Nova vest
Tenis

Petak, 31.05.2019.

22:19

Furiozna Martić u formi života

Petra Martić se pobrinula za jedno od najvećih iznenađenja dosadašnjeg toka Rolan Garosa.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Furiozna Martić u formi života
EPA-EFE/YOAN VALAT

Martićeva, koja je turnir započela kao 31. igračica sveta, uspela je da u dva seta, 6:3, 6:3 pobedi jednog od glavnih favorita, drugu igralicu sveta, Čehinju Karolinu Pliškovu.

Martićeva je sjajno odigrala meč od početka do kraja, za razliku od Pliškove koja je u potpunosti podbacila.

U početnom setu, Martićeva je uspela dva puta da oduzme servis protivnici, pri rezultatu 4:3 i konačno u devetom gemu kada je osvojila početni set.

U drugom delu igre bilo je dramatičnije, viđeno je čak pet brejkova, ali jedan više načinila je Petra pa će tako u četvrtom kolu protiv iskusne Estonke Kaje Kanepi.

"Ne znam da li je ovo moja najveća pobeda u karijeri. Ne bih je tako nazvala, imala sam i do sada velikih uspeha, ali ovo je svakako jedna od najvećih. Imam mnogo veće ciljeve od ovog, nadam se samo da ću nastaviti na ovaj način", izjavila je Martićeva.

Kaže da ima i poseban odnos prema Rolan Garosu.

"Ne znam je može li se to nazvati nekom posebnom vezom, ali svakako da volim ovaj turnir, ovu podlogu. Osećam se sjano kada sam ovde, nadam se da ču konačno uspeti da načinim iskorak i dođem do završnice", poručila je Petra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

28 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

9 h

U fokusu

Vidi sve