Subota, 23.05.2015.

09:30

Analiza: Zemljotres Rafole, ali šta još krije žreb?

Bila je to tempirana bomba čiju su reakciju svi željno iščekivali još od trenutka kada je bilo jasno da Rafael Nadal neće biti među prva četiri nosioca.

Izvor: Saša Ozmo

Analiza: Zemljotres Rafole, ali šta još krije žreb? IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

102 Komentari

Sortiraj po:

Brejk u petom

pre 8 godina

Zreb je grozan ne toliko zbog protivnika, vec zbog psiholoskog iscrpljivana iz kola u kolo, sta ce biti ko ce ispasti i kako rasporediti snagu za zavrsnicu. Ako Rodja bude igrao dobro i sigurno, pritisak ce rasti sve vise i vise.

X=iks

pre 8 godina

2006 – Novak i Nadal u istoj polovini žreba
2007 – Novak i Nadal u istoj polovini
2008 – Novak i Nadal u istoj polovini
2010 – Novak i Nadal u istoj polovini
2013 – Novak i Nadal u istoj polovini (Nadal je tada bio 3. nosilac)
2015 – Novak i Nadal u istoj....četvrtini (Nadal kao 6. nosilac)

*2009 – jedini put Novak nije bio sa Nadalom u polovini
**2011, 2012, 2014 – Nole i Nadal kao 1–2 nosilac nisu mogli da se sretnu pre F (ta 3x u Novakovoj polovini je bio Federer)..
(MirsadK, 22. maj 2015 13:30)
(MK, 24. maj 2015 19:55)

Roland Garros? Na suprotim stranama su bili i 2005, kad je Djokovic ispao od Davydenka, koji je u polufinalu izgubio od Puerte, a Nadal pobedio u finalu. U pravu si za 2008., tu su mi se ukrstili podaci za RG i AO (ukupni bilans ostaje isti, samo je RG 5/7 - jednom vise na RG, a jednom manje na AO).

MK

pre 8 godina

2006 – Novak i Nadal u istoj polovini žreba
2007 – Novak i Nadal u istoj polovini
2008 – Novak i Nadal u istoj polovini
2010 – Novak i Nadal u istoj polovini
2013 – Novak i Nadal u istoj polovini (Nadal je tada bio 3. nosilac)
2015 – Novak i Nadal u istoj....četvrtini (Nadal kao 6. nosilac)

*2009 – jedini put Novak nije bio sa Nadalom u polovini
**2011, 2012, 2014 – Nole i Nadal kao 1–2 nosilac nisu mogli da se sretnu pre F (ta 3x u Novakovoj polovini je bio Federer)..
(MirsadK, 22. maj 2015 13:30)

X=iks

pre 8 godina

Definitivno je namesten zreb. Nema nikakve logike da Nole bude sa Marejem u istom delu zreba, sem da se dekici omoguci da stigne do finala. (sasa jokic, 24. maj 2015 09:21)

A koja je logika da bas njemu, bas sada, namestaju, bas na Roland Garrosu, kad ekzaktni podaci, u dimenziji karijera, govore upravo suprotno!? Djokovic je na GS turninrima bio na istoj strani zreba s jednim od druge dvojice (Federer ili Nadal) 29 puta od 61 mogucnosti (moguce je bilo da se s nekim nadje u istom delu onda kad nisu obojica bili medju prva dva nosioca... i naravno - kad su obojica ucestvovali), Nadal 19 puta od 44 moguca, a Federer cak 30 puta od 55 mogucih. Povrh svega, Djokovicu se to desavalo pretezno na pocetku karijere, dok se Nadal i Federer ucestalo nalaze u istoj polovini zadnjih godina (druga je stvar sto se retko srecu, jer, obicno jedan od njih ispadne ranije... sto znaci da je u svom delu zreba imao jos nekog jakog). Dva put je postojala mogucnost da se sva trojica nadju u istoj polovini. To se nije desilo nijednom, nego su oba puta Federer i Nadal bili s jedne strane, a Djokovic s druge. Stavise, na Wimbledonu 2013, kad je Djookovic bio prvi nosilac, a drugi Murray, kao branilac titule, na Murray-evoj strani su bili i Federer i Nadal, dok je Djokovic bio sam u svojoj polovini. Ocigledno, najveci "baksuz" je Federer! BTW, na Roland Garrosu su Nadal i Djokovic bili nesto malo veci baksuzi - nasli su se na istoj strani 4 puta, od 7 mogucih.

sasa jokic

pre 8 godina

Definitivno je namesten zreb. Nema nikakve logike da Nole bude sa Marejem u istom delu zreba, sem da se dekici omoguci da stigne do finala.
Noletu nije mogla teza prica da se namesti, Rafa pa Marej, a onda finale?
Bice uzasno tesko, ali ne i nemoguce kada je Nole u pitanju.
Ostaje migucnost da Marej kiksne, sto mu nije strano, a i Rodzeru nije zagarantovano finale.

X=iks

pre 8 godina

Mrzi me da proveravam ali mislim da su Novak i Rafa samo jednom bili na suprotnim stranama zreba[osim kada su bili prvi i drugi nosilac] tako da je jasno da NIKE drzi sve pod kontrolom sto se tice Federera. (stefi, 23. maj 2015 10:09)

Evo, ja sam proverio. Od 19 GS turnira na kojima je to bilo moguce (tj. gde su obojica ucestvovali, a nisu bili prvi i drugi nosilac) samo na 7 su bili u istom delu zreba. Od toga cak 5 puta u prvih 6 prilika (dakle, na pocetku karijere). Na Roland Garrosu je nesto drugaciji bilans - od 5 mogucnosti, 3 puta su bili u istoj polovini. Svakako da je Nike umesala prste.

alexa

pre 8 godina

Samo da objasnim ovim sportskim znalcima, kada kazu "ako zelis trofej, moras sve pobediti" i slicno.

Nije isto igrati protiv Berdiha i protiv Nadala, pa zatim protiv Marija ili protiv Nisikorija.

Recimo, Djokovic ima energiju 100%, Federer ima 80% . Protiv Nadala ce izgubiti recimo 30%, a Federed 15%. Zatim protiv Marija, izgubice jos 30%, a Federed 20%.

Kada dodje finale, bice mnogo izmoreniji nego protivnik, jer iako je najbolji, igra u cetvrtfinalu i polufinalu sa trenutno dva najbolja sljakasa, posle njega samog. .

Djokovic jeste najbolji, ali nije robot. I ovaj zreb jeste namesten , kao i svi pre njega.

MirsadK

pre 8 godina

Ne znam kojom logikom se dolazi do zaključaka tipa „nebitno je sa kim se Djoković sastaje“; „odličan žreb za Novaka“;“ najlakši žreb za Novaka“...Lljudi prenebregavaju da se igra na šljaci – omiljenoj Nadalavoj na RG i to u 3 dobijena seta.. Drugo, kad se pogleda stat. „velikih 4“ u GS, vidi se da nema baš mnogo trijumfa do kojih su dolazili pobedivši (u SF i F) drugu dvojicu iz te grupe. Mari ni jednom (3x gubio), Fed 2x – USO 08 i Wim.12 (a 2x gubio); Novak 3x - AO 11, USO 11 i AO 12 (a 2x gubio); Nadal 5x – od toga 4x baš na Roland Garosu -07, 08, 11 i 2014.(4x gubio,ali ne na šljaci)..
Treće, ovo je (čini se) 1.put i za Nadala i (više) za Novaka, da je teže stići do F no pobediti u F Ima tu još za priču - forma, mentalni aspekt...ali nema prostora..
Bez obzira koliko navijali za Novaka (tu sam i ja) i želeli da osvoji RG, malo odmerenosti nije na odmet...I samo da ne bude ono – dok se dva glavna nadmeću za plen, treći se izokola zasladi na kraju..

drago

pre 8 godina

Cilic ima zdrijeb, da ga je sam slagao ne bi bolji napravio. Haase, Duckworth, Mayer, Isner ili Goffin i vec je u 4-finalu (Murray). On je jako cudna biljka. To sto je van forme apsolutno ni sta ne znaci. On je skoro svaki put kad bi stigao daleko na GS-u bio prije toga van forme.

PS Tomljanovic jos ATP nije promjenio drzavljanstvo. Tako GS-ove (ITF) igra pod australskom zastavom a ATP pod hrvatskom.

ironični che

pre 8 godina

Najlakši žreb su dobili Nisikori, Vavrinka i Berdih. Oni se za finale bore između sebe i eventualno Federera, jer su na nenovakovoj strani. Na Novakovoj strani niko nema iluziju o finalu. Dobro kaže čovek, stavite neku banku na Noleta i uzmite tu siću...

Kingo

pre 8 godina

Kad sam video "Rafole" u naslovu, odmah sam odustao od čitanja... Molio bih redakciju B92 da ima malo poštovanja prema sebi, i izbegne ovakve kovanice nedostojne i deteta predškolskog uzrasta. (Šavija Alonso, 23. maj 2015 10:59)
Ne blamiraj se, nikom ne smeta Rafole. Poz

analiza

pre 8 godina

Najveći broj Novakovih navijača smatra da će njihov ljubimac bez poteškoća osvojiti titulu ,ali ja baš ne mislim da će biti tako.Htijeli oni priznati,ili ne, Đoković je pod većim psihičkim pritiskom od Nadala.Rafa se bori za 10 titulu i iako izgubi,on je ostvario što do sada nikom u istoriji tenisa nije pošlo za rukomniti će,dok je Novak,koji je u fantastičnoj formi i sa odličnim ovogodišnjim rezultatima svjestan da bi bilo najljepše krunisati ih RG titulom i to će mu uvijek biti u podsvjesti.On zna da je bio nekoliko puta u prilici da osvoji RG,ali da je u tome spriječen i vjerovatno će i ovog puta to kroz mečeve pratiti,a da li će se oduprijeti tom pritisku vidjećemo.
I još nešro-meni nije jasno kako su njegovi navijači zaboravni.Federer je u protekle dvije gofidine ,pa i u ovoj imao ubjedljivo najteži žrijeb ,a sada kada po njihovim mišljenju ima "povoljan" ,sa čim se ne bih složila,sada lupaju glupostii pričaju o nekim teorijama zavjere protiv Novaka.

Тешњарац

pre 8 godina

Кад би све било по ранг листи, не би било потребе ни да се игра турнир... Али, биће ту неочекиваних реѕултата сигурно!
- Надал, велики шампион, бориће се свом снагом сигурно, браниће своје последње упориште, задњу линију одбране, нема сумње. Али то није ни блиѕу ниво на којем је био претходних година, плус добио најтежи могући жреб! Немојмо ѕаборавити нпр. Робреда, погледајте жреб мало боље! Надајмо се, ипак, да ћемо гледати 44. наставак серијала- Ратови звезда.'
- Нисам нешто сигуран да је Мари фаворит у односу на Ферера, ако се сретну ту може да падне 5 сетова. Слажем се да је сада међу фаворитима због освојена 2 турнира на шљаци, истакао је кандидатуру, али само за полуфинале, не даље.
- После дужег времена Монфис може да обрадује своју публику, можда баш против Федерера. Ипак, је ово РГ. На Вимблдону, наравно, друга прича.
- Да не ѕаборавим Новака! Сазрео, покупио много од Париза јесенас, самопоуздање на максимуму, па још на 3 добијена сета...
Чини ми се да на Шатријеу у прошлости понекад није имао ни среће, дошло време да се и то врати.
Кад, ако не сад? Мајсторе, срећно, па да опет слушамо НАШУ ХИМНУ ;)
П.С. Ако ово узме, направиће до краја године што није никад нико!!!

dj

pre 8 godina

Prognoziram da će biti, kao i u većini slučajeva kada kod nas krenu kuknjave na Novakov žreb, teorije zavere i slično - očistiće se Novakov žreb pre četvrtfinala, pa će stići do prvog RG mnogo lakše nego što se očekivalo!
E onda će krenuti ona druga grupa: imao je sreće, nije to to, nikad slabija konkurencija, bla-bla-bla...

Иван

pre 8 godina

Има доста играча који би могли да изненаде фаворите.

Мислим да Кирјос неће ни стићи до Марија, али њега би могли да намуче, па и елиминишу пре четвртфинала Сепи, Шарди. Тамо га по мени 99,99% чека Давид Ферер. И ту дајем предност Шпанцу. Колико год да је Енди пеницилин за играче типа Кирјос, толико му на шљаци не одговарају играчи типа Ферер.

Федере би могао да налети на неке незгодне играче, пре свега Французе, Монфиса и Симона. Нишикори и Бердих по мени нису тако сигурни за четвртфинале, јер тамо су и Вердаско и Баутиста-Агут, који могу да откину неког фаворита. Поред Нолета, до најбољих осам најлакши пут има Вавринка, ако савлада Гарсију-Лопеза. У Надаловом делу не бих потцењивао Робреда.

Наравно, то су само могућности, а мање-више се све своди на дуел Ђоковић-Надал. Мислим да и није тако лоше испало: Новак ми генерално делује другачије него ранијих сезона, те сујеверне приче о Надаловом залету, лоптицама, врућини, баксузлуку, традицији, мислим да то више не делује на њега. Хвала Стефану, обавио је бољи посао од Четојевића! Надал ће се ослањати на неке своје ритуале, али слутим да ће бити у том мечу почишћен. То је први антиклимакс који ће Ђоковића сачувати од еуфорије. Друго, он ће имати потом три дана до полуфинала, довољно да се усредсреди на меч, по мени, против Ферера. До финала ће бити свеж и мотивисан таман колико треба. Тигнор је предвидео Монфиса тамо; ја слутим Бердиха, али свеједно ко буде.

Namazani Francuzi

pre 8 godina

Zreb krije jos jednu neverovatnu stvar, a to je da su 3 najbolja francuska igraca, i jedini koji od domacih igraca mogu da naprave neki rezultat, Monfils, Simon i Conga, u laksoj polovini. Siguran sam da niko nema nista protiv Djokovica, Nadala, Mareja ili u obrnutom slucaju da pomazu Federeru, jednostavno su organizatori "namestili" zreb za svoje igrace. Svako od trojice navedenih ima sanse protiv svakog tenisera u toj polovini zreba i iskreno mene ne bih cudilo da bar jedan dodje do polufinala ako ne i do finala. Organizatori i posebno mediji su svojim bombasticnim naslovima o Novaku i Rafi uspeli lepo da sakriju tu informaciju od svih ljubitelja sporta.

Jova

pre 8 godina

Uopšte ne skrivam da mislim da žreb ( nikada ) nije slučajan. Ni ovoga puta ne smatram da je drugačije.

Naizgled, Novak je nikad jači, Nadal nikad slabiji. E sad, zašto Nadal na Novaka i zašto u ovako ranoj fazi turnira?

Neka moja razmišljanja:

Nadala su pustili niz vodu ( orden za zasluge je već dobio ) ali i dali mogućnost da skupo proda kožu. Prvi jači protivnik mu je Novak, po igrama ove sezone podjednako težak kao i ostali iz prvih 8. Ako pobjedi osvojiće, bez sumnje, njegova ( i ne samo njegova ) teniska bajka može da se nastavi. Ako pak Novak osvoji RG, učinio je to na najbolji mogući način, novi kralj šljake može da se kruniše. Holivudski, nema šta.

Ko god prođe na ovoj strani ima da dođe u finale u najmanju ruku iscjeđen. Olakšan je put, ne Ferereru, šljaka je to, nego - Nišikoriju. Istočni dio zemljine kugle je u ekspanziji, novca i za teniske egzibicije nema da nema a Kei je tamo sve popularniji. Uz malo pomoći, eto njega u finalu, koja su i onako priča za sebe. Ne čudi me da se ni ne spominje. Po mojem, favorit iz sjenke.

Ne sumnjam u Novaka, daće on sve od sebe. Brine me samo da je W blizu, preblizu.

Pozdrav svima

anica

pre 8 godina

Vozi Nole petom do nedelje, ajmo...
Da dodjes do titule preko Rafe, samo napred, nek se smeska koliko hoce, taj duel bar nije problem ako dodje do njega.

chika_aca

pre 8 godina

kao sto nadal moze da "ukloni" sudiju tako i zreb moze da se namesti za rf ipak je on covek u poznim godinama i moraju da ga pripaze do samog finala

Otorinolaringolog

pre 8 godina

Djokovic je osvojio previse titula do sada tako da mislim da nece uspeti da osvoji RG. Na njemu je veliki pritisak jer nikad nije osvajao RG. I budite objejtivni,nemojte samo pricati kako bi ste voleli da bude.

Brooklyn Zoo

pre 8 godina

Veci je pritisak na Novako nego na Nadalu. Novak je trebao na nekom turniru i da se opusti malo i izgubi neki mec kako bi se maksimalno uzdigao posle. S druge strane Nadal nije osvojio nijedan turnir a uporno tvrdi da je Novak ispred svih. To je trik Rafaela Nadala. Novak stice sliku da je najjaci i igra opusteno. Nadal ce osvojiti Rolan Garos jer sam potpuno siguran da bi menjao da mu ponude da osvoji Rolan Garos za poraze na par
prethodnih turnira.

dj

pre 8 godina

Prognoziram da će biti, kao i u većini slučajeva kada kod nas krenu kuknjave na Novakov žreb, teorije zavere i slično - očistiće se Novakov žreb pre četvrtfinala, pa će stići do prvog RG mnogo lakše nego što se očekivalo!
E onda će krenuti ona druga grupa: imao je sreće, nije to to, nikad slabija konkurencija, bla-bla-bla...

stefi

pre 8 godina

Bojan@,moje zapazanje se odnosilo samo na RG i zreb za isti unazad deset godina.Ja bih mnogo volela da su pojedinci u pravu ali mislim da je preterivanje izjaviti kako Rafa nece ni doci do Noleta,kako ce ce ga 'odrati' i slicno.Budimo realni ljudi,RG je Rafino dvoriste i gde ce podici samopouzdanje ako ne tu.Novaku je potrebno da pored odlicne igre koju ima zadrzi mir i fokus,malo srece po pitanju vremenskih uslova i malo vise cuvenog inata jer su vec pocele igrice sa razno raznim izjavama.Mora da se Sarapova opasno naljutila cim je izjavila da ce zreb vise Novaka nego Rafu da poremeti a tu je i nezaobilazni Federer.

Dr. House

pre 8 godina

Novak je pokazao da ce biti paklen igrac kad je u Montrealu/Torontu pobedio 3. 2. i 1. igraca sveta u top formi U 3 DANA !!! Padali su Rodik, Nadal i Federer jedana za drugim za 48 sati !!!

SADA TREBA DA na isti nacin DOKAZE DA JE VELIKI SAMPION I TO JE TO. Mada ne mora da znaci da ce igrati i protiv Nadala, Mareja i Federera. Na nekom GS ne secam se tacno Federer, Marej i Nadal su bili u istoj strani zreba ( mislim Wimbldon prosle godine), a Nole na drugoj strani sam, i ni jedan nije igrao protiv nekog od druga dva !!! Jesenas na US openu nikog od ove trojce pa ispao u 1/2 finala.

I jos nesto. MNOGE REKORDE SU DRUGI OSTVARIVALI, NOVAKA PREKIDALI U NEKIM SERIJAMA, VREME JE ZA NAPLATU. I za 1/2 RG 2011. i 2013. za finala Wimbldona 2013. i US opena 2012. i 2013. Zakon velikih brojeva.

I NA KRAJU KAD JE NADAL BIO U NAJVECEM NALETU 2013. Novak je bio najblizi pobedi na RG, imao je u dzepu, bas u POLUFINALU. TAKO DA OVE GODINE, eventualni Nadal u 1/4 je samo jedan mec od 7 koje treba dobiti i NISTA VISE. ON JE TAJ KOJI JE GLAVNI SAD.

Svete

pre 8 godina

(TenExpert, 23. maj 2015 10:49)

Tacno, imao je Marej na WIm 2013 i Nadala i Feda ali na kraju najbolji igrac sa kojim je igrao do finala bio je Janovic 20 i neki a pre toga Verdasko 50 i neki na listi... Imao je Marej njih i ove godine na AO pa nije igrao ni sa jednim, ali ipak ovo je specificna situacija, Nadal na RG i na WIM i AO nemaju veze jedan s drugim a i Marej dolazi u polovinu u trenutku kada osvaja 2 titule !!
Nego, videvsi juce Nadalov izraz lica nakon sto je izvucena kuglica broj 6 i on je shvatio sta mu se desilo i da ce vrlo tesko proci to 1/4 finale, a i ima Almagra ili Dolgopolova i verovatno Dimitrova do toga, a Bugarce mnogo bolje igra na GS nego na ostalim turnirima !!

Sto se tice Novaka, ipak mislim da je bolje da igra sa Nadalom u QF, lakse ce izaci na kraj sa njim u toj rundi nego u F, kada bi Nadal pobedio par meceva i dobio samopouzdanje koje mu fali zbog neosvajanja titula i zbog poraza i generalno on dosta slabije igra u ranijim rundama...
Ako Monfils dodje do Rodje bez prethodnih cirkuskih predstava od 4,5 sati verujem da ce ga pocistiti, cini mi se da je od ovih najboljih Marej imao najvise srece...
Kada je Nadal izgubio 2009, Rodja je sutradan gubio 0-2 i spasavao je brejk lopte protiv Tomija Hasa, mada nikada mi do kraja nece biti jasan Hasov pad u tom trenutku, tako da ako Djole prodje Nadala bice mu mnogo teze u SF, a eventualno finale ce biti rutina, svejedno s kim bude igrao !
SLAZEM SE, Rafole BESMISLICA, preskocite taj naziv !

Beobrad

pre 8 godina

Mnogo izazova, pritiska, imperativa je pred Novakom !
Teze ne moze biti, od samih protivnika, preko praznjenja emocija, ocekivanja.
Sve to Novak moze prebroditi, a ako osvoji, bice to trofej sa posebnom tezinom!
Retko su Nadal, Federer, sam Novak, i svi ostali GS sampioni imali tako tezak put do titule!

only one

pre 8 godina

Žreb je nebitan. Nadal je ostatak svoje karijere fokusirao na RG ostali turniri ga ne zanimaju. Nedostaju mu tri trofeja da stigne Federera po broju GS titula i u narednih nekoliko sezona Nadal će svu snagu i energiju da usmeri samo na RG. Djokoviću će biti jednako teško da osvoji turnir bez obzira kada se susreće sa Nadalom. Voleo bih da Novak osvoji RG ali mislim da je Nadal ubedljivi favorit pošto on igra samo jedan turnir a Djoković sve ostale.

gost

pre 8 godina

matematika je prosta....igra Novak, najbolje sto moze, pobedjuje sve redom i bas ga briga ko je sledeci protivnik....i da je njegov zreb ko Federerov treba isto posmatrati, samo pobedjujes redom i osvojis....niko nece da preda unapred

Srbin iz Bara

pre 8 godina

Sjajna analiza... to sto je zreb ovakav, samo ce zakovati Novakovo vecno mesto u istoriji sporta i Roland Garrosa-nakon sto sa peharom u ruci, zajedno sa celim svetom, bude slusao BOZE, PRAVDE!

skobin advokat

pre 8 godina

Поново Вас молим да избаците из употребе ово Рафоле, Федал и сличне глупости, очајно глупо звучи
(скоба, 23. maj 2015 10:06)

A ko si ti?
(novinar, 23. maj 2015 10:45)

Recimo citalac sa kojim se slaze preko 230 ljudi (vidi pluseve) i ja mislim da je izraz bez veze.

Illmatic '94

pre 8 godina

Потценити и отписати Надала на Ролан Гаросу је равно глупошћу. Човек је велики спортиста и атлета. Нашем Новаку желим да освоји Ролан Гарос,али исто тако ценим Рафу и волео бих да гледам четвртфинале Надал-Ђоковић..

llopez

pre 8 godina

Kakav Federer ljudi ... on je opasan igrac u 2 seta na brzim podlogama i tu moze da dijeli lekcije tenisa svima ali na sljaci i to u 3 seta - po meni on polufinale moze da smatra uspjehom ako se dovuce do njega ... ukoliko odigra neki dug i tezak mec u 5 setova, sledeci mec gubi 99% ...

klisa.ns

pre 8 godina

nikada nije bilo vece intetesovanje za zreb nekog od turnira. bas zbog toga, mislim da ce biti ono "tresla se gora, rodio se mis"...
bice tu dosta iznenadjenja, a nas djokica nikada lakse nece osvojiti GS.
zivi bili pa videli...

Veljko Marinkovic

pre 8 godina

Ako si najbolji zreb zaista nije bitan! Kao potencijalna iznenadjenja svi navode poznata imena.Mnogo je dobrih sljakasa na turu i po meni su oni prave potencijalne mine(Argentinci,Urugvajci,Spanci,Italijani,Francuzi) i neko od dobrih servera.Nadam se da su dva- tri poslednja turnira Monfisa bila deo taktike,jer igru koju je pokazao protiv Federera u Monte Karlu,mogla bi ga dovesti do same zavrsnice Rolan Garosa.On je zapravo Federerov jedini ozbiljan protivnik na putu do finala! Djokoviceva polovina kostura je pravi pakao! Ne samo zbog Nadala,Mareja i Ferera vec i drugih odlicnih igraca.Koji god igrac da udje u finale morace da utrosi ogromnu energiju( da se ne lazemo tu nema lakih pobeda,tu ce morati da se radi za svaki poen!) Moje predvidjanje finala: Federer - Marej!( sa tim da ce Djokovic eliminisati Rafu!)

LjutaKrajina

pre 8 godina

Najvise se plasim polufinala,protiv kga god Djokovic bude igrao. Jer pobjedom nad Nadalom moze doci do blagog opustanja. Za finale se ne bojim.

Aca Znalac

pre 8 godina

Odličan žreb za Noleta. Nema nikakvih dilema da će ući u 1/4 finale, ali da li će to učiniti i Nadal to je pitanje.
Federer može da se smeška, ali nezaboravimo ima 34 godine i nije lako igrati sa mlađima od sebe, bez obzira na karijeru. Predviđam mu ispadanje u trećem kolu.
Marej je dobar i opasan. Ide mu. Mnogo mi je drago što je pobedio u Madridu i biće lepo ako Marej i Nole budu igrali 1/2 finale. Biće žestoko.
Ostali su manje više gubitnici. Jes da RG donosi iznenađenja, ali ovaj put, to će biti manje verovatno.
Polufinale Đoković-Marej i Nišikori-Vavrinka.

ivan

pre 8 godina

Mrzi me da proveravam ali mislim da su Novak i Rafa samo jednom bili na suprotnim stranama zreba[osim kada su bili prvi i drugi nosilac] tako da je jasno da NIKE drzi sve pod kontrolom sto se tice Federera.Isto tako se nadam da ce da se ostvari ona istorijska da uvek kada je najtezi zreb Novak osvoji.Samo da se izbori sa pritiskom,drzi fokus i bice sve u redu.Cak i donja polovina zreba prva pocinje,sto u drugoj nedelji moze da bude vazno zbog eventualnog maratona sa Rafom i odmora za eventualni maraton sa Marejem.Nekako imam utisak da je Novaku dodeljena uloga Soderlinga,da skloni Rafu a da se neko treci[citaj Federer]docepa titule.
(stefi, 23. maj 2015 10:09)

Los utisak imas druze, Nadal kao prvo treba da uzme neki set Djoletu da bi doslo do tog maratona o kom pricas :) Ako Djole gazi kao sto zna, ne bi trebao da izgubi vise od jednog seta na putu do pehara. A i uporedjujes Soderlinga, ako bas verujes u teoriju zavere, onda se Djole treba skloniti do finala sa Federerom, ko ne veruje neka pogleda tabelu, sve lepo pise. A i Nisikori da ponovi deo onog tenisa sa US Opena, eto ga on u finalu, ceka Djoleta.

barba

pre 8 godina

Analiza u redu, osim potcenjivanja Almagra koji je ipak "sljaker".
Mislim da je veca sansa da Nadal nece ni doci do Djokovica, a ta opcija nije dovoljno razmatrana u tekstu.
Argument: Nadal trenutno nije psihicki u stanju da se izbori sa pritiskom u kojem se nalazi, a posebno kada "vidi" Djokovica vec u cetvrtfinalu, a suocice se sa nekoliko vrlo nezgodnih protivnika koji vrebaju svoju sansu.
Tipujem da ce Nadal u nekom trenutku odustati zbog povrede.

dankesn

pre 8 godina

Stvarno dobra analiza i jedna od retkih stvari koje stvarno volim da procitam na vasem sajtu su analize gospodina Ozma.
Sa druge strane, uvek se malko iznerviram bilo naslovima, bilo komentarima, jer je sustina ovakvih tekstova da se ljudi stvarno bave malo tenisom, a ne da se sve svede na Djokovica, teorije zavere i ostalo. Tenis je igra i valjda treba sa nestrpljenjem cekati 2 nedelje dobrog tenisa, a neka bolji pobedi. Ja licno najvise volim ovo predstavljanje novih imena, jer mi bude zanimljivije da pratim te meceve u 1. i 2. kolu i stvorim simpatije/antipatije prema novom licu. Volite tenis!

Kuerten

pre 8 godina

stvarno sa ovim 'Rafole' ste vec presli svaku meru! mnogo glupo izgledaju te kovanice, ako neko smisli takvu glupost nije neophodno to prihvatiti i ponavljati!

Bjorn Borg

pre 8 godina

Koliko je ocigledno da niko na ovom forumu se nije bavio bilo kojim sportom,ikada u zivotu.Svi se pravdaju sa pricom "Nole u ovoj formi mora osvojiti a ako ne osvoji to je namesteno".To samo govori koliko se plasite.Nadalova igra je tu,psiha nije.Ali kada izadjete na teren za koji vas vezu samo pobjede i gdje su uslovi odgovarajuci za vas stil igre sve je moguce.Ne sjecate se prosle godine?Rafin nivo igre je bio katastrofa i ne bi ni uzeo taj Madrid da se Kei nije povrijedio.Isto je bila prica da je Novak favorit.Apsolutno.I opet ga je Nadal sa lakocom eliminisao.Ne zaboravite..na tom terenu on ima 6-0 sa Novakom.Ne potcjenjujte srce sampiona.Kad tad on se mora probuditi.A vi samo nastavite sa pokazivanjem straha izjavama "Nole ce ih pocistiti" i sa unapred pripremljenim opravdanjima u slucaju poraza.Tenis je sport.A u sportu se iznenadjenja desavaju.

savo pilipović

pre 8 godina

dopala mi se samokritičnost autora kada je u pitanju transkribovanje imena novog tenisera. U tom smislu, iako nisam lingvista, mislim da se izgovara žermen a ne žerman jer niko ne izgovara Pari Sen Žerman, a isto se piše

konto

pre 8 godina

Po meni, najteži žreb ima Nadal, na putu do 1/4 finala mu stoje Dolgopolov (Almagro) i Dimitrov, izuzetno teške prepreke! A onda ga tamo čeka i nepremostiva, Nole!

Nenad

pre 8 godina

Jos se nismo navikli da je Novak najbolji teniser sveta. Verujte da on, Novak, ima najlaksi zreb jer na putu do finala ne igra protiv Djokovica. Uzivajte ljudi ko zna kada cemo sledeci put gledati ovakvog tenisera!

gradinar

pre 8 godina

Tezak zreb.
Verujem da Novak moze da pobedi Nadala, ali se bojim Endija posle, upravo zbog velikog emotivnog praznjenja (mada moze sljakas Ferer da iznenadi Endija).
Nisikori je jedini ozbiljan protivnik u Federerovoj polovini zreba, svi ostali su u Novakovoj.

šetač

pre 8 godina

Žreb je kao da ga je Rođa Federer sastavio. Devetostruki osvajač turnira i kralj šljake zajedno sa drugim na listi ove godine i velikim smaračem. Al' šta je tu je, Nole vrlo često ide do kraja kada je žreb nepovoljan. Možemo i ovako, svi ovi što su u Noletovoj polovini su baš u debelom problemu.

siporex

pre 8 godina

... na nenovakovoj strani zreba - nisikori i momfis bi mogli da se nadju u finalu - gotovo je sigurno da ce doci do meca novak - nadal, i gotovo je sigurno da ce novak da pobedi - sto se tice mareja - on ipak moze da kljokne - tako da ne bi bilo iznenadjenje da se ne nadje u polufinalu - a tada bi novak imao lako polufinale - finale djokovic - nisikori/momis (federer sigurno ne) - pobedjuje nas nole...

TenExpert

pre 8 godina

Pre par godina je Marej na Vimbldonu imao u svojoj polovini Rafu i Feda, ali su ih drugi pocistili, pa ovaj do finala nije imao nikog iz top 10. Na kraju je dobio Noleta posle ogromnih pritisaka, i Noletovog maratona protiv Delpa u polufinalu. Moguce je da sada Noletu drugi prociste put do lagodne i ubedljive titule.

Boston

pre 8 godina

Jeste Federer dobio mnogo laksi zreb nego ostala trojica, ali svejedno male su sanse da ce on stici do 1/2 finala, finala. Mada mogli su makar jednog od njih trojice da ubace u njegovu polovinu.Ili je mozda namesteno da bi pokusali da izbace Novaka, prvo da pokusa Nadal ako on ne uspe onda Marej i na kraju finale ce biti pritisak na Noleta ko god bio, sumnjam da ce to biti Federer.

Petar

pre 8 godina

Ovo će biti najzanimljiviji RG u istoriji tog slema.
Za Rodzera mi i nije žao što je dobio ''lak'' žreb, jer ako je sa 34 god. drugi teniser sveta, pored novih klinaca i starih veterana, onda i zaslužuje malo lakše mečeve do 1/2 finala.
Novak je prošao najgore, nema šta, jer ako ne bude iznenađenja, da bi osvojio svoj prvi RG mora od 1/4 finala da pobedi Nadala, pa Mareja, i na kraju Federera.
Bilo bi lepo da prvih 4 meča završava u tri seta, možda jedan u 4 ili 5, jer će mu snage trebati definitivno.
Sve u svemu, idemo jedan po jedan meč, i ko zna, možda Nadal ispadne pre 1/4, mada svi kažu da trofej na RG nije trofej ako ne pobediš Nadala, ja bi bio srećan i da mu do finala svi predaju mečeve, samo da kompletira sve GSlemove!

Ako uzme ovaj RG, on će skinuti NAJVEĆI teret sa duše, i u naredne 3,4 ili 5 god
Novak će zaista imati dobre šanse da stigne Nadala, pa ko zna, možda čak i Federera!

Bezimeni

pre 8 godina

Kakva nameštaljka protiv Đokovića a u korist Federera ... strašno!

Nadam se da će ovog puta Đole uspeti da osvoji RG, pa da ubije u pojam ove koji su napakovali ovakav raspored.

Bojan

pre 8 godina

(Fatboy, 23. maj 2015 09:46)
Australija ove godine, Federerov zreb za klasu tezi od Novakovog
(stefi, 23. maj 2015 10:09)
a kako se onda desilo da su na US Openu Federer i Nole igrali 4 puta uzastopno u polufinalu?
Nadal je sedmi nosilac, znaci po plasmanu je treca najveca pretnja u cetvrtfinalu koja postoji, po igrama koje je pruzio do sada nije sigurno ni da ce stici do Novaka a kamoli da je neka velika pretnja da ga izbaci. Jedino sto ga drzi u krugu favorita su prethodne sezone, ali one nece igrati ulogu protiv bilo kog ozbiljnijeg igraca koji su svesni da je Rafa pobediv, ne samo na drugim podlogama nego i na sljaci.

Dott

pre 8 godina

Sasa vi vidite, ili zelite da vidite to sto se Novak i Nadal sastaju vec u cetvrtfinalu i kao neku prednost, zbog Nadalovog mozda kraceg vremena za ulazak u formu, kazem 'mozda' vidite, jer siguran sam da bi bili kadri naci i kontra argumente s obzirom na vase poznavanje materije koju vec dugo tretirate.
Voljan sam ih ja iznaci, a vi me ispravite ako moje argumente ne vidite kao dobre.

Trenutno Nadalu (kao i vecini tenisera) je Novak najveci izazov koji mu se moze dogoditi, zbog cega bi u mec sa njim usao sa maksimum energije i da ga probude u sred noci veceras, jer bi to uradio adrenalin koji bi ga pukao pritom. Pogotovu zbog okolnosti, mesta i znacaja njihovog susreta. Nista manje znacajan nije ni za Nadala ovaj RG, jer bi ispadanjem u cetvrtfinalu i gubitkom dosta bodova izgubio povlasticu prvih 8 nosioca na predstojecem Vimbldonu, sto bi mu znatno otezalo zadatak vadjenja kestenja na njemu s obzirom da je prosle godine rano ispao sa Vimbldona. Nije sporno, Nadal bi se do kraja godine lako vratio u prvih osam, bice on ucesnik zavrsnog mastersa, ali za njega je sve ispod broja 4 na kraju godine potpuno neprihvatljivo a to vec u takvom epilogu desavanja ne bi bilo bas tako lako.

novinar

pre 8 godina

Поново Вас молим да избаците из употребе ово Рафоле, Федал и сличне глупости, очајно глупо звучи
(скоба, 23. maj 2015 10:06)

A ko si ti?

NS

pre 8 godina

Zreb je stvarno katastrofa..... Na jednoj strani Nole, Marej i Rafa........... Na drugoj Federer i..........E sad u principu Nole ima tri jaka meca i to cetvrt. polu i finale izmedju dva dana pauze i tako to. Mene tu brine Marej koji je strasno opasan za Noleta, Rafu ce da dobije i on nije problem ali mozda posle izgubi sto je jos gore dobijes Rafu na RG a neuzmes turnir i nekako to mi se zadnjih meseci naj vise vrti po glavi...........Negde sam pre mesec dana procitao. svi pricaju o Rafi i Noletu a sta ljudi ako neko drugi uzme turnir i kako dodje ovaj zreb sve se vise plasim tog ishoda..... Naj gora stvar sto Federer opet moze da iskoristi ispadanje Rafe koa pre od Soderlinga i umor Noleta i uzme turnir ni kriv ni duzan........... Znate ono pustis dvojicu da se tuku do iznemogloati i onda iskoristis to i pobedis........... Koliko je ovaj sport sve vise nepravedan mislim na sport u celini zadnjih 20 godina.

teniser

pre 8 godina

Sto se tice Rodzera,svi jos uvek polazu nade u njega..Ogroman novac je u igri,a ni ljudi sa RG ga "ne mrze"...Zato je on u ovom "lakom" delu..Plus brani samo 180 poena...
Ali,tako bese i na Wimbldonu,kad tamo,dodje neki Stakhovsky,niko nikad nije cuo za njega i-posla Rodzera kuci!
Ko realno najvise moze da profitira od ovog turnira?Marej,Nishikori,Berdih..Samo pod jednim uslovom - da se ne ponovi proslogodisnje finale!
Jedan uslov imaju-Rafa mora na Noleta u cetvrtfinalu!MORA da odbrani 2000 poena,kao pobednik iz 2014-e,ili pada ispod 10-og mesta...
Nole,ako ne dodje do finala,gubi 900...
Ali,oni ne razmisljaju o,za njih,"apokalipticnom" scenariju!Da Nole osvoji RG,pa Rodji jos dodatno pobegne 800 poena,jer,bez obzira koliko ga cenim,finalu je Roki blizu koliko i Raonic,koji je inace odustao zbog povrede!
Plus ono sto sve GS i cini privlacnim,neizvesnim-neki Boric,"ludi" Monfis,Ferer,Dimitrov,Conga,Wawrinka..koji mogu da naprave opsti metez koji ce "oduvati" favorite!
Samo,mislim da jednog niko,bar pre finala,ne zeli da vidi sa druge strane mreze!Prvi put,to nije Nadal...
A Nole miran,skoncetrisan,svestan svega napred navedenog,sa pobednickim mentalitetom,samo ce cekati jednog po jednog..Kao kad redjate meso za rostilj na onu zicu..Malo "mesa",malo "slanine"..Zavisi ko se koliko odupre Svetskom N01!
Pa,"Boze Pravde"!

Marko Müller

pre 8 godina

Pojma vi nemate... Niti ce Nadal stici do 1/4 finala, niti Murray do 1/2 finala.. Finale > Nole : Roger! Novak izjednacuje H2H sa Rogerom.. I nikad ga Roger nece stici vise.. Protiv Nadal, sledece godine u ovo vremne ce isto imata pozitivam skor i 12-13 Grand Slama. 2017/18 Nole uzima primat od Rogera po broju Grand Slamova! Valjda je to svima jasno, niste glupi toliko!

Ogi

pre 8 godina

Ako hoćeš titulu, logično moraš sve pobijediti. Po meni je sasvim nebitno kad se s kim Đoković sastaje. Deri sve bilo kad i to je to pa taman igrao sa Nadalom i u prvom kolu...

stefi

pre 8 godina

Mrzi me da proveravam ali mislim da su Novak i Rafa samo jednom bili na suprotnim stranama zreba[osim kada su bili prvi i drugi nosilac] tako da je jasno da NIKE drzi sve pod kontrolom sto se tice Federera.Isto tako se nadam da ce da se ostvari ona istorijska da uvek kada je najtezi zreb Novak osvoji.Samo da se izbori sa pritiskom,drzi fokus i bice sve u redu.Cak i donja polovina zreba prva pocinje,sto u drugoj nedelji moze da bude vazno zbog eventualnog maratona sa Rafom i odmora za eventualni maraton sa Marejem.Nekako imam utisak da je Novaku dodeljena uloga Soderlinga,da skloni Rafu a da se neko treci[citaj Federer]docepa titule.

parz

pre 8 godina

Srpske teorije zavere. Jedno vreme su se ucutali, posto je bilo da Nole na tezak zreb osvaja, na lak gubi. Sada dobija sve zivo, pa su se teorije ponovo pojavile. U ovoj zemlji samo teorije zavere, nikad pameti i lepog vaspitanja.

buka u modi

pre 8 godina

Joj sad kad krene sa pricama o namestanju. jadan novak ide na tenisera bez oba kolena i slepog creva. jaka stvar. eno u sportskim novinama pisu o namestaljci, krcata naslovna strana (sto je usput skandal jer se ne moze necija ogorcenost prodavati kao informacija). ne igrate vi protiv nadala. ako volite tenis gledajte i uzivajte. u suprotnom, kukajte u jastuk

milan

pre 8 godina

da bi osvojio RG novak mora da pobedi nadala svakako, a bodovi mu nisu toliko bitni zato sto bezi 5000. jedino sto mi se ne svidja je da treba 3 teska meca u nedelju dana da odigra(nadal,marej,finale).

Šavija Alonso

pre 8 godina

Kad sam video "Rafole" u naslovu, odmah sam odustao od čitanja... Molio bih redakciju B92 da ima malo poštovanja prema sebi, i izbegne ovakve kovanice nedostojne i deteta predškolskog uzrasta.

Фрфљави

pre 8 godina

Е одлично!! Најбтиније али наааакбитније је овде питање, шта после 1/4 финала? Не то, да ли ће победити Рафу или не? Већ штааа после тога? Емотивно пражњење, исцрпљеност, губитак менталне снаге... А одмах после тог меча чекају ко? Ни мање ни више него Мареј а ни Федерер! Не зна се ко је гори од њих двојице? Ја се и даље плашим Федерера и његових изјава. Он је итекако у стању да добије још један слем! Оооо да! Потребно је само један кикс од велике тројке или чак да Мареј испадне и он уме то итекако да искористи. Ја дам више навијао да новак и Рафа одиграју меч у финалу. Без обзира што би Рафа подизао форму до тад. Али било би другачије. Ако Рафа победи, њему ће ипак бити лакше. Јер обојица имају фрку од Рафе на земљи. Не зна се ко више. Дал Мареј или Федерер. Док зо страхопоштовање Новак не ужива наспрам њих двојице. И не знам, ОДАКЛЕ вам то да је Новак добио нактежи жреб? Федерер је добио тежи. Рафа поготово! Мареј такође!!! Новак има најлакши жреб по мени.

kwick and march

pre 8 godina

..pre zreba sam mislio da ocigledno ne moze da igra protiv svih..ali ocigledno sam se prevario..Nadal,Marej,Federer..krasno i sasvim slucajno..
tesko medju Latinima bez brata!!

скоба

pre 8 godina

Поново Вас молим да избаците из употребе ово Рафоле, Федал и сличне глупости, очајно глупо звучи

brufen_od_400

pre 8 godina

Mene samo zanima kako švajcarski deda NIKADA nije dobio težak žreb na GS-ovima?!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Fatboy, 23. maj 2015 09:46)

Glup si za medalju.Imaš internet pa guglaj sve što ti nije jasno,pogotovu glupost da Federer nikad nije dobio težak žreb na gren slemu.

Stefan

pre 8 godina

Po meni je najtezi zreb do cetvrtfinala dobio Marej, a najlaksi Federer. Nole ima da odere boraniju do cetvrtfinala, a posle toga ludnica ide. A naravno da se Rodja smeska, zna da ako bi dobio tezi zreb, ispao bi vec u prvoj nedelji, ovako dobio je lagan posao i mogao bi odmoran da ode u drugu. Teska namestaljka, ali dobro. Steta pa ga nisu stavili u Novakov deo, da ga osusi Nole.

скоба

pre 8 godina

Поново Вас молим да избаците из употребе ово Рафоле, Федал и сличне глупости, очајно глупо звучи

Ogi

pre 8 godina

Ako hoćeš titulu, logično moraš sve pobijediti. Po meni je sasvim nebitno kad se s kim Đoković sastaje. Deri sve bilo kad i to je to pa taman igrao sa Nadalom i u prvom kolu...

Stefan

pre 8 godina

Po meni je najtezi zreb do cetvrtfinala dobio Marej, a najlaksi Federer. Nole ima da odere boraniju do cetvrtfinala, a posle toga ludnica ide. A naravno da se Rodja smeska, zna da ako bi dobio tezi zreb, ispao bi vec u prvoj nedelji, ovako dobio je lagan posao i mogao bi odmoran da ode u drugu. Teska namestaljka, ali dobro. Steta pa ga nisu stavili u Novakov deo, da ga osusi Nole.

Bezimeni

pre 8 godina

Kakva nameštaljka protiv Đokovića a u korist Federera ... strašno!

Nadam se da će ovog puta Đole uspeti da osvoji RG, pa da ubije u pojam ove koji su napakovali ovakav raspored.

stefi

pre 8 godina

Mrzi me da proveravam ali mislim da su Novak i Rafa samo jednom bili na suprotnim stranama zreba[osim kada su bili prvi i drugi nosilac] tako da je jasno da NIKE drzi sve pod kontrolom sto se tice Federera.Isto tako se nadam da ce da se ostvari ona istorijska da uvek kada je najtezi zreb Novak osvoji.Samo da se izbori sa pritiskom,drzi fokus i bice sve u redu.Cak i donja polovina zreba prva pocinje,sto u drugoj nedelji moze da bude vazno zbog eventualnog maratona sa Rafom i odmora za eventualni maraton sa Marejem.Nekako imam utisak da je Novaku dodeljena uloga Soderlinga,da skloni Rafu a da se neko treci[citaj Federer]docepa titule.

Kuerten

pre 8 godina

stvarno sa ovim 'Rafole' ste vec presli svaku meru! mnogo glupo izgledaju te kovanice, ako neko smisli takvu glupost nije neophodno to prihvatiti i ponavljati!

Šavija Alonso

pre 8 godina

Kad sam video "Rafole" u naslovu, odmah sam odustao od čitanja... Molio bih redakciju B92 da ima malo poštovanja prema sebi, i izbegne ovakve kovanice nedostojne i deteta predškolskog uzrasta.

siporex

pre 8 godina

... na nenovakovoj strani zreba - nisikori i momfis bi mogli da se nadju u finalu - gotovo je sigurno da ce doci do meca novak - nadal, i gotovo je sigurno da ce novak da pobedi - sto se tice mareja - on ipak moze da kljokne - tako da ne bi bilo iznenadjenje da se ne nadje u polufinalu - a tada bi novak imao lako polufinale - finale djokovic - nisikori/momis (federer sigurno ne) - pobedjuje nas nole...

Nenad

pre 8 godina

Jos se nismo navikli da je Novak najbolji teniser sveta. Verujte da on, Novak, ima najlaksi zreb jer na putu do finala ne igra protiv Djokovica. Uzivajte ljudi ko zna kada cemo sledeci put gledati ovakvog tenisera!

Marko Müller

pre 8 godina

Pojma vi nemate... Niti ce Nadal stici do 1/4 finala, niti Murray do 1/2 finala.. Finale > Nole : Roger! Novak izjednacuje H2H sa Rogerom.. I nikad ga Roger nece stici vise.. Protiv Nadal, sledece godine u ovo vremne ce isto imata pozitivam skor i 12-13 Grand Slama. 2017/18 Nole uzima primat od Rogera po broju Grand Slamova! Valjda je to svima jasno, niste glupi toliko!

brufen_od_400

pre 8 godina

Mene samo zanima kako švajcarski deda NIKADA nije dobio težak žreb na GS-ovima?!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Fatboy, 23. maj 2015 09:46)

Glup si za medalju.Imaš internet pa guglaj sve što ti nije jasno,pogotovu glupost da Federer nikad nije dobio težak žreb na gren slemu.

barba

pre 8 godina

Analiza u redu, osim potcenjivanja Almagra koji je ipak "sljaker".
Mislim da je veca sansa da Nadal nece ni doci do Djokovica, a ta opcija nije dovoljno razmatrana u tekstu.
Argument: Nadal trenutno nije psihicki u stanju da se izbori sa pritiskom u kojem se nalazi, a posebno kada "vidi" Djokovica vec u cetvrtfinalu, a suocice se sa nekoliko vrlo nezgodnih protivnika koji vrebaju svoju sansu.
Tipujem da ce Nadal u nekom trenutku odustati zbog povrede.

teniser

pre 8 godina

Sto se tice Rodzera,svi jos uvek polazu nade u njega..Ogroman novac je u igri,a ni ljudi sa RG ga "ne mrze"...Zato je on u ovom "lakom" delu..Plus brani samo 180 poena...
Ali,tako bese i na Wimbldonu,kad tamo,dodje neki Stakhovsky,niko nikad nije cuo za njega i-posla Rodzera kuci!
Ko realno najvise moze da profitira od ovog turnira?Marej,Nishikori,Berdih..Samo pod jednim uslovom - da se ne ponovi proslogodisnje finale!
Jedan uslov imaju-Rafa mora na Noleta u cetvrtfinalu!MORA da odbrani 2000 poena,kao pobednik iz 2014-e,ili pada ispod 10-og mesta...
Nole,ako ne dodje do finala,gubi 900...
Ali,oni ne razmisljaju o,za njih,"apokalipticnom" scenariju!Da Nole osvoji RG,pa Rodji jos dodatno pobegne 800 poena,jer,bez obzira koliko ga cenim,finalu je Roki blizu koliko i Raonic,koji je inace odustao zbog povrede!
Plus ono sto sve GS i cini privlacnim,neizvesnim-neki Boric,"ludi" Monfis,Ferer,Dimitrov,Conga,Wawrinka..koji mogu da naprave opsti metez koji ce "oduvati" favorite!
Samo,mislim da jednog niko,bar pre finala,ne zeli da vidi sa druge strane mreze!Prvi put,to nije Nadal...
A Nole miran,skoncetrisan,svestan svega napred navedenog,sa pobednickim mentalitetom,samo ce cekati jednog po jednog..Kao kad redjate meso za rostilj na onu zicu..Malo "mesa",malo "slanine"..Zavisi ko se koliko odupre Svetskom N01!
Pa,"Boze Pravde"!

alexa

pre 8 godina

Samo da objasnim ovim sportskim znalcima, kada kazu "ako zelis trofej, moras sve pobediti" i slicno.

Nije isto igrati protiv Berdiha i protiv Nadala, pa zatim protiv Marija ili protiv Nisikorija.

Recimo, Djokovic ima energiju 100%, Federer ima 80% . Protiv Nadala ce izgubiti recimo 30%, a Federed 15%. Zatim protiv Marija, izgubice jos 30%, a Federed 20%.

Kada dodje finale, bice mnogo izmoreniji nego protivnik, jer iako je najbolji, igra u cetvrtfinalu i polufinalu sa trenutno dva najbolja sljakasa, posle njega samog. .

Djokovic jeste najbolji, ali nije robot. I ovaj zreb jeste namesten , kao i svi pre njega.

Aca Znalac

pre 8 godina

Odličan žreb za Noleta. Nema nikakvih dilema da će ući u 1/4 finale, ali da li će to učiniti i Nadal to je pitanje.
Federer može da se smeška, ali nezaboravimo ima 34 godine i nije lako igrati sa mlađima od sebe, bez obzira na karijeru. Predviđam mu ispadanje u trećem kolu.
Marej je dobar i opasan. Ide mu. Mnogo mi je drago što je pobedio u Madridu i biće lepo ako Marej i Nole budu igrali 1/2 finale. Biće žestoko.
Ostali su manje više gubitnici. Jes da RG donosi iznenađenja, ali ovaj put, to će biti manje verovatno.
Polufinale Đoković-Marej i Nišikori-Vavrinka.

TenExpert

pre 8 godina

Pre par godina je Marej na Vimbldonu imao u svojoj polovini Rafu i Feda, ali su ih drugi pocistili, pa ovaj do finala nije imao nikog iz top 10. Na kraju je dobio Noleta posle ogromnih pritisaka, i Noletovog maratona protiv Delpa u polufinalu. Moguce je da sada Noletu drugi prociste put do lagodne i ubedljive titule.

Petar

pre 8 godina

Ovo će biti najzanimljiviji RG u istoriji tog slema.
Za Rodzera mi i nije žao što je dobio ''lak'' žreb, jer ako je sa 34 god. drugi teniser sveta, pored novih klinaca i starih veterana, onda i zaslužuje malo lakše mečeve do 1/2 finala.
Novak je prošao najgore, nema šta, jer ako ne bude iznenađenja, da bi osvojio svoj prvi RG mora od 1/4 finala da pobedi Nadala, pa Mareja, i na kraju Federera.
Bilo bi lepo da prvih 4 meča završava u tri seta, možda jedan u 4 ili 5, jer će mu snage trebati definitivno.
Sve u svemu, idemo jedan po jedan meč, i ko zna, možda Nadal ispadne pre 1/4, mada svi kažu da trofej na RG nije trofej ako ne pobediš Nadala, ja bi bio srećan i da mu do finala svi predaju mečeve, samo da kompletira sve GSlemove!

Ako uzme ovaj RG, on će skinuti NAJVEĆI teret sa duše, i u naredne 3,4 ili 5 god
Novak će zaista imati dobre šanse da stigne Nadala, pa ko zna, možda čak i Federera!

Namazani Francuzi

pre 8 godina

Zreb krije jos jednu neverovatnu stvar, a to je da su 3 najbolja francuska igraca, i jedini koji od domacih igraca mogu da naprave neki rezultat, Monfils, Simon i Conga, u laksoj polovini. Siguran sam da niko nema nista protiv Djokovica, Nadala, Mareja ili u obrnutom slucaju da pomazu Federeru, jednostavno su organizatori "namestili" zreb za svoje igrace. Svako od trojice navedenih ima sanse protiv svakog tenisera u toj polovini zreba i iskreno mene ne bih cudilo da bar jedan dodje do polufinala ako ne i do finala. Organizatori i posebno mediji su svojim bombasticnim naslovima o Novaku i Rafi uspeli lepo da sakriju tu informaciju od svih ljubitelja sporta.

kwick and march

pre 8 godina

..pre zreba sam mislio da ocigledno ne moze da igra protiv svih..ali ocigledno sam se prevario..Nadal,Marej,Federer..krasno i sasvim slucajno..
tesko medju Latinima bez brata!!

šetač

pre 8 godina

Žreb je kao da ga je Rođa Federer sastavio. Devetostruki osvajač turnira i kralj šljake zajedno sa drugim na listi ove godine i velikim smaračem. Al' šta je tu je, Nole vrlo često ide do kraja kada je žreb nepovoljan. Možemo i ovako, svi ovi što su u Noletovoj polovini su baš u debelom problemu.

NS

pre 8 godina

Zreb je stvarno katastrofa..... Na jednoj strani Nole, Marej i Rafa........... Na drugoj Federer i..........E sad u principu Nole ima tri jaka meca i to cetvrt. polu i finale izmedju dva dana pauze i tako to. Mene tu brine Marej koji je strasno opasan za Noleta, Rafu ce da dobije i on nije problem ali mozda posle izgubi sto je jos gore dobijes Rafu na RG a neuzmes turnir i nekako to mi se zadnjih meseci naj vise vrti po glavi...........Negde sam pre mesec dana procitao. svi pricaju o Rafi i Noletu a sta ljudi ako neko drugi uzme turnir i kako dodje ovaj zreb sve se vise plasim tog ishoda..... Naj gora stvar sto Federer opet moze da iskoristi ispadanje Rafe koa pre od Soderlinga i umor Noleta i uzme turnir ni kriv ni duzan........... Znate ono pustis dvojicu da se tuku do iznemogloati i onda iskoristis to i pobedis........... Koliko je ovaj sport sve vise nepravedan mislim na sport u celini zadnjih 20 godina.

Тешњарац

pre 8 godina

Кад би све било по ранг листи, не би било потребе ни да се игра турнир... Али, биће ту неочекиваних реѕултата сигурно!
- Надал, велики шампион, бориће се свом снагом сигурно, браниће своје последње упориште, задњу линију одбране, нема сумње. Али то није ни блиѕу ниво на којем је био претходних година, плус добио најтежи могући жреб! Немојмо ѕаборавити нпр. Робреда, погледајте жреб мало боље! Надајмо се, ипак, да ћемо гледати 44. наставак серијала- Ратови звезда.'
- Нисам нешто сигуран да је Мари фаворит у односу на Ферера, ако се сретну ту може да падне 5 сетова. Слажем се да је сада међу фаворитима због освојена 2 турнира на шљаци, истакао је кандидатуру, али само за полуфинале, не даље.
- После дужег времена Монфис може да обрадује своју публику, можда баш против Федерера. Ипак, је ово РГ. На Вимблдону, наравно, друга прича.
- Да не ѕаборавим Новака! Сазрео, покупио много од Париза јесенас, самопоуздање на максимуму, па још на 3 добијена сета...
Чини ми се да на Шатријеу у прошлости понекад није имао ни среће, дошло време да се и то врати.
Кад, ако не сад? Мајсторе, срећно, па да опет слушамо НАШУ ХИМНУ ;)
П.С. Ако ово узме, направиће до краја године што није никад нико!!!

ivan

pre 8 godina

Mrzi me da proveravam ali mislim da su Novak i Rafa samo jednom bili na suprotnim stranama zreba[osim kada su bili prvi i drugi nosilac] tako da je jasno da NIKE drzi sve pod kontrolom sto se tice Federera.Isto tako se nadam da ce da se ostvari ona istorijska da uvek kada je najtezi zreb Novak osvoji.Samo da se izbori sa pritiskom,drzi fokus i bice sve u redu.Cak i donja polovina zreba prva pocinje,sto u drugoj nedelji moze da bude vazno zbog eventualnog maratona sa Rafom i odmora za eventualni maraton sa Marejem.Nekako imam utisak da je Novaku dodeljena uloga Soderlinga,da skloni Rafu a da se neko treci[citaj Federer]docepa titule.
(stefi, 23. maj 2015 10:09)

Los utisak imas druze, Nadal kao prvo treba da uzme neki set Djoletu da bi doslo do tog maratona o kom pricas :) Ako Djole gazi kao sto zna, ne bi trebao da izgubi vise od jednog seta na putu do pehara. A i uporedjujes Soderlinga, ako bas verujes u teoriju zavere, onda se Djole treba skloniti do finala sa Federerom, ko ne veruje neka pogleda tabelu, sve lepo pise. A i Nisikori da ponovi deo onog tenisa sa US Opena, eto ga on u finalu, ceka Djoleta.

gradinar

pre 8 godina

Tezak zreb.
Verujem da Novak moze da pobedi Nadala, ali se bojim Endija posle, upravo zbog velikog emotivnog praznjenja (mada moze sljakas Ferer da iznenadi Endija).
Nisikori je jedini ozbiljan protivnik u Federerovoj polovini zreba, svi ostali su u Novakovoj.

Иван

pre 8 godina

Има доста играча који би могли да изненаде фаворите.

Мислим да Кирјос неће ни стићи до Марија, али њега би могли да намуче, па и елиминишу пре четвртфинала Сепи, Шарди. Тамо га по мени 99,99% чека Давид Ферер. И ту дајем предност Шпанцу. Колико год да је Енди пеницилин за играче типа Кирјос, толико му на шљаци не одговарају играчи типа Ферер.

Федере би могао да налети на неке незгодне играче, пре свега Французе, Монфиса и Симона. Нишикори и Бердих по мени нису тако сигурни за четвртфинале, јер тамо су и Вердаско и Баутиста-Агут, који могу да откину неког фаворита. Поред Нолета, до најбољих осам најлакши пут има Вавринка, ако савлада Гарсију-Лопеза. У Надаловом делу не бих потцењивао Робреда.

Наравно, то су само могућности, а мање-више се све своди на дуел Ђоковић-Надал. Мислим да и није тако лоше испало: Новак ми генерално делује другачије него ранијих сезона, те сујеверне приче о Надаловом залету, лоптицама, врућини, баксузлуку, традицији, мислим да то више не делује на њега. Хвала Стефану, обавио је бољи посао од Четојевића! Надал ће се ослањати на неке своје ритуале, али слутим да ће бити у том мечу почишћен. То је први антиклимакс који ће Ђоковића сачувати од еуфорије. Друго, он ће имати потом три дана до полуфинала, довољно да се усредсреди на меч, по мени, против Ферера. До финала ће бити свеж и мотивисан таман колико треба. Тигнор је предвидео Монфиса тамо; ја слутим Бердиха, али свеједно ко буде.

milan

pre 8 godina

da bi osvojio RG novak mora da pobedi nadala svakako, a bodovi mu nisu toliko bitni zato sto bezi 5000. jedino sto mi se ne svidja je da treba 3 teska meca u nedelju dana da odigra(nadal,marej,finale).

Boston

pre 8 godina

Jeste Federer dobio mnogo laksi zreb nego ostala trojica, ali svejedno male su sanse da ce on stici do 1/2 finala, finala. Mada mogli su makar jednog od njih trojice da ubace u njegovu polovinu.Ili je mozda namesteno da bi pokusali da izbace Novaka, prvo da pokusa Nadal ako on ne uspe onda Marej i na kraju finale ce biti pritisak na Noleta ko god bio, sumnjam da ce to biti Federer.

novinar

pre 8 godina

Поново Вас молим да избаците из употребе ово Рафоле, Федал и сличне глупости, очајно глупо звучи
(скоба, 23. maj 2015 10:06)

A ko si ti?

Dr. House

pre 8 godina

Novak je pokazao da ce biti paklen igrac kad je u Montrealu/Torontu pobedio 3. 2. i 1. igraca sveta u top formi U 3 DANA !!! Padali su Rodik, Nadal i Federer jedana za drugim za 48 sati !!!

SADA TREBA DA na isti nacin DOKAZE DA JE VELIKI SAMPION I TO JE TO. Mada ne mora da znaci da ce igrati i protiv Nadala, Mareja i Federera. Na nekom GS ne secam se tacno Federer, Marej i Nadal su bili u istoj strani zreba ( mislim Wimbldon prosle godine), a Nole na drugoj strani sam, i ni jedan nije igrao protiv nekog od druga dva !!! Jesenas na US openu nikog od ove trojce pa ispao u 1/2 finala.

I jos nesto. MNOGE REKORDE SU DRUGI OSTVARIVALI, NOVAKA PREKIDALI U NEKIM SERIJAMA, VREME JE ZA NAPLATU. I za 1/2 RG 2011. i 2013. za finala Wimbldona 2013. i US opena 2012. i 2013. Zakon velikih brojeva.

I NA KRAJU KAD JE NADAL BIO U NAJVECEM NALETU 2013. Novak je bio najblizi pobedi na RG, imao je u dzepu, bas u POLUFINALU. TAKO DA OVE GODINE, eventualni Nadal u 1/4 je samo jedan mec od 7 koje treba dobiti i NISTA VISE. ON JE TAJ KOJI JE GLAVNI SAD.

MirsadK

pre 8 godina

Ne znam kojom logikom se dolazi do zaključaka tipa „nebitno je sa kim se Djoković sastaje“; „odličan žreb za Novaka“;“ najlakši žreb za Novaka“...Lljudi prenebregavaju da se igra na šljaci – omiljenoj Nadalavoj na RG i to u 3 dobijena seta.. Drugo, kad se pogleda stat. „velikih 4“ u GS, vidi se da nema baš mnogo trijumfa do kojih su dolazili pobedivši (u SF i F) drugu dvojicu iz te grupe. Mari ni jednom (3x gubio), Fed 2x – USO 08 i Wim.12 (a 2x gubio); Novak 3x - AO 11, USO 11 i AO 12 (a 2x gubio); Nadal 5x – od toga 4x baš na Roland Garosu -07, 08, 11 i 2014.(4x gubio,ali ne na šljaci)..
Treće, ovo je (čini se) 1.put i za Nadala i (više) za Novaka, da je teže stići do F no pobediti u F Ima tu još za priču - forma, mentalni aspekt...ali nema prostora..
Bez obzira koliko navijali za Novaka (tu sam i ja) i želeli da osvoji RG, malo odmerenosti nije na odmet...I samo da ne bude ono – dok se dva glavna nadmeću za plen, treći se izokola zasladi na kraju..

Dott

pre 8 godina

Sasa vi vidite, ili zelite da vidite to sto se Novak i Nadal sastaju vec u cetvrtfinalu i kao neku prednost, zbog Nadalovog mozda kraceg vremena za ulazak u formu, kazem 'mozda' vidite, jer siguran sam da bi bili kadri naci i kontra argumente s obzirom na vase poznavanje materije koju vec dugo tretirate.
Voljan sam ih ja iznaci, a vi me ispravite ako moje argumente ne vidite kao dobre.

Trenutno Nadalu (kao i vecini tenisera) je Novak najveci izazov koji mu se moze dogoditi, zbog cega bi u mec sa njim usao sa maksimum energije i da ga probude u sred noci veceras, jer bi to uradio adrenalin koji bi ga pukao pritom. Pogotovu zbog okolnosti, mesta i znacaja njihovog susreta. Nista manje znacajan nije ni za Nadala ovaj RG, jer bi ispadanjem u cetvrtfinalu i gubitkom dosta bodova izgubio povlasticu prvih 8 nosioca na predstojecem Vimbldonu, sto bi mu znatno otezalo zadatak vadjenja kestenja na njemu s obzirom da je prosle godine rano ispao sa Vimbldona. Nije sporno, Nadal bi se do kraja godine lako vratio u prvih osam, bice on ucesnik zavrsnog mastersa, ali za njega je sve ispod broja 4 na kraju godine potpuno neprihvatljivo a to vec u takvom epilogu desavanja ne bi bilo bas tako lako.

Jova

pre 8 godina

Uopšte ne skrivam da mislim da žreb ( nikada ) nije slučajan. Ni ovoga puta ne smatram da je drugačije.

Naizgled, Novak je nikad jači, Nadal nikad slabiji. E sad, zašto Nadal na Novaka i zašto u ovako ranoj fazi turnira?

Neka moja razmišljanja:

Nadala su pustili niz vodu ( orden za zasluge je već dobio ) ali i dali mogućnost da skupo proda kožu. Prvi jači protivnik mu je Novak, po igrama ove sezone podjednako težak kao i ostali iz prvih 8. Ako pobjedi osvojiće, bez sumnje, njegova ( i ne samo njegova ) teniska bajka može da se nastavi. Ako pak Novak osvoji RG, učinio je to na najbolji mogući način, novi kralj šljake može da se kruniše. Holivudski, nema šta.

Ko god prođe na ovoj strani ima da dođe u finale u najmanju ruku iscjeđen. Olakšan je put, ne Ferereru, šljaka je to, nego - Nišikoriju. Istočni dio zemljine kugle je u ekspanziji, novca i za teniske egzibicije nema da nema a Kei je tamo sve popularniji. Uz malo pomoći, eto njega u finalu, koja su i onako priča za sebe. Ne čudi me da se ni ne spominje. Po mojem, favorit iz sjenke.

Ne sumnjam u Novaka, daće on sve od sebe. Brine me samo da je W blizu, preblizu.

Pozdrav svima

parz

pre 8 godina

Srpske teorije zavere. Jedno vreme su se ucutali, posto je bilo da Nole na tezak zreb osvaja, na lak gubi. Sada dobija sve zivo, pa su se teorije ponovo pojavile. U ovoj zemlji samo teorije zavere, nikad pameti i lepog vaspitanja.

Svete

pre 8 godina

(TenExpert, 23. maj 2015 10:49)

Tacno, imao je Marej na WIm 2013 i Nadala i Feda ali na kraju najbolji igrac sa kojim je igrao do finala bio je Janovic 20 i neki a pre toga Verdasko 50 i neki na listi... Imao je Marej njih i ove godine na AO pa nije igrao ni sa jednim, ali ipak ovo je specificna situacija, Nadal na RG i na WIM i AO nemaju veze jedan s drugim a i Marej dolazi u polovinu u trenutku kada osvaja 2 titule !!
Nego, videvsi juce Nadalov izraz lica nakon sto je izvucena kuglica broj 6 i on je shvatio sta mu se desilo i da ce vrlo tesko proci to 1/4 finale, a i ima Almagra ili Dolgopolova i verovatno Dimitrova do toga, a Bugarce mnogo bolje igra na GS nego na ostalim turnirima !!

Sto se tice Novaka, ipak mislim da je bolje da igra sa Nadalom u QF, lakse ce izaci na kraj sa njim u toj rundi nego u F, kada bi Nadal pobedio par meceva i dobio samopouzdanje koje mu fali zbog neosvajanja titula i zbog poraza i generalno on dosta slabije igra u ranijim rundama...
Ako Monfils dodje do Rodje bez prethodnih cirkuskih predstava od 4,5 sati verujem da ce ga pocistiti, cini mi se da je od ovih najboljih Marej imao najvise srece...
Kada je Nadal izgubio 2009, Rodja je sutradan gubio 0-2 i spasavao je brejk lopte protiv Tomija Hasa, mada nikada mi do kraja nece biti jasan Hasov pad u tom trenutku, tako da ako Djole prodje Nadala bice mu mnogo teze u SF, a eventualno finale ce biti rutina, svejedno s kim bude igrao !
SLAZEM SE, Rafole BESMISLICA, preskocite taj naziv !

X=iks

pre 8 godina

Mrzi me da proveravam ali mislim da su Novak i Rafa samo jednom bili na suprotnim stranama zreba[osim kada su bili prvi i drugi nosilac] tako da je jasno da NIKE drzi sve pod kontrolom sto se tice Federera. (stefi, 23. maj 2015 10:09)

Evo, ja sam proverio. Od 19 GS turnira na kojima je to bilo moguce (tj. gde su obojica ucestvovali, a nisu bili prvi i drugi nosilac) samo na 7 su bili u istom delu zreba. Od toga cak 5 puta u prvih 6 prilika (dakle, na pocetku karijere). Na Roland Garrosu je nesto drugaciji bilans - od 5 mogucnosti, 3 puta su bili u istoj polovini. Svakako da je Nike umesala prste.

dj

pre 8 godina

Prognoziram da će biti, kao i u većini slučajeva kada kod nas krenu kuknjave na Novakov žreb, teorije zavere i slično - očistiće se Novakov žreb pre četvrtfinala, pa će stići do prvog RG mnogo lakše nego što se očekivalo!
E onda će krenuti ona druga grupa: imao je sreće, nije to to, nikad slabija konkurencija, bla-bla-bla...

skobin advokat

pre 8 godina

Поново Вас молим да избаците из употребе ово Рафоле, Федал и сличне глупости, очајно глупо звучи
(скоба, 23. maj 2015 10:06)

A ko si ti?
(novinar, 23. maj 2015 10:45)

Recimo citalac sa kojim se slaze preko 230 ljudi (vidi pluseve) i ja mislim da je izraz bez veze.

Bojan

pre 8 godina

(Fatboy, 23. maj 2015 09:46)
Australija ove godine, Federerov zreb za klasu tezi od Novakovog
(stefi, 23. maj 2015 10:09)
a kako se onda desilo da su na US Openu Federer i Nole igrali 4 puta uzastopno u polufinalu?
Nadal je sedmi nosilac, znaci po plasmanu je treca najveca pretnja u cetvrtfinalu koja postoji, po igrama koje je pruzio do sada nije sigurno ni da ce stici do Novaka a kamoli da je neka velika pretnja da ga izbaci. Jedino sto ga drzi u krugu favorita su prethodne sezone, ali one nece igrati ulogu protiv bilo kog ozbiljnijeg igraca koji su svesni da je Rafa pobediv, ne samo na drugim podlogama nego i na sljaci.

only one

pre 8 godina

Žreb je nebitan. Nadal je ostatak svoje karijere fokusirao na RG ostali turniri ga ne zanimaju. Nedostaju mu tri trofeja da stigne Federera po broju GS titula i u narednih nekoliko sezona Nadal će svu snagu i energiju da usmeri samo na RG. Djokoviću će biti jednako teško da osvoji turnir bez obzira kada se susreće sa Nadalom. Voleo bih da Novak osvoji RG ali mislim da je Nadal ubedljivi favorit pošto on igra samo jedan turnir a Djoković sve ostale.

llopez

pre 8 godina

Kakav Federer ljudi ... on je opasan igrac u 2 seta na brzim podlogama i tu moze da dijeli lekcije tenisa svima ali na sljaci i to u 3 seta - po meni on polufinale moze da smatra uspjehom ako se dovuce do njega ... ukoliko odigra neki dug i tezak mec u 5 setova, sledeci mec gubi 99% ...

gost

pre 8 godina

matematika je prosta....igra Novak, najbolje sto moze, pobedjuje sve redom i bas ga briga ko je sledeci protivnik....i da je njegov zreb ko Federerov treba isto posmatrati, samo pobedjujes redom i osvojis....niko nece da preda unapred

buka u modi

pre 8 godina

Joj sad kad krene sa pricama o namestanju. jadan novak ide na tenisera bez oba kolena i slepog creva. jaka stvar. eno u sportskim novinama pisu o namestaljci, krcata naslovna strana (sto je usput skandal jer se ne moze necija ogorcenost prodavati kao informacija). ne igrate vi protiv nadala. ako volite tenis gledajte i uzivajte. u suprotnom, kukajte u jastuk

Beobrad

pre 8 godina

Mnogo izazova, pritiska, imperativa je pred Novakom !
Teze ne moze biti, od samih protivnika, preko praznjenja emocija, ocekivanja.
Sve to Novak moze prebroditi, a ako osvoji, bice to trofej sa posebnom tezinom!
Retko su Nadal, Federer, sam Novak, i svi ostali GS sampioni imali tako tezak put do titule!

dankesn

pre 8 godina

Stvarno dobra analiza i jedna od retkih stvari koje stvarno volim da procitam na vasem sajtu su analize gospodina Ozma.
Sa druge strane, uvek se malko iznerviram bilo naslovima, bilo komentarima, jer je sustina ovakvih tekstova da se ljudi stvarno bave malo tenisom, a ne da se sve svede na Djokovica, teorije zavere i ostalo. Tenis je igra i valjda treba sa nestrpljenjem cekati 2 nedelje dobrog tenisa, a neka bolji pobedi. Ja licno najvise volim ovo predstavljanje novih imena, jer mi bude zanimljivije da pratim te meceve u 1. i 2. kolu i stvorim simpatije/antipatije prema novom licu. Volite tenis!

Kingo

pre 8 godina

Kad sam video "Rafole" u naslovu, odmah sam odustao od čitanja... Molio bih redakciju B92 da ima malo poštovanja prema sebi, i izbegne ovakve kovanice nedostojne i deteta predškolskog uzrasta. (Šavija Alonso, 23. maj 2015 10:59)
Ne blamiraj se, nikom ne smeta Rafole. Poz

ironični che

pre 8 godina

Najlakši žreb su dobili Nisikori, Vavrinka i Berdih. Oni se za finale bore između sebe i eventualno Federera, jer su na nenovakovoj strani. Na Novakovoj strani niko nema iluziju o finalu. Dobro kaže čovek, stavite neku banku na Noleta i uzmite tu siću...

sasa jokic

pre 8 godina

Definitivno je namesten zreb. Nema nikakve logike da Nole bude sa Marejem u istom delu zreba, sem da se dekici omoguci da stigne do finala.
Noletu nije mogla teza prica da se namesti, Rafa pa Marej, a onda finale?
Bice uzasno tesko, ali ne i nemoguce kada je Nole u pitanju.
Ostaje migucnost da Marej kiksne, sto mu nije strano, a i Rodzeru nije zagarantovano finale.

LjutaKrajina

pre 8 godina

Najvise se plasim polufinala,protiv kga god Djokovic bude igrao. Jer pobjedom nad Nadalom moze doci do blagog opustanja. Za finale se ne bojim.

Illmatic '94

pre 8 godina

Потценити и отписати Надала на Ролан Гаросу је равно глупошћу. Човек је велики спортиста и атлета. Нашем Новаку желим да освоји Ролан Гарос,али исто тако ценим Рафу и волео бих да гледам четвртфинале Надал-Ђоковић..

stefi

pre 8 godina

Bojan@,moje zapazanje se odnosilo samo na RG i zreb za isti unazad deset godina.Ja bih mnogo volela da su pojedinci u pravu ali mislim da je preterivanje izjaviti kako Rafa nece ni doci do Noleta,kako ce ce ga 'odrati' i slicno.Budimo realni ljudi,RG je Rafino dvoriste i gde ce podici samopouzdanje ako ne tu.Novaku je potrebno da pored odlicne igre koju ima zadrzi mir i fokus,malo srece po pitanju vremenskih uslova i malo vise cuvenog inata jer su vec pocele igrice sa razno raznim izjavama.Mora da se Sarapova opasno naljutila cim je izjavila da ce zreb vise Novaka nego Rafu da poremeti a tu je i nezaobilazni Federer.

konto

pre 8 godina

Po meni, najteži žreb ima Nadal, na putu do 1/4 finala mu stoje Dolgopolov (Almagro) i Dimitrov, izuzetno teške prepreke! A onda ga tamo čeka i nepremostiva, Nole!

Bjorn Borg

pre 8 godina

Koliko je ocigledno da niko na ovom forumu se nije bavio bilo kojim sportom,ikada u zivotu.Svi se pravdaju sa pricom "Nole u ovoj formi mora osvojiti a ako ne osvoji to je namesteno".To samo govori koliko se plasite.Nadalova igra je tu,psiha nije.Ali kada izadjete na teren za koji vas vezu samo pobjede i gdje su uslovi odgovarajuci za vas stil igre sve je moguce.Ne sjecate se prosle godine?Rafin nivo igre je bio katastrofa i ne bi ni uzeo taj Madrid da se Kei nije povrijedio.Isto je bila prica da je Novak favorit.Apsolutno.I opet ga je Nadal sa lakocom eliminisao.Ne zaboravite..na tom terenu on ima 6-0 sa Novakom.Ne potcjenjujte srce sampiona.Kad tad on se mora probuditi.A vi samo nastavite sa pokazivanjem straha izjavama "Nole ce ih pocistiti" i sa unapred pripremljenim opravdanjima u slucaju poraza.Tenis je sport.A u sportu se iznenadjenja desavaju.

anica

pre 8 godina

Vozi Nole petom do nedelje, ajmo...
Da dodjes do titule preko Rafe, samo napred, nek se smeska koliko hoce, taj duel bar nije problem ako dodje do njega.

dj

pre 8 godina

Prognoziram da će biti, kao i u većini slučajeva kada kod nas krenu kuknjave na Novakov žreb, teorije zavere i slično - očistiće se Novakov žreb pre četvrtfinala, pa će stići do prvog RG mnogo lakše nego što se očekivalo!
E onda će krenuti ona druga grupa: imao je sreće, nije to to, nikad slabija konkurencija, bla-bla-bla...

klisa.ns

pre 8 godina

nikada nije bilo vece intetesovanje za zreb nekog od turnira. bas zbog toga, mislim da ce biti ono "tresla se gora, rodio se mis"...
bice tu dosta iznenadjenja, a nas djokica nikada lakse nece osvojiti GS.
zivi bili pa videli...

Srbin iz Bara

pre 8 godina

Sjajna analiza... to sto je zreb ovakav, samo ce zakovati Novakovo vecno mesto u istoriji sporta i Roland Garrosa-nakon sto sa peharom u ruci, zajedno sa celim svetom, bude slusao BOZE, PRAVDE!

MK

pre 8 godina

2006 – Novak i Nadal u istoj polovini žreba
2007 – Novak i Nadal u istoj polovini
2008 – Novak i Nadal u istoj polovini
2010 – Novak i Nadal u istoj polovini
2013 – Novak i Nadal u istoj polovini (Nadal je tada bio 3. nosilac)
2015 – Novak i Nadal u istoj....četvrtini (Nadal kao 6. nosilac)

*2009 – jedini put Novak nije bio sa Nadalom u polovini
**2011, 2012, 2014 – Nole i Nadal kao 1–2 nosilac nisu mogli da se sretnu pre F (ta 3x u Novakovoj polovini je bio Federer)..
(MirsadK, 22. maj 2015 13:30)

chika_aca

pre 8 godina

kao sto nadal moze da "ukloni" sudiju tako i zreb moze da se namesti za rf ipak je on covek u poznim godinama i moraju da ga pripaze do samog finala

analiza

pre 8 godina

Najveći broj Novakovih navijača smatra da će njihov ljubimac bez poteškoća osvojiti titulu ,ali ja baš ne mislim da će biti tako.Htijeli oni priznati,ili ne, Đoković je pod većim psihičkim pritiskom od Nadala.Rafa se bori za 10 titulu i iako izgubi,on je ostvario što do sada nikom u istoriji tenisa nije pošlo za rukomniti će,dok je Novak,koji je u fantastičnoj formi i sa odličnim ovogodišnjim rezultatima svjestan da bi bilo najljepše krunisati ih RG titulom i to će mu uvijek biti u podsvjesti.On zna da je bio nekoliko puta u prilici da osvoji RG,ali da je u tome spriječen i vjerovatno će i ovog puta to kroz mečeve pratiti,a da li će se oduprijeti tom pritisku vidjećemo.
I još nešro-meni nije jasno kako su njegovi navijači zaboravni.Federer je u protekle dvije gofidine ,pa i u ovoj imao ubjedljivo najteži žrijeb ,a sada kada po njihovim mišljenju ima "povoljan" ,sa čim se ne bih složila,sada lupaju glupostii pričaju o nekim teorijama zavjere protiv Novaka.

X=iks

pre 8 godina

Definitivno je namesten zreb. Nema nikakve logike da Nole bude sa Marejem u istom delu zreba, sem da se dekici omoguci da stigne do finala. (sasa jokic, 24. maj 2015 09:21)

A koja je logika da bas njemu, bas sada, namestaju, bas na Roland Garrosu, kad ekzaktni podaci, u dimenziji karijera, govore upravo suprotno!? Djokovic je na GS turninrima bio na istoj strani zreba s jednim od druge dvojice (Federer ili Nadal) 29 puta od 61 mogucnosti (moguce je bilo da se s nekim nadje u istom delu onda kad nisu obojica bili medju prva dva nosioca... i naravno - kad su obojica ucestvovali), Nadal 19 puta od 44 moguca, a Federer cak 30 puta od 55 mogucih. Povrh svega, Djokovicu se to desavalo pretezno na pocetku karijere, dok se Nadal i Federer ucestalo nalaze u istoj polovini zadnjih godina (druga je stvar sto se retko srecu, jer, obicno jedan od njih ispadne ranije... sto znaci da je u svom delu zreba imao jos nekog jakog). Dva put je postojala mogucnost da se sva trojica nadju u istoj polovini. To se nije desilo nijednom, nego su oba puta Federer i Nadal bili s jedne strane, a Djokovic s druge. Stavise, na Wimbledonu 2013, kad je Djookovic bio prvi nosilac, a drugi Murray, kao branilac titule, na Murray-evoj strani su bili i Federer i Nadal, dok je Djokovic bio sam u svojoj polovini. Ocigledno, najveci "baksuz" je Federer! BTW, na Roland Garrosu su Nadal i Djokovic bili nesto malo veci baksuzi - nasli su se na istoj strani 4 puta, od 7 mogucih.

savo pilipović

pre 8 godina

dopala mi se samokritičnost autora kada je u pitanju transkribovanje imena novog tenisera. U tom smislu, iako nisam lingvista, mislim da se izgovara žermen a ne žerman jer niko ne izgovara Pari Sen Žerman, a isto se piše

Brooklyn Zoo

pre 8 godina

Veci je pritisak na Novako nego na Nadalu. Novak je trebao na nekom turniru i da se opusti malo i izgubi neki mec kako bi se maksimalno uzdigao posle. S druge strane Nadal nije osvojio nijedan turnir a uporno tvrdi da je Novak ispred svih. To je trik Rafaela Nadala. Novak stice sliku da je najjaci i igra opusteno. Nadal ce osvojiti Rolan Garos jer sam potpuno siguran da bi menjao da mu ponude da osvoji Rolan Garos za poraze na par
prethodnih turnira.

Фрфљави

pre 8 godina

Е одлично!! Најбтиније али наааакбитније је овде питање, шта после 1/4 финала? Не то, да ли ће победити Рафу или не? Већ штааа после тога? Емотивно пражњење, исцрпљеност, губитак менталне снаге... А одмах после тог меча чекају ко? Ни мање ни више него Мареј а ни Федерер! Не зна се ко је гори од њих двојице? Ја се и даље плашим Федерера и његових изјава. Он је итекако у стању да добије још један слем! Оооо да! Потребно је само један кикс од велике тројке или чак да Мареј испадне и он уме то итекако да искористи. Ја дам више навијао да новак и Рафа одиграју меч у финалу. Без обзира што би Рафа подизао форму до тад. Али било би другачије. Ако Рафа победи, њему ће ипак бити лакше. Јер обојица имају фрку од Рафе на земљи. Не зна се ко више. Дал Мареј или Федерер. Док зо страхопоштовање Новак не ужива наспрам њих двојице. И не знам, ОДАКЛЕ вам то да је Новак добио нактежи жреб? Федерер је добио тежи. Рафа поготово! Мареј такође!!! Новак има најлакши жреб по мени.

Brejk u petom

pre 8 godina

Zreb je grozan ne toliko zbog protivnika, vec zbog psiholoskog iscrpljivana iz kola u kolo, sta ce biti ko ce ispasti i kako rasporediti snagu za zavrsnicu. Ako Rodja bude igrao dobro i sigurno, pritisak ce rasti sve vise i vise.

Veljko Marinkovic

pre 8 godina

Ako si najbolji zreb zaista nije bitan! Kao potencijalna iznenadjenja svi navode poznata imena.Mnogo je dobrih sljakasa na turu i po meni su oni prave potencijalne mine(Argentinci,Urugvajci,Spanci,Italijani,Francuzi) i neko od dobrih servera.Nadam se da su dva- tri poslednja turnira Monfisa bila deo taktike,jer igru koju je pokazao protiv Federera u Monte Karlu,mogla bi ga dovesti do same zavrsnice Rolan Garosa.On je zapravo Federerov jedini ozbiljan protivnik na putu do finala! Djokoviceva polovina kostura je pravi pakao! Ne samo zbog Nadala,Mareja i Ferera vec i drugih odlicnih igraca.Koji god igrac da udje u finale morace da utrosi ogromnu energiju( da se ne lazemo tu nema lakih pobeda,tu ce morati da se radi za svaki poen!) Moje predvidjanje finala: Federer - Marej!( sa tim da ce Djokovic eliminisati Rafu!)

Otorinolaringolog

pre 8 godina

Djokovic je osvojio previse titula do sada tako da mislim da nece uspeti da osvoji RG. Na njemu je veliki pritisak jer nikad nije osvajao RG. I budite objejtivni,nemojte samo pricati kako bi ste voleli da bude.

drago

pre 8 godina

Cilic ima zdrijeb, da ga je sam slagao ne bi bolji napravio. Haase, Duckworth, Mayer, Isner ili Goffin i vec je u 4-finalu (Murray). On je jako cudna biljka. To sto je van forme apsolutno ni sta ne znaci. On je skoro svaki put kad bi stigao daleko na GS-u bio prije toga van forme.

PS Tomljanovic jos ATP nije promjenio drzavljanstvo. Tako GS-ove (ITF) igra pod australskom zastavom a ATP pod hrvatskom.

X=iks

pre 8 godina

2006 – Novak i Nadal u istoj polovini žreba
2007 – Novak i Nadal u istoj polovini
2008 – Novak i Nadal u istoj polovini
2010 – Novak i Nadal u istoj polovini
2013 – Novak i Nadal u istoj polovini (Nadal je tada bio 3. nosilac)
2015 – Novak i Nadal u istoj....četvrtini (Nadal kao 6. nosilac)

*2009 – jedini put Novak nije bio sa Nadalom u polovini
**2011, 2012, 2014 – Nole i Nadal kao 1–2 nosilac nisu mogli da se sretnu pre F (ta 3x u Novakovoj polovini je bio Federer)..
(MirsadK, 22. maj 2015 13:30)
(MK, 24. maj 2015 19:55)

Roland Garros? Na suprotim stranama su bili i 2005, kad je Djokovic ispao od Davydenka, koji je u polufinalu izgubio od Puerte, a Nadal pobedio u finalu. U pravu si za 2008., tu su mi se ukrstili podaci za RG i AO (ukupni bilans ostaje isti, samo je RG 5/7 - jednom vise na RG, a jednom manje na AO).

brufen_od_400

pre 8 godina

Mene samo zanima kako švajcarski deda NIKADA nije dobio težak žreb na GS-ovima?!
Komentar poslat iz B92 Android™ aplikacije (Android Robot by Google, CC BY 3.0) (Fatboy, 23. maj 2015 09:46)

Glup si za medalju.Imaš internet pa guglaj sve što ti nije jasno,pogotovu glupost da Federer nikad nije dobio težak žreb na gren slemu.

novinar

pre 8 godina

Поново Вас молим да избаците из употребе ово Рафоле, Федал и сличне глупости, очајно глупо звучи
(скоба, 23. maj 2015 10:06)

A ko si ti?

Bezimeni

pre 8 godina

Kakva nameštaljka protiv Đokovića a u korist Federera ... strašno!

Nadam se da će ovog puta Đole uspeti da osvoji RG, pa da ubije u pojam ove koji su napakovali ovakav raspored.

Stefan

pre 8 godina

Po meni je najtezi zreb do cetvrtfinala dobio Marej, a najlaksi Federer. Nole ima da odere boraniju do cetvrtfinala, a posle toga ludnica ide. A naravno da se Rodja smeska, zna da ako bi dobio tezi zreb, ispao bi vec u prvoj nedelji, ovako dobio je lagan posao i mogao bi odmoran da ode u drugu. Teska namestaljka, ali dobro. Steta pa ga nisu stavili u Novakov deo, da ga osusi Nole.

Фрфљави

pre 8 godina

Е одлично!! Најбтиније али наааакбитније је овде питање, шта после 1/4 финала? Не то, да ли ће победити Рафу или не? Већ штааа после тога? Емотивно пражњење, исцрпљеност, губитак менталне снаге... А одмах после тог меча чекају ко? Ни мање ни више него Мареј а ни Федерер! Не зна се ко је гори од њих двојице? Ја се и даље плашим Федерера и његових изјава. Он је итекако у стању да добије још један слем! Оооо да! Потребно је само један кикс од велике тројке или чак да Мареј испадне и он уме то итекако да искористи. Ја дам више навијао да новак и Рафа одиграју меч у финалу. Без обзира што би Рафа подизао форму до тад. Али било би другачије. Ако Рафа победи, њему ће ипак бити лакше. Јер обојица имају фрку од Рафе на земљи. Не зна се ко више. Дал Мареј или Федерер. Док зо страхопоштовање Новак не ужива наспрам њих двојице. И не знам, ОДАКЛЕ вам то да је Новак добио нактежи жреб? Федерер је добио тежи. Рафа поготово! Мареј такође!!! Новак има најлакши жреб по мени.

analiza

pre 8 godina

Najveći broj Novakovih navijača smatra da će njihov ljubimac bez poteškoća osvojiti titulu ,ali ja baš ne mislim da će biti tako.Htijeli oni priznati,ili ne, Đoković je pod većim psihičkim pritiskom od Nadala.Rafa se bori za 10 titulu i iako izgubi,on je ostvario što do sada nikom u istoriji tenisa nije pošlo za rukomniti će,dok je Novak,koji je u fantastičnoj formi i sa odličnim ovogodišnjim rezultatima svjestan da bi bilo najljepše krunisati ih RG titulom i to će mu uvijek biti u podsvjesti.On zna da je bio nekoliko puta u prilici da osvoji RG,ali da je u tome spriječen i vjerovatno će i ovog puta to kroz mečeve pratiti,a da li će se oduprijeti tom pritisku vidjećemo.
I još nešro-meni nije jasno kako su njegovi navijači zaboravni.Federer je u protekle dvije gofidine ,pa i u ovoj imao ubjedljivo najteži žrijeb ,a sada kada po njihovim mišljenju ima "povoljan" ,sa čim se ne bih složila,sada lupaju glupostii pričaju o nekim teorijama zavjere protiv Novaka.

Marko Müller

pre 8 godina

Pojma vi nemate... Niti ce Nadal stici do 1/4 finala, niti Murray do 1/2 finala.. Finale > Nole : Roger! Novak izjednacuje H2H sa Rogerom.. I nikad ga Roger nece stici vise.. Protiv Nadal, sledece godine u ovo vremne ce isto imata pozitivam skor i 12-13 Grand Slama. 2017/18 Nole uzima primat od Rogera po broju Grand Slamova! Valjda je to svima jasno, niste glupi toliko!

stefi

pre 8 godina

Mrzi me da proveravam ali mislim da su Novak i Rafa samo jednom bili na suprotnim stranama zreba[osim kada su bili prvi i drugi nosilac] tako da je jasno da NIKE drzi sve pod kontrolom sto se tice Federera.Isto tako se nadam da ce da se ostvari ona istorijska da uvek kada je najtezi zreb Novak osvoji.Samo da se izbori sa pritiskom,drzi fokus i bice sve u redu.Cak i donja polovina zreba prva pocinje,sto u drugoj nedelji moze da bude vazno zbog eventualnog maratona sa Rafom i odmora za eventualni maraton sa Marejem.Nekako imam utisak da je Novaku dodeljena uloga Soderlinga,da skloni Rafu a da se neko treci[citaj Federer]docepa titule.

скоба

pre 8 godina

Поново Вас молим да избаците из употребе ово Рафоле, Федал и сличне глупости, очајно глупо звучи

parz

pre 8 godina

Srpske teorije zavere. Jedno vreme su se ucutali, posto je bilo da Nole na tezak zreb osvaja, na lak gubi. Sada dobija sve zivo, pa su se teorije ponovo pojavile. U ovoj zemlji samo teorije zavere, nikad pameti i lepog vaspitanja.

buka u modi

pre 8 godina

Joj sad kad krene sa pricama o namestanju. jadan novak ide na tenisera bez oba kolena i slepog creva. jaka stvar. eno u sportskim novinama pisu o namestaljci, krcata naslovna strana (sto je usput skandal jer se ne moze necija ogorcenost prodavati kao informacija). ne igrate vi protiv nadala. ako volite tenis gledajte i uzivajte. u suprotnom, kukajte u jastuk

barba

pre 8 godina

Analiza u redu, osim potcenjivanja Almagra koji je ipak "sljaker".
Mislim da je veca sansa da Nadal nece ni doci do Djokovica, a ta opcija nije dovoljno razmatrana u tekstu.
Argument: Nadal trenutno nije psihicki u stanju da se izbori sa pritiskom u kojem se nalazi, a posebno kada "vidi" Djokovica vec u cetvrtfinalu, a suocice se sa nekoliko vrlo nezgodnih protivnika koji vrebaju svoju sansu.
Tipujem da ce Nadal u nekom trenutku odustati zbog povrede.

Kingo

pre 8 godina

Kad sam video "Rafole" u naslovu, odmah sam odustao od čitanja... Molio bih redakciju B92 da ima malo poštovanja prema sebi, i izbegne ovakve kovanice nedostojne i deteta predškolskog uzrasta. (Šavija Alonso, 23. maj 2015 10:59)
Ne blamiraj se, nikom ne smeta Rafole. Poz

Ogi

pre 8 godina

Ako hoćeš titulu, logično moraš sve pobijediti. Po meni je sasvim nebitno kad se s kim Đoković sastaje. Deri sve bilo kad i to je to pa taman igrao sa Nadalom i u prvom kolu...

siporex

pre 8 godina

... na nenovakovoj strani zreba - nisikori i momfis bi mogli da se nadju u finalu - gotovo je sigurno da ce doci do meca novak - nadal, i gotovo je sigurno da ce novak da pobedi - sto se tice mareja - on ipak moze da kljokne - tako da ne bi bilo iznenadjenje da se ne nadje u polufinalu - a tada bi novak imao lako polufinale - finale djokovic - nisikori/momis (federer sigurno ne) - pobedjuje nas nole...

Šavija Alonso

pre 8 godina

Kad sam video "Rafole" u naslovu, odmah sam odustao od čitanja... Molio bih redakciju B92 da ima malo poštovanja prema sebi, i izbegne ovakve kovanice nedostojne i deteta predškolskog uzrasta.

Kuerten

pre 8 godina

stvarno sa ovim 'Rafole' ste vec presli svaku meru! mnogo glupo izgledaju te kovanice, ako neko smisli takvu glupost nije neophodno to prihvatiti i ponavljati!

Veljko Marinkovic

pre 8 godina

Ako si najbolji zreb zaista nije bitan! Kao potencijalna iznenadjenja svi navode poznata imena.Mnogo je dobrih sljakasa na turu i po meni su oni prave potencijalne mine(Argentinci,Urugvajci,Spanci,Italijani,Francuzi) i neko od dobrih servera.Nadam se da su dva- tri poslednja turnira Monfisa bila deo taktike,jer igru koju je pokazao protiv Federera u Monte Karlu,mogla bi ga dovesti do same zavrsnice Rolan Garosa.On je zapravo Federerov jedini ozbiljan protivnik na putu do finala! Djokoviceva polovina kostura je pravi pakao! Ne samo zbog Nadala,Mareja i Ferera vec i drugih odlicnih igraca.Koji god igrac da udje u finale morace da utrosi ogromnu energiju( da se ne lazemo tu nema lakih pobeda,tu ce morati da se radi za svaki poen!) Moje predvidjanje finala: Federer - Marej!( sa tim da ce Djokovic eliminisati Rafu!)

drago

pre 8 godina

Cilic ima zdrijeb, da ga je sam slagao ne bi bolji napravio. Haase, Duckworth, Mayer, Isner ili Goffin i vec je u 4-finalu (Murray). On je jako cudna biljka. To sto je van forme apsolutno ni sta ne znaci. On je skoro svaki put kad bi stigao daleko na GS-u bio prije toga van forme.

PS Tomljanovic jos ATP nije promjenio drzavljanstvo. Tako GS-ove (ITF) igra pod australskom zastavom a ATP pod hrvatskom.

NS

pre 8 godina

Zreb je stvarno katastrofa..... Na jednoj strani Nole, Marej i Rafa........... Na drugoj Federer i..........E sad u principu Nole ima tri jaka meca i to cetvrt. polu i finale izmedju dva dana pauze i tako to. Mene tu brine Marej koji je strasno opasan za Noleta, Rafu ce da dobije i on nije problem ali mozda posle izgubi sto je jos gore dobijes Rafu na RG a neuzmes turnir i nekako to mi se zadnjih meseci naj vise vrti po glavi...........Negde sam pre mesec dana procitao. svi pricaju o Rafi i Noletu a sta ljudi ako neko drugi uzme turnir i kako dodje ovaj zreb sve se vise plasim tog ishoda..... Naj gora stvar sto Federer opet moze da iskoristi ispadanje Rafe koa pre od Soderlinga i umor Noleta i uzme turnir ni kriv ni duzan........... Znate ono pustis dvojicu da se tuku do iznemogloati i onda iskoristis to i pobedis........... Koliko je ovaj sport sve vise nepravedan mislim na sport u celini zadnjih 20 godina.

Otorinolaringolog

pre 8 godina

Djokovic je osvojio previse titula do sada tako da mislim da nece uspeti da osvoji RG. Na njemu je veliki pritisak jer nikad nije osvajao RG. I budite objejtivni,nemojte samo pricati kako bi ste voleli da bude.

Brooklyn Zoo

pre 8 godina

Veci je pritisak na Novako nego na Nadalu. Novak je trebao na nekom turniru i da se opusti malo i izgubi neki mec kako bi se maksimalno uzdigao posle. S druge strane Nadal nije osvojio nijedan turnir a uporno tvrdi da je Novak ispred svih. To je trik Rafaela Nadala. Novak stice sliku da je najjaci i igra opusteno. Nadal ce osvojiti Rolan Garos jer sam potpuno siguran da bi menjao da mu ponude da osvoji Rolan Garos za poraze na par
prethodnih turnira.

teniser

pre 8 godina

Sto se tice Rodzera,svi jos uvek polazu nade u njega..Ogroman novac je u igri,a ni ljudi sa RG ga "ne mrze"...Zato je on u ovom "lakom" delu..Plus brani samo 180 poena...
Ali,tako bese i na Wimbldonu,kad tamo,dodje neki Stakhovsky,niko nikad nije cuo za njega i-posla Rodzera kuci!
Ko realno najvise moze da profitira od ovog turnira?Marej,Nishikori,Berdih..Samo pod jednim uslovom - da se ne ponovi proslogodisnje finale!
Jedan uslov imaju-Rafa mora na Noleta u cetvrtfinalu!MORA da odbrani 2000 poena,kao pobednik iz 2014-e,ili pada ispod 10-og mesta...
Nole,ako ne dodje do finala,gubi 900...
Ali,oni ne razmisljaju o,za njih,"apokalipticnom" scenariju!Da Nole osvoji RG,pa Rodji jos dodatno pobegne 800 poena,jer,bez obzira koliko ga cenim,finalu je Roki blizu koliko i Raonic,koji je inace odustao zbog povrede!
Plus ono sto sve GS i cini privlacnim,neizvesnim-neki Boric,"ludi" Monfis,Ferer,Dimitrov,Conga,Wawrinka..koji mogu da naprave opsti metez koji ce "oduvati" favorite!
Samo,mislim da jednog niko,bar pre finala,ne zeli da vidi sa druge strane mreze!Prvi put,to nije Nadal...
A Nole miran,skoncetrisan,svestan svega napred navedenog,sa pobednickim mentalitetom,samo ce cekati jednog po jednog..Kao kad redjate meso za rostilj na onu zicu..Malo "mesa",malo "slanine"..Zavisi ko se koliko odupre Svetskom N01!
Pa,"Boze Pravde"!

Aca Znalac

pre 8 godina

Odličan žreb za Noleta. Nema nikakvih dilema da će ući u 1/4 finale, ali da li će to učiniti i Nadal to je pitanje.
Federer može da se smeška, ali nezaboravimo ima 34 godine i nije lako igrati sa mlađima od sebe, bez obzira na karijeru. Predviđam mu ispadanje u trećem kolu.
Marej je dobar i opasan. Ide mu. Mnogo mi je drago što je pobedio u Madridu i biće lepo ako Marej i Nole budu igrali 1/2 finale. Biće žestoko.
Ostali su manje više gubitnici. Jes da RG donosi iznenađenja, ali ovaj put, to će biti manje verovatno.
Polufinale Đoković-Marej i Nišikori-Vavrinka.

alexa

pre 8 godina

Samo da objasnim ovim sportskim znalcima, kada kazu "ako zelis trofej, moras sve pobediti" i slicno.

Nije isto igrati protiv Berdiha i protiv Nadala, pa zatim protiv Marija ili protiv Nisikorija.

Recimo, Djokovic ima energiju 100%, Federer ima 80% . Protiv Nadala ce izgubiti recimo 30%, a Federed 15%. Zatim protiv Marija, izgubice jos 30%, a Federed 20%.

Kada dodje finale, bice mnogo izmoreniji nego protivnik, jer iako je najbolji, igra u cetvrtfinalu i polufinalu sa trenutno dva najbolja sljakasa, posle njega samog. .

Djokovic jeste najbolji, ali nije robot. I ovaj zreb jeste namesten , kao i svi pre njega.

X=iks

pre 8 godina

Definitivno je namesten zreb. Nema nikakve logike da Nole bude sa Marejem u istom delu zreba, sem da se dekici omoguci da stigne do finala. (sasa jokic, 24. maj 2015 09:21)

A koja je logika da bas njemu, bas sada, namestaju, bas na Roland Garrosu, kad ekzaktni podaci, u dimenziji karijera, govore upravo suprotno!? Djokovic je na GS turninrima bio na istoj strani zreba s jednim od druge dvojice (Federer ili Nadal) 29 puta od 61 mogucnosti (moguce je bilo da se s nekim nadje u istom delu onda kad nisu obojica bili medju prva dva nosioca... i naravno - kad su obojica ucestvovali), Nadal 19 puta od 44 moguca, a Federer cak 30 puta od 55 mogucih. Povrh svega, Djokovicu se to desavalo pretezno na pocetku karijere, dok se Nadal i Federer ucestalo nalaze u istoj polovini zadnjih godina (druga je stvar sto se retko srecu, jer, obicno jedan od njih ispadne ranije... sto znaci da je u svom delu zreba imao jos nekog jakog). Dva put je postojala mogucnost da se sva trojica nadju u istoj polovini. To se nije desilo nijednom, nego su oba puta Federer i Nadal bili s jedne strane, a Djokovic s druge. Stavise, na Wimbledonu 2013, kad je Djookovic bio prvi nosilac, a drugi Murray, kao branilac titule, na Murray-evoj strani su bili i Federer i Nadal, dok je Djokovic bio sam u svojoj polovini. Ocigledno, najveci "baksuz" je Federer! BTW, na Roland Garrosu su Nadal i Djokovic bili nesto malo veci baksuzi - nasli su se na istoj strani 4 puta, od 7 mogucih.

ivan

pre 8 godina

Mrzi me da proveravam ali mislim da su Novak i Rafa samo jednom bili na suprotnim stranama zreba[osim kada su bili prvi i drugi nosilac] tako da je jasno da NIKE drzi sve pod kontrolom sto se tice Federera.Isto tako se nadam da ce da se ostvari ona istorijska da uvek kada je najtezi zreb Novak osvoji.Samo da se izbori sa pritiskom,drzi fokus i bice sve u redu.Cak i donja polovina zreba prva pocinje,sto u drugoj nedelji moze da bude vazno zbog eventualnog maratona sa Rafom i odmora za eventualni maraton sa Marejem.Nekako imam utisak da je Novaku dodeljena uloga Soderlinga,da skloni Rafu a da se neko treci[citaj Federer]docepa titule.
(stefi, 23. maj 2015 10:09)

Los utisak imas druze, Nadal kao prvo treba da uzme neki set Djoletu da bi doslo do tog maratona o kom pricas :) Ako Djole gazi kao sto zna, ne bi trebao da izgubi vise od jednog seta na putu do pehara. A i uporedjujes Soderlinga, ako bas verujes u teoriju zavere, onda se Djole treba skloniti do finala sa Federerom, ko ne veruje neka pogleda tabelu, sve lepo pise. A i Nisikori da ponovi deo onog tenisa sa US Opena, eto ga on u finalu, ceka Djoleta.

Petar

pre 8 godina

Ovo će biti najzanimljiviji RG u istoriji tog slema.
Za Rodzera mi i nije žao što je dobio ''lak'' žreb, jer ako je sa 34 god. drugi teniser sveta, pored novih klinaca i starih veterana, onda i zaslužuje malo lakše mečeve do 1/2 finala.
Novak je prošao najgore, nema šta, jer ako ne bude iznenađenja, da bi osvojio svoj prvi RG mora od 1/4 finala da pobedi Nadala, pa Mareja, i na kraju Federera.
Bilo bi lepo da prvih 4 meča završava u tri seta, možda jedan u 4 ili 5, jer će mu snage trebati definitivno.
Sve u svemu, idemo jedan po jedan meč, i ko zna, možda Nadal ispadne pre 1/4, mada svi kažu da trofej na RG nije trofej ako ne pobediš Nadala, ja bi bio srećan i da mu do finala svi predaju mečeve, samo da kompletira sve GSlemove!

Ako uzme ovaj RG, on će skinuti NAJVEĆI teret sa duše, i u naredne 3,4 ili 5 god
Novak će zaista imati dobre šanse da stigne Nadala, pa ko zna, možda čak i Federera!

Bjorn Borg

pre 8 godina

Koliko je ocigledno da niko na ovom forumu se nije bavio bilo kojim sportom,ikada u zivotu.Svi se pravdaju sa pricom "Nole u ovoj formi mora osvojiti a ako ne osvoji to je namesteno".To samo govori koliko se plasite.Nadalova igra je tu,psiha nije.Ali kada izadjete na teren za koji vas vezu samo pobjede i gdje su uslovi odgovarajuci za vas stil igre sve je moguce.Ne sjecate se prosle godine?Rafin nivo igre je bio katastrofa i ne bi ni uzeo taj Madrid da se Kei nije povrijedio.Isto je bila prica da je Novak favorit.Apsolutno.I opet ga je Nadal sa lakocom eliminisao.Ne zaboravite..na tom terenu on ima 6-0 sa Novakom.Ne potcjenjujte srce sampiona.Kad tad on se mora probuditi.A vi samo nastavite sa pokazivanjem straha izjavama "Nole ce ih pocistiti" i sa unapred pripremljenim opravdanjima u slucaju poraza.Tenis je sport.A u sportu se iznenadjenja desavaju.

sasa jokic

pre 8 godina

Definitivno je namesten zreb. Nema nikakve logike da Nole bude sa Marejem u istom delu zreba, sem da se dekici omoguci da stigne do finala.
Noletu nije mogla teza prica da se namesti, Rafa pa Marej, a onda finale?
Bice uzasno tesko, ali ne i nemoguce kada je Nole u pitanju.
Ostaje migucnost da Marej kiksne, sto mu nije strano, a i Rodzeru nije zagarantovano finale.

Nenad

pre 8 godina

Jos se nismo navikli da je Novak najbolji teniser sveta. Verujte da on, Novak, ima najlaksi zreb jer na putu do finala ne igra protiv Djokovica. Uzivajte ljudi ko zna kada cemo sledeci put gledati ovakvog tenisera!

Boston

pre 8 godina

Jeste Federer dobio mnogo laksi zreb nego ostala trojica, ali svejedno male su sanse da ce on stici do 1/2 finala, finala. Mada mogli su makar jednog od njih trojice da ubace u njegovu polovinu.Ili je mozda namesteno da bi pokusali da izbace Novaka, prvo da pokusa Nadal ako on ne uspe onda Marej i na kraju finale ce biti pritisak na Noleta ko god bio, sumnjam da ce to biti Federer.

kwick and march

pre 8 godina

..pre zreba sam mislio da ocigledno ne moze da igra protiv svih..ali ocigledno sam se prevario..Nadal,Marej,Federer..krasno i sasvim slucajno..
tesko medju Latinima bez brata!!

Srbin iz Bara

pre 8 godina

Sjajna analiza... to sto je zreb ovakav, samo ce zakovati Novakovo vecno mesto u istoriji sporta i Roland Garrosa-nakon sto sa peharom u ruci, zajedno sa celim svetom, bude slusao BOZE, PRAVDE!

Dr. House

pre 8 godina

Novak je pokazao da ce biti paklen igrac kad je u Montrealu/Torontu pobedio 3. 2. i 1. igraca sveta u top formi U 3 DANA !!! Padali su Rodik, Nadal i Federer jedana za drugim za 48 sati !!!

SADA TREBA DA na isti nacin DOKAZE DA JE VELIKI SAMPION I TO JE TO. Mada ne mora da znaci da ce igrati i protiv Nadala, Mareja i Federera. Na nekom GS ne secam se tacno Federer, Marej i Nadal su bili u istoj strani zreba ( mislim Wimbldon prosle godine), a Nole na drugoj strani sam, i ni jedan nije igrao protiv nekog od druga dva !!! Jesenas na US openu nikog od ove trojce pa ispao u 1/2 finala.

I jos nesto. MNOGE REKORDE SU DRUGI OSTVARIVALI, NOVAKA PREKIDALI U NEKIM SERIJAMA, VREME JE ZA NAPLATU. I za 1/2 RG 2011. i 2013. za finala Wimbldona 2013. i US opena 2012. i 2013. Zakon velikih brojeva.

I NA KRAJU KAD JE NADAL BIO U NAJVECEM NALETU 2013. Novak je bio najblizi pobedi na RG, imao je u dzepu, bas u POLUFINALU. TAKO DA OVE GODINE, eventualni Nadal u 1/4 je samo jedan mec od 7 koje treba dobiti i NISTA VISE. ON JE TAJ KOJI JE GLAVNI SAD.

Jova

pre 8 godina

Uopšte ne skrivam da mislim da žreb ( nikada ) nije slučajan. Ni ovoga puta ne smatram da je drugačije.

Naizgled, Novak je nikad jači, Nadal nikad slabiji. E sad, zašto Nadal na Novaka i zašto u ovako ranoj fazi turnira?

Neka moja razmišljanja:

Nadala su pustili niz vodu ( orden za zasluge je već dobio ) ali i dali mogućnost da skupo proda kožu. Prvi jači protivnik mu je Novak, po igrama ove sezone podjednako težak kao i ostali iz prvih 8. Ako pobjedi osvojiće, bez sumnje, njegova ( i ne samo njegova ) teniska bajka može da se nastavi. Ako pak Novak osvoji RG, učinio je to na najbolji mogući način, novi kralj šljake može da se kruniše. Holivudski, nema šta.

Ko god prođe na ovoj strani ima da dođe u finale u najmanju ruku iscjeđen. Olakšan je put, ne Ferereru, šljaka je to, nego - Nišikoriju. Istočni dio zemljine kugle je u ekspanziji, novca i za teniske egzibicije nema da nema a Kei je tamo sve popularniji. Uz malo pomoći, eto njega u finalu, koja su i onako priča za sebe. Ne čudi me da se ni ne spominje. Po mojem, favorit iz sjenke.

Ne sumnjam u Novaka, daće on sve od sebe. Brine me samo da je W blizu, preblizu.

Pozdrav svima

X=iks

pre 8 godina

Mrzi me da proveravam ali mislim da su Novak i Rafa samo jednom bili na suprotnim stranama zreba[osim kada su bili prvi i drugi nosilac] tako da je jasno da NIKE drzi sve pod kontrolom sto se tice Federera. (stefi, 23. maj 2015 10:09)

Evo, ja sam proverio. Od 19 GS turnira na kojima je to bilo moguce (tj. gde su obojica ucestvovali, a nisu bili prvi i drugi nosilac) samo na 7 su bili u istom delu zreba. Od toga cak 5 puta u prvih 6 prilika (dakle, na pocetku karijere). Na Roland Garrosu je nesto drugaciji bilans - od 5 mogucnosti, 3 puta su bili u istoj polovini. Svakako da je Nike umesala prste.

šetač

pre 8 godina

Žreb je kao da ga je Rođa Federer sastavio. Devetostruki osvajač turnira i kralj šljake zajedno sa drugim na listi ove godine i velikim smaračem. Al' šta je tu je, Nole vrlo često ide do kraja kada je žreb nepovoljan. Možemo i ovako, svi ovi što su u Noletovoj polovini su baš u debelom problemu.

Bojan

pre 8 godina

(Fatboy, 23. maj 2015 09:46)
Australija ove godine, Federerov zreb za klasu tezi od Novakovog
(stefi, 23. maj 2015 10:09)
a kako se onda desilo da su na US Openu Federer i Nole igrali 4 puta uzastopno u polufinalu?
Nadal je sedmi nosilac, znaci po plasmanu je treca najveca pretnja u cetvrtfinalu koja postoji, po igrama koje je pruzio do sada nije sigurno ni da ce stici do Novaka a kamoli da je neka velika pretnja da ga izbaci. Jedino sto ga drzi u krugu favorita su prethodne sezone, ali one nece igrati ulogu protiv bilo kog ozbiljnijeg igraca koji su svesni da je Rafa pobediv, ne samo na drugim podlogama nego i na sljaci.

X=iks

pre 8 godina

2006 – Novak i Nadal u istoj polovini žreba
2007 – Novak i Nadal u istoj polovini
2008 – Novak i Nadal u istoj polovini
2010 – Novak i Nadal u istoj polovini
2013 – Novak i Nadal u istoj polovini (Nadal je tada bio 3. nosilac)
2015 – Novak i Nadal u istoj....četvrtini (Nadal kao 6. nosilac)

*2009 – jedini put Novak nije bio sa Nadalom u polovini
**2011, 2012, 2014 – Nole i Nadal kao 1–2 nosilac nisu mogli da se sretnu pre F (ta 3x u Novakovoj polovini je bio Federer)..
(MirsadK, 22. maj 2015 13:30)
(MK, 24. maj 2015 19:55)

Roland Garros? Na suprotim stranama su bili i 2005, kad je Djokovic ispao od Davydenka, koji je u polufinalu izgubio od Puerte, a Nadal pobedio u finalu. U pravu si za 2008., tu su mi se ukrstili podaci za RG i AO (ukupni bilans ostaje isti, samo je RG 5/7 - jednom vise na RG, a jednom manje na AO).

