Petak, 03.06.2016.

20:00

Mari: Nećemo ni Novak ni ja imati još mnogo šansi

Endi Mari rekao je da će finale Rolan Garosa biti od velike važnosti i za njega i za Novaka Đokovića.

Izvor: B92

Mari: Neæemo ni Novak ni ja imati još mnogo šansi IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

37 Komentari

Sortiraj po:

Sava

pre 7 godina

(такви су вам увек ставови, 4. jun 2016 19:16)

Ne branim Novakove navijace, ali tvoja prica je ona:" Zašto vidiš trun u oku brata svog, a brvna u oku svom ne osećaš?" Hejteri su uglavnom gori, posto ne pricaju o tenisu, onda ovi drugi kako ti kazes dobiju napad besnila. Pozdrav.

такви су вам увек ставови

pre 7 godina

takvi su vam uvek stavovi, 4. jun 2016 15:07)
Pa dobro ti sada hoces da kazes da Novakovi navijaci nemaju pravo na svoje misljenje? To je njihov stav i njihovo misljenje isto kao sto i jumko ima pravo na svoje misljenje bez obzira koliko glupo bilo.

(Sava, 4. jun 2016 16:46)

Види, свако од нас има право на своје мишљење, али право да се вређа и омаловажа друге јер се другима не свиђа како други причају то произилази ван сваке памети..То се констатно ради поготово код Новакових навијача где ако се не сложиш са њима како одговара одмах добију скоро напад беснила и почну да те вређају..

Sava

pre 7 godina

(takvi su vam uvek stavovi, 4. jun 2016 15:07)
Pa dobro ti sada hoces da kazes da Novakovi navijaci nemaju pravo na svoje misljenje? To je njihov stav i njihovo misljenje isto kao sto i jumko ima pravo na svoje misljenje bez obzira koliko glupo bilo.

(Nemoguc smo narod, 4. jun 2016 13:50)
Ne bih se slozio sa tim da su Federeru krive godine za manjak GS trofeja posle tridesete. Uostalom on je posle trideste osvojio jedan GS, igrao cetri finala, sest polufinala i tri cetvrtfinala, tako da ne mozes reci da nije imao priliku. Sad sto se pojavio neko bolji od njega to je vec druga prica.

takvi su vam uvek stavovi

pre 7 godina

Citajuci komentare Djokovicevih navijaca niko nema prava na svoje misljenje a pogotovo da se nada moze do GS jer to je samo rezervisano za Novaka i nikoga drugog..

Nemoguc smo narod

pre 7 godina

Marej je lepo rekao da nece imati jos puno sansi, jer sledece godine ce na RG imati po 30 god. i niko, ali bas niko se posle 30 nije naosvajao gs titula, pa nece ni oni. I da, moze da prica i u Novakovo ime jer je to cinjenica. Koliko god bio dobar Djokovic i koliko god je slaba konkurencija vec duze vreme nije ni on svemoguc, posle 30.telo vise ne slusa kao u dvadesetima i polako pocinje pad. Tako je bilo i sa Federerom, Nadalom jos ranije, tako ce biti i sa njima. Ova i sledeca godina su presudne za osvajanje gs, posle toga ce svaki biti neverovatan uspeh.

Dylan Dog

pre 7 godina

@(Sofija, 3. jun 2016 20:30)

Vaš komentar me je inspirisao da napišem nekoliko redaka.

Oduvek je u teniskim krugovima poznata krilatica da Vimbldon osvajaju oni najnadahnutiji, a Rolan Garos - oni najbolji.
Kroz prizmu aktuelnih dešavanja u tenisu i afiniteta prema vanvremenskim šampionima, kakvi su Novak, Rafa i Rodžer - svako gornju rečenicu može tumačiti na svoj način i shodno ličnim preferencijama i ukusu.
Ako pak uporedimo Rodžera i Rafu kroz sve aspekte njihovog rivalstva i sveukupnog učinka na turu - takođe možemo izvući zaključke koji zasigurno neće imati jednoglasnu podršku teniske javnosti.

Iako je Federerov tenis (bar meni) estetski superioran u odnosu na Nadalov, Rafin je daleko efikasniji i u svim uslovima - upotrebljiviji i primenljiviji od Rodžerovog. Težak spin uvek ulazi u teren, a takve loptice se ne mogu lako napasti. Rafin tenis pogoduje svim vremenskim uslovima, stanjima terena, stilovima protivnika - uglavnom jer je ekstremno visokoprocentan. Jedina mana je ta što zahteva i ekstremne fizičke predispozicije, kao i ekstremnu fizičku pripremljenost. Nažalost, Nadal već neko vreme plaća cenu svog stila i svega što je do sada postigao. Rodžer jeste uspešniji, ali je Rafa BOLJI teniser od njega, što njihov međusobni skor nedvosmisleno potvrđuje. I to nema veze sa tim ko kome leži, a ko ne. Tajna Rodžerovog uspeha je što on može da igra na svom visokom nivou cele godine, a Rafa jedva nekoliko meseci. I to je to.

