Nova vest
Tenis

Ponedeljak, 03.06.2019.

18:12

Legendarna Hrvatica za B92: Novak je jači nego ikad, svi navijamo za njega

Na Rolan Garosu ponedeljak je bio dan za tradicionalno druženje sa legendama teniskog sporta.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Legendarna Hrvatica za B92: Novak je jači nego ikad, svi navijamo za njega
Photo by Clive Brunskill/Getty Images

Jedna od onih sa kojom su imali prilike da razgovaraju pripadnici sedme sile ovde u Parizu, bila je i hrvatska teniserka Iva Majoli, šampionka Rolan Garosa iz 1997.

Majolijevoj je to bio jedini grend slem trofej u karijeri tokom koje je najdalje stigla do četvrtog mesta na svetskoj lestvici najboljih igračica, ali ostvaren protiv tada sjajne Martine HIngis.

Iva je tada u velikom finalu savladala teniserku iz Švajcarske u dva seta, 6:4, 6:2. Tada je zadivila teniski svet odličnom igrom, bio je to prvi poraz mlade Hingisove u velikim finalima.

Iva trenutno u Parizu pažljivo prati sve mečeve, a naravno pitali smo je i kakve su šanse Novaka Đokovića da ponovi uspeh od pre nekoliko godina i ponovo osvioji takozvani "Đoker slem".

"Mislim da je Novak takav igrač da uvek može da ponovi uspeh, pa i ovaj, da veže četiri najveće titule. Mislim da se vratio jači nego ikad, prošle godine i ove igra odličan tenis što je pokazao i u meču sa Štrufom", kaže Majolijeva.

Hrvatska teniserka je impresiorana njegovom igrom i kaže da Đoković ima navijače svuda.

"Deluje mi da je iz meča u meč sve snažniji i mi svi uvek navijamo za Novaka. Zaista tako mislim, bilo bi ga lepo videti da osvoji još jedan Rolan Garos. Mnogo bi mu značilo", dodala je Majoli.

Što se tiče balkanskih prostora, posle 21 godine ponovo će jedna hrvatska teniserka igrati u četvrtfinalu u Parizu.

Majolijeva je odušavljena igrom iskusne Petre Martić za koju kaže da je u životnoj formi.

"Petra Martić igra neverovatan tenis, verovatno i tenis njene karijere. Protiv Karoline Pliškove je pokazala taj kvalitet, igra raznovrsan tenis. Nema mnogo devojaka tu sposobnost, odlično servira, odlično se kreće. Što bi se reklo, meni je "gušt" gledati je! Posle tog meča sam rekla da je to jedan od mečeva koje sam zaista sa užitkom gledala", dodala je Iva.

Po njoj, turnir teniserki u potpunosti je otvoren.

"Ima težak meč sutra, favorit je, neće joj biti lako sa Vondrušovom, ai mislim da se oseća dobro i da može da pobedi. Sve je u ženskom žrebu otvoreno. Sve devojke imaju svoju šansu, možda Simona Halep ima najviše iskustva, osvojila je Rolan Garos, ali sve devojke od četvrtfinala pa nadalje imaju šanse jer igraju odličan tenis", zaključila je bivša šampionka Rolan Garosa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

74 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu