Nedelja, 22.05.2016.

09:34

Sampras: Previše je Novak dobar da ne osvoji RG

Legendarni američki teniser Pit Sampras smatra da Novak Đoković zaslužuje da osvoji Rolan Garos.

Izvor: B92

Sampras: Previše je Novak dobar da ne osvoji RG IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

95 Komentari

Sortiraj po:

znalkos

pre 7 godina

Bla-bla-bla... Vavrinka indijanac... bla-bla-bla... tepanje Endija... bla-bla-bla... naš je čovek, a njihovi su...? Bla-bla-bla... mora, najbolji, mora, najveći... bla-bla-bla...
A gde je nestalu uživanje u tenisu?! Bla-bla-bla!

anica

pre 7 godina

Poznato je da Sampras i Agasi nikada nisu bili u dobrim odnosima, zato ga Sampras i provocira.Novakov ritern je nula kao i on u poredjenju sa Agasijem jer je Agasi imao najbolji ritern na mnogo brzim podlogama a Novak na podlogama koje su mnogo usporene u odnosu na Agasijevo vreme.Da nisu usporene Novak nikada ne bi osvojio Vimbldon i Australiju sa ovakvim riternom i nacinom igre.

teča rasa

pre 7 godina

Videli smo mnogo puta protiv Federera i Karlovica kakav je riterner.
(RN, 22. maj 2016 10:32)

Федерер, а однос победа је?

Владо Бања Лука

pre 7 godina

Пит Сампрас је православац, Грк. Андре Агаси је такође православац, Јермен, право и пуно презиме му је Агасијан. Значи, два највећа америчка тенисера су православни хришћани.

Beljo

pre 7 godina

Ja smatram da je Denis Novak mnogo bolji riterner od Roda Lejvera.
Evo sam nedje bio izjavio da su tu nedje ali kako je Denis poboljsao svoju igru, sad sa sigurnoscu tvrdim da je bolji riterner.
E takvu tezinu ima ova Samprasova izjava jer danas je kod svih ritern znatno kvalitetniji nego prije 20 godina, a tek prije 40+...
Reketi. Tehnologija.

Simeon tapuskovic

pre 7 godina

Voleo bih da gresim; ali nema nista od toga ni ove godine! Ogroman je pritisak koji je na njemu bas zbog svih tih "mora", "konacno vreme je", "sada, ili nikada,"

djoko

pre 7 godina

volio bi finale sa Marejom da mu Tata Novak kaze ko je gazda...uvjeren sam da bi ga Nole vrlo ubjedljivo dobio idemooooo po 12.GS...Srbijaaaaaaaaaaaaaa

Banaćanin

pre 7 godina

Gospodin Sampras i pravo u centar. :-)
Uzeće Novak RG ove ili neke od narednih godina. Baš kao što je i Sampras rekao.

Dugo nisam verovao da je Novak iskren, neiskvaren, glumac, pošten i sl. Ali vremenom tj. godinama je pokazao da je klasa za sva vremena. Možda sam bio sumnjičav zbog mnogo naših zvezda koje su nam pokazale drugu ili pravu sliku - pokvarenu sliku (mnogi fudbaleri, košarkaši, vaterpolisti). Čast izuzecima.
Mnogi kritikuju Novaka za porez, gde živi i sl. Ali kome da ostavi pare?! Političarima u Srbiji?! Zato ima svoju fondaciju za decu i ugrožene uopšte u Srbiju. Hvala mu na tome.

Ogroman je ponos Srbije Novak, ako ne i najveći. :-)
Lepo bi bilo da što pre to svi razumeju u ovoj zemlji i od Novaka naprave još više i korisnije za samu državu. Kada kažem državu mislim na mlade. :-)

PS: Hvala Samprasu na iskrenosti i lepim izjavama za našeg Novaka. ;-)

Novak je kralj

pre 7 godina

Kad je taj isti sampras prosle godine za federera rekao da je najbolji svih vremena onda ste ga pljuvali, a sad taj isti sampras je gospodin, doktor, tata ... Licemjerje na nivou

dominus

pre 7 godina

Za ovog što reče da je Sampras amer. Može biti samo po rođenju i po tome što živi u SAD. Veroispovest pravoslavna, poreklo -samo ime kaže. Mnogo rodbine ima u Grčkoj i više puta je bio u istoj. Pa ga u neku ruku i oni mogu svojatat, iako ima američko državljanstvo.
Vrhunski teniser bio, ali na šljaci jako slab, da ne kažem užasan. Mada je u njegovo vreme bilo mnogo specijalista za šljaku, što onih koji su se dokopali trofeja na RG, što onih koji nisu.

Svete

pre 7 godina

Dve najvece potencijalne tragedije u open eri su da Djokovic mozda ne osvoji RG i da Marej nikada ne bude broj 1, obojica su previse dobri da to ne bi ostvarili !
Ovogodisnji RG ima mnogo veci znacaj posto moze da bude cetvrti GS u nizu a to nike nije uradio punih 47 godina !
Nadamo se da je ovo ta godinaza Djokovicaaaaa....

mare

pre 7 godina

Prosle godine je Vavrinka pogadjao sve kao lud sa Nadalom 2014.je bio na gem od dobijenog meca. OVogodisnji RG je Noletov duboko verujem u to kao i moj brat Pit ! idemooo

Svete

pre 7 godina

Dve najvece potencijalne tragedije u open eri su da Djokovic mozda ne osvoji RG i da Marej nikada ne bude broj 1, obojica su previse dobri da to ne bi ostvarili !
Ovogodisnji RG ima mnogo veci znacaj posto moze da bude cetvrti GS u nizu a to nike nije uradio punih 47 godina !
Nadamo se da je ovo ta godinaza Djokovicaaaaa....

nikola

pre 7 godina

Za ritern nisam siguran da je u istoriji. Agasi je riternirao mnogo jace servise za ono vreme od najvecih rivala Samprasa, Ivanisevica, Raftera, Bekera. Trava je recimo bila brza devedestih. Za svoju generaciju Nole je najbolji riterner. Ali sam siguran gledajuci sve igrace u istoriji da Nole ima najbolju i najkonstantniju kombinaciju bekenda i forhenda sa osnovne linije, mislim da mu jedan udarac od drugog ne bezi po kvalitetu. Sa ostalima nije slucaj . Federeru bolji forhend, Nadalu i Mareju takodje. Samprasu forhend, sem Agasija. Nole najvise podseca na njega i igrom i ponasanjem.

jack D

pre 7 godina

Djoković je izuzetan šljakaš i stvarno je nepravda da nema RG a da ga ima jedan Federer ili Wawrinka. Djoković jednostavno nije imao sreće na toj podlozi, ponajviše zbog Nadala koji je najbolji svih vremena na šljaci i osvojio je većinu titula. Novak je odmah iza njega, možda drugi ili treći šljakaš svih vremena, naravno po kvalitetu i stilu igre na šljaci ali nažalost sa nesrazmerno malo titula. Novak je ostavio iza sebe ogroman broj nezaboravnih epic-a na šljaci, čak i kad je gubio od Nadala, dok su Federer i Wawrinka do titule došli na sreću. Ali to je sport, sada sledi novi pokušaj, pa nek mu je sa srećom!

misterx

pre 7 godina

Dace Bog da Nole osvoji RG ove godine, ako dodje do finala, bice mu to 4. u Parizu. Fedeks kada je osvojio jedini RG, bilo je to takodje 4. finale, u mecu protiv Soderlinga. Pre toga je gubio uzastopno 3 puta od Nadala. Pa kada se zavijori srpska zastava i zacuje Boze pravde... ma plakacemo svi od srece, neka ide zivot.

oz

pre 7 godina

stvarno je neverovatno da Djokovic do sada nije osvojio RG,a recimo tri puta je pobedjivao na Wimbledonu....idemo Nole,ove godine se pise istorija.....

dd

pre 7 godina

sve dok je Novak opterecn da ga osvoji i dok je pod pritiskom javnosti i medija nece ga osvojiti....to ce se desiti kada bude potpuno opusten i bez pritiska ali to ce da bude jako tesko,Novak je mentalno jak ali ovaj trofej ga koci bas zbog tog pritiska MORANJA...lepo se videlo kada je pocistio sve do finala Rafu sa 3-0 i naleteo na vavrinku gde je izgubio u GLAVI taj mec a mnogo je bolji igrac...u tome je caka pa se bojim da ce i ovaj put isto tako biti,jednostavno je previse opetrecen a to doprinose i nasi i svetski mediji i mi navijaci...ali to prati svakog velikog igraca i sve je na njemu i kako se snadje u tom "ludilu"Nole samo treba da bude opusten i bez nervoze i to je to

v

pre 7 godina

Necemo valjda da verujemo u ono sto govore pokvareni amerikanci o nasem n0lu???
(Dr.Roddick, 22. maj 2016 10:07)

Covek ima pravoslavno poreklo. Nije da delim ljude, ali daleko je Pit od ''klasicnog Amera''. Dzaba komentarises.

mrmlj

pre 7 godina

@(Petar, 22. maj 2016 10:19)
Lepota sporta je, izmedju ostalog, i u tome sto nema mesta dilemi ko je sta zasluzio - to se vidi na terenu. Naravno, osim u slucaju nekih teskih sudijskih gresaka (da ne upotrebim neki tezi izraz), kojih se nesto ne secam na Rolan Garosu. Prosle godine je Vavrinka najvise zasluzio, Nadal je 9 puta najvise zasluzio, Federer je najvise zasluzio 2009. itd. Videcemo ko ce ove godine najvise zasluziti. Kad bi se to znalo unapred, ne bi se ni igralo.

Mika

pre 7 godina

Opet ce da mu nameste zreb da igra poslednji polufinale protiv Rafe i opet ce biti umoran za finale kao prosle godine. Jedni razlog zasto je Murray pobedio prosle nedelje je da je imao slabije protivnike u poslednjih par meceva i bio je sveziji.

Izdislav

pre 7 godina

Ove godine osvojice RG na silu, na inat a on to itekako moze. Pritisak na sve strane, velika nervoza ali na muci se junaci poznaju.

Valderama

pre 7 godina

Vetar u ledja Novaku pred pocetak RG.
Ako neko moze svojom izjavom da motivise Novaka onda je to Pistol Pit , koga Novak smatra svojim idolom.

Stojan

pre 7 godina

Za Novaka će biti najteži prvi protivnici na turniru. To se dobro vidjelo u Monte Karlu i Rimu. Treba se pripremiti za svakog igrača posebno. Pogledati dobre i slabe strane protivnika. Igrati na slabiju stranu i tako lakše pobijediti. Može se desiti da u ranoj fazi turnira ispadnu velika imena, kao što su Nadal, Marey,(Federer je već ispao). Mnogi pišu da će Novak da ispadne u ranoj fazi turnira, a ja mislim da će se Novak boriti, za svaki set, gem, pojen i udarac, do zadnjeg atoma svoje snage. Pripremiti dobru dnevnu formu i dobre udarce, pa šta bude da bude. Jedini si koji ove godine ima 1 GS osvojen. Borba će biti velika, za svaki udarac, pojen, gem, set i meč na turniru. SRETNO MAJSTORE.

јд123

pre 7 godina

Sećam se da je Sampras prvi od velikih tenisera prepoznao potencijal i kvalitet Djopkovića i bezrezervno ga je podržao.
(Boxy, 22. maj 2016 09:53)
Колико се ја сећам први од великих тенисера који је препознао Нолетов квалитет је МЕКИНРО. Он је стално говорио да ће бити велики играч и безрезервно га подржавао. Једини који се такође позитивно изјашњавао био је Бекер, али га није толико хвалио и "бранио" као Мекинро од оних који су га омаловажавали, као нпр. Виландер. Сампрас је био идол Новаку, али је као већина великих тенисера мање више давао неутралане изјаве. Чак је више хвалио Федерера, типа да мисли да је најбољи у историји, бољи и од њега, играо са Федерером егзибиционе мечеве. Када је Новак постао бр. 1, одиграо је и са њим који меч, али далеко мање промоције него са Федерером.

Aleksandar

pre 7 godina

U pravu je zaista, statisticki je nemoguce da ne osvoji ako zadrzi ovak kvalitet nas Novak. Elem i srecan mu rodjendan, ziv nam bio jos 100god. da ga pratimo :)

1,2

pre 7 godina

Iskreno, nece biti lako. Mareya nisam nikad vidio sa onakvim samopuzdanjem, tj stavom, medjutim njegovo samopuzdanje kao i svako drugo pociva na uspjehu, vidjeceml kakvo ce mu biti protiv Djokovica u najjacoj formi.

Arthur Dent

pre 7 godina

Au jbt koja je to tezina rijeci kad ih izgovori pazi Sampras heeey Sampras!!! Nista ja tu ne bi dodao vise. Sarajevo ceka RG. Hezaah!

Dejan

pre 7 godina

Zanimljivo je sto teniseri iz zemalja takozvanog "Komonvelta" uporno velicaju njihovog Mareja, dok Novaka stalno osporavaju. Amerikanci su prava gospoda u odnosu na Britance.

Arthur Dent

pre 7 godina

Au jbt koja je to tezina rijeci kad ih izgovori pazi Sampras heeey Sampras!!! Nista ja tu ne bi dodao vise. Sarajevo ceka RG. Hezaah!

ja to tako

pre 7 godina

Ceo svet hvali Novaka samo ga mi Srbi pljujemo. sta bi dala amerika, britanija sve velike zemlje da Nole igra pod njihovom zastavom. a mi i dalje pricamo placa li porez nama ili MONAKU. JADNI SMO. IDEMO NOLEEEEE !!!!

laki78

pre 7 godina

Nole je kao fudbalska reprezentacija Holandije kada dodje na RG.Na pocetku deluje kao masina ali nekako uvek se zakomplikuje do kraja turnira.Plasim se da mu je ovaj turnir definitivno sudbina da ne osvoji.Ovde se sve lomi,ako uzme RG uzece jos gomilu slemova i bice najbolji svih vremena.

nikola

pre 7 godina

Sad krece histerija.Videce te sve zlobnike i zavidnike ujedinjene samo oko jedne stvari.Samo da ne osvoji RG momak koji je najbolji i koji nikome nista lose ne misli.Bice cjnicnih komentara, urlika pred servis i ko zna jos sta.Ali nisu svesni da je momak pobednik i da ne uzme pehar, i ono sto oni nikada nece biti- covek.

Dragutin

pre 7 godina

Zaista je previše dobar, i neverovatno je da do danas nema bar 2 RG u kolekciji.
Prosto neverovatno da je gotovo sve živo osvojio, više puta, da toliko dobro igra na šljaci, da vlada pet godina i da ima pozitivan skor sa tri najveća rivala, - i nema još ni jedan RG! I da budemo realni, on na sledećem RG puni 30. Biće mu psihički sve teže da uzme taj trofej. Koliko god da zvuči nerealno ili patetično - ovo mu je možda poslednja šansa!?

dule

pre 7 godina

U tekstu je još jedna Samprasova konstatacija, koja mi se čini i važnija od one navadene u naslovu a to je njegovo mišljenje da je Nole NESPORNO NAJBOLJI RITERNER U ISTORIJI IGRE !

мод

pre 7 godina

СРЕЋАН РОЂЕНДАН, МАЈСТОРЕ И МАЕСТРО.Пуно здравља, љубави и среће!НАПРЕД МАЈСТОРЕ!!!!!!!

Le roi

pre 7 godina

Bas ljepo, korektno kaze dobar "stari" Sampras. Zaista intereantno i preodlucujici ce biti zavrsna, vruca fasa turnira, znaci od 1/4 finala do finala. Ko tu uhvati "najlakse" protivnike (malo vremena na terenu), ima dan vise odmora, igra bez prekida (kisa) taj pobedjuje na kraju. prosle godine nole za redom igrao protiv nadala i murraya preko dva dana i onda pre umoran bijo u finalu za veliku borbu. nabolji moguci scenarijo bi bijo ako nadal ispadne pre polu finala! ako ne, sanse lose za novaka.

Mučenje ga je ove godine gledati... Osim polufinala AO i finala Dohe

pre 7 godina

Vidim dosta optimizma u komentarima ovde. Je li ga zasnivate na Novakovim ovogodišnjim igrama - ne samo na šljaci, uopšte - ili onako, po navici. Ako je na igrama, onda ste gledali nekog drugog igrača, ne Novaka Đokovića. Lošiji, posebno na šljaci, on nije bio u poslednjih 6 godina.

Zlatko Todorović

pre 7 godina

Pa gde su mi sad ovi "stručnjaci". Javiće se neki, siguran sam. Ako se jave a nisam tu, pozdravite ih i recite im da ima dežurnih apoteka. Neka traže andtidepresive, il neka se strpe dok se ne legalizuje marihuana u medicinske svrhe.

fanatik de football

pre 7 godina

U cetvrtom kolu prvo Bernard Tomic ili Roberto Bautista Agut,
u cetvrtfinalu David Ferrer ili Tomas Berdih,
u polufinalu Nadal,
u finalu tepanje Endija na zdravlje britanskih navijaca.

Bane

pre 7 godina

Nole je zaista najbilj i bice najbolji u istoriji. U slucaju da ne osviji sad RG osvojoi ce naredne ili one tamo ili za tri godine sve jedno imace ga kad tad. Nole je ziv covek u sportu se desi da mu nije dan a onom indijancu vavrinki ja taj dan bio najbolji u zivotu i vise nikad nije ponovio ni bluzu takav mec kao sa Noletom.
Sve u svemu ovaj rurnir nije piranje zivota i smrti bice Noletov pre ili kasnije a Nole ce biti prvi jis najmanje 4 godine, najmanje.

Boxy

pre 7 godina

Ovako govori pravi, dokazani šampion, bez okolišanja i bez sujete. Sećam se da je Sampras prvi od velikih tenisera prepoznao potencijal i kvalitet Djopkovića i bezrezervno ga je podržao. Mislim i da je Novak negde izjavio kako mu je ta podrška puno pomogla u sticanju samopouzdanja. Apsolutno je tačno ovo što je Sampras izjavio. Novak igra gotovo podjednako dobro na svim podlogama, i samo je pitanje vremena kada će i na Rolan Garosu da konačno "probije ljusku". Ubednjen sam, da kada ga jednom osvoji to neće biti i poslednji put. Srećno Novače!

ja to tako

pre 7 godina

Ceo svet hvali Novaka samo ga mi Srbi pljujemo. sta bi dala amerika, britanija sve velike zemlje da Nole igra pod njihovom zastavom. a mi i dalje pricamo placa li porez nama ili MONAKU. JADNI SMO. IDEMO NOLEEEEE !!!!

Boxy

pre 7 godina

Ovako govori pravi, dokazani šampion, bez okolišanja i bez sujete. Sećam se da je Sampras prvi od velikih tenisera prepoznao potencijal i kvalitet Djopkovića i bezrezervno ga je podržao. Mislim i da je Novak negde izjavio kako mu je ta podrška puno pomogla u sticanju samopouzdanja. Apsolutno je tačno ovo što je Sampras izjavio. Novak igra gotovo podjednako dobro na svim podlogama, i samo je pitanje vremena kada će i na Rolan Garosu da konačno "probije ljusku". Ubednjen sam, da kada ga jednom osvoji to neće biti i poslednji put. Srećno Novače!

fanatik de football

pre 7 godina

U cetvrtom kolu prvo Bernard Tomic ili Roberto Bautista Agut,
u cetvrtfinalu David Ferrer ili Tomas Berdih,
u polufinalu Nadal,
u finalu tepanje Endija na zdravlje britanskih navijaca.

dule

pre 7 godina

U tekstu je još jedna Samprasova konstatacija, koja mi se čini i važnija od one navadene u naslovu a to je njegovo mišljenje da je Nole NESPORNO NAJBOLJI RITERNER U ISTORIJI IGRE !

Bane

pre 7 godina

Nole je zaista najbilj i bice najbolji u istoriji. U slucaju da ne osviji sad RG osvojoi ce naredne ili one tamo ili za tri godine sve jedno imace ga kad tad. Nole je ziv covek u sportu se desi da mu nije dan a onom indijancu vavrinki ja taj dan bio najbolji u zivotu i vise nikad nije ponovio ni bluzu takav mec kao sa Noletom.
Sve u svemu ovaj rurnir nije piranje zivota i smrti bice Noletov pre ili kasnije a Nole ce biti prvi jis najmanje 4 godine, najmanje.

1,2

pre 7 godina

Iskreno, nece biti lako. Mareya nisam nikad vidio sa onakvim samopuzdanjem, tj stavom, medjutim njegovo samopuzdanje kao i svako drugo pociva na uspjehu, vidjeceml kakvo ce mu biti protiv Djokovica u najjacoj formi.

nikola

pre 7 godina

Sad krece histerija.Videce te sve zlobnike i zavidnike ujedinjene samo oko jedne stvari.Samo da ne osvoji RG momak koji je najbolji i koji nikome nista lose ne misli.Bice cjnicnih komentara, urlika pred servis i ko zna jos sta.Ali nisu svesni da je momak pobednik i da ne uzme pehar, i ono sto oni nikada nece biti- covek.

Arthur Dent

pre 7 godina

Au jbt koja je to tezina rijeci kad ih izgovori pazi Sampras heeey Sampras!!! Nista ja tu ne bi dodao vise. Sarajevo ceka RG. Hezaah!

jack D

pre 7 godina

Djoković je izuzetan šljakaš i stvarno je nepravda da nema RG a da ga ima jedan Federer ili Wawrinka. Djoković jednostavno nije imao sreće na toj podlozi, ponajviše zbog Nadala koji je najbolji svih vremena na šljaci i osvojio je većinu titula. Novak je odmah iza njega, možda drugi ili treći šljakaš svih vremena, naravno po kvalitetu i stilu igre na šljaci ali nažalost sa nesrazmerno malo titula. Novak je ostavio iza sebe ogroman broj nezaboravnih epic-a na šljaci, čak i kad je gubio od Nadala, dok su Federer i Wawrinka do titule došli na sreću. Ali to je sport, sada sledi novi pokušaj, pa nek mu je sa srećom!

oz

pre 7 godina

stvarno je neverovatno da Djokovic do sada nije osvojio RG,a recimo tri puta je pobedjivao na Wimbledonu....idemo Nole,ove godine se pise istorija.....

Svete

pre 7 godina

Dve najvece potencijalne tragedije u open eri su da Djokovic mozda ne osvoji RG i da Marej nikada ne bude broj 1, obojica su previse dobri da to ne bi ostvarili !
Ovogodisnji RG ima mnogo veci znacaj posto moze da bude cetvrti GS u nizu a to nike nije uradio punih 47 godina !
Nadamo se da je ovo ta godinaza Djokovicaaaaa....

Valderama

pre 7 godina

Vetar u ledja Novaku pred pocetak RG.
Ako neko moze svojom izjavom da motivise Novaka onda je to Pistol Pit , koga Novak smatra svojim idolom.

Mika

pre 7 godina

Opet ce da mu nameste zreb da igra poslednji polufinale protiv Rafe i opet ce biti umoran za finale kao prosle godine. Jedni razlog zasto je Murray pobedio prosle nedelje je da je imao slabije protivnike u poslednjih par meceva i bio je sveziji.

mare

pre 7 godina

Prosle godine je Vavrinka pogadjao sve kao lud sa Nadalom 2014.je bio na gem od dobijenog meca. OVogodisnji RG je Noletov duboko verujem u to kao i moj brat Pit ! idemooo

misterx

pre 7 godina

Dace Bog da Nole osvoji RG ove godine, ako dodje do finala, bice mu to 4. u Parizu. Fedeks kada je osvojio jedini RG, bilo je to takodje 4. finale, u mecu protiv Soderlinga. Pre toga je gubio uzastopno 3 puta od Nadala. Pa kada se zavijori srpska zastava i zacuje Boze pravde... ma plakacemo svi od srece, neka ide zivot.

Izdislav

pre 7 godina

Ove godine osvojice RG na silu, na inat a on to itekako moze. Pritisak na sve strane, velika nervoza ali na muci se junaci poznaju.

Владо Бања Лука

pre 7 godina

Пит Сампрас је православац, Грк. Андре Агаси је такође православац, Јермен, право и пуно презиме му је Агасијан. Значи, два највећа америчка тенисера су православни хришћани.

v

pre 7 godina

Necemo valjda da verujemo u ono sto govore pokvareni amerikanci o nasem n0lu???
(Dr.Roddick, 22. maj 2016 10:07)

Covek ima pravoslavno poreklo. Nije da delim ljude, ali daleko je Pit od ''klasicnog Amera''. Dzaba komentarises.

Zlatko Todorović

pre 7 godina

Pa gde su mi sad ovi "stručnjaci". Javiće se neki, siguran sam. Ako se jave a nisam tu, pozdravite ih i recite im da ima dežurnih apoteka. Neka traže andtidepresive, il neka se strpe dok se ne legalizuje marihuana u medicinske svrhe.

Dejan

pre 7 godina

Zanimljivo je sto teniseri iz zemalja takozvanog "Komonvelta" uporno velicaju njihovog Mareja, dok Novaka stalno osporavaju. Amerikanci su prava gospoda u odnosu na Britance.

Banaćanin

pre 7 godina

Gospodin Sampras i pravo u centar. :-)
Uzeće Novak RG ove ili neke od narednih godina. Baš kao što je i Sampras rekao.

Dugo nisam verovao da je Novak iskren, neiskvaren, glumac, pošten i sl. Ali vremenom tj. godinama je pokazao da je klasa za sva vremena. Možda sam bio sumnjičav zbog mnogo naših zvezda koje su nam pokazale drugu ili pravu sliku - pokvarenu sliku (mnogi fudbaleri, košarkaši, vaterpolisti). Čast izuzecima.
Mnogi kritikuju Novaka za porez, gde živi i sl. Ali kome da ostavi pare?! Političarima u Srbiji?! Zato ima svoju fondaciju za decu i ugrožene uopšte u Srbiju. Hvala mu na tome.

Ogroman je ponos Srbije Novak, ako ne i najveći. :-)
Lepo bi bilo da što pre to svi razumeju u ovoj zemlji i od Novaka naprave još više i korisnije za samu državu. Kada kažem državu mislim na mlade. :-)

PS: Hvala Samprasu na iskrenosti i lepim izjavama za našeg Novaka. ;-)

мод

pre 7 godina

СРЕЋАН РОЂЕНДАН, МАЈСТОРЕ И МАЕСТРО.Пуно здравља, љубави и среће!НАПРЕД МАЈСТОРЕ!!!!!!!

јд123

pre 7 godina

Sećam se da je Sampras prvi od velikih tenisera prepoznao potencijal i kvalitet Djopkovića i bezrezervno ga je podržao.
(Boxy, 22. maj 2016 09:53)
Колико се ја сећам први од великих тенисера који је препознао Нолетов квалитет је МЕКИНРО. Он је стално говорио да ће бити велики играч и безрезервно га подржавао. Једини који се такође позитивно изјашњавао био је Бекер, али га није толико хвалио и "бранио" као Мекинро од оних који су га омаловажавали, као нпр. Виландер. Сампрас је био идол Новаку, али је као већина великих тенисера мање више давао неутралане изјаве. Чак је више хвалио Федерера, типа да мисли да је најбољи у историји, бољи и од њега, играо са Федерером егзибиционе мечеве. Када је Новак постао бр. 1, одиграо је и са њим који меч, али далеко мање промоције него са Федерером.

Arthur Dent

pre 7 godina

Au jbt koja je to tezina rijeci kad ih izgovori pazi Sampras heeey Sampras!!! Nista ja tu ne bi dodao vise. Sarajevo ceka RG. Hezaah!

djoko

pre 7 godina

volio bi finale sa Marejom da mu Tata Novak kaze ko je gazda...uvjeren sam da bi ga Nole vrlo ubjedljivo dobio idemooooo po 12.GS...Srbijaaaaaaaaaaaaaa

Svete

pre 7 godina

Dve najvece potencijalne tragedije u open eri su da Djokovic mozda ne osvoji RG i da Marej nikada ne bude broj 1, obojica su previse dobri da to ne bi ostvarili !
Ovogodisnji RG ima mnogo veci znacaj posto moze da bude cetvrti GS u nizu a to nike nije uradio punih 47 godina !
Nadamo se da je ovo ta godinaza Djokovicaaaaa....

Aleksandar

pre 7 godina

U pravu je zaista, statisticki je nemoguce da ne osvoji ako zadrzi ovak kvalitet nas Novak. Elem i srecan mu rodjendan, ziv nam bio jos 100god. da ga pratimo :)

dd

pre 7 godina

sve dok je Novak opterecn da ga osvoji i dok je pod pritiskom javnosti i medija nece ga osvojiti....to ce se desiti kada bude potpuno opusten i bez pritiska ali to ce da bude jako tesko,Novak je mentalno jak ali ovaj trofej ga koci bas zbog tog pritiska MORANJA...lepo se videlo kada je pocistio sve do finala Rafu sa 3-0 i naleteo na vavrinku gde je izgubio u GLAVI taj mec a mnogo je bolji igrac...u tome je caka pa se bojim da ce i ovaj put isto tako biti,jednostavno je previse opetrecen a to doprinose i nasi i svetski mediji i mi navijaci...ali to prati svakog velikog igraca i sve je na njemu i kako se snadje u tom "ludilu"Nole samo treba da bude opusten i bez nervoze i to je to

laki78

pre 7 godina

Nole je kao fudbalska reprezentacija Holandije kada dodje na RG.Na pocetku deluje kao masina ali nekako uvek se zakomplikuje do kraja turnira.Plasim se da mu je ovaj turnir definitivno sudbina da ne osvoji.Ovde se sve lomi,ako uzme RG uzece jos gomilu slemova i bice najbolji svih vremena.

Dragutin

pre 7 godina

Zaista je previše dobar, i neverovatno je da do danas nema bar 2 RG u kolekciji.
Prosto neverovatno da je gotovo sve živo osvojio, više puta, da toliko dobro igra na šljaci, da vlada pet godina i da ima pozitivan skor sa tri najveća rivala, - i nema još ni jedan RG! I da budemo realni, on na sledećem RG puni 30. Biće mu psihički sve teže da uzme taj trofej. Koliko god da zvuči nerealno ili patetično - ovo mu je možda poslednja šansa!?

Stojan

pre 7 godina

Za Novaka će biti najteži prvi protivnici na turniru. To se dobro vidjelo u Monte Karlu i Rimu. Treba se pripremiti za svakog igrača posebno. Pogledati dobre i slabe strane protivnika. Igrati na slabiju stranu i tako lakše pobijediti. Može se desiti da u ranoj fazi turnira ispadnu velika imena, kao što su Nadal, Marey,(Federer je već ispao). Mnogi pišu da će Novak da ispadne u ranoj fazi turnira, a ja mislim da će se Novak boriti, za svaki set, gem, pojen i udarac, do zadnjeg atoma svoje snage. Pripremiti dobru dnevnu formu i dobre udarce, pa šta bude da bude. Jedini si koji ove godine ima 1 GS osvojen. Borba će biti velika, za svaki udarac, pojen, gem, set i meč na turniru. SRETNO MAJSTORE.

dominus

pre 7 godina

Za ovog što reče da je Sampras amer. Može biti samo po rođenju i po tome što živi u SAD. Veroispovest pravoslavna, poreklo -samo ime kaže. Mnogo rodbine ima u Grčkoj i više puta je bio u istoj. Pa ga u neku ruku i oni mogu svojatat, iako ima američko državljanstvo.
Vrhunski teniser bio, ali na šljaci jako slab, da ne kažem užasan. Mada je u njegovo vreme bilo mnogo specijalista za šljaku, što onih koji su se dokopali trofeja na RG, što onih koji nisu.

mrmlj

pre 7 godina

@(Petar, 22. maj 2016 10:19)
Lepota sporta je, izmedju ostalog, i u tome sto nema mesta dilemi ko je sta zasluzio - to se vidi na terenu. Naravno, osim u slucaju nekih teskih sudijskih gresaka (da ne upotrebim neki tezi izraz), kojih se nesto ne secam na Rolan Garosu. Prosle godine je Vavrinka najvise zasluzio, Nadal je 9 puta najvise zasluzio, Federer je najvise zasluzio 2009. itd. Videcemo ko ce ove godine najvise zasluziti. Kad bi se to znalo unapred, ne bi se ni igralo.

Le roi

pre 7 godina

Bas ljepo, korektno kaze dobar "stari" Sampras. Zaista intereantno i preodlucujici ce biti zavrsna, vruca fasa turnira, znaci od 1/4 finala do finala. Ko tu uhvati "najlakse" protivnike (malo vremena na terenu), ima dan vise odmora, igra bez prekida (kisa) taj pobedjuje na kraju. prosle godine nole za redom igrao protiv nadala i murraya preko dva dana i onda pre umoran bijo u finalu za veliku borbu. nabolji moguci scenarijo bi bijo ako nadal ispadne pre polu finala! ako ne, sanse lose za novaka.

teča rasa

pre 7 godina

Videli smo mnogo puta protiv Federera i Karlovica kakav je riterner.
(RN, 22. maj 2016 10:32)

Федерер, а однос победа је?

Novak je kralj

pre 7 godina

Kad je taj isti sampras prosle godine za federera rekao da je najbolji svih vremena onda ste ga pljuvali, a sad taj isti sampras je gospodin, doktor, tata ... Licemjerje na nivou

nikola

pre 7 godina

Za ritern nisam siguran da je u istoriji. Agasi je riternirao mnogo jace servise za ono vreme od najvecih rivala Samprasa, Ivanisevica, Raftera, Bekera. Trava je recimo bila brza devedestih. Za svoju generaciju Nole je najbolji riterner. Ali sam siguran gledajuci sve igrace u istoriji da Nole ima najbolju i najkonstantniju kombinaciju bekenda i forhenda sa osnovne linije, mislim da mu jedan udarac od drugog ne bezi po kvalitetu. Sa ostalima nije slucaj . Federeru bolji forhend, Nadalu i Mareju takodje. Samprasu forhend, sem Agasija. Nole najvise podseca na njega i igrom i ponasanjem.

