Nova vest
Odbojka

Utorak, 17.08.2021.

09:45

Maja Ognjenović: EP je apsurdno; Teško da neko može da nas ugrozi

Kapiten odbojkaške reprezentacije Srbije Maja Ognjenović optimista je pred početak Evropskog prvenstva.

Izvor: B92, Sportski žurnal

Autor:B92, Sportski žurnal

Maja Ognjenović: EP je apsurdno; Teško da neko može da nas ugrozi
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Na turniru će učestvovati 24 ekipe, a gradovi domaćini su Beograd, Zadar, Plovdiv i Kluž.

Ognjenovićeva smatra da je toliki broj timova preveliki, te da će sigurno uticati na kvalitet odbojke.

"Moje stav je da uvek delim svako takmičenje i da svako ima svoje specifičnosti. Konkretno za ovaj šampionat, mislim da će da bude jedno izuzetno jako takmičenje, turnir sam po sebi. E sad, ako me pitate za 24 ekipe, koliko ih igra, mislim da je apsurdno. Zašto, jednostavno uz sve poštovanje, neke ekipe nisu na nivou, da kažem, a ne uvredim nekog, zadovoljavajućem. Istovremeno, upravo timovi poput Rusije, koja je sa nama u grupi, Italija, da ne trošim reči, Turska takođe. Naravno, uz onaj faktor iznenađenja, da neko izroni, svojevremeno su to bile Belgija Nemačka. Uvek se neko pojavi", rekla je Maja Ognjenović.

Poznato je ko su glavni rivali Srbije, ali Maja uverava da su upravo njene saigračice i ona prve favoritkinje za zlato.

"Sigurno da će svi doći sa najvećim ambicijama, konkretno i ta Rusija, Italija, Turska uvek su bile blizu i baš iz tog razloga, ne mogu da kažem iz inata. Sigurno će želeti zbog propuštenih šansi i na Svetskom, evropskom u krajnjoj liniji i na Igrama, da se dokažu i pokažu, domognu medalje. Ipak, ne bih se toliko bavila drugima. Poštujemo sve rivale, znam da zvuči kao fraza, ali sam motiv igranja u Beogradu, i uz našu prepoznatljivu partiju, teško da neko može da nas ugrozi na putu do titule. I sigurno ako odigramo kvalitetnije nego na Igrama, a lično mislim da smo samo u utakmici protiv Italije pokazale onu našu pravu igru. Ne vidim ko bi mogao da nam stane na put", dodala je ona za "Žurnal".

Srbija prvi meč igra u četvrtak u 17.00 protiv Bosne i Hercegovine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Podeli:

Odbojka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu