Četvrtak, 01.12.2022.

09:25

Argentinini znakovi pored puta

Reprezentacija Argentine do sad je dvaput bila prvak sveta.

Izvor: B92

Argentinini znakovi pored puta IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

24 Komentari

Sortiraj po:

X=iks

pre 1 godinu

Argentina 1986. godine nije bila skup zvezda, ali je imala onu najsajaniju Maradonu, čoveka koji je sam vukao Argentinu! (cukce, 1. decembar 2022 10:56)

Maradona nikad nije *sam* vukao tim za koji je igrao! To je razlika! Njegova mano de dios je uvek dodirnula jos nekog. U Barceloni je to bio Schuster, u Napoliju Careca, u Argentini Caniggia. Uvek je napravio neki ubitacan dvojac. Uostalom, vec i samim zracenjem je u Napoliju cak i od jednog Cira Ferrare napravio igracinu.

Brolin

pre 1 godinu

Kempes nikada nije promašio penal, to je uradio Deina tj. Filjol je odbranio. Penal u Meksiko nije promašio ni Maradona posto tada Argentini tokom celog mundijala nije sudjen ni jedan penal.

HeWhoMustNotBeNamed

pre 1 godinu

@vince carter
Ma ja mislim da su bolji od Brazila 58-me i navale Pele,Garinca,Didi,Vava i Zagalo, i od Brazila 70-te i navale Pele,Rivelinjo,Tostao,Zairinjo,Zerson...
Mekalister, De Paul, Akunja, Paredes sve sami fudbalski znalci...idi begaj

Gambeeet

pre 1 godinu

Slažem se sa većinom komentatora sa vesti o mogućim parovima četvrtfinala (nije mi objavljen komentar) da USA jedina ima realne šanse da iznenadi favorizovanu ekipu u mečevima osmine finala, iako bih lično voleo da Senegal bude ta reprezentacija. Ipak, mišljenja sam da će Englezi to na mišiće izgurati nekako i verovatno golom razlike proći u narednu fazu. Mnogo mi je žao zbog Meksika, ali morali su agresivnije ići na pobedu u onom prvom meču za koji su mogli znati da će verovatno biti i odlučujući za prolazak dalje, tad da su odigrali hrabro kao sinoć, ne bi imali nikakvih problema, svakako mi je baš krivo zbog Očoe i momaka, jer bi sigurno svojom borbenošću pružili veći otpor Francuzima od bledih Poljaka. AUS može namučiti Argentinu, ali i ako bude gusto, 50-50 odluke će sigurno ići na njihovu štetu, svakako ne očekujem potrebu za tim i predviđam rutinsku pobedu Gaučosa. Iskreno, četvrtfinalni duel koji lično priželjkujem i koji će se prilično sam siguran i obistiniti jeste onaj između Španije i Brazila, iako ih u osmini mogu i te kako izmoriti afričke selekcije (nadam se prolascima Maroka i Gane). Tek nam sledi pravi praznik fudbala i siguran sam par spektakularnih utakmica!

CHE

pre 1 godinu

Nikad se ne zna, '90 u Italiji su se bukvalno dovukli do finala kroz iglene usi pobedivsi Brazil i Italiju na tom putu golovima Kanidje koji je tada bio ubitacan. Sada nemaju takvog golgetera ali su kao tim i celina bolji, bolji su u tranziciji a i Mesi je malo bolji nego Maradona tada koji je vukao povredu clanka. Videcemo, u svakom slucaju imaju sanse kao i drugi{FRA, BRA, ENG}.

vince carter

pre 1 godinu

@cukce Lisandro Martinez je jedan od najboljih stopera u premier ligi,malog Enca Fernandeza trazi cela Evropa i igra za sjajnu Benfiku koju psg nije nadigrao u obe utakmice,Mekalister je clan odlicnog Brajtona "u najjacoj ligi sveta" u zavisnosti kako kome odgovara jer vidim da su sad ti igraci koju nastupaju u premier ligi od licemernih fanova ipak "prevare i farmeri". Julian Alvarez jedan od najtaletovanijih napadaca i dovoljno je samo sto radi sa Gvardiolom i trenira sa igracima Citija,De Paul clan Atletiko Madrida,jos jedan cvrst igrac na sredini terena koji i odgovara ovakvoj navali koja ne trci mnogo i super solidni bekovi uz jednog od najboljih golmana Engleske lige Martineza,a na klupi Dybala,Lautaro,Almada,Foyt..stvarno da im Tunis pozavidi,pa stavtno slabi igraci koji igraju za paok,legiju,salerintanu :)) Sto se tice El Pibea,on je trebao jos 3 gola rukom da uvali s obzirom kolko je ostecen 1982,djentile ga je masakrirao a trenutno se vrti reels na instagramu protiv Brazila gde prolazi igraca koji ga potom krlja sa obe noge u seasnaestercu,naravno bez penala. Potom mu u Barseloni igrac Bilbaoa lomi nogu,a jos Englezima koji su masakrirali Argentince na foklanskim ostrvima uvali gol rukom i potom prvi gol svetskih prvenstava ikad na istom mecu. Pa gde ces lepse za Argetince. Mali Messi je Espanjolu uvalio gol rukom i proslavio ga kao da je dobio blizance a ne bi Englezima :))

qw

pre 1 godinu

Polufinale Arg-Bra potencijalno najveći sportski spektakl ovog veka. Gorelo nebo i zemlja.
(zvezdale, 01. decembar 2022 09:48)

Hrvatska-Argentina

simba

pre 1 godinu

Gledajuci fudbal mnogo godina unazad,naucio sam da je fudbal pun paradoksa....Mene ne bi iznenadilo da Poljska koja je igrala ocajan fudbal na ovom Mundijalu i koja se provukla kroz iglene usi,ne bi me cudilo da pobjede Francusku i prodju dalje....Sve je pitanje trenutne inspiracije,neke sitnice,posebno kada krene nokaut faza,tu je onda zaista sve moguce i apsolutno ne mora da znaci da ce bolja reprezentacija proci dalje....Vidjecemo sta ce biti,nikom nije zagarantovano da ce doci do zavrsnice....Messi je sinoc izjavio da ce utakmica protiv Australije biti teska i da je svaka utakmica komplikovana u nokaut fazi.....To na papiru djeluje da je Argentina mnogo bolja od Australije,ali vidjecemo kada dodje mec...U svakom slucaju,nadam se da ce Messi uspjeti osvojiti Mundijal,zasluzio je to.

vince carter

pre 1 godinu

@cukce Lisandro Martinez je jedan od najboljih stopera u premier ligi,malog Enca Fernandeza trazi cela Evropa i igra za sjajnu Benfiku koji psg nije nadigrao u obe utakmice,Mekalister je clan odlicnog Brajtona "u najjacoj ligi sveta" u zavisnosti kako kome odgovara jer vidim da su sad ti igraci koju nastupaju u premier ligi od licemernih fanova ipak "prevare i farmeri". Julian Alvarez jedan od najtaletovanijih napadaca i dovoljno je samo sto radi sa Gvardiolom i trenira sa igracima Citija,De Paul clan Atletiko Madrida,jos jedan cvrst igrac na sredini terena koji i odgovara ovakvoj navali koja ne trci mnogo i super solidni bekovi uz jednog od najboljih golmana Engleske lige Martineza,a na klupi Dybala,Lautaro,Almada,Foyt..stvarno da im Tunis pozavidi,pa stavtno slabi igraci koji igraju za paok,legiju,salerintanu :)) Sto se tice El Pibea,on je trebao jos 3 gola rukom da uvali s obzirom kolko je ostecen 1982,djentile ga je masakrirao a trenutno se vrti reels na instagramu protiv Brazila gde prolazi i igraca koji ga potom krlja sa obe noge u seasnaestercu,naravno bez penala. Potom mu u Barseloni igrac Bilbaoa lomi nogu,a jos Englezima koji su masakrirali Argentince na foklanskim ostrvima uvali gol rukom i potom prvi gol svetskih prvenstava ikad na istom mecu. Pa gde ces lepse za Argetince. Mali Messi je Espanjolu uvalio gol rukom i proslavio ga kao da je dobio blizance a ne bi Englezima :))

baksooz

pre 1 godinu

Posle prevare od Maradoninog gola glavom 1986 mislim da ce proci jos neko vreme dok karma ne kaze da je sve u redu.
Obozavao sam Maradonine majstorije, jedan je od najboljih svih vremena ali taj gol mu je po meni velika fleka iako ga svi velicaju tipa Hand of God.

cukce

pre 1 godinu

Argentina ima samo 2 zvezde i to u poodmaklim godinama, Mesi 35, Di Maria 34. Ostali igrali daleko od vrhunskog fudbala i po imenima i po klubovima gde nastupaju i po grama ove sezone. Najslabija Argentina u zadnjih 50 godina. Kažu i onda Argentina 1986. godine nije bila skup zvezda, ali je imala onu najsajaniju Maradonu, čoveka koji je sam vukao Argentinu! Žreb se otvorio, svakako i Holandija nije sila kao što je bila, da li Mesi može sam tj sa Di Mariom da povuče Argentinu do visina, teško je ali ne i nemoguće!

