Nova vest
Odbojka 0

13.6.2024.

10:30

Žreb za OI – za odbojkašica u Bangkoku, a odbojkaše u Lođu

Svetska odbojkaška federacija (FIVB) saopštila je danas da će se žreb za Olimpijske igre u Parizu u konkurenciji odbojkašica obaviti u Bangkoku 19. juna, a u konkurenciji odbojkaša u Lođu 26. juna.

Izvor: Beta

Profimedia

Direktan plasman na Igre u Parizu obezbedila je Francuska, domaćin takmičenja, u obe konkurencije.

Do sada je poznato po sedam selekcija koje će igrati u Parizu. U konkurenciji odbojkašica igraće Francuska, Srbija, Dominikanska Republika, Turska, Brazil, SAD i Poljska, dok su učešće u konkurenciji odbojkaša ostvarili Francuska, Nemačka, Brazil, SAD, Japan, Poljska i Kanada.

Preostalih pet reprezentacija biće poznato po završetku preliminarne faze Lige nacija - 17. juna za odbojkašice i 24. juna za odbojkaše.

Na osnovu rang-liste FIVB biće određeno još po pet reprezentacija u obe konkurencije, a prioritet prilikom određivanja imaju selekcije sa kontinenata koje u tom trenutku nemaju kvalifikovane reprezentacije za OI, a potom najuspešnije reprezentacije za FIVB rang-liste koje se do tog trenutka nisu kvalifikovale za Olimpijske igre.

U konkurenciji odbojkašica obezbeđeno mesto imaju Kenija (najbolje plasirana selekcija iz Afrike) i najbolja selekcija iz Azije (Japan ili Kina). Trenutno, za preostala tri mesta se bore Italija, Japan ili Kina, Holandija i Kanada.

U konkurenciji odbojkaša mesto je obezbeđeno za Egipat (najbolje plasirana selekcija iz Afrike), a za preostala četiri mesta se bore Italija, Slovenija, Argentina, Srbija, Kuba i Holandija.

Odbojkaški turnir na Olimpijskim igrama u Parizu na programu je od 27. jula do 11. avgusta.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu