Ponedeljak, 05.12.2022.

09:00

Stiglo 44.137 glasova: Da ostane Piksi, nemamo boljeg od njega

Većina srpske javnosti smatra da Dragan Stojković Piksi treba da ostane selektor reprezentacije Srbije.

Izvor: B92

Stiglo 44.137 glasova: Da ostane Piksi, nemamo boljeg od njega IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

125 Komentari

Sortiraj po:

neko iz Nis

pre 1 godinu

A da smo se protiv Kameruna zatvorili i primili dva gola,svi bi pricali,eto poveo pa se povuko.Brazil kad je poveo protiv Hrvatske,stao,povuko se,pa kako je proso.Nije Piksi kriv sto igraci ne odradjuju osnovne zadatke,ne trce svih devedeset minuta i ne stoje uz protivnicke igrace,vec im daju prostora za igru.

pacificka_obala

pre 1 godinu

I zato ce srpski fudbal ostati tu gde je, oko 30-tog mesta na FIFA listi, plasirati se na 2 svetska prvenstva (gde ce nas Svajcarska olesiti) pa jedno pauze a prvenstvo Evrope opet necemo ni okusiti (ni sa Piksijem na celu).
Da li imamo boljih od Piksija? Naravno da imamo ali ne mogu doci do izrazaja pored "velicina", ne mogu dodji do prilike pored klanova, ne mogu doci do prilike pored pristrasnih medija...

Hrvati su pre 6 godina imali hrabrosti da se odreknu usluga poznatih trenera i dovedu anonimusa na celo reprezentacije. Rezultat Delicevog rada su jedno finale i jedno polufinale na FIFA prvenstvu. Plasim se da ce posle Piksija da ostane sve isto, kao onomad kad je napustio predsednicku funkciju u Zvezdi, totalni raspad kao posle utakmice protiv Svajcarske. A poredjenja radi, Krstajic je 2018 u Rusiji napravio bolji rezultat sa reprezentacijom nego Piksi 2022, pada li nekome to na pamet? Uzgred, posle prvenstva 2018 Krstajic je bio jednoglasno proglasen sarlatanom. Sto Piksi i jeste u danasnjem fudbalu.

Cekamo neuspeh na kvalifikacijama za evropsko prvenstvo (ako budemo imali iole ozbiljniju reprezentaciju u grupi) ili propast u grupnoj fazi (ako se kojim slucajem budemo plasirali). A onda ce Mister (Piksi) dobiti pravu vrednost u srpskom fudbalu, sarlatan iz azijskog fudbala.

objektivni posmatrač

pre 1 godinu

Пикси је апсулотно недорастао за посао селектора, као фудбалски тренер није забележио никакве резултате, стога је илузорно очекивати да ће нешто направити као селектор!

Ne menjaj nista

pre 1 godinu

U Bg-u se upravlja ljudima preko medija. To sam vise puta primetio kada se ni od kuda napravi hajka na nekoga a da unutrašnjoj Srbije nema pojma sta se desava. Tipa zamerili se u kafani. Pricao mu iza ledja itd.
Onda se taj pritisak prenosi na građane kroz neke udarne vesti itd.

Piksi je podigao ekipu iz pepela. Odveo je na SP mozda i svojom harizmom. Tamo je ekipa dosla i nije bila kako se očekivalo. Sa druge strane dali smo golove nismo se krili. Nismo izgubili sa 6:0 itd.
Pustite coveka da radi, neka nas vodi na Evropsko. Pa ako ne prodjemo kvalifikacije da se vidi gde je zapelo jer je grupa laka. Pa onda eventualno razmišljanje o promeni.

bradina

pre 1 godinu

Imali smo najtezu grupu! Vidi se to po rezultatima! Nama ne dostaje objektivnost a potkrepljena je ovim recima na Piksijevoj konferenciji! Uostalom da su nasi udarni igraci bili spremniji a ne rekovalescenti koji su vise provodili sanirajuci povrede nego na terenu i treninzima drugacije bi pricali.Predstoji nam kvalifikacioni mecevi za EP molim za strpljenje i nikakve "sece glava"! Ali to je nas narod uzdigne te a posle jedva ceka da ti vidi kraj! Svi sad "generali posle bitke" a nigde ih nije bilo dok smo igrali prethodne meceve! Ovo je tim za velika dela i nove radosti ostavite se corava posla,pustite da selektor radi svoj posao! Dosta bre vise mesetarenja i zluradosti,To mu je sto mu je kosarkas Bogdanovic je to najbolje rekao: U sportu postoje pobede i porazi gde dobijes lekciju,mi je jesmo dobili ali na greskama iako su skupe se ucimo! Jednom smo dobili lekciju: smenom Muslina pred SP,valjda smo iskusili da je to nepotrebno sada kad smo se sa dna Evrope nasli kako Piksi rece u mulju!

kabaljero

pre 1 godinu

Marselo Galjardo, braćo i sestre! Čovek je napravio igrače, osvojio titule, igrao u velikim klubovima, trenirao veliki klub, igrao za Argentinu! Čovek koji najbolje igrače stavi na klupu ako nisu spremni, ako se ne zalažu! Bez angažmana je, za Piksijevu platu bi došao peške iz Argentine.

Q

pre 1 godinu

Tomo sa sela,...To što kažeš je zatvaranje očiju Da li su Nemci bili Prvaci sveta...jesu,Italijani Danci prvaci Evrope itd...i opet će biti jer imaju sistem.Nije ih sramota da priznaju greške i da teraju dalje .Šta smo mi ikada uradili na reprezentativnom nivou nikada ništa Uvek je tu bio kao neki spoljni faktor .Još od Partizanovog finala kupa Šampiona.Te sponzori,pa menadžeri,pa žene,problem je u nama jer smo limitirano sa jedne strane a i kada se pojavi neka generacija koja može nešto da uradi to sje..mo bez problema.Pusti ti te reprezentacije one će opet biti velike dok mi možemo samo da pametujemo i prdimo kako smo mogli ali nismo imali sreće....

to ti je sto ti je

pre 1 godinu

Stojkovic je previse sujetan da bi bilo sta promenio i unapredio.Kako ste ga gledali u Kataru to vam je.NE znam cemu se drugacijem nadati. Ako mi ne verujete gledajte konferenciju koja sledi.

vrg

pre 1 godinu

Kako bi bilo bolnije (da ispadnemo posle grupne faze nego u grupi), pobogu?! Mi vec cetiri SP zavrsavamo u grupnoj fazi, nema bolnijeg scenarija od toga. Skor nam je sramotnih 2-1-9, a dali smo samo 11 golova, od toga 5 na ovom SP.


Mislim da bi Paunović, Jokanović ili Nikolić bili bolje opcije,
a na čelu FSS - Nemanja Vidić ili Saša Ilić.
(suštinske promene, 5. decembar 2022 11:32)

pa lepo i prosto bi bilo bolnije. vise boli kada ti trofej izmakne kada mu se priblizis, nego kada mu nisi ni primirisao. vise boli u kosarci da izgubis u poslednjoj sekundi, nego sa 20 razlike. kapiras? nadam se da mozes.

realno

pre 1 godinu

Imamo Vladana Milojevića i Marka Nikolića,100% bolji od piksija. Piksi je veliko ime, ali o taktici i postavci igre je katastrofa govoriti o njemu

Lady Di

pre 1 godinu

Bravo,da ostane Piksi,posten,castan,postigao sve svojim radom,self-made man,strpljen spasen,to nedostaje Srbima,polako ima dana za megdana

Pero

pre 1 godinu

Све цвета у репрезентацији и српском фудбалу - што је најгоре сви најзаслужнији деле велике профите што је и био једини циљ - важно је да се ништа не мења и не оспорава - гарантовани сумрак све горе и грђе унедоглед..

HanSolo

pre 1 godinu

Neee, ostavka je jedino moguće!
I da se stavi skandinavac na to mesto.. Da nas naući da je fudbal timska igra i da lopta mora da ide brzo između timskih delova.. A ne kod nas, jedva stigne do idućeg igraća.. I da ih nauće da je utakmica 90min,a ne 60min..

Saša

pre 1 godinu

kako neko ko je u karijeri vodio samo japanske i kineske klubove može da bude selektor reprezentacije?
(Vule, 05. decembar 2022 09:19)

A inače naši treneri vode Bajern i Real Madrid?

Kont

pre 1 godinu

Naši igrači, kad prime loptu, okreću se ka našem golu (ili su već okrenuti), kao da imaju neki žiroskop, moraju da se teškom mukom odrotiraju i krenu ka protivničkom golu i to ide presporo

mm

pre 1 godinu

Nastup naše reprezentacije u Kataru je ličio kao kada je Slavnić vodio Moskitose.
Vidi se želja, vidi se talenat, ali ne poštuju se osnovni principi fudbalske igre, kao deca na poljančetu ...

zzbz

pre 1 godinu

Treba dovesti Vidića izuzetnog stručnjaka i moralnog čoveka za predsednika FSS i on će znati da sredi situaciju i izabere pravog selektora.
Dosta sa ovim poslušnim političkim pudlicama
Ej čovek uzeo milion eura -istina deo dao i postaviteljima i onako drsko kaže ..normalno da ostajem..
(orao s visine, 5. decembar 2022 10:32)

Po čemu je Vidić izuzetni stručnjak i moralni čovek? Realno Vidića poznajemo taman onoliko kaoo bilo kog drugog bivšeg fudbalera. Nemam ništa protiv njega ali te priča samo on da dodje i završava sve, ne pije vodu. Sredjivanje FSS je kao i sredjivanje neke firme..Vidić nije napravio svoje ime u nijednog kompaniji gde se trazi poznavanje organizacije poslovanja.

Takve iste priče su bile i kada je Piksi trebao postati selektor..pa danas jedan kuka a drugi manje kuka, ali svi bolje znaju od njega.

Ma mora da ode, nema boga

pre 1 godinu

Ne mora da bude Srbin, mozda bi tako bilo i bolje. Neki dokazani strucnjak, iskustvo i prijasnji konkretni adekvatni rezultati, to se trazi. Pusti price trenirao sam klub u kineskoj ligi.

Pirotehnicar

pre 1 godinu

Iako bi uspeh bio veci, bolnije bi bilo da ispadnemo u kasnoj fazi. iskreno, bolje bi mi bilo i ovo nego u finalu da puknemo sa golom razlike od nekog. ili da nas neko u finalu napuni pred celim svetom. ovde se stvarno nismo obrukali, iako mi tako osecamo. niko srbiju nije ponizio, pokazali smo da smo zasluzeno bili tu, medju najboljima na svetu.
(vrg, 5. decembar 2022 11:26)

Kako bi bilo bolnije, pobogu?! Mi vec cetiri SP zavrsavamo u grupnoj fazi, nema bolnijeg scenarija od toga. Skor nam je sramotnih 2-1-9, a dali smo samo 11 golova, od toga 5 na ovom SP.


Mislim da bi Paunović, Jokanović ili Nikolić bili bolje opcije,
a na čelu FSS - Nemanja Vidić ili Saša Ilić.
(suštinske promene, 5. decembar 2022 11:32)

Jokanovic, Nikolic, (Ivica) Jovanovic, a za koju godinu i Ivic ili Paunovic.

Skomina Ja

pre 1 godinu

Piksi je napravio dva bitna rezultata koje niko ne moze opovrgnuti.Odveo nas je na SP i u A ligu nacija.Tvrdim i sad da nasi igraci nemaju jakih utakmica kao najbolje selekcije koje ucestvuju u A ligi nacija vec godinama.I to je jedan od razloga nesnalazenja na ovom prvenstvu.Takodje pogledajte koliko dugo selektori vode sboje reprezentacije.Vecuna njih nekoliko godina.Kod nas,mislim,sedam seletora u 10 godina.Niko ne spoji duze od dve godine.

realno

pre 1 godinu

Ma neka se igra poluvrijeme ovako ofanzivno, ali postoje formacije koje su penicilin za ovu nasu gdje ce nas dobiti iole prosjecna ekipa (bilo koja sa dva napadacka krila). Objasniti igracima da moramo primiti golove ali da se ne staje. I ako se povede utakmica, odmah praviti izmjene i smiriti je. Ne moze se duze od 35-45min u ovoj formaciji protiv iole solidne ekipe. Previse se trosimo. I ne moze SMS igrati DLP ili BWM pozicije. Bice pogubljen kao sto je i bio. Bolje Grujic, recimo. A Gudelj je idealan na anchor poziciji.

petar

pre 1 godinu

Ma rodjeni pobednik!
Kapacitet!
Treba da ostane i pomogne u sahrani srpskog fudbala!
Ljudi sta vam je pa on je obrukao Srbiju a mnogo vise sebe jer je bio i ostao biser Jugoslovenskog fudbala ali trener pogotovo uspesan i dobar NIKAD biti nece!
Pozdrav!

Aleks

pre 1 godinu

Koga drugog?
Veljko Paunovic nece sigurno da se prihvata.
Neki stranac - to je u redu, ali koji? Samo ne neki bezveze cisto da bi se zvao strancem, ali onda treba odresiti kesu. Mi hocemo Murinja, ali koliko trazi on? Nije bez nekoliko miliona godisnje, prvo ja se ne slazem da se toliko daje za selektora.
Dragan radi za 650.000, sto je ekstremno fer cena.
Antic je radio za milion.
Koga da stavimo, Pizon, Mihajlovic, Krstajic, Tumba.
Muslin je bio odlican, potpuno je nepravedno oteran.
To je sto je, Piksi unosi neki zar, malo agresivnosti. Ja se iskreno nadam da ce mu ovo SP biti lekcija i pouka i jedno ogromno iskustvo, sta i kako dalje.
Neka ga u kvalifikacijama za EP. Verujem da cemo se plasirati. Ako i na EP, na kome ce ucestvovati 24, podbacimo i tipa ne prodjemo grupu sa slicnim ovakvim nastupom, onda, da se ne ljubimo, realno.

realista

pre 1 godinu

Piksi ce ostati sigurno. Treba samo da promeni par stvari: da nauci taktiku, da prouci protivnika pre utakmice, da sistem igre se moze promeniti u toku igre u zavisnosti od rezultata, da najbolji igrac se moze promeniti ako je povredjen i ima los dan, da ako promeni Tadica sa Maksimovicem da ne moze da ocekuje vecu kreativnost, da zavrsi neki osnovni kurs za trenera a ako ga mrzi da pogleda neke utakmice 90min….

uredu je

pre 1 godinu

A jel sme neko da se dotakne nase svete krave zvane Aleksandar Mitrovic koji iako je dao 2 gola za mene najvece razocarenje zbog sebicnosti i nervoze koju je unosio u tim..da ne pricamo o tome sto sam sve vreme imao utisak da je on selektor a ne pixi.

bez milosti

pre 1 godinu

Da li imamo boljeg ili ne vrlo je diskutabilno. Postoje ljudi koji se ne bave fudbalom profesionalno a koji su završili trenerske škole, fakultete, licence itd. Moguće je da su oni bolji stručnjaci od 50% bivših fudbalera. Piksi jeste dobar ali na taktičkom planu mora još da uči...

vrg

pre 1 godinu

desilo se sta se desilo. moglo je da bude i drugacije da smo imali zdrave igrace i da prva utakmica nije bila bas sa brazilom, jer je ekipa prvo usla u taj mec sa najmanje snage i previse respekta, a izasla razocarana i sa imperativom da dobije naredne dve tekme.
sledio kamerun protiv kojeg smo imali 3:1 i piksi je sigurno hteo da ih napuni do vrha kako bi mu bio dovoljan i remi sa svajcarskom i eto - desilo se sta se desilo. dva gola koja su za milimetar mogla da budu ofsajdi. novi pad koji se preslikao i na mec sa svajcarskom i odosmo kuci.
jeste mozda imao koju gresku piksi, ali stvarno nije imao ni srece sa timom. jeste mogao da vodi druge napadace, ali na sta bi tek to licilo?
to je sto je, on je sve ciljeve ostvario. plasirao nas na sp, podigao u drugi sesir za evro kvalifikacije i uveo u prvu grupu lige nacija, gde cemo moci dalje da rastemo u okrsajima sa najjacim timovima evrope. svetsko ako vec nismo mogli da osvojimo, nema veze sto nismo prosli grupu.
iako bi uspeh bio veci, bolnije bi bilo da ispadnemo u kasnoj fazi. iskreno, bolje bi mi bilo i ovo nego u finalu da puknemo sa golom razlike od nekog. ili da nas neko u finalu napuni pred celim svetom. ovde se stvarno nismo obrukali, iako mi tako osecamo. niko srbiju nije ponizio, pokazali smo da smo zasluzeno bili tu, medju najboljima na svetu.

sitno

pre 1 godinu

Рално, Пиксија је "прегазило време".

Он је "стара школа", а хоће да иград "модеран" фудбал. То не иде. Треба да се врати систему - два бека, два центарфалфа, везњак, 2 крила, 2 полутке, центарфор и то је то - одавно устаљено, проверено и добитна комбинација. Све остало су маштарије, измишљања, мистификација...

Такође, лош му је одабир играча, поготово у одбрани. Код пола играча се види да нису прошли у пионирској селекцији оно што су требали. Слабо су са њима радили. Како су дошли до овде где су сада - није ми јасно. То се тешко сада исправља.

Такође, не води се статистика играча - колико је пута неко погрешио, и онда долази до лошег одабира играча. Потребна је статистика као у НБА лиги, па то томе да се види ко је добар, а ко "киксира". Субјективни осећај вара, статистика не.

Vdusan

pre 1 godinu

Ivan Jovanovic, Milovan Rajevac, Marko Nikolic, Veljko Paunovic, Slavisa Jokanovic… Ne ovim redosledom, ali svi su bolji od “Pixy-a”.
Igraca kakav je bio on je malo, ali trenera kakav je on ima dovoljno, cak i u nasoj Superligi. Kad kazes “kakav bre ‘eventualni’ prolazak grupe”, ne postujes protivnika i potcenjujes znanje i strucnost svih koji se bave fudbalom. Na kraju samo ti ispadnes plitak.

SAŠA FRANKFURT

pre 1 godinu

Normalno da treba da ostane, imao je grešaka ali ispraviće to. Ne menjaju se selektori kao čarape. Čitam imamo bolje..., koji su to bolji imenom i prezimenom? Neko napisa Marko Nikolić, Vladan Milojević...!! To je sprdačina, ni svoje klubove ne mogu da dovedu u red, a ne reprezentaciju!

iskreno

pre 1 godinu

Znači od sada odlučuju nevijači o takvim stvarima?
Šta drugo očekivati od nas. Uvek smo bili naopaki...
A što se Piksija tiče, mi izgleda volimo da budemo mazohisti. Ako se većini sviđa ovo što smo videli na prvenstvu, onda je svaka polemika suvišna.

Immobile

pre 1 godinu

Prvo imamo bolje trenere,ali treba pustiti čoveka da radi jer mora imati neki kontinuitet. A i navešću bolje trenere od Dragana Stojkovića.
Ivan Jovanović- bez poraza za 4. ili 5. budžetom grčke lige,odveo Apoel u 1/4 finale Lige Šampiona.
Veljko Paunović-bio prvak sveta sa omladinskom reprezentacijom,vodio Čikago Fajerse i Reding u Čempionšipu.
Slaviša Jokanović- Uveo ekipu u Premier ligu,prvi srpski trener koji je vodio premierligaški tim. I gde god da je radio imao je uspehe,počev od Partizana pa nadalje,Makabi Tel Aviv...
Vladimir Ivić- Vodio PAOK jako dobro, sa Makabijem osvojio titulu bez ijednog poraza,u Votfordu bio drugi u Čempionšipu,dobio otkaz jer nije u sastav uvrstio Troya Deeneya. Između ostalog koliko ga cene Makabi ga je zamolio da potpiše ugovor i da preuzme ekipu na zimu prošle godine,on je odbio to zbog rata u Izraelu i predložio Krstajića kog su uzeli. Tako da i sa ljudskog aspekta jedan veliki čovek.
Svi ovi ljudi verovatno nemaju nameru da rade sa ljudima iz FSS i zato treba Piksiju dati podršku jer je došao kada niko normalan ne bi pomislio da pregovara sa njima. Onda ga je minirao Zvezdan Terzić sa Delijama sa Severa,prema tome svako normalan će dati podršku Piksiju. Ne kažem ja da je Piksi cvećka ali za pomenutu grupu koje se groze svi pravi ljubitelji Crvene zvezde i doktora sa Alfa diplomom je Svetac.
U Fudbalskom savezu vlada foteljska kriza od kada postoji. I dužnost poštenih ljudi,bivših fudbaler koji znače nešto u fudbalskom svetu je da stanu protiv njih i bore se sa tim. A ne da savez vode Brodarci,starci i ministri poljoprivrede...

Balls of Steel

pre 1 godinu

Problem su bekovi. OK. Imamo u mladjim kategorijama Viktor Rogan desni bek, levi bek Djuro-Giulio Djekic, nek se oni malo forsiraju, talentovani su, nek se bace u vatru. Ne moramo mi da menjamo formaciju, ali moramo da imamo plan B u ovom slucaju sa bekovima.

fudbaloman

pre 1 godinu

@Q

Staviti Miljana Miljanića uz ta dva osvedočena kriminalca je baš ružno. On jeste bio politički podoban ali je bio vrhunski fudbalski potkovan. Čovek je vodio Real Madrid 4 godine, Valensiju itd. I dan danas ga se sećaju u Španiji. Napravio lično trenere poput Ivice Osima i Ćire Blaževića. Promenio fudbalski DNK u Zvezdi koja je počela da igra do noge, posed, napad, brzina, krila, golovi. Liverpul napravio film kako ih je rastavio na Enfildu 73-e novi modernim fudbalom. Nisu znali šta je dupli pas, rolanje, ševa na 5 m.

To što su ga 90-ih ponovo stavili za predsednika FSS sa 80+ je bio samo kišobran Crnogoraca mešetara i podzemlja. Nije on toga mogao biti svestan kao zaista bolestan i senilan u tom trenutku.

Deus

pre 1 godinu

Hajde da se prisetimo reprezentacije pre Piksija. To je bila dosta konzervativna formacija, nismo davali puno golova, slabo stajali u trci za kvalifikacije. Rperezentaciju bukvalno niko nije hteo da preuzme. Piksi je uveo radikalne izmene u formaciji - to je ogroman rizik ali uz nesto srece plasirali smo se na svetsko prvenstvo. Ipak, takva formacija je za SP ili EP neprihvatljiva jer u kvalifikaijama ima puno nekvalitetnih ekipa a na SP, EP su sve dobre.
Nas ceka promena formacije u 4-4-2, 5-4-1, 4-5-1 ili nesto slicno, svakako sa bar 4 odbrambena pozadi uz koriscenje brzih krilnih napadaca i odlicnih centarforova. I treba konacno preci na modernu zonsku odbranu a ne igrati coveka. Takodje treba ekonomicno i smisleno trcati a to znaci da svih 10 moraju da trce - organizovano. To je dug proces, zahteva puno utakmica i skolovan kadar u strucnom stabu.

Mikica

pre 1 godinu

U nekim drugim okolnostima bih i pored neuspeha rekao da mozda ima potencijala, da je probudio malo fudbalere u kvalifikacijama, da smo lepo igrali, ali eto nije sada proslo, MEDJUTIM: covek koji dve utakmice za redom
gubi na isti nacin, nijednom recju nije pomenuo svoju losu pripremu, vec je bacio sve na igrace, potezi poput trkanja sa Afrikancima i otvaranje bokova brzim krilima Svajcarske, mi samo kazu da on prosto nije dovoljno fudbalski inteligentan. Nema stofa za trenera. Pricamo o nekom kontinuitetu. Da, kontinuitet, ali sa nekim ko je pokazao potencijal. Ovde jedino vidim ogromnu sujetu, nadmenost, nepriznavanje svoje krivice, skandalozno ponasanje pored aut linije i upadanje u istu rupu tri puta. Tom logikom mozete da dovedete bilo kog i da kazete da je kontinuitet bitan. Mi smo se i pre Piksija kvalifikovali na SP, ne vidim da je tu bilo sta senzacionalno. NA terenu smo bili jadni.

belgrado,nocu

pre 1 godinu

neka ostatne.
samo da se analizira zasto mi u sve 3 utakmice igramo samo do
59. minuta,a
posle dolazi raspad sistema?!@
svi igraci igraju u evropskim timovima i fizicka sprema nije problem i po statistici pretrcimo isto kao i ostali.

ne okreći se sine

pre 1 godinu

E zbog ovakvog odgovora Srbiju treba napustiti i ostaviti je najgorima i neznalicama koji su ionako u 2/3 većini u svim oblastima.

enn

pre 1 godinu

treba sa se sve uradi da se dovede samardzic bajcetic i da sto pre se prikljuci u mladu reprezentaciju jan carlo pa posle odmah A reprezentaciju

DEX

pre 1 godinu

Piksi je promenio stil igre naše reprezentacije. Od parkiranog autobusa pred našim golom uz želju da primimo što manje golova jer da postignemo ne umemo napravio je ofanzivnu formaciju koja može uvek da postigne gol što je veliki pomak napred ali sa šupljom odbranom koja može uvek i da primi gol. U tom smslu taktički nije bio na visini zadatka. Takođe je podbacila fizička sprema koja nije bila na nivou kvalifikacija. Da li treba da ostane na mestu selektora DA. Potrebno je da uvidi svoje greške i da ih ispravi odnosno da pronađe još nekoliko Pavlovića u odbrani, da promeni sistem odbrane i tako usavrši tim. Dolazak novog selektora bi nas opet vratio korak unazad.

orao s visine

pre 1 godinu

A ko to tvrdi da nemamo boljeg ?
Prvo treba počistiti sam vrh FS Srbije od koga i počinje svo zlo.
Pa njima i ne treba dobar selektor već poslušnik koji će zarad njihovih menadžerskih transakcija uvoditi njihove pulene da se dobro prodaju i oni uzmu svoj procenat.
Pa to je davno počelo još od Miljanića kao selektora.
Pa setite se Karadžića pa do Kokeze.
Pa pstavljanje totalnih laika kao Krstajić a ništa bolji nije ni sadašnji
Budimo realni makar jednom ..pa da je priznat gol Ronalda u BG mi ne bismo ni videli Katar.
Treba dovesti Vidića izuzetnog stručnjaka i moralnog čoveka za predsednika FSS i on će znati da sredi situaciju i izabere pravog selektora.
Dosta sa ovim poslušnim političkim pudlicama
Ej čovek uzeo milion eura -istina deo dao i postaviteljima i onako drsko kaže ..normalno da ostajem..

Q

pre 1 godinu

Pnoviću se.Klop,Gvardiola,Murinjo zajedno da sednu na klupu ne bi ništa uradili.Dokle god nam klubove vode kriminalci i političari bićemo ovde gde jesmo.Niže lige vlasnici-direktori umesto debele robije da gule oni nam vode decu.Nema nikakve strategije,razvijanja manjih sredina,ulaganja u mlađe kategorije.Samo se gleda brza zarada,politička kontrola iste.Miljanić,Tole,Kokeza...sve ljudi bliski vlasti i totalno amateri.

Max von Laaberg

pre 1 godinu

Ja ipak mislim da ne treba da ostane.Moguce je da nemamo boljeg,ali ni on nije dobar,ako ne ode sada mora ce posle sledeceg neuspeha,a s njim je zagarantovan prvi koji dodje.Naci nekog stranca,koji ce voditi racuna o disciplinii nece mesati politiku u fudbal,cenice rad i zalaganje fudbalera.Pixi mozda i nije kriv ali ljude koje je izabrao nisu mu ni malo pomogli vec odmogli u svim segmentima izmenama pogotovu.Ne moze Pixi sam sve da kontrolise,ali pojedinci su mu radili o glavi.

piksi da ostane

pre 1 godinu

Treba da se odlučuje po rezultatima. Koliko utakmica koliko pobjeda, remija, poraza, procenat. Zatim koji sistem igre i sa kojim igraćima. I da se dinese realna odluka. Meni se ćini da je Puksi najbolji i da ima najbolje rezultate, npr. plasman direktno bez baraža, prelazak u visi šešir, pa i dobra igra na Mundijalu.

Ivan

pre 1 godinu

Ja da se pitam šta, doveo bi nekog Nemca, sa vrlo strogim kriterijumima. Da uvede malo discipline, jer je nama disciplina najveći problem. Kako su Grci doveli onog Nemca i osvojili evropsko prvenstvo, sa prosečnim timom. Piksi je mentalno labilna osoba, on ne može sebe da disciplinuje, a kamoli li reprezentaciju. Mislim da sa njim nemamo budućnost. Moje mišljenje.

Haos

pre 1 godinu

Čovek postavlja formaciju 3-5-2, pritom nemamo bekove, a štoperi nam nisu toliko dobri da igramo 1 vs 1. SMS kao ofanzivni vezni se bukvalno izgubio u formaciji. Tranzicija iz napada u odbranu - očaj.
To sve kažu stručnjaci. Bitno je da masa zna sve. Al' dobro treba mu dati priliku na 5 godina, ali sa velikim pojačanjem stručnog štaba (Veljko Paunovič, Marko Nikolić, ...).

Ја бих прогурао аутобус овуда

pre 1 godinu

Не, дајте Владимира "нисмо имали среће" Петровића Пижона.

Van svih tokova, ali...

pre 1 godinu

Ko je uveo 3-5-2 u nacionalni tim? Ko je iz Francuske došao i uveo u C. Zvezdu 3-5-2? Ko je doktor u vodjenju te taktike? Dobri čika Muslin. Kralj! Legenda! Ljudina! Oteran neposteno, zbog nekih igraca i menadjera. Mozda je igra ne lepa za oko, ali je davala rezultate.
Evo, ja predlazem, neka Piksi ostane, ali posto 3-5-2 zamara mozak i igrace, neka nadje te bekove, pa vrati na 4-4-2. Samo kazem.

prolaznik

pre 1 godinu

Što se tiče kvalifikacija za EP, mislim da tu ne biste trebali imati problema. I sama individualna kvaliteta pojedinaca bi vam morala biti dovoljna za kvalificirat se. Što se tiče rezultata na EP, tu je drugačija priča, no opet niste bez šansi za prolaz skupine iz jednostavnog razloga što nitko nije bez šansi za prolaz skupine. Što se Piksija tiče, ne djeluje mi kao nekakav strateg i taktičar, no opet s druge strane, to nije jedina osobina koju selektor mora imati.

?

pre 1 godinu

Susjedi, zamislite da mi igramo u vašoj postavi.
Napad Petković, Livaja
Krila Perišić, Oršić
Sredina Modrić, Kovačić
Bez korektora Brozovića
I bez Juranivića i Sose
Nisam gledao vaše utakmice u kvalifikacijama i LN, možda ste tako igrali, ali to prolazi kod slabijih protivnika, a ne na SP. To je samoubojstvo.
Ovo je mogao napraviti tek nakon sedamdesete minute, na sve ili ništa.

alkie

pre 1 godinu

Ma on je bio igracina ali nema on materijala da bude trener Radalja kod Loznice. Covjek nema
Pojma
O analitici, strategiji, viziji, motivaciji…… njemu fali milion i jedna stavr da bi vodio odlicne igrace na svjetskom….. srbija ima boljih strucnjaka koji na jedan pametan nacin mogu napraviti cudo od ove teprezentacije umjesto ovog drčnog načina koji se promovise kao jedini najbolji…….steta

Rodjak NA selu

pre 1 godinu

Pnoviću se.Klop,Gvardiola,Murinjo zajedno da sednu na klupu ne bi ništa uradili.Dokle god nam klubove vode kriminalci i političari bićemo ovde gde jesmo.Niže lige vlasnici-direktori umesto debele robije da gule oni nam vode decu.Nema nikakve strategije,razvijanja manjih sredina,ulaganja u mlađe kategorije.Samo se gleda brza zarada,politička kontrola iste.Miljanić,Tole,Kokeza...sve ljudi bliski vlasti i totalno amateri.
(Q, 5. decembar 2022 10:12)
Sa jedne strane si u pravu. Sa druge strane to nema veze nikakve. Eno Italija, Svedska, Danska, Urugvaj, Belgija, Nemacka..neki nisu ni dosli, neki ispali kao i mi..a ne vode im Kokeze prvenstva i mafijasi klubove, jake su lige, ulazu u mlade itd. pa opet nista.....nema to bas toliko veze sa tim. Nas neuspeh na Sp je vise splet trenerovog inata da igra sistem koji ga ostavlja ekstremno ranjivim. I to je video i Kamerunski selektor i Svajcarski..zvizdi po bokovima jer igras bez bekova..napadaj bokove i trpaj..i natrpali su nas preko bokova. A mi smo ih natrpali preko MItra itd. Samo oni su nas natrpali vise. I to je sva prica.

zzbz

pre 1 godinu

Veljko Paunović je sa ovom ekipom osvojio SP...i mislim da je trebao imati prednost u odnosu na Piksija jos pre godinu i kurus. Sada u ovom momentu ako je Piksi počeo nešto da pravi...pošteno bi bilo da nastavi i na EP.

Ukoliko ne bude nekog napretka...onda treba napraviti analizu i videti šta dalje.

CisTo_OnAkO

pre 1 godinu

Piksi samo treba da svati iz svojih gresaka da ovako ne moze da se igra na velikom takmicenju pogotovo Svetskom prvenstvu.Ta nasa formacija sa tri stopera je dobra kad su spolji igraci u nasem slucaju kostic i zivkovic,prije svega dobri defanzivno,sa odlicnom ofanzivom i konstatnim ponavljanjem,i onda po potrebi budu ili vise defanzivni ili vise ofanzivni pomerajuci svoju poziciju vise ka naprijed...Ni kostic ni zivkovic nisu defanzivci vec klasicni krilni igraci...Istom formacijom su hrvati 98 bili treci,ali njima je tada tu poziciju pokrivao jarni,na drugoj strani ne sjecam se ko je bio ali uglavnom to je ustvari ofanzivni bek,da formacija 3-5-2 se transformise u 5-3-2 kad se branis u obrnuto kad napadas.Mi takve igrace trenutno nemamo,pravis formaciju prema onome sta imas.Tako da mislim da ce piksi uvidjeti to,i ja sam za to da ostane.

treis

pre 1 godinu

mi imamo vrhunske igrace poput bajcetica samardzica jan carlo sta se desava sa tim klincima sta radi taj savez izgubite i te klince kao arnautovica dragovic misimovica

Gogi

pre 1 godinu

Treba ekipa da dobije i igru, Piksi to Ne ume da postavi. Vahid Halilhodžić bi bio najbolje rešenje trenutno, tada bi se mogli nečemu nadati.

Outsider pravi

pre 1 godinu

Bolji su treneri Vladan Milojevic, Slavisa Jokanovic, Marko Nikolic...

Piksi je najvece moguce ime, ima harizmu i nadam se da je autoritet bar izgradjenim karakterima.

Pre Prvenstva mnogi smo podlegli euforiji. Sada smo svesni da treba puno da se radi.

Ekipa je izgledala kao da je na godisnjem odmoru, fizicka sprema u padu, a takticki pristup kao za pripremne utakmice pred neko takmicenje.

Propustili smo istorijsku sansu da stignemo cak do 1/4.

Слобода говора

pre 1 godinu

Знам да се на крају рачуна само резултат, али по мени су (посљедње 2) утакмице Србије биле управо оно због чега људи долазе да гледају фудбал. Пуно голова, пуно преокрета, пуно и емоција.
Ако упоредим Србију са Пољском, која је остварила повољнији резултат, онда сам задовољнији учинком Србије. Мислим да је вријеме и да ФИФА на неки начин вреднује екипе које постижу голове и кажњава оне које играју 0-0 или 1-0. По мени су и Камерун и Србија заслужили најмање по 2 поена, с на 0-0 бих обијема репрезентацијама додијелио 0 поена.

Mali Hijavata

pre 1 godinu

Mi nikada nismo znali šta hoćemo, u fudbalu naročito. Hoćemo li da budemo ozbiljan tim ili hoćemo dža-bu napadačku igru pa šta bude?
Sa Muslinom smo igrali ružan, nedopadljiv fudbal, ali nismo izgledali neozbiljno. Sada stvarno u napadu umemo da odigramo lepo, ali delujemo na terenu kao banda koja je skupljena iz kafane, neozbiljno i smešno. Šta mi hoćemo?
Šta će biti sa napadačkom igrom kada Tadić napusti reprezentaciju zbog godina, a on je glavni asistent i drugi strelac tima? Da neće možda SMS onakve centaršute i pasove da deli Vlahoviću i Mitroviću? Naravno da neće, jer to ne zna i jer je spor za ozbiljan vrhunski fudbal.
Piksi treba da ostane, bez obzira na ovaj blam koji je priredila grupa srpskih gradjana preobučena u fudbalere, ipak je isključivo njegova zasluga što je naterao ove amatere da veruju u sebe i naprave uspeh u koji niko nije verovao. Sad sledi Liga nacija i utakmice sa Francuskom, španijom, Engleskom ili Italijom, Nemačkom...dakle, više nema lakih protivnika.
Tu se može napredovati ako se poradi na taktici. Mislim da bi mu dobro bilo da raspusti stručni štab, koji nema iskustvo i malo zna o modernom fudbalu, i uzme pomoćnike poput Muslina ili Ljupka Petrovića, iskusne fudbalske trenere koji znaju kako se skautira protivnik i kako se postavlja taktika.
Ukoliko ne želimo da napredujemo, onda udri opet dža-bu, pa kad naidje neka Španija, biće 6-7 komada i nova sramota.
Naš napadački fudbal je smešan, izgleda kao pijani klovn koji glumi Šekspira.

Marka Zvaka

pre 1 godinu

Imamo boljih ali ne verujem da bi neko od tih prihvatio da ulazi u ovaj mulj i da se bruka. Piksi iz kvalifikacija je dobar motivator ali izgleda samo to. Bilo bi fer da kaze javno da je njegova krivica sto je poveo povredjene igrace van forme i za taktiku (guranje igraca na pozicije koje im ne odgovaraju) ako se tako moze zvati uopste.

Raja

pre 1 godinu

treba nam kontinuitet. Svako ima pravo na grešku. Cekaj da odigramo par janih utakmica u A ligi, pa euro, pa onda da pricamo o ambicijama. Sto bi rekli nasi djedovi,prvo skoči pa kazi hop.

?!?

pre 1 godinu

Piksi jeste glavni krivac za neuspeh... Ali i glavni krivac sto smo tamo i otisli :) Malo fudbaleri, malo formacija, malo splet okolnosti i tako je kako je. Nije tragedija, lepo smo izgledali pod piksija u vecinom utakmica osim sa Brazilom i do negde sa Svajcarcima. Da se zategne odbrana il promeni formacija i nece to biti uopste lose za kvalifikacije i kasnije za EP...

anonimus

pre 1 godinu

Naravno da treba da ostane, rekao sam I pre prvenstva taman da 0 bodova imamo treba da ostane, da je imao greske imao je al kao svi mi, desava se sad je na njemu da nauci nesto iz svega ovoga, imamo idealnu sansu za odlazak na EP posle 20 godina, pustite coveka da radi, imamo dosta mladih dobrih igraca. Erakovic, mali Mitrovic iz Zvezde oanj mali iz Liverpula Bajcetic, izgledace to sve bolje I bolje, to sto smo mi kao narod neralni I hocemo da osvojimo SP sa domacom ligom gde kvalitetni domaci igraci mogu da se izbroje na prste jedne ruke to je vec druga stvar

Sabre

pre 1 godinu

Lol blago nama ako nemamo boljeg od coveka koji je pokazao najveci trenerski amaterizam i nemanje osecaja za igru, pravovremene izmene, i taktiku, koji sam video u 25+ godina pracenja fudbala aktivno. Ne, stvarno, ne salim se, ne pokusavam da prozivam coveka, ovo su samo cinjenice. Svaka cast za vracanje kulta reprezentacije, ali ajde da sad vratimo i kult imanja zapravo sposobnog trenera na klupi.

konatantnost

pre 1 godinu

Moramo prihvatiti da mi nismo neka velesila u fudbalu. A glavni razlog je konatantnost. Piksi iako je ispao, doveo je ekipu do prvenstva i dali smo dosta golova. Duboki presing kosta igrace i to je uvek slucaj. Trebalo bi malo poraditi na motivaciji i kretanju srednje linije (ono je uzas sto se tice kretanja u odbrani). Inace na dobrom smo putu.

Aleks

pre 1 godinu

Treba da ostane, a vi u savezu malo da sredite da ne igramo prijateljske sa Panamama, Bahreinima i boranijom, nego sa malo jacim protivnicima. Sada cemo i biti u A nivou lige nacija pa ce se videti malo realnosti gde smo, i da nije sve do Piksija. Nase skole fudbala, Zvezda i Partizan, domaca liga, sve redom je zakazalo, a ne selektor.
Zasto izborna sednica FSS nije pomerena za posle SP nego je odrzavana 20ak dana pred najvecu svetsku smotru fudbala, i onda je napravljen skandal.
Zasto ne mozemo da imamo mir kada odemo na neko veliko takmicenje? Uvek vam je selektor kriv.
Piksiju najveca moguca podrska.

Doktor plagijator

pre 1 godinu

Nema boljeg od Bore alal vera majstore. Piksi malo da se spusti na zemlju i izvuče pouke sa ovog turnira. Bilo bi dobro da Srbija kupi 2 štopera. A Piksi da malo angažuje strčnjake da izvrši dopunu znanja, uvek se treba usavršavati. Jest da je u fudbalu 55g.. ali mora pratiti trend. Bolje da se on malo edukuje, nego da angažujemo tuđeg.

Andrea Djani

pre 1 godinu

Piksi je vodio nasu utakmicu sa Svajcarskom , kao Maradona u publici na mecu Argentina - Nigerija sa proslog SP . Prve dve nije ni vodio , pa da onda podvucemo crtu sta je uradio . Odveo nas je na SP sto je nase 4/5 poslednjih . Znaci nista ni epohalno ni senzacionalno , a onda smo na tom turniru izgledali i tuzno i smesno . I onda da ostane . Mi smo slepci .

sprars

pre 1 godinu

@Piksi je vodio nasu utakmicu sa Svajcarskom , kao Maradona u publici na mecu Argentina - Nigerija sa proslog SP . Prve dve nije ni vodio , pa da onda podvucemo crtu sta je uradio . Odveo nas je na SP sto je nase 4/5 poslednjih . Znaci nista ni epohalno ni senzacionalno , a onda smo na tom turniru izgledali i tuzno i smesno . I onda da ostane . Mi smo slepci .
(Andrea Djani, 05. decembar 2022 09:25)



@@@@ a pitas li se da li nam treba kontinuitet? Pa ne ide to tek tako, jedna od najuspesnijih nacija (Nemacka) ne menja selektora tek tako, nego pravi kontinuitet sa istim. Mi treba da mu damo podrsku uz to da i on sam analizira svoje greske i da iste koriguje, da rastemo zajedno. On kao trener i mi kao tim. Ako dovedes opet nekog novog, sve ce da se vrti u krug a lozenje kao po obicaju do maksimuma i onda veliko razocarenje. Za ozbiljne rezultate mora da se rasi kontinuirani i kvalitetno!

Piro

pre 1 godinu

Ako ostane, mora da pojaca i poboljsa strucni stab, ono je smejurija koga mi tu sve imamo. Ono je kao ekipa za kafanu, a ne tim ljudi koji ce mu ukazati na greske i uciniti rad kvalitetnijim, samo klimaci glavom, ne i pomocnici koji ce i sami u jednom trenutku malo podviknuti na igrace ako treba, koji ce i sami uputiti neki savet i njima i selektoru. Kakvi Djorovic i Zivkovic, ljudi?! Nije ni Drulovic nesto mnogo bolji, ali, siguran sam da ipak vise zna od ove dvojice, o karijeri kakvu je imao da i ne pisem. Dika Stojanovic direktor reprezentacije?! Covek nema nijedan jedini nastup za nas A tim, ej.

AreoZwq7one

pre 1 godinu

Ajte više sa strancem. Ne bi mogao ni jedan stranac da dobro vodi reprezentaciju Srbije. Prosto je takav mentalitet ovde pa i igrača da ga ne bi prihvatili. A i on se ne bi nesto ubio.

Pošteno

pre 1 godinu

Pošteno, ali i on mora da analizira svoje greške i da iz njih nešto nauči. Bez toga ćemo ubrzo ponovo glasati i rezultat neće biti ovakav.

Najbolji pristup srpskom fudbalu po meni u proteklim decenijama je demonstrirao Mateus. Jaka disciplina i vrhunska kondicija. Samo tako se može biti fokusiran na teren i imati daha istrčati 90 minuta.

Hagiano

pre 1 godinu

Naravno da treba da ostane barem jos jedan ciklus, i da vidimo ....
cilj je najpre plasman na EP, posle 22 godine to je jedini cilj. Ukoliko se plasiramo, sto verujem da hocemo, jer ova formacija ima efekta sa osrednjim i slabijim reprezentacijama...
U slucaju plasmana na EP, vredi uporediti taktiku i pristup u odnosu na Katar, i videti da li je nesto promenio da li je analizirao svoje odluke, greske, dobre poteze..
Grupa na EP sigurno nece biti tako komplikovana kao ova sada na SP, ali posle EP treba uporediti dva ciklusa i dva turnira i ukoliko je sve isto, onda mozda treba razmatrati i promenu selektora. Sad ne, jer uvideli smo da sa ozbiljnim ekipama 3-5-2 ne moze da prodje.
A valjda ce im i zabraniti da vode zene sa sobom.
Teraj dalje, ocekujem to EP vise da i mi zaigramo tamo...

Balls of Steel

pre 1 godinu

Greske pravi svako. Mislim da Piksi ima pravo na gresku. Bitno je kako ce sa tim greskama da ide dalje. Ako ce da uci, da radi na sebi, da ispravi te greske, onda ok. Ali ako je i dalje tvrdoglavo da igra napadacki fudbal bez obzira sa kim igramo, onda ok, mozemo mi opet da prodjemo kvalifikacije, ali ce na EP opet takticki da nas neutralisu. Ali bitan je kontinuitet. Da imamo selektora na duze staze pa i da pretrpimo neki neuspeh.

Mare

pre 1 godinu

Naravno da je Piksi glavni krivac ali on treba da ostane jer nemamo boljeg.
Svakako igramo bolje nego ranije, bez obzira na nepovoljan rezultat.
Ranije smo delovali bedno u svim fazama igre, sad je makar taj napad bolji.
Piksi ce pre svega morati da pobedi svoj ego i da shvati da je on kriv, a ne da trazi alibije (sto nisam ocekivao od njega), a kada to shvati, onda da krene odbranu da sredjuje, da li promenom formacije ili promenom uloga u veznom redu, ne znam, ali to mora da sredi.
Postoje 4 najbitnije stvari bez kojih se ne moze u sportu: zelja, taktika, mentalna pripremljenost i fizicka pripremljenost.
E mi smo na ovom prvenstvu imali samo zelju.
Nonšalantan pristup naseg selektora je uzrok nespremnosti, ocekivali su da ce svi sami da se pobede.
A sada pamet u glavu i da se radi.

Samo gledam

pre 1 godinu

Pa iako kritikujete odgovor ne znam, zaista ne znam. Sjajno se plasirao na SP, sjajno igrao LN, u Kataru pokazao veliku sujetu i odsustvo bilo kakve sposobnosti da utiče na dešavanja na terenu.
No u svakom slučaju odluku će doneti veliki gazda, pre svega u odnosu na to da li će se Piksi vratiti u samo selektorske okvire ili će i dalje hteti da se bavi i utiče na dešavanja u FSS.

Balls of Steel

pre 1 godinu

Jedna Svajcarska nema nista bolje igrace od nasih, ali imaju kontinuitet. Koliko dugo su oni samo na svetskim i evropskim prvenstvima i uvek su brzo ispadali. Ali evo, malo po malo i eto ih, na EP prosle godine cetvrt-finale, sad protiv Portugalije nije nemoguca misija da prodju. Ne odricu se selektora posle prvog neuspeha. Gledaju kako da nauce iz greske, samokriticni su. Mi to moramo da izgradimo i ja sam ubedjen, ako budemo imali kontinuitet, onda ce i uspeh na nekom takmicenju da dodje.

sveti Petar

pre 1 godinu

Moram reci da ima par dobrih komentara i da se moze reci da vecina isto vidi situaciju.
Mislim da sve u svemu trebamo biti zadovoljni sto smo otisli na SP.
Za vise nemamo kvaliteta, pogotovo u zadnjem redu.
Piksi je top motivator ali takticki los i zato treb ana nadje nekog dobrog savjetnika.

Marka Zvaka

pre 1 godinu

Imamo boljih ali ne verujem da bi neko od tih prihvatio da ulazi u ovaj mulj i da se bruka. Piksi iz kvalifikacija je dobar motivator ali izgleda samo to. Bilo bi fer da kaze javno da je njegova krivica sto je poveo povredjene igrace van forme i za taktiku (guranje igraca na pozicije koje im ne odgovaraju) ako se tako moze zvati uopste.

Andrea Djani

pre 1 godinu

Piksi je vodio nasu utakmicu sa Svajcarskom , kao Maradona u publici na mecu Argentina - Nigerija sa proslog SP . Prve dve nije ni vodio , pa da onda podvucemo crtu sta je uradio . Odveo nas je na SP sto je nase 4/5 poslednjih . Znaci nista ni epohalno ni senzacionalno , a onda smo na tom turniru izgledali i tuzno i smesno . I onda da ostane . Mi smo slepci .

Pošteno

pre 1 godinu

Pošteno, ali i on mora da analizira svoje greške i da iz njih nešto nauči. Bez toga ćemo ubrzo ponovo glasati i rezultat neće biti ovakav.

Najbolji pristup srpskom fudbalu po meni u proteklim decenijama je demonstrirao Mateus. Jaka disciplina i vrhunska kondicija. Samo tako se može biti fokusiran na teren i imati daha istrčati 90 minuta.

Sabre

pre 1 godinu

Lol blago nama ako nemamo boljeg od coveka koji je pokazao najveci trenerski amaterizam i nemanje osecaja za igru, pravovremene izmene, i taktiku, koji sam video u 25+ godina pracenja fudbala aktivno. Ne, stvarno, ne salim se, ne pokusavam da prozivam coveka, ovo su samo cinjenice. Svaka cast za vracanje kulta reprezentacije, ali ajde da sad vratimo i kult imanja zapravo sposobnog trenera na klupi.

?!?

pre 1 godinu

Piksi jeste glavni krivac za neuspeh... Ali i glavni krivac sto smo tamo i otisli :) Malo fudbaleri, malo formacija, malo splet okolnosti i tako je kako je. Nije tragedija, lepo smo izgledali pod piksija u vecinom utakmica osim sa Brazilom i do negde sa Svajcarcima. Da se zategne odbrana il promeni formacija i nece to biti uopste lose za kvalifikacije i kasnije za EP...

Aleks

pre 1 godinu

Treba da ostane, a vi u savezu malo da sredite da ne igramo prijateljske sa Panamama, Bahreinima i boranijom, nego sa malo jacim protivnicima. Sada cemo i biti u A nivou lige nacija pa ce se videti malo realnosti gde smo, i da nije sve do Piksija. Nase skole fudbala, Zvezda i Partizan, domaca liga, sve redom je zakazalo, a ne selektor.
Zasto izborna sednica FSS nije pomerena za posle SP nego je odrzavana 20ak dana pred najvecu svetsku smotru fudbala, i onda je napravljen skandal.
Zasto ne mozemo da imamo mir kada odemo na neko veliko takmicenje? Uvek vam je selektor kriv.
Piksiju najveca moguca podrska.

Q

pre 1 godinu

Pnoviću se.Klop,Gvardiola,Murinjo zajedno da sednu na klupu ne bi ništa uradili.Dokle god nam klubove vode kriminalci i političari bićemo ovde gde jesmo.Niže lige vlasnici-direktori umesto debele robije da gule oni nam vode decu.Nema nikakve strategije,razvijanja manjih sredina,ulaganja u mlađe kategorije.Samo se gleda brza zarada,politička kontrola iste.Miljanić,Tole,Kokeza...sve ljudi bliski vlasti i totalno amateri.

mm

pre 1 godinu

Nastup naše reprezentacije u Kataru je ličio kao kada je Slavnić vodio Moskitose.
Vidi se želja, vidi se talenat, ali ne poštuju se osnovni principi fudbalske igre, kao deca na poljančetu ...

?

pre 1 godinu

Susjedi, zamislite da mi igramo u vašoj postavi.
Napad Petković, Livaja
Krila Perišić, Oršić
Sredina Modrić, Kovačić
Bez korektora Brozovića
I bez Juranivića i Sose
Nisam gledao vaše utakmice u kvalifikacijama i LN, možda ste tako igrali, ali to prolazi kod slabijih protivnika, a ne na SP. To je samoubojstvo.
Ovo je mogao napraviti tek nakon sedamdesete minute, na sve ili ništa.

anonimus

pre 1 godinu

Naravno da treba da ostane, rekao sam I pre prvenstva taman da 0 bodova imamo treba da ostane, da je imao greske imao je al kao svi mi, desava se sad je na njemu da nauci nesto iz svega ovoga, imamo idealnu sansu za odlazak na EP posle 20 godina, pustite coveka da radi, imamo dosta mladih dobrih igraca. Erakovic, mali Mitrovic iz Zvezde oanj mali iz Liverpula Bajcetic, izgledace to sve bolje I bolje, to sto smo mi kao narod neralni I hocemo da osvojimo SP sa domacom ligom gde kvalitetni domaci igraci mogu da se izbroje na prste jedne ruke to je vec druga stvar

Kont

pre 1 godinu

Naši igrači, kad prime loptu, okreću se ka našem golu (ili su već okrenuti), kao da imaju neki žiroskop, moraju da se teškom mukom odrotiraju i krenu ka protivničkom golu i to ide presporo

Piro

pre 1 godinu

Ako ostane, mora da pojaca i poboljsa strucni stab, ono je smejurija koga mi tu sve imamo. Ono je kao ekipa za kafanu, a ne tim ljudi koji ce mu ukazati na greske i uciniti rad kvalitetnijim, samo klimaci glavom, ne i pomocnici koji ce i sami u jednom trenutku malo podviknuti na igrace ako treba, koji ce i sami uputiti neki savet i njima i selektoru. Kakvi Djorovic i Zivkovic, ljudi?! Nije ni Drulovic nesto mnogo bolji, ali, siguran sam da ipak vise zna od ove dvojice, o karijeri kakvu je imao da i ne pisem. Dika Stojanovic direktor reprezentacije?! Covek nema nijedan jedini nastup za nas A tim, ej.

konatantnost

pre 1 godinu

Moramo prihvatiti da mi nismo neka velesila u fudbalu. A glavni razlog je konatantnost. Piksi iako je ispao, doveo je ekipu do prvenstva i dali smo dosta golova. Duboki presing kosta igrace i to je uvek slucaj. Trebalo bi malo poraditi na motivaciji i kretanju srednje linije (ono je uzas sto se tice kretanja u odbrani). Inace na dobrom smo putu.

Raja

pre 1 godinu

treba nam kontinuitet. Svako ima pravo na grešku. Cekaj da odigramo par janih utakmica u A ligi, pa euro, pa onda da pricamo o ambicijama. Sto bi rekli nasi djedovi,prvo skoči pa kazi hop.

Ivan

pre 1 godinu

Ja da se pitam šta, doveo bi nekog Nemca, sa vrlo strogim kriterijumima. Da uvede malo discipline, jer je nama disciplina najveći problem. Kako su Grci doveli onog Nemca i osvojili evropsko prvenstvo, sa prosečnim timom. Piksi je mentalno labilna osoba, on ne može sebe da disciplinuje, a kamoli li reprezentaciju. Mislim da sa njim nemamo budućnost. Moje mišljenje.

DEX

pre 1 godinu

Piksi je promenio stil igre naše reprezentacije. Od parkiranog autobusa pred našim golom uz želju da primimo što manje golova jer da postignemo ne umemo napravio je ofanzivnu formaciju koja može uvek da postigne gol što je veliki pomak napred ali sa šupljom odbranom koja može uvek i da primi gol. U tom smslu taktički nije bio na visini zadatka. Takođe je podbacila fizička sprema koja nije bila na nivou kvalifikacija. Da li treba da ostane na mestu selektora DA. Potrebno je da uvidi svoje greške i da ih ispravi odnosno da pronađe još nekoliko Pavlovića u odbrani, da promeni sistem odbrane i tako usavrši tim. Dolazak novog selektora bi nas opet vratio korak unazad.

ne okreći se sine

pre 1 godinu

E zbog ovakvog odgovora Srbiju treba napustiti i ostaviti je najgorima i neznalicama koji su ionako u 2/3 većini u svim oblastima.

Vdusan

pre 1 godinu

Ivan Jovanovic, Milovan Rajevac, Marko Nikolic, Veljko Paunovic, Slavisa Jokanovic… Ne ovim redosledom, ali svi su bolji od “Pixy-a”.
Igraca kakav je bio on je malo, ali trenera kakav je on ima dovoljno, cak i u nasoj Superligi. Kad kazes “kakav bre ‘eventualni’ prolazak grupe”, ne postujes protivnika i potcenjujes znanje i strucnost svih koji se bave fudbalom. Na kraju samo ti ispadnes plitak.

sprars

pre 1 godinu

@Piksi je vodio nasu utakmicu sa Svajcarskom , kao Maradona u publici na mecu Argentina - Nigerija sa proslog SP . Prve dve nije ni vodio , pa da onda podvucemo crtu sta je uradio . Odveo nas je na SP sto je nase 4/5 poslednjih . Znaci nista ni epohalno ni senzacionalno , a onda smo na tom turniru izgledali i tuzno i smesno . I onda da ostane . Mi smo slepci .
(Andrea Djani, 05. decembar 2022 09:25)



@@@@ a pitas li se da li nam treba kontinuitet? Pa ne ide to tek tako, jedna od najuspesnijih nacija (Nemacka) ne menja selektora tek tako, nego pravi kontinuitet sa istim. Mi treba da mu damo podrsku uz to da i on sam analizira svoje greske i da iste koriguje, da rastemo zajedno. On kao trener i mi kao tim. Ako dovedes opet nekog novog, sve ce da se vrti u krug a lozenje kao po obicaju do maksimuma i onda veliko razocarenje. Za ozbiljne rezultate mora da se rasi kontinuirani i kvalitetno!

sveti Petar

pre 1 godinu

Moram reci da ima par dobrih komentara i da se moze reci da vecina isto vidi situaciju.
Mislim da sve u svemu trebamo biti zadovoljni sto smo otisli na SP.
Za vise nemamo kvaliteta, pogotovo u zadnjem redu.
Piksi je top motivator ali takticki los i zato treb ana nadje nekog dobrog savjetnika.

Deus

pre 1 godinu

Hajde da se prisetimo reprezentacije pre Piksija. To je bila dosta konzervativna formacija, nismo davali puno golova, slabo stajali u trci za kvalifikacije. Rperezentaciju bukvalno niko nije hteo da preuzme. Piksi je uveo radikalne izmene u formaciji - to je ogroman rizik ali uz nesto srece plasirali smo se na svetsko prvenstvo. Ipak, takva formacija je za SP ili EP neprihvatljiva jer u kvalifikaijama ima puno nekvalitetnih ekipa a na SP, EP su sve dobre.
Nas ceka promena formacije u 4-4-2, 5-4-1, 4-5-1 ili nesto slicno, svakako sa bar 4 odbrambena pozadi uz koriscenje brzih krilnih napadaca i odlicnih centarforova. I treba konacno preci na modernu zonsku odbranu a ne igrati coveka. Takodje treba ekonomicno i smisleno trcati a to znaci da svih 10 moraju da trce - organizovano. To je dug proces, zahteva puno utakmica i skolovan kadar u strucnom stabu.

petar

pre 1 godinu

Ma rodjeni pobednik!
Kapacitet!
Treba da ostane i pomogne u sahrani srpskog fudbala!
Ljudi sta vam je pa on je obrukao Srbiju a mnogo vise sebe jer je bio i ostao biser Jugoslovenskog fudbala ali trener pogotovo uspesan i dobar NIKAD biti nece!
Pozdrav!

Rodjak NA selu

pre 1 godinu

Pnoviću se.Klop,Gvardiola,Murinjo zajedno da sednu na klupu ne bi ništa uradili.Dokle god nam klubove vode kriminalci i političari bićemo ovde gde jesmo.Niže lige vlasnici-direktori umesto debele robije da gule oni nam vode decu.Nema nikakve strategije,razvijanja manjih sredina,ulaganja u mlađe kategorije.Samo se gleda brza zarada,politička kontrola iste.Miljanić,Tole,Kokeza...sve ljudi bliski vlasti i totalno amateri.
(Q, 5. decembar 2022 10:12)
Sa jedne strane si u pravu. Sa druge strane to nema veze nikakve. Eno Italija, Svedska, Danska, Urugvaj, Belgija, Nemacka..neki nisu ni dosli, neki ispali kao i mi..a ne vode im Kokeze prvenstva i mafijasi klubove, jake su lige, ulazu u mlade itd. pa opet nista.....nema to bas toliko veze sa tim. Nas neuspeh na Sp je vise splet trenerovog inata da igra sistem koji ga ostavlja ekstremno ranjivim. I to je video i Kamerunski selektor i Svajcarski..zvizdi po bokovima jer igras bez bekova..napadaj bokove i trpaj..i natrpali su nas preko bokova. A mi smo ih natrpali preko MItra itd. Samo oni su nas natrpali vise. I to je sva prica.

Gogi

pre 1 godinu

Treba ekipa da dobije i igru, Piksi to Ne ume da postavi. Vahid Halilhodžić bi bio najbolje rešenje trenutno, tada bi se mogli nečemu nadati.

Mikica

pre 1 godinu

U nekim drugim okolnostima bih i pored neuspeha rekao da mozda ima potencijala, da je probudio malo fudbalere u kvalifikacijama, da smo lepo igrali, ali eto nije sada proslo, MEDJUTIM: covek koji dve utakmice za redom
gubi na isti nacin, nijednom recju nije pomenuo svoju losu pripremu, vec je bacio sve na igrace, potezi poput trkanja sa Afrikancima i otvaranje bokova brzim krilima Svajcarske, mi samo kazu da on prosto nije dovoljno fudbalski inteligentan. Nema stofa za trenera. Pricamo o nekom kontinuitetu. Da, kontinuitet, ali sa nekim ko je pokazao potencijal. Ovde jedino vidim ogromnu sujetu, nadmenost, nepriznavanje svoje krivice, skandalozno ponasanje pored aut linije i upadanje u istu rupu tri puta. Tom logikom mozete da dovedete bilo kog i da kazete da je kontinuitet bitan. Mi smo se i pre Piksija kvalifikovali na SP, ne vidim da je tu bilo sta senzacionalno. NA terenu smo bili jadni.

Ја бих прогурао аутобус овуда

pre 1 godinu

Не, дајте Владимира "нисмо имали среће" Петровића Пижона.

uredu je

pre 1 godinu

A jel sme neko da se dotakne nase svete krave zvane Aleksandar Mitrovic koji iako je dao 2 gola za mene najvece razocarenje zbog sebicnosti i nervoze koju je unosio u tim..da ne pricamo o tome sto sam sve vreme imao utisak da je on selektor a ne pixi.

Samo gledam

pre 1 godinu

Pa iako kritikujete odgovor ne znam, zaista ne znam. Sjajno se plasirao na SP, sjajno igrao LN, u Kataru pokazao veliku sujetu i odsustvo bilo kakve sposobnosti da utiče na dešavanja na terenu.
No u svakom slučaju odluku će doneti veliki gazda, pre svega u odnosu na to da li će se Piksi vratiti u samo selektorske okvire ili će i dalje hteti da se bavi i utiče na dešavanja u FSS.

Outsider pravi

pre 1 godinu

Bolji su treneri Vladan Milojevic, Slavisa Jokanovic, Marko Nikolic...

Piksi je najvece moguce ime, ima harizmu i nadam se da je autoritet bar izgradjenim karakterima.

Pre Prvenstva mnogi smo podlegli euforiji. Sada smo svesni da treba puno da se radi.

Ekipa je izgledala kao da je na godisnjem odmoru, fizicka sprema u padu, a takticki pristup kao za pripremne utakmice pred neko takmicenje.

Propustili smo istorijsku sansu da stignemo cak do 1/4.

realno

pre 1 godinu

Imamo Vladana Milojevića i Marka Nikolića,100% bolji od piksija. Piksi je veliko ime, ali o taktici i postavci igre je katastrofa govoriti o njemu

to ti je sto ti je

pre 1 godinu

Stojkovic je previse sujetan da bi bilo sta promenio i unapredio.Kako ste ga gledali u Kataru to vam je.NE znam cemu se drugacijem nadati. Ako mi ne verujete gledajte konferenciju koja sledi.

Immobile

pre 1 godinu

Prvo imamo bolje trenere,ali treba pustiti čoveka da radi jer mora imati neki kontinuitet. A i navešću bolje trenere od Dragana Stojkovića.
Ivan Jovanović- bez poraza za 4. ili 5. budžetom grčke lige,odveo Apoel u 1/4 finale Lige Šampiona.
Veljko Paunović-bio prvak sveta sa omladinskom reprezentacijom,vodio Čikago Fajerse i Reding u Čempionšipu.
Slaviša Jokanović- Uveo ekipu u Premier ligu,prvi srpski trener koji je vodio premierligaški tim. I gde god da je radio imao je uspehe,počev od Partizana pa nadalje,Makabi Tel Aviv...
Vladimir Ivić- Vodio PAOK jako dobro, sa Makabijem osvojio titulu bez ijednog poraza,u Votfordu bio drugi u Čempionšipu,dobio otkaz jer nije u sastav uvrstio Troya Deeneya. Između ostalog koliko ga cene Makabi ga je zamolio da potpiše ugovor i da preuzme ekipu na zimu prošle godine,on je odbio to zbog rata u Izraelu i predložio Krstajića kog su uzeli. Tako da i sa ljudskog aspekta jedan veliki čovek.
Svi ovi ljudi verovatno nemaju nameru da rade sa ljudima iz FSS i zato treba Piksiju dati podršku jer je došao kada niko normalan ne bi pomislio da pregovara sa njima. Onda ga je minirao Zvezdan Terzić sa Delijama sa Severa,prema tome svako normalan će dati podršku Piksiju. Ne kažem ja da je Piksi cvećka ali za pomenutu grupu koje se groze svi pravi ljubitelji Crvene zvezde i doktora sa Alfa diplomom je Svetac.
U Fudbalskom savezu vlada foteljska kriza od kada postoji. I dužnost poštenih ljudi,bivših fudbaler koji znače nešto u fudbalskom svetu je da stanu protiv njih i bore se sa tim. A ne da savez vode Brodarci,starci i ministri poljoprivrede...

bez milosti

pre 1 godinu

Da li imamo boljeg ili ne vrlo je diskutabilno. Postoje ljudi koji se ne bave fudbalom profesionalno a koji su završili trenerske škole, fakultete, licence itd. Moguće je da su oni bolji stručnjaci od 50% bivših fudbalera. Piksi jeste dobar ali na taktičkom planu mora još da uči...

belgrado,nocu

pre 1 godinu

neka ostatne.
samo da se analizira zasto mi u sve 3 utakmice igramo samo do
59. minuta,a
posle dolazi raspad sistema?!@
svi igraci igraju u evropskim timovima i fizicka sprema nije problem i po statistici pretrcimo isto kao i ostali.

fudbaloman

pre 1 godinu

@Q

Staviti Miljana Miljanića uz ta dva osvedočena kriminalca je baš ružno. On jeste bio politički podoban ali je bio vrhunski fudbalski potkovan. Čovek je vodio Real Madrid 4 godine, Valensiju itd. I dan danas ga se sećaju u Španiji. Napravio lično trenere poput Ivice Osima i Ćire Blaževića. Promenio fudbalski DNK u Zvezdi koja je počela da igra do noge, posed, napad, brzina, krila, golovi. Liverpul napravio film kako ih je rastavio na Enfildu 73-e novi modernim fudbalom. Nisu znali šta je dupli pas, rolanje, ševa na 5 m.

To što su ga 90-ih ponovo stavili za predsednika FSS sa 80+ je bio samo kišobran Crnogoraca mešetara i podzemlja. Nije on toga mogao biti svestan kao zaista bolestan i senilan u tom trenutku.

Lady Di

pre 1 godinu

Bravo,da ostane Piksi,posten,castan,postigao sve svojim radom,self-made man,strpljen spasen,to nedostaje Srbima,polako ima dana za megdana

Saša

pre 1 godinu

kako neko ko je u karijeri vodio samo japanske i kineske klubove može da bude selektor reprezentacije?
(Vule, 05. decembar 2022 09:19)

A inače naši treneri vode Bajern i Real Madrid?

Mare

pre 1 godinu

Naravno da je Piksi glavni krivac ali on treba da ostane jer nemamo boljeg.
Svakako igramo bolje nego ranije, bez obzira na nepovoljan rezultat.
Ranije smo delovali bedno u svim fazama igre, sad je makar taj napad bolji.
Piksi ce pre svega morati da pobedi svoj ego i da shvati da je on kriv, a ne da trazi alibije (sto nisam ocekivao od njega), a kada to shvati, onda da krene odbranu da sredjuje, da li promenom formacije ili promenom uloga u veznom redu, ne znam, ali to mora da sredi.
Postoje 4 najbitnije stvari bez kojih se ne moze u sportu: zelja, taktika, mentalna pripremljenost i fizicka pripremljenost.
E mi smo na ovom prvenstvu imali samo zelju.
Nonšalantan pristup naseg selektora je uzrok nespremnosti, ocekivali su da ce svi sami da se pobede.
A sada pamet u glavu i da se radi.

AreoZwq7one

pre 1 godinu

Ajte više sa strancem. Ne bi mogao ni jedan stranac da dobro vodi reprezentaciju Srbije. Prosto je takav mentalitet ovde pa i igrača da ga ne bi prihvatili. A i on se ne bi nesto ubio.

Aleks

pre 1 godinu

Koga drugog?
Veljko Paunovic nece sigurno da se prihvata.
Neki stranac - to je u redu, ali koji? Samo ne neki bezveze cisto da bi se zvao strancem, ali onda treba odresiti kesu. Mi hocemo Murinja, ali koliko trazi on? Nije bez nekoliko miliona godisnje, prvo ja se ne slazem da se toliko daje za selektora.
Dragan radi za 650.000, sto je ekstremno fer cena.
Antic je radio za milion.
Koga da stavimo, Pizon, Mihajlovic, Krstajic, Tumba.
Muslin je bio odlican, potpuno je nepravedno oteran.
To je sto je, Piksi unosi neki zar, malo agresivnosti. Ja se iskreno nadam da ce mu ovo SP biti lekcija i pouka i jedno ogromno iskustvo, sta i kako dalje.
Neka ga u kvalifikacijama za EP. Verujem da cemo se plasirati. Ako i na EP, na kome ce ucestvovati 24, podbacimo i tipa ne prodjemo grupu sa slicnim ovakvim nastupom, onda, da se ne ljubimo, realno.

alkie

pre 1 godinu

Ma on je bio igracina ali nema on materijala da bude trener Radalja kod Loznice. Covjek nema
Pojma
O analitici, strategiji, viziji, motivaciji…… njemu fali milion i jedna stavr da bi vodio odlicne igrace na svjetskom….. srbija ima boljih strucnjaka koji na jedan pametan nacin mogu napraviti cudo od ove teprezentacije umjesto ovog drčnog načina koji se promovise kao jedini najbolji…….steta

Pero

pre 1 godinu

Све цвета у репрезентацији и српском фудбалу - што је најгоре сви најзаслужнији деле велике профите што је и био једини циљ - важно је да се ништа не мења и не оспорава - гарантовани сумрак све горе и грђе унедоглед..

Balls of Steel

pre 1 godinu

Jedna Svajcarska nema nista bolje igrace od nasih, ali imaju kontinuitet. Koliko dugo su oni samo na svetskim i evropskim prvenstvima i uvek su brzo ispadali. Ali evo, malo po malo i eto ih, na EP prosle godine cetvrt-finale, sad protiv Portugalije nije nemoguca misija da prodju. Ne odricu se selektora posle prvog neuspeha. Gledaju kako da nauce iz greske, samokriticni su. Mi to moramo da izgradimo i ja sam ubedjen, ako budemo imali kontinuitet, onda ce i uspeh na nekom takmicenju da dodje.

realista

pre 1 godinu

Piksi ce ostati sigurno. Treba samo da promeni par stvari: da nauci taktiku, da prouci protivnika pre utakmice, da sistem igre se moze promeniti u toku igre u zavisnosti od rezultata, da najbolji igrac se moze promeniti ako je povredjen i ima los dan, da ako promeni Tadica sa Maksimovicem da ne moze da ocekuje vecu kreativnost, da zavrsi neki osnovni kurs za trenera a ako ga mrzi da pogleda neke utakmice 90min….

Skomina Ja

pre 1 godinu

Piksi je napravio dva bitna rezultata koje niko ne moze opovrgnuti.Odveo nas je na SP i u A ligu nacija.Tvrdim i sad da nasi igraci nemaju jakih utakmica kao najbolje selekcije koje ucestvuju u A ligi nacija vec godinama.I to je jedan od razloga nesnalazenja na ovom prvenstvu.Takodje pogledajte koliko dugo selektori vode sboje reprezentacije.Vecuna njih nekoliko godina.Kod nas,mislim,sedam seletora u 10 godina.Niko ne spoji duze od dve godine.

CisTo_OnAkO

pre 1 godinu

Piksi samo treba da svati iz svojih gresaka da ovako ne moze da se igra na velikom takmicenju pogotovo Svetskom prvenstvu.Ta nasa formacija sa tri stopera je dobra kad su spolji igraci u nasem slucaju kostic i zivkovic,prije svega dobri defanzivno,sa odlicnom ofanzivom i konstatnim ponavljanjem,i onda po potrebi budu ili vise defanzivni ili vise ofanzivni pomerajuci svoju poziciju vise ka naprijed...Ni kostic ni zivkovic nisu defanzivci vec klasicni krilni igraci...Istom formacijom su hrvati 98 bili treci,ali njima je tada tu poziciju pokrivao jarni,na drugoj strani ne sjecam se ko je bio ali uglavnom to je ustvari ofanzivni bek,da formacija 3-5-2 se transformise u 5-3-2 kad se branis u obrnuto kad napadas.Mi takve igrace trenutno nemamo,pravis formaciju prema onome sta imas.Tako da mislim da ce piksi uvidjeti to,i ja sam za to da ostane.

orao s visine

pre 1 godinu

A ko to tvrdi da nemamo boljeg ?
Prvo treba počistiti sam vrh FS Srbije od koga i počinje svo zlo.
Pa njima i ne treba dobar selektor već poslušnik koji će zarad njihovih menadžerskih transakcija uvoditi njihove pulene da se dobro prodaju i oni uzmu svoj procenat.
Pa to je davno počelo još od Miljanića kao selektora.
Pa setite se Karadžića pa do Kokeze.
Pa pstavljanje totalnih laika kao Krstajić a ništa bolji nije ni sadašnji
Budimo realni makar jednom ..pa da je priznat gol Ronalda u BG mi ne bismo ni videli Katar.
Treba dovesti Vidića izuzetnog stručnjaka i moralnog čoveka za predsednika FSS i on će znati da sredi situaciju i izabere pravog selektora.
Dosta sa ovim poslušnim političkim pudlicama
Ej čovek uzeo milion eura -istina deo dao i postaviteljima i onako drsko kaže ..normalno da ostajem..

Haos

pre 1 godinu

Čovek postavlja formaciju 3-5-2, pritom nemamo bekove, a štoperi nam nisu toliko dobri da igramo 1 vs 1. SMS kao ofanzivni vezni se bukvalno izgubio u formaciji. Tranzicija iz napada u odbranu - očaj.
To sve kažu stručnjaci. Bitno je da masa zna sve. Al' dobro treba mu dati priliku na 5 godina, ali sa velikim pojačanjem stručnog štaba (Veljko Paunovič, Marko Nikolić, ...).

sitno

pre 1 godinu

Рално, Пиксија је "прегазило време".

Он је "стара школа", а хоће да иград "модеран" фудбал. То не иде. Треба да се врати систему - два бека, два центарфалфа, везњак, 2 крила, 2 полутке, центарфор и то је то - одавно устаљено, проверено и добитна комбинација. Све остало су маштарије, измишљања, мистификација...

Такође, лош му је одабир играча, поготово у одбрани. Код пола играча се види да нису прошли у пионирској селекцији оно што су требали. Слабо су са њима радили. Како су дошли до овде где су сада - није ми јасно. То се тешко сада исправља.

Такође, не води се статистика играча - колико је пута неко погрешио, и онда долази до лошег одабира играча. Потребна је статистика као у НБА лиги, па то томе да се види ко је добар, а ко "киксира". Субјективни осећај вара, статистика не.

iskreno

pre 1 godinu

Znači od sada odlučuju nevijači o takvim stvarima?
Šta drugo očekivati od nas. Uvek smo bili naopaki...
A što se Piksija tiče, mi izgleda volimo da budemo mazohisti. Ako se većini sviđa ovo što smo videli na prvenstvu, onda je svaka polemika suvišna.

Balls of Steel

pre 1 godinu

Problem su bekovi. OK. Imamo u mladjim kategorijama Viktor Rogan desni bek, levi bek Djuro-Giulio Djekic, nek se oni malo forsiraju, talentovani su, nek se bace u vatru. Ne moramo mi da menjamo formaciju, ali moramo da imamo plan B u ovom slucaju sa bekovima.

zzbz

pre 1 godinu

Veljko Paunović je sa ovom ekipom osvojio SP...i mislim da je trebao imati prednost u odnosu na Piksija jos pre godinu i kurus. Sada u ovom momentu ako je Piksi počeo nešto da pravi...pošteno bi bilo da nastavi i na EP.

Ukoliko ne bude nekog napretka...onda treba napraviti analizu i videti šta dalje.

prolaznik

pre 1 godinu

Što se tiče kvalifikacija za EP, mislim da tu ne biste trebali imati problema. I sama individualna kvaliteta pojedinaca bi vam morala biti dovoljna za kvalificirat se. Što se tiče rezultata na EP, tu je drugačija priča, no opet niste bez šansi za prolaz skupine iz jednostavnog razloga što nitko nije bez šansi za prolaz skupine. Što se Piksija tiče, ne djeluje mi kao nekakav strateg i taktičar, no opet s druge strane, to nije jedina osobina koju selektor mora imati.

HanSolo

pre 1 godinu

Neee, ostavka je jedino moguće!
I da se stavi skandinavac na to mesto.. Da nas naući da je fudbal timska igra i da lopta mora da ide brzo između timskih delova.. A ne kod nas, jedva stigne do idućeg igraća.. I da ih nauće da je utakmica 90min,a ne 60min..

kabaljero

pre 1 godinu

Marselo Galjardo, braćo i sestre! Čovek je napravio igrače, osvojio titule, igrao u velikim klubovima, trenirao veliki klub, igrao za Argentinu! Čovek koji najbolje igrače stavi na klupu ako nisu spremni, ako se ne zalažu! Bez angažmana je, za Piksijevu platu bi došao peške iz Argentine.

Max von Laaberg

pre 1 godinu

Ja ipak mislim da ne treba da ostane.Moguce je da nemamo boljeg,ali ni on nije dobar,ako ne ode sada mora ce posle sledeceg neuspeha,a s njim je zagarantovan prvi koji dodje.Naci nekog stranca,koji ce voditi racuna o disciplinii nece mesati politiku u fudbal,cenice rad i zalaganje fudbalera.Pixi mozda i nije kriv ali ljude koje je izabrao nisu mu ni malo pomogli vec odmogli u svim segmentima izmenama pogotovu.Ne moze Pixi sam sve da kontrolise,ali pojedinci su mu radili o glavi.

Слобода говора

pre 1 godinu

Знам да се на крају рачуна само резултат, али по мени су (посљедње 2) утакмице Србије биле управо оно због чега људи долазе да гледају фудбал. Пуно голова, пуно преокрета, пуно и емоција.
Ако упоредим Србију са Пољском, која је остварила повољнији резултат, онда сам задовољнији учинком Србије. Мислим да је вријеме и да ФИФА на неки начин вреднује екипе које постижу голове и кажњава оне које играју 0-0 или 1-0. По мени су и Камерун и Србија заслужили најмање по 2 поена, с на 0-0 бих обијема репрезентацијама додијелио 0 поена.

Pirotehnicar

pre 1 godinu

Iako bi uspeh bio veci, bolnije bi bilo da ispadnemo u kasnoj fazi. iskreno, bolje bi mi bilo i ovo nego u finalu da puknemo sa golom razlike od nekog. ili da nas neko u finalu napuni pred celim svetom. ovde se stvarno nismo obrukali, iako mi tako osecamo. niko srbiju nije ponizio, pokazali smo da smo zasluzeno bili tu, medju najboljima na svetu.
(vrg, 5. decembar 2022 11:26)

Kako bi bilo bolnije, pobogu?! Mi vec cetiri SP zavrsavamo u grupnoj fazi, nema bolnijeg scenarija od toga. Skor nam je sramotnih 2-1-9, a dali smo samo 11 golova, od toga 5 na ovom SP.


Mislim da bi Paunović, Jokanović ili Nikolić bili bolje opcije,
a na čelu FSS - Nemanja Vidić ili Saša Ilić.
(suštinske promene, 5. decembar 2022 11:32)

Jokanovic, Nikolic, (Ivica) Jovanovic, a za koju godinu i Ivic ili Paunovic.

zzbz

pre 1 godinu

Treba dovesti Vidića izuzetnog stručnjaka i moralnog čoveka za predsednika FSS i on će znati da sredi situaciju i izabere pravog selektora.
Dosta sa ovim poslušnim političkim pudlicama
Ej čovek uzeo milion eura -istina deo dao i postaviteljima i onako drsko kaže ..normalno da ostajem..
(orao s visine, 5. decembar 2022 10:32)

Po čemu je Vidić izuzetni stručnjak i moralni čovek? Realno Vidića poznajemo taman onoliko kaoo bilo kog drugog bivšeg fudbalera. Nemam ništa protiv njega ali te priča samo on da dodje i završava sve, ne pije vodu. Sredjivanje FSS je kao i sredjivanje neke firme..Vidić nije napravio svoje ime u nijednog kompaniji gde se trazi poznavanje organizacije poslovanja.

Takve iste priče su bile i kada je Piksi trebao postati selektor..pa danas jedan kuka a drugi manje kuka, ali svi bolje znaju od njega.

Doktor plagijator

pre 1 godinu

Nema boljeg od Bore alal vera majstore. Piksi malo da se spusti na zemlju i izvuče pouke sa ovog turnira. Bilo bi dobro da Srbija kupi 2 štopera. A Piksi da malo angažuje strčnjake da izvrši dopunu znanja, uvek se treba usavršavati. Jest da je u fudbalu 55g.. ali mora pratiti trend. Bolje da se on malo edukuje, nego da angažujemo tuđeg.

Van svih tokova, ali...

pre 1 godinu

Ko je uveo 3-5-2 u nacionalni tim? Ko je iz Francuske došao i uveo u C. Zvezdu 3-5-2? Ko je doktor u vodjenju te taktike? Dobri čika Muslin. Kralj! Legenda! Ljudina! Oteran neposteno, zbog nekih igraca i menadjera. Mozda je igra ne lepa za oko, ali je davala rezultate.
Evo, ja predlazem, neka Piksi ostane, ali posto 3-5-2 zamara mozak i igrace, neka nadje te bekove, pa vrati na 4-4-2. Samo kazem.

SAŠA FRANKFURT

pre 1 godinu

Normalno da treba da ostane, imao je grešaka ali ispraviće to. Ne menjaju se selektori kao čarape. Čitam imamo bolje..., koji su to bolji imenom i prezimenom? Neko napisa Marko Nikolić, Vladan Milojević...!! To je sprdačina, ni svoje klubove ne mogu da dovedu u red, a ne reprezentaciju!

Balls of Steel

pre 1 godinu

Greske pravi svako. Mislim da Piksi ima pravo na gresku. Bitno je kako ce sa tim greskama da ide dalje. Ako ce da uci, da radi na sebi, da ispravi te greske, onda ok. Ali ako je i dalje tvrdoglavo da igra napadacki fudbal bez obzira sa kim igramo, onda ok, mozemo mi opet da prodjemo kvalifikacije, ali ce na EP opet takticki da nas neutralisu. Ali bitan je kontinuitet. Da imamo selektora na duze staze pa i da pretrpimo neki neuspeh.

Ma mora da ode, nema boga

pre 1 godinu

Ne mora da bude Srbin, mozda bi tako bilo i bolje. Neki dokazani strucnjak, iskustvo i prijasnji konkretni adekvatni rezultati, to se trazi. Pusti price trenirao sam klub u kineskoj ligi.

bradina

pre 1 godinu

Imali smo najtezu grupu! Vidi se to po rezultatima! Nama ne dostaje objektivnost a potkrepljena je ovim recima na Piksijevoj konferenciji! Uostalom da su nasi udarni igraci bili spremniji a ne rekovalescenti koji su vise provodili sanirajuci povrede nego na terenu i treninzima drugacije bi pricali.Predstoji nam kvalifikacioni mecevi za EP molim za strpljenje i nikakve "sece glava"! Ali to je nas narod uzdigne te a posle jedva ceka da ti vidi kraj! Svi sad "generali posle bitke" a nigde ih nije bilo dok smo igrali prethodne meceve! Ovo je tim za velika dela i nove radosti ostavite se corava posla,pustite da selektor radi svoj posao! Dosta bre vise mesetarenja i zluradosti,To mu je sto mu je kosarkas Bogdanovic je to najbolje rekao: U sportu postoje pobede i porazi gde dobijes lekciju,mi je jesmo dobili ali na greskama iako su skupe se ucimo! Jednom smo dobili lekciju: smenom Muslina pred SP,valjda smo iskusili da je to nepotrebno sada kad smo se sa dna Evrope nasli kako Piksi rece u mulju!

Hagiano

pre 1 godinu

Naravno da treba da ostane barem jos jedan ciklus, i da vidimo ....
cilj je najpre plasman na EP, posle 22 godine to je jedini cilj. Ukoliko se plasiramo, sto verujem da hocemo, jer ova formacija ima efekta sa osrednjim i slabijim reprezentacijama...
U slucaju plasmana na EP, vredi uporediti taktiku i pristup u odnosu na Katar, i videti da li je nesto promenio da li je analizirao svoje odluke, greske, dobre poteze..
Grupa na EP sigurno nece biti tako komplikovana kao ova sada na SP, ali posle EP treba uporediti dva ciklusa i dva turnira i ukoliko je sve isto, onda mozda treba razmatrati i promenu selektora. Sad ne, jer uvideli smo da sa ozbiljnim ekipama 3-5-2 ne moze da prodje.
A valjda ce im i zabraniti da vode zene sa sobom.
Teraj dalje, ocekujem to EP vise da i mi zaigramo tamo...

Mali Hijavata

pre 1 godinu

Mi nikada nismo znali šta hoćemo, u fudbalu naročito. Hoćemo li da budemo ozbiljan tim ili hoćemo dža-bu napadačku igru pa šta bude?
Sa Muslinom smo igrali ružan, nedopadljiv fudbal, ali nismo izgledali neozbiljno. Sada stvarno u napadu umemo da odigramo lepo, ali delujemo na terenu kao banda koja je skupljena iz kafane, neozbiljno i smešno. Šta mi hoćemo?
Šta će biti sa napadačkom igrom kada Tadić napusti reprezentaciju zbog godina, a on je glavni asistent i drugi strelac tima? Da neće možda SMS onakve centaršute i pasove da deli Vlahoviću i Mitroviću? Naravno da neće, jer to ne zna i jer je spor za ozbiljan vrhunski fudbal.
Piksi treba da ostane, bez obzira na ovaj blam koji je priredila grupa srpskih gradjana preobučena u fudbalere, ipak je isključivo njegova zasluga što je naterao ove amatere da veruju u sebe i naprave uspeh u koji niko nije verovao. Sad sledi Liga nacija i utakmice sa Francuskom, španijom, Engleskom ili Italijom, Nemačkom...dakle, više nema lakih protivnika.
Tu se može napredovati ako se poradi na taktici. Mislim da bi mu dobro bilo da raspusti stručni štab, koji nema iskustvo i malo zna o modernom fudbalu, i uzme pomoćnike poput Muslina ili Ljupka Petrovića, iskusne fudbalske trenere koji znaju kako se skautira protivnik i kako se postavlja taktika.
Ukoliko ne želimo da napredujemo, onda udri opet dža-bu, pa kad naidje neka Španija, biće 6-7 komada i nova sramota.
Naš napadački fudbal je smešan, izgleda kao pijani klovn koji glumi Šekspira.

Ne menjaj nista

pre 1 godinu

U Bg-u se upravlja ljudima preko medija. To sam vise puta primetio kada se ni od kuda napravi hajka na nekoga a da unutrašnjoj Srbije nema pojma sta se desava. Tipa zamerili se u kafani. Pricao mu iza ledja itd.
Onda se taj pritisak prenosi na građane kroz neke udarne vesti itd.

Piksi je podigao ekipu iz pepela. Odveo je na SP mozda i svojom harizmom. Tamo je ekipa dosla i nije bila kako se očekivalo. Sa druge strane dali smo golove nismo se krili. Nismo izgubili sa 6:0 itd.
Pustite coveka da radi, neka nas vodi na Evropsko. Pa ako ne prodjemo kvalifikacije da se vidi gde je zapelo jer je grupa laka. Pa onda eventualno razmišljanje o promeni.

enn

pre 1 godinu

treba sa se sve uradi da se dovede samardzic bajcetic i da sto pre se prikljuci u mladu reprezentaciju jan carlo pa posle odmah A reprezentaciju

realno

pre 1 godinu

Ma neka se igra poluvrijeme ovako ofanzivno, ali postoje formacije koje su penicilin za ovu nasu gdje ce nas dobiti iole prosjecna ekipa (bilo koja sa dva napadacka krila). Objasniti igracima da moramo primiti golove ali da se ne staje. I ako se povede utakmica, odmah praviti izmjene i smiriti je. Ne moze se duze od 35-45min u ovoj formaciji protiv iole solidne ekipe. Previse se trosimo. I ne moze SMS igrati DLP ili BWM pozicije. Bice pogubljen kao sto je i bio. Bolje Grujic, recimo. A Gudelj je idealan na anchor poziciji.

piksi da ostane

pre 1 godinu

Treba da se odlučuje po rezultatima. Koliko utakmica koliko pobjeda, remija, poraza, procenat. Zatim koji sistem igre i sa kojim igraćima. I da se dinese realna odluka. Meni se ćini da je Puksi najbolji i da ima najbolje rezultate, npr. plasman direktno bez baraža, prelazak u visi šešir, pa i dobra igra na Mundijalu.

vrg

pre 1 godinu

desilo se sta se desilo. moglo je da bude i drugacije da smo imali zdrave igrace i da prva utakmica nije bila bas sa brazilom, jer je ekipa prvo usla u taj mec sa najmanje snage i previse respekta, a izasla razocarana i sa imperativom da dobije naredne dve tekme.
sledio kamerun protiv kojeg smo imali 3:1 i piksi je sigurno hteo da ih napuni do vrha kako bi mu bio dovoljan i remi sa svajcarskom i eto - desilo se sta se desilo. dva gola koja su za milimetar mogla da budu ofsajdi. novi pad koji se preslikao i na mec sa svajcarskom i odosmo kuci.
jeste mozda imao koju gresku piksi, ali stvarno nije imao ni srece sa timom. jeste mogao da vodi druge napadace, ali na sta bi tek to licilo?
to je sto je, on je sve ciljeve ostvario. plasirao nas na sp, podigao u drugi sesir za evro kvalifikacije i uveo u prvu grupu lige nacija, gde cemo moci dalje da rastemo u okrsajima sa najjacim timovima evrope. svetsko ako vec nismo mogli da osvojimo, nema veze sto nismo prosli grupu.
iako bi uspeh bio veci, bolnije bi bilo da ispadnemo u kasnoj fazi. iskreno, bolje bi mi bilo i ovo nego u finalu da puknemo sa golom razlike od nekog. ili da nas neko u finalu napuni pred celim svetom. ovde se stvarno nismo obrukali, iako mi tako osecamo. niko srbiju nije ponizio, pokazali smo da smo zasluzeno bili tu, medju najboljima na svetu.

Q

pre 1 godinu

Tomo sa sela,...To što kažeš je zatvaranje očiju Da li su Nemci bili Prvaci sveta...jesu,Italijani Danci prvaci Evrope itd...i opet će biti jer imaju sistem.Nije ih sramota da priznaju greške i da teraju dalje .Šta smo mi ikada uradili na reprezentativnom nivou nikada ništa Uvek je tu bio kao neki spoljni faktor .Još od Partizanovog finala kupa Šampiona.Te sponzori,pa menadžeri,pa žene,problem je u nama jer smo limitirano sa jedne strane a i kada se pojavi neka generacija koja može nešto da uradi to sje..mo bez problema.Pusti ti te reprezentacije one će opet biti velike dok mi možemo samo da pametujemo i prdimo kako smo mogli ali nismo imali sreće....

treis

pre 1 godinu

mi imamo vrhunske igrace poput bajcetica samardzica jan carlo sta se desava sa tim klincima sta radi taj savez izgubite i te klince kao arnautovica dragovic misimovica

vrg

pre 1 godinu

Kako bi bilo bolnije (da ispadnemo posle grupne faze nego u grupi), pobogu?! Mi vec cetiri SP zavrsavamo u grupnoj fazi, nema bolnijeg scenarija od toga. Skor nam je sramotnih 2-1-9, a dali smo samo 11 golova, od toga 5 na ovom SP.


Mislim da bi Paunović, Jokanović ili Nikolić bili bolje opcije,
a na čelu FSS - Nemanja Vidić ili Saša Ilić.
(suštinske promene, 5. decembar 2022 11:32)

pa lepo i prosto bi bilo bolnije. vise boli kada ti trofej izmakne kada mu se priblizis, nego kada mu nisi ni primirisao. vise boli u kosarci da izgubis u poslednjoj sekundi, nego sa 20 razlike. kapiras? nadam se da mozes.

neko iz Nis

pre 1 godinu

A da smo se protiv Kameruna zatvorili i primili dva gola,svi bi pricali,eto poveo pa se povuko.Brazil kad je poveo protiv Hrvatske,stao,povuko se,pa kako je proso.Nije Piksi kriv sto igraci ne odradjuju osnovne zadatke,ne trce svih devedeset minuta i ne stoje uz protivnicke igrace,vec im daju prostora za igru.

objektivni posmatrač

pre 1 godinu

Пикси је апсулотно недорастао за посао селектора, као фудбалски тренер није забележио никакве резултате, стога је илузорно очекивати да ће нешто направити као селектор!

pacificka_obala

pre 1 godinu

I zato ce srpski fudbal ostati tu gde je, oko 30-tog mesta na FIFA listi, plasirati se na 2 svetska prvenstva (gde ce nas Svajcarska olesiti) pa jedno pauze a prvenstvo Evrope opet necemo ni okusiti (ni sa Piksijem na celu).
Da li imamo boljih od Piksija? Naravno da imamo ali ne mogu doci do izrazaja pored "velicina", ne mogu dodji do prilike pored klanova, ne mogu doci do prilike pored pristrasnih medija...

Hrvati su pre 6 godina imali hrabrosti da se odreknu usluga poznatih trenera i dovedu anonimusa na celo reprezentacije. Rezultat Delicevog rada su jedno finale i jedno polufinale na FIFA prvenstvu. Plasim se da ce posle Piksija da ostane sve isto, kao onomad kad je napustio predsednicku funkciju u Zvezdi, totalni raspad kao posle utakmice protiv Svajcarske. A poredjenja radi, Krstajic je 2018 u Rusiji napravio bolji rezultat sa reprezentacijom nego Piksi 2022, pada li nekome to na pamet? Uzgred, posle prvenstva 2018 Krstajic je bio jednoglasno proglasen sarlatanom. Sto Piksi i jeste u danasnjem fudbalu.

Cekamo neuspeh na kvalifikacijama za evropsko prvenstvo (ako budemo imali iole ozbiljniju reprezentaciju u grupi) ili propast u grupnoj fazi (ako se kojim slucajem budemo plasirali). A onda ce Mister (Piksi) dobiti pravu vrednost u srpskom fudbalu, sarlatan iz azijskog fudbala.

Andrea Djani

pre 1 godinu

Piksi je vodio nasu utakmicu sa Svajcarskom , kao Maradona u publici na mecu Argentina - Nigerija sa proslog SP . Prve dve nije ni vodio , pa da onda podvucemo crtu sta je uradio . Odveo nas je na SP sto je nase 4/5 poslednjih . Znaci nista ni epohalno ni senzacionalno , a onda smo na tom turniru izgledali i tuzno i smesno . I onda da ostane . Mi smo slepci .

anonimus

pre 1 godinu

Naravno da treba da ostane, rekao sam I pre prvenstva taman da 0 bodova imamo treba da ostane, da je imao greske imao je al kao svi mi, desava se sad je na njemu da nauci nesto iz svega ovoga, imamo idealnu sansu za odlazak na EP posle 20 godina, pustite coveka da radi, imamo dosta mladih dobrih igraca. Erakovic, mali Mitrovic iz Zvezde oanj mali iz Liverpula Bajcetic, izgledace to sve bolje I bolje, to sto smo mi kao narod neralni I hocemo da osvojimo SP sa domacom ligom gde kvalitetni domaci igraci mogu da se izbroje na prste jedne ruke to je vec druga stvar

Aleks

pre 1 godinu

Treba da ostane, a vi u savezu malo da sredite da ne igramo prijateljske sa Panamama, Bahreinima i boranijom, nego sa malo jacim protivnicima. Sada cemo i biti u A nivou lige nacija pa ce se videti malo realnosti gde smo, i da nije sve do Piksija. Nase skole fudbala, Zvezda i Partizan, domaca liga, sve redom je zakazalo, a ne selektor.
Zasto izborna sednica FSS nije pomerena za posle SP nego je odrzavana 20ak dana pred najvecu svetsku smotru fudbala, i onda je napravljen skandal.
Zasto ne mozemo da imamo mir kada odemo na neko veliko takmicenje? Uvek vam je selektor kriv.
Piksiju najveca moguca podrska.

Raja

pre 1 godinu

treba nam kontinuitet. Svako ima pravo na grešku. Cekaj da odigramo par janih utakmica u A ligi, pa euro, pa onda da pricamo o ambicijama. Sto bi rekli nasi djedovi,prvo skoči pa kazi hop.

Sabre

pre 1 godinu

Lol blago nama ako nemamo boljeg od coveka koji je pokazao najveci trenerski amaterizam i nemanje osecaja za igru, pravovremene izmene, i taktiku, koji sam video u 25+ godina pracenja fudbala aktivno. Ne, stvarno, ne salim se, ne pokusavam da prozivam coveka, ovo su samo cinjenice. Svaka cast za vracanje kulta reprezentacije, ali ajde da sad vratimo i kult imanja zapravo sposobnog trenera na klupi.

SAŠA FRANKFURT

pre 1 godinu

Normalno da treba da ostane, imao je grešaka ali ispraviće to. Ne menjaju se selektori kao čarape. Čitam imamo bolje..., koji su to bolji imenom i prezimenom? Neko napisa Marko Nikolić, Vladan Milojević...!! To je sprdačina, ni svoje klubove ne mogu da dovedu u red, a ne reprezentaciju!

konatantnost

pre 1 godinu

Moramo prihvatiti da mi nismo neka velesila u fudbalu. A glavni razlog je konatantnost. Piksi iako je ispao, doveo je ekipu do prvenstva i dali smo dosta golova. Duboki presing kosta igrace i to je uvek slucaj. Trebalo bi malo poraditi na motivaciji i kretanju srednje linije (ono je uzas sto se tice kretanja u odbrani). Inace na dobrom smo putu.

ne okreći se sine

pre 1 godinu

E zbog ovakvog odgovora Srbiju treba napustiti i ostaviti je najgorima i neznalicama koji su ionako u 2/3 većini u svim oblastima.

vrg

pre 1 godinu

desilo se sta se desilo. moglo je da bude i drugacije da smo imali zdrave igrace i da prva utakmica nije bila bas sa brazilom, jer je ekipa prvo usla u taj mec sa najmanje snage i previse respekta, a izasla razocarana i sa imperativom da dobije naredne dve tekme.
sledio kamerun protiv kojeg smo imali 3:1 i piksi je sigurno hteo da ih napuni do vrha kako bi mu bio dovoljan i remi sa svajcarskom i eto - desilo se sta se desilo. dva gola koja su za milimetar mogla da budu ofsajdi. novi pad koji se preslikao i na mec sa svajcarskom i odosmo kuci.
jeste mozda imao koju gresku piksi, ali stvarno nije imao ni srece sa timom. jeste mogao da vodi druge napadace, ali na sta bi tek to licilo?
to je sto je, on je sve ciljeve ostvario. plasirao nas na sp, podigao u drugi sesir za evro kvalifikacije i uveo u prvu grupu lige nacija, gde cemo moci dalje da rastemo u okrsajima sa najjacim timovima evrope. svetsko ako vec nismo mogli da osvojimo, nema veze sto nismo prosli grupu.
iako bi uspeh bio veci, bolnije bi bilo da ispadnemo u kasnoj fazi. iskreno, bolje bi mi bilo i ovo nego u finalu da puknemo sa golom razlike od nekog. ili da nas neko u finalu napuni pred celim svetom. ovde se stvarno nismo obrukali, iako mi tako osecamo. niko srbiju nije ponizio, pokazali smo da smo zasluzeno bili tu, medju najboljima na svetu.

?!?

pre 1 godinu

Piksi jeste glavni krivac za neuspeh... Ali i glavni krivac sto smo tamo i otisli :) Malo fudbaleri, malo formacija, malo splet okolnosti i tako je kako je. Nije tragedija, lepo smo izgledali pod piksija u vecinom utakmica osim sa Brazilom i do negde sa Svajcarcima. Da se zategne odbrana il promeni formacija i nece to biti uopste lose za kvalifikacije i kasnije za EP...

Lady Di

pre 1 godinu

Bravo,da ostane Piksi,posten,castan,postigao sve svojim radom,self-made man,strpljen spasen,to nedostaje Srbima,polako ima dana za megdana

Saša

pre 1 godinu

kako neko ko je u karijeri vodio samo japanske i kineske klubove može da bude selektor reprezentacije?
(Vule, 05. decembar 2022 09:19)

A inače naši treneri vode Bajern i Real Madrid?

vrg

pre 1 godinu

Kako bi bilo bolnije (da ispadnemo posle grupne faze nego u grupi), pobogu?! Mi vec cetiri SP zavrsavamo u grupnoj fazi, nema bolnijeg scenarija od toga. Skor nam je sramotnih 2-1-9, a dali smo samo 11 golova, od toga 5 na ovom SP.


Mislim da bi Paunović, Jokanović ili Nikolić bili bolje opcije,
a na čelu FSS - Nemanja Vidić ili Saša Ilić.
(suštinske promene, 5. decembar 2022 11:32)

pa lepo i prosto bi bilo bolnije. vise boli kada ti trofej izmakne kada mu se priblizis, nego kada mu nisi ni primirisao. vise boli u kosarci da izgubis u poslednjoj sekundi, nego sa 20 razlike. kapiras? nadam se da mozes.

uredu je

pre 1 godinu

A jel sme neko da se dotakne nase svete krave zvane Aleksandar Mitrovic koji iako je dao 2 gola za mene najvece razocarenje zbog sebicnosti i nervoze koju je unosio u tim..da ne pricamo o tome sto sam sve vreme imao utisak da je on selektor a ne pixi.

to ti je sto ti je

pre 1 godinu

Stojkovic je previse sujetan da bi bilo sta promenio i unapredio.Kako ste ga gledali u Kataru to vam je.NE znam cemu se drugacijem nadati. Ako mi ne verujete gledajte konferenciju koja sledi.

Marka Zvaka

pre 1 godinu

Imamo boljih ali ne verujem da bi neko od tih prihvatio da ulazi u ovaj mulj i da se bruka. Piksi iz kvalifikacija je dobar motivator ali izgleda samo to. Bilo bi fer da kaze javno da je njegova krivica sto je poveo povredjene igrace van forme i za taktiku (guranje igraca na pozicije koje im ne odgovaraju) ako se tako moze zvati uopste.

Mare

pre 1 godinu

Naravno da je Piksi glavni krivac ali on treba da ostane jer nemamo boljeg.
Svakako igramo bolje nego ranije, bez obzira na nepovoljan rezultat.
Ranije smo delovali bedno u svim fazama igre, sad je makar taj napad bolji.
Piksi ce pre svega morati da pobedi svoj ego i da shvati da je on kriv, a ne da trazi alibije (sto nisam ocekivao od njega), a kada to shvati, onda da krene odbranu da sredjuje, da li promenom formacije ili promenom uloga u veznom redu, ne znam, ali to mora da sredi.
Postoje 4 najbitnije stvari bez kojih se ne moze u sportu: zelja, taktika, mentalna pripremljenost i fizicka pripremljenost.
E mi smo na ovom prvenstvu imali samo zelju.
Nonšalantan pristup naseg selektora je uzrok nespremnosti, ocekivali su da ce svi sami da se pobede.
A sada pamet u glavu i da se radi.

DEX

pre 1 godinu

Piksi je promenio stil igre naše reprezentacije. Od parkiranog autobusa pred našim golom uz želju da primimo što manje golova jer da postignemo ne umemo napravio je ofanzivnu formaciju koja može uvek da postigne gol što je veliki pomak napred ali sa šupljom odbranom koja može uvek i da primi gol. U tom smslu taktički nije bio na visini zadatka. Takođe je podbacila fizička sprema koja nije bila na nivou kvalifikacija. Da li treba da ostane na mestu selektora DA. Potrebno je da uvidi svoje greške i da ih ispravi odnosno da pronađe još nekoliko Pavlovića u odbrani, da promeni sistem odbrane i tako usavrši tim. Dolazak novog selektora bi nas opet vratio korak unazad.

Слобода говора

pre 1 godinu

Знам да се на крају рачуна само резултат, али по мени су (посљедње 2) утакмице Србије биле управо оно због чега људи долазе да гледају фудбал. Пуно голова, пуно преокрета, пуно и емоција.
Ако упоредим Србију са Пољском, која је остварила повољнији резултат, онда сам задовољнији учинком Србије. Мислим да је вријеме и да ФИФА на неки начин вреднује екипе које постижу голове и кажњава оне које играју 0-0 или 1-0. По мени су и Камерун и Србија заслужили најмање по 2 поена, с на 0-0 бих обијема репрезентацијама додијелио 0 поена.

Aleks

pre 1 godinu

Koga drugog?
Veljko Paunovic nece sigurno da se prihvata.
Neki stranac - to je u redu, ali koji? Samo ne neki bezveze cisto da bi se zvao strancem, ali onda treba odresiti kesu. Mi hocemo Murinja, ali koliko trazi on? Nije bez nekoliko miliona godisnje, prvo ja se ne slazem da se toliko daje za selektora.
Dragan radi za 650.000, sto je ekstremno fer cena.
Antic je radio za milion.
Koga da stavimo, Pizon, Mihajlovic, Krstajic, Tumba.
Muslin je bio odlican, potpuno je nepravedno oteran.
To je sto je, Piksi unosi neki zar, malo agresivnosti. Ja se iskreno nadam da ce mu ovo SP biti lekcija i pouka i jedno ogromno iskustvo, sta i kako dalje.
Neka ga u kvalifikacijama za EP. Verujem da cemo se plasirati. Ako i na EP, na kome ce ucestvovati 24, podbacimo i tipa ne prodjemo grupu sa slicnim ovakvim nastupom, onda, da se ne ljubimo, realno.

realno

pre 1 godinu

Imamo Vladana Milojevića i Marka Nikolića,100% bolji od piksija. Piksi je veliko ime, ali o taktici i postavci igre je katastrofa govoriti o njemu

sprars

pre 1 godinu

@Piksi je vodio nasu utakmicu sa Svajcarskom , kao Maradona u publici na mecu Argentina - Nigerija sa proslog SP . Prve dve nije ni vodio , pa da onda podvucemo crtu sta je uradio . Odveo nas je na SP sto je nase 4/5 poslednjih . Znaci nista ni epohalno ni senzacionalno , a onda smo na tom turniru izgledali i tuzno i smesno . I onda da ostane . Mi smo slepci .
(Andrea Djani, 05. decembar 2022 09:25)



@@@@ a pitas li se da li nam treba kontinuitet? Pa ne ide to tek tako, jedna od najuspesnijih nacija (Nemacka) ne menja selektora tek tako, nego pravi kontinuitet sa istim. Mi treba da mu damo podrsku uz to da i on sam analizira svoje greske i da iste koriguje, da rastemo zajedno. On kao trener i mi kao tim. Ako dovedes opet nekog novog, sve ce da se vrti u krug a lozenje kao po obicaju do maksimuma i onda veliko razocarenje. Za ozbiljne rezultate mora da se rasi kontinuirani i kvalitetno!

