Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 28.09.2020.

16:50

Tim označio glavnog favorita Rolan Garosa

Austrijski teniser Dominik Tim govorio je o popularnosti koju tenisu donose Rodžer Federer, Rafael Nadal i Novak Đoković.

Izvor: MT

Autor: MT

Tim označio glavnog favorita Rolan Garosa
Photo by Julian Finney/Getty Images

On smatra da nova generacija može da zadrži interesovanje ljudi za "beli sport" kada "velika trojka" bude otišla sa scene.

"Mislim da je to normalno, zato što su Federer, Đoković i Nadal globalni superstarovi, a mi nismo to još. Pretpostavljam da moramo da napravimo nešto kao i oni. Mislim da šansa za to postoji i ona dolazi automatski sa velikim uspehom. To je naš izazov", rekao je Tim i dodao:

"Mislim da nećemo imati problema, pošto su za mene članovi nove generacije ili moje generacije takođe super-dobri likovi, zanimljivi su, imaju potencijala da budu zvezde. Jedina stvar koja nam nedostaje je veliki uspeh. Pretpostavljam da je manje gledalaca ili je interesovanje manje ako nema Rodžera, Rafe i Novaka. To je normalno kao što sam rekao, oni su globalne zvezde i ja se nadam da ćemo to biti i mi."

Pročitajte još "Obećavam da ću uraditi sve da Federer ostane 'broj jedan'"

L'Ekip je sproveo anketu po pitanju novog šampiona Rolan Garosa i Rafael Nadal je dobio 52 odsto glasova, što je znatno manje u odnosu na prošle godine, kada je dobio 75, 80, 85 procenata.

"Po meni, on je ogroman favorit ovde. Očigledno se ove godine događa mnogo različitih stvari, manje je publike, turnir se igra 3,4 meseca kasnije. Vreme je hladno. Ali, sa svojim imenom i prošlošću na ovom turniru, on je i dalje veliki favorit. Iskreno, ne znam odakle dolazi ta statistika", istakao je Tim.

Dominik Tim je savladao Marina Čilića u prvom kolu, a u narednom će igrati protiv Džekak Soka.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

8 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve