Nova vest
Košarka

Subota, 27.01.2024.

21:39

Dabl-dabl Jokića – Filadelfija bez Embida namučila Nagetse VIDEO

Košarkaši Denver Nagetsa predvođeni Nikolom Jokićem, na svom terenu savladali su Filadelfiju Seventisikserse, rezultatom 111:105, u okviru NBA lige.

Izvor: B92

Autor:B92

Dabl-dabl Jokića – Filadelfija bez Embida namučila Nagetse VIDEO
Foto: Tanjug/AP Photo/David Zalubowski

Nagetse je do pobede predvodio Jokić sa 26 poena, 16 skokova i sedam asistencija. Uz to uspeo je da zabeleži i dve ukradene lopte.

Filadelfija je na ovom meču bila oslabljena, pošto u protokolu nisu bila čak četvorica startera, među kojima je prva zvezda ekipe Džoel Embid, Tajris Meksi i Tobajas Heris.

Pored Jokića, koji je zabeležio dabl-dabl učinak, u pobedi Nagetsa blistao je i Džamal Marej sa 23 poena, tri skoka i sedam asistencija, pratio ih je Majkl Porter Džunior sa 20 poena i osam skokova, a dvocifren je bio i Eron Gordon sa 18 poena, četiri skoka i dve asistencije.

Kod desetkovane Filadelfije, Pol Rid se istakao sa dabl-dabl učinkom, 30 poena i 13 skokova, pratio ga je Keli Ubre sa 25 poena, pet skokova i četiri asistencije, Markus Moris je upisao 17 poena uz četiri skoka.

Dvocifren, takođe uz dabl-dabl učinak je bio i Patrik Beverli sa 17 poena, četiri skoka i 11 asistencija.

Ovo je četvrta uzastopna pobeda za Nagetse na domaćem terenu, dok je Filadelfija upisala drugu u nizu u gostima.

Denver je dobro otvorio meč, najviše zahvaljujući Džamalu Mareju, koji je pogodio tri uzastopna šuta za tri poena i na odličan način ušao u utakmicu (13:4). Ipak, kako je vreme odmicalo, Siksersi su topili zaostatak i do kraja prve četvrtine došli na -4 (31:27). Najzaslužniji za to, bio je Pol Rid,

U drugom kvartalu, probudio se i veteran Patrik Beverli, pa smo mogli da gledamo njegov i Marejov okršaj. Bio je bek Nagetsa u odličnoj seriji, pogodio je još dve uzastopne trojke, baš u trenucima kada je Filadelfija hvatala priključak.

Ipak, u nastavku nije polazilo Nagetsima za rukom da se odlepe, a šta više, dobrom igrom su uspeli da umanje zaostatak i sa -2 odu na pauzu (64:62).

Filadelfija se dobro drži u prvom poluvremenu, s obzirom da igra bez trojice glavnih igrača i izuzetno je oslabljena.

Kada je Denver u pitanju, raspoložen je bio Džamal Marej, koji je već upisao 20 poena uz pet asistencija uz 7/11 šut iz igre, dvocifreni su još i Eron Gordon sa 13 poena (5/5 iz igre), kao i Majkl Porter Džunior sa 10 poena i tri skoka.

Nikola Jokić, upisao je šest poena uz sedam skokova i pet asistencija. Ima i tri ukradene lopte.

Kod Filadelfije, istakao se Markus Moris sa 17 poena, Pol Rid je na 14 poena i šest skokova. Raspoložen je i Patrik Beverli sa 13 poena i osam asistencija.

Nije imao dobra rešenja Denver u napadu, što se dosta odrazilo na treći kvartal. Da nije u jednom trenutku Jokić uzastopno pogodio nekoliko šuteva i doneo 10 poena svojoj ekipi, Filadelfija bi totalno preusmerila meč u drugom smeru.

Jokić je uspeo da održi svoj tim u egalu, ali na kraju je Filadelfija vođena Ridom došla do prednosti pred poslednji kvartal – 86:88.

Nagetsi nisu uspevali ni u tom momentu da se odvoje, sve vreme su Siksersi bili tu negde (103:98).

U poslednja dva minuta, Fila je uspela da dođe na posed zaostatka posle trojke Rida, ali je odmah reagovao Porter na drugoj strani, vratio prednost Nagetsa i može se reći doneo konačan sud. Na kraju su u poslednjem minutu Jokić i Koldvel-Poup presudili Siksersima sa linije penala – 111:105.

Denver je trenutno treći na Zapadu sa 32 pobede i 15 poraza, dok je Filadelfija na istom mestu Istoka sa skorom 29-15.

U narednom kolu, Nagetsi dočekuju Bakse, koji imaju novog trenra - Doka Riversa, dok Siksersi gostuju Trejlblejzersima.

Utakmicu između Nagetsa i Seventisiksersa pratili ste UŽIVO uz blog B92.net:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

121 Komentari

Podeli:

Košarka

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu