Sreda, 30.11.2022.

10:15

Al Smuđa na treningu Srbije: Da li su osmesi prekrili sve? VIDEO

Novinar B92.net Stefan Smuđa prisustvovao je trening Srbije nakon razočaranja protiv Kameruna, a pred meč odluke sa Švajcarskom.

Izvor: B92

Al Smuða na treningu Srbije: Da li su osmesi prekrili sve? VIDEO IMAGE SOURCE
IMAGE DESCRIPTION

27 Komentari

Sortiraj po:

Max von Laaberg

pre 1 godinu

Sta se sve pokusava?Eto neki hoce da nam zabrane da mislimo svojom glavom i da ne vredjamo igrace jer su se strasno zrtvovali kao A.Mitrovi koji od 10-etak sansi samo jednom pogodio, zbog toga sto mu je Zivkovic namestio kad je stajao po sred gola i metar ipo od gol linije tako da je bilo nemoguce ne pogoditi,inace Mitrovic je pretrcao manje od golmana Vanje.Tadic zbog debate sa sudijom potpuno zaboravio da treba i loptu dodavati saigracima.

Milos

pre 1 godinu

Nije Piksi nista kriv sto se tice ovih afera,ako ih je uopste i bilo.I svih tih prica.Coveka su ocigledno izdali,ostavili na vetrometini,ne moze sam nista protiv azdaja koji su se okomili na reprezentaciju i savez zbog svojih licnih interesa.

Sterling Cooper

pre 1 godinu

Pošto za sada ništa ne ide po očekivanju, ok poraz od Brazila jeste donekle očekivan, ali onakva utakmica definitivno nije, šta tek reći za Kamerun, nije isključeno da sad zablistamo, pošto jelte više niko to ne očekuje.

nebojsa

pre 1 godinu

"U petak uvece sedim ispred TV-a i gledam:
1) Poslednju takmicu Srbije u Kataru
2) Poslednju utakmicu Piksija kao selektora
3) Poslednju utakmicu Tadica kao kapitena
4) Poslednju utakmicu Mitrovica u reprezentaciji

Neko iz dijaspore
__________________________

A sto zadnja Mitrovica? Sta je on zgresio? Dao 51 gol za reprezentaciju?

Sloba

pre 1 godinu

Nije tacno, trazimo samo da budu normalni kao recimo reprezentacije Hrvatske, Portugala, Poljske... Niko od njih ne trazi da budu kao Brazilci, Spanci, Nemci, Francuzi ili Englezi. Bio bi nonsens da nesto tako ocekujemo od njih, jer za to "po prirodi stvari" nemaju sposobnosti, mentalitet, disciplinu i radne navike. Trazimo samo da budu normalni, jer cesto se cini da nisu bas normalni.
(Krle mk II, 30. novembar 2022 11:58)

A šta su pokazali Hrvati, Poljaci? Jesmo li loše igrali? Jesmo li izgubili? Dali tri gola kao nikada do sada. Po statistici Tadić pretrčao više od 11 km a još tri igrača preko 10 km

MMmmm

pre 1 godinu

Zadnji Piksijev mec na klupi Srbije, verovatno. Povredjen je jer su cutali svi o problemu - i kapiten i strucni stab (vecina). A atmosfera je apsolutno pljuljana. Kasno je saznao. Plus pritisci u FSS. Ostavlja nasledniku formiran tim i dobru poziciju u kvalifkacijama za EP. Ko dolazi? To je pitanje za Nedimovica, Terzica i neke druge ljude. Jedina nepoznanica je kako ce sastaviti tim za Svajcarsku? Odigrati na kraju onako kako je uvek hteo - napadacki i zazmiriti na Vlahovicevo ponasnje ili probati sa jednim spicem da se ubacimo u osminu...Kako god bilo, za mnoge stvari je kasno.
(nebojsa, 30. novembar 2022 11:46)

A zašto bi bio Piksijeva poslednja utakmica. Jesmo li loše igrali. Došli na SP sa 4 igrača rovitih koji izlaze iz povreda. Da ih nije zvao reče Piksi izbila bi revolucija. Srbija nije Brazil, Francuska koja može bez Neymara, Benzeme i mogu da sastave tri reprezentacije. Znalo se nakon žreba da moramo da pobedimo švajcarace koji su objektivno jača ekipa. I znaju da igraju turnir a mi to ne znamo

DonKyo

pre 1 godinu

Sta ako pobedimo Svajcarsku sa 2:0, a Kamerun pobedi Brazil sa 2:1? Imacemo u tom slucaju i Kamerun i mi istu gol razliku 5:5 i isti broj bodova... Neko kaže penali, neko fer-plej (kartoni)

k-9 se javlja na raport

pre 1 godinu

@(Krle mk II, 30. novembar 2022 11:58)

Komentar na koji ste odgovorili je zapravo pogodio sustinu. Jeste blaga hiperbola, ali to je manje vise to. Recimo i da sada prodjemo grupu, pa ispadnemo u osmini finala, opet bi bilo dosta nezadovoljnih, ocekujuci vise.

Ljudi jednostavno nisu realni i ocekuju previse. Kad se zatvorimo, bune se jer nismo igrali otvorenije. Kada stvarno igramo ofanzivnije i primimo neki gol zbog toga, bune se sto nismo igrali zatvorenije. Nikad nece biti zadovoljni i bice kritika uvek, sem da se postane svetski prvak.

nelagodican

pre 1 godinu

Moze neko da mi objasni ovo sto se prica za Rajkovica, Vlahovica, Jovica i Gudelja. Tj sta je bilo?
(Nik, 30. novembar 2022 11:11)

Navodno se Vlahovic dopisivao s Rajkovicevom zenom, za Gudelja i Jovica prvi put cujem, da je divna atmosfera u timu nije ali da neko hoce da plasira lazne optuzbe i razmrda tim to je istina..

aca

pre 1 godinu

Moze neko da mi objasni ovo sto se prica za Rajkovica, Vlahovica, Jovica i Gudelja. Tj sta je bilo?
(Nik, 30. novembar 2022 11:11)

pa jasno ti je ako gledas da je atmosfera cista nula, izgleda ne da niko ni sa kim ne prica nego da se pojedinci mrze iz dna duse. Sta se Pixi, covek doveo najbolje igrace koje imamo ali vecina njih su ciste dileje,nije on kriv iako ce na kraju sva krivica pasti na njega. Igras najbitniji sportski dogadjaj par puta u zivotu,predstavljas svoju drzavu pred celim svetom i dozvolis sebi da ti nesto drugo bude bitnije. Ne zasluzuju nikakvu podrsku naroda.

Neko iz dijaspore

pre 1 godinu

Ne znam kakva je situacija u timu, da li su osmesi prekrili sve ili nisu, ali sledece znam sigurno:
U petak uvece sedim ispred TV-a i gledam:
1) Poslednju takmicu Srbije u Kataru
2) Poslednju utakmicu Piksija kao selektora
3) Poslednju utakmicu Tadica kao kapitena
4) Poslednju utakmicu Mitrovica u reprezentaciji.

Ono sto me cini neizmerno srecnim je da:

1) ... smo se uopste plasirali za Katar
2) ... imamo par dobrih igraca (ali ne i TIM .... a podotovo ne i: IGRU)
3) ... ce zuta stampa koja je sve napumpala i odvela nas vec do finala da promeni plocu i da se baci na prve cetiri tacke iz mog komentara.


Zelim vam svima prijatan dan, a u petak prijatnu utakmicu.

laik

pre 1 godinu

nacija nam je kao neko razmazeno deriste. misljenje nam se menja iz sata u sat za 180 stepeni. da smo protiv kameruna postavili bunker, bilo bi "sto smo igrali bunker". kad igramo bunker, onda je "bolje da igramo napadacki pa makar izgubili". da je mitrovic dao gol, bio bi heroj a ne sebicnjak. ako pobedimo svajcarsku piksi ce opet bio majstor, legenda, tadic virtuoz na nivou mesija itd. izgubljena nacija koja ne zna sta hoce.

Ivan

pre 1 godinu

@stevan
Onda ide fer plej tj broj kartona. Tako je u Rusiji prošao Japan umesto Irana. Ali Brazil je izgubio samo jednu utakmicu u grupi od 66 (od Norveške 98) tako da sam poprilično siguran da se to neće desiti (a ovde ima ludaka što su stvarno mislili da možemo pobediti Brazil :D)

milke

pre 1 godinu

Sta ako pobedimo Svajcarsku sa 2:0, a Kamerun pobedi Brazil sa 2:1? Imacemo u tom slucaju i Kamerun i mi istu gol razliku 5:5 i isti broj bodova.
(stevan, 30. novembar 2022 10:36)

prolazi Kamerun jer se gleda fer plej, broj kartona, kamerun za sada ima 3, a mi 5, jedan od kartona je i Jović sa klupe :)

borivoje šurdilović

pre 1 godinu

Opet preusmeravamo fokus i dajemo značaj koje kakvim spekulacijama, pričama, tezama i šta već ne kojima absolutno nije mesto uoči odlučujućeg meča na mundijalu. Sve i da jesu tačne ili barem delimično, nije sad ni vreme ni prilika za tako nešto. Zašto ne učimo iz sopstvenih grešaka iz prošlosti? Zašto ne uspevamo JEDNOM kao nacija (a tu i mediji doprinose ogroman deo, da ne kazem odlučujući) da stanemo svi slozni i fokusiramo se na ono što je suština ovog dogadjaja - a to je FUDBAL. Nemamo druge igrače, nemamo drugu drzavu za koju da navijamo, nemamo fond igrača kao Brazil, Španija, Francuska… s hodno time treba nam samo i isključivo pozitivna energija! 26 igrača na jednom okupu, sve i da su svi do jednog psiholozi, nemogu se izbeći koje kakve čarke ili do negde nesuglasice na relaciji trener-igrače ili igrače medjusobno. Ljudski je imati kontra mišljenja ili slično, jer svi zele isto. A to je uspeh i pobeda tima unzadnjoj utakmici. Prema tome, daj da spustimo loptu, verujmo u „čuda“ jer će nam tako nešto ili slično i trebati u petak, koliko god to zvučilo glupo jer pričamo samo o jednoj pobedi (bez potrebe za postizanjem neke gol razlike ili slično), koja bi nas odvela dalje. S obzirom na protivnika i dosadasnju igri (pogotovo u defanzivi) sigurno nije najjednostavnije sto odsto i očekivati pobedu, ali verujmo! STOP bilo kakvim ne fudbalskim tračevima i spekulacijama. Napred Srbija!

Krle mk II

pre 1 godinu

Naš narod ne traži mnogo od naših fudbalera.

Jedino što želimo je da svi imaju:
1. Fizičku spremu Kristijana Ronalda;
2. Dribling Mesija;
3. Brzinu Embapea;
4. Sposobnost davanja golova poput Levandovskog;
5. Postavljanje u odbrani poput Tijaga Silve.

A to da li će igrati kao Bajern, Barselona, Siti, PSG ili Real nam nije toliko bitno.
(Mahatma Pandi, 30. novembar 2022 10:30)

Nije tacno, trazimo samo da budu normalni kao recimo reprezentacije Hrvatske, Portugala, Poljske... Niko od njih ne trazi da budu kao Brazilci, Spanci, Nemci, Francuzi ili Englezi. Bio bi nonsens da nesto tako ocekujemo od njih, jer za to "po prirodi stvari" nemaju sposobnosti, mentalitet, disciplinu i radne navike. Trazimo samo da budu normalni, jer cesto se cini da nisu bas normalni.

Nikola

pre 1 godinu

Sta ako pobedimo Svajcarsku sa 2:0, a Kamerun pobedi Brazil sa 2:1? Imacemo u tom slucaju i Kamerun i mi istu gol razliku 5:5 i isti broj bodova.

Onda će odlučivati fer plej, tj. ko ima manje žutih i crvenih kartona. Tu su Kamerunci trenutno bolji jer imaju 2 kartona manje nego mi u prve dve utakmice.

nebojsa

pre 1 godinu

Zadnji Piksijev mec na klupi Srbije, verovatno. Povredjen je jer su cutali svi o problemu - i kapiten i strucni stab (vecina). A atmosfera je apsolutno pljuljana. Kasno je saznao. Plus pritisci u FSS. Ostavlja nasledniku formiran tim i dobru poziciju u kvalifkacijama za EP. Ko dolazi? To je pitanje za Nedimovica, Terzica i neke druge ljude. Jedina nepoznanica je kako ce sastaviti tim za Svajcarsku? Odigrati na kraju onako kako je uvek hteo - napadacki i zazmiriti na Vlahovicevo ponasnje ili probati sa jednim spicem da se ubacimo u osminu...Kako god bilo, za mnoge stvari je kasno.

Luka

pre 1 godinu

Sta ako pobedimo Svajcarsku sa 2:0, a Kamerun pobedi Brazil sa 2:1? Imacemo u tom slucaju i Kamerun i mi istu gol razliku 5:5 i isti broj bodova.
(stevan, 30. novembar 2022 10:36)


Prolazi ekipa koja ima manje žutih kartona u ove tri utakmice.

Lošmi

pre 1 godinu

Pišete svi za Kamerun, kao da će da ih pobede. I Srbija pre 4 godine imala priliku da se vadi protiv Brazila i ništa. Niko ne može da se vadi protiv Brazila.

DraganBorca

pre 1 godinu

Mnogo brzo i nesrecno se sve izdesavalo. Pixija je ponela atmosfera vođstva i euforije a i cini mi se da je prethodni dan bio pripit sto je itekako uticalo na njegovu moc rasudjivanja. Zaista je u jednom momentu izgledalo da je samo pitanje koliko će jos primiti Kamerunci ali tih par minuta opustanja nas skupo kostalo. Ali opet Mitrovic je 2 puta imao zicer samo da je proturio samom igracu to me bas razocaralo takva sebicnost. Ako neko stavlja svoje licne interese ispred interesa reprezentacije to je još gore od Pixijevih taktickih eskapada i pogresnih izmena i reakcija. Sad Vlahovic mora od pocetka nek Mitrovic bude džoker mnogo se obrukao sebicnoscu 🙄

Sendvič

pre 1 godinu

Da hocemo vise ispasti pa da se vratimo uobicajenim temama: Tablice, Ko je koga nazvao izdajnikom, Ko je kriv za los vazdug, Koliko nam dobro ide ...

stevan

pre 1 godinu

Sta ako pobedimo Svajcarsku sa 2:0, a Kamerun pobedi Brazil sa 2:1? Imacemo u tom slucaju i Kamerun i mi istu gol razliku 5:5 i isti broj bodova.

Mahatma Pandi

pre 1 godinu

Naš narod ne traži mnogo od naših fudbalera.

Jedino što želimo je da svi imaju:
1. Fizičku spremu Kristijana Ronalda;
2. Dribling Mesija;
3. Brzinu Embapea;
4. Sposobnost davanja golova poput Levandovskog;
5. Postavljanje u odbrani poput Tijaga Silve.

A to da li će igrati kao Bajern, Barselona, Siti, PSG ili Real nam nije toliko bitno.

Mahatma Pandi

pre 1 godinu

Naš narod ne traži mnogo od naših fudbalera.

Jedino što želimo je da svi imaju:
1. Fizičku spremu Kristijana Ronalda;
2. Dribling Mesija;
3. Brzinu Embapea;
4. Sposobnost davanja golova poput Levandovskog;
5. Postavljanje u odbrani poput Tijaga Silve.

A to da li će igrati kao Bajern, Barselona, Siti, PSG ili Real nam nije toliko bitno.

Krle mk II

pre 1 godinu

Naš narod ne traži mnogo od naših fudbalera.

Jedino što želimo je da svi imaju:
1. Fizičku spremu Kristijana Ronalda;
2. Dribling Mesija;
3. Brzinu Embapea;
4. Sposobnost davanja golova poput Levandovskog;
5. Postavljanje u odbrani poput Tijaga Silve.

A to da li će igrati kao Bajern, Barselona, Siti, PSG ili Real nam nije toliko bitno.
(Mahatma Pandi, 30. novembar 2022 10:30)

Nije tacno, trazimo samo da budu normalni kao recimo reprezentacije Hrvatske, Portugala, Poljske... Niko od njih ne trazi da budu kao Brazilci, Spanci, Nemci, Francuzi ili Englezi. Bio bi nonsens da nesto tako ocekujemo od njih, jer za to "po prirodi stvari" nemaju sposobnosti, mentalitet, disciplinu i radne navike. Trazimo samo da budu normalni, jer cesto se cini da nisu bas normalni.

laik

pre 1 godinu

nacija nam je kao neko razmazeno deriste. misljenje nam se menja iz sata u sat za 180 stepeni. da smo protiv kameruna postavili bunker, bilo bi "sto smo igrali bunker". kad igramo bunker, onda je "bolje da igramo napadacki pa makar izgubili". da je mitrovic dao gol, bio bi heroj a ne sebicnjak. ako pobedimo svajcarsku piksi ce opet bio majstor, legenda, tadic virtuoz na nivou mesija itd. izgubljena nacija koja ne zna sta hoce.

Sendvič

pre 1 godinu

Da hocemo vise ispasti pa da se vratimo uobicajenim temama: Tablice, Ko je koga nazvao izdajnikom, Ko je kriv za los vazdug, Koliko nam dobro ide ...

Lošmi

pre 1 godinu

Pišete svi za Kamerun, kao da će da ih pobede. I Srbija pre 4 godine imala priliku da se vadi protiv Brazila i ništa. Niko ne može da se vadi protiv Brazila.

nebojsa

pre 1 godinu

Zadnji Piksijev mec na klupi Srbije, verovatno. Povredjen je jer su cutali svi o problemu - i kapiten i strucni stab (vecina). A atmosfera je apsolutno pljuljana. Kasno je saznao. Plus pritisci u FSS. Ostavlja nasledniku formiran tim i dobru poziciju u kvalifkacijama za EP. Ko dolazi? To je pitanje za Nedimovica, Terzica i neke druge ljude. Jedina nepoznanica je kako ce sastaviti tim za Svajcarsku? Odigrati na kraju onako kako je uvek hteo - napadacki i zazmiriti na Vlahovicevo ponasnje ili probati sa jednim spicem da se ubacimo u osminu...Kako god bilo, za mnoge stvari je kasno.

Luka

pre 1 godinu

Sta ako pobedimo Svajcarsku sa 2:0, a Kamerun pobedi Brazil sa 2:1? Imacemo u tom slucaju i Kamerun i mi istu gol razliku 5:5 i isti broj bodova.
(stevan, 30. novembar 2022 10:36)


Prolazi ekipa koja ima manje žutih kartona u ove tri utakmice.

DraganBorca

pre 1 godinu

Mnogo brzo i nesrecno se sve izdesavalo. Pixija je ponela atmosfera vođstva i euforije a i cini mi se da je prethodni dan bio pripit sto je itekako uticalo na njegovu moc rasudjivanja. Zaista je u jednom momentu izgledalo da je samo pitanje koliko će jos primiti Kamerunci ali tih par minuta opustanja nas skupo kostalo. Ali opet Mitrovic je 2 puta imao zicer samo da je proturio samom igracu to me bas razocaralo takva sebicnost. Ako neko stavlja svoje licne interese ispred interesa reprezentacije to je još gore od Pixijevih taktickih eskapada i pogresnih izmena i reakcija. Sad Vlahovic mora od pocetka nek Mitrovic bude džoker mnogo se obrukao sebicnoscu 🙄

Ivan

pre 1 godinu

@stevan
Onda ide fer plej tj broj kartona. Tako je u Rusiji prošao Japan umesto Irana. Ali Brazil je izgubio samo jednu utakmicu u grupi od 66 (od Norveške 98) tako da sam poprilično siguran da se to neće desiti (a ovde ima ludaka što su stvarno mislili da možemo pobediti Brazil :D)

stevan

pre 1 godinu

Sta ako pobedimo Svajcarsku sa 2:0, a Kamerun pobedi Brazil sa 2:1? Imacemo u tom slucaju i Kamerun i mi istu gol razliku 5:5 i isti broj bodova.

borivoje šurdilović

pre 1 godinu

Opet preusmeravamo fokus i dajemo značaj koje kakvim spekulacijama, pričama, tezama i šta već ne kojima absolutno nije mesto uoči odlučujućeg meča na mundijalu. Sve i da jesu tačne ili barem delimično, nije sad ni vreme ni prilika za tako nešto. Zašto ne učimo iz sopstvenih grešaka iz prošlosti? Zašto ne uspevamo JEDNOM kao nacija (a tu i mediji doprinose ogroman deo, da ne kazem odlučujući) da stanemo svi slozni i fokusiramo se na ono što je suština ovog dogadjaja - a to je FUDBAL. Nemamo druge igrače, nemamo drugu drzavu za koju da navijamo, nemamo fond igrača kao Brazil, Španija, Francuska… s hodno time treba nam samo i isključivo pozitivna energija! 26 igrača na jednom okupu, sve i da su svi do jednog psiholozi, nemogu se izbeći koje kakve čarke ili do negde nesuglasice na relaciji trener-igrače ili igrače medjusobno. Ljudski je imati kontra mišljenja ili slično, jer svi zele isto. A to je uspeh i pobeda tima unzadnjoj utakmici. Prema tome, daj da spustimo loptu, verujmo u „čuda“ jer će nam tako nešto ili slično i trebati u petak, koliko god to zvučilo glupo jer pričamo samo o jednoj pobedi (bez potrebe za postizanjem neke gol razlike ili slično), koja bi nas odvela dalje. S obzirom na protivnika i dosadasnju igri (pogotovo u defanzivi) sigurno nije najjednostavnije sto odsto i očekivati pobedu, ali verujmo! STOP bilo kakvim ne fudbalskim tračevima i spekulacijama. Napred Srbija!

aca

pre 1 godinu

Moze neko da mi objasni ovo sto se prica za Rajkovica, Vlahovica, Jovica i Gudelja. Tj sta je bilo?
(Nik, 30. novembar 2022 11:11)

pa jasno ti je ako gledas da je atmosfera cista nula, izgleda ne da niko ni sa kim ne prica nego da se pojedinci mrze iz dna duse. Sta se Pixi, covek doveo najbolje igrace koje imamo ali vecina njih su ciste dileje,nije on kriv iako ce na kraju sva krivica pasti na njega. Igras najbitniji sportski dogadjaj par puta u zivotu,predstavljas svoju drzavu pred celim svetom i dozvolis sebi da ti nesto drugo bude bitnije. Ne zasluzuju nikakvu podrsku naroda.

milke

pre 1 godinu

Sta ako pobedimo Svajcarsku sa 2:0, a Kamerun pobedi Brazil sa 2:1? Imacemo u tom slucaju i Kamerun i mi istu gol razliku 5:5 i isti broj bodova.
(stevan, 30. novembar 2022 10:36)

prolazi Kamerun jer se gleda fer plej, broj kartona, kamerun za sada ima 3, a mi 5, jedan od kartona je i Jović sa klupe :)

MMmmm

pre 1 godinu

Zadnji Piksijev mec na klupi Srbije, verovatno. Povredjen je jer su cutali svi o problemu - i kapiten i strucni stab (vecina). A atmosfera je apsolutno pljuljana. Kasno je saznao. Plus pritisci u FSS. Ostavlja nasledniku formiran tim i dobru poziciju u kvalifkacijama za EP. Ko dolazi? To je pitanje za Nedimovica, Terzica i neke druge ljude. Jedina nepoznanica je kako ce sastaviti tim za Svajcarsku? Odigrati na kraju onako kako je uvek hteo - napadacki i zazmiriti na Vlahovicevo ponasnje ili probati sa jednim spicem da se ubacimo u osminu...Kako god bilo, za mnoge stvari je kasno.
(nebojsa, 30. novembar 2022 11:46)

A zašto bi bio Piksijeva poslednja utakmica. Jesmo li loše igrali. Došli na SP sa 4 igrača rovitih koji izlaze iz povreda. Da ih nije zvao reče Piksi izbila bi revolucija. Srbija nije Brazil, Francuska koja može bez Neymara, Benzeme i mogu da sastave tri reprezentacije. Znalo se nakon žreba da moramo da pobedimo švajcarace koji su objektivno jača ekipa. I znaju da igraju turnir a mi to ne znamo

nelagodican

pre 1 godinu

Moze neko da mi objasni ovo sto se prica za Rajkovica, Vlahovica, Jovica i Gudelja. Tj sta je bilo?
(Nik, 30. novembar 2022 11:11)

Navodno se Vlahovic dopisivao s Rajkovicevom zenom, za Gudelja i Jovica prvi put cujem, da je divna atmosfera u timu nije ali da neko hoce da plasira lazne optuzbe i razmrda tim to je istina..

Nikola

pre 1 godinu

Sta ako pobedimo Svajcarsku sa 2:0, a Kamerun pobedi Brazil sa 2:1? Imacemo u tom slucaju i Kamerun i mi istu gol razliku 5:5 i isti broj bodova.

Onda će odlučivati fer plej, tj. ko ima manje žutih i crvenih kartona. Tu su Kamerunci trenutno bolji jer imaju 2 kartona manje nego mi u prve dve utakmice.

Neko iz dijaspore

pre 1 godinu

Ne znam kakva je situacija u timu, da li su osmesi prekrili sve ili nisu, ali sledece znam sigurno:
U petak uvece sedim ispred TV-a i gledam:
1) Poslednju takmicu Srbije u Kataru
2) Poslednju utakmicu Piksija kao selektora
3) Poslednju utakmicu Tadica kao kapitena
4) Poslednju utakmicu Mitrovica u reprezentaciji.

Ono sto me cini neizmerno srecnim je da:

1) ... smo se uopste plasirali za Katar
2) ... imamo par dobrih igraca (ali ne i TIM .... a podotovo ne i: IGRU)
3) ... ce zuta stampa koja je sve napumpala i odvela nas vec do finala da promeni plocu i da se baci na prve cetiri tacke iz mog komentara.


Zelim vam svima prijatan dan, a u petak prijatnu utakmicu.

nebojsa

pre 1 godinu

"U petak uvece sedim ispred TV-a i gledam:
1) Poslednju takmicu Srbije u Kataru
2) Poslednju utakmicu Piksija kao selektora
3) Poslednju utakmicu Tadica kao kapitena
4) Poslednju utakmicu Mitrovica u reprezentaciji

Neko iz dijaspore
__________________________

A sto zadnja Mitrovica? Sta je on zgresio? Dao 51 gol za reprezentaciju?

Sloba

pre 1 godinu

Nije tacno, trazimo samo da budu normalni kao recimo reprezentacije Hrvatske, Portugala, Poljske... Niko od njih ne trazi da budu kao Brazilci, Spanci, Nemci, Francuzi ili Englezi. Bio bi nonsens da nesto tako ocekujemo od njih, jer za to "po prirodi stvari" nemaju sposobnosti, mentalitet, disciplinu i radne navike. Trazimo samo da budu normalni, jer cesto se cini da nisu bas normalni.
(Krle mk II, 30. novembar 2022 11:58)

A šta su pokazali Hrvati, Poljaci? Jesmo li loše igrali? Jesmo li izgubili? Dali tri gola kao nikada do sada. Po statistici Tadić pretrčao više od 11 km a još tri igrača preko 10 km

Sterling Cooper

pre 1 godinu

Pošto za sada ništa ne ide po očekivanju, ok poraz od Brazila jeste donekle očekivan, ali onakva utakmica definitivno nije, šta tek reći za Kamerun, nije isključeno da sad zablistamo, pošto jelte više niko to ne očekuje.

k-9 se javlja na raport

pre 1 godinu

@(Krle mk II, 30. novembar 2022 11:58)

Komentar na koji ste odgovorili je zapravo pogodio sustinu. Jeste blaga hiperbola, ali to je manje vise to. Recimo i da sada prodjemo grupu, pa ispadnemo u osmini finala, opet bi bilo dosta nezadovoljnih, ocekujuci vise.

Ljudi jednostavno nisu realni i ocekuju previse. Kad se zatvorimo, bune se jer nismo igrali otvorenije. Kada stvarno igramo ofanzivnije i primimo neki gol zbog toga, bune se sto nismo igrali zatvorenije. Nikad nece biti zadovoljni i bice kritika uvek, sem da se postane svetski prvak.

Milos

pre 1 godinu

Nije Piksi nista kriv sto se tice ovih afera,ako ih je uopste i bilo.I svih tih prica.Coveka su ocigledno izdali,ostavili na vetrometini,ne moze sam nista protiv azdaja koji su se okomili na reprezentaciju i savez zbog svojih licnih interesa.

Max von Laaberg

pre 1 godinu

Sta se sve pokusava?Eto neki hoce da nam zabrane da mislimo svojom glavom i da ne vredjamo igrace jer su se strasno zrtvovali kao A.Mitrovi koji od 10-etak sansi samo jednom pogodio, zbog toga sto mu je Zivkovic namestio kad je stajao po sred gola i metar ipo od gol linije tako da je bilo nemoguce ne pogoditi,inace Mitrovic je pretrcao manje od golmana Vanje.Tadic zbog debate sa sudijom potpuno zaboravio da treba i loptu dodavati saigracima.

DonKyo

pre 1 godinu

Sta ako pobedimo Svajcarsku sa 2:0, a Kamerun pobedi Brazil sa 2:1? Imacemo u tom slucaju i Kamerun i mi istu gol razliku 5:5 i isti broj bodova... Neko kaže penali, neko fer-plej (kartoni)

Mahatma Pandi

pre 1 godinu

Naš narod ne traži mnogo od naših fudbalera.

Jedino što želimo je da svi imaju:
1. Fizičku spremu Kristijana Ronalda;
2. Dribling Mesija;
3. Brzinu Embapea;
4. Sposobnost davanja golova poput Levandovskog;
5. Postavljanje u odbrani poput Tijaga Silve.

A to da li će igrati kao Bajern, Barselona, Siti, PSG ili Real nam nije toliko bitno.

nebojsa

pre 1 godinu

Zadnji Piksijev mec na klupi Srbije, verovatno. Povredjen je jer su cutali svi o problemu - i kapiten i strucni stab (vecina). A atmosfera je apsolutno pljuljana. Kasno je saznao. Plus pritisci u FSS. Ostavlja nasledniku formiran tim i dobru poziciju u kvalifkacijama za EP. Ko dolazi? To je pitanje za Nedimovica, Terzica i neke druge ljude. Jedina nepoznanica je kako ce sastaviti tim za Svajcarsku? Odigrati na kraju onako kako je uvek hteo - napadacki i zazmiriti na Vlahovicevo ponasnje ili probati sa jednim spicem da se ubacimo u osminu...Kako god bilo, za mnoge stvari je kasno.

stevan

pre 1 godinu

Sta ako pobedimo Svajcarsku sa 2:0, a Kamerun pobedi Brazil sa 2:1? Imacemo u tom slucaju i Kamerun i mi istu gol razliku 5:5 i isti broj bodova.

Neko iz dijaspore

pre 1 godinu

Ne znam kakva je situacija u timu, da li su osmesi prekrili sve ili nisu, ali sledece znam sigurno:
U petak uvece sedim ispred TV-a i gledam:
1) Poslednju takmicu Srbije u Kataru
2) Poslednju utakmicu Piksija kao selektora
3) Poslednju utakmicu Tadica kao kapitena
4) Poslednju utakmicu Mitrovica u reprezentaciji.

Ono sto me cini neizmerno srecnim je da:

1) ... smo se uopste plasirali za Katar
2) ... imamo par dobrih igraca (ali ne i TIM .... a podotovo ne i: IGRU)
3) ... ce zuta stampa koja je sve napumpala i odvela nas vec do finala da promeni plocu i da se baci na prve cetiri tacke iz mog komentara.


Zelim vam svima prijatan dan, a u petak prijatnu utakmicu.

Sloba

pre 1 godinu

Nije tacno, trazimo samo da budu normalni kao recimo reprezentacije Hrvatske, Portugala, Poljske... Niko od njih ne trazi da budu kao Brazilci, Spanci, Nemci, Francuzi ili Englezi. Bio bi nonsens da nesto tako ocekujemo od njih, jer za to "po prirodi stvari" nemaju sposobnosti, mentalitet, disciplinu i radne navike. Trazimo samo da budu normalni, jer cesto se cini da nisu bas normalni.
(Krle mk II, 30. novembar 2022 11:58)

A šta su pokazali Hrvati, Poljaci? Jesmo li loše igrali? Jesmo li izgubili? Dali tri gola kao nikada do sada. Po statistici Tadić pretrčao više od 11 km a još tri igrača preko 10 km

Krle mk II

pre 1 godinu

Naš narod ne traži mnogo od naših fudbalera.

Jedino što želimo je da svi imaju:
1. Fizičku spremu Kristijana Ronalda;
2. Dribling Mesija;
3. Brzinu Embapea;
4. Sposobnost davanja golova poput Levandovskog;
5. Postavljanje u odbrani poput Tijaga Silve.

A to da li će igrati kao Bajern, Barselona, Siti, PSG ili Real nam nije toliko bitno.
(Mahatma Pandi, 30. novembar 2022 10:30)

Nije tacno, trazimo samo da budu normalni kao recimo reprezentacije Hrvatske, Portugala, Poljske... Niko od njih ne trazi da budu kao Brazilci, Spanci, Nemci, Francuzi ili Englezi. Bio bi nonsens da nesto tako ocekujemo od njih, jer za to "po prirodi stvari" nemaju sposobnosti, mentalitet, disciplinu i radne navike. Trazimo samo da budu normalni, jer cesto se cini da nisu bas normalni.

Sendvič

pre 1 godinu

Da hocemo vise ispasti pa da se vratimo uobicajenim temama: Tablice, Ko je koga nazvao izdajnikom, Ko je kriv za los vazdug, Koliko nam dobro ide ...

DraganBorca

pre 1 godinu

Mnogo brzo i nesrecno se sve izdesavalo. Pixija je ponela atmosfera vođstva i euforije a i cini mi se da je prethodni dan bio pripit sto je itekako uticalo na njegovu moc rasudjivanja. Zaista je u jednom momentu izgledalo da je samo pitanje koliko će jos primiti Kamerunci ali tih par minuta opustanja nas skupo kostalo. Ali opet Mitrovic je 2 puta imao zicer samo da je proturio samom igracu to me bas razocaralo takva sebicnost. Ako neko stavlja svoje licne interese ispred interesa reprezentacije to je još gore od Pixijevih taktickih eskapada i pogresnih izmena i reakcija. Sad Vlahovic mora od pocetka nek Mitrovic bude džoker mnogo se obrukao sebicnoscu 🙄

laik

pre 1 godinu

nacija nam je kao neko razmazeno deriste. misljenje nam se menja iz sata u sat za 180 stepeni. da smo protiv kameruna postavili bunker, bilo bi "sto smo igrali bunker". kad igramo bunker, onda je "bolje da igramo napadacki pa makar izgubili". da je mitrovic dao gol, bio bi heroj a ne sebicnjak. ako pobedimo svajcarsku piksi ce opet bio majstor, legenda, tadic virtuoz na nivou mesija itd. izgubljena nacija koja ne zna sta hoce.

borivoje šurdilović

pre 1 godinu

Opet preusmeravamo fokus i dajemo značaj koje kakvim spekulacijama, pričama, tezama i šta već ne kojima absolutno nije mesto uoči odlučujućeg meča na mundijalu. Sve i da jesu tačne ili barem delimično, nije sad ni vreme ni prilika za tako nešto. Zašto ne učimo iz sopstvenih grešaka iz prošlosti? Zašto ne uspevamo JEDNOM kao nacija (a tu i mediji doprinose ogroman deo, da ne kazem odlučujući) da stanemo svi slozni i fokusiramo se na ono što je suština ovog dogadjaja - a to je FUDBAL. Nemamo druge igrače, nemamo drugu drzavu za koju da navijamo, nemamo fond igrača kao Brazil, Španija, Francuska… s hodno time treba nam samo i isključivo pozitivna energija! 26 igrača na jednom okupu, sve i da su svi do jednog psiholozi, nemogu se izbeći koje kakve čarke ili do negde nesuglasice na relaciji trener-igrače ili igrače medjusobno. Ljudski je imati kontra mišljenja ili slično, jer svi zele isto. A to je uspeh i pobeda tima unzadnjoj utakmici. Prema tome, daj da spustimo loptu, verujmo u „čuda“ jer će nam tako nešto ili slično i trebati u petak, koliko god to zvučilo glupo jer pričamo samo o jednoj pobedi (bez potrebe za postizanjem neke gol razlike ili slično), koja bi nas odvela dalje. S obzirom na protivnika i dosadasnju igri (pogotovo u defanzivi) sigurno nije najjednostavnije sto odsto i očekivati pobedu, ali verujmo! STOP bilo kakvim ne fudbalskim tračevima i spekulacijama. Napred Srbija!

milke

pre 1 godinu

Sta ako pobedimo Svajcarsku sa 2:0, a Kamerun pobedi Brazil sa 2:1? Imacemo u tom slucaju i Kamerun i mi istu gol razliku 5:5 i isti broj bodova.
(stevan, 30. novembar 2022 10:36)

prolazi Kamerun jer se gleda fer plej, broj kartona, kamerun za sada ima 3, a mi 5, jedan od kartona je i Jović sa klupe :)

Ivan

pre 1 godinu

@stevan
Onda ide fer plej tj broj kartona. Tako je u Rusiji prošao Japan umesto Irana. Ali Brazil je izgubio samo jednu utakmicu u grupi od 66 (od Norveške 98) tako da sam poprilično siguran da se to neće desiti (a ovde ima ludaka što su stvarno mislili da možemo pobediti Brazil :D)

DonKyo

pre 1 godinu

Sta ako pobedimo Svajcarsku sa 2:0, a Kamerun pobedi Brazil sa 2:1? Imacemo u tom slucaju i Kamerun i mi istu gol razliku 5:5 i isti broj bodova... Neko kaže penali, neko fer-plej (kartoni)

k-9 se javlja na raport

pre 1 godinu

@(Krle mk II, 30. novembar 2022 11:58)

Komentar na koji ste odgovorili je zapravo pogodio sustinu. Jeste blaga hiperbola, ali to je manje vise to. Recimo i da sada prodjemo grupu, pa ispadnemo u osmini finala, opet bi bilo dosta nezadovoljnih, ocekujuci vise.

Ljudi jednostavno nisu realni i ocekuju previse. Kad se zatvorimo, bune se jer nismo igrali otvorenije. Kada stvarno igramo ofanzivnije i primimo neki gol zbog toga, bune se sto nismo igrali zatvorenije. Nikad nece biti zadovoljni i bice kritika uvek, sem da se postane svetski prvak.

nebojsa

pre 1 godinu

"U petak uvece sedim ispred TV-a i gledam:
1) Poslednju takmicu Srbije u Kataru
2) Poslednju utakmicu Piksija kao selektora
3) Poslednju utakmicu Tadica kao kapitena
4) Poslednju utakmicu Mitrovica u reprezentaciji

Neko iz dijaspore
__________________________

A sto zadnja Mitrovica? Sta je on zgresio? Dao 51 gol za reprezentaciju?

Luka

pre 1 godinu

Sta ako pobedimo Svajcarsku sa 2:0, a Kamerun pobedi Brazil sa 2:1? Imacemo u tom slucaju i Kamerun i mi istu gol razliku 5:5 i isti broj bodova.
(stevan, 30. novembar 2022 10:36)


Prolazi ekipa koja ima manje žutih kartona u ove tri utakmice.

aca

pre 1 godinu

Moze neko da mi objasni ovo sto se prica za Rajkovica, Vlahovica, Jovica i Gudelja. Tj sta je bilo?
(Nik, 30. novembar 2022 11:11)

pa jasno ti je ako gledas da je atmosfera cista nula, izgleda ne da niko ni sa kim ne prica nego da se pojedinci mrze iz dna duse. Sta se Pixi, covek doveo najbolje igrace koje imamo ali vecina njih su ciste dileje,nije on kriv iako ce na kraju sva krivica pasti na njega. Igras najbitniji sportski dogadjaj par puta u zivotu,predstavljas svoju drzavu pred celim svetom i dozvolis sebi da ti nesto drugo bude bitnije. Ne zasluzuju nikakvu podrsku naroda.

MMmmm

pre 1 godinu

Zadnji Piksijev mec na klupi Srbije, verovatno. Povredjen je jer su cutali svi o problemu - i kapiten i strucni stab (vecina). A atmosfera je apsolutno pljuljana. Kasno je saznao. Plus pritisci u FSS. Ostavlja nasledniku formiran tim i dobru poziciju u kvalifkacijama za EP. Ko dolazi? To je pitanje za Nedimovica, Terzica i neke druge ljude. Jedina nepoznanica je kako ce sastaviti tim za Svajcarsku? Odigrati na kraju onako kako je uvek hteo - napadacki i zazmiriti na Vlahovicevo ponasnje ili probati sa jednim spicem da se ubacimo u osminu...Kako god bilo, za mnoge stvari je kasno.
(nebojsa, 30. novembar 2022 11:46)

A zašto bi bio Piksijeva poslednja utakmica. Jesmo li loše igrali. Došli na SP sa 4 igrača rovitih koji izlaze iz povreda. Da ih nije zvao reče Piksi izbila bi revolucija. Srbija nije Brazil, Francuska koja može bez Neymara, Benzeme i mogu da sastave tri reprezentacije. Znalo se nakon žreba da moramo da pobedimo švajcarace koji su objektivno jača ekipa. I znaju da igraju turnir a mi to ne znamo

Max von Laaberg

pre 1 godinu

Sta se sve pokusava?Eto neki hoce da nam zabrane da mislimo svojom glavom i da ne vredjamo igrace jer su se strasno zrtvovali kao A.Mitrovi koji od 10-etak sansi samo jednom pogodio, zbog toga sto mu je Zivkovic namestio kad je stajao po sred gola i metar ipo od gol linije tako da je bilo nemoguce ne pogoditi,inace Mitrovic je pretrcao manje od golmana Vanje.Tadic zbog debate sa sudijom potpuno zaboravio da treba i loptu dodavati saigracima.

Nikola

pre 1 godinu

Sta ako pobedimo Svajcarsku sa 2:0, a Kamerun pobedi Brazil sa 2:1? Imacemo u tom slucaju i Kamerun i mi istu gol razliku 5:5 i isti broj bodova.

Onda će odlučivati fer plej, tj. ko ima manje žutih i crvenih kartona. Tu su Kamerunci trenutno bolji jer imaju 2 kartona manje nego mi u prve dve utakmice.

Lošmi

pre 1 godinu

Pišete svi za Kamerun, kao da će da ih pobede. I Srbija pre 4 godine imala priliku da se vadi protiv Brazila i ništa. Niko ne može da se vadi protiv Brazila.

nelagodican

pre 1 godinu

Moze neko da mi objasni ovo sto se prica za Rajkovica, Vlahovica, Jovica i Gudelja. Tj sta je bilo?
(Nik, 30. novembar 2022 11:11)

Navodno se Vlahovic dopisivao s Rajkovicevom zenom, za Gudelja i Jovica prvi put cujem, da je divna atmosfera u timu nije ali da neko hoce da plasira lazne optuzbe i razmrda tim to je istina..

Sterling Cooper

pre 1 godinu

Pošto za sada ništa ne ide po očekivanju, ok poraz od Brazila jeste donekle očekivan, ali onakva utakmica definitivno nije, šta tek reći za Kamerun, nije isključeno da sad zablistamo, pošto jelte više niko to ne očekuje.

Milos

pre 1 godinu

Nije Piksi nista kriv sto se tice ovih afera,ako ih je uopste i bilo.I svih tih prica.Coveka su ocigledno izdali,ostavili na vetrometini,ne moze sam nista protiv azdaja koji su se okomili na reprezentaciju i savez zbog svojih licnih interesa.