Petak, 03.06.2016.

20:00

Đoković vs Mari kroz statistiku

Novak Đoković i Endi Mari sastaju se u nedeljnom finalu Rolan Garosa, a pobednik će osvojiti svoju prvu titulu u Parizu.

Izvor: B92

Ðokoviæ vs Mari kroz statistiku IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

78 Komentari

Sortiraj po:

Ivan

pre 7 godina

Da neko uzme Novaku 3 seta u jednom meču to može samo Novak toga se bojim! Da ne izgori pod pritiskom! Inače, ostane li smiren i 100% fokusiran i pruži li svoj maksimum onako kako samo on ume, e onda RG je njegov 100%!

Ivan

pre 7 godina

Pritisak je, malo je reći OGROMAN, preogroman je, treba izdržati to, odigra li Novak svojim punim itenzitetom mirne ruke i hladne glave onda jednostavno Mari nema šta da traži, međutim za to mu je potrebna MIRNA GLAVA, da se ne ponovi ne daj Bože prošlogodišnje finale sa Vavarinkom kada je Novak jednostavno sam sebe dobio, plus Vavrinka koji je igrao neverovatan meč karijere, plus umor od dvodnevnog igranja polufinala sa Marijem čemu je upravo Novak doprineo jer je ispustio laganih i veoma ubedljivih 2:o i dopusti da meč ode u 5.set sutradan! Ne desi li se to, ostane li Novak smiren i pruži li svoj maksimum onda nema šta da brinemo, pobeda je sigurna jer 100% fokusiranog i smirenog Novaka hladne glave jednostavno NIKO u ovom trenutku ne može da dobije u 3 seta! Međutim, ja se veoma bojim ovog drugog scenarija, da Novak ne izgori pod pritiskom, to je jedina šansa (ali velika) za Marija! Sve u svemu daj Bože da Nole sutra osvoji, zaista bi ušao u veliku tenisku legendu, bio bi prvi u Open eri sa sva 4 Gren slema u svom vlasništvu u nizu!

Predo

pre 7 godina

Nije lako prognozirati ni pobednika, a kamoli rezultat, jer u takvim mečevima je moguće da bi danas pobedio jedan, a sutra drugi. Jedino što je realno je da je Novak bolji i kompletniji teniser, gledano i kroz uspehe i međusobni skor.
Igrački, Mari ima bolji prvi, Novak drugi servis, Novakov bekhend je za nijansu bolji, Mari ima jači forhend, ali efikasnost njihovih forhenda je podjednaka. Novak se bolje kreće, Mari ima bolju anticipaciju. Novak bolje igra u normalnim uslovima, Mari se bolje snalazi po vetru, jer ima kraći uzmah i navikao je od malena na takve uslove. U Škotskoj ima mnogo kiše, ali tenis na travi se ne igra po kiši.
Novak je pod manjim pritiskom, nego prošle godine, kada je i sam mislio da je uzeo RG nakon što je pobedio Nadala. Marej sam sebi nabija pritisak, a nabijaju mu ga i britanski novinari, koji ga nazivaju "jednim od najboljih u istoriji". Vavrinka prošel godine nije imao nikakav pritisak. On je bio i ostaće "Švajcarac broj 2". Prošle godine je pogađao sve, a ove godine u polufinalu skoro ništa.
Odlično je i što je Novak izgubio u Rimu. To Mareju stvara lažnu sliku, a svi znamo da je Novak igrao na nivou meča protiv Veselog. Jednostavno nije hteo da rizikuje previše pred mnogo važniji turnir.
Sad Zaključite sami.

Svete

pre 7 godina

Milan@

Berdih na Vimbldonu? Sto, pobedio bi najjaceg Nadala 2010. koji je krsio i lomio sve pred sobom tad?! Zaboravio si US OPEN 2010. Seti se, seti :*
(Mikii, 4. jun 2016 00:01)

Nadal je 2011. bio jaci nego 2010., a nijedan godisnji Nadal nije jaci od danasnjeg Djokovica, mozes uzeti neku mesecnu varijantu, nedeljnu, dnevnu pa bi mozda imao neke sanse ali godisnju nikako...
US open 2010, to je onaj turnir gde je Nadal igrao polufinale protiv Juznija a nakon toga je igrao Djokovic 4 sata protiv Rokija, to je bila subota a finale je igrano u nedelju na to mislis ?
Vidim da ti i dalje zivis u 2010., ako to je bas pohvalno za tebe. Primecujem i da polako pocinjes da navijas za Andija ?

Petar

pre 7 godina

Ja neću gledati, nemam živaca, tj imam nešto malo i želim da ih sačuvam. Ajde da ima 1 RG, ajde da nije već gubio toliko finala i polufinala, da nije skoro već 10 godina na pola koraka od titule - pa da i gledam! A ovako, ne treba mi to nerviranje, ne mogu!
Lepo na svakih pola sata proveravaš rezultat samo i na kraju ako pobedi gledaš reprizu ko čo'ek!



Ali znam da ću morati bar malo da provirim... :-/

DjokicaMali

pre 7 godina

Sto se mene tiče, za Noleta nije dobro da izgubi prvi set , jer je , i ovako pod pritiskom, zna on dobro sta se od njega ocekuje... Videli smo Endija u Rimu protiv Djokovica.. osvojio je prvi set 6:3 , a onda u drugi usao lagano kao favorit . Mada ovo je ipak GS igra se u tri dobijena, a ako vec mora da izgubi set neka ga izgubi u TB za 2-1 za Noleta. Samo hrabro legendo , znas sta mi zelimo ... Marijeva majka Džudi te je dekoncentrisala u Rimu, sada je nema u Parizu znaci opusteno xD

as

pre 7 godina

Interesantno je koliko Endi, protiv Novaka, bolje igra finalne mečeve, nego neke "manje bitne". Da li je moguće da se toliko nabrije za finale? Mislim - 9-7 u finalima, a 14-3 u "nefinalima".

ferdinand

pre 7 godina

Idemo Endi,lagano do pobede!!
(Struja neuspesni brejkdenser,04. jun 2016 11:26)

Koliki pacijent treba da budeš da bi ovo napisao?

Mikii

pre 7 godina

Milan@

Berdih na Vimbldonu? Sto, pobedio bi najjaceg Nadala 2010. koji je krsio i lomio sve pred sobom tad?! Zaboravio si US OPEN 2010. Seti se, seti :*

GOAT lista

pre 7 godina

U naredne dve godine nema ko drugi da osvaja slemove, sem Djokovica i Marija. Voleo bih da Mari ima i koji slem vise, ne zasluzuje da ima samo dva, a svakako je jedan od 10 najboljih tenisera ikada. Ne bih voleo da poveca broj bas na Rolan Garosu, neka osvoji Vimbldon ili US Open. Sada kada vise Rafa i Rodzer vise ne mogu da igraju na najvisem nivou, otvara se prilika za Marija, da ako Djokovic slucajno kiksne, uzme slem, a moze da se desi i da ga on sam pobedi, jer vise nece biti teskih polufinala kao proslih godina, kada su igrali dobro Rafa i Rodzer, teski mecevi su pocinjali jos i od cetvrtfinala. Ne kazem da sada nisu teski, samo vise nisu na tom nivou. Tipa Vavrinka, Ferer, Berdih, Del Potro, sada se taj broj znatno suzio. Sto je sam dokaz da je Mari uzimao slemove samo u slucaju kada je imao lagane zrebove i nije igrao sa teskim igracima pre finala, sledecih godina ce se ta situacija ponavljati i sigurno ce osvojiti jos neki slem. Zapamtite jedno, sto je veci Mari, veci je i Novak. Kada se bude podvukla crta na kraju njihovih karijera, Mari ce biti okarakterisan kao mnogo manji igrac u rangu sa Vavrinkom, sto u realnosti i nije, u usporedbi sa Novakom, Rodzerom i Nadalom sa 14+ slemova.

AlCapo

pre 7 godina

Kao sto i sam kaze, Nole je ovo finale iscekivao jos od pre godinu dana. Zbog toga je bio nervozan i u Rimu i na RG sve do cetvrt-finala i polu-finala. Sada je to sve odradio, i ulazi cool u finalni mec i konacno po RG titulu!
3:0 za naseg asa, bez ikakve dileme!

skini brader

pre 7 godina

Ajmo Nole. Zajeban je Marej, al niko nije zajebaniji od Novaka. Ako Nole ima muda dobice ako ne jbg. Nole ce u podsvesti imati to da igra najbitniji mec karijere, al on je mentalna gromada. Sve zavisi od njega. Ocekujem pobedu, bice neizvesno u prva 2 seta mozda i egal, al 1 set je maximum za Mareja. Ako moram pogadjati nek bude 6:4 5:7 6:1 6:3 A onda da se poharaju Wimbledon i Rio

ferdinand

pre 7 godina

Gomila neznalica komentariše današnji Marijev meč protiv Stena, dižu ga u nebesa a zaboravljaju činjenicu da je Stan odigrao katastrofalno, pri tom, nije ga Mari primorao na to. Realno, ceo RG Mari igra loše i provukao se 3 puta na silu. Protiv Novaka to ne može.

Stevan

pre 7 godina

Ja ocekujem Novakovu pobedu, ali mozda i u 5 setova. Mislim da ce biti njihov najtezi mec do sada jer ima najvecu vaznost a sanse su 60%-40% na Novakovoj strani.

Kragujevac ceka 12 GS! Idemo Nole legendo!

dominus

pre 7 godina

Biće što biti mora, što je suđeno. Gotovo da sam bio ubeđen da Novak osvaja (npr u 4 seta), međutim, kako se primiče sama završnica turnira, ne možemo ništa sa sigurnošću reći. Ostaje da mu poželimo mnogo zdravlja i sportske sreće u nadi da će u nedelju 5. juna 2016. ostvariti 730 pobedu u karijeri.

rejnald

pre 7 godina

Nole igra svoje 20 a Marej svoje 10 GS finale,kakav jubilej za oboicu!...
Meni je zanimljiva Marejeva statistika, koliko god ga neki osporavali kao igraca ili atipaticnu pojavu on u nedelju ulazi u tenisku istoriju kao teniser koji ce odigrati svako GS finale bar jednom,sto nije uspjelo i mnogo poznatijim teniserima:Samprasu,Borgu,Konorsu,Bekeru,Edbergu...I onda se pojave one sitne duse koje kazu da ovo nije "najjaca teniska era", pa ovaj Marej da je igrao u nekom drugom vremenu imao bi bar 5 GS titula!!!

Милорад®

pre 7 godina

Ако победи Мари биће то са 3-0 јер се Новак распао од притиска. Ако победи Новак, биће то 3-0 јер се Мари распао од притиска. Свеједно, неће бити 3-2 јер овде ће одлучити глава и психа а не снагаторски тенис.

veliki strumf

pre 7 godina

Marej moze uzeti max 1 set, a i to je pitanje. Kad Nole ukljuci beast mode, niko nema nikakve sanse, to svaki realni ljubitelj tenisa zna. Nema dzabe Novak 8000 poena vise od Mareja - a to je vrednost sva 4 GS, sto je neverovatno!

Ozlojedjeni

pre 7 godina

Nazalost mislim da Murray ima 65% sansi da osvoji, poboljsao je servis narocito drugi koji mu je bio slaba tacka, dropsotovi sa mnogo osecaja... Ono sto bih voleo da se desi jeste da sto vise ima zutih minuta kao u poslednjem gemu 3.seta protiv Wawrinke. Ono sto je ohrabrujuce je da Nole podize svoju igru i da se cini fizicki izuzetno spreman i ima 5 sati manje od Mareja na terenu sto moze biti znacajno u eventualnom 5. setu. Samo da ga ne pojede pritisak kao prosle godine kada je na pauzama izmedju gemova jedva dolazio do daha od treme. Ne volim pesimisticne komentare i nadam se da gresim u proceni da ce Marej pobediti. Mislim da necu smeti da gledam mec.. :) AJMO NOLO!!!

Boris

pre 7 godina

Nerealno je očekivati da bude 3:0 za Novaka, ali verujem da Andy trenutno nema snage da dobije 3 od 5.

Ono što nije uzeto u razmatranje su mogući prekidi ili neka sitna kiša tokom meča. Mislim da to može dosta da promeni tok meča u zavisnosti kada se desi.

Prognoza 3:1 ili 3:2 za Novaka uz bar jedan TB.

Nebojša

pre 7 godina

Novak dobija mislim 3-1 a priželjkujem 3-0 kao i u Australiji u svakom slučaju Novak pogotovo ako bude smiren i fokusiran kao danas tada Endi nema šanse.

Djordje Blagojevic

pre 7 godina

U nedelju ce Novak dobiti 3-1 u setovima. Da Novak na svom kontu ima bar jedan trofej u Parizu bio bih ubedjen da dobija bez izgubljenog seta. Ovako, ipak postoji odredjena doza treme i pritiska na Novakovim plecima koja moze dovesti do toga da imamo rezultat 1-1 posle dva odigrana seta kao sto je bio slucaj u onim njihovim finalima u Melburnu. A posle tih 1-1 i velike borbe gledacemo kompletnu dominaciju najboljeg svih vremena i ubedljivu pobedu na kraju. Nole ce posle poslednjeg poena pasti na vlaznu Parisku sljaku i na njoj nacrtati veliko srce u znak postovanja ljubimcu Pariske publike Gugi Kuertenu. Jos tri seta do vecne slave. Idemo junacino!

bane

pre 7 godina

Mislim da će biti 3:1 za Novaka.
Ako bude igrao današnju igru onda može biti i 3:0 za njega. Ovakva taktika je upravo potrebna za Mareja. Psihološki pad kao prošle godine Novak više ne sme da dozvoli, ovoga puta mora da igra svom snagom.

Advokat svih Srba

pre 7 godina

Novak Djokovic:
Nije se preterano istrosio na ovom turniru,lagano je dizao formu i dostigao je bas kad treba u polu-finalu protiv nezgodnog Austrijanca,gde smo videli demonstraciju totalnog tenisa,teniskog virtuoza i naravno sad pred mec finala.Novak je bio nekarakteristicno za ovogodisnje izdanje RG-a u mecu protiv Tima poprilicno miran i psiholoski stabilan,sto dokazuje da je u punom fokusu i da ima "misiju" koju mora da ispuni.Prevalio je psiholoski nestabilan period zbog kise i nezgodnog Aguta preko glave,ima slobodan dan koji ga je prosle godine kostao turnira,igra protiv igraca koga dobija redovno(ruku na srce ono u Rimu ne racunam,zbog neverovatno napornog turnira i umora Novaka),na terenu je proveo dosta manje vremena od Endija,pritisak je naravno tu,ali Novaku je ovo cak 4 finale RG pa zna sta ga ceka.

Endi Marej:
U potpuno za sebe nepoznatoj situaciji prvo finale RG-a,ima zelju za osvetom zbog AO gde ga Novak redovno dobija,takodje veliki pritisak,neverovatno je napredovao na sljaci ove godine osvojio i prvi put Rim.Dosta se muci na turniru,nije navikao na konstantnost,moze izgoreti u zelji da dobije Novaka.Moze dobiti Novaka samo uz neverovatno slabu igru naseg tenisera,treba se paziti i biti maksimalno oprezan jer nije slucajno svetski broj 2.
Prognoza: Novak Djokovic - Andy Murray 3-0 (6:4;7-6;7-6)

nevski

pre 7 godina

Samo od Novaka zavisi,mislim da pet setova nece biti,bitno je da igra svoju igru,ostro i duboko,to je atomski Novak,a,tri ili cetiri seta,nije bitno....

Bg

pre 7 godina

Jedna stvar je sigurna. Novak je možda najinteligentniji teniser svih vremena.
Ja mislim da je tačno znao šta radi i zašto to radi od početka sezone na šljaci ove god.
Poraz od Veselog u MK, osvajanje Madrida, i poraz u Rimu baš od Endija, sve je to bilo po njegovoj zamisli. Ove pomalo klimave partije na početku RG su posledice nestrpljivosti jer je Novak znao da će doći do finala, znao je da trenutno niko ne može da ga dobije ni u dva, a još manje u tri seta.
Čim je naleteo na malko ozbiljnije protivnike koji mogu biti nezgodni ako se raspucaju - Berdih i inspirisani Tiem, - Novak je ubacio u treću ( od šest brzina ) i bez rizika završio posao.

Novak dobija: 6:4 - 6:2 - 6:4.

Sinisa

pre 7 godina

Veoma interesantna situacija sto se tice njihovog rivalstva...Na prvi pogled bi pomislili,Novak vodi 23-10,razbija Mareja ali kad pogledamo samo finala,tu je vrlo tijesno,9-7.Sto znaci da je ovaoga Mareja ipak jako tesko dobiti u finalu.Nadamo se da ce sve dobro proci u finalu i da Novak konacno podize trofej.

anica

pre 7 godina

Nole, bice super..okupljamo se...red je da se lepo pruzi podrska..iako nismo u mogucnosti uzivo. Budi siguran da te cela Srbija podrzava i zeli ti kompletiranje slemova..jedan veeeeliki korak ka najvecem svih vremena.
Ako Novak uzme prvi set dobija 3:0, ako izgubi moguce je i da ode na pet setova...lomi njega Novak kad je najbitnije, ne znam zasto, ali mislim da nece biti tezak mec za Noleta. Naravno, nikako ne sme da se opusti, Endi je fantastican teniser..
70:30 za naseg asa.

satelit

pre 7 godina

Mnogo teze finale nego prosle godine.. Ovaj Mari je pun samopuzdanja na sljaci. E,sad,ako Novak bude opterecen kao lani-mrka kapa.Ipak ,se nadam da ce Djokovic preboleti mentalno krizu i dovesti Endija u istu jer je Novak bolji igrac

ficoMkd

pre 7 godina

Definitivno nece biti lako osecam da No1e ja naspanovan , kako bi pre svega sebe uveo ponovo u knjige besmrtnih tenisera , a normalno I nas verni negovi fanovi pobeda Novakova je imperativbez razlike dal je 3-0, 3-1 ili 3-2 u nedelju znacemo sve IDeMOooo No1e do kraja

mahir

pre 7 godina

Idealno bi bilo 3:0, za nas Noletove navijace nebi bio dobar maraton od pet setova sa dvocifrenim gemovima u petom setu, cisto radi nerava, mada i to je dobro ako Nole dobije. Najvjerovatnije 3:1, daj Boze samo da Nole dobije.

Crle

pre 7 godina

Mislim da ce Novak da dobije i sto se mene tice postaje najbolji na svetu svih vremena zato sto je sve to zaradio protiv najboljih Federera i Nadala uglavnom.
Gonzales, Filipusis, Rodik ,Safin...

milan

pre 7 godina

Ovo je bez sumnje najvazniji mec za Noleta u karijeri. Imao je uspona i padova u karijeri, mogao je da uzme koji Gs vise, Berdih na Vimldonu, Nisikori na US Openu, prepusteni GS Mareju itd. Ali ako sad osvoji ovo vjerujem da ce mu to biti takav vjetar u ledja da ce prakticno biti nepobjediv...

Palmer

pre 7 godina

Danas je igrao sjajno i čini se da je u boljoj firmi od Novaka.

U poslednjem njihovom meču je vrlo lako čitao Đokovićev drugi servis iimao vinere iz riterna jako često tako da je Nole pravio dosta duplih grešaka jer nije znao šta da radi sa tim slabim drugim servisom. Isto servira i sada i to će biti veliki problem u finalu.

Pedja Milosevic

pre 7 godina

Bila bi istinska sportska tragedija da Nole ni iz 4. finala ne kompletira Gren Slem, a da Endi iz prvog finala osvoji. Nole je istinska legenda i velika, najveca sportska velicina. Ja verujem da u nedelju prisustvujemo istoriji. NAPRED SRPSKA LEGEDNO, SVI SU UZ TEBE!!!!

gandra šajkaš

pre 7 godina

Biće jako težak meč. Novak izgara da osvoji RG,Mari je uporan kao mazga i jako dobro pripremljen. Naravno da priželjkujem Novakovu pobedu ali.....Poseban akcenat treba staviti na psihičkoj pripremi za meč. Ko mirnije uđe u meč osvaja. A to ćemo videti tek u nedelju.Novaku držim fige i molim se da odigra onako kako on zna,a onda ni dva Endija nisu dovoljni da ga zaustave...

rejnald

pre 7 godina

Nole igra svoje 20 a Marej svoje 10 GS finale,kakav jubilej za oboicu!...
Meni je zanimljiva Marejeva statistika, koliko god ga neki osporavali kao igraca ili atipaticnu pojavu on u nedelju ulazi u tenisku istoriju kao teniser koji ce odigrati svako GS finale bar jednom,sto nije uspjelo i mnogo poznatijim teniserima:Samprasu,Borgu,Konorsu,Bekeru,Edbergu...I onda se pojave one sitne duse koje kazu da ovo nije "najjaca teniska era", pa ovaj Marej da je igrao u nekom drugom vremenu imao bi bar 5 GS titula!!!

Sinisa

pre 7 godina

Veoma interesantna situacija sto se tice njihovog rivalstva...Na prvi pogled bi pomislili,Novak vodi 23-10,razbija Mareja ali kad pogledamo samo finala,tu je vrlo tijesno,9-7.Sto znaci da je ovaoga Mareja ipak jako tesko dobiti u finalu.Nadamo se da ce sve dobro proci u finalu i da Novak konacno podize trofej.

bane

pre 7 godina

Mislim da će biti 3:1 za Novaka.
Ako bude igrao današnju igru onda može biti i 3:0 za njega. Ovakva taktika je upravo potrebna za Mareja. Psihološki pad kao prošle godine Novak više ne sme da dozvoli, ovoga puta mora da igra svom snagom.

milan

pre 7 godina

Ovo je bez sumnje najvazniji mec za Noleta u karijeri. Imao je uspona i padova u karijeri, mogao je da uzme koji Gs vise, Berdih na Vimldonu, Nisikori na US Openu, prepusteni GS Mareju itd. Ali ako sad osvoji ovo vjerujem da ce mu to biti takav vjetar u ledja da ce prakticno biti nepobjediv...

veliki strumf

pre 7 godina

Marej moze uzeti max 1 set, a i to je pitanje. Kad Nole ukljuci beast mode, niko nema nikakve sanse, to svaki realni ljubitelj tenisa zna. Nema dzabe Novak 8000 poena vise od Mareja - a to je vrednost sva 4 GS, sto je neverovatno!

gandra šajkaš

pre 7 godina

Biće jako težak meč. Novak izgara da osvoji RG,Mari je uporan kao mazga i jako dobro pripremljen. Naravno da priželjkujem Novakovu pobedu ali.....Poseban akcenat treba staviti na psihičkoj pripremi za meč. Ko mirnije uđe u meč osvaja. A to ćemo videti tek u nedelju.Novaku držim fige i molim se da odigra onako kako on zna,a onda ni dva Endija nisu dovoljni da ga zaustave...

ferdinand

pre 7 godina

Gomila neznalica komentariše današnji Marijev meč protiv Stena, dižu ga u nebesa a zaboravljaju činjenicu da je Stan odigrao katastrofalno, pri tom, nije ga Mari primorao na to. Realno, ceo RG Mari igra loše i provukao se 3 puta na silu. Protiv Novaka to ne može.

nevski

pre 7 godina

Samo od Novaka zavisi,mislim da pet setova nece biti,bitno je da igra svoju igru,ostro i duboko,to je atomski Novak,a,tri ili cetiri seta,nije bitno....

Advokat svih Srba

pre 7 godina

Novak Djokovic:
Nije se preterano istrosio na ovom turniru,lagano je dizao formu i dostigao je bas kad treba u polu-finalu protiv nezgodnog Austrijanca,gde smo videli demonstraciju totalnog tenisa,teniskog virtuoza i naravno sad pred mec finala.Novak je bio nekarakteristicno za ovogodisnje izdanje RG-a u mecu protiv Tima poprilicno miran i psiholoski stabilan,sto dokazuje da je u punom fokusu i da ima "misiju" koju mora da ispuni.Prevalio je psiholoski nestabilan period zbog kise i nezgodnog Aguta preko glave,ima slobodan dan koji ga je prosle godine kostao turnira,igra protiv igraca koga dobija redovno(ruku na srce ono u Rimu ne racunam,zbog neverovatno napornog turnira i umora Novaka),na terenu je proveo dosta manje vremena od Endija,pritisak je naravno tu,ali Novaku je ovo cak 4 finale RG pa zna sta ga ceka.

Endi Marej:
U potpuno za sebe nepoznatoj situaciji prvo finale RG-a,ima zelju za osvetom zbog AO gde ga Novak redovno dobija,takodje veliki pritisak,neverovatno je napredovao na sljaci ove godine osvojio i prvi put Rim.Dosta se muci na turniru,nije navikao na konstantnost,moze izgoreti u zelji da dobije Novaka.Moze dobiti Novaka samo uz neverovatno slabu igru naseg tenisera,treba se paziti i biti maksimalno oprezan jer nije slucajno svetski broj 2.
Prognoza: Novak Djokovic - Andy Murray 3-0 (6:4;7-6;7-6)

Bg

pre 7 godina

Jedna stvar je sigurna. Novak je možda najinteligentniji teniser svih vremena.
Ja mislim da je tačno znao šta radi i zašto to radi od početka sezone na šljaci ove god.
Poraz od Veselog u MK, osvajanje Madrida, i poraz u Rimu baš od Endija, sve je to bilo po njegovoj zamisli. Ove pomalo klimave partije na početku RG su posledice nestrpljivosti jer je Novak znao da će doći do finala, znao je da trenutno niko ne može da ga dobije ni u dva, a još manje u tri seta.
Čim je naleteo na malko ozbiljnije protivnike koji mogu biti nezgodni ako se raspucaju - Berdih i inspirisani Tiem, - Novak je ubacio u treću ( od šest brzina ) i bez rizika završio posao.

Novak dobija: 6:4 - 6:2 - 6:4.

Nebojša

pre 7 godina

Novak dobija mislim 3-1 a priželjkujem 3-0 kao i u Australiji u svakom slučaju Novak pogotovo ako bude smiren i fokusiran kao danas tada Endi nema šanse.

AlCapo

pre 7 godina

Kao sto i sam kaze, Nole je ovo finale iscekivao jos od pre godinu dana. Zbog toga je bio nervozan i u Rimu i na RG sve do cetvrt-finala i polu-finala. Sada je to sve odradio, i ulazi cool u finalni mec i konacno po RG titulu!
3:0 za naseg asa, bez ikakve dileme!

Pedja Milosevic

pre 7 godina

Bila bi istinska sportska tragedija da Nole ni iz 4. finala ne kompletira Gren Slem, a da Endi iz prvog finala osvoji. Nole je istinska legenda i velika, najveca sportska velicina. Ja verujem da u nedelju prisustvujemo istoriji. NAPRED SRPSKA LEGEDNO, SVI SU UZ TEBE!!!!

Djordje Blagojevic

pre 7 godina

U nedelju ce Novak dobiti 3-1 u setovima. Da Novak na svom kontu ima bar jedan trofej u Parizu bio bih ubedjen da dobija bez izgubljenog seta. Ovako, ipak postoji odredjena doza treme i pritiska na Novakovim plecima koja moze dovesti do toga da imamo rezultat 1-1 posle dva odigrana seta kao sto je bio slucaj u onim njihovim finalima u Melburnu. A posle tih 1-1 i velike borbe gledacemo kompletnu dominaciju najboljeg svih vremena i ubedljivu pobedu na kraju. Nole ce posle poslednjeg poena pasti na vlaznu Parisku sljaku i na njoj nacrtati veliko srce u znak postovanja ljubimcu Pariske publike Gugi Kuertenu. Jos tri seta do vecne slave. Idemo junacino!

Crle

pre 7 godina

Mislim da ce Novak da dobije i sto se mene tice postaje najbolji na svetu svih vremena zato sto je sve to zaradio protiv najboljih Federera i Nadala uglavnom.
Gonzales, Filipusis, Rodik ,Safin...

skini brader

pre 7 godina

Ajmo Nole. Zajeban je Marej, al niko nije zajebaniji od Novaka. Ako Nole ima muda dobice ako ne jbg. Nole ce u podsvesti imati to da igra najbitniji mec karijere, al on je mentalna gromada. Sve zavisi od njega. Ocekujem pobedu, bice neizvesno u prva 2 seta mozda i egal, al 1 set je maximum za Mareja. Ako moram pogadjati nek bude 6:4 5:7 6:1 6:3 A onda da se poharaju Wimbledon i Rio

dominus

pre 7 godina

Biće što biti mora, što je suđeno. Gotovo da sam bio ubeđen da Novak osvaja (npr u 4 seta), međutim, kako se primiče sama završnica turnira, ne možemo ništa sa sigurnošću reći. Ostaje da mu poželimo mnogo zdravlja i sportske sreće u nadi da će u nedelju 5. juna 2016. ostvariti 730 pobedu u karijeri.

mahir

pre 7 godina

Idealno bi bilo 3:0, za nas Noletove navijace nebi bio dobar maraton od pet setova sa dvocifrenim gemovima u petom setu, cisto radi nerava, mada i to je dobro ako Nole dobije. Najvjerovatnije 3:1, daj Boze samo da Nole dobije.

satelit

pre 7 godina

Mnogo teze finale nego prosle godine.. Ovaj Mari je pun samopuzdanja na sljaci. E,sad,ako Novak bude opterecen kao lani-mrka kapa.Ipak ,se nadam da ce Djokovic preboleti mentalno krizu i dovesti Endija u istu jer je Novak bolji igrac

Stevan

pre 7 godina

Ja ocekujem Novakovu pobedu, ali mozda i u 5 setova. Mislim da ce biti njihov najtezi mec do sada jer ima najvecu vaznost a sanse su 60%-40% na Novakovoj strani.

Kragujevac ceka 12 GS! Idemo Nole legendo!

ficoMkd

pre 7 godina

Definitivno nece biti lako osecam da No1e ja naspanovan , kako bi pre svega sebe uveo ponovo u knjige besmrtnih tenisera , a normalno I nas verni negovi fanovi pobeda Novakova je imperativbez razlike dal je 3-0, 3-1 ili 3-2 u nedelju znacemo sve IDeMOooo No1e do kraja

anica

pre 7 godina

Nole, bice super..okupljamo se...red je da se lepo pruzi podrska..iako nismo u mogucnosti uzivo. Budi siguran da te cela Srbija podrzava i zeli ti kompletiranje slemova..jedan veeeeliki korak ka najvecem svih vremena.
Ako Novak uzme prvi set dobija 3:0, ako izgubi moguce je i da ode na pet setova...lomi njega Novak kad je najbitnije, ne znam zasto, ali mislim da nece biti tezak mec za Noleta. Naravno, nikako ne sme da se opusti, Endi je fantastican teniser..
70:30 za naseg asa.

Boris

pre 7 godina

Nerealno je očekivati da bude 3:0 za Novaka, ali verujem da Andy trenutno nema snage da dobije 3 od 5.

Ono što nije uzeto u razmatranje su mogući prekidi ili neka sitna kiša tokom meča. Mislim da to može dosta da promeni tok meča u zavisnosti kada se desi.

Prognoza 3:1 ili 3:2 za Novaka uz bar jedan TB.

ferdinand

pre 7 godina

Idemo Endi,lagano do pobede!!
(Struja neuspesni brejkdenser,04. jun 2016 11:26)

Koliki pacijent treba da budeš da bi ovo napisao?

Predo

pre 7 godina

Nije lako prognozirati ni pobednika, a kamoli rezultat, jer u takvim mečevima je moguće da bi danas pobedio jedan, a sutra drugi. Jedino što je realno je da je Novak bolji i kompletniji teniser, gledano i kroz uspehe i međusobni skor.
Igrački, Mari ima bolji prvi, Novak drugi servis, Novakov bekhend je za nijansu bolji, Mari ima jači forhend, ali efikasnost njihovih forhenda je podjednaka. Novak se bolje kreće, Mari ima bolju anticipaciju. Novak bolje igra u normalnim uslovima, Mari se bolje snalazi po vetru, jer ima kraći uzmah i navikao je od malena na takve uslove. U Škotskoj ima mnogo kiše, ali tenis na travi se ne igra po kiši.
Novak je pod manjim pritiskom, nego prošle godine, kada je i sam mislio da je uzeo RG nakon što je pobedio Nadala. Marej sam sebi nabija pritisak, a nabijaju mu ga i britanski novinari, koji ga nazivaju "jednim od najboljih u istoriji". Vavrinka prošel godine nije imao nikakav pritisak. On je bio i ostaće "Švajcarac broj 2". Prošle godine je pogađao sve, a ove godine u polufinalu skoro ništa.
Odlično je i što je Novak izgubio u Rimu. To Mareju stvara lažnu sliku, a svi znamo da je Novak igrao na nivou meča protiv Veselog. Jednostavno nije hteo da rizikuje previše pred mnogo važniji turnir.
Sad Zaključite sami.

Petar

pre 7 godina

Ja neću gledati, nemam živaca, tj imam nešto malo i želim da ih sačuvam. Ajde da ima 1 RG, ajde da nije već gubio toliko finala i polufinala, da nije skoro već 10 godina na pola koraka od titule - pa da i gledam! A ovako, ne treba mi to nerviranje, ne mogu!
Lepo na svakih pola sata proveravaš rezultat samo i na kraju ako pobedi gledaš reprizu ko čo'ek!



Ali znam da ću morati bar malo da provirim... :-/

Palmer

pre 7 godina

Danas je igrao sjajno i čini se da je u boljoj firmi od Novaka.

U poslednjem njihovom meču je vrlo lako čitao Đokovićev drugi servis iimao vinere iz riterna jako često tako da je Nole pravio dosta duplih grešaka jer nije znao šta da radi sa tim slabim drugim servisom. Isto servira i sada i to će biti veliki problem u finalu.

Ozlojedjeni

pre 7 godina

Nazalost mislim da Murray ima 65% sansi da osvoji, poboljsao je servis narocito drugi koji mu je bio slaba tacka, dropsotovi sa mnogo osecaja... Ono sto bih voleo da se desi jeste da sto vise ima zutih minuta kao u poslednjem gemu 3.seta protiv Wawrinke. Ono sto je ohrabrujuce je da Nole podize svoju igru i da se cini fizicki izuzetno spreman i ima 5 sati manje od Mareja na terenu sto moze biti znacajno u eventualnom 5. setu. Samo da ga ne pojede pritisak kao prosle godine kada je na pauzama izmedju gemova jedva dolazio do daha od treme. Ne volim pesimisticne komentare i nadam se da gresim u proceni da ce Marej pobediti. Mislim da necu smeti da gledam mec.. :) AJMO NOLO!!!

as

pre 7 godina

Interesantno je koliko Endi, protiv Novaka, bolje igra finalne mečeve, nego neke "manje bitne". Da li je moguće da se toliko nabrije za finale? Mislim - 9-7 u finalima, a 14-3 u "nefinalima".

GOAT lista

pre 7 godina

U naredne dve godine nema ko drugi da osvaja slemove, sem Djokovica i Marija. Voleo bih da Mari ima i koji slem vise, ne zasluzuje da ima samo dva, a svakako je jedan od 10 najboljih tenisera ikada. Ne bih voleo da poveca broj bas na Rolan Garosu, neka osvoji Vimbldon ili US Open. Sada kada vise Rafa i Rodzer vise ne mogu da igraju na najvisem nivou, otvara se prilika za Marija, da ako Djokovic slucajno kiksne, uzme slem, a moze da se desi i da ga on sam pobedi, jer vise nece biti teskih polufinala kao proslih godina, kada su igrali dobro Rafa i Rodzer, teski mecevi su pocinjali jos i od cetvrtfinala. Ne kazem da sada nisu teski, samo vise nisu na tom nivou. Tipa Vavrinka, Ferer, Berdih, Del Potro, sada se taj broj znatno suzio. Sto je sam dokaz da je Mari uzimao slemove samo u slucaju kada je imao lagane zrebove i nije igrao sa teskim igracima pre finala, sledecih godina ce se ta situacija ponavljati i sigurno ce osvojiti jos neki slem. Zapamtite jedno, sto je veci Mari, veci je i Novak. Kada se bude podvukla crta na kraju njihovih karijera, Mari ce biti okarakterisan kao mnogo manji igrac u rangu sa Vavrinkom, sto u realnosti i nije, u usporedbi sa Novakom, Rodzerom i Nadalom sa 14+ slemova.

Svete

pre 7 godina

Milan@

Berdih na Vimbldonu? Sto, pobedio bi najjaceg Nadala 2010. koji je krsio i lomio sve pred sobom tad?! Zaboravio si US OPEN 2010. Seti se, seti :*
(Mikii, 4. jun 2016 00:01)

Nadal je 2011. bio jaci nego 2010., a nijedan godisnji Nadal nije jaci od danasnjeg Djokovica, mozes uzeti neku mesecnu varijantu, nedeljnu, dnevnu pa bi mozda imao neke sanse ali godisnju nikako...
US open 2010, to je onaj turnir gde je Nadal igrao polufinale protiv Juznija a nakon toga je igrao Djokovic 4 sata protiv Rokija, to je bila subota a finale je igrano u nedelju na to mislis ?
Vidim da ti i dalje zivis u 2010., ako to je bas pohvalno za tebe. Primecujem i da polako pocinjes da navijas za Andija ?

Милорад®

pre 7 godina

Ако победи Мари биће то са 3-0 јер се Новак распао од притиска. Ако победи Новак, биће то 3-0 јер се Мари распао од притиска. Свеједно, неће бити 3-2 јер овде ће одлучити глава и психа а не снагаторски тенис.

Mikii

pre 7 godina

Milan@

Berdih na Vimbldonu? Sto, pobedio bi najjaceg Nadala 2010. koji je krsio i lomio sve pred sobom tad?! Zaboravio si US OPEN 2010. Seti se, seti :*

DjokicaMali

pre 7 godina

Sto se mene tiče, za Noleta nije dobro da izgubi prvi set , jer je , i ovako pod pritiskom, zna on dobro sta se od njega ocekuje... Videli smo Endija u Rimu protiv Djokovica.. osvojio je prvi set 6:3 , a onda u drugi usao lagano kao favorit . Mada ovo je ipak GS igra se u tri dobijena, a ako vec mora da izgubi set neka ga izgubi u TB za 2-1 za Noleta. Samo hrabro legendo , znas sta mi zelimo ... Marijeva majka Džudi te je dekoncentrisala u Rimu, sada je nema u Parizu znaci opusteno xD

Ivan

pre 7 godina

Da neko uzme Novaku 3 seta u jednom meču to može samo Novak toga se bojim! Da ne izgori pod pritiskom! Inače, ostane li smiren i 100% fokusiran i pruži li svoj maksimum onako kako samo on ume, e onda RG je njegov 100%!

Ivan

pre 7 godina

Pritisak je, malo je reći OGROMAN, preogroman je, treba izdržati to, odigra li Novak svojim punim itenzitetom mirne ruke i hladne glave onda jednostavno Mari nema šta da traži, međutim za to mu je potrebna MIRNA GLAVA, da se ne ponovi ne daj Bože prošlogodišnje finale sa Vavarinkom kada je Novak jednostavno sam sebe dobio, plus Vavrinka koji je igrao neverovatan meč karijere, plus umor od dvodnevnog igranja polufinala sa Marijem čemu je upravo Novak doprineo jer je ispustio laganih i veoma ubedljivih 2:o i dopusti da meč ode u 5.set sutradan! Ne desi li se to, ostane li Novak smiren i pruži li svoj maksimum onda nema šta da brinemo, pobeda je sigurna jer 100% fokusiranog i smirenog Novaka hladne glave jednostavno NIKO u ovom trenutku ne može da dobije u 3 seta! Međutim, ja se veoma bojim ovog drugog scenarija, da Novak ne izgori pod pritiskom, to je jedina šansa (ali velika) za Marija! Sve u svemu daj Bože da Nole sutra osvoji, zaista bi ušao u veliku tenisku legendu, bio bi prvi u Open eri sa sva 4 Gren slema u svom vlasništvu u nizu!

Palmer

pre 7 godina

Danas je igrao sjajno i čini se da je u boljoj firmi od Novaka.

U poslednjem njihovom meču je vrlo lako čitao Đokovićev drugi servis iimao vinere iz riterna jako često tako da je Nole pravio dosta duplih grešaka jer nije znao šta da radi sa tim slabim drugim servisom. Isto servira i sada i to će biti veliki problem u finalu.

Mikii

pre 7 godina

Milan@

Berdih na Vimbldonu? Sto, pobedio bi najjaceg Nadala 2010. koji je krsio i lomio sve pred sobom tad?! Zaboravio si US OPEN 2010. Seti se, seti :*

Ozlojedjeni

pre 7 godina

Nazalost mislim da Murray ima 65% sansi da osvoji, poboljsao je servis narocito drugi koji mu je bio slaba tacka, dropsotovi sa mnogo osecaja... Ono sto bih voleo da se desi jeste da sto vise ima zutih minuta kao u poslednjem gemu 3.seta protiv Wawrinke. Ono sto je ohrabrujuce je da Nole podize svoju igru i da se cini fizicki izuzetno spreman i ima 5 sati manje od Mareja na terenu sto moze biti znacajno u eventualnom 5. setu. Samo da ga ne pojede pritisak kao prosle godine kada je na pauzama izmedju gemova jedva dolazio do daha od treme. Ne volim pesimisticne komentare i nadam se da gresim u proceni da ce Marej pobediti. Mislim da necu smeti da gledam mec.. :) AJMO NOLO!!!

Милорад®

pre 7 godina

Ако победи Мари биће то са 3-0 јер се Новак распао од притиска. Ако победи Новак, биће то 3-0 јер се Мари распао од притиска. Свеједно, неће бити 3-2 јер овде ће одлучити глава и психа а не снагаторски тенис.

GOAT lista

pre 7 godina

U naredne dve godine nema ko drugi da osvaja slemove, sem Djokovica i Marija. Voleo bih da Mari ima i koji slem vise, ne zasluzuje da ima samo dva, a svakako je jedan od 10 najboljih tenisera ikada. Ne bih voleo da poveca broj bas na Rolan Garosu, neka osvoji Vimbldon ili US Open. Sada kada vise Rafa i Rodzer vise ne mogu da igraju na najvisem nivou, otvara se prilika za Marija, da ako Djokovic slucajno kiksne, uzme slem, a moze da se desi i da ga on sam pobedi, jer vise nece biti teskih polufinala kao proslih godina, kada su igrali dobro Rafa i Rodzer, teski mecevi su pocinjali jos i od cetvrtfinala. Ne kazem da sada nisu teski, samo vise nisu na tom nivou. Tipa Vavrinka, Ferer, Berdih, Del Potro, sada se taj broj znatno suzio. Sto je sam dokaz da je Mari uzimao slemove samo u slucaju kada je imao lagane zrebove i nije igrao sa teskim igracima pre finala, sledecih godina ce se ta situacija ponavljati i sigurno ce osvojiti jos neki slem. Zapamtite jedno, sto je veci Mari, veci je i Novak. Kada se bude podvukla crta na kraju njihovih karijera, Mari ce biti okarakterisan kao mnogo manji igrac u rangu sa Vavrinkom, sto u realnosti i nije, u usporedbi sa Novakom, Rodzerom i Nadalom sa 14+ slemova.

Bg

pre 7 godina

Jedna stvar je sigurna. Novak je možda najinteligentniji teniser svih vremena.
Ja mislim da je tačno znao šta radi i zašto to radi od početka sezone na šljaci ove god.
Poraz od Veselog u MK, osvajanje Madrida, i poraz u Rimu baš od Endija, sve je to bilo po njegovoj zamisli. Ove pomalo klimave partije na početku RG su posledice nestrpljivosti jer je Novak znao da će doći do finala, znao je da trenutno niko ne može da ga dobije ni u dva, a još manje u tri seta.
Čim je naleteo na malko ozbiljnije protivnike koji mogu biti nezgodni ako se raspucaju - Berdih i inspirisani Tiem, - Novak je ubacio u treću ( od šest brzina ) i bez rizika završio posao.

Novak dobija: 6:4 - 6:2 - 6:4.

ferdinand

pre 7 godina

Gomila neznalica komentariše današnji Marijev meč protiv Stena, dižu ga u nebesa a zaboravljaju činjenicu da je Stan odigrao katastrofalno, pri tom, nije ga Mari primorao na to. Realno, ceo RG Mari igra loše i provukao se 3 puta na silu. Protiv Novaka to ne može.

milan

pre 7 godina

Ovo je bez sumnje najvazniji mec za Noleta u karijeri. Imao je uspona i padova u karijeri, mogao je da uzme koji Gs vise, Berdih na Vimldonu, Nisikori na US Openu, prepusteni GS Mareju itd. Ali ako sad osvoji ovo vjerujem da ce mu to biti takav vjetar u ledja da ce prakticno biti nepobjediv...

veliki strumf

pre 7 godina

Marej moze uzeti max 1 set, a i to je pitanje. Kad Nole ukljuci beast mode, niko nema nikakve sanse, to svaki realni ljubitelj tenisa zna. Nema dzabe Novak 8000 poena vise od Mareja - a to je vrednost sva 4 GS, sto je neverovatno!

rejnald

pre 7 godina

Nole igra svoje 20 a Marej svoje 10 GS finale,kakav jubilej za oboicu!...
Meni je zanimljiva Marejeva statistika, koliko god ga neki osporavali kao igraca ili atipaticnu pojavu on u nedelju ulazi u tenisku istoriju kao teniser koji ce odigrati svako GS finale bar jednom,sto nije uspjelo i mnogo poznatijim teniserima:Samprasu,Borgu,Konorsu,Bekeru,Edbergu...I onda se pojave one sitne duse koje kazu da ovo nije "najjaca teniska era", pa ovaj Marej da je igrao u nekom drugom vremenu imao bi bar 5 GS titula!!!

anica

pre 7 godina

Nole, bice super..okupljamo se...red je da se lepo pruzi podrska..iako nismo u mogucnosti uzivo. Budi siguran da te cela Srbija podrzava i zeli ti kompletiranje slemova..jedan veeeeliki korak ka najvecem svih vremena.
Ako Novak uzme prvi set dobija 3:0, ako izgubi moguce je i da ode na pet setova...lomi njega Novak kad je najbitnije, ne znam zasto, ali mislim da nece biti tezak mec za Noleta. Naravno, nikako ne sme da se opusti, Endi je fantastican teniser..
70:30 za naseg asa.

Crle

pre 7 godina

Mislim da ce Novak da dobije i sto se mene tice postaje najbolji na svetu svih vremena zato sto je sve to zaradio protiv najboljih Federera i Nadala uglavnom.
Gonzales, Filipusis, Rodik ,Safin...

Djordje Blagojevic

pre 7 godina

U nedelju ce Novak dobiti 3-1 u setovima. Da Novak na svom kontu ima bar jedan trofej u Parizu bio bih ubedjen da dobija bez izgubljenog seta. Ovako, ipak postoji odredjena doza treme i pritiska na Novakovim plecima koja moze dovesti do toga da imamo rezultat 1-1 posle dva odigrana seta kao sto je bio slucaj u onim njihovim finalima u Melburnu. A posle tih 1-1 i velike borbe gledacemo kompletnu dominaciju najboljeg svih vremena i ubedljivu pobedu na kraju. Nole ce posle poslednjeg poena pasti na vlaznu Parisku sljaku i na njoj nacrtati veliko srce u znak postovanja ljubimcu Pariske publike Gugi Kuertenu. Jos tri seta do vecne slave. Idemo junacino!

nevski

pre 7 godina

Samo od Novaka zavisi,mislim da pet setova nece biti,bitno je da igra svoju igru,ostro i duboko,to je atomski Novak,a,tri ili cetiri seta,nije bitno....

bane

pre 7 godina

Mislim da će biti 3:1 za Novaka.
Ako bude igrao današnju igru onda može biti i 3:0 za njega. Ovakva taktika je upravo potrebna za Mareja. Psihološki pad kao prošle godine Novak više ne sme da dozvoli, ovoga puta mora da igra svom snagom.

mahir

pre 7 godina

Idealno bi bilo 3:0, za nas Noletove navijace nebi bio dobar maraton od pet setova sa dvocifrenim gemovima u petom setu, cisto radi nerava, mada i to je dobro ako Nole dobije. Najvjerovatnije 3:1, daj Boze samo da Nole dobije.

Pedja Milosevic

pre 7 godina

Bila bi istinska sportska tragedija da Nole ni iz 4. finala ne kompletira Gren Slem, a da Endi iz prvog finala osvoji. Nole je istinska legenda i velika, najveca sportska velicina. Ja verujem da u nedelju prisustvujemo istoriji. NAPRED SRPSKA LEGEDNO, SVI SU UZ TEBE!!!!

ficoMkd

pre 7 godina

Definitivno nece biti lako osecam da No1e ja naspanovan , kako bi pre svega sebe uveo ponovo u knjige besmrtnih tenisera , a normalno I nas verni negovi fanovi pobeda Novakova je imperativbez razlike dal je 3-0, 3-1 ili 3-2 u nedelju znacemo sve IDeMOooo No1e do kraja

Nebojša

pre 7 godina

Novak dobija mislim 3-1 a priželjkujem 3-0 kao i u Australiji u svakom slučaju Novak pogotovo ako bude smiren i fokusiran kao danas tada Endi nema šanse.

Stevan

pre 7 godina

Ja ocekujem Novakovu pobedu, ali mozda i u 5 setova. Mislim da ce biti njihov najtezi mec do sada jer ima najvecu vaznost a sanse su 60%-40% na Novakovoj strani.

Kragujevac ceka 12 GS! Idemo Nole legendo!

skini brader

pre 7 godina

Ajmo Nole. Zajeban je Marej, al niko nije zajebaniji od Novaka. Ako Nole ima muda dobice ako ne jbg. Nole ce u podsvesti imati to da igra najbitniji mec karijere, al on je mentalna gromada. Sve zavisi od njega. Ocekujem pobedu, bice neizvesno u prva 2 seta mozda i egal, al 1 set je maximum za Mareja. Ako moram pogadjati nek bude 6:4 5:7 6:1 6:3 A onda da se poharaju Wimbledon i Rio

ferdinand

pre 7 godina

Idemo Endi,lagano do pobede!!
(Struja neuspesni brejkdenser,04. jun 2016 11:26)

Koliki pacijent treba da budeš da bi ovo napisao?

satelit

pre 7 godina

Mnogo teze finale nego prosle godine.. Ovaj Mari je pun samopuzdanja na sljaci. E,sad,ako Novak bude opterecen kao lani-mrka kapa.Ipak ,se nadam da ce Djokovic preboleti mentalno krizu i dovesti Endija u istu jer je Novak bolji igrac

Boris

pre 7 godina

Nerealno je očekivati da bude 3:0 za Novaka, ali verujem da Andy trenutno nema snage da dobije 3 od 5.

Ono što nije uzeto u razmatranje su mogući prekidi ili neka sitna kiša tokom meča. Mislim da to može dosta da promeni tok meča u zavisnosti kada se desi.

Prognoza 3:1 ili 3:2 za Novaka uz bar jedan TB.

Advokat svih Srba

pre 7 godina

Novak Djokovic:
Nije se preterano istrosio na ovom turniru,lagano je dizao formu i dostigao je bas kad treba u polu-finalu protiv nezgodnog Austrijanca,gde smo videli demonstraciju totalnog tenisa,teniskog virtuoza i naravno sad pred mec finala.Novak je bio nekarakteristicno za ovogodisnje izdanje RG-a u mecu protiv Tima poprilicno miran i psiholoski stabilan,sto dokazuje da je u punom fokusu i da ima "misiju" koju mora da ispuni.Prevalio je psiholoski nestabilan period zbog kise i nezgodnog Aguta preko glave,ima slobodan dan koji ga je prosle godine kostao turnira,igra protiv igraca koga dobija redovno(ruku na srce ono u Rimu ne racunam,zbog neverovatno napornog turnira i umora Novaka),na terenu je proveo dosta manje vremena od Endija,pritisak je naravno tu,ali Novaku je ovo cak 4 finale RG pa zna sta ga ceka.

Endi Marej:
U potpuno za sebe nepoznatoj situaciji prvo finale RG-a,ima zelju za osvetom zbog AO gde ga Novak redovno dobija,takodje veliki pritisak,neverovatno je napredovao na sljaci ove godine osvojio i prvi put Rim.Dosta se muci na turniru,nije navikao na konstantnost,moze izgoreti u zelji da dobije Novaka.Moze dobiti Novaka samo uz neverovatno slabu igru naseg tenisera,treba se paziti i biti maksimalno oprezan jer nije slucajno svetski broj 2.
Prognoza: Novak Djokovic - Andy Murray 3-0 (6:4;7-6;7-6)

gandra šajkaš

pre 7 godina

Biće jako težak meč. Novak izgara da osvoji RG,Mari je uporan kao mazga i jako dobro pripremljen. Naravno da priželjkujem Novakovu pobedu ali.....Poseban akcenat treba staviti na psihičkoj pripremi za meč. Ko mirnije uđe u meč osvaja. A to ćemo videti tek u nedelju.Novaku držim fige i molim se da odigra onako kako on zna,a onda ni dva Endija nisu dovoljni da ga zaustave...

dominus

pre 7 godina

Biće što biti mora, što je suđeno. Gotovo da sam bio ubeđen da Novak osvaja (npr u 4 seta), međutim, kako se primiče sama završnica turnira, ne možemo ništa sa sigurnošću reći. Ostaje da mu poželimo mnogo zdravlja i sportske sreće u nadi da će u nedelju 5. juna 2016. ostvariti 730 pobedu u karijeri.

AlCapo

pre 7 godina

Kao sto i sam kaze, Nole je ovo finale iscekivao jos od pre godinu dana. Zbog toga je bio nervozan i u Rimu i na RG sve do cetvrt-finala i polu-finala. Sada je to sve odradio, i ulazi cool u finalni mec i konacno po RG titulu!
3:0 za naseg asa, bez ikakve dileme!

Sinisa

pre 7 godina

Veoma interesantna situacija sto se tice njihovog rivalstva...Na prvi pogled bi pomislili,Novak vodi 23-10,razbija Mareja ali kad pogledamo samo finala,tu je vrlo tijesno,9-7.Sto znaci da je ovaoga Mareja ipak jako tesko dobiti u finalu.Nadamo se da ce sve dobro proci u finalu i da Novak konacno podize trofej.

Petar

pre 7 godina

Ja neću gledati, nemam živaca, tj imam nešto malo i želim da ih sačuvam. Ajde da ima 1 RG, ajde da nije već gubio toliko finala i polufinala, da nije skoro već 10 godina na pola koraka od titule - pa da i gledam! A ovako, ne treba mi to nerviranje, ne mogu!
Lepo na svakih pola sata proveravaš rezultat samo i na kraju ako pobedi gledaš reprizu ko čo'ek!



Ali znam da ću morati bar malo da provirim... :-/

DjokicaMali

pre 7 godina

Sto se mene tiče, za Noleta nije dobro da izgubi prvi set , jer je , i ovako pod pritiskom, zna on dobro sta se od njega ocekuje... Videli smo Endija u Rimu protiv Djokovica.. osvojio je prvi set 6:3 , a onda u drugi usao lagano kao favorit . Mada ovo je ipak GS igra se u tri dobijena, a ako vec mora da izgubi set neka ga izgubi u TB za 2-1 za Noleta. Samo hrabro legendo , znas sta mi zelimo ... Marijeva majka Džudi te je dekoncentrisala u Rimu, sada je nema u Parizu znaci opusteno xD

as

pre 7 godina

Interesantno je koliko Endi, protiv Novaka, bolje igra finalne mečeve, nego neke "manje bitne". Da li je moguće da se toliko nabrije za finale? Mislim - 9-7 u finalima, a 14-3 u "nefinalima".

Svete

pre 7 godina

Milan@

Berdih na Vimbldonu? Sto, pobedio bi najjaceg Nadala 2010. koji je krsio i lomio sve pred sobom tad?! Zaboravio si US OPEN 2010. Seti se, seti :*
(Mikii, 4. jun 2016 00:01)

Nadal je 2011. bio jaci nego 2010., a nijedan godisnji Nadal nije jaci od danasnjeg Djokovica, mozes uzeti neku mesecnu varijantu, nedeljnu, dnevnu pa bi mozda imao neke sanse ali godisnju nikako...
US open 2010, to je onaj turnir gde je Nadal igrao polufinale protiv Juznija a nakon toga je igrao Djokovic 4 sata protiv Rokija, to je bila subota a finale je igrano u nedelju na to mislis ?
Vidim da ti i dalje zivis u 2010., ako to je bas pohvalno za tebe. Primecujem i da polako pocinjes da navijas za Andija ?

Predo

pre 7 godina

Nije lako prognozirati ni pobednika, a kamoli rezultat, jer u takvim mečevima je moguće da bi danas pobedio jedan, a sutra drugi. Jedino što je realno je da je Novak bolji i kompletniji teniser, gledano i kroz uspehe i međusobni skor.
Igrački, Mari ima bolji prvi, Novak drugi servis, Novakov bekhend je za nijansu bolji, Mari ima jači forhend, ali efikasnost njihovih forhenda je podjednaka. Novak se bolje kreće, Mari ima bolju anticipaciju. Novak bolje igra u normalnim uslovima, Mari se bolje snalazi po vetru, jer ima kraći uzmah i navikao je od malena na takve uslove. U Škotskoj ima mnogo kiše, ali tenis na travi se ne igra po kiši.
Novak je pod manjim pritiskom, nego prošle godine, kada je i sam mislio da je uzeo RG nakon što je pobedio Nadala. Marej sam sebi nabija pritisak, a nabijaju mu ga i britanski novinari, koji ga nazivaju "jednim od najboljih u istoriji". Vavrinka prošel godine nije imao nikakav pritisak. On je bio i ostaće "Švajcarac broj 2". Prošle godine je pogađao sve, a ove godine u polufinalu skoro ništa.
Odlično je i što je Novak izgubio u Rimu. To Mareju stvara lažnu sliku, a svi znamo da je Novak igrao na nivou meča protiv Veselog. Jednostavno nije hteo da rizikuje previše pred mnogo važniji turnir.
Sad Zaključite sami.

Ivan

pre 7 godina

Pritisak je, malo je reći OGROMAN, preogroman je, treba izdržati to, odigra li Novak svojim punim itenzitetom mirne ruke i hladne glave onda jednostavno Mari nema šta da traži, međutim za to mu je potrebna MIRNA GLAVA, da se ne ponovi ne daj Bože prošlogodišnje finale sa Vavarinkom kada je Novak jednostavno sam sebe dobio, plus Vavrinka koji je igrao neverovatan meč karijere, plus umor od dvodnevnog igranja polufinala sa Marijem čemu je upravo Novak doprineo jer je ispustio laganih i veoma ubedljivih 2:o i dopusti da meč ode u 5.set sutradan! Ne desi li se to, ostane li Novak smiren i pruži li svoj maksimum onda nema šta da brinemo, pobeda je sigurna jer 100% fokusiranog i smirenog Novaka hladne glave jednostavno NIKO u ovom trenutku ne može da dobije u 3 seta! Međutim, ja se veoma bojim ovog drugog scenarija, da Novak ne izgori pod pritiskom, to je jedina šansa (ali velika) za Marija! Sve u svemu daj Bože da Nole sutra osvoji, zaista bi ušao u veliku tenisku legendu, bio bi prvi u Open eri sa sva 4 Gren slema u svom vlasništvu u nizu!

Ivan

pre 7 godina

Da neko uzme Novaku 3 seta u jednom meču to može samo Novak toga se bojim! Da ne izgori pod pritiskom! Inače, ostane li smiren i 100% fokusiran i pruži li svoj maksimum onako kako samo on ume, e onda RG je njegov 100%!