Nova vest
Tenis

Nedelja, 02.06.2019.

14:41

Vajda ispravljao Novakove greške, Stefan učio od tate

Divan sunčan nedeljni dan u centru Žan Buen gde je najbolji teniser sveta Novak Đoković odradio jednočasovni trening.

Izvor: B92

Autor:B92

Vajda ispravljao Novakove greške, Stefan učio od tate
EPA-EFE/SRDJAN SUKI

Ipak, to nije bilo samo standardno zagrevanje, jer su sve pomno pratili i članovi Novakove porodice.

Novak je trenirao sa 28-godišnjim Francuzom Žilom Marijem, koji je pre četiri godine prestao da igra tenis i sada radi na Rolan Garosu kao deo Teniske federacije Francuske.

Novakov trening posmatrali su njegovi otac i majka, Srđan i Dijana, a bila je tu i supruga Jelena sa decom, Stefanom i Tarom i prijateljima.

Stigao je Novak koji minut posle zakazanih 12.30 časova na teren broj 26, na kom je trenirao i pre dva dana, dobro raspoložen.

Sa Marijem je odmah krenuo u standarno prebacivanje, da bi posle nekoliko minuta, nezadovoljan kako je udario iz bekhenda, tačnije posle dva „mishita“, raspalio je po loptici koja je udarila u ogradu sa strane.

Pokušao je Novak treneru Marjanu Vajdi, koji je sve pomno pratio u društvu kondicionog trenera Gebharda Fila-Griča i fizioterapeuta Ulisesa Badija, da objasni šta nije u redu.

U pitanju je bilo nešto vezano za postavljanje na bekhend, Vajda se umešao i pokazao mu gde greši i Novak je brzo uhvatio ritam.

Da ali kad uradim ovako, vidi šta se dešava...“

Dok su Novak i Mari raumenjivali udarce, prišao nam je momak iz organizacije i zatražio da napustimo trening.

"Imamo mesta tek za dvadesetak ljudi, drugi čekaju da uđu da vide trening, a vi ste prvi ušli", kaže on.

Zbog čega, pa tek smo došli?“, pitali smo momka koji je insistirao da pođemo za njim na mesto gde ostavljamo akreditacije i dobijamo nekakve trake koje stavljamo na ruku za vreme treninga.

Za nekoliko minuta, sve je bilo sređeno, insistirali smo da ostanemo, radimo svoj posao, rekli smo, zašto nas sprečavate?

Setih se pesme Riblje čorbe, „Pravila, pravila“...

Da bi me udavila, ili kičmu savila i skroz ošašavila, ooooo“, pevušio sam.

Par telefonskih poziva menadžerima i nadređenima, tek pustiše nas da se vratimo na Novakov trening.

Već su on i Mari prešli na vežbanje servisa, kada se opet tu pojavi Boris Beker, sve sa ekipom Eurosporta da snime neki mini prilog jer je centar zaista lep za oko i idealan za opuštene kadrove.

S obližnjeg stadiona „Žan Buen“ trešti neka muzika, kažu da se igra nekakav ragbi meč, bučno je kao da smo u Americi.

Beker stoji kraj ograde, namiguje Novaku i nešto mu pokazuje rukom, Novak se smeška.

Na odlasku, Nemac se srdačno pozdravio sa Novakovom suprugom Jelenom koja je došla do terena sa decom. Zadržali su se tako pričajući par minuta, a Stefan i Tara sa drugarima, stali su kraj ograde gde su se igrali sa bakom i dekom, Dijanom i Srđanom.

I šta da vam kažem, krv nije voda, Stefan se sve vreme nije odvajao od dečijeg reketa i jedne poveće sunđeraste loptice kojom je, imitirajući svog oca u osnovnom stavu, udarao čas forhendom, čas bekhendom.

Uočio je Novak Stefana i Taru kako ga gledaju, raznežilo mu se lice. Sakrio se iza stuba od reflektora, da ih iznenadi, a onda je prišao i pitao ih:

Hoćete da igramo tenis? Sad će tata da završi za pet minuta“.

I održao je obećanje. Tara koja je sedela u krilu bake, sišla je i ušla na teren, Stefan je već pre toga zauzeo svoju polovinu terena i počeo da prebacuje pravom teniskom lopticom.

U jednom momentu, udario je tako dobro, da je lobovao Novaka, koji je morao da se vraća po lopticu nazad.

Bravo, dobro je“ oduševio se Novak.

Nije bilo druge nego da se vrate na prebacivanje sunđerastom lopticom, ova prava, Babolatova, bila je pretvrda za Stefana.

Daj još jedan reket, Marjane“, traži Novak i za drugare Stefana i Tare koji su ušli na teren.

Kada se sve završilo, pokupili su opremu i otišli iz centra.

Mari je glumio Štrufa, ali rekao bih da mu je išlo baš slabo. Ipak, ne brinem, Novak će na terenu sve uraditi kako treba. Paklena nedelja tek počinje.

Zoran Kecman

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

24 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve