B92.net: Da li će vakcinacija vratiti navijače na srpske tribine?

Epidemiolog i član Kriznog štaba dr Branislav Tiodorović prokomentarisao je mogućnost povratka navijača na tribine u Srbiji.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Foto: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Reporter B92.net Jovana Jovanović

Tiodorović je rekao da Srbija nije pusto ostrvo i da prati šta se dešava u Evropi i svetu.

On je podsetio da Izrael i Velika Britanija, koje imaju izuzetno dobre podatke, to već čine.

"Moramo razmišljati o tome da dobiju benefite oni koji dobiju dve doze vakcine. Treba da razmišljamo o određenim benefitima. Ali to je pitanje etike, za pravnike", odgovorio je Tiodorović na pitanje novinarke B92.net.

On je ukazao da treba videti da li obezbediti da na stadion mogu da uđu oni koji su vakcinisani sa dve doze, ali i oni koji nisu, uz PCR test.

Upitan od B92.net da prokomentariše, da li bi vakcinisani građani mogli imati privilegije u pogledu prisustva određenim sportskim i kulturnim događajima, zamenik direktora Kliničkog centra Niš Radmilo Janković kaže da su "sportski i kulturni događaji mesta gde postoji mogućnost zaražavanja, ukoliko niste vakcinisani, odnosno revakcinisani".

"Postoji čak i istraživanje koje je sproveo institut Robert Koh, a tiče se upravo Vašeg pitanja i došli su do toga da vakcinisani i revakcinisani ne prenose zarazu", rekao je Janković, "Ne mislim da je to ograničenje ljudskih prava, jer imate izbor da li ćete se vakcinisati ili ne, a sve vakcine su bezbezne".

Poslednja utakmica u Srbiji na kojoj su navijači bili na tribinama je finala Kupa u fudbalu, 24. juna prošle godine upravo u Nišu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.