Nova vest
Tenis

Četvrtak, 30.05.2019.

21:25

Pizza Siciliana

Kada pobedite tri meča u kvalifikacijama Grend slema, pa potom još ostvarite dve pobede u glavnom žrebu, morate da zaslužite respekt.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Pizza Siciliana
Foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

To je slučaj sa Italijanom Salvatoreom Karuzom, narednim protivnikom Novaka Đokovića na Rolan Garosu.

Italijan, rodom sa Sicilije, iznendio je sve, pa možda i najviše samog sebe, posebno tom lakom pobedom nad miljenikom domaće publike, Žilom Simonom.

Karuzo ga je preslišao u tri seta, bez po muke je dobio meč protiv jednog od najupornijih i najdefanzivnijih tenisera sveta, 6:1, 6:2, 6:4.

Pročitajte još
Đoković o sledećem rivalu: Dobio je 5 mečeva, znači da je pun samopouzdanja

Italijan je 147. teniser sveta, baram na papiru, nema velike izglede protiv Đokovića, ali njegov najveći adut je to što će biti opušten i što nema šta da izgubi.

"Počeo sam dobro, znao sam šta treba da radim protiv Simona da bih meč dobio i sve je bilo ubedljivo. Prva dva seta bila su savršena. Imam utisak da sam sazreo. Nisam ništa posebno očekivao, želeo sam samo da odigram dobar meč ", rekao je Italijan.

Protiv Đokovića takođe nema šta da izgubi.

"Želim da uživam u ovoj pobedi. O Novaku ću razmišljati od petka. Nadam se da će mi trener dati prave instrukcije za taj meč. Sahvalio bih se i svom kondicionom treneru, Pinu Maioriju iz Sirakuze, svi su danas mogli da vide da sam u odličnoj kondiciji", zaključio je Karuzo.

Bogami i jesu, a najviše Simon. Novače, oprez, ovaj momak je spreman da trči do besvesti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Podeli:

Tenis

Ribakina se namučila, kraj za Žaber

Kazahstanska teniserka Jelena Ribakina plasirala se u četvrtfinale turnira u Štutgartu, pošto je pobedila 19. teniserku svera Ruskinju Veroniku Kudermetovu posle tri seta, 7:6, 1:6, 6:4.

Beta

18:42

17 h

U fokusu

Vidi sve