Novak?! Druga tema.

Uzdravlje!

Darko

pre 7 godina

Vidi, Mari/Marej, dobar si momak, sve OK (iako ne podnosim pisanje britanskih medija koji te nerealno dizu u nebesa na racun drugih), ali, nemoj da se ljutis, Novakov je sada red, OK? Pozdrav

Rodjendanski poklon

pre 7 godina

6:3,6:4,6:1 za Novaka,Rim se nije ni zalagao bio je premoren,mec zavrsio pre Mareja tako da kao sto rekoh Novaku na putu da obori rekord od 17 GS moze da omete samo nepredvidjena trudnoca kao Hju Granta.
Island ceka 12-tu titulu

BgHQ

pre 7 godina

Kad Nole igra protiv Marija,Rafe,Rodzera "veliki" poznavalac tenisa Jumko kaze da ce ga protivnici razvaliti ali sto je najgore isto kaze i kad igra protiv Gofana,Tima,Tomica,Iznera,Kuznjecova,Malog Perice.
Sto je najbolje,skoro nikad ne pogodi.

Djordje P

pre 7 godina

Moram priznati da se na ovom RG sve odvijalo kako sam se nadao - da ce Nole igrati protiv Berdiha, a ne Ferera (malo nezgodniji na sljaci, a Berdih je stari "musterija" Noletov), da ce Rafa pocistiti one velike servere na pocetku pa da ce magicno izgubiti pre Noleta (zelim brz oporavak), ali i da ce igrati sa Marejom u finalu jer mislim da mu Vavrinka prosto ne lezi. Kako sam samo navijao za Stepaneka u prvom kolu, ali da je tad ispao Marej, opet bi Vavrinka prosao u finale. Nadao sam se, eto, samo da ce Marej i Vavrinka odigradi pet setova danas, da se malo umore, tako da mi je samo jedan set falio do savrsene prognoze... i, naravno, jos jedan mec u finalu pa da slavimo svi. Srecno, Nole!!! :-)

Maja

pre 7 godina

Pomalo strepim, kada nešto žarko želiš, to ti izmakne. Endi je dobar, ali ne blista. Novaku nikada ne znaš kada će eksplodirati. Samo da izdrži i dobije prvi set.

šetač

pre 7 godina

@iggy Mari ina bolje varujacije u igri, mora da se šališ. Nole i Mari vršnjaci, znaju se od 11. god, često treniraju zajedno, ista škola. Nole je malčice pre sazreo i napravio reuzultate, onda problemi i Matej stiže al za kratko jer Nole od 2011 dominira. Dakle skoro pa da su isti samo što Nole ima neuporedivo bolji 2 servis i mentalno je mnogooo jači. Mnogo su isti i zato je sa njim uvek naporno za gledanje. Mari ima bolji 1. servis i na slajsu je gadan, ali na slajsu Nole ne zaostaje. Nole ima bolje varijacije na servisu.

Iggy

pre 7 godina

Da je ovo onaj ''stari'' Murray, cija je igra na sljaci bila za nekoliko kopalja ispod ove sadasnje , a o psihi da i ne govorim ladno bi se kladio za Djokovica, ovako, vise sanse dajem Skotu ipak. Cini mi se da ima bolji ''plan'' i vise varijacija u igri, mada, Djokovic je tek u prva 2 seta sa Thiem-om pokazao zasto je br.1. U procentima 55:45 za Murray-a mada bi volio da se prevarim naravno.

Sinisa

pre 7 godina

Marej je jedan od najkvalitetnijih tenisera ikada ali nije imao srece da igra u eri Federera,Nadala i Djokovica...Izjava mu je skroz na mjestu i u pravu je sto kaze da nece imati jos mnogo prilika da osvoje Rolan Garos jer vrijeme prolazi.Mada svi znamo ako je ko zasluzio ovaj turnir da osvoji onda je to Novak.Svi cemo navijati,e sad,ne trabmo da se razocaramo ako Novak to ne uspije,jer to je zivot i sport.

tanja

pre 7 godina

iskusno navaljuje pritisak Noletu... Prika, Nole nije pumpao misice kao ti i ima jos pet godina pred sobom, vrhunskog tenisa. A ti smanji teretanu, baci se na jogu i slicno

dzigi

pre 7 godina

Endi je,nesumljivo,veliki igrac,takmicar,borac.Danas je odigrao onoliko koliko je bilo potrebno da se pobedi jedan epizodista,koji je samo zahvaljujuci dobrom zrebu u polufinalu.Ne znam koliko ste obratili paznju na Stenov ritern koji se svodi na puko prebacivanje loptice na protivnicku polovinu,udarac kojim ne moze da poremeti Endija i preuzme inicijativu.Takav slučaj nece biti u finalu,i mislim da na osnovu dosad vidjenog Novak dobija finale.Jednostavno je bolji!

Sofija

pre 7 godina

Šljaka najteža ubedljivo ,tu se vidi znanje ne sirova snaga i servis nego baš znanje .Nadalu je to uspelo 9 puta nekako zvuči nestvarno svaka mu čast . Sretno Novaku u finalu

Mare,NS

pre 7 godina

Gresis,Endi,gresis!
Imacete obojica jos mnogo sansi,dvadesetak GS turnira je minimum jos pred vama.
Mladi dolaze,ali su i dalje daleko iza vas.
Nije ni cudo,cetvorica boljih tenisera se nikad nije nasla istovremeno na ATP turu.
Srednja generacija je vec posustala,kao Nisikori,Dimitrov,Tomic...bez ijednog ozbiljnog rezultata sa izuzetkom Delpa,kojeg su povrede sprecile da ucini nesto vise od jedne GS titule,a mozda je i mogao.
Gofan takodje spada u tu grupu,a Tim se probio u elitno drustvo i najavio da se na njega mora racunati u buducnosti,ali daleko je od toga da ugrozi najbolje.
Novak ga je posle danasnjeg meca zagrlio i rekao mu sve ono sto on NIKAD nije cuo u njegovim godinama,a mnogo bi mu znacilo da jeste.
Umesto reci ohrabrenja i podrske,dobijao je omalovazavanje od strane tadasnjih sampiona i `eksperata` sa izuzetkom Dz.Mekinroa,starog lisca i coveka bez dlake na jeziku.
Zverev,Kirjos,Kokinakis,Borna...?
Mnogo su mladji,talentovani,ali...jos nisu dostigli nivo ni ove srednje grupe igraca.
RF je u ozbiljnim godinama,RN-a telo sve manje slusa,ocekujem u narednim godinama dominaciju Novaka i Endija,jer su posveceni tenisu kao niko drugi.
Novaku prognoziram jos desetak GS titula,Mareju 4-5,a poneki trofej ce uzeti i neki drugi klinci,kako im se bude blizio kraj karijera.
Jedini uslov,naravno,da ih zravlje posluzi!
Idemooo!

dejan

pre 7 godina

Bice ovo mnooogo tezak mec. Malo me brine sto je jedino u finalu Australije Nole slavio, a na US openu i Vimbldonu je gubio od Mareja. Ulog je ogroman i samo se nadam da ce Nole biti na danasnjem nivou, jer od njega pre svega zavisi rezultat.

Bananica

pre 7 godina

Na zalost,Marej je u pravu,ni Novak ni on vise nemaju po 22 godine pa eto imaju jos dosta vremena za trofej,trideseta godina im kuca na vratima.Pojedinci ove teniske generacije vec silaze sa postolja,Ferer je ispao iz prvih 10,Berdih ove godine igra slabo,Rafa ima problema sada vec i hronicnih sa povredama,pitanje je meseci kada ce Rodzer obelodaniti kad se povlaci.A ovi mladi vec pocinju lagano da prete Novaku i Endiju.Zato Djokovic neka pokupi ovaj trofej i da se ne osvrce vise!

Mare,NS

pre 7 godina

Gresis,Endi,gresis!
Imacete obojica jos mnogo sansi,dvadesetak GS turnira je minimum jos pred vama.
Mladi dolaze,ali su i dalje daleko iza vas.
Nije ni cudo,cetvorica boljih tenisera se nikad nije nasla istovremeno na ATP turu.
Srednja generacija je vec posustala,kao Nisikori,Dimitrov,Tomic...bez ijednog ozbiljnog rezultata sa izuzetkom Delpa,kojeg su povrede sprecile da ucini nesto vise od jedne GS titule,a mozda je i mogao.
Gofan takodje spada u tu grupu,a Tim se probio u elitno drustvo i najavio da se na njega mora racunati u buducnosti,ali daleko je od toga da ugrozi najbolje.
Novak ga je posle danasnjeg meca zagrlio i rekao mu sve ono sto on NIKAD nije cuo u njegovim godinama,a mnogo bi mu znacilo da jeste.
Umesto reci ohrabrenja i podrske,dobijao je omalovazavanje od strane tadasnjih sampiona i `eksperata` sa izuzetkom Dz.Mekinroa,starog lisca i coveka bez dlake na jeziku.
Zverev,Kirjos,Kokinakis,Borna...?
Mnogo su mladji,talentovani,ali...jos nisu dostigli nivo ni ove srednje grupe igraca.
RF je u ozbiljnim godinama,RN-a telo sve manje slusa,ocekujem u narednim godinama dominaciju Novaka i Endija,jer su posveceni tenisu kao niko drugi.
Novaku prognoziram jos desetak GS titula,Mareju 4-5,a poneki trofej ce uzeti i neki drugi klinci,kako im se bude blizio kraj karijera.
Jedini uslov,naravno,da ih zravlje posluzi!
Idemooo!

Sofija

pre 7 godina

Šljaka najteža ubedljivo ,tu se vidi znanje ne sirova snaga i servis nego baš znanje .Nadalu je to uspelo 9 puta nekako zvuči nestvarno svaka mu čast . Sretno Novaku u finalu

Bananica

pre 7 godina

Na zalost,Marej je u pravu,ni Novak ni on vise nemaju po 22 godine pa eto imaju jos dosta vremena za trofej,trideseta godina im kuca na vratima.Pojedinci ove teniske generacije vec silaze sa postolja,Ferer je ispao iz prvih 10,Berdih ove godine igra slabo,Rafa ima problema sada vec i hronicnih sa povredama,pitanje je meseci kada ce Rodzer obelodaniti kad se povlaci.A ovi mladi vec pocinju lagano da prete Novaku i Endiju.Zato Djokovic neka pokupi ovaj trofej i da se ne osvrce vise!

dzigi

pre 7 godina

Endi je,nesumljivo,veliki igrac,takmicar,borac.Danas je odigrao onoliko koliko je bilo potrebno da se pobedi jedan epizodista,koji je samo zahvaljujuci dobrom zrebu u polufinalu.Ne znam koliko ste obratili paznju na Stenov ritern koji se svodi na puko prebacivanje loptice na protivnicku polovinu,udarac kojim ne moze da poremeti Endija i preuzme inicijativu.Takav slučaj nece biti u finalu,i mislim da na osnovu dosad vidjenog Novak dobija finale.Jednostavno je bolji!

Sinisa

pre 7 godina

Marej je jedan od najkvalitetnijih tenisera ikada ali nije imao srece da igra u eri Federera,Nadala i Djokovica...Izjava mu je skroz na mjestu i u pravu je sto kaze da nece imati jos mnogo prilika da osvoje Rolan Garos jer vrijeme prolazi.Mada svi znamo ako je ko zasluzio ovaj turnir da osvoji onda je to Novak.Svi cemo navijati,e sad,ne trabmo da se razocaramo ako Novak to ne uspije,jer to je zivot i sport.

Darko

pre 7 godina

Vidi, Mari/Marej, dobar si momak, sve OK (iako ne podnosim pisanje britanskih medija koji te nerealno dizu u nebesa na racun drugih), ali, nemoj da se ljutis, Novakov je sada red, OK? Pozdrav

Djordje P

pre 7 godina

Moram priznati da se na ovom RG sve odvijalo kako sam se nadao - da ce Nole igrati protiv Berdiha, a ne Ferera (malo nezgodniji na sljaci, a Berdih je stari "musterija" Noletov), da ce Rafa pocistiti one velike servere na pocetku pa da ce magicno izgubiti pre Noleta (zelim brz oporavak), ali i da ce igrati sa Marejom u finalu jer mislim da mu Vavrinka prosto ne lezi. Kako sam samo navijao za Stepaneka u prvom kolu, ali da je tad ispao Marej, opet bi Vavrinka prosao u finale. Nadao sam se, eto, samo da ce Marej i Vavrinka odigradi pet setova danas, da se malo umore, tako da mi je samo jedan set falio do savrsene prognoze... i, naravno, jos jedan mec u finalu pa da slavimo svi. Srecno, Nole!!! :-)

dejan

pre 7 godina

Bice ovo mnooogo tezak mec. Malo me brine sto je jedino u finalu Australije Nole slavio, a na US openu i Vimbldonu je gubio od Mareja. Ulog je ogroman i samo se nadam da ce Nole biti na danasnjem nivou, jer od njega pre svega zavisi rezultat.

Maja

pre 7 godina

Pomalo strepim, kada nešto žarko želiš, to ti izmakne. Endi je dobar, ali ne blista. Novaku nikada ne znaš kada će eksplodirati. Samo da izdrži i dobije prvi set.