TenExpert

pre 8 godina

Pre par godina je Marej na Vimbldonu imao u svojoj polovini Rafu i Feda, ali su ih drugi pocistili, pa ovaj do finala nije imao nikog iz top 10. Na kraju je dobio Noleta posle ogromnih pritisaka, i Noletovog maratona protiv Delpa u polufinalu. Moguce je da sada Noletu drugi prociste put do lagodne i ubedljive titule.

chika_aca

pre 8 godina

kao sto nadal moze da "ukloni" sudiju tako i zreb moze da se namesti za rf ipak je on covek u poznim godinama i moraju da ga pripaze do samog finala

dj

pre 8 godina

Prognoziram da će biti, kao i u većini slučajeva kada kod nas krenu kuknjave na Novakov žreb, teorije zavere i slično - očistiće se Novakov žreb pre četvrtfinala, pa će stići do prvog RG mnogo lakše nego što se očekivalo!
E onda će krenuti ona druga grupa: imao je sreće, nije to to, nikad slabija konkurencija, bla-bla-bla...

Иван

pre 8 godina

Има доста играча који би могли да изненаде фаворите.

Мислим да Кирјос неће ни стићи до Марија, али њега би могли да намуче, па и елиминишу пре четвртфинала Сепи, Шарди. Тамо га по мени 99,99% чека Давид Ферер. И ту дајем предност Шпанцу. Колико год да је Енди пеницилин за играче типа Кирјос, толико му на шљаци не одговарају играчи типа Ферер.

Федере би могао да налети на неке незгодне играче, пре свега Французе, Монфиса и Симона. Нишикори и Бердих по мени нису тако сигурни за четвртфинале, јер тамо су и Вердаско и Баутиста-Агут, који могу да откину неког фаворита. Поред Нолета, до најбољих осам најлакши пут има Вавринка, ако савлада Гарсију-Лопеза. У Надаловом делу не бих потцењивао Робреда.

Наравно, то су само могућности, а мање-више се све своди на дуел Ђоковић-Надал. Мислим да и није тако лоше испало: Новак ми генерално делује другачије него ранијих сезона, те сујеверне приче о Надаловом залету, лоптицама, врућини, баксузлуку, традицији, мислим да то више не делује на њега. Хвала Стефану, обавио је бољи посао од Четојевића! Надал ће се ослањати на неке своје ритуале, али слутим да ће бити у том мечу почишћен. То је први антиклимакс који ће Ђоковића сачувати од еуфорије. Друго, он ће имати потом три дана до полуфинала, довољно да се усредсреди на меч, по мени, против Ферера. До финала ће бити свеж и мотивисан таман колико треба. Тигнор је предвидео Монфиса тамо; ја слутим Бердиха, али свеједно ко буде.

ironični che

pre 8 godina

Najlakši žreb su dobili Nisikori, Vavrinka i Berdih. Oni se za finale bore između sebe i eventualno Federera, jer su na nenovakovoj strani. Na Novakovoj strani niko nema iluziju o finalu. Dobro kaže čovek, stavite neku banku na Noleta i uzmite tu siću...

milan

pre 8 godina

da bi osvojio RG novak mora da pobedi nadala svakako, a bodovi mu nisu toliko bitni zato sto bezi 5000. jedino sto mi se ne svidja je da treba 3 teska meca u nedelju dana da odigra(nadal,marej,finale).

klisa.ns

pre 8 godina

nikada nije bilo vece intetesovanje za zreb nekog od turnira. bas zbog toga, mislim da ce biti ono "tresla se gora, rodio se mis"...
bice tu dosta iznenadjenja, a nas djokica nikada lakse nece osvojiti GS.
zivi bili pa videli...

skobin advokat

pre 8 godina

Поново Вас молим да избаците из употребе ово Рафоле, Федал и сличне глупости, очајно глупо звучи
(скоба, 23. maj 2015 10:06)

A ko si ti?
(novinar, 23. maj 2015 10:45)

Recimo citalac sa kojim se slaze preko 230 ljudi (vidi pluseve) i ja mislim da je izraz bez veze.

gradinar

pre 8 godina

Tezak zreb.
Verujem da Novak moze da pobedi Nadala, ali se bojim Endija posle, upravo zbog velikog emotivnog praznjenja (mada moze sljakas Ferer da iznenadi Endija).
Nisikori je jedini ozbiljan protivnik u Federerovoj polovini zreba, svi ostali su u Novakovoj.

llopez

pre 8 godina

Kakav Federer ljudi ... on je opasan igrac u 2 seta na brzim podlogama i tu moze da dijeli lekcije tenisa svima ali na sljaci i to u 3 seta - po meni on polufinale moze da smatra uspjehom ako se dovuce do njega ... ukoliko odigra neki dug i tezak mec u 5 setova, sledeci mec gubi 99% ...

anica

pre 8 godina

Vozi Nole petom do nedelje, ajmo...
Da dodjes do titule preko Rafe, samo napred, nek se smeska koliko hoce, taj duel bar nije problem ako dodje do njega.

gost

pre 8 godina

matematika je prosta....igra Novak, najbolje sto moze, pobedjuje sve redom i bas ga briga ko je sledeci protivnik....i da je njegov zreb ko Federerov treba isto posmatrati, samo pobedjujes redom i osvojis....niko nece da preda unapred

only one

pre 8 godina

Žreb je nebitan. Nadal je ostatak svoje karijere fokusirao na RG ostali turniri ga ne zanimaju. Nedostaju mu tri trofeja da stigne Federera po broju GS titula i u narednih nekoliko sezona Nadal će svu snagu i energiju da usmeri samo na RG. Djokoviću će biti jednako teško da osvoji turnir bez obzira kada se susreće sa Nadalom. Voleo bih da Novak osvoji RG ali mislim da je Nadal ubedljivi favorit pošto on igra samo jedan turnir a Djoković sve ostale.

Beobrad

pre 8 godina

Mnogo izazova, pritiska, imperativa je pred Novakom !
Teze ne moze biti, od samih protivnika, preko praznjenja emocija, ocekivanja.
Sve to Novak moze prebroditi, a ako osvoji, bice to trofej sa posebnom tezinom!
Retko su Nadal, Federer, sam Novak, i svi ostali GS sampioni imali tako tezak put do titule!

Тешњарац

pre 8 godina

Кад би све било по ранг листи, не би било потребе ни да се игра турнир... Али, биће ту неочекиваних реѕултата сигурно!
- Надал, велики шампион, бориће се свом снагом сигурно, браниће своје последње упориште, задњу линију одбране, нема сумње. Али то није ни блиѕу ниво на којем је био претходних година, плус добио најтежи могући жреб! Немојмо ѕаборавити нпр. Робреда, погледајте жреб мало боље! Надајмо се, ипак, да ћемо гледати 44. наставак серијала- Ратови звезда.'
- Нисам нешто сигуран да је Мари фаворит у односу на Ферера, ако се сретну ту може да падне 5 сетова. Слажем се да је сада међу фаворитима због освојена 2 турнира на шљаци, истакао је кандидатуру, али само за полуфинале, не даље.
- После дужег времена Монфис може да обрадује своју публику, можда баш против Федерера. Ипак, је ово РГ. На Вимблдону, наравно, друга прича.
- Да не ѕаборавим Новака! Сазрео, покупио много од Париза јесенас, самопоуздање на максимуму, па још на 3 добијена сета...
Чини ми се да на Шатријеу у прошлости понекад није имао ни среће, дошло време да се и то врати.
Кад, ако не сад? Мајсторе, срећно, па да опет слушамо НАШУ ХИМНУ ;)
П.С. Ако ово узме, направиће до краја године што није никад нико!!!

Dott

pre 8 godina

Sasa vi vidite, ili zelite da vidite to sto se Novak i Nadal sastaju vec u cetvrtfinalu i kao neku prednost, zbog Nadalovog mozda kraceg vremena za ulazak u formu, kazem 'mozda' vidite, jer siguran sam da bi bili kadri naci i kontra argumente s obzirom na vase poznavanje materije koju vec dugo tretirate.
Voljan sam ih ja iznaci, a vi me ispravite ako moje argumente ne vidite kao dobre.

Trenutno Nadalu (kao i vecini tenisera) je Novak najveci izazov koji mu se moze dogoditi, zbog cega bi u mec sa njim usao sa maksimum energije i da ga probude u sred noci veceras, jer bi to uradio adrenalin koji bi ga pukao pritom. Pogotovu zbog okolnosti, mesta i znacaja njihovog susreta. Nista manje znacajan nije ni za Nadala ovaj RG, jer bi ispadanjem u cetvrtfinalu i gubitkom dosta bodova izgubio povlasticu prvih 8 nosioca na predstojecem Vimbldonu, sto bi mu znatno otezalo zadatak vadjenja kestenja na njemu s obzirom da je prosle godine rano ispao sa Vimbldona. Nije sporno, Nadal bi se do kraja godine lako vratio u prvih osam, bice on ucesnik zavrsnog mastersa, ali za njega je sve ispod broja 4 na kraju godine potpuno neprihvatljivo a to vec u takvom epilogu desavanja ne bi bilo bas tako lako.

konto

pre 8 godina

Po meni, najteži žreb ima Nadal, na putu do 1/4 finala mu stoje Dolgopolov (Almagro) i Dimitrov, izuzetno teške prepreke! A onda ga tamo čeka i nepremostiva, Nole!

dankesn

pre 8 godina

Stvarno dobra analiza i jedna od retkih stvari koje stvarno volim da procitam na vasem sajtu su analize gospodina Ozma.
Sa druge strane, uvek se malko iznerviram bilo naslovima, bilo komentarima, jer je sustina ovakvih tekstova da se ljudi stvarno bave malo tenisom, a ne da se sve svede na Djokovica, teorije zavere i ostalo. Tenis je igra i valjda treba sa nestrpljenjem cekati 2 nedelje dobrog tenisa, a neka bolji pobedi. Ja licno najvise volim ovo predstavljanje novih imena, jer mi bude zanimljivije da pratim te meceve u 1. i 2. kolu i stvorim simpatije/antipatije prema novom licu. Volite tenis!

savo pilipović

pre 8 godina

dopala mi se samokritičnost autora kada je u pitanju transkribovanje imena novog tenisera. U tom smislu, iako nisam lingvista, mislim da se izgovara žermen a ne žerman jer niko ne izgovara Pari Sen Žerman, a isto se piše

dj

pre 8 godina

Prognoziram da će biti, kao i u većini slučajeva kada kod nas krenu kuknjave na Novakov žreb, teorije zavere i slično - očistiće se Novakov žreb pre četvrtfinala, pa će stići do prvog RG mnogo lakše nego što se očekivalo!
E onda će krenuti ona druga grupa: imao je sreće, nije to to, nikad slabija konkurencija, bla-bla-bla...

Namazani Francuzi

pre 8 godina

Zreb krije jos jednu neverovatnu stvar, a to je da su 3 najbolja francuska igraca, i jedini koji od domacih igraca mogu da naprave neki rezultat, Monfils, Simon i Conga, u laksoj polovini. Siguran sam da niko nema nista protiv Djokovica, Nadala, Mareja ili u obrnutom slucaju da pomazu Federeru, jednostavno su organizatori "namestili" zreb za svoje igrace. Svako od trojice navedenih ima sanse protiv svakog tenisera u toj polovini zreba i iskreno mene ne bih cudilo da bar jedan dodje do polufinala ako ne i do finala. Organizatori i posebno mediji su svojim bombasticnim naslovima o Novaku i Rafi uspeli lepo da sakriju tu informaciju od svih ljubitelja sporta.

Brejk u petom

pre 8 godina

Zreb je grozan ne toliko zbog protivnika, vec zbog psiholoskog iscrpljivana iz kola u kolo, sta ce biti ko ce ispasti i kako rasporediti snagu za zavrsnicu. Ako Rodja bude igrao dobro i sigurno, pritisak ce rasti sve vise i vise.

Illmatic '94

pre 8 godina

Потценити и отписати Надала на Ролан Гаросу је равно глупошћу. Човек је велики спортиста и атлета. Нашем Новаку желим да освоји Ролан Гарос,али исто тако ценим Рафу и волео бих да гледам четвртфинале Надал-Ђоковић..

Svete

pre 8 godina

(TenExpert, 23. maj 2015 10:49)

Tacno, imao je Marej na WIm 2013 i Nadala i Feda ali na kraju najbolji igrac sa kojim je igrao do finala bio je Janovic 20 i neki a pre toga Verdasko 50 i neki na listi... Imao je Marej njih i ove godine na AO pa nije igrao ni sa jednim, ali ipak ovo je specificna situacija, Nadal na RG i na WIM i AO nemaju veze jedan s drugim a i Marej dolazi u polovinu u trenutku kada osvaja 2 titule !!
Nego, videvsi juce Nadalov izraz lica nakon sto je izvucena kuglica broj 6 i on je shvatio sta mu se desilo i da ce vrlo tesko proci to 1/4 finale, a i ima Almagra ili Dolgopolova i verovatno Dimitrova do toga, a Bugarce mnogo bolje igra na GS nego na ostalim turnirima !!

Sto se tice Novaka, ipak mislim da je bolje da igra sa Nadalom u QF, lakse ce izaci na kraj sa njim u toj rundi nego u F, kada bi Nadal pobedio par meceva i dobio samopouzdanje koje mu fali zbog neosvajanja titula i zbog poraza i generalno on dosta slabije igra u ranijim rundama...
Ako Monfils dodje do Rodje bez prethodnih cirkuskih predstava od 4,5 sati verujem da ce ga pocistiti, cini mi se da je od ovih najboljih Marej imao najvise srece...
Kada je Nadal izgubio 2009, Rodja je sutradan gubio 0-2 i spasavao je brejk lopte protiv Tomija Hasa, mada nikada mi do kraja nece biti jasan Hasov pad u tom trenutku, tako da ako Djole prodje Nadala bice mu mnogo teze u SF, a eventualno finale ce biti rutina, svejedno s kim bude igrao !
SLAZEM SE, Rafole BESMISLICA, preskocite taj naziv !

stefi

pre 8 godina

Bojan@,moje zapazanje se odnosilo samo na RG i zreb za isti unazad deset godina.Ja bih mnogo volela da su pojedinci u pravu ali mislim da je preterivanje izjaviti kako Rafa nece ni doci do Noleta,kako ce ce ga 'odrati' i slicno.Budimo realni ljudi,RG je Rafino dvoriste i gde ce podici samopouzdanje ako ne tu.Novaku je potrebno da pored odlicne igre koju ima zadrzi mir i fokus,malo srece po pitanju vremenskih uslova i malo vise cuvenog inata jer su vec pocele igrice sa razno raznim izjavama.Mora da se Sarapova opasno naljutila cim je izjavila da ce zreb vise Novaka nego Rafu da poremeti a tu je i nezaobilazni Federer.

MirsadK

pre 8 godina

Ne znam kojom logikom se dolazi do zaključaka tipa „nebitno je sa kim se Djoković sastaje“; „odličan žreb za Novaka“;“ najlakši žreb za Novaka“...Lljudi prenebregavaju da se igra na šljaci – omiljenoj Nadalavoj na RG i to u 3 dobijena seta.. Drugo, kad se pogleda stat. „velikih 4“ u GS, vidi se da nema baš mnogo trijumfa do kojih su dolazili pobedivši (u SF i F) drugu dvojicu iz te grupe. Mari ni jednom (3x gubio), Fed 2x – USO 08 i Wim.12 (a 2x gubio); Novak 3x - AO 11, USO 11 i AO 12 (a 2x gubio); Nadal 5x – od toga 4x baš na Roland Garosu -07, 08, 11 i 2014.(4x gubio,ali ne na šljaci)..
Treće, ovo je (čini se) 1.put i za Nadala i (više) za Novaka, da je teže stići do F no pobediti u F Ima tu još za priču - forma, mentalni aspekt...ali nema prostora..
Bez obzira koliko navijali za Novaka (tu sam i ja) i želeli da osvoji RG, malo odmerenosti nije na odmet...I samo da ne bude ono – dok se dva glavna nadmeću za plen, treći se izokola zasladi na kraju..

LjutaKrajina

pre 8 godina

Najvise se plasim polufinala,protiv kga god Djokovic bude igrao. Jer pobjedom nad Nadalom moze doci do blagog opustanja. Za finale se ne bojim.

MK

pre 8 godina

2006 – Novak i Nadal u istoj polovini žreba
2007 – Novak i Nadal u istoj polovini
2008 – Novak i Nadal u istoj polovini
2010 – Novak i Nadal u istoj polovini
2013 – Novak i Nadal u istoj polovini (Nadal je tada bio 3. nosilac)
2015 – Novak i Nadal u istoj....četvrtini (Nadal kao 6. nosilac)

*2009 – jedini put Novak nije bio sa Nadalom u polovini
**2011, 2012, 2014 – Nole i Nadal kao 1–2 nosilac nisu mogli da se sretnu pre F (ta 3x u Novakovoj polovini je bio Federer)..
(MirsadK, 22. maj 2015 13:30)