Mučenje ga je ove godine gledati... Osim polufinala AO i finala Dohe

pre 7 godina

Vidim dosta optimizma u komentarima ovde. Je li ga zasnivate na Novakovim ovogodišnjim igrama - ne samo na šljaci, uopšte - ili onako, po navici. Ako je na igrama, onda ste gledali nekog drugog igrača, ne Novaka Đokovića. Lošiji, posebno na šljaci, on nije bio u poslednjih 6 godina.

Simeon tapuskovic

pre 7 godina

Voleo bih da gresim; ali nema nista od toga ni ove godine! Ogroman je pritisak koji je na njemu bas zbog svih tih "mora", "konacno vreme je", "sada, ili nikada,"

Beljo

pre 7 godina

Ja smatram da je Denis Novak mnogo bolji riterner od Roda Lejvera.
Evo sam nedje bio izjavio da su tu nedje ali kako je Denis poboljsao svoju igru, sad sa sigurnoscu tvrdim da je bolji riterner.
E takvu tezinu ima ova Samprasova izjava jer danas je kod svih ritern znatno kvalitetniji nego prije 20 godina, a tek prije 40+...
Reketi. Tehnologija.

znalkos

pre 7 godina

Bla-bla-bla... Vavrinka indijanac... bla-bla-bla... tepanje Endija... bla-bla-bla... naš je čovek, a njihovi su...? Bla-bla-bla... mora, najbolji, mora, najveći... bla-bla-bla...
A gde je nestalu uživanje u tenisu?! Bla-bla-bla!

anica

pre 7 godina

Poznato je da Sampras i Agasi nikada nisu bili u dobrim odnosima, zato ga Sampras i provocira.Novakov ritern je nula kao i on u poredjenju sa Agasijem jer je Agasi imao najbolji ritern na mnogo brzim podlogama a Novak na podlogama koje su mnogo usporene u odnosu na Agasijevo vreme.Da nisu usporene Novak nikada ne bi osvojio Vimbldon i Australiju sa ovakvim riternom i nacinom igre.

laki78

pre 7 godina

Nole je kao fudbalska reprezentacija Holandije kada dodje na RG.Na pocetku deluje kao masina ali nekako uvek se zakomplikuje do kraja turnira.Plasim se da mu je ovaj turnir definitivno sudbina da ne osvoji.Ovde se sve lomi,ako uzme RG uzece jos gomilu slemova i bice najbolji svih vremena.

Mučenje ga je ove godine gledati... Osim polufinala AO i finala Dohe

pre 7 godina

Vidim dosta optimizma u komentarima ovde. Je li ga zasnivate na Novakovim ovogodišnjim igrama - ne samo na šljaci, uopšte - ili onako, po navici. Ako je na igrama, onda ste gledali nekog drugog igrača, ne Novaka Đokovića. Lošiji, posebno na šljaci, on nije bio u poslednjih 6 godina.

Le roi

pre 7 godina

Bas ljepo, korektno kaze dobar "stari" Sampras. Zaista intereantno i preodlucujici ce biti zavrsna, vruca fasa turnira, znaci od 1/4 finala do finala. Ko tu uhvati "najlakse" protivnike (malo vremena na terenu), ima dan vise odmora, igra bez prekida (kisa) taj pobedjuje na kraju. prosle godine nole za redom igrao protiv nadala i murraya preko dva dana i onda pre umoran bijo u finalu za veliku borbu. nabolji moguci scenarijo bi bijo ako nadal ispadne pre polu finala! ako ne, sanse lose za novaka.

Simeon tapuskovic

pre 7 godina

Voleo bih da gresim; ali nema nista od toga ni ove godine! Ogroman je pritisak koji je na njemu bas zbog svih tih "mora", "konacno vreme je", "sada, ili nikada,"

Dragutin

pre 7 godina

Zaista je previše dobar, i neverovatno je da do danas nema bar 2 RG u kolekciji.
Prosto neverovatno da je gotovo sve živo osvojio, više puta, da toliko dobro igra na šljaci, da vlada pet godina i da ima pozitivan skor sa tri najveća rivala, - i nema još ni jedan RG! I da budemo realni, on na sledećem RG puni 30. Biće mu psihički sve teže da uzme taj trofej. Koliko god da zvuči nerealno ili patetično - ovo mu je možda poslednja šansa!?

ja to tako

pre 7 godina

Ceo svet hvali Novaka samo ga mi Srbi pljujemo. sta bi dala amerika, britanija sve velike zemlje da Nole igra pod njihovom zastavom. a mi i dalje pricamo placa li porez nama ili MONAKU. JADNI SMO. IDEMO NOLEEEEE !!!!

Novak je kralj

pre 7 godina

Kad je taj isti sampras prosle godine za federera rekao da je najbolji svih vremena onda ste ga pljuvali, a sad taj isti sampras je gospodin, doktor, tata ... Licemjerje na nivou

Beljo

pre 7 godina

Ja smatram da je Denis Novak mnogo bolji riterner od Roda Lejvera.
Evo sam nedje bio izjavio da su tu nedje ali kako je Denis poboljsao svoju igru, sad sa sigurnoscu tvrdim da je bolji riterner.
E takvu tezinu ima ova Samprasova izjava jer danas je kod svih ritern znatno kvalitetniji nego prije 20 godina, a tek prije 40+...
Reketi. Tehnologija.

nikola

pre 7 godina

Za ritern nisam siguran da je u istoriji. Agasi je riternirao mnogo jace servise za ono vreme od najvecih rivala Samprasa, Ivanisevica, Raftera, Bekera. Trava je recimo bila brza devedestih. Za svoju generaciju Nole je najbolji riterner. Ali sam siguran gledajuci sve igrace u istoriji da Nole ima najbolju i najkonstantniju kombinaciju bekenda i forhenda sa osnovne linije, mislim da mu jedan udarac od drugog ne bezi po kvalitetu. Sa ostalima nije slucaj . Federeru bolji forhend, Nadalu i Mareju takodje. Samprasu forhend, sem Agasija. Nole najvise podseca na njega i igrom i ponasanjem.

nikola

pre 7 godina

Sad krece histerija.Videce te sve zlobnike i zavidnike ujedinjene samo oko jedne stvari.Samo da ne osvoji RG momak koji je najbolji i koji nikome nista lose ne misli.Bice cjnicnih komentara, urlika pred servis i ko zna jos sta.Ali nisu svesni da je momak pobednik i da ne uzme pehar, i ono sto oni nikada nece biti- covek.

dule

pre 7 godina

U tekstu je još jedna Samprasova konstatacija, koja mi se čini i važnija od one navadene u naslovu a to je njegovo mišljenje da je Nole NESPORNO NAJBOLJI RITERNER U ISTORIJI IGRE !

Dejan

pre 7 godina

Zanimljivo je sto teniseri iz zemalja takozvanog "Komonvelta" uporno velicaju njihovog Mareja, dok Novaka stalno osporavaju. Amerikanci su prava gospoda u odnosu na Britance.

Mika

pre 7 godina

Opet ce da mu nameste zreb da igra poslednji polufinale protiv Rafe i opet ce biti umoran za finale kao prosle godine. Jedni razlog zasto je Murray pobedio prosle nedelje je da je imao slabije protivnike u poslednjih par meceva i bio je sveziji.

Владо Бања Лука

pre 7 godina

Пит Сампрас је православац, Грк. Андре Агаси је такође православац, Јермен, право и пуно презиме му је Агасијан. Значи, два највећа америчка тенисера су православни хришћани.

dd

pre 7 godina

sve dok je Novak opterecn da ga osvoji i dok je pod pritiskom javnosti i medija nece ga osvojiti....to ce se desiti kada bude potpuno opusten i bez pritiska ali to ce da bude jako tesko,Novak je mentalno jak ali ovaj trofej ga koci bas zbog tog pritiska MORANJA...lepo se videlo kada je pocistio sve do finala Rafu sa 3-0 i naleteo na vavrinku gde je izgubio u GLAVI taj mec a mnogo je bolji igrac...u tome je caka pa se bojim da ce i ovaj put isto tako biti,jednostavno je previse opetrecen a to doprinose i nasi i svetski mediji i mi navijaci...ali to prati svakog velikog igraca i sve je na njemu i kako se snadje u tom "ludilu"Nole samo treba da bude opusten i bez nervoze i to je to

Stojan

pre 7 godina

Za Novaka će biti najteži prvi protivnici na turniru. To se dobro vidjelo u Monte Karlu i Rimu. Treba se pripremiti za svakog igrača posebno. Pogledati dobre i slabe strane protivnika. Igrati na slabiju stranu i tako lakše pobijediti. Može se desiti da u ranoj fazi turnira ispadnu velika imena, kao što su Nadal, Marey,(Federer je već ispao). Mnogi pišu da će Novak da ispadne u ranoj fazi turnira, a ja mislim da će se Novak boriti, za svaki set, gem, pojen i udarac, do zadnjeg atoma svoje snage. Pripremiti dobru dnevnu formu i dobre udarce, pa šta bude da bude. Jedini si koji ove godine ima 1 GS osvojen. Borba će biti velika, za svaki udarac, pojen, gem, set i meč na turniru. SRETNO MAJSTORE.

Svete

pre 7 godina

Dve najvece potencijalne tragedije u open eri su da Djokovic mozda ne osvoji RG i da Marej nikada ne bude broj 1, obojica su previse dobri da to ne bi ostvarili !
Ovogodisnji RG ima mnogo veci znacaj posto moze da bude cetvrti GS u nizu a to nike nije uradio punih 47 godina !
Nadamo se da je ovo ta godinaza Djokovicaaaaa....

fanatik de football

pre 7 godina

U cetvrtom kolu prvo Bernard Tomic ili Roberto Bautista Agut,
u cetvrtfinalu David Ferrer ili Tomas Berdih,
u polufinalu Nadal,
u finalu tepanje Endija na zdravlje britanskih navijaca.

mrmlj

pre 7 godina

@(Petar, 22. maj 2016 10:19)
Lepota sporta je, izmedju ostalog, i u tome sto nema mesta dilemi ko je sta zasluzio - to se vidi na terenu. Naravno, osim u slucaju nekih teskih sudijskih gresaka (da ne upotrebim neki tezi izraz), kojih se nesto ne secam na Rolan Garosu. Prosle godine je Vavrinka najvise zasluzio, Nadal je 9 puta najvise zasluzio, Federer je najvise zasluzio 2009. itd. Videcemo ko ce ove godine najvise zasluziti. Kad bi se to znalo unapred, ne bi se ni igralo.

Boxy

pre 7 godina

Ovako govori pravi, dokazani šampion, bez okolišanja i bez sujete. Sećam se da je Sampras prvi od velikih tenisera prepoznao potencijal i kvalitet Djopkovića i bezrezervno ga je podržao. Mislim i da je Novak negde izjavio kako mu je ta podrška puno pomogla u sticanju samopouzdanja. Apsolutno je tačno ovo što je Sampras izjavio. Novak igra gotovo podjednako dobro na svim podlogama, i samo je pitanje vremena kada će i na Rolan Garosu da konačno "probije ljusku". Ubednjen sam, da kada ga jednom osvoji to neće biti i poslednji put. Srećno Novače!

jack D

pre 7 godina

Djoković je izuzetan šljakaš i stvarno je nepravda da nema RG a da ga ima jedan Federer ili Wawrinka. Djoković jednostavno nije imao sreće na toj podlozi, ponajviše zbog Nadala koji je najbolji svih vremena na šljaci i osvojio je većinu titula. Novak je odmah iza njega, možda drugi ili treći šljakaš svih vremena, naravno po kvalitetu i stilu igre na šljaci ali nažalost sa nesrazmerno malo titula. Novak je ostavio iza sebe ogroman broj nezaboravnih epic-a na šljaci, čak i kad je gubio od Nadala, dok su Federer i Wawrinka do titule došli na sreću. Ali to je sport, sada sledi novi pokušaj, pa nek mu je sa srećom!

v

pre 7 godina

Necemo valjda da verujemo u ono sto govore pokvareni amerikanci o nasem n0lu???
(Dr.Roddick, 22. maj 2016 10:07)

Covek ima pravoslavno poreklo. Nije da delim ljude, ali daleko je Pit od ''klasicnog Amera''. Dzaba komentarises.

Svete

pre 7 godina

Dve najvece potencijalne tragedije u open eri su da Djokovic mozda ne osvoji RG i da Marej nikada ne bude broj 1, obojica su previse dobri da to ne bi ostvarili !
Ovogodisnji RG ima mnogo veci znacaj posto moze da bude cetvrti GS u nizu a to nike nije uradio punih 47 godina !
Nadamo se da je ovo ta godinaza Djokovicaaaaa....

Bane

pre 7 godina

Nole je zaista najbilj i bice najbolji u istoriji. U slucaju da ne osviji sad RG osvojoi ce naredne ili one tamo ili za tri godine sve jedno imace ga kad tad. Nole je ziv covek u sportu se desi da mu nije dan a onom indijancu vavrinki ja taj dan bio najbolji u zivotu i vise nikad nije ponovio ni bluzu takav mec kao sa Noletom.
Sve u svemu ovaj rurnir nije piranje zivota i smrti bice Noletov pre ili kasnije a Nole ce biti prvi jis najmanje 4 godine, najmanje.

Zlatko Todorović

pre 7 godina

Pa gde su mi sad ovi "stručnjaci". Javiće se neki, siguran sam. Ako se jave a nisam tu, pozdravite ih i recite im da ima dežurnih apoteka. Neka traže andtidepresive, il neka se strpe dok se ne legalizuje marihuana u medicinske svrhe.

Izdislav

pre 7 godina

Ove godine osvojice RG na silu, na inat a on to itekako moze. Pritisak na sve strane, velika nervoza ali na muci se junaci poznaju.

misterx

pre 7 godina

Dace Bog da Nole osvoji RG ove godine, ako dodje do finala, bice mu to 4. u Parizu. Fedeks kada je osvojio jedini RG, bilo je to takodje 4. finale, u mecu protiv Soderlinga. Pre toga je gubio uzastopno 3 puta od Nadala. Pa kada se zavijori srpska zastava i zacuje Boze pravde... ma plakacemo svi od srece, neka ide zivot.

dominus

pre 7 godina

Za ovog što reče da je Sampras amer. Može biti samo po rođenju i po tome što živi u SAD. Veroispovest pravoslavna, poreklo -samo ime kaže. Mnogo rodbine ima u Grčkoj i više puta je bio u istoj. Pa ga u neku ruku i oni mogu svojatat, iako ima američko državljanstvo.
Vrhunski teniser bio, ali na šljaci jako slab, da ne kažem užasan. Mada je u njegovo vreme bilo mnogo specijalista za šljaku, što onih koji su se dokopali trofeja na RG, što onih koji nisu.

djoko

pre 7 godina

volio bi finale sa Marejom da mu Tata Novak kaze ko je gazda...uvjeren sam da bi ga Nole vrlo ubjedljivo dobio idemooooo po 12.GS...Srbijaaaaaaaaaaaaaa

Arthur Dent

pre 7 godina

Au jbt koja je to tezina rijeci kad ih izgovori pazi Sampras heeey Sampras!!! Nista ja tu ne bi dodao vise. Sarajevo ceka RG. Hezaah!

Valderama

pre 7 godina

Vetar u ledja Novaku pred pocetak RG.
Ako neko moze svojom izjavom da motivise Novaka onda je to Pistol Pit , koga Novak smatra svojim idolom.

oz

pre 7 godina

stvarno je neverovatno da Djokovic do sada nije osvojio RG,a recimo tri puta je pobedjivao na Wimbledonu....idemo Nole,ove godine se pise istorija.....

јд123

pre 7 godina

Sećam se da je Sampras prvi od velikih tenisera prepoznao potencijal i kvalitet Djopkovića i bezrezervno ga je podržao.
(Boxy, 22. maj 2016 09:53)
Колико се ја сећам први од великих тенисера који је препознао Нолетов квалитет је МЕКИНРО. Он је стално говорио да ће бити велики играч и безрезервно га подржавао. Једини који се такође позитивно изјашњавао био је Бекер, али га није толико хвалио и "бранио" као Мекинро од оних који су га омаловажавали, као нпр. Виландер. Сампрас је био идол Новаку, али је као већина великих тенисера мање више давао неутралане изјаве. Чак је више хвалио Федерера, типа да мисли да је најбољи у историји, бољи и од њега, играо са Федерером егзибиционе мечеве. Када је Новак постао бр. 1, одиграо је и са њим који меч, али далеко мање промоције него са Федерером.

1,2

pre 7 godina

Iskreno, nece biti lako. Mareya nisam nikad vidio sa onakvim samopuzdanjem, tj stavom, medjutim njegovo samopuzdanje kao i svako drugo pociva na uspjehu, vidjeceml kakvo ce mu biti protiv Djokovica u najjacoj formi.

Arthur Dent

pre 7 godina

Au jbt koja je to tezina rijeci kad ih izgovori pazi Sampras heeey Sampras!!! Nista ja tu ne bi dodao vise. Sarajevo ceka RG. Hezaah!

mare

pre 7 godina

Prosle godine je Vavrinka pogadjao sve kao lud sa Nadalom 2014.je bio na gem od dobijenog meca. OVogodisnji RG je Noletov duboko verujem u to kao i moj brat Pit ! idemooo

anica

pre 7 godina

Poznato je da Sampras i Agasi nikada nisu bili u dobrim odnosima, zato ga Sampras i provocira.Novakov ritern je nula kao i on u poredjenju sa Agasijem jer je Agasi imao najbolji ritern na mnogo brzim podlogama a Novak na podlogama koje su mnogo usporene u odnosu na Agasijevo vreme.Da nisu usporene Novak nikada ne bi osvojio Vimbldon i Australiju sa ovakvim riternom i nacinom igre.

Banaćanin

pre 7 godina

Gospodin Sampras i pravo u centar. :-)
Uzeće Novak RG ove ili neke od narednih godina. Baš kao što je i Sampras rekao.

Dugo nisam verovao da je Novak iskren, neiskvaren, glumac, pošten i sl. Ali vremenom tj. godinama je pokazao da je klasa za sva vremena. Možda sam bio sumnjičav zbog mnogo naših zvezda koje su nam pokazale drugu ili pravu sliku - pokvarenu sliku (mnogi fudbaleri, košarkaši, vaterpolisti). Čast izuzecima.
Mnogi kritikuju Novaka za porez, gde živi i sl. Ali kome da ostavi pare?! Političarima u Srbiji?! Zato ima svoju fondaciju za decu i ugrožene uopšte u Srbiju. Hvala mu na tome.

Ogroman je ponos Srbije Novak, ako ne i najveći. :-)
Lepo bi bilo da što pre to svi razumeju u ovoj zemlji i od Novaka naprave još više i korisnije za samu državu. Kada kažem državu mislim na mlade. :-)

PS: Hvala Samprasu na iskrenosti i lepim izjavama za našeg Novaka. ;-)

teča rasa

pre 7 godina

Videli smo mnogo puta protiv Federera i Karlovica kakav je riterner.
(RN, 22. maj 2016 10:32)

Федерер, а однос победа је?

мод

pre 7 godina

СРЕЋАН РОЂЕНДАН, МАЈСТОРЕ И МАЕСТРО.Пуно здравља, љубави и среће!НАПРЕД МАЈСТОРЕ!!!!!!!

Aleksandar

pre 7 godina

U pravu je zaista, statisticki je nemoguce da ne osvoji ako zadrzi ovak kvalitet nas Novak. Elem i srecan mu rodjendan, ziv nam bio jos 100god. da ga pratimo :)

znalkos

pre 7 godina

Bla-bla-bla... Vavrinka indijanac... bla-bla-bla... tepanje Endija... bla-bla-bla... naš je čovek, a njihovi su...? Bla-bla-bla... mora, najbolji, mora, najveći... bla-bla-bla...
A gde je nestalu uživanje u tenisu?! Bla-bla-bla!