlazem vam da sledeci Noletov mec opet bude na terenu 2, a centralni nek zuji prazan u cast Federera iako je odustao. Mozda bi mogao da izadje opet u dzemperu i da kaze koju rec, ipak su navijaci platili boga oca da ga gledaju. Covek zavrnuo i ATP i organizatore i navijace. Svi se primili da ce igrati i nadali se jos jednom klasiku protiv Djokovica, a on dosao u Pariz samo da kupi jos jedan magnet za frizider i paljba kuci negde na skijanje.

iks

pre 2 godine

Kad Ruskinja Jana Sizikova prepusti meč protivnici, to se naziva nameštanje i sledi hapšenje. A kad Federer prepusti meč protivniku, to se naziva povlačenje i sledi saopštenje organizatora u kojem veličaju Federera.

Džoni

pre 2 godine

Ovo je sa njegove strane baš bezobrazno prema ovom što ga je pobedio ovako na mišiće. Ako mu se ne igra, trebao je predati juče i pustiti dečka da traži svoju šansu dalje.

xxxl

pre 2 godine

Mogu misliti kakvu reakaciju bi izazvao Nole da je nesto slicno urafio.Ovo je totalno nesportski i licno sam ubedjen da je to i planirao pre meca sa Noletom.Nije fer i prema drugim igracima i mozda je zauzeo nekom igracu mesto koji bi se posteno borio.

El Profe

pre 2 godine

Kada Nole preda u toku meca kada shvati da gubi, to je onda sportski. Kada covek preda, pre nego sto treba da igra onda nije sportski. Zaista dvostruki arsini. Kao da se to do sada nikada nije desilo i Federer je prvi koji to radi. Nego Nolovcima zao zbog potencijalnog meca i H2H, pa sada ovde udarili u kuknjavu.
(Hmmm, 6. jun 2021 18:16)

Novak ne 'preda u toku meča zato što shvati da gubi', nego gubi zato što je povređen pa zbog povrede mora da preda. Ako preda, glumi, ako se muči i igra sa povredom, onda glumi da je povređen. Svetu se ne može ugoditi...

nike

pre 2 godine

Pa jel to zbog ljubavi i postovanja prema igri?
Ili zbog postovanja protivnika?
Ili zbog postovanja organizatora?
Ili zbog postovanja gledalaca koji su kupili karte, ili zbog onih zbog kojih je bio odusevljen i zbog kojih je igrao posle ponoci a oni nisu spavali zbog njega?
Pa sto je dolazio na turnir kada zna da ne moze da se takmici?
Je li to taj uzor i vitestvo koje gospodin pokazuje?
Pa bolje da je izasao i izgubio, ili predao tokom meca ako ne moze da izdrzi i pobedi, ali da je barem probao da se bori i pokaze primer i postovanje.
Ni Berankis nije mogao da pobedi pa je izasao i borio se svim srcem. Sta je trebalo da izadje u puloveru i da kaze: 'znam da ne mogu da pobedim pa necu ni da igram'.
Ako je hteo da se sprema za Wimbledon postoji i mesto i vreme za to.
Dame i gospodo - 'Gospodin Federer'!

Mohikanac_'91.

pre 2 godine

Samo je otezao Beretiniju uz mogucnost da ga izbaci iz ritma zbog pauze od 4 dana. Novak svakako mora da dobije 7 meceva da bi osvojio titulu, tako da njemu ovo nista ne znaci.

Dejan

pre 2 godine

Da nije došao neko drugi bi dobio šansu da se pokaže, sramota.
Noleta bi najstarije napljuvali u zvaničnom saopštenju a ovom se dive i veoma im je žao.
Mogao je bilo koji mladi igrač da dobije pozivnicu umesto dede.
I ne sprema se on za W već guraju sponzori, lova je čudo.

Konfučije

pre 2 godine

Ova priča nema veze sa Novakom, teško da bi i Beretinija pobedio. Sa druge strane, Beretini će imati oko 4 dana do meča sa Novakom (verovatno), to se u prošlosti i nije pokazalo kao naročita prednost. Da se vratimo na Federera, ovo je sve deo pripreme za Wimbledon. Igra dobro, dobro se kreće, sujeta ogromna, biće ne dalje od četvrtog nosioca u Londonu. Uz malu ili veliku pomoć organizatora, da se pokuša osvojiti W i otići u penziju u velikom stilu. Mislim da je njegov krajnji domet četvrtfinale, ukoliko se ispostavi da može dalje. Ne bi me začudila ni kuhinja po pitanju korone i slično, nekom sa njegovog puta. Na kraju, sramno saopštenje organizacije RG, on se povlači a oni ga puno vole. Videli smo potpuno drugi tretman GS organizacije prema Novaku na USO. Spasio im je turnir pojavljivanjem a oni ga šutnuli. Da li stvarno neko misli da bi i prema Federeru bila primenjena ista mera.

Zmaj Strasni

pre 2 godine

Federer je tipičan primer izreke: mozak hoće-telo neće. Siguran sam da se i njegovi fanovi sve više razočaravaju njegovim postupcima. Možda on može još uvek da pobedi nekog od najboljih ponekad, ali ne može kao ranije svakog skoro uvek. Vreme je za penziju.

Sandzak

pre 2 godine

Sve je ovo prljava igra da se pomete Djokovic na putu ka osvajanju titule. Odavno bi ovaj otiso u penziju da mu nije Noleta koji gazi punim gasom ka svim rekordima. Idemo Nole Novi Pazar je uz tebe

Kg

pre 2 godine

Bruka i sramota. Takvo omalovazavanje Gren slema Rolan garos, kao da je neki celendzer koji sluzi za priprema Vimbledona. Omalovazavanje publike u Parish koja je kupila karte da ga gleda. Omalovazavanje Kepfera koji je mogao da igra taj mec protiv Beretina i ubrza razvoj karijere. Stvarno neshvatljiv potez sampiona kao Sto je Federer. Ovo je gore od dzempera.

Darvin

pre 2 godine

Pametno, nece da rizikuje pred Vimbldon.
A tamo neka se cuvaju svi.
(@, 06. jun 2021 16:37

Da li ti zaista misliš da bilo kod od iole boljih igrača treba da strahuje od RF?I na WB i bilo gde drugo.

mandy

pre 2 godine

Moze da se povuce ako je povredjen i ima potvrdu od lekara ako nije mora da igra o kraja kad se vec prijavio za RG pa nek izgubi i ispadne sve drugo je pokvareno i ne sporsko ponasanje.

Niti volim Zvezdu niti volim Partizan

pre 2 godine

Ako ne moze da odigra vise od 3 meca na turniru ili vise od 7 dana jedan turnir, zasto se jos uvek bavi tenisom?? Ako su u pitanju sponzori i pare, pa ako ko ima para, to je on, obezbedio je i za čukununuke da prstom ne mrdnu. Bolje ne igrati neki turnir nego praviti ovakve poteze, mozda je neko mogao uskociti umesto njega u glavni zreb, mogao se Kepfer boriti za četvrtfinale. Nije lepo prema drugima. Ovo je uradio da bi ili izbegao Djokovica, jer vidi da sa ovakvom formom ne moze pobediti nekog jačeg a kamoli Djokovica, ili da bi izbegao poraz od Beretinija, iz istog razloga, ako je to, izadji muski na crtu i izgubi, budi čovek, ili da Beretiniju napravi ustupak i bolje se spremi ukoliko mu Novak bude protivnik u četvrtfinalu. Čitao sam danima komentare kako je on gospodin, kako je goat, najelegantniji teniser svih vremena, fer plej igrač, ali posle ovoga nije nista od navedenog. Pogotovo nema pravo sad da nekome priča kako sumnja u nečije nastupe i povrede, kao što je svojevremeno radio.

Vlada

pre 2 godine

Po meni ovo bi trebalo da se gleda kao da je bila predaja tokom poslednje meca, da se Federeru racunaju samo prve dve pobede, a da Kepfer igra mec sa Berentinijem kao pobednik meca protiv Federera. I naravno da se Federer kazni zbog nepostovanja turnira.

Tex Willer

pre 2 godine

Sasvim očekivano.Turnir je igrao kao pripreme za WB.Dobio 3 meča,stekao malo samopouzdanja malo se vraćao u formu i to je to.E sada da je žreb drugačiji verovatno bi se zadržao duže na turniru.Ne pada mu na pamet da igra protiv Đokovića/najveća prepreka na WB/ i eventualno Nadala / gde bi mogao biti i "osramoćen"/.Ovako bi meč protiv Beretinija moga da izgubi a ukoliko bi pobedio pa napustio turnir pred meč sa Novakom onda bi tek bio pobegulja. Inače da nije u kosturu sa Novakom i Nadalom gurao bi sigurno do kraja pa dokle stigne.

glukozamin

pre 2 godine

...Federeru je ovde bio cilj da odigra koji takmicarski mec, pa dokle stigne, ne da rizikuje povredu na turniru koji ne moze da osvoji...
(Sir Oliver, 06. jun 2021 17:29)

Od celog tvog komentara u 4. tačke, jedino je tačno da on ovo ne može da osvoji. A to da "odigra koji takmicarski mec, pa dokle stigne" može sebi da dozvoli samo na nekom turniru 250 (koje i inače obožava). Ovako je osramotio sebe a uvredio ostale na turniru.

Legolas

pre 2 godine

Logično,mada ne i sportski,i fer prema Keferu,ali ajde.
Penzionerski,istrošen i u jedinoj misli,da pomuti malo vodu Novaku na Vimbldonu i možda US Openu.
Da je ostao na RG,nakon sledećeg meča,bi se povukao iz tenisa definitivno,koliko je bio iscrpkjen i umoran.Baš ga je Kefer iscroeo kao sunđer isušeni delovao.Svaka čast,šta je izdržao i u kom tempu,ali videlo se da se muči.Ako doživi debakl u prvim kolima Vimbldona,jako će biti blizu odluke o definitivnom povlačenju iz tenisa.Dosta je bilo da muči i sebe i svoje fanove.

pc, Niš

pre 2 godine

Čovek ima 40 godina. Postigao je sve moguće u sportu kojim se bavi i potpuno je u pravu, ne treba ga pljuvati. Zaslužuje moje poštovanje iako nisam njegov navijač i želim mu dobro zdravlje i sreću u porodici.

dzo

pre 2 godine

Pa sad. Koliko je uzeo GS na nista i protiv luzera red je da se skloni ali sponzori imaju trziste zbog njega i trose ga. To je cena zapada. Ko mu kriv. Kad je bio u najboljim godinama Nole ga urnisao, sad ga blam i da izadje na teren. Sta ces.

cole

pre 2 godine

tipicno za umisljenog "gospodina"! ne zna da gubi, ne moze da prezali zlu sudbinu sto se u njegovoj eri tenisa pojavio neki Djokovic iz neke Srbije...i lakse mu je da se kukavicki povuce neko da ga oduva Novak jos jednom. a secam se njegovih komentara kada se Novak borio s povredama i bio prinudjen da odustaje sa turnira. karma je cudo, "gospodine umisljeni"!

pazi stani vidi gledaj

pre 2 godine

Da ponovim, meni stvarno nije jasno da neko dedu može da smatra "ozbiljnim teniserom" danas? Čovek nije uzeo GS više od 7 godina. Njegova zadnja igra je wimblndon onomad...tu ga je Novak zakucao, nema više. Svaka čast na svemu prikazanom...ali, deda je deda.

nixKo

pre 2 godine

Da se Novak povukao, pljuvali bi ga što nije igrao dok ne padne povrijeđen... Šta da se radi, istorija će suditi a statistika je na strani Novaka....

Sava

pre 2 godine

I onda imaju obraza neki njegovi idolopoklonci da kazu „gospodin čovek“!
Iskreno bio je veliki šampion i to mu niko ne zeli da umanji ili oduzme. Ali propustio je priliku da se pre 2 godine povuče. On je tada produzio ugovore sa sponzorima i to čak na 10 godina. To je velika šteta, zbog obaveza prema sponzorima mrcvari se sada po turnirima. Para mu izgleda nikad dosta. Ako toliko voli tenis nek igra rekreativno u klubu ili nek ostane u tenisu na koji god drugi nacin on pozeli.
Ali da ispada 2 puta za redom odmah na početku na malim turnirima iz 250 kategorije u Dohi i Zenevi a u Parizu se povlači posle meča od 3,5 sata samo kvari njegovu veliku karijeru i reputaciju. Sve ovo što sada na silu proba nije u redu, treba znati i kad je trenutak da se karijera završi. Isto vazi i za Serenu.

h2h

pre 2 godine

Federer:Nadal - 16:24
Federer:Djokovic - 23:27

Nema tu vise govora o GOAT-u. Nadal nek se javi kada osvoji 2-3 finalnih mastersa, bude No1 jos godinu dve i ostavi fix pa da pricamo da li moze biti GOAT ili ne.

mokisa

pre 2 godine

A jel ce taj put oparavka da traje sledecih 10g?pa ce veliki Goat da zaigra tenis zivota u 50-oj godini... Nema taj snage vise ni za jedan Slem. Eventualno neki masters na betonu, pod uslovom da mu se sve "kockice" sloze.

Statistikom protivu mitova

pre 2 godine

@ Da cudno zvuci, no predati u toku meca je vise sportski, nego zapeti ko sivonja, izbaciti nekoga i onda odmah posle meca otkazati sledeci. Da Novak je dosta meca predao u toku meca 13 ukupno. Nadal 9 a Roger ni jedan. Treba reci da kod predaje u toku meca, mec ide u H2H, a kod odustajanja pre meca ne ide. Tako i Nadal koji ima 6 odustajanja i dalje ima samo 2 poraza na RG, iako je predao Granolerasu. Roger sada ima 5 odustajanja a Novak samo 1. E kada se saberu ova dva podatka ispada da je Nadal, a ne Novak izgubio navise meceva 15 predajom ili odustajanjem....

Gledalac

pre 2 godine

Covek se uplasio Beretinija, a potom i svog najveceg rivala Djokovica.
Ipak je tu skoro 40. godina i ovi mecevi ostavljaju duboki trag umora.
Interesira me, da li ce se uopste prijaviti za VIMBELDON?

potterhead

pre 2 godine

Nepošteno je to što ako je već znao da ne želi da igra drugu nedelju i da će da se čuva za Vimbldon, trebalo da preda sam meč pre druge nedelje.

dule

pre 2 godine

Mnogi spominju H2H, Kirjosa, Evansa i koga vec, ali ne moze da se poredi dva meca koje je Djokovic izgubio od Kirjosa(prerano se vratio posle povrede po meni) i H2H Djokovica i Federera i Nadala. Tako da verujem da RF poprilicno boli to sto ima negativan skor sa obojicom.

Darko

pre 2 godine

Sraman potez Federera.

Ali, najjaci su mi ovi sto pisu da je ispao neposten prema Koepferu. Jeste li pri sebi? Pobedio je Nemca na terenu i nema tu nicega nepostenog. Igra i za novac iako neki misle da mu je nebitan.

VASKEZ

pre 2 godine

A hahahaha. Grohotom se smijem. Ovo da je bilo u ponudi kladionica, kvota bi bila 1.05 da će se povuci prije meča sa Novakom. Kako je taj lik proračunat, pravi german. Al’ ne vrijedi mu, samo se bruka. Novak će na kraju biti najveći, GOAT!!!!

John

pre 2 godine

Roger NIKAD nije predao započet meč.. to je ogromna razlika!
(Jaaa, 6. jun 2021 17:03)

Tačno, neće ni da se trudi. To pokazuje koliko poštuje tenis...

Соко сиви

pre 2 godine

Nije nepošteno prema Kepferu, on je izgubio od matorca od 40 leta koji nije igrao tenis godinu dana, ne samo da nije pobedio već je izgledao umorniji od njega! Ko ga šiša, imao je šansu. Ako je nekorektno onda je prem turniru, publici i prema Beretiniju.

War Inside My Head

pre 2 godine

Malo čudna odluka,da ne kažem nesportska?!Kao da je došao na neki rekreativni turnir amatera,pa u ponedjeljak mora na posao,a nije očekivao da će dogurati do četvrtog kola?Ipak je on jedan od najvećih tenisera ikada,za većinu svijeta najveći,ali ovakav potez nakon niza pobjeda,čudno!Čak mu i vjerujem,koljena,problemi,ali mogao je onda neke čelendžere ili turnire niže kategorije da odigra!

Goran

pre 2 godine

Zauzima mesto u top 10 preko godinu dana a ne igra, sada zauzima mesto u osmini finala a ne igra. Bilo bi posteno da se ili povuce iz tenisa ili da igra.

Milan

pre 2 godine

Poznata evropska demokratija i izuzetnost. Dirljivo koliko je jadno. Na to im je pao šampion. A kada pobede onda razvlače žvale i on i Nadal. Taktika im je da izbegavaju Djokovića.

Kalkulator

pre 2 godine

@miki
Da se Federer kazni i da mu se oduzmu bodovi? Koji? Onih celih 45 koliko realno ima? Pa covek ce biti onda prvi u istoriji koji ce uleteti u minus.

ranzo

pre 2 godine

Pametna odluka, ne bi bilo bez šanse u sljedeću rundi ali Rodger zna vrlo dobro kako da kontrolise svoje telo, priprema polako za Wimbledon, želim mu mnogo uspjeh!
(Toleranti, Peje, 06. jun 2021 17:37)
Samo penzija

Everlasting gili, gili.

pre 2 godine

Perpetual?
Kako ovo ide sa povlacenjem? Covek koji je uspeo i Rolex da izblamira. Nego smo mi sve to znali i pre, samo tek sada svet to razume.

pierre woodman

pre 2 godine

Labude, sam wawrinka ima vise gs od hjuita, filipusisa, bagdatisa… da ne nabrajam ostale sto nemaju ni masters. Ali tek ce da boli

466453

pre 2 godine

Federer vise nije vest !
(krugodvojkas, 06. jun 2021 18:10)

On nije ali skandali oko njega kojih će biti sve više i tek kako jesu vesti!

miki

pre 2 godine

sad Djokovicev protivnik ima dobijen mec i plasman u cetvrt finale bez borbe i trosenja, odmorniji ulazi u 1/4 finale. Mislim da Federera treba kazniti novcano i u bodovima. Nije fer da tako otezava drugim igracima. Mislim da je samo odradio obavezu prema sponzorima. Pojavio se nedelju dana po dogovoru i to je sve.

Bl

pre 2 godine

Rodžer Federer se u posljednje vrijeme jako trudi da okalja svoj ugled.
Sramota je ovaj njegov potez porediti sa Osakom. Ona se povukla iz protesta.
Organizator izražava žaljenje??? A šta kaže vrli ATP? Pretpostavljam da u svom debelom pravilniku imaju nekakve smjernice šta se radi u ovakvom slučaju. Ili sve to ne važi za "prefinog" Federera, pa i oni samo žale?
Neprikosnoveni gospodin fer-pleja! Eto vam ga sad!

DRAGAN

pre 2 godine

Nista novo od dzemperka
nisam ni ocekivao. On
sigurno ne bi igrao protiv
Novaka koji su mnogi zeleli da vide. Ne zeli da kvari
skor sa najboljim teniserom
sveta, a za Wimbledon ga
ceka Novak ponovo, ako ne
preda mec ponovo. Godine
su ucinile svoje, a to sto
jos igra znaju samo
njegovi sponzori koji placaju
oberucke za tenisera u
40 godini. Treba ga kazniti
debelo po dzepu radi ovog
nesportskog poteza.

Johny

pre 2 godine

To što će italijan imati 4 dana odmora je loše. Jedno je trening drugo je meč. Sportisti ne vole duge pauze osim u slučaju povrede ili višečasovnog meča

Dmitar

pre 2 godine

Ako ne može izdržati više od tri meča, kako Rodžer misli osvojiti Wimbledon ? Pa tu treba natovariti sedam pobeda u dve nedelje... Želim mu sve najbolje da se razumem, čovek je dao zadnji atom snage tenisu ali vreme je za novu stranicu.

brm

pre 2 godine

Jako nepošteno prema Kepferu, koji je mogao da se bori za četvrtfinale.
(potterhead, 6. jun 2021 16:35)

Zašto nepošteno? Ako nije mogao da pobedi igrača koji ove god. puni 40 godina i koji se na teren vratio posle godinu i po dana neigranja i dve operacije kolena, koji očigledno fizički ne može da odigra više od tri meča, onda nije zaslužio ni da prođe. Šta je trebalo da uradi, namerno da izgubi i da ga pusti?

H2H

pre 2 godine

Sir Oliver,

Ako ništa drugo, nije korektno prema organizatorima u Parizu, jer ovako ispada da mu je RG pripremni turnir za Vimbldon, pa nije RG turnir iz serije 250.

Don Kihot

pre 2 godine

Kada bi slušao svoje telo,onda bi završio sa teniskom karijerom!
Lažov i ološ od čoveka!
Svestan je da ne može biti GOAT,pa bi od muke igrao do 50god.,ali telo ga izdaje,a dolaze i mladi!
Trenutno je GOAT NADAL,FED I NOLE SU NA 2-3 POZICIJI!
Samo Nole može prestići Nadala!!!

ccc?

pre 2 godine

Potpuno ga razumem jer mu je jasno da nece izdrzati 5 setova sa mnogo boljim igracima. Ubio ga nocasnji mec i dobio je jer nije imao protivnika koji je sposoban da dobije mec. Medjutim, siguran sam da ga nista laksi posao ne ceka na Wimbledeonu. Tamo ga isto cekaju mladi protivnici koji fizicki mogu da odigraju kao nocas, jos kada igra protiv jakih igraca.. Sve je jasno..

rale

pre 2 godine

Nije njemu nista. Mogao je da odigra mec i da ga izgubi ili dobije. Medjutim, njemu je u interesu da posalje svezeg protivnika na Novaka. Zaista jadno...

Izbor

pre 2 godine

Sta ima da se cuva za Vimbldon ni tamo nece proci bolje trece kolo i put za Bazen. Deda vakat ti je za penzije. Svi znamo da žarko želiš jos neki GS ali nema šanse i teorije. Bices treći to pričam vec odavno u ovoj trci. Zasigurno Nadal i Novak ce biti ispred tebe. Nema nikakve sumnje.

raks

pre 2 godine

Svaka cast na onim jucasnjim komentarima da ce se povuci. Ali, ocigledno je dovoljno da udje na turnir, da da 100% sebe u prvom ili drugom krugu protiv nekog pocetnika, da ga jedva pobedi, i da ispadne kao da je uzeo finale.

Вук Караџић

pre 2 godine

Pametno, nece da rizikuje pred Vimbldon.
A tamo neka se cuvaju svi.
(@, 06. jun 2021 16:37)

нема фрке, има да га испраши неко у првом колу, па неће морати да бежи од Новака

Toleranti, Peje

pre 2 godine

Pametna odluka, ne bi bilo bez šanse u sljedeću rundi ali Rodger zna vrlo dobro kako da kontrolise svoje telo, priprema polako za Wimbledon, želim mu mnogo uspjeh!

chupavi

pre 2 godine

Ovo jeste postenije u odnosu na tankovanje i nameran poraz u narednom kolu, ali dali je posteno prema turniru i sportu to ne znam.

Znaci dodjes sa namerom da testiras formu, udjes u drugu nedelju uz dobru igru i onda predas bez razloga. Ustvari ima razlog, star je i umoran i nece da rizikuje pred Wimbledon. Ali ovako stavlja Wibmbldon pre Roland Garosa, sto mnogi misle da je tako, ali on kao ziva legenda tenisa to ne bi smeo ovako javno da pokaze.

Koja je poenta njegove igre i odlaganje penzije. Jer sve ovo samo labudova pesma pred jos jedan pokusaj ocajnika da osvoji svoj omiljeni Grend Slem i mozda OI? Ako su mediji nepristrasni i fer, onda bi vec sutra osvanule naslovne strane sa ovim pitanjima jer stvarno ovde ne vidim nista plemenito, vec poraz i nipodastavanje tenisa i ATP liste uopste, jer zasto nije gubio bodove u zadnje dve godine. Jel zbog ovoga, da bi imao dobru startnu poziciju na velikim tirnirima kako bi posle odlazio na ovaj nacin?

Sto se tice njegove igre i forme, izgledao ke sasvim korektno na sljaci sto znaci da ce biti i jos bolji na travi mada nista nije sigurno...

Dragana

pre 2 godine

Rafael Nadal je uradio isto 2016 godine, ne sećam se da li posle drugog ili trećeg kola. Sada Osaka i Rodžer, možda još neko to uradi, ima vremena. Jesam navijač Rodžera Federera ali mi se ne dopadaju ovakve stvari. Organizatori bi trebalo da nekako zaštite turnire od takvih povlačenja, mora da postoji neki mehanizam Te iste 2016 godine na US Openu dvojica igrača nisu ni izašla na teren protiv Novaka a jedan mu je predao u toku meča. Sve ovo narušava kredibilitet tih turnira. Nije neobično ni da se sumnja u zakulisne radnje. Dobro, Rodžer jeste od početka isticao da nema neke ambicije ovde ali ako je trebalo da ode sa turnira, trebalo je do da uradi na terenu, nije sramota izgubiti u osmini ili četvrtfinalu Grend Slema, naročito posle tako duge pauze. Očekivala sam takvu odluku ali sam ipak razočarana. A Beretiniju beše agent Ljubičić? Baš zgodno. Ne mogu da se otmem utisku da neko ne gura ove next gen Italijane, nije uzalud Fonjini pošizeo na konferenciji zbog pitanja o njima. Zanimljivo je i da je Dominik Tim nakon poraza u prvom kolu prekinuo saradnju sa menadžerom. Izgleda da zaista ima puno toga i van terena ali u čiju korist to je pravo pitanje. Volela bih da na kraju ispadne " dvojica se tuku a treći koristi ".

M

pre 2 godine

Čovek ima 41 godinu. Šta vi radite u 41? Koliko vas posle 30 može da potrči 100 metara bez da vam duša izadje na nos? Svi neki veliki poznavaoci sporta a stomaci do nosa.

s

pre 2 godine

Zna on da ne moze da osvoji Roland Garos. Ovde je dosao cisto da bi se pripremio za Wimbledon. Ukoliko Nadal osvoji Roland Garos, onda ce imati 21 trofej a Federer 20. Zato Federer baca sve karte na Wimbledon. To mu je jedina sansa da ostane u trci za GOAT-a, jer Nadal sigurno uzima jos neki Roland Garos. Djokovic isto, tako da bice nemoguce ga nazivati GOAT-om samo zbog lepog stila igre

donji dzep

pre 2 godine

Absolutno ocekivano. Utoliko jos bolje za Djokovica. Setite se kad je Fonjini predao Novaku pred mec sa Federerom na RG. Italijan ne bi trebao da bude problem Novaku, igrao on mec ili ne pre toga. Poz

Dirk Weems

pre 2 godine

Jako nepošteno prema Kepferu, koji je mogao da se bori za četvrtfinale.
(potterhead, 6. jun 2021 16:35)

Zašto nepošteno? Pobedio je Kepfera.

Tom logikom, da se povukao pre tog meča, bilo bi nepošteno prema Čiliću.

Beobrad

pre 2 godine

Na pragu 40. godine odigrati tri i po sata i pobediti je za svaku pohvalu!
Svaka njemu cast za sve, ipak, cuva se za Vimbldon i da tamo pokusa poslednji put.
Svi smo zeleli derbi s Noletom u 1/4 finalu, ali nista. Mozda bude na pomenutom Vimbldonu.

Kikujiro

pre 2 godine

Trenutno se igra turnir u Notingemu na travi, to bi bila odlična priprema, mogao je Feder tamo da odigra, imao bi i jake protivnike sa druge strane mreže.

Marat Safin

pre 2 godine

Pošteno govoreći i ja bih se povukao u ovim okolnostima.
Uradio je ovde i više nego što se nadao, zašto da se mrcvari i rizikuje povredu i nastup na Vimbldonu.
Pokazao je da ima i snage i brzine da igra čak i na šljaci, posle tolike pauze u 40-oj godini.
Svaka čast za prikazano, gledaćemo ga na Vimbldonu i to je već velika stvar.
I dalje ostaje jedini od velike trojke, koji nije predao započet meč.
U svakom slučaju povukao se iz boljih razloga nego Osaka.

CroFed

pre 2 godine

Jedino šteta što to nije napravio uoči susreta s Novakom, da ga Đokovićevi obožavatelji još više "zavole". Nema veze, cilj je Wimbledon a tamo će biti postavljen za 3 ili 4 nositelja zbog "minulog rada"

zelena trava

pre 2 godine

Federer je ucinio uslugu organizatorima zato sto je igrao, to svi znaju. Mozda je tako unapred i planirao. Connors je igrao do 40 i neke, dosao u polufinale US Open, tako i Federer igra dokle i koliko bude hteo. Kao i svi ostali.

stelee

pre 2 godine

U celoj ovoj priči Roger je više na Novakovoj strani. On realno zna da ne može da osvoji RG. Zna i to da jedino ko to može su Novak i Nadal. U prvom slučaju Novak osvaja, on i dalje ostaje na prvom mestu sa Nadalom a Novak i dalje na -1. U drugom slučaju Nadal osvaja i postaje legitimni G.O.A.T. sa 21GS. Tako da, to da je pobegao od Novaka je šuplja priča. Tako kada bi pitali Rogera šta mu više odgovara i kada bi on iskreno odgovorio, odgovor bi bio NOVAK.

Kako vam ne dosadi...

pre 2 godine

ZATO STO JE KOPFER MOGAO NA MEGDAN BERETINIJU!!
(Dusanovo carstvo!, 6. jun 2021 16:55)

Imao je sinoć svoju šansu i nije mogao da pobedi umornog dedu od 40 godina.

GOAT

pre 2 godine

Arijevski zeka naduvenko. Nisam ga voleo ni pre nego što su se pojavili Nole i Rafa, a posle toga ga ne podnosim. Jedva čekam njegov omiljeni - Vimbldon. Tu će neki klinac da ga otrese ko šljivu ranku.

jatabare

pre 2 godine

Covek je karijeru produzio zbog Olimpijade,manje vise sve podredjeno tome usput da se na "svom" Vimbldonu oprosti dostojanstveno,ne bi me iznenadilo da nesto od toga osvoji,cast ostalima ipak je on tatko na ovu igru

vukica

pre 2 godine

Treba dostojanstveno otići kad si jos u solidnoj formi, a ne ovako da se vode polemike oko njegove nemoci zadnjih godina, ne znam zasto ovo sebi radi

Teoreticar zavere

pre 2 godine

Platio mu Nadal da odustane kako bi Beretini bio sto odmorniji za Noleta. Bude li racunica uspela, eto Nadala u finalu protiv Cicija protiv koga Nadal gubi 1:3 tako da su Nadal i Federer onda dzabe krecili.

Dirk Weems

pre 2 godine

Jako nepošteno prema Kepferu, koji je mogao da se bori za četvrtfinale.
(potterhead, 6. jun 2021 16:35)

Zašto nepošteno? Pobedio je Kepfera.

Tom logikom, da se povukao pre tog meča, bilo bi nepošteno prema Čiliću.

Tn

pre 2 godine

Novak Djokovic predati mecevi na Grend Slemovima:
AO 2009. godine protiv Rodika
Vimbldon 2007/2017. godine protiv Nadala/Berdiha
Roland Garos 2005/2006. godine protiv Korije/Nadala
US Open 2019. godine protiv Vavrinke.
Pored ovih, ima jos najmanje duplo predaja na turnirima koje nisu Grend Slemovi, a radi se o mecevima koji su prethodno bili zapoceti.
Tako da Noline nisu pozvane da pricaju o dzentlmenstvu, gospodstvu i ostalom.

Sir Oliver

pre 2 godine

1. Federer sa 40 god i 2 operacije kolena iza sebe, ne moze da se oporavi brzo kao nekad,zapravo je neverovatno sto i igra tenis, to je jasno svakom ko se aktivno bavio nekim sportom sem ispijanja piva na kauču
2. Da je Novak ovo uradio, ne bi ga razvlačili, to su radili kada je predavao mečeve u kojima gubi, pri cemu nije deda, nego mlad sportista u usponu. Nadjite mi jednu situaciju gde se povukao pre zapocetog meča, a da su ga razvlacili, u protivnom pricate napamet.
3. Federeru je ovde bio cilj da odigra koji takmicarski mec, pa dokle stigne, ne da rizikuje povredu na turniru koji ne moze da osvoji. Ne moze ni wimbldon doduse.
4. Komentatori koji traze neke dublje, naravno negativne, razloge o povlacenju zapravo projektuju sta bi oni radili u toj sitiaciji i time nesvesno govore mnogo o sebi.

Jack

pre 2 godine

Pre svega Federer je na zalasku karijere i poznato je da nije neki fer igrac,ovo povlacenje nema veze sa Novakom jer Roger zna da više nikad nece pobediti Novaka.Sto se Novaka tiče izgleda veoma dobro,spremno i motivisano i zaista mislim da je došlo vreme da ponovo dobije Nadala na Garosu(zna sta je potrebno za tako nešto) verovatno će to biti klasik u 5.setova.Nadal je završio sa osvajanjem Slemova dok Novak u nogama ima verovatno još od 4-6 komada u narednih 2-3 godine,a Novak je već sada najbolji teniser koji je igrao ovu igru,ostaje samo da bude i najuspešniji po svim parametrima.Imaće oko 400 nedelja na 1.mestu,22-25 Slemova,verujem 7-8 godina završenih kao 1.,oko 45 mastersa,prebaciće 100 titula,sve masterse po 3×,sve slemove 2× i verujte dugo vremena će proći dok se ne pojavi neko da obori te rekorde.Uživajte u pisanju istorije...

Sinisa

pre 2 godine

Ovo je za mene bas,bas ogromno iznenadjenje...Djelovao je odlicno sinnoc,dobio jedan tezak mec,i zaista ne razumijem zasto ne igra protiv Beretinija,siguran sam da bi prosao dalje.E sad ako se vec povukao posle 3 odigrana meca,mogao je to da uradi u 3 kolu,i prepusti Njemcu da ode dalje.

Djoda

pre 2 godine

Zasto je ovo nekorektni prema Nemcu, hoce li beko argumentovano da objasni? Sportski ga je Federer pobedio, video da ne moze da nastavi turnir posle toliko dugog ostanka na terenu. Kepfer nije zasluzio nista, nije izborio prolaz. Kako je Rodja mogao da zna da nece moci da nastavi? A i da je znao, i predao pre meca, opet biste lupali komentare "pobegulja" "pemzija" i slicne. Kakav odnos imate prema legendama sporta, takav imate i prema samom sportu, nate.

mix

pre 2 godine

Nije nepošteno prema Kepferu, on je izgubio od matorca od 40 leta koji nije igrao tenis godinu dana, ne samo da nije pobedio već je izgledao umorniji od njega! Ko ga šiša, imao je šansu. Ako je nekorektno onda je prem turniru, publici i prema Beretiniju.
(Соко сиви, 6. jun 2021 16:53)

Zašto je nekorektno prema njima? Čovek ima 40 godina, shvatio da ga telo ne sluša, naprotiv, nekorektno prema Beretiniju bi bilo da izađe povređen.

Pepe na piramidi

pre 2 godine

Čovek igra Hale, kao pripremni turnir za Vimbldon i nije lud da to prospe zbog jednog meča sa Beretinijem, koji ovako umoran teško da bi dobio.
Realno ne bi stigao do Novaka, uostalom to povlačenje je nagovestio već sinoć na KZŠ, logična odluka, on je imao dve operacije kolena, a šljaka je gadna i užasno naporna za telo.
Ne igra on za ljubav licemerne nolomanije, koja je htela da ga vidi što umornijeg ili čak povređenog za Vimbldon, a ne zbog sportskih motiva.
Nema on kome da se pravda, mrziteljima pogotovo.

eh

pre 2 godine

neko se povuce sa turnira jer ne moze vise da igra a neko stalno folira povrede na turnirima,lepi trake na sebe i onda odjednom leti na terenu i pobedjuje

Hakeem

pre 2 godine

Jako nepošteno prema Kepferu, koji je mogao da se bori za četvrtfinale.
(potterhead,

Kakvo povrsno razmisljanje i jos dobi gomilu pluseva. Kefer je imao sansu i izgubio je. Sta je tu neposteno?

plavi bechar

pre 2 godine

Jako nepošteno prema Kepferu, koji je mogao da se bori za četvrtfinale.
(potterhead, 06. jun 2021 16:35)
Sto nepravedno?Covek ga pobedio sa 40 godina na sljaci.