Mladen Nis

pre 1 godinu

Argentina ne igra dobro, al su sigurno bolji od Asutralije i Holandije. A posle u polufinalu i eventualnu finalu nece odlucivati samo ko igra bolji fudbal. Osim ako ste Nemacka i Brazil 2014. Ne znam samo zasto su svi upisali pobedu Brazila protiv Spanije u potencijalnom cetvrtfinalu.

mojnemenito

pre 1 godinu

Gotovo nemoguce, ali ko zna. Ako je Poljska prosla, koja je nadigrana u sve tri utakmice u grupi, onda je sve moguce. I mislim da je ovo prvenstvo sto se kvaliteta reprrzentacija tice na nizem nivou od onog u Rusiji. Argentina je bila igracki jaca, Francuska takodje, Hrvatska isto, Belgija, Engleska... Po meni je i Brazil bio jaci, pre svega jer su imali Nejmara mnogo boljeg nego sto je danas. A drugo sto vecina reprezentacija nije u nekoj formi, mozda jedino Brazil. Pa mi smo igrali bolji fudbal na proslom svjetskom a vodio nas Krstajic i imali smo pola kljucnih igraca koji danas igraju, Savica , Tadica, Mitrovica, Kostica, Zivkovica, Mikenkovica, plus Matica, Kolarova, Ivanovica, iskusne igrace koji ipak znace na tim turnirskim takmicenjima.

Asteriks

pre 1 godinu

Mnogi ljudi i dalje ne razumiju sport i fudbal....Kada se dodje do zavrsnice,na primer do polufinala,onda tu zivci odlucuju,najmanje sitnice....Argentine ukoliko dodje do poufinala,imace jednake sanse za osvajanje kao Brazil,Francuska i ostali.....Pa ako dodje do polufinala izmedju Brazila i Argentine,tu moze da se ocekuje tuca,i jako tvrd mec,jer sjetimo se finala Kopa Amerike,bila je ogromna borba,i na kraju je Argentina dobila 1-0.Tako da ovi sto prizeljkuju da ce neko Argentinu da razbije na ovom prvenstvu,to samo moze da sanja.

komnen barjaktar

pre 1 godinu

Ako Argentina s ovim izborom igrača i ovakvim selektorom osvoji šampionat onda ću ja odmah posle eventualne finalne utakmice u kojoj bi Argentina pistala šampion, ponovo biti tinejdžer.

veliki strumf

pre 1 godinu

Реално, Аргентина има аутопут до полуфинала! Аустралија неће бити неки крупан залогај, као ни Холандија која игра очајно. Питање да ли ће и проћи Амере. Можда би чак Аргентинцима било теже против Јенкија.

zvezdale

pre 1 godinu

Čim je mali Enco Fernandez ušao u 11, druga pesma. Mekalister je takođe živnuo kao veznjak, mnogo bolji nego kao klasično krilo. Srećom po Argentince Skaloni je manji dunster od Sampaolija pa koriguje tim. Pozadi su sigurniji nego poslednjih 15 godina imaju i probojnost sa desnog beka. Izbegli su horor kostur sa Francuzima u 1/4 finalu i ovaj suprotni im je raj na zemlji. Mada opet njihov pritisak je najluđi na svetu, to nijedna reprezentacije nema, osim Brazila naravno.

Polufinale Arg-Bra potencijalno najveći sportski spektakl ovog veka. Gorelo nebo i zemlja.

zvezdale

pre 1 godinu

Čim je mali Enco Fernandez ušao u 11, druga pesma. Mekalister je takođe živnuo kao veznjak, mnogo bolji nego kao klasično krilo. Srećom po Argentince Skaloni je manji dunster od Sampaolija pa koriguje tim. Pozadi su sigurniji nego poslednjih 15 godina imaju i probojnost sa desnog beka. Izbegli su horor kostur sa Francuzima u 1/4 finalu i ovaj suprotni im je raj na zemlji. Mada opet njihov pritisak je najluđi na svetu, to nijedna reprezentacije nema, osim Brazila naravno.

Polufinale Arg-Bra potencijalno najveći sportski spektakl ovog veka. Gorelo nebo i zemlja.

veliki strumf

pre 1 godinu

Реално, Аргентина има аутопут до полуфинала! Аустралија неће бити неки крупан залогај, као ни Холандија која игра очајно. Питање да ли ће и проћи Амере. Можда би чак Аргентинцима било теже против Јенкија.

Mladen Nis

pre 1 godinu

Argentina ne igra dobro, al su sigurno bolji od Asutralije i Holandije. A posle u polufinalu i eventualnu finalu nece odlucivati samo ko igra bolji fudbal. Osim ako ste Nemacka i Brazil 2014. Ne znam samo zasto su svi upisali pobedu Brazila protiv Spanije u potencijalnom cetvrtfinalu.

Asteriks

pre 1 godinu

Mnogi ljudi i dalje ne razumiju sport i fudbal....Kada se dodje do zavrsnice,na primer do polufinala,onda tu zivci odlucuju,najmanje sitnice....Argentine ukoliko dodje do poufinala,imace jednake sanse za osvajanje kao Brazil,Francuska i ostali.....Pa ako dodje do polufinala izmedju Brazila i Argentine,tu moze da se ocekuje tuca,i jako tvrd mec,jer sjetimo se finala Kopa Amerike,bila je ogromna borba,i na kraju je Argentina dobila 1-0.Tako da ovi sto prizeljkuju da ce neko Argentinu da razbije na ovom prvenstvu,to samo moze da sanja.

cukce

pre 1 godinu

Argentina ima samo 2 zvezde i to u poodmaklim godinama, Mesi 35, Di Maria 34. Ostali igrali daleko od vrhunskog fudbala i po imenima i po klubovima gde nastupaju i po grama ove sezone. Najslabija Argentina u zadnjih 50 godina. Kažu i onda Argentina 1986. godine nije bila skup zvezda, ali je imala onu najsajaniju Maradonu, čoveka koji je sam vukao Argentinu! Žreb se otvorio, svakako i Holandija nije sila kao što je bila, da li Mesi može sam tj sa Di Mariom da povuče Argentinu do visina, teško je ali ne i nemoguće!

simba

pre 1 godinu

Gledajuci fudbal mnogo godina unazad,naucio sam da je fudbal pun paradoksa....Mene ne bi iznenadilo da Poljska koja je igrala ocajan fudbal na ovom Mundijalu i koja se provukla kroz iglene usi,ne bi me cudilo da pobjede Francusku i prodju dalje....Sve je pitanje trenutne inspiracije,neke sitnice,posebno kada krene nokaut faza,tu je onda zaista sve moguce i apsolutno ne mora da znaci da ce bolja reprezentacija proci dalje....Vidjecemo sta ce biti,nikom nije zagarantovano da ce doci do zavrsnice....Messi je sinoc izjavio da ce utakmica protiv Australije biti teska i da je svaka utakmica komplikovana u nokaut fazi.....To na papiru djeluje da je Argentina mnogo bolja od Australije,ali vidjecemo kada dodje mec...U svakom slucaju,nadam se da ce Messi uspjeti osvojiti Mundijal,zasluzio je to.

baksooz

pre 1 godinu

Posle prevare od Maradoninog gola glavom 1986 mislim da ce proci jos neko vreme dok karma ne kaze da je sve u redu.
Obozavao sam Maradonine majstorije, jedan je od najboljih svih vremena ali taj gol mu je po meni velika fleka iako ga svi velicaju tipa Hand of God.

vince carter

pre 1 godinu

@cukce Lisandro Martinez je jedan od najboljih stopera u premier ligi,malog Enca Fernandeza trazi cela Evropa i igra za sjajnu Benfiku koju psg nije nadigrao u obe utakmice,Mekalister je clan odlicnog Brajtona "u najjacoj ligi sveta" u zavisnosti kako kome odgovara jer vidim da su sad ti igraci koju nastupaju u premier ligi od licemernih fanova ipak "prevare i farmeri". Julian Alvarez jedan od najtaletovanijih napadaca i dovoljno je samo sto radi sa Gvardiolom i trenira sa igracima Citija,De Paul clan Atletiko Madrida,jos jedan cvrst igrac na sredini terena koji i odgovara ovakvoj navali koja ne trci mnogo i super solidni bekovi uz jednog od najboljih golmana Engleske lige Martineza,a na klupi Dybala,Lautaro,Almada,Foyt..stvarno da im Tunis pozavidi,pa stavtno slabi igraci koji igraju za paok,legiju,salerintanu :)) Sto se tice El Pibea,on je trebao jos 3 gola rukom da uvali s obzirom kolko je ostecen 1982,djentile ga je masakrirao a trenutno se vrti reels na instagramu protiv Brazila gde prolazi igraca koji ga potom krlja sa obe noge u seasnaestercu,naravno bez penala. Potom mu u Barseloni igrac Bilbaoa lomi nogu,a jos Englezima koji su masakrirali Argentince na foklanskim ostrvima uvali gol rukom i potom prvi gol svetskih prvenstava ikad na istom mecu. Pa gde ces lepse za Argetince. Mali Messi je Espanjolu uvalio gol rukom i proslavio ga kao da je dobio blizance a ne bi Englezima :))

mojnemenito

pre 1 godinu

Gotovo nemoguce, ali ko zna. Ako je Poljska prosla, koja je nadigrana u sve tri utakmice u grupi, onda je sve moguce. I mislim da je ovo prvenstvo sto se kvaliteta reprrzentacija tice na nizem nivou od onog u Rusiji. Argentina je bila igracki jaca, Francuska takodje, Hrvatska isto, Belgija, Engleska... Po meni je i Brazil bio jaci, pre svega jer su imali Nejmara mnogo boljeg nego sto je danas. A drugo sto vecina reprezentacija nije u nekoj formi, mozda jedino Brazil. Pa mi smo igrali bolji fudbal na proslom svjetskom a vodio nas Krstajic i imali smo pola kljucnih igraca koji danas igraju, Savica , Tadica, Mitrovica, Kostica, Zivkovica, Mikenkovica, plus Matica, Kolarova, Ivanovica, iskusne igrace koji ipak znace na tim turnirskim takmicenjima.

CHE

pre 1 godinu

Nikad se ne zna, '90 u Italiji su se bukvalno dovukli do finala kroz iglene usi pobedivsi Brazil i Italiju na tom putu golovima Kanidje koji je tada bio ubitacan. Sada nemaju takvog golgetera ali su kao tim i celina bolji, bolji su u tranziciji a i Mesi je malo bolji nego Maradona tada koji je vukao povredu clanka. Videcemo, u svakom slucaju imaju sanse kao i drugi{FRA, BRA, ENG}.

komnen barjaktar

pre 1 godinu

Ako Argentina s ovim izborom igrača i ovakvim selektorom osvoji šampionat onda ću ja odmah posle eventualne finalne utakmice u kojoj bi Argentina pistala šampion, ponovo biti tinejdžer.

vince carter

pre 1 godinu

@cukce Lisandro Martinez je jedan od najboljih stopera u premier ligi,malog Enca Fernandeza trazi cela Evropa i igra za sjajnu Benfiku koji psg nije nadigrao u obe utakmice,Mekalister je clan odlicnog Brajtona "u najjacoj ligi sveta" u zavisnosti kako kome odgovara jer vidim da su sad ti igraci koju nastupaju u premier ligi od licemernih fanova ipak "prevare i farmeri". Julian Alvarez jedan od najtaletovanijih napadaca i dovoljno je samo sto radi sa Gvardiolom i trenira sa igracima Citija,De Paul clan Atletiko Madrida,jos jedan cvrst igrac na sredini terena koji i odgovara ovakvoj navali koja ne trci mnogo i super solidni bekovi uz jednog od najboljih golmana Engleske lige Martineza,a na klupi Dybala,Lautaro,Almada,Foyt..stvarno da im Tunis pozavidi,pa stavtno slabi igraci koji igraju za paok,legiju,salerintanu :)) Sto se tice El Pibea,on je trebao jos 3 gola rukom da uvali s obzirom kolko je ostecen 1982,djentile ga je masakrirao a trenutno se vrti reels na instagramu protiv Brazila gde prolazi i igraca koji ga potom krlja sa obe noge u seasnaestercu,naravno bez penala. Potom mu u Barseloni igrac Bilbaoa lomi nogu,a jos Englezima koji su masakrirali Argentince na foklanskim ostrvima uvali gol rukom i potom prvi gol svetskih prvenstava ikad na istom mecu. Pa gde ces lepse za Argetince. Mali Messi je Espanjolu uvalio gol rukom i proslavio ga kao da je dobio blizance a ne bi Englezima :))

Gambeeet

pre 1 godinu

Slažem se sa većinom komentatora sa vesti o mogućim parovima četvrtfinala (nije mi objavljen komentar) da USA jedina ima realne šanse da iznenadi favorizovanu ekipu u mečevima osmine finala, iako bih lično voleo da Senegal bude ta reprezentacija. Ipak, mišljenja sam da će Englezi to na mišiće izgurati nekako i verovatno golom razlike proći u narednu fazu. Mnogo mi je žao zbog Meksika, ali morali su agresivnije ići na pobedu u onom prvom meču za koji su mogli znati da će verovatno biti i odlučujući za prolazak dalje, tad da su odigrali hrabro kao sinoć, ne bi imali nikakvih problema, svakako mi je baš krivo zbog Očoe i momaka, jer bi sigurno svojom borbenošću pružili veći otpor Francuzima od bledih Poljaka. AUS može namučiti Argentinu, ali i ako bude gusto, 50-50 odluke će sigurno ići na njihovu štetu, svakako ne očekujem potrebu za tim i predviđam rutinsku pobedu Gaučosa. Iskreno, četvrtfinalni duel koji lično priželjkujem i koji će se prilično sam siguran i obistiniti jeste onaj između Španije i Brazila, iako ih u osmini mogu i te kako izmoriti afričke selekcije (nadam se prolascima Maroka i Gane). Tek nam sledi pravi praznik fudbala i siguran sam par spektakularnih utakmica!

HeWhoMustNotBeNamed

pre 1 godinu

@vince carter
Ma ja mislim da su bolji od Brazila 58-me i navale Pele,Garinca,Didi,Vava i Zagalo, i od Brazila 70-te i navale Pele,Rivelinjo,Tostao,Zairinjo,Zerson...
Mekalister, De Paul, Akunja, Paredes sve sami fudbalski znalci...idi begaj

qw

pre 1 godinu

Polufinale Arg-Bra potencijalno najveći sportski spektakl ovog veka. Gorelo nebo i zemlja.
(zvezdale, 01. decembar 2022 09:48)

Hrvatska-Argentina

Brolin

pre 1 godinu

Kempes nikada nije promašio penal, to je uradio Deina tj. Filjol je odbranio. Penal u Meksiko nije promašio ni Maradona posto tada Argentini tokom celog mundijala nije sudjen ni jedan penal.

X=iks

pre 1 godinu

Argentina 1986. godine nije bila skup zvezda, ali je imala onu najsajaniju Maradonu, čoveka koji je sam vukao Argentinu! (cukce, 1. decembar 2022 10:56)

Maradona nikad nije *sam* vukao tim za koji je igrao! To je razlika! Njegova mano de dios je uvek dodirnula jos nekog. U Barceloni je to bio Schuster, u Napoliju Careca, u Argentini Caniggia. Uvek je napravio neki ubitacan dvojac. Uostalom, vec i samim zracenjem je u Napoliju cak i od jednog Cira Ferrare napravio igracinu.

komnen barjaktar

pre 1 godinu

Ako Argentina s ovim izborom igrača i ovakvim selektorom osvoji šampionat onda ću ja odmah posle eventualne finalne utakmice u kojoj bi Argentina pistala šampion, ponovo biti tinejdžer.

baksooz

pre 1 godinu

Posle prevare od Maradoninog gola glavom 1986 mislim da ce proci jos neko vreme dok karma ne kaze da je sve u redu.
Obozavao sam Maradonine majstorije, jedan je od najboljih svih vremena ali taj gol mu je po meni velika fleka iako ga svi velicaju tipa Hand of God.

qw

pre 1 godinu

Polufinale Arg-Bra potencijalno najveći sportski spektakl ovog veka. Gorelo nebo i zemlja.
(zvezdale, 01. decembar 2022 09:48)

Hrvatska-Argentina

cukce

pre 1 godinu

Argentina ima samo 2 zvezde i to u poodmaklim godinama, Mesi 35, Di Maria 34. Ostali igrali daleko od vrhunskog fudbala i po imenima i po klubovima gde nastupaju i po grama ove sezone. Najslabija Argentina u zadnjih 50 godina. Kažu i onda Argentina 1986. godine nije bila skup zvezda, ali je imala onu najsajaniju Maradonu, čoveka koji je sam vukao Argentinu! Žreb se otvorio, svakako i Holandija nije sila kao što je bila, da li Mesi može sam tj sa Di Mariom da povuče Argentinu do visina, teško je ali ne i nemoguće!

mojnemenito

pre 1 godinu

Gotovo nemoguce, ali ko zna. Ako je Poljska prosla, koja je nadigrana u sve tri utakmice u grupi, onda je sve moguce. I mislim da je ovo prvenstvo sto se kvaliteta reprrzentacija tice na nizem nivou od onog u Rusiji. Argentina je bila igracki jaca, Francuska takodje, Hrvatska isto, Belgija, Engleska... Po meni je i Brazil bio jaci, pre svega jer su imali Nejmara mnogo boljeg nego sto je danas. A drugo sto vecina reprezentacija nije u nekoj formi, mozda jedino Brazil. Pa mi smo igrali bolji fudbal na proslom svjetskom a vodio nas Krstajic i imali smo pola kljucnih igraca koji danas igraju, Savica , Tadica, Mitrovica, Kostica, Zivkovica, Mikenkovica, plus Matica, Kolarova, Ivanovica, iskusne igrace koji ipak znace na tim turnirskim takmicenjima.

vince carter

pre 1 godinu

@cukce Lisandro Martinez je jedan od najboljih stopera u premier ligi,malog Enca Fernandeza trazi cela Evropa i igra za sjajnu Benfiku koju psg nije nadigrao u obe utakmice,Mekalister je clan odlicnog Brajtona "u najjacoj ligi sveta" u zavisnosti kako kome odgovara jer vidim da su sad ti igraci koju nastupaju u premier ligi od licemernih fanova ipak "prevare i farmeri". Julian Alvarez jedan od najtaletovanijih napadaca i dovoljno je samo sto radi sa Gvardiolom i trenira sa igracima Citija,De Paul clan Atletiko Madrida,jos jedan cvrst igrac na sredini terena koji i odgovara ovakvoj navali koja ne trci mnogo i super solidni bekovi uz jednog od najboljih golmana Engleske lige Martineza,a na klupi Dybala,Lautaro,Almada,Foyt..stvarno da im Tunis pozavidi,pa stavtno slabi igraci koji igraju za paok,legiju,salerintanu :)) Sto se tice El Pibea,on je trebao jos 3 gola rukom da uvali s obzirom kolko je ostecen 1982,djentile ga je masakrirao a trenutno se vrti reels na instagramu protiv Brazila gde prolazi igraca koji ga potom krlja sa obe noge u seasnaestercu,naravno bez penala. Potom mu u Barseloni igrac Bilbaoa lomi nogu,a jos Englezima koji su masakrirali Argentince na foklanskim ostrvima uvali gol rukom i potom prvi gol svetskih prvenstava ikad na istom mecu. Pa gde ces lepse za Argetince. Mali Messi je Espanjolu uvalio gol rukom i proslavio ga kao da je dobio blizance a ne bi Englezima :))

vince carter

pre 1 godinu

@cukce Lisandro Martinez je jedan od najboljih stopera u premier ligi,malog Enca Fernandeza trazi cela Evropa i igra za sjajnu Benfiku koji psg nije nadigrao u obe utakmice,Mekalister je clan odlicnog Brajtona "u najjacoj ligi sveta" u zavisnosti kako kome odgovara jer vidim da su sad ti igraci koju nastupaju u premier ligi od licemernih fanova ipak "prevare i farmeri". Julian Alvarez jedan od najtaletovanijih napadaca i dovoljno je samo sto radi sa Gvardiolom i trenira sa igracima Citija,De Paul clan Atletiko Madrida,jos jedan cvrst igrac na sredini terena koji i odgovara ovakvoj navali koja ne trci mnogo i super solidni bekovi uz jednog od najboljih golmana Engleske lige Martineza,a na klupi Dybala,Lautaro,Almada,Foyt..stvarno da im Tunis pozavidi,pa stavtno slabi igraci koji igraju za paok,legiju,salerintanu :)) Sto se tice El Pibea,on je trebao jos 3 gola rukom da uvali s obzirom kolko je ostecen 1982,djentile ga je masakrirao a trenutno se vrti reels na instagramu protiv Brazila gde prolazi i igraca koji ga potom krlja sa obe noge u seasnaestercu,naravno bez penala. Potom mu u Barseloni igrac Bilbaoa lomi nogu,a jos Englezima koji su masakrirali Argentince na foklanskim ostrvima uvali gol rukom i potom prvi gol svetskih prvenstava ikad na istom mecu. Pa gde ces lepse za Argetince. Mali Messi je Espanjolu uvalio gol rukom i proslavio ga kao da je dobio blizance a ne bi Englezima :))

zvezdale

pre 1 godinu

Čim je mali Enco Fernandez ušao u 11, druga pesma. Mekalister je takođe živnuo kao veznjak, mnogo bolji nego kao klasično krilo. Srećom po Argentince Skaloni je manji dunster od Sampaolija pa koriguje tim. Pozadi su sigurniji nego poslednjih 15 godina imaju i probojnost sa desnog beka. Izbegli su horor kostur sa Francuzima u 1/4 finalu i ovaj suprotni im je raj na zemlji. Mada opet njihov pritisak je najluđi na svetu, to nijedna reprezentacije nema, osim Brazila naravno.

Polufinale Arg-Bra potencijalno najveći sportski spektakl ovog veka. Gorelo nebo i zemlja.

veliki strumf

pre 1 godinu

Реално, Аргентина има аутопут до полуфинала! Аустралија неће бити неки крупан залогај, као ни Холандија која игра очајно. Питање да ли ће и проћи Амере. Можда би чак Аргентинцима било теже против Јенкија.

Asteriks

pre 1 godinu

Mnogi ljudi i dalje ne razumiju sport i fudbal....Kada se dodje do zavrsnice,na primer do polufinala,onda tu zivci odlucuju,najmanje sitnice....Argentine ukoliko dodje do poufinala,imace jednake sanse za osvajanje kao Brazil,Francuska i ostali.....Pa ako dodje do polufinala izmedju Brazila i Argentine,tu moze da se ocekuje tuca,i jako tvrd mec,jer sjetimo se finala Kopa Amerike,bila je ogromna borba,i na kraju je Argentina dobila 1-0.Tako da ovi sto prizeljkuju da ce neko Argentinu da razbije na ovom prvenstvu,to samo moze da sanja.

simba

pre 1 godinu

Gledajuci fudbal mnogo godina unazad,naucio sam da je fudbal pun paradoksa....Mene ne bi iznenadilo da Poljska koja je igrala ocajan fudbal na ovom Mundijalu i koja se provukla kroz iglene usi,ne bi me cudilo da pobjede Francusku i prodju dalje....Sve je pitanje trenutne inspiracije,neke sitnice,posebno kada krene nokaut faza,tu je onda zaista sve moguce i apsolutno ne mora da znaci da ce bolja reprezentacija proci dalje....Vidjecemo sta ce biti,nikom nije zagarantovano da ce doci do zavrsnice....Messi je sinoc izjavio da ce utakmica protiv Australije biti teska i da je svaka utakmica komplikovana u nokaut fazi.....To na papiru djeluje da je Argentina mnogo bolja od Australije,ali vidjecemo kada dodje mec...U svakom slucaju,nadam se da ce Messi uspjeti osvojiti Mundijal,zasluzio je to.

HeWhoMustNotBeNamed

pre 1 godinu

@vince carter
Ma ja mislim da su bolji od Brazila 58-me i navale Pele,Garinca,Didi,Vava i Zagalo, i od Brazila 70-te i navale Pele,Rivelinjo,Tostao,Zairinjo,Zerson...
Mekalister, De Paul, Akunja, Paredes sve sami fudbalski znalci...idi begaj

CHE

pre 1 godinu

Nikad se ne zna, '90 u Italiji su se bukvalno dovukli do finala kroz iglene usi pobedivsi Brazil i Italiju na tom putu golovima Kanidje koji je tada bio ubitacan. Sada nemaju takvog golgetera ali su kao tim i celina bolji, bolji su u tranziciji a i Mesi je malo bolji nego Maradona tada koji je vukao povredu clanka. Videcemo, u svakom slucaju imaju sanse kao i drugi{FRA, BRA, ENG}.

Mladen Nis

pre 1 godinu

Argentina ne igra dobro, al su sigurno bolji od Asutralije i Holandije. A posle u polufinalu i eventualnu finalu nece odlucivati samo ko igra bolji fudbal. Osim ako ste Nemacka i Brazil 2014. Ne znam samo zasto su svi upisali pobedu Brazila protiv Spanije u potencijalnom cetvrtfinalu.

Gambeeet

pre 1 godinu

Slažem se sa većinom komentatora sa vesti o mogućim parovima četvrtfinala (nije mi objavljen komentar) da USA jedina ima realne šanse da iznenadi favorizovanu ekipu u mečevima osmine finala, iako bih lično voleo da Senegal bude ta reprezentacija. Ipak, mišljenja sam da će Englezi to na mišiće izgurati nekako i verovatno golom razlike proći u narednu fazu. Mnogo mi je žao zbog Meksika, ali morali su agresivnije ići na pobedu u onom prvom meču za koji su mogli znati da će verovatno biti i odlučujući za prolazak dalje, tad da su odigrali hrabro kao sinoć, ne bi imali nikakvih problema, svakako mi je baš krivo zbog Očoe i momaka, jer bi sigurno svojom borbenošću pružili veći otpor Francuzima od bledih Poljaka. AUS može namučiti Argentinu, ali i ako bude gusto, 50-50 odluke će sigurno ići na njihovu štetu, svakako ne očekujem potrebu za tim i predviđam rutinsku pobedu Gaučosa. Iskreno, četvrtfinalni duel koji lično priželjkujem i koji će se prilično sam siguran i obistiniti jeste onaj između Španije i Brazila, iako ih u osmini mogu i te kako izmoriti afričke selekcije (nadam se prolascima Maroka i Gane). Tek nam sledi pravi praznik fudbala i siguran sam par spektakularnih utakmica!

Brolin

pre 1 godinu

Kempes nikada nije promašio penal, to je uradio Deina tj. Filjol je odbranio. Penal u Meksiko nije promašio ni Maradona posto tada Argentini tokom celog mundijala nije sudjen ni jedan penal.

X=iks

pre 1 godinu

Argentina 1986. godine nije bila skup zvezda, ali je imala onu najsajaniju Maradonu, čoveka koji je sam vukao Argentinu! (cukce, 1. decembar 2022 10:56)

Maradona nikad nije *sam* vukao tim za koji je igrao! To je razlika! Njegova mano de dios je uvek dodirnula jos nekog. U Barceloni je to bio Schuster, u Napoliju Careca, u Argentini Caniggia. Uvek je napravio neki ubitacan dvojac. Uostalom, vec i samim zracenjem je u Napoliju cak i od jednog Cira Ferrare napravio igracinu.