Balls of Steel

pre 1 godinu

Jedna Svajcarska nema nista bolje igrace od nasih, ali imaju kontinuitet. Koliko dugo su oni samo na svetskim i evropskim prvenstvima i uvek su brzo ispadali. Ali evo, malo po malo i eto ih, na EP prosle godine cetvrt-finale, sad protiv Portugalije nije nemoguca misija da prodju. Ne odricu se selektora posle prvog neuspeha. Gledaju kako da nauce iz greske, samokriticni su. Mi to moramo da izgradimo i ja sam ubedjen, ako budemo imali kontinuitet, onda ce i uspeh na nekom takmicenju da dodje.

Q

pre 1 godinu

Pnoviću se.Klop,Gvardiola,Murinjo zajedno da sednu na klupu ne bi ništa uradili.Dokle god nam klubove vode kriminalci i političari bićemo ovde gde jesmo.Niže lige vlasnici-direktori umesto debele robije da gule oni nam vode decu.Nema nikakve strategije,razvijanja manjih sredina,ulaganja u mlađe kategorije.Samo se gleda brza zarada,politička kontrola iste.Miljanić,Tole,Kokeza...sve ljudi bliski vlasti i totalno amateri.

petar

pre 1 godinu

Ma rodjeni pobednik!
Kapacitet!
Treba da ostane i pomogne u sahrani srpskog fudbala!
Ljudi sta vam je pa on je obrukao Srbiju a mnogo vise sebe jer je bio i ostao biser Jugoslovenskog fudbala ali trener pogotovo uspesan i dobar NIKAD biti nece!
Pozdrav!

piksi da ostane

pre 1 godinu

Treba da se odlučuje po rezultatima. Koliko utakmica koliko pobjeda, remija, poraza, procenat. Zatim koji sistem igre i sa kojim igraćima. I da se dinese realna odluka. Meni se ćini da je Puksi najbolji i da ima najbolje rezultate, npr. plasman direktno bez baraža, prelazak u visi šešir, pa i dobra igra na Mundijalu.

sitno

pre 1 godinu

Рално, Пиксија је "прегазило време".

Он је "стара школа", а хоће да иград "модеран" фудбал. То не иде. Треба да се врати систему - два бека, два центарфалфа, везњак, 2 крила, 2 полутке, центарфор и то је то - одавно устаљено, проверено и добитна комбинација. Све остало су маштарије, измишљања, мистификација...

Такође, лош му је одабир играча, поготово у одбрани. Код пола играча се види да нису прошли у пионирској селекцији оно што су требали. Слабо су са њима радили. Како су дошли до овде где су сада - није ми јасно. То се тешко сада исправља.

Такође, не води се статистика играча - колико је пута неко погрешио, и онда долази до лошег одабира играча. Потребна је статистика као у НБА лиги, па то томе да се види ко је добар, а ко "киксира". Субјективни осећај вара, статистика не.

Skomina Ja

pre 1 godinu

Piksi je napravio dva bitna rezultata koje niko ne moze opovrgnuti.Odveo nas je na SP i u A ligu nacija.Tvrdim i sad da nasi igraci nemaju jakih utakmica kao najbolje selekcije koje ucestvuju u A ligi nacija vec godinama.I to je jedan od razloga nesnalazenja na ovom prvenstvu.Takodje pogledajte koliko dugo selektori vode sboje reprezentacije.Vecuna njih nekoliko godina.Kod nas,mislim,sedam seletora u 10 godina.Niko ne spoji duze od dve godine.

Ma mora da ode, nema boga

pre 1 godinu

Ne mora da bude Srbin, mozda bi tako bilo i bolje. Neki dokazani strucnjak, iskustvo i prijasnji konkretni adekvatni rezultati, to se trazi. Pusti price trenirao sam klub u kineskoj ligi.

HanSolo

pre 1 godinu

Neee, ostavka je jedino moguće!
I da se stavi skandinavac na to mesto.. Da nas naući da je fudbal timska igra i da lopta mora da ide brzo između timskih delova.. A ne kod nas, jedva stigne do idućeg igraća.. I da ih nauće da je utakmica 90min,a ne 60min..

Pošteno

pre 1 godinu

Pošteno, ali i on mora da analizira svoje greške i da iz njih nešto nauči. Bez toga ćemo ubrzo ponovo glasati i rezultat neće biti ovakav.

Najbolji pristup srpskom fudbalu po meni u proteklim decenijama je demonstrirao Mateus. Jaka disciplina i vrhunska kondicija. Samo tako se može biti fokusiran na teren i imati daha istrčati 90 minuta.

AreoZwq7one

pre 1 godinu

Ajte više sa strancem. Ne bi mogao ni jedan stranac da dobro vodi reprezentaciju Srbije. Prosto je takav mentalitet ovde pa i igrača da ga ne bi prihvatili. A i on se ne bi nesto ubio.

Gogi

pre 1 godinu

Treba ekipa da dobije i igru, Piksi to Ne ume da postavi. Vahid Halilhodžić bi bio najbolje rešenje trenutno, tada bi se mogli nečemu nadati.

Mali Hijavata

pre 1 godinu

Mi nikada nismo znali šta hoćemo, u fudbalu naročito. Hoćemo li da budemo ozbiljan tim ili hoćemo dža-bu napadačku igru pa šta bude?
Sa Muslinom smo igrali ružan, nedopadljiv fudbal, ali nismo izgledali neozbiljno. Sada stvarno u napadu umemo da odigramo lepo, ali delujemo na terenu kao banda koja je skupljena iz kafane, neozbiljno i smešno. Šta mi hoćemo?
Šta će biti sa napadačkom igrom kada Tadić napusti reprezentaciju zbog godina, a on je glavni asistent i drugi strelac tima? Da neće možda SMS onakve centaršute i pasove da deli Vlahoviću i Mitroviću? Naravno da neće, jer to ne zna i jer je spor za ozbiljan vrhunski fudbal.
Piksi treba da ostane, bez obzira na ovaj blam koji je priredila grupa srpskih gradjana preobučena u fudbalere, ipak je isključivo njegova zasluga što je naterao ove amatere da veruju u sebe i naprave uspeh u koji niko nije verovao. Sad sledi Liga nacija i utakmice sa Francuskom, španijom, Engleskom ili Italijom, Nemačkom...dakle, više nema lakih protivnika.
Tu se može napredovati ako se poradi na taktici. Mislim da bi mu dobro bilo da raspusti stručni štab, koji nema iskustvo i malo zna o modernom fudbalu, i uzme pomoćnike poput Muslina ili Ljupka Petrovića, iskusne fudbalske trenere koji znaju kako se skautira protivnik i kako se postavlja taktika.
Ukoliko ne želimo da napredujemo, onda udri opet dža-bu, pa kad naidje neka Španija, biće 6-7 komada i nova sramota.
Naš napadački fudbal je smešan, izgleda kao pijani klovn koji glumi Šekspira.

Outsider pravi

pre 1 godinu

Bolji su treneri Vladan Milojevic, Slavisa Jokanovic, Marko Nikolic...

Piksi je najvece moguce ime, ima harizmu i nadam se da je autoritet bar izgradjenim karakterima.

Pre Prvenstva mnogi smo podlegli euforiji. Sada smo svesni da treba puno da se radi.

Ekipa je izgledala kao da je na godisnjem odmoru, fizicka sprema u padu, a takticki pristup kao za pripremne utakmice pred neko takmicenje.

Propustili smo istorijsku sansu da stignemo cak do 1/4.

Vdusan

pre 1 godinu

Ivan Jovanovic, Milovan Rajevac, Marko Nikolic, Veljko Paunovic, Slavisa Jokanovic… Ne ovim redosledom, ali svi su bolji od “Pixy-a”.
Igraca kakav je bio on je malo, ali trenera kakav je on ima dovoljno, cak i u nasoj Superligi. Kad kazes “kakav bre ‘eventualni’ prolazak grupe”, ne postujes protivnika i potcenjujes znanje i strucnost svih koji se bave fudbalom. Na kraju samo ti ispadnes plitak.

sveti Petar

pre 1 godinu

Moram reci da ima par dobrih komentara i da se moze reci da vecina isto vidi situaciju.
Mislim da sve u svemu trebamo biti zadovoljni sto smo otisli na SP.
Za vise nemamo kvaliteta, pogotovo u zadnjem redu.
Piksi je top motivator ali takticki los i zato treb ana nadje nekog dobrog savjetnika.

Van svih tokova, ali...

pre 1 godinu

Ko je uveo 3-5-2 u nacionalni tim? Ko je iz Francuske došao i uveo u C. Zvezdu 3-5-2? Ko je doktor u vodjenju te taktike? Dobri čika Muslin. Kralj! Legenda! Ljudina! Oteran neposteno, zbog nekih igraca i menadjera. Mozda je igra ne lepa za oko, ali je davala rezultate.
Evo, ja predlazem, neka Piksi ostane, ali posto 3-5-2 zamara mozak i igrace, neka nadje te bekove, pa vrati na 4-4-2. Samo kazem.

orao s visine

pre 1 godinu

A ko to tvrdi da nemamo boljeg ?
Prvo treba počistiti sam vrh FS Srbije od koga i počinje svo zlo.
Pa njima i ne treba dobar selektor već poslušnik koji će zarad njihovih menadžerskih transakcija uvoditi njihove pulene da se dobro prodaju i oni uzmu svoj procenat.
Pa to je davno počelo još od Miljanića kao selektora.
Pa setite se Karadžića pa do Kokeze.
Pa pstavljanje totalnih laika kao Krstajić a ništa bolji nije ni sadašnji
Budimo realni makar jednom ..pa da je priznat gol Ronalda u BG mi ne bismo ni videli Katar.
Treba dovesti Vidića izuzetnog stručnjaka i moralnog čoveka za predsednika FSS i on će znati da sredi situaciju i izabere pravog selektora.
Dosta sa ovim poslušnim političkim pudlicama
Ej čovek uzeo milion eura -istina deo dao i postaviteljima i onako drsko kaže ..normalno da ostajem..

alkie

pre 1 godinu

Ma on je bio igracina ali nema on materijala da bude trener Radalja kod Loznice. Covjek nema
Pojma
O analitici, strategiji, viziji, motivaciji…… njemu fali milion i jedna stavr da bi vodio odlicne igrace na svjetskom….. srbija ima boljih strucnjaka koji na jedan pametan nacin mogu napraviti cudo od ove teprezentacije umjesto ovog drčnog načina koji se promovise kao jedini najbolji…….steta

bradina

pre 1 godinu

Imali smo najtezu grupu! Vidi se to po rezultatima! Nama ne dostaje objektivnost a potkrepljena je ovim recima na Piksijevoj konferenciji! Uostalom da su nasi udarni igraci bili spremniji a ne rekovalescenti koji su vise provodili sanirajuci povrede nego na terenu i treninzima drugacije bi pricali.Predstoji nam kvalifikacioni mecevi za EP molim za strpljenje i nikakve "sece glava"! Ali to je nas narod uzdigne te a posle jedva ceka da ti vidi kraj! Svi sad "generali posle bitke" a nigde ih nije bilo dok smo igrali prethodne meceve! Ovo je tim za velika dela i nove radosti ostavite se corava posla,pustite da selektor radi svoj posao! Dosta bre vise mesetarenja i zluradosti,To mu je sto mu je kosarkas Bogdanovic je to najbolje rekao: U sportu postoje pobede i porazi gde dobijes lekciju,mi je jesmo dobili ali na greskama iako su skupe se ucimo! Jednom smo dobili lekciju: smenom Muslina pred SP,valjda smo iskusili da je to nepotrebno sada kad smo se sa dna Evrope nasli kako Piksi rece u mulju!

Piro

pre 1 godinu

Ako ostane, mora da pojaca i poboljsa strucni stab, ono je smejurija koga mi tu sve imamo. Ono je kao ekipa za kafanu, a ne tim ljudi koji ce mu ukazati na greske i uciniti rad kvalitetnijim, samo klimaci glavom, ne i pomocnici koji ce i sami u jednom trenutku malo podviknuti na igrace ako treba, koji ce i sami uputiti neki savet i njima i selektoru. Kakvi Djorovic i Zivkovic, ljudi?! Nije ni Drulovic nesto mnogo bolji, ali, siguran sam da ipak vise zna od ove dvojice, o karijeri kakvu je imao da i ne pisem. Dika Stojanovic direktor reprezentacije?! Covek nema nijedan jedini nastup za nas A tim, ej.

Doktor plagijator

pre 1 godinu

Nema boljeg od Bore alal vera majstore. Piksi malo da se spusti na zemlju i izvuče pouke sa ovog turnira. Bilo bi dobro da Srbija kupi 2 štopera. A Piksi da malo angažuje strčnjake da izvrši dopunu znanja, uvek se treba usavršavati. Jest da je u fudbalu 55g.. ali mora pratiti trend. Bolje da se on malo edukuje, nego da angažujemo tuđeg.

?

pre 1 godinu

Susjedi, zamislite da mi igramo u vašoj postavi.
Napad Petković, Livaja
Krila Perišić, Oršić
Sredina Modrić, Kovačić
Bez korektora Brozovića
I bez Juranivića i Sose
Nisam gledao vaše utakmice u kvalifikacijama i LN, možda ste tako igrali, ali to prolazi kod slabijih protivnika, a ne na SP. To je samoubojstvo.
Ovo je mogao napraviti tek nakon sedamdesete minute, na sve ili ništa.

enn

pre 1 godinu

treba sa se sve uradi da se dovede samardzic bajcetic i da sto pre se prikljuci u mladu reprezentaciju jan carlo pa posle odmah A reprezentaciju

Mikica

pre 1 godinu

U nekim drugim okolnostima bih i pored neuspeha rekao da mozda ima potencijala, da je probudio malo fudbalere u kvalifikacijama, da smo lepo igrali, ali eto nije sada proslo, MEDJUTIM: covek koji dve utakmice za redom
gubi na isti nacin, nijednom recju nije pomenuo svoju losu pripremu, vec je bacio sve na igrace, potezi poput trkanja sa Afrikancima i otvaranje bokova brzim krilima Svajcarske, mi samo kazu da on prosto nije dovoljno fudbalski inteligentan. Nema stofa za trenera. Pricamo o nekom kontinuitetu. Da, kontinuitet, ali sa nekim ko je pokazao potencijal. Ovde jedino vidim ogromnu sujetu, nadmenost, nepriznavanje svoje krivice, skandalozno ponasanje pored aut linije i upadanje u istu rupu tri puta. Tom logikom mozete da dovedete bilo kog i da kazete da je kontinuitet bitan. Mi smo se i pre Piksija kvalifikovali na SP, ne vidim da je tu bilo sta senzacionalno. NA terenu smo bili jadni.

iskreno

pre 1 godinu

Znači od sada odlučuju nevijači o takvim stvarima?
Šta drugo očekivati od nas. Uvek smo bili naopaki...
A što se Piksija tiče, mi izgleda volimo da budemo mazohisti. Ako se većini sviđa ovo što smo videli na prvenstvu, onda je svaka polemika suvišna.

Immobile

pre 1 godinu

Prvo imamo bolje trenere,ali treba pustiti čoveka da radi jer mora imati neki kontinuitet. A i navešću bolje trenere od Dragana Stojkovića.
Ivan Jovanović- bez poraza za 4. ili 5. budžetom grčke lige,odveo Apoel u 1/4 finale Lige Šampiona.
Veljko Paunović-bio prvak sveta sa omladinskom reprezentacijom,vodio Čikago Fajerse i Reding u Čempionšipu.
Slaviša Jokanović- Uveo ekipu u Premier ligu,prvi srpski trener koji je vodio premierligaški tim. I gde god da je radio imao je uspehe,počev od Partizana pa nadalje,Makabi Tel Aviv...
Vladimir Ivić- Vodio PAOK jako dobro, sa Makabijem osvojio titulu bez ijednog poraza,u Votfordu bio drugi u Čempionšipu,dobio otkaz jer nije u sastav uvrstio Troya Deeneya. Između ostalog koliko ga cene Makabi ga je zamolio da potpiše ugovor i da preuzme ekipu na zimu prošle godine,on je odbio to zbog rata u Izraelu i predložio Krstajića kog su uzeli. Tako da i sa ljudskog aspekta jedan veliki čovek.
Svi ovi ljudi verovatno nemaju nameru da rade sa ljudima iz FSS i zato treba Piksiju dati podršku jer je došao kada niko normalan ne bi pomislio da pregovara sa njima. Onda ga je minirao Zvezdan Terzić sa Delijama sa Severa,prema tome svako normalan će dati podršku Piksiju. Ne kažem ja da je Piksi cvećka ali za pomenutu grupu koje se groze svi pravi ljubitelji Crvene zvezde i doktora sa Alfa diplomom je Svetac.
U Fudbalskom savezu vlada foteljska kriza od kada postoji. I dužnost poštenih ljudi,bivših fudbaler koji znače nešto u fudbalskom svetu je da stanu protiv njih i bore se sa tim. A ne da savez vode Brodarci,starci i ministri poljoprivrede...

Balls of Steel

pre 1 godinu

Greske pravi svako. Mislim da Piksi ima pravo na gresku. Bitno je kako ce sa tim greskama da ide dalje. Ako ce da uci, da radi na sebi, da ispravi te greske, onda ok. Ali ako je i dalje tvrdoglavo da igra napadacki fudbal bez obzira sa kim igramo, onda ok, mozemo mi opet da prodjemo kvalifikacije, ali ce na EP opet takticki da nas neutralisu. Ali bitan je kontinuitet. Da imamo selektora na duze staze pa i da pretrpimo neki neuspeh.

Hagiano

pre 1 godinu

Naravno da treba da ostane barem jos jedan ciklus, i da vidimo ....
cilj je najpre plasman na EP, posle 22 godine to je jedini cilj. Ukoliko se plasiramo, sto verujem da hocemo, jer ova formacija ima efekta sa osrednjim i slabijim reprezentacijama...
U slucaju plasmana na EP, vredi uporediti taktiku i pristup u odnosu na Katar, i videti da li je nesto promenio da li je analizirao svoje odluke, greske, dobre poteze..
Grupa na EP sigurno nece biti tako komplikovana kao ova sada na SP, ali posle EP treba uporediti dva ciklusa i dva turnira i ukoliko je sve isto, onda mozda treba razmatrati i promenu selektora. Sad ne, jer uvideli smo da sa ozbiljnim ekipama 3-5-2 ne moze da prodje.
A valjda ce im i zabraniti da vode zene sa sobom.
Teraj dalje, ocekujem to EP vise da i mi zaigramo tamo...

Ivan

pre 1 godinu

Ja da se pitam šta, doveo bi nekog Nemca, sa vrlo strogim kriterijumima. Da uvede malo discipline, jer je nama disciplina najveći problem. Kako su Grci doveli onog Nemca i osvojili evropsko prvenstvo, sa prosečnim timom. Piksi je mentalno labilna osoba, on ne može sebe da disciplinuje, a kamoli li reprezentaciju. Mislim da sa njim nemamo budućnost. Moje mišljenje.

Haos

pre 1 godinu

Čovek postavlja formaciju 3-5-2, pritom nemamo bekove, a štoperi nam nisu toliko dobri da igramo 1 vs 1. SMS kao ofanzivni vezni se bukvalno izgubio u formaciji. Tranzicija iz napada u odbranu - očaj.
To sve kažu stručnjaci. Bitno je da masa zna sve. Al' dobro treba mu dati priliku na 5 godina, ali sa velikim pojačanjem stručnog štaba (Veljko Paunovič, Marko Nikolić, ...).

realista

pre 1 godinu

Piksi ce ostati sigurno. Treba samo da promeni par stvari: da nauci taktiku, da prouci protivnika pre utakmice, da sistem igre se moze promeniti u toku igre u zavisnosti od rezultata, da najbolji igrac se moze promeniti ako je povredjen i ima los dan, da ako promeni Tadica sa Maksimovicem da ne moze da ocekuje vecu kreativnost, da zavrsi neki osnovni kurs za trenera a ako ga mrzi da pogleda neke utakmice 90min….

Samo gledam

pre 1 godinu

Pa iako kritikujete odgovor ne znam, zaista ne znam. Sjajno se plasirao na SP, sjajno igrao LN, u Kataru pokazao veliku sujetu i odsustvo bilo kakve sposobnosti da utiče na dešavanja na terenu.
No u svakom slučaju odluku će doneti veliki gazda, pre svega u odnosu na to da li će se Piksi vratiti u samo selektorske okvire ili će i dalje hteti da se bavi i utiče na dešavanja u FSS.

belgrado,nocu

pre 1 godinu

neka ostatne.
samo da se analizira zasto mi u sve 3 utakmice igramo samo do
59. minuta,a
posle dolazi raspad sistema?!@
svi igraci igraju u evropskim timovima i fizicka sprema nije problem i po statistici pretrcimo isto kao i ostali.

Ја бих прогурао аутобус овуда

pre 1 godinu

Не, дајте Владимира "нисмо имали среће" Петровића Пижона.

CisTo_OnAkO

pre 1 godinu

Piksi samo treba da svati iz svojih gresaka da ovako ne moze da se igra na velikom takmicenju pogotovo Svetskom prvenstvu.Ta nasa formacija sa tri stopera je dobra kad su spolji igraci u nasem slucaju kostic i zivkovic,prije svega dobri defanzivno,sa odlicnom ofanzivom i konstatnim ponavljanjem,i onda po potrebi budu ili vise defanzivni ili vise ofanzivni pomerajuci svoju poziciju vise ka naprijed...Ni kostic ni zivkovic nisu defanzivci vec klasicni krilni igraci...Istom formacijom su hrvati 98 bili treci,ali njima je tada tu poziciju pokrivao jarni,na drugoj strani ne sjecam se ko je bio ali uglavnom to je ustvari ofanzivni bek,da formacija 3-5-2 se transformise u 5-3-2 kad se branis u obrnuto kad napadas.Mi takve igrace trenutno nemamo,pravis formaciju prema onome sta imas.Tako da mislim da ce piksi uvidjeti to,i ja sam za to da ostane.

realno

pre 1 godinu

Ma neka se igra poluvrijeme ovako ofanzivno, ali postoje formacije koje su penicilin za ovu nasu gdje ce nas dobiti iole prosjecna ekipa (bilo koja sa dva napadacka krila). Objasniti igracima da moramo primiti golove ali da se ne staje. I ako se povede utakmica, odmah praviti izmjene i smiriti je. Ne moze se duze od 35-45min u ovoj formaciji protiv iole solidne ekipe. Previse se trosimo. I ne moze SMS igrati DLP ili BWM pozicije. Bice pogubljen kao sto je i bio. Bolje Grujic, recimo. A Gudelj je idealan na anchor poziciji.

kabaljero

pre 1 godinu

Marselo Galjardo, braćo i sestre! Čovek je napravio igrače, osvojio titule, igrao u velikim klubovima, trenirao veliki klub, igrao za Argentinu! Čovek koji najbolje igrače stavi na klupu ako nisu spremni, ako se ne zalažu! Bez angažmana je, za Piksijevu platu bi došao peške iz Argentine.

Ne menjaj nista

pre 1 godinu

U Bg-u se upravlja ljudima preko medija. To sam vise puta primetio kada se ni od kuda napravi hajka na nekoga a da unutrašnjoj Srbije nema pojma sta se desava. Tipa zamerili se u kafani. Pricao mu iza ledja itd.
Onda se taj pritisak prenosi na građane kroz neke udarne vesti itd.

Piksi je podigao ekipu iz pepela. Odveo je na SP mozda i svojom harizmom. Tamo je ekipa dosla i nije bila kako se očekivalo. Sa druge strane dali smo golove nismo se krili. Nismo izgubili sa 6:0 itd.
Pustite coveka da radi, neka nas vodi na Evropsko. Pa ako ne prodjemo kvalifikacije da se vidi gde je zapelo jer je grupa laka. Pa onda eventualno razmišljanje o promeni.

prolaznik

pre 1 godinu

Što se tiče kvalifikacija za EP, mislim da tu ne biste trebali imati problema. I sama individualna kvaliteta pojedinaca bi vam morala biti dovoljna za kvalificirat se. Što se tiče rezultata na EP, tu je drugačija priča, no opet niste bez šansi za prolaz skupine iz jednostavnog razloga što nitko nije bez šansi za prolaz skupine. Što se Piksija tiče, ne djeluje mi kao nekakav strateg i taktičar, no opet s druge strane, to nije jedina osobina koju selektor mora imati.

Deus

pre 1 godinu

Hajde da se prisetimo reprezentacije pre Piksija. To je bila dosta konzervativna formacija, nismo davali puno golova, slabo stajali u trci za kvalifikacije. Rperezentaciju bukvalno niko nije hteo da preuzme. Piksi je uveo radikalne izmene u formaciji - to je ogroman rizik ali uz nesto srece plasirali smo se na svetsko prvenstvo. Ipak, takva formacija je za SP ili EP neprihvatljiva jer u kvalifikaijama ima puno nekvalitetnih ekipa a na SP, EP su sve dobre.
Nas ceka promena formacije u 4-4-2, 5-4-1, 4-5-1 ili nesto slicno, svakako sa bar 4 odbrambena pozadi uz koriscenje brzih krilnih napadaca i odlicnih centarforova. I treba konacno preci na modernu zonsku odbranu a ne igrati coveka. Takodje treba ekonomicno i smisleno trcati a to znaci da svih 10 moraju da trce - organizovano. To je dug proces, zahteva puno utakmica i skolovan kadar u strucnom stabu.

zzbz

pre 1 godinu

Treba dovesti Vidića izuzetnog stručnjaka i moralnog čoveka za predsednika FSS i on će znati da sredi situaciju i izabere pravog selektora.
Dosta sa ovim poslušnim političkim pudlicama
Ej čovek uzeo milion eura -istina deo dao i postaviteljima i onako drsko kaže ..normalno da ostajem..
(orao s visine, 5. decembar 2022 10:32)

Po čemu je Vidić izuzetni stručnjak i moralni čovek? Realno Vidića poznajemo taman onoliko kaoo bilo kog drugog bivšeg fudbalera. Nemam ništa protiv njega ali te priča samo on da dodje i završava sve, ne pije vodu. Sredjivanje FSS je kao i sredjivanje neke firme..Vidić nije napravio svoje ime u nijednog kompaniji gde se trazi poznavanje organizacije poslovanja.

Takve iste priče su bile i kada je Piksi trebao postati selektor..pa danas jedan kuka a drugi manje kuka, ali svi bolje znaju od njega.

treis

pre 1 godinu

mi imamo vrhunske igrace poput bajcetica samardzica jan carlo sta se desava sa tim klincima sta radi taj savez izgubite i te klince kao arnautovica dragovic misimovica

Pero

pre 1 godinu

Све цвета у репрезентацији и српском фудбалу - што је најгоре сви најзаслужнији деле велике профите што је и био једини циљ - важно је да се ништа не мења и не оспорава - гарантовани сумрак све горе и грђе унедоглед..

Max von Laaberg

pre 1 godinu

Ja ipak mislim da ne treba da ostane.Moguce je da nemamo boljeg,ali ni on nije dobar,ako ne ode sada mora ce posle sledeceg neuspeha,a s njim je zagarantovan prvi koji dodje.Naci nekog stranca,koji ce voditi racuna o disciplinii nece mesati politiku u fudbal,cenice rad i zalaganje fudbalera.Pixi mozda i nije kriv ali ljude koje je izabrao nisu mu ni malo pomogli vec odmogli u svim segmentima izmenama pogotovu.Ne moze Pixi sam sve da kontrolise,ali pojedinci su mu radili o glavi.

zzbz

pre 1 godinu

Veljko Paunović je sa ovom ekipom osvojio SP...i mislim da je trebao imati prednost u odnosu na Piksija jos pre godinu i kurus. Sada u ovom momentu ako je Piksi počeo nešto da pravi...pošteno bi bilo da nastavi i na EP.

Ukoliko ne bude nekog napretka...onda treba napraviti analizu i videti šta dalje.

Rodjak NA selu

pre 1 godinu

Pnoviću se.Klop,Gvardiola,Murinjo zajedno da sednu na klupu ne bi ništa uradili.Dokle god nam klubove vode kriminalci i političari bićemo ovde gde jesmo.Niže lige vlasnici-direktori umesto debele robije da gule oni nam vode decu.Nema nikakve strategije,razvijanja manjih sredina,ulaganja u mlađe kategorije.Samo se gleda brza zarada,politička kontrola iste.Miljanić,Tole,Kokeza...sve ljudi bliski vlasti i totalno amateri.
(Q, 5. decembar 2022 10:12)
Sa jedne strane si u pravu. Sa druge strane to nema veze nikakve. Eno Italija, Svedska, Danska, Urugvaj, Belgija, Nemacka..neki nisu ni dosli, neki ispali kao i mi..a ne vode im Kokeze prvenstva i mafijasi klubove, jake su lige, ulazu u mlade itd. pa opet nista.....nema to bas toliko veze sa tim. Nas neuspeh na Sp je vise splet trenerovog inata da igra sistem koji ga ostavlja ekstremno ranjivim. I to je video i Kamerunski selektor i Svajcarski..zvizdi po bokovima jer igras bez bekova..napadaj bokove i trpaj..i natrpali su nas preko bokova. A mi smo ih natrpali preko MItra itd. Samo oni su nas natrpali vise. I to je sva prica.

Pirotehnicar

pre 1 godinu

Iako bi uspeh bio veci, bolnije bi bilo da ispadnemo u kasnoj fazi. iskreno, bolje bi mi bilo i ovo nego u finalu da puknemo sa golom razlike od nekog. ili da nas neko u finalu napuni pred celim svetom. ovde se stvarno nismo obrukali, iako mi tako osecamo. niko srbiju nije ponizio, pokazali smo da smo zasluzeno bili tu, medju najboljima na svetu.
(vrg, 5. decembar 2022 11:26)

Kako bi bilo bolnije, pobogu?! Mi vec cetiri SP zavrsavamo u grupnoj fazi, nema bolnijeg scenarija od toga. Skor nam je sramotnih 2-1-9, a dali smo samo 11 golova, od toga 5 na ovom SP.


Mislim da bi Paunović, Jokanović ili Nikolić bili bolje opcije,
a na čelu FSS - Nemanja Vidić ili Saša Ilić.
(suštinske promene, 5. decembar 2022 11:32)

Jokanovic, Nikolic, (Ivica) Jovanovic, a za koju godinu i Ivic ili Paunovic.

objektivni posmatrač

pre 1 godinu

Пикси је апсулотно недорастао за посао селектора, као фудбалски тренер није забележио никакве резултате, стога је илузорно очекивати да ће нешто направити као селектор!

fudbaloman

pre 1 godinu

@Q

Staviti Miljana Miljanića uz ta dva osvedočena kriminalca je baš ružno. On jeste bio politički podoban ali je bio vrhunski fudbalski potkovan. Čovek je vodio Real Madrid 4 godine, Valensiju itd. I dan danas ga se sećaju u Španiji. Napravio lično trenere poput Ivice Osima i Ćire Blaževića. Promenio fudbalski DNK u Zvezdi koja je počela da igra do noge, posed, napad, brzina, krila, golovi. Liverpul napravio film kako ih je rastavio na Enfildu 73-e novi modernim fudbalom. Nisu znali šta je dupli pas, rolanje, ševa na 5 m.

To što su ga 90-ih ponovo stavili za predsednika FSS sa 80+ je bio samo kišobran Crnogoraca mešetara i podzemlja. Nije on toga mogao biti svestan kao zaista bolestan i senilan u tom trenutku.

Q

pre 1 godinu

Tomo sa sela,...To što kažeš je zatvaranje očiju Da li su Nemci bili Prvaci sveta...jesu,Italijani Danci prvaci Evrope itd...i opet će biti jer imaju sistem.Nije ih sramota da priznaju greške i da teraju dalje .Šta smo mi ikada uradili na reprezentativnom nivou nikada ništa Uvek je tu bio kao neki spoljni faktor .Još od Partizanovog finala kupa Šampiona.Te sponzori,pa menadžeri,pa žene,problem je u nama jer smo limitirano sa jedne strane a i kada se pojavi neka generacija koja može nešto da uradi to sje..mo bez problema.Pusti ti te reprezentacije one će opet biti velike dok mi možemo samo da pametujemo i prdimo kako smo mogli ali nismo imali sreće....

pacificka_obala

pre 1 godinu

I zato ce srpski fudbal ostati tu gde je, oko 30-tog mesta na FIFA listi, plasirati se na 2 svetska prvenstva (gde ce nas Svajcarska olesiti) pa jedno pauze a prvenstvo Evrope opet necemo ni okusiti (ni sa Piksijem na celu).
Da li imamo boljih od Piksija? Naravno da imamo ali ne mogu doci do izrazaja pored "velicina", ne mogu dodji do prilike pored klanova, ne mogu doci do prilike pored pristrasnih medija...

Hrvati su pre 6 godina imali hrabrosti da se odreknu usluga poznatih trenera i dovedu anonimusa na celo reprezentacije. Rezultat Delicevog rada su jedno finale i jedno polufinale na FIFA prvenstvu. Plasim se da ce posle Piksija da ostane sve isto, kao onomad kad je napustio predsednicku funkciju u Zvezdi, totalni raspad kao posle utakmice protiv Svajcarske. A poredjenja radi, Krstajic je 2018 u Rusiji napravio bolji rezultat sa reprezentacijom nego Piksi 2022, pada li nekome to na pamet? Uzgred, posle prvenstva 2018 Krstajic je bio jednoglasno proglasen sarlatanom. Sto Piksi i jeste u danasnjem fudbalu.

Cekamo neuspeh na kvalifikacijama za evropsko prvenstvo (ako budemo imali iole ozbiljniju reprezentaciju u grupi) ili propast u grupnoj fazi (ako se kojim slucajem budemo plasirali). A onda ce Mister (Piksi) dobiti pravu vrednost u srpskom fudbalu, sarlatan iz azijskog fudbala.

Balls of Steel

pre 1 godinu

Problem su bekovi. OK. Imamo u mladjim kategorijama Viktor Rogan desni bek, levi bek Djuro-Giulio Djekic, nek se oni malo forsiraju, talentovani su, nek se bace u vatru. Ne moramo mi da menjamo formaciju, ali moramo da imamo plan B u ovom slucaju sa bekovima.

bez milosti

pre 1 godinu

Da li imamo boljeg ili ne vrlo je diskutabilno. Postoje ljudi koji se ne bave fudbalom profesionalno a koji su završili trenerske škole, fakultete, licence itd. Moguće je da su oni bolji stručnjaci od 50% bivših fudbalera. Piksi jeste dobar ali na taktičkom planu mora još da uči...

mm

pre 1 godinu

Nastup naše reprezentacije u Kataru je ličio kao kada je Slavnić vodio Moskitose.
Vidi se želja, vidi se talenat, ali ne poštuju se osnovni principi fudbalske igre, kao deca na poljančetu ...

Kont

pre 1 godinu

Naši igrači, kad prime loptu, okreću se ka našem golu (ili su već okrenuti), kao da imaju neki žiroskop, moraju da se teškom mukom odrotiraju i krenu ka protivničkom golu i to ide presporo

neko iz Nis

pre 1 godinu

A da smo se protiv Kameruna zatvorili i primili dva gola,svi bi pricali,eto poveo pa se povuko.Brazil kad je poveo protiv Hrvatske,stao,povuko se,pa kako je proso.Nije Piksi kriv sto igraci ne odradjuju osnovne zadatke,ne trce svih devedeset minuta i ne stoje uz protivnicke igrace,vec im daju prostora za igru.