Jaaa

pre 2 godine

Čekajte, kome je on svojevremeno nabijao na nos to što predaje mečeve?
I smatrao da možda i lažira povrede?

A kako se ovo sad zove?
(John, 06. jun 2021 16:38)

Roger NIKAD nije predao započet meč.. to je ogromna razlika!

goran ugljevik

pre 2 godine

@Džoni
A koju sansu bi dalje imao decko koji od penzionera gubi glat,jednostavno covek gleda sebe,telo mu kaze nemoj dalje,kraj price,mozda ce sutra i Djokovic tako ako odluci da igra u toliko poznim godinama,ali tada sigurno nece biti ovakvih komentara vec podrska,a to je vec licemerje

mix

pre 2 godine

Je l' ovde deca pišu komentare? Ovo je zabrinjavajuće... Da, zbog Đokovića se povukao sa turnira, kako da ne, da bi čuvao H2H koji je negativan? A, da, neko drugi gubi od Čekinata i sličnih da bi čuvao neki H2H koji je nebitan statistički podatak.

Čovek jednostavno osetio da ne može da igra na visokom nivou, sluša svoje telo, povukao se i to je sve. A ko je kriv Nemcu što gubi od rovitog 40-godišnjaka, i dobro je što je ispao.

Dusanovo carstvo!

pre 2 godine

Uradio je ovde i više nego što se nadao, zašto da se mrcvari i rizikuje povredu i nastup na Vimbldonu.


ZATO STO JE KOPFER MOGAO NA MEGDAN BERETINIJU!!

D

pre 2 godine

Ovo je i dobro, Beretini ce se ohladiti a onda na Novaka kao da je prvo kolo i doviđenja.
Mislim, u svakom slučaju tu ne bi bilo problema. A onda na Nadala koji ima težak put do polufinala do kog svakako stiže, samo je pitanje u kom stanju. Biće zanimljivo u svakom slučaju.

Kako vam ne dosadi...

pre 2 godine

Pa mnogo je više fer-plej predati meč koji je počeo, naročito kada je povreda u pitanju nego pre početka i to ne zbog povrede već tako što znaš da bi te naredni protivnici isprašili.
Misliš da je fer-plej prema Novaku i kasnijim rivalima to što će Beretini imati više odmora i potrošiti manje snage?
(Wllaxy, 6. jun 2021 17:16)

Nije svaka predaja u toku meča fer plej.
Novak je predao Vavrinki, na dva gema od poraza u meču iz čiste pakosti, tek kad je video da neće moći da pobedi.
Ništa to nije bolje od ovoga, što je uradio Federer.

mile

pre 2 godine

Da se Novak povukao, pljuvali bi ga što nije igrao dok ne padne povrijeđen... Šta da se radi, istorija će suditi a statistika je na strani Novaka....
(nixKo, 6. jun 2021 19:50)

Ako je 18>20, onda jeste...

Kole

pre 2 godine

Veliki Rodžer,na žalost,brzo ide u penziju.Kad mu se ubrzo pridruži i drugi velikan,GOAT Rafa,istinskim zaljubljenicima ne preostaje ništa nego da prestanu sa gledanjem tenisa.Ko bi razuman mogao da prati mečeve preostale boranije ?

vojkan85

pre 2 godine

Kakav smo mi iskomleksiran narod, ovo nema nigde. Jeste Novak broj 1, nema price ali zrebovi su mu smesni. Igra prebacivanja loptice preko mreze. Servis volej, volej, drop, jedan od losijih faktora. RF je 5 godina stariji, svi to zaboravljaju a i dalje leti po terenu covek.

Djordje

pre 2 godine

Dogovorio se sa Noletom. Beretini će izgubiti ritam i sigurno izgubiti protiv Novaka. Zato mu Nole prepušta Vimbldon. Dok se mi svadjamo, ova dvojica produbljuju švajcarsko-srpsko prijateljstvo. Moćnici iz senke su sve smislili.

Sponzori

pre 2 godine

Nadam se da shvatate da covek ima obavezu prema sponzorima i zato mora da odigra koji mec.
Sto se njega ticw on je zavrsio sa tenisom ali ugovor koji je potpisao sa sponzorima mora da se ispistuje.
Nema tu puno filozofije.
Ako hoce pare mora malo da igra.
Povukao se jer realno ne moze vise od ovog

neki veliki dr

pre 2 godine

Velika sreca za No1eta srbendu! Da je kojim slucajem igrao protiv Federera, nazalost, Federer bi kao i uvek pocistio patos sa njim, ovako moze do polu finala!

mix

pre 2 godine

Federer:Nadal - 16:24
Federer:Djokovic - 23:27

Nema tu vise govora o GOAT-u. Nadal nek se javi kada osvoji 2-3 finalnih mastersa, bude No1 jos godinu dve i ostavi fix pa da pricamo da li moze biti GOAT ili ne.
(h2h, 06. jun 2021 18:59)

Evo, ubelezio je komentar i javice ti se.

Ko ima najvise GS, taj je GOAT. Sa tim svaka prica pocinje i zavrsava se.

kijevcanin

pre 2 godine

@H2H
Pa nije isto pobogu Djokovic od 33 i Federer sa 40,naravno da nebi isto reagovali,i dokle vise ta decija prica kako sirotog Noleta ne vole i ne cene,pravite od lika obicnog luzera

labud

pre 2 godine

@pazi stani vidi gledaj
Pa dobio je Cilica,istog onog koji spada u "najjacu konkurenciju ikad"zajedno sa Marejem,Vavrinkom,Nisikorijem,Berdihom protiv kojih je Djokovic vecinu trofeja osvajao

nebulozator

pre 2 godine

zašto nepošteno prema kepferu? pa federer ga je pobedio, ispao je sa turnira, da je bio bolji prošao bi, sviđalo se nama ili ne on može da radi šta hoće sa sobom, mogao je da izađe na meč i posle 15 minuta odglumi povredu.

Demar Derozan

pre 2 godine

Razuman potez Feda. Vidi se da oporavak kolena i vracanje u takmicarski ritam idu postepeno i dobro. Odlicne i fizicki zahtevne meceve je odigrao na RG, igra je tu sve vise, tako da je ispunio ciljeve bez rizikovanja novih povreda. Ovakav tenis posle vise od 1god pauze moze da prikaze samo on, jee je najtalentovaniji, ima prioritete kako u tenisu tako i u ziviotu, tako da se od njega moze samo uciti. Alo to je lako reci, u praksi mnogo teze jer ne ide skola svakome od ruke.

vojkan85

pre 2 godine

A i zaboravljate kako je sve Novak predavao meceve, dok je RF cak igrao sa mononukleozom protiv Fisa na mastersu u Majamiju cini mi se ali polako. Sve ce doci na svoje. Jedan je RF.

Splavar

pre 2 godine

Gospodski. Ispostovao turnir, lepo odigrao par meceva i otisao. Nema potrebe da se cima na podlozi koja mu ne odgovara. Sad lepo pripreme za London gde je i dalje favorit

marks

pre 2 godine

Da bas zbog toga nece da igra,sve se inace vrti oko Djokovica,lakse je ovako umesto da lepo nije ni dosao da igra,dajte ljudi odrastite vise

Hmmm

pre 2 godine

Kada Nole preda u toku meca kada shvati da gubi, to je onda sportski. Kada covek preda, pre nego sto treba da igra onda nije sportski. Zaista dvostruki arsini. Kao da se to do sada nikada nije desilo i Federer je prvi koji to radi. Nego Nolovcima zao zbog potencijalnog meca i H2H, pa sada ovde udarili u kuknjavu.

c i t i z e n

pre 2 godine

Федово повлачење на овај начин је врло неспортско и нефер. Крајње непоштовање према онима које је елиминисао. Ако не може да игра цео турнир зато што има 40 година, није ни требало да се такмичи. Исто важи и за његове повреде. И други се повређују. Срамота за спорт.

88

pre 2 godine

Srbi su još jednom trijumfovali, ovoga puta u tenisu. Mogu ponovo da se podsmevaju Federeru i da ga omalovažavaju. Lepo je kad se sve brige i problemi mogu rešiti na teniskom terenu. Još ako Novak trijumfuje, onda će samo nebo biti granica nacionalnom zanosu.

Toleranti, Peje

pre 2 godine

Pametna odluka, ne bi bilo bez šanse u sljedeću rundi ali Rodger zna vrlo dobro kako da kontrolise svoje telo, priprema polako za Wimbledon, želim mu mnogo uspjeh!

Marat Safin

pre 2 godine

Pošteno govoreći i ja bih se povukao u ovim okolnostima.
Uradio je ovde i više nego što se nadao, zašto da se mrcvari i rizikuje povredu i nastup na Vimbldonu.
Pokazao je da ima i snage i brzine da igra čak i na šljaci, posle tolike pauze u 40-oj godini.
Svaka čast za prikazano, gledaćemo ga na Vimbldonu i to je već velika stvar.
I dalje ostaje jedini od velike trojke, koji nije predao započet meč.
U svakom slučaju povukao se iz boljih razloga nego Osaka.

neki veliki dr

pre 2 godine

Velika sreca za No1eta srbendu! Da je kojim slucajem igrao protiv Federera, nazalost, Federer bi kao i uvek pocistio patos sa njim, ovako moze do polu finala!

Tn

pre 2 godine

Novak Djokovic predati mecevi na Grend Slemovima:
AO 2009. godine protiv Rodika
Vimbldon 2007/2017. godine protiv Nadala/Berdiha
Roland Garos 2005/2006. godine protiv Korije/Nadala
US Open 2019. godine protiv Vavrinke.
Pored ovih, ima jos najmanje duplo predaja na turnirima koje nisu Grend Slemovi, a radi se o mecevima koji su prethodno bili zapoceti.
Tako da Noline nisu pozvane da pricaju o dzentlmenstvu, gospodstvu i ostalom.

Sir Oliver

pre 2 godine

1. Federer sa 40 god i 2 operacije kolena iza sebe, ne moze da se oporavi brzo kao nekad,zapravo je neverovatno sto i igra tenis, to je jasno svakom ko se aktivno bavio nekim sportom sem ispijanja piva na kauču
2. Da je Novak ovo uradio, ne bi ga razvlačili, to su radili kada je predavao mečeve u kojima gubi, pri cemu nije deda, nego mlad sportista u usponu. Nadjite mi jednu situaciju gde se povukao pre zapocetog meča, a da su ga razvlacili, u protivnom pricate napamet.
3. Federeru je ovde bio cilj da odigra koji takmicarski mec, pa dokle stigne, ne da rizikuje povredu na turniru koji ne moze da osvoji. Ne moze ni wimbldon doduse.
4. Komentatori koji traze neke dublje, naravno negativne, razloge o povlacenju zapravo projektuju sta bi oni radili u toj sitiaciji i time nesvesno govore mnogo o sebi.

jatabare

pre 2 godine

Covek je karijeru produzio zbog Olimpijade,manje vise sve podredjeno tome usput da se na "svom" Vimbldonu oprosti dostojanstveno,ne bi me iznenadilo da nesto od toga osvoji,cast ostalima ipak je on tatko na ovu igru

CroFed

pre 2 godine

Jedino šteta što to nije napravio uoči susreta s Novakom, da ga Đokovićevi obožavatelji još više "zavole". Nema veze, cilj je Wimbledon a tamo će biti postavljen za 3 ili 4 nositelja zbog "minulog rada"

eh

pre 2 godine

neko se povuce sa turnira jer ne moze vise da igra a neko stalno folira povrede na turnirima,lepi trake na sebe i onda odjednom leti na terenu i pobedjuje

Jaaa

pre 2 godine

Čekajte, kome je on svojevremeno nabijao na nos to što predaje mečeve?
I smatrao da možda i lažira povrede?

A kako se ovo sad zove?
(John, 06. jun 2021 16:38)

Roger NIKAD nije predao započet meč.. to je ogromna razlika!

M

pre 2 godine

Čovek ima 41 godinu. Šta vi radite u 41? Koliko vas posle 30 može da potrči 100 metara bez da vam duša izadje na nos? Svi neki veliki poznavaoci sporta a stomaci do nosa.

Dušan

pre 2 godine

Niko tako elegantno ne beži sa potencijalnog megdana sa Novakom kao Lažni Goat i nije mu prvi put.

Ne sme pogoršati svoj negativan skor sa njim, a ovako gleda da mu i oteža jer će Beretini sada biti odmorniji.

vojkan85

pre 2 godine

Kakav smo mi iskomleksiran narod, ovo nema nigde. Jeste Novak broj 1, nema price ali zrebovi su mu smesni. Igra prebacivanja loptice preko mreze. Servis volej, volej, drop, jedan od losijih faktora. RF je 5 godina stariji, svi to zaboravljaju a i dalje leti po terenu covek.

Kako vam ne dosadi...

pre 2 godine

Pa mnogo je više fer-plej predati meč koji je počeo, naročito kada je povreda u pitanju nego pre početka i to ne zbog povrede već tako što znaš da bi te naredni protivnici isprašili.
Misliš da je fer-plej prema Novaku i kasnijim rivalima to što će Beretini imati više odmora i potrošiti manje snage?
(Wllaxy, 6. jun 2021 17:16)

Nije svaka predaja u toku meča fer plej.
Novak je predao Vavrinki, na dva gema od poraza u meču iz čiste pakosti, tek kad je video da neće moći da pobedi.
Ništa to nije bolje od ovoga, što je uradio Federer.

mix

pre 2 godine

Federer:Nadal - 16:24
Federer:Djokovic - 23:27

Nema tu vise govora o GOAT-u. Nadal nek se javi kada osvoji 2-3 finalnih mastersa, bude No1 jos godinu dve i ostavi fix pa da pricamo da li moze biti GOAT ili ne.
(h2h, 06. jun 2021 18:59)

Evo, ubelezio je komentar i javice ti se.

Ko ima najvise GS, taj je GOAT. Sa tim svaka prica pocinje i zavrsava se.

Pepe na piramidi

pre 2 godine

Čovek igra Hale, kao pripremni turnir za Vimbldon i nije lud da to prospe zbog jednog meča sa Beretinijem, koji ovako umoran teško da bi dobio.
Realno ne bi stigao do Novaka, uostalom to povlačenje je nagovestio već sinoć na KZŠ, logična odluka, on je imao dve operacije kolena, a šljaka je gadna i užasno naporna za telo.
Ne igra on za ljubav licemerne nolomanije, koja je htela da ga vidi što umornijeg ili čak povređenog za Vimbldon, a ne zbog sportskih motiva.
Nema on kome da se pravda, mrziteljima pogotovo.

vojkan85

pre 2 godine

A i zaboravljate kako je sve Novak predavao meceve, dok je RF cak igrao sa mononukleozom protiv Fisa na mastersu u Majamiju cini mi se ali polako. Sve ce doci na svoje. Jedan je RF.

mile

pre 2 godine

Da se Novak povukao, pljuvali bi ga što nije igrao dok ne padne povrijeđen... Šta da se radi, istorija će suditi a statistika je na strani Novaka....
(nixKo, 6. jun 2021 19:50)

Ako je 18>20, onda jeste...

Djordje

pre 2 godine

Dogovorio se sa Noletom. Beretini će izgubiti ritam i sigurno izgubiti protiv Novaka. Zato mu Nole prepušta Vimbldon. Dok se mi svadjamo, ova dvojica produbljuju švajcarsko-srpsko prijateljstvo. Moćnici iz senke su sve smislili.

Kole

pre 2 godine

Veliki Rodžer,na žalost,brzo ide u penziju.Kad mu se ubrzo pridruži i drugi velikan,GOAT Rafa,istinskim zaljubljenicima ne preostaje ništa nego da prestanu sa gledanjem tenisa.Ko bi razuman mogao da prati mečeve preostale boranije ?

mr

pre 2 godine

Па да кренемо да бројимо коментаре о великом господину и да се смејемо дивљењу тој величини.

pc, Niš

pre 2 godine

Čovek ima 40 godina. Postigao je sve moguće u sportu kojim se bavi i potpuno je u pravu, ne treba ga pljuvati. Zaslužuje moje poštovanje iako nisam njegov navijač i želim mu dobro zdravlje i sreću u porodici.

kijevcanin

pre 2 godine

@H2H
Pa nije isto pobogu Djokovic od 33 i Federer sa 40,naravno da nebi isto reagovali,i dokle vise ta decija prica kako sirotog Noleta ne vole i ne cene,pravite od lika obicnog luzera

Hmmm

pre 2 godine

Kada Nole preda u toku meca kada shvati da gubi, to je onda sportski. Kada covek preda, pre nego sto treba da igra onda nije sportski. Zaista dvostruki arsini. Kao da se to do sada nikada nije desilo i Federer je prvi koji to radi. Nego Nolovcima zao zbog potencijalnog meca i H2H, pa sada ovde udarili u kuknjavu.

mix

pre 2 godine

Je l' ovde deca pišu komentare? Ovo je zabrinjavajuće... Da, zbog Đokovića se povukao sa turnira, kako da ne, da bi čuvao H2H koji je negativan? A, da, neko drugi gubi od Čekinata i sličnih da bi čuvao neki H2H koji je nebitan statistički podatak.

Čovek jednostavno osetio da ne može da igra na visokom nivou, sluša svoje telo, povukao se i to je sve. A ko je kriv Nemcu što gubi od rovitog 40-godišnjaka, i dobro je što je ispao.

Djoda

pre 2 godine

Zasto je ovo nekorektni prema Nemcu, hoce li beko argumentovano da objasni? Sportski ga je Federer pobedio, video da ne moze da nastavi turnir posle toliko dugog ostanka na terenu. Kepfer nije zasluzio nista, nije izborio prolaz. Kako je Rodja mogao da zna da nece moci da nastavi? A i da je znao, i predao pre meca, opet biste lupali komentare "pobegulja" "pemzija" i slicne. Kakav odnos imate prema legendama sporta, takav imate i prema samom sportu, nate.

Splavar

pre 2 godine

Gospodski. Ispostovao turnir, lepo odigrao par meceva i otisao. Nema potrebe da se cima na podlozi koja mu ne odgovara. Sad lepo pripreme za London gde je i dalje favorit

goran ugljevik

pre 2 godine

@Džoni
A koju sansu bi dalje imao decko koji od penzionera gubi glat,jednostavno covek gleda sebe,telo mu kaze nemoj dalje,kraj price,mozda ce sutra i Djokovic tako ako odluci da igra u toliko poznim godinama,ali tada sigurno nece biti ovakvih komentara vec podrska,a to je vec licemerje

brm

pre 2 godine

Jako nepošteno prema Kepferu, koji je mogao da se bori za četvrtfinale.
(potterhead, 6. jun 2021 16:35)

Zašto nepošteno? Ako nije mogao da pobedi igrača koji ove god. puni 40 godina i koji se na teren vratio posle godinu i po dana neigranja i dve operacije kolena, koji očigledno fizički ne može da odigra više od tri meča, onda nije zaslužio ni da prođe. Šta je trebalo da uradi, namerno da izgubi i da ga pusti?

labud

pre 2 godine

@pazi stani vidi gledaj
Pa dobio je Cilica,istog onog koji spada u "najjacu konkurenciju ikad"zajedno sa Marejem,Vavrinkom,Nisikorijem,Berdihom protiv kojih je Djokovic vecinu trofeja osvajao

stelee

pre 2 godine

U celoj ovoj priči Roger je više na Novakovoj strani. On realno zna da ne može da osvoji RG. Zna i to da jedino ko to može su Novak i Nadal. U prvom slučaju Novak osvaja, on i dalje ostaje na prvom mestu sa Nadalom a Novak i dalje na -1. U drugom slučaju Nadal osvaja i postaje legitimni G.O.A.T. sa 21GS. Tako da, to da je pobegao od Novaka je šuplja priča. Tako kada bi pitali Rogera šta mu više odgovara i kada bi on iskreno odgovorio, odgovor bi bio NOVAK.

Demar Derozan

pre 2 godine

Razuman potez Feda. Vidi se da oporavak kolena i vracanje u takmicarski ritam idu postepeno i dobro. Odlicne i fizicki zahtevne meceve je odigrao na RG, igra je tu sve vise, tako da je ispunio ciljeve bez rizikovanja novih povreda. Ovakav tenis posle vise od 1god pauze moze da prikaze samo on, jee je najtalentovaniji, ima prioritete kako u tenisu tako i u ziviotu, tako da se od njega moze samo uciti. Alo to je lako reci, u praksi mnogo teze jer ne ide skola svakome od ruke.

Beobrad

pre 2 godine

Na pragu 40. godine odigrati tri i po sata i pobediti je za svaku pohvalu!
Svaka njemu cast za sve, ipak, cuva se za Vimbldon i da tamo pokusa poslednji put.
Svi smo zeleli derbi s Noletom u 1/4 finalu, ali nista. Mozda bude na pomenutom Vimbldonu.

mix

pre 2 godine

Nije nepošteno prema Kepferu, on je izgubio od matorca od 40 leta koji nije igrao tenis godinu dana, ne samo da nije pobedio već je izgledao umorniji od njega! Ko ga šiša, imao je šansu. Ako je nekorektno onda je prem turniru, publici i prema Beretiniju.
(Соко сиви, 6. jun 2021 16:53)

Zašto je nekorektno prema njima? Čovek ima 40 godina, shvatio da ga telo ne sluša, naprotiv, nekorektno prema Beretiniju bi bilo da izađe povređen.

Nuggets

pre 2 godine

Ovo je po meni jedna prvoklasna neprofesionalnost, žao mi je Koepfera. Što se tiče Federera, njemu svaki meč koji traje duže od dva sata predstavlja mučenje. Ništa bolje neće proći ni na Wimbledon.

marks

pre 2 godine

Da bas zbog toga nece da igra,sve se inace vrti oko Djokovica,lakse je ovako umesto da lepo nije ni dosao da igra,dajte ljudi odrastite vise

Teoreticar zavere

pre 2 godine

Platio mu Nadal da odustane kako bi Beretini bio sto odmorniji za Noleta. Bude li racunica uspela, eto Nadala u finalu protiv Cicija protiv koga Nadal gubi 1:3 tako da su Nadal i Federer onda dzabe krecili.

Dejan CZ

pre 2 godine

Podsecanja radi,prvo kolo Dimitrov vodi 2 0 u setovima i 5 1 u trecem setu i predaje pusta coveka da prodje dalje jer zbog povrede ne bi igrao vise RG i zato predaje I dopusta svom protivniku da prodje...Federer sinoc igra do 1 na noz izbacuje coveka a danas objavljuje da nece vise da igra...To je Taj Federer koji dobija nagradu za fer plej...Gadim se od takvih ljudi a jos vise od onih koji ga podrzavaju...Veliki Dimitrov...takve su slovenske duse.Vasa nagrada za fer plej ne vredi kusura datog u zvaki u nekoj prodavnici.

Globtroter

pre 2 godine

Gospodin Federer???! Šta je ovo? Kako može da se povuče, gde je ferplej? Osetio da je jedva parirao Nemcu, pa pošto zna šta ga čeka protiv Beretinija onda bolje da ga pusti da uđe odmoran u meč sa Novakom.

Hakeem

pre 2 godine

Jako nepošteno prema Kepferu, koji je mogao da se bori za četvrtfinale.
(potterhead,

Kakvo povrsno razmisljanje i jos dobi gomilu pluseva. Kefer je imao sansu i izgubio je. Sta je tu neposteno?

neko

pre 2 godine

Prošlo kolo : " Nisam na nivou Djokovića i Nadala " . Onda jedva pobedi sledeće kolo i ODUSTANE !
Nije se povredio ,nego ODUSTAO !
Malodušno do bola !
Trebalo bi biti kažnjivo . Možeš da odustaneš i nema sankcija ? Čudno ! Gospodin iz Švajcarske ,sportsmen , doživotni osvajač titule korektnog igrača ,to li je taj ?

Šou Biznis

pre 2 godine

Ovo je omalozavanje igraca, turnira i svih igraca!!!!!!! Ovo se znalooo!!! Prijavi se za turnir i onda jedan malo duzi mec i odjava!! KOMPLEKS!!!!!!

ranzo

pre 2 godine

Pametna odluka, ne bi bilo bez šanse u sljedeću rundi ali Rodger zna vrlo dobro kako da kontrolise svoje telo, priprema polako za Wimbledon, želim mu mnogo uspjeh!
(Toleranti, Peje, 06. jun 2021 17:37)
Samo penzija

Don Kihot

pre 2 godine

Kada bi slušao svoje telo,onda bi završio sa teniskom karijerom!
Lažov i ološ od čoveka!
Svestan je da ne može biti GOAT,pa bi od muke igrao do 50god.,ali telo ga izdaje,a dolaze i mladi!
Trenutno je GOAT NADAL,FED I NOLE SU NA 2-3 POZICIJI!
Samo Nole može prestići Nadala!!!

milutin

pre 2 godine

Nije mu prvi put. Bježao je I sa finala sa Novakom u Londonu. Dođe na turnir I poremeti I turnir I ostale učesnike. Favorizuje svoje protivnike a ošteti druge (u ovom slučaju Novaka). A to mu je smišljena namjera.
Kako je to dozvoljeno,kako bez kazne, a nije povreda?
No, za njega vrijeme "radi".
Vratiće se možda, meni neće nedostajati.
Nikad me nije ubijedio da je br. 1.,ni po ponašanju naročito, ni po rezultatma.
Uvijek povlašten bio, a ni to mu nije pomoglo. Karijeru bijedno završava!

pazi stani vidi gledaj

pre 2 godine

Da ponovim, meni stvarno nije jasno da neko dedu može da smatra "ozbiljnim teniserom" danas? Čovek nije uzeo GS više od 7 godina. Njegova zadnja igra je wimblndon onomad...tu ga je Novak zakucao, nema više. Svaka čast na svemu prikazanom...ali, deda je deda.

Darko

pre 2 godine

Sraman potez Federera.

Ali, najjaci su mi ovi sto pisu da je ispao neposten prema Koepferu. Jeste li pri sebi? Pobedio je Nemca na terenu i nema tu nicega nepostenog. Igra i za novac iako neki misle da mu je nebitan.

sini

pre 2 godine

Roger NIKAD nije predao započet meč.. to je ogromna razlika!
(Jaaa, 06. jun 2021 17:03)

Tako je Roger je uvek BEŽAO kad je osećao da će ga Nole napenaliti i to je OGROMNA razlika...Sećaš se završnog turnira u Londonu...E sine to je OGROMNA razlika!!!

Kg

pre 2 godine

Kakav smo mi iskomleksiran narod, ovo nema nigde. Jeste Novak broj 1, nema price ali zrebovi su mu smesni. Igra prebacivanja loptice preko mreze. Servis volej, volej, drop, jedan od losijih faktora. RF je 5 godina stariji, svi to zaboravljaju a i dalje leti po terenu covek.
(vojkan85, 6. jun 2021 16:58) # Link komentara

Za sad samo leti za Bazel...

iks

pre 2 godine

Kad Ruskinja Jana Sizikova prepusti meč protivnici, to se naziva nameštanje i sledi hapšenje. A kad Federer prepusti meč protivniku, to se naziva povlačenje i sledi saopštenje organizatora u kojem veličaju Federera.

nebulozator

pre 2 godine

zašto nepošteno prema kepferu? pa federer ga je pobedio, ispao je sa turnira, da je bio bolji prošao bi, sviđalo se nama ili ne on može da radi šta hoće sa sobom, mogao je da izađe na meč i posle 15 minuta odglumi povredu.

zelena trava

pre 2 godine

Federer je ucinio uslugu organizatorima zato sto je igrao, to svi znaju. Mozda je tako unapred i planirao. Connors je igrao do 40 i neke, dosao u polufinale US Open, tako i Federer igra dokle i koliko bude hteo. Kao i svi ostali.

Cinjenica

pre 2 godine

Bruka i sramota. Fedja znao epilog od pocetka, nego se samo pojavio da zadovolji ATP i sponzore koji ga vestacki drze u TOP10 vec skoro 2 godine. Da nije korone, Fedja je 800. na svetu, Djokovic i dalje prvi ali sa oko 1000 poena manje, a Nadal peti sa oko 2000 poena manje jer je u doba korone 2020. preskocio osvojeni USO iz 2019. Jos naivni organizatori cuvaju Fedji centralni teren, a Djokovica bacaju na drugi. Evo vam ga sada Fedja dragi organizatori; predlazem vam da sledeci Noletov mec opet bude na terenu 2, a centralni nek zuji prazan u cast Federera iako je odustao. Mozda bi mogao da izadje opet u dzemperu i da kaze koju rec, ipak su navijaci platili boga oca da ga gledaju. Covek zavrnuo i ATP i organizatore i navijace. Svi se primili da ce igrati i nadali se jos jednom klasiku protiv Djokovica, a on dosao u Pariz samo da kupi jos jedan magnet za frizider i paljba kuci negde na skijanje.

Dirk Weems

pre 2 godine

Jako nepošteno prema Kepferu, koji je mogao da se bori za četvrtfinale.
(potterhead, 6. jun 2021 16:35)

Zašto nepošteno? Pobedio je Kepfera.

Tom logikom, da se povukao pre tog meča, bilo bi nepošteno prema Čiliću.

Dušan

pre 2 godine

Sve je to smisljena PR kampanja za Lažnog Goata.

Dok je dobijao ove anonimuse, igrao je. Sad kad zna da mu sledi debakl, povlači se. Isto tako će predati i meč trećeg ili četvrtog kola na Vimbldonu i to je kraj njegove karijere.

Posle će pričati da se NEPORAŽEN oprostio od RG i WB.

Sandzak

pre 2 godine

Sve je ovo prljava igra da se pomete Djokovic na putu ka osvajanju titule. Odavno bi ovaj otiso u penziju da mu nije Noleta koji gazi punim gasom ka svim rekordima. Idemo Nole Novi Pazar je uz tebe

h2h

pre 2 godine

Federer:Nadal - 16:24
Federer:Djokovic - 23:27

Nema tu vise govora o GOAT-u. Nadal nek se javi kada osvoji 2-3 finalnih mastersa, bude No1 jos godinu dve i ostavi fix pa da pricamo da li moze biti GOAT ili ne.

dzo

pre 2 godine

Pa sad. Koliko je uzeo GS na nista i protiv luzera red je da se skloni ali sponzori imaju trziste zbog njega i trose ga. To je cena zapada. Ko mu kriv. Kad je bio u najboljim godinama Nole ga urnisao, sad ga blam i da izadje na teren. Sta ces.

Liverpool Man

pre 2 godine

Sad ce svi da ga brane, ovi zapadnjaci posteni :D Da se Nole ovako povuce pljuvali bi ga za sve pare ali gospodin Federer sta god da uradi ne osudjuju ga...Nista cudno. Licemerje kao i uvek.

Milan

pre 2 godine

Poznata evropska demokratija i izuzetnost. Dirljivo koliko je jadno. Na to im je pao šampion. A kada pobede onda razvlače žvale i on i Nadal. Taktika im je da izbegavaju Djokovića.

Sinisa

pre 2 godine

Ovo je za mene bas,bas ogromno iznenadjenje...Djelovao je odlicno sinnoc,dobio jedan tezak mec,i zaista ne razumijem zasto ne igra protiv Beretinija,siguran sam da bi prosao dalje.E sad ako se vec povukao posle 3 odigrana meca,mogao je to da uradi u 3 kolu,i prepusti Njemcu da ode dalje.

Kg

pre 2 godine

Bruka i sramota. Takvo omalovazavanje Gren slema Rolan garos, kao da je neki celendzer koji sluzi za priprema Vimbledona. Omalovazavanje publike u Parish koja je kupila karte da ga gleda. Omalovazavanje Kepfera koji je mogao da igra taj mec protiv Beretina i ubrza razvoj karijere. Stvarno neshvatljiv potez sampiona kao Sto je Federer. Ovo je gore od dzempera.

lopta

pre 2 godine

Nemam nista protiv Federera ali ovaj potez je toliko ne fer i razocaravajuci. Znao je da dolazi na GS i da se mecevi igraju u 3 dobijema seta. Ako nije bio spreman da igra duze od 2h u mecu zasto je uopste dolazio u Pariz? Za Wimbldon je mogao da se sprema i na manje vaznim turnirima . Ovo je toliko sebicno prema drugim igracima. Zao mi je nemca, bio je blizu ponede i bar bi imao priliku da se bori za cetvrt finale.

plavi bechar

pre 2 godine

Jako nepošteno prema Kepferu, koji je mogao da se bori za četvrtfinale.
(potterhead, 06. jun 2021 16:35)
Sto nepravedno?Covek ga pobedio sa 40 godina na sljaci.

xxxl

pre 2 godine

Mogu misliti kakvu reakaciju bi izazvao Nole da je nesto slicno urafio.Ovo je totalno nesportski i licno sam ubedjen da je to i planirao pre meca sa Noletom.Nije fer i prema drugim igracima i mozda je zauzeo nekom igracu mesto koji bi se posteno borio.

glukozamin

pre 2 godine

...Federeru je ovde bio cilj da odigra koji takmicarski mec, pa dokle stigne, ne da rizikuje povredu na turniru koji ne moze da osvoji...
(Sir Oliver, 06. jun 2021 17:29)

Od celog tvog komentara u 4. tačke, jedino je tačno da on ovo ne može da osvoji. A to da "odigra koji takmicarski mec, pa dokle stigne" može sebi da dozvoli samo na nekom turniru 250 (koje i inače obožava). Ovako je osramotio sebe a uvredio ostale na turniru.

Milica

pre 2 godine

Kalkulator po ko zna koji put! Istrosio se i zna da ako i prodje sledeci krug ga ceka Novak i da od njega sigurno gubi. Nije zeleo da Novak poveca broj pobeda u medjusobnim duelima.

DRAGAN

pre 2 godine

Nista novo od dzemperka
nisam ni ocekivao. On
sigurno ne bi igrao protiv
Novaka koji su mnogi zeleli da vide. Ne zeli da kvari
skor sa najboljim teniserom
sveta, a za Wimbledon ga
ceka Novak ponovo, ako ne
preda mec ponovo. Godine
su ucinile svoje, a to sto
jos igra znaju samo
njegovi sponzori koji placaju
oberucke za tenisera u
40 godini. Treba ga kazniti
debelo po dzepu radi ovog
nesportskog poteza.

Wllaxy

pre 2 godine

Novak Djokovic predati mecevi na Grend Slemovima:
AO 2009. godine protiv Rodika
Vimbldon 2007/2017. godine protiv Nadala/Berdiha
Roland Garos 2005/2006. godine protiv Korije/Nadala
US Open 2019. godine protiv Vavrinke.
Pored ovih, ima jos najmanje duplo predaja na turnirima koje nisu Grend Slemovi, a radi se o mecevima koji su prethodno bili zapoceti.
Tako da Noline nisu pozvane da pricaju o dzentlmenstvu, gospodstvu i ostalom.
(Tn, 06. jun 2021 17:06)

Pa mnogo je više fer-plej predati meč koji je počeo, naročito kada je povreda u pitanju nego pre početka i to ne zbog povrede već tako što znaš da bi te naredni protivnici isprašili.
Misliš da je fer-plej prema Novaku i kasnijim rivalima to što će Beretini imati više odmora i potrošiti manje snage?

Vlada

pre 2 godine

Po meni ovo bi trebalo da se gleda kao da je bila predaja tokom poslednje meca, da se Federeru racunaju samo prve dve pobede, a da Kepfer igra mec sa Berentinijem kao pobednik meca protiv Federera. I naravno da se Federer kazni zbog nepostovanja turnira.

nixKo

pre 2 godine

Da se Novak povukao, pljuvali bi ga što nije igrao dok ne padne povrijeđen... Šta da se radi, istorija će suditi a statistika je na strani Novaka....

El Profe

pre 2 godine

Kada Nole preda u toku meca kada shvati da gubi, to je onda sportski. Kada covek preda, pre nego sto treba da igra onda nije sportski. Zaista dvostruki arsini. Kao da se to do sada nikada nije desilo i Federer je prvi koji to radi. Nego Nolovcima zao zbog potencijalnog meca i H2H, pa sada ovde udarili u kuknjavu.
(Hmmm, 6. jun 2021 18:16)

Novak ne 'preda u toku meča zato što shvati da gubi', nego gubi zato što je povređen pa zbog povrede mora da preda. Ako preda, glumi, ako se muči i igra sa povredom, onda glumi da je povređen. Svetu se ne može ugoditi...

Gledalac

pre 2 godine

Covek se uplasio Beretinija, a potom i svog najveceg rivala Djokovica.
Ipak je tu skoro 40. godina i ovi mecevi ostavljaju duboki trag umora.
Interesira me, da li ce se uopste prijaviti za VIMBELDON?

Tex Willer

pre 2 godine

Sasvim očekivano.Turnir je igrao kao pripreme za WB.Dobio 3 meča,stekao malo samopouzdanja malo se vraćao u formu i to je to.E sada da je žreb drugačiji verovatno bi se zadržao duže na turniru.Ne pada mu na pamet da igra protiv Đokovića/najveća prepreka na WB/ i eventualno Nadala / gde bi mogao biti i "osramoćen"/.Ovako bi meč protiv Beretinija moga da izgubi a ukoliko bi pobedio pa napustio turnir pred meč sa Novakom onda bi tek bio pobegulja. Inače da nije u kosturu sa Novakom i Nadalom gurao bi sigurno do kraja pa dokle stigne.

bmiles

pre 2 godine

Ono sto se videlo u prva tri nastupa federera epilog je njegovo povlacenje.Jucerasnji mec protiv niskorangiranog ali borbenog Kofera pokazao je da se zakonima prirode ne mozes odupreti.Cilj mu je Vimldon da pokusa nemoguce u ovim godinama i dostojno se oprosti.Na sljaci to je ipak malo teze jer su poeni duzi pa je normalno da je eskivirao dalju blamazu.Ovakav cin opet je nekako indirektno pomogao Beretiniju da odmoran doceka Novaka,a vi pricajte sta hocete ali tako mu dodju stvari.Mediji za sada u soku,fanovi na aparatima,organizator na mukama prvo Osaka a zatim Federer,a tereni zjape prazni i tuzno je gledati bilo koji mec kad nema tog huka sa tribina!Da zavrsim sa onom poznatom recenicom ..... bio nekad veliki sampion Rodzer Federer.

Dirk Weems

pre 2 godine

Jako nepošteno prema Kepferu, koji je mogao da se bori za četvrtfinale.
(potterhead, 6. jun 2021 16:35)

Zašto nepošteno? Pobedio je Kepfera.

Tom logikom, da se povukao pre tog meča, bilo bi nepošteno prema Čiliću.

miki

pre 2 godine

sad Djokovicev protivnik ima dobijen mec i plasman u cetvrt finale bez borbe i trosenja, odmorniji ulazi u 1/4 finale. Mislim da Federera treba kazniti novcano i u bodovima. Nije fer da tako otezava drugim igracima. Mislim da je samo odradio obavezu prema sponzorima. Pojavio se nedelju dana po dogovoru i to je sve.

War Inside My Head

pre 2 godine

Malo čudna odluka,da ne kažem nesportska?!Kao da je došao na neki rekreativni turnir amatera,pa u ponedjeljak mora na posao,a nije očekivao da će dogurati do četvrtog kola?Ipak je on jedan od najvećih tenisera ikada,za većinu svijeta najveći,ali ovakav potez nakon niza pobjeda,čudno!Čak mu i vjerujem,koljena,problemi,ali mogao je onda neke čelendžere ili turnire niže kategorije da odigra!

H2H

pre 2 godine

Ako je odlučio da se povuče posle Vimbldona, onda ok. Samo zamišljam kako bi mediji reagovali da Novak ovako nešto uradi, a o danu odmora, koji je omogućio Beretiniju, da i ne spominjem...

mokisa

pre 2 godine

A jel ce taj put oparavka da traje sledecih 10g?pa ce veliki Goat da zaigra tenis zivota u 50-oj godini... Nema taj snage vise ni za jedan Slem. Eventualno neki masters na betonu, pod uslovom da mu se sve "kockice" sloze.

nike

pre 2 godine

Pa jel to zbog ljubavi i postovanja prema igri?
Ili zbog postovanja protivnika?
Ili zbog postovanja organizatora?
Ili zbog postovanja gledalaca koji su kupili karte, ili zbog onih zbog kojih je bio odusevljen i zbog kojih je igrao posle ponoci a oni nisu spavali zbog njega?
Pa sto je dolazio na turnir kada zna da ne moze da se takmici?
Je li to taj uzor i vitestvo koje gospodin pokazuje?
Pa bolje da je izasao i izgubio, ili predao tokom meca ako ne moze da izdrzi i pobedi, ali da je barem probao da se bori i pokaze primer i postovanje.
Ni Berankis nije mogao da pobedi pa je izasao i borio se svim srcem. Sta je trebalo da izadje u puloveru i da kaze: 'znam da ne mogu da pobedim pa necu ni da igram'.
Ako je hteo da se sprema za Wimbledon postoji i mesto i vreme za to.
Dame i gospodo - 'Gospodin Federer'!

Dmitar

pre 2 godine

Ako ne može izdržati više od tri meča, kako Rodžer misli osvojiti Wimbledon ? Pa tu treba natovariti sedam pobeda u dve nedelje... Želim mu sve najbolje da se razumem, čovek je dao zadnji atom snage tenisu ali vreme je za novu stranicu.

pierre woodman

pre 2 godine

Labude, sam wawrinka ima vise gs od hjuita, filipusisa, bagdatisa… da ne nabrajam ostale sto nemaju ni masters. Ali tek ce da boli

VASKEZ

pre 2 godine

A hahahaha. Grohotom se smijem. Ovo da je bilo u ponudi kladionica, kvota bi bila 1.05 da će se povuci prije meča sa Novakom. Kako je taj lik proračunat, pravi german. Al’ ne vrijedi mu, samo se bruka. Novak će na kraju biti najveći, GOAT!!!!

Zmaj Strasni

pre 2 godine

Federer je tipičan primer izreke: mozak hoće-telo neće. Siguran sam da se i njegovi fanovi sve više razočaravaju njegovim postupcima. Možda on može još uvek da pobedi nekog od najboljih ponekad, ali ne može kao ranije svakog skoro uvek. Vreme je za penziju.

Sabre

pre 2 godine

Lepo rekoh juce. Mogao si da pustis Nemca, njemu bi znacilo da se makar potrudi pa sta uradi protiv Beretinija. Ali lepo rekoh juce, sredinom prvog seta.. ko god da pobedi, Djokovic ide na dva Italijana za redom...

Džoni

pre 2 godine

Ovo je sa njegove strane baš bezobrazno prema ovom što ga je pobedio ovako na mišiće. Ako mu se ne igra, trebao je predati juče i pustiti dečka da traži svoju šansu dalje.

cole

pre 2 godine

tipicno za umisljenog "gospodina"! ne zna da gubi, ne moze da prezali zlu sudbinu sto se u njegovoj eri tenisa pojavio neki Djokovic iz neke Srbije...i lakse mu je da se kukavicki povuce neko da ga oduva Novak jos jednom. a secam se njegovih komentara kada se Novak borio s povredama i bio prinudjen da odustaje sa turnira. karma je cudo, "gospodine umisljeni"!

Niti volim Zvezdu niti volim Partizan

pre 2 godine

Ako ne moze da odigra vise od 3 meca na turniru ili vise od 7 dana jedan turnir, zasto se jos uvek bavi tenisom?? Ako su u pitanju sponzori i pare, pa ako ko ima para, to je on, obezbedio je i za čukununuke da prstom ne mrdnu. Bolje ne igrati neki turnir nego praviti ovakve poteze, mozda je neko mogao uskociti umesto njega u glavni zreb, mogao se Kepfer boriti za četvrtfinale. Nije lepo prema drugima. Ovo je uradio da bi ili izbegao Djokovica, jer vidi da sa ovakvom formom ne moze pobediti nekog jačeg a kamoli Djokovica, ili da bi izbegao poraz od Beretinija, iz istog razloga, ako je to, izadji muski na crtu i izgubi, budi čovek, ili da Beretiniju napravi ustupak i bolje se spremi ukoliko mu Novak bude protivnik u četvrtfinalu. Čitao sam danima komentare kako je on gospodin, kako je goat, najelegantniji teniser svih vremena, fer plej igrač, ali posle ovoga nije nista od navedenog. Pogotovo nema pravo sad da nekome priča kako sumnja u nečije nastupe i povrede, kao što je svojevremeno radio.

Konfučije

pre 2 godine

Ova priča nema veze sa Novakom, teško da bi i Beretinija pobedio. Sa druge strane, Beretini će imati oko 4 dana do meča sa Novakom (verovatno), to se u prošlosti i nije pokazalo kao naročita prednost. Da se vratimo na Federera, ovo je sve deo pripreme za Wimbledon. Igra dobro, dobro se kreće, sujeta ogromna, biće ne dalje od četvrtog nosioca u Londonu. Uz malu ili veliku pomoć organizatora, da se pokuša osvojiti W i otići u penziju u velikom stilu. Mislim da je njegov krajnji domet četvrtfinale, ukoliko se ispostavi da može dalje. Ne bi me začudila ni kuhinja po pitanju korone i slično, nekom sa njegovog puta. Na kraju, sramno saopštenje organizacije RG, on se povlači a oni ga puno vole. Videli smo potpuno drugi tretman GS organizacije prema Novaku na USO. Spasio im je turnir pojavljivanjem a oni ga šutnuli. Da li stvarno neko misli da bi i prema Federeru bila primenjena ista mera.

Соко сиви

pre 2 godine

Nije nepošteno prema Kepferu, on je izgubio od matorca od 40 leta koji nije igrao tenis godinu dana, ne samo da nije pobedio već je izgledao umorniji od njega! Ko ga šiša, imao je šansu. Ako je nekorektno onda je prem turniru, publici i prema Beretiniju.

Вук Караџић

pre 2 godine

Pametno, nece da rizikuje pred Vimbldon.
A tamo neka se cuvaju svi.
(@, 06. jun 2021 16:37)

нема фрке, има да га испраши неко у првом колу, па неће морати да бежи од Новака

Darvin

pre 2 godine

Pametno, nece da rizikuje pred Vimbldon.
A tamo neka se cuvaju svi.
(@, 06. jun 2021 16:37

Da li ti zaista misliš da bilo kod od iole boljih igrača treba da strahuje od RF?I na WB i bilo gde drugo.

Kako vam ne dosadi...

pre 2 godine

ZATO STO JE KOPFER MOGAO NA MEGDAN BERETINIJU!!
(Dusanovo carstvo!, 6. jun 2021 16:55)

Imao je sinoć svoju šansu i nije mogao da pobedi umornog dedu od 40 godina.

Bl

pre 2 godine

Rodžer Federer se u posljednje vrijeme jako trudi da okalja svoj ugled.
Sramota je ovaj njegov potez porediti sa Osakom. Ona se povukla iz protesta.
Organizator izražava žaljenje??? A šta kaže vrli ATP? Pretpostavljam da u svom debelom pravilniku imaju nekakve smjernice šta se radi u ovakvom slučaju. Ili sve to ne važi za "prefinog" Federera, pa i oni samo žale?
Neprikosnoveni gospodin fer-pleja! Eto vam ga sad!

466453

pre 2 godine

Federer vise nije vest !
(krugodvojkas, 06. jun 2021 18:10)

On nije ali skandali oko njega kojih će biti sve više i tek kako jesu vesti!

Mohikanac_'91.

pre 2 godine

Samo je otezao Beretiniju uz mogucnost da ga izbaci iz ritma zbog pauze od 4 dana. Novak svakako mora da dobije 7 meceva da bi osvojio titulu, tako da njemu ovo nista ne znaci.

Dragana

pre 2 godine

Rafael Nadal je uradio isto 2016 godine, ne sećam se da li posle drugog ili trećeg kola. Sada Osaka i Rodžer, možda još neko to uradi, ima vremena. Jesam navijač Rodžera Federera ali mi se ne dopadaju ovakve stvari. Organizatori bi trebalo da nekako zaštite turnire od takvih povlačenja, mora da postoji neki mehanizam Te iste 2016 godine na US Openu dvojica igrača nisu ni izašla na teren protiv Novaka a jedan mu je predao u toku meča. Sve ovo narušava kredibilitet tih turnira. Nije neobično ni da se sumnja u zakulisne radnje. Dobro, Rodžer jeste od početka isticao da nema neke ambicije ovde ali ako je trebalo da ode sa turnira, trebalo je do da uradi na terenu, nije sramota izgubiti u osmini ili četvrtfinalu Grend Slema, naročito posle tako duge pauze. Očekivala sam takvu odluku ali sam ipak razočarana. A Beretiniju beše agent Ljubičić? Baš zgodno. Ne mogu da se otmem utisku da neko ne gura ove next gen Italijane, nije uzalud Fonjini pošizeo na konferenciji zbog pitanja o njima. Zanimljivo je i da je Dominik Tim nakon poraza u prvom kolu prekinuo saradnju sa menadžerom. Izgleda da zaista ima puno toga i van terena ali u čiju korist to je pravo pitanje. Volela bih da na kraju ispadne " dvojica se tuku a treći koristi ".

Statistikom protivu mitova

pre 2 godine

@ Da cudno zvuci, no predati u toku meca je vise sportski, nego zapeti ko sivonja, izbaciti nekoga i onda odmah posle meca otkazati sledeci. Da Novak je dosta meca predao u toku meca 13 ukupno. Nadal 9 a Roger ni jedan. Treba reci da kod predaje u toku meca, mec ide u H2H, a kod odustajanja pre meca ne ide. Tako i Nadal koji ima 6 odustajanja i dalje ima samo 2 poraza na RG, iako je predao Granolerasu. Roger sada ima 5 odustajanja a Novak samo 1. E kada se saberu ova dva podatka ispada da je Nadal, a ne Novak izgubio navise meceva 15 predajom ili odustajanjem....

dule

pre 2 godine

Mnogi spominju H2H, Kirjosa, Evansa i koga vec, ali ne moze da se poredi dva meca koje je Djokovic izgubio od Kirjosa(prerano se vratio posle povrede po meni) i H2H Djokovica i Federera i Nadala. Tako da verujem da RF poprilicno boli to sto ima negativan skor sa obojicom.

raks

pre 2 godine

Svaka cast na onim jucasnjim komentarima da ce se povuci. Ali, ocigledno je dovoljno da udje na turnir, da da 100% sebe u prvom ili drugom krugu protiv nekog pocetnika, da ga jedva pobedi, i da ispadne kao da je uzeo finale.

Dusanovo carstvo!

pre 2 godine

Uradio je ovde i više nego što se nadao, zašto da se mrcvari i rizikuje povredu i nastup na Vimbldonu.


ZATO STO JE KOPFER MOGAO NA MEGDAN BERETINIJU!!

mandy

pre 2 godine

Moze da se povuce ako je povredjen i ima potvrdu od lekara ako nije mora da igra o kraja kad se vec prijavio za RG pa nek izgubi i ispadne sve drugo je pokvareno i ne sporsko ponasanje.

John

pre 2 godine

Roger NIKAD nije predao započet meč.. to je ogromna razlika!
(Jaaa, 6. jun 2021 17:03)

Tačno, neće ni da se trudi. To pokazuje koliko poštuje tenis...

Sava

pre 2 godine

I onda imaju obraza neki njegovi idolopoklonci da kazu „gospodin čovek“!
Iskreno bio je veliki šampion i to mu niko ne zeli da umanji ili oduzme. Ali propustio je priliku da se pre 2 godine povuče. On je tada produzio ugovore sa sponzorima i to čak na 10 godina. To je velika šteta, zbog obaveza prema sponzorima mrcvari se sada po turnirima. Para mu izgleda nikad dosta. Ako toliko voli tenis nek igra rekreativno u klubu ili nek ostane u tenisu na koji god drugi nacin on pozeli.
Ali da ispada 2 puta za redom odmah na početku na malim turnirima iz 250 kategorije u Dohi i Zenevi a u Parizu se povlači posle meča od 3,5 sata samo kvari njegovu veliku karijeru i reputaciju. Sve ovo što sada na silu proba nije u redu, treba znati i kad je trenutak da se karijera završi. Isto vazi i za Serenu.

kameni ajatola iz kamenog doba

pre 2 godine

U prvoj rundi stave laki luzere kad se neko povuce, zasto ne i u ostalim rundama, odnosno porazenog igraca Kofera?

Everlasting gili, gili.

pre 2 godine

Perpetual?
Kako ovo ide sa povlacenjem? Covek koji je uspeo i Rolex da izblamira. Nego smo mi sve to znali i pre, samo tek sada svet to razume.

Kalkulator

pre 2 godine

@miki
Da se Federer kazni i da mu se oduzmu bodovi? Koji? Onih celih 45 koliko realno ima? Pa covek ce biti onda prvi u istoriji koji ce uleteti u minus.

Dejan

pre 2 godine

Da nije došao neko drugi bi dobio šansu da se pokaže, sramota.
Noleta bi najstarije napljuvali u zvaničnom saopštenju a ovom se dive i veoma im je žao.
Mogao je bilo koji mladi igrač da dobije pozivnicu umesto dede.
I ne sprema se on za W već guraju sponzori, lova je čudo.

Legolas

pre 2 godine

Logično,mada ne i sportski,i fer prema Keferu,ali ajde.
Penzionerski,istrošen i u jedinoj misli,da pomuti malo vodu Novaku na Vimbldonu i možda US Openu.
Da je ostao na RG,nakon sledećeg meča,bi se povukao iz tenisa definitivno,koliko je bio iscrpkjen i umoran.Baš ga je Kefer iscroeo kao sunđer isušeni delovao.Svaka čast,šta je izdržao i u kom tempu,ali videlo se da se muči.Ako doživi debakl u prvim kolima Vimbldona,jako će biti blizu odluke o definitivnom povlačenju iz tenisa.Dosta je bilo da muči i sebe i svoje fanove.

potterhead

pre 2 godine

Nepošteno je to što ako je već znao da ne želi da igra drugu nedelju i da će da se čuva za Vimbldon, trebalo da preda sam meč pre druge nedelje.

GOAT

pre 2 godine

Arijevski zeka naduvenko. Nisam ga voleo ni pre nego što su se pojavili Nole i Rafa, a posle toga ga ne podnosim. Jedva čekam njegov omiljeni - Vimbldon. Tu će neki klinac da ga otrese ko šljivu ranku.

Sponzori

pre 2 godine

Nadam se da shvatate da covek ima obavezu prema sponzorima i zato mora da odigra koji mec.
Sto se njega ticw on je zavrsio sa tenisom ali ugovor koji je potpisao sa sponzorima mora da se ispistuje.
Nema tu puno filozofije.
Ako hoce pare mora malo da igra.
Povukao se jer realno ne moze vise od ovog

donji dzep

pre 2 godine

Absolutno ocekivano. Utoliko jos bolje za Djokovica. Setite se kad je Fonjini predao Novaku pred mec sa Federerom na RG. Italijan ne bi trebao da bude problem Novaku, igrao on mec ili ne pre toga. Poz

rale

pre 2 godine

Nije njemu nista. Mogao je da odigra mec i da ga izgubi ili dobije. Medjutim, njemu je u interesu da posalje svezeg protivnika na Novaka. Zaista jadno...

Izbor

pre 2 godine

Sta ima da se cuva za Vimbldon ni tamo nece proci bolje trece kolo i put za Bazen. Deda vakat ti je za penzije. Svi znamo da žarko želiš jos neki GS ali nema šanse i teorije. Bices treći to pričam vec odavno u ovoj trci. Zasigurno Nadal i Novak ce biti ispred tebe. Nema nikakve sumnje.

Kikujiro

pre 2 godine

Trenutno se igra turnir u Notingemu na travi, to bi bila odlična priprema, mogao je Feder tamo da odigra, imao bi i jake protivnike sa druge strane mreže.

Johny

pre 2 godine

To što će italijan imati 4 dana odmora je loše. Jedno je trening drugo je meč. Sportisti ne vole duge pauze osim u slučaju povrede ili višečasovnog meča

Jack

pre 2 godine

Pre svega Federer je na zalasku karijere i poznato je da nije neki fer igrac,ovo povlacenje nema veze sa Novakom jer Roger zna da više nikad nece pobediti Novaka.Sto se Novaka tiče izgleda veoma dobro,spremno i motivisano i zaista mislim da je došlo vreme da ponovo dobije Nadala na Garosu(zna sta je potrebno za tako nešto) verovatno će to biti klasik u 5.setova.Nadal je završio sa osvajanjem Slemova dok Novak u nogama ima verovatno još od 4-6 komada u narednih 2-3 godine,a Novak je već sada najbolji teniser koji je igrao ovu igru,ostaje samo da bude i najuspešniji po svim parametrima.Imaće oko 400 nedelja na 1.mestu,22-25 Slemova,verujem 7-8 godina završenih kao 1.,oko 45 mastersa,prebaciće 100 titula,sve masterse po 3×,sve slemove 2× i verujte dugo vremena će proći dok se ne pojavi neko da obori te rekorde.Uživajte u pisanju istorije...

vukica

pre 2 godine

Treba dostojanstveno otići kad si jos u solidnoj formi, a ne ovako da se vode polemike oko njegove nemoci zadnjih godina, ne znam zasto ovo sebi radi

Goran

pre 2 godine

Zauzima mesto u top 10 preko godinu dana a ne igra, sada zauzima mesto u osmini finala a ne igra. Bilo bi posteno da se ili povuce iz tenisa ili da igra.

H2H

pre 2 godine

Sir Oliver,

Ako ništa drugo, nije korektno prema organizatorima u Parizu, jer ovako ispada da mu je RG pripremni turnir za Vimbldon, pa nije RG turnir iz serije 250.

ccc?

pre 2 godine

Potpuno ga razumem jer mu je jasno da nece izdrzati 5 setova sa mnogo boljim igracima. Ubio ga nocasnji mec i dobio je jer nije imao protivnika koji je sposoban da dobije mec. Medjutim, siguran sam da ga nista laksi posao ne ceka na Wimbledeonu. Tamo ga isto cekaju mladi protivnici koji fizicki mogu da odigraju kao nocas, jos kada igra protiv jakih igraca.. Sve je jasno..

D

pre 2 godine

Ovo je i dobro, Beretini ce se ohladiti a onda na Novaka kao da je prvo kolo i doviđenja.
Mislim, u svakom slučaju tu ne bi bilo problema. A onda na Nadala koji ima težak put do polufinala do kog svakako stiže, samo je pitanje u kom stanju. Biće zanimljivo u svakom slučaju.

s

pre 2 godine

Zna on da ne moze da osvoji Roland Garos. Ovde je dosao cisto da bi se pripremio za Wimbledon. Ukoliko Nadal osvoji Roland Garos, onda ce imati 21 trofej a Federer 20. Zato Federer baca sve karte na Wimbledon. To mu je jedina sansa da ostane u trci za GOAT-a, jer Nadal sigurno uzima jos neki Roland Garos. Djokovic isto, tako da bice nemoguce ga nazivati GOAT-om samo zbog lepog stila igre

88

pre 2 godine

Srbi su još jednom trijumfovali, ovoga puta u tenisu. Mogu ponovo da se podsmevaju Federeru i da ga omalovažavaju. Lepo je kad se sve brige i problemi mogu rešiti na teniskom terenu. Još ako Novak trijumfuje, onda će samo nebo biti granica nacionalnom zanosu.

chupavi

pre 2 godine

Ovo jeste postenije u odnosu na tankovanje i nameran poraz u narednom kolu, ali dali je posteno prema turniru i sportu to ne znam.

Znaci dodjes sa namerom da testiras formu, udjes u drugu nedelju uz dobru igru i onda predas bez razloga. Ustvari ima razlog, star je i umoran i nece da rizikuje pred Wimbledon. Ali ovako stavlja Wibmbldon pre Roland Garosa, sto mnogi misle da je tako, ali on kao ziva legenda tenisa to ne bi smeo ovako javno da pokaze.

Koja je poenta njegove igre i odlaganje penzije. Jer sve ovo samo labudova pesma pred jos jedan pokusaj ocajnika da osvoji svoj omiljeni Grend Slem i mozda OI? Ako su mediji nepristrasni i fer, onda bi vec sutra osvanule naslovne strane sa ovim pitanjima jer stvarno ovde ne vidim nista plemenito, vec poraz i nipodastavanje tenisa i ATP liste uopste, jer zasto nije gubio bodove u zadnje dve godine. Jel zbog ovoga, da bi imao dobru startnu poziciju na velikim tirnirima kako bi posle odlazio na ovaj nacin?

Sto se tice njegove igre i forme, izgledao ke sasvim korektno na sljaci sto znaci da ce biti i jos bolji na travi mada nista nije sigurno...

c i t i z e n

pre 2 godine

Федово повлачење на овај начин је врло неспортско и нефер. Крајње непоштовање према онима које је елиминисао. Ако не може да игра цео турнир зато што има 40 година, није ни требало да се такмичи. Исто важи и за његове повреде. И други се повређују. Срамота за спорт.