Četvrtak, 01.12.2022.

21:30

Navijaju za Hrvatsku – nikad čuli za Novaka Đokovića VIDEO

Prisustvovao sam na svakom od dosadašnja tri meča Hrvatske u Kataru i u svakom mi je za oko zapala činjenica da mnogo arapskog sveta navija za "vatrene".

Izvor: SS

Navijaju za Hrvatsku – nikad èuli za Novaka Ðokoviæa VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

120 Komentari

Sortiraj po:

Ante

pre 1 godinu

Najbolji kosarkasi tim proslog stoljeca proglasena Jugoplastika-Split. Nije ni Zvezda ni Partizan ni u daljoj konkurenciji. Pametnom dosta

Loki

pre 1 godinu

Realnosti, nisi u pravu za ovo dvoje (ovo su botovi), ali shvatam sta hoces da kazes i razumem. I Zvezda isto tako u LS je imala ljude koji su dolazili iz raznih krajeva sveta da je gledaju s obzirom na cuda koja je cinila. Ali ono sta mi nije zasto svi vi imate potrebu da pricate da smo mi ljubomorni na vas, a mi smo najjaca sportska sila na svetu, cak smo i u fudbalu ukupno gledano jaci od vas (dva srebra na evropskom, dva polufinala svetskog, LS, prvaci sveta, finalisti, cetvrtfinalisti, polufinalisti LE i polufinalisti Kupa UEFA je jace od srebra i bronze sa svetskog i cetvrtfinala LS i LE).

Reality

pre 1 godinu

Ima jedna Kineskinja koja se nedavno na stranicama Hns-a obratila na hrvatskom. Nakon SP u Rusiji toliko se zaljubila u Hrvatsku, kaze, da je upisala hrvatski jezik koji je naucila u Hong kongu na sveucilistu i vatrena je navijacica.
Brazilac koji cesto komentira na Hns IG stranici je opsjednut Hrvatskom.Voli Brazil,ali kaze da je njegova prva domovina Hrvatska,u koju se zaljubio nakon SP ‘98.
Na njegovom profilu naci cete sve slike u Hr dresu ili umotan u Hr zastavu. Naucio je hrvatski, san mu je doci u Hrvatsku,zna sve Hr nacionalne praznike koje uredno cestita i vatreni je navijac. Takvih imate bezbroj. Hrvatska je osvojila srca milijuna fanova jos od ‘98., na ovamo. Ne postoji kutak na Kugli zemaljskoj gdje Hrvatska nema navijace. U Zg na prijateljskoj utakmici upoznao sam ekipu koja je dosla iz Japana samo da vidi Hrvatsku kako igra. Sa zastavama iscrtanim na licu.
Svi znamo zasto, samo zavidne budale to ce nazvati placenicima. To je ljubav, nogomet, postovanje prema jednoj vanserijskoj maloj nogometnoj zemlji i njenom duhu. Opustite se.

Loki

pre 1 godinu

Leptirice, nasa kosarkaska reprezentacija na svetskima je ono sta je Brazil u fudbalu na svetskima, dakle, i sa vasim klupskim titulama koje jesu vase (kao sto je i Zvezdina fudbalska nasa) nas je smesno porediti, a u fudbalu je moguce jer je vasa fudbalska reprezentacija u poredjenju sa nasom kosarkaskom prosek, a za sve koji porede tenis sa prvim sportom koji im padne na pamet, tenis je jedan od najpopularnijih sportova na svetu (konstantno se kosarka i tenis bore oko drugog mesta) i globalno je popularan, dakle, ne postoji sansa da doticna poznaje fudbal, a ne poznaje tenis ili odbojku ili kosarku ili rukomet (sportove gde su zene izjednacenije).

leptirica7

pre 1 godinu

@ purger

A komsija, koji ste vi to trofej u fudbalu osvojili u svojoj istoriji?

Zvezda je bila klupski prvak Evrope h fudbalu, a reprezentacija Srbije do 19 godina prvak sveta u fudbalu.

Jeste uspesni u fudbalu, ali nikada nista niste osvojili da vam je klub ili reprentacija najbolja u Evropi ili svetu.
(Kontras, 02. decembar 2022 04:33)

Niti vi. Zvezda nije bila prvak Srbije, već Jugoslavije i Srbija ništa nije nije osvojila. Po tim kriterijima je Hrvatska za Srbiju velesila u košarci , a realno nije. Baby trofeje nitko da imalo pameti ne broji jer se ne radi o seniorskom nogometu, već nečem sto se igra na livadi, a prate samo roditelji tih klinaca. Za primjer finale svjetskog prvenstva u Rusiji je gledalo preko milijardu ljudi.

Goran

pre 1 godinu

Prije 20-tak godina na tvu sam gledao kako palestinci bacaju kamenje na izraelske vojnike i jedan klinac je imao dres hrvatski sa kockicama, drugi put iz afrike isto neka djeca po vodu isla kilometrima u karnisterima i opet neki djecak u prljavom poderano dresu na kockicama,

Ivar

pre 1 godinu

Nemoj da se lazemo..90 posto nas..i ja medju njima..dali bi ce Djokoviceve grem-slemove..kosarkaske..odbojkaske..vaterpolo medalje..za finale s.prvenstva u fudbalu..mislim da bi sve porusili po zemlji..da se na lagimo..
(Miroslav Tomasevic, 2. decembar 2022 00:18)
Za finale mozda ne, za osvajanje vjerujem da da. Svala cast svim sportovima i sportasima ali biti SP u nogometu / fudbalu je nesto najvece sto jedna zemlja mooze sanjati. Pa i sami sportasi drugih sportova prate reprezentacije kada igraju, sjecam se kada je Ivanisevic 98 pokusavao da zavrsi meceve na Wimbledonu sto prije da moze gledati Hrvatsku. Nema niti jednog sporta do nogometa, pogotovo SP

Realni10

pre 1 godinu

Ti si svjetski mozak i fenomen! Jedno 2.mjesto u nogometu je bitnije nego biti 1.u masi ovih sportova koje si nabrajao.Jel se tko sjeća i da li su bitni finalisti svj.prvenstava u nogometu od 1934.do danas? Mađari su 2 x bili nekada finalisti i sad je to bitnije od 1.mjesta mnogobrojnih ekipa Srbije??



Nemoj da se lazemo..90 posto nas..i ja medju njima..dali bi ce Djokoviceve grem-slemove..kosarkaske..odbojkaske..vaterpolo medalje..za finale s.prvenstva u fudbalu..mislim da bi sve porusili po zemlji..da se na lagimo..
(Miroslav Tomasevic, 2. decembar 2022 00:18)

MARKEĐANI

pre 1 godinu

(Faust, 01. decembar 2022 22:36)


Za tvoju informaciju, ne prati se sport samo sa terena, tenis može da se gleda i iz kuće na tv...

Aleksandar I

pre 1 godinu

(Miroslav Tomasevic, 02. decembar 2022 00:18)

To bi mozda ti dao, eto ja bih voleo npr da imamo jos jednog Novaka Djokovica npr u golfu…
Da se razumemo, voleo bih ja i u fudbalu da imamo bolje rezultate ali posto ih nemamo ne bitno je da li cemo jednom da bljesnemo ili ne, tako da ja nasu reprezentaciju u fudbalu posmatram isto kao bilo koju reprezentaciju na SP ili EP kada se budemo kvalifikovali… Sto se tice Hrvatske reprezentacije njima svaka cast, jel oni daju 200 % svojih mogucnosti, ali iskreno oni me zanimaju koliko isto i reprezentacija Irana ili bilo koja na zemaljskoj kugli…

Mali Hijavata

pre 1 godinu

Ništa strašno. Tenis nije ni približno popularan kao fudbal. Ni u Srbiji niko nije gledao tenis do pojave Novaka Djokovića.
I pre interneta, dok se mnogo teže dolazilo do informacija, znao sam napamet najbolje igrače Perua, a kamoli evropske igrače. To je fudbal.

puž_golać

pre 1 godinu

Ajde da ne prate tenis pa ima logike ali Djokovic nije samo tenis, on je 5 puta bio najbolji svetski sportista godine gde se gledaju svi sportovi, od fudbala preko f1 i košarke do pikada. Ili su botovi ili su totalno operisani od vrhunskog sporta. Ma kada ipak razmislim to su botovi 100%, čuli za modrica a nisu čuli ni za jednog srpskog igrača, pa ako su gledali sezonu reala morali su da čuju za jovića jes da se nije naigao ali je ulazio u igru a gotovo uvek bio u sastavu naravno kada nije povređen. Pametnom dovoljno

Bang bang

pre 1 godinu

Ok slazem se, odlicna ste ekipa vec godinama, i logicno je da vas po svetu prepoznaju zbog toga, nego reci ti meni sta ste vi osvojili, to mene zanima, ili sam ja propustio nesto?
(cica radasin

Ili pojma o nogometu nemas ili te razvaljuje ljubomora.
Eto, Kuvajcani znaju sto su Hrvati osvojili i dosli da navijaju, a komsija se pravi grbav.
Podsjetit cu te.
Hrvati su OSVOJILI:
Srebro SP
Bronca SP
Osvojili:
Ballon d’or
Zlatna lopta SP
Zlatna kopacka SP

Nesto sto vi ne mozete u ozbiljnom nogometu dostici za 200 godina.
A imaju Hrvati i neka nedovrsena posla…
Gledaj i uzivaj :D

mnemonic

pre 1 godinu

mom misljenju ovo je teska zatupljenost i nevjerovatno neznanje....Kako je moguce u eri tehnologije,interneta da nisu culi za najboljeg trnisera na svijetu.....Tenis je sport koji je planetarno popularan,nije to Americki ragbi ili kriket pa da ne znamo neke njihove igrace....
(Simke, 01. decembar 2022 22:36

američki fudbal je popularniji od snobovskog tenisa.

Srdjan

pre 1 godinu

Nemoj da se lazemo..90 posto nas..i ja medju njima..dali bi ce Djokoviceve grem-slemove..kosarkaske..odbojkaske..vaterpolo medalje..za finale s.prvenstva u fudbalu..mislim da bi sve porusili po zemlji..da se na lagimo..
(Miroslav Tomasevic, 2. decembar 2022 00:18) Jesi li ti normalan? Decko ne budi smjesan i ti i finale u fudbalu! O cemu ti pricas? Tj. mogu da razumijem ovo ako iza komentara stoji Hrvat, u sta na kraju i vjerujem!

Kifla

pre 1 godinu

Pročitajte tekst, ovo je neki dobrostojeći Kuvajćanin koji pojma nema ni o tenisu ni o fudbalu. Ne zna ni naše ni hrvatske igrače, došao je jer ga je žena dovukla.

sos

pre 1 godinu

puno putujem , HR je prepoznatljiva isključivo po nogometu u svijetu...komšije tek kada osvojite ono što smo mi znati ćete riječ popularnost
(purger, 1. decembar 2022 23:45)

Možda ste poznati po nogometu, ali po fudbali niste.
Ne, stvarno sad...Ako ste vi poznati, šta su onda Brazil, Francuska, Argentina, Nemačka, Italija... i ostali svetski prvaci i velesile? Poznati ste kao i Steaua, a za razliku od njih niste ni uzeli titulu.

Kralj mača

pre 1 godinu

Требало је да га пита зна ли било ког другог тенисера данашњице. Ако би знао, то би значило да не говори истину што се тиче Новака.

petrica kerempuh

pre 1 godinu

«Dao bih sve Đokovićeve titule za jedan četvrtfinale Svjetskog prvenstva. Pa tko može četiri sata gledati kako nešto nalik piletu leti preko mreže!?»

beogradski novinar
(podaci poznati redakciji)

Sendvic

pre 1 godinu

Šta se svi ložite da je Novak centar sveta. Jeste za nas jer ga mediji ne vade iz usta, ali za ostatak sveta on ne znači mnogo. Isto kao što i kod nas niko ne zna ko je najbolji pitchet MBL-a?

Megatronman

pre 1 godinu

Prije kojih 10-ak godina je moj prijatelj bio par puta u Nigeriji jer se taman oženio za Nigerijku (usput rečeno, krasna mlada žena). Išao čovjek upoznati širu familiju i formalno pravno "kupiti" ženu. Običaj koji se poštuje. Bizarno: dobio je popust sa cca 100 $ na 30 $ jer dolazi iz Titove Jugoslavije (nemaju pojma da se raspala) a za koga su još čuli?
Za Šukera. Majice su se prodavale na pijacama.
Bizarno No 2:
Danas Lagos ima između 10 i 20 milijuna stanovnika. Nema popisa, fluktuacija je ogromna, sa okolicom velik kao Slovenija.

werod

pre 1 godinu

evo me u inostranstvu radim sa likom iz Argentine koji zivi u Spaniji. i sa indijcem koji začuđujuće voli fudbal. kad sam rekao da Srbija igra protiv Kameruna oni su pitali gde, ja kazem World Cup, on me pita Croatia, they are very good. ja kazem ne nego Srbija. oni kazu nismo znali da Srbija igra ovo SP. inace su znali iz kog sa dela sveta i da mogu da pricam nas jezik koji razumeju BiH, Hrvatska, Crna gora kao i delimicno Slovenija i Makedonija.

Ivan\

pre 1 godinu

Eto, mladi ljudi, vjerojatno informaticki pismeni, poznaju globalni svijet, putuju, a nikad nisu culi za Djokovica. I to nije iznimka vec normala. I onda se Srbi ljute kad sam vise puta rekao da je djokoviceva popularnost jednaka nekom rezervnom beku tuluza. Upravo tolika je razlika izmedju nogometa i tenisa.
(croata, 1. decembar 2022 22:53)

Ja sam ziveo skoro 30 godina pre nego sto je "informatika" uopste postojala, nisam putovao nigde van bivse Jugoslavije pre svoje 22-ge, i jos kao dete sam znao ko je u vrhu i svetskog tenisa, i svetskog skijanja i svektskog saha (a kao srednjoskolac vec i svetksog filma i svetske knjizevnosti uostalom). Zato sto nisam bio zatucan niti "skorojevic" od cega nikava "informatika" niti novac ne mogu da te izlece - ako nemas interesovanja. Cuj putuju. Nemamo mi Srbi dzaba izreku "magarac u Bec, magarac iz Beca". Ovaj svet je pun magaraca, i ne zanima me uopste koliko ih ima niti za koga su culi ili nisu culi. Ja sam u medjuvremenu i proputovao dobar deo sveta, i evo 20 godina zivim i radim u Njujorku, krecem se u Parizu i Londonu - od 2011 na ovamo do dana danasnjeg nisam upoznao osobu koja kad cuje da sam iz Srbije u kratkoj diskusiji na temu "ko sta zna o zemljama iz koje dolazimo" ne pomene Novaka Djokovica. Zato sto se ne krecem medju neobavestenim i neobrazovanim magarcima koji samo za fudbal i Real Mardid znaju. Ovo dvoje su magarci - domaci, obicni. Dokaz prilozen.

Stefan

pre 1 godinu

@purger
Stvarno ste svetlosnim godinama ispred nas sto se tice fudbala i pristupa reprezentaciji, tu nema diskusije. Ali podseti me sta ste to osvojili? Drugo mesto, trece mesto, to ipak nije osvajanje prvenstva.

Kako bre niste culi za srpske pi'tije

pre 1 godinu

Novak Djokovic? Nista. Dusan Vlahovic? Nista. Aleksandar Mitrovic? Nista. Piksi? Nista. Sljivovica? Nista. Med? Nista. Maline? Nista. Ajvar? Nista. Pi'tije? Nista. Kiseli kupus? Nista. Pasulj sa svinjskim rebrima? Nista. Med? Nista. Maline? Nista. E vala svasta, ako je i od Kuvajcana mnogo je.

hilti

pre 1 godinu

puno putujem , HR je prepoznatljiva isključivo po nogometu u svijetu...komšije tek kada osvojite ono što smo mi znati ćete riječ popularnost
(purger, 1. decembar 2022 23:45)
HJm..a sta ste to tacno vi osvojili? Ikad?

shambho

pre 1 godinu

gde ce znaju za novaka ova garant pre katara nije izashla iz nindza opreme a lik ima zelene brkove, verovatno ne zna ni svoje ime i ona mu isto namestena za dve kamile..

shambho

pre 1 godinu

gde ce znaju za novaka ova garant pre katara nije izashla iz nindza opreme a lik ima zelene brkove, verovatno ne zna ni svoje ime i ona mu isto namestena za dve kamile..

Sweetie Luka

pre 1 godinu

Pa covece Luka Modric ima pratilaca kao Nole i Nadal zajedno! A tek porediti srbiju sa hrvatskom u fudbalu nije nimalo realno
(Igorsulic, 01. decembar 2022 22:42)

Plus, Luka je i lepsi od pomenute dvojice - zato je Kuvajcanka sarf na njega. Real je samo prica za Arapina pored nje.

Pijani zlotvor

pre 1 godinu

Ovo su vrrrRRRRlouv Jerojatno feyck navijaci ali treba je sladtkišh u rangu najvecih kršovih hitova. Zovimo ju Baya d'Era.
Bilo kako bilo, hrvatska ima jedinstvenu reputaciju: podjednako nas vole redditori i -puuuuno bitnije- nasi dobri decki s 4chana.

Stole

pre 1 godinu

puno putujem , HR je prepoznatljiva isključivo po nogometu u svijetu...komšije tek kada osvojite ono što smo mi znati ćete riječ popularnost
(purger, 1. decembar 2022 23:45) # Link komentara

Šta ste vi osvojili?

Kontras

pre 1 godinu

@ purger

A komsija, koji ste vi to trofej u fudbalu osvojili u svojoj istoriji?

Zvezda je bila klupski prvak Evrope h fudbalu, a reprezentacija Srbije do 19 godina prvak sveta u fudbalu.

Jeste uspesni u fudbalu, ali nikada nista niste osvojili da vam je klub ili reprentacija najbolja u Evropi ili svetu.

Vrata

pre 1 godinu

Veći deo godine radim u USA. Kada pokušavam da objasnim da sam iz Srbije prvo ih asociram sa Novakom Djokovićem. Verujte 50% nemaju pojma ko je to. Nisam proveravao za Nadala ili Federera. Veći deo amerikanaca zna za Jokića na primer. Mi u globalu imamo mnogo bolje obrazovanje nego ostatak sveta, tako i ovi iz Katara nemaju pojma ko je Nole, a siguran sam da ne znaju ni gde je Hrvatska, ali eto došli da se provedu i navijaju.
(Darko, 01. decembar 2022 23:53)

Mi imamo bolje obrazovanje nego ostatak sveta? hahahahahahahahahahahhaha

Rocco Ramirez

pre 1 godinu

@ Vrlo jednostavno. Laze. Hrvati i njihovi fanovi su toliko opsednuti da isprovociraju Srbiju da im je to jedini zivotni cilj. I nemaju nista drugo u zivotu.
(Loki, 01. decembar 2022 23:12)

Nasli da isprovociraju Srbiju sto ne znaju ko je neki mesanac Srbina i Hrvatice. Ja im verujem jer za Djokovica ne bih ni znao da nije B92. Jednostavno tenis me nikad nije zanimao, niti znam ikoga ko to prati

Pacers015

pre 1 godinu

Ne znam zašto se ljudi čude jer neko ne zna Djokovića. Uostalom, ljudi su došli da gledaju fudbal. Mogu da se kladim na većina ovde ne zna ko je Virat Kohli, a on jedan od najpopularnijih sportista na svetu. Radim sa Holandjanima, Belgijancima, Skandinavcima. Neki od njih ne znaju ko su Kobi Brajant, Lebron James, misle da Jordan igra i dalje, da je Mesi Španac. Ne znaju da je Holandija na svetskom, a da ne pominjem da nijendog igrača ne znaju. Ionako je sport zabava za sirotinju(sebe racunam u istu)..

nije_vazno

pre 1 godinu

Naravno da je nogomet puno popularniji od tenisa, ali nije tocno da ljudi ne znaju tenisere. Taj momak je trebao pitati taj par dali znaju Rogera Federera. Roger je jako poznat u Africi i Indiji, jer je gradio citava sela i skole za siromasne.

Dollar

pre 1 godinu

Hrvatski novinski mediji su upravo propitivali te "navijače". Ni jedan nije imao pojma o Hrvatskoj niti zašto navija za nju. Mediji su ustanovili da su to uglavnom građevinski radnici na privremenom radu, iz siromašnih zemalja, te da su plaćeni oko 10 dolara po utakmici da mašu zastavicama. Plaćaju ih, da navijaju, za sve druge reprezentacije, samo da se popuni stadion za kamere.

Zemljoradnik

pre 1 godinu

Supruga mi je iz Centralne Amerike, iz Salvadora. Zadnji put bili na svetskom prvenstvu pre 30 godina a mnogo vole fudbal. Medju sobom se prepucavaju, pobiše se ko navija za Brazil ko za Argentinu. Meni ih žao.

Јабучило

pre 1 godinu

puno putujem , HR je prepoznatljiva isključivo po nogometu u svijetu...komšije tek kada osvojite ono što smo mi znati ćete riječ popularnost
(purger, 01. decembar 2022 23:45)

А шта сте то тачно освојили у ногомету, да простиш?

RSK

pre 1 godinu

komšije tek kada osvojite ono što smo mi znati ćete riječ popularnost
(purger, 1. decembar 2022 23:45)


Podseti me šta ste to osvojili? EP, World Cup ili Ligu Šampiona?

Јабучило

pre 1 godinu

Po mom misljenju ovo je teska zatupljenost i nevjerovatno neznanje....Kako je moguce u eri tehnologije,interneta da nisu culi za najboljeg trnisera na svijetu.....Tenis je sport koji je planetarno popularan,nije to Americki ragbi ili kriket pa da ne znamo neke njihove igrace....
(Simke, 01. decembar 2022 22:36)

Џаба. Не знају.

Neko tamo

pre 1 godinu

puno putujem , HR je prepoznatljiva isključivo po nogometu u svijetu...komšije tek kada osvojite ono što smo mi znati ćete riječ popularnost
(purger, 01. decembar 2022 23:45)
Pa sta ste vi to osvojili???

Kiki

pre 1 godinu

Placeni ili ne, oni znaju zasto i za koga navijaju. Dragi ljudi, lijepa mladost i radost. Sve najbolje i sretno djeco. Uzivajte i zivite kako hocete.

Loki

pre 1 godinu

Darko, evo, da ti kazem, i tebe lazu. Zanimljivo je da su znali, a sada, kad je Novak G.O.A.T., "niko ne zna". To je kao americka senatorka koja zna tenisere i ko su Federer i Nadal, a na pitanje da je legendi tenisa zabranjeno da igra na US openu, odgovori sa: "Ne znam nijednu legendu tenisa kojoj je zabranjeno da igra na US openu".

ahahahaha

pre 1 godinu

Mogao si malo i kosovski boj da mu pomenes, teslu, svetog savu, desanku maksimovic, cecu, jecu… de nadje te nepismene sto nisu culi za nebeske srbe bla bla bla…

Јабучило

pre 1 godinu

Дакле, није баш да знају ни за Хрватску. Она зна за Реал, а он ће све да уради за њу :)

mario

pre 1 godinu

Najjače su sve ove komšije koje se javljaju u komentarima "da nešto objasne", a nisu svesni da su ovo PLAĆENI navijači (od strane Katara), kako bi popunili tribine i učinili atmosferu boljom.
Isto ovako ima onih koji "navijaju" i za Srbiju a da do juče nisu ni čuli za nju.
Uostalom ima drugih članaka na kojima se može pročitati više o ovim "navijačima".
(dragon, 01. decembar 2022 23:38)
Jesi ti pročitao članak??naravno da nisi i ovo dvoje nisu iz Katra već iz Kuvajta.
I lijepo ti piše da nije vidio da netko od stranaca navija za Srbiju.

Ostin A

pre 1 godinu

(Darko, 1. decembar 2022 23:53)

Nabroj mi Top3 najbolja kriket igrača?
Nabroj mi Top3 najbolja ragbi igrača?
Nabroj mi Top3 najbolja hokej igrača?
Nabroj mi Top3 najbolja badmington igrača?

Ovo su naprimer pored fudbala najpopularniji sportovi u mnogim zemljama. Kriket je ubedljivo najpopularniji sport u Indiji, najmnogoljudnijoj zemlji na svetu.

Kakav crni tenis. Pa tenis dok nije postojao za običan svet u Srbiji dok Novak nije postao dobar. Na TV-u u live prenosu si mogao da vidiš samo finala grend slemova.

Detektiv

pre 1 godinu

Desava se. Sve je to ok. Puno puta me Novak spasio a isto tako bilo ke situacija da nisu znali ni za Luku. Da ne bude zabune, koristim obe zemlje kada govorom odakle sam. Svaste se moze vidjeti, kada se putuje svijetom.

Матори

pre 1 godinu

puno putujem , HR je prepoznatljiva isključivo po nogometu u svijetu...komšije tek kada osvojite ono što smo mi znati ćete riječ popularnost
(purger, 01. decembar 2022 23:45)

Hahaha а ви сте освојили?

Samo kažem

pre 1 godinu

Po mom misljenju ovo je teska zatupljenost i nevjerovatno neznanje....Kako je moguce u eri tehnologije,interneta da nisu culi za najboljeg trnisera na svijetu.....Tenis je sport koji je planetarno popularan,nije to Americki ragbi ili kriket pa da ne znamo neke njihove igrace....
(Simke, 1. decembar 2022 22:36) # Link komentara

Očito nije tako "planetarno" popularan kako ti misliš. Na Tajlandu su '98 zatvorski policajci toliko pratili utakmicu HR - NJEM, da im je pobjeglo nekoliko zatvorenika...Odeš u neku sirotinjsku državu u Africi npr. koja ni "televizora nema" i vidiš malu "zamusanu" djecu kako natjeravaju loptu u kockastom Modrićevom dresu. Ni ne zanju da tenis uopće postoji kao sport...al za Modrića i Hrvatsku svi čuli.

Vicesampioni

pre 1 godinu

Pa? Ne moze se nikad porediti popularnost fudbala i tenisa.
(Vuk,

Pa nikad nisu culi ni za Mitrovica i Vlahovica!
Citas li?
Znaci, Hrvati su poznati

Miroslav Tomasevic

pre 1 godinu

Nemoj da se lazemo..90 posto nas..i ja medju njima..dali bi ce Djokoviceve grem-slemove..kosarkaske..odbojkaske..vaterpolo medalje..za finale s.prvenstva u fudbalu..mislim da bi sve porusili po zemlji..da se na lagimo..

Futog

pre 1 godinu

Mozda su culi ali ga nisu videli, jbg pustinja i talibanska posla. A za hrvate svi culi, nema sta nisu osvojili, pogotovo vatikanska bolesna srca.

Tomas ue

pre 1 godinu

Da se ne lazemo..90 posto nas..i ja medju njima..bi dali sve Djokoviceve gren-slemove..kosarkaske..odbojkaske..vaterpolo medalje..za finale svetskog prvenstva u fudbalu..ja mislim da bi srusili celu zemlju..nemoj da se lagimo..

cica radasin

pre 1 godinu

puno putujem , HR je prepoznatljiva isključivo po nogometu u svijetu...komšije tek kada osvojite ono što smo mi znati ćete riječ popularnost
(purger, 01. decembar 2022 23:45)

Ok slazem se, odlicna ste ekipa vec godinama, i logicno je da vas po svetu prepoznaju zbog toga, nego reci ti meni sta ste vi osvojili, to mene zanima, ili sam ja propustio nesto?

T.M.

pre 1 godinu

Hrvatski navijaći su napravili arapsku nošnju sa hrvatskim kockicama i to je mnogim Arapima bilo simpatično. Hrvati imaju prepoznatljiv dres. LV je dizajnirao komade odjeće inspirisan hrvatskim dresom. Igraći su bili pristojni, igrali su dobro, posebno u Rusiji su pokazali koliko imaju srce. Koliko su samo puta prosli na penale, pobijedili giganta domaćina kojeg su prije toga poštenom igrom u Londonu odveli na jedan drugi vazan turnir. Treba se kvalifokovati, treba dogurati do finala, treba prezivjeti suđenje koje je često bar minimalno u korist veče i jače momčadi. Kada sve to odradiš onda moras da budeš simpatičan i da imas navijače širom svijeta.

Loki

pre 1 godinu

Vrlo jednostavno. Laze. Hrvati i njihovi fanovi su toliko opsednuti da isprovociraju Srbiju da im je to jedini zivotni cilj. I nemaju nista drugo u zivotu.

Tenis nije nogomet

pre 1 godinu

Zanimljivo.. pomalo šokantno da nisu čuli za novaka.. to znaci da bas nemaju pojma o tenisu uopce sto je ludo.. ali zapravo ukazuje po ko zna koji put koliko je nogomet ispred svih ostalih sportova po popularnosti i to svugdje. To je jednostavno tako. Gdje god sam bio u svijetu, kad me pitaju odakle sam pa kazem Hrvatska, a tamo neki ljudi gledaju zbunjeno kad im kazem Croatia, samo dodam Luka Modrić i svima odjednom sve bude jasno i kažu Hrvatska na svom jeziku. Luka je čudo, a i nogomet isto. Nas su nogometaši najviše stavili na kartu svijeta, a iza njih Dubrovnik i game of thrones. Pozdrav i sretno sutra sa svicarcima!

purger

pre 1 godinu

puno putujem , HR je prepoznatljiva isključivo po nogometu u svijetu...komšije tek kada osvojite ono što smo mi znati ćete riječ popularnost

Top

pre 1 godinu

Ja to ovdje godinama objasnjavam, ali tuzni Xnodeh negira i omalovazava.
Hrvati inace imaju navijace na svim kontinentima. I to lude i vatrene, kao da navijaju za svoju zemlju.
Hrvatska je davno presla igricu

dragon

pre 1 godinu

Najjače su sve ove komšije koje se javljaju u komentarima "da nešto objasne", a nisu svesni da su ovo PLAĆENI navijači (od strane Katara), kako bi popunili tribine i učinili atmosferu boljom.
Isto ovako ima onih koji "navijaju" i za Srbiju a da do juče nisu ni čuli za nju.
Uostalom ima drugih članaka na kojima se može pročitati više o ovim "navijačima".

Darko

pre 1 godinu

Veći deo godine radim u USA. Kada pokušavam da objasnim da sam iz Srbije prvo ih asociram sa Novakom Djokovićem. Verujte 50% nemaju pojma ko je to. Nisam proveravao za Nadala ili Federera. Veći deo amerikanaca zna za Jokića na primer. Mi u globalu imamo mnogo bolje obrazovanje nego ostatak sveta, tako i ovi iz Katara nemaju pojma ko je Nole, a siguran sam da ne znaju ni gde je Hrvatska, ali eto došli da se provedu i navijaju.

Faust

pre 1 godinu

Tenis uglavnom prati dokona elita koja na mečeve dolazi da se slika a neretko ni ne znaju pravila. Fudbal je jedini sport koji okuplja široke mase od radnika u fabrici do milijardera.

Top

pre 1 godinu

Ja to ovdje godinama objasnjavam, ali tuzni Xnodeh negira i omalovazava.
Hrvati inace imaju navijace na svim kontinentima. I to lude i vatrene, kao da navijaju za svoju zemlju.
Hrvatska je davno presla igricu

croata

pre 1 godinu

Eto, mladi ljudi, vjerojatno informaticki pismeni, poznaju globalni svijet, putuju, a nikad nisu culi za Djokovica. I to nije iznimka vec normala. I onda se Srbi ljute kad sam vise puta rekao da je djokoviceva popularnost jednaka nekom rezervnom beku tuluza. Upravo tolika je razlika izmedju nogometa i tenisa.

Simke

pre 1 godinu

Po mom misljenju ovo je teska zatupljenost i nevjerovatno neznanje....Kako je moguce u eri tehnologije,interneta da nisu culi za najboljeg trnisera na svijetu.....Tenis je sport koji je planetarno popularan,nije to Americki ragbi ili kriket pa da ne znamo neke njihove igrace....

drćl

pre 1 godinu

Puno tu pomažu dresovi uvek vrhunski,a bogami i privukli su pažnju vrhunskim igrama.
A mi tuga živa u onim dresovima kao jadnici,ja kao navijač ne bih ga navukao ni da mi plate.

Faust

pre 1 godinu

Tenis uglavnom prati dokona elita koja na mečeve dolazi da se slika a neretko ni ne znaju pravila. Fudbal je jedini sport koji okuplja široke mase od radnika u fabrici do milijardera.

drćl

pre 1 godinu

Puno tu pomažu dresovi uvek vrhunski,a bogami i privukli su pažnju vrhunskim igrama.
A mi tuga živa u onim dresovima kao jadnici,ja kao navijač ne bih ga navukao ni da mi plate.

Tenis nije nogomet

pre 1 godinu

Zanimljivo.. pomalo šokantno da nisu čuli za novaka.. to znaci da bas nemaju pojma o tenisu uopce sto je ludo.. ali zapravo ukazuje po ko zna koji put koliko je nogomet ispred svih ostalih sportova po popularnosti i to svugdje. To je jednostavno tako. Gdje god sam bio u svijetu, kad me pitaju odakle sam pa kazem Hrvatska, a tamo neki ljudi gledaju zbunjeno kad im kazem Croatia, samo dodam Luka Modrić i svima odjednom sve bude jasno i kažu Hrvatska na svom jeziku. Luka je čudo, a i nogomet isto. Nas su nogometaši najviše stavili na kartu svijeta, a iza njih Dubrovnik i game of thrones. Pozdrav i sretno sutra sa svicarcima!

T.M.

pre 1 godinu

Hrvatski navijaći su napravili arapsku nošnju sa hrvatskim kockicama i to je mnogim Arapima bilo simpatično. Hrvati imaju prepoznatljiv dres. LV je dizajnirao komade odjeće inspirisan hrvatskim dresom. Igraći su bili pristojni, igrali su dobro, posebno u Rusiji su pokazali koliko imaju srce. Koliko su samo puta prosli na penale, pobijedili giganta domaćina kojeg su prije toga poštenom igrom u Londonu odveli na jedan drugi vazan turnir. Treba se kvalifokovati, treba dogurati do finala, treba prezivjeti suđenje koje je često bar minimalno u korist veče i jače momčadi. Kada sve to odradiš onda moras da budeš simpatičan i da imas navijače širom svijeta.

croata

pre 1 godinu

Eto, mladi ljudi, vjerojatno informaticki pismeni, poznaju globalni svijet, putuju, a nikad nisu culi za Djokovica. I to nije iznimka vec normala. I onda se Srbi ljute kad sam vise puta rekao da je djokoviceva popularnost jednaka nekom rezervnom beku tuluza. Upravo tolika je razlika izmedju nogometa i tenisa.

Top

pre 1 godinu

Ja to ovdje godinama objasnjavam, ali tuzni Xnodeh negira i omalovazava.
Hrvati inace imaju navijace na svim kontinentima. I to lude i vatrene, kao da navijaju za svoju zemlju.
Hrvatska je davno presla igricu

Top

pre 1 godinu

Ja to ovdje godinama objasnjavam, ali tuzni Xnodeh negira i omalovazava.
Hrvati inace imaju navijace na svim kontinentima. I to lude i vatrene, kao da navijaju za svoju zemlju.
Hrvatska je davno presla igricu

dragon

pre 1 godinu

Najjače su sve ove komšije koje se javljaju u komentarima "da nešto objasne", a nisu svesni da su ovo PLAĆENI navijači (od strane Katara), kako bi popunili tribine i učinili atmosferu boljom.
Isto ovako ima onih koji "navijaju" i za Srbiju a da do juče nisu ni čuli za nju.
Uostalom ima drugih članaka na kojima se može pročitati više o ovim "navijačima".

Darko

pre 1 godinu

Veći deo godine radim u USA. Kada pokušavam da objasnim da sam iz Srbije prvo ih asociram sa Novakom Djokovićem. Verujte 50% nemaju pojma ko je to. Nisam proveravao za Nadala ili Federera. Veći deo amerikanaca zna za Jokića na primer. Mi u globalu imamo mnogo bolje obrazovanje nego ostatak sveta, tako i ovi iz Katara nemaju pojma ko je Nole, a siguran sam da ne znaju ni gde je Hrvatska, ali eto došli da se provedu i navijaju.

Simke

pre 1 godinu

Po mom misljenju ovo je teska zatupljenost i nevjerovatno neznanje....Kako je moguce u eri tehnologije,interneta da nisu culi za najboljeg trnisera na svijetu.....Tenis je sport koji je planetarno popularan,nije to Americki ragbi ili kriket pa da ne znamo neke njihove igrace....

purger

pre 1 godinu

puno putujem , HR je prepoznatljiva isključivo po nogometu u svijetu...komšije tek kada osvojite ono što smo mi znati ćete riječ popularnost

Loki

pre 1 godinu

Vrlo jednostavno. Laze. Hrvati i njihovi fanovi su toliko opsednuti da isprovociraju Srbiju da im je to jedini zivotni cilj. I nemaju nista drugo u zivotu.

Samo kažem

pre 1 godinu

Po mom misljenju ovo je teska zatupljenost i nevjerovatno neznanje....Kako je moguce u eri tehnologije,interneta da nisu culi za najboljeg trnisera na svijetu.....Tenis je sport koji je planetarno popularan,nije to Americki ragbi ili kriket pa da ne znamo neke njihove igrace....
(Simke, 1. decembar 2022 22:36) # Link komentara

Očito nije tako "planetarno" popularan kako ti misliš. Na Tajlandu su '98 zatvorski policajci toliko pratili utakmicu HR - NJEM, da im je pobjeglo nekoliko zatvorenika...Odeš u neku sirotinjsku državu u Africi npr. koja ni "televizora nema" i vidiš malu "zamusanu" djecu kako natjeravaju loptu u kockastom Modrićevom dresu. Ni ne zanju da tenis uopće postoji kao sport...al za Modrića i Hrvatsku svi čuli.

Ostin A

pre 1 godinu

(Darko, 1. decembar 2022 23:53)

Nabroj mi Top3 najbolja kriket igrača?
Nabroj mi Top3 najbolja ragbi igrača?
Nabroj mi Top3 najbolja hokej igrača?
Nabroj mi Top3 najbolja badmington igrača?

Ovo su naprimer pored fudbala najpopularniji sportovi u mnogim zemljama. Kriket je ubedljivo najpopularniji sport u Indiji, najmnogoljudnijoj zemlji na svetu.

Kakav crni tenis. Pa tenis dok nije postojao za običan svet u Srbiji dok Novak nije postao dobar. Na TV-u u live prenosu si mogao da vidiš samo finala grend slemova.

Ivar

pre 1 godinu

Nemoj da se lazemo..90 posto nas..i ja medju njima..dali bi ce Djokoviceve grem-slemove..kosarkaske..odbojkaske..vaterpolo medalje..za finale s.prvenstva u fudbalu..mislim da bi sve porusili po zemlji..da se na lagimo..
(Miroslav Tomasevic, 2. decembar 2022 00:18)
Za finale mozda ne, za osvajanje vjerujem da da. Svala cast svim sportovima i sportasima ali biti SP u nogometu / fudbalu je nesto najvece sto jedna zemlja mooze sanjati. Pa i sami sportasi drugih sportova prate reprezentacije kada igraju, sjecam se kada je Ivanisevic 98 pokusavao da zavrsi meceve na Wimbledonu sto prije da moze gledati Hrvatsku. Nema niti jednog sporta do nogometa, pogotovo SP

mario

pre 1 godinu

Najjače su sve ove komšije koje se javljaju u komentarima "da nešto objasne", a nisu svesni da su ovo PLAĆENI navijači (od strane Katara), kako bi popunili tribine i učinili atmosferu boljom.
Isto ovako ima onih koji "navijaju" i za Srbiju a da do juče nisu ni čuli za nju.
Uostalom ima drugih članaka na kojima se može pročitati više o ovim "navijačima".
(dragon, 01. decembar 2022 23:38)
Jesi ti pročitao članak??naravno da nisi i ovo dvoje nisu iz Katra već iz Kuvajta.
I lijepo ti piše da nije vidio da netko od stranaca navija za Srbiju.

Miroslav Tomasevic

pre 1 godinu

Nemoj da se lazemo..90 posto nas..i ja medju njima..dali bi ce Djokoviceve grem-slemove..kosarkaske..odbojkaske..vaterpolo medalje..za finale s.prvenstva u fudbalu..mislim da bi sve porusili po zemlji..da se na lagimo..

Bang bang

pre 1 godinu

Ok slazem se, odlicna ste ekipa vec godinama, i logicno je da vas po svetu prepoznaju zbog toga, nego reci ti meni sta ste vi osvojili, to mene zanima, ili sam ja propustio nesto?
(cica radasin

Ili pojma o nogometu nemas ili te razvaljuje ljubomora.
Eto, Kuvajcani znaju sto su Hrvati osvojili i dosli da navijaju, a komsija se pravi grbav.
Podsjetit cu te.
Hrvati su OSVOJILI:
Srebro SP
Bronca SP
Osvojili:
Ballon d’or
Zlatna lopta SP
Zlatna kopacka SP

Nesto sto vi ne mozete u ozbiljnom nogometu dostici za 200 godina.
A imaju Hrvati i neka nedovrsena posla…
Gledaj i uzivaj :D

Goran

pre 1 godinu

Prije 20-tak godina na tvu sam gledao kako palestinci bacaju kamenje na izraelske vojnike i jedan klinac je imao dres hrvatski sa kockicama, drugi put iz afrike isto neka djeca po vodu isla kilometrima u karnisterima i opet neki djecak u prljavom poderano dresu na kockicama,

leptirica7

pre 1 godinu

@ purger

A komsija, koji ste vi to trofej u fudbalu osvojili u svojoj istoriji?

Zvezda je bila klupski prvak Evrope h fudbalu, a reprezentacija Srbije do 19 godina prvak sveta u fudbalu.

Jeste uspesni u fudbalu, ali nikada nista niste osvojili da vam je klub ili reprentacija najbolja u Evropi ili svetu.
(Kontras, 02. decembar 2022 04:33)

Niti vi. Zvezda nije bila prvak Srbije, već Jugoslavije i Srbija ništa nije nije osvojila. Po tim kriterijima je Hrvatska za Srbiju velesila u košarci , a realno nije. Baby trofeje nitko da imalo pameti ne broji jer se ne radi o seniorskom nogometu, već nečem sto se igra na livadi, a prate samo roditelji tih klinaca. Za primjer finale svjetskog prvenstva u Rusiji je gledalo preko milijardu ljudi.

Reality

pre 1 godinu

Ima jedna Kineskinja koja se nedavno na stranicama Hns-a obratila na hrvatskom. Nakon SP u Rusiji toliko se zaljubila u Hrvatsku, kaze, da je upisala hrvatski jezik koji je naucila u Hong kongu na sveucilistu i vatrena je navijacica.
Brazilac koji cesto komentira na Hns IG stranici je opsjednut Hrvatskom.Voli Brazil,ali kaze da je njegova prva domovina Hrvatska,u koju se zaljubio nakon SP ‘98.
Na njegovom profilu naci cete sve slike u Hr dresu ili umotan u Hr zastavu. Naucio je hrvatski, san mu je doci u Hrvatsku,zna sve Hr nacionalne praznike koje uredno cestita i vatreni je navijac. Takvih imate bezbroj. Hrvatska je osvojila srca milijuna fanova jos od ‘98., na ovamo. Ne postoji kutak na Kugli zemaljskoj gdje Hrvatska nema navijace. U Zg na prijateljskoj utakmici upoznao sam ekipu koja je dosla iz Japana samo da vidi Hrvatsku kako igra. Sa zastavama iscrtanim na licu.
Svi znamo zasto, samo zavidne budale to ce nazvati placenicima. To je ljubav, nogomet, postovanje prema jednoj vanserijskoj maloj nogometnoj zemlji i njenom duhu. Opustite se.

Realni10

pre 1 godinu

Ti si svjetski mozak i fenomen! Jedno 2.mjesto u nogometu je bitnije nego biti 1.u masi ovih sportova koje si nabrajao.Jel se tko sjeća i da li su bitni finalisti svj.prvenstava u nogometu od 1934.do danas? Mađari su 2 x bili nekada finalisti i sad je to bitnije od 1.mjesta mnogobrojnih ekipa Srbije??



Nemoj da se lazemo..90 posto nas..i ja medju njima..dali bi ce Djokoviceve grem-slemove..kosarkaske..odbojkaske..vaterpolo medalje..za finale s.prvenstva u fudbalu..mislim da bi sve porusili po zemlji..da se na lagimo..
(Miroslav Tomasevic, 2. decembar 2022 00:18)

Mali Hijavata

pre 1 godinu

Ništa strašno. Tenis nije ni približno popularan kao fudbal. Ni u Srbiji niko nije gledao tenis do pojave Novaka Djokovića.
I pre interneta, dok se mnogo teže dolazilo do informacija, znao sam napamet najbolje igrače Perua, a kamoli evropske igrače. To je fudbal.

werod

pre 1 godinu

evo me u inostranstvu radim sa likom iz Argentine koji zivi u Spaniji. i sa indijcem koji začuđujuće voli fudbal. kad sam rekao da Srbija igra protiv Kameruna oni su pitali gde, ja kazem World Cup, on me pita Croatia, they are very good. ja kazem ne nego Srbija. oni kazu nismo znali da Srbija igra ovo SP. inace su znali iz kog sa dela sveta i da mogu da pricam nas jezik koji razumeju BiH, Hrvatska, Crna gora kao i delimicno Slovenija i Makedonija.

Vicesampioni

pre 1 godinu

Pa? Ne moze se nikad porediti popularnost fudbala i tenisa.
(Vuk,

Pa nikad nisu culi ni za Mitrovica i Vlahovica!
Citas li?
Znaci, Hrvati su poznati

petrica kerempuh

pre 1 godinu

«Dao bih sve Đokovićeve titule za jedan četvrtfinale Svjetskog prvenstva. Pa tko može četiri sata gledati kako nešto nalik piletu leti preko mreže!?»

beogradski novinar
(podaci poznati redakciji)

Megatronman

pre 1 godinu

Prije kojih 10-ak godina je moj prijatelj bio par puta u Nigeriji jer se taman oženio za Nigerijku (usput rečeno, krasna mlada žena). Išao čovjek upoznati širu familiju i formalno pravno "kupiti" ženu. Običaj koji se poštuje. Bizarno: dobio je popust sa cca 100 $ na 30 $ jer dolazi iz Titove Jugoslavije (nemaju pojma da se raspala) a za koga su još čuli?
Za Šukera. Majice su se prodavale na pijacama.
Bizarno No 2:
Danas Lagos ima između 10 i 20 milijuna stanovnika. Nema popisa, fluktuacija je ogromna, sa okolicom velik kao Slovenija.

Kako bre niste culi za srpske pi'tije

pre 1 godinu

Novak Djokovic? Nista. Dusan Vlahovic? Nista. Aleksandar Mitrovic? Nista. Piksi? Nista. Sljivovica? Nista. Med? Nista. Maline? Nista. Ajvar? Nista. Pi'tije? Nista. Kiseli kupus? Nista. Pasulj sa svinjskim rebrima? Nista. Med? Nista. Maline? Nista. E vala svasta, ako je i od Kuvajcana mnogo je.

mnemonic

pre 1 godinu

mom misljenju ovo je teska zatupljenost i nevjerovatno neznanje....Kako je moguce u eri tehnologije,interneta da nisu culi za najboljeg trnisera na svijetu.....Tenis je sport koji je planetarno popularan,nije to Americki ragbi ili kriket pa da ne znamo neke njihove igrace....
(Simke, 01. decembar 2022 22:36

američki fudbal je popularniji od snobovskog tenisa.

Sendvic

pre 1 godinu

Šta se svi ložite da je Novak centar sveta. Jeste za nas jer ga mediji ne vade iz usta, ali za ostatak sveta on ne znači mnogo. Isto kao što i kod nas niko ne zna ko je najbolji pitchet MBL-a?

Матори

pre 1 godinu

puno putujem , HR je prepoznatljiva isključivo po nogometu u svijetu...komšije tek kada osvojite ono što smo mi znati ćete riječ popularnost
(purger, 01. decembar 2022 23:45)

Hahaha а ви сте освојили?

ahahahaha

pre 1 godinu

Mogao si malo i kosovski boj da mu pomenes, teslu, svetog savu, desanku maksimovic, cecu, jecu… de nadje te nepismene sto nisu culi za nebeske srbe bla bla bla…

Sweetie Luka

pre 1 godinu

Pa covece Luka Modric ima pratilaca kao Nole i Nadal zajedno! A tek porediti srbiju sa hrvatskom u fudbalu nije nimalo realno
(Igorsulic, 01. decembar 2022 22:42)

Plus, Luka je i lepsi od pomenute dvojice - zato je Kuvajcanka sarf na njega. Real je samo prica za Arapina pored nje.

Vrata

pre 1 godinu

Veći deo godine radim u USA. Kada pokušavam da objasnim da sam iz Srbije prvo ih asociram sa Novakom Djokovićem. Verujte 50% nemaju pojma ko je to. Nisam proveravao za Nadala ili Federera. Veći deo amerikanaca zna za Jokića na primer. Mi u globalu imamo mnogo bolje obrazovanje nego ostatak sveta, tako i ovi iz Katara nemaju pojma ko je Nole, a siguran sam da ne znaju ni gde je Hrvatska, ali eto došli da se provedu i navijaju.
(Darko, 01. decembar 2022 23:53)

Mi imamo bolje obrazovanje nego ostatak sveta? hahahahahahahahahahahhaha

Kifla

pre 1 godinu

Pročitajte tekst, ovo je neki dobrostojeći Kuvajćanin koji pojma nema ni o tenisu ni o fudbalu. Ne zna ni naše ni hrvatske igrače, došao je jer ga je žena dovukla.

cica radasin

pre 1 godinu

puno putujem , HR je prepoznatljiva isključivo po nogometu u svijetu...komšije tek kada osvojite ono što smo mi znati ćete riječ popularnost
(purger, 01. decembar 2022 23:45)

Ok slazem se, odlicna ste ekipa vec godinama, i logicno je da vas po svetu prepoznaju zbog toga, nego reci ti meni sta ste vi osvojili, to mene zanima, ili sam ja propustio nesto?

Rocco Ramirez

pre 1 godinu

@ Vrlo jednostavno. Laze. Hrvati i njihovi fanovi su toliko opsednuti da isprovociraju Srbiju da im je to jedini zivotni cilj. I nemaju nista drugo u zivotu.
(Loki, 01. decembar 2022 23:12)

Nasli da isprovociraju Srbiju sto ne znaju ko je neki mesanac Srbina i Hrvatice. Ja im verujem jer za Djokovica ne bih ni znao da nije B92. Jednostavno tenis me nikad nije zanimao, niti znam ikoga ko to prati

Futog

pre 1 godinu

Mozda su culi ali ga nisu videli, jbg pustinja i talibanska posla. A za hrvate svi culi, nema sta nisu osvojili, pogotovo vatikanska bolesna srca.

Pacers015

pre 1 godinu

Ne znam zašto se ljudi čude jer neko ne zna Djokovića. Uostalom, ljudi su došli da gledaju fudbal. Mogu da se kladim na većina ovde ne zna ko je Virat Kohli, a on jedan od najpopularnijih sportista na svetu. Radim sa Holandjanima, Belgijancima, Skandinavcima. Neki od njih ne znaju ko su Kobi Brajant, Lebron James, misle da Jordan igra i dalje, da je Mesi Španac. Ne znaju da je Holandija na svetskom, a da ne pominjem da nijendog igrača ne znaju. Ionako je sport zabava za sirotinju(sebe racunam u istu)..

Tomas ue

pre 1 godinu

Da se ne lazemo..90 posto nas..i ja medju njima..bi dali sve Djokoviceve gren-slemove..kosarkaske..odbojkaske..vaterpolo medalje..za finale svetskog prvenstva u fudbalu..ja mislim da bi srusili celu zemlju..nemoj da se lagimo..

Zemljoradnik

pre 1 godinu

Supruga mi je iz Centralne Amerike, iz Salvadora. Zadnji put bili na svetskom prvenstvu pre 30 godina a mnogo vole fudbal. Medju sobom se prepucavaju, pobiše se ko navija za Brazil ko za Argentinu. Meni ih žao.

Ivan\

pre 1 godinu

Eto, mladi ljudi, vjerojatno informaticki pismeni, poznaju globalni svijet, putuju, a nikad nisu culi za Djokovica. I to nije iznimka vec normala. I onda se Srbi ljute kad sam vise puta rekao da je djokoviceva popularnost jednaka nekom rezervnom beku tuluza. Upravo tolika je razlika izmedju nogometa i tenisa.
(croata, 1. decembar 2022 22:53)

Ja sam ziveo skoro 30 godina pre nego sto je "informatika" uopste postojala, nisam putovao nigde van bivse Jugoslavije pre svoje 22-ge, i jos kao dete sam znao ko je u vrhu i svetskog tenisa, i svetskog skijanja i svektskog saha (a kao srednjoskolac vec i svetksog filma i svetske knjizevnosti uostalom). Zato sto nisam bio zatucan niti "skorojevic" od cega nikava "informatika" niti novac ne mogu da te izlece - ako nemas interesovanja. Cuj putuju. Nemamo mi Srbi dzaba izreku "magarac u Bec, magarac iz Beca". Ovaj svet je pun magaraca, i ne zanima me uopste koliko ih ima niti za koga su culi ili nisu culi. Ja sam u medjuvremenu i proputovao dobar deo sveta, i evo 20 godina zivim i radim u Njujorku, krecem se u Parizu i Londonu - od 2011 na ovamo do dana danasnjeg nisam upoznao osobu koja kad cuje da sam iz Srbije u kratkoj diskusiji na temu "ko sta zna o zemljama iz koje dolazimo" ne pomene Novaka Djokovica. Zato sto se ne krecem medju neobavestenim i neobrazovanim magarcima koji samo za fudbal i Real Mardid znaju. Ovo dvoje su magarci - domaci, obicni. Dokaz prilozen.

Ante

pre 1 godinu

Najbolji kosarkasi tim proslog stoljeca proglasena Jugoplastika-Split. Nije ni Zvezda ni Partizan ni u daljoj konkurenciji. Pametnom dosta

puž_golać

pre 1 godinu

Ajde da ne prate tenis pa ima logike ali Djokovic nije samo tenis, on je 5 puta bio najbolji svetski sportista godine gde se gledaju svi sportovi, od fudbala preko f1 i košarke do pikada. Ili su botovi ili su totalno operisani od vrhunskog sporta. Ma kada ipak razmislim to su botovi 100%, čuli za modrica a nisu čuli ni za jednog srpskog igrača, pa ako su gledali sezonu reala morali su da čuju za jovića jes da se nije naigao ali je ulazio u igru a gotovo uvek bio u sastavu naravno kada nije povređen. Pametnom dovoljno

Aleksandar I

pre 1 godinu

(Miroslav Tomasevic, 02. decembar 2022 00:18)

To bi mozda ti dao, eto ja bih voleo npr da imamo jos jednog Novaka Djokovica npr u golfu…
Da se razumemo, voleo bih ja i u fudbalu da imamo bolje rezultate ali posto ih nemamo ne bitno je da li cemo jednom da bljesnemo ili ne, tako da ja nasu reprezentaciju u fudbalu posmatram isto kao bilo koju reprezentaciju na SP ili EP kada se budemo kvalifikovali… Sto se tice Hrvatske reprezentacije njima svaka cast, jel oni daju 200 % svojih mogucnosti, ali iskreno oni me zanimaju koliko isto i reprezentacija Irana ili bilo koja na zemaljskoj kugli…

RSK

pre 1 godinu

komšije tek kada osvojite ono što smo mi znati ćete riječ popularnost
(purger, 1. decembar 2022 23:45)


Podseti me šta ste to osvojili? EP, World Cup ili Ligu Šampiona?

Kiki

pre 1 godinu

Placeni ili ne, oni znaju zasto i za koga navijaju. Dragi ljudi, lijepa mladost i radost. Sve najbolje i sretno djeco. Uzivajte i zivite kako hocete.

Јабучило

pre 1 godinu

Po mom misljenju ovo je teska zatupljenost i nevjerovatno neznanje....Kako je moguce u eri tehnologije,interneta da nisu culi za najboljeg trnisera na svijetu.....Tenis je sport koji je planetarno popularan,nije to Americki ragbi ili kriket pa da ne znamo neke njihove igrace....
(Simke, 01. decembar 2022 22:36)

Џаба. Не знају.

nije_vazno

pre 1 godinu

Naravno da je nogomet puno popularniji od tenisa, ali nije tocno da ljudi ne znaju tenisere. Taj momak je trebao pitati taj par dali znaju Rogera Federera. Roger je jako poznat u Africi i Indiji, jer je gradio citava sela i skole za siromasne.

sos

pre 1 godinu

puno putujem , HR je prepoznatljiva isključivo po nogometu u svijetu...komšije tek kada osvojite ono što smo mi znati ćete riječ popularnost
(purger, 1. decembar 2022 23:45)

Možda ste poznati po nogometu, ali po fudbali niste.
Ne, stvarno sad...Ako ste vi poznati, šta su onda Brazil, Francuska, Argentina, Nemačka, Italija... i ostali svetski prvaci i velesile? Poznati ste kao i Steaua, a za razliku od njih niste ni uzeli titulu.

Srdjan

pre 1 godinu

Nemoj da se lazemo..90 posto nas..i ja medju njima..dali bi ce Djokoviceve grem-slemove..kosarkaske..odbojkaske..vaterpolo medalje..za finale s.prvenstva u fudbalu..mislim da bi sve porusili po zemlji..da se na lagimo..
(Miroslav Tomasevic, 2. decembar 2022 00:18) Jesi li ti normalan? Decko ne budi smjesan i ti i finale u fudbalu! O cemu ti pricas? Tj. mogu da razumijem ovo ako iza komentara stoji Hrvat, u sta na kraju i vjerujem!

Loki

pre 1 godinu

Darko, evo, da ti kazem, i tebe lazu. Zanimljivo je da su znali, a sada, kad je Novak G.O.A.T., "niko ne zna". To je kao americka senatorka koja zna tenisere i ko su Federer i Nadal, a na pitanje da je legendi tenisa zabranjeno da igra na US openu, odgovori sa: "Ne znam nijednu legendu tenisa kojoj je zabranjeno da igra na US openu".

Јабучило

pre 1 godinu

Дакле, није баш да знају ни за Хрватску. Она зна за Реал, а он ће све да уради за њу :)

Neko tamo

pre 1 godinu

puno putujem , HR je prepoznatljiva isključivo po nogometu u svijetu...komšije tek kada osvojite ono što smo mi znati ćete riječ popularnost
(purger, 01. decembar 2022 23:45)
Pa sta ste vi to osvojili???

Dollar

pre 1 godinu

Hrvatski novinski mediji su upravo propitivali te "navijače". Ni jedan nije imao pojma o Hrvatskoj niti zašto navija za nju. Mediji su ustanovili da su to uglavnom građevinski radnici na privremenom radu, iz siromašnih zemalja, te da su plaćeni oko 10 dolara po utakmici da mašu zastavicama. Plaćaju ih, da navijaju, za sve druge reprezentacije, samo da se popuni stadion za kamere.

Kralj mača

pre 1 godinu

Требало је да га пита зна ли било ког другог тенисера данашњице. Ако би знао, то би значило да не говори истину што се тиче Новака.

Јабучило

pre 1 godinu

puno putujem , HR je prepoznatljiva isključivo po nogometu u svijetu...komšije tek kada osvojite ono što smo mi znati ćete riječ popularnost
(purger, 01. decembar 2022 23:45)

А шта сте то тачно освојили у ногомету, да простиш?

Kontras

pre 1 godinu

@ purger

A komsija, koji ste vi to trofej u fudbalu osvojili u svojoj istoriji?

Zvezda je bila klupski prvak Evrope h fudbalu, a reprezentacija Srbije do 19 godina prvak sveta u fudbalu.

Jeste uspesni u fudbalu, ali nikada nista niste osvojili da vam je klub ili reprentacija najbolja u Evropi ili svetu.

Stole

pre 1 godinu

puno putujem , HR je prepoznatljiva isključivo po nogometu u svijetu...komšije tek kada osvojite ono što smo mi znati ćete riječ popularnost
(purger, 1. decembar 2022 23:45) # Link komentara

Šta ste vi osvojili?

shambho

pre 1 godinu

gde ce znaju za novaka ova garant pre katara nije izashla iz nindza opreme a lik ima zelene brkove, verovatno ne zna ni svoje ime i ona mu isto namestena za dve kamile..

shambho

pre 1 godinu

gde ce znaju za novaka ova garant pre katara nije izashla iz nindza opreme a lik ima zelene brkove, verovatno ne zna ni svoje ime i ona mu isto namestena za dve kamile..

hilti

pre 1 godinu

puno putujem , HR je prepoznatljiva isključivo po nogometu u svijetu...komšije tek kada osvojite ono što smo mi znati ćete riječ popularnost
(purger, 1. decembar 2022 23:45)
HJm..a sta ste to tacno vi osvojili? Ikad?

Detektiv

pre 1 godinu

Desava se. Sve je to ok. Puno puta me Novak spasio a isto tako bilo ke situacija da nisu znali ni za Luku. Da ne bude zabune, koristim obe zemlje kada govorom odakle sam. Svaste se moze vidjeti, kada se putuje svijetom.

Stefan

pre 1 godinu

@purger
Stvarno ste svetlosnim godinama ispred nas sto se tice fudbala i pristupa reprezentaciji, tu nema diskusije. Ali podseti me sta ste to osvojili? Drugo mesto, trece mesto, to ipak nije osvajanje prvenstva.

MARKEĐANI

pre 1 godinu

(Faust, 01. decembar 2022 22:36)


Za tvoju informaciju, ne prati se sport samo sa terena, tenis može da se gleda i iz kuće na tv...

Loki

pre 1 godinu

Leptirice, nasa kosarkaska reprezentacija na svetskima je ono sta je Brazil u fudbalu na svetskima, dakle, i sa vasim klupskim titulama koje jesu vase (kao sto je i Zvezdina fudbalska nasa) nas je smesno porediti, a u fudbalu je moguce jer je vasa fudbalska reprezentacija u poredjenju sa nasom kosarkaskom prosek, a za sve koji porede tenis sa prvim sportom koji im padne na pamet, tenis je jedan od najpopularnijih sportova na svetu (konstantno se kosarka i tenis bore oko drugog mesta) i globalno je popularan, dakle, ne postoji sansa da doticna poznaje fudbal, a ne poznaje tenis ili odbojku ili kosarku ili rukomet (sportove gde su zene izjednacenije).

Loki

pre 1 godinu

Realnosti, nisi u pravu za ovo dvoje (ovo su botovi), ali shvatam sta hoces da kazes i razumem. I Zvezda isto tako u LS je imala ljude koji su dolazili iz raznih krajeva sveta da je gledaju s obzirom na cuda koja je cinila. Ali ono sta mi nije zasto svi vi imate potrebu da pricate da smo mi ljubomorni na vas, a mi smo najjaca sportska sila na svetu, cak smo i u fudbalu ukupno gledano jaci od vas (dva srebra na evropskom, dva polufinala svetskog, LS, prvaci sveta, finalisti, cetvrtfinalisti, polufinalisti LE i polufinalisti Kupa UEFA je jace od srebra i bronze sa svetskog i cetvrtfinala LS i LE).

Pijani zlotvor

pre 1 godinu

Ovo su vrrrRRRRlouv Jerojatno feyck navijaci ali treba je sladtkišh u rangu najvecih kršovih hitova. Zovimo ju Baya d'Era.
Bilo kako bilo, hrvatska ima jedinstvenu reputaciju: podjednako nas vole redditori i -puuuuno bitnije- nasi dobri decki s 4chana.

Loki

pre 1 godinu

Vrlo jednostavno. Laze. Hrvati i njihovi fanovi su toliko opsednuti da isprovociraju Srbiju da im je to jedini zivotni cilj. I nemaju nista drugo u zivotu.

Simke

pre 1 godinu

Po mom misljenju ovo je teska zatupljenost i nevjerovatno neznanje....Kako je moguce u eri tehnologije,interneta da nisu culi za najboljeg trnisera na svijetu.....Tenis je sport koji je planetarno popularan,nije to Americki ragbi ili kriket pa da ne znamo neke njihove igrace....

croata

pre 1 godinu

Eto, mladi ljudi, vjerojatno informaticki pismeni, poznaju globalni svijet, putuju, a nikad nisu culi za Djokovica. I to nije iznimka vec normala. I onda se Srbi ljute kad sam vise puta rekao da je djokoviceva popularnost jednaka nekom rezervnom beku tuluza. Upravo tolika je razlika izmedju nogometa i tenisa.

purger

pre 1 godinu

puno putujem , HR je prepoznatljiva isključivo po nogometu u svijetu...komšije tek kada osvojite ono što smo mi znati ćete riječ popularnost

dragon

pre 1 godinu

Najjače su sve ove komšije koje se javljaju u komentarima "da nešto objasne", a nisu svesni da su ovo PLAĆENI navijači (od strane Katara), kako bi popunili tribine i učinili atmosferu boljom.
Isto ovako ima onih koji "navijaju" i za Srbiju a da do juče nisu ni čuli za nju.
Uostalom ima drugih članaka na kojima se može pročitati više o ovim "navijačima".

Top

pre 1 godinu

Ja to ovdje godinama objasnjavam, ali tuzni Xnodeh negira i omalovazava.
Hrvati inace imaju navijace na svim kontinentima. I to lude i vatrene, kao da navijaju za svoju zemlju.
Hrvatska je davno presla igricu

Faust

pre 1 godinu

Tenis uglavnom prati dokona elita koja na mečeve dolazi da se slika a neretko ni ne znaju pravila. Fudbal je jedini sport koji okuplja široke mase od radnika u fabrici do milijardera.

Darko

pre 1 godinu

Veći deo godine radim u USA. Kada pokušavam da objasnim da sam iz Srbije prvo ih asociram sa Novakom Djokovićem. Verujte 50% nemaju pojma ko je to. Nisam proveravao za Nadala ili Federera. Veći deo amerikanaca zna za Jokića na primer. Mi u globalu imamo mnogo bolje obrazovanje nego ostatak sveta, tako i ovi iz Katara nemaju pojma ko je Nole, a siguran sam da ne znaju ni gde je Hrvatska, ali eto došli da se provedu i navijaju.

Top

pre 1 godinu

Ja to ovdje godinama objasnjavam, ali tuzni Xnodeh negira i omalovazava.
Hrvati inace imaju navijace na svim kontinentima. I to lude i vatrene, kao da navijaju za svoju zemlju.
Hrvatska je davno presla igricu

drćl

pre 1 godinu

Puno tu pomažu dresovi uvek vrhunski,a bogami i privukli su pažnju vrhunskim igrama.
A mi tuga živa u onim dresovima kao jadnici,ja kao navijač ne bih ga navukao ni da mi plate.

Tenis nije nogomet

pre 1 godinu

Zanimljivo.. pomalo šokantno da nisu čuli za novaka.. to znaci da bas nemaju pojma o tenisu uopce sto je ludo.. ali zapravo ukazuje po ko zna koji put koliko je nogomet ispred svih ostalih sportova po popularnosti i to svugdje. To je jednostavno tako. Gdje god sam bio u svijetu, kad me pitaju odakle sam pa kazem Hrvatska, a tamo neki ljudi gledaju zbunjeno kad im kazem Croatia, samo dodam Luka Modrić i svima odjednom sve bude jasno i kažu Hrvatska na svom jeziku. Luka je čudo, a i nogomet isto. Nas su nogometaši najviše stavili na kartu svijeta, a iza njih Dubrovnik i game of thrones. Pozdrav i sretno sutra sa svicarcima!

Futog

pre 1 godinu

Mozda su culi ali ga nisu videli, jbg pustinja i talibanska posla. A za hrvate svi culi, nema sta nisu osvojili, pogotovo vatikanska bolesna srca.

Матори

pre 1 godinu

puno putujem , HR je prepoznatljiva isključivo po nogometu u svijetu...komšije tek kada osvojite ono što smo mi znati ćete riječ popularnost
(purger, 01. decembar 2022 23:45)

Hahaha а ви сте освојили?

T.M.

pre 1 godinu

Hrvatski navijaći su napravili arapsku nošnju sa hrvatskim kockicama i to je mnogim Arapima bilo simpatično. Hrvati imaju prepoznatljiv dres. LV je dizajnirao komade odjeće inspirisan hrvatskim dresom. Igraći su bili pristojni, igrali su dobro, posebno u Rusiji su pokazali koliko imaju srce. Koliko su samo puta prosli na penale, pobijedili giganta domaćina kojeg su prije toga poštenom igrom u Londonu odveli na jedan drugi vazan turnir. Treba se kvalifokovati, treba dogurati do finala, treba prezivjeti suđenje koje je često bar minimalno u korist veče i jače momčadi. Kada sve to odradiš onda moras da budeš simpatičan i da imas navijače širom svijeta.

cica radasin

pre 1 godinu

puno putujem , HR je prepoznatljiva isključivo po nogometu u svijetu...komšije tek kada osvojite ono što smo mi znati ćete riječ popularnost
(purger, 01. decembar 2022 23:45)

Ok slazem se, odlicna ste ekipa vec godinama, i logicno je da vas po svetu prepoznaju zbog toga, nego reci ti meni sta ste vi osvojili, to mene zanima, ili sam ja propustio nesto?

puž_golać

pre 1 godinu

Ajde da ne prate tenis pa ima logike ali Djokovic nije samo tenis, on je 5 puta bio najbolji svetski sportista godine gde se gledaju svi sportovi, od fudbala preko f1 i košarke do pikada. Ili su botovi ili su totalno operisani od vrhunskog sporta. Ma kada ipak razmislim to su botovi 100%, čuli za modrica a nisu čuli ni za jednog srpskog igrača, pa ako su gledali sezonu reala morali su da čuju za jovića jes da se nije naigao ali je ulazio u igru a gotovo uvek bio u sastavu naravno kada nije povređen. Pametnom dovoljno

Loki

pre 1 godinu

Realnosti, nisi u pravu za ovo dvoje (ovo su botovi), ali shvatam sta hoces da kazes i razumem. I Zvezda isto tako u LS je imala ljude koji su dolazili iz raznih krajeva sveta da je gledaju s obzirom na cuda koja je cinila. Ali ono sta mi nije zasto svi vi imate potrebu da pricate da smo mi ljubomorni na vas, a mi smo najjaca sportska sila na svetu, cak smo i u fudbalu ukupno gledano jaci od vas (dva srebra na evropskom, dva polufinala svetskog, LS, prvaci sveta, finalisti, cetvrtfinalisti, polufinalisti LE i polufinalisti Kupa UEFA je jace od srebra i bronze sa svetskog i cetvrtfinala LS i LE).

sos

pre 1 godinu

puno putujem , HR je prepoznatljiva isključivo po nogometu u svijetu...komšije tek kada osvojite ono što smo mi znati ćete riječ popularnost
(purger, 1. decembar 2022 23:45)

Možda ste poznati po nogometu, ali po fudbali niste.
Ne, stvarno sad...Ako ste vi poznati, šta su onda Brazil, Francuska, Argentina, Nemačka, Italija... i ostali svetski prvaci i velesile? Poznati ste kao i Steaua, a za razliku od njih niste ni uzeli titulu.

Loki

pre 1 godinu

Leptirice, nasa kosarkaska reprezentacija na svetskima je ono sta je Brazil u fudbalu na svetskima, dakle, i sa vasim klupskim titulama koje jesu vase (kao sto je i Zvezdina fudbalska nasa) nas je smesno porediti, a u fudbalu je moguce jer je vasa fudbalska reprezentacija u poredjenju sa nasom kosarkaskom prosek, a za sve koji porede tenis sa prvim sportom koji im padne na pamet, tenis je jedan od najpopularnijih sportova na svetu (konstantno se kosarka i tenis bore oko drugog mesta) i globalno je popularan, dakle, ne postoji sansa da doticna poznaje fudbal, a ne poznaje tenis ili odbojku ili kosarku ili rukomet (sportove gde su zene izjednacenije).

Stefan

pre 1 godinu

@purger
Stvarno ste svetlosnim godinama ispred nas sto se tice fudbala i pristupa reprezentaciji, tu nema diskusije. Ali podseti me sta ste to osvojili? Drugo mesto, trece mesto, to ipak nije osvajanje prvenstva.

Srdjan

pre 1 godinu

Nemoj da se lazemo..90 posto nas..i ja medju njima..dali bi ce Djokoviceve grem-slemove..kosarkaske..odbojkaske..vaterpolo medalje..za finale s.prvenstva u fudbalu..mislim da bi sve porusili po zemlji..da se na lagimo..
(Miroslav Tomasevic, 2. decembar 2022 00:18) Jesi li ti normalan? Decko ne budi smjesan i ti i finale u fudbalu! O cemu ti pricas? Tj. mogu da razumijem ovo ako iza komentara stoji Hrvat, u sta na kraju i vjerujem!

Miroslav Tomasevic

pre 1 godinu

Nemoj da se lazemo..90 posto nas..i ja medju njima..dali bi ce Djokoviceve grem-slemove..kosarkaske..odbojkaske..vaterpolo medalje..za finale s.prvenstva u fudbalu..mislim da bi sve porusili po zemlji..da se na lagimo..

Dollar

pre 1 godinu

Hrvatski novinski mediji su upravo propitivali te "navijače". Ni jedan nije imao pojma o Hrvatskoj niti zašto navija za nju. Mediji su ustanovili da su to uglavnom građevinski radnici na privremenom radu, iz siromašnih zemalja, te da su plaćeni oko 10 dolara po utakmici da mašu zastavicama. Plaćaju ih, da navijaju, za sve druge reprezentacije, samo da se popuni stadion za kamere.

Kontras

pre 1 godinu

@ purger

A komsija, koji ste vi to trofej u fudbalu osvojili u svojoj istoriji?

Zvezda je bila klupski prvak Evrope h fudbalu, a reprezentacija Srbije do 19 godina prvak sveta u fudbalu.

Jeste uspesni u fudbalu, ali nikada nista niste osvojili da vam je klub ili reprentacija najbolja u Evropi ili svetu.

hilti

pre 1 godinu

puno putujem , HR je prepoznatljiva isključivo po nogometu u svijetu...komšije tek kada osvojite ono što smo mi znati ćete riječ popularnost
(purger, 1. decembar 2022 23:45)
HJm..a sta ste to tacno vi osvojili? Ikad?

Ivan\

pre 1 godinu

Eto, mladi ljudi, vjerojatno informaticki pismeni, poznaju globalni svijet, putuju, a nikad nisu culi za Djokovica. I to nije iznimka vec normala. I onda se Srbi ljute kad sam vise puta rekao da je djokoviceva popularnost jednaka nekom rezervnom beku tuluza. Upravo tolika je razlika izmedju nogometa i tenisa.
(croata, 1. decembar 2022 22:53)

Ja sam ziveo skoro 30 godina pre nego sto je "informatika" uopste postojala, nisam putovao nigde van bivse Jugoslavije pre svoje 22-ge, i jos kao dete sam znao ko je u vrhu i svetskog tenisa, i svetskog skijanja i svektskog saha (a kao srednjoskolac vec i svetksog filma i svetske knjizevnosti uostalom). Zato sto nisam bio zatucan niti "skorojevic" od cega nikava "informatika" niti novac ne mogu da te izlece - ako nemas interesovanja. Cuj putuju. Nemamo mi Srbi dzaba izreku "magarac u Bec, magarac iz Beca". Ovaj svet je pun magaraca, i ne zanima me uopste koliko ih ima niti za koga su culi ili nisu culi. Ja sam u medjuvremenu i proputovao dobar deo sveta, i evo 20 godina zivim i radim u Njujorku, krecem se u Parizu i Londonu - od 2011 na ovamo do dana danasnjeg nisam upoznao osobu koja kad cuje da sam iz Srbije u kratkoj diskusiji na temu "ko sta zna o zemljama iz koje dolazimo" ne pomene Novaka Djokovica. Zato sto se ne krecem medju neobavestenim i neobrazovanim magarcima koji samo za fudbal i Real Mardid znaju. Ovo dvoje su magarci - domaci, obicni. Dokaz prilozen.

Ostin A

pre 1 godinu

(Darko, 1. decembar 2022 23:53)

Nabroj mi Top3 najbolja kriket igrača?
Nabroj mi Top3 najbolja ragbi igrača?
Nabroj mi Top3 najbolja hokej igrača?
Nabroj mi Top3 najbolja badmington igrača?

Ovo su naprimer pored fudbala najpopularniji sportovi u mnogim zemljama. Kriket je ubedljivo najpopularniji sport u Indiji, najmnogoljudnijoj zemlji na svetu.

Kakav crni tenis. Pa tenis dok nije postojao za običan svet u Srbiji dok Novak nije postao dobar. Na TV-u u live prenosu si mogao da vidiš samo finala grend slemova.

mario

pre 1 godinu

Najjače su sve ove komšije koje se javljaju u komentarima "da nešto objasne", a nisu svesni da su ovo PLAĆENI navijači (od strane Katara), kako bi popunili tribine i učinili atmosferu boljom.
Isto ovako ima onih koji "navijaju" i za Srbiju a da do juče nisu ni čuli za nju.
Uostalom ima drugih članaka na kojima se može pročitati više o ovim "navijačima".
(dragon, 01. decembar 2022 23:38)
Jesi ti pročitao članak??naravno da nisi i ovo dvoje nisu iz Katra već iz Kuvajta.
I lijepo ti piše da nije vidio da netko od stranaca navija za Srbiju.

Јабучило

pre 1 godinu

puno putujem , HR je prepoznatljiva isključivo po nogometu u svijetu...komšije tek kada osvojite ono što smo mi znati ćete riječ popularnost
(purger, 01. decembar 2022 23:45)

А шта сте то тачно освојили у ногомету, да простиш?

Stole

pre 1 godinu

puno putujem , HR je prepoznatljiva isključivo po nogometu u svijetu...komšije tek kada osvojite ono što smo mi znati ćete riječ popularnost
(purger, 1. decembar 2022 23:45) # Link komentara

Šta ste vi osvojili?

Neko tamo

pre 1 godinu

puno putujem , HR je prepoznatljiva isključivo po nogometu u svijetu...komšije tek kada osvojite ono što smo mi znati ćete riječ popularnost
(purger, 01. decembar 2022 23:45)
Pa sta ste vi to osvojili???

RSK

pre 1 godinu

komšije tek kada osvojite ono što smo mi znati ćete riječ popularnost
(purger, 1. decembar 2022 23:45)


Podseti me šta ste to osvojili? EP, World Cup ili Ligu Šampiona?

Aleksandar I

pre 1 godinu

(Miroslav Tomasevic, 02. decembar 2022 00:18)

To bi mozda ti dao, eto ja bih voleo npr da imamo jos jednog Novaka Djokovica npr u golfu…
Da se razumemo, voleo bih ja i u fudbalu da imamo bolje rezultate ali posto ih nemamo ne bitno je da li cemo jednom da bljesnemo ili ne, tako da ja nasu reprezentaciju u fudbalu posmatram isto kao bilo koju reprezentaciju na SP ili EP kada se budemo kvalifikovali… Sto se tice Hrvatske reprezentacije njima svaka cast, jel oni daju 200 % svojih mogucnosti, ali iskreno oni me zanimaju koliko isto i reprezentacija Irana ili bilo koja na zemaljskoj kugli…

Realni10

pre 1 godinu

Ti si svjetski mozak i fenomen! Jedno 2.mjesto u nogometu je bitnije nego biti 1.u masi ovih sportova koje si nabrajao.Jel se tko sjeća i da li su bitni finalisti svj.prvenstava u nogometu od 1934.do danas? Mađari su 2 x bili nekada finalisti i sad je to bitnije od 1.mjesta mnogobrojnih ekipa Srbije??



Nemoj da se lazemo..90 posto nas..i ja medju njima..dali bi ce Djokoviceve grem-slemove..kosarkaske..odbojkaske..vaterpolo medalje..za finale s.prvenstva u fudbalu..mislim da bi sve porusili po zemlji..da se na lagimo..
(Miroslav Tomasevic, 2. decembar 2022 00:18)

Sendvic

pre 1 godinu

Šta se svi ložite da je Novak centar sveta. Jeste za nas jer ga mediji ne vade iz usta, ali za ostatak sveta on ne znači mnogo. Isto kao što i kod nas niko ne zna ko je najbolji pitchet MBL-a?

mnemonic

pre 1 godinu

mom misljenju ovo je teska zatupljenost i nevjerovatno neznanje....Kako je moguce u eri tehnologije,interneta da nisu culi za najboljeg trnisera na svijetu.....Tenis je sport koji je planetarno popularan,nije to Americki ragbi ili kriket pa da ne znamo neke njihove igrace....
(Simke, 01. decembar 2022 22:36

američki fudbal je popularniji od snobovskog tenisa.

Ivar

pre 1 godinu

Nemoj da se lazemo..90 posto nas..i ja medju njima..dali bi ce Djokoviceve grem-slemove..kosarkaske..odbojkaske..vaterpolo medalje..za finale s.prvenstva u fudbalu..mislim da bi sve porusili po zemlji..da se na lagimo..
(Miroslav Tomasevic, 2. decembar 2022 00:18)
Za finale mozda ne, za osvajanje vjerujem da da. Svala cast svim sportovima i sportasima ali biti SP u nogometu / fudbalu je nesto najvece sto jedna zemlja mooze sanjati. Pa i sami sportasi drugih sportova prate reprezentacije kada igraju, sjecam se kada je Ivanisevic 98 pokusavao da zavrsi meceve na Wimbledonu sto prije da moze gledati Hrvatsku. Nema niti jednog sporta do nogometa, pogotovo SP

Reality

pre 1 godinu

Ima jedna Kineskinja koja se nedavno na stranicama Hns-a obratila na hrvatskom. Nakon SP u Rusiji toliko se zaljubila u Hrvatsku, kaze, da je upisala hrvatski jezik koji je naucila u Hong kongu na sveucilistu i vatrena je navijacica.
Brazilac koji cesto komentira na Hns IG stranici je opsjednut Hrvatskom.Voli Brazil,ali kaze da je njegova prva domovina Hrvatska,u koju se zaljubio nakon SP ‘98.
Na njegovom profilu naci cete sve slike u Hr dresu ili umotan u Hr zastavu. Naucio je hrvatski, san mu je doci u Hrvatsku,zna sve Hr nacionalne praznike koje uredno cestita i vatreni je navijac. Takvih imate bezbroj. Hrvatska je osvojila srca milijuna fanova jos od ‘98., na ovamo. Ne postoji kutak na Kugli zemaljskoj gdje Hrvatska nema navijace. U Zg na prijateljskoj utakmici upoznao sam ekipu koja je dosla iz Japana samo da vidi Hrvatsku kako igra. Sa zastavama iscrtanim na licu.
Svi znamo zasto, samo zavidne budale to ce nazvati placenicima. To je ljubav, nogomet, postovanje prema jednoj vanserijskoj maloj nogometnoj zemlji i njenom duhu. Opustite se.

Vrata

pre 1 godinu

Veći deo godine radim u USA. Kada pokušavam da objasnim da sam iz Srbije prvo ih asociram sa Novakom Djokovićem. Verujte 50% nemaju pojma ko je to. Nisam proveravao za Nadala ili Federera. Veći deo amerikanaca zna za Jokića na primer. Mi u globalu imamo mnogo bolje obrazovanje nego ostatak sveta, tako i ovi iz Katara nemaju pojma ko je Nole, a siguran sam da ne znaju ni gde je Hrvatska, ali eto došli da se provedu i navijaju.
(Darko, 01. decembar 2022 23:53)

Mi imamo bolje obrazovanje nego ostatak sveta? hahahahahahahahahahahhaha

shambho

pre 1 godinu

gde ce znaju za novaka ova garant pre katara nije izashla iz nindza opreme a lik ima zelene brkove, verovatno ne zna ni svoje ime i ona mu isto namestena za dve kamile..

Samo kažem

pre 1 godinu

Po mom misljenju ovo je teska zatupljenost i nevjerovatno neznanje....Kako je moguce u eri tehnologije,interneta da nisu culi za najboljeg trnisera na svijetu.....Tenis je sport koji je planetarno popularan,nije to Americki ragbi ili kriket pa da ne znamo neke njihove igrace....
(Simke, 1. decembar 2022 22:36) # Link komentara

Očito nije tako "planetarno" popularan kako ti misliš. Na Tajlandu su '98 zatvorski policajci toliko pratili utakmicu HR - NJEM, da im je pobjeglo nekoliko zatvorenika...Odeš u neku sirotinjsku državu u Africi npr. koja ni "televizora nema" i vidiš malu "zamusanu" djecu kako natjeravaju loptu u kockastom Modrićevom dresu. Ni ne zanju da tenis uopće postoji kao sport...al za Modrića i Hrvatsku svi čuli.

Vicesampioni

pre 1 godinu

Pa? Ne moze se nikad porediti popularnost fudbala i tenisa.
(Vuk,

Pa nikad nisu culi ni za Mitrovica i Vlahovica!
Citas li?
Znaci, Hrvati su poznati

Bang bang

pre 1 godinu

Ok slazem se, odlicna ste ekipa vec godinama, i logicno je da vas po svetu prepoznaju zbog toga, nego reci ti meni sta ste vi osvojili, to mene zanima, ili sam ja propustio nesto?
(cica radasin

Ili pojma o nogometu nemas ili te razvaljuje ljubomora.
Eto, Kuvajcani znaju sto su Hrvati osvojili i dosli da navijaju, a komsija se pravi grbav.
Podsjetit cu te.
Hrvati su OSVOJILI:
Srebro SP
Bronca SP
Osvojili:
Ballon d’or
Zlatna lopta SP
Zlatna kopacka SP

Nesto sto vi ne mozete u ozbiljnom nogometu dostici za 200 godina.
A imaju Hrvati i neka nedovrsena posla…
Gledaj i uzivaj :D

Kifla

pre 1 godinu

Pročitajte tekst, ovo je neki dobrostojeći Kuvajćanin koji pojma nema ni o tenisu ni o fudbalu. Ne zna ni naše ni hrvatske igrače, došao je jer ga je žena dovukla.

shambho

pre 1 godinu

gde ce znaju za novaka ova garant pre katara nije izashla iz nindza opreme a lik ima zelene brkove, verovatno ne zna ni svoje ime i ona mu isto namestena za dve kamile..

Mali Hijavata

pre 1 godinu

Ništa strašno. Tenis nije ni približno popularan kao fudbal. Ni u Srbiji niko nije gledao tenis do pojave Novaka Djokovića.
I pre interneta, dok se mnogo teže dolazilo do informacija, znao sam napamet najbolje igrače Perua, a kamoli evropske igrače. To je fudbal.

Sweetie Luka

pre 1 godinu

Pa covece Luka Modric ima pratilaca kao Nole i Nadal zajedno! A tek porediti srbiju sa hrvatskom u fudbalu nije nimalo realno
(Igorsulic, 01. decembar 2022 22:42)

Plus, Luka je i lepsi od pomenute dvojice - zato je Kuvajcanka sarf na njega. Real je samo prica za Arapina pored nje.

Tomas ue

pre 1 godinu

Da se ne lazemo..90 posto nas..i ja medju njima..bi dali sve Djokoviceve gren-slemove..kosarkaske..odbojkaske..vaterpolo medalje..za finale svetskog prvenstva u fudbalu..ja mislim da bi srusili celu zemlju..nemoj da se lagimo..

Pijani zlotvor

pre 1 godinu

Ovo su vrrrRRRRlouv Jerojatno feyck navijaci ali treba je sladtkišh u rangu najvecih kršovih hitova. Zovimo ju Baya d'Era.
Bilo kako bilo, hrvatska ima jedinstvenu reputaciju: podjednako nas vole redditori i -puuuuno bitnije- nasi dobri decki s 4chana.

nije_vazno

pre 1 godinu

Naravno da je nogomet puno popularniji od tenisa, ali nije tocno da ljudi ne znaju tenisere. Taj momak je trebao pitati taj par dali znaju Rogera Federera. Roger je jako poznat u Africi i Indiji, jer je gradio citava sela i skole za siromasne.

Kako bre niste culi za srpske pi'tije

pre 1 godinu

Novak Djokovic? Nista. Dusan Vlahovic? Nista. Aleksandar Mitrovic? Nista. Piksi? Nista. Sljivovica? Nista. Med? Nista. Maline? Nista. Ajvar? Nista. Pi'tije? Nista. Kiseli kupus? Nista. Pasulj sa svinjskim rebrima? Nista. Med? Nista. Maline? Nista. E vala svasta, ako je i od Kuvajcana mnogo je.

MARKEĐANI

pre 1 godinu

(Faust, 01. decembar 2022 22:36)


Za tvoju informaciju, ne prati se sport samo sa terena, tenis može da se gleda i iz kuće na tv...

leptirica7

pre 1 godinu

@ purger

A komsija, koji ste vi to trofej u fudbalu osvojili u svojoj istoriji?

Zvezda je bila klupski prvak Evrope h fudbalu, a reprezentacija Srbije do 19 godina prvak sveta u fudbalu.

Jeste uspesni u fudbalu, ali nikada nista niste osvojili da vam je klub ili reprentacija najbolja u Evropi ili svetu.
(Kontras, 02. decembar 2022 04:33)

Niti vi. Zvezda nije bila prvak Srbije, već Jugoslavije i Srbija ništa nije nije osvojila. Po tim kriterijima je Hrvatska za Srbiju velesila u košarci , a realno nije. Baby trofeje nitko da imalo pameti ne broji jer se ne radi o seniorskom nogometu, već nečem sto se igra na livadi, a prate samo roditelji tih klinaca. Za primjer finale svjetskog prvenstva u Rusiji je gledalo preko milijardu ljudi.

Loki

pre 1 godinu

Darko, evo, da ti kazem, i tebe lazu. Zanimljivo je da su znali, a sada, kad je Novak G.O.A.T., "niko ne zna". To je kao americka senatorka koja zna tenisere i ko su Federer i Nadal, a na pitanje da je legendi tenisa zabranjeno da igra na US openu, odgovori sa: "Ne znam nijednu legendu tenisa kojoj je zabranjeno da igra na US openu".

Јабучило

pre 1 godinu

Дакле, није баш да знају ни за Хрватску. Она зна за Реал, а он ће све да уради за њу :)

Rocco Ramirez

pre 1 godinu

@ Vrlo jednostavno. Laze. Hrvati i njihovi fanovi su toliko opsednuti da isprovociraju Srbiju da im je to jedini zivotni cilj. I nemaju nista drugo u zivotu.
(Loki, 01. decembar 2022 23:12)

Nasli da isprovociraju Srbiju sto ne znaju ko je neki mesanac Srbina i Hrvatice. Ja im verujem jer za Djokovica ne bih ni znao da nije B92. Jednostavno tenis me nikad nije zanimao, niti znam ikoga ko to prati

Kralj mača

pre 1 godinu

Требало је да га пита зна ли било ког другог тенисера данашњице. Ако би знао, то би значило да не говори истину што се тиче Новака.

Kiki

pre 1 godinu

Placeni ili ne, oni znaju zasto i za koga navijaju. Dragi ljudi, lijepa mladost i radost. Sve najbolje i sretno djeco. Uzivajte i zivite kako hocete.

ahahahaha

pre 1 godinu

Mogao si malo i kosovski boj da mu pomenes, teslu, svetog savu, desanku maksimovic, cecu, jecu… de nadje te nepismene sto nisu culi za nebeske srbe bla bla bla…

petrica kerempuh

pre 1 godinu

«Dao bih sve Đokovićeve titule za jedan četvrtfinale Svjetskog prvenstva. Pa tko može četiri sata gledati kako nešto nalik piletu leti preko mreže!?»

beogradski novinar
(podaci poznati redakciji)

Ante

pre 1 godinu

Najbolji kosarkasi tim proslog stoljeca proglasena Jugoplastika-Split. Nije ni Zvezda ni Partizan ni u daljoj konkurenciji. Pametnom dosta

werod

pre 1 godinu

evo me u inostranstvu radim sa likom iz Argentine koji zivi u Spaniji. i sa indijcem koji začuđujuće voli fudbal. kad sam rekao da Srbija igra protiv Kameruna oni su pitali gde, ja kazem World Cup, on me pita Croatia, they are very good. ja kazem ne nego Srbija. oni kazu nismo znali da Srbija igra ovo SP. inace su znali iz kog sa dela sveta i da mogu da pricam nas jezik koji razumeju BiH, Hrvatska, Crna gora kao i delimicno Slovenija i Makedonija.

Goran

pre 1 godinu

Prije 20-tak godina na tvu sam gledao kako palestinci bacaju kamenje na izraelske vojnike i jedan klinac je imao dres hrvatski sa kockicama, drugi put iz afrike isto neka djeca po vodu isla kilometrima u karnisterima i opet neki djecak u prljavom poderano dresu na kockicama,

Detektiv

pre 1 godinu

Desava se. Sve je to ok. Puno puta me Novak spasio a isto tako bilo ke situacija da nisu znali ni za Luku. Da ne bude zabune, koristim obe zemlje kada govorom odakle sam. Svaste se moze vidjeti, kada se putuje svijetom.

Јабучило

pre 1 godinu

Po mom misljenju ovo je teska zatupljenost i nevjerovatno neznanje....Kako je moguce u eri tehnologije,interneta da nisu culi za najboljeg trnisera na svijetu.....Tenis je sport koji je planetarno popularan,nije to Americki ragbi ili kriket pa da ne znamo neke njihove igrace....
(Simke, 01. decembar 2022 22:36)

Џаба. Не знају.

Zemljoradnik

pre 1 godinu

Supruga mi je iz Centralne Amerike, iz Salvadora. Zadnji put bili na svetskom prvenstvu pre 30 godina a mnogo vole fudbal. Medju sobom se prepucavaju, pobiše se ko navija za Brazil ko za Argentinu. Meni ih žao.

Megatronman

pre 1 godinu

Prije kojih 10-ak godina je moj prijatelj bio par puta u Nigeriji jer se taman oženio za Nigerijku (usput rečeno, krasna mlada žena). Išao čovjek upoznati širu familiju i formalno pravno "kupiti" ženu. Običaj koji se poštuje. Bizarno: dobio je popust sa cca 100 $ na 30 $ jer dolazi iz Titove Jugoslavije (nemaju pojma da se raspala) a za koga su još čuli?
Za Šukera. Majice su se prodavale na pijacama.
Bizarno No 2:
Danas Lagos ima između 10 i 20 milijuna stanovnika. Nema popisa, fluktuacija je ogromna, sa okolicom velik kao Slovenija.

Pacers015

pre 1 godinu

Ne znam zašto se ljudi čude jer neko ne zna Djokovića. Uostalom, ljudi su došli da gledaju fudbal. Mogu da se kladim na većina ovde ne zna ko je Virat Kohli, a on jedan od najpopularnijih sportista na svetu. Radim sa Holandjanima, Belgijancima, Skandinavcima. Neki od njih ne znaju ko su Kobi Brajant, Lebron James, misle da Jordan igra i dalje, da je Mesi Španac. Ne znaju da je Holandija na svetskom, a da ne pominjem da nijendog igrača ne znaju. Ionako je sport zabava za sirotinju(sebe racunam u istu)..