Rodjendanski poklon

pre 7 godina

6:3,6:4,6:1 za Novaka,Rim se nije ni zalagao bio je premoren,mec zavrsio pre Mareja tako da kao sto rekoh Novaku na putu da obori rekord od 17 GS moze da omete samo nepredvidjena trudnoca kao Hju Granta.
Island ceka 12-tu titulu

tanja

pre 7 godina

iskusno navaljuje pritisak Noletu... Prika, Nole nije pumpao misice kao ti i ima jos pet godina pred sobom, vrhunskog tenisa. A ti smanji teretanu, baci se na jogu i slicno

BgHQ

pre 7 godina

Kad Nole igra protiv Marija,Rafe,Rodzera "veliki" poznavalac tenisa Jumko kaze da ce ga protivnici razvaliti ali sto je najgore isto kaze i kad igra protiv Gofana,Tima,Tomica,Iznera,Kuznjecova,Malog Perice.
Sto je najbolje,skoro nikad ne pogodi.

šetač

pre 7 godina

@iggy Mari ina bolje varujacije u igri, mora da se šališ. Nole i Mari vršnjaci, znaju se od 11. god, često treniraju zajedno, ista škola. Nole je malčice pre sazreo i napravio reuzultate, onda problemi i Matej stiže al za kratko jer Nole od 2011 dominira. Dakle skoro pa da su isti samo što Nole ima neuporedivo bolji 2 servis i mentalno je mnogooo jači. Mnogo su isti i zato je sa njim uvek naporno za gledanje. Mari ima bolji 1. servis i na slajsu je gadan, ali na slajsu Nole ne zaostaje. Nole ima bolje varijacije na servisu.

Iggy

pre 7 godina

Da je ovo onaj ''stari'' Murray, cija je igra na sljaci bila za nekoliko kopalja ispod ove sadasnje , a o psihi da i ne govorim ladno bi se kladio za Djokovica, ovako, vise sanse dajem Skotu ipak. Cini mi se da ima bolji ''plan'' i vise varijacija u igri, mada, Djokovic je tek u prva 2 seta sa Thiem-om pokazao zasto je br.1. U procentima 55:45 za Murray-a mada bi volio da se prevarim naravno.

Dylan Dog

pre 7 godina

@(Sofija, 3. jun 2016 20:30)

Vaš komentar me je inspirisao da napišem nekoliko redaka.

Oduvek je u teniskim krugovima poznata krilatica da Vimbldon osvajaju oni najnadahnutiji, a Rolan Garos - oni najbolji.
Kroz prizmu aktuelnih dešavanja u tenisu i afiniteta prema vanvremenskim šampionima, kakvi su Novak, Rafa i Rodžer - svako gornju rečenicu može tumačiti na svoj način i shodno ličnim preferencijama i ukusu.
Ako pak uporedimo Rodžera i Rafu kroz sve aspekte njihovog rivalstva i sveukupnog učinka na turu - takođe možemo izvući zaključke koji zasigurno neće imati jednoglasnu podršku teniske javnosti.

Iako je Federerov tenis (bar meni) estetski superioran u odnosu na Nadalov, Rafin je daleko efikasniji i u svim uslovima - upotrebljiviji i primenljiviji od Rodžerovog. Težak spin uvek ulazi u teren, a takve loptice se ne mogu lako napasti. Rafin tenis pogoduje svim vremenskim uslovima, stanjima terena, stilovima protivnika - uglavnom jer je ekstremno visokoprocentan. Jedina mana je ta što zahteva i ekstremne fizičke predispozicije, kao i ekstremnu fizičku pripremljenost. Nažalost, Nadal već neko vreme plaća cenu svog stila i svega što je do sada postigao. Rodžer jeste uspešniji, ali je Rafa BOLJI teniser od njega, što njihov međusobni skor nedvosmisleno potvrđuje. I to nema veze sa tim ko kome leži, a ko ne. Tajna Rodžerovog uspeha je što on može da igra na svom visokom nivou cele godine, a Rafa jedva nekoliko meseci. I to je to.

Novak?! Druga tema.

Uzdravlje!

Nemoguc smo narod

pre 7 godina

Marej je lepo rekao da nece imati jos puno sansi, jer sledece godine ce na RG imati po 30 god. i niko, ali bas niko se posle 30 nije naosvajao gs titula, pa nece ni oni. I da, moze da prica i u Novakovo ime jer je to cinjenica. Koliko god bio dobar Djokovic i koliko god je slaba konkurencija vec duze vreme nije ni on svemoguc, posle 30.telo vise ne slusa kao u dvadesetima i polako pocinje pad. Tako je bilo i sa Federerom, Nadalom jos ranije, tako ce biti i sa njima. Ova i sledeca godina su presudne za osvajanje gs, posle toga ce svaki biti neverovatan uspeh.

Sava

pre 7 godina

(takvi su vam uvek stavovi, 4. jun 2016 15:07)
Pa dobro ti sada hoces da kazes da Novakovi navijaci nemaju pravo na svoje misljenje? To je njihov stav i njihovo misljenje isto kao sto i jumko ima pravo na svoje misljenje bez obzira koliko glupo bilo.

(Nemoguc smo narod, 4. jun 2016 13:50)
Ne bih se slozio sa tim da su Federeru krive godine za manjak GS trofeja posle tridesete. Uostalom on je posle trideste osvojio jedan GS, igrao cetri finala, sest polufinala i tri cetvrtfinala, tako da ne mozes reci da nije imao priliku. Sad sto se pojavio neko bolji od njega to je vec druga prica.

takvi su vam uvek stavovi

pre 7 godina

Citajuci komentare Djokovicevih navijaca niko nema prava na svoje misljenje a pogotovo da se nada moze do GS jer to je samo rezervisano za Novaka i nikoga drugog..

такви су вам увек ставови

pre 7 godina

takvi su vam uvek stavovi, 4. jun 2016 15:07)
Pa dobro ti sada hoces da kazes da Novakovi navijaci nemaju pravo na svoje misljenje? To je njihov stav i njihovo misljenje isto kao sto i jumko ima pravo na svoje misljenje bez obzira koliko glupo bilo.

(Sava, 4. jun 2016 16:46)

Види, свако од нас има право на своје мишљење, али право да се вређа и омаловажа друге јер се другима не свиђа како други причају то произилази ван сваке памети..То се констатно ради поготово код Новакових навијача где ако се не сложиш са њима како одговара одмах добију скоро напад беснила и почну да те вређају..

Sava

pre 7 godina

(такви су вам увек ставови, 4. jun 2016 19:16)

Ne branim Novakove navijace, ali tvoja prica je ona:" Zašto vidiš trun u oku brata svog, a brvna u oku svom ne osećaš?" Hejteri su uglavnom gori, posto ne pricaju o tenisu, onda ovi drugi kako ti kazes dobiju napad besnila. Pozdrav.

Iggy

pre 7 godina

Da je ovo onaj ''stari'' Murray, cija je igra na sljaci bila za nekoliko kopalja ispod ove sadasnje , a o psihi da i ne govorim ladno bi se kladio za Djokovica, ovako, vise sanse dajem Skotu ipak. Cini mi se da ima bolji ''plan'' i vise varijacija u igri, mada, Djokovic je tek u prva 2 seta sa Thiem-om pokazao zasto je br.1. U procentima 55:45 za Murray-a mada bi volio da se prevarim naravno.

Mare,NS

pre 7 godina

Gresis,Endi,gresis!
Imacete obojica jos mnogo sansi,dvadesetak GS turnira je minimum jos pred vama.
Mladi dolaze,ali su i dalje daleko iza vas.
Nije ni cudo,cetvorica boljih tenisera se nikad nije nasla istovremeno na ATP turu.
Srednja generacija je vec posustala,kao Nisikori,Dimitrov,Tomic...bez ijednog ozbiljnog rezultata sa izuzetkom Delpa,kojeg su povrede sprecile da ucini nesto vise od jedne GS titule,a mozda je i mogao.
Gofan takodje spada u tu grupu,a Tim se probio u elitno drustvo i najavio da se na njega mora racunati u buducnosti,ali daleko je od toga da ugrozi najbolje.
Novak ga je posle danasnjeg meca zagrlio i rekao mu sve ono sto on NIKAD nije cuo u njegovim godinama,a mnogo bi mu znacilo da jeste.
Umesto reci ohrabrenja i podrske,dobijao je omalovazavanje od strane tadasnjih sampiona i `eksperata` sa izuzetkom Dz.Mekinroa,starog lisca i coveka bez dlake na jeziku.
Zverev,Kirjos,Kokinakis,Borna...?
Mnogo su mladji,talentovani,ali...jos nisu dostigli nivo ni ove srednje grupe igraca.
RF je u ozbiljnim godinama,RN-a telo sve manje slusa,ocekujem u narednim godinama dominaciju Novaka i Endija,jer su posveceni tenisu kao niko drugi.
Novaku prognoziram jos desetak GS titula,Mareju 4-5,a poneki trofej ce uzeti i neki drugi klinci,kako im se bude blizio kraj karijera.
Jedini uslov,naravno,da ih zravlje posluzi!
Idemooo!

tanja

pre 7 godina

iskusno navaljuje pritisak Noletu... Prika, Nole nije pumpao misice kao ti i ima jos pet godina pred sobom, vrhunskog tenisa. A ti smanji teretanu, baci se na jogu i slicno

Sofija

pre 7 godina

Šljaka najteža ubedljivo ,tu se vidi znanje ne sirova snaga i servis nego baš znanje .Nadalu je to uspelo 9 puta nekako zvuči nestvarno svaka mu čast . Sretno Novaku u finalu

Bananica

pre 7 godina

Na zalost,Marej je u pravu,ni Novak ni on vise nemaju po 22 godine pa eto imaju jos dosta vremena za trofej,trideseta godina im kuca na vratima.Pojedinci ove teniske generacije vec silaze sa postolja,Ferer je ispao iz prvih 10,Berdih ove godine igra slabo,Rafa ima problema sada vec i hronicnih sa povredama,pitanje je meseci kada ce Rodzer obelodaniti kad se povlaci.A ovi mladi vec pocinju lagano da prete Novaku i Endiju.Zato Djokovic neka pokupi ovaj trofej i da se ne osvrce vise!

Darko

pre 7 godina

Vidi, Mari/Marej, dobar si momak, sve OK (iako ne podnosim pisanje britanskih medija koji te nerealno dizu u nebesa na racun drugih), ali, nemoj da se ljutis, Novakov je sada red, OK? Pozdrav

Sinisa

pre 7 godina

Marej je jedan od najkvalitetnijih tenisera ikada ali nije imao srece da igra u eri Federera,Nadala i Djokovica...Izjava mu je skroz na mjestu i u pravu je sto kaze da nece imati jos mnogo prilika da osvoje Rolan Garos jer vrijeme prolazi.Mada svi znamo ako je ko zasluzio ovaj turnir da osvoji onda je to Novak.Svi cemo navijati,e sad,ne trabmo da se razocaramo ako Novak to ne uspije,jer to je zivot i sport.

dzigi

pre 7 godina

Endi je,nesumljivo,veliki igrac,takmicar,borac.Danas je odigrao onoliko koliko je bilo potrebno da se pobedi jedan epizodista,koji je samo zahvaljujuci dobrom zrebu u polufinalu.Ne znam koliko ste obratili paznju na Stenov ritern koji se svodi na puko prebacivanje loptice na protivnicku polovinu,udarac kojim ne moze da poremeti Endija i preuzme inicijativu.Takav slučaj nece biti u finalu,i mislim da na osnovu dosad vidjenog Novak dobija finale.Jednostavno je bolji!

Djordje P

pre 7 godina

Moram priznati da se na ovom RG sve odvijalo kako sam se nadao - da ce Nole igrati protiv Berdiha, a ne Ferera (malo nezgodniji na sljaci, a Berdih je stari "musterija" Noletov), da ce Rafa pocistiti one velike servere na pocetku pa da ce magicno izgubiti pre Noleta (zelim brz oporavak), ali i da ce igrati sa Marejom u finalu jer mislim da mu Vavrinka prosto ne lezi. Kako sam samo navijao za Stepaneka u prvom kolu, ali da je tad ispao Marej, opet bi Vavrinka prosao u finale. Nadao sam se, eto, samo da ce Marej i Vavrinka odigradi pet setova danas, da se malo umore, tako da mi je samo jedan set falio do savrsene prognoze... i, naravno, jos jedan mec u finalu pa da slavimo svi. Srecno, Nole!!! :-)

dejan

pre 7 godina

Bice ovo mnooogo tezak mec. Malo me brine sto je jedino u finalu Australije Nole slavio, a na US openu i Vimbldonu je gubio od Mareja. Ulog je ogroman i samo se nadam da ce Nole biti na danasnjem nivou, jer od njega pre svega zavisi rezultat.

Rodjendanski poklon

pre 7 godina

6:3,6:4,6:1 za Novaka,Rim se nije ni zalagao bio je premoren,mec zavrsio pre Mareja tako da kao sto rekoh Novaku na putu da obori rekord od 17 GS moze da omete samo nepredvidjena trudnoca kao Hju Granta.
Island ceka 12-tu titulu

BgHQ

pre 7 godina

Kad Nole igra protiv Marija,Rafe,Rodzera "veliki" poznavalac tenisa Jumko kaze da ce ga protivnici razvaliti ali sto je najgore isto kaze i kad igra protiv Gofana,Tima,Tomica,Iznera,Kuznjecova,Malog Perice.
Sto je najbolje,skoro nikad ne pogodi.

šetač

pre 7 godina

@iggy Mari ina bolje varujacije u igri, mora da se šališ. Nole i Mari vršnjaci, znaju se od 11. god, često treniraju zajedno, ista škola. Nole je malčice pre sazreo i napravio reuzultate, onda problemi i Matej stiže al za kratko jer Nole od 2011 dominira. Dakle skoro pa da su isti samo što Nole ima neuporedivo bolji 2 servis i mentalno je mnogooo jači. Mnogo su isti i zato je sa njim uvek naporno za gledanje. Mari ima bolji 1. servis i na slajsu je gadan, ali na slajsu Nole ne zaostaje. Nole ima bolje varijacije na servisu.

Maja

pre 7 godina

Pomalo strepim, kada nešto žarko želiš, to ti izmakne. Endi je dobar, ali ne blista. Novaku nikada ne znaš kada će eksplodirati. Samo da izdrži i dobije prvi set.

Nemoguc smo narod

pre 7 godina

Marej je lepo rekao da nece imati jos puno sansi, jer sledece godine ce na RG imati po 30 god. i niko, ali bas niko se posle 30 nije naosvajao gs titula, pa nece ni oni. I da, moze da prica i u Novakovo ime jer je to cinjenica. Koliko god bio dobar Djokovic i koliko god je slaba konkurencija vec duze vreme nije ni on svemoguc, posle 30.telo vise ne slusa kao u dvadesetima i polako pocinje pad. Tako je bilo i sa Federerom, Nadalom jos ranije, tako ce biti i sa njima. Ova i sledeca godina su presudne za osvajanje gs, posle toga ce svaki biti neverovatan uspeh.

Dylan Dog

pre 7 godina

@(Sofija, 3. jun 2016 20:30)

Vaš komentar me je inspirisao da napišem nekoliko redaka.

Oduvek je u teniskim krugovima poznata krilatica da Vimbldon osvajaju oni najnadahnutiji, a Rolan Garos - oni najbolji.
Kroz prizmu aktuelnih dešavanja u tenisu i afiniteta prema vanvremenskim šampionima, kakvi su Novak, Rafa i Rodžer - svako gornju rečenicu može tumačiti na svoj način i shodno ličnim preferencijama i ukusu.
Ako pak uporedimo Rodžera i Rafu kroz sve aspekte njihovog rivalstva i sveukupnog učinka na turu - takođe možemo izvući zaključke koji zasigurno neće imati jednoglasnu podršku teniske javnosti.

Iako je Federerov tenis (bar meni) estetski superioran u odnosu na Nadalov, Rafin je daleko efikasniji i u svim uslovima - upotrebljiviji i primenljiviji od Rodžerovog. Težak spin uvek ulazi u teren, a takve loptice se ne mogu lako napasti. Rafin tenis pogoduje svim vremenskim uslovima, stanjima terena, stilovima protivnika - uglavnom jer je ekstremno visokoprocentan. Jedina mana je ta što zahteva i ekstremne fizičke predispozicije, kao i ekstremnu fizičku pripremljenost. Nažalost, Nadal već neko vreme plaća cenu svog stila i svega što je do sada postigao. Rodžer jeste uspešniji, ali je Rafa BOLJI teniser od njega, što njihov međusobni skor nedvosmisleno potvrđuje. I to nema veze sa tim ko kome leži, a ko ne. Tajna Rodžerovog uspeha je što on može da igra na svom visokom nivou cele godine, a Rafa jedva nekoliko meseci. I to je to.

Novak?! Druga tema.

Uzdravlje!

takvi su vam uvek stavovi

pre 7 godina

Citajuci komentare Djokovicevih navijaca niko nema prava na svoje misljenje a pogotovo da se nada moze do GS jer to je samo rezervisano za Novaka i nikoga drugog..

Sava

pre 7 godina

(takvi su vam uvek stavovi, 4. jun 2016 15:07)
Pa dobro ti sada hoces da kazes da Novakovi navijaci nemaju pravo na svoje misljenje? To je njihov stav i njihovo misljenje isto kao sto i jumko ima pravo na svoje misljenje bez obzira koliko glupo bilo.

(Nemoguc smo narod, 4. jun 2016 13:50)
Ne bih se slozio sa tim da su Federeru krive godine za manjak GS trofeja posle tridesete. Uostalom on je posle trideste osvojio jedan GS, igrao cetri finala, sest polufinala i tri cetvrtfinala, tako da ne mozes reci da nije imao priliku. Sad sto se pojavio neko bolji od njega to je vec druga prica.

такви су вам увек ставови

pre 7 godina

takvi su vam uvek stavovi, 4. jun 2016 15:07)
Pa dobro ti sada hoces da kazes da Novakovi navijaci nemaju pravo na svoje misljenje? To je njihov stav i njihovo misljenje isto kao sto i jumko ima pravo na svoje misljenje bez obzira koliko glupo bilo.

(Sava, 4. jun 2016 16:46)

Види, свако од нас има право на своје мишљење, али право да се вређа и омаловажа друге јер се другима не свиђа како други причају то произилази ван сваке памети..То се констатно ради поготово код Новакових навијача где ако се не сложиш са њима како одговара одмах добију скоро напад беснила и почну да те вређају..

Sava

pre 7 godina

(такви су вам увек ставови, 4. jun 2016 19:16)

Ne branim Novakove navijace, ali tvoja prica je ona:" Zašto vidiš trun u oku brata svog, a brvna u oku svom ne osećaš?" Hejteri su uglavnom gori, posto ne pricaju o tenisu, onda ovi drugi kako ti kazes dobiju napad besnila. Pozdrav.