Đoković – Hurkač 3-0

Najbolji teniser sveta Novak Đoković isavladao je Huberta Hurkača u prvom kolu Rolan Garosa sa 3-0 u setovima (6:4, 6:2, 6:2).

 6:4, 6:2, 6:2
  ĐOK   HUR  
  3   0  
KRAJ
Impresivna teniska predstava prvog reketa planete kojom je uspeo da se plasira u drugo kolo Rolan Garosa
5:2 – Novi Đokovićev brejk
Imao je Hurkač prednost od 40:15, ali mu ni to nije bilo dovoljno pošto je dozvolio prvom reketu planete da se vrati u meč i stvori brejk šansu, pa da je i iskoristi.
4:2 – Novak polako privodi meč kraju
Sigurno igra Đoković u ovim momentima. Limitirao je svoje greške, pa iako to ne izgleda savršeno dovoljno je dobro da se ostane u prednosti.
3:2 – Hurkač uhvatio dobar ritam
Iako je Novak imao prednost od 30:0 u ovom gemu, nije uspeo da je zadrži pošto je Hurkač "odbranio servis" i uspeo da ostane u igri u ovom setu.

Photo by Adam Pretty/Getty Images
3:1 – Servis Novakov adut
Prvi poen u ovom gemu je Novak osvojio posle tri smeča. Hurkač je pokušao svim silama da tu lopticu vrati u teren, ali je završio preko reklama
2:1 – Hurkač ostaje u igri
Hubert Hurkač sada nije dozvolio Đokoviću da dođe do novog brejka
2:0 – Đoković pravi brejk na startu trećeg seta
Odlična igra srpskog tenisera se nastavlja, dolazi do brejka već u prvom gemu, pa kasnije igra mirno i staloženo na svom servisu i bez problema stiže do 2:0 u trećem setu.

Photo by Adam Pretty/Getty Images
6:2 – Asom do 2-0
Fantastičan set Novaka Đokovića. Uspeo je da napravi tri brejka srpski teniser, ali i da izgubi jedan, ali svakako je bez većih problema uspeo da zatvori i drugi set. Sada je Novak veoma blizu plasmana u drugo kolo Rolan Garosa.
5:2 – Treći brejk Novaka Đokovića
Imali smo identičan gem kao prošli samo su u ovom teniseri zamenili uloge i Đoković ima veliku prednost koju može da kruniše novim dobijenom setom na svom servisu.
4:2 – Hurkač vraća brejk
Tri brejk lopte je imao Hubert Hurkač i tu priliku nije želeo da ispusti pa je Đokoviću vratio brejk, međutim i dalje je ta Novakova prednost sasvim pristojna.

Photo by Adam Pretty/Getty Images
4:1 – Dupli brejk Novaka Đokovića
Najlepši poen u dosadašnjem delu meča pripao je Novaku Đokoviću. Idealan tajming proklizavanja i loptica koja prolazi tik iznad mreže, pa Hurkač nije faktički imao nikakve šanse da stigne tu lopticu. Dupla servis greška Huberta Hurkača donosi svetskom broju jedan dupli brejk i veliku prednost u drugom setu.
3:1 – Novi brzi gem
Ponovo Đoković osvaja gem bez izgubljenog poena na svom servisu. Ovakvom igrom srpski teniser definitivno može biti zadovoljan.
2:1 – Evo novog brejka
Upoznao se Hurkač sa Novakovim riternom prilično dobro, imao je problema da vraća te loptice u ovom gemu, njegovi udarci su uglavnom završavali u autu, pa je Đoković došao do novog brejka.
1:1 – Stiže Novakov odgovor
Ponovo je Đoković bio dominantniji teniser, ostajao je na osnovnoj liniji i kombinacijom bekhenda i slajsa stigao do izjednačenja.

Photo by Adam Pretty/Getty Images
0:1 – Kakav gem Hurkača
Napravio je dva asa u ovom gemu Hubert Hurkač i uspeo da dođe do 1:0 na isti način na koji je Đoković završio prvi set – bez izgubljenog poena.
6:4 – Đoković osvaja prvi set
Ponovo jedan brz gem, koji je srpski teniser osvojio bez izgubljenog poena.
5:4 Hurkač uzima gem bez izgubljenog poena
Kakav blickrig u ova poslednja dva gema u kom su teniseri na svom servisu bili izuzetno sigurni i veoma brzo smo došli do momenta u kom Novak Ðokoviæ ima šansu da osvoji prvi set na svom servisu.
5:3 – Novi brzi gem koji Đoković osvaja
Novakov bekhend funkcioniše sjajno tokom èitavog meèa, ali je u ovom gemu bio posebno dobar pošto su mesta na kojima je loptica padala bila izuzetno problematièna po Hurkaèa.
4:3 – I dalje je napeto
Đokovićev ritern je bio problematičan za mladog Poljaka. Đoković je tokom čitavog gema imao poen prednosti, ali je Hurkač uspevao da se vrati nekoliko puta. Pri rezultatu 40:40 videli smo sjajan reli, koji je na kraju pripao Hurkaču, pošto je Đoković pogodio aut. Nije iskoristio brejk šansu Đoković, pa Hurkač "diše za vratom" svetskom broju jedan
Prosidba na Rolan Garosu
4:2 – Koristi Novak svoj servis i dolazi do novog gema
Ponovo je Đoković snažnim bekhend udarcima stvarao dosta problema Hurkaču, ali su njegove dve neiznuđene greške mogle da poguraju poljskog tenisera ka brejku, međutim Novak to nije dozvolio i zadržava prednost od dva gema.
3:2 – Hurkač se ne predaje
Lepo je poljski teniser koristio svoje prednosti u ovom gemu i uspeo da smanji prednost Novaka Đokovića na 3:2. Veoma interesantan meč na otvaranju Rolan Garosa.
3:1 – Dominantan gem Novaka Đokovića
Brzo je Đoković "uzeo" ovaj gem i to bez izgubljenog poena
2:1 – Hurkač odgovorio na svom servisu
Smanjio je poljski teniser na 2:1. Uspeo je da namuči Novaka Đokovića nekim nezgodnim loptama koje svetski broj jedan nije uspeo da vrati
2:0 – Siguran start srpskog tenisera
Đoković pravi as na svom prvom servisu na Rolan Garosu. Bez većih problema je osvojio i drugi gem u kom je potpuno diktirao tempo i to je definitivno bio način na koji je Novak želeo da počne ovaj turnir.
1:0 – Perfektna igra Novaka Đokovića
Novak je uglavnom igrao na osnovnoj liniji i kada ga je Hurkač "saterao u ćošak" sjajnim volejem pa bekhendom je uspeo da dođe u dobru poziciju i osvoji viner, kasnije je opet Hurkač naterao Đokovića da izađe na mrežu i Đoković je osvojio novi poen i dobio dve brejk lopte, pa je brzo uspeo da osvoji prvi gem
Dobrodošli!

Možda vas zanima

Podeli: