Nova vest
Tenis

Sreda, 30.09.2020.

17:38

Nadal o servisu ispod ruke: Ne smeta mi, to nije nepoštovanje

Drugi teniser sveta Rafael Nadal lako je došao do trećeg kola Rolan Garosa.

Izvor:

Autor:

Nadal o servisu ispod ruke: Ne smeta mi, to nije nepoštovanje
Photo by Shaun Botterill/Getty Images

Savladao je Amerikanca Mekenzija, 236. igrača na ATP listi, savladao sa 3-0 u setovima (6:1, 6:0, 6:3), posle sat i 42 minuta igre.

Nadal je odmah upitan da prokomentariše povlačenje Serene Vilijams.

Španac se susretao sa povredama često tokom karijere i dobio je pitanje da objasni kako teniser može da se vrati posle teških povreda.

"Ne volim da pričam o stvarima koje ne znam. Ne znam koliko je teška i ozbiljna njena povreda. To je veoma tužna vest za nju, za tenis i za Rolan Garos. Žao mi je zbog nje i želim joj da se što pre oporavi. Teško je vratiti se posle ozbiljnih povreda, pogotovo u tim godinama. Pokazala je veliku strast prema ovom sportu i verujem da će se vratiti za nekoliko meseci“.

Šta misli o servisima ispod ruke, što je danas pokušao njegov protivnik?

"Ako pobeđuje, to je dobra taktika, ako gubi onda je loša. Prosto je. Kod Mekenzija danas nije prošlo dobro, a kod Bublika prolazi i to je dobra taktika. To je deo tenisa i ne vidim to kao neko nepoštovanje, kako mnogi spominju. Nije protiv pravila i ako to donosi pobedu, ja podržavam“.

Uslovi su malo bolji.

"Nisam se prilagođavao. Dajem sve od sebe svakog dana na treningu da budem što bolji. Danas nije bilo hladno što je najvažnije, i ako nije hladno onda su uslovi dobri. Lopta je i dalje teška. Videćemo. Vidim da predviđanja za narednih nekoliko dana govore da neće biti dobri uslovi“.

Igrao je neke sjajne mečeve prethodnih godina, kao što su protiv Federera na Vimbldonu i Medvedeva na US Openu. Da li je ikada odigrao savršen meč?

"Ne znam. Savršenstvo je teško, sama ta reč je teška. Mislim da to u tenisu ne postoji, u ovom sportu uvek postoje greške. Možemo uvek reći da kada pobediš, to je blizu savršenstva. Kada pobediš, uvek ćeš igrati i sutra. Ovde se ne traži savršenstvo. U tenisu samo gledaš da pobediš. Kada ste blizu tog savršenstva, znači da redovno pobeđujete i osvajate turnire“.

Često se igraju drop šotovi zbog uslova.

"Mislim da je Munar radio dobar posao protiv Cicipasa sa kratkim loptama, odlično mu je to išlo. Kod žena ne znam kako to ide, nisam gledao mnogo mečeva“, zaključio je Nadal.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve